Yttrande över Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Yttrande över Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll 2015"

Transkript

1 Tjänsteutlåtande Styrelsen för Stockholm Business Region Ärende nr 8. Dnr :50/ Handläggare: Mattias Rindberg Tel: E-post: Yttrande över Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll 2015 Återremitterat ärende Stockholm Business Regions förslag till beslut Styrelsen för Stockholm Business Region beslutar följande. 1. Godkänna Stockholm Business Regions vidare beredning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll Ge Stockholm Business Region i uppdrag att återkräva de resterande kronor av det tidigare beviljade beloppet. Olle Zetterberg Lena Häggdahl Bakgrund Den 20 maj 2014 beslutade styrelsen för Stockholm Business Region (SBR) att bevilja en ansökan från Svenska Amerikansk Fotbollförbundet (SAFF) om marknadsföringsinsats för IFAF World Championship 2015 om kronor (dnr /2014). Vid ett möte med SAFF den 18 december 2014 informerades SBR om att SAFF tillsammans med Internationella Amerikanska Fotbollförbundet (IFAF) gjort bedömningen att förutsättningar Stockholm Business Region AB Stockholms stad Drottninggatan 33, Box 16282, Stockholm / / 1 (3)

2 att genomföra VM i Stockholm inte längre fanns och att IFAF därmed skulle söka efter ett annat värdland. SBR informerades även om att kronor av de utbetalda kronor förbrukats i förbindelse med marknadsföring, PR, hemsida, mediakontakter m.m. inför evenemanget. Med anledning av detta föreslog SBR, den 22 maj 2015, styrelsen besluta att godkänna SAFFs redogörelse samt ge SBR i uppdrag att återkräva de resterande kronor av det tidigare beviljade beloppet (bilaga 1). Styrelsen beslutade att återremittera ärende för vidare beredning samt anförde därutöver följande; Vi anser inte att den redovisning som SAFF har inkommit med är tillräcklig för att vi ska kunna fatta beslut i detta ärende. Detta gäller särskild sammanställningen av utförda marknadsaktiviteter som Amfium AB ansvarat för och de fakturakopior som är kopplade till marknadsföringsinsatsen. Fakturakopiorna är ytterst knapphändiga och innehåller ingen som helst information kring vad pengarna har använts till. Exakt vad Exciting Enterprises Sweden AB har utfört på Amfium AB:s uppdrag och till vilken kostnad är därför höjt i dunkel. Som vi ser det måste det finnas en av revisor granskad redovisning av Amfium AB för att vi ska kunna godkänna SAFF:s rapport. (bilaga 2) Bolagets analys och bedömning SBR har med anledning av detta inkrävt en sammanställning av Exciting Enterprises Sweden AB på utförda marknadsaktiviteter genomförda på uppdrag av Amfium AB (bilaga 3). Fakturakopior motsvarande ett belopp om kronor samt en sammanställning av de marknadsaktiviteter som Exciting Enterprises Sweden AB genomfört på uppdrag av Amfium AB har därmed inkommit. Redovisade marknadsaktiviteterna i samband med EM i Österrike juni 2014 kan styrkas genom SBRs egen närvaro. Exponering av varumärket Stockholm The Capital of Scandinavia i samband med SM finalen 2014 på Tele 2 Arena kan styrkas via följande webblänk Samt marknadsaktiviteter avseende VM arrangemanget kan styrkas via Med anledning av en revisorsgranskning av Amfium AB har SBR ställt frågan till Ernst & Young AB. I skrivelsen från Ernst & Young framgår i huvudsak att SBR saknar mandat att få insyn i tredjemans bolag om de inte självmant öppnar för en sådan granskning (bilaga 4). Såväl Exciting Enterprises Sweden AB som Amfium AB är försatta i likvidation. Beslut om att likvidation av Amfium AB fattades av bolagsstämman den 18 december 2014 på förslag Stockholm Business Region AB Stockholms stad Drottninggatan 33, Box 16282, Stockholm / / 2 (3)

3 av styrelsen. Efter kontakt med bolagets likvidator framgår att beslut beträffande en kontrollerad likvidation eller en konkurs kommer att fattas under hösten Med anledning av detta föreslår SBR styrelsen besluta att godkänna SBRs vidare beredning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll 2015 samt att ge SBR i uppdrag att återkräva de resterande kronor av det tidigare beviljade beloppet. Bilagor 1. SBRs yttrande över Svenska Amerikans Fotbollförbundet redogörelse. 2. Beslut om återremittering av ärendet för vidare beredning. 3. Sammanställning av Exciting Enterprises Sweden AB på utförda marknadsaktiviteter genomförda på uppdrag av Amfium AB. 4. Skrivelse från Ernst & Young Stockholm Business Region AB Stockholms stad Drottninggatan 33, Box 16282, Stockholm / / 3 (3)

4 Tjänsteutlåtande Styrelsen för Stockholm Business Region Ärende nr.7 Dnr :30/ Handläggare: Mattias Rindberg Tel: E-post: Yttrande över Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll 2015 Stockholm Business Regions förslag till beslut Styrelsen för Stockholm Business Region beslutar följande. 1. Godkänna Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll Ge Stockholm Business Region i uppdrag att återkräva de resterande kronor av det tidigare beviljade beloppet. Olle Zetterberg Lena Häggdahl Bakgrund Den 20 maj 2014 beslutade styrelsen för Stockholm Business Region (SBR) att bevilja en ansökan från Svenska Amerikansk Fotbollförbundet (SAFF) om marknadsföringsinsats för IFAF World Championship 2015 om kronor (dnr /2014). Vid ett möte med SAFF den 18 december 2014 informerades SBR om att SAFF tillsammans med Internationella Amerikanska Fotbollförbundet (IFAF) gjort bedömningen att förutsättningar att genomföra VM i Stockholm inte längre fanns och att IFAF därmed skulle söka efter ett annat värdland. Vidare informerades SBR om att den utbetalda marknadsföringsinsatsen till Stockholm Business Region AB Stockholms stad Drottninggatan 33, Box 16282, Stockholm / / 1 (2)

5 största del förbrukats i förbindelse med marknadsföring, PR, hemsida, mediakontakter m.m. inför evenemanget. Mot bakgrund av mötet ombads därför SAFF att inkomma med en redogörelse över anledningen till SAFFs och IFAFs bedömning. Vidare ombads SAFF att inkomma med sammanställning av utförda markandsaktiviteter och fakturakopior avseende den utbetalda marknadsföringsinsatsen (bilaga 1). Bolagets analys och bedömning IFAF utsåg 2011 Sverige till värdnation för VM 2015 och arrangemanget skulle genomföras på Tele 2 arena. I samband med det beslutade SAFF att mästerskapet praktiskt och ekonomiskt skulle hanteras i ett särskilt VM-bolag. Med anledning av det skrevs ett avtal mellan SAFF och VM-bolaget där alla rättigheter och skyldigheter gällande mästerskapet överfördes till bolaget. Som en del av avtalet, skulle SAFF tillföra VM-bolaget 2,5 mnkr över fem år mot att SAFF skulle få del av ett eventuellt överskott. Av SAFFs redogörelse framgår sammanfattningsvis att det under hösten 2014, cirka åtta månader innan mästerskapet skulle genomföras, stod klart för förbundet att det inte fanns några andra pengar tillgängliga i VM-bolaget än de SAFF och SBR tillfört. Vidare framgår att det vid den tidpunkten inte fanns några sponsorer som var villiga att ekonomiskt bidra till genomförandet. Av den anledningen gjorde SAFF tillsammans med IFAF bedömningen att förutsättningar inte fanns att genomföra mästerskapet som planerat och att IFAF därför skulle söka efter en annan värdnation. SAFF inkom därefter, den 6 april, med sin årsredovisning i vilken det framgår att de ekonomiska konsekvenserna av förbundets önskan om att arrangera mästerskapet 2015 innebar att förbundet vid utgången av 2014 har ett negativt eget kapital om cirka 1,5 mnkr. Vidare framgår att förbundsstyrelsens bästa bedömning är att kapitalet kan återställas under de kommande åren (bilaga 2). Avseende de kronor som beviljats av styrelsen för SBR har SAFF i sin redogörelse inkommit med en sammanställning för de genomförda marknadsaktiviteterna inför mästerskapet samt fakturakopior motsvarande ett belopp om kronor. Med anledning av detta föreslår SBR styrelsen besluta att godkänna SAFFs redogörelse samt att ge SBR i uppdrag att återkräva de resterande kronor av det tidigare beviljade beloppet. Bilagor 1. Svenska Amerikansk Fotbollsförbundets redogörelse. 2. Svenska Amerikansk Fotbollsförbundets årsredovisning. Stockholm Business Region AB Stockholms stad Drottninggatan 33, Box 16282, Stockholm / / 2 (2)

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28 Yttrande över Svenska Amerikanska fotbollsförbundets redogörelse av VM i Amerikansk Fotboll 2015 Stockholm Business Region ärende 7 Birgitta Rydell (FP) Martin Ängeby (FP) Förslag till beslut Styrelsen för Stockholm Business Region beslutar följande. 1. Att återremittera ärendet för vidare beredning. 2. Därutöver anförs följande. Vi anser inte att den redovisning som SAFF har inkommit med är tillräcklig för att vi ska kunna fatta beslut i detta ärende. Detta gäller särskild sammanställningen av utförda marknadsaktiviteter som Amfium AB ansvarat för och de fakturakopior som är kopplade till marknadsföringsinsatsen. Fakturakopiorna är ytterst knapphändiga och innehåller ingen som helst information kring vad pengarna har använts till. Exakt vad Exciting Enterprises Sweden AB har utfört på Amfium AB:s uppdrag och till vilken kostnad är därför höjt i dunkel. Som vi ser det måste det finnas en av revisor granskad redovisning av Amfium AB för att vi ska kunna godkänna SAFF:s rapport.

29

30

31

Yttrande över Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll 2015

Yttrande över Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll 2015 Tjänsteutlåtande Styrelsen för Stockholm Business Region 2015-05-19 Ärende nr.7 Dnr. 3.8.3-135:30/2014 2015-04-10 Handläggare: Mattias Rindberg Tel: 08-508 285 90 E-post: mattias.rindberg@stockholm.se

Läs mer

Vice ordföranden Anna König Jerlmyr (M) 1-28

Vice ordföranden Anna König Jerlmyr (M) 1-28 PROTOKOLL Nr.3 Sammanträdesdag 2015-05-19 Kl. 09,00-09,50 Protokoll Justeras: Justeras: Karin Wanngård (S) Anna König Jerlmyr (M) Närvarande: Ordföranden Karin Wanngård (S) Vice ordföranden Anna König

Läs mer

Vice ordföranden Anna König Jerlmyr (M) 4-18. Monika Lozancic (M) Anders Hellström (M) Birgitta Rydell (FP)

Vice ordföranden Anna König Jerlmyr (M) 4-18. Monika Lozancic (M) Anders Hellström (M) Birgitta Rydell (FP) PROTOKOLL Nr.4 Sammanträdesdag 2015-09-22 Kl. 09,00-09,45 Protokoll Justeras: Justeras: Karin Wanngård (S) Monika Lozancic (M) Närvarande: Ordföranden Karin Wanngård (S) Vice ordföranden Anna König Jerlmyr

Läs mer

Yttrande över Svenska Bordtennisförbundets ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Svenska Bordtennisförbundets ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 20 december 2012 203.8.3-451/2012 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande

Läs mer

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 3 april 2013 3.8.3-225/2013 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till Styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande över

Läs mer

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr )

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr ) PROTOKOLL nr 4 Sammanträdesdag 30 september 2008 Kl. 16.40-17.40 Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr 556491-6798) Justeras: Sten Nordin Carin Jämtin (s) Närvarande: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Ordföranden Karin Wanngård (S), deltog inte vid 7 Vice ordföranden Anna König Jerlmyr (M), deltog inte vid 7. ledamotsplats

Ordföranden Karin Wanngård (S), deltog inte vid 7 Vice ordföranden Anna König Jerlmyr (M), deltog inte vid 7. ledamotsplats PROTOKOLL Nr.4 Sammanträdesdag 2017-09-19 Kl. 16,00-16,55 Protokoll Justeras: Justeras: Karin Wanngård (S) Anna König Jerlmyr (M) Närvarande: Ordföranden Karin Wanngård (S), deltog inte vid 7 Vice ordföranden

Läs mer

Redovisning av 2015 års internkontrollarbete inom koncernen Stockholm Business Region

Redovisning av 2015 års internkontrollarbete inom koncernen Stockholm Business Region Tjänsteutlåtande Styrelsen för Stockholm Business Region 2016-03-10 Ärende nr. 8 Dnr. 1.3.1-17/2016 2015-02-15 Handläggare: Mattias Rindberg Tel: 08-508 285 90 E-post: mattias.rindberg@stockholm.se Redovisning

Läs mer

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 17 december 2012 203.8.3-444/2012 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande

Läs mer

Svar på skrivelse från Anna König Jerlmyr (M)

Svar på skrivelse från Anna König Jerlmyr (M) Tjänsteutlåtande Styrelsen för Stockholm Business Region 2015-09-22 Ärende nr 9. Dnr. 1.3.1-363/2015 2015-08-31 Handläggare: Mattias Rindberg Tel: 08-508 285 90 E-post: mattias.rindberg@stockholm.se Svar

Läs mer

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr )

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr ) PROTOKOLL nr 3 Sammanträdesdag 25 maj 2010 Kl. 16.35 17.20 Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr 556491-6798) Justeras: Sten Nordin (m) Olle Hammarström (s) Närvarande: Ordförande Vice

Läs mer

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr )

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr ) PROTOKOLL nr 2 Sammanträdesdag 18 mars 2008 Kl. 16.30-17.20 Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr 556491-6798) Justeras: Carin Jämtin (s) Madeleine Raukas (m) Närvarande: Vice ordförande

Läs mer

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr )

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr ) PROTOKOLL nr 1 Sammanträdesdag 5 februari 2008 Kl. 16.30-17.00 Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr 556491-6798) Justeras: Kristina Axén Olin (m) Carin Jämtin (s) Närvarande: Ordförande

Läs mer

Sofia Jöngren (C) David Bruhn (KD).

Sofia Jöngren (C) David Bruhn (KD). PROTOKOLL Nr.1 Sammanträdesdag 2018-02-06 Kl. 16,00-17,00 Protokoll Justeras: Justeras: Stefan Hansson (S) Anna König Jerlmyr (M) Närvarande: Ordföranden Vice ordföranden Ledamöter Tjänstgörande suppleanter

Läs mer

Konjunkturen i Stockholms län. kv September 2017

Konjunkturen i Stockholms län. kv September 2017 Konjunkturen i Stockholms län kv2 2017 September 2017 Mestadels stark konjunktur i Stockholm Konjunkturläget i Stockholm 2017 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras

Läs mer

Konjunkturen i Stockholms län. kv December 2017

Konjunkturen i Stockholms län. kv December 2017 Konjunkturen i Stockholms län kv3 2017 December 2017 Mestadels stark konjunktur i Stockholm Konjunkturläget i Stockholm 2017 kv3 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras

Läs mer

Konjunkturen i Stockholms län. kv Juni 2017

Konjunkturen i Stockholms län. kv Juni 2017 Konjunkturen i Stockholms län kv1 2017 Juni 2017 Fortsatt stark konjunktur i Stockholm Konjunkturläget i Stockholm 2017 kv1 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras

Läs mer

Konjunkturen i Stockholms län. kv Mars 2017

Konjunkturen i Stockholms län. kv Mars 2017 Konjunkturen i Stockholms län kv4 2016 Mars 2017 Positiv utveckling i Stockholm Konjunkturläget i Stockholm 2016 kv4 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2008:23 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Landstingshuset i Stockholm AB Föredragande landstingsråd: Catharina Elmsäter-Svärd Ärendet Landstingshuset i

Läs mer

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2017

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2017 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2017 Härmed kallas till

Läs mer

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr )

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr ) PROTOKOLL nr 3 Sammanträdesdag 26 maj 2009 Kl. 16.30 17.45 Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr 556491-6798) Justeras: Sten Nordin (m) Carin Jämtin (s) Närvarande: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv1 Juni 2015. Photo: Henrik Trygg

Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv1 Juni 2015. Photo: Henrik Trygg Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv1 Juni 2015 Photo: Henrik Trygg Stockholm utvecklas positivt Konjunkturläget i Stockholm 2015 kv1 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region

Läs mer

Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv3 December 2015. Photo: Henrik Trygg

Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv3 December 2015. Photo: Henrik Trygg Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv3 December 2015 Photo: Henrik Trygg Fortsatt positiv utveckling i Stockholm Konjunkturläget i Stockholm 2015 kv3 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm

Läs mer

Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv4 Mars 2016. Photo: Henrik Trygg

Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv4 Mars 2016. Photo: Henrik Trygg Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv4 Mars 2016 Photo: Henrik Trygg Stark avslutning på året i Stockholm Konjunkturläget i Stockholm 2015 kv4 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business

Läs mer

Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM. Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027.

Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM. Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027. Svenska staten Finansdepartementet Enheten statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) 2014 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Tjänsteskrivelse. VM i ishockey för damer 2015

Tjänsteskrivelse. VM i ishockey för damer 2015 SIGNERAD 2014-08-15 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2014-08-13 Vår referens Anders Spjuth Projektledare Tjänsteskrivelse Anders.Spjuth@malmo.se VM i ishockey för damer 2015 STK-2014-833 Sammanfattning

Läs mer

Göteborgs universitets övertagande av verksamheten i Handelshögskolan kompetens AB

Göteborgs universitets övertagande av verksamheten i Handelshögskolan kompetens AB R5 REVISIONSRAPPORT Ert datum Er beteckning 1 (5) Göteborgs universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Göteborgs universitets övertagande av verksamheten i Handelshögskolan kompetens AB Riksrevisionsverket (RRV)

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027.

Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027. Svenska staten Näringsdepartementet Enheten statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) 2015 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr 556491-6798)

Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr 556491-6798) PROTOKOLL nr 2 Sammanträdesdag 23 mars 2010 Kl. 16.30 17.30 Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org nr 556491-6798) Justeras: Sten Nordin (m) Carin Jämtin (s) Närvarande: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2014

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2014 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Stockholm 2014 03 27 Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes

Läs mer

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun.

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun. Sida 1 (5) 1 Detta regelverk innehåller bestämmelser för Sundsvalls kommuns bidrag till föreningar och studieförbund. Syftet med kommunens stöd till föreningslivet är att stimulera ideella insatser för

Läs mer

Alexandar Zuza (S) Jonas Osberg (MP) Rolf Brattström (V) Ulla Hamilton (M) Martin Ängeby (L) Sofia Jöngren (C) Vakant (KD)

Alexandar Zuza (S) Jonas Osberg (MP) Rolf Brattström (V) Ulla Hamilton (M) Martin Ängeby (L) Sofia Jöngren (C) Vakant (KD) PROTOKOLL Nr.1 Sammanträdesdag 2017-02-07 Kl. 16,00-17,00 Protokoll Justeras: Justeras: Karin Wanngård (S) Anna König Jerlmyr (M) Närvarande: Ordföranden Vice ordföranden Karin Wanngård (S) Anna König

Läs mer

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2015

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2015 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Stockholm 2015 03 26 Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes

Läs mer

Öckerö 2012-10-12 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen - Samhällsbyggnad

Öckerö 2012-10-12 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen - Samhällsbyggnad Öckerö 2012-10-12 TJÄNSTESKRIVELSE Kommunstyrelsen - Samhällsbyggnad Handläggare: Robin Sjöström Ärende: Planbesked för bostäder på fastigheten Heden 1:447, Tångenvägen, Öckerö Bostads AB Diarienummer:

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Konjunkturen i Stockholms län. kv Mars 2018

Konjunkturen i Stockholms län. kv Mars 2018 Konjunkturen i Stockholms län kv4 2017 Mars 2018 Konjunkturläget i Stockholm 2017 kv4 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Specialfastigheter Sverige Aktiebolag 2015

Kallelse till årsstämma i Specialfastigheter Sverige Aktiebolag 2015 KALLELSE Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Specialfastigheter Sverige Aktiebolag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Härmed kallas till årsstämma i AB Göta kanalbolag, organisationsnummer

Läs mer

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden Holding AB 2012

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden Holding AB 2012 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Stockholm 2012-03-27 Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:29 2011-10-16 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden 1 Överförmyndarnämnden 2 Överförmyndarnämnden Plats och tid Väktaren, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 7-10 kl. 17:30-18:05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Holger

Läs mer

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB 2017-07-26 Kommunstyrelsen Handläggare: Helena Ljunggren Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB Förslag till beslut Ärendet lämnas utan eget förslag till beslut. Sammanfattning

Läs mer

Begäran om slutlig utbetalning och slutrapport för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden (SFS 2016:398)

Begäran om slutlig utbetalning och slutrapport för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden (SFS 2016:398) Begäran om slutlig utbetalning och slutrapport för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden (SFS 2016:398) Inkom till Boverket Blanketten ifylls och skickas till Boverket Box 534 371 23 KARLSKRONA Obs!

Läs mer

Ändrad bolagsordning för Stockholms Näringslivskontor AB Namnbyte till Stockholm Business Region AB

Ändrad bolagsordning för Stockholms Näringslivskontor AB Namnbyte till Stockholm Business Region AB Utlåtande 2005:201 RI (Dnr 023-3860/2005) Ändrad bolagsordning för Stockholms Näringslivskontor AB Namnbyte till Stockholm Business Region AB Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande

Läs mer

Melodifestival för hemlösa i samband med Eurovision Song Contest i Stockholm 2016 Motion (2015:64) av Anna König Jerlmyr och Sophia Granswed (båda M)

Melodifestival för hemlösa i samband med Eurovision Song Contest i Stockholm 2016 Motion (2015:64) av Anna König Jerlmyr och Sophia Granswed (båda M) Utlåtande 2016:90 RI (Dnr 106-1457/2015) Melodifestival för hemlösa i samband med Eurovision Song Contest i Stockholm 2016 Motion (2015:64) av Anna König Jerlmyr och Sophia Granswed (båda M) Kommunstyrelsen

Läs mer

Ersättande av slogan The Capital of Scandinavia Motion (2012:13) av Åke Askensten (MP)

Ersättande av slogan The Capital of Scandinavia Motion (2012:13) av Åke Askensten (MP) Utlåtande 2013:8 RI (Dnr 050-509/2012) Ersättande av slogan The Capital of Scandinavia Motion (2012:13) av Åke Askensten (MP) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2012:13)

Läs mer

Redovisning av 2007 års internkontrollarbete inom koncernen Stockholm Business Region

Redovisning av 2007 års internkontrollarbete inom koncernen Stockholm Business Region Tjänsteutlåtande 2008 Datum: Diarienr 30 januari 2008 SBR 14-26/2008 Handläggare: Telefon: Viviann Andersson 08-508 28 058 Till Styrelsen för Stockholm Business Region Redovisning av 2007 års internkontrollarbete

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2010:50 1 (17) LS 1003-0310 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Årsredovisning 2009 och budget för 2011 för Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling Föredragande landstingsråd: Catharina

Läs mer

Kallelse till årsstämma i European Spallation Source ESS AB

Kallelse till årsstämma i European Spallation Source ESS AB Svenska staten Utbildningsdepartementet Forskningspolitiska Enheten 103 33 STOCKHOLM Danish Agency for Research and Innovation Bredgade 40 1260 KÖPENHAMN K Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse

Läs mer

Svenska amerikansk fotbollförbundet. Motioner och propositioner. Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet

Svenska amerikansk fotbollförbundet. Motioner och propositioner. Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet Svenska amerikansk fotbollförbundet Motioner och propositioner Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet 2013-04-07 Proposition 1, utredning av hur rösträtten ska se ut på förbundsmötet. Bakgrund

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:22 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Styrelsen för Huddinge

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2018

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2018 Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2018 Härmed kallas till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget, org nr 556166-5836. Tid: Tisdagen den 24 april 2018, kl. 8.30 Plats: Bolagets huvudkontor,

Läs mer

Harald Eriksson (M) Birgitta Rydell (L) Jerlmyr

Harald Eriksson (M) Birgitta Rydell (L) Jerlmyr PROTOKOLL Nr.5 Sammanträdesdag 2017-12-05 Kl. 16,00-16,50 Protokoll Justeras: Justeras: Karin Wanngård (S) Harald Eriksson (M) Närvarande: Ordföranden Vice ordföranden Ledamöter Tjänstgörande suppleant

Läs mer

2011-06- 0 8 Landstingsstyrelsen

2011-06- 0 8 Landstingsstyrelsen Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 2011-06-08 LS 1105-0781 Ankom Stockholms läns landsting Dnr: 2011-06- 0 8 Landstingsstyrelsen l ANDSTIAtöSS f VRELSFN i»1-06-21 005 Årsredovisning

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars 2013. Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan 15.30. Plats Närvarande Återbud Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Camilla Roa Cortés Daniel

Läs mer

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem BESLUT XXXX-XX-XX 1(6) Handläggare Saknas Testkommunen 123 45 Karlskrona Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och

Läs mer

Slutredovisning av genomfört projekt avseende verksamhetsutvecklingsbidrag till allmänna samlingslokaler enligt SFS 2016:1367

Slutredovisning av genomfört projekt avseende verksamhetsutvecklingsbidrag till allmänna samlingslokaler enligt SFS 2016:1367 Slutredovisning av genomfört projekt avseende verksamhetsutvecklingsbidrag till allmänna samlingslokaler enligt SFS 2016:1367 Inkom till Boverket Blanketten fylls i och skickas till Boverket Box 534 371

Läs mer

Ändrad bolagsordning för Stockholms Stadshus AB

Ändrad bolagsordning för Stockholms Stadshus AB Utlåtande 2008:65 RI (Dnr 620-810/2008) Ändrad bolagsordning för Stockholms Stadshus AB Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Ändringen i Stockholms Stadshus AB:s bolagsordning godkänns

Läs mer

PROTOKOLL nr 2 Sammanträdesdag 5 mars 2013 Kl. 16,45 17,40

PROTOKOLL nr 2 Sammanträdesdag 5 mars 2013 Kl. 16,45 17,40 PROTOKOLL nr 2 Sammanträdesdag 5 mars 2013 Kl. 16,45 17,40 Styrelsemöte för Stockholm Business Region AB (org.nr. 556491-6798) Justeras: Ulla Hamilton (M) Monia Benbouzid (MP) 1-8, 10-19 Närvarande: Karl

Läs mer

Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv2 September Photo: Henrik Trygg

Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv2 September Photo: Henrik Trygg Stockholmskonjunkturen Konjunkturläget 2015 kv2 September 2015 Photo: Henrik Trygg Fortsatt uppåt i Stockholm Konjunkturläget i Stockholm 2015 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business

Läs mer

Stadgeändring för föreningen Blomsterfonden

Stadgeändring för föreningen Blomsterfonden Utlåtande 2009:62 RI (Dnr 149-238/2009) Stadgeändring för föreningen Blomsterfonden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande Nya stadgar för föreningen Blomsterfonden godkänns.

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i SOS Alarm Sverige AB,

Härmed kallas till årsstämma i SOS Alarm Sverige AB, SKL Företag AB 118 82 STOCKHOLM Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolagsanalys och ägarstyrning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i SOS ALARM

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) 2017

Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) 2017 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten statlig bolagsförvaltning 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) 2017 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Tid: Onsdagen den 24 april 2013, kl. 15.30 Plats: World Trade Center Stockholm, konferensavdelningen. Klarabergsviadukten 70 Lokal: Washington

Tid: Onsdagen den 24 april 2013, kl. 15.30 Plats: World Trade Center Stockholm, konferensavdelningen. Klarabergsviadukten 70 Lokal: Washington Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Vasallen AB (publ) 2013 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION!

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! GoBiGas AB Årsredovisning 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB 2017

Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB 2017 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 Stockholm Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB 2017 Härmed kallas till årsstämma i Svensk-Danska

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (5) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 18 mars 2005 Ö 199-03 KLAGANDE Byggintressenter i Jönköping Aktiebolag Ställföreträdare: GB Ombud: advokaten SM MOTPART Bolagsverket,

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget Härmed kallas till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget, 556166-5836. Tid: Torsdagen den 25 april 2019, kl. 8.30 Plats: Bolagets huvudkontor, Torggatan

Läs mer

AP Capital Holding S.A. FI Dnr Att. Jeffrey Naslund 19, rue Sigismund L-2537 Luxemburg LUXEMBURG

AP Capital Holding S.A. FI Dnr Att. Jeffrey Naslund 19, rue Sigismund L-2537 Luxemburg LUXEMBURG 2006-04-25 BESLUT AP Capital Holding S.A. FI Dnr 06-1800-401 Att. Jeffrey Naslund 19, rue Sigismund L-2537 Luxemburg LUXEMBURG Finansinspektionen P.O. Box 6750 SE-113 85 Stockholm [Sveavägen 167] Tel +46

Läs mer

Kallelse till årsstämma Jernhusen AB (publ)

Kallelse till årsstämma Jernhusen AB (publ) Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma Jernhusen AB (publ) Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:14 2010-02-29

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:14 2010-02-29 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:14 2010-02-29 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

Arbetslöshetskassan Alfa Granskning av ekonomi. Rapport 2017:13

Arbetslöshetskassan Alfa Granskning av ekonomi. Rapport 2017:13 Arbetslöshetskassan Alfa Granskning av ekonomi Rapport 2017:13 Om IAF IAF har regeringens och riksdagens uppdrag att verka för att arbetslöshetsförsäkringen ska fungera som en omställningsförsäkring. Vi

Läs mer

Stockholm Business Alliance, SBA, har skickat ett avtal för perioden 2016-2020 och erbjuder Österåkers kommun till fortsatt partnerskap.

Stockholm Business Alliance, SBA, har skickat ett avtal för perioden 2016-2020 och erbjuder Österåkers kommun till fortsatt partnerskap. Tjänsteutlåtande O Öste zs. Näringslivs- och utvecklingsenheten Lotta Holmgren, näringslivschef Datum 2015-03-18 Dnr KS 2015/0134 Till Kommunstyrelsen Partnerskap i Stockholm Business Alliance (SBA) Sammanfattning

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2017

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2017 Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2017 Härmed kallas till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget, 556166-5836. Tid: Onsdagen den 26 april 2017, kl. 8.30 Plats: Bolagets huvudkontor, Torggatan

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag, 2015. Härmed kallas till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag, 556459-9156.

Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag, 2015. Härmed kallas till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag, 556459-9156. Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag, 2015 Härmed kallas

Läs mer

REDOVISNING AV KOSTNADER AVSEENDE FÖRBEREDELSE FÖR PLANVÄRME PÅ HJORTHAGENS IDROTTSPLATS, ÅTERREMISS

REDOVISNING AV KOSTNADER AVSEENDE FÖRBEREDELSE FÖR PLANVÄRME PÅ HJORTHAGENS IDROTTSPLATS, ÅTERREMISS IDROTTSFÖRVALTNINGEN SID 1 (7) 2007-09-05 DNR 412/967/06 Handläggare: Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden 2007-09-18 REDOVISNING AV KOSTNADER AVSEENDE FÖRBEREDELSE FÖR PLANVÄRME PÅ HJORTHAGENS

Läs mer

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2016

Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden AB 2016 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Stockholm 2016 03 23 Kallelse till årsstämma i RISE Research Institutes

Läs mer

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Härmed kallas till årsstämma i AB Göta kanalbolag, organisationsnummer

Läs mer

Tillsyn enligt lagen om Bostadsanpassning - svar på beslut från Boverket

Tillsyn enligt lagen om Bostadsanpassning - svar på beslut från Boverket 1 (2) 2009-10-19 Tjänsteskrivelse Dnr 09/124 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Falck Brännström 08-5230 6038 ann-christine.falckbrannstrom@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Tillsyn

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23 KOMMUNSTYRELSEN Tid 17:00-17:05 Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner Erica Bjärsved ekonomichef Emma Dahlgren

Läs mer

Konsekvensutredning med anledning av förslag till ändring i Riksförsäkringsverkets föreskrifter (RFFS 1993:24) om assistansersättning

Konsekvensutredning med anledning av förslag till ändring i Riksförsäkringsverkets föreskrifter (RFFS 1993:24) om assistansersättning Konsekvensutredning 1 (8) Konsekvensutredning med anledning av förslag till ändring i Riksförsäkringsverkets föreskrifter (RFFS 1993:24) om assistansersättning Bakgrund och överväganden Med anledning av

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Fouriertransform AB 2013. Rätt att delta och närvara samt anmälan

Kallelse till årsstämma i Fouriertransform AB 2013. Rätt att delta och närvara samt anmälan Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Fouriertransform AB 2013 Härmed kallas till årsstämma i Fouriertransform AB, organisationsnummer

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Green Cargo AB

Kallelse till årsstämma i Green Cargo AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Green Cargo AB Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2010-03-30 Kommunstyrelsen Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut 2011-2015 KS-2010/303 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Konjunkturen i Gävleborgs län. kv Mars 2017

Konjunkturen i Gävleborgs län. kv Mars 2017 Konjunkturen i Gävleborgs län kv4 2016 Mars 2017 Konjunkturläget 2016 kv4 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Gävleborgs

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2016

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2016 Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2016 Härmed kallas till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget, 556166-5836. Tid: Fredagen den 22 april 2016, kl. 8.30 Plats: Bolagets huvudkontor, Solna

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:22 2014-04-15 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

Konjunkturen i Stockholms län. kv September 2016

Konjunkturen i Stockholms län. kv September 2016 Konjunkturen i kv2 2016 September 2016 Positiv utveckling i Stockholm Konjunkturläget i Stockholm 2016 kv2 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per

Läs mer

Tillsyn Göteborgs stads hantering av ärende rörande bostadsanpassningsbidrag

Tillsyn Göteborgs stads hantering av ärende rörande bostadsanpassningsbidrag Beslut Datum 2019-03-28 3.5.1 Diarienummer 6551/2018 NN Göteborgs stad Fastighetskontoret Box 2258 403 14 Göteborg Tillsyn Göteborgs stads hantering av ärende rörande bostadsanpassningsbidrag Slutsatser

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012:07 2012-02-21 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag vilkas

Läs mer

Aktieägare Den som på dagen för bolagsstämman är införd som aktieägare i aktieboken har rätt att delta i bolagsstämman.

Aktieägare Den som på dagen för bolagsstämman är införd som aktieägare i aktieboken har rätt att delta i bolagsstämman. Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Svensk Turism AB Box 3546 103 69 Stockholm Kallelse till årsstämma i

Läs mer

Konjunkturen i Stockholms län. kv December 2016

Konjunkturen i Stockholms län. kv December 2016 Konjunkturen i Stockholms län kv3 2016 December 2016 Positiv utveckling i Stockholm Konjunkturläget i Stockholm 2016 kv3 Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra

Läs mer

KF 143 26 AUG 2013. Nr 143. Förlängning av borgen för Curlingcompaniet i Uppsala AB KSN-2013-0763

KF 143 26 AUG 2013. Nr 143. Förlängning av borgen för Curlingcompaniet i Uppsala AB KSN-2013-0763 KF 143 26 AUG 2013 Nr 143. Förlängning av borgen för Curlingcompaniet i Uppsala AB KSN-2013-0763 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att förlänga kommunens

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Apotek Produktion & Laboratorier AB 2013

Kallelse till årsstämma i Apotek Produktion & Laboratorier AB 2013 Kallelse till årsstämma i Apotek Produktion & Laboratorier AB 2013 Härmed kallas till årsstämma i Apotek Produktion & Laboratorier AB, organisationsnummer 556758-1805 Tid: Den 24 april 2013, kl. 11.00

Läs mer