Hej alla föräldrar och elever! Nu har vinterkräksjukan kommit till Åsö Grundskola. Nedan följer ett utdrag med råd från Folkhälsomyndigheten:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hej alla föräldrar och elever! Nu har vinterkräksjukan kommit till Åsö Grundskola. Nedan följer ett utdrag med råd från Folkhälsomyndigheten:"

Transkript

1 Skolan informerar: Hej alla föräldrar och elever! Nu har vinterkräksjukan kommit till Åsö Grundskola. Nedan följer ett utdrag med råd från Folkhälsomyndigheten: Var noga med din handhygien Det viktigaste rådet är att alltid vara noga med handhygienen. Tvätta alltid händerna efter ett toalettbesök, innan du äter och när du har tagit i något som du misstänker är smittat. Det är även viktigt att ha flytande tvål på ställen där många är samlade, till exempel på arbetsplatser, skolor, förskola och andra offentliga miljöer. Använd alltid pappershanddukar, och inte handdukar av tyg, på arbetsplatser, skola och förskola. Tyghanddukar är fulla av smittämnen som sprids till många. Stanna hemma när du är sjuk Du ska alltid hålla dig hemma från jobbet, skolan eller förskolan när du kräks eller har diarré.även om du håller en god hygien vid sjukdomssymptom smittar du. Calicivirus är mycket smittsamt och det behövs bara ett fåtal virus för smittspridning. När du kräks kommer det ut miljoner virus och det är praktiskt taget omöjligt att tvätta bort dem.försök även att städa och hålla rent omkring dig i hemmet, men det räcker med normal städning. Inkubationstiden är 1-2 dygn. Smittade personer kan sprida smitta under flera dygn efter att de har tillfrisknat. Smittrisken anses dock som störst de två första dygnen efter det att symptomen upphört. Åsö Grundskola bjuder in alla intresserade föräldrar till Skolråd! Tisdagen den 18/2 klockan i skolans bibliotek, inbjuds alla föräldrar till att medverka på Åsös skolråd. På mötet deltar skolsköterskan, Tina Glimtoft, och berättar om anti- 1(1)

2 rökningsarbetet på skolan. Elevrådet deltar och diskuterar skolans ordningsregler. Vi berättar om Skolverkets inspektion av Åsö samt om arbetet med studie-och yrkesvägledning. Vi bjuder på frukost; kaffe och fralla och vill därför att ni anmäler er medverkan senast fredag 14/2 till Christina Lindgren Varmt välkomna till vårens första Skolråd! Skolledningen på Åsö Grundskola Margot Valegård Anna Nilsson Lindgren Christina Lindgren www. Ändrad inloggning till elevers skolmail från och med januari 2014 Från och med januari 2014 införs ett nytt sätt att logga in på elevers skolmail. När eleven befinner sig utanför skolans nät och vill nå sin mail från outlook.com/elev.stockholm.se, gäller e-postadressen som användarnamn. Användarnamnet blir alltså Lösenordet är samma som på skolans konto. Förändringen gäller endast när eleven vill logga in på mejlen utan åtkomst till skolans nätverk, t.ex. hemifrån, genom skolans gästnät, ett café eller liknande. När eleven använder datorer i skolans nätverk loggar de in som de gjort tidigare med t ex AAXXXX samt lösenord. Vänligen sprid den här informationen till alla elever på skolan. Med vänliga hälsningar, Utbildningsförvaltningens IT-stöd, IKT-enheten 2(1)

3 MARIA UNGDOMSENHETS FÖRÄLDRAUTBILDNING I CANNABISKUNSKAP Utbildningen vänder sig till föräldrar i Stockholm stad och Danderyd som har oro för att deras barn skall börja röka cannabis eller redan har provat. Vi kommer bl a att prata om hur cannabis påverkar fysiskt, psykiskt och socialt och hur man som förälder kan prata med sitt barn om detta. Vid sammankomsterna kommer vi att vara en grupp om c:a 10 föräldrar. Kursen ges lördagen den 15 februari kl 10:00-16:00 Vi ses i Maria Ungdoms lokaler på Friskvårdsvägen 4 på St Görans sjukhusområde (hörnet Mariebergsgatan - Drottningholmsvägen), T-bana Fridhemsplan. Utbildningen är kostnadsfri. Kursledare: Lena Barrow och Helene Amedée Anmälan görs till: Helene Amedee, helene.amedee@stockholm.se Hör gärna av dig med frågor. Välkommen! Inbjudan från Deltagande är kostnadsfritt! Hamnar Du ofta i konflikt med Din tonåring? Nu kan Du få bra stöd och hjälp som förälder! 3(1)

4 Var med i ett föräldrastödsprogram! Start Vt 2014 Vad säger forskningen? Av föräldrar som deltagit i Komet anser 95 % av föräldrarna att kursen hjälpt deras ungdomar och 97 % av föräldrarna skulle rekommendera programmet till andra föräldrar. Innehållet på träffarna Tid tillsammans Mål: att bygga relation Kommunikation Mål: tydlig, uppmuntrande och lyhörd kommunikation Problemlösning Mål: förhandla och nå överenskommelser Regler Mål: tydliga förväntningar och konsekvenser Vad är Komet? Komet vänder sig till dig som är tonårsförälder och som vill få en lugnare relation med din tonåring. Kanske präglas mycket av tiden tillsammans av konflikter och bråk. Det är vanligt att ungdomar bråkar med föräldrar och syskon. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera detta. Komet är kursen som ger er praktiska verktyg för att få det att fungera bättre hemma. Komet är ett föräldraträningsprogram som är utvecklat i Sverige. Programmet bygger på att förbättra kommunikationen och relationen mellan dig som förälder och ditt barn. Komet bygger på komponenter som har visat sig verksamma i utvärderade föräldrastödsprogram. Hur går det till? Kometutbildningen sker i grupp tillsammans med andra föräldrar och två utbildade gruppledare. Du som förälder får konkreta förslag och övningar att pröva hemma mellan träffarna. Gruppen träffas åtta gånger samt vid en uppföljning.träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller exempel på vardagliga situationer, diskussioner och idéer på hur man kan bemöta sin tonåring. Innehållet är inriktat på att se möjligheter och lösningar. Vem kan delta? Utbildningen är anpassad för föräldrar som har barn/ungdomar mellan år. Vi vänder oss i första hand till föräldrar som tycker att det ofta blir konflikter och bråk med barnet/ungdomen. Kursstart: 19 februari :30 (Intervjuer börjar redan i januari) Anmälan och kontakt: Anmälan görs på För övriga frågor kontakta gruppledarna: Christer Lagerkvist Jenny Jakobsson (1)

5 Studie och ytkresvägledaren informerar Prao årskurs 8 vecka Den 7 januari sökte alla åttor praoplats. Lämna in era praolappar till mentorn! Du som behöver hjälp med praoplats kontaktar studievägeldaren. GymnasievaleT Nu pågår många öppna hus! Du ska alltid besöka den skola du eventuellt tänker gå på. Köp inte grisen i säcken! Titta efter öppet hus-tiderna på Boka in vägledningssamtal när det behövs. Gröna elever hos Anna.nilsson@stockholm.se och Lila, Röda och Blå elever hos Carina.Swall@stockholm.se Valet görs på senast 17 februari. Kod skickas hem i januari. Kalendarium för studie och yrkesvägledningen Januari 2014 Vägledningssamtal med elever (och föräldrar) Besöka öppna hus Februari 2014 Vägledningssamtal med elever (och föräldrar) Praoadministration Mars 2014 Gymnasieinformation i åk. 8 Gymnasievalsbilagor Praoadministration April 2014 Prao åk 8 vecka Preliminärintagning till gymnasiet delges Ändringsval till gymnasieskolan öppnar Vägledningssamtal med elever (och föräldrar) 5(1)

6 Gymnasieinformation för föräldrar åk 8 i aula Information c-språk åk 7 Maj 2014 Vägledningssamtal med elever (och föräldrar) Ändringsval till gymnasieskolan slutar Besöka gymnasoieskolor med elever Juni 2014 Uppföljning av studieresultat åk 9 Anmälan till sommarskola, Utvärdering Juli 2014 Gymnasievalsarbete Information från fältassistenterna Nattvandring Vi vill också uppmana er som inte testat att gå ut och vandra med oss en fredag och se vad som händer på Södermalm. Vi ses i receptionen på Hotel Malmen vid Medborgarplatsen kl 20,30. Har du frågor om vandringen så ring oss gärna eller maila. Självklart finns vi ute på kvällarna också för att skapa kontakt med ungdomarna och se vad som är på gång. Vi arbetar vardagskvällar fram till ca 22,00 och fredagar fram till ca 02,00. /fältassistenterna på Södermalm! Gemensamt nummer Terminen startar tisdagen den 7/1 3 Studiedag 4 23/1 Öppet hus blivande år Tisdag Teknikåttan 6 Tisdag 4/2 Samtalsdag hela skolan /2 Sista dag för gymnasieansökan skolråd tisdag 8.00 torsdag idrottsdag 9 Sportlov Nationella prov Svenska 13 Nationella prov Engelska 6(1)

7 14 PRAO år 8 15 PRAO år 8 Nationella prov NO 16 Påsklov 17 Onsdag Gymnasieinfo år 8 18 Onsd. Lektioner till lunch torsdag 1 maj, lediga 19 Nationella prov Matematik 20 Skolråd tisdag nationella prov SO 21 Torsdag friluftsdag 22 Torsdag fredag lov 23 Tisdag 3/6 Bal år 9 24 Klassens dag månd. Avslutning onsdag. 7(1)

Ang sjukanmälan för elever.

Ang sjukanmälan för elever. Skolan informerar: Ang sjukanmälan för elever. I fredags lyckades vi inte komma in på Telias telefonsvarare och avlyssna sjukanmälan för elever, detta är nu åtgärdat i efterhand och ni som sjukanmält era

Läs mer

Vi vill verkligen uppmana och utmana alla er föräldrar att gå ut och nattvandra på avslutningskvällen onsdag 10/6.

Vi vill verkligen uppmana och utmana alla er föräldrar att gå ut och nattvandra på avslutningskvällen onsdag 10/6. Skolan informerar: Vi vill verkligen uppmana och utmana alla er föräldrar att gå ut och nattvandra på avslutningskvällen onsdag 10/6. Tänk om vi kunde slå hela söder med häpnad genom att fylla gatorna

Läs mer

Om ni vill få kontakt med andra lärare och inte har deras mejladress går det bra att mejla mig så vidarebefordrar jag, så ni vet.

Om ni vill få kontakt med andra lärare och inte har deras mejladress går det bra att mejla mig så vidarebefordrar jag, så ni vet. 4or vecka 8 Fredag den 17 februari 2012 Sjukanmälan görs på tel nr 08-659 53 13 Hej på er! Jag var hemma sjuk tisdag och onsdag så jag missade teatern med gruppen Zebradans. Kritikerkåren (de teater- och

Läs mer

Mini Marias föräldrautbildning i cannabiskunskap. Maribel B Raneskog & Henrik Andersson

Mini Marias föräldrautbildning i cannabiskunskap. Maribel B Raneskog & Henrik Andersson Mini Marias föräldrautbildning i cannabiskunskap Maribel B Raneskog & Henrik Andersson Hur allt startade. Idé från Maria Ungdom Stockholm Pilotgrupp Marknadsföring Utbildningen startar hösten 2013 14 genomförda

Läs mer

Plan för Studie- och yrkesvägledning Adolfsbergsskolan 7-9 specialenheten läsåret 15/16

Plan för Studie- och yrkesvägledning Adolfsbergsskolan 7-9 specialenheten läsåret 15/16 Plan för 7-9 specialenheten läsåret 15/16 7-9C och 7-9RH Arbetsmarknadskunskap Vecka 9 2016 Oscar från Handelskammarens projekt arbetsmarknadskunskap informerar 7-9 C och RH Besök under lektionstid 60

Läs mer

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan.

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan. VECKOBLAD v. 7 2013 Till elever Veckans ordspråk: Det är när man upptäcker musiken som många unga hjärtan också lär sig älska. Richard Strauss Hej! En vecka med massor av nationella prov har tagit sitt

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

STÖDGRUPPER I DANDERYDS KOMMUN. Paraplyet

STÖDGRUPPER I DANDERYDS KOMMUN. Paraplyet STÖDGRUPPER I DANDERYDS KOMMUN Paraplyet Innehållsförteckning 1. Aladdin 2. Barnkraft 3. Skilda Världar 4. Komet 5. Anhörigstödet 6. Gapet 7. Öppenvårdsgrupper 8. Egna anteckningar 9. Kontaktuppgifter

Läs mer

WasaNytt v 9 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter

WasaNytt v 9 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter WasaNytt v 9 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter Nyhetsbrev 2017 Barn och utbildning Friluftsdag/Aktivitetsdag Torsdagen den 1 juni kommer Wasaskolan att anordna en frilufts-/aktivitetsdag.

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP våren 2014

Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP våren 2014 Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP våren 2014 Denna broschyr informerar om kurser, gruppverksamhet samt de gruppbehandlingar som finns för er som har

Läs mer

VECKOBREV v Till elever

VECKOBREV v Till elever VECKOBREV v. 42 2011 Till elever Veckans ordspråk: Små stjärnor lyser också i mörkret. Finland Hej! Gröna skolgårdar är nu ett faktum på Klagshamnsskolansskolan. Det går med rykande fart och de första

Läs mer

Välkomna till oss på Lugnets skola!

Välkomna till oss på Lugnets skola! Välkomna till oss på Lugnets skola! Förskoleklasserna 2019/20 Lugnets skola 3 juni 2019 Hej! Nu är det bara en lång skön sommar kvar innan skolan börjar! Här kommer lite information om de första veckorna,

Läs mer

Calicivirus veckorapport vecka 44

Calicivirus veckorapport vecka 44 Calicivirus veckorapport vecka 44 Redaktionen Elsie Ydring och Lena Sundqvist Denna rapport publicerades den 5 november 215 och ger aktuell information om calicivirussäsongen 215/216 Calicivirusrapporterna

Läs mer

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: Musiken öppnar vägen för kärleken. Latinskt ordspråk

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: Musiken öppnar vägen för kärleken. Latinskt ordspråk veckobrev v.6 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 6 2016 Till Elever Veckans ordspråk: Musiken öppnar vägen för kärleken. Latinskt ordspråk Hej! Vi hälsar

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP hösten 2012

Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP hösten 2012 Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP hösten 2012 Denna broschyr informerar om kurser, gruppverksamhet samt de gruppbehandlingar som finns för er som har

Läs mer

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 19 2014 Till elever Hej! Kommande vecka drar nationella proven igång igen, snart är det hela över och våra elever har verkligen gjort sitt

Läs mer

Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP våren 2012

Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP våren 2012 Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP våren 2012 Denna broschyr informerar om kurser, gruppverksamhet samt de gruppbehandlingar som finns för er som har

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

KALENDARIUM LÄSÅR 2012-2013

KALENDARIUM LÄSÅR 2012-2013 2- - 7 HT 22 Augusti KALENDARIUM LÄSÅR 22-2 (Med reservation för ändringar, aktuell information finns på ) Mån /8 Förskola och fritids öppnar 2 Mån 8/8 Heldagsplanering hela förskolan stängd. Fritids öppet.

Läs mer

MOTTAGARENS NAMN TELEFON VÄGNAMN 12

MOTTAGARENS NAMN TELEFON VÄGNAMN 12 DIARIENUMMER 2017-01-27 SID 1/5 NAMN MOTTAGARENS NAMN YRKESBETECKNING TITEL/FÖRETAG TELEFON VÄGNAMN 12 E-POST 123 45 STAD Vecka nr 4 2016-09-16 Hej Vi har åter igen haft en bra skolvecka. Idag har vi berättat

Läs mer

Gökstensnytt nr 2 Läsåret

Gökstensnytt nr 2 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-10-24 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2016-2017 Hej alla föräldrar och elever! Terminen närmar sig halvlek och mycket händer

Läs mer

Calicivirus veckorapport vecka 23

Calicivirus veckorapport vecka 23 Calicivirus veckorapport vecka 23 Denna rapport publicerades 2 juni 216 och ger aktuell information om calicivirussäsongen 215-216. Calicivirusrapporterna publiceras varje vecka på Folkhälsomyndighetens

Läs mer

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola!

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Fjälkinge den 14 augusti 2018 Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Alla elever i åk 7-9 önskas välkomna efter ett långt och härligt sommarlov, särskilt välkomna är de nya elever som

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP våren 2015

Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP våren 2015 Kurser på BUP Informationsbroschyr om kurser, gruppträffar och gruppbehandlingar på BUP våren 2015 Denna broschyr informerar om kurser, gruppverksamhet samt de gruppbehandlingar som finns för er som har

Läs mer

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1. Vision Hur vi vill att vår skola ska vara Vår vision är att vara en skola för alla där alla, oavsett vem man är och vad man tycker, känner sig trygga och respekterade. På Praktiska Malmö Limhamn ska

Läs mer

Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D

Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D Bureå 2016-04-18 Närvarande; Pär Parbring (1B), Elisabeth Wiberg (6AB), Sara Sjöstedt (Sjöstugan), Carola Forsell (Mygg ans förskola), Charlotte Lundgren (Klossens förskola),

Läs mer

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Fokus Föräldrar 2015 Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Sundbybergs stad satsar på föräldrar! Nu är det återigen dags för årets föräldravecka.

Läs mer

Föräldrastöd. Enköpings kommun

Föräldrastöd. Enköpings kommun Föräldrastöd Enköpings kommun Beskrivning föräldrastödsprogram 1-3 år Program Att vara småbarnsförälder är inte alltid lätt! Barn är olika till sin läggning redan från tidig ålder. En del är följsamma,

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.4 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 4 2016 Till elever Veckans ordspråk: A good book is the best of friends, the same today and forever.

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

Rektorsbrev. September Hej

Rektorsbrev. September Hej Rektorsbrev September 2017 Hej Här kommer höstens första rektorsbrev från Ärentunaskolan. Som vi berättade i våras har vi en ny skolledning från augusti. Efter att ha varit biträdande rektor i tre år på

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Calicivirus veckorapport vecka 10

Calicivirus veckorapport vecka 10 Calicivirus veckorapport vecka 1 Denna rapport publicerades 16 mars 216 och ger aktuell information om calicivirussäsongen 215/216. Calicivirusrapporterna publiceras varje vecka på Folkhälsomyndighetens

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 Till föräldrar och elever i åk 8 Läs igenom detta tillsammans BSF

Läs mer

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli Vecka 5-6 Halloj! Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli äventyrare när de blir stora! Efter föreläsningen fick barnen rita om sitt eget drömäventyr!i

Läs mer

Habiliteringscenter Liljeholmens kurser och grupper hösten 2018

Habiliteringscenter Liljeholmens kurser och grupper hösten 2018 Habiliteringscenter Liljeholmens kurser och grupper hösten 2018 Ni får detta utskick då ni har kontakt med Habiliteringscenter Liljeholmen. Här presenterar vi höstens utbud av de kurser och föreläsningar

Läs mer

Kommunbladet sommaren 2014

Kommunbladet sommaren 2014 Kommunbladet sommaren 2014 Ett urval av information från Norsjö kommun på lättläst svenska. National-dagen i Norsjö Den 6 juni är det Sveriges national-dag och det firar vi med olika aktiviteter i Norsjö.

Läs mer

Vägledning för framtida utbildningar och yrken

Vägledning för framtida utbildningar och yrken Vägledning för framtida utbildningar och yrken Saxnäs skola F-9 fritidsverksamhet 2018-2019 MÅL Eleverna har kunskap om framtida utbildningar och yrkesval F-3 studiebesök på någon/några föräldrars arbetsplatser

Läs mer

Calicivirus veckorapport vecka 50

Calicivirus veckorapport vecka 50 Calicivirus veckorapport vecka 5 Denna rapport publicerades den 17 december 215 och ger aktuell information om calicivirussäsongen 215/216 Calicivirusrapporterna publiceras varje torsdag på Folkhälsomyndighetens

Läs mer

SKOLA & ARBETSLIV SYFTE OCH MÅLSÄTTNING

SKOLA & ARBETSLIV SYFTE OCH MÅLSÄTTNING SKOLA & ARBETSLIV BAKGRUND I skolans uppdrag ingår att eleverna ska vara aktiva och deltagande och känna/inse att de har ansvaret och makten över sitt eget lärande. SYFTE OCH MÅLSÄTTNING Samverkan mellan

Läs mer

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse.

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse. KLASS vecka DENNA VECKA: Meddelande: Kom ihåg att logga in på schoolsoft och läsa ditt barns IUP!! OBS Alla barn behöver fylla på sina extrakläderslådor. Det är blött nu... Vi arbetar här: Alex Helin Sjukanmälan:

Läs mer

Rådslag Maserskolan

Rådslag Maserskolan Rådslag Maserskolan 2017-10-04 Vad innebär rådslaget? Alla vårdnadshavare inbjuds till ett rådslag vid ett tillfälle/termin. När du deltar i rådslaget representerar du enbart dig själv och är aldrig representant

Läs mer

Senast uppdaterad: Läsåret

Senast uppdaterad: Läsåret Senast uppdaterad: 2019-08-21 Läsåret 2019-2020 1(6) Innehåll Att gå på gymnasiet... 2 Får be dig om att tänka på... 2 Närvaro & frånvaro... 2 Ledighetsansökan... 2 Sjukfrånvaro... 2 Utvecklingssamtal...

Läs mer

Tillsammans kan vi minska smittspridning i förskolan

Tillsammans kan vi minska smittspridning i förskolan Tillsammans kan vi minska smittspridning i förskolan Information till familjer med barn i förskola Smitta som sprids på förskolan ställer till bekymmer för barn, personal, syskon och föräldrar. Barn i

Läs mer

Rektorsbrev 6 oktober-16.

Rektorsbrev 6 oktober-16. Rosenborgsenheten Rosenborgskolan Majtorpskolan Rektorsbrev 6 oktober-16. Hej Terminen är i full gång och vi har haft en lugn och trevlig skolstart. Vi är i full gång även gällande lärplattformen, där

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Kalendarium vt 2017 Pettersbergsskolan 4-9 Uppdaterad Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag V 2 Studiedag

Kalendarium vt 2017 Pettersbergsskolan 4-9 Uppdaterad Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag V 2 Studiedag Kalendarium vt 2017 Pettersbergsskolan 4-9 Uppdaterad 2017 02 15 Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag V 2 9-13/1 V3 16-20/1 Möte Specped/ Spec.lär Stängningsdag se särskilt program EHT Gymnaiseskolor

Läs mer

WasaNytt v 5 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter

WasaNytt v 5 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter WasaNytt v 5 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter Nyhetsbrev 2017 Barn och utbildning Anmälan till lovskola under v 8 Under tre dagar, måndag till onsdag, på sportlovet kommer vi att hålla

Läs mer

Calicivirus veckorapport vecka 2

Calicivirus veckorapport vecka 2 Calicivirus veckorapport vecka 2 Denna rapport publicerades den 21 januari 216 och ger aktuell information om calicivirussäsongen 215/216 Calicivirusrapporterna publiceras varje vecka på Folkhälsomyndighetens

Läs mer

Calicivirus veckorapport vecka 15

Calicivirus veckorapport vecka 15 Calicivirus veckorapport vecka 15 Denna rapport publicerades 21 april 216 och ger aktuell information om calicivirussäsongen 215-216. Calicivirusrapporterna publiceras varje vecka på Folkhälsomyndighetens

Läs mer

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 13 2014 Till elever eckans ordspråk: Musik det enda språk som inte behöver översättas. Berthold Auerbach Hej! Nu är det mycket nationella prov

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Veckans ordspråk: Wanting to be someone else, is a waste of the person you are. Curt Corbain Hej! Vi hälsar Linda Masalkovski

Läs mer

PRAO - Praktisk Arbetslivs Orientering information för elev i år 9

PRAO - Praktisk Arbetslivs Orientering information för elev i år 9 Töreboda kommun PRAO - Praktisk Arbetslivs Orientering information för elev i år 9 Eleverna skall få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De skall också få underlag för att välja fortsatt utbildning.

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 7-9. OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl

MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 7-9. OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl MEDDELANDE FRÅN LINDESKOLAN VECKA 7-9 OBS! Manusstopp inför varje nummer är onsdag kl 10.00. Fredagen 15/2 v.7 kickar vi igång sportlovet med lite bowling på Restaurang Krydda här i arenan mellan klockan

Läs mer

Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2015-2016

Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2015-2016 Torshälla stads nämnd Datum 1 (6) Torshälla stads förvaltning 2015-10-20 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! De första två månaderna på Gökstensskolan har

Läs mer

I det här häftet hittar du som är förälder i Ystads kommun information om aktiviteter och gruppverksamheter som kan vara till glädje och stöd för dig

I det här häftet hittar du som är förälder i Ystads kommun information om aktiviteter och gruppverksamheter som kan vara till glädje och stöd för dig I det här häftet hittar du som är förälder i Ystads kommun information om aktiviteter och gruppverksamheter som kan vara till glädje och stöd för dig i din föräldraroll Att vara förälder är för det mesta

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 3 2015 Till elever Veckans ordspråk: Den kloke kryddar sitt språk med ordspråk, den osmarte med svordomar. Österländskt ordspråk På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Vecka 5-6 Nr

Vecka 5-6 Nr Vecka 5-6 Nr 2 2010-01-25 VECKA 5 Jourklass 6B 1/2 Sista ansökningsdagen till gymnasiet för åk 9 Klassråd åk 6 9 kl 09.55 2/2 Teknikåttan kl 08.10-09.30 Teater Othello kl 10.00 för 8ab (ca 60 min) Teater

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

Övergripande planering

Övergripande planering Övergripande planering Ämne: Engelska Årskurs: 6 Ansvarig lärare: Åsa Andersson Maria Lindström Resurs: Reviderad: Bilaga 1. Kursplan för ämnet Bilaga 2. Kunskapskrav Bilaga 3. Planering för året Bilaga

Läs mer

Veckobladet. V. 23 2012 ELEVinformation

Veckobladet. V. 23 2012 ELEVinformation Veckobladet V. 23 2012 ELEVinformation Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar DENNA VECKA INGA LEKTIONER FÖR ELEVER I ÅK 3 Se sep. program Måndag 12-06-04

Läs mer

majbrev för skolår 6

majbrev för skolår 6 majbrev för skolår 6 Hej! Nu är äntligen våren här och veckorna går otroligt fort! Vi kommer under maj månad att arbeta mer med de naturorienterande ämnena och då i synnerhet allt som har med experiment

Läs mer

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM KALENDARIUM Datum för läsårets föräldraråd Dagar då skolan stänger 15:45 4/6 Tack för att ni respekterar tiden Vårterminens sista dag 12/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Planeringsdag 7/6 (hela skolan

Läs mer

Aktuellt INFORMATIONBREV FÖR ELEVER OCH PERSONAL

Aktuellt INFORMATIONBREV FÖR ELEVER OCH PERSONAL Vecka 3 2018 Aktuellt Kalendarium Vecka 3 Må 15 Ti 16 INFORMATIONBREV FÖR ELEVER OCH PERSONAL VT 1.a dag On 17 kl 17-20 Öppet Hus To 18 Fr 19 Vecka 4 Må 22 Sista dag för omdömen Ti 23 kl 18-20 Gymnasiearbetekonsert

Läs mer

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare.

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. MÅNADSBREV FEBRUARI 2013 Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. Viktiga datum: Åk 4 13/2 åker på teater till Tivolihuset på fm. Åk 5 Brandstationen blev inställd förra gången.

Läs mer

Handlingsplan för studie- och yrkesvägledning i Hofors kommun

Handlingsplan för studie- och yrkesvägledning i Hofors kommun Handlingsplan för studie- och yrkesvägledning i Hofors kommun Vad är studie- och yrkesvägledning? Studie- och yrkesvägledning är en viktig del i det livslånga lärandet och ett stöd i en individs ständigt

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Minnesanteckningar Föräldramöte Årskurs 5 Stranden

Minnesanteckningar Föräldramöte Årskurs 5 Stranden Minnesanteckningar Föräldramöte 2013-02-19 Årskurs 5 Stranden 1. Dagordning Välkomna och dagordning Presentation av mentorer och ämne Nuläge och framöver Sjukanmälan Språkval Gruppdiskussion och fika -

Läs mer

Nyanlända barn i Stockholms skolor. Till dig som är förälder eller vårdnads havare med annan skolbakgrund än svensk

Nyanlända barn i Stockholms skolor. Till dig som är förälder eller vårdnads havare med annan skolbakgrund än svensk Nyanlända barn i Stockholms skolor Till dig som är förälder eller vårdnads havare med annan skolbakgrund än svensk 1 Den svenska skolans värdegrund Den svenska skolan vilar på demokratiska värden. Skolan

Läs mer

Välkommen till Spånga grundskola Anitha Sidefors Madelen Kling

Välkommen till Spånga grundskola Anitha Sidefors Madelen Kling Välkommen till Spånga grundskola Anitha Sidefors Madelen Kling The Capital of Scandinavia The Capital of Scandinavia Sida 2 VÅR VISION Vi skapar medvetna kompetenta elever som tar ansvar för sin framtid.

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum MÅNADSBREV JANUARI 2013 God fortsättning och välkomna till en ny termin hos oss på Midimalen norr. Vi vill börja med att tacka för de goda och fina julklapparna vi fick av er och era barn. Vi blev väldigt

Läs mer

Calicivirus veckorapport vecka 3

Calicivirus veckorapport vecka 3 Calicivirus veckorapport vecka 3 Denna rapport publicerades den 28 januari 216 och ger aktuell information om calicivirussäsongen 215/216 Calicivirusrapporterna publiceras varje vecka på Folkhälsomyndighetens

Läs mer

Praoverksamhet. Saxnäs skola Mål

Praoverksamhet. Saxnäs skola Mål Praoverksamhet Saxnäs skola 2015-16 Mål att bli bekant med föräldrarnas olika yrken att bli bekant med olika yrken i skolans värld att känna till och ha besökt arbetsplatser i närområdet att våga välja

Läs mer

HÖGAKTUELLT. Nummer 3, läsåret 01/02 Bromma 020502. Utgivare av detta nummer är Skolan

HÖGAKTUELLT. Nummer 3, läsåret 01/02 Bromma 020502. Utgivare av detta nummer är Skolan HÖGAKTUELLT Nummer 3, läsåret 01/02 Bromma 020502 Utgivare av detta nummer är Skolan REKTOR FORTFARANDE SJUKSKRIVEN Gunnar Ygberg som har varit sjukskriven sedan slutet av januari kommer ej att återkomma

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Kalendarium Stjerneskolan Läsår 2019/2020 för Elever Vecka Datum Dag Tid Program Deltagare/plats

Kalendarium Stjerneskolan Läsår 2019/2020 för Elever Vecka Datum Dag Tid Program Deltagare/plats Kalendarium Stjerneskolan Läsår 2019/2020 för Elever Vecka Datum Dag Tid Program Deltagare/plats Augusti Period 1 34 19 Måndag Skolan börjar 20 Tisdag 21 Onsdag 22 Torsdag 23 Fredag 35 26 Måndag 27 Tisdag

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD VN VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD Nr 5 läsåret 2013/14, 21 mars 2014 Rektor har ordet! Tiden går fort när man har roligt, sägs det och vi är redan i mars månad. Det blev inte så mycket snö och kyla men lite skridskoåkning

Läs mer

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare SFI Välkommen till Vuxenutbildningen Studier i Svenska för invandrare Välkommen till vår skola Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa dig har

Läs mer

Välkomna till Modellskolan

Välkomna till Modellskolan Välkomna till Modellskolan Måndagen den 16/1 2012 10.00-12.00 Kaffe Modellskolan ht 10 16 januari 2012 12.00-13.00 Lunch och rundvandring på enheten 13.00-14.30 Modellskolans fortsättning 14.30-16.00 Kaffe

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 21 (23 27 maj 2016)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 21 (23 27 maj 2016) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 21 (23 27 maj 2016) Sista dag/tid för inlämnande av manus: torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Kalendarium vecka 21 Nationella prov matematik

Läs mer

RUTINER FÖR ELEVERS ÖVERGÅNG GRUNDSKOLA OCH GYMNASIESKOLA

RUTINER FÖR ELEVERS ÖVERGÅNG GRUNDSKOLA OCH GYMNASIESKOLA RUTINER FÖR ELEVERS ÖVERGÅNG MELLAN GRUNDSKOLA OCH GYMNASIESKOLA Nyckeln till framgång heter samarbete Följande övergångsplan skall följas i syfte att underlätta elevers övergång mellan grundskola och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015

VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 VÄLKOMMEN TILL EN LITEN GUIDE INFÖR LÄSÅRET 2014/2015 Vi erbjuder dig en skola där skolledning, lärare och administrativ personal arbetar för att ge dig de bästa kunskaper och förutsättningar inför framtiden.

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 8 2015 Till elever Veckans ordspråk: Med en liten bil hittar man snabbare parkeringsplats. I gengäld får man leta längre efter bilen. På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar

Läs mer

Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN. Trollhättans PRAO-modell. Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet

Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN. Trollhättans PRAO-modell. Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN Trollhättans PRAO-modell Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet Din roll som framtidsguide? För många elever är TOPP den första riktiga

Läs mer

Hänsyn Respekt Attityd

Hänsyn Respekt Attityd Lärande- och kulturförvaltningens verksamhetsidé : Barn, unga och vuxna ska känna Jag kan, jag vill, jag vågar Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling

Läs mer

Hygienrutiner i skolan Råd till skolans personal gällande smittförebyggande insatser

Hygienrutiner i skolan Råd till skolans personal gällande smittförebyggande insatser 2013-04-12 Hygienrutiner i skolan Råd till skolans personal gällande smittförebyggande insatser Råd till skolans personal gällande smittförebyggande insatser God hygien är avgörande för att undvika smitta.

Läs mer

Barns och ungdomars kommentarer kring barn- och ungdomshälsan

Barns och ungdomars kommentarer kring barn- och ungdomshälsan 213-2-1 Barns och ungdomars kommentarer kring barn- och ungdomshälsan Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport, kontakta: Susann

Läs mer

Instruktioner till skolan

Instruktioner till skolan Instruktioner till skolan Detta bildspel är ett stöd för er i mötet med nyanlända elevers vårdnadshavare på ett föräldramöte eller välkomstmöte. Bildspelet innehåller 27 bilder med ett innehåll som nyanlända

Läs mer

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 Häggetorps- Skolan VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 ENGAGEMANG HUMOR LÄNGTAN Vår verksamhet präglas av humor och glädje, där alla ska känna trygghet och utvecklas. Vi behandlar alla efter sina olika förutsättningar

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Våren 2011 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-KURS OM AUTISM 2. PÅ SPÅRET - FÖRDJUPAD BAS-KURS 3. KOMMUNIKATION I

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer