Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden. Kvarteret Gamen, Södermalm, delgenomförandebeslut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden. Kvarteret Gamen, Södermalm, delgenomförandebeslut"

Transkript

1 GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN (7) Handläggare: Lar Berglund Region I Markbyrån Tel: Lar.Berglund@gfk.tockholm.e Dnr: Till Gatu- och fatighetnämnden Kvarteret Gamen, Södermalm, delgenomförandebelut FÖRSLAG TILL BESLUT Gatu- och fatighetnämnden godkänner inveteringutgifter om 10 Mnkr enligt kontoret utlåtande. Olle Zetterberg Ander Berglund SAMMANFATTNING Göran Gahm Exploateringen inom kvareteret Gamen betår av tre delar. NCC bygger 120 lgh där Åöhallen tår idag, Svenka Botäder bygger om Skattekrapan till tudentbotäder och Einar Matton bygger 60 lgh mellan Skattekrapan och Åöhallen. Åöhallen riv och erätt med en ny hall vid Fran Schartau gymnaium. I väntan på denna bygg en illfällig idrotthall på Erikdal bollplan. Evakueringavtal kall teckna med SISAB och överenkommele kall träffa med Stockholm Parkering AB om Vätgötagaraget om berör av exploateringen. Exploateringavtal, om bl. a. berör flertalet gemenamma kontruktioner då i princip hela exploateringområdet är underbyggt, kall teckna med amtliga byggherrar. Projektet har inveteringutgifter om ca 98 mnkr och inveteringinkomter om ca 104 mnkr. Dock är flertalet poter inte förankrade i avtal varför kontoret aver återkomma till GFN under våren för ett fulltändigt genomförandebelut. Våren och ommaren inveteringar kommer uppgå till ca 10 mnkr och för att driva exploateringen vidare och för att underlätta omvandlingen av Skattekrapan behöver kontoret belut för att invetera i ledningflytt och förtärkningarbeten i den nya lokalgatan amt mindre

2 anläggningjobb i anlutning till exploateringen. Kontoret förelår att nämnden godkänner inveteringutgifter om 10 mnkr. UTLÅTANDE Bakgrund Inom kvarteret Gamen 9 på Södermalm har taden anviat mark till NCC för att uppföra ca 120 lägenheter och till Einar Matton för att uppföra ca 60 lägenheter. Samtidigt pågår omvandling av Skattekrapan (Gamen 8) till tudentbotäder vilket genomför av Svenka Botäder. Detaljplaner för NCC och Skattekrapan har antagit av tadbyggnadnämnden och båda planerna är överklagade till regeringen. Detaljplanearbete för Einar Matton har påbörjat av tadbyggnadkontoret. Staden äger Gamen 9 men upplåter den med tomträtt till SISAB om använder den till koländamål. Evakueringavtal kall teckna med SISAB för att möjliggöra exploateringen. Detta avtal reglerar evakueringen av den å kallade Åöhallen om idag nyttja enbart av Idrottförvaltningen då SISAB flyttat in kolverkamhet till nybyggda lokaler i Åögymnaiet. Staden kall erätta SISAB för de kotnader dom lagt ned i amband med denna evakuering. Idrottförvaltningen verkamheter kall flytta till den nya Skantullhallen vid Fran Schartau gymnaium. Denna beräkna tå färdig höten 2007 och i avvaktan på denna aver kontoret uppföra en tillfällig idrotthall på Erikdal bollplan. Bygglov för detta är ökt och överklagat. Ärendet beräkna vara avgjort i vår. Under Åöhallen ligger nedfarten till Vätgötagaraget om äg av taden men hyr ut till Stockholm parkering AB. Kontoret aver älja garaget till hyregäten och förhandlingar pågår. NCC aver uppföra ett nytt garage under in kommande botadbebyggele. Detta garage aver NCC överlåta till Stockholm Parkering. Både NCC och Einar Maton tecknar edan hyreavtal för parkering i det nya garaget. 2 (7)

3 Vy över kv Gamen. Entrén till Skattekrapan tämmer ej överen med denna ki. Tidigare belut GFN anviade NCC mark och Einar Matton godkände GFN kontoret förlag till planremi för kvarteret Gamen. Förlaget innehöll då förutom botäder även ett hotell i Skattekrapan om edan utgick. Vidare fattade GFN belut om delgenomförandebelut beträffande evakuering av Åöhallen. GFN belutade att Åöhallen ej ka riva innan en fullgod erättning finn i närområdet och gav ålede kontoret i uppdrag att hitta en ådan löning i form av en tillfällig idrotthall. Bekrivning av projektet Åöhallen riv för att ge plat åt NCC exploatering. Staden handlar upp och genomför rivning till en med NCC överenkommen nivå. Under tiden detta ker och under den tid NCC utför grundläggning måte Vätgötagaraget tänga av varför kontoret kall erätta Stockholm Parkering AB för uteblivna inkomter. På grund av det anlutande Vätgötagaraget kall taden erätta NCC för fördyrad grundläggning. Markområdet tycka av från Gamen 9 och bildar en ny fatighet om taden aver överlåta till NCC. Detta för att täcka de tora inveteringutgifter exploateringen innebär för taden. 3 (7)

4 Mellan NCC och Skattekrapan, på öderledtunneln, finn en markyta om ca 2000 m2 om lämpar ig för ytterligare botadbebyggele. Tidigare var denna mark planerad att inrymma delar av en hotellbyggnad om planerade runt Skattekrapan men i och med ändrade förutättningar har området hamnat utanför detaljplaneringen och utanför de nu pågående botadprojekten. Området planera nu bebygga med ca 60 lgh och kontoret kall teckna markanviningavtal med Einar Matton. Bebyggelen utgör av ett gårdhu och ett gatuhu om luter kvarteret. För att angöra gårdhuet anlägg en portik i gatuhuet med infart från Skånegatan. I dag är en tor del av exploateringområdet en del av Åötorget och i detaljplanen är området utlagt om X-område, dv om allmänt ändamål. Området förvalta av tomrätthavaren, SISAB, om i och med avträdandet av markområdet kall ha nedättning av tomträttavgälden. Anläggningar Staden åtagande i exploateringen betår i flertalet anläggningarbeten: Förtärkning av gårdbjälklaget på delar av Åötorget om inte håller för de trafiklater om taden tandard kräver. Överta marklagret chakta bort och bjälklaget bila upp, förtärk och lägg igen. Ny lokalgata av det om blir kvar av Åötorg. Anpaing av anlutande gator till den nya lokalgatan. Flytt av befintliga ledningar för att möjliggöra exploateringen amt nedläggande av nya ledningar i den nya lokalgatan. Flytt av pårviddhinder i Vätgötagatan för att möjliggöra byggtrafik. Flytt av ventilationchakt tillhörande Åögaraget. Schaktet ligger mitt i den nya lokalgatan. Upprutning av Roenlundparken med anledning av det ökade trycket i och med den kraftiga exploateringen i området Överenkommele om exploatering Kontoret kall träffa överenkommele om exploatering med amtliga byggherrar. Förhandlingar pågår och avtalen bör vara träffade under våren. Samliga avtal kommer bl. a. röra gemenamma kontruktioner i amband med grundläggning vid öderledtunneln. Genomförande och tidplan Svenka botäder har påbörjat omvandlingen av Skattekrapan. Lätt rivning förekommer invändigt och denna kommer utöka ucceivt under 4 (7)

5 våren/ommaren. Produktion av nybyggnad kommer att påbörja höten Färdig för inflyttning årkiftet 2007/2008. NCC påbörjar in grundläggning å fort Åöhallen är riven. Kontoret ambition är att riva hallen under våren. Innan detta kan genomföra måte en erättninghall uppföra. Bygglov för en tillfällig idrotthall på Erikdal bollplan är ökt och överklagat av boende. Ärendet ligger ho läntyrelen och beräkna vara avgjort i början på februari. NCC har beräknat att inflyttning kan ke i de nya botäderna ca två och ett halvt år efter byggtart. Einar Matton kan ej påbörja itt bygge förrän NCC grundläggning är färdigtälld. Detta pga brit på utrymme och etableringyta. Einar Matton byggtart är beräknad till höten Inflyttning årkiftet 2008/2009. Kontoret anläggningarbeten bör påbörja under våren 2005 med flytt av ledningar och förtärkning av gårdbjälklag amt flytt av påviddhinder. Färdigtällande av den nya lokalgatan bör ej utföra förrän byggtrafiken avlutat dv under höten Upprutning av Roenlundparken kan påbörja våren Konekvener av projektet Exploateringen medför betydande konekvener för Åötorget och de omgivningar. Torget förvinner och kvar blir en lokalgata om primärt kall använda om gågata. Det bygg ca 750 nya lägenheter vilket innebär att det flyttar in mycket männikor i området. Trycket på parker i närområdet kommer att öka och under byggkedet kommer parkeringituationen att påverka negativt i och med att Vätgötagaraget tillfälligt kommer tänga av. Under NCC byggnad kommer ett garage om två våningar bygga och i detta garage kall tillgodoe NCC och Einar Matton parkeringbehov. Torget betår idag av hårdgjorda ytor och är till törta delen underbyggt av garage, öderledtunneln och ledningkulvertar vilket innebär att grundvattennivåerna ej kommer att påverka nämnbart av exploateringen. Ekonomi Kontoret redoviar de ekonomika förutättningarna för projektet, del med en exploateringkalkyl, del med de budgetmäiga konekvenerna. Exploateringkalkyl, prinivå 2004 (tnkr) Utgifter (-) Tidigare upparbetat (delg.belut ) Utredning -250 Projektering -250 Iordningtällande av mark Anläggning Grundläggningbidrag 5 (7)

6 Erättning till SISAB Erättning till Stockholm Parkering Erättning till NCC Upprutning av Roenlundparken Summa utgifter Inkomter Markföräljning Avgäldunderlag Föräljning av garage till Stockholm Parkering Summa inkomter Sammantällning Reultat De ammanlagda utgifterna beräkna till ca 98 mnkr, varav 8 mnkr är upparbetat. Utgifterna aver främt erättning till SISAB för ny gymnatikhall inne i Åögymnaiet. Mark kommer att älja till NCC för ca 120 lgh om upplåt med botadrätt. För Einar Matton upplåt marken med tomträtt för ca 60 lgh. Inkomterna beräkna till ca 104 mnkr, varav huvuddelen utgör av det markvärde (föräljning/avgäldunderlag) om kapa genom planläggningen. Budgetkonekvener Inveteringbudget Inveteringutgifterna för genomförandet beräkna till ca 98 mnkr och inveteringinkomterna till ca 104 mnkr i löpande prinivå. Utfallet över åren beräkna bli enligt nedantående tabell: Mnkr Senare Totalt Utgifter (-) ,5 98 Föräljninginkomt Staden utgifter/inkomter för exploatering finaniera via gatu- och fatighetnämnden inveteringbudget och medel finn upptagna i nämnden budget 2005 och förlag till budget 2006 med inriktning för I budgeten för 2005 avviker inveteringen med +16 mnkr. Detta beror i huvudak på de tidigare okända förtärkningarbetena amt en okänd pot i Åöhallen bokförda retvärde. Driftbudget Staden har idag driftanvaret för den del av Åötorget om kommer utgöra den nya lokalgatan. Situationen blir därför i huvudak oförändrad. Riker och oäkerhetfaktorer Störta riken i projektet är att evakueringen av Åöhallen drar ut på tiden. Bygglovet för den tillfälliga idrotthallen på Erikdal bollplan är överklagat och utgången i ärendet ovit. Kontoret har utan framgång letat 6 (7)

7 alternativa lokalieringar för en tillfällig hall på Södermalm. Om bygglov inte erhåll kan exploateringen på Åötorget komma att förkjuta till Skantullhallen tår klar vilket beräkna till 2007/2008. Åötorget är underbyggt i flera plan och exploateringen medför många komplicerade teknika löningar. De befintliga anläggningarna under jord är gamla och litna vilket kan medföra att upprutningåtgärder kan komma att kräva i amband med att kontruktionerna frilägg. Storleken på både inkomter och utgifter redoviade ovan är relativt äkra. Erättningen till Stockholm Parkering AB är idag okänd men kommer med tor annolikhet inte påverka kalkylen nämnbart. Under våren kommer det ekonomika utfallet i tiden tudera ytterligare i takt med att förhandlingar håll med byggherrar och Stockholm Parkering AB. Kontoret ynpunkter och förlag De fleta poterna i kalkylen är relativt äkra och projektet beräkna gå med vint. Ovan redovia alla idag kända inkomter, utgifter och de moment exploateringen medför för taden. Dock är flertalet poter inte förankrade i avtal varför kontoret aver återkomma till GFN under våren för ett fulltändigt genomförandebelut. För att täcka våren och ommaren inveteringar om kräv för att driva exploateringen vidare och för att underlätta omvandlingen av Skattekrapan behöver kontoret belut för att invetera i ledningflytt och förtärkningarbeten i den nya lokalgatan amt mindre anläggningjobb i anlutning till exploateringen. Därför förelår kontoret att nämnden godkänner inveteringutgifter om 10 mnkr enligt detta utlåtande. SLUT 7 (7)

Markanvisning för bostadsändamål inom fastigheten Pireus i Södra Värtahamnen till Svenska Bostäder.

Markanvisning för bostadsändamål inom fastigheten Pireus i Södra Värtahamnen till Svenska Bostäder. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-11-23 1(6) Handläggare: Inga Medin Stein Region Innertaden Markbyrån Tel: 508 262 15 e-mail: inga.medin@gfk.tockholm.e Dnr: 04-411-3550 2004-11-03

Läs mer

Detaljplan för del av kv Bränninge inom stadsdelen Tensta. Remissvar.

Detaljplan för del av kv Bränninge inom stadsdelen Tensta. Remissvar. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-04-01 Handläggare: Margareta Cataú Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 26062 margareta.catau@gfk.tockholm.e Dnr: 03-512-595 2003-03-04 Till Gatu- och

Läs mer

Markanvisningar för bostäder, kontor och hotell vid Norra Bantorget till Skanska AB, AB Familjebostäder och Öyer Invest AS

Markanvisningar för bostäder, kontor och hotell vid Norra Bantorget till Skanska AB, AB Familjebostäder och Öyer Invest AS GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-12-03 Handläggare: Urban Edvardon Region Innertad Markbyrån Tel: 508 262 27 urban.edvardon@gfk.tockholm.e Dnr 99-411-2610 2002-11-11 Till Gatu- och

Läs mer

4. Nämnder godkänner omläggning av huvudvattenledning för ca 2 Mnkr innan detaljplanen antagits.

4. Nämnder godkänner omläggning av huvudvattenledning för ca 2 Mnkr innan detaljplanen antagits. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-04-13 1(9) Handläggare: Lizett Durgé Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 26 418 e-mail: lizett.durge@gfk.tockholm.e Dnr: 01-512-3216 2004-03-16 Till

Läs mer

Samrådsförslag till detaljplan för bostäder i kv. Järsätra och kv. Hjälmsätra inom stadsdelen Sätra

Samrådsförslag till detaljplan för bostäder i kv. Järsätra och kv. Hjälmsätra inom stadsdelen Sätra GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Maj Simonon-Cyru Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 281 08 maj.imononcyru@gfk.tockholm.e Dnr 2002-512-1010 2002-11-22 TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-12-17 Till Gatu-

Läs mer

1. Gatu- och fastighetsnämnden anvisar mark för bostäder vid Salt-, Kummin-, Muskot- och Korintvägen till PEAB Sverige AB på två år.

1. Gatu- och fastighetsnämnden anvisar mark för bostäder vid Salt-, Kummin-, Muskot- och Korintvägen till PEAB Sverige AB på två år. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-11-04 Handläggare: Per Olof Jägbeck Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 27 595 Perolof.jagbeck@gfk.tockholm.e 2003-10-12 Dnr 03-411-1098 Dnr 02-411-1232

Läs mer

Överenskommelse om exploatering för bostäder vid Skärholmens Gårdsväg i Skärholmen med HSB Bostad AB. Genomförandebeslut.

Överenskommelse om exploatering för bostäder vid Skärholmens Gårdsväg i Skärholmen med HSB Bostad AB. Genomförandebeslut. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Maj Simonon-Cyru Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 281 08 maj.imononcyru@gfk.tockholm.e Dnr 2002-512-13625 2004-04-14 TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-05-04 Till Gatu-

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN (7) FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN (7) FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-04-05 1(7) Handläggare: Peter Grantröm Region Innertad Markbyrån Tel: 508 265 12 e-mail: peter.grantrom@gfk.tockholm.e Dnr: 05-512-252 2005-03-17

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Staffan Lorentz Region Yttertad Markbyrån Tel: 50826081 taffan.lorentz@gfk.tockholm.e Dnr 01-411-88-53 2003-12-03 TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-02-17 Till Gatu- och

Läs mer

Under våren 2001 genomförde kontoret tillsammans med stadsbyggnadskontoret och Svenska Bostäder parallella uppdrag för

Under våren 2001 genomförde kontoret tillsammans med stadsbyggnadskontoret och Svenska Bostäder parallella uppdrag för GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-05-07 Handläggare: Laria Freivald Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 263 20 laria.freivald@gfk.tockholm.e Dnr 02-411-1243 2002-04-15 Till Gatu- och

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN (11) FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN (11) FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-02-15 1(11) Handläggare: Malin von Sicard Region Innertad Projekt Hammarby Sjötad Tel: 508 26 438 e-mail: malin.vonicard@gfk.tockholm.e Dnr: 04-512-1842

Läs mer

Hotell vid Skanstull och sponsorsavtal för gångtunnel. Reviderat genomförandebeslut

Hotell vid Skanstull och sponsorsavtal för gångtunnel. Reviderat genomförandebeslut s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-05-18 1(6) Handläggare: Monica Almquist Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 262 52 e-mail: monica.almquist@gfk.stockholm.se Dnr: 04-511-1303 2004-05-04

Läs mer

Bostadsutställning Tensta Bo, avtal med Stockholms Byggmästareförening angående genomförande av bostadsutställning i Tensta.

Bostadsutställning Tensta Bo, avtal med Stockholms Byggmästareförening angående genomförande av bostadsutställning i Tensta. TJÄNSTEUTLÅTANDE MN 2005-09-01 Handläggare: Eva Olon Teknik ock Miljö Tel: 508 268 50 eva.olon@ mk.tockholm.e Dnr M05-511-695 2005-08-22 Till Marknämnden Botaduttällning Tenta Bo, avtal med Stockholm Byggmätareförening

Läs mer

Idrottsförvaltningen föreslår att Idrottsnämnden beslutar följande:

Idrottsförvaltningen föreslår att Idrottsnämnden beslutar följande: IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGEN SID 1 (8) 2007-04-20 Handläggare: Nikla Karlon Telefon: 508 27 947 Till Idrottnämnden den 15 maj 2007 Centralbadet hyreförhållanden Förlag till belut Idrottförvaltningen

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2644 SID 2 (5) Sammanfattning

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2644 SID 2 (5) Sammanfattning UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN EKONOMI- OCH LOKALAVDELNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN SID 1 (5) 2009-05-07 4 Handläggare: Leif G. Hellén Telefon: 508 33 757 Till Utbildningnämnden 2009-06-11 Genomförandeförlag aveende

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-01-25 Handläggare: Larisa Freivalds Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 263 20 larisa.freivalds@gfk.stockholm.se Dnr 04-411-4005 2004-12-16 Till Gatu-

Läs mer

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss.

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-04-26 Handläggare: Staffan Lorentz Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 260 81 e-mail: staffan.lorentz@gfk.stockholm.se Dnr: 05-411-801:1 2005-03-31

Läs mer

Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden

Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-05-13 1(5) Handläggare: Monica Almquist Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 262 52 e-mail: monica.almquist@gfk.stockholm.se 2003-04-24 Dnr: 03-413-666

Läs mer

3. Marknämnden beslutar att omedelbart justera ärendet.

3. Marknämnden beslutar att omedelbart justera ärendet. Kontaktperson Elisabeth Rosenberg Ytterstad Telefon: 08-508 28724 Elisabeth.rosenberg@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2006-03-09 Överenskommelse om exploatering för bostäder inom Grimsta 1:5 och Räknestickan

Läs mer

Lägesredovisning avseende Hammarby Sjöstad. 1. Gatu- och fastighetsnämnden godkänner denna lägesredovisning avseende Hammarby Sjöstad.

Lägesredovisning avseende Hammarby Sjöstad. 1. Gatu- och fastighetsnämnden godkänner denna lägesredovisning avseende Hammarby Sjöstad. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-06-15 Handläggare: Lena Winberg Region Innertad Projekt Hammarby Sjötad Tel: 50826172 Lena.winberg@gfk.tockholm.e Dnr 99-511-2767 2004-06-03 Till

Läs mer

Nordvästra Kungsholmen Mål och totalekonomi Delgenomförandebeslut för kv Kojan mm

Nordvästra Kungsholmen Mål och totalekonomi Delgenomförandebeslut för kv Kojan mm GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-12-17 Handläggare: Peter Jacobsson Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 269 06 peter.jacobsson@gfk.stockholm.se Dnr: 01-512-1902 2002-11-28 Till Gatu-

Läs mer

Anmälan av rapporten inskrivna barn, ungdomar och föräldrar vid HVB barn och ungdoms verksamheter

Anmälan av rapporten inskrivna barn, ungdomar och föräldrar vid HVB barn och ungdoms verksamheter SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN HVB BARN & UNGDOM SID 1 (6) 2007-04-02 Handläggare: Maija-Liia Laitinen Telefon: 08-508 25 255 Till Till ocialtjäntnämnden Anmälan av rapporten inkrivna barn, ungdomar och föräldrar

Läs mer

Omvandling av lokaler i kvarteret Krubban till nya förskolor

Omvandling av lokaler i kvarteret Krubban till nya förskolor S ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM SID 1 (6) 2010-03-31 Handläggare: Jacky Cohen Telefon: 08/ 508 10 016 Till Ötermalm taddelnämnd ammanträde 100415 Omvandling av lokaler i kvarteret Krubban

Läs mer

Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden

Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden Handläggare: Peter Granström Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 265 12 e-mail: peter.granstrom@gfk.stockholm.se 2003-05-22 Dnr: 00-512-4368 Till Gatu- och fastighetsnämnden Överenskommelse om exploatering

Läs mer

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET 2010-05-20 Kontaktperson fastighetskontoret Peter Dahlberg Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 270 23 peter.dahlberg@fsk.stockholm.se Kontaktperson exploateringskontoret

Läs mer

Bilaga 1: Skiss på gångtunneln med trappor och hiss 1 (6)

Bilaga 1: Skiss på gångtunneln med trappor och hiss 1 (6) GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2001-02-20 Handläggare: Monica Almquist Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 262 52 monica.almquist@gfk.stockholm.se 2001-02-05 Till Gatu- och fastighetsnämnden

Läs mer

Reviderat förslag till beräkningsmodell för särskolan i Stockholms län

Reviderat förslag till beräkningsmodell för särskolan i Stockholms län UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN STABSENHETEN SID 1 (6) 2007-02-27 Handläggare: Eliabet Sjöberg Telefon: 508 33 947 Till Utbildningnämnden 070419 Reviderat förlag till beräkningmodell för ärkolan i Stockholm län

Läs mer

Ersättningssystem inom socialpsykiatrin Remiss från Kommunstyrelsen. Dnr

Ersättningssystem inom socialpsykiatrin Remiss från Kommunstyrelsen. Dnr SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG SID 1 (7) 2009-07-31 Handläggare: Siv Lundgren Telefon: 08-508 13 185 Till Södermalm taddelnämnd 2009-08-27 Erättningytem inom ocialpykiatrin Remi från Kommuntyrelen.

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN. Centrala upphandlingar av ramavtal. Stadsledningskontorets förslag till beslut.

STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN. Centrala upphandlingar av ramavtal. Stadsledningskontorets förslag till beslut. STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN SID 1 (6) 2007-10-04 Handläggare: Katarina Lincoln Telefon: 08-508 29 539 Till kommuntyrelen Centrala upphandlingar av ramavtal Stadledningkontoret förlag till

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom blivande fastigheten Görväln 4 i Årsta med NCC Boende AB

Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom blivande fastigheten Görväln 4 i Årsta med NCC Boende AB Margareta Catasús Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 260 62 margareta.catasus@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-06-14 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder

Läs mer

Föreningen ska ha ett bankgirokonto eller postgirokonto registrerat i föreningens namn.

Föreningen ska ha ett bankgirokonto eller postgirokonto registrerat i föreningens namn. SOCIALFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för bidrag till ideella föreningar RIKTLINJER SID 1 (8) 1. Bakgrund Socialnämnden töd till ideella föreningar 1 yftar till att tärka den ideella ektorn förutättningar att

Läs mer

Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder av delar av fastigheten Lustgården 6 på Kungsholmen

Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder av delar av fastigheten Lustgården 6 på Kungsholmen Monica Almquist Innerstad Telefon: 08-508 262 52 monica.almquist@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Enskedevägen och Grycksbovägen i Svedmyra till AB Familjebostäder och JM AB.

Markanvisning för bostäder vid Enskedevägen och Grycksbovägen i Svedmyra till AB Familjebostäder och JM AB. Per Olof Jägbeck Ytterstad Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-12-13 Markanvisning för bostäder vid Enskedevägen och Grycksbovägen i Svedmyra till AB Familjebostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring 00266 2012-02-20 DNR E2012-513- Christina Winberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 66 christina.winberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-03-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

Renodling av stadens fastighetsbestånd överföring av AO Barnstugor till SISAB. Genomförandebeslut

Renodling av stadens fastighetsbestånd överföring av AO Barnstugor till SISAB. Genomförandebeslut GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-12-14 Handläggare: Barbro Johansson Fastighetsförvaltningen Affärsområde Barnstugor Tel: 508 269 35 Barbro.johansson@gfk.stockholm.se Dnr 04-770-3774

Läs mer

2. Exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet (inriktningsbeslut).

2. Exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet (inriktningsbeslut). Andris Rozenbachs Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 270 25 andris.rozenbachs@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-03-14 Markanvisning för bostäder vid kv Glidet till Åke Sundvall

Läs mer

s UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

s UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN KVALITETS- OCH EKONOMIAVDELNING EN SID 1 (5) 2010-05-10 Handläggare: Leif G. Hellén Telefon: 508 33 757 Till Utbildningnämnden 2010-06-10 Genomförandeförlag

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-06-10 FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-06-10 FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-06-10 Handläggare: Margareta Cataú Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 26062 margareta.catau@gfk.tockholm.e Dnr: 03-512-595 2003-05-26 Till Gatu- och

Läs mer

Samverkansöverenskommelse rörande introduktion av nyanlända

Samverkansöverenskommelse rörande introduktion av nyanlända SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIAL A FRÅGOR SID 1 (6) 2008-08-15 Handläggare: Eva Woll Tegbäck Telefon: 08-508 25 903 Till Socialtjäntnämnden Samverkanöverenkommele rörande

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 6 Sida 1 av 5 2017-08-30 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Daniel Linder Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Daniel Linder Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (6) 2016-10-27 Handläggare Daniel Linder 08-508 265 66 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Slutredovisning av utbyggnad för bostäder och förskola inom fastigheterna Reket 1, del av Tallkrogen

Läs mer

Tilläggsavtal nr 2 till köpeavtal för Lustgården 10, Kungsholmen. Genomförandebeslut. 3. Ovanstående beslut justeras omedelbart.

Tilläggsavtal nr 2 till köpeavtal för Lustgården 10, Kungsholmen. Genomförandebeslut. 3. Ovanstående beslut justeras omedelbart. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-11-23 1(8) Handläggare: Peter Granström Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 265 12 e-mail: peter.granstrom@gfk.stockholm.se Dnr: 2004-11-03 Till Gatu-

Läs mer

1(8) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET

1(8) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET 1(8) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-12-09 Handläggare: Åsa Wigfeldt Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 262 83 e-mail: asa.wigfeldt@gfk.stockholm.se Dnr: 03-512-3436:1 2003-11-10

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-06-11 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Markanvisning för skol- och idrottsändamål inom fastigheten Medaljongen 3, Långbro 13:1 och Solberga

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Hässelby Strand till JM AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Hässelby Strand till JM AB Dnr Sida 1 (8) 2016-08-19 Handläggare Margaretha Larsson Almqvist 08-508 270 52 Till Exploateringsnämnden 2016-09-22 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Hässelby Strand till

Läs mer

Införande av kundvalssystem för vård- och omsorgsboenden

Införande av kundvalssystem för vård- och omsorgsboenden ÄLDREFÖRVALTNINGEN SID 1 (6) Handläggare: Lar B Strand Telefon: 508 36 205 Till Äldrenämnden 21 auguti 2007 Införande av kundvalytem för vård- och omorgboenden inom äldreomorg Äldreförvaltningen förlag

Läs mer

Rapport efter införandet av äldrepeng i tre nivåer inom vård- och omsorgsboenden på Södermalm

Rapport efter införandet av äldrepeng i tre nivåer inom vård- och omsorgsboenden på Södermalm SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STABEN SID 1 (5) 2008-12-16 Handläggare: Kicki Elofon Till Till taddelnämnden 2009-02-12 Rapport efter införandet av äldrepeng i tre nivåer inom vård- och omorgboenden på

Läs mer

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL FÖR ATT MOTVERKA HEMLÖSHET OCH UTESTÄNGNING FRÅN BOSTADSMARKNADEN

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL FÖR ATT MOTVERKA HEMLÖSHET OCH UTESTÄNGNING FRÅN BOSTADSMARKNADEN S HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID OCH FAMILJEO MSORGEN VUXENENHETEN SID 1 (5) ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL FÖR ATT MOTVERKA HEMLÖSHET OCH UTESTÄNGNING FRÅN BOSTADSMARKNADEN Målgrupper Målgrupperna

Läs mer

1. Stadsdelsnämnden beslutar att överta och nystarta allhuset på Hässelbytorg 10 i enlighet med bifogat projektdirektiv.

1. Stadsdelsnämnden beslutar att överta och nystarta allhuset på Hässelbytorg 10 i enlighet med bifogat projektdirektiv. Häelby-Vällingby Staddelförvaltning avdelningen taddelmiljö och teknik tjänteutlåtande 24 maj 2010 Eva Tångfeldt Telefon: 508 05 201 Sid 1 Till Allhu i Häelbygård Förlag till belut 1. Staddelnämnden belutar

Läs mer

1(10) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET

1(10) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET 1(10) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-11-25 Handläggare: Susanna Höglund Region Innerstaden Markbyrån Tel: 508 26 540 e-mail: susanna.hoglund@gfk.stockholm.se Dnr: 03-411-3714

Läs mer

2. Gatu- och fastighetskontoret ges i uppdrag att träffa markanvisningsavtal med Svenska Bostäder i enlighet med detta tjänsteutlåtande.

2. Gatu- och fastighetskontoret ges i uppdrag att träffa markanvisningsavtal med Svenska Bostäder i enlighet med detta tjänsteutlåtande. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2001-12-11 Handläggare: Yussuf Hassen Region Innerstad Projekt Hammarby Sjöstad Tel: 508 262 87 yussuf.hassen@hammarbysjostad.stockholm.se 2001-11-21 Handläggare:

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

Förvaltningsledningen bedömer att socialtjänst- och arbetsmarknadsnämndens samlade verksamhet för 2010 kommer att redovisa ett litet överskott.

Förvaltningsledningen bedömer att socialtjänst- och arbetsmarknadsnämndens samlade verksamhet för 2010 kommer att redovisa ett litet överskott. SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN EKONOMIAVDELNINGEN DNR 1.2-0840/2009 SID 1 (12) 2010-04-09 Till Socialtjänt- och arbetmarknadnämnden Månadrapport för mar 2010 Förlag till belut Månadrapporten

Läs mer

Markanvisning för industri inom fastigheterna Flygeleven 3, 4 och 5 i Skarpnäck till Stockholms Rörexpress AB.

Markanvisning för industri inom fastigheterna Flygeleven 3, 4 och 5 i Skarpnäck till Stockholms Rörexpress AB. DNR 2011-513-00005 Margareta Catasús Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 260 62 margareta.catasus@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för industri inom fastigheterna

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skarpnäcks Gård 1:1 vid kvarteret Friheten i Bagarmossen till Skanska Sverige AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skarpnäcks Gård 1:1 vid kvarteret Friheten i Bagarmossen till Skanska Sverige AB. s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-01-25 Handläggare: Elina Johansson Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 263 89 e-mail: elina.johansson@gfk.stockholm.se Dnr: 04-411-4059 2004-12-16

Läs mer

Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden

Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-10-12 1(7) Handläggare: Susanna Höglund Region Innerstaden Markbyrån Tel: 508 26540 e-mail: susanna.hoglund@gfk.stockholm.se 2004-08-27 Dnr:04-511-2701

Läs mer

Ny idrottshall på Västberga IP Inriktningsbeslut

Ny idrottshall på Västberga IP Inriktningsbeslut Tjänsteutlåtande FSK Dnr 4.3-010/2016 IDF Dnr 08.01.01/1408/2015 Sida 1 (8) 2016-05-24 Handläggare fastighetskontoret Stefan Hagdahl Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 26 938 stefan.hagdahl@stockholm.se

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Blomkronan 2 och del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad till Blomkronan AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Blomkronan 2 och del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad till Blomkronan AB DNR E2011-513-01714 Karl Gylje Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-12-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Blomkronan

Läs mer

Markanvisning av fastigheten Djursätra 1 i Sätra till PEAB för uppförande av bostäder återremiss.

Markanvisning av fastigheten Djursätra 1 i Sätra till PEAB för uppförande av bostäder återremiss. s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Maj Simonsson-Cyrus Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 281 08 maj.simonssoncyrus@gfk.stockholm.se Dnr 02-512-1885 2003-11-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-12-09

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Sjaelsö Sverige AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Sjaelsö Sverige AB. Karl Gylje Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-12-13 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Bakgrund. TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr M Till Marknämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Bakgrund. TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr M Till Marknämnden Kontaktperson Sara Wiberg Innerstad Telefon: 08-508 270 54 sara.wiberg@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-12-15 Markanvisning för förskola invid kv Stammen inom fastigheten Södermalm 10:7 och del av

Läs mer

Markanvisning för skola inom del av fastigheten Årsta 1:1 i Liljeholmen till Skolfastigheter i Stockholm AB.

Markanvisning för skola inom del av fastigheten Årsta 1:1 i Liljeholmen till Skolfastigheter i Stockholm AB. Lars Fyrvald Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 263 61 lars.fyrvald@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för skola inom del av fastigheten Årsta 1:1 i Liljeholmen

Läs mer

HANTERING AV DIGITAL INFORMATION HOS FASTIGHETSKONTORET

HANTERING AV DIGITAL INFORMATION HOS FASTIGHETSKONTORET S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (5) 2011-02-24 DNR 9.3-14133/10 SSA 2010:18 Fatighetkontoret Att: Anita Granlund Kopia: Reviionkontoret HANTERING AV DIGITAL

Läs mer

Ändrad markanvisning för bostäder inom fastigheten Limkakan 3 mm i Gubbängen till AB Familjebostäder och Besqab Projekt och Fastigheter AB.

Ändrad markanvisning för bostäder inom fastigheten Limkakan 3 mm i Gubbängen till AB Familjebostäder och Besqab Projekt och Fastigheter AB. Per Olof Jägbeck Ytterstad Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-12-13 Ändrad markanvisning för bostäder inom fastigheten Limkakan 3 mm i Gubbängen till AB

Läs mer

Överenskommelse om överlåtelse av mark och exploatering för bostäder invid kv. Fallbrickan i Rågsved med AB Stockholmshem. Genomförandebeslut

Överenskommelse om överlåtelse av mark och exploatering för bostäder invid kv. Fallbrickan i Rågsved med AB Stockholmshem. Genomförandebeslut Kontaktperson Elina Johansson Ytterstad Telefon: 08-508 263 89 elina.johansson@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-09-01 Överenskommelse om överlåtelse av mark och exploatering för bostäder invid kv.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB. Karl Gylje Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2014-03-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta till Svenska Bostäder.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta till Svenska Bostäder. Maria Tingström Ytterstad Telefon: 08-508 265 74 maria.tingstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-02-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Oslo 1, Molde 3 och Molde 4 i Husby till AB Svenska Bostäder.

Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Oslo 1, Molde 3 och Molde 4 i Husby till AB Svenska Bostäder. Dnr Sida 1 (6) 2016-10-07 Handläggare Joakim Norell 08-508 264 73 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Oslo 1, Molde 3 och Molde 4 i Husby till AB Svenska

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Handläggare: Lena Winberg Region Innerstad Projekt Hammarby Sjöstad Tel:

Handläggare: Lena Winberg Region Innerstad Projekt Hammarby Sjöstad Tel: GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Lena Winberg Region Innerstad Projekt Hammarby Sjöstad Tel: 508 26172 lena.winberg@hammarbysjostad.stockholm.se 2002-11-29 Till Gatu- och fastighetsnämnden

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av alternativa nya lägen för asfaltverket på Kungsholmen. Återremiss

Redovisning av alternativa nya lägen för asfaltverket på Kungsholmen. Återremiss GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-10-30 Handläggare: Monica Almquit Region Innertad, Markbyrån Tel: 508 262 52 monica.almquit@gfk.tockholm.e Laria Freivald Region Yttertaden, Markbyrån

Läs mer

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB Dnr Sida 1 (5) 2018-09-26 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2018-10-18 Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer

Förslag till beslut. 1. Exploateringsnämnden anvisar mark för bostäder inom fastigheten Årsta 1:1 och Postgården 1 till Svenska Hus i Stockholm AB.

Förslag till beslut. 1. Exploateringsnämnden anvisar mark för bostäder inom fastigheten Årsta 1:1 och Postgården 1 till Svenska Hus i Stockholm AB. Dnr Sida 1 (8) 2014-11-12 Handläggare Nina Morling 08-508 265 20 Till Exploateringsnämnden 2014-12-11 fastigheterna Årsta 1:1 och Postgården 1 i stadsutvecklingsområdet Årstafältet etapp 3, till Svenska

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB Dnr Sida 1 (7) 2018-01-09 Handläggare Jenny Lindén 08-508 266 99 Till Exploateringsnämnden 2018-02-01 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta

Läs mer

vx DOM 2013-1Z-T2 Meddelad i Göteborg KLAGANDE Försäkringskassan Processjuridiska enheten/ Malmö Box 14069 200 24 Malmö

vx DOM 2013-1Z-T2 Meddelad i Göteborg KLAGANDE Försäkringskassan Processjuridiska enheten/ Malmö Box 14069 200 24 Malmö Avdelning 3 vx DOM 2013-1Z-T2 Meddelad i Göteborg Mål nr 286-1 3 Sida 1 (8) KLAGANDE Föräkringkaan Procejuridika enheten/ Malmö Box 14069 200 24 Malmö MOTPART God man: Ombud: Jur.kand. Finn Kronporre Aitanjuriterna

Läs mer

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN. Månadsrapport för maj Förslag till beslut. Sammanfattning

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN. Månadsrapport för maj Förslag till beslut. Sammanfattning SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN EKONOMIAVDELNINGEN DNR 1.2-0840/2009 SID 1 (11) 2010-06-10 Till Socialtjänt- och arbetmarknadnämnden Månadrapport för maj 2010 Förlag till belut Månadrapporten

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen Bilaga 2 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-10-12 Ärende nr 8 2017-10-04 Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen.

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Hanna Andersson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-01-20 Överenskommelse om exploatering för bostäder

Läs mer

Redogörelse av de kommunövergripande verksamheterna på Södermalm. Uppdrag från stadsdelsnämnden.

Redogörelse av de kommunövergripande verksamheterna på Södermalm. Uppdrag från stadsdelsnämnden. SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB DNR 100-448/2008 DNR 400-463/2008 SID 1 (5) 2008-04-07 Handläggare: Kicki Elofon Telefon: 08-508 12 412 Till Till taddelnämnden 2008-04-24 Redogörele

Läs mer

Bostäder m.m. inom fastigheterna Djursätra 1, Djursätra 2 samt del av Sätra 2:1 i Sätra. Reviderat genomförandebeslut

Bostäder m.m. inom fastigheterna Djursätra 1, Djursätra 2 samt del av Sätra 2:1 i Sätra. Reviderat genomförandebeslut Dnr Sida 1 (7) 2016-05-25 Handläggare Emma Nilsson 08-508 264 68 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Bostäder m.m. inom fastigheterna Djursätra 1, Djursätra 2 samt del av Sätra 2:1 i Sätra. Reviderat

Läs mer

Förslag till beslut. 2. Exploateringsnämnden förklarar ärendet omedelbart justerat. Håkan Falk Förvaltningschef. Gunnar Jensen Avdelningschef

Förslag till beslut. 2. Exploateringsnämnden förklarar ärendet omedelbart justerat. Håkan Falk Förvaltningschef. Gunnar Jensen Avdelningschef Dnr Sida 1 (7) 2018-03-21 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2018-04-19 Idé kring utbyggnad för Centrala Telefonplan, del av fastigheten Västberga 1:1 mfl, i stadsdelarna Midsommarkransen

Läs mer

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem.

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem. ff TJÄNSTEUTLÅTANDE Kontaktperson Christina Winberg Innerstad Telefon: 08-508 26266 christina.winberg@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-12-15 Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SJÖSTADSSKOLAN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SJÖSTADSSKOLAN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (5) 2012-01-12 Sjötadkolan, Att: Lena Lindblad Peteren Kopia: Utbildningförvaltningen, Atrid Norderfeldt amt Reviionkontoret

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun.

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun. Jörgen Palm Stora Projekt Telefon: 08-508 263 04 jorgen.palm@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-08-26 Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss.

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss. 009-09-8 DNR E009-5-0 Christer Fliesberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 6 0 christer.fliesberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009-0- Detaljplan för fastigheten Linneduken

Läs mer

1. GFN överlämnar tjänsteutlåtandet som yttrande över SL:s förslag till förändringar i SL:s trafik 2002 samt inriktning

1. GFN överlämnar tjänsteutlåtandet som yttrande över SL:s förslag till förändringar i SL:s trafik 2002 samt inriktning GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2001-09-11 Handläggare: Göran Wetberg Avdelningen för Strategik Trafikplanering Tel: 508 273 61 goran.wetberg@gfk.tockholm.e Dnr 01-330-1988 2001-08-23

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 2008

Ansökan om föreningsbidrag för 2008 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) 2008-01-22 Handläggare: Margareta Edenholm Till Spånga-Tenta taddelnämnd Anökan om föreningbidrag för 2008 I företeckningen nedan redovia vilka föreningar om

Läs mer

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB Dnr Sida 1 (9) 2016-03-16 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30

Läs mer

Förslag att stänga av Tysta Marigången för allmän gångtrafik kvällar och nätter

Förslag att stänga av Tysta Marigången för allmän gångtrafik kvällar och nätter GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-02-17 Handläggare: Peter Granström Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 265 12 peter.granstrom@gfk.stockholm.se Dnr 03-512-4052 2004-01-15 Till Gatu-

Läs mer

Exploateringsavtal med Bonava Södermalm AB avseende Tobaksmonopolet 3 på Södermalm.

Exploateringsavtal med Bonava Södermalm AB avseende Tobaksmonopolet 3 på Södermalm. Dnr Sida 1 (5) 2016-10-14 Handläggare Maria Öberg 08-508 266 78 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Exploateringsavtal med Bonava Södermalm AB avseende Tobaksmonopolet 3 på Södermalm. Förslag till beslut

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för centrumändamål och kontor inom fastigheten Snäckan 8 på Norrmalm med Remulus Snäckan 8 AB

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för centrumändamål och kontor inom fastigheten Snäckan 8 på Norrmalm med Remulus Snäckan 8 AB Dnr Sida 1 (7) 2018-06-19 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2018-08-23 Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för centrumändamål och kontor inom

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

2. Gatu- och fastighetsnämnden ger kontoret i uppdrag att beställa en ny detaljplan för det aktuella området.

2. Gatu- och fastighetsnämnden ger kontoret i uppdrag att beställa en ny detaljplan för det aktuella området. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-04-05 Handläggare: Jerry Nilsson Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 26130 jerry.nilsson@gfk.stockholm.se Dnr 04-410-3744, 05-410-206, 05-410-821

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gladan 3 mm i Stadshagen till Balder Sankt Göran AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gladan 3 mm i Stadshagen till Balder Sankt Göran AB Sida 1 (7) 2015-08-28 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-09-24 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gladan 3 mm i Stadshagen till Balder Sankt Göran AB Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB. Dnr Sida 1 (7) 2018-04-27 Handläggare Lisen Lans 08-508 265 23 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Sida 1 (6) 2016-06-15 Handläggare Johan Rapping 08-508 266 98 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Förslag

Läs mer

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag.

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag. Dnr: E2007-511-01434 Lars Svensson Ytterstad Telefon: 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-09-20 Detaljplan för kv. Hekla mm i Kista. Remiss. Exploateringsavtal

Läs mer