Verksamhetsplan år

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan år"

Transkript

1 Verksamhetsplan år Skidkul Vi siktar på ett liknande upplägg kommande säsong som den gångna, att vi kör en dag i veckan på måndagar. Inomhus- och barmarksträning startar från och med oktober på onsdagar i Främbyskolan. Sedan kommer vi haka på klubbens läger till Björnrike som är en succé bland de yngre. Vi börjar på snö i Källviken så fort det finns möjlighet i backen. De som vill kommer att uppmuntras att delta i Södra Dalacupen. U10 Peter Strandberg kommer att vara teamleader tillsammans med Björn Rinstad. U10 kommer i år vara barn födda 07 och 08. Gruppen kommer i år att bli relativt stor med alla 08or som är ett stort gäng. Men vi har också många tränare med de tränare som följer med upp sina egna 08or, så vi ser ut att ha balans på antal tränare/aktiva. Start på ordinarie träningar blir med inomhus- och barmarksträning från och med oktober. Troligen kommer vi att träna mer barmark än föregående säsong i närheten av Främby. För 07orna som även var U10 förra året kommer vi prova på att anordna ett läger i Juvass runt månadsskiftet Sept-Okt. Senare på klubbens breddläger till Björnrike kommer såklart hela gruppen med 07or och 08or bjudas in o deltaga. Björnrike lägret brukar alltid vara lyckat och vi siktar och vill få med så många som möjligt där. Därefter påbörjar träningen i Källviksbacken så snart det finns möjlighet i backen. Vi kommer träna två ordinarie tillfällen per vecka, tillsammans med U12 på en av dagarna. Och även i år siktar vi på att lägga in några extra gyllene fredags eftermiddagar med extra träningar för de som kan, riktigt kul o lyxiga träningar med backen för oss själva. Vi kommer att bedriva vår träning och sporra till Glada och skickliga skidåkare i positiv gemenskap. Alla ska få utvecklas och få utmaningar på sin individuella nivå i gruppen, något vi lyckades med föregående år och även i år kommer att göra. Vi kommer att fortsatt köra ett liknande upplägg och övningar som föregående år. Där främst friåknings- och teknikbanorna gav bra utveckling. Vi kommer dock försöka strukturera upp vilka övningar vi kör i vilken ordning ngt mer, samt nu med fler tränare anpassa övningarna än mer efter de aktivas individuella nivåer. Tidigt på säsongen i januari så vill köra ett liknande läger som Idre-lägret vi hade säsongen innan. Ett kul läger som verkligen sporrade och skapade gemenskap. Vi kommer att uppmuntra och försöka få ut så många som möjligt på Södra Dalacupen, Dalacupen och närliggande tävlingar för att bygga gemenskap och finna glädje i att komma till nya backar och tävla tillsammans. Under säsongen kommer vi att behöva aktiv hjälp av föräldrar i backen i samband med träningarna, det är nödvändigt och höjer kvaliteten på träningarna samt avlastar ordinarie tränarna. Samtidigt så är det kul med att vi är fler i verksamheten som hjälper till. Även i år siktar vi på att ha träningssamarbete vid några tillfällen med IFK Borlänge Alpin. IFK Falun Skidor E-post: falunalpin@telia.com 1(7)

2 U12 Verksamhetsplan säsongen för gruppen U12 Övergripande målsättning med verksamheten Vårt mål är att alla skall utveckla sin skidåkning under säsongen men även att vi skall ha fler aktiva som deltar i tävlingar under säsongen. Genomförandebeskrivning Aktiva och tränare Aktiva Säsongen 2016/17 är U12 ca 12 åkare Tränare Tränare kommer att vara Stefan Grimberg, Kattis Sandberg, Klara Norling Vi planerar även att samköra några träningar med Borlänge Alpin. Planerad träningsverksamhet Distriktsläger/träningar Vi planerar att delta i organiserade tränings- och tävlingsverksamheter som anordnas av Dalarnas skidförbund. Målsättningen är att ett flertal åkare på minst hälften av lägren. Barmarksträning U12 deltar i barmarksträningen tillsammans med U14 och U16. Från och med skolstarten anordnas barmarksträningar två gånger i veckan, med fokus på kondition, styrka, balans, koordination och snabbhet. Under inomhusträningarna intensifieras styrketräningen, men vi kör även en hel del snabbhet, balans och koordination. Snöträning U12 kommer att ha organiserad träning i Sölden under vecka 44. Efter Sölden kommer åkarna erbjudas distriktsträning enligt ovan men även eventuellt ett eget läger kommer att planeras in. Stomplanen för distriksläger finns på Falu Alpins hemsida. Vår ambition är att komma på snö så fort som möjligt och förhoppningsvis innan jullovet, men att vi även under jullovet har ett flertal miniläger på hemmaplan. Vår målsättning med snöträningen är att alla skall utveckla sin IFK Falun Skidor E-post: falunalpin@telia.com 2(7)

