01 02 INTRODUKTION DÄRFÖR BLIR VI SÅ GLADA AV SÄNKTA CO 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "01 02 INTRODUKTION DÄRFÖR BLIR VI SÅ GLADA AV SÄNKTA CO 2"

Transkript

1 Civic Hybrid

2 01 02 INTRODUKTION DÄRFÖR BLIR VI SÅ GLADA AV SÄNKTA CO 2 -UTSLÄPP Bara för att något är allvarligt betyder det väl inte att man inte kan glädjas åt det? Hos Honda ser vi alltid en utmaning där andra ser ett problem. Därför har vi ställt upp ett globalt CO 2 -reduktionsmål på 10 % per g/km för våra produkter. Därför har vi också skapat Civic Hybrid. Den har en elmotor och en bensinmotor. Den ger dig maximal körglädje samtidigt som du gör ett mer miljövänligt val. Det är väl värt att glädjas över?

3 03 04 INNEHÅLL ÄR VI FRAMME SNART? När det gäller bilar befinner vi oss alla på samma resa. Det är en upptäcktsfärd som saknar karta. Det enda vi vet med säkerhet är att det sakta men säkert blir en realitet att utsläppen helt försvinner. Vår egna vätedrivna FCX Clarity bevisar detta genom att enbart släppa ut vatten och 0 g CO 2 från avgasröret. Men det finns inte så många vätgasstationer eller hur? I nuläget är Civic Hybrid helt enkelt ett viktigt steg mot elimineringen av CO 2 -utsläpp, utan att vänta på att bil- och bränsleinfrastrukturen ska förändras, vilket kan ta många år. Men vi jobbar på det. innehåll 05 TEKNIK 07 PRESTANDA 09 EXTERIÖR 15 INTERIÖR 21 SÄKERHET 23 TILLBEHÖR 25 ORDFÖRKLARINGAR 27 VANLIGA MISSUPPFATTNINGAR 29 THE POWER OF DREAMS

4 05 06 TEKNIK FÖRDELARNA MED EN HYBRIDBIL Vår Civic Hybrid har försetts med IMA (Integrated Motor Assist) och är en av de mest avancerade teknologier som står att finna i modern bilteknik. Det låter avancerat men är i själva verket väldigt enkelt: Den har en elmotor och en bensinmotor. Elmotorn hjälper bensinmotorn när det behövs och bilen får sin kraft från tre huvudsakliga kraftkällor: en bensinmotor, en elmotor och ett batteri. Tre olika källor ger en fantastisk möjlighet att spara energi medan du kör. När du kör iväg eller accelererar samverkar el- och bensinmotorerna och ger dig en dubbel kraftkälla. Det innebär att effektiviteten maximeras när motorn belastas maximalt. Kör du i jämn fart under 50 km/h aktiveras elmotorn och stoppar kolvarnas arbete. Elmotorn tillhandahåller då kraft från återvunnen energi. Den kommer från batteripaketet som driver elmotorn. När du saktar ned, kör i nedförsbackar eller bromsar, fungerar elmotorn som en generator och laddar batteripaketet. När du slutligen stannar, stoppas motorn så att bränsle och energi sparas. Själva motorn är en 1,3-liters 3-stegs i-vtec-motor som är kopplad till en 3-fas elektrisk högmomentsmotor och en steglös variabel växellåda (CVT). CVT justerar utväxlingen i oerhört små steg, något som inte går att klara av med en automatisk växellåda, och levererar absolut optimal utväxling för att hålla motorn i det effektivaste effektintervallet. I fullständig harmoni samarbetar de olika elementen för att leverera samma prestanda och moment som en normal 1,6-litersmotor, men med bränsleförbrukning och utsläpp i en helt annan kategori. Den klarar utsläppsnivåer ned till 109 g/km och ger bättre bränsleekonomi på 4,6 l/100 km (blandad körning), vilket även betyder att du kan få skattelättnader i vissa länder. Detta är alltså ett grönt alternativ som ger dig klöver över.

5 07 08 PRESTANDA REN KÖRGLÄDJE MED SMARTA FUNKTIONER Är det inte härligt när allt är positivt? Med oöverträffad aerodynamik och en lätt kaross ger nya Civic Hybrid snabb acceleration och skarp manövreringsförmåga. Dessutom betyder den steglösa variabla växellådan (CVT) att du inte behöver växla och den väljer automatiskt det bästa intervallet för hastigheten och varvtalet. Du får en prestanda som hos en sportigare Sedan samtidigt som du sänker bränsleförbrukningen och producerar mindre utsläpp. Bilen har förvisso bidragit med många positiva förändringar, men det kan du som förare också göra. Utan kraftiga accelerationer och med mjuka inbromsningar kan du påverka bränsleförbrukningen på ett positivt sätt.

6 09 10 EXTERIÖR FUNKTIONELL DESIGN Hondas ingenjörer gör ingenting utan orsak. Det finns inte utrymme för infall, egensinniga påhitt eller impulshandlingar. Varje linje, varje kurva och varje detalj i Civic Hybrid är formgiven för att vara vacker, men funktionen är lika viktig. Vi kallar detta grundläggande designkoncept för one motion form. Med inspiration från aerodynamiken hos 5-dörrars Civic och Accord ingår kilformade strålkastare, 15-tums aluminiumfälgar och körriktningsvisare monterade på ytterbackspeglarna. Karossfärgade sidolister, högt monterat bromsljus och en kort antenn, allt placerat för optimal effektivitet, säkerhet och trygghet.

