MALMVÄGEN SOLLENTUNA 2030

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MALMVÄGEN SOLLENTUNA 2030"

Transkript

1 RUDBECKSKOLAN MIRIAM CARLBERGER LINNEA OLOVSSON ALVA BROMAN MALMVÄGEN SOLLENTUNA 2030 Varför vi valde malmvägen? Vi valde våran plats eftersom att det är ett problemområde. Där finns det mycket utanförskap vilket har lett till ökad kriminalitet. Därför vill vi göra det till en trygg plats för många att vistas på. Dessutom vill vi aktivera området och skapa gemenskap genom arbeten. Detta kommer förhoppningsvis att minska ojämlikheten och utanförskapet, då det på östra sidan av sollentuna centrum är ett väldigt rikt område med stora fina villor. En karta över området: Park 1.

2 Hur vill vi förändra vårt område + mål - Global mål 7 hållbar energi för alla & 11 hållbara städer och samhällen: Vi vill att detta område ska vara enkelt att ta sig till. Området ligger i närhet till Sollentuna station vilket gör att det blir enkelt för besökare att ta tåget. Eftersom att detta område ligger ca 1 km från stationen. Därför tänker vi oss en bussförbindelse som går ofta och sen på kvällen mellan Sollentuna station och bagarbyvägen. Detta gör att folk kommer komma hem på ett säkert sätt även på kvällarna. Vi vill även att folk ska kunna ta sig med cyklar. Därav kommer vi satsa på nya cykelvägar och cykelställ. - Globala mål 9 Hållbar industri, innovationer och infrastruktur: Det här området är ett välfungerande och hållbar infrastruktur som generar flera positiva effekter och främjar ekonomisk tillväxt och utveckling, därför uppnår denna mötesplats globala målet 9.

3 Caféet: Caféet kommer vara en plats för alla åldrar. Men kommer att fokusera på att få in ungdomar i samhället genom att skapa jobb till dom. Vi tänker att det är jobben som skapas kommer minska utanförskapet, vilket i sin tur leder till att kriminaliteten minskar eftersom det går hand i hand. Vi tänker oss också att folk med funktionshinder också ska kunna få jobb här. Vi vill att denna plats ska vara till för alla! - Globala mål 5 och 8, jämställdhet och anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt: Vi vill att caféet ska tas hand av ett privat företag. Men vi tycker att jämställdhet och anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 5 och 8) är väldigt viktigt och därför vill att kommunen ska sälja caféet till ett företag som acceptera våra krav. Vi tror att ett privat företag kommer att göra det bästa för caféet eftersom de vill gå med vinst. Om det går bra för caféet finns det kanske möjligheter för ett nytt café att öppna i närheten för att öka konkurrensen och få ner priserna och skapa ännu flera arbetstillfällen. På Cafet har vi även tänkt att olika organisationer ska komma på besök för att informera folk om sitt arbete. Då når vi även det globala målet om en god utbildning för alla (mål 4). Exempel på olika organisationer kan vara politiska partier och ungdomsmottagningen. Besök av olika organisationer: - Globala mål 13, 14, 15 och 16, bekämpa klimatförändringar, hav och marina resurser, ekosystem och biologisk mångfald och fredliga samhällen. Dessa mål kommer kunna uppnås genom besök. Där människor informeras och därav gör medvetna val. Men kan ha besök av organisationer som jobbar mycket mer klimatfrågor, politiska partier kan besöka och informera om vad de tycker och ungdomsmottagningen kan komma. (bekämpa klimatförändringen, hav och marina resurser, ekosystem och biologisk mångfald och fredliga & inkluderande samhällen). - Globala målet 17: Globala målet 17 (genomförande och globalt partnerskap) kan vi försöka uppnå genom att skapa samarbeten med andra problem områden så att vi kan dela med oss av vad vi gjort här för att nå målen, och de andra kan också dela med sig av vad dem gjort. Springbanan: - Globala målet 3: Den här banan aktiverar människor i området och runt omkring vilket bidrar till att nå det globala målet om hälsa och välbefinnande. Och ett utegym! Springbanan har statyer i mitten av den, som även kommer fungera som klätterleksaker vilket aktivierar yngre barn. Våra idéer:

4 - Spegelvägg: Skapar trygghet och minskar kriminaliteten då folk ser vad som händer runtomkring. - Snedtak på husen: Skapar en trevligare imagine. - Solceller på hustaken: Skapar miljövänlig energi till området. Solcellerna ska generera el till upplysta träd i området och lampor på spegelväggarna. - Café: En plats för folk att umgås på. Kvällsöppet. Cafét återvinner och sopsorterar. Scen där gästartister och föreläsare gästar. Cafét ska få sänkt skatt eller subventioner om de anställer unga från området. - Park 1 med sittrappor: Mötesplats för folk att umgås. Fontän i mitten. Närhet till cafet. - Park 2: Upplyst springbana längs kanten. Stora figurer (konst) i mitten för barn att klättra i. - Förbindning: Ny linje mellan bagarbyvägen och Sollentuna station. Linjen ska gå ofta för att enkelt transportera människor från och till cafet. Cykelbanor i området ska fixas/rustas upp. Vid Cafet finns många cykelställ. - Sopsortering: Det finns soptunnor utplacerade i hela området. Undersökning: Vi har frågat 26 personer vad de tycker om våra idéer (café och park på malmvägen). Exempel citat (bor på Malmvägen): 17, kvinna: Fett bra! Det är bra att caféet ska va öppet sent. Jag känner mig inte positiv till att det ska finnas en park med aktiviteter för det finns redan 2 stycken. Svar på tal: Kul att du är positiv till cafet. Meningen med parken är att förbättra de gamla, och aktiviteterna är självklart frivilligt. 17, kvinna: Malmvägen kommer alltid vara malmvägen Svar på tal: Vi tror att om detta område får en chans att förbättras och om folk inte tänker negativt kommer vi nå fram våra mål. Om folk skulle sälja så om Sverige skulle vårt land aldrig komma någon vart. 22, man: Finns redan allt Svar på tal: Konkurrens är viktigt för att malmvägen ska växa och konkurrensen kommer att dra ner priserna vilket gynnar personerna i området. 23, kvinna: Vet inte Svar på tal: Det är förståeligt att inte ha en åsikt om idéerna än, men då ska vi informera mer och hoppas du förstår. 29, man: "Good with a cafe because nothing else is open at night, and it is good with a park with a running track, while I ve seen many people running on the sidewalk.

5 Svar på tal: We are very glad that you feel the way you do about our ideas. 32, kvinna: Jag gillar parkerna men inte idéen av ett till café på nätterna Svar på tal: På nätterna är det många som går runt hur som helst därför trot vi att ett nattöppet café kommer gör att samla folk på ett ställe, vilket kan minska kriminaliteten. 42, man: Dåligt Redan jävligt högljutt Svar på tal: Med hjälp av Cafét kommer vi att kunna komprimera ljudnivån till ett ställe. Dessutom kommer cafét att ha ljudisolerade väggar. Exempel citat (bor utanför Malmvägen): 12, tjej: Fler cafen är en bra idee, det är viktigt att inredningen är mysig och att dem har roliga tv-spel där om dem vill locka oss yngre. Svar på tal: Vad kul att du är positivt till fler cafen på Malmvägen! Tv-spel och mysig inredning kan man önska av företaget som tar över cafet. 17, tjej: Fett najs, gärna med gratis konserter. Svar på tal: Det är en bra idé! På så sätt kan fler ta del av kultur och nya artister får chans att synas. 19, kille: Ah jag gillar ideén, låter bra, kan man få röka vattenpipa också. Park är jättebra för jag skulle gärna gå på nåt bättre ställe med min hund. Svar på tal: Vad bra att du låter så positiv till våran idé. Vi tänker oss att de här sak vara en rökfri plats för att förbättra varje persons hälsa och att röka vattenpipa försämrar den, men så klart kan inte vi bestämma detta eftersom rökning är tillåtet. Men det är ju bra att du vill komma till vår park med din hund. 26, ickebinär: Jag tycker det skulle vara jättekul med ett cafe därför att då kan vi runt omkring malmvägen integreras mer med dem som bor där. Svar på tal: Vad roligt att höra! Det är exakt vår idé med detta projekt! Vi ska göra vårt bästa för att lyckas! 36, kvinna: Jo, det låter som en bra idé med ett café. Riktigt trevligt. Men personligen är området inte en plats jag skulle ta mina barn att leka på. Svar på tal: Det är tråkigt att känner att malmvägen inte är trygg. Det är därför vi försöker förbättra Malmvägen till en säker plats där alla känner sig trygga. 40, kvinna: Jag känner mig positiv till idén. Hoppas att det kan höja andra sidan av Sollentuna centrum. Svar på tal: Vi tycker också att vi minskar ojämlikheten i ett samhälle.

6 48, man: För mig kvittar det. Jag är inte en fika-typ Svar på tal: Vi förstår att alla är olika. Soltrappan eller den fina parken kanske faller dig mer i smaken. 52, kvinna: Jag gillar tanken på att ha ett nattöppet café då vet jag var mina barn är på kvällarna och de känns trycket Svar på tal: Vi är mycket glada över att då är positiv till våran idé över ett nattöppet café. Vi tror också att detta kommer vara en tryggare plats för ungdomarna att vara på istället för att gå runt på gatorna mitt på natten. 72, kvinna: En fin park kan väl vara roligt att vara på, ditt kan jag ta mina barnbarn Svar på tal: Ja precis vi vill att parkerna i de här området sak vara en plats människor vill vara på och att den ska vara till för alla åldrar. 82, man: Caféet tycker jag låter bra. Jag gillar att fika Svar på tal: Ja vad bra att du håller med oss! Vi gillar också att fika.

