Lastbilsundersökningen: Hantering av överrapporterat stillestånd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lastbilsundersökningen: Hantering av överrapporterat stillestånd"

Transkript

1 Nordiskt statistikermöte, Bergen augusti 2013 Tema: Produktionsprocessen Lastbilsundersökningen: Hantering av överrapporterat stillestånd Abboud Ado, Trafikanalys. Sara Berntsson, Trafikanalys. Sammanfattning De svenska lastbilarnas godstransporter skattas med hjälp av lastbilsundersökningen. Jämförelser med andra källor samt andra analyser som Trafikanalys genomfört visar att lastbilsundersökningens målstorheter är underskattade. Orsaken är den överrapportering av stillestånd för de lastbilar som ingår i urvalet. Med stillestånd menas att lastbilen inte använts under mätveckan. En hjälpundersökning, stilleståndsundersökning, har genomförts löpande sedan år 2012 för att dels skatta den sanna andelen stilleståndsveckor för svenskregistrerade lastbilar och dels justera underskattningen av målstorheterna i lastbilsundersökningen. Baserat på data från stilleståndsundersökningen erhålls skattningar av målstorheterna som är ca 25 procent högre än vad som framkommer i den ordinarie lastbilsundersökningen. Lastbilsundersökningen Trafikanalys har genom sin roll som statistikansvarig myndighet inom transportsektorn ansvaret att genomföra lastbilsundersökningen, den är dessutom EU-reglerad. Undersökningen är en urvalsundersökning genomförs löpande under året och resultaten av de svenskregistrerade lastbilarnas varutransporter presenteras kvartalsvis och årsvis. Antalet lastbilar i målpopulationen uppgår till ca och omfattar last-/dragbilar med en maximilastvikt på 3,5 ton eller mer. De statistiska målstorheter som primärt skattas avser transporterad godsmängd, antal utförda transporter, trafikarbete samt transportarbete. Urvalsramen av fordon stratifieras på 52 strata, 17 för lastbilar med tillstånd för utrikestrafik och 35 för lastbilar som enbart kör inrikes. Stratifieringen sker med avseende på geografi, maximilastvikt, kaross, årlig körsträcka samt fordonets ålder. Den totala urvalsstorleken är ungefär bilar varje kvartal, dvs per år. Varje lastbil i urvalet tilldelas en mätvecka under kvartalet och uppgifter om lastbilens användning under den mätveckan samlas sedan in med ett frågeformulär. Urvalsstorleken är en balansgång mellan de precisionskrav som EU ställer och den uppgiftslämnarbörda som uppstår. I EU-förordning 642/2004 specificeras EU:s precisionskrav. Där framgår att den relativa felmarginalen vid 95 procents konfidens av de årliga uppskattningarna av antal transporterade ton, transporterade tonkilometer samt det totala antalet avverkade kilometer med last för den totala varutransporten på väg och den nationella varutransporten på väg inte ska överstiga ± 5 %. Svarsfrekvensen för undersökningen är ganska hög och brukar ligga i storleksordningen procent.

2 Underskattning av målstorheter Trots den relativt höga svarsfrekvensen samt precisionskraven som ställs på undersökningen finns indikationer på att trafikarbetet och godsmängden som transporteras med svenska tunga lastbilar underskattas. Vid jämförelse med målpopulationens årliga körsträckor som är beräknade utifrån lastbilarnas besiktningsdata framgår tydligt att det trafikarbete som utförs med svenska tunga lastbilar är underskattat med ca 30 procent. Även uppgifter om rundvirkes avverkning från skogsbranschen visar att mängden avverkat virke är mycket högre än det som transporteras enligt lastbilsundersökningen Körsträckedatabasen Lastbilsundersökningen Figur 1Skattad årlig körsträcka för svenskregistrerade tunga lastbilar enligt lastbilsundersökningen jämfört med årlig körsträcka för rampopulationen enligt körsträckedatabasen. År En del av underskattningen är logisk eftersom lastbilsundersökningen fokuserar på godstransporter med tillhörande tomkörningar och utelämnar körsträckan av andra slag. Detta förklarar dock inte den stora underskattning som finns, vilket beror dels på en överrapportering av stillestånd för lastbilarna som ingår i urvalet för undersökningen och dels på antagandet att bortfallet i undersökningen är slumpmässigt. Överrapportering av stillestånd Felaktigt rapporterat stillestånd eller icke aktivitet utgör en osäkerhetskälla som Trafikanalys har studerat. Med felaktigt rapporterat stillestånd menas att en uppgiftslämnare anger att lastbilen inte använts, dvs. haft stillestånd under mätveckan när så inte har varit fallet. Om omfattningen är betydande utgör detta ett problem eftersom en överskattning av stillestånd leder till en underskattning av nivåer för producerad statistik som till exempel transporterad godsmängd, antal transporter, körda kilometer och transportarbete. Bortfall Även om alla rapporterade stillestånd (icke aktivitet) är sanna finns det tendenser som pekar på att undersökningen underskattar målstorheterna. Detta beror på hanteringen av den osäkerhet som bortfallet ger upphov till. Kompensationen av bortfall i lastbilsundersökningen hanteras via rak uppräkning inom strata. Detta betyder att man antar att bortfallet har samma fördelning av aktiva respektive icke aktiva lastbilar som de som svarar på enkäten, vilket bör ifrågasättas när det gäller reglerade undersökningar med komplicerade frågeformulär. Det är mer logiskt att ägare av fordon som inte är aktiva under mätveckan svarar i högre utsträckning än ägare av fordon med mycket aktivitet under mätveckan, vilket med rak uppräkning medför en underskattning av målstorheterna.

3 Stilleståndsundersökning För att skatta den sanna andelen stillestånd för de svenskregistrerade lastbilarna beslutade Trafikanalys att från och med år 2012 genomföra en extra urvalsundersökning 1, där de utvalda lastbilarna får svara på frågan om lastbilen användes för godstransporter eller inte under en förutbestämd vecka. Baserat på resultatet från stilleståndsundersökningen kan skattningarna i lastbilsundersökningen justeras. Urvalsstorleken för stilleståndsundersökningen är 500 lastbilar per kvartal jämt fördelade över kvartalets veckor. Urvalsramen är det samma som lastbilsundersökningen. Dock sker stratifieringen på olika sätt. För stilleståndsundersökningen stratifieras ramen på 11 starta med avseende på innehav av tillstånd för utrikestrafik, företagets branschtillhörighet samt antal ägda fordon så som figuren nedan visar. Stratum 000 innehåller lastbilar som inte undersöks alls. För lastbilar tillhörande detta stratum betraktas de svar rörande stillestånd som inkommer via den reguljära lastbilsundersökningen som sanna. Att inte stratifiera på samma sätt som lastbilsundersökningen beror på urvalsstorleken samt att överrapportering av stillestånd inte beror på de egenskaper som lastbilsundersökningen stratifieras efter. Tabell 1 Stratumindelningen för stilleståndsundersökningen Stratum Tillstånd för utrikestrafik Bransch Antal ägda fordon 111 Nej Transport av gods Nej Transport av gods Nej Transport av gods Nej Övriga Nej Övriga Nej Övriga Ja Transport av gods Ja Transport av gods Ja Transport av gods Ja Övriga alla 000 Skattningsprocedur Tanken med stilleståndsundersökningen är att utifrån de erhållna resultaten skatta den sanna andelen fordonsveckor med aktivitet för att beräkna inflationsvikter som används för att räkna upp målstorheterna i lastbilsundersökningen. En lastbil är icke aktiv under en kalendervecka om den inte används för att utföra transporter under den veckan. Eftersom ett kvartal består av 13 kalenderveckor kan lastbilen vara icke aktiv mellan 0 och 13 veckor. Anta att vi har en population på Z fordon. Detta ger oss 13 Z fordonsveckor per kvartal, där lastbilarna antingen är aktiva eller icke aktiva. Låt A beteckna antalet fordonsveckor med godstransporter per kvartal. Kvoten blir då andelen fordonsveckor med godstransporter av det totala antalet fordonsveckor per kvartal. Baserad på lastbilsundersökningen kan skattas med, vilket vid jämförelser med andra källor visade sig vara en underskattning. Med hjälp av stilleståndsundersökningen kan skattas med. Kvoten utgör då inflationsfaktorn som kan användas för att kompensera för bortfallet och överrapportering av stillestånd. 1 Undersökningen genomförs av Statisticon AB på uppdrag av Trafikanalys. Idén bakom stilleståndsundersökningen utvecklades i ett samarbetsprojekt mellan Trafikanalys och Statisticon AB.

4 Eftersom Stilleståndsundersökningen är stratifierad efter 11 strata beräknas inflationsfaktorn ( ) för varje stratum i stilleståndsundersökningen. Detta görs genom att dela respondenter i lastbilsundersökningen efter stratumindelningen enligt stilleståndsundersökningen. Den befintliga skattningen av målstorheterna i lastbilsundersökningen ges av, där betecknar totalen för lastbil i under en mätvecka, h betecknar stratumnummer i lastbilsundersökningen, populationen i stratum h, antal svarande i stratum h och svarande mängden av lastbilsveckor i stratum h. kompensation av bortfall och överrapportering av stillestånd ges då av Notera att inflationsfaktor skär igenom strata h i lastbilsundersökningen och varierar beroende på lastbilens stratumtillhörighet i Stilleståndsundersökningen. Resultat Resultaten från Stilleståndsundersökningen bekräftar analyserna från körsträckedatabasen att den ordinarie undersökningen leder till en underskattning av målstorheterna. De erhållna inflationsvikterna från stilleståndsundersökningen som visas i tabellen nedan varierar beroende på stratum och kvartal. Tabell 2 skattning av inflationsvikter enligt stilleståndsundersökningen efter stratum och kvartal. År Stratum kv1 kv2 kv3 kv ,48 1,09 1,46 1, ,39 1,28 1,43 1, ,13 1,22 1,15 1, ,07 1,33 2,41 1, ,83 1,24 1,64 1, ,22 1,27 1,32 1, ,18 1,12 1,69 1, ,30 1,41 1,39 1, ,00 1,10 1,10 1, ,07 1,17 1,07 1, ,00 1,00 1,00 1,00 I tabellen nedan redovisas skattningarna av målstorheterna för år 2012 med befintlig estimator samt med den ny estimatorn. Underskattningen för inrikestransporter är större än underskattningen för utrikestransporter. Totalt tycks underskattningen av trafikarbetet ligga i storleksordningen runt 25 procent. När det gäller den transporterade godsmängden ligger underskattningen runt 30 procent. Tabell 3 Godstransporter med svenska lastbilar enligt befintlig undersökning samt justerad utifrån resultat från stilleståndsundersökningen. År Målstorhet Grupp Befintlig estimator Ny estimator Relativ förändring Antal transporter i tal Totalt ,8 Inrikes ,0 Utrikes ,1

5 Körda kilometer i tal Totalt ,0 Inrikes ,5 Utrikes ,1 Lastad godsmängd i tal ton Totalt ,9 Inrikes ,1 Utrikes ,2 Transportarbete i miljoner ton-km Totalt ,2 Inrikes ,7 Utrikes ,1 Slutsats Med hjälp av stilleståndsundersökningen kan man dels skatta nivåerna för underskattningen som genereras av bortfall och överrapprotering av stillestånd och dels justera målstorheterna. Det finns dock vissa aspekter som bör beaktas innan en sådan justering sker. En viktig aspekt är osäkerheten i skattningen av inflationsvikterna. Då dessa vikter är baserade på en relativt liten urvalsstorlek (n=50) inom respektive stratum så finns det förstås en stor osäkerhet i skattningen av dessa vikter. En viktig aspekt är att en introduktion av inflationsvikter kommer att leda till ett mycket kraftigt trendbrott i tidserien. Innan man gör en sådan åtgärd bör man vara säker på att man har en långsiktigt tillförlitlig metod. Att behöva byta metod, med nya trendbrott, inom ett par år igen skulle kunna orsaka stor skada för statistikens tillförlitlighet. Oavsett om man justerar eller inte så bör problematiken med underskattningen lyftas fram.

Omräkning av lastbilsstatistiken till följd av stilleståndsproblematik PM 2015:10

Omräkning av lastbilsstatistiken till följd av stilleståndsproblematik PM 2015:10 Omräkning av lastbilsstatistiken till följd av stilleståndsproblematik PM 2015:10 Omräkning av lastbilsstatistiken till följd av stilleståndsproblematik PM 2015:10 Trafikanalys Adress: Torsgatan 30 113

Läs mer

Lastbilstrafik miljoner 42 miljoner varutransporter genomfördes 2017, varav 99 % i inrikestrafiken.

Lastbilstrafik miljoner 42 miljoner varutransporter genomfördes 2017, varav 99 % i inrikestrafiken. Lastbilstrafik 217 42 miljoner 42 miljoner varutransporter genomfördes 217, varav 99 % i inrikestrafiken. 3,1 miljarder 3,1 miljarder km kördes, varav 93 % i inrikestrafiken. 455 miljoner 455 miljoner

Läs mer

Lastbilstrafik miljoner 45 miljoner varutransporter genomfördes, varav 99 % i inrikestrafiken.

Lastbilstrafik miljoner 45 miljoner varutransporter genomfördes, varav 99 % i inrikestrafiken. Lastbilstrafik 2018 45 miljoner 45 miljoner varutransporter genomfördes, varav 99 % i 481 miljoner 481 miljoner ton gods fraktades, varav 99 % i 43 miljarder 43 miljarder tonkilometer genomfördes, varav

Läs mer

LASTBILSTRAFIK 2014 kvartal 4

LASTBILSTRAFIK 2014 kvartal 4 Statistik 2015:6 LASTBILSTRAFIK kvartal 4 Publiceringsdatum: 2015-03-26 Kontaktperson: Trafikanalys Sara Berntsson tel: 010-414 42 07, e-post: sara.berntsson@trafa.se Statisticon AB Mats Nyfjäll tel: 010-130

Läs mer

LASTBILSTRAFIK 2014 kvartal 1

LASTBILSTRAFIK 2014 kvartal 1 Statistik 214:23 LASTBILSTRAFIK 214 kvartal 1 Publiceringsdatum: 214-7-2 Kontaktperson: Trafikanalys Sara Berntsson tel: 1-414 42 7, e-post: sara.berntsson@trafa.se Statisticon AB Mats Nyfjäll tel: 1-13

Läs mer

LASTBILSTRAFIK 2013 kvartal 3

LASTBILSTRAFIK 2013 kvartal 3 Statistik 214:1 LASTBILSTRAFIK kvartal 3 Publiceringsdatum: 214-1-15 Kontaktperson: Trafikanalys Sara Berntsson tel: 1-414 42 7, e-post: sara.berntsson@trafa.se Statisticon AB Mats Nyfjäll tel: 1-13 8

Läs mer

Lätta lastbilar

Lätta lastbilar Lätta lastbilar 1999-2000 Varutransporter i Sverige med lastbilar under 3,5 tons maximilastvikt TK1005 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Vägtrafik A.2 Statistikområde Transporter och kommunikationer

Läs mer

LASTBILSTRAFIK 2013 kvartal 4

LASTBILSTRAFIK 2013 kvartal 4 Statistik 214:6 LASTBILSTRAFIK 213 kvartal 4 Publiceringsdatum: 214-3-25 Kontaktperson: Trafikanalys Sara Berntsson tel: 1-414 42 7, e-post: sara.berntsson@trafa.se Statisticon AB Mats Nyfjäll tel: 1-13

Läs mer

LASTBILSTRAFIK 2013 kvartal 1

LASTBILSTRAFIK 2013 kvartal 1 Statistik 213:21 LASTBILSTRAFIK 213 kvartal 1 Publiceringsdatum: 213-7-2 Kontaktperson: Trafikanalys Sara Berntsson tel: 1-414 42 7, e-post: sara.berntsson@trafa.se Statisticon AB Mats Nyfjäll tel: 8-42

Läs mer

STATISTIK 2013:7. LASTBILSTRAFIK 2012 kvartal 4. Publicering av den svenska kvartalsstatistiken som framställs enligt förordning EU 70/2012

STATISTIK 2013:7. LASTBILSTRAFIK 2012 kvartal 4. Publicering av den svenska kvartalsstatistiken som framställs enligt förordning EU 70/2012 LASTBILSTRAFIK kvartal 4 STATISTIK 213:7 Publicering av den svenska kvartalsstatistiken som framställs enligt förordning EU 7/ Publiceringsdatum: -3-26 Reviderad 215-1-16: Tabell 2, storstadsområden. Kontaktperson

Läs mer

Lastbilstrafik 2010, kvartal 3 Swedish national and international road goods transport 2010, quarter 3. Statistik 2011:2

Lastbilstrafik 2010, kvartal 3 Swedish national and international road goods transport 2010, quarter 3. Statistik 2011:2 Lastbilstrafik, kvartal 3 Swedish national and international road goods transport, quarter 3 Statistik 2011:2 Lastbilstrafik, kvartal 3 Swedish national and international road goods transport, quarter

Läs mer

Lastbilstrafik 2014 Beskrivning av statistiken

Lastbilstrafik 2014 Beskrivning av statistiken Lastbilstrafik 2014 Beskrivning av statistiken Lastbilstrafik 2014 Beskrivning av statistiken Trafikanalys Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414 42 10 E-post: trafikanalys@trafa.se

Läs mer

Lastbilstrafik 2013 Beskrivning av statistiken

Lastbilstrafik 2013 Beskrivning av statistiken Lastbilstrafik 2013 Beskrivning av statistiken Lastbilstrafik 2013 Beskrivning av statistiken Trafikanalys Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414 42 10 E-post: trafikanalys@trafa.se

Läs mer

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 4

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 4 SIKA Statistik 2010:4 Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 4 Swedish national and international road goods transport, quarter 4 SIKA Statistik 2010:4 Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 4 Swedish national and

Läs mer

Lastbilstrafik 2010, kvartal 1 Swedish national and international road goods transport 2010, quarter 1. Statistik 2010:10

Lastbilstrafik 2010, kvartal 1 Swedish national and international road goods transport 2010, quarter 1. Statistik 2010:10 Lastbilstrafik 2010, kvartal 1 Swedish national and international road goods transport 2010, quarter 1 Statistik 2010:10 Lastbilstrafik 2010, kvartal 1 Swedish national and international road goods transport

Läs mer

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 2

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 2 SIKA Statistik 2009:25 Vägtrafik Lastbilstrafik 2009 kvartal 2 Swedish national and international road goods transport, quarter 2 2009 SIKA Statistik 2009:25 Vägtrafik Lastbilstrafik 2009 kvartal 2 Swedish

Läs mer

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 3

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 3 SIKA Statistik 2010:1 Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 3 Swedish national and international road goods transport, quarter 3 SIKA Statistik 2010:1 Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 3 Swedish national and

Läs mer

Lastbilstrafik 2011, kvartal 1 Swedish national and international road goods transport 2011, quarter 1. Statistik 2011:18

Lastbilstrafik 2011, kvartal 1 Swedish national and international road goods transport 2011, quarter 1. Statistik 2011:18 Lastbilstrafik 2011, kvartal 1 Swedish national and international road goods transport 2011, quarter 1 Statistik 2011:18 Lastbilstrafik 2011, kvartal 1 Swedish national and international road goods transport

Läs mer

LASTBILSTRAFIK 2012 kvartal 1

LASTBILSTRAFIK 2012 kvartal 1 LASTBILSTRAFIK 212 kvartal 1 Publicering av den svenska kvartalsstatistiken som framställs enligt förordning EG 1172/98 Publiceringsdatum: 212-7-3 Reviderad 215-1-16: Tabell 2, storstadsområden. Kontaktperson

Läs mer

Utländska lastbilstransporter i Sverige 2009 2010. Statistik 2012:3

Utländska lastbilstransporter i Sverige 2009 2010. Statistik 2012:3 Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2012:3 Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2012:3 Trafikanalys Adress: Sveavägen 90 113 59 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414

Läs mer

Lastbilstrafik 2017 kvartal 1. Kvalitetsdeklaration

Lastbilstrafik 2017 kvartal 1. Kvalitetsdeklaration Lastbilstrafik 2017 kvartal 1 Kvalitetsdeklaration Trafikanalys Adress: Sveavägen 90 113 59 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414 42 10 E-post: trafikanalys@trafa.se Webbadress: www.trafa.se Ansvarig

Läs mer

Lastbilstrafik 2011, kvartal 2 Swedish national and international road goods transport 2011, quarter 2. Statistik

Lastbilstrafik 2011, kvartal 2 Swedish national and international road goods transport 2011, quarter 2. Statistik Lastbilstrafik 2011, kvartal 2 Swedish national and international road goods transport 2011, quarter 2 Statistik 2011:22 Lastbilstrafik 2011, kvartal 2 Swedish national and international road goods transport

Läs mer

Trafikanalys Adress: Torsgatan Stockholm Telefon: Fax: E-post: Webbadress:

Trafikanalys Adress: Torsgatan Stockholm Telefon: Fax: E-post: Webbadress: Lastbilstrafik 2016 Kvalitetsdeklaration Trafikanalys Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414 42 10 E-post: trafikanalys@trafa.se Webbadress: www.trafa.se Ansvarig utgivare:

Läs mer

Lastbilstrafik Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar. Beskrivning av statistiken

Lastbilstrafik Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar. Beskrivning av statistiken Lastbilstrafik 2015 - Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar Beskrivning av statistiken Lastbilstrafik 2015 - Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar Beskrivning av statistiken Trafikanalys

Läs mer

Trafikarbete på svenska vägar - en översyn av skattningsmetoden PM 2013:8

Trafikarbete på svenska vägar - en översyn av skattningsmetoden PM 2013:8 Trafikarbete på svenska vägar - en översyn av skattningsmetoden PM 2013:8 Trafikarbete på svenska vägar - en översyn av skattningsmetoden PM 2013:8 Trafikanalys Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon:

Läs mer

Lastbilstrafik 2010, kvartal 4 Swedish national and international road goods transport 2010, quarter 4. Statistik 2011:5

Lastbilstrafik 2010, kvartal 4 Swedish national and international road goods transport 2010, quarter 4. Statistik 2011:5 Lastbilstrafik, kvartal 4 Swedish national and international road goods transport, quarter 4 Statistik 2011:5 Lastbilstrafik, kvartal 4 Swedish national and international road goods transport, quarter

Läs mer

Trafikanalys Adress: Torsgatan Stockholm Telefon: Fax: E-post: Webbadress:

Trafikanalys Adress: Torsgatan Stockholm Telefon: Fax: E-post: Webbadress: Lastbilstrafik 2017 Kvalitetsdeklaration Trafikanalys Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414 42 10 E-post: trafikanalys@trafa.se Webbadress: www.trafa.se Ansvarig utgivare:

Läs mer

Lätta lastbilar 2018 Undersökningsupplägg för urvalsundersökning av svenskregistrerade lätta lastbilar Rapport 1 Version 2 Datum: Klass: -

Lätta lastbilar 2018 Undersökningsupplägg för urvalsundersökning av svenskregistrerade lätta lastbilar Rapport 1 Version 2 Datum: Klass: - Lätta lastbilar 2018 Undersökningsupplägg för urvalsundersökning av svenskregistrerade lätta lastbilar Rapport 1 Version 2 Datum: 2018-01-24 Klass: - Statisticon AB Östra Ågatan 31, SE-753 22 Uppsala Klara

Läs mer

Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2011:9

Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2011:9 Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2011:9 Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2011:9 Trafikanalys Adress: Sveavägen 90 113 59 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414

Läs mer

A Allmänna uppgifter... 5

A Allmänna uppgifter... 5 I denna beskrivning redovisas först administrativa och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll och tillförlitlighet samt hur den genomförs

Läs mer

Lastbilstrafik 2018 kvartal 3. Kvalitetsdeklaration

Lastbilstrafik 2018 kvartal 3. Kvalitetsdeklaration Lastbilstrafik 2018 kvartal 3 Kvalitetsdeklaration Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414 42 10 E-post: trafikanalys@trafa.se Webbadress: www.trafa.se Ansvarig utgivare:

Läs mer

Inrikes trafik med svenska lastbilar (Varutransporter på väg (UVAV))

Inrikes trafik med svenska lastbilar (Varutransporter på väg (UVAV)) Inrikes trafik med svenska lastbilar (Varutransporter på väg (UVAV)) 1999 TK1002 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Vägtrafik A.2 Statistikområde Transporter och kommunikationer A.3 Statistikprodukten

Läs mer

KÖRSTRÄCKEDATABAS En databas med koppling till Fordonsregistret för beräkning av körsträckor

KÖRSTRÄCKEDATABAS En databas med koppling till Fordonsregistret för beräkning av körsträckor STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(12) Programmet för Transportstatistik Sara Tångdahl KÖRSTRÄCKEDATABAS En databas med koppling till Fordonsregistret för beräkning av körsträckor 2(12) 0. Inledning Denna rapport

Läs mer

SIKA Statistik Vägtrafik Utländska lastbilstransporter i. Sverige

SIKA Statistik Vägtrafik Utländska lastbilstransporter i. Sverige SIKA Statistik 2008:22 Vägtrafik Utländska lastbilstransporter i Sverige - SIKA Statistik 2008:22 Vägtrafik Utländska lastbilstransporter i Sverige - Statens institut för kommunikationsanalys 2 SIKA Statistik

Läs mer

Körsträckor 2015 Beskrivning av statistiken

Körsträckor 2015 Beskrivning av statistiken Körsträckor 2015 Beskrivning av statistiken Körsträckor 2015 Beskrivning av statistiken Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414 42 10 E-post: trafikanalys@trafa.se Webbadress:

Läs mer

Person- och godstransporter på järnväg, 2010 kvartal 1. Statistik 2010:4

Person- och godstransporter på järnväg, 2010 kvartal 1. Statistik 2010:4 Person- och godstransporter på järnväg, kvartal Statistik : Person- och godstransporter på järnväg, kvartal Statistik : Trafikanalys Adress: Sveavägen 9 59 Stockholm Telefon: Fax: E-post: trafikanalys@trafa.se

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistikens framställning version 1 1 (8) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) Ämnesområde Arbetsmarknad Statistikområde Sjuklöner Produktkod AM0209 Referenstid 2019 kvartal

Läs mer

Föreläsning 1: Introduktion. Vad är statistik?

Föreläsning 1: Introduktion. Vad är statistik? Föreläsning 1: Introduktion Vad är statistik? 1 Statistiska undersökningar Ett gemensamt syfte för alla undersökningar är att få ökad kunskap om ett visst problemområde Det kanske viktigaste sättet att

Läs mer

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik helår

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik helår SIKA Statistik 2009:12 Vägtrafik Lastbilstrafik 2008 helår Swedish national and international road goods transport, year 2008 SIKA Statistik 2009:12 Vägtrafik Lastbilstrafik 2008 helår Swedish national

Läs mer

Lager av barrsågtimmer, massaved och massaflis 2015 JO0306

Lager av barrsågtimmer, massaved och massaflis 2015 JO0306 Enheten för Skogspolicy och Analys 2015-05-21 1(9) Lager av barrsågtimmer, massaved och massaflis 2015 JO0306 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess

Läs mer

Transporter i Sverige med lätta lastbilar en pilotundersökning PM 2012:5

Transporter i Sverige med lätta lastbilar en pilotundersökning PM 2012:5 Transporter i Sverige med lätta lastbilar en pilotundersökning PM 2012:5 Transporter i Sverige med lätta lastbilar en pilotundersökning PM 2012:5 Trafikanalys Adress: Sveavägen 90 113 59 Stockholm Telefon:

Läs mer

Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2014:27

Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2014:27 Utländska lastbilstransporter i Sverige 2011-2012 Statistik 2014:27 Utländska lastbilstransporter i Sverige 2011-2012 Statistik 2014:27 Trafikanalys Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon: 010

Läs mer

Föreläsning 4. Kapitel 5, sid Stickprovsteori

Föreläsning 4. Kapitel 5, sid Stickprovsteori Föreläsning 4 Kapitel 5, sid 127-152 Stickprovsteori 2 Agenda Stickprovsteori Väntevärdesriktiga skattningar Samplingfördelningar Stora talens lag, Centrala gränsvärdessatsen 3 Statistisk inferens Population:

Läs mer

Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) 2014 AM0209

Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) 2014 AM0209 ES/FRS 2014-05-21 1(8) Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) 2014 AM0209 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Godsflöden i Sverige Analys av transportstatistik inom lastbilstrafik, bantrafik och sjötrafik. Rapport 2012:8

Godsflöden i Sverige Analys av transportstatistik inom lastbilstrafik, bantrafik och sjötrafik. Rapport 2012:8 Godsflöden i Sverige Analys av transportstatistik inom lastbilstrafik, bantrafik och sjötrafik Rapport 2012:8 Godsflöden i Sverige Analys av transportstatistik inom lastbilstrafik, bantrafik och sjötrafik

Läs mer

Lager av massaved och massaflis 2013 JO0306

Lager av massaved och massaflis 2013 JO0306 Enheten för Skogspolicy och Analys 2013-05-13 1(8) Lager av massaved och massaflis 2013 JO0306 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Urvalsökningar. Precisionen i en skattning är normalt proportionell mot 1/ n där n är urvalsstorleken

Urvalsökningar. Precisionen i en skattning är normalt proportionell mot 1/ n där n är urvalsstorleken Urvalsökningar Precisionen i en skattning är normalt proportionell mot 1/ n där n är urvalsstorleken En urvalsökning från 21000 till 29500 individer borde då resultera i förbättring med ca 15% Eller? 1

Läs mer

Hushållens icke-vinstdrivande organisationer 2005

Hushållens icke-vinstdrivande organisationer 2005 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(8) Hushållens icke-vinstdrivande organisationer 2005 1 Inledning Emma-projektet, eller paraplyprojektet för förbättring av den ekonomiska statistiken, omfattar i huvudsak förbättringsförslagen

Läs mer

A.1 Ämnesområde JORD- och SKOGSBRUK, FISKE.

A.1 Ämnesområde JORD- och SKOGSBRUK, FISKE. Djurräkningen 2001 JO0702 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde JORD- och SKOGSBRUK, FISKE. A.2 Statistikområde Animalieproduktion. A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik Ja. A.4

Läs mer

Lager av barrsågtimmer, massaved och massaflis 2016 JO0306

Lager av barrsågtimmer, massaved och massaflis 2016 JO0306 Enheten för Skogspolicy och Analys 2016-05-19 1(9) Lager av barrsågtimmer, massaved och massaflis 2016 JO0306 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess

Läs mer

Skogsentreprenörer 2013 JO0504

Skogsentreprenörer 2013 JO0504 Enheten för Policy och Analys 2014-07-03 1(7) Skogsentreprenörer 2013 JO0504 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2008 TK 1006

Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2008 TK 1006 RM/ETL 2009-06-18 1(15) Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2008 TK 1006 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Lastbilstrafik 2016 Swedish national and international road goods transport Statistik 2017:14

Lastbilstrafik 2016 Swedish national and international road goods transport Statistik 2017:14 Lastbilstrafik 2016 Swedish national and international road goods transport 2016 Statistik 2017:14 Lastbilstrafik 2016 Swedish national and international road goods transport 2016 Statistik 2017:14 Trafikanalys

Läs mer

Järnvägstransporter 2012 Beskrivning av statistiken

Järnvägstransporter 2012 Beskrivning av statistiken Järnvägstransporter 2012 Beskrivning av statistiken Järnvägstransporter 2012 Beskrivning av statistiken Adress: Sveavägen 90 113 59 Stockholm Telefon: 010 414 42 00 Fax: 010 414 42 10 E-post: trafikanalys@trafa.se

Läs mer

TYA:s Arbetskraftsbarometer

TYA:s Arbetskraftsbarometer TYA:s Arbetskraftsbarometer Juni 2011 Kund TYA Mottagare Robert Dierks Version Klass Antal sidor 1-5 Datum Statisticons ProjektID 2011-05-30 TYA_4026 Ämne : TYAs Arbetskraftbarometer 2011 juni Författare

Läs mer

Lastbilstrafik 2009 Swedish national and international road goods transport Statistik 2010:3

Lastbilstrafik 2009 Swedish national and international road goods transport Statistik 2010:3 Lastbilstrafik 2009 Swedish national and international road goods transport 2009 Statistik 2010:3 Lastbilstrafik 2009 Swedish national and international road goods transport 2009 Statistik 2010:3 Trafikanalys

Läs mer

Evalvering av Census 2011

Evalvering av Census 2011 SLUTRAPPORT 2014-02-10 1(26) PCA/MIH Peter Werner Evalvering av Census 2011 2(26) Innehåll 1 Inledning... 3 2 Evalvering av hushålls- och bostadsdata... 3 2.1 Population och urval... 3 2.2 Datainsamling...

Läs mer

Sökaktivitet inom olika arbetsmarknadspolitiska program

Sökaktivitet inom olika arbetsmarknadspolitiska program Sökaktivitet inom olika arbetsmarknadspolitiska program Petra Nilsson 20 maj 2011 Working Paper 2011:1 Arbetsförmedlingens Working Paper serie presenterar rapporter som rör analys av arbetsmarknadens funktionssätt

Läs mer

Statistikunderlag rörande tomtransporter och fyllnadsgrader PM 2011:5

Statistikunderlag rörande tomtransporter och fyllnadsgrader PM 2011:5 Statistikunderlag rörande tomtransporter och fyllnadsgrader PM 2011:5 Statistikunderlag rörande tomtransporter och fyllnadsgrader PM 2011:5 Trafikanalys Adress: Sveavägen 90 113 59 Stockholm Telefon:

Läs mer

Företagens utländska handelskrediter (HKU) 2016 NV0118

Företagens utländska handelskrediter (HKU) 2016 NV0118 ES/NS 2016-06-16 1(8) Företagens utländska handelskrediter (HKU) 2016 NV0118 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Sysselsättningsstatistik för det storskaliga skogsbruket 2014 JO0501

Sysselsättningsstatistik för det storskaliga skogsbruket 2014 JO0501 Enheten för Skogspolicy och Analys 2015-07-01 1(8) Sysselsättningsstatistik för det storskaliga skogsbruket 2014 JO0501 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen

Läs mer

Lager av barrsågtimmer 2010 JO0305

Lager av barrsågtimmer 2010 JO0305 Enheten för Skogspolicy och Analys 2011-01-26 1(7) Lager av barrsågtimmer 2010 JO0305 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Reviderad modell för beräkning av körsträckor nya data för vägtrafiken

Reviderad modell för beräkning av körsträckor nya data för vägtrafiken Reviderad modell för beräkning av körsträckor nya data för vägtrafiken 1999-2009 PM 2011:4 Reviderad modell för beräkning av körsträckor nya data för vägtrafiken 1999-2009 PM 2011:4 Trafikanalys Adress:

Läs mer

TYA:s rapport Rekrytering av. lastbilsförare 2012

TYA:s rapport Rekrytering av. lastbilsförare 2012 TYA:s rapport Rekrytering av lastbilsförare 2012 Rapport 4 Kund TYA Mottagare Robert Dierks Version Klass Antal sidor 1-5 Datum Statisticons ProjektID 2012-07-02 TYA_4352 Ämne Uppgifter från TYA:s arbetskraftsbarometer

Läs mer

Industrins kapacitetsutnyttjande 2010 NV0701

Industrins kapacitetsutnyttjande 2010 NV0701 ES/UI 2010-08-18 1(8) Industrins kapacitetsutnyttjande 2010 NV0701 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Lastbilstrafik 2011 Swedish national and international road goods transport 2011. Statistik 2012:6

Lastbilstrafik 2011 Swedish national and international road goods transport 2011. Statistik 2012:6 Lastbilstrafik 2011 Swedish national and international road goods transport 2011 Statistik 2012:6 Lastbilstrafik 2011 Swedish national and international road goods transport 2011 Statistik 2012:6 Trafikanalys

Läs mer

SIKA Statistik Vägtrafik Inrikes och utrikes trafik med svenska. lastbilar, år 2007

SIKA Statistik Vägtrafik Inrikes och utrikes trafik med svenska. lastbilar, år 2007 SIKA Statistik 2008:13 Vägtrafik Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar, år 2007 Swedish national and international road goods transport, year 2007 SIKA Statistik 2008:13 Vägtrafik Inrikes och

Läs mer

Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2006 TK 1006

Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2006 TK 1006 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(155) Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2006 TK 1006 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.0 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 Statistikprodukten

Läs mer

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 1

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 1 SIKA Statistik 2008:20 Vägtrafik Lastbilstrafik 2008 kvartal 1 Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar Swedish national and international road goods transport, quarter 1 2008 SIKA Statistik 2008:20

Läs mer

Översyn av stratifieringsmetoder för Lastbilsundersökningen PM 2011:14

Översyn av stratifieringsmetoder för Lastbilsundersökningen PM 2011:14 Översyn av stratifieringsmetoder för Lastbilsundersökningen PM 2011:14 Översyn av stratifieringsmetoder för Lastbilsundersökningen PM 2011:14 Trafikanalys Adress: Sveavägen 90 113 59 Stockholm Telefon:

Läs mer

Kvalitet på inkomna arbetsgivarutlåtanden

Kvalitet på inkomna arbetsgivarutlåtanden SVAR PÅ REGERINGSUPPDRAG 1 (16) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Kvalitet på inkomna arbetsgivarutlåtanden SVAR PÅ REGERINGSUPPDRAG 2 (16) Innehållsförteckning Kvalitet på inkomna arbetsgivarutlåtanden...1

Läs mer

Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2016:35

Utländska lastbilstransporter i Sverige Statistik 2016:35 Utländska lastbilstransporter i Sverige 2013-2014 Statistik 2016:35 Utländska lastbilstransporter i Sverige 2013-2014 Statistik 2016:35 Trafikanalys Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon: 010

Läs mer

Skogsentreprenörer 2015 JO0504

Skogsentreprenörer 2015 JO0504 Enheten för Skogspolicy och Analys 2016-06-29 1(8) Skogsentreprenörer 2015 JO0504 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) 2015 AM0209

Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) 2015 AM0209 ES/FRS 2015-05-27 1(9) Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) 2015 AM0209 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistikens framställning version 1 1 (9) 2018-06-01 STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Kvartalsutfall för kommuner och landsting Ämnesområde Offentlig ekonomi Statistikområde Finanser för den kommunala sektorn

Läs mer

Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2003

Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2003 Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2003 TK1006 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Transporter och kommunikationer A.2 Statistikområde Vägtrafik A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges

Läs mer

Sysselsättningsstatistik för det storskaliga skogsbruket 2012 JO0501

Sysselsättningsstatistik för det storskaliga skogsbruket 2012 JO0501 Enheten för Policy och Analys 2013-07-03 1(7) Sysselsättningsstatistik för det storskaliga skogsbruket 2012 JO0501 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt

Läs mer

Godstransportflöden - Statistikunderlag med varugruppsindelning PM 2016:3

Godstransportflöden - Statistikunderlag med varugruppsindelning PM 2016:3 Godstransportflöden - Statistikunderlag med varugruppsindelning PM 2016:3 Godstransportflöden - Statistikunderlag med varugruppsindelning PM 2016:3 Trafikanalys Adress: Torsgatan 30 113 21 Stockholm Telefon:

Läs mer

Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2006 TK 1006

Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2006 TK 1006 RM/TRP 2007-06-16 1(12) Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar 2006 TK 1006 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN Programmet för Transportstatistik Johan Eriksson UTVECKLING AV KÖRSTRÄCKE- DATABASEN

STATISTISKA CENTRALBYRÅN Programmet för Transportstatistik Johan Eriksson UTVECKLING AV KÖRSTRÄCKE- DATABASEN STATISTISKA CENTRALBYRÅN Programmet för Transportstatistik Johan Eriksson UTVECKLING AV KÖRSTRÄCKE- DATABASEN 2(42) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. UPPDRAGETS OMFATTNING...3 2. UTVECKLING OCH FÖRBÄTTRING AV GRANSKNING

Läs mer

STATISTIKENS FRAMTAGNING

STATISTIKENS FRAMTAGNING SCBDOK 4.2 TK1009 1 (10) Statistikproducent SCB är kvalitetscertifierad enligt ISO 20252:2012 Avdelningen för regioner och miljö (RM) Enheten för energi- och transportstatistik (ET) Annika Johansson STATISTIKENS

Läs mer

IT i företag A. Allmänna uppgifter IT0101

IT i företag A. Allmänna uppgifter IT0101 IT i företag 2005 IT0101 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Informationsteknik A.2 Statistikområde Användning av och tillgång till IT i företag och bland individer A.3 Statistikprodukten ingår ej i

Läs mer

IT i företag A. Allmänna uppgifter IT0101

IT i företag A. Allmänna uppgifter IT0101 IT i företag 2004 IT0101 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Informationsteknik A.2 Statistikområde Användning av och tillgång till IT i företag och bland individer A.3 Statistikprodukten ingår ej i

Läs mer

Industrins kapacitetsutnyttjande 2008, 2009 NV0701

Industrins kapacitetsutnyttjande 2008, 2009 NV0701 ES/UI 2009-05-26 1(8) Industrins kapacitetsutnyttjande 2008, 2009 NV0701 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistikens framställning version 1 1 (7) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Räkenskapssammandrag för kommuner, landsting och kommunalförbund Ämnesområde Offentlig ekonomi Statistikområde Finanser för den kommunala

Läs mer

Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju)

Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (15) Konjunkturstatistik över sjuklöner (KSju) 2015 AM0209 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

LASTBILSTRAFIK 2017 kvartal 2

LASTBILSTRAFIK 2017 kvartal 2 Statistik 2017:31 LASTBILSTRAFIK 2017 kvartal 2 Publiceringsdatum: 2017-09-20 Kontaktperson: Trafikanalys Sara Berntsson tel: 010-414 42 07, e-post: sara.berntsson@trafa.se Statisticon AB Mats Nyfjäll

Läs mer

Konjunkturstatistik över vakanser (KV) 2007 AM0701

Konjunkturstatistik över vakanser (KV) 2007 AM0701 NA/FRS 2008-01-23 1(10) Konjunkturstatistik över vakanser (KV) 2007 AM0701 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Balansstatistik 2015 NV0103

Balansstatistik 2015 NV0103 ES/NS 2015-06-03 1(11) Balansstatistik 2015 NV0103 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll och

Läs mer

KVALITETSDEKLARATION. IT bland individer. Statistiska Centralbyrån (12) Ämnesområde Levnadsförhållanden

KVALITETSDEKLARATION. IT bland individer. Statistiska Centralbyrån (12) Ämnesområde Levnadsförhållanden 2017-12-06 1 (12) KVALITETSDEKLARATION IT bland individer Ämnesområde Levnadsförhållanden Statistikområde Levnadsförhållanden Produktkod LE0108 Referenstid 2017 2017-12-06 2 (12) Statistikens kvalitet...

Läs mer

Bilaga 2 teknisk beskrivning

Bilaga 2 teknisk beskrivning Bilaga 2 teknisk beskrivning Målpopulation Undersökningsenheten utgörs av företag. Mer precist är det organisationsnumret, den juridiska personen, som definierar undersökningsenheten. Detta betyder att

Läs mer

Lastbilstrafik 2008 kvartal 1-4 Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar TK 1006

Lastbilstrafik 2008 kvartal 1-4 Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar TK 1006 RM/ETL 2009-05-20 1(18) Lastbilstrafik 2008 kvartal 1-4 Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar TK 1006 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt

Läs mer

A.1 Ämnesområde JORD- och SKOGSBRUK, FISKE.

A.1 Ämnesområde JORD- och SKOGSBRUK, FISKE. Husdjur 2002 JO0103 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde JORD- och SKOGSBRUK, FISKE. A.2 Statistikområde Jordbrukets struktur. A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik Ja. A.4 Beställare

Läs mer

Företagens utgifter för IT 2008 NV0802

Företagens utgifter för IT 2008 NV0802 ES/IFI 2009-10-14 1() Företagens utgifter för IT 200 NV002 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

LASTBILSTRAFIK 2018 kvartal 2

LASTBILSTRAFIK 2018 kvartal 2 Statistik 2018:28 LASTBILSTRAFIK 2018 kvartal 2 Publiceringsdatum: 2018-09-20 Kontaktperson: Trafikanalys Sara Berntsson tel: 010-414 42 07, e-post: sara.berntsson@trafa.se Statisticon AB Mats Nyfjäll

Läs mer

LASTBILSTRAFIK 2016 kvartal 2

LASTBILSTRAFIK 2016 kvartal 2 Statistik 2016:31 LASTBILSTRAFIK 2016 kvartal 2 Publiceringsdatum: 2016-09-21 Kontaktperson: Trafikanalys Sara Berntsson tel: 010-414 42 07, e-post: sara.berntsson@trafa.se Statisticon AB Mats Nyfjäll

Läs mer

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 3

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 3 SIKA Statistik 2009:3 Vägtrafik Lastbilstrafik 2008 kvartal 3 Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar Swedish national and international road goods transport, quarter 3 2008 SIKA Statistik 2009:3

Läs mer

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 4

SIKA Statistik Vägtrafik Lastbilstrafik kvartal 4 SIKA Statistik 2009:8 Vägtrafik Lastbilstrafik 2008 kvartal 4 Inrikes och utrikes trafik med svenska lastbilar Swedish national and international road goods transport, quarter 4 2008 SIKA Statistik 2009:8

Läs mer

Produktens benämning: IT i företag Referensår : 2007 (vissa frågor avser 2006) Produktkod: IT0101

Produktens benämning: IT i företag Referensår : 2007 (vissa frågor avser 2006) Produktkod: IT0101 Produktens benämning: IT i företag Referensår : 2007 (vissa frågor avser 2006) Produktkod: IT0101 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och

Läs mer

IT bland individer 2006

IT bland individer 2006 IT bland individer 2006 IT0102 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Informationsteknik A.2 Statistikområde Användning och tillgång av IT i företag och bland individer A.3 Statistikprodukten ingår ej i

Läs mer