7 11 12 EXTERIÖR KOMPROMISSFRIA KOMPONENTER SOM STANDARD Vem har sagt att hybridbilar måste vara tråkiga? Vi har inte kompromissat med något i konstruktionen hos Civic Hybrid. Vi har inte tagit några genvägar i fråga om prestanda eller utseende heller. Faktum är att våra ingenjörer är så starkt inriktade på körglädje att de noggrant beaktat varje centimeter i Civic Hybrids konstruktion för att bygga en bil som ser ut och känns som våra andra. Det enda som verkligen är annorlunda är det diskreta Hybrid-märket på bakpartiet.

8 13 14 EXTERIÖR 1. FRONTGRILL Distinkt, elegant frontgrill. 2. DIMLJUS FRAM Ljusstarka och klara lyktor för extra god sikt vid dimma TUMS ALUMINIUMFÄLGAR Snygga aluminiumfälgar ökar förfiningen och gör att du syns på vägen. 4. BAKLYKTOR Aerodynamiska lyktor är ett vacker bidrag till den genomtänkta designen. 5. HYBRID-LOGOTYP Elegant krommärke på bakpartiet SKYDDSLISTER DÖRRAR Bidrar till att skydda dörrarna mot slitage. 7. KAROSSFÄRGADE DÖRRHANDTAG De karossfärgade dörrhandtagen gör exteriören extra elegant. 8. HÖGT PLACERAT BROMSLJUS Gör det enklare för medtrafikanterna att se när du bromsar och ökar säkerheten. 9.KAROSSFÄRGADE YTTERBACKSPEGLAR Ytterbackspeglarna matchar den förfinade formen och färgen hos bilen och har integrerade LED-indikatorlampor. 10. KORT ANTENN Elegant, kompakt och diskret. 11. HALOGENSTRÅLKASTARE Ljusstarka och klara strålkastare för ökad sikt och säkerhet

9 15 16 INTERIÖR ELEGANT PÅ UTSIDAN, SMART PÅ INSIDAN. Idén är enkel. Placera alla viktiga reglage och all viktig information precis framför föraren, i synfältet, och det blir lättare, säkrare och mer engagerande att manövrera bilen. Uppmärksamheten framåt har dramatiskt förbättrats genom instrumentpanelen med två zoner, vilket gör att du inte behöver släppa vägen med blicken. Multiplexdisplayen är indelad i två zoner. En övre zon med information om hastighet och bränslenivå. En nedre zon med den multifunktionella färddatorn och IMAdisplayen. På multifunktionsdisplayen ser du informationen rakt framför dig. Du ser medelhastighet, bränsleförbrukning, varningar om du kör för fort, information om service, utomhustemperatur och färdsträckan till nästa tankning. Du kan reglera allt via ratten. Du kan öka säkerheten i din körning med handsfreetelefoni, via Bluetooth, med röstigenkänning på fem språk. Executive-versionen är dessutom utrustad med ett satellitnavigeringssystem med den senaste tekniken, som kan lokalisera trafikstockningar och föreslå en alternativ resväg.

10 17 18 INTERIÖR EN HYBRID SOM SÄNKER KOSTNADER, MEN ALDRIG KOMFORT OCH KVALITET. När man talar om hybridbilar tänker de flesta på alternativ. Inte på lyx, utrymme eller kvalitet. Men våra formgivare var helt inriktade på att göra Civic Hybrid till en bil som var lika elegant som innovativ. I topp utförandet hittar du läderklädsel som standard samt eluppvärmda stolar med svankstöd. Du kan också välja en interiör i tyg. Utrymmet är större tack vare ett plant golv, skapat genom att avgassystemet dras vid sidan istället för i mitten, och ett avsevärt minskat batteripaket bakom baksätet. Resultatet är en otroligt säker miljö med gott om utrymme för huvud, ben, armbågar och med all den komfort som man kan begära. Den innovativa designen har också gett markant ökade förvaringsutrymmen. Det finns ett stort handskfack och mugg-/flaskhållare runt om i kupén. Det nykonstruerade batteripaketet ger också ett större bagageutrymme, 350 liter, tillräckligt för fyra golfbagar.

11 19 20 INTERIÖR 1. CVT-VÄXELLÅDA AV ALUMINIUM Växelspaken med blank metalleffekt är konstruerad för en smidig hantering. 7. HANDSFREETELEFON (HFT) Bluetooth ansluter enkelt till dina mobila enheter. 2. SATELLITNAVIGERINGSSKÄRM OCH LJUDPANEL Visuell display som ger tydliga köranvisningar till din destination. 3. INTERIÖR DÖRRPANELER, REGLAGE Reglagen till fönsterhissarna och ytterbackspeglarna är bekvämt placerade på förardörren. 4. DISKANTHÖGTALARE Fyll din bil med ett rent och dynamiskt ljud genom dessa kvalitetshögtalare. 5. ELUPPVÄRMDA STOLAR Snabb uppvärmning för bekväm körning under kalla dagar. 6. MÄTARTAVLOR MED BELYSNING Displayen visar information om när IMA-systemet är aktivt eller laddas, om bränsleförbrukning, hastighet och utomhustemperatur FÖRVARINGSFACK FRAM Användbart och lättåtkomligt extra förvaringsutrymme. 9. FARTHÅLLARE Kan ställas in så att bilens hastighet regleras automatiskt. 10. RYGGSTÖDSFICKA PÅ FRAMSTOLARNA Perfekt för förvaring av kartor och andra viktiga föremål. 11. KUPÉBELYSNING Praktisk belysning med en knapptryckning. 12. LÄDERKLÄDSEL Klädsel med hög kvalitet, designad för bästa komfort