3 skidåkning med syfte att lyckas bra i banåkningen. Vi kommer att träna efter principen 40% banåkning, 40% teknikträning i bana eller utan 20% friåkning. Planerad tävlingsverksamhet Målet för säsongens tävlingsverksamhet är att minst fyra av gruppens aktiva ska kvalificera sig till och delta i LVC-finalen. Det betyder deltagande i minst 4 av de 8 LVC-kvalen. Utöver LVCtävlingarna så är målsättningen att minst 6 aktiva till skall delta i någon deltävling i Dalacupen och några fler i Södra Dalacupen U14 Tränare: Peter Flodberg, Anders Bäck, Alexander Caris U14-gruppen är ca 10 aktiva åkare i åldern år. Gemenskap och teamkänsla prioriteras men möjlighet till individuell utveckling mot tävling är uttalat. Målet är att få så många som möjligt att stanna kvar och utveckla sin skidåkning samtidigt som vi erbjuder en tränings- och tävlingskvalitet som möjliggör ansökan till idrottsgymnasium. Stor vikt läggs på träning tillsammans med distriktet. Detta kombineras med tävling och medverkan i LVC och DalaCup. Resultatmål 80 % fortsätter med skidåkning även nästa säsong 75 % deltar i LVC finalen Barmarksträning Barmarksträningen pågår kring Lugnet augusti-september. Inomhusträning bedrivs under oktober-december. Vi försöker träna 2 dagar i veckan och ofta tillsammans med övriga aktiva i U12-U16. I maj kommer vi att genomföra någon lämplig avslutningsaktivitet som ungdomarna är med och planerar. Snöträning Snöträningen i Källviksbacken hoppas vi kunna starta under jullovet. Ordinarie träningsdagar är tisdagar och torsdagar med extra träning på onsdagar. Ambitionen är att träna så mycket som möjligt tillsammans med U16. Vi kommer också att åka tillsammans med U12. Vid flera tillfällen kommer gemensamma banor att sättas. Läger Under hösten/vintern kommer vi att delta i ett antal läger barmarksläger och läger på snö med start i Juvass och sedan Sölden v44 där efter blir det distriktsläger och klubbläger. Vi kommer också lägga träningsläger i Kläppen inför LVC finalen. IFK Falun Skidor E-post: falunalpin@telia.com 3(7)

4 Tävling Vi kommer att delta i LVC med målet att ha så många med som möjligt i finalen. För att komma till final krävs start i 50 % av kvalen. Vi planerar också deltagande i DalaCup. AU träning U16+ Tränare: Erik Gabrielsson, Tomas Pers, Mats Tegmark, Hans Liljenborg Aktiva åkare: U16 U17 U17+ Lova Liljenborg Ahnoo Sandberg Jakob Bergman Josefine Hellman Hanna Flodberg Sara Bruhn Elin Edlund David Tegmark Emma Borelius Jona Granath Manfred Barck Viktoria Andersson Gabriel Granath Filip Hedberg Mattias Lövkvist Martin Bergman Malin Gabrielsson Björn Gabrielsson Erik Rosengren Erik Gabrielsson Anna Hinders Ida Hinders David Kallin Leif Kallin Peter Strandberg Tomas Strandberg Barmarksträning Vi kör gemensam barmarksträning med U12 och U14 grupperna. Träningen startar i samband med skolstart och håller på in i oktober. Vi tränar på Lugnet, tisdagar och torsdagar. Inomhusträning Kommer att vara i inomhushall 2ggr i veckan gemensamt med U12 och U14. Träningen kommer igång i oktober och pågår tom december. Vinterträning Några kommer åka på läger under hösten och första snölägret blir vecka 44 i Sölden. Efter den veckan kommer några lägerhelger med Regionsträning, Dalarnas distrikt och klubbläger. När vi får i gång backen och kan börja träna hemma i Källviksbacken så kommer vi köra tisdagar och torsdagar samt extra träningar på onsdagar. IFK Falun Skidor E-post: falunalpin@telia.com 4(7)

5 Träning/Tävling/Lägerplan En preliminär lägerplan finns framtagen kommer att läggas ut på U16 sidan direkt den är klar. Ett antal läger kommer att anpassas efter intresse. Inom regionen där USM kval och Dala Cup är prioriterade. Junior och seniorer Det är ett fåtal som elitsatsar och en stor grupp som under föregående år i huvudsak tränade men inte tävlade, några deltog på KM. Några deltar även som tränare för yngre grupper. Ca: 4-5 åkare elit satsar, tränar alpint och studerar samtidigt 2 på skidgymnasium (Torsby och Hagströmska Falun) och en på folkhögskola Tärnaby samt ett upplägg med satsning i Kobdalis. Fem till sex personer bor på annan ort och ingår inte i träningsgruppen till vardags men kommer att träna och tävla för IFK Falun Alpin. Mål för verksamheten Vi kommer att ha skidtekniska och taktiska mål för att hjälpa våra åkare. Exempelvis: träna på basfärdigheter, träna på allsidighet och träna på att bli duktiga på att tävla. All information kommer att finnas på AU Backe Övergripande mål för AU Backes verksamhet 2016/17 Klubbens tränings/tävlings möjligheter i hemmabacken är bästa möjliga där vi har den backe så tidigt på säsongen som det bara går och med så få snösprutartimmar som möjligt. Vi kan erbjuda både Falu kommuns innevånare och dess omgivning goda skidförhållanden. Vi fortsätter det goda samarbetet som vi har med Kommunen. Övergripande mål för AU Backes verksamhet 2016/17 Liftskötare fortsätter vi med samma koncept som säsongen 16/17 alltså sammanlagt ca 6 st anställda. Vi har haft mycket bra säsonger och vår stora ambition är att vi ska hålla skärpan så att backen är minst lite bättre. Pista parken alltid samma dag vid kallt väder för att hålla skicket. Vi ska få igång skicrossbanan och kanske även se till att få till en tävling så här andra året med denna. Starten behöver förändras annars var den bra förra året. Backen blir mera centralt belägen för varje år. Detta gäller verkligen mer för varje dag då det kommer flera hus och markägaren planerar för fullt för området bredvid parken. IFK Falun Skidor E-post: falunalpin@telia.com 5(7)

6 IFK Falun Alpins backe verksamhet Klubben ansvarar för driften av Källviksbacken o Se till att backen är i gott skick o Bidra till arbete för drift och underhåll. o Pista backen varje dag. o Liftpass varje dag ( 3-6 timmar) o Samordna med AU tävling/träning för bästa förhållanden. Genomförandebeskrivning o Inför säsongen kommer vi att försöka göra detaljer med belysningen bland annat och då på vissa håll behövs det riktas om och en hel del lampor som inte lyser. Att få till det bra efter det stora jobbet som gjordes förra året. Tidplan I augusti till slutet på oktober ska de nödvändiga sysslorna göras innan säsongen drar igång. Kostnader Övrigt I övrigt kan sägas att Källviksbacken, vad jag kan forska fram, aldrig haft bättre förutsättningar att bli en mycket trevlig skidanläggning för bra träning och bra närbacke i Falun. AU Arrangemang AU Arrangemang ansvarar främst för IFK Falun Alpins arrangemang av tävlingar i Källviksbacken, både för egna tävlingar och för andra arrangemang som gästarena för andra klubbars träningsläger och tävlingar. Övergripande mål för verksamheten Det övergripande målet för AU Arrangemang är att säkerställa att föreningen kan genomföra kvalitativa tävlingar/arrangemang i Källviksbacken. För att kunna genomföra dessa arrangemang på ett bra sätt behövs både en bra arena och en väl fungerande organisation. Under de senaste åren har vi utvecklat Källviksbacken till en mycket bra arena för alpina tävlingar. Fortsatt fokus under kommer att bli att förbättra organisationen genom att utbilda och skola in fler funktionärer så som tidtagare, tävlingsledare och alla roller/funktioner som behövs för att genomföra våra egna tävlingar. IFK Falun Skidor E-post: falunalpin@telia.com 6(7)

7 IFK Falun Alpins egna planerade tävlingar i Källviksbacken: USM-kval, slalom FIS ENL-tävling, slalom Kopparbragden, slalom LVC-kval, slalom Södradalacupen KM, slalom KM, storslalom Skicrosstävling Arrangemang i Parken AU Marknad Arbetsutskottet kommer att arbeta aktivt för att knyta till sig fler samarbetspartners. Fler exponeringsytor för våra samarbetspartners kommer att skapas i backen och i våra elektroniska kommunikationskanaler såsom hemsida och Facebook. Vi kommer att erbjuda nya klubbkläder från 8848 som även är anpassade till seniorer. Målsättningen är att klubbkläderna skall rabatteras för våra åkare, tränare samt förtroendevalda. Vi kommer också att försöka knyta till oss huvudsponsorer till våra tävlingar som kan sponsra med priser och annat. Vi behöver fler medlemmar i utskottet då Stefan Grimberg går över till AU träning/tävling. IFK Falun Skidor E-post: falunalpin@telia.com 7(7)

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Verksamhetsplan år 2017-2018 Skidkul Upptaktsmöte för ledare i skidkul kommer att ske 31/8, 18:00 i klubbstugan. Där kommer vi diskutera bra och dåligt med förra säsongen, upplägg för barmark(om vi ska

Läs mer

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Falun 2014-09-04 Verksamhetsplan år 2014-2015 AU träning - Skidkul Vi siktar i stort på ett liknande upplägg kommande säsong som den gångna. Start blir med inomhus- och barmarksträning från och med oktober.

Läs mer

Verksamhetsberättelse år

Verksamhetsberättelse år Verksamhetsberättelse år 2015-2016 Styrelse Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Peter Strandberg, ordförande. Thomas Lövkvist, vice ordförande (AU-Backe) Helena Ekström, ledamot (AU-Utbildning)

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan 1(1) Verksamhetsplan 2013-2014 AU Arrangemang AU Arrangemang ansvarar för IFK Falun Alpins arrangemang i Källviksbacken, både för egna tävlingar och för andra arrangemang som gästarena för andra klubbars

Läs mer

Verksamhetsberättelse år

Verksamhetsberättelse år Verksamhetsberättelse år 2016 2017 Styrelse Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Peter Strandberg, ordförande. Thomas Lövkvist, vice ordförande (AU-Backe) Helena Ekström, ledamot (AU-Utbildning)

Läs mer

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö!

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! VISION Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! MISSION Att på ett ansvarsfullt sätt ge alla barn och ungdomar i Malung förutsättningar att känna gemenskap och glädje i samband med alpin

Läs mer

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning NOLBY ALPINA SK Träningskommitté Verksamhetsinriktning Bredd & Elit i samma bana Klubbens verksamhet skall vara inriktad på både bredd & elit Träningen skall vara lustfylld och en grund för satsning inom

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan 1(8) Verksamhetsplan 2011-2012 Sammanfattning Styrelsens verksamhetsplan för 2011-2012 är nedbruten i de olika arbetsutskottens planer som redovisas i detalj. Styrelsens övergripande inriktning för det

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1(7) Verksamhetsberättelse 2010-2011 Sammanfattning Verksamhetsåret 2010-2011 har varit fantastiskt för IFK Falun Alpin på många sätt: Vi har nog haft den längsta säsongen någonsin i Källviksbacken 4 hela

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under året genomfört fem ordinarie styrelsemöten. Verksamheten har uppvisat ett positivt

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Alpina Dalarnas Höstting. 22 oktober 2014 Leksand

Alpina Dalarnas Höstting. 22 oktober 2014 Leksand Alpina Dalarnas Höstting 22 oktober 2014 Leksand Dagordning Inledning Anders Nordell Ekonomi Kerstin Wähl, Utbildning Svante Hagberg, Avesta Träning Lars-Erik Hinders, Falun SISU Stefan Olsson Fikapaus

Läs mer

Föräldramöte U10:1 15/16

Föräldramöte U10:1 15/16 Välkommen till Föräldramöte U10:1 15/16 Målsättning Organisation Träningsupplägg Träning Tävling Utrustning Informationsspridning Frågor och svar Målsättning Att alla åkare skall tycka att det är fantastiskt

Läs mer

Välkommen till Järvsö Alpina!

