SVARTHAKEN. MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVARTHAKEN. MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2009"

Transkript

1 SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2009

2 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 29 januari 2010 klockan i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Dagordningens godkännande. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare för mötet. 5. Val av två justeringsmän för mötet. 6. Fråga huruvida mötet utlysts enligt stadgarna. 7a. Styrelsens verksamhetsberättelse för år b. Kassörens ekonomiska redogörelse för år Revisionsberättelse för år 2009 års förvaltning. 9. Fråga angående den avgående styrelsens ansvarsfrihet för år 2009 års förvaltning. 10. Val av styrelse för år a ordförande, för en tid av ett år. b tre övriga ledamöter, för en tid av två år. 11. Val av styrelsesuppleanter, minst två och som flest sju skall väljas för en tid av ett år. 12. Val av två revisorer samt en ersättare. 13. Val av valberedning, tre personer varav en sammankallande. 14. Teckningsrätt. 15. Motioner. 16. Fastställande av årsavgift för år Övriga frågor. 18. Mötet avslutas. Val skall ske med slutna sedlar om någon medlem så yrkar. Bildvisare är Tore och Barbro Axelsson, välkända Västgötaskådare från Skara som kommer att visa bilder från någon av sina Afrikaresor. Efter mötesförhandlingarna kommer sedvanlig fika att serveras. Som avslutning blir det dragning i medlemslotteriet. Varmt välkomna!

3 Viktig ändring Anmälan gäller numera endast till längre resor och inventeringar mm. Detta står då att läsa vid respektive programpunkt. Anmälan görs till den som står som är ansvarig. Anmäl er i god tid. Vi samlas alltid på Fredriksbergskyrkans parkering (övre delen av Wetterlinsgatan) om inte annat sägs under respektive programpunkt. Till resor med övernattning gäller bindande anmälan från ett visst datum. Detta står angivet vid respektive aktivitet. Givetvis finns giltiga förfall såsom sjukdom med mera. Om resa sker med privatbilar kan chauffören ta arton kronor per mil i reseersättning, som delas av dem som åker i bilen detta enligt beslut i styrelsen. Program och kalendarium för vintern - förvåren Med detta år inleder vi ett nytt decennium och vi ser naturligtvis fram emot ett fint år med många välbesökta aktiviteter. Detta kanske skrivet med en viss ironi eftersom det har varit lite si och så med deltagandet på våra aktiviteter under det gångna året. Vi kommer därför under början av 2010 att försöka utröna vad som inte stämmer. Årets tema kommer nog att bli Västergötlands fågelatlas. Vi är väl fortfarande några medlemmar som minns inventeringarna i Projekt Svensk Fågelatlas som genomfördes på 70-talet. Nu ska samma sak göras fast på landskapsnivå. Det presenteras närmare på annan plats i bladet.

4 Som vanligt är vinterns stora begivenhet utfodringen av örnar i södra delen av Hornborgasjön. Allt kommer att löpa på som vanligt dock med lite byten av ansvariga för verksamheten. Helge Sundén har lämnat över till Jan Johansson att ansvara för att det finns personal som släpar ut mat till utfodringsplatsen. Som vanligt sker detta tre kvällar per vecka och med två personer varje gång. Vill du hjälpa till så ring Jan tel Anita Ljungström, Susanne Weiland och Ingalill Abrahamsson har hand om guideverksamheten i Trandansen och även de tar gärna emot villig personal, hur många som helst! Anita har tfn Vinterfågelräkning Trettondag jul den 6 januari. En aktivitet som har hållit på i evigheter. Räkningen görs utmed de tre vanliga sträckorna: Gryten, utmed Slafsan och i Mönarp. Den som är intresserad av att deltaga tar kontakt med Sten Danielsson på tel Öppet hus i Trandansen den 9-10 januari. inom dess verksamhetsområde. Första helgen med öppet hus. Vi försäljer fika, varmkorv m m och guiderna är naturligtvis på plats. Öppet från gryning till skymning. Detta är en officiell örnräkningshelg, alltså en helg då Örn-72 försöker räkna hur många örnar som finns Öppet hus i Trandansen den 17 januari. Detta är ingen örnräkningshelg och därmed har vi endast öppet på söndag. Öppet från gryning till skymning. Den internationella räkningen av änder, svanar och gäss den 17 januari. Öppet hus i Trandansen den 24 januari. Hur omfattande denna räkning kan bli beror ju helt på hur isbelagda sjöar och vattendrag är. Samordnare är Sten Danielsson och du kan anmäla till honom om du är intresserad och vilken lokal du vill inventera. Han har tel Samma som helgen innan, endast öppet på söndag.

5 SOF:s projekt Vinterfåglar inpå knuten 29 januari - 1 februari. Det är nu femte året som Sveriges Ornitologiska Förening genomför en riksomfattande räkning av fåglarna som besöker fågelborden i vårt avlånga land. Anita Ljungström som har tel är kontaktperson och hon kan förse intresserade med upplysningar och rapporteringsblankett. Årsmöte i Friggeråkers bygdegård den 29 januari klockan Öppet hus i Trandansen den 31 januari. Välkommen till vårt traditionella årsmöte i Friggeråkers bygdegård. Barbro och Thore Axelsson kommer att visa bilder från någon av deras resor till Afrika. Naturligtvis så kommer vi också att ha dragning i vårt numera än mer traditionella medlemslotteri. Se för övrig särskild kallelse i detta blad. Den sista helgen som vi enbart har öppet på söndag. I övrigt samma arrangemang som tidigare helger. Öppet hus i Trandansen den 6-7 februari. Säsongens sista öppna hus. Eftersom det också är örnräkningshelg så är det öppet både lördag och söndag. Skåneresa. Den 5 7 februari Fredag till söndag Även för mer info. Månadsmöte i klubblokalen den 16 februari klockan Vi gör en traditionell vinterresa till Skåne. Boende i Hörby och två rundsvängar. En Österlenrunda på lördagen och en Fyledalen - Vombs ängar på söndagen plus all bonus vi kan hitta. Anmäl till Åke senast tre veckor innan på tel Bildvisare denna kväll är Lennart Ljuhs. De som brukar titta på Svalan känner naturligtvis igen namnet. Inte enbart för ett flitigt rapporterande utan också för att han brukar bifoga många fina fågelbilder. Nu får vi tillfälle att på ett klubbmöte ta del av dessa bilder. Lennart har dock en brasklapp. Det kan tänkas att han med kort varsel måste resa bort. Om så blir så skaffar vi någon ersättare och detta kommer att meddelas på vår hemsida.

6 Lördagen den 27 februari klockan Abrahamsson tel Ugglelyssning den 10 mars klockan Årets Hornborgaseminarium kommer som vanligt att äga rum i Lilla Samuelsgården i Bolum. Spännande föredrag av projektledarna inom Hornborgasjöns Fältstation samt av dagens gästföreläsare. Anmälan om deltagande till Åke Säsongens första ugglelyssning. Vart vi kommer att åka beror lite på vad vi har för informationer. Kanske går det rykten om några pärlugglor. Sparvuggla och berguv i Vråhålan brukar ju vara ganska säkert. Åke Abrahamsson leder och har tel om osäkerhet med väder och klädsel mm. Månadsmöte i klubblokalen den 16 mars klockan underfundig frågesport. Kvällens bildvisare är Lennart Friggeråker. Blombilder från 70- och 80-tal kan stå på programmet. Det var ju klubbens botanikperiod och det kan väl vara på sin plats att minnas tillbaka. För dem som inte var med så kan det ju bli en del nya erfarenheter. Mötet kan kanske också avslutas med någon Ugglelyssning den 24 mars klockan Smultronställen på Falbygden den 25 mars klockan Orrspel på Skövde skjutfält den 11 april klockan Månadsmöte i klubblokalen den 20 april klockan Vad vi tar oss för denna gång beror ju till en del på hur den förra ugglelyssningen avlöpte. Lennart Friggeråker leder och har tel för frågor om väder, kläder och annat Mössebergsparken med Ulla Nordmark och Jan Lindholm. Den första av årets Smultronställeutflykter. Se även annan plats i Svarthaken. Det bästa och mest lättskådade orrspelet i Västergötland, ja kanske till och med i södra Sverige. De övriga spelplatserna söder om Falköping har få spelande tuppar och de är inte så lätta att bese. Skjutfältet är superbt. Lennart Friggeråker leder och har tel för frågor inför exkursionen. Programmet för detta möte är inte fastlagt ännu. En tanke är väl att det på något sätt ska ansluta till den tid på året som vi befinner oss i. Ett nytt program har dock med god marginal kommit ut dessförinnan.

7 Smultronställen på Falbygden När vår fina skrift Smultronställen på Falbygden gavs ut var det en tanke att den skulle användas som en utflyktsguide och inte bli hyllvärmare ute i stugorna. Under våren och sommaren 2010 kommer vi därför att tillsammans med Falbygdens Naturskyddsförening genomföra en serie exkursioner som utgår från vår de olika områdena som presenteras i boken. Vi börjar den 25 mars med en vandring i Mössebergsparken i sällskap med Ulla Nordmark som kan bebyggelsen i parken utan och innan. Vi tror att det även kan finnas tidiga blåsippor att titta på. Vi kommer dessutom säkert att höra flera av den tidiga vårens fågelröster med mera. Närmast därefter bär det ut på någon av Falbygdens högmossar. Sedan följer under våren och sommaren en lång rad programpunkter med Falbygdens fåglar och sedan med växterna när den tiden kommer. Inte mindre än sjutton programpunkter står på programmet. Vi avslutar i mitten av september med Platåbergens geologi i sällskap med Torbjörn Persson. Hela programmet kommer du att hitta i nästa Svarthaken som utkommer i början av mars. Programmet kommer också att finnas i ett litet programblad som våra båda föreningar kommer att ge ut tillsammans.

8 Fjällvråk och Varfågel Förra vintern genomförde vi en inventering av kommunens varfåglar. Resultatet ser du här nedan. Den inventeringen var helt webbaserad. Nu tycker vi att det kan vara bra att upprepa inventeringen och bredda den så att alla kan vara med. Dessutom har vi lagt till fjällvråkarna, även de pålitliga vintergästerna i våra bygder. Hur går det då till? Det gäller observationer av de här båda arterna mellan den 1 november och den 15 mars inom Falköpings kommun. Rapportera på ett av sätten: E-post till Åke Abrahamsson ake.p.abrahamsson@telia.com Eller direkt till hemsidan som du hittar på Telefon eller brev till Anita Ljungström , adress Varenbergsgatan 16, Falköping. Eller på våra möten. Ange noga var det var någonstans. Därefter är det bara att dra ut i vinterlandskapet och spana efter dessa trevliga fåglar. Du kan läsa mer om fjällvråkarna på sista sidan..

9 Svensk Fågelatlas - Ännu en gång! För snart fyrtio år sedan var Svensk Fågelatlas den stora aktiviteten runt om i Sveriges bygder. Så också hos Falbygdens Fågelklubb. Falköpings kommun blev färdiginventerad och många år senare ett stycke in på åttiotalet sammanfattades resultaten från hela riket i en mycket vacker bok som finns hos oss i klubblokalen. Regionalt gav jag själv och Tomas Karlsson med flera ut Häckfåglar i Skaraborg som finns i klubblokalen även den och som dessutom kan köpas till det facila priset om sjuttio kronor. Nog med historia. Nu drar vi i gång Svensk Fågelatlas i Västergötland på nytt och ställer automatiskt frågorna: Vad handlar det hela om och hur går det till? Sverige är indelat i ett rutnät kallas som Rikets Nät. Varje ruta är 5 x 5 kilometer och en sådan ruta är alltså en atlasruta eller det område som inventeras. Om man vill hjälpa till med inventeringen är det en sådan ruta man tar sig an. Det finns hur många som helst att välja bland. Inventeringen handlar om de häckande arterna och man tar helt enkelt reda på om en art finns eller ej. Det är således inte frågan om hur många det finns av varje art. Man kan även säga att det handlar om de vanliga fåglarna i första hand men en god anvisning är att man skall försöka besöka så många biotoper eller naturmiljöer som möjligt för att därmed få fatt på så många arter som möjligt. De observationer man gör passar in i en tjugogradig skala där den lägsta siffran visar att man endast sett arten en gång och den högsta att man sett bo med ägg eller ungar. Det finns dock inget som helst stöd för boletning och dylika övningar. Rent praktiskt kan det gå till så här. Den här gången är det data- baserat vilket innebär att de som rapporterar sina fåglar på Svalan kan sluta att läsa här. Vi kommer att ta kontakt med er med särskilda instruktioner om så behövs. Vi kommer även, och detta är viktigt, att bereda full möjlighet till att föra protokoll på papper på välkänt vis för det är jätteviktigt att så många som möjligt deltar. På våra möten under våren kommer Svensk Fågelatlas att tas upp varje gång så det finns många möjligheter att få mer information och att boka rutor. Under våren kommer vi nog dessutom att försöka med en liten värvningskampanj om det skulle behövas. I nästa nummer av Svarthaken kommer den första kartan som visar inventeringsläget i kommunen. //Åke

10 Mekkelsmäss i september. Vårt deltagande i mekkelsmässarrangemangen i kommunen under jubileumsåret 2008 blev ju synnerligen lyckat varför vi naturligtvis beslutade att deltaga även i år. Antalet besökare blev lite lägre i år men för övrigt blev även årets deltagande en succé. Sjutton medlemmar deltog med 70 verk varav 7 blev sålda. Som kringarrangemang visade också två medlemmar sina samlingsobjekt; ugglor och whiskeykaraffer i form av fåglar (decanters). För övrigt såldes fika, varmkorv och holkar. Våra två deltaganden i Mekkelsmäss har rönt stor uppskattning både hos deltagande konstnärer, funktionärer och publik varför det är mycket sannolikt att vi kommer att deltaga även nästa år. Vi måste dock då förbättra en del detaljer. Vi kommer bl.a. att ha ett upprop i nästa utskick (mars) för att om möjligt ha en lista över deltagare i annonsen i Mekkelsmässbladet. Därför, ärade målare, fotografer, skulptörer m.m. fram med palett, kamera och drejskiva och förbered er inför sista helgen i september Ni som inte varit med förut. Nu har ni tid att förbereda er. Det finns alldeles säkert fler medlemmar som har oanade talanger. Medlemslotteriet På årsmötet kommer vi som vanligt att ha dragning i vårt medlemslotteri. Det har nu blivit en verklig tradition. Från början var det en ekonomisk nödvändighet; föreningens ekonomi var skral i slutet av 70-talet. Vi subventionerade också deltagandet för ungdomsmedlemmar i resan till Österrike -78 via lotteriet. Det ger fortfarande ett gott tillskott till kassan och är ju en mycket trevligt programpunkt på vårt årsmöte. Det är styrelsens ambition att vinsterna ska vara av bra klass och hålla en hygglig variation. Under åren har konst och böcker dominerat och det är ju ganska naturligt eftersom det då är lätt att ge vinsterna naturanknytning. Vill någon skänka vinster till lotteriet så är vi naturligtvis mycket tacksamma därför. Det är med stor tacksamhet vi mottagit ett stort antal vinster under årens lopp. Lottpriset är som vanligt 50 kr. Glöm inte att skicka in betalningen i god tid innan årsmötet så att din lott kommer med i årets lotteri. Lennart

11 FÖRENINGSINFORMATION Ordförande Åke Abrahamsson Vice ordförande och kassör Lennart Friggeråker Sekreterare Susanne Wieland Övriga Anita Ljungström Christopher Magnusson Lars-Erik Thim Christian Johansson Rolf Mörk Kenneth Mörk Rolf Hjelm Medlemsavgift Familjemedlemsskap 150:- Enskild medlem 100:- Ungdom under 16 år 50:- Postgiro Medlemsblad Hans Åke Abrahamsson Hemsida internet Mari Friberg Rapportmottagare Anita Ljungström Varenbergsgatan Falköping Svalanadministratör Albin Thorsson Adress Klubblokal Hemsida Falbygdens Fågelklubb, c/o Lennart Friggeråker Prästgården Friggeråker Falköping Wetterlinsgatan 23 A Falköping

12 Fjällvråk adult hane. Foto Torleif Halvorsen Många fjällvråkar som övervintrar hos oss är adulta. De mycket vackra grafiskt svartvita fjällvråkar man kan se någon ibland är som regel årsungar. Vingens ojämna bakkant säger med en gång att det är äldre fågel. Man kan se spår av minst två års ruggning. Ett osvikligt tecken. Resultatet av varfågel och fjällvråksinventeringen publiceras i nästa nummer av Svarthaken som är hos er senast i mitten av mars. Vi avslutar denna gång med att puffa lite extra för Vinterfåglar Inpå Knuten, Sveriges Ornitologiska Förenings stora räkning av fåglarna på våra fågelbord under tiden 29 jan 1 feb. Ring Anita, , så får du blanketter och vad som behövs. FågelOskar intill hittar man bland annat i Vår Fågelvärld tillsammans med Bobo Kryss.

SVARTHAKEN. Meddelande från Falbygdens Fågelklubb December 2011

SVARTHAKEN. Meddelande från Falbygdens Fågelklubb December 2011 SVARTHAKEN Meddelande från Falbygdens Fågelklubb December 2011 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 20 januari 2012 klockan 19.00 i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2010

SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2010 SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2010 Härfågeln som förgyllde hösten. En riktigt pådrag blev det i början av november när en härfågel dök upp i Trädet. Det blev en skön upplevelse

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2012

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2012 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2012 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 18 januari 2013 klockan 19.00 i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECENBER 2015. Ringtrast i Torbjörntorp sistlidna oktober. Foto Rolf Andersson

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECENBER 2015. Ringtrast i Torbjörntorp sistlidna oktober. Foto Rolf Andersson SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECENBER 2015 Ringtrast i Torbjörntorp sistlidna oktober. Foto Rolf Andersson Under ett par oktoberveckor fanns det tusentals trastar i markerna häromkring.

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Program våren 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass

Skövde Fågelklubb. Program våren 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass Skövde Fågelklubb Program våren 2015 Foto: K-O Hvass www.skovdefagelklubb.se Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Banggiro är: 489-7930 Post skickas

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB december 2008

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB december 2008 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB december 2008 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 30 januari 2009 klockan 19.00 i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECEMBER 2014. Sidensvansar. Karl-Axel Axelsson är konstnären bakom omslaget denna gång.

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECEMBER 2014. Sidensvansar. Karl-Axel Axelsson är konstnären bakom omslaget denna gång. SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECEMBER 2014 Sidensvansar. Karl-Axel Axelsson är konstnären bakom omslaget denna gång. Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 30 januari

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2013

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2013 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2013 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 31 januari 2014 klockan 19.00 i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2013

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2013 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2013 Program och Kalendarium för andra halvåret 2013. Att komma ihåg! För att vara rätt utrustad behöver du ha tillgång till båda programbladen, dels

Läs mer

Program våren Skövde Fågelklubb

Program våren Skövde Fågelklubb Program våren 2018 Skövde Fågelklubb Skövde Fågelklubb Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Vägbeskrivning till klubblokalen från centrum: Obs: Parkering sker vid ICA Kvantum som ligger

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Program hösten 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass

Skövde Fågelklubb. Program hösten 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass Skövde Fågelklubb Program hösten 2015 www.skovdefagelklubb.se Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Man blir medlem i klubben genom att sätta i 150 kr

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde.

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Skövde Fågelklubb Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap sätta i 150 kr på bankgiro: 489-7930, för familjemedlemskap 200 kr och

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI Rosenfink. Foto Lennart Ljuhs

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI Rosenfink. Foto Lennart Ljuhs SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI 2017 Rosenfink. Foto Lennart Ljuhs Sedan sist.. Mycket händer under några vårmånader. Tranorna har kommit och gått och alla markens fåglar från sydliga

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2010

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2010 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2010 Program och Kalendarium för våren och försommaren 2010. Jätteviktigt! Med detta utskick får du två programblad. Dels Svarthaken och dels Smultronprogrammet

Läs mer

Skövde Fågelklubb Program våren 2016

Skövde Fågelklubb Program våren 2016 Skövde Fågelklubb Program våren 2016 Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Post skickas till Ordförande! Medlemsskap kostar 150 kr, för de under 16 år;

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

Jönköpings fågelklubbs program för 2010

Jönköpings fågelklubbs program för 2010 PROGRAM 2010 Jönköpings fågelklubbs program för 2010 Detta program gäller för Jönköpings fågelklubbs aktiviteter under året 2010. Om man vill delta i någon aktivitet är det viktigt att man någon dag innan

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI 2014

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI 2014 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI 2014 Foto Lennart Ljuhs Storspov på Falbygden! På annan plats i denna upplaga av Svarthaken hittar du en lista som visar vad som är känt om bygdens

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

Supporterklubben Röda Havet

Supporterklubben Röda Havet Stadgar för Supporterklubben Röda Havet Eskilstuna Antagna 2010-07-04 1. Föreningens syfte 2. Räkenskapsår 3. Regler för hur verksamheten ska bedrivas 4. Regler för medlemskap och uteslutning. 5. Regler

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2010

SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2010 SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2010 Från Ordföranden Så är det dags för ett nytt medlemsblad, något lite senare än utlovat. Sedan sist har mycket hänt som förtjänar att kommenteras.

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB MARS 2014

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB MARS 2014 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB MARS 2014 Det har varit bändelkorsnäbbarnas vinter. Aldrig har man väl kunnat se dem så fint som de gångna månaderna. Helt oskygga, man har kunnat komma

Läs mer

PROGRAM 2011 Jönköpings Fågelklubb

PROGRAM 2011 Jönköpings Fågelklubb PROGRAM 2011 Jönköpings Fågelklubb Jönköpingsfågelklubbs program för 2011 Detta program gäller för Jönköpings fågelklubbs aktiviteter under året 2011. Om man vill delta i någon aktivitet är det viktigt

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/5 Plats: Trelleborg, Dalabadets Camping. Tid: Kl. 17 45 Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 14:e augusti 2004 1. Mötets öppnande. Åke Kindbom hälsade samtliga varmt välkomna och med ett rungande

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

Hej alla Indienvänner

Hej alla Indienvänner Sundbyberg 2004-01-11 Hej alla Indienvänner Jaha, nu är jag sen igen. Nu lite om årets händelser och aktiviteter. Vi börjar på det som är längst bort, men ändå nära, nämligen MMSB i Indien. Efter en del

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med.

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med. Årsmötesprotokoll Datum: 2016-02-06 Plats: Mössebergsgården, Falköping Närvarande: Enligt särskild deltagarförteckning 1 Årsmötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2 Frågan om mötet utlyst

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Program hösten 2016 Skövde Fågelklubb

Program hösten 2016 Skövde Fågelklubb Program hösten 2016 Skövde Fågelklubb www.skovdefagelklubb.se Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Bankgiro är: 489-7930 Post skickas till Ordförande

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Tingsryds fågelklubb Vårprogram 2012 natur och om aktiviteter i vår förening. Gå in och läs.

Tingsryds fågelklubb Vårprogram 2012 natur och om aktiviteter i vår förening. Gå in och läs. Tingsryds fågelklubb Vårprogram 2012 Sidensvans www.kofnet.org/tfk På vår hemsida finns massor av intressant läsning om fåglar, natur och om aktiviteter i vår förening. Gå in och läs. Varje dag! Vårprogram

Läs mer

Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl

Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl 19.00. 1 Årsmötets öppning 2 Kallelsens godkännande 3 Dagordningens godkännande B Parentation

Läs mer

Alla är välkomna till

Alla är välkomna till Alla är välkomna till Smultronställen på Falbygden 2015 Mössebergsparken i fager blomningstid torsdagen den 9 april klockan 18.30 Samling på Vandrarhemmets parkering. En fin vårkväll vid denna tid lyser

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Foto: Kent-Ove Hvass. Tranans dag. 5 års jubilerar. 26-29 mars 2015. Trandansen vid Hornborgasjön

Foto: Kent-Ove Hvass. Tranans dag. 5 års jubilerar. 26-29 mars 2015. Trandansen vid Hornborgasjön Foto: Kent-Ove Hvass Tranans dag 5 års jubilerar 26-29 mars 2015 Trandansen vid Hornborgasjön Torsdag 26 mars Trandansen 10-17 Vid väg 184 (Falköping Skara) Fullt med aktiviteter kring tranor och andra

Läs mer

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005.

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. DEFINITION 1 Föreningen Gesneriasterna är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. MÅLSÄTTNING 2 Föreningens mål är att sprida

Läs mer

SKÅNES MOTORCYKLISTERS ÅRSMÖTE

SKÅNES MOTORCYKLISTERS ÅRSMÖTE Skånes Motorcyklister 2011-01-23 Sida 1 (5) SKÅNES MOTORCYKLISTERS ÅRSMÖTE 2011-01-23 1 MÖTETS ÖPPNANDE Styrelsens ordförande Karina Svensson öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2 VAL AV ORDFÖRANDE

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Alla är välkomna till

Alla är välkomna till Alla är välkomna till Smultronställen på Falbygden 2013 Blåsippor i Mössebergsparken Onsdag 20 mars 17.30 Samling Kurortens parkering (till höger) Vandring i Mössebergsparken, kommunekolog Carin Fransson

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI 2016

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI 2016 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI 2016 Thomas Asp är omslagsfotograf denna gång. Bilden visar en av de två dammsnäpporna vid Hornborgasjön sistlidna majmånad. Även en av få egentliga

Läs mer

, klockan 19 Årsmöte BS Nordboulen. Boulehallen, Umeå

, klockan 19 Årsmöte BS Nordboulen. Boulehallen, Umeå 2016-02-24, klockan 19 Årsmöte BS Nordboulen Plats ande Boulehallen, Umeå Ole Gröndal Carl-Olof Gustafsson Ewa Hahn Karp Majlis Israelsson Lennart Johansson Rune Karlsson Rut Karlsson Kjell Karp Staffan

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Eleshults Samfällighetsförening

Eleshults Samfällighetsförening Eleshults Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Eleshults Samfällighetsförening på Nyhamnsgården den 10 mars 2014. 1 Mötets öppnande. Stämman öppnades av ordförande Alf

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2009

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2009 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2009 Program för våren och försommaren 2009. Alla utflykter utgår från Fredriksbergskyrkans parkering! Viktig läsning Som vanligt gäller anmälan till

Läs mer

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2017

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2017 Till KSAK-DM:s MEDLEMMAR KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2017 Kungliga Svenska Aero Klubbens Direktanslutna Medlemmar kallas härmed till årsmöte i restauranten i Ansgarskyrkan, Odenvägen 3, Lidingö Centrum

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Styrelse i Jönköpings Fågelklubb

Styrelse i Jönköpings Fågelklubb Program 2016 Tidskrift utgiven av: Jönköpings Fågelklubb Lyckås 15, 561 92 Huskvarna Hemsida: www.jonkopingsfagelklubb.se Styrelse i Jönköpings Fågelklubb Ordförande: Leif Jansson, tel. 070-625 80 43 e-post

Läs mer

på Falbygden 2005 Ett projekt av Falbygdens Fågelklubb under ledning av Lennart Sundh

på Falbygden 2005 Ett projekt av Falbygdens Fågelklubb under ledning av Lennart Sundh STORSPOV på Falbygden 2005 Ett projekt av Falbygdens Fågelklubb under ledning av Lennart Sundh 1 STORSPOV på Falbygden 2005 Under 2005 har en av Falbygdens främsta karaktärsfåglar i odlingslandskapet,

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 26 februari 2017 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 1 april 2017 på Lidingö, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2012

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2012 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2012 Mekelsmäss Konstnatten 2012 Nu har den kommit, skriften vi har väntat på - Skördefestmagasinet 2012. Som vanligt så har vi en häftig annons med

Läs mer

Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo

Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo 1. Öppnande av mötet. Ordförande hälsar alla välkomna till årsmötet och förklarar mötet öppnat. 2. Kallelse till mötet. Årsmötet

Läs mer

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till 2017-05-15 Bostadsrättsföreningen Hugin, Lund KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till FÖRENINGSSTÄMMA TID: Tisdagen den 30 maj 2017, kl 19.00 PLATS:

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Program och Kalendarium för Att komma ihåg!

Program och Kalendarium för Att komma ihåg! Program och Kalendarium för 2013. Att komma ihåg! Med detta utskick får du, liksom tidigare, två programblad. Dels Svarthaken och dels Smultronprogrammet som vi, Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2015 Foto Sia Magnusson Göteborg i augusti 2015 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av sommaren. Vi hoppas också att ni har möjlighet att

Läs mer

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb 2 Varför starta mc-klubb? Att starta en mc-klubb innebär att man samlas runt det gemensamma intresset motorcykeln. En SMC-klubb visar genom

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018 Antal närvarande medlemmar: 49 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Barbro

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

The Wash Act Whisky Society

The Wash Act Whisky Society Uppdaterad 2010-04-11 Stadgar för Whiskyprovarföreningen The Wash Act Whisky Society Uppdaterad 2010-04-11 1 (7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 1 Begrepp 2 2 Mål 2 3 Verksamhet 2 4 Whiskyprovarträffar

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening 1. NAMN Föreningens namn är 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är partipolitiskt och religiöst obunden, har till uppgift att driva en allmän samlingslokal, erbjuda

Läs mer

Malmö Kommunanställdas Konstförening. Stadgar

Malmö Kommunanställdas Konstförening. Stadgar Malmö Kommunanställdas Konstförening Stadgar Antagna 2015-02-12 1. Konstföreningens namn är Malmö Kommunanställdas Konstförening (MKK) med säte i Malmö. 2. Konstföreningens syfte och verksamhet Föreningen

Läs mer

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2014

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2014 Till KSAK-DM:s MEDLEMMAR KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2014 Kungliga Svenska Aero Klubbens Direktanslutna Medlemmar kallas härmed till årsmöte i restauranten i Ansgarskyrkan, Odenvägen 3, Lidingö Centrum

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

Stenungsunds Naturskyddsförening

Stenungsunds Naturskyddsförening Stenungsunds Naturskyddsförening Program januari juni 2019 Välkommen till ett nytt år med Stenungsunds Naturskyddsförening! Detta medlemsblad omfattar perioden januari 2019 till juni 2019. Vi har aktiviteter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009.

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. ASS 432. Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötesordförande och sekreterare 3. Frågan om kallelse till mötet

Läs mer

MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014

MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014 MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014 Ordförande: Vice ordföranden: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Hans Hermansson 070-296 68 85 fotoherman@telia.com

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården Öja Gemla 1 (5) Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården 2018-02-14. 1. Årsmötets öppnande. Ordf. Bertil Nilsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Som började med att:

Läs mer

Program våren 2017 Skövde Fågelklubb

Program våren 2017 Skövde Fågelklubb Program våren 2017 Skövde Fågelklubb www.skovdefagelklubb.se Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Årsmöte. Lördagen den 23 februari 2013 klockan I Sunna båtklubbs klubblokal.

Årsmöte. Lördagen den 23 februari 2013 klockan I Sunna båtklubbs klubblokal. Årsmöte Lördagen den 23 februari 2013 klockan 1400 I Sunna båtklubbs klubblokal. 1 Ordförande Bengt-Göran Koffed öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna. 2 Den föreslagna dagordningen godkändes

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer