Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna."

Transkript

1 Anteckningar Kommunala Handikapprådet Tid: kl Plats: Omsorgsförvaltningen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordf till Johan Thomasson (M) Mikael Jansson (S) till 9.45 Gerti Stenberg Reumatikerföreningen Annette Borgstedt Sv Diabetesföreningen Susanne Berger (S) ordf fr Göran Edström, (S) Irene Westlund HSO Kristina Nielsen FUB Inga Markfjärd AFASIföreningen Ann-Britt Mattiason ers f U Nyberg Hörselskadadesförbund Lars Segerström ers f I-B Nilsson Agneta Bäck-Andreasson Hjärt & lungsjukasförening landstinget Kristina Nord ers f M Nord Synskadades riksförbund Carina Johansson tf socialchef Anita Tärneborg, färdtjänsthandläggare till 9.45 Anne-Sofi Söderholm, sekr E-L Ängskog-Koivisto re chef till 9.30 Två från toklcentralen Ärenden: 1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. 2. Information från verksamheterna Eva-Lena Ängskog-Koivisto, vård och omsorg Syn-hörselkonsulenten. Budgetgruppen har föreslagit att tjänsten skulle tas bort men utredningen påvisar behovet av att ha kvar tjänsten och tjänsten blir kvar i nuvarande form vilket handikapprådet ställer sig mycket positiv till. Organisatoriskt så går 75 % över till hemsjukvården. Ulla Teir-Olsson blir kvar på tjänsten till sin pensionering. Denna punkt i anteckningarna från mötet lämnas som svar på Helge Erikssons medborgarförslag i ärendet (vilket inte behövdes enl mailkontakt med C Hardysson efter mötet).

2 Sida 2 Carina Johansson, omsorgsförvaltningen Förändring av boendeform på Idalunden. Idalunden görs om från ett LSSboende till ett SOL-boende. De tre som bor där nu har fått erbjudande om att få bo kvar och har accepterat det och så finns det tre tomma platser för närvarande. Idalunden kommer att införlivas i Balders servicehus som på så vis får utökat antal boendeplatser. Försörjningsstöd, prognosen ligger på 30 miljoner för i år. Ungdomar och utlandsfödda står för 25 % av ökningen. Vi ligger över riket för försörjningsstöd och har den högsta arbetslösheten i länet just nu. Vad görs? Projekt På väg till jobbet 350 försörjningsstödsdeltagare ska få möjlighet att ta sig tillbaka till arbete. Unga till arbete stort Region Dalarna-projekt, regelbundna träffar med arbetsförmedlingen, trepartsamtal, egna praktikplatser inom vården, 5 st nystartsjobbare i kommunen samt Fyrsteget för de som har allra svårast att få arbete. Funderingar kring kostnader på avlastningsplatser på Framnäs (mat, larm). Utbyggnaden av Balders ger 14 nya permanenta boendeplatser, 20 avlastningsplatser samt Idalunden. Landshövding Maria Norrfalk besöker anhörigdagen den 22 oktober. Kraftig utökning av hemtjänsten, många vill bo kvar hemma. Fundering kring rehabilitering för de som bor på äldreboenden, den är ju livslång och hur får de sin rehabilitering tillgodosedd? Samarbete med hemsjukvården, Ledningskraft - samarbetsorgan för de mest sjuka äldre. Från första januari 2015 ska varje person ha en individuell biståndsbedömning, gäller även på äldreboenden. Nominering till Visa vägen-priset för upphandling av brukartvätt. Ny fältorganisation på gång inom socialtjänsten. Bussvärdarna. Det var ett projekt under våren och är inte igång längre. Mikael Jansson och Anita Tärneborg, teknisk service Samres övertagande av färdtjänsten. Färdtjänsthandläggarna sitter hos Dalatrafik i Borlänge men är anställda av Region Dalarna. Första september i år flyttade Avesta över, det är stora samordningsvinster med detta. Det nya telefonnumret man ringer för att beställa färdtjänst är Det är även ny blankett för ansökan om färdtjänst och brev har skickats ut till färdtjänstanvändare. Brev har också gått ut till alla om att man själv får hålla reda på när färdtjänsten går ut. Tillståndet kan vara ett tillsvidare tillstånd, alla på särskilda boenden borde ha ett sådant tillstånd. Kritik framfördes från hk-organisationerna om att det är för kort telefontid (2 tim/dag) och mail har inte besvarats på flera veckor, man vill gärna ha ett mottagarbevis så man vet att mailet har kommit fram. Kommunen betalar ju ganska mycket för tjänsten, betalas per antal medborgare i kommunen, så det borde man kunna få.( kr/mån, fick uppgiften efter mötet) Mikael tar frågan om telefontid samt mottagarbevis med sig till Region Dalarna. Övrigt från teknisk service, som får 3 % av kommunens budget men 90 % av frågorna när vi är ute gäller dessa frågor säger Lars Isacsson.

3 Sida 3 En uppfräschning av parkeringen bakom Avesta galleria (Plushuset) och Coop är på gång. Rondellen i Åsbo utsatt för sprängattentat, en av stålfigurerna blev skadade. Renoveringen av stadshusparken är snart klar. Sportparken, arbete pågår och går framåt. Vicentparken har haft en ökning av antal besökare, i år 7800 besökare över 12 år. Hk-org ger parkförvaltningen en stor eloge för årets fantastiska planteringar. En eloge också till Bo-Göran Lindström som snabbt tog tag i en anmälan om att en gungställning i Karlbergsparken hade gått sönder. Det finns inaktuella busskurer, titta på det (det ligger på samhällplanerarna). Gångstråket Köpmangatan behöver åtgärdas. Ang fråga om klotter så finns det men det går i vågor och vi försöker vara snabba att ta bort det säger Micke. Avtalet med Securitas ang hissen i Koppardalen är uppsagt. Kommunstyrelsen, Lars Isacsson Det är en dansk ägare till Dalahästområdet, ägs alltså inte av kommunen. De vill ha bort långtradarparkeringarna, vill hellre ha flera parkeringsplatser och ev nyetablering i området. Hk-organisationerna har ej fått uttala sig i ärendet innan ändringarna påbörjades och man undrar var gångtrafiken ska vara någonstans. Göran Edström tar med sig frågan till miljö och bygg. Enl en undersökning för två år sedan så går mellan och tusen personer/år in genom dörrarna vid Restaurangen vilket påvisar behovet av elektrisk dörröppnare. Ang begäran om svar på inlämnade skrivelser. Lars tycker att det bör kunna lösas, ev med kopia på postlistan. Information från kungabesöket. Bla så var 20 medier här vilket är en ovärdelig marknadsföring. Det blir kick off för Avesta 2020 nästa helg (27-29 september) med olika evenemang. Folkmängden ökade första kvartalet med 103 personer. Ekonomin är i balans i nuläget. Kommunen kommer att få 20 miljoner i AFA-pengar i år. Infrastrukturen: Godsstråket genom Bergslagen, Dalabanan med dubbla spår genom Krylbo är positivt. Beslut taget om ny förskola med 60 platser i Horndal. Behöriga för ansökan till gymnasiet har ökat och är över riksgenomsnittet. Karlfeldtsgymnasiet blir mer och mer populärt. Lillsjön: renoveringen klar men mer sand ska dit. Lillsjön är västmanlands 3:e bästa bad men det är Avesta som betalar. Nästa år renoveras Halsjön, Falkudden, Utsund och Tjärnsjön. Det blir inflytt på Nya Balders 1/10 och invigning den 15/10. Göran Edström, V Dala miljö och bygg Förskolan Igelkotten i Krylbo ska byggas upp i närheten av skolan i samarbete med Gamla Byn.

4 Sida 4 Miljöchefen har slutat och rekryteringen går dåligt. Ytterligare 5-6 st kommer att sluta under hösten. Det jobbas med säkerheten för dricksvattnet. Kontroll av restauranger fortsätter. Rökningsförbud på skolor. Solarier kontrolleras. Kontroll av leksaker (giftiga kemikalier) Ny medarbetare som jobbar med bostadsanpassning, Bo Lundgren. Förgiftad mark Tråbacken, Smällov ska åtgärdas. Stadshusparken. Urinoar är en ordningsfråga, tas upp på lokala BRÅ. Sussie Berger, Gamla Byn Nya vd:n Jan Näslund har börjat. Anders Dickfors går i pension efter 43 år. Ola Westerlund är ny drift- och teknisk chef. Han kommer från Byggpartner och har jobbat i Hedemora men kommer från Avesta. Bygget på Balders är klart och besiktigat i tid och man har även hållit budgeten. Rivella tvångsförvaltas fortfarande trots nya ägare som lämnat in om att det ska avslutas, vissa renoveringar har påbörjats. 3. Rapport från Landstinget Agneta Bäck-Andreasson, landstinget Agneta är ordförande i lokala Hälso- och sjukvårdsavdelningen och kan nås på tel Nya vårdbyggnationen i Falun invigs idag, bygget har kostat 627 miljoner kronor. Patienthotell med 20 rum har byggts i kvinnoklinikens gamla lokaler. Sommaren har gått över förväntan bra, nya journalsystemet positivt, bättre tillgänglighet. Läkarsituationen ses över, ev fler läkarsekreterare för att få mer patienttid. En del läkare har tröttnat på att vara stafettläkare, landstinget har tecknat avtal med dyrare uthyrningsföretag för att på det sättet få bättre kvalitet. Danmark har sagt NEJ till stafettläkare och i Sverige ska man också titta på detta. Blankett för receptförnyelse måste hämtas på landstinget, borde gå att ta ut på nätet. Vårdgarantin: 38 milj satsas på att korta köerna, operationer görs på helgerna. Barnmedicinmottagningen flyttar till familjecentralens lokaler. Mobila mammografin är borttagen. Finns det någon undersökning om fler hoppar över nu pga resorna? Agneta återkommer om detta. Agneta som sitter i styrelsen för Dalatrafik tar även med sig frågan om ej besvarade mail (färdtjänst), så får det inte vara. Landstinget fyller 150 år och det kommer att uppmärksammas på många sätt.

5 Sida 5 4. Handikappdagen 2013 Tid och plats. 16 oktober kl i Avesta Församlingshem. Årets Tema: Diabetes och eventuella följdsjukdomar. Karin Hofling diabetessköterska talar kl Sesampriset, tillgänglighetspris, delas ut. Förslag till mottagare av priset är Mio möbler som har öppnat sin arbetsplats för människor med speciella behov, de har jobbat länge med detta. 5. Övriga frågor Kvarter Örnen. Dörren från tandläkarmottagningen går upp rakt ut på trottoaren. Trottoaren ska breddas, balkongerna är för låga. Rampen vid Avesta Hälsan är inte markerad. Platta står upp på Markustorget. En del Turistmål tex. Vicentparken, Avesta kyrka, Jularbomuseet, Karlfeldtsgården m.mm. finns ej inlagda med adress så det blir problem när man ska boka färdtjänstresa dit, Göran E tar det med sig. Hörseldagen den19 oktober i Avesta församlingshem kl med besök av Helge Rask-Andersson och Bernt Spelbacken. Den 15 oktober besöker Mattias Blomkvist och Eldar Levgarn Reumatikerföreningen i Centrumgården kl Sussie B avslutar mötet kl

Omsorgsförvaltningen. Anne-Sofi Söderholm Socialtjänsten, sekr

Omsorgsförvaltningen. Anne-Sofi Söderholm Socialtjänsten, sekr Anteckningar Kommunala Handikapprådet Tid: 2013-05-17 kl 13.00-15.05 Plats: Omsorgsförvaltningen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordf, till 14.30 Wojciech Nedzewicz (MP) Patrik Engström (S) Göran Edström

Läs mer

Irene Westlund, HSO Göran Edström (S) Kristina Nielsen, FUB Gerti Stenberg, Anneli Andersson, enhetsch sskenheten

Irene Westlund, HSO Göran Edström (S) Kristina Nielsen, FUB Gerti Stenberg, Anneli Andersson, enhetsch sskenheten Anteckningar Kommunala handikapprådet Tid: 2012-11-30 kl 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordf Lars Isacsson (S) 10-12 Johan Thomasson (M) till 10.45 Mikael Westberg

Läs mer

Anteckningar. 1. Mötet öppnas av Lars Isacsson. 2. Föregående protokoll

Anteckningar. 1. Mötet öppnas av Lars Isacsson. 2. Föregående protokoll Sida 1 Anteckningar Handikapprådet Tid: 2012-03-09 kl 09.00-12.00 Plats: Omsorgsstyrelsen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordförande 09.00-11.30 Susanne Berger (S) vice ordförande Wojciech Nedzewicz (MP)

Läs mer

Helge Eriksson, Hörselskadades förbund Elisabeth Falk, socialtjänsten Yngve Mattiasson, säkerhetssamordnare

Helge Eriksson, Hörselskadades förbund Elisabeth Falk, socialtjänsten Yngve Mattiasson, säkerhetssamordnare Anteckningar Kommunala handikapprådet Tid: 2012-10-05 kl 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordf Mikael Westberg (S) till 11.40 Irene Westlund HSO, till 11.00 Kristina

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: 1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

Anteckningar. Ärenden: 1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2014-09-19 kl 9.00-11.45 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger, ordf Göran Edström (S) Gerti Stenberg, Reumatikerföreningen Annette Borgstedt, Sv Diabetesföreningen

Läs mer

Anteckningar. Ärenden:

Anteckningar. Ärenden: Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-03-11 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Patrik Sundin (S) Laila Borgrer, (S) till 10.45 Kristina Nielsen, FUB Ulla

Läs mer

Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) Närvarande ej kallade:margareta Åhlstrand RPG och Helena Roininen PRO Fin

Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) Närvarande ej kallade:margareta Åhlstrand RPG och Helena Roininen PRO Fin Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2013-09-13 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum Ulla Bäckström PRO Kry Lars Enghed RPG Sten Samuelsson Pro HO Ingmarie Larsson PRO Ave Heikki Kaskikallio

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2018-02-23 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande Laila Borger (S) Irene Westlund HSO Kristina Nielsen, FUB Margareta Nord,

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-05-19 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Kirsti Andersson, (S) Kurt Kvarnström, (S) Ulla Nyberg, Hörselskadades förbund

Läs mer

En önskan framfördes om att lägga mötet tidigare nästa år ev i maj så att flera har möjlighet att delta. Vi tar med det till beredningen.

En önskan framfördes om att lägga mötet tidigare nästa år ev i maj så att flera har möjlighet att delta. Vi tar med det till beredningen. Sida 1 Anteckningar Handikapprådet Tid: 2012-06-01 kl 9.00-11.50 Plats: Omsorgsstyrelsen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordförande till 11.15 Susanne Berger (S) vice ordförande till 11.15 Johan Thomasson

Läs mer

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-05-20 kl 9.00-11.40 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Laila Borgrer, (S) till 10.45 Blerta Krenzi (S) till 10.00 Kristina Nielsen,

Läs mer

Ordförande hälsade välkommen. Eftersom vi hade en del nya med på mötet så blev det en presentationsrunda.

Ordförande hälsade välkommen. Eftersom vi hade en del nya med på mötet så blev det en presentationsrunda. Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2019-05-03 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordförande Johan Thomasson (M) Anna Perman (S) Irene Westlund Afasiföreningen

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-12-18

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-12-18 Kommunala Handikapprådet Protokoll it. HEDEMORA 1(9) Plats och lid Tjädernhuset. sammanträdesrum Björnen, kl. 13.00-16.00 Beslutande Ledamöter Lars Westlund (S), omsorgsnämnden, ordförande Laila Axelsson,

Läs mer

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2018-05-25 kl 9.00-11.30 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande till 11.20 Mikael Westberg (S) till 11.00 Kurt Kvarnström (S)

Läs mer

Johan Thomasson (M) Mathias Högberg, Tillväxt Avesta. 2 st skrivtolkar

Johan Thomasson (M) Mathias Högberg, Tillväxt Avesta. 2 st skrivtolkar Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-03-10 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) 9.45-11.40 Laila

Läs mer

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2016-02-16 kl. 09.00-11.30 Plats: Fridolinsalen Närvarande: Ulf Holmberg SPF Natanel Lönn RPG Maj-Britt Birath SKPF Gun Källman PRO gry Anders Westman (S) Johan Thomasson

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-11-18 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Johan Thomasson (M) Laila Borgrer, (S) Kristina Nielsen, FUB Ulla Nyberg,

Läs mer

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-11-23 kl. 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Ulla Bäckström PRO kry Lea Vulli Pro fin Inger Ljungman PRO gry Lars Enghed RPG Susanne

Läs mer

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista 1 (8) Datum Tid Kl. 09.00 11.00 Plats Beslutande B-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Ulf Jonasson, ekonom socialförvaltningen 14 närvarande Ulla Fors Nilsson, chefsekonom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2014-09-03 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2014, klockan 10.00-12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S)

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2013-02-14 kl. 13.15-15.30 Plats: Närvarande: Fridolinsalen Bildningsförvaltningen Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson 1(12) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Sida 1 Kallelse/föredragningslista Möte: Lokala BRÅ 2018-03-02 Plats: Fridolinsalen Tid: kl 9-12 Kallade: Lars Isacsson Johan Thomasson Björn Hansson Jan Näslund Max Rupla Mia Rabb Thomas Nordström Susanne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-02-25 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 25 februari 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

ON Protokoll

ON Protokoll ON Protokoll ~HEDEMORA Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 1 (12) Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd Svedberg, s. Lillebil Grass.

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd Svedberg, s. Lillebil Grass. Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 17,45 Beslutande Calle Sjungargård, mp Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (5) 2016-03-17 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, tf stadsdelsdirektör Anneli Hilmersson, Medborgarservice Andreas Thorstensson, Äldre och funktionshindrade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 23 september 2015 kl 09:00-12:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Jan Åke Andersson (S), ersättare

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredag 27 maj klockan 09:00-11.45 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Lars Isacsson, ordförande Maria Hellgren, sekreterare Laila Borger (S) Mikael

Läs mer

Samordnad individuell plan. Sävsjö Eva Karlsson Iréne Josephson

Samordnad individuell plan. Sävsjö Eva Karlsson Iréne Josephson Samordnad individuell plan Sävsjö 2014-08-28 Eva Karlsson Iréne Josephson Hemsjukvård Hemtjänst Arbetsterapeut Sjukgymnast Kontaktperson Kurator/psykolog Biståndshandläggare Läkare Försäkringskassa Innehåll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Norberg kl 16:00 17:20 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Erica Drugge (C) Hedemora ersättare för Bengt Lindgren (S) Fagersta Anita Tärneborg

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte 1 (5) Kommunala pensionärsrådets möte 2018-11-26 Kommunhuset: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden Inger Wiman, PRO Jan Forsberg, PRO Bert Gren, PRO Lennart Tildemyr,

Läs mer

Minnesanteckningar 12 februari 2014

Minnesanteckningar 12 februari 2014 1 (5) KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Anteckningarna anmäles i kommunstyrelsens ledningsutskott. Minnesanteckningar 12 februari 2014 Närvarande: Ulrika Spårebo Lars Alderfors Kristina Eriksson Annika Magnusson

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-09-11 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Göran Bengtsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Leif Karlsson PRO Kry Maj-Britt Birath SKPF Natanel

Läs mer

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-09-22 kl 9.00-11.30 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Kurt Kvarnström, (S) Irene Westlund HSO Margareta Nord, Synskadads riksförbund

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.01.21 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.36 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) ordf Ulla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-08-28 1 (12) Plats och tid Ovalen, Stadshuset kl 08:30 12:00 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eivor Lidström, HRF Rolf Palage, hjärt lung Piteå Lars U Granberg, HSO Margith Ström,

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Samanträdesrummet, stadshuset, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Göran Eriksson (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

Information om handikappanpassning av skjutbanor 7. Handikapparkering i Krokoms centrum 8

Information om handikappanpassning av skjutbanor 7. Handikapparkering i Krokoms centrum 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Sammanträdesdagar 2013 5 Tillgänglighetspris 6 Information om handikappanpassning

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2018-09-14 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande till 10.10 Maria Andersson (S) till 9.40 Laila Borger (S) Irene

Läs mer

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Margareta Hallenberg, SRF Barbro Eriksson, HRF Annette Fredriksson, DHR Bodil Abrahamsson, NHR

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Margareta Hallenberg, SRF Barbro Eriksson, HRF Annette Fredriksson, DHR Bodil Abrahamsson, NHR Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn, kl. 14.00 15.45. Öppet sammanträde Beslutande Birgitta Granström, ordförande Stig-Arne Helmersson, byggnadsnämnden Bengt Görling, hjärt- och lung Beth Olsson, SRF

Läs mer

Rune Berg, c närvaro till 17,55 Laila Borger, s Ordförande Kalle Hedin, s, Kurt Kvarnström, s Rut Johansson, s Leif Eriksson, v Bo Brännström, fp

Rune Berg, c närvaro till 17,55 Laila Borger, s Ordförande Kalle Hedin, s, Kurt Kvarnström, s Rut Johansson, s Leif Eriksson, v Bo Brännström, fp Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 18,00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Karlsson, m Rune Berg, c närvaro till 17,55 Laila Borger, s Ordförande Kalle Hedin, s, Kurt Kvarnström,

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00-10.15 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Patrik Engström (S) Johan Thomasson (M) Lis Linnberg (FP) Anita Tärneborg

Läs mer

Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna.

Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-05-25 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Ulla Bäckström PRO Krylbo Ing-Mari Larsson PRO Avesta Inger Ljungman PRO Grytnäs Sid Sandström PRO Horndal

Läs mer

DALABANANS INTRESSENTER

DALABANANS INTRESSENTER {Tl Kallelse till föreningsstämma och konstituerande styrelsemöte Dalabanans Intressenter Tid: fredagen den 16 juni, kl. 10.00 Plats: Teknikhuset, Hyttvägen 2, Sala (Kaffe finns serverat från kl. 09.30)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Fridolinsalen Onsdag 12 april 2017, klockan 14:00-17:10 ande Mikael Westberg (S), ordförande Henrik Väyrynen (S) Ulf Bengtsson (S) Åsa Lövgren (S)

Läs mer

53 Mötets öppnande Ordförande Lena Palmén öppnar mötet.

53 Mötets öppnande Ordförande Lena Palmén öppnar mötet. 1 Tid och plats Kl 14.00-16.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens sessionssal Omfattning 53-70 Närvarande Övriga: Lena Palmén, kommunstyrelsen, ordförande Anette Carlson, kommunstyrelsen Mathias Duell, kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2006-10. Handlingarna delas ut vid mötet. 6. Fastställande av socialbidragsnorm 2007

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2006-10. Handlingarna delas ut vid mötet. 6. Fastställande av socialbidragsnorm 2007 NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 15 november 2006 kl. 08:30 1. Val av justerare 2.

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Politisk samverkansberedning. Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning. Minnesanteckningar 2013-09-24 Reviderad 2013-10-01 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Leksand Minnesanteckningar Dag: Tisdagen den 17 september 2013 Tid: Kl. 13.00-14.30 Plats: Kommunhuset, rum Insjön Närvarande

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 16 februari kl. 09.00-12.15 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

Hans Sternbro, ordförande

Hans Sternbro, ordförande Protokoll fört vid sammanträde 2012-09-19 Plats och tid för sammanträde: Miljökontoret, Orsa Klockan 09.00 11.45. Närvarande: Hans Sternbro, Ordförande Anne-Marie Fröjdh, socialnämnden Carl-Erik Wohlmer,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2014-11-18

Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2014-11-18 Minnesanteckningar Tyresö kommun 2014-11-18 Åsa Tenggren 1 (5) Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2014-11-18 Närvarande se bilaga Ny socialchef Den 1 september tillträdde Åsa Danielsson som

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 15 september kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Ulla Bäckström

Läs mer

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 15.00 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Monika Utter, vård-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl 14:00-16:00 Beslutande Jan-Åke Andersson (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Rune Berglund (S), ersättare

Läs mer

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2018-11-16 kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Ärenden: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(10) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00 Beslutande Jan Skog, ordf Kommunstyrelsen Rolf Gustavsson Miljö- byggnadsnämnden Ingvar Arvidsson Tekniska

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33 Mötets öppnande och presentationsrunda 34 Föregående protokoll och val av justeringsman 35 Vision Stora torget,

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 18-25 Sida 1 (6) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

DALABANANs INTRESSENTER

DALABANANs INTRESSENTER Bi KS 2015/14/1 En investeringför framtiden SALAKOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Ink. 2015-01- 2 6 Diarienr rktbilaga 2015-01-15 Avesta kommun, Borlänge kommun, Falu kommun, Gagnefs kommun, Heby kommun,,,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.12.18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Roskilde, kommunhuset, kl 13.30-14.50 Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Mohamad Rezkar (S) tjg ers Mikael Hernborg (S) Ulla

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Sammanträdesrum Höörsalen, kl

Plats och tid Kommunhuset, Sammanträdesrum Höörsalen, kl 2016-03-07 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Sammanträdesrum Höörsalen, kl 13.00 15.00 Närvarande Anders Magnhagen, ordförande Maria Truedsson Linda Andersson Claes Sjöberg Inger Karlsson Lena Kristensen

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 på Kvarnsvedens vårdcentral Närv: Per-Olof Rosendahl, socialpsykiatrin, Claudia Engman, BVC-psykolog Domnarvets vc, Gerd Edström, socialtjänsten,

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Raija Mäkinen (Synskadades Riksförbund, SRF Klarälvdalen) Barbro Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(20)

Sammanträdesprotokoll 1(20) Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S) 1:e vice ordförande Åke Andersson (V) Fredrik Johansson

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 10. Plats och tid Hjälmå äldreboende, Dalstorp, kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 10. Plats och tid Hjälmå äldreboende, Dalstorp, kl Pensionärsrådet 2008-06-03 Sidan 1 av 10 Plats och tid Hjälmå äldreboende, Dalstorp, kl. 13.30-15.30 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf Stig

Läs mer

Sammanträdande organ Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 september 2018, kl Plats

Sammanträdande organ Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 september 2018, kl Plats KALLELSE Datum 2018-09-18 Sammanträdande organ Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 september 2018, kl. 13.30 Plats Hellqvistsalen, kommunhuset Förslag till justerare: Förslag till ersättare för justerare:

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Anslags uppsättande Anslags nedtagande

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Anslags uppsättande Anslags nedtagande Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 18,20 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Roy Uppgård med till klockan 18,00 Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Ruth Johansson Leif

Läs mer

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun 1 Denna broschyr har arbetats fram av Birgitta Håkansson, Margareta Olsson, Eleonore Steenari och Ewa Axén Gustavsson, Äldreförvaltningen våren 2004 Layout,

Läs mer

Anneli Karlsson, sekreterare. Anneli Karlsson. Sten Fransson

Anneli Karlsson, sekreterare. Anneli Karlsson. Sten Fransson Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Biblioteket, Arvika, kl. 13.30 15.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Börje Wahlund (M), ersättare för Lena Kandergård (S) Bertil Nilsson (HSO)

Läs mer

Protokoll från sammanträde handikapprådet

Protokoll från sammanträde handikapprådet Handikapprådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde handikapprådet Tid och plats Torsdagen den 21 februari 2013, kl. 15.00 16.45 Samlingssalen Frustunagården, Gnesta Ledamöter Kristina Dellrud, Mats Dellrud

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum:

Lokala Diarienummer: Datum: Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Öster Protokoll 201 s-09-22 Tid Tisdag den 22 september 2015 kl. 10.00-12.00 ÖREBRO Plats Dojan, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordi11a1ie Urban Boström,

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M)

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M) 2018-02-14 Dnr. KS/2018:5-103 1/6 Plats och tid Ordförande Närvarande rådsrepresentanter och ersättare Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45 Jacob Högfeldt (M) Maud Husberg, Föreningen Autism

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Minnesanteckningar POLSAM 2018-05-14 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Dag: Måndagen den 14 maj Tid: kl. 09.00 11.15 Plats: Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande:

Läs mer

Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2015-09-25

Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2015-09-25 Timrå Kommun SocialförvaltningenTimrå Kommun Socialförvaltningen Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2015-09-25 Närvarande: Nils Österman Lars Bohlin Alice Berg Solveig Holmsten Sven Bergkvist Lisbeth

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (9) Datum Tid Kl. 08.30 12.00 Plats ande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Maria Lindsbo, verksamhetschef individ- och familjeomsorg, IFO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50, Avesta 9:00 10:45 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Johan Thomasson (M) Krister Nilsson

Läs mer

(5) Rum 119, kommunhuset. Sture Johansson, socialchef, Gunilla Samuelsson, adm. chef, Eva Palmér Forsberg, förvaltningsassistent

(5) Rum 119, kommunhuset. Sture Johansson, socialchef, Gunilla Samuelsson, adm. chef, Eva Palmér Forsberg, förvaltningsassistent 2012-04-10 1 (5) Plats Rum 119, kommunhuset Tid Tisdag 10 april 2012, kl 14.00 16.30 Inbjudna Övriga deltagare Ärenden och kommunala rådet för funktionshinderfrågor Sture Johansson, socialchef, Gunilla

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2014-09-16 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Stadshuset kl. 10.00-12.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Agneta Lindberg (S), ordf Gunnar Magnusson (C) Börje Gustafsson, FUB Jennie Freij,

Läs mer