ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 (26) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl Beslutande Jan Andersson (c) Thore Olsson (fp) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark (s) Övriga deltagare Utses att justera Underskrifter Laila Bradling, socialchef Britt-Louise Blansch, nämndsekreterare Annika Åberg, IFO-chef Ove Gustafsson, kostchef 140 Gullvi Alkemark Paragrafer : Sekretess: , 150 Sekreterare Britt-Louise Blansch Ordförande Jan Andersson Justerande Gullvi Alkemark ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämndens arbetsutskott Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Britt-Louise Blansch Utdragsbestyrkande

2 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2006/15 Information från socialnämndens verksamhetsområde Socialnämndens arbetsutskott , 140 Det har vid tidigare sammanträden framkommit önskan om att få information om hur kosten på kommunens boenden fungerar. Kostchefen Ove Gustafsson närvarar och berättar om detta. Omdömet från dem som äter maten är i stort sett gott, de anser att maten är varierad och bra. Kostchefen berättar att Vaggeryds kommun är bäst i Sverige på att bjuda på ekologiskt odlad eller kravmärkt mat. Socialchefen överlämnar en inbjudan, gällande en konferens om styrning/ledning i organisationer den30/11 i Gislaved, till socialnämndens presidium. Ärendet gällande TV-licenser, som diskuterades på förra arbetsutskottssammanträdet, har nu lyfts fram i pressen. Det har givit stor respons både vad gäller media, jurister och riksdagsmän som är intresserade av att dryfta frågan vidare. Utredning pågår för att komma fram till vad som är bästa att gå vidare med. Socialnämndens presidium har haft ett möte med VSBo och socialchefen och de ledamöter som var där berättar om vad som diskuterades. Socialchefen informerar om att socialförvaltningen har lämnat in en Lex Maria-anmälan till Socialstyrelsen.

3 Socialnämndens arbetsutskott (26) forts, 140 Socialnämndens arbetsutskott , 140 Arbetsutskottets beslut: Att ta till sig informationen.

4 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2006/16 Ekonomisk rapport Socialnämndens arbetsutskott , 141 Socialchefen informerar om att det pågår en reglering mellan månaderna oktober och november så det går inte att i dagsläget få fram exakta siffror, men troligen blir det inga stora förändringar jämfört med förra rapporten. Arbetsutskottets beslut: - Att ta till sig informationen.

5 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2006/174 Nytt avtal med Jönköpings kommun om tjänsteköp från Junepolikliniken Socialnämndens arbetsutskott , upprättades ett avtal som innebär att Vaggeryds kommun köper tjänster av Jönköpings kommun och dess socialmedicinska mottagning för vuxna, Junepolikliniken. Avtalet har löpt kontinuerligt sedan det tecknades. Kostnaden för tjänsteköpet har varit kr år och avsett 240 besök per år. Ingen prisuppräkning har skett. Junepoliklinikens målgrupp är vuxna män och kvinnor med missbruksoch beroendeproblematik av alkohol, narkotika och läkemedel. Kliniken vänder sig även till klienters anhöriga. Socialtjänsten i Vaggeryd kan genom det avtal som finns remittera sina klienter till Junepolikliniken. Uppdraget kan vara behandling, provtagning eller bedömning av lämplig behandlingsform för den enskilde. Invånare från Vaggeryds kommun kan också på eget initiativ söka hjälp. I samband med en översyn av sina avtal föreslår nu Jönköpings kommun en uppräkning av priset utifrån kostnadsökningar och att antalet besök av innevånare från Vaggeryds kommun har ökat de senaste åren. Nytt pris för Vaggeryds kommun är satt till kr per år och det ska gälla från och med med årlig prisuppräkning. Uppräkningen av priset kommer att ske i enlighet med 80% av AKI:s (arbetskraftsindex) och 29% av KPI:s (konsumentprisindex) förändring på årsbasis, basmånad oktober.

6 Socialnämndens arbetsutskott (26) forts. 147 Socialnämndens arbetsutskott , 147 Jönköpings kommun har i nytt avtal föreslagit ett pris för tjänsteköpet på kr per år som gäller från Vid överläggningar har sedan en överenskommelse gjorts om kr från och med med hänsyn till att socialnämnden i Vaggeryds kommun inte kunnat ta med uppräkningen i budgetarbetet för Förslag till ny budget antogs innan avtalsförslaget presenterades. Från och med gäller kr per år med uppräkningsklausul. Förutom Junepoliklinikens befintliga tjänster kommer Vaggeryds kommun även att ingå i Snabba Ryck. Snabba ryck, som tidigare drivits i projektform i länet och där Jönköpings kommun ingått, innebär att samtliga som gör sig skyldiga till rattfylleri omgående ska erbjudas informations och stödinsatser mot missbruk. För Vaggeryds kommuns invånare står Junepolikliniken för dessa insatser framöver under förutsättning att nytt avtal tecknas. Socialnämndens arbetsutskott , 147 Arbetsutskottets förslag till socialnämnden: - Att nytt avtal med avtalsperiod från och med , tecknas med Jönköpings kommun om tjänsteköp från Junepolikliniken. - Att kostnaderna för tjänsteköpet ska vara kr för år 2007 och kr/år från och med Uppräkningsklausul 80% av arbetskraftsindex och 20% av konsumentprisindex förändring på årsbasis, basmånad oktober.

7 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2006/169 Höjning av tillsynsavgift för folkölsförsäljning Socialnämndens arbetsutskott , 148 Nya regler trädde ikraft i alkohollagstiftningen. En av förändringarna var att kommunerna äger rätt att ta en avgift för folkölstillsynen. Länsstyrelsens tillståndsgivning för försäljning av folköl upphörde Ansvariga för tillsynen är i dag kommunerna tillsammans med polismyndigheten. Missbruket av folköl har gått allt längre ner i åldrarna och regeringen har därför bedömt det som nödvändigt att reglerna för folkölsförsäljning och tillsyn skärps. Från 1995 gäller att automatisk rätt att bedriva ölförsäljning föreligger för verksamhet som sker i lokal som är godkänd som livsmedelslokal samt att försäljning av matvaror bedrivs i lokalen. Ändringarna i alkohollagen innebär att den som bedriver detaljhandel med eller servering av öl ska anmäla verksamheten hos kommunen där försäljning sker. Kommunen ska informera handlarna om denna skyldighet. Den som bedriver detaljhandel eller servering av öl är skyldig att utöva tillsyn och har också skyldighet att utarbeta ett program för egentillsyn. Programmet kan exempelvis innehålla hur personalen skall få information om alkohollagens bestämmelser samt vilka rutiner som ska tillämpas vid försäljning. Särskild vikt fästes vid ansvaret och formerna för ålderskontrollen.

8 Socialnämndens arbetsutskott (26) forts. 148 Socialnämndens arbetsutskott , 148 Kommunens uppgift är att svara för information, rådgivning och kontroll av verksamheten. I propositionen ges exempel på utformningen av den kommunala tillsynen. Lagändringarna medför att kommunen äger rätt ta ut en tillsynsavgift av den som säljer folköl. Avgiftsuttaget är frivilligt, får inte ske retroaktivt och storleken måste avgöras med hänsyn till självkostnadsoch likställighetsprincipen. Kommunfullmäktige beslutade i enlighet med socialnämndens förslag att fastställa tillsynsavgift av folkölsförsäljning till 500:-/år och försäljningsställe med giltighet fr o m 1 januari Vid översyn i oktober 2006 framkommer det att en höjning av tillsynsavgiften för folkölsförsäljning bör göras. Detta för att kommunen ska kunna utöva tillsyn på ett tillfredsställande sätt. Socialnämndens arbetsutskott , 148 Arbetsutskottets förslag till socialnämnden: Att socialnämnden föreslår kommunfullmäktige att höja tillsynsavgiften för folkölsförsäljning till 1000 kronor per år och försäljningsställe med giltighet fr.o.m

9 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2006/170 Förändring och höjning av tillsynsavgifter för serveringstillstånd Socialnämndens arbetsutskott , 149 Enligt alkohollagen har kommunen rätt att ta ut avgifter för ansökan om serveringstillstånd samt tillsyn för den som har serveringstillstånd. Avgift får tas ut enligt de grunder som kommunfullmäktige beslutar. För kommunala avgifter gäller självkostnadsprincipen. Detta innebär att kommunen inte får ta ut högre avgifter än vad som motsvaras av den faktiska kostnaden. Regeringen har i propositionen om alkohollagen rekommenderat att tillsynsavgifterna beräknas efter en schablon och inte efter exakt kostnad i varje enskilt fall. Det är de totala avgiftsintäkterna som skall balansera kommunens kostnader. Med utgångspunkt från Kommunförbundets cirkulär 1995:69 samt egna beräknade kostnader för den arbetsinsats som krävs i samband med ansökningar och tillsyn har förslag utarbetats till avgifter. En viktig princip är att kommunen genom avgifterna får full kostnadstäckning för arbetsinsatsen. Avgifterna föreslås basbeloppsanknutna. Socialförvaltningen har vid en översyn av tillsynsavgifterna sett att det bör tas ut en avgift även för den tillsyn som sker vid de tillfälliga serveringar där tillstånd beviljas. Avgiften bör vara beroende av antal serveringstillfällen som ansökan gäller. De övriga nuvarande ansöknings- och tillsynsavgifterna bör omräknas med hänsyn till det nya basbeloppet för 2007 ( kr).

10 Socialnämndens arbetsutskott (26) forts. 149 Socialnämndens arbetsutskott , 149 Ansökningar om serveringstillstånd indelas i fem olika kategorier och föreslås avgiftsbelagda enligt följande, beräknade på gällande basbelopp 2007, tidigare avgifter inom parentes: 2007 Nyansökningar, 14 % av basbeloppet 5600:- (5500:-) Samma belopp gäller oavsett vilket slag av alkoholdrycker ansökan avser. Utvidgade tillstånd, 7 % av basbeloppet 2800:- (2800:-) Har avses t ex utökning av lokaler, uteservering festvåningsverksamhet. Utökning från exempelvis vin till alla slag av alkoholdrycker. Utökade serveringstider, 2,8 % av basbeloppet 1100:- (1100:-) Avser per serveringstillfälle. Tillfälliga tillstånd till allmänheten, 8,5 % av basbeloppet 3300:- (3400:-) Avser ett serveringstillfälle per ansökan. (Serveringstält/öltält) Tillfälliga serveringstillstånd till slutna sällskap, 1,4 % av basbeloppet 600:- (600:-)

11 Socialnämndens arbetsutskott (26) forts. 149 Socialnämndens arbetsutskott , 149 Tillsynsavgifterna kan konstrueras på olika sätt. En del väljer att koppla avgiften till årsomsättningen och vilka slag av alkoholdrycker som serveras. Som redovisats ovan ser förvaltningen inte att dessa faktorer nödvändigtvis har något samband med arbetsinsatsen för tillsynen. Därför föreslås en enhetsavgift som inbetalas till socialförvaltningen i samband med ansökan om tillstånd. Underlåtenhet att erlägga tillsynsavgift kan medföra att serveringstillståndet omprövas. Årlig tillsynsavgift vid alkoholservering till allmänheten, 6,5 % av basbeloppet 2700:- (2600:-) Tillsynsavgift vid tillfällig alkoholservering till allmänheten 1-2 dagar 3,2 % av basbeloppet 1300:- ( - ) 3 dagar < 6,5 %av basbeloppet 2700:- ( - ) Tillsynsavgifterna avrundas till närmast hela 100-tal kronor och omräknas årligen med hänsyn till förändringarna av basbeloppet. Socialnämndens arbetsutskott , 149 Arbetsutskottets förslag till socialnämnden: Att socialnämnden föreslår kommunfullmäktige att höja nuvarande ansöknings- och tillsynsavgifter till föreslagna belopp och att avgiftsbelägga tillsynen av tillfälliga serveringstillstånd från och med

12 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2004/175 Äldreomsorgsplan Socialchefen föredrar förslaget till äldreomsorgsplan för åren Förslaget från socialförvaltningen är att arbetsutskottet föreslår socialnämnden att godkänna förslaget och överlämna planen till kommunfullmäktige för fastställande. Thore Ohlsson (fp), Anita Bergman (m) och Jan Andersson (c) tillstyrker förvaltningens förslag. Sören Ståhlgren (s) föreslår tilläggsyrkandet att de permanenta platserna vid särskilt boende utökas med 8-10 platser under mandatperioden , inkluderat de 3-4 platserna vid Talludden. Ordföranden finner att majoritetens förslag har antagits, vilket innabär att arbetsutskottet föreslår socialnämnden att anta äldreomsorgsplanen och överlämna densamma till kommunfullmäktige för beslut. Votering begärs av Sören Ståhlgren (s). Ordförande ställer proposition: De som röstar för det av socialdemokraterna - genom Sören Ståhlgren lagda förslaget som innebär att antalet permanenta platser utökas med 8-10 under mandatperioden (inklusive de 3-4 platserna vid Talludden) röstar Ja. De som röstar för det av majoriteten tillstyrkta förslaget röstar Nej. Ja röstar Sören Ståhlgren (s) och Gullvi Alkemark (s). Nej röstar Jan Andersson (c), Thore Olsson (fp) och Anita Bergman (m). Arbetsutskottets förslag till socialnämnden: Att fastställa äldreomsorgsplanen och lämna den till kommunfullmäktige. Socialdemokraterna reserverar sig till förmån för sitt eget tilläggsförslag.

13 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2006/126 Motion Brukarinflytande inom hemtjänsten Socialnämndens arbetsutskott , 152 Motion har inlämnats av folkpartiet genom Birgitta Stenervik med förslag - att Vaggeryds kommun snarast arbetar fram en mer flexibel modell för hemtjänsten och låter ett arbetslag och dess brukare pröva detta. - att det därpå görs en utvärdering av det nya arbetssättet och om det då visar sig ha slagit väl ut, införs i hela kommunen. Förvaltningen arbetar med att ta fram ett förslag som ligger i linje med motionärens förslag. Socialnämnden har i sina mål för verksamheten betonat vikten av minskad regelstyrning och ökat brukarinflytande. En arbetsgrupp bestående av fyra medarbetare i hemtjänsten/personlig assistans och de två områdeschefer som har ansvaret för hemtjänsten besöker i november Falun för att mer noggrant sätta sig in i det arbetssätt som man har i Falu kommun. Arbetssättet ger brukaren större möjligheter att välja insats och med kort framförhållning byta insatser. Projektet i Falun har slagit väl ut och sprids över landet. I december månad 2006 kommer det att hållas en konferens i Jönköping som ska belysa Faluprojektet och andra projekt i landet som arbetat med större brukarinflytande som projektidé. Förvaltningen kommer föreslå medlemmarna i pensionärsrådet att tillsammans med tjänstemän inom socialnämndens verksamhetsområde delta i konferensen. Ambitionen är att snarast möjligt arbeta fram ett försök med förstärkt brukarinflytande i vår kommun i enlighet med motionens inriktning.

14 Socialnämndens arbetsutskott (26) forts. 152 Socialnämndens arbetsutskott , 152 Arbetsutskottets förslag till socialnämnden: Att avge yttrandet att socialnämnden arbetar med frågan och att det arbete som bedrivs ligger i linje med det som motionären önskar.

15 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2006/83 Nattpatrull inom vård och omsorg Socialnämndens arbetsutskott , 153 Under 2006 har förvaltningen utrett behovet av nattillsyn inom vård och omsorg i Vaggeryds kommun. En kartläggning av existerande nattarbete inom vård och omsorg och hur arbetet skulle kunna vidareutvecklas har skett. Arbetsgruppen har bestått av personalrepresentanter från Gruppboende Stationsgatan/Östra Allégatan, Omsorgens nattpatrull, nattpatrullen Sörgården, Jupiter, Furugården och Talludden och kommunens nattsköterskor. Områdescheferna Agneta Ling och Mona-Lill Sjöland har också deltagit i arbetet. Arbetsgruppen har kommit fram till att den bästa lösningen är att skapa ytterligare en nattpatrull i kommunen med fungerande larm och informationssystem som arbetsverktyg. Genom att dela kommunytan mellan två tjänstgörande nattpatruller kan man vara behjälplig på andra fasta enheter som har behov av uppbackning. De båda nattpatrullerna ska i huvudsak sköta var sin arbetsyta men även kunna samarbeta med varandra då speciella behov uppstår. Nattpatrullerna kommer att ha ett bredare arbetsfält än tidigare och därför är det viktigt att se till att de har en blandad kompetens och erfarenhet. Detta gäller såväl arbete inom äldreomsorg, omsorg och psykiatri. Socialnämnden har avsatt medel i budget för 2007 för att kunna förbättra nattillsynen.

16 Socialnämndens arbetsutskott (26) forts. 153 Socialnämndens arbetsutskott , 153 Arbetsutskottets förslag till socialnämnden: - att godkänna att arbete inleds med organisering och rekrytering till nattpatrullerna. - att verksamheten startas så snart det är möjligt när kommunfullmäktige fastställt budgeten för 2007.

17 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2006/175 Vård under eget ansvar en vägledning. Socialnämndens arbetsutskott , 154 På uppdrag av huvudmännen - länets kommuner och landstinget - har en arbetsgrupp tagit fram ett tydliggörande av ansvarsförhållandet mellan huvudmännen avseende begreppet egenvård, vård under eget ansvar. Arbetsgruppen har fullföljt uppdraget och har överlämnat dokumentet till respektive huvudman. Vägledningen ska antas av respektive organisation under hösten 2006 för att gälla från årsskiftet 2006/2007. Arbetsutskottets förslag till socialnämnden: - att anta vägledningen för vård under eget ansvar. - att besluta att vägledningen ska gälla från 1 januari 2007.

18 Socialnämndens arbetsutskott (26) 2006/180 Medfinansiering av arbetsledare för OSA-laget (Offentligt skyddade anställningar) Socialnämndens arbetsutskott , 155 Ordförande Jan Andersson anmäler jäv i frågan eftersom han är arbetsledare för OSA-laget. Thore Olsson övertar ordförandeskapet. Arbetsmarknadsenheten i Vaggeryds kommun fick under våren 2006 extra anslag för att fler arbetssökande skulle kunna erbjudas anställning inom ramen för OSA. Sex till sju personer erbjöds arbete. Av dessa var det fem stycken som var beroende av försörjningsstöd. Genom sin anställning fick de avtalsmässig lön och kunde på så sätt bli självförsörjande. Ytterligare en person som annars skulle bli aktuell för ekonomiskt bistånd kunde erbjudas anställning Det anslag som arbetsmarknadsenheten erhöll täckte inte till fullo kostnaden för lön till arbetsledare. Socialförvaltningen fick därför frågan från Kristin Stark om medfinansiering för del av arbetsledarens lön. Eftersom ett antal personer genom ovanstående arbetsmarknadsinsats skulle bli självförsörjande innebar arbetsmarknadsinsatsen en besparing på kontot för socialbidrag. Med detta som bakgrund såg socialförvaltnigen det som rimligt att bidra ekonomiskt till lönekostnaden för arbetsledaren. För år 2006 uppgår socialnämndens del till kr vilket ska belasta kontot för socialbidrag. Summan kommer att rekvireras först 2007 varför årets kostnader för socialbidrag ej påverkas..

19 Socialnämndens arbetsutskott (26) forts. 155 Socialnämndens arbetsutskott , 155 Arbetsutskottets förslag till socialnämnden: - Att socialnämnden går in som medfinansiär av lönekostnad för arbetsledare i kommunens OSA-lag under Att summan kr belastar kontot för socialbidrag under år 2007.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2006-11-23 1(22) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.15 Beslutande Jan Andersson, ordf. (c) Thore Olsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Lennart Andersson, tjg. ers. (kd) Gunnel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2004-09-09 1 (10) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2004-09-09 kl. 14.00 16.00 Beslutande Thore Ohlsson, ordförande (fp) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2003-09-04 1 (13) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2003-09-04 kl. 14.00 16.00 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2005-03-10 1(19) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2005-03-10 Kl 14.00-16.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-05-24 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson, ordf. (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Britt Johansson, tjg. ers (m) Christer Holmgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-02-05 1 (15) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2004-02-05 kl. 14.00 17.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Anita Bergman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämnden 2007-11-22 1(14) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 14.00-16.30 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Björn Fejde

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Socialnämnden 2005-05-25 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 25 maj 2005 kl 11.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gudrun Hallberg (s) (i Leif Petersons

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 11-23 Maria Hjärtmyr Varav sekretess 23. Ordförande... Markus Evensson. Justerande...

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 11-23 Maria Hjärtmyr Varav sekretess 23. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Plats och tid Ljusdalssalen 8:30-11:40 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Markus Evensson (S) ordf Maria Andersson (S), Birgitta Ek (S) Per Gunnar Larsson (S), Mona Wandel (SRD) Annasara Svanteson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, kl. 08:30-10:55 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith Jansson (C)

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunfullmäktigesalen kl. 09:00 15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Leif Andersson (S), Roger Persson (S) Anna-Lena Carlsson (C), Elisabeth Johansson (C), tjänstgörande

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(9) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, Stadshuset kl 13 30 16 05, 14 40-14 50 ajournering Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-05-13. Plats och tid Lokal Roten, kl. 17.20 17.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-05-13. Plats och tid Lokal Roten, kl. 17.20 17.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/5 Plats och tid Lokal Roten, kl. 17.20 17.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05 Socialnämnden 2008-06-10 1 (19) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, tisdagen 2008-06-10, kl. 10.00-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (c) Per Adolfsson (kd), ersättare Siw

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Miljö- och byggförvaltningen

Miljö- och byggförvaltningen Sidnr s arbetsutskott 2016-05-12 1 (7) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 08.30-08.55, 10.10-12.00, 13.00-15.45 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (27) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-15.00 Beslutande Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S) Marianne Sandlund (S) Anne-Marie Olofsgård (FP) Veronica Brandt (S) för Håkan Hjelm

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott s arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-03-25 Innehåll 34 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 40 35 Överföring av ram mellan programområden... 41 36 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Riktlinjer för serveringstillstånd och öl klass II. Antaget i socialnämnden 2006-09-27 Dnr 06/soc 113

Riktlinjer för serveringstillstånd och öl klass II. Antaget i socialnämnden 2006-09-27 Dnr 06/soc 113 Riktlinjer för serveringstillstånd och öl klass II Antaget i socialnämnden 2006-09-27 Dnr 06/soc 113 1 RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND OCH DETALJ- HANDEL MED ÖL KLASS II, 2005-11-15 Ersätter tidigare

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Paragrafer 70, 73-85 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 6 mars 2014 klockan 13.15 16.00 Närvarande: Beslutande Stefan Gustafsson, ordförande Kenneth Ohlsson

Läs mer

Gemensamma nämnden för 2014-11-25 alkohol, tobak och receptfria läkemedel

Gemensamma nämnden för 2014-11-25 alkohol, tobak och receptfria läkemedel 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Lokal: Sundborn, kl. 10:00 11:30 ande Ledamöter S Christina Knutsson, ordf Falu kommun S Kenneth Persson, vice ordf Borlänge kommun S Ingrid Holmström Ludvika kommun

Läs mer

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och enonomienheten, måndag den 13 februari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-12.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Birgit Winges (V) Justeringens plats och tid LSS kontoret fredagen den 1 november Justerade

Läs mer

Kommunledningskontoret, Skillingaryd

Kommunledningskontoret, Skillingaryd Kommunfullmäktige 2005-08-29 1 (12) Plats och tid Centrumlokalerna, Vaggeryd, måndagen den 29 augusti 2005 klockan 18.30-21.15 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga närvarande Bengt-Olof Magnusson,

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande, 76-77, 79-88 Karl-Arne Larsson (C) Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND OCH DETALJ- HANDEL MED ÖL KLASS II, 2006-11-01

RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND OCH DETALJ- HANDEL MED ÖL KLASS II, 2006-11-01 1 RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND OCH DETALJ- HANDEL MED ÖL KLASS II, 2006-11-01 Ersätter tidigare uppgraderade riktlinjer mbn 030930. ALKOHOLLAGEN/ALLMÄNNA RIKTLINJER Riksdagen beslutade att införa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare)

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare) 1(16) Plats och tid Nordiska Travmuseet, Biblioteket, kl 14.15-17.30 Beslutande Ledamöter Marita Arvidsson, C, vice ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Agneta Nilsson, Kd Maurice Leroy, S Anne

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Gemensamma nämnden för 2014-09-30 alkohol, tobak och receptfria läkemedel

Gemensamma nämnden för 2014-09-30 alkohol, tobak och receptfria läkemedel 1 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn, kl. 10:00 12:20 ande Ledamöter S Christina Knutsson, ordf Falu kommun S Kenneth Persson, vice ordf Borlänge kommun S Ingrid Holmström Ludvika kommun

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s)

Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s) Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-18 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Socialnämnden 2010-10-19. Föredragningslista

Socialnämnden 2010-10-19. Föredragningslista 2 (31) Föredragningslista 178 Val av protokolljusterare 179 Anmälan av övriga ärenden 194 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Kvarteret

Läs mer

Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1

Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1 Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1 Nr Socialnämnden 2008-06-24 1(17) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 24 juni 2008 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (kd) Kerstin

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 26 augusti 2009, kl 13.00 16.00

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 26 augusti 2009, kl 13.00 16.00 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 26 augusti 2009, kl 13.00 16.00 ande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Eric Hansson (s), ersättare för Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Boken kl 14.00 16.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Lövgren (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-06-16

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-06-16 2011-05-24 1 (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Simrishamn, tisdagen den 24 maj kl. 9.00 11.05 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2009-09-22 Anslags nedtagande: 2009-10-14

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2009-09-22 Anslags nedtagande: 2009-10-14 Socialnämnden 2009-09-17 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2009-09-17, kl. 10.00-12.30 Gruppmöte: kl. 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Per-Adolfsson (KD),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2005-09-08 1(21) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Thore Ohlsson (fp) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-05-03 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.20 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Pia Thulin (m) ersättare, deltog i 122 punkt 1-2 Inga-Lill

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:20

Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:20 1 (14) Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-03-17 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:20 ande S Kenneth

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 maj 2015, kl 13.00 14.10

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 maj 2015, kl 13.00 14.10 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 maj 2015, kl 13.00 14.10 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-08-26 Innehåll 103 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 118 104 Statusrapport... 119 105 Öppna jämförelser Stöd till personer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön kl 08:30-12:05 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Jan Hallström (FP) Ledamot Margareta

Läs mer

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50.

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Plats och tid Plenisalen 2006-08-23, kl. 13.00 14.45 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare 1(11) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Linnéa Kihlström (kd) Anneli Ericsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 juni 2001, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Sven-Inge Carlsson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2015-02-12 1 Plats och tid Kommunhuset i Vara, 12 februari 2015, klockan 08.30-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS Thore Agneta Svenson Edvardsson (M),

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 19 november kl 14.00-15.20 Beslutande Ledamöter Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 13 (23) Vård- och omsorgsnämnden 2008-12-17

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 13 (23) Vård- och omsorgsnämnden 2008-12-17 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 13 (23) Vård- och omsorgsnämnden 2008-12-17 92 RIKTLINJER FÖR ALKOHOL, TOBAK OCH NIKOTINLÄKEMEDEL Ärendebeskrivning Förvaltningen har i samverkan med kommunens drogsamordnare utarbetat

Läs mer

Socialnämnden 2003-08-28 1 (16)

Socialnämnden 2003-08-28 1 (16) Socialnämnden 2003-08-28 1 (16) Plats och tid Beslutande Kommunalhuset, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 28 augusti 2003, klockan 15.00 17.25. Lennart Niklasson (s), ordförande Christina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2006-08-10 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 13.00-16.00 (utökat sammanträde kl 13.00-14.15) Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Olsson (fp) Kurt Enell, tjg. ers. (kd) Sören Ståhlgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-12 1(26) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 17.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Anita Bergman (m) Gullvi

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Vård- och omsorgsnämnden 2008-12-17

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Vård- och omsorgsnämnden 2008-12-17 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Stadshuset, kl. 16.00 18.30 ande Övriga närvarande Bernt Nilsson (s) Lesley Holmberg (fp) Elo Larsen (s) Agneta Nilsson (s) Kerstin Ekoxe (s) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

ON Protokoll 2014-11-26

ON Protokoll 2014-11-26 ON Protokoll *HEDEMORA Sammanträdesctatum 2014-11 -26 1(20) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-14.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna Torsby

Stora sammanträdesrummet, Björkarna Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Måndag 14 december 2015 kl. 10:00 13:00 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Siri Sjögren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-07 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Kommunhuset, rum 293 kl. 13.15 16.05. Kerstin Eriksson Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren (s)

Kommunhuset, rum 293 kl. 13.15 16.05. Kerstin Eriksson Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren (s) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, rum 293 kl. 13.15 16.05 Heikki Perttula (s) Kerstin Eriksson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund (s) Britt-Marie Kärngren (s) Sven Gustafsson (c) Ivan Abrahamsson

Läs mer

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson

Henrik Persson. Anna-Greta Andersson. Gunnar Canslätt. Henrik Persson Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden Sal A, klockan 15:00-16:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Gunnar Canslätt (KD) Gunnar Grenholm (C) Gunnel Nordin (FP)) Stefan Svedman (C) Tommy Ljung

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-04-11

Socialnämndens arbetsutskott 2006-04-11 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.20 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Theo Zickbauer (s) tgj ersättare

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Datum Tid kl 08.15--11.15 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Inga Käll (FHT) Justeringens plats och tid Kommunkontoret måndagen den 24 juni Justerade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande Sammanträdesprotokoll 1(16) 2009-12-16 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 09.30-11.35 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.01.21 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.36 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) ordf Ulla

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Onsdagen den 9 mars 2011, Fyrklövern, sammanträdesrummet, Strömsnäsbruk, 13.00-16.05

Onsdagen den 9 mars 2011, Fyrklövern, sammanträdesrummet, Strömsnäsbruk, 13.00-16.05 Socialnämnden Protokoll 2011-03-09 Tid och plats Tjänstgörande Ledamöter Onsdagen den 9 mars 2011, Fyrklövern, sammanträdesrummet, Strömsnäsbruk, 13.00-16.05 Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-01-20 1 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 20 januari 2009, kl. 14.00-19.20 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-20 1(17)

Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 8.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD)

Läs mer

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt)

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Lotta Hjoberg avdelningschef VoO 148 Cathrin Hurtig Andersson förvaltningsekonom 148-149 Elisabeth Olsson avdelningschef IFO 148. Gun-Britt Alenljung

Lotta Hjoberg avdelningschef VoO 148 Cathrin Hurtig Andersson förvaltningsekonom 148-149 Elisabeth Olsson avdelningschef IFO 148. Gun-Britt Alenljung 2010-12-14 1 Plats och tid Residenset, klockan 16.00-18.00 Beslutande Jens Söder Höij (S) ordförande Lennart Daghed (FP) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Gun-Britt Alenljung (S) ledamot Maj-Britt

Läs mer

Gertrud Jernberg-Zernig

Gertrud Jernberg-Zernig Familje- och utbildningsnämnden 2012-03-27 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 13:00-15:00 Beslutande Bengt Norrlén (S) ordförande Åsa Engberg (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer