Rikshemvärnsrådet Bil 3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rikshemvärnsrådet Bil 3"

Transkript

1 Rikshemvärnsrådet Bil 3 Redovisning av motioner från rikshemvärnsting Rikshemvärnsrådet har under tingsperioden bedrivit ett aktivt arbete med de motioner som tinget 2013 biföll eller där tinget ställde arbetsuppgift till rådet. Rikshemvärnsrådet har via PROD RIKSHV gjort framställningar inom FM HKV i de fall FM regelverk eller inriktning behöver justering för att tillgodose motioners andemening. I andra fall har rikshemvärnsrådet bedrivit eget arbete med de frågor som avses i motioner och på det sättet skapat förutsättningar för frågors utveckling. M 1 Bandvagn i stället för terrängbil 221 till packgrupp i insatskompani Beslut enligt rådet och utskottet, besvarad med utskottets tillägg att rikshemvärnsrådet uppdras bevaka att frågan tas upp i arbetet med KFS18. Ca 500 bv 206 är placerade i HV, någon nyanskaffning inte är planerad. Bv har för närvarande ingen bortre tidsgräns för när de ska utgå ur organisationen. En renodlad organisation med Bv 206 kräver en översyn av KFM (KFS) innan tillförsel av bandvagn till packgrupp i stället för terrängbil 221 kan ske. Motionen är omhändertagen av PROD RIKSHV och kommer att beaktas i framtida arbete med KFM Arbetet med KFM 18 bedöms vara slutfört under M Hv-soldater med behov av glasögon ska utrustas med glasögon med slipade glas för användning med skyddsmask och där skyddsglasögon krävs. Rikshemvärnstinget anser det vara självklart att soldaten har den materiel som krävs för att lösa sina uppgifterenligt KFS. Regler kring detta bör finnas i nästa utgåva av HvH. I HVH kommer regler för nedanstående frågor att publiceras Slipade glas för att bära i skyddsmask Enligt nuvarande bestämmelser tilldelas slipade glas för skyddsmask till rekryter under GMU och till anställd personal som har behov av det. För hemvärnssoldater ska slipade glas till skyddsmask inte tilldelas för fredstida utbildnings- och övningsverksamhet med hänsyn till kostnader och övningsfrekvens. Som konsekvens av ovanstående planeras inköp i samband med beredskapshöjning och enligt förfarande Krigsleveransbesked (KLB).

2 Det är mycket viktigt att samtlig personal i CBRN-pluton kan utöva sin verksamhet/övningar med en funktionell skyddsmask. FM planerar för tilldelning av ovanstående till CBRNplutonerna. 7.3 Slipade glas till skyddsglasögon Skyddsglasögon 06B och Skyddsglasögon 07L har tilldelats utbildningsgrupperna för att nyttjas vid skjutningar med eldhandvapen samt vid strid i bebyggelse (SIB), vilket är ett krav enligt Säkerhetsinstruktion eldhandvapen (SäkI Ehv). Det är i det här avseendet FM inställning att hemvärnssoldater och befäl behandlas i likhet med den anställda delen av FM med avseende till nyttjandefrekvensen. Vid behov tilldelas personal glasögoninsats (skyddsglasögon 07). Hälso- och sjukvårdsenhet (HSE) tilldelar glasögoninsats och remitterar till optiker. M 8 Fästingmedel till hund Beslut enligt rådet och utskottet, bifall FM använder sig av det receptfria preparatet Exspot (droppar). Det gäller för hundar placerade på befattning i hemvärnsförbanden och som deltar i verksamheten i fästingrika områden. Beställs ordinarie väg via OrgE. M 13 Avspärrningsband mm Beslut enligt rådet och utskottet, bifall. Motionärens förslag kommer att inarbetas. PROD RIKSHV behovssätter materiel för avspärrning mm i hemvärnsbataljonernas utrustningslistor. Materielen bör vara tillgänglig om cirka två år. Ej ännu behovsatt. M Skoter på insatskompani Beslut enligt rådet och utskottet, bifall. Enligt IO-14 finns inte skoter i Hv-förbandens organisation. Nyanskaffning för Hv kräver förändringsförslag till materielplan(ff) Behovet av skoter för att kunna fullgöra uppgifter enligt KFS bör värderas på nytt. I och med att erfarenheter från innevarande IO analyseras tas frågan upp i samband med att arbetet med ny KFS genomförs. M 16 Tillförsel av 1st Tgsläpkärra 1T MT 1922 till samtliga SoT-troppar i bv-burna Hv-förband Beslut enligt utskottet, besvarad med tillägget att frågan ska beaktas i arbetet med KFS18.

3 PROD RIKSHV har tidigare i samverkan med PROD ARMÉ berett ärendet i samband med KFS -14. Ärendet är då avfört. Inom FM finns ej fler släp att fördela och nyanskaffning är inte planerad. FM behöver verifiera lastningsbehovet vid insatskompanierna. Vid arbetet med ny KFS ses behovet över ånyo. M 26 Införskaffande av mindre storlek på skyddshandskar än nuvarande storlek S. Beslut enligt utskottet, bifall, med tillägget att all personal i FM ska behandlas lika Motionärens vilja kommer att inarbetas. PROD RIKSHV behovssätter mindre storlek på skyddshandske, än storlek S, i hemvärnsbataljonernas och funktionsplutoners utrustningslistor. Materielen bör vara tillgänglig om cirka två år. Ej ännu behovsatt. M 27 Lämplig sambandsutrustning till HV Flyget Beslut enligt utskottet, besvarad, med tillägget att Rikshemvärnsrådet bevakar att frågan tas upp i arbetet med KFS18. Sambandsmateriel för flyggrupperna kommer att analyseras i samband med krigsförbandmålsättningsarbetet som genomförs PROD RIKSHV kommer utgående från krigsförbandmålsättningen behovssätta ändamålsenlig sambandsmateriel på flyggruppernas utrustningslistor. Just nu Rakel tillförd. M 32 Hölster för flygbruk HV Flyget. Beslut enligt utskottet, bifall, med tillägget att all personal ska ha vapnet lätt gripbart. PROD RIKSHV kommer att behovsätta hölster enligt motionärens förslag. Ej ännu behovsatt. M 35 Mässdräkt till hemvärnet. Beslut enligt rådet och utskottet, bifall, med utskottets tillägg att det är av stor vikt att FM har samma syn på all personal. Rikshemvärnsrådet har med framgång drivit frågan och formuleringar som ger hemvärnsbefäl fr.o.m 1 sergeants grad rätt att bära mässdräkt ligger nu för beslut inom högkvarteret. E 4 Särskild befattningspeng för fordonsansvarig på pluton Beslut enligt rådet och utskottet, avslag med utskottets tillägg att det är viktigt att upphandlingar genomförs på ett korrekt sätt. Arbeten pågår inom bl.a PROD RIKSHV i syfte att klarlägga ersättningsformer då hemvärnssoldater utför arbeten inom FM. Arbetet med ett logistikkoncept för hemvärnet syftar också till att klarlägga olika ansvar inom logistikområdet.

4 E 7 Förenkla för soldaten att lämna in underlag för dagpenning. Rikshemvärnstinget anser att automatisk överföring av SGI uppgifter bör undersökas och om möjligt därefter införas. PROD RIKSHV har överlämnad motionen till FMLOG SFE ( ) med inriktning att ärendet skall införas i nästkommande integrationer mellan Försäkringskassan och PRIO. Ärendet har ärendenummer Autoöverföring av SGI från FK till PRIO för Hv. E 8.1, E 8.3 Anpassning av arvode till instruktörer Beslut enligt utskottet, bifall med följande tillägg: Rådet uppdras att arbeta för att ta fram en annan ersättningsform som är bättre anpassad till dagens utbildningssystem, och att en sådan ersättningsform tillämpas likadant över hela landet. I samband med införandet av nytt utbildningssystem (KFÖ-systemet) och därtill kopplat nytt ersättningssystem har bland annat övnings- och utbildningsverksamheten ändrat karaktär. Vidare har nyttjandet av hemvärnspersonal till olika uppgifter och verksamheter förändrats och till del ökat. Ersättningsformen instruktörsarvode, har nyttjats för fler verksamheter och fler personalkategorier än den ursprungligen var tänkt för. Vid Försvarsmakten pågår en inventering av olika ersättningsformer kopplat mot olika verksamheter för hemvärnspersonal. Resultatet av detta arbete kommer att tydliggöra vilken ersättningsform som skall utgå vid viss verksamhet i syfte att ensa ersättningen i hela landet. Detta kan i vissa verksamheter innebära växling från arvode till lön. Resultat och definitioner kommer att inarbetas i nästkommande utgåva av HvH vilken planeras utges ut vid årsskiftet 2015/16. O 2 Förslag kring befattningen C HVSTABS/TROSSTROPP. Beslut enligt rådet och utskottet, avslag med utskottets tillägg att frågan är viktig och bör beaktas i kommande utredningar. PROD RIKSHV har i nuläget ingen avsikt att justera befattningar enl. IO 14 med vidhängande ersättningssystem. Vid därefter kommande översyner av organisationen kommer förslaget att beaktas ånyo. O 5 Hundtjänstbefälen skall ha egen tjänstehund, som har befattning i Hemvärnet. Beslut enligt utskottet, avslag med tillägget att frågan bör beaktas i kommande utredningar gällande hundtjänstbefälens utbildningsgång och rekrytering av dessa. På PROD RIKSHV pågår ett arbete där eventuell tillförsel av reservhund på hundtjänstbefälet är ett alternativ. Rikshemvärnschefens beslut i frågan tas under krigsförbandsmålsättningsarbetet under

5 O 7 Typinsatser Beslut enligt rådet och utskottet, avslag med tillägget att utskottet vill trycka på sista meningen i rådets yttrande att frågan bör vara vägledande i kommande utredningar. PROD RIKSHV kommer att överse definitionen av för hemvärnsförbandens dimensionerande typfall under krigsförbandsmålsättningsarbetet under O 9 Förslag till åtgärd för upprätthållande av kompetens inom kustnära båtpluton. Beslut enligt utskottet, avslag med tillägget att behovet av utbildningstid för båtplutonerna bör utredas. PROD RIKSHV kommer att överse förbanden inom krigsförbandsmålsättningsarbetet under PROD RIKSHV inriktning är att endast smärre förändringar kommer att genomföras. Förslaget beaktas i arbetet med krigsförbandmålsättningarna. Anpassning av utbildningsverksamheten med avseende på årstidsvariationer ska hanteras lokalt inom ramen för C OrgE verksamhet. U 1 Deltids GMU Beslut enligt utskottet, avslag med följande tillägg: utskottet förordar att största delen av GMU genomförs under sommarperioden. FM HKV arbetar just nu med en ny grundutbildning (GU-ny 4-7 mån) för hemvärnet. I detta skede är inte uppdelat genomförande planerat. GU-ny kommer under 2015 att färdigställas som system, under andra halvan 2016 kommer GU-ny att implementeras och först därefter när systemet är taget i drift kan eventuella varianter på systemet bli aktuella. U 3 Förändra Kompetensprovet för AK4B. Beslut enligt utskottet, besvarad genom att utvärdering av provet pågår. Tinget kräver att nya direktiv levereras under Nytt kompetensprov infört och tillämpas. U 7 Förtydliga HVSS kursbeskrivningar till Civilt språk. Beslut enligt utskottet, bifall med följande tillägg: rikshemvärnsrådets yttrande besvarar inte frågan att kursbeskrivningen bör vara lättförståelig för att den enskilde och arbetsgivaren skall se nytta och bevilja ledighet för utbildningen HvSS kommer att presentera kurserna på den nya hemsidan på ett sätt som gör det mer begripligt för både framtida kursdeltagare och deras arbetsgivare. Detta kommer att bidra till att bättre möjligheter erbjuds för varje soldats samverkan med sin arbetsgivare angående

6 ledigheter för vidareutbildning inom hemvärnssystemet. Arbetet pågår och den nya hemsidan tas i drift under hösten -15. P 1 Enhetlig resepolicy inom Försvarsmakten. Beslut enligt rådet och utskottet, besvarad, med utskottets tillägg att det är viktigt att alla utbildningsgrupper känner till dessa bestämmelser. C PROD RIKSHV har behandlat frågan vid utbildningsgruppchefsmötet under P 2 FM-legitimation till bataljonsledningar och kompaniledningar i HV/NS. Beslut enligt utskottet, bifall med noteringen att kostnaden inte alls är omotiverad hög. Det är viktigt att vi visar att vi är samma Försvarsmakt. Frågan har drivits mot MUST och en hemställan om ändring i en FIB (Försvarsmaktens interna bestämmelser) som reglerar denna fråga har gjorts. MUST har svarat på denna hemställan med att de inte avser att göra någon omedelbar översyn eller justering av nämnda FIB, dock är en översyn inplanerad till P Extra Hv-soldater/ Medge placering av GSS-T som extra hemvärnssoldat. Proposition att P behandlas gemensamt, bifall. Beslut enligt utskottet, bifall med tillägget att rikshemvärnsrådet åläggs arbeta för en lösning på frågeställningen då detta är ett rikstäckande problem. Ärendet är ånyo berett inom PROD RIKSHV och ingenting har framkommit som föranleder ett nytt beslut i frågan. Varken personal eller ekonomi finns för att kunna hantera detta på det sätt motionens andemening fordrar. P 6 Nyrekryterad avtalspersonal. Beslut enligt utskottet, besvarad med följande tillägg: rikshemvärnsrådet uppdras att arbeta för att ta fram ett kontrakt som medger placering på hemvärnsförband under befattningsutbildning. Utbildningsavtal är infört för nyrekryterad avtalspersonal vilket bedöms tillgodose förslagsställarens önskemål. P 9 Rättssäkerhet för personal i hemvärnet. Beslut enligt utskottet, besvarad med följande tillägg: rättssäkerheten för personal inom Hemvärnet måste förbättras. RiksHvrådet uppdras att aktivt jobba med frågan samt avrapporterar till kommande ting hur arbetet har fortskridit. Rikshemvärnsrådet har tillsatt en arbetsgrupp som behandlat frågan. Bl a denna motions innehåll har lett fram till att utbildningsinsatser genomförts vid rikshemvärnschefens årliga

7 möte med C OrgE. Rikshemvärnsrådet avser att tydliggöra problembilden och tydliggöra vikten av att frågor av denna art hanteras på ett rättssäkert sätt och med beaktande av den sekretess som följer med ärenden av personlig karaktär. U 8 Gemensam utbildningsportal. Beslut enligt utskottet, avslag med tillägget att rikshemvärnsrådet ges i uppdrag att analysera förutsättningarna för en gemensam utbildningsportal. FM-it slearning införs löpande och kursutbudet i portalen ökar ständigt. Detta och en del av den nya hemsidan med inloggning där bland annat styrdokument och regelverk kommer att vara tillgänglig bedöms tillgodose motionärens önskan på sikt. U 15 Ungdomsutbildning meriterande inför GMU. Beslut enligt utskottet, bifall med tillägget att rikshemvärnsrådet uppdras att tillsätta en arbetsgrupp som driver frågan. I och med att direktantagning gäller för sökande till GMU, vilket innebär att om den sökande klarar grundkraven och det finns plats på den utbildning denne söker så erbjuds hen en plats. I och med detta så finns det inte längre någon möjlighet till meriterande utbildningar eller funktioner. För närvarande så genomförs en utredning i Försvarsmakten om hur ungdomsverksamheten i Försvarsmakten skall bedrivas framgent. I det arbetet hör frågan om meritering av ungdomsverksamhet hemma. U Validering av civila meriter. Rikshemvärnstinget anser att beskrivning av hur ett valideringsärende ska gå till läggs till i rikshemvärnschefens anvisningar. Validering av hemvärnspersonalens kompetenser ska följa de regler och riktlinjer som finns för övrig personal inom Försvarsmaktens. Det finns ingen automatik i att en individ får sin kompetens in validerad i Försvarsmaktens system. Det är upp till Försvarsmakten att bedöma huruvida kompetensen behöver valideras utifrån Försvarsmaktens/befattningens behov eller inte. T.ex. är det rimligt att en person som är kranförare i det civila kan bli in validerad för att hantera Försvarsmaktens kranar. Men det är däremot inte rimligt att en båtmekaniker får sitt civila skoterförarbevis validerat eftersom det inte behövs för befattningen. PROD RIKSHV stödjer motionärens förslag och avser att inarbeta försvarsmaktens processer i detta avseende i kommande anvisningar för Hemvärnet. Är införd i anvisningar och HvH.

8 U 17 Alternativa utbildningsvägar. Beslut enligt utskottet, besvarad med följande tillägg: rikshemvärnsrådet uppdras att aktivt delta i arbetet med utformande av distansutbildning och nyttjande av modern teknik. Rikshemvärnsrådet tillsatte under 2014 en arbetsgrupp med uppgift att studera möjligheterna till utveckling av informationstjänsten bl a avseende det motionären föreslår. Arbetsgruppens arbete har bl a lett till att hemvarnet.se utvecklas och får en helt ny funktionalitet, den nya hemsidan tas i drift under Arbetsgruppen har därutöver undersökt FM:s användning av distansutbildningsstödet FM its-learning. Redan idag använder sig HvSS av FM Its-learning i en del av sina utbildningar och fler tillförs efterhand. FM its-learning och den nya hemsidan bidrar båda till att förbättra situationen särskilt avseende det som motionären föreslår.

Motion om att lägga KFÖ/SÖF på andra veckodagar

Motion om att lägga KFÖ/SÖF på andra veckodagar RIKSHEMVÄRNSRÅDET MOTION 2015 Beteckning UTB 01 Sida 1 (2) Insänd av Pär Ahlgren, 251. Insatskompaniet (Svartlösa) Motion om att lägga KFÖ/SÖF på andra veckodagar Förslag: Att längre övningar som nuvarande

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2017-02-21 ADM Sida 1 (16) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Kn. Fredrik Wilson, PlutC FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 296.CBRNpluton MOTIONSKATEGORI Administration

Läs mer

Ersättare i rikshemvärnsrådet, deltagande i rådsmöten

Ersättare i rikshemvärnsrådet, deltagande i rådsmöten MED 01A Sida 1 (2) 243. bevakningskompaniet (Engelbrekt) Ersättare i rikshemvärnsrådet, deltagande i rådsmöten Att samtliga valda ersättare i rikshemvärnsrådet ges möjlighet att deltaga i varje möte med

Läs mer

Motion till rikshemvärnsting 2013

Motion till rikshemvärnsting 2013 Motion till rikshemvärnsting 2013 Insänd av: Korp. Andrew Wallace, 131 insatskompani. U 1 Ärendemening: Deltids GMU Förslag: GMU är indelade i sju projekt under 85 dagar. Rekryterna utbildas inte under

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2017-02-21 ADM 01A Sida 1 (2) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Kn. Fredrik Wilson, PlutC FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 296.CBRNpluton MOTIONSKATEGORI Administration

Läs mer

Ny organisation av Stab och trosstropp vid insatskompanier

Ny organisation av Stab och trosstropp vid insatskompanier RIKSHEMVÄRNSRÅDET MOTION 2015 Beteckning ORG 01A Sida 1 (3) Insänd av Anton Hillberg, Kvm 121.Hv-Insatskompaniet, fd Stab och trosstroppchef Ny organisation av Stab och trosstropp vid insatskompanier Förslag:

Läs mer

Förslag : Den ersättning som utbetalas till den enskilde för fullgörande av avtalstid skall motsvara förlorad arbetsförtjänst.

Förslag : Den ersättning som utbetalas till den enskilde för fullgörande av avtalstid skall motsvara förlorad arbetsförtjänst. 2009: E 1,1 Insänd av: Piteå Älvdals Hemvärnsbataljon/bataljonsstaben Ärendemening Ersättning för förlorad arbetsförtjänst Förslag : Den ersättning som utbetalas till den enskilde för fullgörande av avtalstid

Läs mer

Förslag : Den ersättning som utbetalas till den enskilde för fullgörande av avtalstid skall motsvara förlorad arbetsförtjänst.

Förslag : Den ersättning som utbetalas till den enskilde för fullgörande av avtalstid skall motsvara förlorad arbetsförtjänst. 2009: E 1,1 Insänd av: Piteå Älvdals Hemvärnsbataljon/bataljonsstaben Ärendemening Ersättning för förlorad arbetsförtjänst Förslag : Den ersättning som utbetalas till den enskilde för fullgörande av avtalstid

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2016-11-01 ERS 01 Sida 1 (2) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Kristian Göransson FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 491 komp MOTIONSKATEGORI Ersättningar RUBRIK Utbetalning

Läs mer

Motion till rikshemvärnsting 2013 E 1

Motion till rikshemvärnsting 2013 E 1 Motion till rikshemvärnsting 2013 E 1 Insänd av : 19. hemvärnsbataljonen Arvodering av stf gruppchef Förslag: Högre arvode för stf gruppchef Motiv: Som stf ska man alltid kunna gå in och ta över om chef

Läs mer

Motion E 1. MD-grupptingets yttrande och beslut : Motion om instruktörsarvodets höjning

Motion E 1. MD-grupptingets yttrande och beslut : Motion om instruktörsarvodets höjning Motion E 1 Motion 2005 : E 1 Insänd av : Livgardesgruppen/Hemvärnsbataljon Arlanda Höjning av nivån på instruktörsarvodet Förslag : Att höja nuvarande nivå på instruktörsarvodet Motiv : Det blir allt svårare

Läs mer

Kompletterande anvisningar inför dialoger 2008

Kompletterande anvisningar inför dialoger 2008 Kompletterande anvisningar inför dialoger 2008 Inledning I samband med 2007 års tilldelning av medel från Försvarsmakten uppstod förändringar i principer för tilldelning av medel och dialoger. Det har

Läs mer

Plusavtalspersonal skall tilldelas likvärdig utrustning samtidigt som Insatsavtalspersonal.

Plusavtalspersonal skall tilldelas likvärdig utrustning samtidigt som Insatsavtalspersonal. Motion 2005 : MT 7 MT 7 Insänd av : Björn Ljungström, C 1:a Plut. Partille Kompani Plusavtalspersonal skall tilldelas likvärdig utrustning samtidigt som Insatsavtalspersonal. Förslag: Idag borde Plusavtalspersonal

Läs mer

Utbildningsanvisningar 2008 Utgåva 2 och inriktning för 2009 2010

Utbildningsanvisningar 2008 Utgåva 2 och inriktning för 2009 2010 Sida 1 (9) Sändlista Ert tjänsteställe, handläggare Ert datum Er beteckning Chefen / C utbildningsgrupp Vårt tjänsteställe, handläggare Vårt föregående datum Vår föregående beteckning övlt Håkan Nordfors

Läs mer

Förtydligande ang hemvärnslarm

Förtydligande ang hemvärnslarm ERS 01A Sida 1 (2) Lars Ahlgren 401:a IK Förtydligande ang hemvärnslarm Jag föreslår att man inom HV förtydligar vad för ersättning man får ut vid ett HV larm och alltså i ett skarpt läge. T ex kan man

Läs mer

Motion till rikshemvärnsting 2013 P 1

Motion till rikshemvärnsting 2013 P 1 Motion till rikshemvärnsting 2013 P 1 Insänd av: Janne Näsvall Fältjägarbataljonen Ärendemening: Enhetlig resepolicy inom Försvarsmakten Förslag: Låt Hemvärnets personal omfattas av den resepolicy som

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2016-11-01 ERS Sida 1 (20) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Kristian Göransson FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 491 komp MOTIONSKATEGORI Ersättningar RUBRIK ERS 01 -

Läs mer

Försvarsmaktens svar på uppdrag till Försvarsmakten angående personalförsörjning

Försvarsmaktens svar på uppdrag till Försvarsmakten angående personalförsörjning 2013-08-26 23 321:55190 Sida 1 (5) Försvarsmaktens svar på uppdrag till Försvarsmakten angående personalförsörjning Inledning Den 1 januari 2013 intog Försvarsmakten den organisation (FMORG13) som var

Läs mer

Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal, GU-F

Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal, GU-F Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal, GU-F Syfte med GU-F Grundläggande soldatutbildning för medlemmar i frivilliga försvarsorganisationer som skall bemanna särskilda befattningar i första

Läs mer

Motion till rikshemvärnsting 2013 IR 1

Motion till rikshemvärnsting 2013 IR 1 Motion till rikshemvärnsting 2013 IR 1 Insänd av: Rekryteringsrådet Skaraborg (38 samt 39 Bat) Ärendemening på motionen skrivs in i rutan nedan! Ny hemsida för Hemvärnets rekrytering och internkommunikation

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Rikshemvärnsrådet 2013-11-30,--12-01 på HvSS. Johannes Jeppsson. Carina Blomqvist.-Liljegren. Richard Wachtmeister

Protokoll från sammanträde med Rikshemvärnsrådet 2013-11-30,--12-01 på HvSS. Johannes Jeppsson. Carina Blomqvist.-Liljegren. Richard Wachtmeister RIKSHEMVÄRNSRÅDET Hemvärnsombudsmannen 107 85 STOCKHOLM Tel. 08-788 85 49 (direkt) Telefax 08-664 57 90 Besöksadress: Banérgatan 62 Tre Vapen. Nr: Stockholm 2014-04-10 Sid 1 (1) Protokoll från sammanträde

Läs mer

Försvarsmaktens redovisning med anledning av regeringens beslut avseende Försvarsstrukturutredningen

Försvarsmaktens redovisning med anledning av regeringens beslut avseende Försvarsstrukturutredningen 2012-03-01 23 250:52238 Sida 1 (5) Försvarsdepartementet och sändlista Ert tjänsteställe, handläggare Ert datum Er beteckning Vårt tjänsteställe, handläggare Vårt föregående datum Vår föregående beteckning

Läs mer

Lathund. Personalförsörjningsnämnden (PFN)

Lathund. Personalförsörjningsnämnden (PFN) Lathund Personalförsörjningsnämnden (PFN) Lathund om PFN Denna broschyr är framtagen för dig som sitter i Förvarsmaktens samverkansgrupper, i vilka ni arbetar med personalförsörjningsfrågor. Se det som

Läs mer

Kommittédirektiv. Försvarsmaktens personalförsörjning. Dir. 2013:94. Beslut vid regeringssammanträde den 24 oktober 2013

Kommittédirektiv. Försvarsmaktens personalförsörjning. Dir. 2013:94. Beslut vid regeringssammanträde den 24 oktober 2013 Kommittédirektiv Försvarsmaktens personalförsörjning Dir. 2013:94 Beslut vid regeringssammanträde den 24 oktober 2013 Sammanfattning En särskild utredare ska föreslå hur Försvarsmaktens personalförsörjning

Läs mer

Rapport. RIKSHEMVÄRNSRÅDET Datum Beteckning Ting 2017 Sida 1 (15)

Rapport. RIKSHEMVÄRNSRÅDET Datum Beteckning Ting 2017 Sida 1 (15) Rapport RIKSHEMVÄRNSRÅDET Datum Beteckning 2017-10-10 Ting 2017 Sida 1 (15) Redovisning av motioner från rikshemvärnsting 2015. Rikshemvärnsrådet har under tingsperioden bedrivit ett aktivt arbete med

Läs mer

Kommittédirektiv. Frivillig försvarsverksamhet. Dir. 2008:2. Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2008

Kommittédirektiv. Frivillig försvarsverksamhet. Dir. 2008:2. Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2008 Kommittédirektiv Frivillig försvarsverksamhet Dir. 2008:2 Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2008 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ska lämna förslag om den frivilliga försvarsverksamhetens

Läs mer

Ny organisation av Stab och trosstropp vid insatskompanier

Ny organisation av Stab och trosstropp vid insatskompanier RIKSHEMVÄRNSRÅDET MOTION 2015 Beteckning ORG 01A Sida 1 (3) Insänd av Anton Hillberg, Kvm 121.Hv-Insatskompaniet, fd Stab och trosstroppchef Ny organisation av Stab och trosstropp vid insatskompanier Förslag:

Läs mer

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FIB 2003:1 Utkom från trycket 2003-04-22 Försvarsmaktens interna bestämmelser om skadereglering; beslutade den 8 april 2003. Försvarsmakten föreskriver följande. Inledande

Läs mer

LEDNINGSREGEMENTET Datum Beteckning 2011-11-15 24 643:51571 Sida 2 (7)

LEDNINGSREGEMENTET Datum Beteckning 2011-11-15 24 643:51571 Sida 2 (7) 2011-11-15 24 643:51571 Sida 1 (7) Länsstyrelsen Uppsala län 751 86 UPPSALA Ert tjänsteställe, handläggare Ert datum Er beteckning Lars Andersson Dnr 551-10605-08 Vårt tjänsteställe, handläggare Vårt föregående

Läs mer

Smst motioner utbildning 2007

Smst motioner utbildning 2007 Smst motioner utbildning 2007 Mot nr Rubrik Insänt av RIKSHV RiksHvR Tinget U 1 Gradbeteckning=Utbnivå! Säkerhet för KRAG Hvråd Rikets försvar att visa. U 2 Datastöd - Utökad information i PLIS Dalarådet

Läs mer

Yttrande till kommunrevisionen över granskning av attester för utbetalningar

Yttrande till kommunrevisionen över granskning av attester för utbetalningar KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Backlund Thomas Datum 2018-05-22 Diarienummer KSN-2018-1368 Kommunstyrelsen Yttrande till kommunrevisionen över granskning av attester för utbetalningar Förslag till

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2016-11-01 MTR 01A Sida 1 (3) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Kristian Göransson FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 491 komp MOTIONSKATEGORI Materiel RUBRIK Tillförsel

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2016-11-01 UTB 01 Sida 1 (3) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Christopher Swanson FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 492.insatskompaniet MOTIONSKATEGORI Utbildning RUBRIK

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2017-05-16 ORG Sida 1 (24) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Johann Sjöberg FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 22 HvBat MOTIONSKATEGORI Organisation RUBRIK ORG 01 - Utöka

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2016-11-01 UTB 01 Sida 1 (3) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Christopher Swanson FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 492.insatskompaniet MOTIONSKATEGORI Utbildning RUBRIK

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.35. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annette Hallberg (S) tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Försvarsmakten är en Det Finns Flera vägar in till en DeltiDstjänstgöring: information till arbetsgivare:

Försvarsmakten är en Det Finns Flera vägar in till en DeltiDstjänstgöring: information till arbetsgivare: Soldat, sjöman ELLER gruppbefäl PÅ deltid? Nya möjligheter att kombinera din karriär Att tjänstgöra i Försvarsmakten innebär stora möjligheter till utveckling. Du får möjlighet att växa som person samtidigt

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 B Avseende dubbelt ordförandeskap Motionärer: Petra Höglund, Krystyna Öbom, Tina Niinisalo, Bengt Franzino och Ashraf Nasseri Representantskap 2014 beslutade om att

Läs mer

Motion till Rikshemvärnsting 2013 M 1

Motion till Rikshemvärnsting 2013 M 1 Motion till Rikshemvärnsting 2013 M 1 Insänd av: Kn Olle Dahlberg Ångermanlands Hemvärnsbataljon Bandvagn i stället för terrängbil 221 till packgrupp i insatskompani Förslag: Att packgrupp på insatskompani

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2016-11-01 ÖVR 01 Sida 1 (2) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Johannes Jeppsson FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 49.bat, Norra skånska bataljonen, stab MOTIONSKATEGORI

Läs mer

48 Svar på motion - Underlätta rekrytering genom kombitjänster (KSKF/2016:222)

48 Svar på motion - Underlätta rekrytering genom kombitjänster (KSKF/2016:222) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-03-07 Sida 1(3) 48 Svar på motion - Underlätta rekrytering genom kombitjänster (KSKF/2016:222) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen bifalles.

Läs mer

KFS14 för Hemvärns-CBRN-pluton Typförband: 67116H

KFS14 för Hemvärns-CBRN-pluton Typförband: 67116H Sida 1 (12) KFS14 för Hemvärns-CBRN-pluton Typförband: 67116H 1. BAKGRUND... 2 2. TAKTISKA KRAV... 3 2.1. ALLMÄNT... 3 2.2. UPPGIFTER... 3 2.3. KRAV PÅ LEDNINGSFUNKTION... 4 2.4. KRAV PÅ UNDERRÄTTELSEFUNKTION...

Läs mer

En lag om upphandling av koncessioner (SOU 2014:69)

En lag om upphandling av koncessioner (SOU 2014:69) FÖRSLAG TILL YTTRANDE Vårt dnr: Bilaga 2014-12-12 JU Förbundsjurist Eva Sveman Adress En lag om upphandling av koncessioner (SOU 2014:69) Sammanfattning SKL tillstyrker att koncessioner regleras i en särskild

Läs mer

Återaktivering av mönstring och grundutbildning med värnplikt den svenska modellen

Återaktivering av mönstring och grundutbildning med värnplikt den svenska modellen Återaktivering av mönstring och grundutbildning med värnplikt den svenska modellen Nordisk konferens i Helsingfors den 12-14 juni 2017 Försvarsdepartementet 1 Agenda Utmaningar En robust personalförsörjning

Läs mer

Avsteg för kompanimärken på m/90 höger arm

Avsteg för kompanimärken på m/90 höger arm ÖVR 01 Sida 1 (1) : C 17.hvbat Mj Lasen Avsteg för kompanimärken på m/90 höger arm Beslut om medgivande att bära kompanimärke på m/90 höger arm. Idag kan hvsoldaten endast visa sin förbands (kompani) tillhörighet

Läs mer

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER

FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FÖRSVARSMAKTENS INTERNA BESTÄMMELSER FIB 2008:3 Utkom från trycket 2008-09-04 Försvarsmaktens interna bestämmelser om signalskyddstjänsten; beslutade den 29 augusti 2008. Försvarsmakten föreskriver följande.

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2016/17:FPM50. Ny förordning om spritdrycker. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Näringsdepartementet

Regeringskansliet Faktapromemoria 2016/17:FPM50. Ny förordning om spritdrycker. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Näringsdepartementet Regeringskansliet Faktapromemoria Ny förordning om spritdrycker Näringsdepartementet 2017-01-03 Dokumentbeteckning KOM(2016) 750 Förslag till Europaparlamentets och rådets förordning om definition, presentation

Läs mer

ARVODES UTREDNINGEN BESLUTAD AV BYGGNADS KONGRESS 2014

ARVODES UTREDNINGEN BESLUTAD AV BYGGNADS KONGRESS 2014 ARVODES UTREDNINGEN BESLUTAD AV BYGGNADS KONGRESS 2014 BAKGRUND På kongressen 2010 behandlades ett par motioner vilka tog upp frågan om fackliga företrädares arvoden och extra inkomster i samband med styrelseuppdrag.

Läs mer

Åtgärder som vidtagits eller planeras att vidtas för att effektivisera Försvarsmaktens logistik

Åtgärder som vidtagits eller planeras att vidtas för att effektivisera Försvarsmaktens logistik Sida 1 (7) Åtgärder som vidtagits eller planeras att vidtas för att effektivisera Försvarsmaktens logistik Innehållsförteckning 1. Regeringsbeslut 2007-04-03, Fö2006/2992/MIL, Försvarsmaktens åtgärder

Läs mer

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresor

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresor Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-08-05 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22 Reviderade riktlinjer

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB SKÅNE

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB SKÅNE 1 (5) INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I INLEDNING Enligt HSB kod för föreningsstyrning bör föreningsstämmans beslut vid val av valberedning, styrelse, föreningsgranskare samt föreningsvald revisor om det

Läs mer

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017

Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 2016-11-01 MTR 01-24 Sida 1 (82) Motionsformulär Rikshemvärnsting 2017 MOTIONÄR (Förslagställarens namn) Kristian Göransson FÖRBAND/ENHET (tex 243. komp) 491 komp MOTIONSKATEGORI Materiel RUBRIK MTR 01A

Läs mer

STOCKHOLM 2008-09-12. Officersförbundets remissvar Utveckling av tvåbefälssystem. Allmänt. Svar på remissfrågor. Försvarsmakten.

STOCKHOLM 2008-09-12. Officersförbundets remissvar Utveckling av tvåbefälssystem. Allmänt. Svar på remissfrågor. Försvarsmakten. Sida 1/8 Diarienr: Försvarsmakten ProdS STOCKHOLM 2008-09-12 Officersförbundets remissvar Utveckling av tvåbefälssystem (HKV 16300:67260) Allmänt Officersförbundet delar i allt väsentligt grunderna i förslaget.

Läs mer

Komplettering till särskilda förmåner vid grundläggande officersutbildning inom Försvarsmakten (1 bilaga)

Komplettering till särskilda förmåner vid grundläggande officersutbildning inom Försvarsmakten (1 bilaga) 2017-02-20 FM2016-10631:6 Sida 1 (5) Sändlista Ert tjänsteställe, handläggare Ert datum Er beteckning Vårt tjänsteställe, handläggare Vårt föregående datum Vår föregående beteckning PROD UTB, Martin Kjell,

Läs mer

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag REGLER Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag Diarienummer: KS/2014:158 Beslutas av: kommunfullmäktige

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2006:12 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2004:34 av Margaretha Herthelius m fl (fp) om att öka möjligheten för anställda att orka arbeta kvar längre Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Nu även med regionala kurser!

Nu även med regionala kurser! Nu även med regionala kurser! Välkommen på kurs med Försvarsutbildarna Varje kurs med Försvarsutbildarna är unik beroende på ämnesområde, deltagare, utbildningsplats och lärare. En viktig gemensam nämnare

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Remiss av Betänkandet " På lika villkor! Delaktighet, jämlikhet och effektivitet i hjälpmedelsförsörjningen SOU 2017:43

Remiss av Betänkandet  På lika villkor! Delaktighet, jämlikhet och effektivitet i hjälpmedelsförsörjningen SOU 2017:43 Äldreförvaltningen Utvecklingsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-24 Handläggare Annica Dominius Telefon: 0850836237 Till Äldrenämnden den 19 september Remiss av Betänkandet " På lika villkor!

Läs mer

Välkommen på kurs hos oss

Välkommen på kurs hos oss Patrullhund Välkommen på kurs hos oss Svenska Brukshundklubben är en frivillig försvarsorganisation. På uppdrag av Hemvärnet inom armén rekryterar och utbildar vi hundar och personal till Försvarsmaktens

Läs mer

Första socialförsäkringsutskottets betänkande. 2014:1SfU1. Socialförsäkringsfrågor. Motioner. 2014:1SfU1

Första socialförsäkringsutskottets betänkande. 2014:1SfU1. Socialförsäkringsfrågor. Motioner. 2014:1SfU1 Första socialförsäkringsutskottets betänkande Socialförsäkringsfrågor behandlar i detta betänkande 4 motioner. Motioner Motion 2014:1Sf21Fr, Båda föräldrarna måste ta lika mycket föräldraledighet av klass

Läs mer

Administration patrullhundskurs internat

Administration patrullhundskurs internat Administration patrullhundskurs internat Ansöka om kurs Distrikt som önskar starta patrullhundskurs internat kontaktar produktionsledaren via tjanstehund@brukshundklubben.se senast den 15 augusti för att

Läs mer

Insänd av : Thomas Ericsson och Dennis Wihlstrand från Blekingegruppen.

Insänd av : Thomas Ericsson och Dennis Wihlstrand från Blekingegruppen. Motion 2007 : (Klassas/numreras av Rikshv) E 1 Insänd av : Thomas Ericsson och Dennis Wihlstrand från Blekingegruppen. Befattningspeng till stf gruppchef Förslag :Befattningsarvorde för stf gruppchef Motiv

Läs mer

Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap erfarenheter från första året med nya utbildningen

Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap erfarenheter från första året med nya utbildningen samhällsskydd och beredskap PM 1 (5) Enheten för utbildningssamordning Henrik Berglind Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap erfarenheter från första året med nya utbildningen Bakgrund

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

PLAN WEBBORGANISATION MIUN.SE

PLAN WEBBORGANISATION MIUN.SE MITTUNIVERSITETET Styrdokument PLAN WEBBORGANISATION MIUN.SE DNR MIUN 2013/1089 Publicerad: 2013-06-27 Beslutsfattare: Universitetsdirektör Yasmine Lindström Handläggare: Kicki Strandh Beslutsdatum: 2013-06-19

Läs mer

Reservation Motion av Magnus Olsson (SD) om kompensation vid sjukdom för anställda inom barnomsorg och vård och omsorg i Malmö stad

Reservation Motion av Magnus Olsson (SD) om kompensation vid sjukdom för anställda inom barnomsorg och vård och omsorg i Malmö stad Reservation Personalberedningen 2014-03-12 Ärende: 3 STK-2013-895 Motion av Magnus Olsson (SD) om kompensation vid sjukdom för anställda inom barnomsorg och vård och omsorg i Malmö stad Vi yrkade på att

Läs mer

Personalredovisning för Försvarsmakten efter genomförd planering

Personalredovisning för Försvarsmakten efter genomförd planering 2014-05-28 FM2013-546:13 Sida 1 (10) Personalredovisning för Försvarsmakten efter genomförd planering 1. INLEDNING... 2 2. PERSONALVOLYMER TOTALT... 2 3. PLANERAT BEHOV AV PERSONAL 2015-2017... 2 GMU...

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2003:53 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2003:13 av Cecilia Carpelan (fp) om distriktssköterskor på apotek Föredragande landstingsråd: Inger Ros Ärendet Motionären föreslår

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

INFÖR FÖRENINGSSTÄMMAN 2017

INFÖR FÖRENINGSSTÄMMAN 2017 HSB Brf Björklången 2017-04-09 INFÖR FÖRENINGSSTÄMMAN 2017 Stämmohandlingar Så snart handlingarna till stämman är färdigställda kommer de att läggas upp på vår hemsida www.bjorklangen.se. Önskar du handlingarna

Läs mer

Överenskommelse om kommunernas arbete med civilt försvar

Överenskommelse om kommunernas arbete med civilt försvar 1 (13) Överenskommelse om kommunernas arbete med civilt försvar 2018-2020 2 (13) Innehållsförteckning 1. Överenskommelse... 3 1.1 Målbild för perioden 2018 till 2020... 4 1.2 Ersättning... 4 1.3 Myndigheternas

Läs mer

Ett återinförande av begreppet normalt förekommande arbete

Ett återinförande av begreppet normalt förekommande arbete Socialförsäkringsutskottets betänkande 2011/12:SfU14 Ett återinförande av begreppet normalt förekommande arbete Sammanfattning Utskottet behandlar i detta betänkande regeringens proposition 2011/12: 113

Läs mer

Bilaga 1 till inbjudan SM Ak4 och RM Pistol m/ Innehåll FM :1 Sida 1 (9)

Bilaga 1 till inbjudan SM Ak4 och RM Pistol m/ Innehåll FM :1 Sida 1 (9) 2019-03-29 FM2019-8184:1 Sida 1 (9) Bilaga 1 till inbjudan SM Ak4 och RM Pistol m/88 2019. Innehåll Innehåll... 1 1. Bakgrund... 2 2. Allmänt... 2 3. Tävlingsklasser... 4 4. Logistik/ekonomi... 5-6 5.

Läs mer

MILITÄR ANSTÄLLNING. Placering tillsvidare GSS/K LAS. Yrkesofficer MBL. Fullmakt LOA. Tidsbegränsad placering. GSS/T Avsked. Uppsägning Bisyssla

MILITÄR ANSTÄLLNING. Placering tillsvidare GSS/K LAS. Yrkesofficer MBL. Fullmakt LOA. Tidsbegränsad placering. GSS/T Avsked. Uppsägning Bisyssla MILITÄR ANSTÄLLNING LAS GSS/K Placering tillsvidare MBL Yrkesofficer Fullmakt LOA GSS/T Avsked Tidsbegränsad placering Uppsägning Bisyssla Grunden Arbetsgivaren anställer och avskedar vem han vill Arbetsgivaren

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika Torsdagen den 5 maj 2011 kl 19.00 (insläpp från 18.40) St Pauli församlingshem Kungsgatan 17 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Godkännande av dagordningen

Läs mer