FÖR DIG SOM ÄR MELLAN 5-19 ÅR!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖR DIG SOM ÄR MELLAN 5-19 ÅR!"

Transkript

1 FÖR DIG SOM ÄR MELLAN 5-19 ÅR!

2 Före detta elever och stjärnor i Kulturskolan Isabelle Kågström Olle Tjern Frilans inom film och TV Sandvikens kulturskola var mitt andra hem från att jag var 6 till 19 år. Framför allt hängde jag i teatersalen med min teatergrupp Tha family som var mina förebilder och bästa vänner. Vi fick utrymme att utforska scenkonsten men också oss själva. Det var en fantastiskt varm och inspirerande miljö att växa upp i. Musiker och egenföretagare Kulturskolan var för mig en plats att vara mig själv på. Här var folk som jag, jag hade instrumentlärare som såg mig och jag fick vänner för livet. När jag var 12 år gjorde jag första framträdandet med ett Kulturskolan-band och en helt ny värld öppnade sig. Nu har jag gjort ungefär 1200 spelningar runt om i världen. Från gitarr till tvärflöjt Kulturskolan kan ge nya kunskaper, nya vänner och upplevelser för livet Att musiken skulle bli en så stor del av mitt liv hade jag ingen aning om när jag som 8-åring började spela blockflöjt. Så småningom byttes blockflöjten till gitarr och i sjuan upptäckte jag tvärflöjten. Kärleken slog till när jag såg en stor blåsorkester uppträda (i coola uniformer) och hörde den vackra klangen i detta sagolika silverinstrument från den stunden var jag fast. Under mitt liv med musiken har jag fått vara med om många roliga upplevelser, träffat massor av härliga människor, spelat på stora och små konserter och tagit del av mängder av underbar kultur. Sandviken är en fantastisk kulturstad och att få leva här och själv ha förmånen att få spela i Sandvikens Symfoniorkester gör att jag inte kan tänka mig att bo någon annanstans. Idag är jag glad och stolt över att kunna vara med och bidra till att du som är ung i Sandviken får chans att upptäcka och utveckla dina förmågor och talanger tillsammans med oss på Kulturskolan. I den här broschyren visar vi en del av det breda utbud som finns hos oss. Förhoppningsvis hittar du något som ditt hjärta klappar lite extra för och som låter dig smaka på det goda som sång, dans, musik, teater, skrivande och skapande faktiskt kan ge: nya kunskaper, nya vänner och upplevelser för livet. Varmt välkommen till Kulturskolan Sandviken! Yvonne Gärd Kulturskolechef Ylva Larsdotter Frilansar som violinist i Sverige och Europa Jag är väldigt tacksam för Sandvikens kulturskola som finns tillgänglig för alla, oavsett samhällsklass och bakgrund. Genom Kulturskolan fick jag möjlighet att spela med andra barn, upptäcka olika musikgenrer och åka på spännande resor. Tack! Peter Fredriksson Trombonist och general för "Bangen" Jag har alltid varit otroligt intresserad av idrott och hade troligen inte arbetat med musik om jag inte hade haft en fantastisk trombonlärare som var begåvad med ett enormt tålamod och fick mig att fortsätta spela trombon när jag började tappa intresset, det är jag väldigt tacksam för idag. Utöver detta så var det fantastiskt med alla möjligheter som erbjöds att få spela med andra elever.

3 INSTRUMENT Känslan av att kunna skapa musik och hantera ett instrument är svårslagen. Hos oss kan du spela de flesta instrument - slagverk, piano, gitarr, stråkar och blås. Vad sägs om att sätta läpparna till en baryton eller saxofon, kunna spela egna låtar på en gitarr eller hitta tajmingen på en elbas? Vi har allt för kreativa hjärnor Vad klappar ditt hjärta för? Hos oss på Kulturskolan kan du som är mellan 5 och 19 år lära dig att spela instrument, sjunga eller utveckla ditt skapande genom målning, skrivande och teater. Våra lärare, som alla är utbildade pedagoger, lägger stor vikt vid dig som individ och dina personliga mål. Förutom individuell vägledning VISSTE DU ATT DU KAN HYRA INSTRUMENT? Du kan hyra träblås- och brassinstrument av oss i två terminer. Stråkinstrument i mindre storlek finns också att hyra tills du behöver ett fullstort instrument. får du hos oss också möjlighet att utvecklas tillsammans med andra, i ensembler, orkestrar och andra grupperingar. Satsa på musiken? Du som redan är elev hos oss och vill lära dig mer har möjlighet att gå en fördjupningskurs. I fördjupningskursen arbetar du bland annat med musik teori, ensemble spel och annat efter eget behov och önskemål. På de följande sidorna kan du läsa mer om de områden som vi har kurser inom. På vår hemsida hittar du hela vårt utbud samt information om hur du anmäler dig. SÅNG Rösten är ett av de häftigaste verktygen vi har. Sjung ljuvt, vackert, jazzigt eller grawla som en hårdrockare. För dig som gillar att sjunga har vi både körer, gruppsång och individuell coachning. Vad du än väljer får du hjälp att hitta ditt röstläge och lära dig att hantera kroppens alldeles egna instrument. VISSTE DU ATT KULTUR SKOLAN GÖR 100 KONSERTER OCH FÖRESTÄLLNINGAR PER ÅR?

4 SPELDOSAN I speldosan får du som går i årskurs F-2 upptäcka glädjen med sång, musik och rörelse. Du får lära dig musikens grunder och arbeta med puls, rytm och samspel. Vi provar drama och övar gehör genom sång och rörelse. Kursen hålls på din skola, i anslutning till skoldagens slut. BILD & MEDIA Tycker du om att skapa med händerna, med bild, skulptur och animation som uttryck? Kanske är du sugen på att göra en egen film, gjuta i betong eller testa att spela in en podcast? Här finns plats för alla former av skapande och de flesta tekniker. Släpp loss kreativiteten och testa vad som passar dig! KULPÅSEN Här får du som har funktionsnedsättning utvecklas utifrån egna förutsättningar och ha kul på scenen med olika konstnärliga uttryck. I Kulpåsen blandar vi drama, sång, musik, rörelse och bild med att agera, dramatisera och spela. DU SOM SPELAR INSTRUMENT HOS OSS KAN OCKSÅ VARA MED I EN ORKESTER ELLER EN ENSEMBLE TEATER Drömmer du om att stå på scenen eller att spela roller i film och tv? Testa hur det känns att vara häxan i Narnia, en soldat i Nötknäpparen eller varför inte spela huvudrollen i en egen pjäs? I våra teaterkurser får du lära dig mer om gestaltning, kroppsspråk och röstläge och inte minst att låtsas vara någon helt annan. SKRIVA Bor det en författare i dig? De flesta människor bär på berättelser, sanna eller påhittade. På våra skrivarkurser kan du utveckla ditt skrivande och hitta din speciella stil. Tillsammans med en författare i författarklubben får du inspiration och rätt verktyg för att väcka ditt berättande. ANMÄLAN OCH ANTAGNING Läs mer om varje kurs och om hur du anmäler dig på hemsidan: PROVA PÅ! Känner du dig osäker på vad du vill göra? Hos oss får du prova en kurs genom att vara med under de två första kurstillfällena. HOS OSS FÅR DU: minst 25 lektionstillfällen per läsår undervisning av utbildade lärare chans att visa upp ditt arbete för publik genom konserter, utställningar, föreställningar m.m. möjlighet att åka med på läger och resor vara med och påverka Kulturskolans arbete

5 KULTURSKOLAN I SANDVIKEN Kulturskolan med extra allt! ARENAKONSERT ANORDNAS PÅ GÖRANSSON ARENA Hos oss på Kulturskolan får du som är mellan 5 och 19 år möjlighet att upptäcka och utveckla dina kreativa sidor. Som elev hos oss får du också tillgång till en massa andra bra saker; inspirerande miljöer, nya upplevelser, nya vänner och chans att vara med och påverka hur Kultur skolan fungerar. Varje år har vi på Kulturskolan ungefär 100 evenemang där du får möjlighet att medverka. Vi arrangerar alltifrån mindre konserter och utställningar till större före- VISSTE DU ATT FLER ÄN ELEVER I SAND VIKENS SKOLOR TRÄFFAR KULTURSKOLAN GENOM OLIKA AKTIVITETER OCH PROJEKT VARJE ÅR? ställningar med kända artister. Det senaste åren har vi till exempel arrangerat tre arenakonserter på Göransson Arena där våra elever uppträtt tillsammans med artister som Molly Sandén, David Lindgren och Sanna Nielsen. SUK gör Kulturskolan extra kul Du som är elev i Sandvikens Kultur skola kan bli medlem i SUK (Sandvikens ungdomskulturförening). Tack vare SUK kan vi finansiera resor, läger, konserter och andra projekt för Kulturskolans olika grupper. Medlemskapet kostar 60 kr per elev och läsår och ger dig möjlighet till reducerade priser i aktiviteter som får ekonomiskt stöd av SUK. 400 barn & ungdomar på scen! Alla elever i Sandvikens grundskolor har varit inbjudna att se arenakonserterna helt gratis. Varje gång har det varit ungefär barn i publiken och barn och unga på scenen. Molly Sandén 2016 David Lindgren 2013 Sanna Nielsen 2012 Läs mer om SUK på vår hemsida:

6 VISSTE DU ATT DET UNDER ETT LÄSÅR GÅR CA 850 ELEVER PÅ KULTURSKOLAN? Har du många bra idéer? Tycker du att det är kul att vara med och påverka och göra din röst hörd? I vårt eget elevforum Hjärngänget träffas vi några gånger per termin och spånar fram idéer på gemensamma aktiviteter, föreställningar och projekt. Helt enkelt - slår ihop vår kreativa hjärnor och ser till att det händer. Dessutom umgås vi och har kul ihop. Som elev på Kultur skolan är du välkommen att vara med. Här på Kulturskolan finns utbildade lärare från landets konstnärliga högskolor samlade. Förutom att arbeta som pedagoger är flera också utövande musiker. Gemensamt för alla är ett brinnande engagemang för musik och kultur och viljan att ge dig just det du behöver för att växa. Tillsammans upplever vi den glädje och styrka som kul turen innebär. Hjärngänget frågar fem: 1. Vad gör du på Kulturskolan? 2. Vad är det bästa med Kulturskolan? 3. Vilket är ditt bästa minne från Kulturskolan? Julia 15 år Jag är med i Kulpåsen. Det bästa med det är att det är roligt att spela teater och att man får klä ut sig. Mitt bästa minne är när vi spelade Frost. Det var roligt att visa upp för klassen. Vilmer 9 år Jag spelar tvärflöjt i Blåsbandet. Det bästa med Kulturskolan är att man får gå på fester och göra roliga saker. Mitt bästa minne är Fredagsmys på Kultur skolan. Vi finns här för dig! Cornelia 11 år Jag sjunger, spelar teater och trumpet i Blueshunters och i Stålpiporna. Det bästa med Kulturskolan är att man får lära känna många nya kompisar och att jag får göra det jag tycker om. Man kan vara sig själv där. Mitt bästa minne är när vi gjorde Narnia och jag spelade Lucy, Popcorn-konserten var också kul, då spelade jag och sjöng solo. Yara 14 år Jag spelar fiol, både solo och i orkester. Och så spelar jag piano. Det bästa med Kulturskolan är att man har mycket att välja på och att alla får uttrycka sin åsikt. Mitt bästa minne är resan till Stockholm med orkestern hösten 2014, då var vi på konsert i Stockholms konserthus och lyssnade på Kungliga Filharmonikerna. Edvin 16 år Jag spelar tuba, trombon och kontrabas, både i Bessemerblåsarna och i Small Band. Det bästa med Kulturskolan är att man får träffa vänner, ha kul, spela musik och lära känna nytt folk. Mitt bästa minne är Small Bands resa till Nice i Frankrike.

7 sandviken.se/kulturskolan Sandvikens Kulturskola, Köpmangatan 1,

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

et är här det börjar!

et är här det börjar! Det är roligt att kunna! Här får Du lära dig att spela instrument, sjunga, dansa, måla, teckna, och spela teater både i grupp och enskilt. Kulturskolan 60 år Kulturskolan i Huddinge Det är här det börjar!

Läs mer

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan 2015-2016 Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Vi hoppas du förstår vilken förmån du som är ung och bor i Skinnskatteberg har. Du har chansen att utan avgift få lära dig att:

Läs mer

Vår strävan är att få eleverna att delta i samspel med andra

Vår strävan är att få eleverna att delta i samspel med andra Vår strävan är att få eleverna att delta i samspel med andra Bra att veta Var finns Kulturskolan? Den största delen av verksamheten finns i vårt eget hus på Eskilstunavägen 14 i Strängnäs. Naturligtvis

Läs mer

Kursprogram Västerås Kulturskola

Kursprogram Västerås Kulturskola Kursprogram Västerås Kulturskola UPPLEV GLÄDJEN I ATT SPELA, SJUNGA, DANSA, AGERA, SKAPA OCH MÅLA...! Välkommen till Västerås Kulturskola För dig som söker kunskap och vill utveckla din kreativitet och

Läs mer

Angereds Kulturskolor

Angereds Kulturskolor Angereds Kulturskolor 2009/2010 Välkommen till Angereds Kulturskolor För alla som bor i Angered och är mellan 6 och 16 år! Kulturskolorna erbjuder undervisning efter skoltid i de flesta konstarter. Du

Läs mer

Vad är det bästa med Kulturskolan?

Vad är det bästa med Kulturskolan? Kulturskolans elever svarar på frågan: Vad är det bästa med Kulturskolan? Att det finns så mycket att välja på. Man får nya vänner. Man får vara med i föreställningar. Friheten att kunna uttrycka sig med

Läs mer

MUSIKSKOLAN. Vårterminen 2015

MUSIKSKOLAN. Vårterminen 2015 MUSIKSKOLAN Vårterminen 2015 Kära musikvän! Musikskolan i Boxholms kommun erbjuder barn och ungdomar möjligheten att i sin egen takt utvecklas inom musik. Denna broschyr presenterar dessa möjligheter och

Läs mer

Fotograf: Hans-Göran Johnson MUSIKSKOLAN

Fotograf: Hans-Göran Johnson MUSIKSKOLAN Fotograf: Hans-Göran Johnson MUSIKSKOLAN Musikskolan_FALKOPING_2005.indd 9 05-04-05 23.53.33 Den här broschyren innehåller det mesta som du behöver veta om Musikskolan i Falköping. Allt är uppställt i

Läs mer

STUDIER & INTRÄDESPROV

STUDIER & INTRÄDESPROV ÅLANDS MUSIKINSTITUT STUDIER & INTRÄDESPROV 2018 Ålands musikinstitut är en skola för dig som vill lära dig att spela ett instrument, sjunga eller dansa. Ålands musikinstitut För de yngsta finns danslekskolan

Läs mer

Välkommen till Nya Musikskolan läsåret

Välkommen till Nya Musikskolan läsåret Vi som jobbar på Musikskolan Susanna Elmgren Lena Egardt Ewa Nylander Faiez Michail Andreas Bölling arbetslagsledare, träblås, sång, kör och orkester stråk, spelmanslag och orkester gitarr och gitarrorkester

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

Kulturskolan i Sjöbo Läsåret 2011-2012

Kulturskolan i Sjöbo Läsåret 2011-2012 Kulturskolan i Sjöbo Läsåret 2011-2012 Kulturskolan i Sjöbo erbjuder musikskola, teaterverksamhet, kreativt scenskapande och dockteaterverkstad. I vår verksamhet har vi ca 400 härliga, duktiga elever som

Läs mer

VILL DU LÄRA DIG SPELA ELLER SJUNGA?

VILL DU LÄRA DIG SPELA ELLER SJUNGA? VILL DU LÄRA DIG SPELA ELLER SJUNGA? Då är du välkommen att anmäla dig till Musikskolan Gislaved. Hos oss kan du lära dig spela ett instrument eller att sjunga. Vi har också många orkestrar, musikgrupper,

Läs mer

ÅLANDS MUSIKINSTITUT Musik- & Dansstudier

ÅLANDS MUSIKINSTITUT Musik- & Dansstudier ÅLANDS MUSIKINSTITUT Musik- & Dansstudier 2019 Ålands musikinstitut Ålands musikinstitut är en skola för dig som vill lära dig att spela ett instrument, sjunga eller dansa. Från 7 års ålder kan du söka

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2015-2016 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

Musik Grundkurs. Hej!

Musik Grundkurs. Hej! 1 Musik Grundkurs Tänk att få glänta på dörren till musikens underbara värld. Här får du prova på att spela olika instrument. Undervisningen sker i grupp på olika skolor i kommunen. Se vår hemsida. I förskoleklass

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Kulturskolan. Kursprogram. teater. sång musik. dans

Kulturskolan. Kursprogram. teater. sång musik. dans Kulturskolan teater sång musik Kursprogram dans Ett helt hus och alla lärare väntar på dig! Vi är glada att hälsa dig välkommen till Ängelholms Kulturskola. Vi har öppenhet, omtanke och handlingskraft

Läs mer

Det finns mycket att välja på. Här är en liten guide till dig som funderar. Mycket nöje

Det finns mycket att välja på. Här är en liten guide till dig som funderar. Mycket nöje ATT VÄLJA INSTRUMENT Det finns mycket att välja på. Här är en liten guide till dig som funderar. Mycket nöje Instrumentvisning på Musikskolan 26 april 2017 klockan 18:00-19:30 Välkommen att prova på de

Läs mer

KULTURSKOLAN KURSKATALOG 15/16

KULTURSKOLAN KURSKATALOG 15/16 KULTURSKOLAN KURSKATALOG 15/16 VÄLKOMMEN TILL KULTURSKOLAN Kultur kan vara så mycket. Den kan ge självförtroende och samhörighet, beröra och påverka, konsumeras och utövas. Konsten sätter känslor på upplevelser

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2011-2012 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

falun.se/kulturskolan Kulturskolan i Falun Läsåret

falun.se/kulturskolan Kulturskolan i Falun Läsåret falun.se/kulturskolan Kulturskolan i Falun Läsåret 2017 2018 Välkommen till Kulturskolan i Kulturhuset tio14! Kulturskolan har nyligen flyttat in i fantastiska lokaler i Kulturhuset tio14 där vi tillsammans

Läs mer

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN - Skolan du längtar till Välkommen till Kulturskolan! Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga,

Läs mer

TRUMPET, VALTHORN, BARYTON, TROMBON & P-BONE & P-TRUMPET

TRUMPET, VALTHORN, BARYTON, TROMBON & P-BONE & P-TRUMPET TRUMPET, VALTHORN, BARYTON, TROMBON & P-BONE & P-TRUMPET Steffen Mickeler Kontaktuppgifte r: Steffen.Mickeler@vara.se Tele: 070-890 77 29 Instrument, ämne: Trumpet, valthorn, baryton och trombon samt p-bone

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2015 och verksamhetsplan 2016 Leksands musikskola

Kvalitetsredovisning 2015 och verksamhetsplan 2016 Leksands musikskola Kvalitetsredovisning 2015 och verksamhetsplan 2016 Leksands musikskola Kvalitetsredovisning 2015 Uppdrag Musikskolan är drivkraften i kommunenskultur- och musikliv och bidrar till individers personliga

Läs mer

Utbud läsåret 2014-2015

Utbud läsåret 2014-2015 YDRE KULTURSKOLA YDRE KULTURSKOLA SVANTE SIGURDSSON musikledare, fiol, dragspel svante.sigurdsson@ydre.se 070-668 96 02 BJÖRN NORDIN gitarr, bas bjorn.nordin@ydre.se 070-201 07 81 BOBO HERMANSSON måleri,

Läs mer

KULTURSKOLAN KURSKATALOG 12/13

KULTURSKOLAN KURSKATALOG 12/13 KULTURSKOLAN KURSKATALOG 12/13 VÄLKOMMEN TILL KULTURSKOLAN Hos oss finns möjligheten att göra det omöjliga möjligt, drömmen sann och ge lusten vingar. Toner som sammanfogas och rörelse som uttrycker. Form,

Läs mer

KULTURSKOLAN KURSKATALOG 13/14

KULTURSKOLAN KURSKATALOG 13/14 KULTURSKOLAN KURSKATALOG 13/14 VÄLKOMMEN TILL KULTURSKOLAN Hos oss finns möjligheten att göra det omöjliga möjligt, drömmen sann och ge lusten vingar. Toner som sammanfogas och rörelse som uttrycker. Form,

Läs mer

2018/19 YDRE KULTURSKOLA

2018/19 YDRE KULTURSKOLA Läsåret 2018/19 YDRE KULTURSKOLA Hej! Kultur blir för vissa människor en mycket stor del av livet, och den kreativa lusten brinner med jämn och stark låga. För andra är kultur bara ett gott sällskap; en

Läs mer

MUSIKSKOLAN. Läsåret 2018/2019

MUSIKSKOLAN. Läsåret 2018/2019 MUSIKSKOLAN Läsåret 2018/2019 Kära musikvän! Musikskolan i Boxholms kommun erbjuder barn och ungdomar möjligheten att i sin egen takt utvecklas inom musik. Denna broschyr presenterar dessa möjligheter

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Kulturskolan föräldraundersökning VT-16. Undersökningsperiod: > Antal svar: 49 Svarsfrekvens: -

Kulturskolan föräldraundersökning VT-16. Undersökningsperiod: > Antal svar: 49 Svarsfrekvens: - Kulturskolan föräldraundersökning VT-16 Undersökningsperiod: 2016-04-04 -> 2016-05-07 Antal svar: 49 Svarsfrekvens: - Hur fick du information om Kulturskolans verksamhet och utbud? 100,0% 90,0% 80,0% 70,0%

Läs mer

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN KULTURSKOLAN 2014 2015 Kulturskolan LOMMA KOMMUN VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS! Söndagen den 16 mars Bjärehovskolan i Bjärred, kl 11.00-13.00 Pilängskolan i Lomma, kl 15.00-17.00 Ta med hela familjen och prova

Läs mer

Anmälan till kulturskolan

Anmälan till kulturskolan Anmälan till kulturskolan * Obligatoriska fält 1 Dina uppgifter 1.1 Personnummer* 1.2 Förnamn* 1.3 Efternamn* 1.4 Adress* 1.5 Postnummer* 1.6 Ort* 1.7 E-post* 1.8 Telefon* 1.9 Mobil Sida 1 av 9 2 Elevens

Läs mer

Välkommen till Eskilstuna musikskola

Välkommen till Eskilstuna musikskola Välkommen till Eskilstuna musikskola Vi vill stimulera flickor och pojkar till eget skapande och bidra till ett rikt och varierat musikliv i Eskilstuna. Musikskolan är en frivillig skolform som vill ge

Läs mer

Kursprogram LÄSÅRET 2014/2015

Kursprogram LÄSÅRET 2014/2015 Kursprogram LÄSÅRET 2014/2015 Västerås Kulturskola VASTERAS.SE/KULTURSKOLAN UPPLEV GLÄDJEN I ATT SPELA, SJUNGA, DANSA, AGERA, SKAPA OCH MÅLA...! Välkommen till Västerås Kulturskola För dig som söker kunskap

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM Sverige kan stoltsera med en stor mängd fantastiska låtskrivare och artister som försett några av världens i särklass största artister med toppklassigt låtmaterial. Namn

Läs mer

Utveckla resonemang om musikupplevelser Här är några saker du ska tänka på när du resonerar:

Utveckla resonemang om musikupplevelser Här är några saker du ska tänka på när du resonerar: Utveckla resonemang om musikupplevelser Här är några saker du ska tänka på när du resonerar: Förklara varför Ge exempel Visa med olika alternativ Generalisera Fördjupa med frågor Använd bindeord för att

Läs mer

Vecka 19, 20, 21 på Kulturskolan

Vecka 19, 20, 21 på Kulturskolan Vecka 19, 20, 21 på Kulturskolan Inspirationsveckor hos Sjöbo Kulturskola 2019 Språkträning Hej! Vill du prova på något nytt? Hos oss på Kulturskolan är det fritt fram att prova massor av aktiviteter under

Läs mer

50-årsjubileum 2017! Ale Kulturskola

50-årsjubileum 2017! Ale Kulturskola 50-årsjubileum 2017! Ale Kulturskola 2017-18 Välkommen till Ale Kulturskola! I Ale Kulturskola kan du lära dig spela ett instrument, måla och teckna, gå i teaterskola, vara med i stråk- eller blåsorkester,

Läs mer

Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm

Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm Nybörjare erövrar nya världar Musik är El Sistemas verktyg, vårt gyllene nav. Det är musiken som bidrar till att ge barn, ungdomar och familjer energi, styrka,

Läs mer

Kulturskolan. Uppropstider VÄLKOMMEN TILL VERKSAMHETSÅRET 2013 / 2014 OCH ORDINARIE TIDER FÖR VÅR GRUPPVERKSAMHET KONTAKT 0586-611 95

Kulturskolan. Uppropstider VÄLKOMMEN TILL VERKSAMHETSÅRET 2013 / 2014 OCH ORDINARIE TIDER FÖR VÅR GRUPPVERKSAMHET KONTAKT 0586-611 95 Kulturskolan VÄLKOMMEN TILL VERKSAMHETSÅRET 2013 / 2014 Uppropstider OCH ORDINARIE TIDER FÖR VÅR GRUPPVERKSAMHET KONTAKT 0586-611 95 INNEHÅLL Stråkinstrument... 3-4 Fiol... 3 Altfiol... 3 Cello... 3 Kontrabas...

Läs mer

Kulturskolan LOMMA KOMMUN

Kulturskolan LOMMA KOMMUN Kulturskolan LOMMA KOMMUN KULTURSKOLAN 2012-2013 VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS! Foto: Anna Blindh Carlsson och Christian Almström Söndagen den 18 mars Bjärehovskolan i Bjärred kl 11.00-13.00 Pilängskolan i

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

För dig som är nyfiken på musik

För dig som är nyfiken på musik Musikskolan i Upplands Musikskolan i Upplands Väsby Väsby För dig som är nyfiken på musik Blåsinstrument Musikens språk Att få utveckla sig genom musik ger barn och ungdomar ett språk och ett verktyg till

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

KULTURSKOLAN VT Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande.  BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2017 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2013-2014 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

GSOPULS HIMMEL OCH JORD MED FULL ORKESTER RAKT IN I LIVETS STORA FRÅGOR

GSOPULS HIMMEL OCH JORD MED FULL ORKESTER RAKT IN I LIVETS STORA FRÅGOR GSOPULS HIMMEL OCH JORD MED FULL ORKESTER RAKT IN I LIVETS STORA FRÅGOR LÄRARHANDLEDNING Välkommen till kreativt samspel med Göteborgs Symfoniker och GSOPULS. Detta är en lärarhandledning som är indelad

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING KULTURSKOLAN

KVALITETSREDOVISNING KULTURSKOLAN KVALITETSREDOVISNING 2014-2015 KULTURSKOLAN Kvalitetsredovisning Kulturskolan Kultur Svalöv Innehållsförteckning Inledning Policy och mål * Strategisk inriktning * Interna mål för Kulturskolan *Prioriterade

Läs mer

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN DANDERYDS KULTURSKOLA Noragårdsvägen 27, 182 34 DANDERYD 08-568 910 96 kulturskolan@danderyd.se www.danderyd.se/kulturskolan 1 Äntligen! Musik

Läs mer

Styrdokument - Kulturplan

Styrdokument - Kulturplan Styrdokument - Kulturplan 2018-2019 Plan Diarienummer: KS2018/1047-1 Dokumentansvarig: Mariella Sivertstrand Beredande politiskt organ: Bildningsutskottet Beslutad av: Kommunstyrelsen Datum för beslut:

Läs mer

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning. Program 2015/2016. www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning. Program 2015/2016. www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne Majorna-Linné stadsdelsförvaltning Program 2015/2016 www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne Välkommen till Kulturskolan är till för dig som är 6 19 år och bor i Kungsladugård, Sanna, Majorna, Stigberget,

Läs mer

Kulturskolan Eksjö 15 16

Kulturskolan Eksjö 15 16 Kulturskolan Eksjö PROGRAMKATALOG 2015 2016 ära kulturvän! I alla tider har människor sjungit, dansat, spelat musik och berättat historier för varandra på olika sätt. Att uttrycka sig konstnärligt är ett

Läs mer

Lilla Edets Musikskola

Lilla Edets Musikskola information år 4-9, läsåret 2013/2014 Lilla Edets Musikskola utbildning Välkommen till musikskolan I den här foldern hittar du information om musikskolan i Lilla Edet. I slutet av foldern hittar du en

Läs mer

Att välja instrument

Att välja instrument 1 Vetlanda kommun Musikskolan Att välja instrument Uppdat. 2007-05-04 2 MUSIKSKOLAN EN UNIK SKOLA På Musikskolan får du lära dig att spela ett musikinstrument, något du kan ha glädje av hela livet. Det

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

NACKA MUSIKSKOLA 2009/2010

NACKA MUSIKSKOLA 2009/2010 NACKA MUSIKSKOLA 2009/2010 NACKA MUSIKSKOLA 2009/2010 Nacka musikskola erbjuder barn och ungdomar en bred musikundervisning med hög kvalitet inom olika musikstilar efter vars och ens intresse, ambition

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KULTURSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL KULTURSKOLAN VÄLKOMMEN TILL KULTURSKOLAN Skapande för alla åldrar i Kulturskolan Välkommen till ett spännande musikaliskt och estetiskt lärande som du kan ha glädje av livet ut i olika former och sammanhang. Att lära

Läs mer

Kulturskolans elevenkät 2017 Kultur & Fritid Total - samtliga ämnen

Kulturskolans elevenkät 2017 Kultur & Fritid Total - samtliga ämnen Kulturskolans elevenkät 2017 Kultur & Fritid Total - samtliga ämnen Kommunledningskontoret Kungsbacka kommun april 2016 Projektledare: Linnéa Wahlrot Kommunledningskontoret 0300-83 49 66 linnea.wahlrot@kungsbacka.se

Läs mer

Skapande skola- projekt 2014-2015. Allt är möjligt på teatern

Skapande skola- projekt 2014-2015. Allt är möjligt på teatern Skapande skola- projekt 2014-2015 Allt är möjligt på teatern VEM HÅLLER I SKAPANDE SKOLA- PROJEKTEN? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i skapande skola- projekten. Susanna har

Läs mer

2019/20 YDRE KULTURSKOLA

2019/20 YDRE KULTURSKOLA YDRE KULTURSKOLA Läsåret 2019/20 Hej! Kultur blir för vissa människor en mycket stor del av livet, och den kreativa lusten brinner med jämn och stark låga. För andra är kultur bara ett gott sällskap; en

Läs mer

Skapande skola- projekt 2014-2015

Skapande skola- projekt 2014-2015 Skapande skola- projekt 2014-2015 Allt är möjligt på teatern VEM HÅLLER I SKAPANDE SKOLA- PROJEKTET? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i Teater Eksems skapande skola- projekt.

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2014-2015 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

Kulturskolan Läsåret

Kulturskolan Läsåret falun.se/kulturskola Kulturskolan Läsåret 2016 2017 Musik, dans, teater, konst och naturskola Välkommen till Kulturskolan Kulturskolan är en mötesplats för barn, unga och vuxna i Falun. Vi erbjuder undervisning

Läs mer

2012/2013. en helt ny

2012/2013. en helt ny 2012/2013 en helt ny en helt ny På den här sidan brukar jag författa en liten text som på något sätt fångar in vad vår verksamhet står för. De gångna åren har det varit mina egna ord men i år tänker jag

Läs mer

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN KULTURSKOLAN Kulturskolan LOMMA KOMMUN 2019 2020 VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS! Söndagen den 17 mars Bjärehovskolan i Bjärred, kl 11.00-13.00 Vinstorpskolan i Lomma, kl 15.00-17.00 Ta med hela familjen och

Läs mer

instrument och Genrer Ett utdrag Stråkinstrument: Klassisk Musik / Västerländsk konstmusik

instrument och Genrer Ett utdrag Stråkinstrument: Klassisk Musik / Västerländsk konstmusik instrument och Genrer Ett utdrag Klassisk Musik / Västerländsk konstmusik Klassisk musik är ett mer vanligt namn för det som egentligen heter västerländsk konstmusik. Det är sådan musik som vi i Europa

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Kulturskolan Läsåret 19/20

Kulturskolan Läsåret 19/20 Kulturskolan Läsåret 19/20 Välkommen till Kulturskolan läsåret 2019-2020 Kulturskolan är en del av Öckerö kommuns skolverksamhet och vi är ett estetiskt komplement till övrig skolutbildning. Hos oss kan

Läs mer

Kulturskolan KULTURSKOLAN

Kulturskolan KULTURSKOLAN Kulturskolan KULTURSKOLAN 2018 2019 VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS! Söndagen den 11 mars Vinstorpskolan i Lomma, kl 11.00-13.00 Bjärehovskolan i Bjärred, kl 15.00-17.00 Ta med hela familjen och prova Kulturskolans

Läs mer

ATT VÄLJA INSTRUMENT. Det finns mycket att välja på. Här är en liten guide till dig som funderar. Mycket nöje

ATT VÄLJA INSTRUMENT. Det finns mycket att välja på. Här är en liten guide till dig som funderar. Mycket nöje ATT VÄLJA INSTRUMENT Det finns mycket att välja på. Här är en liten guide till dig som funderar. Mycket nöje Är det svårt att spela klarinett? Måste man ha långa fingrar för att spela gitarr? Kan man spela

Läs mer

Premiär för Prima. En ny skola för årskurs 6 9 i Farsta Centrum

Premiär för Prima. En ny skola för årskurs 6 9 i Farsta Centrum Premiär för Prima En ny skola för årskurs 6 9 i Farsta Centrum Inspiration Kreativitet Utveckling Prima handlar om kreativitet och digital kompetens! Prima är en helt ny, spännande form av grundskola.

Läs mer

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan Vårspel 2016 vecka 10-16 Kulturskolan Under våren får du chansen att spela mycket mer hos oss utan att det kostar något extra. I stället för vanlig lektion får du vara med i olika ensembler och grupper.

Läs mer

Kursplan. 685 80 Torsby kulturskolan@edu.torsby.se Fax.0560-162 84

Kursplan. 685 80 Torsby kulturskolan@edu.torsby.se Fax.0560-162 84 Kursplan Denna kursplan är en redogörelse av innehållet i den undervisning som erbjuds vid Torsby Kulturskola. Kursplanen ska ses som ett komplement till gällande verksamhetsplan. Instrumentallektioner.

Läs mer

Nyanmälan till Kulturskolan

Nyanmälan till Kulturskolan Skyddade personuppgifter Skyddade personuppgifter [Platshållare, Databastext] [Platshållare, Databastext] Kommer formuläret att behandla skyddade personuppgifter? * (Endast ett val) Ja Nej Jag fyller i

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på sommarlovet...

Läs mer

Musik- och kulturskolan

Musik- och kulturskolan RAPPORT 2016-02-03 Musik- och kulturskolan 2015 i statistik, text och bild Sammanställd av: Patrik Karlsson, Kulturskolechef Datum: 2016-02-24 Förord Musikskolan grundades 18 juni 1962, mellan klockan

Läs mer

Information och anmälan 2015/2016

Information och anmälan 2015/2016 Centrum Information och anmälan 2015/2016 www.goteborg.se/kulturskolancentrum 1 Kulturskolan erbjuder undervisning i musik bild och form dans teater film digitalt skapande Välkommen till kulturskolan Till

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Kulturskolan Läsåret 2013-2014

Kvalitetsredovisning. Kulturskolan Läsåret 2013-2014 Kvalitetsredovisning Kulturskolan Läsåret 2013-2014 Innehållsförteckning Inledning Förutsättningar/Organisation Fördelning personal Nyckeltal och Verksamhetsområden Ämneskurser Ensembleverksamhet Integrerad

Läs mer

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som byggts upp under

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKINSTITUTET! VANDA MUSIKINSTITUT VMO - VMI 2017

VÄLKOMMEN TILL MUSIKINSTITUTET! VANDA MUSIKINSTITUT VMO - VMI 2017 VÄLKOMMEN TILL MUSIKINSTITUTET! VANDA MUSIKINSTITUT VMO - VMI 2017 VANDA MUSIKINSTITUT (VMI) Kom och lär dig musik till ett av Finlands största musikinstitut! Vanda musikinstitut ägs av Vanda stad och

Läs mer

Är alla blås- och stråkinstrument på väg ut ur musik- och kulturskolorna? Ersatta med sång eller elgitarrer?

Är alla blås- och stråkinstrument på väg ut ur musik- och kulturskolorna? Ersatta med sång eller elgitarrer? Håkan Sandh projektledare Sveriges Musik- och Kulturskoleråd Box 16344 S-103 26 STOCKHOLM Besöksadress: Nybrokajen 11 +46 708 317 498 hakan.sandh@smok.se www.smok.se 07-10-1707-10-17 Är alla blås- och

Läs mer

Ralingsåslägret - musik och gemenskap på kristen grund

Ralingsåslägret - musik och gemenskap på kristen grund Anmäl dig senast 30 april, men vänta inte i onödan! Antalet platser är begränsat. Först till kvarn Snart är det dags! Svenska Missionskyrkans Musikkårer inbjuder till musikläger på Ralingsåsgården den

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Kulturpedagogiska projekt

Kulturpedagogiska projekt Kulturpedagogiska projekt VEM HÅLLER I KULTURPROJEKTEN? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i de kulturpedagogiska projekten. Susanna har flera års erfarenhet av att leda kurser

Läs mer

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan Sång- och orkesterklasser Haninge musikklassers verksamhet är förlagd till Brandbergsskolan och är integrerad med skolans övriga verksamhet. Vi följer samma läroplan

Läs mer

Välkommen till. Musik & Dansskolan

Välkommen till. Musik & Dansskolan Välkommen till Musik & Dansskolan älkommen till usik & Dansskolan i Piteå Musik & Dansskolan är en skola i kommunal regi som är till för dig som vill lära dig spela, sjunga eller dansa. Du kan söka till

Läs mer

Kulturskolans. Inspirationsvecka

Kulturskolans. Inspirationsvecka Kulturskolans Inspirationsvecka 19-26 mars 2017 Söndag 19/3 Improvisation Kom och prova på improvisation med lärarkomp! Vi kommer att spela två välkända jazzstandards: Cantaloupe Island och Autumn Leaves.

Läs mer

Noter, instrument och tillbehör för musikundervisning i klass och kulturskola

Noter, instrument och tillbehör för musikundervisning i klass och kulturskola Noter, instrument och tillbehör för musikundervisning i klass och kulturskola 2011-2012 Välkommen till musikskolan.se Vi vill inspirera människor att upptäcka och utveckla sin förmåga och glädje i att

Läs mer

Teori och sammanhang Samtal kring dans som ämne, estetisk verksamhet, kultur och konstform. Kännedom om grundläggande danstekniska begrepp.

Teori och sammanhang Samtal kring dans som ämne, estetisk verksamhet, kultur och konstform. Kännedom om grundläggande danstekniska begrepp. Ämnesplan för Värmdö Kulturskola Dans Kunskap, motorik och kroppskännedom Grundläggande kroppskännedom samt ökad uppfattning om begrepp som tid, kraft och rum. Kunna utföra enkla grundrörelser i relation

Läs mer

Instrumentkunskap och olika musikgrupper

Instrumentkunskap och olika musikgrupper Instrumentkunskap och olika musikgrupper Namn: Klass: I detta arbetsområde kommer du att få lära dig fakta om olika instrument, vilken instrumentgrupp de olika instrumenten tillhör och lära dig att höra

Läs mer