Täfteå IK:s Ledarguide

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Täfteå IK:s Ledarguide"

Transkript

1 Täfteå IK:s Ledarguide Datum:

2 Välkommen till Täfteå IK Täfteå IK välkomnar dig till Täfteå Idrottsklubb. Huvudmålsättning för klubben är att bedriva idrottslig verksamhet och därmed är du och det ideella arbete du utför en av de viktigaste kuggarna i föreningen. Vi hoppas och tror att ditt ideella arbete leder till gemenskap och kamratskap med andra ledare, föräldrar och inte minst byns barn och ungdomar. Information på nätet om Täfteå IK hittar du på: Där kan du också hitta dokument som beskriver Täfteå IK:s Verksamhetsidé, Drogpolicy och plan för Krishantering Varför en ledarguide? Ledarguiden är i första hand tänkt att tjäna som ett stöd i ledarnas arbete, inte minst för nya ledare. Men dokumentet är också en del av Täfteå IK:s information till idrottsaktiva, föräldrar, och övriga medlemmar inom Täfteå IK. Förutom klubbens målsättning och riktlinjer för verksamheten innehåller den en del praktisk information. Samtliga nya ledare ska informeras om Ledarguiden och dess innehåll av respektive sektion. Ledarna i sin tur är skyldiga att informera de idrottsaktiva och föräldrar om innehållet, med betoning på klubbens policy, samt riktlinjer i form av rättigheter och skyldigheter. Varför är jag ledare? Som ledare bör man då och då ställa sig frågorna: Varför är jag ledare? Vilken målsättning har jag med mitt ledarskap? Hur ska jag nå mina målsättningar? Hur ska jag vara som ledare? Jag ska vara föredöme för barnen och ungdomarna Jag ska vara ödmjuk men veta vad jag vill Jag ska ta ansvar men lita på andra Jag ska utveckla och stimulera mig själv och de ungdomar jag ansvarar för Jag ska vara kunnig och ha lust till att lära mer Jag ska vara anpassningsbar och bjuda på mig själv. 2

3 Täfteå IK:s verksamhet och organisation En kort historik Täfteå IK bildades 1950 och 1952 inträdde klubben i Svenska Fotbollsförbundet och Svenska Skidförbundet. År 1973 färdigställdes fotbollsplanen på Täfteborg och året efter invigdes den nuvarande klubbstugan. Anläggningen på Täfteborg utökades med elljusspår 1976 och Täftelogen färdigställdes1980. Nästa stora projekt realiserades 1994 i och med att Täftehallen invigdes. Gräsytorna på Täfteborg färdigställdes 1997 och det senaste tillskottet konstgräsplanen färdigställdes Klubbens utveckling karakteriseras av en stadig tillväxt, både vad gäller antalet medlemmar och aktiva. Antalet medlemmar har ökat från ett hundratal i klubbens tidigare år till dagens cirka 1250 medlemmar. Täfteå IK har också ett namn som dans- och bingoarrangör. Dessa två aktiviteter har traditionellt haft stor ekonomisk betydelse för klubben. Verksamhet Täfteå IK:s huvudverksamheter har traditionellt varit fotboll och skidor. Under 90-talet har fotbollslaget pendlat mellan div II och III. I dagsläget spelar laget i Div III började fotbollssektionen med futsalspel på vintrarna för att 2014 nå upp i Sveriges högstaliga SFL (Svenska Futsalligan). Skidåkningen har också den varit stark och under senare år har Täfteå IK:s skidungdomar tillhört länets och Sveriges elit. Under 80-talet genomfördes även en elitsatsning på cykel. Satsningen var framgångsrik med bl.a. två Täftecyklister i landslaget och en bronsmedalj vid SM Cykelverksamheten visade sig dock bli en parentes i klubbens historia i och med att verksamheten upphörde I och med Täftehallens tillkomst 1994 öppnades möjligheten för nya verksamheter. En sådan verksamhet är innebandy som fått en närmast explosionsartad utveckling inträdde klubben i Svenska Innebandyförbundet och idag bedrivs tävlingsverksamhet i innebandy på såväl ungdoms- som seniornivå. Organisation Täfteå IK består av en fotbollssektion, innebandysektion, skidsektion, samt bingooch nöjessektion. Sektionerna sorterar under huvudstyrelsen. Samtliga sektioner har egna styrelser som tillsammans med huvudstyrelsen väljs på föreningens årsmöte. Utöver huvudstyrelse och sektioner består organisationen av ett kansli/vaktmästeri. Fotboll Tävlingsverksamheten sker dels i form av deltagande i kommun- och förbundsserier, dels i nationella och internationella cuper. All egen tävlingsverksamhet bedrivs på Täfteborg..Sen några år spelas futsal vintertid. Innebandy Innebandyn har fått ett starkt fotfäste i verksamheten, mycket tack vare tillkomsten av Täftehallen. Tävlingsverksamheten bedrivs framförallt i de serier som organiseras av Västerbottens innebandyförbund, samt i nationella och internationella cuper.

4 Skidor Längdskidåkning är en väletablerad del av föreningen och antalet utövare har vuxit kraftigt de senaste åren, mycket tack vare en mycket aktiv ledarstab. Verksamheten bedrivs enbart som ungdomsverksamhet. Förutom deltagande i regionala och nationella skidtävlingar arrangerar skidsektionen Laxspelen årligen Bingo- och nöjessektion Sommartid bedrivs bingoverksamhet på Täfteborg. Det spelas c:a 8-10 ggr årligen. Dansverksamheten arrenderas ut sedan mitten av 1990-talet Täfteå IK, verksamhetsidé och riktlinjer Som underlag för verksamhet och riktlinjer finns Täfteå IK:s fastställda verksamhetsidé, drogpolicy, samt krishanteringsplan. Samtliga finns beskrivna i separata dokument. Övergripande målsättning för Täfteå IK Den övergripande målsättningen inom Täfteå IK kan sammanfattas i följande punkter: Att fylla en idrottslig och social funktion i Täfteå med omnejd och inom givna ramar fungera som idrottsligt och socialt föredöme Att grunda verksamheten på ideell bas Att utbilda egna ledare Att vårda våra gemensamma anläggningar Målsättning med ungdomsverksamheten Den övergripande målsättningen gäller naturligtvis även för ungdomsverksamheten. Utöver dessa övergripande målsättningar finns följande mer specifika målsättningar för ungdomsverksamheten: Att genom en bred idrottsverksamhet bidra till barns och ungdomars fostran med betoning på samhörighet och kamratskap. Alla barn ska utifrån sina egna förutsättningar erbjudas samma möjligheter. Att utifrån klubbens förutsättningar skapa möjligheter för de ungdomar som vill satsa på sin sport. Vuxna som engagerar sig ska erbjudas möjligheter till personlig utveckling. Verksamheten ska utgå från de behov och intressen som finns bland barn och ungdomar

5 Riktlinjer för ungdomsverksamheten De riktlinjer som utarbetats tar sin utgångspunkt i att ungdomsverksamheten berör inte bara de aktiva ungdomarna, utan även ledare, föräldrar och övriga medlemmar i föreningen. Alla dessa kategorier har såväl rättigheter som skyldigheter gentemot föreningen. Barn och ungdomars rättigheter Alla barn och ungdomar i Täfteå med omnejd ska beredas plats i verksamheten. De barn och ungdomar som inte är direkt intresserade av den idrottsverksamhet som bedrivs ska även de kunna delta på sina egna villkor. Exempelvis kan det finnas barn och ungdomar som vill vara med i laget, eller klubben, av sociala skäl. Detta är skäl nog för att vara med eftersom verksamheten ska bedrivas med betoning på samhörighet och kamratskap. Att man är med i laget behöver nödvändigtvis inte betyda att man är med och spelar. Man kan fylla någon annan funktion i verksamheten. Alla barn och ungdomar som deltar regelbundet i träningsverksamheten ska också få delta i matcher och annan tävlingsverksamhet i samma utsträckning som sina kompisar. Ingen ska behöva stå över av resultatmässiga skäl. Barnen och ungdomarna har rätt till en bra idrottslig utbildning. Man ska ges möjlighet att utvecklas i sitt idrottsutövande. Täfteå IK ska verka för att de äldre ungdomarna slussas in i seniorverksamheten på ett bra sätt. I de fall detta inte är möjligt inom Täfteå IK ska klubben bistå och underlätta för möjligheten att spela i någon annan klubb. Barn och ungdomars skyldigheter Alla som deltar i verksamheten ska vara medlemmar i Täfteå IK. Barnen och ungdomarna är skyldiga att följa de regler och riktlinjer klubben fastställt. Rättigheten att spela matcher innebär en skyldighet att träna i samma utsträckning som alla andra, samt att vid matcher göra sitt bästa. Att vara lojal mot klubben och det egna laget. Barnen och ungdomarna, och det lag man spelar i, representerar Täfteå IK. Är man med i verksamheten är man skyldig att i första hand representera den ålderskategori man tillhör. Detta gäller såväl träning som match. Barnen och ungdomarna ska följa de instruktioner som ges av ledaren. Detta gäller såväl träning som match och andra evenemang.

6 Ledarnas rättigheter Ledare bestämmer själv, inom ramen för föreningens riktlinjer, uppläggning av tränings- och tävlingsverksamhet. Ledare bestämmer själv, inom den allmänna budgetramen, hur pengarna ska användas. Varje enskild ledare ska erbjudas utbildning utifrån sina egna behov. Nya ledare ska, om de så önskar, få inskolning genom ett faddersystem. Ungdomsledare har rätt att få information om sektionsstyrelsernas arbete och möten. Ledare ska ha tillgång till protokoll från sektionsstyrelsens möten. Ledare har när som helst rätt att få reda på lagets aktuella ekonomiska läge. Inom en rimlig tid Ledarnas skyldigheter Alla ledare ska vara medlemmar i Täfteå IK. Alla ledare är skyldiga att följa klubbens och sektionernas riktlinjer inom alla områden. Det betyder exempelvis att ingen ledare kan ställa över någon av resultatskäl, eller handplocka spelare utan vidare från andra lag. Ledare för en årgång är ansvariga för alla barn i den årgången. Han/hon bestämmer även eventuellt deltagande i annat lag. Ledarna ska verka för att klubbens och sektionens målsättningar och idéer förs ut till de aktiva ungdomarna i det egna laget. För att uppnå detta ska samtliga ledare informeras skriftligt och muntligt om klubbens och sektionens målsättningar och linje. Minst en gång årligen ska det vara en ledarträff där denna information går ut. Det ska inte finnas några tvivel om vad vi vill med verksamheten och vilken linje klubben driver. Ledarna i respektive lag ser till att föräldrar informeras om verksamheten. Minst en föräldraträff per lag och säsong bör arrangeras av ledarna. Ledarna ska informera föräldrarna om klubbens verksamhetsidé, samt informera om det egna lagets målsättning för säsongen. Alla ledare ska delta i den berörda sektionens ledarträffar.

7 Föräldrars rättigheter Föräldrar ska informeras om Täfteå IK:s verksamhet, verksamhetsidé, samt sektionens målsättning och riktlinjer med verksamheten. Föräldrar har rätt till tydlig information om lagets målsättning, träningsscheman och matchscheman.. Medlemmar har rätt att på årsmöten och andra medlemsmöten framföra sina åsikter och påverka klubbens och sektionernas verksamhet Föräldrars skyldigheter Alla föräldrar med barn i verksamheten bör vara medlemmar i Täfteå IK Föräldrar är ansvariga för att varje lag har en aktiv föräldragrupp. Föräldragruppen ska utse en kontaktperson gentemot ledarna. Föräldrar är skyldiga att följa Täfteå IK:s riktlinjer för verksamheten, samt att underordna sig ledarnas riktlinjer för det egna laget. Föräldragruppen har ansvar för den icke-sportsliga verksamheten. Detta kan exempelvis vara insamling av pengar, ordna fika, etc. Ekonomi/Budget Den enskilda sektionens styrelse (arbetsgrupp) upprättar budget i samråd med ledarna för sektionen som helhet. I sektionens budget ingår grundläggande material. Med grundläggande material avses bl.a. bollar, västar, koner och matchdräkt av standardmodell. Detta grundläggande material är därmed gemensamt för samtliga lag. Önskar ett lag ha egna bollar, etc., så ska kostnaden för detta täckas av det egna lagets pengar. Täfteå IK:s klubbfärger är rött och vitt. Inköp av matchdräkter, overaller, m.m. som avviker från gängse klubbdräkt får ej förekomma. Vid inköp av material måste alltid rekvisition kvitteras hos sektionens kassör. Aktivitetsstöd Det är väldigt viktig att som ledare fylla i, ta ansvar och sköta närvarorapporteringen. Varje lag skall ha en ansvarig ledare som sköter närvarorapporteringen i Sportadmin. Inloggningsuppgifter erhålls av Täfteå IK:s kassör. Rapporteringen skall göras snarast möjligt eftersom aktiviteter äldre än en månad inte kvalificerar till aktivitetsbidrag.

8 Regler och rutiner på Täfteborg och Täftehallen Täfteå IK är en klubb som växt snabbt de senaste åren. Den kraftiga tillväxten tillsammans med tillkomsten av Täftehallen och flera fotbollsplaner på Täfteborg innebär mer planering och bra rutiner för att allt ska fungera så smidigt som möjligt. Grundläggande punkter Reglerna är till för att skapa ordning och trivsel på våra gemensamma anläggningar En av Täfteå IK:s målsättningar är att vårda våra gemensamma anläggningar. Alla måste därmed ta sitt ansvar genom att vara aktsamma med våra tillgångar. Övriga anläggningar på Täfteborg (elljusspår, grusplan, konstgräsplan, loge och klubbstuga) ägs och drivs av Täfteå IK. Täftehallen och konstgräsplanen ägs av Täfteå Fastigheter AB där Täfteå IK äger samtliga aktier. Bokningsregler Bokning av träningstider på Täfteborg Varje vår träffas samtliga ungdomsledare för schemaläggning av träningstider Schemat för träningstider gäller för hela säsongen om inte något annat bestäms Träningstider skall i första hand bokas på gräsytorna på grund av kostnadsskäl. Bokning av matchtider på Täfteborg Matchtider bokas på hemsidan. Matchbokningar ska i första hand göras på lediga tider eller den egna träningstiden Om match bokas på något annat lags träningstid ska berörd ledare vidtalas. Om detta inte görs gäller inte matchbokningen Prata med vaktmästaren angående kritning/målning av planen Matcher skall i första hand bokas på gräsytorna innan konstgräsplanen bokas Bokning av träningstider på Täftehallen Schemaläggning av tiderna på hallen görs av innebandysektionen i samråd med samtliga ungdomsledare varje höst. Bokningsschemat läggs ut på hemsidan.

9 Ordningsregler Täfteborg Vaktmästaren svarar för det grundläggande underhållet Ledare ansvarar för ordningen i boll- och materialförråd. Se till att bollarna kommer på rätt hylla, att västarna sorteras och hängs upp, och ta inte hem bollar och koner. Om omklädningsrum används ska dessa grovstädas efter träning/match. Minst en ansvarig ledare ska finnas på plats under hela träningen Efter avslutad träning ansvarar ledaren för att släcka och låsa. Täftehallen Ledare ansvarar för ordningen i boll- och materialförråd. Se till att västarna sorteras och hängs upp. Om omklädningsrum används ska dessa grovstädas efter träning/match. Minst en ansvarig ledare ska finnas i lokalen under hela träningen Efter avslutad träning ansvarar ledaren för att släcka och låsa. Skor med svarta sulor får ej användas i hallen.

Välkommen till Täfteå IK

Välkommen till Täfteå IK Välkommen till Täfteå IK Täfteå IK välkomnar dig till Täfteå Idrottsklubb. Huvudmålsättning för klubben är att bedriva idrottslig verksamhet och därmed är du och det ideella arbete du utför en av de viktigaste

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Agenda. Föreningen Uppstart Träning Bilda lag? Övriga frågor

Agenda. Föreningen Uppstart Träning Bilda lag? Övriga frågor Fotbollsuppstart! Välkomna! Agenda Föreningen Uppstart Träning Bilda lag? Övriga frågor Föreningen Ersmarks IK www.eik.se Ersmarks IK Sektioner och lag Fotboll Futsal Innebandy Handboll P02/03 Dam/Junior

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 Välkommen till Kareby IS Allmänt Kareby IS är en förening där styrelse och ledare jobbar ideellt. Föreningen består av tre sektioner:

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Gilleby IF Föreningspolicy

Gilleby IF Föreningspolicy Gilleby IF Föreningspolicy Syftet med detta dokument är att vi som verkar i föreningen skall ha en gemensam plattform att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för oss att sprida information till Dig som

Läs mer

Svarta Boken. Skälby Sharks IBK

Svarta Boken. Skälby Sharks IBK Svarta Boken Skälby Sharks IBK En presentation av Skälby IBKs verksamhet, målsättning, policy och organisation Detta dokument har framtagits tillsammans av ledare och styrelse inom Skälby IBK Syftet med

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL 11-manna RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL Ytterby IS verksamhetsidé Ytterby IS policy Ytterby IS verksamhet bedrivs för ALLA på ett roligt och kreativt sätt, för att skapa ett livslångt fotbolls- och motionsintresse.

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Röbäcks IF. Reklam & sponsorskap

Röbäcks IF. Reklam & sponsorskap Röbäcks IF Reklam & sponsorskap Erbjudande: 1. Reklamskylt på sarg, plats på Röbäcks IF hemsida ingår *: 5000kr/2år Tillkommer skyltkostnad och reklamskatt 8% 2. Reklamskylt i hallen, plats på Röbäcks

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Policy Dokument Sunderby SK Ver

Policy Dokument Sunderby SK Ver Policy Dokument Sunderby SK Ver 2008-10-05 Policy Sunderby SK Sunderby SK bedriver barn-, ungdoms- och junior/seniorverksamhet inom fotboll, basket, hockey, skidor, gymnastik och innebandy samt viss motionsverksamhet.

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Hälsinggårdens AIK Den lilla klubben med det stora hjärtat

Hälsinggårdens AIK Den lilla klubben med det stora hjärtat Den lilla klubben med det stora hjärtat Vi bildades 1964 och är den lilla klubben med det stora hjärtat. Vi är en ideell förening och vill erbjuda och motivera, alla som vill vara med, att utvecklas och

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

!! """ #$ # %%&'())( *+ $ ++* $ $ ++* $

!!  #$ # %%&'())( *+ $ ++* $ $ ++* $ #$#%%&'())( $++*$!!""" *+ $++*$ Introduktion för nya ledare i Herrestads AIF Organisation Styrelse Anläggningsgrupp Marknadsgrupp Aktivitetsgrupp Valberedning Fotbollssektion Orienteringssektion Innebandysektion

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Ge ditt barn en gåva för livet!

Ge ditt barn en gåva för livet! Ge ditt barn en gåva för livet! Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att man ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker. Till exempel

Läs mer

GBK satsar på ungdomsfotbollen

GBK satsar på ungdomsfotbollen GST Gerrdskens Bollll Kllubb FFrramttiidens FFottbolllls FFörreniing LLiightt verrsiionen GBK satsar på ungdomsfotbollen GBK satsar på ungdomsfotbollen. Gerdsken BK har lagt en policy för hela sin verksamhet

Läs mer

UTMÄRKT FÖRENING 2015

UTMÄRKT FÖRENING 2015 UTMÄRKT FÖRENING 2015 Fotboll Glädje Trygghet Stolthet Svärdsjö IF Fotbolls verksamhetsidé Svärdsjö IF Fotboll har som huvudsakligt mål att erbjuda alla barn och ungdomar möjlighet att delta i föreningens

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening Först och främst vill vi i föreningen välkomna dig till oss, kul att du vill pröva dina vingar som fotbollstränare för barn och unga i GIK. När

Läs mer

Sundsvalls IBF VILL

Sundsvalls IBF VILL Sundsvalls IBF VILL 2017-05-08 IBF vill Välkommen till IBF vill. Detta är ett övergripande dokument där föreningens riktlinjer och policys kortfattat beskrivs. Är du ny i föreningen eller på väg in är

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Policy - Styrdokument

Policy - Styrdokument 1(9) Policy - Styrdokument Liljans SK Bandy Roll Namn Signatur Skapad av Ordförande Peter Landstedt PLt Granskad av Bandysektionen 2014-06-04 Godkänd av 2(9) Innehållsförteckning 1 Revisionshistorik...

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

IFK Umeå fotbolls Policydokument. DEL 2 - Rutiner

IFK Umeå fotbolls Policydokument. DEL 2 - Rutiner IFK Umeå fotbolls Policydokument DEL 2 - Rutiner FÖRORD I detta dokument beskrivs IFK Umeå Fotbollssektions Rutiner. I arbetet med att ta fram rutinerna har diskussioner förts med ledare, styrelse, föräldrar

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Det är en övergripande målsättning att alla spelare i Perstorps Sportklubb skall erhålla sådan utbildning att det främjar spelarens utveckling både som fotbollsspelare

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Styrelse - Organisation

Styrelse - Organisation Policy och Verksamhetsbeskrivning för Älvkarleby Idrottsklubb. Föreningens verksamhet och organisation Föreningen Älvkarleby Idrottsklubb bedriver föreningsverksamhet kring fotboll och innebandy. Det finns

Läs mer

FÖRENINGSPOLICY Utgåva 2017

FÖRENINGSPOLICY Utgåva 2017 FÖRENINGSPOLICY Utgåva 2017 1 Innehåll VERKSAMHET... 4 JÄMSTÄLLDHET ALLAS LIKA VÄRDE... 4 REKRYTERING AV LEDARE LEDARFÖRSÖRJNING... 5 REKRYTERING AV AKTIVA... 5 LEDARVÅRD... 6 SPELARVÅRD... 6 FÖRÄLDRASAMVERKAN...

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans!

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans! Riktlinjer för barn och ungdomsidrotten i Idrottsföreningen Fram IF Fram har sin hemort i Saltvik och grundades redan år 1922. Idag har föreningen många aktiva medlemmar från flera åländska kommuner. Föreningen

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

IK FREJ TÄBY Innebandysektionen. Ledarmöte

IK FREJ TÄBY Innebandysektionen. Ledarmöte IK FREJ TÄBY Innebandysektionen Ledarmöte 2017-04-20 Agenda 1. Presentation styrelsen Mats H 2. Alliansförening Pär N 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik S 4. Samarbete på olika sätt Mats H 5. Akademin Tommy

Läs mer

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda:

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda: IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte 2017-09-19 Frejknuten 19.00 21.00 Närvarande: Styrelsen + Ledare Agenda: 1. Presentation styrelse & agenda 2. Alliansförening Mats H 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK 1. Förord: En grundförutsättning för all verksamhet är att alla vet hur den fungerar, vem som gör vad och vilka riktlinjer som gäller. Styrelsen har tillsammans med

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll Verksamhetsinriktning Eneby BK Innehållsförteckning EBK Mål & Inriktning - Värdegrund SvFF Fotbollens spela Lek & Lär - Värdegrund Eneby BK - Vision - Ledstjärnor för verksamheten - Ledstjärnor för ledare

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24

ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24 ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24 Närvarande var total 22 st av våra medlemmar varav huvudstyrelsen och alla sektioner var representerade samt stipendiaterna. 1 Mötets öppnande Årsmötet öppnades av

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF innebandy... 4 Herr... 4 Dam... 4 Organisation runt representationslagen... 4 Tränare... 4 Lagledare... 4 Arrangemangsgrupp...

Läs mer

POLICY - Umeå City IBF -

POLICY - Umeå City IBF - POLICY - Umeå City IBF - Umeå City IBF:s policy finns till för att visa vad Umeå City IBF står för. All verksamhet och alla beslut som tas på alla nivåer i Umeå City IBF ska bedrivas och tas i enlighet

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

Välkommen till Sundsjö IF

Välkommen till Sundsjö IF SUNDSJÖ IF Välkommen till Sundsjö IF Vi är en helt ideell förening i Gällö som för närvarande har två idrottsgrenar, fotboll och innebandy. Föreningens upptagningsområde är hela Arnljotbygden, d.v.s. från

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Ungdomssektionen Skara HF 2010-04-05 Detta dokument är ämnat som ett informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag. Anledningen till att

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid Förälder i BK Heid En vägledning till alla föräldrar i BK Heid BK Heid bildades 1946 av Lennart Carnefur, Leif Carlsson och Kurt Mathiason. De hade sina rötter på Karl Johansskolan i Majorna. Man anmälde

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2017 Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Kompletterad och godkänd av styrelsen 11 september 2017 2 Föreningens verksamhet - Vem är vi, och vad vill vi? Badmintonklubben

Läs mer

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Antagen på Sundbybergs Idrottsklubbs ordinarie årsmöte den 26 mars 2003 Sundbybergs Idrottsklubbs verksamhetside Sundbybergs Idrottsklubb är en ideell förening,

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Ledarmöte fotbollssektionen, HMIF

Ledarmöte fotbollssektionen, HMIF Ledarmöte fotbollssektionen, HMIF 2017-01-17 Agenda Vilka lag är med i år? Materialinventering underlag för eventuella beställningar Roller i fotbollssektionen + Årshjulet Laget.se HMIF s verksamhetssystem

Läs mer

/ / 17,00 531 81 LIDKÖPING

/ / 17,00 531 81 LIDKÖPING Hjälpreda för ledare Med dessa punkter som vi har tagit fram, allt för att underlätta Ert arbete som ledare, för att verksamheten skall fungera smidigare, onödiga irritationsmoment undvikes och man får

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden Skapad hösten 2013 av IS Halmias ungdomssektion Ver 0.3 2014-01-07 1 Innehållsförteckning 3. Fakta IS Halmia 4. IS Halmias verksamhetsidé 5. Föreningens målbild 6.

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt sandarna@hotmail.se http://www.laget.se/sandarnabk 1 Innehåll Innehåll... 2 Om oss...

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Föreningsträdet Min förening Handledning Aktiva 15 år Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla

Läs mer