Välkommen till Järvsö Alpina! Välkommen till Järvsö Alpina! Järvsö Alpina, som är en del i Järvsö IF, har funnits sedan 1937 och är till antalet medlemmar sett en relativt liten förening men som genom åren har fostrat flera framgångsrika

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Ram- och policyprogram Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 4 2. FÖRENINGEN... 5 2.1 Organisation

Läs mer

Uppsala SLK 2008/2009

Uppsala SLK 2008/2009 Uppsala SLK 2008/2009 Sverige Tuff säsong bakom oss i södra Sverige Fortsatta stora investeringar i skidanläggningar Liftkortsintäkter upp 12 % trots allt 2009 VM år, ger extra fokus Uppsala/USLK Fyller

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Alla skall med 2015-2016!

Alla skall med 2015-2016! Barmark Alla skall med 2015-2016! Mål och rekommendationer för åkare inom MASK Skidåkning är och har blivit en året runt sport, där det inför vintersäsongen gäller att vara väl förberedd med en bra barmarksträning

Läs mer

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver.

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver. Välkommen till Tunafors Slalom! Klubben är en ideell förening med ca 90 medlemmar med åkare i åldrarna 5-20 år. Klubben har för avsikt att stötta ungdomar som vill åka och tävla i alpin utförsåkning. Klubben

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb Västerås Slalomklubb Ramprogram och policy 2015-2016 Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb 1. Inledning Föreningens styrelse har utvecklat ett ramprogram

Läs mer

INFORMATIONSBLAD FÖR SUNNE ALPINA KLUBB nr1 November år.

INFORMATIONSBLAD FÖR SUNNE ALPINA KLUBB nr1 November år. INFORMATIONSBLAD FÖR SUNNE ALPINA KLUBB nr1 November 2008 40år 1969 2009 Kära medlem Efter ett år med klubban i hand så känns det roligt att kunna se tillbaka på en säsong som varit oerhörd framgångsrik

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING SNÖLÄGER TÄVLINGSSÄSONGEN MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb!

Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb! Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb! Äntligen är vi igång med säsongen och det känns härligt att det är många av våra åkare som är med på barmarksträningen. Snart är det

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 18/19 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Information om sportchef samt Go4IT

Information om sportchef samt Go4IT Information om sportchef samt Go4IT MASK anställer sportchef på heltid Go4IT ny satsning för våra mest ambitiösa äldre åkare Anmälan till Go4IT sker senast den 20 maj Säsongen lider mot sitt slut och vi

Läs mer

Elitmiljö träff 4 Stockholm/Södertälje 16/10 2013

Elitmiljö träff 4 Stockholm/Södertälje 16/10 2013 Elitmiljö träff 4 Stockholm/Södertälje 16/10 2013 Ansvariga för träffen: Peter Zetterström ansvarig för Elitmiljön i Stockholm/Södertälje och Håkan Carlsson SOFT Förbundskapten Närvarande: SOFT centralt:

Läs mer

Vision & Mål 2018/2019

Vision & Mål 2018/2019 Vision & Mål 2018/2019 Trender Vad ser vi för trender? Det är en stor variation mellan våra ungdomar som endast vill åka på ett par läger och träna i hemmabacken men inte vill tävla utanför klubben, och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Alpina Dalarnas Höstting. 19 oktober 2016 Mora

Alpina Dalarnas Höstting. 19 oktober 2016 Mora Alpina Dalarnas Höstting 19 oktober 2016 Mora Dagordning Del 1 Kl. 18.15-19.00 Ekonomi Kerstin Wähl, Norrbärke Dalakort Lars-Erik Hinders, Falun Utbildning Fredrik Karlsson, Avesta Tävling Olav Cristoferson,

Läs mer

Säsongen Allmän information.

Säsongen Allmän information. LSK-bladet 2015 Säsongen 2014-2015 Allmän information. Träningstider Under vintersäsong tränar vi på tisdagar och torsdagar (grön endast tisdagar) med start kl 18:00. Grön/blå grupp tränar fram till 19.30,

Läs mer

Alpina Dalarnas Vårting. 17 maj 2015 Mora

Alpina Dalarnas Vårting. 17 maj 2015 Mora Alpina Dalarnas Vårting 17 maj 2015 Mora PROGRAM 09:00 Samling med fika 09:30 Inledning AK,s verksamhet 2014-15 & 2015-16 12:00 Lunch Wasastugan 13:00 Alpina Dalakortet - syfte -regler. Deltagare NAMN

Läs mer

Gävle Alpina Sidan 1 av 16

Gävle Alpina Sidan 1 av 16 Gävle Alpina Sidan 1 av 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 FLERÅRIGA RESULTATMÅL... 4 ÅRLIGA RESULTATMÅL... 5 TRÄNINGSVERKSAMHET... 6 LÄGERSVERKSAMHET....9 TÄVLINGSVERKSAMHET...

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsberättelse Västmanlands Skidförbund

Verksamhetsberättelse Västmanlands Skidförbund Verksamhetsberättelse Västmanlands Skidförbund Styrelsen har under verksamhetsåre bestått av: Olov Gynt Stig Nilsson Annelie Hedberg Bjarne Bekk Martin Landås Lars Säfström Conny Venngren Daniel Stenås

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2011/2012 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2011-2012 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb Västerås Slalomklubb Ramprogram och policy 2013-2014 Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb 1. Inledning Föreningens styrelse har utvecklat ett ramprogram

Läs mer

MASK GRUPPER 2014/15

MASK GRUPPER 2014/15 MASK GRUPPER 2014/15 1 Planerade grupper i MASK under säsongen 2014/15 MASK erbjuder under säsongen 2014/15 träning till åkare födda 2010 och uppåt, genom nio olika grupper, vilka framgår av diagrammet

Läs mer

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 NVGF Juniorprojektet 2016 Sida 1 (8) NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 1. Inledning... 2 1.1. Vision... 2 1.2. Målsättningar... 3 2. Organisation... 3 2.1. Struktur... 3 3. Träningsgrupper...

Läs mer

Protokoll 2013-12-19, Träningskommittén

Protokoll 2013-12-19, Träningskommittén Protokoll 2013-12-19, Träningskommittén Närvarande: Anders Rådberg, ordf Ej närvarande: Vakant, Junior Ulf Hellberg, U16 Niklas Lindqvist, U14 Eva Näsholm, U12-2 Tine Kongsholm, U12-1 Christer Backlund,

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE!

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! Nr 68 Okt 2005 Tel: 0554-408 20, Hemsida: www.kilsslk.com VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! OCH TILL EN NY VINTERSÄSONG 05/06 ORDFÖRANDE HAR ORDET En ny säsong står för dörren och en ny ordförande tar plats

Läs mer

Information inför säsongen

Information inför säsongen Information inför säsongen 2015-2016 Internationell basketcup 2017 På ett styrelsemöte nyligen klubbades det igenom att Onsala Pirates ska försöka åka på en internationell basketcup våren/sommaren 2017

Läs mer

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra.

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra. Juniorkommittén 2017 består av; Camilla Yngfalk, Håkan Moquist, Håkan Palo, Lars Hesselberg, Gunnar Olsson, Daniel Jansson, Pernilla Hemmingsson och Lena Johansson Verksamhetsplan 2017 Mission Juniorverksamheten

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 1 Föreningens verksamhet Krokoms motocrossklubb har till ändamål att tillvarataga ungdomars motorintresse i alla dess former och utveckling samt bedriva fritidsgrupper i motorteknik

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB SÄSONGEN 2019/2020

VERKSAMHETSPLAN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB SÄSONGEN 2019/2020 VERKSAMHETSPLAN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB SÄSONGEN 2019/2020 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 SYFTE 3 MEDLEMSENGAGEMANG 4 FLERÅRIGA VERKSAMHETSMÅL 5 FLERÅRIGA RESULTATMÅL 6 ÅRLIGA RESULTATMÅL 7 TRÄNINGSVERKSAMHET

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte Stockholms Skidförbund

Protokoll för styrelsemöte Stockholms Skidförbund Protokoll för styrelsemöte Stockholms Skidförbund Datum: Tisdagen den 23 januari 2018 Tid: Kl. 18-19.30 Plats: RSM, Västmannagatan 4, 4tr Närvarande: Karl Andersson, Louise Croneborg, Torkel Hansson, Jonna

Läs mer

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS 2016/2017 AFLODAL SKI TEAM Var med på vår resa mot världstoppen! PRESENTATION PARTNERS Bröderna Aflodal går på Mora skidgymnasium. Gustav 19 år ska börja fjärde året. Axel 17 år har just gått ut sitt första.

Läs mer

Grattis! Du är förälder till en skidåkare!

Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Att vara medlem i Svegs Alpina Klubb har en rad fördelar, men kräver också en del engagemang. Det bästa med vår klubb är, att vi lär känna alla barn och föräldrar

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

Protokoll. Hälsinglands Alpina kommitté

Protokoll. Hälsinglands Alpina kommitté Protokoll Hälsinglands Alpina kommitté Datum: Måndag 2 juni kl 18:30 Närvarande: Bollnäs: Håkan Olsson,, Edsbyn: Patrik Uhras, Hudik: Lotta Dahlin Hassela: Tommy Söderbäck, Järvsö: Elisabeth Fransson 1.

Läs mer

Välkommen till säsongen

Välkommen till säsongen 2013-08-12 Välkommen till säsongen 2013-2014 En ny, spännande och förhoppningsvis framgångsrik säsong står för dörren och det börjar bli tid att ta del av och fundera över de förväntningar som IFK Mora

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2017-2018 V0.9 Inledning Målet ska fortsatt vara att utveckla anläggningen vidare till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Breddläger i Idre Verksamhetsberättelse

Breddläger i Idre Verksamhetsberättelse Breddläger i Idre 2011 Verksamhetsberättelse 2011-2012 Inledning Säsongen 2011-2012 kan återigen beskrivas som en bra säsong för Kungsbergets Alpina Klubb. Vintern blev, trots att den var snöfattig, en

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010-2011 Lilla Världscupens B-final i Kungsberget 17-20 mars. Inledning Säsongen 2010-2011 kan beskrivas som ytterligare en bra säsong för Kungsbergets Alpina Klubb. Vintern blev

Läs mer

Motion om Folksam Cup

Motion om Folksam Cup Motion om Folksam Cup 1. Bakgrund Sedan lång tid har skidförbundets riksfinal för ungdomar 15-16 år, Folksam Cup, varit förbehållen 8 killar och 8 tjejer per distrikt. Detta gör att många skidåkare inte

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 18/19

Verksamhetsplan och budget 18/19 Verksamhetsplan och budget 18/19 Under budgetprocessen har enhetliga mallar för ettåriga verksamhetsplaner och budgetar för styrelsen, anläggningskommittén och grenkommittéerna alpint, backe och längd

Läs mer

SÖDRA DALA CUPEN 2015

SÖDRA DALA CUPEN 2015 SÖDRA DALA CUPEN 2015 Nilas Cup har som synes tills i år bytt namn till Södra Dala Cupen, i övrigt är det samma cup som förra året förutom att två klubbar tillkommit, SLK samt IFK Grängesb. Vilket är roligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Valfjällets Slalomklubb 2015/2016

Verksamhetsberättelse Valfjällets Slalomklubb 2015/2016 Verksamhetsberättelse Valfjällets Slalomklubb 2015/2016 2016-08-30 Verksamhetsberättelse 2015/2016 Styrelsen för Valfjällets Slalomklubb med organisationsnummer 872000-7460 avlämnar härmed följande verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 LVC-final för U12 i Kungsberget, mars 2013 Inledning Säsongen 2012-2013 kan återigen beskrivas som en bra säsong för Kungsbergets Alpina Klubb. Efter uppstart med familjeläger

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan 2018-19 Bäst i världen- alla på snö Verksamhetsplan 2018 07 01 t o m 2019 06 30 Juni 2018-06-15 Ledamöter 2018 19 Ordförande Anders Garfvé Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Linköpings Alpina Klubb (LAK)

Linköpings Alpina Klubb (LAK) Linköpings Alpina Klubb (LAK) Information om säsongen s songen 2008-2009 2009 Uppdaterad 12/9 2008 Information 11/9 2008 LAK s verksamhet Klubbens mål Organisation: styrelsen, tränare & distriktssamverkan

Läs mer

Årsmöte Måndag den 26/5 kl. 19:00. LSK s, klubbstuga

Årsmöte Måndag den 26/5 kl. 19:00. LSK s, klubbstuga Liljans bladet APRIL 2008 Årsmöte Måndag den 26/5 kl. 19:00. LSK s, klubbstuga Ett stort tack till alla ledare, domare, funktionärer runt matcherna, för utan er hade det inte gått. Vi vill samtidigt ge

Läs mer

KLUBBPAKETET Teknikmärket

KLUBBPAKETET Teknikmärket KLUBBPAKETET Teknikmärket 0 Alpint Teknikmärke för barn och ungdom Inledning Satsa på Teknikmärket. Det utvecklar dina aktiva och lägger grunden till en bättre skidåkning. Teknikmärket är ett roligt sätt

Läs mer

Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Avgifter och Ersättningar Giltighet Detta dokument anger de avgifter och ersättningar som gäller och fastslås varje år vid RSLK s årsmöte. Klubben gör inför och under varje säsong

Läs mer

Alpina Dalarnas Vårting. 20 maj 2018 Malung

Alpina Dalarnas Vårting. 20 maj 2018 Malung Alpina Dalarnas Vårting 20 maj 2018 Malung Deltagare 1 Stefan Forsman Malungs Slalomklubb Foppe@live.se 2 Peter Flodberg IFK Falun peter.flodberg@se.abb.com 3 Bengt Andersson Norrbärke Sk Alpin bengt.d.andersson@trafikverket.se

Läs mer

Juniorkommittén, kontaktuppgifter

Juniorkommittén, kontaktuppgifter Välkommen Vi skall inspirera juniorer att söka sig till tävlingsverksamheten som vänder sig till alla kunskapsnivåer och är en del av gemenskapen. Utöver detta skall det ges möjlighet till utveckling och

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Sidan 1 av Verksamhetsplan

Sidan 1 av Verksamhetsplan Sidan 1 av 1212 2015-2018.......... 1 Sidan 1 av 12 2015 2018 Vision LULEÅ GJUTAREN SKA VARA EN STARK FAMILJE- OCH UNGDOMSFÖRENING MED VISIONEN ATT TILL 2018 HA EGNA ÅKARE I SVERIGE ELITEN. Luleå Gjutaren

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Utvecklingstrappan en röd tråd från E - Senior

Utvecklingstrappan en röd tråd från E - Senior Utvecklingstrappan en röd tråd från E - Senior Underlag för planering av träningsgruppernas verksamhet (detaljplanering m m ansvarar respektive träningsgrupp för) Utvecklingstrappan en röd tråd Syfte och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas VERKSAMHETSPLAN Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas Säsong 2017/2018 Verksamhetsplan Barn och ungdom Antal åkare: 75 Budget: 115 000 kr Barn- och ungdomsverksamheten har som syfte att bedriva en bred

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Alpin skidåknings kriterier för deltagande i

Alpin skidåknings kriterier för deltagande i De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna 2005-2019) De enskilda idrottsorganisationerna har upprättat specifika kriterier genom så kallade

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2016-2017 V0.96 Inledning Målet ska fortsatt vara att på sikt utveckla anläggningen till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Täby Slalomklubb. Träningsgrupper. Säsongen Anpassad träning baserad på varje åkares ambition, vilja och intresse

Täby Slalomklubb. Träningsgrupper. Säsongen Anpassad träning baserad på varje åkares ambition, vilja och intresse Täby Slalomklubb Träningsgrupper Säsongen 2017-2018 Anpassad träning baserad på varje åkares ambition, vilja och intresse 1 Täby Slalomklubbs Träningsgrupper Täby Slalomklubb eftersträvar att ge alla barn

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt /

Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt / Rev: 2010-12-20 Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt / Nedanstående är 2009-2010 - skall ersättas när planering klarare! Vecka Lov Dag Datum Tävling Serie Arrangör Gren Klass Alternativ

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer