Välkommen till Noaks Ark Syds nyhetsbrev juli-2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Noaks Ark Syds nyhetsbrev juli-2017"

Transkript

1 Välkommen till Noaks Ark Syds nyhetsbrev juli augusti-tisdagsgruppen träffas för första gången efter sommaruppehållet för att planera inför höstens aktiviteter. Nya medlemmar hälsas välkomna. Vi ses kl augusti-glöm inte vår sociala träff med middag, pris 50 kronor som du betalar i receptionen när du kommer den 18e. Du anmäler dig senast 14 augusti på eller till info.syd@noaksark.org. Välkomna kl: augusti-på efterfrågan återinför vi kvinnogruppen igen. Välkomna på en pizzakväll i våra lokaler. Vi kommer att träffas sista tisdagen varje månad. Denna första gång kommer vi att brainstorma om vad vi vill göra när vi träffas t.ex. bjuda in en gäst-föreläsare som specialiserar på kvinnor och hiv, studiebesök vi vill göra m.m. Välkomna kl: i Noaks Ark Syds lokaler. Var snäll och anmäl er senast 25 augusti på info.syd@noaksark.org eller ring receptionen på: tack. 9 augusti-börjar Drop-in gratis och anonymt hivtest med snabbsvar igen. Helgfria onsdagar mellan klockan Vi bjuder på kaffe/te medan du väntar på din tur. Skulle du inte ha tid eller inte vill komma till Drop-in kan du boka tid genom att ringa receptionen Hjärtligt välkomna! Vad är tisdagsgruppen för grupp? Det är en trygg grupp, en social oas för personer som lever med hiv där man umgås, lagar och äter och gör utflykter tillsammans. Ibland har vi inbjudna gäster som berättar om något intressant. I september kommer vi exempelvis att få besök av en kille hela vägen från San Fransisco som ska berätta om ett projekt där man använder akupunktur för personer som lever med hiv. Nyanställda på Noaks Ark Syd Stephen är anställd som projektekonom/administratör i Projektet Diaspora och som administratör i basverksamheten. Baha är vår nye projektledare för Projekt Nadhir.

2 Projekt Diaspora var på plats vid en stor thaifestival i Lindome den 30 juni och 1 juli. Mycket färg, dans och härliga dofter från det thailändska köket. Diaspora personalen delade ut och informerade om Sexuell Rättighet Hälsa och Reproduktion (SRHR). Stort intresse från besökarna. Projektet sponsrade även en fotbollsturnering som pågick under festivalen med vatten och läsk. Även med grått väder var Projekt Diaspora på plats i Malmö Folkets Park för att informera om SRHR (Sexuell Rättighet Hälsa och Reproduktion). Vi delade ut informationspaket och pratade med ivriga besökare. Här bjöds det också på färg, dans och mat.

3 Månaden avslutades med solsken, härlig afrikansk musik och smakrik mat från olika delar av Afrika i Malmö Folkets Park 22 juli. Projekt Diaspora var på plats för informera om SRHR. Nyfikna besökare ställde frågor och tog glatt del av informationspaket vi hade på plats. Projektet sponsrade KISWA (Kenyans in Skåne Welfare Association) med tält och bord. De hade ett matstånd med härliga rätter från Kenya. Mycket folk hade tagit sig hit denna dag mycket sång, dans och härliga rytmer. K I S W A h a d e l ä c k e r m a t t i l l f ö r s ä l j n i n g m e d ö v e r k o m l i g a p r i s e r

4 M å n g a o l i k a s t å n d m e d f a n t a s t i s k a h a n d g j o r d a k r e a t i o n e r t i l l s a l u, a l l t f r å n s m y c k e n t i l l k u l t u r e l l a k l ä d e r f ö r m ä n, k v i n n o r o c h b a r n. D e t f a n n s f l e r a k t i v i t e t e r f ö r b a r n e n d e t t a å r! H o p p t ä l t, d a n s o c h h å r f l ä t n i n g f ö r a t t n ä m n a n å g r a. För att avrunda, den Afrikanska kulturdagen var bigger and better detta året!

5 Vem är personerna som sitter med i Noaks Ark Syds Styrelse? I juli nyhetsbrev presenterar vi Per och Hilda. 1. Vem är Per? Svar: Per är en man från Värmland och i Göteborgstrakten. Han gillar djur och natur och tycker mycket om hundar och hästar. 2. Vad har du för bakgrund? (utbildning, arbetslivserfarenhet m.m.) Svar: Högskola. 3. Har du några hobbys? Svar: Han åker ofta iväg på svampplockning och har varit lite överallt bl.a. i Bokskogen, Snogeholm som ligger i Ystadstrakten och Norra Dalsland för att nämna några platser han hittar sina fynd. Litteratur ligger honom varmt om hjärtat likaså klassisk musik, han gillar att laga mat och att delar ofta med sig av sina kreationer i köket till oss här på Noaks Ark Syd, som vi alla är så tacksamma för. 4. Vad får dig att skratta? Svar: Åhh dråpliga situationer. Jag har en saftig humor och skrattar ofta till hur djur beter sig. 5. Vad gillar och ogillar du? Svar: Gillar: Jag tycker om godhet, empati, ödmjukhet, generositet, vänlighet, humor och vänfasthet. Ogillar: Gillar inte elakhet, grymhet, hämndgirighet, falskhet, inställsamhet och brist på självinsikt. 6. Vad ska du göra i sommar? Svar: Jag ska på en hundutställning för Scottish Terriers i Göteborg. Sen blir det lite svampplockning också tror jag. 7. Hur länge har du suttit med i Styrelsen och vad har du för befattning? Svar: Jag blev invald att sitta med i Noaks Ark Syds styrelse april 2017.

6 1. Vem är Hilda? Svar: Jag är en person som är väldigt lugn. Jag uppskattar ärlighet, jag lyssnar bra på andra och tror på trygga strukturers betydelse för helheten, såväl i privatlivet som på jobbet. 2. Vad har du för bakgrund? (utbildning, arbetslivserfarenhet m.m.) Svar: Jag är folkhälsovetare, men också språknörd och har läst flera språk. Jag jobbar med svenska för nyanlända sedan tre år tillbaka, och pluggar migrationsstudier på Malmö högskola. Det är en bra combo eftersom jag gillar teori med verklighetsförankring. Innan jag jobbade med nyanlända, höll jag i en kurs för långtidsarbetslösa ungdomar på folkhögskolan där jag jobbar. 3. Har du några hobbys? Svar: Japp! Jag sjunger i kör och deltar i de aktiviteter vi har i Sofielunds kollektivhus, där jag bor. Jag dricker gärna för mycket kaffe, jag reser mycket och försöker lära mig arabiska. Noaks ark är ju på sätt och vis en hobby, jag gillar att sätta mig in i och försöka få en överblick över organisationer och lägga strukturer där de behövs. 4. Vad får dig att skratta? Svar: Folk med mycket självdistans, mina kollegor, mina barndomsvänner. 5. Vad gillar och ogillar du? Svar: Jag gillar många saker! Musik, mat och bakverk och dans, mina vänner och allt det där. Jag tycker att det tar väldigt mycket energi att ogilla saker, men en given sak just nu är det politiska läget i Sverige/EU och tomma värderingar som inte fylls med innehåll. 6. Vad ska du göra i sommar? Svar: Jag har precis kommit hem från Grekland och Libanon, och sista veckan på semestern tänkte jag ägna mer åt Noaks Ark och förberedelser inför terminen nästa vecka. 7. Hur länge har du suttit med i Styrelsen och vad har du för befattning? Svar: Jag är ledamot sedan slutet på april.

7 Brev från Cissi Hej hej alla! Smittfri hiv låter jättebra eller hur? Smittfri med reservation för undantag, alla de som inte vet sin hiv status, jag tycker det är just de som är de farliga idag. Det är de som sprider hiv vidare utan att veta om det själva och det är inte bara farligt för de som de är intima med utan det är farligt för dom själva med. Jag menar, om man inte testar sig får man ju inte veta om man bär på hiv och det kan då innebära att viruset förökar sig och äter upp immunförsvaret som då blir svagare och därmed kan man bli sjuk. Många som ignorerar att testa sig kommer ofta till sjukvården och är så sjuka och har mycket dåliga värden. Sån tur är så finns det bromsmediciner idag som gör att man får bättre immunförsvar igen ganska fort och stoppar viruset att föröka sig istället minskar det till att bli omätbart och man mår sakta med säkert bättre igen men vägen dit kan vara mycket kämpig för många för det beror på hur länge du har burit på hiv utan att veta om det. Därefter lever man med hiv som med vilken annan kronisk sjukdom som helst, man tar ett eller två piller per dag och kan leva tills man blir gammal och grå. Härligt, tänk vad långt man kommit, från att ta 40 tabletter om dagen från mitten på 90-talet till en eller två idag, WOW säger jag bara. Kramar XOXO Cissi Workshops är fristående klasser som man kan ha en gång per månad eller några enstaka gånger per termin. Det kan t.ex. vara något nytt man vill prova på som tex. en ny dansstil. Har ni önskemål på andra workshops a dom till

8 Sven Olov Orback Vi var många som i ett soligt och varmt Helsingborg tog farväl av Sven-Olov Orback den 17 juli. Vi möttes av ljudet av vågor som möter stranden, vilket förde oss till tankar kring havets betydelse och huset vid Strandkanten. Steve Sjöquist, ledde oss igenom en stämningsfull och vacker ceremoni. Med personligt tal och dikter fick vi lyssna och reflektera över delar ur Sven-Olovs liv och tankar. Solist Anna Lundin och Klas Wounsch framförde musik och sång som haft en speciell betydelse för Sven Olov och hans Bertil. Efteråt samlades vi till en minnesstund i Linneas trädgårdsmuster, en oas inlindad i de vackraste sommarblommor med hortensian med de vackraste färgerna i full blom. Foto: Bertil Falkenström Det känns overkligt och sorgligt att ta farväl av Sven-Olov, eller Pelle som han ibland ville bli kallad och minnas honom denna dag. Det finns ledsna, sorgliga men även fina, härliga och glada minnen vi tillsammans delat genom årens lopp. Vi bär med oss alla våra speciella minnen av en person som alldeles för tidigt lämnade livet. Arbetet på Noaks Ark Syd var ofta mer än ett arbete. Arbetet kunde stundtals vara mycket berörande och svårt men tillsammans kunde vi alla hitta styrka och kraft att fortsätta. Sven-Olov hade denna styrka. Han hade kraften både på arbetet och även i sitt privata liv. Han har gjort oförglömliga insatser i föreningens psykosociala verksamhet, stödet. För många på Noaks Ark Syd kom Sven-Olov att bli en mycket viktig person under en tung period. Framförallt innan det medicinska genombrottet kom. Sven-Olov var anställd i många år i stödverksamheten och tillsammans med anställda och volontärer var han en av dem som då kunde möjliggöra att många kunde få vara i hemmet under sina sista tid i livet. Med stöd av honom, social hemtjänst, infektionskliniken samt anställda och volontärer på Noaks Ark fanns många möjligheter till att skräddarsy ett omvårdnads- och stödarbete. Med stort engagemang och envishet gjorde han ett fantastiskt arbete, ofta i det tysta pga. sekretess och gjorde så under många år. Hans positiva och optimistiska utstrålning var till stor hjälp för de personer och deras närstående/anhöriga som Sven-Olov mötte. Inget kändes omöjligt och han hittade ofta lösningar och var outtröttlig i det han då mötte. Han kunde erbjuda sig att följa med och vara behjälplig på många sätt. Han kunde då möjliggöra att personen fick möjlighet att göra en resa, delta i en konferens, vara med på olika läkarbesök mm. Han var en stödperson i dess fulla bemärkelse med stort mod, styrka och empati. Han genomförde många kamper och diskussioner. Han hade ett genuint intresse för andra och en omsorg för sina stödkontakter, medmänniskor, vänner och var mycket uppskattad. Hans envishet var en styrka på många sätt. På möten och i diskussioner var det ofta högt i taket, vi hade ofta långa och många samtal innan vi tillsammans kunde hitta lösningar, Det var en styrka att vi kunde vara delaktiga och forma beslut utifrån den samlade informationen

9 vi fått ta del av. Vi var inte alltid överens eller kanske delade samma uppfattning men vi respekterade varandra. När genombrottet för hivbehandlingen kom sa Sven-Olov, Nu tror jag andra får ta vid, det behövs en annan form av stödarbete nu. Han gick vidare i livet, och arbetade med sitt stora intresse, blommor, trädgårdsmästeri, som landskapsarkitekt och som parkchef för Alnarps parken vid SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) under många år. Sven-Olov återvände till oss på Noaks Ark Syd och deltog i styrelsearbetet, som styrelseledamot och som ordförande i föreningen. Han var under en kort period även verksamhetsledare fram tills han slutade för fem år sedan. Han höll kontakten med oss och den sista tiden i hans liv kunde många av oss följa hans heroiska och utlämnade berättelser på bl.a facebook där vi fick ta del av hans kamp mot sjukdomen. Att tänka på Sven-Olov är att tänka på teamet Sven-Olov och Bertil. De var ett team som stöttade och peppade varandra i vått och torrt. Bertil har nu mist sin själsfrände och halva sig själv. De hade en kraft, kärlek, vänskap och styrka som vi som träffade dem tillsammans fick förmånen att uppleva. Sven-Olov är saknad av många och våra tankar går till Sven-Olovs make, Bertil Falkenström, övrig familj och många vänner. Det händer något med naturen När en människa dör Träden som sett oss födas Stillnar och förtätas i sin grönska De minns oss I sina årsringar Gräset som böjt sig under våra fötter Reser sig segervisst i sin tystnad När en människa dör Flyttar hon in i träden och gräset Därför susar det alltid av liv När vinden går genom träden Och får gräset att viska Peter Curman Noaks Ark Syd, juli 2017 Jytte Ivarsson Lena Söderquist Povi Foly Lawson

10 Torsdagsträffar i Helsingborg Hålls i Sensus lokaler på Billeplatsen 1 i Helsingborg varje helgfri torsdag. Träffarna sker under dagtid. För mer information var god kontakta Jytte på telefon: eller via jytte.ivarsson@noaksark.org Följ oss på Facebook Hoppas vi ses där! Medlemskap i Noaks Ark Syd Som medlem stöder du vår organisation och har rösträtt på våra årsmöten och du får också ta del av våra aktiviteter. För att bli medlem, skicka ett till info.syd@noaksark.org. Medlemsavgiften som är 20 kronor per person och år betalar du in på följande bankgiro: Fyll i ditt namn, adress och skriv medlemsavgift. Måndag: Tisdag: Onsdag: STÄNGT men öppet för Drop-in hivtestning med snabbsvar kl: Torsdag: Fredag: Sommar öppettider Vi har stängt för besökare veckorna men du är välkommen att ringa på: (receptionen) på våra telefontider: Måndag-torsdag och Fredagar: (lunchstängt ). Påminnelse, Drop-in hivtestning med snabbsvar är stängt till 9 augusti men om du inte kan vänta till drop-in kör igång igen är du välkommen att boka en tid. Ring receptionen: Besöksadress Telefon (reception) info.syd@noaksark.org Barkgatan Malmö

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

Kalender för februari och mars

Kalender för februari och mars Kalender för februari och mars Snart startar Noaks Ark Syds singel-mingel, endast för personer som lever med hiv. Syftet med träffarna är att möta och umgås med likasinnade men sen vet man aldrig om

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för oktober-2017 Detta händer i november

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för oktober-2017 Detta händer i november Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för oktober-2017 Detta händer i november Året börjar nu gå mot sitt slut. I november och december kommer vi att avsluta en del projekt som vi arbetat med länge.

Läs mer

Välkommen till vårt nyhetsbrev september-2017

Välkommen till vårt nyhetsbrev september-2017 Välkommen till vårt nyhetsbrev september-2017 Tisdagsgruppen är full igång. Hjärtligt välkomna upp på en fika 17.00 på Noaks Ark Syd om inget annat anges. Ta gärna en titt på tisdagsgruppens kalender nedan.

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev maj-2017

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev maj-2017 Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev maj-2017 Ordförande: Åsa Berglund Vice ordförande: Anneli Lindberg Ledamot: Hilda Gustafsson Ledamot: Per Svensson Ledamot: Yahia Saleh Ledamot: Béatrice Leuwe Fotso

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

Närståendebrev februari 2017

Närståendebrev februari 2017 Sid 1 (8) Hej alla närstående! Årsredovisningen av privata medel är klar sedan en tid tillbaka och ni är hjärtligt välkomna att hämta kuvertet. Vi har kassan öppen vardagar mellan kl 11-12 på plan 6. Vi

Läs mer

Medlemsblad Maj 2017

Medlemsblad Maj 2017 Medlemsblad Maj 2017 Medlemsutskick Får du vårt medlemsbrev via epost? För en miljövänligare kommunikation och för att underlätta kontakten med våra medlemmar efterlyses din epost-adress. Skicka det gärna

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering.

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering. DECEMBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 3/12 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.49 Tisdag 4/12 Onsdag 5/12 11.00 Torsdag 6/12 GEMENSAMT JULBORD I ARONTORP MED SOLBUSSEN PRIS: 275kr/per. Vi åker

Läs mer

När någon i familjen har dött - information till barn, unga och vuxna.

När någon i familjen har dött - information till barn, unga och vuxna. När någon i familjen har dött - information till barn, unga och vuxna. Vad händer nu? När en människa dör på ett sjukhus ska en läkare besöka den som dött, för att bekräfta dödsfallet. Personalen gör sedan

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken & Kay Fraser

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken & Kay Fraser sidan 1 Författare: Beth Bracken & Kay Fraser Vad handlar boken om? Boken handlar om Lucy och Soli som är bästa vänner. De har känt varandra sedan de var små, och de gör allt tillsammans. Där de bor finns

Läs mer

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Sommarlov Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Bjuvs Fritidsgård Tel: 042-458 50 97 Vecka 25 Måndag 17 juni Öppet 13.00 17.00 Tisdag 18 juni Midsommarfest. Kostnad 100kr. Anmälan sker till personalen. obs! öppet

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober Nu har det gått nästan en hel månad sedan vårt förra veckobrev. Detta brev har dröjt så länge helt enkelt för att det har hänt så mycket att

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Lektion 2, tisdag 4 februari, Svenska för internationella studenter, kurs 1

Lektion 2, tisdag 4 februari, Svenska för internationella studenter, kurs 1 Lektion 2, tisdag 4 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1 Hur man hälsar Hej! Hejsan! Tjenare! Tjena! Tja! God dag! God morgon! God middag! God afton! God natt! Hur man hälsar Hej!

Läs mer

Kören håller på att förbereda ett kalas och behöver hjälp med att städa.

Kören håller på att förbereda ett kalas och behöver hjälp med att städa. Sångtexter Sexårskören 2017 1 01 VÄLKOMNA HIT Kören håller på att förbereda ett kalas och behöver hjälp med att städa. Välkomna hit till vårt hus och vår svit Det är dammigt och smutsigt i varje vrå Hej

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.39 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 39 2017 Till elever Veckans ordspråk: Den som gör gott för andra gör gott mot sig själv. Den som gör

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Välkommen till vårt nyhetsbrev augusti-2017

Välkommen till vårt nyhetsbrev augusti-2017 Välkommen till vårt nyhetsbrev augusti-2017 Tisdagsgruppen är igång igen kl. 17.00 varje tisdag. Nya som gamla medlemmar välkomnas. Vill du delta i gruppen får du gärna meddela oss på info.syd@noaksark.org

Läs mer

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET 1(7) LÄNGTAN TILL LANDET Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här. I purpurvågor,

Läs mer

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA Verksamhetschef: Karoline Lundvall 08-580 229 28 Karoline.lundvall@jarfalla.se Ansvarar för Stöd och förebyggande,

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

JAG FUNDERADE INTE ENS PÅ

JAG FUNDERADE INTE ENS PÅ JAG FUNDERADE INTE ENS PÅ DET HÄR MED KLASS INNAN JAG BÖRJADE PLUGGA OM MEDELKLASSNORMER I UNIVERSITETSMILJÖN Lena Sohl Doktorand Sociologiska institutionen, Uppsala Universitet JENNYS BERÄTTELSE Ja, jag

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Lektion 5-2016 Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Dagens dikt Idag är det onsdag. Vi studerar svenska. Igår var det tisdag och det regnade inte. Då studerade vi också svenska. men

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Vill du ringa någon

Läs mer

Det här är rubrik för en broschyr. Underrubrik 1

Det här är rubrik för en broschyr. Underrubrik 1 Det här är rubrik för en broschyr Underrubrik 1 Vill du ge av din tid och få glädje och vänskap tillbaka? Bli seniorvolontär! Har du lite tid över och känner att du vill ge någon glädje och livslust? Är

Läs mer

Sommar med Träffpunkterna i Angered

Sommar med Träffpunkterna i Angered Sommar med Träffpunkterna i Angered Juli - augusti 2019 Träffpunkterna i Angered finns för att främja hälsan hos stadsdelens seniorer, men alla är välkomna oavsett ålder. Vi finns på Hammarkulletorget

Läs mer

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET 1(6) LÄNGTAN TILL LANDET Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här. I purpurvågor,

Läs mer

Närståendebrev maj 2017

Närståendebrev maj 2017 Sid 1 (8) Hej alla närstående! I skrivandets stund har vi haft två av tre närståendemöten i maj. Det sista är den 31/5 för hela plan 6. Vi bokade in Anders Sundberg, läkare på Legevisitten, som är den

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7), lägger på rätt

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN CAFÉ MÖLLAN OCH TRÄFFPUNKTENS SOMMARCAFÉ

TRÄFFPUNKTEN CAFÉ MÖLLAN OCH TRÄFFPUNKTENS SOMMARCAFÉ TRÄFFPUNKTEN CAFÉ MÖLLAN OCH TRÄFFPUNKTENS SOMMARCAFÉ Aktiviteter och händelser i juni - augusti På träffpunkterna för seniorer i Lindome, Kållered och i Centrum vill vi erbjuda mötesplatser där alla kan

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

December 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

December 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram December 2018 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen En del av julen! December Vecka 49 Måndag 3 Julgymnastik kl. 10.00 11.00 Bingo kl. 14.00

Läs mer

Aktiviteter och annan information

Aktiviteter och annan information Medlemsinfo 17 januari 2017 Aktiviteter och annan information Kamratföreningens Disco i Täby Finns enstaka plats på Temadag om LSS 21/1, se nedan 28/1, se nedan Innehållsförteckning Vi behöver hjälp i

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Seniorträffen i Segeltorp

Seniorträffen i Segeltorp Seniorträffen i Segeltorp Våra seniorträffar är öppna för alla seniorer, anhöriga, närstående och seniorvolontärer. Du är varmt välkommen att delta i aktiviteter och evenemang. Då vi delar lokal med Trygghetsringningen

Läs mer

1 Livets slut kan ingen hindra Men vackra minnen kan sorgen lindra

1 Livets slut kan ingen hindra Men vackra minnen kan sorgen lindra 1 Livets slut kan ingen hindra Men vackra minnen kan sorgen lindra 5 Det finns en port som öppnas tyst och stänges utan dån Alla vägar leder dit men ingen därifrån Alla frågor vart, varthän? men ingen

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016 I detta nyhetsbrev: Ny termin, nya verksamheter! Julmys med ungdomar på ett boende för ensamkommande Välkommen till terminens praktikant Årsmöte Adress Rädda Barnens lokalförening i Lund Magle Lilla Kyrkogata

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1

Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1 Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1 EXAM COURSE 1 Saturday February 22, 15:00-17:00 Surname A L: LADUVIKSSALEN Surname K Ö: UGGLEVIKSSALEN Please register

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR >>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR Den här föreställningen är skapad av vår ungdomsensemble. Gruppen består av ungdomar i åldern 15-20 år varav en del aldrig spelat teater

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0)

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0) VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sista tisdagen i varje månad, kl.16.00-17.00, med start 25/8: Bokklubb Bokklubb för dig som är 9-12 år. Vi pratar om böcker vi läst/lyssnat på och

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun God fortsättning! Vecka 1 Tisdag 1 Onsdag 2 Torsdag 3 Fredag 4 Januari Kristallen har stängt p.g.a.

Läs mer

Välkommen till våra aktiviteter i Juni!

Välkommen till våra aktiviteter i Juni! MÅNADSPROGRAM Juni 2018 Välkommen till våra aktiviteter i Juni! Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190 Veckoprogram

Läs mer

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet KURSER Hösten 2012 HÖSTEN Kurser och Öppen verksamhet ÖPPET HUS Under hösten har Agora Öppet hus på torsdagar från den 30 augusti. Till Öppet hus är barn, ungdomar och vuxna välkomna. Vi har öppet klockan

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se Öppen förskola Höstterminen 2014 Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Hemsida: www.lund.se/kulan Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

SORG Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Catrin Ankh

SORG Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Catrin Ankh Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Catrin Ankh Vad handlar boken om? Sara, Anna, Kevin och Leo är bästa vänner. De sitter på sitt favoritcafé och pluggar inför matteprovet i morgon. Sara tröttnar och vill

Läs mer

Seniorträffen i Masmo

Seniorträffen i Masmo Seniorträffen i Masmo Våra seniorträffar är öppna för alla seniorer, anhöriga, närstående och seniorvolontärer. Vi ordnar aktiviteter och evenemang i samarbete med Expose dans och musik. Vi talar svenska

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 1 2018 Reeli Bendiksen, ledamot i lokalföreningens styrelse, gick bort 14 januari i år. Reeli blev medlem i föreningen 2006 och valdes in som ersättare i styrelsen 2010. Reeli blev 83

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Äppelpaj med extra vaniljsås

Äppelpaj med extra vaniljsås ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ANNELIE DREWSEN ORDLISTA äldreboende (s 5, rad 6), ett hem för gamla rutiner (s 6, rad 9), vanor, saker som en gör på samma sätt varje gång/dag sorgsen (s 8, rad 7), ledsen svajar

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA 1 Sommarläsning på Biblioteken i Borås Är du mellan 7 12 år och gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken

Läs mer

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Den magiska dörren. Tilde Buhler Den magiska dörren Tilde Buhler Kapitel 1 Hej, jag heter Sofia och är 10 år. Min bästis heter Thilde och vi går på Färjestad skola. En dag när vi var ute på lunchrast såg vi den nya läraren, han var jätteläskig

Läs mer

Det här är rubrik för en broschyr. Underrubrik 1

Det här är rubrik för en broschyr. Underrubrik 1 Det här är rubrik för en broschyr Underrubrik 1 Vill du ge av din tid och få glädje och vänskap tillbaka? Bli seniorvolontär! Har du lite tid över och känner att du vill ge någon glädje och livslust? Är

Läs mer

Fritidsnytt April 2019

Fritidsnytt April 2019 April 2019 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Kvällens orkester: Fredag 12 april ABB Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 vid Q8-macken 100 kr inträde och 100 kronor resa Senast tisdag 9 april

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gnistan

VERKSAMHETSPLAN Gnistan VERKSAMHETSPLAN Gnistan Hösten -09 Våren -10 Sanna Alvén Anna Stengard Ann-Kristin Lilja Marianne Fredriksson En dag på Gnistan 6:30 Förskolan öppnar, öppningsavdelning Gnistan 8:00 Frukost 8:30 lek ute/inne

Läs mer

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorado Social resursförvaltning Eldorado Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorados aktiviteter vänder sig till dig som har intellektuell funktionsnedsättning samt till dina anhöriga och personal.

Läs mer

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorado Social resursförvaltning Eldorado Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorados aktiviteter vänder sig till dig som har intellektuell funktionsnedsättning samt till dina anhöriga och personal.

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 1 mars - tisdag 20 mars

barnhemmet i muang mai torsdag 1 mars - tisdag 20 mars barnhemmet i muang mai torsdag 1 mars - tisdag 20 mars Det har gått två och en halv vecka sedan sist. Och vi har massor att berätta. Hur barnen ska gå i skolan just nu vet bara våra thailändska kollegor.

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats

Kulturcenter Oxbackens mötesplats MÅNADSPROGRAM Juni 2017 Välkommen till våra aktiviteter i juni! Mot Tanzania Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190,

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN KIRSTEN AHLBURG LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7),

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

UTVÄRDERING Läsåret 2017/2018

UTVÄRDERING Läsåret 2017/2018 UTVÄRDERING Läsåret 2017/2018 Österängs öppna förskola UTVÄRDERING Läsåret 2017/2018 Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs öppna förskola ligger

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER OM OSS MÖTESPLATS LINDOME - En meningsfull fritid för alla! Du håller just nu höstens program i din hand, allt som kommer att hända finns inte med i

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010

barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010 barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010 Här hos oss är det väldigt varmt och med värmen infinner sig en lugn nästan lite loj stämning. I skrivande stund har alla barn slutat

Läs mer

1 Livets slut kan ingen hindra Men vackra minnen kan sorgen lindra

1 Livets slut kan ingen hindra Men vackra minnen kan sorgen lindra 1 Livets slut kan ingen hindra Men vackra minnen kan sorgen lindra 6 Det finns inga ord för den saknad vi känner Att Du lämnat oss är svårt att förstå Våra innersta tankar till Dig vi sänder Du finns i

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon ,

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon , MÅNADSPROGRAM Maj 2017 Välkommen till våra aktiviteter i maj! Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190, 021-390129 Veckoprogram

Läs mer

Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig

Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig Givande och självklart Men oj, så slitsamt ibland De allra flesta ställer upp när någon behöver hjälp. Ofta är det helt självklart att hjälpa

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG JUNI- JULI- AUGUSTI 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Fredag 1/6 17.00- ca 20.00 GEMENSAM GRILLKVÄLL PÅ ÄRINGEN - Se anslag på Ekåsen. -Sista anmälan mån. 28/5 (gärna innan eftersom Ewa är på Enliden på måndagar

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen November 2018 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer

Välkommen till Segeltorps seniorträff!

Välkommen till Segeltorps seniorträff! Välkommen till Segeltorps seniorträff! Seniorträffen är öppen för alla seniorer. Även anhöriga, närstående och seniorvolontärer är välkomna att delta i aktiviteter och evenemang. Vi delar lokal med Trygghetsringningen

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Den nya redaktionen är igång! Välkomna till ett nytt spännande år med skoltidningen Uggleposten. Till i år har vi fått TRE nya redaktionsmedarbetare.

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon

Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon MÅNADSPROGRAM juli och augusti 2018 Välkommen till våra aktiviteter i juli och augusti! Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer