Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks"

Transkript

1 Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks Vi förstår att det finns en del osäkerhet kring om och varför man skulle vilja ha en fiberanslutning. Därför har vi försökt att svara på några av de större återstående frågorna som ställts till oss i Styrelsen och Fibergruppen. OBS! Vi har nu också fått veta sista dagen att lämna in avtal till OBE Networks. För att projektet skall gå att genomför i år så behöver de ha fått in alla avtal senast den 25:e juni. Om det är något hushåll som tappat bort sitt avtal så finns det nya för nedladdning på OBEs projekt hemsida för Svartbäckens by. Varför skall man investera i fiber via OBE när man är nöjd med Comhem? 1. Investering på kr kommer att betala sig själv på 6 år eller mindre genom sänkta kostnader på bredbandstjänster. 2. Om Comhem ändrar på sina villkor, priser eller sitt utbud så har man andra alternativ att byta till. T.ex. så höjer Comhem priset på sina bredbandstjänster med 20 kr/mån från och med den 1:a augusti. Idag så är valet att säga upp bredbandet och vara utan internet eller att acceptera deras krav. Med ett öppet fibernät så är det enkelt att byta tjänsteleverantör om man inte vill acceptera en avtalsändring eller prishöjning. Prisjämförelse bredband 100 Mbps År 1-2 efter fiberinstallation: OBE Networks: 99 kr/månad x 24 månader = kr Comhem: 369 kr/månad x 24 månader = kr Resultat: kr billigare att välja OBE Networks År 3-5 efter fiberinstallation: OBE Networks: 150 kr/månad x 36 månader = kr Comhem: 369 kr/månad x 36 månader = kr (Jämför gärna även med Svensk Infrastruktur: 250 kr/månad x 36 månader = 9000 kr) Resultat: kr billigare att välja OBE Networks Totalt efter 5 år: kr billigare att välja OBE Networks OBS! 100 Mbps tjänsten hos Comhem är en 100/10 Mbps, medan OBE tillhandahåller en 100/100 Mbps tjänst med högre uppladdningshastighet.

2 Prisjämförelse bredband 1000 Mbps År 1-2 (24 månader) efter fiberinstallation: OBE Networks: 250 kr/månad x 24 månader = kr Comhem: 899 kr/månad x 24 månader = kr (Jämför gärna även med Svensk Infrastruktur: 399 kr/månad x 24 månader = kr) Resultat: kr billigare att välja OBE Networks År 3-5 (36 månader) efter fiberinstallation: OBE Networks: 250 kr/månad x 36 månader = kr Comhem: 899 kr/månad x 36 månader = kr (Jämför gärna även med Svensk Infrastruktur: 530 kr/månad x 36 månader = kr) Resultat: kr billigare att välja OBE Networks Totalt efter 5 år: kr billigare att välja OBE Networks OBS! 1000 Mbps tjänsten hos Comhem är en 1000/100 Mbps, medan OBE tillhandahåller en 1000/1000 Mbps tjänst med högre uppladdningshastighet. Prisjämförelse TV Kanalpaket hos Comhem: bas, 199 kr/mån silver, 299 kr/mån guld, 439 kr/mån Kanalpaket hos OBE Networks: Sappa Alltid, 49 kr/mån Sappa 5 + Sappa Alltid, 129 kr/mån + 49 kr/mån Sappa mycket + Sappa Alltid, 239 kr/mån + 49 kr/mån Sappa mest hd + Sappa Alltid, 389 kr/mån + 49 kr/mån Kostnad för ett år med basutbud: OBE Networks: 178 kr/mån x 12 månader = kr Comhem: 199 kr/mån x 12 månader = kr Resultat: 252 kr/år billigare att välja OBE Networks Kostnad för ett år med dyraste kanalpaketen: OBE Networks: 438 kr/mån x 12 månader = kr Comhem: 439 kr/mån x 12 månader = kr Resultat: 12 kr/år billigare att välja OBE Networks OBS! Om du är nöjd med Comhem som leverantör av dina tv-tjänster, så går bra att fortsätta använda befintlig utrustning i det gamla nätet, även efter att du anslutit ditt hushåll till fiber.

3 Hur kan bredbandstjänst via OBEs fibernät bli så mycket billigare än t ex Comhems tjänster via kabel-tv nätet? I dagens befintliga kabel-tv nät har vi bara en leverantör av bredbandstjänst och det är Comhem själva, vilka även står som leverantör av själva kabel-tv nätet. Utan konkurrens finns ingen prispress på de tjänster som erbjuds och därför blir bredbandsuppkoppling via Comhems kabel-tv nätet dyr. I ett öppet fibernät skall olika tjänsteleverantörer kunna erbjuda sina tjänster under priskonkurrens. Detta sker t.ex. i Telias och Svensk Infrastrukturs nät (Öppna Stadsnät), men detta är bara halva sanningen. Det är även så att de företag som säljer bredbandstjänster i det öppna fibernätet måste betala en avgift till det företag som har levererat och äger fibernätet. Det förekommer att dessa tjänsteleverantörer måste betala 70-90% av det totalt uttagna priset för en bredbandstjänst till det företag (t.ex. Telia eller Svensk Infrastruktur/Öppna stadsnät) som äger nätet. Detta innebär att om man exempelvis betalar 350 kr/månad för en bredbandstjänst i ett öppet fibernät så kan upp emot 300 kr gå till ägaren av fibernätet och endast 50 kr hamnar hos tjänsteleverantören. Ju mer nätägaren tar betalt av tjänsteleverantörerna som säljer tjänsterna desto högre blir den generella kostnadsnivån för bredbandstjänster i det öppna nätet. OBE har marknadsfört en annan uttalad affärsmodell, vilken innebär att de löpande tar en mycket mindre del av kakan när bredbandstjänster levereras i deras fibernät. Under de 2 första åren kostar en bredbandstjänst i OBEs nät 99 kr/månad för 100 mbit hastighet (249 kr för 1000 mbit). Fr.o.m år 3 till 5 har samfällighetsföreningen styrelse fått en skriftlig utfästelse från OBE, vilken innebär att priset för 100 Mbps bredband bedöms bli något högre än de 99kr/månad som gäller de första 2 åren. I föregående räkneexempel har vi tagit höjd för detta och räknat med att kostnaden stiger med hela 50 % (jämfört med kostnaden under de 24 första månaderna) och ändå blir kalkylen väldigt tilltalande. För hushåll som kräver snabbare bredband och önskar hela 1000 Mbps hastighet har OBE indikerat att kostnaden fr.om. år 3 till och med kan bli något lägre än den initiala kostnaden om 249 kr per månad. Jämför gärna det med prisbilden hos Comhem som idag tar 899 kr för 1000 Mbps uppkopplingshastighet.

4 En stor fördel med OBE är att man har full valfrihet att välja exakt vilka tv- och bredbandstjänster man vill köpa via fibernätet. Hushållet kan i lugn och ro avvakta att t ex bindningstid för befintliga avtal hos Comhem löper ut. Det hushåll som exempelvis nöjer sig med basutbudet av gratiskanaler som det gamla kabel-tv nätet erbjuder kan välja att inte köpa några tv-tjänster alls via fibern och bara köpa fördelaktigt prissatta bredbandstjänster via OBEs fibernät. Ytterligare ett alternativ är att ansluta sig till fibernätet, men att helt och hållet avvakta med att köpa tjänster via fibernätet just nu. Detta visar att OBEs alternativ låter hushållet självt välja helt och hållet om och vilka tjänster man vill efterfråga i det nya fibernätet. Styrelsen och fibergruppen tycker att denna totala valfrihet redan från start är ytterligare ett argument som talar för OBE. Vänta inte med att skicka in avtal om ni är intresserade av en fiberanslutning Om du har intresse för fiber men väljer att vänta med att skicka in avtalet, så riskerar du att projektet inte får tillräckligt underlag för att kunna påbörjas. Det som troligen händer i det läget är att Svensk Infrastruktur kommer att tvinga igenom sitt fibernät, mot styrelsens vilja och trots deras försäkring om att markavtal skulle få styra, och då får vi leva med mycket högre kostnader för tjänster i fibernätet. Har ett fibernät väl lagts så kommer det högst sannolikt inte bli några fler, utan man får hålla till godo med de tjänster som erbjuds i det nät som installerats. Det erbjudande som vi nu har från OBE för installation av fiber är det allra bästa som vi kommit fram till efter en lång och grundlig utredning. Blir det inte vårt första val så kommer det med stor sannolikhet att bli något av de andra alternativen som styrelsen ser som sämre i en eller annan aspekt. Så valet att inte ansluta sig nu kan leda till ett sämre fibernät för alla även om man väljer att ansluta sig om 2, 5 eller 10 år. Hur blir det för hushåll som fortsätter med endast Comhem när alla andra byter till OBE? Det är möjligt att Comhem nätet blir mindre belastat vilket gör att kapaciteten kommer att räcka ett tag till. Färre kunder för Comhem kommer att leda till minskad prioritet för underhåll av nätet. Inte lika konkurrenskraftig på bostadsmarknaden jämfört med bostäder i området som är anslutna till fibernätet. Det kan till och med löna sig att installera fibern även om man inte väljer att använda några tjänster i fibernätet. Du som bara är kund hos Comhem är hänvisad till kabel-tv nätets dyrare tjänster.

5 Sammanfattning För den byter från tjänster hos Comhem till tjänster hos OBE så kan man få tillbaka hela installationskostnaden på mindre än 6 år, genom lägre månadsavgifter på tjänster via fibernätet. Om man idag har någon av Comhems dyrare bredbandstjänster, så kan man spara in investeringskostnaden på c:a 4 år och då har man även en mycket bättre bredbandstjänst (1000/1000 Mbps istället för 500/50 Mbps). Utöver att man sparar in hela investeringskostnaden på mycket kort tid, så har man också tillgång bredbandstjänster som är mycket snabbare, ej varierande i kvalitet beroende på avstånd till knutpunkter i nätet. Fibernätet får betraktas som framtidssäkrad teknik för en mycket lång tid framåt och dessutom erbjuder flera tjänsteleverantörer bredbands- och tv-tjänster under konkurrens, vilket ger lägre priser över tid. Det kan jämföras med Comhem som har monopol i sitt eget nät och då kan sätta priser som de vill. Sappa erbjuder tv-kanalpaket med mycket större flexibilitet än Comhem till likvärdiga priser, men den som vill behålla Comhems tv-tjänster har inget tvång att byta bara för att man installerar fiber. Både Sappa och Comhem har utöver sitt egna utbud, kanalpaket från Viasat och C More. Priserna för dessa paket är samma hos Sappa och Comhem. För att kunna genomföra projektet kräver OBE att minst 40% av hushållen väljer att ansluta sig. Det är inte ekonomiskt försvarbart för OBE att ansluta färre hushåll än så. Samfällighetsföreningens styrelse och fibergruppen anser att OBEs erbjudande är så attraktivt att det är mycket angeläget att arbetet med anläggande av fiber kan påbörjas så snart som möjligt. Det finns en risk med att många hushåll tillämpar vänta och se metoden. Om många hushåll agerar på detta sätt får vi svårt att nå tillräcklig anslutningsgrad och då går projektet inte att genomföra. Flera tjänsteleverantörer kommer att kunna erbjuda sina tjänster (framför allt bredbandsanslutningar) i OBEs fibernät. Detta skapar priskonkurrens, vilket gör att vi hushåll långsiktigt kommer att få billigare tjänster i fibernätet än i Comhems kabel-tv nät. I Comhems kabel-tv nät kan vi hushåll bara köpa Comhems tjänster då Comhem har monopol i sitt eget nät. Investeringskostnaden för OBEs fibernät är något högre än t.ex. Svensk Infrastruktur. Denna högre kostnad har emellertid sparats in redan efter 2-3 år beroende på avsevärt mycket lägre priser på tjänster i OBEs nät. OBS! Hushåll som vill ansluta sig till OBEs fiber, men som redan har undertecknat avtal med Svensk Infrastruktur kommer inte att drabbas av dubbel installationsavgift. OBE har i sitt avtal skrivit in en klausul som skall skydda hushåll från sådan dubbel anslutningskostnad. Se vidare informationen i OBEs avtal om fiberanslutning.

6 Om du har frågor angående avtal eller praktiska frågor om själva installationen är du hjärtligt välkommen att kontakta OBE Networks via e-post: eller telefon: Med Vänliga Hälsningar Fibergruppen och Styrelsen för Samfällighetsföreningen Svartbäckens by

Dragning av fiberkablarna sker i och följer befintliga kulvertar. Om problem uppstår vid dragning kan kulvert/rör behöva friläggas för åtgärd.

Dragning av fiberkablarna sker i och följer befintliga kulvertar. Om problem uppstår vid dragning kan kulvert/rör behöva friläggas för åtgärd. Proposition till årsstämma 2019 Kvarnhagens Samfällighet Förslag från fibergruppen om fiberanslutning. Kostnad per hushåll för installation och anslutning till vald operatör: - 150-180 kr per månad under

Läs mer

Klart du ska välja. bredband via fiber

Klart du ska välja. bredband via fiber Klart du ska välja bredband via fiber Gör dig redo för framtiden När du väljer bredband via Skellefteå Krafts fibernät blir ditt liv bra mycket enklare och roligare. Koppla upp hur många skärmar och apparater

Läs mer

TV/Internet/Tele via fiber till Saxebäcken. - en ljusare vardag

TV/Internet/Tele via fiber till Saxebäcken. - en ljusare vardag TV/Internet/Tele via fiber till Saxebäcken Fibertekniken Mycket framtidssäker I princip inga hastighetsbegränsningar Håller på att ersätta andra infrastrukturer som telefonnät (koppar) och TV-nät (koaxial)

Läs mer

Nu kommer fibernätet till: Laholm

Nu kommer fibernätet till: Laholm Nu kommer fibernätet till: Laholm En utbyggnad som förändrar Sverige Sveriges tredje största stadsnät 100% fokus på stadsnät och telekom Erfarenhet och kompetens Öppenhet, Helhetsgrepp, Närhet och Flexibilitet

Läs mer

Inbjudan till informationsmöte om fiberinstallation

Inbjudan till informationsmöte om fiberinstallation Inbjudan till informationsmöte om fiberinstallation Mötet hålls i Svartbäckens skolans matsal torsdagen 18/5 kl 19.00. Vi kommer informera om installationen, hur vi tänkt gå tillväga och presentera en

Läs mer

Klart du ska välja. bredband via fiber

Klart du ska välja. bredband via fiber Klart du ska välja bredband via fiber Gör dig redo för framtiden När du väljer bredband via Skellefteå Krafts fibernät blir ditt liv bra mycket enklare och roligare. Koppla upp hur många skärmar och apparater

Läs mer

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 Detaljerad information Bakgrund En av bostadsrättsföreningens viktigaste uppgifter är att tillgodose medlemmarnas ekonomiska intressen. De boende

Läs mer

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit Samfälligheten Seraljen Projektgruppen Från Seraljen Imran Bukhari (191) Babis Karassavas (115) Leif Warbrandt (101) Från Ownit Kjell Lindqvist (Telenor Sverige)

Läs mer

Kilvision. Marknadsportalen

Kilvision. Marknadsportalen Kilvision Marknadsportalen Vem är jag? Roy Ottoson Account Manager Villa & Byalagsfiber 070-180 05 07 roy.ottoson@quadracom.se Titta redan idag in på www.qmarket.se Moderbolag Kommunikationsoperatör Nätägare

Läs mer

Informationsmöte Fiber till Villor i samfälligheterna Gårdvaren samt Ankan

Informationsmöte Fiber till Villor i samfälligheterna Gårdvaren samt Ankan Informationsmöte Fiber till Villor i samfälligheterna Gårdvaren samt Ankan Agenda Stadsnät Tjänster TV Internet & Telefoni Fler fördelar med Stadsnätet Hur går det till ( Grävning / Installation i fastigheten

Läs mer

Klart du ska välja fiber!

Klart du ska välja fiber! Klart du ska välja fiber! Vi får ofta frågor om varför det är så bra med bredband via fiber. Här berättar vi mer om hur det fungerar och vilka fördelar fiber har både ekonomiskt och tekniskt. Förhoppningsvis

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Brf Tegehöjden 3. Förslag att installera fiber. Extra föreningsstämma 2 januari 2016

Brf Tegehöjden 3. Förslag att installera fiber. Extra föreningsstämma 2 januari 2016 Brf Tegehöjden 3 Förslag att installera fiber Extra föreningsstämma 2 januari 2016 Fiber i Tegefjäll Jämtfiber projekterar och anlägger under hösten 2015 fiberanslutning i Tegefjäll. Vi har fått ett erbjudande

Läs mer

Informationsmöte Villor i Eker 2014

Informationsmöte Villor i Eker 2014 Informationsmöte Villor i Eker 2014 Agenda Stadsnät Tjänster TV Internet & Telefoni Fler fördelar med Stadsnätet Hur går det till ( Grävning / Installation i fastigheten ) Vad kostar det? Frågor. Lars

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

TJÄNSTER. Så beställer du tjänster i vårt öppna nät

TJÄNSTER. Så beställer du tjänster i vårt öppna nät TJÄNSTER Så beställer du tjänster i vårt öppna nät Tjänsteleverantörer Dessa bolag är de som för närvarande levererar tjänster i vårt öppna nät (2019). Utbudet kan ändras, och vi reserverar oss för eventuella

Läs mer

Välkommen till Stadsholmens fibernät

Välkommen till Stadsholmens fibernät Visste du att... Fiber är idag den överlägset bästa och mest framtidssäkra tekniken för fasta bredbandsuppkopplingar. I fibern sänds data med optisk ljus, dvs med ljusets hastighet. Det gör att man kan

Läs mer

Qmarket Fiber från Qmarket. Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27

Qmarket Fiber från Qmarket. Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27 Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27 Agenda 1. Varför fibernät? 2. Erbjudande fiberanslutning 3. Ekonomi 4. Tjänster 5. Lösning i fastighet Kortfakta om Zitius 250 000 fiberanslutna

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

BREDBANDSUPPKOPPLING VIA FIBER BRF SOFIA STRAND

BREDBANDSUPPKOPPLING VIA FIBER BRF SOFIA STRAND BREDBANDSUPPKOPPLING VIA FIBER BRF SOFIA STRAND BAKGRUND Under årsstämman 2015 framfördes önskemål i en motion om att utreda möjligheten att erbjuda föreningens medlemmar fiberbredband. En fibergrupp bestående

Läs mer

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät 8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät Vårt ansvar en fungerande vardag för dig Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Karlskrona kommun. Via en och samma anslutning kan du välja mellan

Läs mer

Full fart med bredband!

Full fart med bredband! Full fart med bredband! Krokomsbostäder satsar på ett av Sveriges bästa fibernät för tv, bredband och telefoni! Framtiden är här! Och med den nya möjligheter. Vi kommunicerar med varandra som aldrig förr,

Läs mer

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ I DAG SÅ KAN DU KOPPLA AV I MORGON Att vara uppkopplad innebär i dag så mycket mer än att slå på datorn och öppna en webbläsare. På tjugo år har internet utvecklats från

Läs mer

Ett väldigt kundvänligt företag. Offert till Bankebergs Mellangård Samfällighet

Ett väldigt kundvänligt företag. Offert till Bankebergs Mellangård Samfällighet Ett väldigt kundvänligt företag Offert till Bankebergs Mellangård Samfällighet Bankebergs Mellangård Samfällighet Offert Digitalt basutbud Innan vi presenterar vad vi kan erbjuda er vill vi berätta lite

Läs mer

Telia Operator Business som kommunikationsoperatör ett öppet nät för fastigheten

Telia Operator Business som kommunikationsoperatör ett öppet nät för fastigheten Telia Operator Business som kommunikationsoperatör ett öppet nät för fastigheten Namn Namn Titel Så här ser affärsmodellen ut Slutkund Support Support Support Tjänsteleverantör 1 Tjänsteleverantör 2 Tjänsteleverantör

Läs mer

Klart huset ska ha fiber

Klart huset ska ha fiber Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET TILL DIN FASTIGHET Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad kapacitet.

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät.

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät. Åtta goda skäl att välja Stadsnät. Snabbt & prisvärt Mycket mer än bara bredband. Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Västerås och Hallstahammar. Via en och samma anslutning kan du välja

Läs mer

Bredbandsnät Rydebäck. Använda nuvarande teknik på redan gjorda investeringar eller?

Bredbandsnät Rydebäck. Använda nuvarande teknik på redan gjorda investeringar eller? Bredbandsnät Rydebäck Använda nuvarande teknik på redan gjorda investeringar eller? Hur ser nuvarande nät ut? Vi har idag ett blandat bredbandsnät för TV, Bredband och Telefoni som Comhem levererar tjänster

Läs mer

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv SPLITVISION BORÅS STADSNÄT internet telefoni tv TIPS! VÄLKOMMEN! SplitVision är Borås stadsnät. Vi erbjuder ett högkvalitativt och öppet fibernät, med ett stort utbud av tjänster för internet, telefoni

Läs mer

Valfrihet för förening och boende

Valfrihet för förening och boende Bostadsrättsföreningar och villasamfälligheter Valfrihet för förening och boende Framtidssäker infrastruktur för snabba kommunikationer, Internet, digital-tv, telefoni, data, film, spel, nytta och nöje

Läs mer

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät!

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Detta är SplitVision! STÖRRE UTBUD, FLER LEVERANTÖRER Din bostad är ansluten till SplitVision, Borås öppna stadsnät. Det innebär att du får tillgång till marknadens

Läs mer

Net at Once - Kommunikationsoperatör

Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once som kommunikationsoperatör med Öppen plattform och Öppen gruppanslutning innebär att de medlemmar i föreningen som vill välja fritt i ett öppet nät bland

Läs mer

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad FIBERNÄT FRÅN SVENSKA STADSNÄT PERSPEKTIV Svenska Stadsnät Perspektiv erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert

Läs mer

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE OM NYTT TV-NÄT OCH FIBER!

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE OM NYTT TV-NÄT OCH FIBER! VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE OM NYTT TV-NÄT OCH FIBER! HISTORIK Slutet av 80- talet skrotades centralantennen och det grävdes i området för kabel TV. Det gjordes en extra utdebitering på 1000kr per fastighet

Läs mer

HLM-Fiber i Lund 2013-12-23. Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område!

HLM-Fiber i Lund 2013-12-23. Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område! 1 S i d a Version 3 http://www.bruce.se/hlmfiber HLM-Fiber i Lund 2013-12-23 Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område! Datum: 2013-12-23 Varför är optisk fiberlösning bra för mig? Eftersom

Läs mer

Bredbands tjänster via fiber

Bredbands tjänster via fiber Tjänster Privat 180906 Bredbands tjänster via fiber I ett nät för frihetsälskare ADRESS Fibra, Box 1019, 721 26 Västerås TEL 0771 375 375 MEJL info@fibra.se WEBB fibra.se Har du en anslutning till Fibra?

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Fiber till landsbygden

Fiber till landsbygden Fiber till landsbygden Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabbt bredband, Internet, telefoni och TV. För framtidens TV och tjänster över Internet behöver äldre teknik

Läs mer

Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren. Material inför extra årsmöte den 20 september

Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren. Material inför extra årsmöte den 20 september Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren Material inför extra årsmöte den 20 september Vårt analoga nät behöver uppgraderas Det analoga TV-nätet minskar i betydelse hos kabel-tv

Läs mer

Sammanfattning infomöte

Sammanfattning infomöte Sammanfattning infomöte Den 9 juni kl 19.00 var alla vikabor inbjudna av Vika Byaråd till informationsmöte i Vika bygdegård om förutsättningarna för Vikaborna att bli uppkopplade med fiber. Efter genomgång

Läs mer

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi*

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Information om Öppet Fibernät I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Enligt strategin ska i princip alla hushåll ha tillgång till bredband i någon form och 95 procent av befolkningen

Läs mer

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Västra Götaland Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för

Läs mer

Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber

Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber 8% använder internet på flera apparater samtidigt. Tv, bredband och telefoni är bara några

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni.

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Gästabudstaden AB är ett helägt dotterbolag till Nyköpings kommun och är ett öppet stadsnät. Vi vill passa på

Läs mer

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finet Ett av kommunen helägt bolag Två affärsområden - IT-service & Stadsnät Öppet nät = Alla leverantörer är välkomna Finns i hela kommunen Vad är fiber? Optofiber är

Läs mer

Kramnet Networks & ICT

Kramnet Networks & ICT Kramnet Networks & ICT Hur ser samarbetet ut mellan ITC och Kramnet Networks? I dagsläget har ICT ett väl utbyggt fiber nät som sträcker sig runt om i Sverige. Kramnet Networks har en komplett portfölj

Läs mer

Fiber till Landsbygden Informationsmöte. Välkomna!

Fiber till Landsbygden Informationsmöte. Välkomna! Fiber till Landsbygden Informationsmöte Välkomna! Agenda Inledning Bredbandsmålet Fiberorganisationen Varför fiber? Processen Prissättning och olika alternativ Bidrag Övriga frågor VMEABs affärsområden

Läs mer

Dennis Bohman Claes-Göran Nilsson Diana Eriksson.

Dennis Bohman Claes-Göran Nilsson Diana Eriksson. Dennis Bohman Claes-Göran Nilsson Diana Eriksson Historik Grundades Oktober 2003 Tjugotal personer med kontor i Boxholm Egen kundservice med support Egen utveckling av tjänster Operatör och tjänsteleverantör

Läs mer

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Varför är det så viktigt med fiber? Det blir roligare med internet när det fungerar med full fart. Och så fort informationsöverföringen sker via fiber,

Läs mer

Välkomna *ll informa*onsmöte om fiberop*skt bredband i Kinnared

Välkomna *ll informa*onsmöte om fiberop*skt bredband i Kinnared Välkomna *ll informa*onsmöte om fiberop*skt bredband i Kinnared Extra välkommen till! Åke Jansson från! TKF Fiberförening Ekonomisk Förening! 1 Varför fiberop*skt bredband? Hög kapacitet Stor dricssäkerhet

Läs mer

Jonas Lind Fastbit AB

Jonas Lind Fastbit AB Jonas Lind Fastbit AB Vad är Fastbit? Ett marknad och tjänstebolag. Ägare: Skara Energi AB, Lidköpings kommun och VänerEnergi AB Stadsnäten i Skara, Lidköping, Mariestad, Götene, Skövde, Vara, Falköping,

Läs mer

Fiber, fiber, Per-Anders Andersson Norra Bohusläns Konsult AB

Fiber, fiber, Per-Anders Andersson Norra Bohusläns Konsult AB Fiber, fiber, fiber Per-Anders Andersson Norra Bohusläns Konsult AB Agenda Hur skall vi komma igång Upphandlingar Markavtal Fiberteknik Installation i hemmet Tjänster i nätet Förutsättningar för byggstart

Läs mer

Net at Once Sweden AB. Tämta fiberförening

Net at Once Sweden AB. Tämta fiberförening Net at Once Sweden AB Tämta fiberförening Gruppanslutning med Net at Once Trådlöst med TV Mellan Net at Once som kommunikationsoperatör Net at Once som tjänsteleverantör med öppen gruppanslutning Öppen

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE TJÄNSTER I FIBERNÄTET

INFORMATIONSMÖTE TJÄNSTER I FIBERNÄTET INFORMATIONSMÖTE TJÄNSTER I FIBERNÄTET Myckleby Fiberförening 19 mars 2017 Agenda Nuläge för projektet Tidplan framöver Presentation av kommunikationsoperatör Information om tjänster i nätet Gruppavtal

Läs mer

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon!

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vilka är vi? En grupp människor som sedan ett par år tillbaka arbetat för en levande landsbygd i Segmon. En landsbygd som klarar framtidens krav Består av 4 olika

Läs mer

ÖPPET. STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden

ÖPPET. STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden ÖPPET STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden En sak kan vi vara helt säkra på det kommer aldrig att gå långsammare! Nä, snabbare och snabbare det är tidens melodi. Idag är du glad för 100 Mbit/s men snart

Läs mer

Fibern är installerad Hur gör jag nu?

Fibern är installerad Hur gör jag nu? Fibern är installerad Hur gör jag nu? Jan Sivertsson Solhems Villaägareförening TV sidan 17 Är fibern installerad? Arbetet pågår med högsta prioritet 50 man arbetar i området Ligger efter ursprunglig tidplan

Läs mer

Bredband Gotland. sockenmodellen. Version 2011-05-10

Bredband Gotland. sockenmodellen. Version 2011-05-10 Bredband Gotland sockenmodellen Version 2011-05-10 Sockenmodellen ALLA FÅR VARA MED ALLA HJÄLPS ÅT ALLA SKALL HA RÅD Sockenmodellen är ett kostnadseffektivt sätt att bygga och driva optiska fibernät i

Läs mer

Nu är det dags att bli medlem! Torestorps Fiber. Ekonomisk Förening. Nu bygger vi fibernät i Torestorp. Har du råd att stå utanför?

Nu är det dags att bli medlem! Torestorps Fiber. Ekonomisk Förening. Nu bygger vi fibernät i Torestorp. Har du råd att stå utanför? Nu är det dags att bli medlem! Torestorps Fiber Ekonomisk Förening Nu bygger vi fibernät i Torestorp. Har du råd att stå utanför? Bli medlem i Torestorps Fiber Ekonomisk Förening idag och visa därmed ditt

Läs mer

Informationsmöte om eget fibernät i Sicklaön

Informationsmöte om eget fibernät i Sicklaön Informationsmöte om eget fibernät i Sicklaön 26 augusti 2013 www.sicklafiber.se Arbetsgruppen Namn Adress Telefon E-post Dan Sahlin John Lodens väg 25 070-5198187 dan.sahlin@gmail.com Dan Smidt Fannydalsplatån

Läs mer

Nu är det klart, det blir fiber!

Nu är det klart, det blir fiber! Nu är det klart, det blir fiber! Förutom e tt snabbt i nternet, TV o ch telefoni till en bra m ånadsavgift, k ommer du ä ven a tt öka attraktionsvärdet på ditt hus. Till boende i villaområdet Kulladal

Läs mer

Framtidssäker kommunikation - fiber till ditt hus

Framtidssäker kommunikation - fiber till ditt hus Framtidssäker kommunikation - fiber till ditt hus Kvällens möte ServaNet Varför fiber? Tjänster i vårt nät Hur går det till? Affärsmodellen Vad kostar det? Frågor ServaNet startade 1998 100 % kommunägt

Läs mer

Bredbandsgruppens syfte: Att hitta den internetuppkoppling med bäst pris i förhållande till prestanda

Bredbandsgruppens syfte: Att hitta den internetuppkoppling med bäst pris i förhållande till prestanda Bredbandsgruppens syfte: Att hitta den internetuppkoppling med bäst pris i förhållande till prestanda Historik Bredbandsgruppen bildas av Jonas Svedberg och Kristofer Norén under årsmötet 2013. Målet är

Läs mer

Välkomna till informationsmöte kring vår fiberutbyggnad

Välkomna till informationsmöte kring vår fiberutbyggnad Välkomna till informationsmöte kring vår fiberutbyggnad Ett samarbete mellan Riseberga villaförening, Canal Digital, Ownit Broadband, Malmö stad och FNC 1. Ger dig lite mer. Kort inledning Information

Läs mer

uppcom. i samarbete med

uppcom. i samarbete med Välkomna Peter Eklund - Wexnet Anette Larsson - UppCom Åke Johansson - UppCom Mats Bildh - Wexnet Fel väg Rätt väg UppCom Redan 2002 påbörjades utbyggnaden av det öppna fibernätet av Uppvidinge kommun.

Läs mer

Optisk fiber i Skogalund

Optisk fiber i Skogalund Nacka 2014 04 17 Optisk fiber i Skogalund Denna rapport är skriven av Skogalunds Villaförenings styrelse för att sprida information om de erbjudanden om fiberinstallation som nu finns. Styrelsen arbete

Läs mer

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad

Läs mer

VaLtNET. 300/100Mbit/s Internettjänst under nio månader och kabel-tv från BildAT under 18 månader.

VaLtNET. 300/100Mbit/s Internettjänst under nio månader och kabel-tv från BildAT under 18 månader. VaLtNET Nu är fibernätet färdigbyggt. Ingår det Internet i det avtal du tecknat aktiveras tjänsten automatiskt. I installationen ingår en 300/100Mbit/s Internettjänst under nio månader och kabel-tv från

Läs mer

Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer!

Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer! Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer! Allt fler ärenden kommer att skötas via internet i framtiden. Förutom bankärenden, kontakt med myndigheter, vård i hemmet, köp av biljetter, varor, osv.

Läs mer

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär.

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär. Fiber är en bredbandslösning som erbjuder bäst prestanda idag och i framtiden. Fiber är driftsäkert, okänsligt för elektroniska störningar såsom åska och har näst intill obegränsad kapacitet. Här kan du

Läs mer

Fiber till landsbygden Informationsmöte. Välkomna!

Fiber till landsbygden Informationsmöte. Välkomna! Fiber till landsbygden Informationsmöte Välkomna! Agenda Inledning Bredbandsmålet Fiberorganisationen Varför fiber? Processen Prissättning och olika alternativ Bidrag Övriga frågor VMEABs affärsområden

Läs mer

Möjligheterna med fiber

Möjligheterna med fiber Möjligheterna med fiber MÖJLIGHETERNA MED FIBER I takt med att samhället digitaliseras så konsumeras också otroliga mängder data och en av de absolut största fördelarna med fiber är den höga kapaciteten

Läs mer

Varaslättens Bredband Ekonomisk Förening

Varaslättens Bredband Ekonomisk Förening Varaslättens Bredband Ekonomisk Förening Några stolpar FIBER ÄR FRAMTIDEN Idag finns det inga hastighetsbegränsningar BILLIGARE TJÄNSTER TV/Bredband/Telefon blir billigare ATTRAKTIVARE FASTIGHET Fastighetens

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden Framtidens fibernät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber. Idag är ca 4 500 hushåll och företag anslutna till fibernätet.

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Torsdagen den 24 oktober 2013 kl 19.00 äger extrastämma med Äppelblommans samfällighetsförening rum. Platsen: Mathiasgården vid Vallentuna

Läs mer

Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Fiberområde. VÄLKOMNA till information och möte för bildande av KKP Fiber Ekonomisk förening 2015-09-20

Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Fiberområde. VÄLKOMNA till information och möte för bildande av KKP Fiber Ekonomisk förening 2015-09-20 Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Fiberområde VÄLKOMNA till information och möte för bildande av KKP Fiber Ekonomisk förening 2015-09-20 Bakgrund KKP Fiber Henrik Samuelsson, initiativtagare Får tilldelat

Läs mer

FIBER I SÄVAST

FIBER I SÄVAST FIBER I SÄVAST 2019-05-16 FINA ORD, MEN VAD INNEBÄR DETTA FÖR MIG? Samma fantastiska pris på fiberanslutning (9 900 SEK för KTV-medlemmar mot 18-25 000 SEK i resten av Sverige) Samma fantastiska priser

Läs mer

Bredband Gotland - Sockenmodellen

Bredband Gotland - Sockenmodellen Bredband Gotland - Sockenmodellen ALLA FÅR VARA MED ALLA HJÄLPS ÅT ALLA SKALL HA RÅD Sockenmodellen är ett kostnadseffektivt sätt att bygga och driva optiska fibernät i de områden där de stora kommersiella

Läs mer

Var vänlig kontakta författaren om du upptäcker felaktigheter eller har förslag på förbättringar!

Var vänlig kontakta författaren om du upptäcker felaktigheter eller har förslag på förbättringar! BREDBAND PÅ FÅRÖ Var vänlig kontakta författaren om du upptäcker felaktigheter eller har förslag på förbättringar! Bakgrund Sedan några år har GEAB erbjudit radiolänkar som bredbandsanslutning på Fårö.

Läs mer

Användar guide för Stadsnät

Användar guide för Stadsnät Användar guide för 1 2 Innehåll Beställa och komma igång 4 Starta bredbandet idag 5 Ansluta 6 Bredband 7 Bredband Telefon 8 Bredband Telefon Tv 9 Bra att veta 10 Ordlista 11 Om är ett öppet nät byggt med

Läs mer

Anslut till Jönköping stadsnät

Anslut till Jönköping stadsnät Anslut till Jönköping stadsnät Ödestugu Landsbygsområde Älgabäcksryd 28 maj Mats Lagervall & Anna Söderberg Varför fiber Hur fiber Använda fiber Varför ska jag ha Fiber? Hur får jag Fiber? Hur använder

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

Fibergruppen - Ett helhetskoncept. www.fibergruppen.se

Fibergruppen - Ett helhetskoncept. www.fibergruppen.se Fibergruppen - Ett helhetskoncept Vad är fiber? Fiber är en kabeltyp där man använder optiskt ljus för dataöverföring istället för elektriska pulser (ADSL). Tekniken möjliggör blixtsnabb uppkoppling, både

Läs mer

Frågor & Svar SVENSK INFRASTRUKTUR

Frågor & Svar SVENSK INFRASTRUKTUR Frågor & Svar ALLMÄNT OM FIBER Att ansluta sig till fiber kan man kort sammanfatta genom att man moderniserar sin fastighet och anpassar den till den digitala värld vi nu lever i. Fiber är väldigt driftsäkert

Läs mer

Öppet fibernät. - oändliga möjligheter. Helhetslösningar för fiberbyggnation i ditt område

Öppet fibernät. - oändliga möjligheter. Helhetslösningar för fiberbyggnation i ditt område Öppet fibernät - oändliga möjligheter Helhetslösningar för fiberbyggnation i ditt område Öppet fibernät - oändliga möjligheter Alla ska ha tillgång till ett öppet fibernät - oavsett var i landet du bor.

Läs mer

Länghem Landsbygd Fiber En presentation av projektet. Uppdaterad: 2014-05-20

Länghem Landsbygd Fiber En presentation av projektet. Uppdaterad: 2014-05-20 Länghem Landsbygd Fiber En presentation av projektet Uppdaterad: 2014-05-20 Agenda Föreningen Bredband via fiber, hur fungerar det Tjänster, utbud och kostnader Tidplan Frågor Länghem Landsbygd Fiber Ekonomisk

Läs mer

Raycore RC-CP9. Inkopplingsinstruktion

Raycore RC-CP9. Inkopplingsinstruktion Raycore RC-CP9 Inkopplingsinstruktion Raycore RC-CP9 Inkopplingsinstruktion Sida 5 Lampor på Raycore CPE-switch Din Raycore fiberkonverterare sköts helt av Zitius och har inga inställningsmöjligheter för

Läs mer

Varför bredband på landsbygden?

Varför bredband på landsbygden? BREDBAND I RAMSBERG M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

Stadsnätet. Anslut ditt hus till. Beställ idag!

Stadsnätet. Anslut ditt hus till. Beställ idag! Anslut ditt hus till Stadsnätet Flera fastighetsägare har bett oss bygga ut fibernätet i området. Därför har vi bestämt oss att starta projekt Vålarö. Innan vi sätter igång med utbyggnaden krävs anmälningar

Läs mer

Trubadurens Fibermöte 7/

Trubadurens Fibermöte 7/ Trubadurens Fibermöte 7/11 19.00 Agenda Information om Fiber Information om erbjudanden från två olika bolag presenteras -Stadsnätsbolagets erbjudande -IP Onlys erbjudande För och nackdelar för respektive

Läs mer

Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer.

Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. 1. Ownit, en bredbandsleverantör att räkna med Vår affärsidé att erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar

Läs mer

Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun.

Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun. Fiber för bredband Att bo på landsbygden, ha nära till djur och natur, men ändå ha samma förutsättningar till kommunikation som de som bor på större orter. Det är livskvalitet. Ludvika framtidens, tillväxtens

Läs mer

uppcom. i samarbete med

uppcom. i samarbete med Välkomna Marie Johansson UppCom Anette Larsson - UppCom Åke Johansson - UppCom Mats Bildh - Wexnet Fel väg Rätt väg UppCom Redan 2002 påbörjades utbyggnaden av det öppna fibernätet av Uppvidinge kommun.

Läs mer

Bergslagens digitala agenda!

Bergslagens digitala agenda! FIBERNÄT I BULLERBYN M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

uppcom. i samarbete med

uppcom. i samarbete med Välkomna Peter Eklund - Wexnet Anette Larsson - UppCom Åke Johansson - UppCom Mats Bildh - Wexnet Fel väg Rätt väg UppCom Redan 2002 påbörjades utbyggnaden av det öppna fibernätet av Uppvidinge kommun.

Läs mer

Stadsnätet. Påminnelse! Anslut ditt hus till. 40 % av husägarna i Sjöskogen har bestämt sig. Vi vill ha fiber! Beställ du också!

Stadsnätet. Påminnelse! Anslut ditt hus till. 40 % av husägarna i Sjöskogen har bestämt sig. Vi vill ha fiber! Beställ du också! Påminnelse! Anslut ditt hus till Stadsnätet 40 % av husägarna i Sjöskogen har bestämt sig. Vi vill ha fiber! Beställ du också! Kontaktpersoner Björn Antonsson Johan Kraft Riktigt bredband hemma Gästabudstadens

Läs mer

Säg ja till framtiden - rusta ditt hus med fiber!

Säg ja till framtiden - rusta ditt hus med fiber! Säg ja till framtiden - rusta ditt hus med fiber! 12 steg om hur du kan få fiberanslutning till din fastighet Vi har gjort det möjligt - nu är det upp till dig! Under hösten 2012 har Ljungby kommun och

Läs mer

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG Vad skulle fjärrvärme innebära för dig? När du bestämmer dig för att ansluta dig till fjärrvärme får du flera trevliga fördelar.

Läs mer