Plats: torparängen/ sollentunaholm Norrviken

Plats: torparängen/ sollentunaholm Norrviken Elsa Palmheden och Emelie Adamek Plats: torparängen/ sollentunaholm Norrviken Beskrivning: I kursen hållbart samhälle ska vi utveckla en plats i Sollentuna. Vi har valt torparängen och sollentunaholm i

Läs mer

Vilken betydelse har fysisk aktivitet på hälsan? Cecilia Edström Folkhälsoenheten Region Västerbotten

Vilken betydelse har fysisk aktivitet på hälsan? Cecilia Edström Folkhälsoenheten Region Västerbotten Vilken betydelse har fysisk aktivitet på hälsan? Cecilia Edström Folkhälsoenheten Region Västerbotten Rekommendation för vuxna fysisk aktivitet 150 aktivitetsminuter/vecka med måttlig intensitet eller

Läs mer

Planering i Häggvik Joakim, Melker, Marcus, Jesper och William

Planering i Häggvik Joakim, Melker, Marcus, Jesper och William Vad ska vi göra? Planering i Häggvik Joakim, Melker, Marcus, Jesper och William Det vi ska göra är att bygga en park vid Häggviks station som ska innefatta ett utegym, en vattenfontän, basketplan samt

Läs mer

Arbete K Fotografier från elevutställningen

Arbete K Fotografier från elevutställningen Arbete K Fotografier från elevutställningen K Vårt Sollentuna 2040 Häggviksparken Lovisa, Hannes, Salman, Lisa, Zaynab Geografi 1, Rudbeck Sollentuna 2019-05-13 L Utformning Fontän som man kan leka i

Läs mer

Globala målen Telefonundersökning

Globala målen Telefonundersökning Globala målen 2017 1. Telefonundersökning KÄNNEDOM OM DE GLOBALA MÅLEN 2015 antog världens länder 17 globala mål för en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling. För andra året i rad mäts

Läs mer

Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken"

Vårt Sollentuna 2040 Framtidsparken Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken" Av Max, Theo, Lina, Ronja. 8 an i Sollentuna Musikklasser Sr INTERVJU frågor och resultat Var ska Parken vara? - Viby, Ekbacken (nära busshållplats)? Norrviken, bakom

Läs mer

Regeringens strategi för hållbar konsumtion

Regeringens strategi för hållbar konsumtion Regeringens strategi för hållbar konsumtion Lanseringsseminarium 4 oktober 2016 Per Bolund Finansmarknads- och konsumentminister, biträdande finansminister Foto: Maskot / Folio Agenda 2030 Ingen fattigdom

Läs mer

(%) (1 000 respondenter.) (1 000 respondenter.)

(%) (1 000 respondenter.) (1 000 respondenter.) Globala målen 8. Telefonundersökning KÄNNEDOM OM GLOBALA MÅLEN FÖR HÅLLBAR UTVECKLING 5 antog världens länder 7 globala mål för en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling. För andra året

Läs mer

MÅL 1: Målet är att få slut på all form av fattigdom överallt.

MÅL 1: Målet är att få slut på all form av fattigdom överallt. INGEN FATTIGDOM MÅL 1: Målet är att få slut på all form av fattigdom överallt. Slut på fattigdomen! Det betyder bland annat: Den extrema fattigdomen ska avskaffas och antalet personer som lever i fattigdom

Läs mer

Policy för Hållbar utveckling

Policy för Hållbar utveckling Policy för Hållbar utveckling Ett normerande dokument som kommunfullmäktige fattade beslut om 2017-03-27 Policy för hållbar utveckling Kommunfullmäktige 2017-03-27 1 (3) Policy för hållbar utveckling i

Läs mer

Globalt till lokalt - nya hållbarhetsmål visar vägen?

Globalt till lokalt - nya hållbarhetsmål visar vägen? Globalt till lokalt - nya hållbarhetsmål visar vägen? Familjecentrerat arbetssätt för goda uppväxtvillkor Seminarium 4:6 Onsdag 18maj, klockan 13:15-14:15 Medverkande: Bo Niklasson sektorschef, Göteborgs

Läs mer

Workshop: vad är social hållbarhet? 3:7 Social hållbarhet vad innebär det? Onsdag 18 maj 2016 klockan 11:15-12:15

Workshop: vad är social hållbarhet? 3:7 Social hållbarhet vad innebär det? Onsdag 18 maj 2016 klockan 11:15-12:15 Workshop: vad är social hållbarhet? 3:7 Social hållbarhet vad innebär det? Onsdag 18 maj 2016 klockan 11:15-12:15 Därför valde jag denna workshop Berätta för personen bredvid dig social hållbarhet definition

Läs mer

VERKSAMHETSPLANERING 2019 RELATION TILL GLOBALA MÅLEN & MILJÖMÅLEN

VERKSAMHETSPLANERING 2019 RELATION TILL GLOBALA MÅLEN & MILJÖMÅLEN 11. Hållbara städer 15. Ekosystem och 4. God utbildning för alla 12. Hållbar 6.Rent vatten och 14. Hav och marina 3. Hälsa 10.Minskad ojämlikhet 5.Jämställdhet 13. Bekämpa 9.Hållbar industri 8.Anständiga

Läs mer

Miljömål för Luleå tekniska universitet

Miljömål för Luleå tekniska universitet 1(7) Miljömål för Luleå tekniska universitet 2017-2020 Luleå tekniska universitet har ett miljöledningssystem för sin verksamhet i enlighet med Förordningen (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter.

Läs mer

MÅL 1: Målet är att få slut på all form av fattigdom överallt.

MÅL 1: Målet är att få slut på all form av fattigdom överallt. INGEN FATTIGDOM MÅL 1: Målet är att få slut på all form av fattigdom överallt. Slut på fattigdomen! Det betyder bland annat: Den extrema fattigdomen ska avskaffas och antalet personer som lever i fattigdom

Läs mer

Projektbeskrivning Sollentuna Kornelija & Aida. Skriv en sammanfattning av ert projekt som ska innehålla följande delar:

Projektbeskrivning Sollentuna Kornelija & Aida. Skriv en sammanfattning av ert projekt som ska innehålla följande delar: Projektbeskrivning Sollentuna 2030 - Kornelija & Aida Skriv en sammanfattning av ert projekt som ska innehålla följande delar: Vilken plats ni valt och varför. En karta över området och eventuellt en skiss

Läs mer

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal Elevenkät Våren 2012 Genomfördes under mars 2012 Antal svar: 186 Jag är 116 70 flicka pojke Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år 13 Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal 10

Läs mer

Undersökning med företag om de globala målen för hållbar utveckling och Agenda 2030

Undersökning med företag om de globala målen för hållbar utveckling och Agenda 2030 Undersökning med företag om de globala målen för hållbar utveckling och Agenda 2030 Kontakt FN-förbundet: Karin Johansson Kontakt Novus: Liza Pettersson Datum: 7 juni 2018 1 Bakgrund & genomförande BAKGRUND

Läs mer

SIFO-undersökning: Ungas röst & makt i samhället. Världsnaturfonden WWF & WWF Sweden Youth Juni 2018

SIFO-undersökning: Ungas röst & makt i samhället. Världsnaturfonden WWF & WWF Sweden Youth Juni 2018 SIFO-undersökning: Ungas röst & makt i samhället Världsnaturfonden WWF & WWF Sweden Youth Juni 2018 Många unga upplever att de inte påverkar samhället och utvecklingen i Sverige Undersökningen visar att

Läs mer

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna Rapport Sida 1 (17) 2015-01-05 Sida 2 (17) Brukarundersökning Ungdomens Hus 2014 En webbenkät genomfördes under november/ december 2014. 47 ungdomar på Ungdomens Hus svarade på enkäten. Betydligt färre

Läs mer

Skapande skola

Skapande skola Skapande skola 2018-2019 Viktigt lustfyllt arbete för framtiden! FilmCentrum förmedlar årligen hundratals Skapande skola-arbeten i hela landet. Olika omfattande arbeten till allt från enskilda skolor till

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl 16-18 Deltagare: 16 personer, varav 9 killar, 7 tjejer Ålder: 15-19 år Workshopledare: Karin Andersson & Johanna Bratel, Disorder Deltagare

Läs mer

UNICEF/Rich/Tyskland DE GLOBALA MÅLEN OCH BARNS RÄTTIGHETER

UNICEF/Rich/Tyskland DE GLOBALA MÅLEN OCH BARNS RÄTTIGHETER UNICEF/Rich/Tyskland DE GLOBALA MÅLEN OCH BARNS RÄTTIGHETER De globala målen INGEN FATTIGDOM Avskaffa all form av fattigdom överallt. MINSKAD OJÄMLIKHET Minska ojämlikheten inom och mellan länder. INGEN

Läs mer

DE GLOBALA MÅLEN FÖR ALLA MÄNNISKOR I ALLA LÄNDER

DE GLOBALA MÅLEN FÖR ALLA MÄNNISKOR I ALLA LÄNDER DE GLOBALA MÅLEN FÖR ALLA MÄNNISKOR I ALLA LÄNDER Världens ledare har lovat att uppnå 17 globala mål till år 2030. Det innebär att alla länder tagit på sig ansvaret för en bättre, mer rättvis och hållbar

Läs mer

DELTA I ETT INTERNATIONELLT PROJEKT

DELTA I ETT INTERNATIONELLT PROJEKT DELTA I ETT INTERNATIONELLT PROJEKT FEM GODA SKÄL 1. Projektet stärker dina elevers självkänsla kring global gemenskap. 2. Dina elever kommer nära ursprungsbefolkningen shipibo-conibo i Peru och får en

Läs mer

Attityder till FN:s hållbarhetsmål

Attityder till FN:s hållbarhetsmål Attityder till FN:s hållbarhetsmål En studie bland allmänheten i 17 länder Johanna Laurin Gulled, Ipsos FN:s nya hållbarhets- och utvecklingsmål har stort stöd både internationellt och i 2 FN:s nya globala

Läs mer

Policy för hållbar utveckling

Policy för hållbar utveckling KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Strömbäck Caroline Vidmark Hannes Datum 2017-02-28 Diarienummer KSN-2017-0052 Kommunstyrelsen Policy för hållbar utveckling Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Hållbarhet och Fysisk aktivitet! Matti Leijon

Hållbarhet och Fysisk aktivitet! Matti Leijon Hållbarhet och Fysisk aktivitet! Matti Leijon Varudeklaration Kontext Folkhälsovetenskap baseras på fakta! Negativa trender - ohållbart James Bond & lite skräckfilm Det finns hopp Agenda 2030 Goda exempel

Läs mer

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ungdomsfullmäktige

Läs mer

Resultat matavfallsenkät Februari 2018

Resultat matavfallsenkät Februari 2018 Resultat matavfallsenkät Februari 2018 Brf Sjöviksberget Hildebergsvägen22 11762 Stockholm Bakgrundsfakta enkäten Totalt antal svarande: 35 st Storlek lgh Antal personer 3% 6% 14% 20% 37% 28% 1 rok 2 rok

Läs mer

GAP-analys kring hållbar utveckling VGR. Diarienummer RS

GAP-analys kring hållbar utveckling VGR. Diarienummer RS GAP-analys kring hållbar utveckling VGR Diarienummer RS 2016-05374 Bakgrund och uppdragets omfattning Bakgrund VGR har höga ambitioner avseende hållbar utveckling och har önskat att kartlägga de områden

Läs mer

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fotbollsförening,

Läs mer

Tipspromenad. Fråga X

Tipspromenad. Fråga X Hållbar Fråga 1 Världens länder har kommit överens om 17 ambitiösa mål som fram till år 2030 ska hjälpa oss att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikhet och ojämställdhet och lösa klimatkrisen. De

Läs mer

Strategi för arbetet med hållbar utveckling i Oxelösunds kommun

Strategi för arbetet med hållbar utveckling i Oxelösunds kommun Strategi för arbetet med hållbar i Oxelösunds kommun 2018-2030 Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Strategi Kommunfullmäktige 2017-03-29 28 Dokumentansvarig Förvaring Dnr Miljöstrateg KS.2016.41

Läs mer

Stor inverkan nationellt (ja/nej) Myndigheten stödjer möjligheten till livslångt lärande genom arkiv/bibliotek samt besöksmålsverksamhet (ja).

Stor inverkan nationellt (ja/nej) Myndigheten stödjer möjligheten till livslångt lärande genom arkiv/bibliotek samt besöksmålsverksamhet (ja). Mål och delmål 4. Säkerställa en inkluderande och likvärdig utbildning av god kvalitet och främja livslångt lärande för alla. Stor inverkan nationellt (ja/) Verksamhet inom myndigheten som avses samt om

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med! Mina kompisar Kompisen är så positiv Undrar bara vad vi skall göra Mina kompisar, åh åh jag Eller min BFF, åh åh jag Ska hitta på nåt bra, åh åh jag Att gå till skolan nu, varje dag det känns bra Emojis

Läs mer

Så bidrar Skellefteå Kraft till globala målen

Så bidrar Skellefteå Kraft till globala målen Så bidrar Skellefteå Kraft till globala målen Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att avskaffa extrem fattigdom, minska

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLATS I ORGANISATION EN SID 1 (11) Parkleken 2018 Är du pojke eller flicka? Pojke 180 42,8 Flicka 241 57,2 För vilken parklek svarar du på frågorna? Björns trädgård 92 21,9

Läs mer

Vilka är transporternas viktigaste hållbarhetsutmaningar? Håkan Johansson Nationell samordnare klimatfrågor

Vilka är transporternas viktigaste hållbarhetsutmaningar? Håkan Johansson Nationell samordnare klimatfrågor Vilka är transporternas viktigaste hållbarhetsutmaningar? Håkan Johansson Nationell samordnare klimatfrågor hakan.johansson@trafikverket.se Vad vet vi om framtiden? Personbilstransporter på väg i olika

Läs mer

12255/17 lym/cjs/np 1 DGB 1B

12255/17 lym/cjs/np 1 DGB 1B Europeiska unionens råd Bryssel den 25 september 2017 (OR. en) 12255/17 AGRI 481 DEVGEN 199 ENV 752 ONU 115 NOT från: till: Ärende: Rådets generalsekretariat Särskilda jordbrukskommittén/rådet Genomförandet

Läs mer

Biologisk mångfald är mångfalden av liv på vår planet. Den ligger till grund för vårt välbefinnande och för ekonomin.

Biologisk mångfald är mångfalden av liv på vår planet. Den ligger till grund för vårt välbefinnande och för ekonomin. NATUR OCH BIOLOGISK MÅNGFALD Vad betyder det för dig? Biologisk mångfald är mångfalden av liv på vår planet. Den ligger till grund för vårt välbefinnande och för ekonomin. Vi är beroende av naturen för

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

Togo Atakpamé. Återrapport 2/2018. Foto: SOS Arkiv ÅTERRAPPORT 2/2018 TOGO ATAKPAMÉ

Togo Atakpamé. Återrapport 2/2018. Foto: SOS Arkiv ÅTERRAPPORT 2/2018 TOGO ATAKPAMÉ Togo Atakpamé Återrapport 2/2018 Foto: SOS Arkiv Ett av klassrummen i en skola i Atakpamé. Foto: Peter Kaeser Tack för att ni ger barn och unga en bättre framtid! SOS Barnbyars projekt i Atakpamé fortskrider

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA

SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA 2018-05-31 1 AFFISCHERNA 2018-05-31 2 ORDMOLN ALLA KOMMENTARER 3 RESULTAT AV BILDER SMÅSTAD 4 RESULTAT DIALOG: Vi har sorterat och kategoriserat alla kommentarer

Läs mer

Digitalisering och hållbarhet Introduktion till CGI i Sverige

Digitalisering och hållbarhet Introduktion till CGI i Sverige Digitalisering och hållbarhet Introduktion till CGI i Sverige 2017-09-06 Sara Mårtensson och Cecilia Pfannenstill CGI Group Inc. CGI en överblick Avancerad IT och Business Consulting End-to-End tjänster

Läs mer

Tillsynsmyndigheter var förr den viktigaste omvärldsintressenten. Att följa lagen var (och är) ett minimikrav. Efterhand som intresse och engagemang

Tillsynsmyndigheter var förr den viktigaste omvärldsintressenten. Att följa lagen var (och är) ett minimikrav. Efterhand som intresse och engagemang Tillsynsmyndigheter var förr den viktigaste omvärldsintressenten. Att följa lagen var (och är) ett minimikrav. Efterhand som intresse och engagemang för miljöfrågor ökat har flera intressenter tillkommit

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Jag var i Italien i nästan 3 veckor, i en stad som heter Reggio Emilia som ligger i Norra Italien. Jag bodde hos Francesca och hennes familj som bor i en liten stad som

Läs mer

Köpings fysiska miljö

Köpings fysiska miljö Köpings fysiska miljö Vi frågade vad ni tycker om Köping, här är era svar. 5 frågor och 300 svar Vi ställde fem frågor i en enkät om den fysiska miljön i Köpings tätort. Fortsätt scrolla nedåt så presenteras

Läs mer

Kommittédirektiv. Genomförande av Agenda 2030 för hållbar utveckling. Dir. 2016:18. Beslut vid regeringssammanträde den 10 mars 2016

Kommittédirektiv. Genomförande av Agenda 2030 för hållbar utveckling. Dir. 2016:18. Beslut vid regeringssammanträde den 10 mars 2016 Kommittédirektiv Genomförande av Agenda 2030 för hållbar utveckling Dir. 2016:18 Beslut vid regeringssammanträde den 10 mars 2016 Sammanfattning Regeringens ambition är att Sverige ska vara ledande i genomförandet

Läs mer

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida?

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? När man går in på en webbsida är det utseendet och designen som står i centrum. Om det är en färglös hemsida kopplar man direkt det till något

Läs mer

Stålbranschen arbetar utifrån ett ekosystemperspektiv exempel från företagen

Stålbranschen arbetar utifrån ett ekosystemperspektiv exempel från företagen Stålbranschen arbetar utifrån ett ekosystemperspektiv exempel från företagen EKOSYSTEMTJÄNSTER OCH STÅLBRANSCHEN SSAB i Oxelösund skapar natur mitt på industriområdet - ökar biologisk mångfald och ger

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

Alkohol & droger. Vad är din bild av läget i Linköping?

Alkohol & droger. Vad är din bild av läget i Linköping? Vad är din bild av läget i Linköping? Alkohol & droger Även om man själv inte kommit i kontakt med droger eller alkohol, har de flesta någon anhörig, en kompis eller känner någon annan som har det. Vi

Läs mer

Stadgar Antagna Reviderade , och

Stadgar Antagna Reviderade , och Stadgar För den ideella föreningen Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle Bildad den 15 juni 2009. Stadgar fastställdes vid bildandet. 1 Firma Föreningens firma är Biosfärområde Vänerskärgården med

Läs mer

Fem utmaningar vid förtätning

Fem utmaningar vid förtätning Fem utmaningar vid förtätning Att bygga tätare i städer och orter Fördelar Många mötesplatser Effektivare infrastruktur va, avfall, energi, gator Klusterbildningar för utbildning och innovation Koncentrerad

Läs mer

FÖRUT TÄNKTE ALLA ATT DE MÅSTE FLYTTA NÄR DE BLIR ÄLDRE, KOMMA BORT, MEN NU TÄNKER DE YNGRE ATT DE KAN STANNA. DE SER EN FRAMTID HÄR

FÖRUT TÄNKTE ALLA ATT DE MÅSTE FLYTTA NÄR DE BLIR ÄLDRE, KOMMA BORT, MEN NU TÄNKER DE YNGRE ATT DE KAN STANNA. DE SER EN FRAMTID HÄR FISKSÄTRA UNGDOMSRÅD Fisksätra ungdomsråd är bra på att anordna sociala aktiviteter. I Folkets hus där de hänger på kvällarna pågår tidningsmakeri, dansträning, tv-spel och medlemsmöten samtidigt. Dessutom

Läs mer

Kulturskolans undersökning 2012

Kulturskolans undersökning 2012 Kulturskolans undersökning 2012 Pappersenkät med 13 frågor Enkäten besvarades under perioden 3-14 december 2012 550 elever besvarade enkäten vilket ger en svarsfrekvens på 53% 68% av de svarande var flickor

Läs mer

Agenda 2030 och Skogen

Agenda 2030 och Skogen KSLA 2018-11-27 Agenda 2030 och Skogen Påverkan och affärsmöjligheter Lena Sammeli Johansson Hållbarhetschef Sveaskog Lena.sammeli@sveaskog.se Agenda 2030 och Sveaskog Hur gör vi i Sveaskog? Mappning Implementering

Läs mer

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Vi jobbade med Noras platsvarumärke. Först Nora tio i topp, prio 1 i varje grupp: Föreningslivet Tryggt Sjön Noramarken Ön Sportaktiviteter Sommarstad Natur

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Besökarenkät Är du...? Vilken fritidsgård besöker du nu? Namn Antal % Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total

Besökarenkät Är du...? Vilken fritidsgård besöker du nu? Namn Antal % Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total Besökarenkät 2018 Är du...? Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total 72 100 100% (72/72) Vilken fritidsgård besöker du nu? Lagan 12 16,9 Ljungby 59 83,1 Total 71 100 98,6% (71/72) Hur trygg känner

Läs mer

Utveckling och hållbarhet på Åland

Utveckling och hållbarhet på Åland Lätt-Läst Utveckling och hållbarhet på Åland Det här är en text om Åland och framtiden. Hur ska det vara att leva på Åland? Nätverket bärkraft.ax har ett mål. Vi vill ha ett hållbart Åland. Ett Åland som

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

1 Jag är en 1 / 22. Enkät till elever i fritidshem Svarade: 138 Hoppade över: 0 55,80% 77. Flicka 44,20% 61. Pojke TOTALT 138. Flicka.

1 Jag är en 1 / 22. Enkät till elever i fritidshem Svarade: 138 Hoppade över: 0 55,80% 77. Flicka 44,20% 61. Pojke TOTALT 138. Flicka. 1 Jag är en Svarade: 138 Hoppade över: 0 Flicka Pojke Flicka Pojke 55,80% 77 44,20% 61 TOTALT 138 1 / 22 Q2 Mitt fritidshem Svarade: 138 Hoppade över: 0 Pandan Lejonet Tigern Q-lan Q-lubben Holken Duvan

Läs mer

15-01-17. hem ETT. sammanställning workshop#1 kulturhuset Delta, Skärhamn

15-01-17. hem ETT. sammanställning workshop#1 kulturhuset Delta, Skärhamn 15-01-17 hem ETT sammanställning workshop#1 kulturhuset Delta, Skärhamn innehåll Workshop#1: Organisering & innehåll Sammanfattning av workshopen Diskussion/slutsatser 3 4-6 7 Organisering & innehåll Workshop

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: IIIII IIIII IIIII IIIII IIIII II = 27 st IIIII II IIIII IIIII IIIII II

Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: IIIII IIIII IIIII IIIII IIIII II = 27 st IIIII II IIIII IIIII IIIII II Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: = 27 st Tjej 27% Kille 65% År 6 År 7 År 8 År 9 Gymn 18 år e.ä. HUR NÖJD är du med din fritid TOTALT SETT? 26 svar =31% =8% =4% =38% =19% Mycket Nöjd

Läs mer

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Innehåll 1 Om undersökningen 2 Sammanfattning 3 Ungdomarnas utvärdering av Volvosteget 18 4 Ungdomarnas syn på arbetslivet 03 08 22 2 Om undersökningen 3

Läs mer

68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken.

68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken. Insparksutvärdering 2012 Skara studentkår SSK 68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken. Hur upplevde du insparken? (1 väldigt dålig 5 väldigt

Läs mer

UNGAS RÖSTER I DALSLAND 16 september 2013 Strömkullegymnasiet, Bengtsfors KULTURSTRATEGI FÖR DALSLAND 2014 2020. Bilaga 4

UNGAS RÖSTER I DALSLAND 16 september 2013 Strömkullegymnasiet, Bengtsfors KULTURSTRATEGI FÖR DALSLAND 2014 2020. Bilaga 4 Bilaga 4 UNGAS RÖSTER I DALSLAND 16 september 2013 Strömkullegymnasiet, Bengtsfors KULTURSTRATEGI FÖR DALSLAND 2014 2020 Foto: Sara Beck Hansson Summering av workshop 16 september i Bengtsfors. Rapporten

Läs mer

Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst.

Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst. Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst. Grupp 1 Det är bra att det läggs vikt på dans och konst, men det flesta ungdomar vill ha mer musiksatsningar. Konst och dans är förmodligen

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Sverige Hammarkullen. Återrapport 2/2018. Foto: SOS Arkiv ÅTERRAPPORT 2/2018 SVERIGE HAMMARKULLEN

Sverige Hammarkullen. Återrapport 2/2018. Foto: SOS Arkiv ÅTERRAPPORT 2/2018 SVERIGE HAMMARKULLEN Sverige Hammarkullen Återrapport 2/2018 Tack för ert stöd till ungdomar i Sverige! SOS Barnbyar har nu haft aktiv programverksamhet i Sverige i ett och ett halvt år. Vårt främsta fokus här är att tillhandahålla

Läs mer

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Ett solidariskt samhälle en ekonomi för alla Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Vänsterpartiets prioriterade huvudfrågor: 1. Öka grundbemanningen inom äldreomsorgen för högre kvalité

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Agenda 2030-klassificering Guide

Agenda 2030-klassificering Guide 1 (8) Agenda 2030-klassificering Guide Alla projekt som beviljas bidrag från oss ska i sin startrapport ange vilka globala hållbarhetsmål i Agenda 2030 som resultatet av projektet förväntas bidra till.

Läs mer

Solidaritet. Nr Anders Borgs Partytips. Thatcher the Matcher. Nixons hörna. Fråga Bush

Solidaritet. Nr Anders Borgs Partytips. Thatcher the Matcher. Nixons hörna. Fråga Bush Solidaritet Nr. 9 2017 Anders Borgs Partytips Thatcher the Matcher Nixons hörna Fråga Bush VI PÅ REDAKTIONEN Vi på redaktionen Sida 1 Ledare Donald Trump Rik Sida 2 Fråga Bush Sida 3 Joakim von Anka Rik

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Vår stad heter Pelo Veluso! Gjord i skala 1:250

Vår stad heter Pelo Veluso! Gjord i skala 1:250 Vår stad heter Pelo Veluso! Gjord i skala 1:250 Vi har valt att kalla vår stad för Pelo Veluso. Pelo betyder hjärta på Sesotho och vi ser navet som hjärtat i vår stad. Veluso är en egen tolkning av ordet

Läs mer

Bubblorna på Fårö 2014. Texter

Bubblorna på Fårö 2014. Texter Bubblorna på Fårö 2014 Texter Välkommen till årets körvecka på Fårö! Det här är texter till dig som sjunger i Bubblorna. Vi kommer att sjunga oss genom melodier och texter under veckan och när vi närmar

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Vänersborg - lokala värden

Vänersborg - lokala värden Vänersborg - lokala värden Inledning Vi är två ungdomar som under fyra veckor har sommarjobbat för Vänersborgs kommun med Agenda 21 och folkhälsa. Som projektarbete har vi genom en enkätundersökning valt

Läs mer

Agenda 2030 i ett svenskt och globalt perspektiv. Viveka Palm, vice avd chef regioner och miljö, SCB Adjungerad Professor KTH

Agenda 2030 i ett svenskt och globalt perspektiv. Viveka Palm, vice avd chef regioner och miljö, SCB Adjungerad Professor KTH Agenda 2030 i ett svenskt och globalt perspektiv Viveka Palm, vice avd chef regioner och miljö, SCB Adjungerad Professor KTH viveka.palm@scb.se En bred agenda Universell 17 mål, 169 delmål, 232 indikatorer

Läs mer

Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård

Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård i klasserna V1, F1, V5u, T1, T2 och T7u Tack för din anmälan till vår tävling. Jättekul att intresset varit

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING DIALOG

SAMMANSTÄLLNING DIALOG SAMMANSTÄLLNING DIALOG De kommentarer som återfinns under respektive plats kommer från gångturernas diskussioner, samtal med besökare på planeringsverkstaden, samt Önskelistan - där besökare kunde skriva

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

#minlandsbygd. Landsbygden lever på Instagram. Kul bild! I keep chickens too. They re brilliant.

#minlandsbygd. Landsbygden lever på Instagram. Kul bild! I keep chickens too. They re brilliant. #minlandsbygd Kul bild! I keep chickens too. They re brilliant. Så vacka bilder. Ha det bra idag. @psutherland6 Thanks Pat! Yes the sun was going down... Hahahaha. Gilla Kommentera Landsbygden lever på

Läs mer

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN!

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! VILKA TEMAN FÖR SPANING? Miljö Jobb / Skola Fritiden Kultur / Mediavanor Lagar och regler Pengar / Ekonomi Teknik Öppet tema MILJÖ Vi måste börja skapa

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

ENKÄTSVAR ELEVER Kulturskolan [våren 2015] Verksamhet (Kryssa i alternativ) Jag har deltagit i detta ämne i

ENKÄTSVAR ELEVER Kulturskolan [våren 2015] Verksamhet (Kryssa i alternativ) Jag har deltagit i detta ämne i ENKÄTSVAR ELEVER Kulturskolan [våren 2015] Verksamhet (Kryssa i alternativ) Dans 28 15,8 Teater 13 7,3 Dans/teaterensemble 7 4 Bild 7 4 Stråk 18 10,2 Klaviatur 8 4,5 Sång 20 11,3 Elgitarr/bas 15 8,5 Gitarr

Läs mer

Företagspolitik i en nordisk kontext

Företagspolitik i en nordisk kontext Företagspolitik i en nordisk kontext 2 FÖRETAGSPOLITIK I EN NORDISK KONTEXT FÖRETAGSPOLITIK I EN NORDISK KONTEXT 3 Alla prognoser visar att tjänstesektorn kommer att fortsätta växa under de kommande åren,

Läs mer

Framsida med texten Kulturskolans allsångsprojekt 10 år, eller Allsångshäfte 2019 med logga och gärna passande bild.

Framsida med texten Kulturskolans allsångsprojekt 10 år, eller Allsångshäfte 2019 med logga och gärna passande bild. Framsida med texten Kulturskolans allsångsprojekt 10 år, eller Allsångshäfte 2019 med logga och gärna passande bild. Varm körv! De tre gubbarna skulle träffas på stan, blev lite hungriga och köpte sig

Läs mer

Öka jämställdheten inom idrotten

Öka jämställdheten inom idrotten Öka jämställdheten inom idrotten Med all respekt för vad damerna har gjort, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll och damfotboll. Det är ett dåligt skämt som inte ens går

Läs mer