(Förhinder anmäls till. Tel: ) Hagstråket 13 E-post: kl Grupprum finns bokade för nämnden från kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(Förhinder anmäls till. Tel: ) Hagstråket 13 E-post: kl Grupprum finns bokade för nämnden från kl"

Transkript

1 Slutlig föredragningslista ÖPPET SAMMANTRÄDE STADSDELSNÄMND FÖREDRAGNINGSLISTA A Sammanträdesdag (Förhinder anmäls till LOKAL Isa Bremark Tensta Träff Tel: ) Hagstråket 13 E-post: kl Grupprum finns bokade för nämnden från kl Sammanträdet inleds med att stadsdelsdirektören går igenom de ärenden som ska behandlas vid dagens sammanträde och allmänheten har möjlighet att ställa frågor. Tidigast kl börjar det formella sammanträdet. Föredragningslistor: A. Allmänna ärenden som kan behandlas på öppet nämndsammanträde. Allmänheten är välkommen att närvara. B. Ärenden som inte får behandlas på öppet nämndsammanträde, d v s ärenden som gäller myndighetsutövning eller med sekretess enligt sekretesslagen. Allmänheten får inte närvara. C. Enskilda ärenden Allmänheten får inte närvara. A. 1 Justering av dagens protokoll Utseende av protokolljusterare Tid för protokollets justering (3/11) A. 2 Justering av föregående protokoll Anmälan av protokollets justering (23/9, 30/9)

2 A. 3 Utsänds endast till nämnd och förvaltningsledning Inkomna medborgarförslag a. förslag att inrätta en Sinnenas Trädgård vid servicehuset i Tensta b. förslag att vidta åtgärder så att vägnamnskyltarna i stadsdelen åter blir synliga A. 4 Ärendet bordlagt vid sammanträdet 23/9 Plan för äldreboenden inom stadsdelen återremitterat ärende Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden godkänner planen för äldreboenden. 2. Stadsdelsförvaltningen ges i uppdrag att vidta de åtgärder som krävs för att genomföra planen. 2. Stadsdelsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att årligen revidera planen. A. 5 Ärendet bordlagt vid sammanträdet 23/9 Angående nedläggning av gruppboende och dagverksamhet återremiss Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden godkänner rapporten.

3 A. 6 Ärendet bordlades delvis vid sammanträdet 23/9 Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, samverkansgruppens förslag Föreligger bordlagd del av tjänsteutlåtande Stadsdelsnämnden beslutar att godkänna förslag från samverkansgruppens möte räknas till stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta enligt följande: Medborgarkontoret; Godkänna projektförslaget b) Två väggfasta publika datorer, att kr räknas till stadsdelsförnyelse. Avslå projektförslagen a) Två anställningar av kvalificerade vägledare, och c) Anslagstavla, material, trycksaker, affischer och personalutbildning p.g.a. att dessa förslag är att betrakta som en utökning av den ordinarie verksamhet som medborgarkontoret redan bedriver och därmed ligger utanför riktlinjerna för stadsdelsförnyelse. A. 7 Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta. samverkansgruppens förslag Föreligger tjänsteutlåtande Stadsdelen beslutar att godkänna att förslag från samverkansgruppens möte räknas till stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta enligt följande: 1. Swiss, Somaliska kvinnor i Sverige; godkänna projektförslaget. Grundläggande hushållning; godkänna att en delfinansiering på kr räknas till stadsdelsförnyelse under förutsättning att Familjebostäder finansierar återstående kr. 2. Sibel basket cup; godkänna del av projektförslaget. Godkänna att utbildningsdelen av projektet för kr räknas till stadsdelsförnyelse. Återstående del på kr avslås p.g.a. att detta anknyter i alltför hög grad till själva turneringen vilket bedöms som föreningens ordinarie verksamhet. forts

4 forts A Somaliska kultur- och författarorganisationen; Avslå projektförslaget Läroböcker, barn-, och ungdomslitteratur p.g.a. att förvaltningen inte utan sedvanlig upphandlingsrocedur kan gå in och stödja ett speciellt bokförlag. Detta är mer en fråga för olika slags läromedels- och bokförlag. Samt att godkänna att följande förslag från samverkansgruppens senare möten räknas till stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta enligt följande: 4. Föreningen Kulturforum för Somaliska Talande; avslå projektförslaget Ungdoms- och äldreverksamhet p.g.a. att verksamheten har en allt för snäv etnisk målgrupp vilket inte bedöms gynna integrationen samt snarlika verksamheter redan bedrivs i stadsdelen på olika håll. 5. Blå Huset; godkänna projektförslagen; c) Ungdomsrådet i Spånga-Tensta godkänna att kr räknas till stadsdelsförnyelse. d) TAC Tensta Against Crime, godkänna att kr räknas till stadsdelsförnyelse p.g.a. att dessa förslag riktar sig till en prioriterad åldersgrupp i stadsdelen. Denna utveckling av ungdomsarbetet genom Ungdomsrådet kommer att medföra ett ökat inflytande i samhället. TAC-projektet kommer att skapa en tryggare miljö och goda förebilder för våra tonåringar i stadsdelen. 6. JobAktiv Coaching; godkänna projektförslaget Stöd till arbetssökande med arbetshinder för att möjliggöra praktikarbete och anställningar godkänna att kr för 2005 räknas till stadsdelsförnyelse. Det finns behov att utveckla en ny metodik med individorienterat stöd till arbetslösa med arbetshinder. 7. Projekt Kulturlänk; godkänna projektförslaget. Projektledare ½-tid under 16 månader överbrygga socialtjänstens kultur till familjers kultur godkänna att kr räknas till stadsdelsförnyelse. Detta är ett nyskapande projekt som inriktar sig både på socialtjänsten/ /samhället och på bl.a. de somaliska familjerna för att förbättra samarbetet och förutsättningarna för att komma fram till rätt hjälpinsatser. 8. Föreningen Järva Folkets Park, Kulturgruppen; godkänna projektförslaget Cirkusskola på Eggeby gård, godkänna att kr räknas till stadsdelsförnyelse. Genom denna nyskapande sommarlovsaktivitet tränas och synliggörs på ett nyutvecklande sätt mycket av det som är viktigt att ha med sig i skolan och i livet. forts

5 forts A Allmän arkitekttävling för Taxinge och Tisslingeplan; godkänna projektförslaget. En delfinansiering på kr föreslås godkännas att räknas till stadsdelsförnyelse. En allmän öppen arkitekttävling är ett nytt sätt att få fram kreativa och okonventionella förslag till en förnyelse av Tensta. 10. Hjulstaskolans idrotts- och kulturhall; godkänna projektförslaget. En delfinansiering på 8 mkr föreslås godkännas att räknas till stadsdelsförnyelse. Genom denna investering kan nya möjligheter till motion för alla åldersgrupper ges, en ny och utvecklad pedagogisk uppläggning av undervisningen i idrott och hälsa erbjudas, och en möjlighet att utöva och arrangera kulturaktiviteter av ett slag som inte erbjudits tidigare. A. 8 Ansökan om bidrag till kulturdagar från Svensk-Grekiska Föreningen i N Stockholm Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden avslår ansökan från svensk-grekiska Föreningen i N. Stockholm. A. 9 Rapport från möte hos SL angående utbudsplanen 2005 Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden godkänner rapporten och lägger den till handlingarna.

6 A. 10 Inrättande av ytterligare en entré till Spånga Station Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Förvaltningen får i uppdrag att översända av förvaltningen föreslagen skrivelse till Banverket med kopia för kännedom till stadens stadsbyggnadskontor och gatu- och fastighetskontor. A. 11 Angående livsmedelsaffär i Hjulsta Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens förslag till svar på medborgarmotionen A. 12 Förslag till detaljplan för ny väg till Solvalla stallområde, del av kvarteret Ryktaren m.fl. inom stadsdelarna Bromsten och Bällsta Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden tillstyrker, med beaktande av i ärendet framförda synpunkter, ny väg till Solvalla stallområde och ny gång- och cykelväg till Ladbacksvägen enligt förslaget till ny detaljplan. 2. Inför, och under, detaljprojekteringen är det viktigt att stadsdelsförvaltningen får möjlighet att lägga synpunkter på utformningen av gång- och cykelvägen.

7 A. 13 Remiss angående Stadsövergripande policy för alkoholförbud på gator och i parker Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden beslutar att som svar på remissen överlämna detta utlåtande. Omedelbar justering. A. 14 Remissvar angående pappersflöden inom de pedagogiska verksamheterna Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden beslutar att som svar på remissen överlämna detta tjänsteutlåtande till kommunstyrelsen. A. 15 Remiss av utredningen om statligt stöd för kvinnors organisering Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden beslutar att som svar på remissen om kvinnors organisering (SOU 2004:59) överlämna detta utlåtande.

8 A. 16 Stockholm som försökskommun för hushållsnära tjänster Yttrande över motion i kommunstyrelsen, rotel VI Föreligger tjänsteutlåtande (D nr / 04) 1. Stadsdelsnämnden beslutar att som yttrande över motionen lämna detta tjänsteutlåtande. A. 17 Månadsrapport september 2004 Föreligger tjänsteutlåtande Föreliggande månadsrapport godkänns. A. 18 Kvalitetsgarantier 2004/2005. Avdelningen för omsorg om äldre och funktionshindrade Föreligger tjänsteutlåtande Stadsdelsnämnden godkänner de föreslagna kvalitetsgarantierna för verksamhetsåret 2004/2005. A. 19 Kollouppföljning sommaren 2004 Föreligger tjänsteutlåtande Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning av kollouppföljningen sommaren 2004.

9 A. 20 Utsänds endast till nämnd och förvaltningsledning Anmälan av redovisningen av bidrag till EU-valet Anmäles Redovisning av bidrag inom ramen för regeringens demokratisatsning inför Europaparlamentsvalet 2004, Redovisningen läggs till handlingarna. A. 21 Utsänds endast till nämnd och förvaltningsledning Anmälan av svar från Gatu- och fastighetskontorets gällande medborgarförslag Anmäles Gatu- och fastighetskontorets svar ; Avstängning av gång och cykelvägar. (- Intill det att gatu- och fastighetsnämnden, trafikutskottet, tagit beslut angående utvärderingen och slutsatser av försöket med markeringar och påkörningsbara bommar, vill region ytterstad ej medverka till fler avstängningar på gång- och cykelvägar. - Den olagliga fordonstrafiken torde mer vara en övervakningsfråga för polismyndigheten. - Gällande parkering på gång- och cykelvägen vid Rissnavägen 6 har kontoret varit i kontakt med parkeringsavdelningen i västerort för åtgärd.) 1. Anmälan läggs till handlingarna. A. 22 Anmälan av protokoll från ungdomsrådet Anmäles protokoll från ungdomsrådets möte Protokollet läggs till handlingarna.

10 A. 23 Anmälan av protokoll från lokala pensionärsrådet Anmäles protokoll från a. gemensamt sammanträde med Spånga-Tensta och Rinkeby lokala pensionärsråd b. sammanträde i Spånga-Tensta lokala pensionärsråd Protokollen läggs till handlingarna. A. 24 Anmälan av protokoll från lokala handikapprådet Anmäles protokoll från lokala handikapprådets sammanträde Protokollet läggs till handlingarna. A. 25 Inkomna allmänna offentliga handlingar september 2004 Föreligger rubricerade förteckning Förteckningen läggs till handlingarna.

11 A. 26 Lokalt Brotts- och drogförebyggande Handlingsprogram i Spånga-Tensta Föreligger tjänsteutlåtande Stadsdelsnämnden godkänner handlingsprogrammet för det lokala brottsförebyggande arbetet i stadsdelen Spånga-Tensta. A. 27 Förslag från medborgare om problematiken med stenkastning mot fönster mm Föreligger tjänsteutlåtande (Dnr / 04) 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens förslag till svar i enlighet med detta tjänsteutlåtande. A. 28 Sammanträdestider 2005 Föreligger tjänsteutlåtande Stadsdelnämnden Spånga-Tensta beslutar om sammanträdestider 2005 enligt följande: Måndagen den 3 januari 2005 kl 8.30 Tenstagången 55 Torsdagen den 10 februari kl Spånga Folkan Torsdagen den 24 februari kl Tensta Träff Torsdagen den 31 mars kl Spånga Folkan Torsdagen den 21 april kl Tensta Träff Torsdagen den 19 maj kl Spånga Folkan Torsdagen den 16 juni kl Tensta Träff Torsdagen den 25 augusti kl Torsdagen den 22 september kl Torsdagen den 20 oktober kl Torsdagen den 17 november kl 1800 Torsdagen den 15 december kl Spånga Folkan Tensta Träff Spånga Folkan Tensta Träff Spånga Folkan

12 Kurser/Konferenser Information/rapporter B. Sluten del av sammanträdet. Ärenden gällande myndighetsutövning och/eller ärenden som omfattas av sekretess enligt sekretesslagen. Allmänheten får inte närvara. 1. Bordlagt ärende; Godkännande av förfrågningsunderlag för upphandling av sjukskötersketjänster nattetid i Tensta servicehus och i äldreboendena med heldygnsomsorg i Tensta. 2. Godkännande av förfrågningsunderlag för bemanningstjänster vid tillfälliga vakanser inom äldre och funktionshindrade 3. Anmälan av automatspelstillstånd C. Sluten del av sammanträdet. Enskilda ärenden Allmänheten får inte närvara. 1. Anmälan av protokoll från sociala delegationens sammanträden och samt från stadsdelsnämndens slutna del Yttrande ang adoption 3. Avskrivning av barnomsorgsskuld 4. Anmälan av beslut från Skolverket

(Förhinder anmäls till. Tel: ) Spångavägen 353 E-post: kl Grupprum finns bokade för nämnden från kl

(Förhinder anmäls till. Tel: ) Spångavägen 353 E-post: kl Grupprum finns bokade för nämnden från kl Slutlig föredragningslista ÖPPET SAMMANTRÄDE STADSDELSNÄMND FÖREDRAGNINGSLISTA A Sammanträdesdag 2004-09-23 (Förhinder anmäls till LOKAL Isa Bremark Spånga Folkan Tel: 08-508 03 020) Spångavägen 353 E-post:

Läs mer

Förhinder anmäls till. Tfn.: Hagstråket 13 e-post: Grupprum finns bokade för nämnden från kl

Förhinder anmäls till. Tfn.: Hagstråket 13 e-post: Grupprum finns bokade för nämnden från kl Slutlig föredragningslista ÖPPET SAMMANTRÄDE FÖREDRAGNINGSLISTA A STADSDELSNÄMND Sammanträdesdag 2006-02-09 Förhinder anmäls till LOKAL Isa Bremark Tensta Träff Tfn.: 08-508 03 020 Hagstråket 13 e-post:

Läs mer

Förhinder anmäls till

Förhinder anmäls till Slutlig föredragningslista SPÅNGA - TENSTA STADSDELSNÄMND Förhinder anmäls till ÖPPET SAMMANTRÄDE FÖREDRAGNINGSLISTA A Sammanträdesdag 2005-10-20 LOKAL Spånga Folkan Spångavägen 353 Grupprum finns bokade

Läs mer

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND FÖREDRAGNINGSLISTA 10 APRIL 2013 Sammanträde Torsdag 10 april 2013 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum klockan 18.00 Denna del av sammanträdet inleds med

Läs mer

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 2 februari 2017 Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum Sammanträdet inleds kl. 18.00 med öppet forum och information

Läs mer

Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40

Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 Östermalm stadsdelsnämnd Föredragningslista 26 oktober 2017 Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 OBS! Den slutna delen av sammanträdet endast för nämndens

Läs mer

28. Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag

28. Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per-Eric Siljestam och Sirpa Alho Tfn: 508 03 276, 508 03 445 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Tjänsteutlåtande sid 1 (5) 2005-09-30 28. Stadsdelsförnyelse i

Läs mer

Sammanträde Torsdag 2 februari 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40

Sammanträde Torsdag 2 februari 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 Östermalm stadsdelsnämnd 2 februari 2017 Sammanträde Torsdag 2 februari 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 OBS! Den slutna delen av sammanträdet endast för nämndens ledamöter Allmänhetens

Läs mer

Södermalm stadsdelsnämnd. Slutet sammanträde. 4. Yttrande enligt 4 kap 10 föräldrabalken (FB) 5. Yttrande enligt 4 kap 10 föräldrabalken (FB)

Södermalm stadsdelsnämnd. Slutet sammanträde. 4. Yttrande enligt 4 kap 10 föräldrabalken (FB) 5. Yttrande enligt 4 kap 10 föräldrabalken (FB) Södermalm stadsdelsnämnd Föredragningslista 27 augusti 2015 Sammanträde Torsdag 27 augusti 2015 klockan 18:00 Göta Ark, Medborgarplatsen 25, Linnesalen plan 8 Den slutna delen av sammanträdet börjar kl.

Läs mer

Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag

Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag Avdelningen för kansli och medborgarkontor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per-Eric S. Siljestam och Sirpa Alho Tfn: 508 03 276, 508 03 445 Tjänsteutlåtande Sid 1 (5) 2006-03-02 Dnr 232/06

Läs mer

SAMMANTRÄDE TORSDAGEN DEN 16 juni 2005 i direkt anslutning till den öppna frågestunden kl 18.00

SAMMANTRÄDE TORSDAGEN DEN 16 juni 2005 i direkt anslutning till den öppna frågestunden kl 18.00 SAMMANTRÄDE TORSDAGEN DEN 16 juni 2005 i direkt anslutning till den öppna frågestunden kl 18.00 Den öppna frågestunden inleds med att Johanna Lundström, projektledare informerar om vårt deltagande i ungdomsstyrelsen

Läs mer

Plats: Jungska rummet 9:034, Tekniska Nämndhuset

Plats: Jungska rummet 9:034, Tekniska Nämndhuset s GATU- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN TRAFIKUTSKOTTET PROTOKOLL 2/04 Tid: 26 februari 2004 kl 08.00 08.40 Plats: Jungska rummet 9:034, Tekniska Nämndhuset Justerat: Anslaget: Karin Wanngård Berthold Gustavsson

Läs mer

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats SAMMANTRÄDE STOKOL L 201 8-01-25 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl. 13.30 14.15 Plats Närvarande Ordförande Vice ordförande Ledamöter Ersättare Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus

Läs mer

Sammanträde Torsdag 25 augusti 2016 klockan 18:00 Medborgarplatsen 25, plan 8. Slutet sammanträde

Sammanträde Torsdag 25 augusti 2016 klockan 18:00 Medborgarplatsen 25, plan 8. Slutet sammanträde Södermalm stadsdelsnämnd Föredragningslista 25 augusti 2016 Sammanträde Torsdag 25 augusti 2016 klockan 18:00 Medborgarplatsen 25, plan 8 Frågestund18:00-18:30 Medborgarna är välkomna att ställa frågor

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-09 Diarienummer: N132-0012/15 Utvecklingsavdelningen Åke Ström Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB HANDIKAPPRÅD PROTOKOLL 11:2009 SAMMANTRÄDE 7 DECEMBER 2009 SID 1 (5) Närvarande: Ordförande Marita Innergård DHR Vice ordförande Heidi

Läs mer

Protokoll 9/2010. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Protokoll 9/2010. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 17.35 Protokoll 9/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-11-08 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Södermalms stadsdelsnämnd kallas till sammanträde 10/2019. Föredragningslista

Södermalms stadsdelsnämnd kallas till sammanträde 10/2019. Föredragningslista Sida 1 (5) kallas till sammanträde 10/2019 Tid Torsdagen den 26 september 2019 kl. 18:00 Plats Göta Ark, Linnésalen, plan 8 Frågestund mellan klockan 18.00 till 18.30. Medborgarna är välkomna att ställa

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Svar på remiss angående begäran om yttrande över förslag till handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer i säkra boendeförhållanden

Svar på remiss angående begäran om yttrande över förslag till handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer i säkra boendeförhållanden Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Analys och kvalitet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare Susanna Juvas Hagbjörk Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss

Läs mer

Kallelse till sammanträde 3/2017. Föredragningslista

Kallelse till sammanträde 3/2017. Föredragningslista Exploateringsnämnden 2017-04-07 Kallelse till sammanträde 3/2017 Tid Torsdagen den 6 april 2017 kl. 17.00 lats Bråvallasalen, Stadshuset Föredragningslista 1 Val av justerare och tid för justering 2 Frågor

Läs mer

Mötesplats för kvinnor

Mötesplats för kvinnor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-20 Handläggare Ditte Westin Telefon: 08-508 033 76 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Mötesplats för kvinnor Förvaltningens

Läs mer

Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning. och funktionsnedsatta. Pensionärsrådet. Anmält förhinder: Åke Lindbohm Sylvia Bjurström

Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning. och funktionsnedsatta. Pensionärsrådet. Anmält förhinder: Åke Lindbohm Sylvia Bjurström Avdelningen för äldre och 4 Sida 1 (5) 2014-06-04 Pensionärsrådet Närvarande Ordinarie ledamöter: Ordförande Per Westberg Donald Monvall Birgit Grahn Ersättare: Kerstin Stridh Gunilla Carlén Christina

Läs mer

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Sammanträde torsdag 26 augusti 2010 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 klockan 18.00-18.53 Ledamöter Ann-Katrin Åslund (FP) ordförande Ornina Younan (S) vice ordförande Ole-Jörgen Persson (M)

Läs mer

ABCDE. Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, samverkansgruppens förslag från samt ytterligare projektförslag från senare möten Återremiss

ABCDE. Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, samverkansgruppens förslag från samt ytterligare projektförslag från senare möten Återremiss Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning AVDELNINGEN FÖR INTEGRATION OCH UTVECKLING Handläggare: Per-Eric Siljestam Tfn: 08-508 03 276 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (9) 2004-06-01 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING PENSIONÄRSRÅDET TOKOLL 2:2013 SAMMANTRÄDE 11 MARS 2013 SID 1 (5 ) Närvarande: Ordförande Per Westberg Ordinarie ledamöter Gun-Marie Gunnars Birgith Grahn Åke Lindbohm

Läs mer

12. Förslag till detaljplan för ny väg till Solvalla stallområde, del av kvarteret Ryktaren m.fl., inom stadsdelarna Bromsten och Bällsta

12. Förslag till detaljplan för ny väg till Solvalla stallområde, del av kvarteret Ryktaren m.fl., inom stadsdelarna Bromsten och Bällsta Stadsdelsdirektörens kansli Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Birgit Hultgren Tfn: 508 03 021 Tjänsteutlåtande sid 1 (5) 2004-10-08 Dnr 302-356/04 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 12. Förslag

Läs mer

Tid Kl 15.00 16.50. Leif Holmgren (S) John Karlsson (M) Lars Myllenberg (M) Emmanouel Martyris (SD)

Tid Kl 15.00 16.50. Leif Holmgren (S) John Karlsson (M) Lars Myllenberg (M) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 16.50 Protokoll 2/2011 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2011-02-21 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2015-11-16 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 18 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 18 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 18 oktober 2017 Tid: Kl. 15.30 Plats: Stora kollegiesalen Närvarande: Se bilaga 1-6, 8, 12, 14-15 Justerat den 25 oktober 2017 Anslaget den

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Stadsområdesnämnd Väster 1 (5) Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid Plats Ledamöter Ersättare 2014-06-19, kl.17.00 Hålsjögatan 8, Sessionssalen Jamal El Haj (S) ordförande Carlos

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Plats: Skarpnäcks kulturhus, Stora salen, Skarpnäcks Allé Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering

Plats: Skarpnäcks kulturhus, Stora salen, Skarpnäcks Allé Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 2013-01-24 S K A R P N Ä C K S S T A D S D E L S N Ä M N D Sammanträde, torsdag, den 7 februari 2013, kl. 18.00 TEMA: Bokslut 2012 - nådde vi våra mål? Sammanträdet

Läs mer

Förslag till Vision Järva 2030

Förslag till Vision Järva 2030 ÄLDREFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DPLNR 106 DNR 255/2008 SID 1 (5) 2008-09-29 Handläggare: Lars B Strand Telefon: 508 36 205 Till Äldrenämnden den 14 oktober 2008 Äldreförvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Sammanträde torsdag 27 november 2014 klockan :15

Sammanträde torsdag 27 november 2014 klockan :15 4 Sammanträde torsdag klockan 18.00-20:15 Ledamöter Ersättare Ornina Younan (S) ordförande Naemi Karlsson (M) Ole-Jörgen Persson (M) Markus Brigander (M) Christer Grunder (M) Emanuel Öz (S) Inger Akalla

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-10-15 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-10-15, kl. 13.30-15:00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 6/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-06-10 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Farsta stadsdelsnämnd kallas till sammanträde 1/2019

Farsta stadsdelsnämnd kallas till sammanträde 1/2019 Sida 1 (5) kallas till sammanträde 1/2019 Tid Torsdagen den 23 maj 2019 kl. 19:00 Plats centrum Konferenscentret i gatuplanet på Storforsplan 36, Farsta ÖPPET FORUM KLOCKAN 18.45 Här kan du som bor i stadsdelsområdet

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 51-55 2 av 2 Innehåll 51 Justering och fastställande av föredragningslista 3 52 Upphandling av drift, vinterväghållning och underhåll av gator och 4 vägar, park- och tomtmark samt idrotts- och

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 1 ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD PROTOKOLL Sammanträde 23 augusti 2012 Älvsjörummet Älvsjö stationsplan 11 Justerat 2012-08-24 Eva Sahlin Ordförande Sven Öberg Vice ordförande Närvarande

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

Kallelse till sammanträde 3/2019. Föredragningslista

Kallelse till sammanträde 3/2019. Föredragningslista Exploateringsnämnden 2019-04-17 Kallelse till sammanträde 3/2019 Tid Torsdagen den 25 april 2019 kl. 16.30 lats Bråvallasalen, Stadshuset Föredragningslista 1 Val av justerare och tid för justering 2 Frågor

Läs mer

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor den 23 februari 2017

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor den 23 februari 2017 Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor Protokoll nr 2/2017 Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl SAMMANTRÄDE SPROTOKOL L 201 7-09-14 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl. 13.30 14.05 Plats Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Inger

Läs mer

1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) Beslut

1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) Beslut 2014-09-25 2 1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) 2 Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokollsjustering Beslut 1. Vice ordförande Ewa Larsson (MP) utses att tillsammans

Läs mer

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och SPÅNGA-TESTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRSKOLA, FRITID OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-02-05 Handläggare: Anica Hjulström Telefon: 508 03 433 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2016-02-26 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 7 mars 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

att Judiska servicehuset upphör att definieras som kommunövergripande

att Judiska servicehuset upphör att definieras som kommunövergripande Utlåtande 2005:77 RVII (Dnr 421-863/2001, 327-4326/2004) Judiska servicehuset upphör att vara en kommunövergripande verksamhet Hemställan från Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2001 Hemställan från Skarpnäcks

Läs mer

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2011-02-23 Diarienummer: N137-0095/11 Utvecklingsavdelning Astrid Tunås Telefon: 366 20 08 E-post:astrid.tunas @vastra.goteborg.se Svar på remiss angående förslag till Program

Läs mer

FARSTA STADSDELSNÄMND

FARSTA STADSDELSNÄMND Sammanträde måndag 2 januari 2012 Förvaltningens konferenslokal, Storforsplan 44, Farsta centrum, klockan 08.30-08.40 Ledamöter Lars Jilmstad (m), ordförande Arne Fredholm (m) Roland Bjurström (m) Ann-Louise

Läs mer

4. Dnr 0687/16 Antagande av bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB

4. Dnr 0687/16 Antagande av bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 0531/16 Avgiftsöversyn beträffande Familjerådgivningen, Respons alkoholrådgivning, Kriscentrum för män, Kriscentrum för kvinnor samt KAST 2. Dnr 1668/15 Detaljplan

Läs mer

Revidering av STAN-programmet - Stockholms Tobaks-, Alkohol- och Narkotikapolitiska program. Remiss från

Revidering av STAN-programmet - Stockholms Tobaks-, Alkohol- och Narkotikapolitiska program. Remiss från HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING Avdelningen för Socialtjänst Ulf Haag Telefon: 508 05 308 TJÄNSTEUTLÅTANDE 20 JANUARI 2010 SID 1 (6) DNR: 006-650-2009 SAMMANTRÄDE 11 FEBRU A R I 2 0 10 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-09-17 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-09-17, kl. 13.45-15.15 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar Föreningsbidrag 2016 - sammanställning av inkomna ansökningar Nedan presenteras samtliga föreningar som har ansökt om föreningsbidrag för verksamhetsåret 2016. Först listas de 22 föreningar som föreslås

Läs mer

Åtgärder för ett säkrare och tryggare Stockholm för alla, motion (2017:54)

Åtgärder för ett säkrare och tryggare Stockholm för alla, motion (2017:54) Socialförvaltningen avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2017-11-17 Handläggare Niklas Roth Telefon: 08-508 43 024 Till Socialnämnden 2018-01-30 Åtgärder för ett säkrare och tryggare

Läs mer

Skärholmens stadsdelsnämnd Sammanträdesprotokoll 10/

Skärholmens stadsdelsnämnd Sammanträdesprotokoll 10/ Sammanträde torsdagen den 28 oktober 2010 på Medborgarkontoret Bodholmsplan 2 nb, Skärholmen centrum. Slutet möte mellan kl.17.00 17.06 Bodholmsplan 2, plan 7, stora sammanträdesrummet. Öppet möte klockan

Läs mer

Kallelse till sammanträde 5/2017. Föredragningslista

Kallelse till sammanträde 5/2017. Föredragningslista Exploateringsnämnden 2017-06-02 Kallelse till sammanträde 5/2017 Tid Torsdagen den 8 juni 2017 kl. 17.00 lats Bråvallasalen, Stadshuset Föredragningslista 1 Val av justerare och tid för justering 2 Frågor

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande. Leif Holmgren (s) Oddmar Joensen (s) Gull-Britt Svensson (s) Elisabet Landrup-Uttersten (m) Lars Myllenberg (m)

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande. Leif Holmgren (s) Oddmar Joensen (s) Gull-Britt Svensson (s) Elisabet Landrup-Uttersten (m) Lars Myllenberg (m) Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 14.00 16.05 Protokoll 3/2008 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2008-03-31 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Våra ungas framtid är allas ansvar Barn och ungdomar inom Spånga-Tenstas stadsdel är en viktig och prioriterad grupp. Här bor drygt 11.000 ungdomar i åldrarna 0 till 20 år.

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Datum:

Sammanträdesprotokoll Datum: S SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING PENSIONÄRSRÅDET SID 1 (5 ) 2008-08-18 2007-11-0 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-06-05 Datum för justering: 2008-06-16 Iris Johnsson Bo Werner Närvarande Ordförande

Läs mer

4. Dnr 1199/15 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon

4. Dnr 1199/15 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 0908/14 Överföring av lagfarten för fastigheterna Alingsås Västerbodarna 1:16, 1:30, 1:31, 1:33, 1:36, 1:58 och 1:440 till stiftelsen Apotekaren Fredrik Mossbergs

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Grundskolenämnden 1 (6) Sammanträdestid 2014-01-29 kl 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Grundskoleförvaltningen, Rönnblomsgatan 6B, konferensrum E0-1 Ledamöter Anders Rubin (S), ordförande

Läs mer

Motion om åtgärder för ett säkrare och tryggare Stockholm

Motion om åtgärder för ett säkrare och tryggare Stockholm Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Kansliavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-01-29 Handläggare Ewa Jungstedt Pilestål Telefon: 08-508 01 522 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2018-02-22 tryggare

Läs mer

Remiss av förslag om inrättande av jobbtorg i Stockholm

Remiss av förslag om inrättande av jobbtorg i Stockholm SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING DNR 004-352/07 SID 1 (5) 2007-07-12 Handläggare: Anders Anagrius Telefon: 508 03 427 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Remiss av förslag om inrättande av jobbtorg i Stockholm

Läs mer

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Utlåtande Rotel VI (Dnr 2017/000991) Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Motion (2017:40) av Per

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn 508 04 560 Dnr - - 2005 Sammanträde 29 november 2005 Tjänsteutlåtande 11 november 2005 1 ( ) Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Befrielse från tv-avgift vid stadens servicehusboenden m.m. Motion av Magnus Hellström (m) (2005:38)

Befrielse från tv-avgift vid stadens servicehusboenden m.m. Motion av Magnus Hellström (m) (2005:38) Utlåtande 2007:60 RVI (Dnr 327-1952/2005) Befrielse från tv-avgift vid stadens servicehusboenden m.m. Motion av Magnus Hellström (m) (2005:38) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Utlåtande 2017:130 RVIII (Dnr 106-1449/2016) Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Motion (2016:102) av Per Ossmer och Lotta Nordfeldt (båda SD) Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Byggnads- och miljönämnden kallas till sammanträde onsdag den 23 april 2014

Byggnads- och miljönämnden kallas till sammanträde onsdag den 23 april 2014 Sid 1 (8) Kallelse Byggnads- och miljönämnden kallas till sammanträde onsdag den 23 april 2014 Tid och plats Kl. 13.00 Ordinarie nämndsammanträde, Åbo i Förvaltningshuset Gruppmöte S, MP, V 21 april, kl.17.30,

Läs mer

Avdelningen fär omsorg om äldre och funktionshindrade

Avdelningen fär omsorg om äldre och funktionshindrade (,~HO ~.~ft STA.\) Avdelningen fär omsorg om äldre och funktionshindrade FARSTA STADSDELS FÖRVALTNING Protokoll nr 1/2007 Sammanträdesdatum 2007-01-15 SID l (5) STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRAD Närvarande

Läs mer

Dagordning för socialnämndens arbetsutskott den 22 november 2013

Dagordning för socialnämndens arbetsutskott den 22 november 2013 Linda Larsson Kallelse/Underrättelse 13 november 1 (6) Till ledamöterna i och till övriga inom SOF för kännedom Kallelse till arbetsutskott: Datum: Fredagen den 22 november 2013, kl 13.00 cirka 16.30 i

Läs mer

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORGEN OM ÄLDRE OC H STÖD TILL PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Handläggare: Lena Alksten, Therese Lang Telefon: 08-508 24 551, 08-508 24 506 2010 Till Skärholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Låt stadens alla fastighetsägare ansluta sig till stadens 24-timmarsgaranti mot klotter Motion (2016:27) av Lotta Edholm och Patrik Silverudd (båda L)

Låt stadens alla fastighetsägare ansluta sig till stadens 24-timmarsgaranti mot klotter Motion (2016:27) av Lotta Edholm och Patrik Silverudd (båda L) Utlåtande 2017:129 RVII (Dnr 106-358/2016) Låt stadens alla fastighetsägare ansluta sig till stadens 24-timmarsgaranti mot klotter Motion (2016:27) av Lotta Edholm och Patrik Silverudd (båda L) Kommunstyrelsen

Läs mer

1. Dnr 1146/15 Uppdrag beträffande Världslitteraturhus i Gamlestaden. 2. Dnr 1534/15 Förvärv av besöksnäringens aktier i Göteborg & Co Träffpunkt AB

1. Dnr 1146/15 Uppdrag beträffande Världslitteraturhus i Gamlestaden. 2. Dnr 1534/15 Förvärv av besöksnäringens aktier i Göteborg & Co Träffpunkt AB Information Information beträffande biogasutvecklingen, Föredragande Lotta Brännström, Göteborg Energi AB, 20 min 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 1146/15 Uppdrag beträffande Världslitteraturhus

Läs mer

Närvarande Beslutande ledamöter: Jan Valeskog (S) ordförande Richard Bengtsson (FP) vice ordförande

Närvarande Beslutande ledamöter: Jan Valeskog (S) ordförande Richard Bengtsson (FP) vice ordförande Fastighetsnämnden PROTOKOLL 10/2015 Tid Tisdagen den 17 november 2015 kl 16.30 16.40 Plats Glasbruket, Hantverkargatan 3 D Justerat Tisdagen den 24 november 2015 Jan Valeskog Richard Bengtsson Närvarande

Läs mer

Tid: Onsdag 26 augusti 2015 kl. 09:00 ca 12: Ekonomirapport BILAGA. 5. Delårsbokslut per för omsorgsutskottet BILAGA

Tid: Onsdag 26 augusti 2015 kl. 09:00 ca 12: Ekonomirapport BILAGA. 5. Delårsbokslut per för omsorgsutskottet BILAGA NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats: Bergesta, Södra vägen 6 i Gnarp Tid: Onsdag 26 augusti

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Uppkallande av en plats och en gata efter Sonja Kovalevsky

Uppkallande av en plats och en gata efter Sonja Kovalevsky Utlåtande 2012:47 RIII (Dnr 312-2326/2011) Uppkallande av en plats och en gata efter Sonja Kovalevsky Motion (2011:74) av Tomas Rudin och Salar Rashid (båda S) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Kungsholmens. stadsdelsnämnd

Kungsholmens. stadsdelsnämnd 1 4 Sida 1 (6) Tidpunkt: Måndag den 2 januari 2017, kl. 17.00 Lokal: Sammanträdesrummet Häggen, Justeras:, 2017-01-04 Maria Johansson (L) Tjänstgörande ordförande Mårten Svensson Risdal (S) Justerare Christin

Läs mer

Förtydligande av rutiner för medborgarförslag

Förtydligande av rutiner för medborgarförslag Sida 1 (5) 2019-05-02 Handläggare Kerstin Henningsson Telefon: 0850823016 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-05-23 Förtydligande av rutiner för medborgarförslag Förslag till beslut Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2014-12-02 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Göran Bengtsson (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

Svar på remiss av betänkandet Ett fönster av möjligheter

Svar på remiss av betänkandet Ett fönster av möjligheter Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Analys och kvalitet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-27 Handläggare Susanna Juvas Hagbjörk Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss

Läs mer

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 305-2012-1.2.1. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25

Läs mer

Tjänstemän Stadsdelsdirektören Christina Heglert, avdelningschefen Fredrik Cederblom, samt nämndsekreteraren Anna Birgersson

Tjänstemän Stadsdelsdirektören Christina Heglert, avdelningschefen Fredrik Cederblom, samt nämndsekreteraren Anna Birgersson Sammanträde måndagen den klockan 09:00-09:10 Ledamöter Ersättare Sus Andersson (MP) ordförande Mohamed Nuur Bashir Abdi (S) Ole-Jörgen Persson (M) vice ordförande Agneta Åberg (S) Anna Jonazon (S) Guner

Läs mer

Lista på samtliga aktuella medborgarförslag och motioner, hösten 2015

Lista på samtliga aktuella medborgarförslag och motioner, hösten 2015 Stöd & Process 2015-09-01 Magdalena Granholm 08-590 972 18 Dnr Fax 08-590 733 40 KS/2015:18 magdalena.granholm@upplandsvasby.se Kommunfullmäktige Lista på samtliga aktuella medborgarförslag och motioner,

Läs mer

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Äldre- och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Ariane Andersson Telefon: 08-508 20 065 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2005-08-31 SDN 2005-09-22 Dnr 504-216/2005 STOCKHOLMS STADS ÄLDREOMSORGSPLAN

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

KF MARS Nr 53. Motion av Kristin Lilieqvist (MP) om ökad transparens i kommunens organ KSN

KF MARS Nr 53. Motion av Kristin Lilieqvist (MP) om ökad transparens i kommunens organ KSN KF 53 25 MARS 2013 Nr 53. Motion av Kristin Lilieqvist (MP) om ökad transparens i kommunens organ KSN-2012-0769 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Kungsholmens. stadsdelsnämnd

Kungsholmens. stadsdelsnämnd 1 3 Sida 1 (5) Tidpunkt: Måndag den 2 januari 2017, kl. 17.00 Lokal: Sammanträdesrummet Häggen, Justeras:, 2017-01-04 Maria Johansson (L) Tjänstgörande ordförande Mårten Svensson Risdal (S) Justerare Christin

Läs mer