Skövde. Verksamhetsberättelse. För. Sida 1(8)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skövde. Verksamhetsberättelse. För. Sida 1(8)"

Transkript

1 Skövde Verksamhetsberättelse. För 2014 Sida 1(8)

2 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för PRO Skövde Pensionärsförening avger härmed följande berättelse över verksamheten Möten och sammankomster. Under året har 10 st medlemsträffar genomförts, samtliga i Frejasalen Kulturhuset. Årsmöte hölls den 20 mars med Anders Forsberg som mötesordförande. Antalet deltagare har varierat från ca. 60 till drygt 130 medlemmar. Trivselaftnar har genomförts i PRO-gården vid 3 tillfällen. Studieupptakt har ägt rum vår och höst i PRO-gården. Bingo har genomförts i PRO-gården 9 fredagseftermiddagar. Välkomstmöten för nya medlemmar hölls i april och november. En bilutflykt genomfördes i juli. Öl- respektive vinprovningar ha genomförts vid 8 tillfällen med ett 20-tal deltagare varje gång. Samt en whiskyprovning under hösten. I oktober hölls ett möte med förtroendevalda med en utvärdering av vår verksamhet på dagordningen. Flera synpunkter och förslag överlämnades till styrelsen. Filmvisning i PRO-gården har genomförts under våren och hösten med vår medlem Lennart Strand som ansvarig. Föreningens olika kommittéer har genomfört en omfattande verksamhet där åtskilliga medlemmar deltagit i en mängd olika aktiviteter som redovisas särskilt. Styrelsen har under året genomfört 11 protokollförda sammanträden. Föreningens expedition. Föreningsexpeditionen i PRO-gården, Skolgatan 2 i Skövde har hållit öppet måndagar och onsdagar kl. 10:00 12:00 med undantag för några veckor i juli och vid julhelgen. Expeditionen har bemannats av styrelsens ledamöter och ersättare. Styrelsens sammansättning. Styrelsen har sedan årsmötet i mars haft följande ledamöter: Ordförande. Bengt Sjökvist Vice ordförande och studieorganisatör. Anita Lindgren. Kassör och medlemsansvarig. Seija Väänänen. Sekreterare. Sten Ljungström. Vice sekreterare. Laila Prim. Ledamöter. Carin Sköld. Lennart Strand. Ersättare. Inge Olsson. Inglis Karlsson. Bengt-Göran Elofsson. Revisorer. Sida 2(8)

3 Barbro Haraldsson och Gerd Brifeldt med Urban Imberg som ersättare. Medlemmar. Antalet medlemmar i föreningen var den 31 december st. Medlemsavgift. Årsavgiften till föreningen har varit 60kr, med 35 kr. till distriktet och 170 kr till förbundet sammanlagt 265 kr. Medlemsblad. Föreningen har fortsatt med utgivningen av Medlemsblad, med två nummer under året. Redaktionskommittén har bestått av Laila Prim, Bengt Sjökvist, Carin Sköld, Lennart Strand och Sten Ljungström. Bengt Sjökvist är ansvarig utgivare. Under året har vi bytt tryckeri och därmed fått en betydligt bättre kvalité. Numer är Rolf vår leverantör. Upplagan är som tidigare 1000 exemplar. Medlemsbladet distribueras i huvudsak via våra medlemmar. Tack vare våra sponsorer har vi lyckats finansiera tryckningen med annonser. Innehållet har varierat, men syftet har hela tiden varit att informera våra medlemmar om kommande aktiviteter, ge information om olika typer av medlemsförmåner, planerade resor och mycket mer. Första sidan har varit bilder från akvarellgruppens medlemmar och speglat en fin inramning av en av våra trevliga studiecirklar. Ekonomi. Studiecirklar och genomförda aktiviteter bland medlemmar har för tredje året gett ett överskott för PRO Skövde med kr. Tillsammans med andra inkomster har detta gett möjligheter att avsätta ytterligare kr för lokalrenovering. Styrelsens förslag är att överskottet överförs i ny räkning. I övrigt hänvisas till resultat och balansräkningen med notanteckningar. ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR FÖR ÅR 2014 Arvoden med sociala kostnader uppgår till kr. Reseersättningar med egen bil, samåkning kr/mil. Transport för föreningen med egen bil 25 kr/gång Övriga ersättningar enligt styrelsens beslut. Sida 3(8)

4 Föreningens representation i samhälle och organisationer. Skövde PRO har under året varit representerat i bl.a. PRO.s samorganisation i Skövde, Skaraborgs PRO-distrikt, ABF Skaraborg, kommunala Pensionärsrådet (KPR) i Skövde. 70-årsjubiléet. Under 2014 fyllde PRO Skövde 70 år. Detta firades den 24 augusti i servicehuset Bagaren. Vid 70-årsjubiléet blev föreningen rikt uppvaktad av bl.a. de övriga föreningarna i samorganisationen. Dessutom var PRO-distriktet tillsammans med ABF Skaraborg närvarande och uppvaktade föreningen. 10 medlemmar tilldelades förbundets förtjänst-tecken för aktivt deltagande i föreningens arbete under minst 5 år, inom olika grenar av den samlade verksamheten. Kvällens underhållning bestod av att föreningens egen manskör framförde några kända texter. Den övriga underhållningen genomfördes på ett förträffligt sätt av Cedrix, som spelade välkända låtar som vår generation kände igen och njöt av tillsammans med trevliga historier. Kvällen avslutades med en lotteridragning på entrébiljetterna, och där vinnarna hade chans att få en större vinst i PRO:s eget lotteri Trippelskrapet. Sammanfattningsvis kommer festen att vara ett minne att läggas till övriga trevliga minnen under de 70-åren. Kommitéernas verksamhet. Studiekommiténs berättelse för Studiekommittén har bestått av Anita Lindgren som studieorganisatör, Anita Kurri, Margit Geröcs, Gunborg Sjökvist och Laila Prim. Kommittén har träffats vid två tillfällen i samband med cirkelledarträffar för gemensam planering av kommande cirkelverksamhet. Därutöver löser vi allt i samförstånd med muntliga kontakter. Under året har vi genomfört 42 studiecirklar med 1155 studietimmar och 301 deltagare. Matlagningscirkel för herrar, Senior Qi-gong, engelska, data grund, bildhantering i dator, akvarellmålning, stickning, läsecirklar inom olika ämnesområden är exempel på cirklar som genomförts. Ny cirkel för våren blir planerad bakcirkel. Tillsammans har 15 olika cirkelledare genomfört verksamheten. All studieverksamhet sker i samarbete med ABF Skaraborg. Under året har 31 kulturprogram genomförts med 1476 deltagare. Vi har genomfört 4 vinprovningar med tillsammans 88 deltagare. Vi har också haft 3 Whisky provningar och en öl-provning. Vid dessa tillfällen har även föreläsningar genomförts med de olika produkternas historia och framställning gjorts. Under året har vi visat 6 filmer med tillsammans 113 deltagare med Lennart Strand som ansvarig. En föreläsning om läsplattor och smartphone med David Tängemo har genomförts. PRO-vetarna. Pro-vetarlaget har bestått av Siv Karlsson, Yvonne Hedén Thyberg och Jan Karlsson med Sören Lindgren som lagledare. Under våren gjorde PRO-Skövde 1 match den 11 februari i Töreboda där vi tyvärr blev besegrade med Den 3 november möttes PRO-Södra Ryd och PRO-Skövde det blev en klar vinst för PRO-Skövde med Nästa match blir mot Vinninga-PRO den 24 februari Sida 4(8)

5 Trivselafton. Trivselkommitén har bestått av följande personer: Asta Gorner, Elisabeth Hägg, Torsten Andersson, Mirjami Kronberg, Kerstin Borg-Johansson och Ingegärd Karlström. De har under 2014 arrangerat 2 st välbesökta och uppskattade trivselkvällar med underhållning av Bälgadraget från Tidaholm. Bowling. Ledare: Lennart Juland och Lennart Strand. Vi spelar fredagar kl. 10:00 i Arena Skövde. Ca. 20 st. varje gång, men vi har plats för fler. Finalspel den 2 maj och 12 december med priser till alla. Boule. Ledare: Kurt Andersson, Olle Johansson, Stig Skoglund och Stig Olof Sällberg. Träning. Under tiden maj-september har vi träning på utomhusbanorna vid Boulecentrum Skövde oktober - april då tränar vi inomhus i boulehallen. Träningen sker måndagar klockan 9.30 samling ca av våra medlemmar kommer som regel till dessa träningar. Tävlingar. Under tiden januari- april genomför vi ett cupspel (Eriks cup) med tremanna lag (trippel) det var 56 lag som deltog från olika föreningar inom Skaraborg. Vår förening deltog med 14 lag. Under våren och hösten deltar vår förening i seriespelet "Vätternklotet " med ett lag. Det är medlemmar som medverkar vid varje tillfälle. Vi spelar vid I8 tillfällen, 9 av dessa i Skövde övriga nio spelar vi på de andra föreningarnas hemmabanor. Då verksamheten i vår förening är omfattande har vi tillgång till ca 50 spelare viket gör att vi har tre olika lagsamansättningar som spelar 6 gånger var. Distriktsmästerskap. Vi deltog med fem lag i 2014 års mästerskap, vår förening blev diistriktsmästare och fick sända detta lag till SM tävlingarna i Gysinge. Under tiden september - december genomförde vi tillsammans med övriga föreningar inom länet ett seriespel med två deltagare i varje lag. (Dubbel.) Seriespelet sker i två grupper, 86 lag deltog, 20 lag från förening var med. Efter grundspelets 20 matcher så spelades ett slutspel med de 18 bästa lagen från var grupp = 36 lag, vår förening fick med 11 lag till detta slutspel och fick 4 lag som kom bland de 10 bästa i slutspelet. Vår förening med verkar även i en fyrmannalagsturnering i Skara anordnad av PRO Skara med sex lag. I Ålleslaget Falköping, medverkar vi med 5 tremannalag (trippel ) i olika serier, som efter 10 speltillfällen gör upp i ett slutspel. Vi kommer i stort sett att ha samma aktiviteter kommande år. Samverkan med övriga PRO föreningar inom länet, för att stärka sammanhållning och kamratskap kommer att ske i samma omfattning som tidigare. Sida 5(8)

6 Data / IT. Cirkelledare: Lennart Juland och Sten Ljungström. Vi har genomfört nybörjarkurser i PROsIT och kurs i bildbehandling både under våren och hösten. Vi genomförde också en studiecirkel om handhavandet av smarta telefoner och läsplattor med David Tängemo som cirkelledare. Samtliga kurser har varit populära. Glädjande är också att vår hemsida börjar att bli välbesökt vi har ca besök per månad. Adressen är Välkomna att besöka vår hemsida. Sånggruppen Glada Toner. Ledare: Lennart Juland. Vi tränar på onsdagar kl. 14:00 och har under året fått flera nya deltagare bl. a. en ny gitarrist. Det vi saknar nu är en dragspelare. Vi har uppträtt på vårt årsmöte, på Boken, PRO-distriktets årsmöte, på en begravning, på Käpplunda Gärde, Bagaren och PRO s:a Ryd samt på Ekedal. Lotterikommitén. Anita Kurri och Gunborg Sjökvist. Lotteriverksamheten jobbar på. De s.k. årorna på medlemsträffarna går väldigt bra och är populära. Vi behöver hjälp med försäljningen av Medlemslotterna och Sverigelotterna. När vi inte har någon som säljer vid Gengåvan så minskar vår försäljning så vi ber om hjälp med detta. Ställ upp! Vi kan bara bli bättre och inkomsterna behövs till vår verksamhet i PRO. Bingokommitén. Anita Kurri, Bengt Sjökvist, Stig Andersson och Gunborg Sjökvist. Intresset för PRObingon har ökat bra och det är nästan alltid fullsatt. Det hembakade kaffebrödet är en bidragande orsak till ökningen. Men det finns plats för ännu fler, vi ordnar extraplatser. Prisundersökningsgruppen. Elisabeth Hägg och Kerstin Borg-Johansson. Prisundersökningen i Skövde gjordes den 9 oktober Det var en trevlig uppgift. 5 st. butiker skulle besökas, 4 st. tog vänligt emot oss men hos 1st. var vi inte välkomna. Besvikelsen blev stor när det visade sig att våra listor kommit bort när de skulle redovisa till pressen. Hoppas att det går bättre nästa år. Sida 6(8)

7 Reseverksamheten. Föreningen har genomfört ett antal resor under året. Flertalet av resorna har skett i samverkan med flera föreningar i samorganisationen. Onsdag 26 mars Torp Köpcentrum, Uddevalla 41 delt. Lördag 5 april Revy på Lisebergsteatern, Göteborg 10 delt. Onsdag 23 april Ullared 24 delt. Söndag 18 maj Allsång med Loa Falkman, Vara Inställt Söndag 1 juni Berlin 4 dagar 45 delt. Fredag 27 juni Skärgårdstur Klädesholmen 26 delt. Onsdag 8 oktober Ullared 26 delt. Onsdag 22 oktober Hönsalottas Luffarhyttsill, Kosta 21 delt. Fredag 24 oktober Simon med vänner, Vara 26 delt. Onsdag 12 november Smålandsjul på Huseby Inställt Söndag 30 november 1:a advent i Habo gamla kyrka 28 delt. Kommunala Pensionärsrådet (KPR). Vår förening har varit representerad med Bengt Sjökvist som ordinarie ledamot och med Anita Lindgren som ersättare. Frågor som har varit aktuella är antalet platser inom äldreomsorgen. Kommunen har stängt avdelningar, för att öppna upp dessa till ankommande ungdomar som flyktingar. Detta har vi kritiserat, att man använder platser som är till för de äldre. Hemtjänsten behöver mer personal är en annan fråga som har diskuterats. Det har arbetsmiljöundersökningen visat, med hänsyn till den stora sjukskrivningen på 8 %. Det betyder att 120 anställda är sjukskrivna varje dag året om. Detta är inte acceptabelt. Maten i hemtjänsten är en fråga som ständigt återkommer. Vi från PRO har krävt att det avtal som finns, inte skall förlängas. Vi har kraftigt kritiserat kommunen för att man överklagar beslut till domstol. Det är den skildes behov som skall styra behovet, inte juridiska klurigheter.en seniordag har genomförts med ett lyckat resultat. Det var Evy Palm som var föreläsare och fångade stort intresse. Dagen avslutades med utfrågning av politiker. Det skall bli intressant att se om de lever upp till de löfte de gav inför valet. Med ökad ålder kommer fler sjukdomar och då är det viktigt att alla får den hjälp de behöver och förtjänar. Programkommitén. Kommitén har bestått av Laila Prim och Anita Lindgren. Det har varit ett varierat program under 2014 med artister och föreläsningar vid samtliga medlemsmöten. En bilutflykt med All Stars Cruiser anordnades och färden gick till Vassbacken vid Göta Kanal, det var mycket uppskattat av deltagarna. Kommittén har även ansvarat för två föreläsningar Familjejuridik och Hälsa och Friskvård Second-hand-kommitén. Kommitén har bestått av Göran Larsson, Helena Larsson, Lars Brifeldt, Sören Lindgren, Gillis Forsell, Asta Gorner, Torsten Andersson och Elisabeth Hägg. Vi har fått hjälp av andra medlemmar också. Även 2014 har vi haft två loppisar en i maj och en i oktober. Vi har haft insamling från återvinningscentralen under april och oktober månader och även fått av medlemmar och övriga. Sida 7(8)

8 Slutord. Vi kan nu lägga ytterligare ett år av framgångsrik verksamhet bakom oss. Intresset för våra aktiviteter ökar stadigt. Men samtidigt måste vi anpassa verksamheten till nya önskemål och behov. Styrelsen har varit lyhörd och det har inneburit att vi under året startat en ny verksamhet i form av bordtennis, med Lennart Strand som ansvarig. Intresset för våra provningar (vin, öl, whisky) står sig väl i konkurrensen med övriga verksamheter. Ofta är intresset större än platstillgången, och det känns trevligt för oss som arbetar med dem. Reseverksamheten har också ökat, vilket är mycket glädjande. Fler resor och med olika mål tillsammans med varierat utbud lockar till mer deltagande. Studieverksamheten växer tillsammans med friskvården. Ett brett utbud lockar ständigt fler deltagare. Bingoverksamheten har visat ett större intresse och fler medlemmar kommer för att spela, umgås och dricka kaffe med hembakat i pausen. Under året har vi satsat på renovering av våra lokaler. Två rum har fått ommålat och ett nytt golv. Vi har också satsat på mer bekväma stolar, vilket vi äldre så väl behöver. Informationsverksamheten har blivit tydligare och betydligt mer intressant. Våra inbjudningar har blivit mer proffsiga. Vår hemsida har utvecklats och är nu väldigt innehållsrik och lockar till många besök. Vi har också firat att vår förening är 70 år och den äldsta i Skövde. Det har hänt så mycket och ambitionen är att vi skall utvecklas ytterligare. Tillsammans skall vi göra en bra förening bättre. Styrelsen tackar för förtroendet och hoppas att den nya styrelsen skall åtnjuta samma förtroende och att vi tillsammans utvecklar den positiva andra som har utvecklats. Tack alla ni som på olika sätt engagerat er i föreningens verksamhet. Det är vi som medlemmar som skall utveckla en bra förening till att bli ännu bättre. Skövde i mars 2015 Bengt Sjökvist Anita Lindgren Seija Väänänen Laila Prim Carin Sköld Sten Ljungström Lennart Strand Sida 8(8)

Skövde. Verksamhetsberättelse. Ekonomisk berättelse. Valberedningens förslag. Sida 1(7)

Skövde. Verksamhetsberättelse. Ekonomisk berättelse. Valberedningens förslag. Sida 1(7) Skövde Verksamhetsberättelse. Ekonomisk berättelse. Valberedningens förslag. 2015 Sida 1(7) Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för PRO Skövde Pensionärsförening avger härmed följande berättelse över

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Mariestads. Pensionärsförening

Mariestads. Pensionärsförening Mariestads Pensionärsförening 70 År 1944-2014 HISTORIK avseende Mariestads pensionärsförening, PRO Mariestad, 70 år 17 mars 2014. Inledning I år, 2014 fyller Mariestads pensionärsförening, PRO Mariestad,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Ledamot Ledamot Ledamot Revisorer

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Revisorer

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

1957-2007. 50-årsjubileum PRO JÄRBO

1957-2007. 50-årsjubileum PRO JÄRBO 1957-2007 50-årsjubileum PRO JÄRBO Historik för PRO Järbo:s 50-årsjubileum den 19 augusti 2007 i Hembygdsgården. Järbo Pensionärsförening bildades den 7 april 1957. Föredrag hade då hållits av ledamoten

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2013

Verksamhets- berättelse 2013 Verksamhets- berättelse 2013 PRO Skogås förening PRO SKOGÅS ÅRSMÖTE 2014 Förslag till dagordning 1 Mötets öppnande 2 Frågan om årsmötet är stadgeenligt utlyst 3 Fastställande av dagordning 4 Nya medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans PRO Täby Centrum Våren 2014 FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans Föreningsmöten Studiecirklar i samarbete med Friskvård Utflykter Föreningens adress PRO Täby Centrum, c/o Träffpunkten Åkerbyvägen

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse PRO-Höganäs Styrelsens förslag till verksamhetsberättelse för 2015 Styrelsen har bestått av 7 ordinarie ledamöter och en ständigt inkallad ersättare. Ordförande, Leif Olsson Sekreterare,

Läs mer

PRO Samorganisation Örebro. Verksamhetsberättelse 2014

PRO Samorganisation Örebro. Verksamhetsberättelse 2014 PRO Samorganisation Örebro Verksamhetsberättelse 2014 PRO Samorganisation i Örebro kommun Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsens sammansättning efter årsmötet 27 mars 2014 Ordinarie Ing-Britt Claesson

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Jubileumsskrift JÖNKÖPING - TRANÅS - HABO - MULLSJÖ

Jubileumsskrift JÖNKÖPING - TRANÅS - HABO - MULLSJÖ Jubileumsskrift Det är lätt att tappa bort sina rötter. Det starka trädet som är rotat i jorden kommer att bära sådan frukt som bars i det förgångna. Precis som äppelträd bär de frukt år efter år. Det

Läs mer

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2008 2 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör + medlemssekreterare Sekreterare + vice

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Själevads 1 (6) Socialdemokratiska förening 9 februari 2009

Själevads 1 (6) Socialdemokratiska förening 9 februari 2009 Själevads 1 (6) Själevads 2 (6) Dagordning för årsmöte måndag 9 februari 2009 18:30 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av dagordningen 3 Godkännande av kallelse 4 Parentation 5 Val av Presidium: A. Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare EVO hjärta EVO Lung SO Revisorer Mötesvärdar Cirkelledare Boule Vattengympa Qigong Stickcafé Ingegerd

Läs mer

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar Höör 2016 höst - vinter Kom med och forma framtiden för pensionärer Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil Motionsdanser-Temakvällar PRO Höör Expedition Storgatan 7 Hemsida: pro.se/hoor

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Marit Lidfeldt Vice ordförande Eva Skarin Sekreterare Agneta

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016

Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016 1 Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016 PRO arbetar utifrån det handlingsprogram som antogs av kongressen 2015. År 2016 är det år då vi fortsätter att utveckla organisationen

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Tranås/Ydre Släktforskarförening

Tranås/Ydre Släktforskarförening Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2012 2 Ordförande har ordet Så har vi då återigen gått in i ett nytt år. Ett nytt år med nya utmaningar, med nya trender och nya drömmar. I år kanske

Läs mer

MOTORBLOCKET OKTOBER

MOTORBLOCKET OKTOBER MOTORBLOCKET OKTOBER 2002 RESTAD GÅRD 7 SEPTEMBER 2002 Efter inbjudan från Riksbyggen och Västfastigheter har Vänersborgs Motorklubb åter deltagit vid Restad Gård arrangemanget. Flera av klubbens rallyförare

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Jag har varit ute och rest med vår lokalförening till Skagen den 25-28 maj. Vi var 32 medlemmar som fick uppleva några

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Adress Föreningen HjärtLung i Lund Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

KAMRATFÖRENINGEN NORRA SKÅNINGAR

KAMRATFÖRENINGEN NORRA SKÅNINGAR KAMRATFÖRENINGEN NORRA SKÅNINGAR Medlemsblad 1-2013 kallar till ÅRSMÖTE DEN 6 APRIL 2013 KL 1300 SOLDATHEMMET Ill. Alf Lannerbäck Program: 1200 Bokbord Samling Kaffe Bar 1300 Årsmötesförhandlingar* 1345

Läs mer

Aktuellt. Gott Nytt År PRO Vänner. PRO Skåne. God fortsättning. Detta händer i jan-mars: Adresskalendern

Aktuellt. Gott Nytt År PRO Vänner. PRO Skåne. God fortsättning. Detta händer i jan-mars: Adresskalendern Aktuellt Nummer 1 januari 2014 PRO Skåne Ö Rönneholmsv 2 Box 170 21 200 10 Malmö 040-30 69 90 info@skane.pro.se www.pro.se/skane Exp. & telefontid: Må - to 9-12 & 13-15 Fr 9-12 Månadens citat "Det du gör

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

PRO Eslöv 70 år 1943 2013.

PRO Eslöv 70 år 1943 2013. PRO Eslöv 70 år 1943 2013. Inledning 1942 mitt under brinnande krig bildades Sveriges pensionärers riksorganisation. Anledningen till detta var pensionärernas svåra situation i samhället. Få pensionärer

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 SÖDERMALMS FRIVILLIGCENTRAL VILJAN Verksamhetsidé Viljan, Södermalms frivilligcentral, är en ideell förening bildad 1993. Föreningen är demokratiskt uppbyggd och politiskt

Läs mer

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Medlemsbladet 2016 februari - augusti kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Ordföranden har ordet Se i medlemsbladet, det finns säkert något

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland.

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland. Glödlampan December 2014 Sörmland Representanter till LRFF 2015-2018 I detta nummer Ordförande har ordet Lena Talman Solveig Fredriksson Ulf Nordström Helge Andersson Ny mandatperiod i LRFF Christer Arnrup

Läs mer

Törnsfalls PRO-avdelning 50 år

Törnsfalls PRO-avdelning 50 år Törnsfalls PRO-avdelning 50 år Så började det Törnsfalls pensionärsförening bildades vid ett möte i National i Almvik den 9 maj 1954. Föreningen startade med 15 medlemmar. Ernst Renström valdes som ordförande,

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 4-2013 1 december Om du vill ha material infört

Läs mer

Förslag till DAGORDNING vid Årsmöte med Piteå Socialdemokratiska förening 2007-02-19. 1 Mötet öppnas. 2 Godkännande av kallelse

Förslag till DAGORDNING vid Årsmöte med Piteå Socialdemokratiska förening 2007-02-19. 1 Mötet öppnas. 2 Godkännande av kallelse Förslag till DAGORDNING vid Årsmöte med Piteå Socialdemokratiska förening 2007-02-19 1 Mötet öppnas 2 Godkännande av kallelse 3 Godkännande av dagordning 4 Val av presidium a) Ordföranden b) Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fråga om kallelse till mötet skickats ut i god tid 3. Godkännande av föredragningslista inkl. anmälan av övriga ärenden 4. Val av ordförande

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsmöte 2015 24 mars Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014 Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsta Scenfolk FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA ÅRSMÖTE 2015 1. Öppnande 2. Fastställande av

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

VÅREN -09 SPF SKUTAN VÄDDÖ. SKUTANNYTT www.spfskutanvaddo.se

VÅREN -09 SPF SKUTAN VÄDDÖ. SKUTANNYTT www.spfskutanvaddo.se 1 VÅREN -09 B ästa medlemmar! SPF SKUTANs nittonde årsmöte hölls 12 februari 2009! Av detta förstår vi att vi har att se fram mot ett 20-årsjubileum kommande år. Vår förening kom till under våren 1990.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Västre Jär. Studier & aktiviteter. gör en annan värld möjlig!

Västre Jär. Studier & aktiviteter. gör en annan värld möjlig! Västre Jär Studier & aktiviteter 2014 1 gör en annan värld möjlig! Västre Jär 2014, ännu ett nytt år med studiecirklar, kulturarrangemang och folkbildning i samarbete med ABF Sydvästra Skåne. Luta dig

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening Årsredovisning 2004 Innehåll Verksamhetsberättelse...3 Bokslut...8 Bilagor...11 Bilaga 1 Arrangemang under verksamhetsåret...11 Bilaga 2 Förortsgruppernas arrangemang under verksamhetsåret...12 StorStockholms

Läs mer

Örmobladet. Din information från PRO Kallinge-Ronneby. År 2015 Nr 2

Örmobladet. Din information från PRO Kallinge-Ronneby. År 2015 Nr 2 Örmobladet Din information från PRO Kallinge-Ronneby År 2015 Nr 2 Föreningens adress: N. Smålandsgatan 7, 372 50 Kallinge Expeditionen öppen torsdagar Kl. 10.00 till Kl. 12.00 Telefon: 0457-24733 Hemsida:

Läs mer

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Nr1 Februari 2015 Årgång 14 Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Tisdagen den 3 mars 2015 kl:17.30 på Solhöjden, Öckerö Välkomna! Namnen lästes upp och ett ljus tändes för var och en, därefter

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15 Årsmöte 2016-01-15 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 15 januari 2016 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av två justeringsmän att

Läs mer

HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA

HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA HISTORIK 2011-2015 PRO KARLSKOGA SÖDRA 40 år Stråningstorp Centrum 25 mars 2015 kl. 14:00 Text: Solveig Olsson Layout: Bengt-Göran Carlzon 40-ÅRSJUBILEUM 14:00 Välkomstanförande 14:15 Gästerna har ordet

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

kallar till JUBILEUMSÅRSMÖTE DEN 26 MARS 2011 KL 1300 SOLDATHEMMET * Aktuella handlingar bifogas. Ev. motioner styrelsen tillhanda senast 03-16.

kallar till JUBILEUMSÅRSMÖTE DEN 26 MARS 2011 KL 1300 SOLDATHEMMET * Aktuella handlingar bifogas. Ev. motioner styrelsen tillhanda senast 03-16. KAMRATFÖRENINGEN NORRA SKÅNINGAR Medlemsblad 1-2011 kallar till JUBILEUMSÅRSMÖTE DEN 26 MARS 2011 KL 1300 SOLDATHEMMET Ill. Alf Lannerbäck Program: 1230 Samling Kaffe Bar 1300 Årsmötesförhandlingar* 1345

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

NATTVANDRARNA ANGELHOLM

NATTVANDRARNA ANGELHOLM Ingår i nätverket c Ängelholm 2Q_!4-02-12 ~l 1014-02- 14 KALLELSE ÅRSMÖTE MED NATIVANDRARNA ÄNGELHOLM SÖNDAGEN 2 MARS KL. 16:00 PLATS: HOTEL LILTON JÄRNVÄGsGATAN 29 VÄLKOMNA STYRELSEN Vi bjuder på fika

Läs mer

Umeå Ostra PRO. Verks amhetsb erättels e

Umeå Ostra PRO. Verks amhetsb erättels e aa Umeå Ostra PRO Verks amhetsb erättels e PRO t Imeå Östra Styrelsen fiir PRO Umeå Östra 1är härned avge fiiljande berättelse 1ör vcrksamhetsåret 2012 - Styrelsen: Henry Nilsson Ordörande Figil Jonsson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Sammanfattning HRF:s Örebroförening har under året haft nio styrelsemöten och ett årsmöte samt julfest kombinerad med höstmöte där vi antog

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Dagordning: 1 Årsmötets öppnande Parentation över avlidna medlemmar 2 Mötets stadgeenliga utlysande 3 Val av årsmötesfunktionärer:

Läs mer

Vreta Kloster GK Damkommitté

Vreta Kloster GK Damkommitté Vreta Kloster GK Damkommitté Verksamhetsberättelse 2012 Säsongen 2012, allmänt 3 Mål för säsongen 2012 3 Verksamhetsplanen 4 Genomförda tävlingar 5 Tisdagsgolf 5 Målarstegen 6 Ladies Tour 6 Klubbmästare

Läs mer

Mötesprogram 2013 Teg

Mötesprogram 2013 Teg Mötesprogram 2013 Teg Styrelse PRO Teg 2013 Ordförande Stig Lundgren Kråkbärsvägen 15 C 77 62 28 stig.lundgren@teg.nu Stu.org/ V.Ord Ruben Åkerman Ö Kyrkogatan 65 B 530 81 ruben.akerman@hotmail.com Kassör

Läs mer

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN, 2012 Höstens Program 2012 5.9 Styrelsemöte 12.9 Månadsmöte, Bra för hjärtat - bra för hjärnan Från Landstinget

Läs mer

Välkommen till BYGGETTAN 2015

Välkommen till BYGGETTAN 2015 Välkommen till BYGGETTAN 2015 PRO-BYGGETTANS uppgifter - Aktivt medverka för att pensionerade medlemmar i Byggettan organiseras i en enhetlig organisation. - Som fristående intresseorganisation verka för

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

Var? Drygt 100 planer" Göteborg, Mölndal och Kungsbacka"

Var? Drygt 100 planer Göteborg, Mölndal och Kungsbacka Planer Var? Drygt 100 planer" Göteborg, Mölndal och Kungsbacka" För deltagare och besökare Skall det vara tydligt:" Hur de hittar till planen (skyltning med plannummer)" Hur och var de parkerar" Var de

Läs mer

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 Program 2016-2017 14 september: Månadsträff med Vikstasonen Torsten Hallman, fyrfaldig världsmästare i motocross. Berättar om sina framgångar världen över. 4 oktober: Kl 19.00

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2016

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2016 Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2016 Välkommen till kurser och konferenser hösten 2016 Nu när alla årsmöten i föreningar och samorganisationer genomförda är det tid att se över vilka utbildningar

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Styrelsemöte 2004 12 02. Närvarande. Anders Ahlqvist Silva Holmér Ulrik Bergquist Ulrika Pettersson Vanja Ljung Rinnie Iderborn Lars Erik Johansson Kerstin Sundberg Ej

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Stängt i Seniorhuset. Botkyrkacirkeln. Friskvård. Kapning av mejladress. Namninsamling

Stängt i Seniorhuset. Botkyrkacirkeln. Friskvård. Kapning av mejladress. Namninsamling Tumba Medlemsblad nr 2 2016 Adress. Grödingevägen 2, 147 30 Tumba, Seniorhuset. Telefon 0722-53 54 52 Pg 390358-0 Epost: tumba@pro.se Hemsidan www.pro.se/tumba. Epost till red: ingabrittrova5@gmail.com.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Datum: 2012-11-11 l Mötets öppnande Bengt-Åke Ljungkvist hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för öppnat. 2 Val av mötets ordtörande

Läs mer

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet)

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) PRO-Skellefteå Program hösten 2014 och våren 2015 Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) Vi vill med vår verksamhet stimulera våra medlemmar till aktiviteter

Läs mer

Söderåsens Brukshundklubb

Söderåsens Brukshundklubb 1962 2012 Söderåsens Brukshundklubb Så började det... 1948-1969 Det började redan 1948. Då var det 10 hundintresserade som ville lära sina hundar lite hyfs och startade en sektion under Helsingborgs Brukshundklubb.

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 10

Verksamhetsberättelse 10 Verksamhetsberättelse 10 Samt inbjudan till Årsmöte Clevegården, Skoghall Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Inbjudan till kretsstämma/årsmöte Inbjudan till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december, 2011

Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december, 2011 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december, 2011 Föreningen hade den 31/12 2011 totalt 1620 medlemmar, att jämföra med föregående år 1747. Det är oroväckande att vi tappat så många medlemmar. Men vi är

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning: 1. Medlemsantal, Möten, Styrelsen, Ombud, Revisorer, Valberedning: Månadsmöten/händelser: 3.

Innehållsförteckning. Inledning: 1. Medlemsantal, Möten, Styrelsen, Ombud, Revisorer, Valberedning: Månadsmöten/händelser: 3. Innehållsförteckning Rubrik Sidnummer Inledning: 1. Medlemsantal, Möten, Styrelsen, Ombud, Revisorer, Valberedning: 2. Månadsmöten/händelser: 3. Fortsättning månadsmöten/händelser: 4. Aktiviteter: 5. Statistik:

Läs mer

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Föreningen beslutar på föreningsstämma att arbeta efter KODEN, som är en verksamhetsbeskrivning och ett styrdokument. Syfte

Läs mer

Väntjänsten i Ödeshög

Väntjänsten i Ödeshög 1 (5) Väntjänsten i Ödeshög Verksamhetsberättelse för 2012 Medlemsantal Föreningen har under året haft 49 medlemmar Styrelse Ordförande: Anita Sandberg Sekreterare: Birgitta Blomqvist Övriga styrelseledamöter:

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland PROTOKOLL Nr 1/2014 Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 16.00 Plats Närvarande Länsförsäkringar, Karlstad Dag Rogne, ordförande Karl-Axel Ström, vice ordförande Britt

Läs mer

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande Program Hösten 2012 Bästa medlemmar Det här är min första introduktion till Höstprogrammet som ny ordförande. Våren har varit mycket intressant. Det har varit väldigt roligt att få vara delaktig i en sådan

Läs mer

Barnfattigdom. Arbetsplan för en studiecirkel

Barnfattigdom. Arbetsplan för en studiecirkel Partistyrelsens kansli Stockholm 2011-11-08 Barnfattigdom Arbetsplan för en studiecirkel 2 (8) Ta ut riktningen i en studiecirkel Det här är en arbetsplan som hjälper er att genomföra en studiecirkel om

Läs mer

SPF - MÄSTERSKAPEN 2012 19-20 april i Eyrahallen, Örebro

SPF - MÄSTERSKAPEN 2012 19-20 april i Eyrahallen, Örebro SPF - MÄSTERSKAPEN 2012 19-20 april i Eyrahallen, Örebro Välkomna! Bordtennisklubben Safir och SPF vill hälsa samtliga välkomna till SPF-Mästerskapen 2012. Totalt så har 50 spelare anmält sig till tävlingen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2006

Verksamhetsberättelse för 2006 Verksamhetsberättelse för 2006 Styrelsens sammansättning Owe Kannberg Lars Andersson Eric Eriksson Siv Janebjer Bo Ericsson Göran Bondesson Eva Karlsson Inger Lundvall Åke Sanell ordförande vice ordf.

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 1 Ordförande har ordet Inför 2008 har vi lyckats få mer bassängtid på 21:an, ortopedens rehab bassäng på UMAS. Varje måndag 17.00-19.00 och

Läs mer

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby 1 Årsmötet öppnas Ordförande Roland förklarade årsmötet öppnat och hälsade ett 90-tal medlemmar samt kyrkoherde Peter Andreasson

Läs mer

Föräldramöte Astrio P06 2016-04-04

Föräldramöte Astrio P06 2016-04-04 Föräldramöte Astrio P06 2016-04-04 Agenda Kiosken pa So ndrums IP Fotografering Fo rsa ljningsuppdrag Gro tviks hamnfest Sommarla ger Ma lvaktstra ning Fler tränare behövs på träning Grästider Seriespel,

Läs mer

1. Maria O 631 p 2. Särla L 616 p 3. Sonny L 613 p 4. Annette B 597 p 5. Berit A 582 p. Piteås bästa damer. Gun-Britt B 644 p, Britta O 614 p,

1. Maria O 631 p 2. Särla L 616 p 3. Sonny L 613 p 4. Annette B 597 p 5. Berit A 582 p. Piteås bästa damer. Gun-Britt B 644 p, Britta O 614 p, Resultat Här ser du de bästa resultaten från matcherna. RESULTAT FRÅN PITEÅMATCHEN HEMMA ONSDAGEN 16 januari 2013 Alltid trevligt att möta Piteå, och vi försökte vinna, men Piteåspelarna var duktigare.

Läs mer