12 21 22 SÄKERHET SÄKERHETEN STÅR I CENTRUM Även om Civic Hybrid drivs på ett annorlunda sätt betyder det inte att säkerhetsaspekten behandlas annorlunda. I själva verket överträffar våra säkerhetsfunktioner de krav som anges i lagstiftningen. Du kommer till och med att upptäcka att batteriet är särskilt förslutet och förvaras bakom baksätet. Allt har utformats för att skydda dig inifrån och ut. Därför hittar du ABS-bromsar, EBD (elektronisk bromskraftfördelning), bältessträckare och dubbla krockkuddar fram, sidokrockkuddar och skyddsgardiner samt ISOFixfästen för bilbarnstolar. Främre och bakre deformationszoner absorberar krockkrafter och ger extra skydd för både bil och passagerare och om du skulle bli påkörd bakifrån fl yttas de aktiva nackskydden framåt för att uppta kraften och minska risken för pisksnärtskador. Men det är inte bara förare och passagerare som måste skyddas. Det gäller även fotgängarna. Därför har Civic Hybrid främre stötfångare, motorhuv och gångjärn, torkarfästen och framskärmar som absorberar krockenergi, det vill säga alla de vanligaste kontaktpunkterna. Naturligtvis underlättar det att vi har en egen forsknings- och utvecklingsanläggning med den allra senaste tekniken. Där hittar vi även en mycket speciell person Polar II en av världens mest avancerade krockdockor. Här testar vi gränserna för alla våra bilar och med nya Civic Hybrid har ingenting lämnats åt slumpen.

13 23 24 TILLBEHÖR 1. LÄDERRATT OCH BLÅ INSTEGSBELYSNING En sportig och elegant ratt förbättrar kontrollen och ger en skönare känsla. Den blå instegsbelysningen bidrar till en sval kupéatmosfär och lyser upp golvet i framsätets fotutrymme HONDAS HÅRDDISKNAVIGERINGSSYSTEM Hondas HDD-navigeringssystem sätter standarden för bilnavigering och underhållningssystem med pekskärmsteknik. Den har en hårddisk på 40 GB som rymmer många navigeringsfunktioner samt kraftfulla bild- och ljudegenskaper. Du kan även förvandla ditt system till en privat jukebox med Music Catcher där du kan lagra dina favoritlåtar i enhetens minne. HDD-navigeringssystemet har även 2-zonsfunktioner och är kompatibelt med Bluetooth. Det kan även levereras med en ipod -kontakt som tillval, så att du kan ansluta och styra din ipod direkt via systemets sju tum stora LCD färgskärm. Backkameran hjälper dig att se området bakom dig när du parkerar IPOD -ADAPTER Med Civic-adaptern för ipod är det lätt att ansluta din ipod till bilens ljudanläggning och njuta av din egen digitala musiksamling på resan. 4. HONDAS NYA KOMPAKTA NAVIGERINGSSYSTEM Det nyligen utvecklade bärbara navigeringssystemet med widescreen är formgivet för att passa in i bilens interiör. Dess infästning sitter perfekt i instrumentbrädan. Det behövs inga sugkoppar och ledningarna är knappt märkbara. En komplett europakarta ingår samt de senaste europeiska besöksmålen, inklusive en komplett lista över Hondas alla bil- och motorcykelåterförsäljare. Dessutom har det en integrerad TMCantenn som gör att du alltid har tillgång till den senaste trafikinformationen. Ett unikt reflexfritt bakstycke minskar distraherande reflexer i vindrutan. Som tilläggsfunktioner finns trådlös Bluetooth-teknik, WMA/ MP3-funktioner, JPEG-granskare och ljudboksspelare. 5. BLUETOOTH -TELEFONSYSTEM Bluetooth -telefonsystemet är en enkel, säker och mycket bekväm handsfreelösning, som låter dig klara av dina telefonsamtal samtidigt som du behåller fokus på vägen. FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR Civic Hybrid är en unik kombination av avancerad teknik och miljövänliga alternativ. Skräddarsy den för din livsstil med dessa originaltillbehör av högsta kvalitet. Mer information får du av din lokala Hondaåterförsäljare eller genom att besöka KJOLAR Din Civic Hybrid får ett sportigare och kraftfullare utseende med kjolar fram, bak och på sidorna. 16-TUMS ALUMINIUMFÄLGAR Förstärk den pigga känslan hos din Civic Hybrid med en uppsättning vackert utformade 16-tums aluminiumfälgar NYTT UNDERHÅLLNINGSSYSTEM FÖR BAKSÄTET Det nya bärbara underhållningssystemet för baksätet förgyller interiören i Civic. Det installeras i framstolarnas ryggstöd utan att påverka funktionen hos de aktiva nackstöden. Extra högtalare för passagerarsidan finns som tillval. Fjärrkontroll i kompaktmodell och trådlösa hörlurar i två storlekar tillhör. ipod är ett varumärke som tillhör Apple Inc. Det är registrerat i USA och andra länder.

14 25 26 ORDFÖRKLARINGAR Aktiva nackstöd Framstolarna i Civic Hybrid är utrustade med innovativa aktiva nackskydd som bidrar till att minimera risken för eventuella nackskador om du skulle bli påkörd bakifrån. Vid denna typ av kollision trycks kroppen mot ryggstödet. Trycket från ryggstödet överförs mekaniskt från svankstödsplåten via länkarmar som lyfter nackskyddet uppåt och framåt. Gapet mellan förarens huvud och nackskyddet blir mindre. Kollisionskrafterna på huvud, nacke och ryggrad minskas och därmed risken för pisksnärtskador. ACE (Advanced Compatibility Engineering) Civic Hybrid har konstruerats med en innovativ ram, som har utvecklats för att reducera de krafter som passagerarna utsätts för vid frontalkollisioner. Civic Hybrids ACE-kaross fördelar och absorberar krockenergin över ett större område i syfte att hålla kupéutrymmet intakt och skydda passagerarna. Dessutom fungerar ACE-karossen utjämnande mellan fordon av olika storlek. Civic Hybrids struktur reducerar krockkrafterna på andra fordon. Aerodynamik Aerodynamik beskrivs som bilens förmåga att övervinna luftmotståndet eller draget som uppstår kring karossen när den färdas genom luft. Låsningsfria bromsar (ABS) Förhindrar hjulen från att låsas vid kraftiga inbromsningar vilket minskar risken för sladd på våta, isiga eller moddiga vägbanor och låter dig behålla kontrollen. Bromskraftförstärkning Om du måste göra en panikbromsning detekterar systemet den snabba pedalrörelsen och hjälper automatiskt till att förstärka bromskraften för att förkorta bromssträckan. Bluetooth Med Bluetooth -handsfreesystemet (HFT) kan föraren ringa och ta emot samtal utan att ta händerna från ratten. Med det inbyggda högtalar- och mikrofonsystemet som styrs via rattreglagen kan du tala i telefon utan att riskera säkerheten under bilkörningen. Ju lägre CD-värde (Coefficient of Drag) desto bättre aerodynamisk form har bilen. En aerodynamisk form är bränsleeffektivare, tystare och ger bilen ett bättre väggrepp. CO 2 Koldioxid är en av de avgaser som tros ha betydelse för växthuseffekten. Ju lägre CO 2 -utsläpp desto miljövänligare bil. Steglös automatisk växellåda (CVT) Låter dig välja körsätt. Välj (D)-läget för smidig och behaglig körning. Det sportigare (S)-läget ger en extra kick när du kör i stadstrafi k och (L)-läget begränsar mängden växlingar så att körning i branta uppförslut går mjukare och säkrare. Hjulupphängning med dubbla länkarmar Med den här typen av hjulupphängning defi nieras hjulrörelserna med maximal noggrannhet under körningen. Resultatet blir en exakt, förutsägbar styrning och dessutom minskas karossens krängningar vid inbromsning och kurvtagning. Hjulupphängningssystem med dubbla länkarmar används i racingbilar. Elektronisk bromskraftfördelning (EBD) Samverkar med ABS. Viktfördelningen i bilen analyseras och bromskraften på fram- och bakhjul justeras automatiskt för att behålla riktningsstabiliteten. Elektrisk servostyrning (EPS) En elmotor underlättar styrningen istället för hydraulik. Motorn drivs via batteriet, inte via bilmotorn, vilket bidrar till lägre utsläpp och bränsleförbrukning. Ergonomi Ergonomi är vetenskapen om utformningen av arbetsmiljön, i det här fallet bilens kupé, för att maximera passagerarnas komfort och säkerhet. Enkelt uttryckt betyder det att viktiga reglage och instrument placeras på ett sådant sätt att de blir lätta och bekväma att använda och läsa av. Det innebär också att stolarna ska eliminera trötthet i kroppen och obekväma körställningar. Hybrid Hybrid är en term som används för en bil som använder en kombination av bensin- och elmotor för driften. IMA IMA betyder Integrated Motor Assist och är Hondas egenutvecklade hybridteknik. ISOFix-fästen ISOFix är en funktion som snabbt håller på att bli standard i nya bilar. Syftet med denna standard är att undvika felaktig montering av bilbarnstolar och därigenom minska risken för skador vid en kollision. Civic Hybrid har två ISOFix-fästen i baksätets två yttre platser. Effekt Effekt är ett mått på hur fort ett arbete kan utföras. Satellitnavigeringssystem Det DVD-baserade satellitnavigeringssystemet ger vägvisning steg för steg, både med röstanvisningar och på karta, hela vägen fram till målet. DVD:n innehåller även information om besöksmål i närheten av färdvägen, t.ex. bensinstationer om du skulle ha behov av sådan information i okända omgivningar. Sidokrockkuddar I Civic Hybrid sitter sidokrockkuddarna monterade i framstolens stoppning för att hjälpa till att skydda bröstkorgen vid en allvarligare sidokollision. I passagerarsätet fi nns OPDS (system för identifi ering av passagerarens position), som använder sensorer i stolsryggen för att fastställa passagerarens längd och position. Liksom krockkudden fram på passagerarplatsen inaktiveras sidokrockkudden om passageraren är ett barn eller en kort vuxen. Systemet inaktiveras också om passageraren lutar sig mot sidokrockkuddens aktiveringsområde och det återaktiveras när passageraren återgår till att sitta rakt på sätet. Vridmoment Vridmoment är detsamma som vridkraft eller rotationskraft. När du t.ex. drar fast en skruv med en skiftnyckel använder du faktiskt ett moment för att vrida skruven. Ju längre ut du håller i skiftnyckeln desto större blir momentet. Momentet vid låga varvtal är motorns möjlighet att utveckla ett starkt svar (rotationskraft) och därmed acceleration vid låga hastigheter. Allteftersom hastigheten ökar blir motoreffekten viktigare än vridmomentet för att behålla farten. Fordonsstabilisering (VSA) Fordonsstabilisering (VSA) hjälper till att hålla kursen vid kurvtagning, acceleration och undanmanövrar. När systemet detekterar hjulspinn bromsas det aktuella hjulet och motoreffekten stryps tills hjulet börjar driva igen.

15 27 28 VANLIGA MISSUPPFATTNINGAR VANLIGA MISSUPPFATTNINGAR Civic Hybrid drivs delvis av en elmotor och delvis av en bensinmotor. Låter som en bra idé. Med det är inte så bilar brukar fungera. Det måste betyda att Civic Hybrid är en annorlunda bil? En märklig bil? En udda företeelse? Inte alls. Den är en vanlig bil som drivs på ett okonventionellt sätt. När det gäller prestanda är Civic Hybrid som vilken annan bil som helst. Intressant är också att den är utrustad med CVT (Continuously Variable Transmission) en automatisk växellåda. CVT gör allt mer effektivt och du blir ett med bilen. Precis så som det ska vara. När du tankar fyller du bensintanken som vanligt och elmotorn laddas upp genom återanvändning av energin från inbromsningar och fartminskningar. Så när du stannar vid bensinpumpen är halva jobbet redan gjort. Batteripaketet är konstruerat och monterat så att du knappast ens märker att det finns i bilen. Kompakt och lättviktigt är det smidigt placerat bakom baksätet. Det påverkar varken ben- eller bagageutrymme. Garantitiden är 8 år så underhåll är heller ingenting att oroa sig över. Är det dyrt? Inte alls. Det är faktiskt så att Civic Hybrid sänker kostnaderna. Den har lägre bränsleförbrukning, skatt och försäkring. Är den verkligen så miljövänlig? Vi tycker alltid att vi kan göra saker bättre. Men vi måste ta hänsyn till vad som i nuläget är möjligt att genomföra och svaret blir därför: Ja, Civic Hybrid är en av de mer miljövänliga bilarna på marknaden. MEN DEN ÄR FORTFARANDE INTE SÄRSKILT MILJÖVÄNLIG DEN ÄR TRÅKIG ATT KÖRA DEN ÄR SVÅR ATT TANKA BATTERIET SITTER I VÄGEN JAG MÅSTE KOPPLA IN DEN FÖR LADDNING DEN ÄR DYR

16 29 30 THE POWER OF DREAMS Vi har alltid använt oss av annorlunda metoder. Vi använder en robot ASIMO, vårt projekt för artificiell intelligens, för att testa den radarteknik som nu återfinns i våra bilar. Vi har skapat ett jetflygplan som har motorerna över vingarna istället för under, för att sänka bränsleförbrukningen och utsläppen. Vi undersöker kontinuerligt nya och spännande alternativa bränslekällor som är skonsamma mot miljön. Vår grundare, Soichiro Honda sa en gång: We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention. ETT FOLK I RÖRELSE När Soichiro Honda var ung drömde han om att ge alla människor - män, kvinnor, rika och fattiga - tillgång till motorfordon. Än i dag finns det platser på vår jord som inte använder något annat ord för motorcykel än Honda. RACINGTRADITIONER Efter att ha skapat Honda Motor Corporation kunde Soichiro koncentrera sig på sin passion, racing, och han lärde sig snabbt att en förlust vara bara en ny möjlighet till utveckling. Hans attityd till utmanande problem har lagt grunden till vår filosofi. DET RÖDA H:ET Idag är Hondas renommé i sportsammanhang grundmurat, som tillverkare av högklassiga prestandamaskiner för F1, MotoGP, racerbåtar, terrängfordon och till och med gräsklippare. Om vi kan bygga det, kan vi tävla med det. AVANCERAD TEKNIK Bakom varje tekniskt framsteg vi gör ligger en särskild tanke. Till och med kamerorna, radarn och mikroprocessorerna i ASIMO, vår robot med artificiell intelligens, är medel för att göra våra bilar säkrare och intelligentare än någonsin tidigare. EN LJUSARE FRAMTID Vi ser vår utveckling av utsläppsfria bilar och förnyelsebara energikällor som ett första steg mot en ny framtid för biltillverkningen. Det handlar om att vända motgångar till utmaningar. En filosofi som vi har hämtat från Soichiro Honda och en realitet som kommer att ha en stor påverkan på kommande generationer. TÄNKA FRAMÅT Solenergi, energistation, vätgas, biogas och hybrid. Nya tekniker för nya tankesätt. Vi undersöker kontinuerligt nya sätt att skona miljön. Detta gör vi eftersom vårt arbete idag kommer att påverka förarna imorgon.

17 We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention Soichiro Honda Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifi kationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig information. Dessa i broschyren angivna detaljer kan skilja sig från utrustningen i de svensksålda bilarnas olika modellvarianter. Kontakta din Hondaåterförsäljare för närmare upplysningar. För senaste uppdateringar och information om Hondas miljöarbete se Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, Malmö, Sweden Telefon: JAZZ/11/08/TH11091Sv

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

Civic. Hybrid. We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention Soichiro Honda

Civic. Hybrid. We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention Soichiro Honda Civic Hybrid We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention Soichiro Honda Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

Insight. Honda Hybrid Collection

Insight. Honda Hybrid Collection Insight Honda Hybrid Collection Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer

Civic 5-Dörrars. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda

Civic 5-Dörrars. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Civic 5-Dörrars A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifi kationer utan tidigare förvarning. Detaljer,

Läs mer

Honda Civic Hybrid. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se

Honda Civic Hybrid. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se Honda Civic Hybrid Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv Honda originaltillbehör CR-V Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifi kationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer

Nya Honda Jazz. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se

Nya Honda Jazz. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se Nya Honda Jazz Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

Honda Jazz Tillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00. www.honda.se

Honda Jazz Tillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00. www.honda.se Honda Jazz Tillbehör Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

Today the Insight. Tomorrow the FCX Clarity, our hydrogen-powered saloon car that emits nothing but water.

Today the Insight. Tomorrow the FCX Clarity, our hydrogen-powered saloon car that emits nothing but water. Today the Insight. Tomorrow the FCX Clarity, our hydrogen-powered saloon car that emits nothing but water. Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Type R

Originaltillbehör. Civic. Type R Originaltillbehör Civic Type R Förverkliga dina drömmar Honda Civic Type R är sannerligen ett uttryck för vacker och potent ingenjörskonst. Ingredienser som Hondas solida racingtradition och en god portion

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

Honda Civic 5d tillbehör Originaltillbehör

Honda Civic 5d tillbehör Originaltillbehör Honda Civic 5d tillbehör Originaltillbehör Spoiler på bagageluckan 17-tums aluminiumfälgar Sidokjolar Kjol fram Dimljuspaket fram Grand Prix-paket Lackerade kjolar fram, bak och på sidorna Lackerad spoiler

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

Kan en maskin vara omtänksam?

Kan en maskin vara omtänksam? Kan en maskin vara omtänksam? Tänk om det gick att konstruera en bil som är snäll och omtänksam. Inte bara mot föraren utan mot hela världen. Hur skulle en sådan bil bete sig? Först och främst skulle den

Läs mer

Honda CR-V. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se

Honda CR-V. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se Honda CR-V Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

FR-V. Strävan efter en unik identitet är Hondas kännemärke. Soichiro Honda

FR-V. Strävan efter en unik identitet är Hondas kännemärke. Soichiro Honda Strävan efter en unik identitet är Hondas kännemärke. Soichiro Honda Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger,

Läs mer

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare

Läs mer

Storhet i en liten bil.

Storhet i en liten bil. Modellbroschyr 2 Storhet i en liten bil. Nya i10 vänder upp och ner på alla tidigare föreställningar om bilar i den här klassen. Den är tuff, rymlig och rolig att köra med imponerande utrustning och överlägsna

Läs mer

Nya Honda Civic 5d. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se

Nya Honda Civic 5d. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se Nya Honda Civic 5d Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

Honda Accord Sedan & Tourer

Honda Accord Sedan & Tourer Honda Accord Sedan & Tourer Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer

Jazz. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda

Jazz. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda Jazz Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer,

Läs mer

Kompakta mått stor personlighet

Kompakta mått stor personlighet 02 Kompakta mått stor personlighet Liten bil som gör stort intryck Med nya Kia Picanto får du en bil med stil och personlighet. Trots det lilla formatet bjuder den på en elegans och komfort som man inte

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

2,761 L Med nedfällda baksäten

2,761 L Med nedfällda baksäten TOURNEO CONNECT FORD TOURNEO CONNECT Färger och klädselvarianter FORD TOURNEO CONNECT Mått Tourneo Connect Grand Tourneo Connect Längd 4 418 mm Längd 4 818 mm Bredd 2 137 mm Bredd 2 137 mm Höjd 1 852 mm

Läs mer

Originaltillbehör. Insight

Originaltillbehör. Insight Originaltillbehör Insight 02 0 ANPASSAD FÖR FRAMTIDEN Tänk på framtiden. Inte bara din egen framtid utan jordens framtid, för det är den som hybridbilskörning handlar om: Ett snyggt, bekvämt och praktiskt

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Jazz. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda

Jazz. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda Jazz Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer,

Läs mer

Design som talar för sig själv

Design som talar för sig själv www.kia.se VINNANDE DESIGN Design som talar för sig själv En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och

Läs mer

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning 02 Kia Optima Hybrid Världsrekord i bränsleförbrukning 7 ÅRS NYBILS- GARANTI 7 års nybilsgaranti Nybilsgaranti 7 år/15 000 mil. Giltig i EU (även Norge, Schweiz, Island och Gibraltar) och enligt lokala

Läs mer

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning Volvo FE Hybrid Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning En ren och lönsam framtidslösning Volvo Lastvagnar har över tjugo års erfarenhet av hybridteknologi. Redan 1985 presenterades

Läs mer

Originaltillbehör. Sedan & Tourer

Originaltillbehör. Sedan & Tourer Originaltillbehör Sedan & Tourer Det första intrycket är viktigt 02 03 Det är inte bara den imponerande storleken och den lyxiga interiören som gör nya Accord så eftertraktad. Den förenar imponerande prestanda

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

NYA LEGEND. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se

NYA LEGEND. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se NYA LEGEND Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

Nya Honda FR-V. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00

Nya Honda FR-V. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 Nya Honda FR-V Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17_5MY_MAIN_V5_SWE_SE.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 03/01/ :05:44

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17_5MY_MAIN_V5_SWE_SE.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 03/01/ :05:44 ECOSPORT Skapa din perfekta EcoSport. Vilken är din favoritkombination? Du kan välja mellan många olika färgkombinationer. I tabellen nedan visas vilka färgtillval för kontrastfärgat tak+, bakre spoiler

Läs mer

Frihet att arbeta där du vill

Frihet att arbeta där du vill Frihet att arbeta där du vill Upptäck hur långt du kan gå med nya utvecklade GN 9120 Global innovatör inom headset Kommer du ihåg när du senast bara hade en sak att göra? Du arbetar hårt och vill gärna

Läs mer

10 punkter för grönare bilkörning

10 punkter för grönare bilkörning Kampanjen Gör Bilen Grönare syftar till att reducera bilarnas negativa effekt på miljön och hjälpa förarna att tänka och köra grönt. 10 punkter för grönare bilkörning Köp grönt en bil med låga koldioxidutsläpp

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Funktioner/innställningar 3.1 Batteri -/felindikator 3.2 Assistans funktion

Läs mer

Premiär för nya Hyundai

Premiär för nya Hyundai Premiär för nya Hyundai En dynamisk filosofi. Tre elektriska tolkningar. hybrid laddhybrid el Räckvidd på el: Begränsad CO2: 79 g/km *) Räckvidd på el: >50 km CO2: 32 g/km *) Räckvidd på el: >250 km Inga

Läs mer

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms.

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. TRAFIC SKÅP Kampanjmodeller * HK VÄXELLÅDA L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line * 1.6 dci Single Turbo

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Sex cylindrar 350 hk. Fantastisk kraft. Förfinad upplevelse. En perfekt balans mellan prestanda, bränsleekonomi och körupplevelse.

Sex cylindrar 350 hk. Fantastisk kraft. Förfinad upplevelse. En perfekt balans mellan prestanda, bränsleekonomi och körupplevelse. Sex cylindrar 350 hk Fantastisk kraft. Förfinad upplevelse. En perfekt balans mellan prestanda, bränsleekonomi och körupplevelse. Motortyp Rak 6-cylindrig Slagvolym (l) 2.6 Varvtal vid full gas 5800-6400

Läs mer

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>>

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> The new Kia 2 Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> Glöm gamla tankebanor, gör dig redo för nya tankesätt och upplevelser Här presenterar vi nya Kia pro_cee d GT, det seaste tillskottet i den populära

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen

En liten bil med stora utrymmen Nya Kia 1 design En liten bil med stora utrymmen Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom att Venga är

Läs mer

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör www.peugeot.se gör din peugeot 2008 personligare När du ska välja utrustningsnivå till din nya Peugeot 2008 öppnar sig en hel värld av möjligheter. Ett perfekt läge

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

ATV WHERE EVER YOU ARE

ATV WHERE EVER YOU ARE ATV WHERE EVER YOU ARE 1 dinli WHERE E Centhor 800 cc Centhor 700 cc Lig 450 2 VER YOU ARE htning cc thunder 350 cc cobia 50 cc 3 Centhor 800 cc Vägregistrerad, får framföras med A- eller B-körkort Tekniska

Läs mer

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn Information på lättläst svenska För din egen säkerhet Här kan du läsa om vad du kan göra för dig och ditt barn så att det blir säkrare att åka bil och

Läs mer

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan.

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan. TILLBEHÖR 107 107 1 2 3 4 5 7 6 12 8 9 10 14 13 13 15 14 11 11 1. Stylingkit Stylingkit i aluminium- eller kolfiberlook till bakre stötfångaren. Framhäver bilens sportiga attityd. 2. ändrör ändrör i krom

Läs mer

Slutrapport Fästanordning för fordons specifik bilbarnstol i framsätet

Slutrapport Fästanordning för fordons specifik bilbarnstol i framsätet Rapporten är framtagen med ekonomiskt bidrag från Trafikverkets skyltfond. Ståndpunkter och slutsatser i rapporten reflekterar författaren och överensstämmer inte nödvändighet med Trafikverkets ståndpunkter

Läs mer

www.kia.se Tillbehör

www.kia.se Tillbehör www.kia.se Tillbehör STYLING Ännu mer uppmärksamhet Genom sina dynamiska formgivningsdetaljer och eleganta framtoning ger dig Rio garanterad uppmärksamhet. Med ytterligare styling och praktiska tillbehör

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

S Series Receiver-In-Canal

S Series Receiver-In-Canal S Series Receiver-In-Canal Bevisad Prestanda. Maximalt av allt. Välkommen till S Series med Drive Architecture Starkeys nya hörapparatsfamilj med hörtelefon i örat (RIC) där marknadsledande teknologi och

Läs mer

MED KÄNSLA FÖR DETALJER

MED KÄNSLA FÖR DETALJER ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA När Daniel Figueroa designade Esencia gav han stolen både själ och personlighet. Vi gav den namnet Esencia från latinets essentia. Det betyder det väsentliga, tingets

Läs mer

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012 5 ÅRS GARANTI Midea nordic värmepumpskatalog 2012 nordic värmepumpskatalog 2012 Midea Design Series 5.05 20 db 5 ÅRS GARANTI Premier Nordic Premier Nordic Heatpump Heatpump Premier Nordic Premier Nordic

Läs mer

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar.

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Tillbehör 2 Stil och elegans En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och de egenskaper du förväntar

Läs mer

NYA SWIFT. ÄNTLIGEN HÄR!

NYA SWIFT. ÄNTLIGEN HÄR! NYA SWIFT. ÄNTLIGEN HÄR! NYA SWIFT, KÖRGLÄDJE I VARJE DETALJ Förbättrad prestanda med en ny och betydligt lättare kaross nya Swift tar helt enkelt körglädjen mot nya höjder. De avancerade säkerhetssystemen,

Läs mer

Alto. Vill du ha mer information? Specifikationer Utrustning. April 2009

Alto. Vill du ha mer information? Specifikationer Utrustning. April 2009 Vill du ha mer information? Titta på www.suzuki.se om du vill ha mer information om Alto och om din närmaste Suzukiåterförsäljare. Modellerna som visas i den här utgåvan kan avvika från det verkliga utförandet.

Läs mer

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR Det fina med tre hjul eller hur ALLA ska kunna cykla. Varför ska man sluta cykla när man blir äldre? Eller varför ska man inte få möjligheten att uppleva en cykeltur om

Läs mer

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket Information Genève, den 4 mars 2008 - Design i detalj Saab 9-X BioHybrid: Utmanar konventionerna för kompaktbilar Uttrycksfull design för kompaktbilsegmentet Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem,

Läs mer

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR NYA YARIS! CUSTOMERSONLY HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! Ny dynamisk och sportig design. Stopp- & startteknik och Optimal Drive håller både utsläpp och kostnader

Läs mer

Vi presenterar... Krockkudde för Honda motorcykel

Vi presenterar... Krockkudde för Honda motorcykel Vi presenterar... Krockkudde för Honda motorcykel AVANCERAD SÄKERHET FÖR MOTORCYKELFÖRAREN Airbag_SE_Cover1_2_4 3 Denna broschyr har tagits fram för att hjälpa motorcykelägare, och de som värnar om dem,

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

CR-V. Man måste hålla drömmarna vid liv. Soichiro Honda

CR-V. Man måste hålla drömmarna vid liv. Soichiro Honda CR-V Man måste hålla drömmarna vid liv. Soichiro Honda Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-09 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-03-09 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.6 V6 AT5 284hk Wrangler Unlimited 4-dörrars

Läs mer

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Modeller och priser: MOTOR HK VÄXELLÅDA CO2 g/km Master Skåp L1H1 (8 m 2 ) Framhjulsdrift FÖRBRUK. L/MIL * TJÄNSTEVIKT Kg** DRAGVIKT Kg***

Läs mer

Instruktion. E-Green Medio

Instruktion. E-Green Medio Instruktion E-Green Medio Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 2. Produktbeskrivning... 4 2.1 Ramnummer... 4 3. Funktioner/inställningar... 5 3.1 Batteri -/felindikator... 5 3.2 Assistans funktion...

Läs mer

På följande sidor kan du läsa om hur en vanlig bilist kan spara tusenlappar och samtidigt bidra till att dämpa växthuseffekten.

På följande sidor kan du läsa om hur en vanlig bilist kan spara tusenlappar och samtidigt bidra till att dämpa växthuseffekten. spara pengar och dämpa växthuseffekten Med rätt tryck i däcken rullar bilen bättre. Det minskar bränsleförbrukningen. Det tjänar du pengar på. Samtidigt minskar du dina utsläpp av växthusgasen koldioxid.

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN S SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN S SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN S SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Fäste av batteri 3.1 Batteri -/felindikator 4. Användning av styreenhet 4.1 Montering

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation www.toyota.se DYNA SVARET PÅ DINA LOGISTISKA UTMANINGAR Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög

Läs mer

Verso-S. En stor liten bil.

Verso-S. En stor liten bil. CUSTOMERSONLY B - Porto Betalt PREMIÄR! Tycker du att den här bilen ser liten ut? Vänta tills du öppnat den. Verso-S. En stor liten bil. MAXIMALT UTRYMME I SMART FORMAT! En bil med plats för livets väsentligheter.

Läs mer

Kia räddningsmanual. Högvoltbatteri max spänning 300 volt. Exteriör identifiering. 8:e positionen i chassienumret är ett D.

Kia räddningsmanual. Högvoltbatteri max spänning 300 volt. Exteriör identifiering. 8:e positionen i chassienumret är ett D. Kia räddningsmanual OPTIMA HYBRID Exteriör identifiering 8:e positionen i chassienumret är ett D. Högvoltbatteri max spänning 300 volt Identifiering Nedanstående skiljer Kia Optima Hybrid från en konventionell

Läs mer

Instruktion EL SE

Instruktion EL SE SE Instruktion - 3313EL Innehållsförteckning Hur man cyklar med 3313EL...3 Trehjuling...3 Elassistans...3 Löpande underhåll...3 Beskrivning av systemet...4 Batteri...4 Laddning av batteriet...4 Laddnivå

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

zoom zoomzoom M{ZD{5 Zoo}- TILLBEHÖR Zoo}- Zoo}-

zoom zoomzoom M{ZD{5 Zoo}- TILLBEHÖR Zoo}- Zoo}- M{ZD{5 TILLBEHÖR Zoo} Zoo}-zoo Zoo} FÅ UT MER AV LIVET! Ju mer man är beredd att satsa, desto mer kan man njuta av livet. Det samma gäller för Mazda5. Den har mer utrymme och fler tillbehör så att du får

Läs mer

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST?

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? MÖT EN NY GENERATION PEUGEOT. De senaste åren har vi målmedvetet arbetat med att ta Peugeot till en högre nivå i alla led. Kvalitet, komfort och design har givetvis varit

Läs mer

Techroad Limited Edition

Techroad Limited Edition Dacia Techroad Techroad Limited Edition Tänk dig din Dacia, lägg till maximal njutning kombinerat med äventyr, allt det där lilla extra får du med nya Limited Techroad-serien. Limited-serien finns tillgänglig

Läs mer

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar Anders Erngren PR- och produktchef Mitsubishi Motors: Miljövision 2020 Utveckla elbilstekniken n Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar (300 000 bilar) Reducera miljöpåverkan under

Läs mer