Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11 Yrkande Punkt: B2 Parti: Studentpartiet Socialdemokraterna Yrkande: Studentpartiet Socialdemokraterna föreslår och yrkar bifall till Joakim Mäki som central utbildningsbevakare för Umeå studentkår. Punkt: B3 Parti: Studentpartiet Socialdemokraterna Yrkande: Studentpartiet Socialdemokraterna föreslår och yrkar bifall till Max Dahlbäck som kårfullmäktiges vice ordförande. Punkt: B4 Parti: Studentpartiet Socialdemokraterna Yrkande: Studentpartiet Socialdemokraterna föreslår och yrkar bifall till att välja Åsa Zetterberg som kårordförande. Bore Sköld som 1:a vice kårordförande. Elsa Hort som 2:a vice kårordförande. Tobias Hedlund, Fanny Eriksson, Joakim Mäki och Jessica Wikström som ordinarie ledamöter i kårstyrelsen. Ulf Liljegren, Rebecka Jacobsson, Daniel Nyström, Niklas Svenlin och Parasto Ghaderi som ersättare i kårstyrelsen. Punkt: B5 Parti: Studentpartiet Socialdemokraterna Yrkande: Studentpartiet Socialdemokraterna föreslår och yrkar bifall till att välja Åsa Zetterberg som ordinarie ledamot i universitetsstyrelsen. Bore Sköld som ersättare i universitetsstyrelsen. Punkt: B9 Parti: Studentpartiet Socialdemokraterna Yrkande: Studentpartiet Socialdemokraterna föreslår och yrkar bifall till bifogad verksamhetsplan för verksamhetsåret 20111/12.

12 Punkt: B11 Parti: Studentpartiet Socialdemokraterna Yrkande: Studentpartiet Socialdemokraterna föreslår och yrkar bifall till att välja Jessica Wikström som ordinarie ledamot i kårhusstiftelsen Alexander Szögi som ordinarie ledamot i kårhusstiftelsen Joakim Mäki som ersättare i kårhusstiftelsen Parasto Ghaderi som verksamhetsrevisor i kårhusstiftelsen. Punkt: B12 Parti: Studentpartiet Socialdemokraterna Yrkande: Studentpartiet Socialdemokraterna föreslår och yrkar bifall till att välja Bore Sköld som ordinarie ledamot i Stiftelsen Studenthälsans styrelse. Elsa Hort som ersättare i Stiftelsen Studenthälsans styrelse. Punkt: B13 Parti: Studentpartiet Socialdemokraterna Yrkande: Studentpartiet Socialdemokraterna föreslår och yrkar bifall till att välja Daniel Nyström som ordinarie ledamot i Stiftelsen Universitetshallens styrelse. Fanny Eriksson som ersättare i Stiftelsen Universitetshallens styrelse.

13 B4 Moderata studenter, Studentpartiet Pedagogerna samt Liberala Studenter yrkar att till kårordförande utse Markus Lindgren(SP) Att till 1:a vice kårordförande utse Viktor Sjödin(MST) Att till 2:a vice kårordförande utse Per Olsson(LIB) Att till ordinarie ledamöter (4 st) utse: Nils Gudmundsson(MST), Mimmi Boman(SP), Antonia Boman(MST), Camilla Nilsson(SP) Att till ersättare (5st) utse: Carl Larsson(LIB), Nina Lindvall(LIB), Roberth Olofsson(SP), Max Persson(MST), Lisa Nilsson(MST) B5 Moderata studenter, Studentpartiet Pedagogerna samt Liberala Studenter yrkar Att till ordinarie ledamot i universitetsstyrelsen utse Markus Lindgren(SP) Att delegera till doktorandsektionen att tillsätta studenternas ersättare i universitetsstyrelsen

14

15

16 Förslag till verksamhetsplan 2011/12. INLEDNING ÖVERGRIPANDE Till denna verksamhetsplan ska kårstyrelsen till den slutgiltiga verksamhetsplanen som tas i september konkretisera planen i form av en tydlig och uppföljningsbar handlingsplan. Konkretiseringen ska även innehålla prioriteringar mellan olika delar av planen. Umeå Studentkår ska: - Verka för att sammanhållningen och samordningen av verksamhet med de andra kårerna ökar. - Utveckla kontakten med kårsektioner och kårföreningar. - Bedriva påverkansarbete för att förbättra studenternas ekonomiska och sociala situation. - Öka kårens regelbundna aktiviteter för att synas mot studenterna. Se över alla befintliga kostnader för studentkåren i syfte att prioritera och kostnadseffektivisera. Mer resurser till direkt verksamhet. Genomföra en uppföljning av 2011 års organisationsutredning. Tillsätta en arbetsgrupp vars uppgift är att genomföra en översyn av Umeå Studentkårs organisationsstruktur. Tillsätta en utredning i syfte att undersöka attityder till medlemskap i Umeå Studentkår. Deltagande och studentinflytande Umeå studentkår ska: - Verka för att formalisera strukturen mellan kårsektionerna och kåren. - Införa utskott kopplade till respektive presidialies verksamhetsområde. - Genomföra en granskning hur studentinflytandet fungerar vid institutionerna. - Verka för att stödja kårföreningar och kårsektioner genom regelbundna träffar. - Verka stödjande mot sektionerna genom att utse sektionskontakter inom KS. - Verka för att förbättra informationen om kårens företrädare och organisation. - Kåren ska i samverkan med exempelvis Studenthälsan, International Office och UB, anordna utbildningar om hälsa och studievana. Information, externa relationer och arbetsmarknad Umeå Studentkår ska: - Arbeta för att Umeå Kommuns miljöbilpool lägger ett utlåningsställe av bilar i närheten av universitetet. - Arbeta för att universitetet höjer kraven på hållbar upphandling inom exempelvis administration och kafeér. - Genomföra fler aktiviteter i syfte att skapa intresse för, och diskussion kring kårens verksamhet, organisation och åsikter. - Öka samarbeten med företag gällande studenterbjudanden. - Tydligt och konsekvent redovisa kårens samarbetsparterns gentemot medlemmar och allmänhet. Verka för bättre studentrabatter hos IKSU.

17 Verka för att öka och tydliggöra fördelarna med ett medlemskap i studentkåren Samarbeta med kommunen för att stärka medlemskapets värde. Förenkla möjligheterna att betala medlemsavgiften. Undersöka möjligheterna att genomföra ett väskrojekt. Fortsätta utveckla kårvalet, med målsättning på ett högre valdeltagande. Utveckla kårens utåtriktade profil. Ta fram enklare material i olika politiska frågor vart vi står och vad vi som kår gör. Verka för större tillgänglighet av bland annat anslagstavlor på campus för kåroch studentföreningar. - Revidera kårens kommunikationsplan. - Kåren skall verka för rabatterade priser för kårmedlemmar på internetuppkoppling. - Verka för att sänka priserna på lokaltrafiken för studenter. - Arbeta mot AB Bostaden för att en särskild studentkö införs, parallellt med den vanliga bostadskön. Inom Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) verka för en samlad nationell definition och certifiering av vad som får kallas för "studentbostad" eller "studentlägenhet". - Genomföra arrangemanget Kårgasque. - Genomföra arrangemanget Snow Wars. - Genomföra arrangemanget Vårgasque. - Samarbeta med externa parter för att utforma medlemserbjudanden. - Avsätta medel för sponsring av kårföreningars och kårsektioners tryckmaterial. - Utveckla Campuskortets användningsområde genom att koppla fler studentnyttiga tjänster och erbjudanden till kortet. - Satsa på att finna och studentcertifiera de studentrabatter som idag ges av företag i Umeå. - Verka för att Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) förhandlar fram och studentcertifierar rabatter hos resebolagen. - Förändra projektet Headhunts huvudsakliga innehåll från en arbetsmarknadsmässa till fler kvalitativa och nischade möten mellan arbetslivet och studenterna i nära samarbete med kårsektionerna och studenföreningarna för att tillse att projektet kommer alla studentgrupper till del. - Samverka med enheten för näringsliv och samhälle vid Umeå Universitet, samt Umeå kommuns näringslivsservice för att skapa kontakter mellan studenter och arbetsgivare. - Samverka med fackliga organisationer i syfte att öka kunskapen bland studenter om regler och rättigheter på arbetsmarknaden, samt deras framtida branscher. - Undersöka möjligheten att erbjuda medlemmar tryckt kårmaterial. Utbildningbevakning och utbildningskvalité Umeå studentkår ska: - Arbeta för att det i större utsträckning ska finnas möjlighet att ladda ner kompendier och mer kurslitteraturen som PDF:er via fakulteter. - Arbeta för att ett Miljö- och klimatperspektiv införs i alla utbildningar. Genomföra flera informationskampanjer om studenternas rättigheter. - Genomföra utbildningspolitiska seminarier i syfte att medvetandegöra högskolesystemets utveckling. Arbeta för att den lärarledda undervisningstiden ökar.

18 - Arbeta för att universitetets ersättningssystem till faktulteterna görs om så att resurserna sprids jämnare över hela universitet. Öka studenternas möjlighet till insyn i aktuella utbildningspolitiska frågor. Verka för att praktik möjliggörs för alla studenter. Verka för att universitet ska erbjuda sommarkurser som studenterna kan tillgodoräkna inom de vanligaste utbildningsprogrammen. Stödja sektionerna i deras arbete med utbildningskvalité och utbildningsbevakning. Dela ut årets pedagogiska pris. Arbeta för avgiftsfri utbildning för alla. - Verka för att alla examinationsgrundande föreläsningar på grundnivå ska finnas tillgängliga med ljud och bild på Cambro. - Verka för ett ökat utbud av kurslitteratur på UB. - Verka för att alla forskarstudenter ska vara antagna till forskarutbildning och ha doktorandanställning - Verka för att det finns ett HBTQ- och genusperspektiv inom utbildningarna. - Jobba för att ett allmänt basår inrättas på Umeå Universitet. - Tillsätta en valberedning med en tydlig uppdragsbeskrivning i syfte att bereda valet av central utbildningsbevakare inför verksamhetsåret 2012/13. Studiesocialt Allmänt Umeå studentkår ska: - Arbeta för att ett välfungerande miljöledningssystem ska införas på universitetet med målsättningen att minska universitetets ekologiska avtryck. - Arbeta för att dubbelsidig kopiering skall gynnas ekonomiskt och vara förinställt på kopiatorerna på campus. - Arbeta för att återvinning skall vara självklart på hela campus och att fler återvinningsmöjligheter på hela campus inrättas. - Arbeta för förbättrade arbets- och studiemiljöer genom krav på fler lunchutrymmen, tillgång till mikrovågsugnar, tillgång till studieplatser men också genom till exempel förbättrad ventilation. - Uppmärksamma klimatdagen. - Verka för att universitetet blir miljöcertifierat. Bedriva påverkansarbete mot politiker på lokalt och nationellt plan om de brister som finns i studenternas trygghet. Arrangera en mässdag för studentföreningar vid Umeå Universitet. Verka för fler och bättre förvaringsutrymmen och lokaler för studentföreningar. Utveckla registret för studentföreningar. - Förenkla att sätten att betala medlemsavgift genom att till exempel satsa på betalningsterminaler på campus. - Kåren ska utreda möjligheten att skapa mer sociala mötesplatser där studenter kan träffas och umgås på campus under enkla sociala former. Ekonomi Umeå studentkår ska: - Arbeta för att bidragsdelen i studiemedlet höjs så att studiemedlet är över fattigdomsgränsen.

19 - Arbeta för att studenter omfattas av de sociala trygghetssystemen: Att karenstiden vid sjukdom jämställs med löntagarna och knyt rätten till vilande SIG till studier, inte studiemedlet. Att studiemedlet åter blir a-kassegrundande - Bedriva ett påverkansarbete för att CSN:s regler med mål att utbetalningen av studiemedlet inte stramas åt vid missade högskolepoäng. Bostäder Umeå studentkår ska: - Arbeta för att det under verksamhetsåret genomförs en granskning av studenters boendesituation och utifrån resultatet ta fram en åtgärdsplan som framläggs gentemot exempelvis AB Bostaden. - Kåren skall verka för att hyrorna bestäms av allmännyttiga aktörer. - Arbeta för en modernisering, renovering och miljöanpassning av studentkorridorsboenden. - Verka för billigare internet i AB Bostadens studentboenden. Jämlikhet, jämställdhet och likabehandling Umeå studentkår ska: - Göra en uppföljning av omorganisationen av Umeå Universitets arbetsmiljökommitté i syfte att återupprätta ett jämlikhets/jämställdhets-råd. - Aktivt stödja jämlikhetsarbete och genusgrupper vid Umeå universitet. - Aktivt arbeta för att arbetet mot sexuella trakasserier vid Umeå universitet stärks - Fortsätta utveckla nätverket för studenter med funktionsnedsättningar och arbeta för ett funktionsnedsättningsanpassat universitet. - Arbeta för att universitetet förbättrar situationen för studenter med barn, såsom dagisplatser i nära anslutning till campus. Uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Arbeta för breddad rekrytering till universitet. Fortsätta driva projektet Seriekrock. Genomföra aktiviteter i syfte att skapa diskussion inom genus, makt och kön. Studentdriven verksamhet Umeå studentkår skall: Tydliggöra studentföreningars rättigheter att verka på universitetet. - Stimulera studentföreningars verksamhet organisatoriskt och ekonomiskt vid Umeå universitet. - Uppmuntra studentdriven verksamhet, såsom fikaverksamhet. - Via kårhusstiftelsen stödja studentdriven verksamhet. - Utreda förutsättningarna för Kårhusstiftelsen att driva Corona som kårhus. Studentpartiet Socialdemokraterna Vänsterns studentförbund Gröna studenter

20 Moderata studenter, Studentpartiet pedagogerna och Liberala studenters förslag till preliminär verksamhetsplan för verksamhetsåret 11/12 Övergripande Utifrån organisationsutredningen förtydliga Umeå studentkårs organisation Formalisera sektionsrådet Verka för utökat samarbete mellan Umeå studentkårs sektioner Utöka verksamhetsstipendierna Verka för att alla personliga arvoden, inom arvoderade förtroendeuppdrag, tillfaller budgetposten verksamhetsstipendier Stärka kårens varumärke och synlighet externt och internt Arbeta för en gemensam doktorandsektion för de tre kårerna vid UmU Verka för fler aktiva kårföreningar Se över Umeå studentkårs arbetsordning i syfte att involvera kårstyrelsen i kårens aktiva arbete Arbeta för att skapa ett nätverk för studentkårer i Norrlandsregionen i syfte att uppmuntra engagemang och utbyta erfarenheter Ta aktiv del i Sveriges förenade studentkårers arbete nationellt Utbildningsbevakning och utbildningskvalitet Stärka doktorandrepresentationen i universitetets centrala organ Verka för fler forum för studentpåverkan Utveckla regelsamlingen vid UmU Fortsatt verka för kvalitetssäkring av distans- och nätutbildningar Arbeta för att information om fusk/plagiat ska nå ut till fler och att rättigheter och skyldigheter förtydligas Anordna kampanjer om studenters rättigheter Genomföra rättighetskampanjen Regelrätt, samt planera och genomföra Doktorandrätt tillsammans med DokSek Anordna studentfackliga utbildningsdagar Stötta studentrepresentanter i deras arbete genom att skapa mötesplatser Bevaka nationella utbildningspolitiska frågor med anknytning till högskolor och universitet exempelvis kvalitetsutvärderingssystemet och forskningspropositionen Fortsatt utveckla studentfallsskrivelsen Fortsatt driva frågan om ett prioriterat och relevant kurs- och utbildningsutbud, i synnerhet under sommarterminen Verka för att fylla studentrepresentantplatser på nationell nivå Arbeta för ett universitetsgemensamt system för pedagogisk meritering Studiesocialt

21 Arbeta för förbättrade studiemiljöer Verka för fler grupprum på universitetet Studenterna ska involveras i större ombyggnadsprojekt Verka för att likabehandlingsrådet återinförs Återinrätta det studiesociala nätverket Arbeta för en upprustning av campustoaletterna samt utforma alla till unisextoaletter Utreda möjligheterna för ett alkoholfritt nattcafé på campus Arbeta för att fler mikrovågsugnar ska vara tillgängliga på campus Verka för att fler lunchplatser iordningsställs Stärka samarbetet med Studenthälsan och Studentcentrum i syfte att nå ut till fler studenter så som studenter som läser på distans eller vid decentraliserad utbildning Tillhandahålla akutlån till våra medlemmar Genomföra mottagningsutbildning Bedriva samarbete med studentrelaterade myndigheter, exempelvis CSN och Försäkringskassan Stärka kontakten med internationella studenter Information Öka kontakten med distansstudenter Tydliggöra medlemskapets värde för medlemmar och potentiella medlemmar Verka för att US kommunikationskanaler är mer lättillgängliga för en heterogen studentgrupp, exempelvis alltid försöka tillhandahålla informationsmaterial på engelska Utöka samarbetet med studentföreningar runt om på campus Fortsätta verka för förenklade möjligheter för studenter att betala medlemsavgift till studentkåren Genomföra projektet campusguider i syfte att välkomna nya studenter vi terminsstart Arbetsmarknad/externa relationer Utöka karriärvägledningen vid UmU (distans- och decentraliserade utbildningar) Verka för att UmU kostnadsfritt ska erbjuda en digitaliserad meritportfölj för samtliga universitetets studenter Skapa mervärde i medlemskapet för studenter vid decentraliserade utbildningar, exempelvis lokala rabatter samt reserabatter Utveckla Headhunt genom att ge stöd åt sektioner och föreningar att driva egna arbetsmarknadsdagar. Utveckla konceptet från några mässdagar till att vara ständigt återkommande med gästförläsningar, företagsbesök, branschspecifika evenemang samt olika typer av workshops Göra Headhunt tillgängligt för utbytesstudenter

22 Utveckla och fortsatt driva konceptet med studentkopiering samt bidra till att Umeå studentkår alltid ska tillhandahålla den mest prisvärda och användarvänliga kopieringslösningen (varumärkesexponering) Fortsatt vara en aktiv part i Studentkommunsamarbetet, exempelvis genom projektet Räkmacka Akutrumsförmedlingen Ansvara för verksamheten med förmedlande av akutrum till studenter utan boende Synliggöra Akutrumsförmedlingens verksamhet Utöka antalet platser i akutrumsförmedlingens utbud

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34 Beslut Kristoffer Månsson Ordförande valberedningen VALBEREDNINGENS ARBETE SAMT FÖRSLAG TILL BESLUT 4/ inrapporterade sektionerna sina representanter till valberedningen. Varje sektion representerades i valberedningen med en ledamot. Uppdraget som central utbildningsbevakare utlystes 18/3 och sista dag för ansökan var 15/4. Valberedningen höll 19/4 ett möte där ansökningarna diskuterades och planering inför intervjuerna och det fortsatta arbetet genomfördes. Vid ett sammanträde den 16/5 beslutade valberedningen om sin kandidat till central utbildningsbevakare. Detta läggs fram vid konstituerande kårfullmäktige 25/5. Sju personer sökte uppdraget som utbildningsbevakare. Av dessa beslöt valberedningen att kalla sex till intervju. Vidare föll två av dessa bort eftersom en fick annan anställning och en annan ej hade möjlighet att närvara vid något intervjutillfälle. Således intervjuades fyra personer angående uppdraget. Under intervjuerna medverkade två ledamöter från valberedningen och Umeå studentkårs organisationssekreterare Stefan Brattlöf. Frågorna som ställdes utgick från sektionernas frågeställningar vid tillsättning av sektionsutbildningsbevakare. Valberedningen poängterar vikten av kontakt med partierna och kårens förtroendevalda. Därför presenterar valberedningen sitt förslag vid tre tillfällen: vid en gruppledarträff 17/5, vid kårstyrelsens sammanträde 18/5 och vid konstituerande kårfullmäktige 25/5 där beslut skall fattas. Valberedningens kandidat till central utbildningsbevakare är Taniya Sahlström, Umeå. Valberedningen anser att Taniya är ett utmärkt förslag, eftersom vi tror att hon kan bringa nya och viktiga kunskaper till kårens arbete i allmänhet och utbildningsfrågorna i synnerhet. Taniya har uttryckt en vilja att föra utbildningsbevakarens arbete utanför sammanträdeslokalerna och tydligare marknadsföra möjligheten till engagemang i utbildningsfrågorna. Taniya har dessutom goda erfarenheter av att arbeta i större projekt och ta eget ansvar, vilket vi ser som mycket viktigt för Umeå studentkårs utbildningsbevakare. Mot bakgrund av motiveringen ovan föreslår valberedningen kårfullmäktige Att till central utbildningsbevakare välja Taniya Sahlström, Umeå. Umeå studentkår Box 7652, Umeå kriztoffer@hotmail.com Sidan 1 av 1

35 Beslut Zakarias Pante Kårordförande MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR Reglering i Umeå studentkårs stadgar... 2 Kapitel 2: Medlemskap och stödmedlemskap... 2 Kapitel 5 Kårsektioner... 3 Medlemsavgifter... 4 Medlemskapets innehåll... 5 Medlemskapets giltighetstid... 6 Avgiftstabell... 6 Umeå studentkår Box 7652, Umeå ordf@umeastudentkar.se Sidan 1 av 6

36 Beslut Zakarias Pante Kårordförande Reglering i Umeå studentkårs stadgar Av Umeå studentkårs stadgar följer: Kapitel 2: Medlemskap och stödmedlemskap 1 Den som i huvudsak studerar på grund- avancerad eller forskarutbildningsnivå vid samhällsvetenskaplig fakultet, humanistisk fakultet eller Umeå School of Education vid Umeå universitet, äger rätt att teckna medlemskap i Umeå studentkår. 2 Medlem är den som uppfyller kraven i kapitel 2 1 samt erlagt fastställda avgifter. 3 Medlemskapets innehåll, giltighetstid och avgift fastställs av kårfullmäktige. 4 Medlem har rätt att a) delta i val till och vara ledamot av Umeå studentkårs fullmäktige. b) inneha förtroendeuppdrag inom Umeå studentkår. c) till fullmäktige inkomma med fråga, interpellation eller motion och få denna behandlad. Medlem äger även närvaro- yttrande och förslagsrätt vid fullmäktigesammanträdena. d) ta del av protokoll från fullmäktige- och styrelsesammanträde. 5 Medlem som erlagt reducerad avgift äger samma rättigheter som fullt betalande medlem. Stödmedlemskap 6 Den som ej bedriver studier vid Umeå universitet, samt har uppnått myndig ålder, har möjlighet att teckna stödmedlemskap i Umeå studentkår. Stödmedlemskapets innehåll, giltighetstid och avgift fastställs av kårfullmäktige. 7 Stödmedlem äger rätt att ta del av protokoll från fullmäktige- och styrelsesammanträden. 8 Stödmedlem äger ej rätt att a) delta i val till Umeå studentkårs högsta beslutande organ b) inneha förtroendeposter inom Umeå studentkår Utträde 9 Utträde ur Umeå studentkår sker automatiskt efter att medlemskapets giltighetstid passerat. 10 Medlem som aktivt motverkar Umeå studentkårs verksamhet eller syfte kan få sitt medlemskap i Umeå studentkår omprövat. Beslut om upphävt medlemskap kan överklagas till Inspektor. Medlem som tidigare fått medlemskapet omprövat och uteslutits kan få en ny medlemsansökan prövad av kårfullmäktige. Umeå studentkår Box 7652, Umeå ordf@umeastudentkar.se Sidan 2 av 6

37 Beslut Zakarias Pante Kårordförande Kapitel 5 Kårsektioner Sammansättning och ändamål 1 Umeå studentkår är indelad i kårsektioner efter medlemmarnas studieinriktning eller ort. Om sektionsindelning beslutar kårfullmäktige efter samråd med kårsektionerna. Kårsektionerna har som syfte att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vid Umeå universitet. Medlemskap 2 Medlemskap i Umeå studentkår innebär tillika medlemskap i en kårsektion. Kårföreningar 13 Kårsektion får vara indelad i kårföreningar. Kårsektionen ansvarar då för att kårföreningars stadgar och verksamhet står i överensstämmelse med Umeå studentkårs och kårsektionens stadgar, samt för att eventuellt ekonomiskt stöd från kårsektion till kårförening följs upp. 14 Samtliga medlemmar ska ges möjlighet att påverka kårsektionen. I det fall alla sektionsmedlemmar inte är medlemmar i kårförening ska särskilda stadgar för representation för dessa finnas i kårsektionens stadgar. 15 Kårförening ska anta egna stadgar. Kårföreningens stadgar får inte strida mot kårsektionens eller Umeå studentkårs stadgar och ska föreläggas kårsektionen för godkännande. Stadgeändring för kårförening träder i kraft först sedan den fastställts av kårsektionen. 16 Medlemskap i Umeå studentkår innebär, i det fall kårförening för medlemmens studieinriktning finns, medlemskap i kårförening. Umeå studentkår Box 7652, Umeå ordf@umeastudentkar.se Sidan 3 av 6

38 Beslut Zakarias Pante Kårordförande Medlemsavgifter I enlighet med Umeå studentkår stadgar fastställs följande att gälla för medlemsavgifter i Umeå studentkår: Studerande på grund- eller avancerad nivå 1 Studerande på grund- eller avancerad nivå som är inskriven på kurs vars kursort är Umeå, och som väljer att teckna medlemskap i Umeå studentkår, ska betala full medlemsavgift i enlighet med avgiftstabellen. 2 Studerande på grund- eller avancerad nivå som är inskriven på distanskurs, nätkurs eller decentraliserad utbildning oavsett omfattning, och som väljer att teckna medlemskap i Umeå studentkår, ska betala reducerad medlemsavgift enligt avgiftstabellen. Forskarstuderande 3 Forskarutbildningsstuderande som väljer att teckna medlemskap i Umeå studentkår ska betala full medlemsavgift i enlighet med avgiftstabellen. Praktik, resttentor m.m. 4 Studerande vars utbildning innefattar praktik förlagd på annan ort, minst 5 mil från Umeå och under minst 51% av terminen ska, utan hinder av 1, äger rätt att betala reducerad medlemsavgift i enlighet med avgiftstabellen i det fall att studenten väljer att teckna medlemskap i Umeå studentkår. Praktik ska verifieras med intyg från anordnande institution. Studerande vid Sommaruniversitetet 5 Studerande vid Sommaruniversitetet som väljer att teckna medlemskap i Umeå studentkår omfattas av 1-2 detta reglemente. Utbytesstudenter 6 Utresande utbytesstudent, som inte samtidigt är inskriven på kurs vid Umeå universitet och som väljer att teckna medlemskap i Umeå studentkår ska, mot uppvisande av antagningsbesked/letter of acceptance, betala reducerad medlemsavgift enligt avgiftstabellen. 7 Inresande utbytesstudent som väljer att teckna medlemskap i Umeå studentkår ska betala full medlemsavgift i enlighet med avgiftstabellen. Stödmedlemskap 8 Den som ej bedriver studier vid Umeå universitet, samt har uppnått myndig ålder, och som väljer att teckna medlemskap i Umeå studentkår ska betala stödmedlemsavgift i enlighet med avgiftstabellen. Umeå studentkår Box 7652, Umeå ordf@umeastudentkar.se Sidan 4 av 6

39 Beslut Zakarias Pante Kårordförande Medlemskapets innehåll I enlighet med Umeå studentkårs stadgar fastställs följande innehåll i medlemskap i Umeå studentkår: Ordinarie medlemskap 1 Student som äger rätt att teckna medlemskap i enlighet med Umeå studentkårs stadgar 2 kap. 1 samt erlagt fastställda avgifter i enlighet med avgiftstabellen erhåller: a) Ett campuskort som bevis på medlemskap i Umeå studentkår tillika medlemskap i en kårsektion i enlighet med Umeå studentkårs stadgar 5 kap. 2. b) Umeå studentkårs kompletta utbud av tjänster och förmåner. c) De studentrabatter och andra förmåner som är direkt kopplade till campuskortet. d) De rättigheter som fastställs i Umeå studentkårs stadgar 2 kap Stödmedlemskap 2 Person som omfattas av Umeå studentkårs stadgar 2 kap. 6 samt erlagt fastställda avgifter i enlighet med avgiftstabellen erhåller: a) Ett medlemskort som bevis på medlemskap i Umeå studentkår tillika medlemskap i en kårsektion i enlighet med Umeå studentkårs stadgar 5 kap. 2. b) Umeå studentkårs medlemsbrev. c) De rättigheter som fastställs i Umeå studentkårs stadgar 2 kap. 7. d) Rätt att delta i studentlivet i Umeå under förutsättning att Umeå studentkårs stadgar 2 kap. 8 efterlevs. e) Tillträde till studentpubar som har kårmedlemskap som krav för inträde och som godkänt stödmedlemskap som giltigt inträde. Umeå studentkår Box 7652, Umeå ordf@umeastudentkar.se Sidan 5 av 6

40 Beslut Zakarias Pante Kårordförande Medlemskapets giltighetstid I enlighet med Umeå studentkårs stadgar fastställs följande giltighetstid avseende medlemskap i Umeå studentkår: Hösttermin 1 Person som tecknat medlemskap i Umeå studentkår och erlagt fastställda avgifter erhåller medlemskap vars giltighet som längst varar till 29 februari påföljande år. Vårtermin 2 Person som tecknat medlemskap i Umeå studentkår och erlagt fastställda avgifter erhåller medlemskap vars giltighet som längst varar till 30 september innevarande år. Studerande vid Sommaruniversitetet 3 Person som tecknat medlemskap i Umeå studentkår och erlagt fastställda avgifter erhåller medlemskap vars giltighet som längst varar till 29 februari påföljande år. Avgiftstabell I enlighet med Umeå studentkårs stadgar fastställs medlemsavgifterna i Umeå studentkår enligt följande: Full medlemsavgift Full medlemsavgift (2 terminer) 200 kr/termin 380 kr/2 terminer Reducerad medlemsavgift Reducerad medlemsavgift (2 terminer) 100 kr/termin 180 kr/2 terminer Stödmedlemsavgift 100 kr/termin Umeå studentkår Box 7652, Umeå ordf@umeastudentkar.se Sidan 6 av 6

41 Underlag Stefan Brattlöf Organisationssekreterare Verksamhetsmedel till kårsektioner 2011/2012 Varje verksamhetsår har Umeå studentkårs fullmäktige att fastställa nivån för de verksamhetsmedel som ska avsättas till kårens sektioner. Verksamhetsmedlen syftar till att finansiera kårsektionernas totala verksamhet, inklusive kårföreningar, eventuella arvoden till styrelser, löpande utgifter osv. Nytt för i år är dessutom att en ny kårsektion (S.O.S: Sollefteås Organiserade Studenter) bildas vilket förändrar beräkningarna något. Modell för verksamhetsmedel Följande modell antogs av Umeå studentkårs fullmäktige verksamhetsåret 09/10 för fördelning av verksamhetsmedel till kårsektionerna: - I början av varje år görs en avstämning av det antal studenter som har funnits inom respektive kårsektions verksamhetsområde (VO) under föregående kalenderår - Umeå studentkårs konstituerande fullmäktige fastställer ett belopp/student som avsätts i verksamhetsmedel - För att erhålla dessa medel åligger det respektive kårsektion att inkomma med en preliminär verksamhetsplan, översikt över föregående verksamhetsår samt preliminär budget för kommande år - Verksamhetsmedlen avsätts halvårsvis, dvs. halva beloppet på hösten och halva beloppet på våren - Denna procedur upprepas sedan årligen i samband med konstituerande fullmäktige Utöver ovanstående föreslås ytterligare en princip för att garantera att en kårsektion som omfattar få studenter ändå ska kunna bedriva en livskraftig verksamhet. Denna är att varje kårsektion garanteras en grundnivå om kr per år i verksamhetsmedel. Kårsektion Antal studenter inom VO 2010 BetSek DokSek 359 HHUS HumSek SamSek UmPe Stung 206 SfCS 205 S.O.S 100 Totalt Umeå studentkår Box 7652, Umeå stefan.brattlof@umeastudentkar.se Sidan 1 av 3

42 Underlag Stefan Brattlöf Organisationssekreterare Med en nivå om 50kr/student inom respektive kårsektions VO ger att kårsektionerna för 2011/2012 erhåller: 10/11 års nivå 11/12 års nivå Differens BetSek kr kr kr DokSek kr kr kr HHUS kr kr 275 kr HumSek kr kr kr SamSek kr kr kr UmPe kr kr kr Stung kr kr -175 kr SfCS kr kr 825 kr S.O.S 0 kr kr kr Totalt: kr kr kr Villkor för att erhålla verksamhetsmedel Då Umeå studentkår kommer avsätta stora medel till kårsektionerna är det också viktigt att i framtiden följa upp vad dessa medel används till. Detta är ej för att detaljreglera kårsektionernas verksamhet då det får anses givet att deras kårföreningar gör den bedömningen bättre än kårfullmäktige. Däremot är det viktigt att för att få en sammanhängande bild av organisationens alla delar och tydligt kunna veta var pengar i slutändan hamnar. Kårsektionerna föreslås att, för att erhålla verksamhetsmedel, årligen till kårfullmäktige inkomma med: - En preliminär verksamhetsplan för kommande verksamhetsår - En översikt över vilken verksamhet sektionen har haft under föregående verksamhetsår. - Preliminär budget för kommande verksamhetsår Det inskickade materialet kommer sedan utgöra en betydande del av Umeå studentkårs verksamhetsplan och verksamhetsberättelse. Umeå studentkår Box 7652, Umeå stefan.brattlof@umeastudentkar.se Sidan 2 av 3

43 Underlag Stefan Brattlöf Organisationssekreterare Förslag till beslut Umeå studentkårs styrelse föreslår kårfullmäktige att besluta: Att Att Att Att Att Att Att beräkningsgrunden för verksamhetsmedel till kårsektionerna ska vara föregående kalenderårs antal studenter inom respektive kårsektions verksamhetsområde samtliga kårsektioner garanteras en grundnivå om kr per år i verksamhetsmedel kårsektionerna ska erhålla verksamhetsmedel om 50 kr/student inom respektive kårsektions verksamhetsområde verksamhetsmedlen avsätts halvårsvis kårsektionerna, för att erhålla dessa medel, årligen inför september månads kårfullmäktige inkommer med: preliminär verksamhetsplan, översikt över föregående verksamhetsår samt preliminär budget kårsektioner och kårföreningar ska ha möjlighet att utfärda medlemskap för Umeå studentkårs räkning och därigenom behålla tio procent av intäkterna från detta. kårsektionerna ska ha möjlighet att utfärda stödmedlemskap för Umeå studentkårs räkning och därigenom behålla hälften av intäkterna från detta Umeå studentkår Box 7652, Umeå stefan.brattlof@umeastudentkar.se Sidan 3 av 3

44 Preliminär budget för Umeå studentkår verksamhetsåret 2011/2012 Umeå Studentkår 2011/2012 Budget 10/11 Budget 11/12 INTÄKTER NOTER Medlemsavgifter Kåravgifter Antal Avgift Anslutningsgrad 3010 Full avgift ,00 kr ,00 kr Full avgift % Full avgift (2 terminer) - kr ,00 kr Full avgift 2 terminer % 3013 Reducerad avgift ,00 kr ,00 kr Reducerad avgift % Reducerad avgift (2 terminer) - kr ,00 kr Reducerad avgift 2 terminer % 3011 Stödmedlemsavgift ,00 kr ,00 kr Stödmedlemmar (50 kr till sekt.) 3012 Adminstrativ avg. "Baskort" 3 600,00 kr 2 000,00 kr Medlemmar: 5950 Summa medlemsavgifter ,00 kr ,00 kr Adm. avg. "Baskort" Externa stöd 3110 Statsanslag ,00 kr ,00 kr Helårsstudenter Tjänsteköp från UmU centralt ,00 kr ,00 kr 3130 Tjänsteköp från fakulter/use ,00 kr ,00 kr Antal S/V A4, enkel/m ,30 kr Summa externa stöd ,00 kr ,00 kr Antal S/V A4, dubbel/m ,50 kr Antal Färg A4, enkel/m ,00 kr Tjänsteintäkter 3610 Kårhusstiftelsen ,00 kr ,00 kr Varav tjänsteköp är 60 kkr 3630 Kempestiftelsen, adm ,00 kr ,00 kr 3805 Kempestiftelsen, arvode ,00 kr ,00 kr Övriga arvoden ,00 kr HSAMO 3620 Lönebidrag ,00 kr ,00 kr 3845 Externa relationer ,00 kr ,00 kr Anpassat till 2010/2011 Summa tjänsteintäkter ,00 kr ,00 kr Övriga intäkter 3032 Inbetalningsavg "10" ,00 kr - kr Avgiften är numera avvecklad 3029 Övrigt 2 000,00 kr 2 000,00 kr 8090 Finansiella intäkter ,00 kr ,00 kr 3800 Hyresintäkter ,00 kr ,00 kr Studentkopiering - kr ,00 kr Ny post Studentkommunsamarbete ,00 kr - kr Summa övriga intäkter ,00 kr ,00 kr SUMMA INTÄKTER ,00 kr ,00 kr Sida 1 Budget 1112

45 KOSTNADER Personal Preliminär budget för Umeå studentkår verksamhetsåret 2011/2012 Budget 10/11 Budget 11/ Löner ,00 kr ,00 kr 5020 Löner, timanställda ,00 kr ,00 kr 5600 Arbetsgivaravgifter ,00 kr ,00 kr Summa personal ,00 kr ,00 kr Personalomkostnader 5700 AMF 6 000,00 kr 6 000,00 kr 5710 Alecta/Collectum ,00 kr ,00 kr 7310 Kompetensutveckling ,00 kr ,00 kr 7320 Personalvård ,00 kr ,00 kr 7321 Företags/ Friskvård ,00 kr ,00 kr 7322 Inventarier/Lokaler ,00 kr ,00 kr Viss ombyggnation genomförd 7330 Arbetsgivaralliansen 6 000,00 kr 6 000,00 kr Summa personalomk ,00 kr ,00 kr Kansli 7111 Medlemsregister ,00 kr ,00 kr 7112 Porto ,00 kr ,00 kr 7120 Mottagaravgifter/ Bankavg ,00 kr ,00 kr 7140 Övriga kostnader kansli ,00 kr ,00 kr Summa kansli ,00 kr ,00 kr Gemensamma kostnader 7510 Lokalhyra ,00 kr ,00 kr inkl. campusbokh o källarförråd 7520 Telefoni, fast ,00 kr ,00 kr 7525 Telefoni, mobil ,00 kr ,00 kr 7540 Kontorsmaterial ,00 kr ,00 kr 7545 Fotokopior ,00 kr ,00 kr 7560 Datorunderhåll/serverhyra ,00 kr ,00 kr 7580 Övriga kostnader ,00 kr ,00 kr 7590 Städning ,00 kr ,00 kr Summa gemensamma kostnader ,00 kr ,00 kr Sida 2 Budget 1112

46 Förtroendevalda Preliminär budget för Umeå studentkår verksamhetsåret 2011/2012 Budget 10/11 Budget 11/ Arvode, presidium 4 st ,00 kr ,00 kr Arvode, central utbbev ,00 kr - kr Förs in i presidium Arvode, fak utbbev ,00 kr ,00 kr 6011 Arvode, talman KF ,00 kr ,00 kr 5650 Soc. avg förtroendevalda ,00 kr ,00 kr Summa förtroendevalda ,00 kr ,00 kr Organistationsomkostnader 6005 Kårstyrelse, disp ,00 kr ,00 kr 6006 Möteskostnader 5 000,00 kr 5 000,00 kr 7530 Resor ,00 kr ,00 kr 6004 Utbildningsinsatser ,00 kr ,00 kr 6003 Sektionssamarbete ,00 kr ,00 kr Tidigare kårsamarbete 6012 Verksamhetsmedel, ledn ,00 kr ,00 kr 6112 Verks.medel, utbbev ,00 kr ,00 kr 6113 Ped. priset/studieväglpriset 1 000,00 kr 1 000,00 kr 6512 Verksamhetsmedel, studsoc ,00 kr ,00 kr 6812 Verksamhetsmedel, info ,00 kr - kr Överförs till verksamhetsmedel aktiviteter 6813 Verksamhetsmedel, externa rel ,00 kr ,00 kr Verksamhetsmedel, aktiviteter - kr ,00 kr Ny post 6019 SFS-Fullmäktige ,00 kr ,00 kr 6514 Seriekrock - kr ,00 kr Tillförs pengar 7570 Revision ,00 kr ,00 kr Studentkommunsamarbete ,00 kr - kr Finansiering ligger på kommunen Studentkopiering ,00 kr Ny post Kårbil ,00 kr Ny post Summa organisationsomk ,00 kr ,00 kr Informationskostnader Design kårlegitimation ,00 kr ,00 kr 6810 Infomaterial ,00 kr ,00 kr 6811 Annonsering/Reklam ,00 kr ,00 kr Summa informationskostnader ,00 kr ,00 kr Sida 3 Budget 1112

47 Verksamhetsstöd Preliminär budget för Umeå studentkår verksamhetsåret 2011/2012 Budget 10/11 Budget 11/ Sektions- och föreningsstöd ,00 kr ,00 kr Verksamhetstipendier ,00 kr ,00 kr 6513 Kostnader akutlån ,00 kr ,00 kr 7917 Nationsstöd ,00 kr ,00 kr Studentradion ,00 kr ,00 kr 7117 Medlemsavgift SFS ,00 kr ,00 kr Summa verksamhetsstöd ,00 kr ,00 kr Kårval 7719 Kostnader kårval ,00 kr ,00 kr Summa kårval ,00 kr ,00 kr Avsättningar och Fonder Verksamhetsfond ,00 kr ,00 kr Framtidsfond ,00 kr ,00 kr Summa avsättningar och fonder ,00 kr ,00 kr SUMMA KOSTNADER ,00 kr ,00 kr RESULTAT ,00 kr ,00 kr Sida 4 Budget 1112

48

49 Förslag till verksamhetsplan 2011/12. INLEDNING ÖVERGRIPANDE Till denna verksamhetsplan ska kårstyrelsen till den slutgiltiga verksamhetsplanen som tas i september konkretisera planen i form av en tydlig och uppföljningsbar handlingsplan. Konkretiseringen ska även innehålla prioriteringar mellan olika delar av planen. Umeå Studentkår ska: - Verka för att sammanhållningen och samordningen av verksamhet med de andra kårerna ökar. - Utveckla kontakten med kårsektioner och kårföreningar. - Bedriva påverkansarbete för att förbättra studenternas ekonomiska och sociala situation. - Öka kårens regelbundna aktiviteter för att synas mot studenterna. Se över alla befintliga kostnader för studentkåren i syfte att prioritera och kostnadseffektivisera. Mer resurser till direkt verksamhet. Genomföra en uppföljning av 2011 års organisationsutredning. Tillsätta en arbetsgrupp vars uppgift är att genomföra en översyn av Umeå Studentkårs organisationsstruktur. Tillsätta en utredning i syfte att undersöka attityder till medlemskap i Umeå Studentkår. Deltagande och studentinflytande Umeå studentkår ska: - Verka för att formalisera strukturen mellan kårsektionerna och kåren. - Införa utskott kopplade till respektive presidialies verksamhetsområde. - Genomföra en granskning hur studentinflytandet fungerar vid institutionerna. - Verka för att stödja kårföreningar och kårsektioner genom regelbundna träffar. - Verka stödjande mot sektionerna genom att utse sektionskontakter inom KS. - Verka för att förbättra informationen om kårens företrädare och organisation. - Kåren ska i samverkan med exempelvis Studenthälsan, International Office och UB, anordna utbildningar om hälsa och studievana. Information, externa relationer och arbetsmarknad Umeå Studentkår ska: - Arbeta för att Umeå Kommuns miljöbilpool lägger ett utlåningsställe av bilar i närheten av universitetet. - Arbeta för att universitetet höjer kraven på hållbar upphandling inom exempelvis administration och kafeér. - Genomföra fler aktiviteter i syfte att skapa intresse för, och diskussion kring kårens verksamhet, organisation och åsikter. - Öka samarbeten med företag gällande studenterbjudanden. - Tydligt och konsekvent redovisa kårens samarbetsparterns gentemot medlemmar och allmänhet. Verka för bättre studentrabatter hos IKSU.

50 Verka för att öka och tydliggöra fördelarna med ett medlemskap i studentkåren Samarbeta med kommunen för att stärka medlemskapets värde. Förenkla möjligheterna att betala medlemsavgiften. Undersöka möjligheterna att genomföra ett väskrojekt. Fortsätta utveckla kårvalet, med målsättning på ett högre valdeltagande. Utveckla kårens utåtriktade profil. Ta fram enklare material i olika politiska frågor vart vi står och vad vi som kår gör. Verka för större tillgänglighet av bland annat anslagstavlor på campus för kåroch studentföreningar. - Revidera kårens kommunikationsplan. - Kåren skall verka för rabatterade priser för kårmedlemmar på internetuppkoppling. - Verka för att sänka priserna på lokaltrafiken för studenter. - Arbeta mot AB Bostaden för att en särskild studentkö införs, parallellt med den vanliga bostadskön. Inom Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) verka för en samlad nationell definition och certifiering av vad som får kallas för "studentbostad" eller "studentlägenhet". - Genomföra arrangemanget Kårgasque. - Genomföra arrangemanget Snow Wars. - Genomföra arrangemanget Vårgasque. - Samarbeta med externa parter för att utforma medlemserbjudanden. - Avsätta medel för sponsring av kårföreningars och kårsektioners tryckmaterial. - Utveckla Campuskortets användningsområde genom att koppla fler studentnyttiga tjänster och erbjudanden till kortet. - Satsa på att finna och studentcertifiera de studentrabatter som idag ges av företag i Umeå. - Verka för att Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) förhandlar fram och studentcertifierar rabatter hos resebolagen. - Förändra projektet Headhunts huvudsakliga innehåll från en arbetsmarknadsmässa till fler kvalitativa och nischade möten mellan arbetslivet och studenterna i nära samarbete med kårsektionerna och studenföreningarna för att tillse att projektet kommer alla studentgrupper till del. - Samverka med enheten för näringsliv och samhälle vid Umeå Universitet, samt Umeå kommuns näringslivsservice för att skapa kontakter mellan studenter och arbetsgivare. - Samverka med fackliga organisationer i syfte att öka kunskapen bland studenter om regler och rättigheter på arbetsmarknaden, samt deras framtida branscher. - Undersöka möjligheten att erbjuda medlemmar tryckt kårmaterial. Utbildningbevakning och utbildningskvalité Umeå studentkår ska: - Arbeta för att det i större utsträckning ska finnas möjlighet att ladda ner kompendier och mer kurslitteraturen som PDF:er via fakulteter. - Arbeta för att ett Miljö- och klimatperspektiv införs i alla utbildningar. Genomföra flera informationskampanjer om studenternas rättigheter. - Genomföra utbildningspolitiska seminarier i syfte att medvetandegöra högskolesystemets utveckling. Arbeta för att den lärarledda undervisningstiden ökar.

51 - Arbeta för att universitetets ersättningssystem till faktulteterna görs om så att resurserna sprids jämnare över hela universitet. Öka studenternas möjlighet till insyn i aktuella utbildningspolitiska frågor. Verka för att praktik möjliggörs för alla studenter. Verka för att universitet ska erbjuda sommarkurser som studenterna kan tillgodoräkna inom de vanligaste utbildningsprogrammen. Stödja sektionerna i deras arbete med utbildningskvalité och utbildningsbevakning. Dela ut årets pedagogiska pris. Arbeta för avgiftsfri utbildning för alla. - Verka för att alla examinationsgrundande föreläsningar på grundnivå ska finnas tillgängliga med ljud och bild på Cambro. - Verka för ett ökat utbud av kurslitteratur på UB. - Verka för att alla forskarstudenter ska vara antagna till forskarutbildning och ha doktorandanställning - Verka för att det finns ett HBTQ- och genusperspektiv inom utbildningarna. - Jobba för att ett allmänt basår inrättas på Umeå Universitet. - Tillsätta en valberedning med en tydlig uppdragsbeskrivning i syfte att bereda valet av central utbildningsbevakare inför verksamhetsåret 2012/13. Studiesocialt Allmänt Umeå studentkår ska: - Arbeta för att ett välfungerande miljöledningssystem ska införas på universitetet med målsättningen att minska universitetets ekologiska avtryck. - Arbeta för att dubbelsidig kopiering skall gynnas ekonomiskt och vara förinställt på kopiatorerna på campus. - Arbeta för att återvinning skall vara självklart på hela campus och att fler återvinningsmöjligheter på hela campus inrättas. - Arbeta för förbättrade arbets- och studiemiljöer genom krav på fler lunchutrymmen, tillgång till mikrovågsugnar, tillgång till studieplatser men också genom till exempel förbättrad ventilation. - Uppmärksamma klimatdagen. - Verka för att universitetet blir miljöcertifierat. Bedriva påverkansarbete mot politiker på lokalt och nationellt plan om de brister som finns i studenternas trygghet. Arrangera en mässdag för studentföreningar vid Umeå Universitet. Verka för fler och bättre förvaringsutrymmen och lokaler för studentföreningar. Utveckla registret för studentföreningar. - Förenkla att sätten att betala medlemsavgift genom att till exempel satsa på betalningsterminaler på campus. - Kåren ska utreda möjligheten att skapa mer sociala mötesplatser där studenter kan träffas och umgås på campus under enkla sociala former. Ekonomi Umeå studentkår ska: - Arbeta för att bidragsdelen i studiemedlet höjs så att studiemedlet är över fattigdomsgränsen.

52 - Arbeta för att studenter omfattas av de sociala trygghetssystemen: Att karenstiden vid sjukdom jämställs med löntagarna och knyt rätten till vilande SIG till studier, inte studiemedlet. Att studiemedlet åter blir a-kassegrundande - Bedriva ett påverkansarbete för att CSN:s regler med mål att utbetalningen av studiemedlet inte stramas åt vid missade högskolepoäng. Bostäder Umeå studentkår ska: - Arbeta för att det under verksamhetsåret genomförs en granskning av studenters boendesituation och utifrån resultatet ta fram en åtgärdsplan som framläggs gentemot exempelvis AB Bostaden. - Kåren skall verka för att hyrorna bestäms av allmännyttiga aktörer. - Arbeta för en modernisering, renovering och miljöanpassning av studentkorridorsboenden. - Verka för billigare internet i AB Bostadens studentboenden. Jämlikhet, jämställdhet och likabehandling Umeå studentkår ska: - Göra en uppföljning av omorganisationen av Umeå Universitets arbetsmiljökommitté i syfte att återupprätta ett jämlikhets/jämställdhets-råd. - Aktivt stödja jämlikhetsarbete och genusgrupper vid Umeå universitet. - Aktivt arbeta för att arbetet mot sexuella trakasserier vid Umeå universitet stärks - Fortsätta utveckla nätverket för studenter med funktionsnedsättningar och arbeta för ett funktionsnedsättningsanpassat universitet. - Arbeta för att universitetet förbättrar situationen för studenter med barn, såsom dagisplatser i nära anslutning till campus. Uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Arbeta för breddad rekrytering till universitet. Fortsätta driva projektet Seriekrock. Genomföra aktiviteter i syfte att skapa diskussion inom genus, makt och kön. Studentdriven verksamhet Umeå studentkår skall: Tydliggöra studentföreningars rättigheter att verka på universitetet. - Stimulera studentföreningars verksamhet organisatoriskt och ekonomiskt vid Umeå universitet. - Uppmuntra studentdriven verksamhet, såsom fikaverksamhet. - Via kårhusstiftelsen stödja studentdriven verksamhet. - Utreda förutsättningarna för Kårhusstiftelsen att driva Corona som kårhus. Studentpartiet Socialdemokraterna Vänsterns studentförbund Gröna studenter

53 Moderata studenter, Studentpartiet pedagogerna och Liberala studenters förslag till preliminär verksamhetsplan för verksamhetsåret 11/12 Övergripande Utifrån organisationsutredningen förtydliga Umeå studentkårs organisation Formalisera sektionsrådet Verka för utökat samarbete mellan Umeå studentkårs sektioner Utöka verksamhetsstipendierna Verka för att alla personliga arvoden, inom arvoderade förtroendeuppdrag, tillfaller budgetposten verksamhetsstipendier Stärka kårens varumärke och synlighet externt och internt Arbeta för en gemensam doktorandsektion för de tre kårerna vid UmU Verka för fler aktiva kårföreningar Se över Umeå studentkårs arbetsordning i syfte att involvera kårstyrelsen i kårens aktiva arbete Arbeta för att skapa ett nätverk för studentkårer i Norrlandsregionen i syfte att uppmuntra engagemang och utbyta erfarenheter Ta aktiv del i Sveriges förenade studentkårers arbete nationellt Utbildningsbevakning och utbildningskvalitet Stärka doktorandrepresentationen i universitetets centrala organ Verka för fler forum för studentpåverkan Utveckla regelsamlingen vid UmU Fortsatt verka för kvalitetssäkring av distans- och nätutbildningar Arbeta för att information om fusk/plagiat ska nå ut till fler och att rättigheter och skyldigheter förtydligas Anordna kampanjer om studenters rättigheter Genomföra rättighetskampanjen Regelrätt, samt planera och genomföra Doktorandrätt tillsammans med DokSek Anordna studentfackliga utbildningsdagar Stötta studentrepresentanter i deras arbete genom att skapa mötesplatser Bevaka nationella utbildningspolitiska frågor med anknytning till högskolor och universitet exempelvis kvalitetsutvärderingssystemet och forskningspropositionen Fortsatt utveckla studentfallsskrivelsen Fortsatt driva frågan om ett prioriterat och relevant kurs- och utbildningsutbud, i synnerhet under sommarterminen Verka för att fylla studentrepresentantplatser på nationell nivå Arbeta för ett universitetsgemensamt system för pedagogisk meritering Studiesocialt

Meddelande Kristoffer Månsson Tillsättningsgruppens ordförande 2012-05-18 Tillsättning av central utbildningsbevakare Efter genomförd rekryteringsprocess så har tillsättningsgruppen enhälligt valt att

Läs mer

MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR

MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR Reglering i s stadgar... 2 Kapitel 2: Medlemskap och stödmedlemskap... 2 Kapitel 5 Kårsektioner... 3 Medlemsavgifter... 4 Medlemskapets innehåll... 5 Medlemskapets

Läs mer

Umeå studentkår BUDGET 2013/14 Budget 12/13 Prognos 12/13 Budget 2013 / 14

Umeå studentkår BUDGET 2013/14 Budget 12/13 Prognos 12/13 Budget 2013 / 14 INTÄKTER Medlemsavgifter Umeå studentkår BUDGET 2013/14 3010 Hel avgift 800 000,00 kr 1 153 000,00 kr 1 564 000,00 kr 3400 30101 D.o. 2 terminer 1 080 000,00 kr 520 000,00 kr 440 000,00 kr 900 + 200 3013

Läs mer

ANSÖKAN OM STÄLLNING SOM STUDENTKÅR. För perioden 20100701-20130630

ANSÖKAN OM STÄLLNING SOM STUDENTKÅR. För perioden 20100701-20130630 ANSÖKAN OM STÄLLNING SOM STUDENTKÅR För perioden 20100701-20130630 Ansökan om ställning som studentkår Härmed söker ställning som studentkår för perioden: 2010-07-01 till 2013-06-30 Studentföreningens

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Styrdokument 2009-09-18. Umeå studentkår Box 7652 90713 Umeå Tel: 090-786 90 00

Styrdokument 2009-09-18. Umeå studentkår Box 7652 90713 Umeå Tel: 090-786 90 00 Umeå studentkår Box 7652 90713 Umeå Tel: 090-786 90 00 Styrdokument 2009-09-18 Handlingsplan Info Projekt 1 Sammanställning av studentrabatter För att tydliggöra det värde som ett medlemskap i kåren innebär

Läs mer

Punkt Ärende Bilaga Föredragande & förslag till beslut: Mötets öppnande

Punkt Ärende Bilaga Föredragande & förslag till beslut: Mötets öppnande Umeå studentkår Kårordförande 13/14 Föredragningslista Kårfullmäktige nr.2 13/14 Att: Kårfullmäktige, kårstyrelsen, gruppledare, inspektor, proinspektor, verksamhetsrevisorer, sektioner Datum: 2013-09-20

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

Biblioteksgränd 6 907 36 Umeå Tel: 090-786 90 00 Beslutsuppföljning 2011-09-15 UPPFÖLJNING AV BESLUT FATTADE I AU Augusti - Skrivelse: tillgång till konferensrum - Beslut: revidering av logotyp - Val:

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA KÅRSTYRELSENS SAMMANTRÄDE

FÖREDRAGNINGSLISTA KÅRSTYRELSENS SAMMANTRÄDE Zakarias Pante Ordförande Föredragningslista Styrelsemöte nr.9 10/11 Att: Kårstyrelsen, gruppledare, inspektor och proinspektor, verksamhetsrevisorer, sektioner FÖREDRAGNINGSLISTA KÅRSTYRELSENS SAMMANTRÄDE

Läs mer

Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet

Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet Sid 1 (7) Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet Föredragande Biträdande universitetsdirektör Per Ragnarsson, utredare Ester Roos-Engstrand Sammanfattning

Läs mer

UPPFÖLJNING AV BESLUT FATTADE I AU

UPPFÖLJNING AV BESLUT FATTADE I AU Beslutsuppföljning 2011-09-15 UPPFÖLJNING AV BESLUT FATTADE I AU September - Beslut: 4000 :- till juristernas finsittning - Beslut: 2000 :- till Novelltävling - Nominering: Åsa Zetterberg som studentrepresentant

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Punkt Ärende Bilaga Föredragande & förslag till beslut: F1 Mötets öppnande Linus Lundström

Punkt Ärende Bilaga Föredragande & förslag till beslut: F1 Mötets öppnande Linus Lundström Föredragningslista Kårfullmäktige nr.1 14/15 Att: Kårfullmäktige, kårstyrelsen, gruppledare, inspektor, proinspektor, verksamhetsrevisorer, sektioner Datum: 2014-05-21 Tid: 16.15 Plats: Tryggheten Punkt

Läs mer

Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22

Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22 Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22 1. VERKSAMHETSOMRÅDE OCH ÄNDAMÅL 1.1. Verksamhetsområde Konstkåren verkar vid konstnärliga fakulteten på Göteborgs universitet. Konstkåren

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA KÅRFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE

FÖREDRAGNINGSLISTA KÅRFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10/11 Föredragningslista Kårfullmäktige nr.6 11/12 Att: Kårfullmäktige, kårstyrelsen, gruppledare, inspektor, proinspektor, verksamhetsrevisorer, sektioner FÖREDRAGNINGSLISTA KÅRFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE

Läs mer

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12 Stadgar Technology Management Studenterna Antagna 2014-02-12 1 Förening Technology Management Studenterna (TMS) är en ideell förening som drivs utan vinstsyften. 2 Syfte Föreningens syfte är att tillvarata

Läs mer

Handelshögskolan i Umeå. Studentförening. Stadga. Senast uppdaterade: 2015-09- 11

Handelshögskolan i Umeå. Studentförening. Stadga. Senast uppdaterade: 2015-09- 11 Handelshögskolan i Umeå. Studentförening Stadga Senast uppdaterade: 2015-09- 11 2 KAPITEL 1 FÖRENINGENS GRUND KAPITEL 2 MEDLEMSKAP KAPITEL 3 FÖRENINGENS ÅRSMÖTE KAPITEL 4 EXTRAINSATT ÅRSMÖTE KAPITEL 5

Läs mer

Bilaga B5_1. Umeå studentkår, Biblioteksgränd 6, S-907 36 Umeå www.umeastudentkar.se - 1 -

Bilaga B5_1. Umeå studentkår, Biblioteksgränd 6, S-907 36 Umeå www.umeastudentkar.se - 1 - Bilaga B5_1-1 - ... 4... 4 Stödmedlemskap... 5 Alumnimedlemskap... 5 Utträde... 5... 5... 5... 6 Sammansättning och ändamål... 6 Medlemskap... 6 Sektionsstyrelsens uppgifter... 6 Ekonomi och årsmöte...

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 Senast reviderad: 2012-11-25 STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS-SEKTIONEN Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 .doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 1. Inledning Under verksamhetsåret 12/13 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens struktur men än är arbetet inte klart och Kåren

Läs mer

Handlingsplan för Umeå studentkårs styrelse verksamhetsåret 08/09

Handlingsplan för Umeå studentkårs styrelse verksamhetsåret 08/09 Umeå Studentkår 2008-10-24 Handlingsplan 08/09 Handlingsplan för Umeå studentkårs styrelse verksamhetsåret 08/09 Tidsbestämda åtaganden under verksamhetsåret September Verksamhetsstipendie Hjälpa studenter

Läs mer

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Stadgar Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Innehåll Förbundsstadgar Förbundets värderingar.... 4 Förbundets organisation... 4 Medlemskap.... 4 Kongress... 7 Förbundsfullmäktige... 10 Förbundsstyrelse...

Läs mer

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar Juridiska föreningen i Uppsala Grundad 24 maj 1844 Stadgar Innehållsförteckning Kapitel 1 Inledande bestämmelser... 3 Kapitel 2 Medlemskap... 3 Kapitel 4 Föreningsstämma... 5 Kapitel 5 Styrelse... 6 Kapitel

Läs mer

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF).

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). STADGAR 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). 2 Förbundets ändamål och verksamhet Motorhistoriska Riksförbundet är en politiskt obunden ideell sammanslutning

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Stadgar Alnarps Lantmästarkår. Reviderade 2014

Stadgar Alnarps Lantmästarkår. Reviderade 2014 ! Stadgar Alnarps Lantmästarkår Reviderade 2014 Stadgar för Alnarps Lantmästarkår Org.nr: 802452-9292 1 Namn Studentkårens namn är Alnarps Lantmästarkår (LMK), nedan benämnd kåren. 2 Ändamål Kåren skall

Läs mer

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008, 2010 och 2012 Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008,

Läs mer

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Antagna VT 1995 Senaste revidering 2015-11-24 Innehållsförteckning 1 Benämning och ändamål.. 3 2 Medlemskap.. 3 3 Organisation.....3 4 Stormöte.....4 5 Valberedning..

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08. Senast reviderad: 2015-07-15

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08. Senast reviderad: 2015-07-15 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08 Senast reviderad: 2015-07-15 Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 1 Namn Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime 2 Form och säte

Läs mer

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet.

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet. 1 2 Stadgar Kap. 1 Allmänna bestämmelser Kap. 2 Medlemskap Kap. 3 Allmänna mötet Kap. 4 Odontologiska studentkårens styrelse (OSS) Kap. 5 Styrelsemedlemmarna Kap. 6 Inspektorn Kap. 7 Utskotten Kap. 8 Grupper

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE Riksnätverket är Sveriges organiserade nattvandrares gemensamma förening 1. Mål och uppgifter 1.1 Organisationens mål Organisationens grundläggande mål

Läs mer

Stadgar för Rimbo Idrottsförening

Stadgar för Rimbo Idrottsförening Stadgar för Stadgarna reviderade och fastställda i oktober 1992 Stadgarna ändrade avseende 6 vid årsmöte 1996 Stadgarna ändrade avseende 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 17 och 22 vid årsmöte 2012 Sida 2 av 6

Läs mer

Umeå studentkår Box 7652, 90713 Umeå 076-367 82 62 stefan.brattlof@umeastudentkar.se Sidan 1 av 47

Umeå studentkår Box 7652, 90713 Umeå 076-367 82 62 stefan.brattlof@umeastudentkar.se Sidan 1 av 47 Verksamhetsmedel till kårsektionerna... 2 Beteendevetarsektionen BetSek... 3 Verksamhetsöversikt 2010/2011... 3 Verksamhetsplan 2011/2012... 5 Budget 2011/2012... 7 Doktorandsektionen - DokSek... 8 Verksamhetsöversikt

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011/2012

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011/2012 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011/2012 Verksamhetsledning Ett år efter kårobligatoriets avskaffande står fortfarande stark i det studentfackliga arbetet men många utmaningar finns ändå inför det nya verksamhetsåret.

Läs mer

11 Stöd att starta ny klubb

11 Stöd att starta ny klubb 11 Stöd att starta ny klubb Förslag till stadgar för medlemsklubbar i SAASDC Inledning Föreningens stadgar utgör grundvalen för föreningens existens. Av stadgarna framgår föreningens ändamål, vilket är

Läs mer

Studentrepresentantspolicy för Gotlands Studentkår Rindi

Studentrepresentantspolicy för Gotlands Studentkår Rindi Studentrepresentantspolicy för Gotlands Studentkår Rindi 1. Inledning Under ett verksamhetsår tillsätter Rindi många studentrepresentanter i Högskolans olika beslutande och rådgivande organ som ska bevaka

Läs mer

Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening

Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening Ursprunget antagna den 20 feb. 1992 vid ordinarie kretsstämma. Förslag till ändringar markerat i rött skall antas definitivt på årsmöte 25/2 2016

Läs mer

Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister

Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister Antagna vid årsmöte 2 september 2006 och ändrade vid årsmöte 8 november 2008 efter att ändringarna först ha godkänts vid årsmöte 10 november 2007,

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING

STADGAR KFUM LINKÖPING STADGAR KFUM LINKÖPING ANSLUTNING 1 KFUM Linköping tillhör KFUK-KFUM Sverige riksförbund och är genom detta ansluten till KFUKs Världsförbund och KFUMs Världsförbund. 2 För föreningen gäller förutom dessa

Läs mer

Stadgar Form: Tagg, Stockholm Tryck: modintr Storgatan 5 Box 5510 yck offset 2011-10 114 85 Stockholm telefon 08-782 08 00 www.teknikforetagen.

Stadgar Form: Tagg, Stockholm Tryck: modintr Storgatan 5 Box 5510 yck offset 2011-10 114 85 Stockholm telefon 08-782 08 00 www.teknikforetagen. Stadgar Stadgar för Föreningen Teknikföretagen i Sverige och Teknikarbetsgivarna Stadgar för Föreningen Teknikföretagen i Sverige 1 Föreningens ändamål 5 2 Föreningens säte 5 3 Föreningen och dess medlemmar

Läs mer

UPPFÖLJNING AV BESLUT FATTADE I AU

UPPFÖLJNING AV BESLUT FATTADE I AU Umeå studentkår Biblioteksgränd 6 907 36 Umeå Tel: 090-786 90 00 Beslutsuppföljning 2012-01-27 UPPFÖLJNING AV BESLUT FATTADE I AU September Nominering: Fanny Eriksson till Överklagandenämnden för studiestöd.

Läs mer

Uppsägning av tillsvidareanställd personal

Uppsägning av tillsvidareanställd personal Uppsägning av tillsvidareanställd personal Bakgrund Linköpings Teknologers Studentkår, nedan LinTek, står i och med kårobligatoriets avskaffande 2010 inför ett betydande omställningsarbete med strukturella

Läs mer

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte

Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR. Faställda av 1996 årsmöte Föreningen REKRYTERINGSGRUPPEN DALARNA STADGAR Faställda av 1996 årsmöte Stadgar för Föreningen Rekryteringsgruppen Dalarna Dessa stadgar har antagits av föreningens årsmöte 1996. 1 Namn Föreningens namn

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg 1. Föreningens firma Föreningens firma är Reningsborg. 2. Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen är en hjälporganisation på kristen grund och är organiserad

Läs mer

Dnr: 14/15:I.B.6.1 STADGAR. för Örebro studentkår

Dnr: 14/15:I.B.6.1 STADGAR. för Örebro studentkår Dnr: 14/15:I.B.6.1 STADGAR för Örebro studentkår Antagna Antagna av Örebro studentkårs Fullmäktige 2015-02-17 och stadda i kraft 2015-05-11. Revisionshistorik 2015-05-11 Ny stadga antagen av Örebro studentkårs

Läs mer

Uppdaterade 2013-12-09. Stadgar Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade 2013-12-09. Stadgar Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2013-12-09 Stadgar Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 ALLMÄNT... 3 1.1 NAMN... 3 1.2 ÄNDAMÅL... 3 1.3 SAMMANSÄTTNING... 3 1.4 GRUNDPRINCIPER... 3 1.5 SÄTE... 3 1.6 VERKSAMHETSÅR...

Läs mer

STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP. Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2

STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP. Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2 STADGAR FÖR SOLÄNGETS TRAVSÄLLSKAP Föreningens namn och firma 1 Föreningens namn och firma är Solängets Travsällskap. Föreningens ändamål är särskilt: Föreningens ändamål 2 anordna travtävlingar verka

Läs mer

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande STADGAR Antagna vid det konstituerande årsmötet 1999-05-08 i Missionskyrkan, Alingsås. Ändrade 2007-04-21 vid ordinarie årsmöte i Konserthuset, Grästorp. Ändrade 2011-04-16 vid ordinarie årsmöte på Hjälmareds

Läs mer

Mom. 1. Föreningen är en partipolitiskt obunden organisation för konsthantverkare och industriformgivare.

Mom. 1. Föreningen är en partipolitiskt obunden organisation för konsthantverkare och industriformgivare. KIF:s årsmöte 27 april 2013 STADGAR 1. ÄNDAMÅL Mom. 1. Föreningen är en partipolitiskt obunden organisation för konsthantverkare och industriformgivare. Mom. 2. Föreningen har till uppgift att tillvarata

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

Övergripande... 2. Deltagande och studentinflytande... 5. Information... 6. Arbetsmarknad... 8. Externa relationer... 9. Bostäder...

Övergripande... 2. Deltagande och studentinflytande... 5. Information... 6. Arbetsmarknad... 8. Externa relationer... 9. Bostäder... 2011/2012 en beskriver kårstyrelsens arbete med att leva upp till Verksamhetsplanen som tas varje år. Den är nödvändig för att öka transparensen i kårens verksamhet och vara ett tydligt verktyg för medlemmar

Läs mer

Stadgar för avdelning - förslag

Stadgar för avdelning - förslag DHR - Stadgar för avdelning 1(8) Stadgar för avdelning - förslag Bearbetade inför förbundsmötet, oktober 2013 1. NAMN, ÄNDAMÅL OCH ORGANISATION 1.1 Namn DHR-avdelnings namn är DHR, följt av ortsnamnet

Läs mer

Har ni frågor kring detta, kontakta gärna oss på telefon eller via e-post.

Har ni frågor kring detta, kontakta gärna oss på telefon eller via e-post. Medlemsansökan SSCO Hej, Tack för att ni har visat intresse för att bli medlemmar i Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO). SSCO är en sammanslutning av student- och elevkårer vid universitet,

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 FÖRENINGENS VERKSAMHET 1. INRIKTNING OCH MÅLSÄTTNING Jönköpings Södra Idrottsförening är en ideell förening, stiftad 9 december

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

PROTOKOLL KÅRFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL KÅRFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE UMEÅ STUDENTKÅR Box 7652 90713 Umeå Tel: 090-786 90 00 Protokoll Fullmäktigemöte nr.6 08/09 PROTOKOLL KÅRFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE Datum 2009-03-11 Bilagor: Röstlängd/röstprotokoll Tid: Plats: Noteringar:

Läs mer

Stadgar för Lokalförening

Stadgar för Lokalförening 1 (8) Stadgar för Lokalförening 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3. Årsmöte... 3 4. Konstituerande årsmöte... 5 5. Extra årsmöte... 5 6. Lokalföreningens styrelse... 6 7. Valberedning...

Läs mer

Stadgar för Innovations och Kemiarbetsgivarna i Sverige

Stadgar för Innovations och Kemiarbetsgivarna i Sverige 1 Stadgar för Innovations och Kemiarbetsgivarna i Sverige 1 Föreningens uppgifter Innovations och Kemiarbetsgivarna i Sverige är en ideell förening och en medlemsorganisation inom Föreningen Svenskt Näringsliv.

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

Arbetsgivaralliansens. stadgar

Arbetsgivaralliansens. stadgar Arbetsgivaralliansens stadgar Stadgar för Arbetsgivaralliansen Innehåll 1 Organisationsform och firma 4 2 Föreningens uppgift 4 3 Medlemskap 4 4 Utträde och uteslutning 5 5 Avgifter 5 6 Organisation 5

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 INLEDNING... 1 DISPOSITION... 1 FOKUSFRÅGA STRÄVAN MOT DEN GODA UTBILDNINGEN... 2 1. ORGANISATION OCH LEDNING... 3 1.1 INTERNATIONALISERING... 3 1.2

Läs mer

Förbundsordning FÖR SKARABORGS KOMMUNALFÖRBUND ANTAGEN AV SKARABORGS FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 2015-01-15

Förbundsordning FÖR SKARABORGS KOMMUNALFÖRBUND ANTAGEN AV SKARABORGS FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 2015-01-15 Förbundsordning FÖR SKARABORGS KOMMUNALFÖRBUND ANTAGEN AV SKARABORGS FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 2015-01-15 Förbundsordning för Skaraborgs Kommunalförbund Namn och säte 1 Kommunalförbundets namn är Skaraborgs

Läs mer

1 Förbundets ändamål. 2 Förbundet är partipolitiskt obundet. 3 Medlemskap. 5 Uteslutning av medlem. 4 Medlemskapets innebörd

1 Förbundets ändamål. 2 Förbundet är partipolitiskt obundet. 3 Medlemskap. 5 Uteslutning av medlem. 4 Medlemskapets innebörd Stadgar Stadgarna antogs av Akademikerförbundet SSRs kongress 8-10 maj 2015 1 Förbundets ändamål Akademikerförbundet SSR är ett fackligt yrkesförbund som ska tillvarata medlemmarnas ekonomiska, sociala

Läs mer

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 1 15 Reviderade 2008-03-01. Fastställda 2008-07-19 Reviderade 2009-03-28. Fastställda 2009-09-12 1 ÄNDAMÅL Västerdalarnas Flygklubb, i dessa stadgar kallad VFK

Läs mer

Reglemente. Antaget 2013-04-12

Reglemente. Antaget 2013-04-12 Antaget 2013-04-12 Innehållsförteckning Förtext... 3 Organisation... 3 2.1 Organisationens olika enheter... 3 2.2 Styrelsens sammansättning och arbetsordning... 4 2.3 Utskottens sammansättning och arbetsordning...

Läs mer

Lunds Lasaretts Idrottsförening

Lunds Lasaretts Idrottsförening Lunds Lasaretts Idrottsförening MÅLSÄTTNING 1 Lunds Lasaretts idrottsförening är en korporationsidrottsförening för personalen inom Lunds sjukvårdsdistrikt, stiftad den 9 oktober 1950. Föreningen har som

Läs mer

Slutlig Verksamhetsplan 2009/2010

Slutlig Verksamhetsplan 2009/2010 Umeå studentkår Box 7652 90713 Umeå Tel: 090-786 90 00 Styrdokument 2009-09-18 Slutlig Verksamhetsplan 2009/2010 Övergripande Det kommande verksamhetsåret är fyllt med utmaningar för Umeå studentkår. Under

Läs mer

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014.

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Organisationsform och firma Famna är en ideell förening för organisationer

Läs mer

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Förbundet Aktiva Seniorer Program Förbundet Aktiva Seniorer är en ideell

Läs mer

Dagordning Årsmöte 2010

Dagordning Årsmöte 2010 DAGORDNING Kårhuset Lund, 12 november 2010 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Årsmöte 2010 Tid: Torsdag 2 december 2010 klockan 18.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1

Läs mer

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE SKANKEFÖRENINGEN 1(5) SVERIGE STADGAR SKANKEFÖRENINGEN Instiftad den 21 juli 1974 Organisationsnummer 893201-8735 1 ÄNDAMÅL Skankeföreningen är en ideell förening, som har till ändamål: att verka för sammanhållning

Läs mer

STADGAR FÖR ARLANDASTAD GOLFKLUBB

STADGAR FÖR ARLANDASTAD GOLFKLUBB Förslag till STADGAR FÖR ARLANDASTAD GOLFKLUBB Ideell förening, stiftad 1991-06-28. Stadgarna fastställda av årsmöte 1991-06-28. Stadgarna ändrade av årsmöte 2013- IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING Idrott är

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND (SMFF)

STADGAR FÖR SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND (SMFF) Kapitel 1 Allmänt STADGAR FÖR SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND (SMFF) 1 Sveriges Modellflygförbunds (SMFF) mål och inriktning Förbundet skall: främja, leda och administrera modellflyget inom Sverige och representera

Läs mer

Reglemente. Organisationsnummer: 857209-1349 istyret@itek.chalmers.se

Reglemente. Organisationsnummer: 857209-1349 istyret@itek.chalmers.se Reglemente Antaget:2015-11-21 Ändrat: Organisationsnummer: 857209-1349 istyret@itek.chalmers.se 2222 1. Ändamål 2. Medlemskap i. Medlem kan stängas av från deltagande i sektionens engagemang om denna person

Läs mer

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 1 Namn Föreningens namn är Kustlandet 2014-2020, härefter kallad föreningen, och är en allmännyttig ideell förening. Föreningen är självständig och neutral gentemot

Läs mer

1. Student i akademin 1.1. Avgifter. 1.2. Studentinflytande. 1.3. Studievägledning

1. Student i akademin 1.1. Avgifter. 1.2. Studentinflytande. 1.3. Studievägledning 1 / 5 1. Student i akademin 1.1. Avgifter all utbildning vid högskolor och universitet i Sverige ska vara avgiftsfri 1.2. Studentinflytande Studenter ska finnas representerade i alla beslutande och beredande

Läs mer

STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR

STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR Klubben stiftades den 29 september 1922 och har sin hemort i Stockholm. Stadgarna antogs 1923 och har reviderats: 1927, 1933, 1935, 1943, 1949, 1955, 1959, 1962, 1967, 1968,

Läs mer

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben.

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Fastställda av Svenska Terrierklubbens styrelse 2009-12-16 att gälla fr.o.m. 2010-01-01 Redaktionellt justerat 2012-03-31 i 7 avseende numrering av moment

Läs mer

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar Antagna efter årsmötet 150423 Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar för HSO Göteborg, antagna 2015-04-23 Namn, mål och uppgift 1 Namn Handikappföreningarnas samarbetsorgan i

Läs mer

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE Grundstadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 23

Läs mer

SVENSKA HOTELLPORTIERFÖRENINGEN

SVENSKA HOTELLPORTIERFÖRENINGEN STADGAR FÖRENINGENS FIRMA 1 Föreningens namn är Svenska Hotell Portier Föreningen FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål är att verka för sammanslutning av inom Sverige arbetande hotellportierer/concierger

Läs mer

Stadgar för ISACA Sweden Chapter. Gäller fr.o.m. 2014/05/26

Stadgar för ISACA Sweden Chapter. Gäller fr.o.m. 2014/05/26 Stadgar för ISACA Sweden Chapter Gäller fr.o.m. 2014/05/26 Artikel I. Namn och Säte Namnet på denna ideella organisation ska vara; ISACA Sweden Chapter, (Information Systems Audit and Control Association),

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Omslag: Foto: Peter Rosén

Omslag: Foto: Peter Rosén Sacos stadgar Omslag: Saco har ett tydligt grafiskt element som består av en snedställd bård, vilken syns på omslagets framsida. Bården har sin inspiration i ett klassiskt ordensband. Ett ordensband används

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 VP PALEMA 2016.docx Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 PALEMA s ändamål och uppgift, enligt ändamålsparagrafen, är att verka för en förbättrad vård och

Läs mer

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP)

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) Antagna av kommunfullmäktige 2004-06-23. Stadgar antagna vid konstituerande sammanträde den 23 juni år 2004 av Gotlands kommun, Högskolan

Läs mer

Stadgar för Lövsta Båtklubb

Stadgar för Lövsta Båtklubb Stadgar för Lövsta Båtklubb Klubben bildades 1969 och har sin hemort / verksamhetsområde i Enhörna i Södertälje kommun. Stadgarna antagna 1969. Reviderade 2010-05-16. 1 Ändamål Klubben är en allmännyttig

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES NEUROPSYKOLOGERS FÖRENING

STADGAR FÖR SVERIGES NEUROPSYKOLOGERS FÖRENING STADGAR FÖR SVERIGES NEUROPSYKOLOGERS FÖRENING Antagna den 21 november 2013 KAPITEL 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Sveriges Neuropsykologers Förening är en yrkesförening inom Sveriges

Läs mer

Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015

Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015 1 (5) Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015 1 Klubbens namn är MERCEDES-BENZ KLUBBEN SVERIGE, förkortat MBKS. 2 Klubbens säte är Linköping 3 Klubbens syfte MBKS är en politiskt och religiöst obunden

Läs mer