Socialnämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämndens arbetsutskott 1999-12-14"

Transkript

1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ally Karlsson V Kristina Valtersson C Leif Johansson S Tjänstgörande ers. deltog Övriga deltagare Eira Bring Verksamhetsansvarig Gun Ljunggren-S. 1:e soc.sekr., delvis Göran Fridh 1:e soc.sekr., delvis Nina Bjelke Soc.sekr. delvis Maarit Raaussi Soc.sekr. delvis Johan Abrahamson Alkoholhandläggare deltog Utses att justera Justeringens plats/tid Ally Karlsson Socialkontoret Underskrifter Sekreterare: Gunnar Jönsson Paragrafer: Ordförande: Anders Johansson Justerande: Ally Karlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialkontoret Gunnar Jönsson

2 AU 282 Anslagsförbrukning per den Förelåg anslagsförbrukning till och med den Verksamhetschefen Eira Bring redogjorde för anslagsförbrukningen till och med den Prognosen för verksamheten ser fortfarande mycket bra ut och överskottet per den beräknas till c:a 6 mkr. Arbetsutskottet beslöt föreslå socialnämnden att notera redovisningen till protokollet.

3 AU 283 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten från restaurang Karön, torget Ronneby, nyårsafton. Göran Bjelkstrand har som företrädare för Restaurang Karön AB, ansökt om tillstånd enligt 7 Kap 5 alkohollagen, att få servera vin och starköl till allmänheten på Ronneby På torget avser sökande att sätta upp ett serveringstält som vindskydd där servering av gulaschsoppa med bröd, mousserande vin med tilltugg samt alkoholfritt alternativ kommer att ske. Arbetsutskottet beslöt att godkänna den av alkoholhandläggaren upprättade utredningen i ärendet, att besluta med stöd av 7 Kap 5 alkohollagen bevilja Restaurang Karön AB tillfälligt serveringstillstånd för vin och starköl tillsammans med angiven meny till allmänheten på Ronneby torg den mellan klockan , att serveringen får ske i enlighet med det markupplåtelseavtal som upprättats med Ronneby Kommuns trafikenhet, samt att sökanden skall bekosta fyra ordningsvakter som Polismyndigheten förordnar för kvällen för att säkerställa ordningen och säkerheten.

4 AU 284 Ansökan om permanent serveringstillstånd till allmänheten p g a ändrade ägareförhållande från Vägservice i Sverige AB, Galtsjön. Vägservice i Sverige AB (orgnr ) har den ansökt om tillstånd enligt 7 Kap 5 alkohollagen, att få servera vin och starköl året runt till allmänheten, samt spritdrycker, vin och starköl till slutna sällskap i hela restauranglokalen, avdelningen för beställnings- och konferensverksam-heten, samt uteserveringen gränsande mot Galtsjön. George Häselbarth har såsom företrädare för bolaget den justerat ingiven ansökan om permanent serveringstillstånd, till att även få bedriva servering av spritdrycker till allmänheten utöver ansökt sortiment om vin och starköl, samt att man önskar att serveringen avslutas senast kl i stället för angiven tid om kl Arbetsutskottet beslöt att godkänna den av alkoholhandläggaren upprättade utredningen i ärendet, att besluta med stöd av 7 Kap 5 alkohollagen bevilja Vägservice i Sverige AB, Galtsjön (orgnr ), tillstånd att servera spritdrycker, vin och starköl året runt till allmänheten i restauranglokalen, avdelningen för beställnings- och konferensavdelningen samt uteserveringen gränsande till Galtsjön, att serveringen av spritdrycker, vin och starköl får påbörjas tidigast kl och avslutas senast kl , samt att tillståndshavaren skall bekosta det antal förordnade ordningsvakter som Polismyndigheten finner nödvändigt vid varje tillfälle för att upprätthålla ordningen och säkerheten.

5 AU 285 Ansökan om permanent serveringstillstånd till allmänheten, enskild firma Grillhuset, Söderbro 2, Ronneby. Hassib Omid med enskild firma Grillhuset (orgnr ), har den ansökt om tillstånd enligt 7 Kap 5 alkohollagen, att året runt få servera vin och starköl till allmänheten i Grillhusets lokaler, Söderbro 2, Ronneby. Enligt 7 Kap 7 alkohollagen (1994:1738) får serveringstillstånd endast meddelas den som visar att han med hänsyn till sina personliga och ekonomiska förhållanden och omständigheterna i övrigt är lämplig att utöva verksamheten. I detta ligger också att sökanden dokumenterar att han har kunskaper om alkohollagstiftningen. Arbetsutskottet beslöt att godkänna den av alkoholhandläggaren upprättade utredningen i ärendet, samt att med stöd av 7 Kap 7 alkohollagen (1994:1738), utdrag ur propositionen till alkohollagen (prop. 1994/95:89) sidorna och sid. 102, Alkoholinspektionens Måldokument Restauratörsutbildning 1997:2, samt domar fastställda av Kammarrätten i Stockholm , ( ) och i Jönköping ( ), avslå Hassib Omid, med enskild firma Grillhuset (orgnr ) ansökan om att året runt få servera vin och starköl till allmänheten i Grillhusets lokaler, Söderbro 2, Ronneby. Denna paragraf förklarades omedelbart justerad. Besvärshänvisning.

6 AU 286 Ansökan om permanent serveringstillstånd till allmänheten, enskild firma Nöjespalatset, Kallinge. Alkoholhandläggare Johan Abrahamson informerade ingående för utredningen kring ansökan om serveringstillstånd från Dimitros Avramidis, Nöjespalatset, Kallinge. Arbetsutskottet beslöt att överlämna ärendet till socialnämnden för beslut.

7 AU 288 Socialbidragsprojektet, redovisning. 1:e soc.sekr. Göran Fridh redogör för socialbidragsprojektet. Projektet startade med reducerad personalstyrka i februari Under våren var mottagningsgruppen reducerad med en handläggare. Under hösten har mottagningen varit fulltalig med fyra handläggare. Biståndsgruppen har under våren haft en vakans och under hösten drygt två vakanser. Sammantaget innebär det att personalstyrkan under året i genomsnitt uppgått till 13.7 handläggare mot budgeterade 16 personer. Under 1998 var motsvarande siffra 12 handläggare. Detta till trots har arbetet med att genomföra projektet, utveckla arbetssätt och nya arbetsformer gått vidare. Erfarenheterna hittills upplevs som positiva, jämförelsematerialet för att utvärdera projektet är än så länge litet. Inom ramen för en kurs i utvärdering i socialt arbete kommer en utvärdering av projektets effekter att göras under våren år Projektet är trots svårigheter med personalrekryteringen igång och följer i stort sett planen. Erfarenheterna från personalen är hittills positiva, man upplever att möjligheterna till att arbeta professionellt har ökat och att arbetsmiljön förbättrats. Hittills tyder erfarenheterna på att ungefär dubbelt så många ärenden avslutas inom fyra månader jämfört med tidigare, det vill säga att hjälpbehovet kvarstår inte lika länge. Detta måste ses som en starkt bidragande faktor till kostnadsminskningen med 12.5 %. Arbetsutskottet beslöt föreslå socialnämnden att notera redovisningen till protokollet.

8 AU 289 Normer och riktlinjer för socialbidrag. 1:e soc.sekr. Göran Fridh redogjorde ingående för förslag till ny norm och förändring av riktlinjer för socialbidrag. I den av Ronneby hittills tillämpade vägledande socialbidragsnormen har vissa poster som ingår i rätten till försörjningsstöd enligt 6 b socialtjänstlagen schabloniserats och betalats ut med samma belopp till alla utan redovisningsplikt eller speciell ansökan. Om kostnaden avvikit från schablonen har speciella beslut fattats. De poster som hittills schabloniserats är: - Vårdkostnader (medicin, läkarvård, tandvård) med 250 kronor per vuxen och månad, - Arbetsresor med 265 kronor per vuxen och månad, - Hushållsel med kronor per månad beroende på hushållsstorlek - Hemförsäkring med kronor per månad beroende på hushållsstorlek. Argumenten för schabloniseringen har varit minskad administration, minskat antal extra ansökningar, större integritet, större personligt ansvar. Vid en utvärdering av den delvis schabloniserade normen har en del problem framkommit. För vissa av kostnaderna har kostnadsutvecklingen gjort att administrationen och extra ansökningar ej minskat på grund av schabloniseringen. Erfarenheten av rättstillämpningen talar också för en minskad schablonisering. De poster som efter en samlad bedömning är mindre lämpliga att schablonisera är: - Vårdkostnader. Kostnadsutvecklingen har gjort att många som har vårdkostnader behöver söka extra pengar varvid administrationsvinsten uteblir. Systemet är även svårförståligt för många. - Hemförsäkring. Schabloniseringen innebär att många inte skaffar sig någon hemförsäkring. De poster som är lämpliga att behålla schabloniseringen på är: - Arbetsresor. De flesta har rätt till hjälp med lokala resor och många extra ansökningar undviks. - Hushållsel. Viktigt att hushållets inkomster inte varierar i förhållande till att räkningarna kommer, fungerar bra för dem i lägenhet. Någon större effekt på kostnaden för socialbidrag väntas inte den föreslagna förändringen få.

9 AU 289 Normer och riktlinjer för socialbidrag forts. Ordföranden Anders Johansson föreslog att föreliggande förslag till ny norm och förändring av riktlinjer skulle antagas. Ledamoten Ally Karlsson yrkade på att socialnämnden skulle behålla nuvarande norm med schablonbelopp även för vårdkostnader och hemförsäkring. Sedan överläggningarna förklarats avslutade ställdes proposition på förslagen varvid det befanns att arbetsutskottet beslutat föreslå socialnämnden att antaga föreliggande förslag till ny socialbidragsnorm och förändring av riktlinjer att gälla från och med den Mot beslutet reserverade sig Ally Karlsson.

10 AU 290 Antivåldsprojekt, Sluta det gör ont, redovisning. 1:e soc.sekr. Gun Ljunggren-S. redogör för den ekonomiska redovisningen av projektet och den kostnad som belastar öppenvårdskontot inom barn- och familjesektionen. Arbetsutskottet beslöt föreslå socialnämnden att notera redovisningen till protokollet.

11 AU 291 Öppenvårdsprojektet, redovisning. 1:e soc.sekr. Gun Ljunggren-S. redogör för projektet öppenvård inom barnoch familjesektionen. Socialnämnden ansökte våren 1999 om statsbidrag till ett projekt inom öppenvården. Ett statsbidrag på kronor erhölls och projektet startade omgående. Avsikten med projektet var att tillgodose ungdomars behov som kom hem efter en lång vistelse på institution samt att försöka tidigarelägga hemflytten. Avsikten har också varit att försöka förhindra ungdomars placering på institution. Fyra personer är knutna till projektet. Planeringen är att fortsätta öppenvårdsarbetet samt att personalen som är knuten till projektet ges någon form av utbildning och erfarenhetsutbyte med annan kommun som har liknande verksamhet. Arbetsutskottet beslöt föreslå socialnämnden att notera redovisningen till protokollet.

12 AU 292 Sammanträdestider år Förelåg förslag till sammanträdestider för år Arbetsutskottet beslöt föreslå socialnämnden att antaga föreliggande förslag.

13 AU 293 Fondmedel, förslag på utdelning. Förelåg upprättad förteckning på personer som sökt medel från sociala samfonden. Disponibla medel för utdelning uppgick till kronor. Förteckningen innehöll 59 sökande varav 14 för sent inkomna ansökningar. Arbetsutskottet beslöt att utge medel ur sociala samfonden till 37 personer med sammanlagt kronor.

14 AU 294 Länsstyrelsens verksamhetstillsyn rörande samarbetssamtal och vårdnadsutredningar i Ronneby kommun. Förelåg Länsstyrelsens tillsynsrapport daterad Länsstyrelsen har sammanfattningsvis funnit att arbetet vid familjerätten i Ronneby bedrivs med hög ambitionsnivå och är av god kvalitet. Barnen fokuseras i utredningarna. Man träffar alla barn i vårdnadsutredningar men ej vid alla samarbetssamtal. Avsaknad av måldokument med tydliga, mätbara mål och dokumenterade rutiner och riktlinjer är en brist som kommer att åtgärdas i samband med det kvalitetsutvecklingsarbete som påbörjats. Positivt är också den personalförstärkning av familjerätten som skett och den omstrukturering av arbetet som pågår. Detta ger förhoppningsvis en möjlighet att korta handläggningstiderna. Det är angeläget att uppföljning av verksamheten och återrapportering till socialnämnden genomförs. Med hänvisning till vad som tidigare framförts vill Länsstyrelsen uppmärksamma socialnämnden på följande: - Samarbetssamtal som sker på den enskildes initiativ skall inte registreras. - Avidentifierade uppgifter för statistikändamål bör föras för att möjliggöra uppföljning och utvärdering av samarbetssamtal. - Handläggningstider överstigande sex månader för vårdnadsutredningar är otillfredsställande. - I samarbetssamtalen bör barnens rätt att komma till tals beaktas. Arbetsutskottet beslöt föreslå socialnämnden att notera Länsstyrelsens rapport till protokollet.

15 AU 295 Övriga frågor. Ledamoten Kristina Valtersson har som kontaktpolitiker fått en fråga från verksamheten om statsbidrag till kommunen för fortbildning inom familjerätten. Verksamhetschefen Eira Bring informerar om att denna fråga har aktualiserats med kommunens ekonomiavdelning och svar avgivits till berörda.

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 287 Socialnämndens arbetsutskott 20005-11-08 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 16.00 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 1999-09-14

Socialnämndens arbetsutskott 1999-09-14 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.15-12.10. Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ingrid Karlsson S Ally Karlsson V Kristina Valtersson C Övriga deltagare Eira

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2001-05-08

Socialnämndens arbetsutskott 2001-05-08 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 16.10 Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Kristina Valtersson C Ally Karlsson Leif Johansson V S tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2000-05-09

Socialnämndens arbetsutskott 2000-05-09 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.15-10.45. Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ingrid Karlsson S Ally Karlsson V Kristina Valtersson C Övriga deltagare Eira

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 1999-10-12

Socialnämndens arbetsutskott 1999-10-12 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00-17.20. Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ingrid Karlsson S Ally Karlsson V Kristina Valtersson C Peter Bowin V Observerande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00-16.25. Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ally Karlsson V Kristina Valtersson C Leif Johansson S Tjänstgörande ersättare

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 154

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 154 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 154 Plats och tid Hobysalen Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 16.25 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s)

Läs mer

Ingrid K Karlsson (s) 202-218 Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson. Viktor Thorell (fp) Omid Hassib (v) 1(11) Sammanträdesprotokoll 2008-11-04

Ingrid K Karlsson (s) 202-218 Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson. Viktor Thorell (fp) Omid Hassib (v) 1(11) Sammanträdesprotokoll 2008-11-04 Sammanträdesprotokoll 1(11) 2008-11-04 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) 202-218 Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00 16.45 Beslutande S Anders Johansson, ordförande KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin M Yvonne

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 20005-10-11

Socialnämndens arbetsutskott 20005-10-11 263 Socialnämndens arbetsutskott 20005-10-11 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 16.10 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-16.10 Beslutande S S Anders Johansson, ordförande Ingrid Karlsson C KD S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin Kristina

Läs mer

Socialnämnden 2000-06-20

Socialnämnden 2000-06-20 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-16.40. Beslutande S Anders Johansson, ordförande C Kristina Valtersson S Ingrid Karlsson KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-15.10 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 141

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 141 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 141 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 16.00 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Kristina Valtersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Saxemarasalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-17.00 Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ingrid Karlsson S Kristina Valtersson C Ally Karlsson V Peter Bowin V Observerande

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-16.15 Beslutande S S Anders Johansson, ordförande Juhani Kujansivu KD V Ingegärd Axelsson Peter Bowin från 67 S Leif Johansson V Lisbet Widing

Läs mer

Socialnämnden 1999-05-25

Socialnämnden 1999-05-25 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.30-11.55. Beslutande S Anders Johansson, ordförande C Kristina Valtersson S Ingrid Karlsson KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-11-05

Socialnämndens arbetsutskott 2002-11-05 197 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-16.15 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 15.00 Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Kristina Valtersson C Ally Karlsson Leif Johansson V S tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef Sammanträdesprotokoll 1(7) 2008-08-12 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.30 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5)

Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5) Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30 16 15 Beslutande Kristina Valtersson (C) Birgitta Larsson (RP) Ingrid Karlsson

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(6) 2013-08-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30-16 05 ande Kristina Valtersson (C) Birgitta Larsson (RP) Ingrid K Karlsson (S)

Läs mer

2011-10-11. Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Eira Bring verksamhetschef, Ann Hermansson, sekreterare

2011-10-11. Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Eira Bring verksamhetschef, Ann Hermansson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(5) 2011-10-11 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30-15 20 Beslutande Kristina Valtersson (c) Birgitta Larsson (rp) Ingrid K Karlsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2003-08-12

Socialnämndens arbetsutskott 2003-08-12 163 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-17.30 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 1999-11-09

Socialnämndens arbetsutskott 1999-11-09 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-17.10. Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ingrid Karlsson S Peter Bowin V Tjänstgörande ersättare Ingegärd Axelsson KD

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Hoby-salen, Stadhuset, kl 13 00 16 45, ajournering kl 14 45 14 55 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-15.20 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson(s) Leif Johansson (s) Juhani Kujansivu (s) Kersti Rydelius

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92 Plats och tid Konferensrummet, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 16.00 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 258

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 258 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 258 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 15.50 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) ordförande 238 Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

Lena Fällgren (c) tjänstgörande ers.

Lena Fällgren (c) tjänstgörande ers. Sammanträdesprotokoll 1(17) 2010-10-26 Socialnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13 00-15 35 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu (s)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 17.00 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-07-24, kl 13:15-14:00 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gunnel Aidemark (FP) tj ersättare för Jan-Olof Sewring (M) Marita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225 Plats och tid Konferensrummet, Baxters lokaler, Ronneby, 13.00 17.10 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) 205-230 Jörgen Nilsson (v) ordf 204 Yvonne Skärheden

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 206. Ewa Svensson (s) obs ersättare

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 206. Ewa Svensson (s) obs ersättare RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 206 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 16.30 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Tjänstemän Ingrid Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Hoby-salen, Stadhuset, kl 13 00 17 00 ajournering kl 14 45 14 55 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-09 47 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Ingrid Karlsson. Omid Hassib

Ingrid Karlsson. Omid Hassib Sammanträdesprotokoll 1(17) 2009-08-25 Socialnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.45 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) 80-94 Juhani Kujansivu

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu Sammanträdesprotokoll 1(16) 2008-11-18 Socialnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-14.45 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-05-15, kl 13:15-14:20 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål

Läs mer

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Barbro Lund (KD) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson (S) Bengt Ferm

Läs mer

Miljö- och byggförvaltningen

Miljö- och byggförvaltningen Sidnr 1 (8) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 13.15-13.45 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Terry Bergqvist (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa fredagen den 3 juli 2009, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa fredagen den 3 juli 2009, kl 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa fredagen den 3 juli 2009, kl 11.00 11.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande Stig Andersson (mp), ersättare för Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Socialförvaltningen, Juneporten, Jönköping

Socialförvaltningen, Juneporten, Jönköping JÖNKÖPINGS KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-07-09 1 Plats och tid Sessionssalen, entréplan, Juneporten, Jönköping, kl 13.00-13.30 Beslutande Ola Nilsson (KD) ordförande Christer Sjöberg

Läs mer

Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu (s) Ewa Svensson

Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu (s) Ewa Svensson Sammanträdesprotokoll 1(17) 2009-01-27 Socialnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 ande Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu (s) Ewa Svensson (s) Christoffer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 127 Plats och tid Eringsbodasalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson

Läs mer

Socialnämnden 2002-11-19

Socialnämnden 2002-11-19 135 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-16.40 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Leif Johansson (s) Juhani Kujansivu

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-14.30 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Linda Strömblad (C) Börje Malmborg (KD) Jacquline Lynd-Johansson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2000-12-05

Socialnämndens arbetsutskott 2000-12-05 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 16.35 Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ally Karlsson V Kristina Valtersson C Leif Johansson S Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

Miljö- och byggförvaltningen

Miljö- och byggförvaltningen Sidnr s arbetsutskott 2016-03-17 1 (10) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 13.00-13.20 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C), 5-8 Peter Sövig

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 13 30 16 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare

Läs mer

2008-10-21. Övriga deltagare: Ulla Sandegren (m), Eira Bring, verksamhetschef, Ann-Christin Berg, sekreterare

2008-10-21. Övriga deltagare: Ulla Sandegren (m), Eira Bring, verksamhetschef, Ann-Christin Berg, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(13) 2008-10-21 Socialnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-15.30 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.50, 11.35-12.00

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.50, 11.35-12.00 NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2013-03-22 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.50, 11.35-12.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

2009-10-06. Övriga deltagare: Juhani Kujansivu (s), Eira Bring, verksamhetschef, Ann-Christin Berg, sekreterare

2009-10-06. Övriga deltagare: Juhani Kujansivu (s), Eira Bring, verksamhetschef, Ann-Christin Berg, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(9) 2009-10-06 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-17.40 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Viktor

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-04-11

Socialnämndens arbetsutskott 2006-04-11 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.20 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Theo Zickbauer (s) tgj ersättare

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (13)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (13) Sidnr 1 (13) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 08.30-12.50 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Terry Bergqvist (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 30-37 2 30 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl...5 31 Ansökan om serveringstillstånd - Åkantens restaurang och

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

e..ite..å^^...atlo Hanna Stymne Bratt

e..ite..å^^...atlo Hanna Stymne Bratt NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2010-10-07 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.00, 10.00-10.35 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92. Eira Bring, verksamhetschef Birgitta Ratcovich, sektionschef 74,75 Kerstin Rehn-Ivsjö, sekreterare

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92. Eira Bring, verksamhetschef Birgitta Ratcovich, sektionschef 74,75 Kerstin Rehn-Ivsjö, sekreterare 92 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.00 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Ewa Svensson (s) Juhani Kujansivu (s) Theo Zickbauer

Läs mer

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby Sammanträdesprotokoll 1(10) 2010-01-12 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30 15.40. ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott 2015-03-05 1 (8)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott 2015-03-05 1 (8) Sidnr 1 (8) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 8.30-12.00 och 13.00 14.00 Bengt Bivrin (MP) Tore Lomgård (C), tjänstgörande ersättare Peter

Läs mer

Jan-Olof Sewring (M), ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S)

Jan-Olof Sewring (M), ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2014-05-20, kl. 10:00-12:00 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M), ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(9) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 13 30 16 05, Ajournering 14 45 14 55. Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Stadshuset, kl. l3: 3 0-16: 15 Besllutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordförande Rune Larsson (M) Jaan Kello (M) Gert Franzen (C) Liselotte Karlsson (S) Merja

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.00-15.00 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Peter Agelii (s) Yvonne Wendelius (s) tj.ers Birgitta

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 29 augusti 2013, klockan

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-17.00 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

2009-08-11. Övriga deltagare: Gudrun Johansson (kd) obs, ersättare, Eira Bring, verksamhetschef, Ann-Christin Berg, sekreterare

2009-08-11. Övriga deltagare: Gudrun Johansson (kd) obs, ersättare, Eira Bring, verksamhetschef, Ann-Christin Berg, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(11) 2009-08-11 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-15.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Viktor

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 229

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 229 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 229 Socialnämndens arbetsutskott 20005-09-13 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 16.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (7)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (7) Sidnr 1 (7) Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset kl 15.15-15.50 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Peter Sövig (S) Övriga deltagare Michael Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S)

Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 326A, 2014-06-17, kl. 10:00-11:35 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Övriga

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum. Göte Eriksson, S Mervi Kostet, kvalitetsutvecklare, 23

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum. Göte Eriksson, S Mervi Kostet, kvalitetsutvecklare, 23 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-08-15, kl 0900-1110 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (10) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2018-02-21 Plats och tid Socialförvaltningen Falun, lokal: Sundborn kl. 10:00 10:55 ande S Christina Knutsson, ordförande Falun S Margreth Göransdotter

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2010-05-19

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2010-05-19 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl. 13 :15-15:35 Besllutande Ledamöter Gert Franzen (C), ordförande Jaan Kello (M) Anna Johansson (M) Rune Larsson (M) Bengt-Eric Lindh (Fp) Tj änstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden. Thure Andersson (S) Sara Landerholm

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden. Thure Andersson (S) Sara Landerholm 2013-10-30 Plats och tid Lokal Nissan, Danska vägen Gislaved, kl 13.00-13.45 Beslutande Bengt Petersson (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Börje Malmborg (KD) Linda Strömblad (C) Inga-Maj

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13:00-15:00 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Yvonne Wendelius (S) ersättare för Elisabeth

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott fe? Sammanträdesprotokoll.o 1 Plats och tid Socialkontoret, Malung, kl. 06,15-10.45 Beslutande Carina Albertssson (3), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Jörgen Norén (S) Övriga deltagande Kerstin

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-01-15, kl 13:15-15:30 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel Aidemark (FP)

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Britt-Marie Berg (S) Kate Nilsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL Socialnämndens myndighetsutskott Sammanträdesdatum 2015-06-24 Sid 1 Plats Tid kl 08.15-11.30 Socialtjänst Gävle, Skomakargatan 6, Gävle Närvarande Se sidan 2 Justeringens

Läs mer