Solceller ger energi i Järva

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Solceller ger energi i Järva"

Transkript

1 Nyhetsbrev Dec 2013 Akalla Husby Kista Rinkeby Tensta Borgarrådet Joakim Larsson, liksom alla Husbybor som vågade åka skylift, fick en fantastisk vy över solceller och Järvafältet. Solceller ger energi i Järva Järva ska bli Sveriges solcellstätaste område. Cirka kvadratmeter solceller, vilket motsvarar 1,5 fotbollsplaner, ska monteras på Svenska Bostäders och Familjebostäders tak i Järva. Solcellerna kommer varje år att producera lika mycket elektricitet som det går åt för att tvätta 1,3 miljoner tvättar i 60 grader! Onsdagen den 27 november var det visning av solcellerna på Oslogatan 10 i Husby. Intresset var stort, det kom cirka 400 personer till solcellsvisningen. De besökare som önskade fick åka skylift 27 meter upp i luften för att se solcellerna på taket. Borgarråden Joakim Larsson och Per Ankersjö fanns på plats under visningen. De två borgarråden delade även ut pris till Merja Louka från Akalla. Merja har ritat den solhussymbol som ska sitta på alla hus i Stockholm som har solceller. De två borgarråden Per Ankersjö och Joakim Larsson delade ut pris till Merja Louka från Akalla. Från vänster: Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs, Per Ankersjö, Merja Louka, och Joakim Larsson. jarvadialogen.se

2 Unga Järvabor funderar över hur Rinkeby kan se ut i framtiden. Stort intresse för Rinkebys nya stadsdelsprogram Under 2009 och 2010 fick boende i hela Järva tycka till om framtiden i den så kallade Järvadialogen. Nästan förslag och synpunkter lämnades in. Med utgångspunkt från synpunkterna har Svenska Bostäder nu arbetat fram ett förslag till stadsdelsprogram för Rinkeby. Stadsdelsprogrammet kan beskrivas som en handlingsplan som ska ligga till grund för senare om- och nybyggnadsprojekt. Intresset var stort för det nya stadsdelsprogrammet. Den 25 och 26 november bjöds Rinkebyborna in till visning av förslaget. Intresset och responsen var mycket stor, hundratals Rinkebybor kom till visningen. Förslaget mottogs mycket positivt och stämningen var på topp! Den främsta kritiken var att man tycker att det kommer ta för lång tid innan allt det nya står klart. Hazem Achkoudir är en av flera duktiga ungdomar från Rinkeby som hjälpte till att guida under Öppet Hus. Under visningen kunde besökarna även ge sina synpunkter direkt till Svenska Bostäders verkställande ledning: Pelle Björklund, VD, Jonas Schneider, vice VD och förvaltningschef samt Lasse Skoglund, chef för Fastighetsutveckling.

3 Ny ljus och fräsch tvättstuga invigd på Tensta Allé Svenska Bostäders monter var mycket uppskattad. Vi och våra samarbetspartners berättade om hur vi jobbar för att ge 100 arbetslösa Järvabor jobb, utbildning eller praktik varje år. Nära kom till Möjligheternas dag Onsdagen den 27 november arrangerade Stockholms stad jobbmässan Möjligheternas dag i Kista. Nästan jobbsökande Järvabor, mest unga killar och tjejer, besökte mässan. Svenska Bostäder och deras samarbetspartners fanns på plats under mässan och berättade om sina jobbsatsningar på Järva. Sedan år 2007 har Svenska Bostäder ordnat arbete, praktik eller utbildning till mer än 700 arbetslösa Järvabor. En ny, fristående, fräsch, öppen och ljus tvättstuga har invigts på Tensta Allé 31. Tvättstugan har fyra separata tvättrum. Den nya tvättstugan i Tensta med hela fyra separata tvättrum. Nya miljöstugor i Husby Den nya miljöstugan på Bergengatan 37A i Husby är nu invigd och klar. Miljöstugan är försedd med automatisk brandsläckare i taket, för extra säkerhet. Miljöstugan på Oslogatan 5 i Husby har totalrenoverats. Den kommer att bli klar och invigas före jul. Spindelmannen på besök? Fasadklättrare snyggar till fasaderna i Husby. Tvättstugan och miljöstugan på Trondheimsgatan 20C i Husby kommer att bli klar och invigas före nyår. Uppåt väggarna snyggt! I höst har det klättrats på väggarna i Husby. Med linor och rep har fasadklättrare renoverat och tätat sprickor i husfasaderna. Det är ett smidigt sätt att göra enklare renoveringsarbeten, utan att behöva montera upp stora ställningar. Svenska Bostäder sätter stopp för olovlig andrahandsuthyrning Hyr inte ut din bostad i andra hand utan tillstånd. Den som gör det riskerar att bli av med sin lägenhet! Olovlig andrahandsuthyrning är en starkt bidragande orsak till otrygghet. För att få stopp på den olovliga andrahandsuthyrningen gör Svenska Bostäder en extra satsning. Som hyresgäst kan du få tillstånd att hyra ut din bostad i andra hand. Tillstånd kan exempelvis lämnas på grund av sjukdom, tillfälligt arbete på annan ort, särskilda familjeförhållanden eller liknande. Tillståndet är alltid tidsbegränsat. Misstänker du att någon hyr ut sin lägenhet olovligt? Tveka inte kontakta Svenska Bostäder och berätta om dina misstankar! Du får vara anonym.

4 Några tips för en ljus och säker jul Här får du några tips på hur du skyddar dig mot brandfara: Lämna aldrig ett rum med brinnande ljus. Den som tänder ljuset ska också släcka det. Lämna aldrig barn ensamma med levande ljus eller tomtebloss. Använd bara ljusstakar av material som inte kan brinna och se till att ljusen står stadigt. Om det börjar brinna på spisen, kväv elden med ett lock eller en brandfilt. Använd aldrig vatten för att släcka brinnande fett! Testa brandvarnarna regelbundet så att de fungerar, byt batterier en gång om året. Kontrollera alltid att sladdar och kontakter är hela och tänk på att en ljusslinga för inomhusbruk inte får hänga ute på balkongen. Se till att ha en brandsläckare. Vid brand ska det vara lätt för hyresgästerna att ta sig ut och lätt för brandmännen att ta sig in utan att snubbla. Se till att det inte står cyklar, barnvagnar, pulkor eller annat i entréer, trapphus och förrådsgångar. Om det brinner i en grannlägenhet är det allra säkrast att stanna kvar i den egna lägenheten. En lägenhet står emot en brand i minuter och under den tiden hinner brandmännen sätta alla hyresgäster i säkerhet. Att själv ge sig ut i ett rökfyllt trapphus är livsfarligt. Skaffa dig en bra hemförsäkring. Du som är hyresgäst hos Svenska Bostäder kan teckna Trygg-Hansas hemförsäkring till specialpris. Läs mer på Svenska Bostäders hemsida: Satsning på tandhälsan tandklinik på plats i Husby Blockera inte vägar och gångvägar i vinter! Se till att både utryckningsfordon och snöröjningsfordon kan komma fram. Sedan några veckor tillbaka finns det en nyetablerad tandklinik i Husby Centrum. Två tandläkare som själva bor i området har startat en tandklinik på Edvard Griegsgången 13 (samma ingång som Familjeläkarna). På tandkliniken jobbar idag två tandläkare, en tandkirurg och en tandhygienist. Det är viktigt att inte vägar och gångvägar blockeras. Snöröjning och halkbekämpning utförs både på vardagar och helgdagar. Släng julskräpet på rätt ställe! Julen innebär extra mycket papper, kartonger och annat skräp. Det är viktigt att du lämnar detta till miljöstugan och inte slänger det bland hushållssoporna. Vi vill satsa på tandhälsan, säger Susan Jassem, tandhygienist, och hälsar alla välkomna till den nystartade tandkliniken.

5 Borgarrådet Joakim Larsson och Svenska Bostäders VD Pelle Björklund minglade med besökarna. De nyrenoverade lägenheterna fick många lovord av hyresgästerna. Alla besökare fick frukt och ett paket miljövänligt tvättmedel. Många besökare på Öppet Hus i Rinkeby och Tensta Torsdagen den 7 november bjöd Svenska Bostäder in till Öppet Hus och visning av en nyrenoverad lägenhet på Västerbybacke 26 i Rinkeby. I samband med visningen fick besökarna även träffa borgarrådet Joakim Larsson och Svenska Bostäders VD, Pelle Björklund. Den 12 november visades även en nyrenoverad lägenhet på Kämpingebacken 10 i Tensta. De ombyggda visningslägenheterna fick många lovord. Ombyggnaden av Svenska Bostäders drygt lägenheter på Järva pågår i oförminskad takt. Bortåt 500 lägenheter byggs om och renoveras varje år. Riksdagens civilutskott har besökt Husby och Järva Ledamöter från riksdagens civilutskott har besökt Husby. Borgarrådet Joakim Larsson visade runt och berättade om Svenska Bostäders och stadens satsningar i Järva. I riksdagens civilutskott diskuteras och behandlas frågor om till exempel samhällsplanering, bostads försörjning och byggande. Riksdagens civilutskott besökte Husby och visades runt av borgarrådet Joakim Larsson. Från vänster: Marta Obminska, Thomas Finnborg, Margareta Cederfelt, Joakim Larsson och Oskar Öholm.

6 Nyhetsbrev Ny julbelysning lyser upp Rinkeby i jul och nyår Det är bovärdarna i Rinkeby Miguel, Sroud, Henrik och Jimi som tagit initiativet till att sätta upp tusentals små lampor i träden runt om i stadsdelen allt för att skapa god julstämning och ökad trivsel. Självklart är det ledlampor som satts upp energisnåla och miljövänliga! God jul från bovärdarna! Bovärden Henrik Evers skiner ikapp med årets julbelysning. God Jul och Gott Nytt År och tack för förtroendet! Det är bara fem år sedan som Järva var det område inom Svenska Bostäder som fick allra sämst betyg av hyresgästerna. Det fanns inte många som trodde att det var möjligt att vända utvecklingen. Nu är det andra året i rad som Järva ligger i topp. Svenska Bostäders hyresgäster på Järva fortsätter att vara de mest nöjda i hela Stockholm, även när man räknar in resultaten från de två andra kommunala bostads företagen; Familjebostäder och Stockholmshem. Jag är glad och stolt över resultaten i enkäten. Vi har jobbat hårt och målmedvetet för att vända utvecklingen och jag lovar att vi kommer att fortsätta jobba hårt så att ni hyresgäster ska trivas, känna trygghet och stolthet över ert boende. Arbetet med att bygga om våra bostäder på Järva kommer att pågå under drygt tio år och Svenska Bostäder kommer varje år att satsa cirka 500 miljoner kronor på upprustningen. Jag hoppas på ett lika bra och framgångsrikt samarbete under 2014! Än en gång ett stort tack för förtroendet och God Jul och Gott Nytt År! Stefan Mattsson Distriktschef Järva jarvadialogen.se Besök för mer information om vårt arbete runt Järvafältet.

Nu bygger vi om i Husby

Nu bygger vi om i Husby Nu bygger vi om i Husby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Husby Hus för hus Det tar upp till

Läs mer

Nu bygger vi om i Akalla

Nu bygger vi om i Akalla Nu bygger vi om i Akalla Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Akalla Hus för hus Det tar omkring

Läs mer

900 sätt att göra Husby ännu bättre!

900 sätt att göra Husby ännu bättre! & nu då? Husby äger... Renovera lekplatserna... Fler ungdomsgårdar... Bygg om centrum... Bättre värme i lägenheterna... Mångfalden är bra Mer belysning på gångvägar Fixa en fontän Töm papperskorgarna oftare...

Läs mer

NYHETSBREV December 2015

NYHETSBREV December 2015 NYHETSBREV December 2015 Föreningens Ordförande har ordet Ännu ett år har nu passerat i vår unga förening. Ett år som det hänt mycket spännande i och som kännetecknats av många projekt som har färdigställts.

Läs mer

Nu bygger vi om i Rinkeby

Nu bygger vi om i Rinkeby Nu bygger vi om i Rinkeby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Rinkeby Hus för hus Det tar upp

Läs mer

Nu bygger vi om i Tensta

Nu bygger vi om i Tensta Nu bygger vi om i Tensta Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Tensta Hus för hus Det tar upp

Läs mer

Brandskydd Brf Navet 2 på Lindholmen

Brandskydd Brf Navet 2 på Lindholmen Brandskydd Brf Navet 2 på Lindholmen BRANDSKYDDSPOLICY Bakgrund Ansvaret för att upprätta och arbeta efter en brandskyddsplan åligger sedan 2004 fastighetsägaren enligt Lag (2003:778). Syfte Denna brandskyddsplan

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser

Läs mer

Gör det själv Byta batteri i Brandvarnare

Gör det själv Byta batteri i Brandvarnare Gör det själv Byta batteri i Brandvarnare Kom ihåg! Byt alltid batteri den 1 september Brandskydd Tomt i trapphus och loftgångar Enligt Lagen (2003:778) om skydd mot olyckor får inte cyklar, barnvagnar,

Läs mer

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2 Information till boende Tre av fyra brandskador inträffar i bostäder. Närmare 100 personer dör i bostadsbränder varje år, många på grund av att säkerhetsutrustning saknas. I regel är det slarv som förorsakar

Läs mer

Om det börjar brinna Om det börjar brinna har du bara några minuter på dig innan bostaden är fylld med rök. Då måste du handla snabbt och rätt.

Om det börjar brinna Om det börjar brinna har du bara några minuter på dig innan bostaden är fylld med rök. Då måste du handla snabbt och rätt. SKYDDA DIG MOT BRAND Information och tips för dig som bor i hyresrätt Rädda Rädda dig själv och andra som är i livsfara. Varna Varna alla som är i närheten som kan hotas av branden. Larma Ring 112. Tala

Läs mer

The Capital of Scandinavia Byggprojekt i Järva

The Capital of Scandinavia Byggprojekt i Järva The Capital of Scandinavia Byggprojekt i Järva En del i Vision Järva 2030 Byggprojekt i urval Rinkebystråket 1 Rinkebystråket ska upprustas och göras om till ett levande affärstråk med butiker. Det som

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Det brinner i Burres tröja och byxor. Vad ska han göra?

Det brinner i Burres tröja och byxor. Vad ska han göra? Fråga 1 (barn) Det brinner i Burres tröja och byxor. Vad ska han göra? 1. Kasta sig omkull och försöka att kväva elden. X. Ringa Räddningstjänsten. 2. Springa och hämta vatten och släcka branden. Fråga

Läs mer

Idétävling solhussymbol Järva - Stockholms stad. Tävlingsprogram

Idétävling solhussymbol Järva - Stockholms stad. Tävlingsprogram PM Sida 1 (6) 2013-08-26 Idétävling solhussymbol Järva - Stockholms stad Tävlingsprogram www./hallbarajarva Sida 2 (6) Inbjudan Härmed inbjuder Stockholms stad, genom Hållbara Järva, till en allmän idétävling

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

DIN SÄKERHET ÄR VIKTIG! www.rtog.se. Räddningstjänsten Östra Götaland

DIN SÄKERHET ÄR VIKTIG! www.rtog.se. Räddningstjänsten Östra Götaland DIN SÄKERHET ÄR VIKTIG! www.rtog.se Räddningstjänsten Östra Götaland DITT AGERANDE KAN VARA AVGÖRANDE Vi inom räddningstjänsten jobbar för att alla ska ha det så tryggt och säkert som möjligt. I din vardag

Läs mer

KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE

KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE TIPS OCH RÅD VAD DU BÖR TÄNKA PÅ FÖRE OCH EFTER MÄSSAN www.fortnox.se KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE TIPS OCH RÅD VAD DU BÖR TÄNKA PÅ FÖRE OCH EFTER

Läs mer

Svenska Bostäders arbete på Järva

Svenska Bostäders arbete på Järva Svenska Bostäders arbete på Järva Några exempel på upprustning, energieffektivisering och nöjda hyresgäster Yngve Green Energiansvarig Svenska Bostäder AB Järvafältet 2/3 naturreservat på 20 km2, 1/3 bostäder

Läs mer

Godkänt dokument - Peter Lundevall, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Vision utveckla Husby

Godkänt dokument - Peter Lundevall, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Vision utveckla Husby Vision utveckla Husby Vision Husby Visionen om ett nytt Husby bygger på synpunkter från er som bor i Husby och andra, som jobbar med stadsdelen. Många gillar Husby, men nästan alla vill att det ska bli

Läs mer

Brandskydd 2010-01-02 RB Brf Ladusvalan BRANDSKYDDET I DIN BOSTAD HEMMETS BRANDFAROR

Brandskydd 2010-01-02 RB Brf Ladusvalan BRANDSKYDDET I DIN BOSTAD HEMMETS BRANDFAROR BRANDSKYDDET I DIN BOSTAD HEMMETS BRANDFAROR Varje år inträffar tusentals bränder i bostäder som är så allvarliga att räddningstjänsten larmas. Småbränder och tillbud är säkerligen lika många. Vanliga

Läs mer

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga 1. Varför rustar ni upp husen? Husen är byggda på 60-talet och är i stort behov av stambyte och upprustning. Elinstallationerna uppfyller

Läs mer

På Brandstationen BAMSEUPPDRAG

På Brandstationen BAMSEUPPDRAG På Brandstationen Rita och berätta om besöket på brandstationen. Ta med dig teckningarna till skolan och ge dem till din lärare. Kanske kan ni skicka in några av klassens teckningar till brandmännen så

Läs mer

Barnfråga 1. Det brinner i Burres tröja och byxor. Vad ska han göra?

Barnfråga 1. Det brinner i Burres tröja och byxor. Vad ska han göra? Barnfråga 1 Det brinner i Burres tröja och byxor. Vad ska han göra? 1. Kasta sig omkull och kväva elden X. Ringa Räddningstjänsten 2. Springa och hämta vatten och släcka branden Barnfråga 2 Nalle-Maja

Läs mer

hur kan du förhindra en brand? vad gör du om det börjar brinna?

hur kan du förhindra en brand? vad gör du om det börjar brinna? hur kan du förhindra en brand? vad gör du om det börjar brinna? var förberedd om olyckan skulle vara framme med bättre kunskap Med bättre kunskap om riskerna kan vi minska antalet bränder. Det är också

Läs mer

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Den 3 oktober 2015 höll vi på Stockholmshem informationsmöten för våra hyresgäster som bor vid Mjölbyplan, Axbyplan och Ljungbyplan. Här kommer

Läs mer

Tips och råd i samband med din inflyttning! Välkommen som hyresgäst!

Tips och råd i samband med din inflyttning! Välkommen som hyresgäst! Tips och råd i samband med din inflyttning! Välkommen som hyresgäst! Praktisk inflyttningsinformation till dig som hyresgäst hos oss på Lorentzon. Varmt välkommen till din nya bostad hos oss på Lorentzon.

Läs mer

ULLARED! Detta gigantiska köpcentrum. Det är många som frågat om vi inte kan ordna en resa dit. Absolut det kan vi. Mera info om detta i bladet.

ULLARED! Detta gigantiska köpcentrum. Det är många som frågat om vi inte kan ordna en resa dit. Absolut det kan vi. Mera info om detta i bladet. Nyhetsbrevet Nr 3 Invigningen närmar sig Av vårt nya hus. Men först skall vi ha visningar dels för de hyresgäster som tecknat avtal där, men vi kommer även att ha visningar för våra övriga hyresgäster

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Anteckningar från Medborgarmöte i Skärholmen

Anteckningar från Medborgarmöte i Skärholmen Sida 1 (5) 2013-12-04 Anteckningar från Medborgarmöte i Skärholmen Närvarande i panelen: Jan Jönsson stadsdelsnämnden, Kerstin Sandström stadsdelsdirektör och Sara Heppling Trygg samhällsplanerare på en.

Läs mer

BRANDSKYDD I HEMMET FÖR EN TRYGG MORGONDAG. Förvara denna broschyr på en plats där du lätt hittar den. NÖDNUMMER. Kommun/stad: Gatuadress: Dörrkod:

BRANDSKYDD I HEMMET FÖR EN TRYGG MORGONDAG. Förvara denna broschyr på en plats där du lätt hittar den. NÖDNUMMER. Kommun/stad: Gatuadress: Dörrkod: FÖR EN TRYGG MORGONDAG BRANDSKYDD I HEMMET Kommun/stad: Gatuadress: Dörrkod: Telefonnummer: NÖDNUMMER 112 Förvara denna broschyr på en plats där du lätt hittar den. 1 Brandvarnare Montera en brandvarnare

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DITT NYA HEM

VÄLKOMMEN TILL DITT NYA HEM VÄLKOMMEN TILL DITT NYA HEM Anvisningar, tips och råd epost@kbab.se 054-540 76 00 Box 1505, 651 21 Karlstad Bobutik: Ö:a Torggatan 19 Huvudkontor: N:a Strandgatan 13 Hoppas du trivs... Hoppas att du trivs

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Brandskyddsinformation för enskild nyttjare

Brandskyddsinformation för enskild nyttjare Brandskyddsinformation för enskild nyttjare Brandskyddsutrustning i fastighetens gemensamma utrymmen Fastigheten är utrustad med två stycken pulversläckare, en kolsyresläckare samt sju stycken brandvarnare.

Läs mer

Miljon program su ppru s tnin g ger attrak tiv a m iljöv änliga boen den och 6 000 n y a jobb

Miljon program su ppru s tnin g ger attrak tiv a m iljöv änliga boen den och 6 000 n y a jobb Miljon program su ppru s tnin g ger attrak tiv a m iljöv änliga boen den och 6 000 n y a jobb 2010-09-02 V i satsar på y tterstaden Vi lovar 6 000 nya jobb Satsningen möjliggör ett tillskott på 70 miljoner

Läs mer

NÄR FÅR DU FLYTTA IN?

NÄR FÅR DU FLYTTA IN? NÄR FÅR DU FLYTTA IN? Lägenheten ska vara klar för inflyttning kl. 12.00 det datum som står i ditt kontrakt. Det brukar vara den 1:e i månaden. Om denna inflyttningsdag är en lördag, söndag, allmän helgdag

Läs mer

Hållbara Järva! 2010-2014. Lisa Enarsson, projektledare. The Capital of Scandinavia 2014-06-05

Hållbara Järva! 2010-2014. Lisa Enarsson, projektledare. The Capital of Scandinavia 2014-06-05 Hållbara Järva! 2010-2014 Lisa Enarsson, projektledare The Capital of Scandinavia Akalla Järva Byggdes 1966-1980 60.000 boende 25.400 lägenheter 700 hus + 221 radhus Husby Kista Hjulsta Tensta Rinkeby

Läs mer

Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 14-01-24

Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 14-01-24 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (5) 2014-01-27 Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 14-01-24 Närvarande Ann-Katrin Åslund, ordförande Spånga-Tensta

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker du en mindre brand på egen hand.

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Aspås och Rödön 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller

Läs mer

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta & nu då? Tensta centrum saknar ett bra café och en bra restaurang... Tensta är absolut inte det ghetto som media och omvärlden vill framställa... Gör parkeringen utanför Tensta konsthall till en levande

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Föllinge 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller utemiljön

Läs mer

Vi kommer att gå igenom:

Vi kommer att gå igenom: SHIS Boskola Vi kommer att gå igenom: Att vara hyresgäst hos SHIS Ekonomi Bostadssökande Jobbsökande Samhällsinformation Familjeliv Trygghet & säkerhet Praktisk boskola Att vara hyresgäst hos SHIS Att

Läs mer

SKYDDA DIG MOT BRAND. Information och tips f ör dig som bor i hyresrätt

SKYDDA DIG MOT BRAND. Information och tips f ör dig som bor i hyresrätt SKYDDA DIG MOT BRAND Information och tips f ör dig som bor i hyresrätt Rädda! Rädda dig själv och andra som är i livsfara. Varna! Varna alla som är i närheten som kan hotas av branden. Larma! Ring 112.

Läs mer

SKYDDA DIG MOT BRAND. Information och tips f ör dig som bor i hyresrätt

SKYDDA DIG MOT BRAND. Information och tips f ör dig som bor i hyresrätt SKYDDA DIG MOT BRAND Information och tips f ör dig som bor i hyresrätt Rädda! Rädda dig själv och andra som är i livsfara. Varna! Varna alla som är i närheten som kan hotas av branden. Larma! Ring 112.

Läs mer

EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN

EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN MOT EN TRYGG OCH SÄKER FRAMTID EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN 1 Ta dig ut ur en brinnande byggnad, men gå inte in i röken! En brand är alltid överraskande, och rummet börjar genast fyllas av rök som är

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker du en mindre brand på egen hand.

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Miljösatsningar i miljonprogram. på väg mot ett Stockholm i världsklass

Miljösatsningar i miljonprogram. på väg mot ett Stockholm i världsklass Miljösatsningar i miljonprogram på väg mot ett Stockholm i världsklass Till 2013 ska energiåtgången minska med över 30 procent. Tillsammans miljöförbättrar vi miljonprogrammen! En fjärdedel av Sveriges

Läs mer

Checklista Gör ditt hem brandsäkert

Checklista Gör ditt hem brandsäkert Checklista Gör ditt hem brandsäkert Minska risken för köksbränder Många bränder börjar på spisen. Att något står och kokar torrt är en vanlig brandorsak. Fett och oljor kan börja brinna när temperaturen

Läs mer

Boendeenkät Allmänt Vad tycker du om servicen från föreningen?

Boendeenkät Allmänt Vad tycker du om servicen från föreningen? Boendeenkät 2016 Det här är en sammanfattning av svaren på boendeenkäten som genomfördes i början av 2016. Totalt svarade ungefär en femtedel av de som bor i föreningen på enkäten, så det kan vara svårt

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Skrivelse (17/4) om att hemlöshetssamordnare i Stockholms stad kan öka kvalitet, snabbhet och effektivitet

Skrivelse (17/4) om att hemlöshetssamordnare i Stockholms stad kan öka kvalitet, snabbhet och effektivitet Remissvar Dnr 2013/3.2.2/87 Sid. 1 (9) 2013-06-13 Handläggare: Andreas Jaeger, 08-508 29 269 Till Socialroteln Skrivelse (17/4) om att hemlöshetssamordnare i Stockholms stad kan öka kvalitet, snabbhet

Läs mer

Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra

Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra Att hyra ny bostad är en stor händelse, speciellt om det är den första egna lägenheten. Här finns lite användar information: Innehåll 1. Avtal 2. Besittningsskydd

Läs mer

V Ä L K O M M E N M H E

V Ä L K O M M E N M H E V Ä L K O M M E N H E M Vårt hus. Ditt hem. Willhem är ett bostadsbolag som äger, förvaltar och utvecklar hyresbostäder på ett stort antal orter i Sverige. Det gör att vi kan erbjuda många olika typer

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser bort betyder mycket för de flesta. Foto:

Läs mer

» Vi ville veta vad de boende i Rinkeby behöver

» Vi ville veta vad de boende i Rinkeby behöver » Vi ville veta vad de boende i Rinkeby behöver Resan mot Rinkebys framtid När Stockholms stad beslutade att överdäcka E18 för att där skapa 400 nya bostäder såg vi vår chans. Vi såg möjligheten att skapa

Läs mer

Patientenkät. Vad tycker Du om vården? Din åsikt är viktig för oss! Svaren är anonyma och sammanställningen kommer att redovisas.

Patientenkät. Vad tycker Du om vården? Din åsikt är viktig för oss! Svaren är anonyma och sammanställningen kommer att redovisas. Patientenkät Vad tycker Du om vården? Din åsikt är viktig för oss! Svaren är anonyma och sammanställningen kommer att redovisas. Jag är O kvinna O man Min ålder är O 0-19 år O 20-39 år O 40-59 år O 60-79

Läs mer

TRE DAMER Nr 70 December 2010

TRE DAMER Nr 70 December 2010 TRE DAMER Nr 70 December 2010 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas nästa gång den 20 december,

Läs mer

Boskola för hyresgäster

Boskola för hyresgäster Boskola för hyresgäster Vi kommer att gå igenom Att vara hyresgäst hos SHIS Ekonomi Bostadssökande Jobbsökande Samhällsinformation Familjeliv Trygghet & säkerhet Praktisk boskola Att vara hyresgäst Att

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D

T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D 1 D E C E M B E R 2 0 1 3, N R 9 T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D 2013-12- 01 L E D A R E I D E T H Ä R N U M R E T : J U L E N Ä R P Å 1 J U L S T A D E N G Ö T E B O R G! J U L S T A D E N

Läs mer

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar Information till medlemmar Innehållsförteckning Sida Kontaktuppgifter till styrelsen... 3 Teknisk förvaltning... 4 Ekonomisk förvaltning... 4 Andrahandsuthyrning... 4 Renoveringar och ombyggnationer...

Läs mer

dags för fräschare garage och modernare gård

dags för fräschare garage och modernare gård Rissneleden 17 95 dags för fräschare garage och modernare gård Vi jobbar med förnyelsen patricia persson projektsamordnare Håller i kontakten med hyresgästerna under arbetet med förnyelsen. caroline cerbach

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Information för nyinflyttade. Strandvägen 4-6, Dalbovägen 2-6

Information för nyinflyttade. Strandvägen 4-6, Dalbovägen 2-6 Information för nyinflyttade Strandvägen 4-6, Dalbovägen 2-6 Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Taffeln1 i Edsviken, Sollentuna. Föreningen är belägen i Edsviken nära Sollentuna centrum och består

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla!

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla! & nu då? Jag vill ha snyggare gårdar Det behövs fler affärer Bra att man tagit detta initiativ att förbättra Akalla Naturen i Akalla är helt fantastisk Tydligare trafikstruktur Det behövs en bank i Akalla

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

Gjorde rätt när lägenhet brann. Stockholmshemmet 4. Vinn en fotobok Fler lägenheter i gemensam byteskö Utställning om klimatsmart boende

Gjorde rätt när lägenhet brann. Stockholmshemmet 4. Vinn en fotobok Fler lägenheter i gemensam byteskö Utställning om klimatsmart boende Stockholmshemmet 4 DEC 2009 Vinn en fotobok Fler lägenheter i gemensam byteskö Utställning om klimatsmart boende Bredband i innerstaden Varning för istappar Gjorde rätt när lägenhet brann Julen står för

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Välkommen till Familjehuset!

Välkommen till Familjehuset! Välkommen till Familjehuset! Vad är Familjehuset? Familjehuset är ett akut- utrednings- och behandlingshem för barn och föräldrar. Andledningen till att en familj kommer till Familjehuset varierar. Det

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

DU KAN SJÄLV FÖREBYGGA OLYCKOR

DU KAN SJÄLV FÖREBYGGA OLYCKOR LEKTION1: DU KAN SJÄLV FÖREBYGGA OLYCKOR MÅL OCH FÖRHANDSUPPFATTNINGAR Copyright: 2014 SPEK, Texter: Eevi-Kaisa Yrjölä, Layout: HUVILA Brand & Design, ISBN: 978-951-797-483-7, Kopieringsbegränsning: Det

Läs mer

Nyhetsbrev 12 december 2013

Nyhetsbrev 12 december 2013 Nyhetsbrev 12 december 2013 Husglögg den 18 december Välkommen till julmys och glögg i entrén! Alla nyinflyttade i huset hälsas särskilt välkomna. Kom och lär känna oss i styrelsen, och förhoppningsvis

Läs mer

Välkommen till din student- lägenhet

Välkommen till din student- lägenhet Välkommen till din student- lägenhet Här har vi samlat viktig information om sådant som är bra att veta när du bor hos oss. Hej! Hoppas du ska trivas här. Mimer har 852 studentlägenheter inom olika avstånd

Läs mer

På Brandstationen BAMSEUPPDRAG

På Brandstationen BAMSEUPPDRAG På Brandstationen Rita och berätta om besöket på brandstationen. Ta med dig teckningarna till skolan och ge dem till din lärare. Kanske kan ni skicka in några av klassens teckningar till brandmännen så

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Belysningsskolan. Stämningsfull belysning gör att vi kan fortsätta njuta av trädgården.

Belysningsskolan. Stämningsfull belysning gör att vi kan fortsätta njuta av trädgården. Belysningsskolan 2013 Stämningsfull belysning gör att vi kan fortsätta njuta av trädgården. Se din trädgård som ett extra rum till huset även under årets mörka månader! Vi lägger allt mer tid på våra trädgårdar.

Läs mer

Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster

Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster 2015-07-03 Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster Foto: Håkan Hedqvist Hej! Lite sent på året kommer det första Informationsbladet för 2015. Sommaren i år är även den sen men nu äntligen

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Hyresgästsamråd. Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001. Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10

Hyresgästsamråd. Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001. Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10 Fastighetsutveckling Distrikt Söderort Hyresgästsamråd Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001 Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10 Närvarande Anita Sundh Hyresgäst

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

och även en brandfilt. För mindre brand så kan man lägga brandfilten över och kväva branden. - Men det är bara rekommendationer.

och även en brandfilt. För mindre brand så kan man lägga brandfilten över och kväva branden. - Men det är bara rekommendationer. Brandsäkerhet - Hej Mikael! - Hej Miljko! - Hur är det med dig? - Ja, allting är bra. Och du? - Ja, det är bra. Jag tänkte fråga dig en sak. Har du lite tid? - Absolut. - Ja, jag är ganska ny i Sverige

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Mars 2005 Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

Aktuella bostadsbyggen i Hässleholms tätort

Aktuella bostadsbyggen i Hässleholms tätort Aktuella bostadsbyggen i Hässleholms tätort (Enligt min nuvarande information) Pågående byggen. 1. Björksäter. 72 platser på Särskilt boende. Färdigt om ca 1 år. Privat. 2. Björksäter. Ca 40 Hyreslägenheter

Läs mer

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta & nu då? Jag tycker att skolorna i Tensta är bra... Tensta centrum saknar ett bra café och en bra restaurang... Tensta är absolut inte det ghetto som media och omvärlden vill framställa... Gör parkeringen

Läs mer

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Personligare hem Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Nu gör vi det enklare för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer