Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, Mora kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, Mora kommun"

Transkript

1 Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum sida 1-15 Plats och tid Beslutande Andreasgården, Mora Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, Mora kommun Mats Hjelm, DHR Nancy Presthans, Hörselskadades förening i Mora, Orsa, Älvdalen Margaretha Frödin, Hjärt- och lungsjukas förening Ovansiljan Lars Fahlén, AFASI Jan-Erik Stenberg, Ovansiljans Diabetesförening Bror Finnström, Personskadeförbundet RTP Solveig Liss, FUB Ovansiljan Övriga deltagare Rutger Brodd, Arbetsmarknadsstrateg, föredragande/sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Ingvar Niilimaa Sekreterare Paragrafer Rutger Brodd Ordförande Peter Helander Justerande Ingvar Niilimaa Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Handikapprådet Sammanträdes datum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Arbetsmarknadsstrategen, Kommunkansliet

2 Handikapprådet Mötets öppnande Ordförande Peter Helander hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

3 Handikapprådet Val av protokolljusterare Till att justera protokollet föreslogs Ingvar Niilimaa Handikapprådet beslutar att välja Ingvar Niilimaa till protokolljusterare

4 Handikapprådet Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll lästes upp. Mötesprotokollet godkändes och lades till handlingarna. Ändring i dagordning för dagens möte den 24/5. Paragraf 7. Protokoll länshandikapprådet utgår och ersätts med rapport till Länsstyrelsen Dalarna - tillgänglighet i Mora kommun.

5 Handikapprådet Reglemente för Handikapprådet Reglementet för Handikapprådet , har fastställts av fullmäktige. I stort är reglementet lika för Handikapprådet som för Pensionärsrådet. Viktigt att alla nu lever upp till att ta ansvar för att verka som remissinstans för frågor som berör den egna verksamheten.

6 Handikapprådet Förslag handikappolitiskt program Mötet gick igenom förslaget till handikappolitiskt program, stycke för stycke och gjorde förändringar. Uppdrogs åt Rutger B att dels lyfta in utvärdering under respektive kapitel/punkt och ange mått för insatserna. Förslaget skickas till kommunstyrelsen för beredning och remisshantering. Det handikappolitiska programmet ska fastställas av kommunfullmäktige.

7 Handikapprådet Information kring sociala företag Rutger B informerade om sociala företag och hur verksamheten organiseras. Grunden för ett socialt företag finns hos människor som vill lösa sina och samhället problem, genom att organisera en egen verksamhet i form av ett socialt företag. I Mora kommun pågår en utbildning av personer inom Arbete och Utveckling i socialt företagande som kan ge människor en möjlighet att skapa sitt eget arbete, trots att man i andra sammanhang bedöms stå långt ifrån arbetsmarknaden.

8 Handikapprådet Protokoll från länshandikapprådet utgår och ersätts med rapport till Ländstyrelsen Dalarna, Bostadsmarknaden i Dalarna 2010.ran Rutger B delade ut rapporten som på uppdrag av Länsstyrelsen Dalarna har skrivits angående tillgänglighet i Mora kommun. Rapporten är en del i Länsstyrelsens Planoch beredskapsenhetens analys kring Bostadsmarknaden i Dalarna 2011.

9 Handikapprådet Varvet/aktuell information från respektive handikappförening Ingvar Nilimaa Kommunstyrelsen Ingvar N redogjorde för mötet i Hälso- och sjukvårdsberedningen där ingår Landstinget, Mora kommun, Orsa kommun och Älvdalens kommun. Idag är det i vissa lägen långa vänt tider vid akuten, Mora lasarett. Man har idag en prioritering som ser ut på följande sätt: Röd = patient med livshotande sjukdom. Orange = patient som kan utvecklas till allvarlig sjudom eller skada om den får vänta. Gul = patient med tecken till sjukdom eller skada som kan omhändertas med medelhög prioritet. Grön = patient med mindre allvarlig sjukdom eller skada där den medicinska risken av väntetid bedöms som låg. Blå = patient med tecken till icke allvarlig sjukdom eller skada där den medicinska risken av väntetid bedöms mycket låg. Förslag om inrättande av ett brukarråd i kommunen för att utveckla dialogen mellan sjukvården och kommunen. När det gäller familjens hus arbetar kommunen med att hitta en lämplig lokal. Information om landstingets ekonomi som kommer att innebära neddragningar bland annat inom hörselvården. Inför sommaren ser det bra ut med schemaläggning. Landstinget Dalarna fick vårdgarant på 1,3 miljoner för första kvartalet. Ambulanserna kräver idag C-körkort och att en ambulanssjuksköterska följer med, i upptagningsområdet för Mora lasarett har man ca 4000 ambulanskörningar per år. Mats Hjelm, DHR Man har både haft påskfirande och bingo samt styrelsemöten. Håller nu på att förbereda rullstolsdansen i Mora Parken under sommaren som många i landet är intresserade av.

10 Solveig Liss, FUB Har haft fler länsdanser. I övrigt har man inte haft så många aktiviteter då ordförande för tillfället är sjuk. Lars Fahlén, Strokeföreningen i Norra Dalarna Stroke dagen var den 10/5 i älvdalen. En utflykt planeras under juni månad. Under augusti har föreningen sommarlunch. Styrelsemöte den 31/5 Jan-Erik Stenberg, Ovansiljans Diabetesförening. Tidigare ordförande Hugo Askfjärden har flyttat från orten. Ny ordförande Aina Lindblad, Orsa. Föreningen planerar att genomföra föreläsningar ute i kommunerna kring diabetes. Idag har man i sju (7) kommuner kontaktombud. Föreningen har planeringsmöte den 15/6 för att lägga upp planer för hösten. Bror Finnström, Personskadeförbundet RTP Inte något nytt att rapportera. Margaretha Frödin, Hjärt- och lungsjukas förening Ovansiljan Genomför aktiviteter som motionsgymnastik, bowling samt pyssel. Den 25/5 är det resa till hemlig ort. Föreningen har för tillfället ingen ordförande. Margareta F har varit i kontakt med HSO Dalarna i Borlänge Nancy Presthans, Hörselskadades förening i Mora, Orsa, Älvdalen Inte något nytt att rapportera.

11 Handikapprådet Aktualitetsinformation, Mora kommun Kommunalrådet Peter Helander redovisade följande: Diskussion med Vägverket angående infrastrukturen i regionen. Idag har vägverket brist på medel vilket i vissa lägen helt bromsar upp utvecklingen. Kommunen är beredd att satsa upp till 20 mkr i en trafiklösning vid Färnäs kvarn för att åstadkomma bättre trafikflöden på riksväg 70 och i Norets handelsområde. Viktigt att få bort långtradartrafiken som går till Siljanssågen från Norets handelsområde. En beräkning ger vid handen att långtradartrafiken till Norets handelsområde motsvara lastbilsrörelser per år. Biltema börjar bygga lokaler i augusti med mål att vara klara till Vasaloppet. Copp vill etablera sig i Mora. För Mora kommuns del vore det bäst med en nyetablering på Öna för att minska trafikflödet i centrum. Industrisatsningen Wajrum med inriktning på utveckling av industriproduktionen samt att utveckla regionen är på väg att avslutas. Från kommunen anser man att projektet har varit en så stor framgång och behöver förlängas. En utökad samverkan med inriktning på besöksnäringen enligt samma modell som för teknikföretagen och handelsföretag i Mora. Besöksnäringen och kommunen behöver arbeta närmare varandra för att öka kvalitén och professionaliteten. Siljanfors håller på att bygga ut för att utökat skogsmuseet med en flottningsdel. En del av de gamla flottningsbåtar som ingår i donationen kommer att läggas i Saxviken. Siljansturism säger upp anställda beroende på att fler bokningar görs via nätet vilket innebär att företaget tappar vissa intäkter.

12 Kommunen har fått en förfrågan om att fortsätta anslå kr till Folkmusikens hus i Rättvik. Dalhalla har ekonomiskt svårt att gå ihop, Siljanskommuner arbetar på att ta fram nya koncept för verksamheten. Inkludering i skolan innebär att tidigare särskoleelever ska så långt som möjligt föras över till ordinarie skolverksamhet. Utifrån detta har nu Utmelands skolan byggts om för en summa på 55 miljoner kronor. Ett bostadsförsörjningsprogram är under framtagande för Mora kommun. Vindbruksplan kommer att ställas ut under augusti oktober Utredning med förslag till åtgärder för att motverka den relativt höga ungdomsarbetslösheten är på gång. Totalt har 230 ungdomar sökt feriearbete via kommunen. En stor framgång att kommunen kan erbjuda så många studerande feriearbeten. Diskussion pågår rörande försäljning av 51 % av aktierna i Mora Parken. Viktigt att avtalet säkerställer fritt tillträde på området, inte minst vid vattnet. Mora idrottspark (Prästholmen) är kommunalt färdigberett. Kommunen väntar nu på besked från köparen. Konstgräset kan eventuell bli klart under året om försäljningen kommer till stånd. Centrumutveckling har påbörjats med projektering. En idé är att bjuda in medborgarna att komma med tankar och idéer hur det framtida centrum ska utformas. När det gäller eventuell gift i marken efter tidigare Sågverk runt Saxviken, finns det statliga medel att få om det inte finns ansvariga och en tillräcklig tid sedan verksamheten lades ner har förlöpt. När det gäller Strandens skola är det nu idag inga planer fastställda för utveckling av området. Vasaloppet har aviserat intresse för att vill bygga en större hall. Köket vid Mora lasarett är klart med totalt 23 anställda. Den kritik som har förekommit mot standarden och portionsstorleken är inte relevant och tillbakavisas av landstingets tjänsteman. En dialog mellan kök och beställare av mat sker kontinuerligtutredning. Upphandling pågår av projektledare för det nya Resecentrum.

13 Rosa huset inredning och verksamhet och blivit ett mycket positivt inslag i kommunen. Kommunens pensionärsdemokratidagar upplevs mycket positivt. Den kommunala budgeten går åt rätt håll. Kommunens intäkter täcker inte lönekostnadsökningar och kostnadsökningar i verksamheterna. Socialförvaltningen och skolförvaltningen utreder att starta ett skoldaghem i Nusnäs. Försörjningsstödet har stigit i kommunen till ca 9 miljoner kr/år. Kommunens intäkter täcker inte lönekostnads och kostnadsökningar i verksamheten. Planer finns att bygga ut restaurangen vid kajen med utökade restaurangplatser och konferensmöjligheter. I samband med nationaldagen den 6 juni kommer dalahästen att invigas vid kajen. Hästen är världen största trähäst till skillnad mot hästen i Avesta som är gjuten i betong.

14 Handikapprådet Övriga frågor Mats Hjelm, DHR När det gäller trafiksituationen vid Vasagatan vill DHR att en översyn görs utifrån ett tillgänglighetsperspektiv, då flera äldre personer bor i området. Anledningen till denna begäran är, att idag trafikerar tung trafik Vasagatan som användes gatan som genomfartsled, trots begränsningar vad gäller fordonsvikten. Detta innebär en olägenhet för många äldre, som har svårt att ta sig över gatan gående eller köra ut med eventuell bil. Handikapprådet beslutade att frågan ska hänskjutas till Gatuchefen Magnus Birkeholm. Uppdrogs åt Rutger Brodd att kontakta Magnus Birkeholm för yttrande

15 Handikappkapprådet Mötets avslutande Ordförande tackade för mötet och förklarade detsamma avslutat Kommande möte den 7 september kl , lokal meddelas i samband med kallelse.

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

Peter Helander, KS/ordförande Anna-Karin Rydstedt, Mora kommun Ingvar Niilimaa, Mora kommun

Peter Helander, KS/ordförande Anna-Karin Rydstedt, Mora kommun Ingvar Niilimaa, Mora kommun Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 2011-03-09 sida 1-17 Plats och tid Beslutande Mora Parkens Hotell Peter Helander, KS/ordförande Anna-Karin Rydstedt, Mora kommun Ingvar

Läs mer

Handikapprådet. Övriga deltagare Rutger Brodd, sekreterare. Utses att justera Henning Norström Justeringens plats och tid Underskrifter

Handikapprådet. Övriga deltagare Rutger Brodd, sekreterare. Utses att justera Henning Norström Justeringens plats och tid Underskrifter Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 17/09 2012 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS - salen Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Nancy Presthans, Hörselskadades

Läs mer

Sammanträdes datum sida 1-13 Handikapprådet 2010-12-07

Sammanträdes datum sida 1-13 Handikapprådet 2010-12-07 Mora Kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum sida 1-13 Handikapprådet 2010-12-07 Plats och tid Beslutande Andreasgården, Mora Peter Helander, KS/ordförande Sune Olsson, Mora kommun Ingvar Niilimaa,

Läs mer

Handikapprådet. Övriga deltagare Jenny Norén, WSP Samhällsbyggnad Rutger Brodd, sekreterare

Handikapprådet. Övriga deltagare Jenny Norén, WSP Samhällsbyggnad Rutger Brodd, sekreterare Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 3/12 2012 sida 1-11 Plats och tid Beslutande KS - salen Anna Hed, KS/ordförande sjuk, inte närvarande Ingvar Niilimaa, Mora kommun t.f.

Läs mer

Handikapprådet. Övriga deltagare Rutger Brodd, sekreterare. Utses att justera Ingvar Niilimaa Justeringens plats och tid Underskrifter

Handikapprådet. Övriga deltagare Rutger Brodd, sekreterare. Utses att justera Ingvar Niilimaa Justeringens plats och tid Underskrifter Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 07-05-12 sida1-13 Plats och tid Beslutande Andreasgården Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Anna-Karin Rydstedt, KS Nancy

Läs mer

Susanne Pihiven, Skogstyrelsen Rutger Brodd, sekreterare. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom

Susanne Pihiven, Skogstyrelsen Rutger Brodd, sekreterare. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 11-12-12 sida1-16 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS

Läs mer

Sid 1-13. Plats och tid KS salen, kl. 13.30 15.30 Beslutande

Sid 1-13. Plats och tid KS salen, kl. 13.30 15.30 Beslutande Mora Kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 27 februari 2014 Sid 1-13 Plats och tid KS salen, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ingvar Niilimaa ordförande Carina Renhall, RSMH Anna Wiklund, Neuroförbundet

Läs mer

Plenisalen, Mora kommunhus

Plenisalen, Mora kommunhus Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 2011-09-07 sida 1-14 Plats och tid Beslutande Plenisalen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Anna-Karin

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid KS salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande

Handikapprådet. Plats och tid KS salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 3 oktober 2013 sida 1-17 Plats och tid KS salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Anna Hed, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS/Mora kommun Carina

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-8

Sammanträdesdatum Sida 1-8 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-8 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Plenisalen gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Olle Johnsson, PRO, Venjan

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista. Anita Walfridsson. Aneby kommunhus, 2015-05-11

Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista. Anita Walfridsson. Aneby kommunhus, 2015-05-11 Råd i frågor om funktionsnedsättning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-04-07 1-8, bilaga 1 Plats och tid Bibliotekets sammanträdeslokal, 14:00 16.00 ande Övriga deltagande Se bifogad närvarolista

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-15

Sammanträdesdatum Sida 1-15 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Plenisalen, gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Sune Lärka, PRO, Venjan

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S)

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S) Kommunalt råd för personer med funktionsnedsättning 2019-02-05 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-15.15 Irja Gustavsson, ordförande (S) Bodil Larsson, RBU Margaretha

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Peter Helander, C, Mora kommun Marie Olsson, S, Orsa kommun Kjell Tenn, C, Älvdalens kommun

Peter Helander, C, Mora kommun Marie Olsson, S, Orsa kommun Kjell Tenn, C, Älvdalens kommun Servicenämnden för IS/IT Sammanträdesdatum Sida 1-9 2011-02-24 Plats och tid Gamla kommunhuset. 09.00-11.30 ande Peter Helander, C, Mora kommun Marie Olsson, S, Orsa kommun Kjell Tenn, C, Älvdalens kommun

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum PITEÅ KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Furunäset, 09.00-13:00 Beslutande Lars-Olof Pettersson, Ordförande, kommunstyrelsen Lars-Erik Andersson, byamännen Lars Sjölund, Piteå Byaforum Lena

Läs mer

Brita Maria Nordström

Brita Maria Nordström pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Emmagården, Mora, kl. 14.00 16.30 Beslutande Anna Hed (C), ordförande David Örnberg (V) landstingsföreträdare Brita Maria Nordström, PRO Mora Bert

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-14 Plats och tid Beslutande Plenisalen, gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Henning Mårts, PRO, Venjan Lillot Mårtensson,

Läs mer

Mats Westerberg Gunilla Sundberg Fritz Monin Karl Sillén. Anna-Karin Persson. Ordförande... Teemu Sulin ANSLAG/BEVIS

Mats Westerberg Gunilla Sundberg Fritz Monin Karl Sillén. Anna-Karin Persson. Ordförande... Teemu Sulin ANSLAG/BEVIS KOMMUN Kommunala Handikapprådet 2013-10-01 Plats och tid Malmen kl 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagande Teemu Sulin Majlise Svedemo Robert Berggren Pävi Sulin Bo Berg Leif Jönsson Margareta Westberg

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-05-26 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl. 13.30-16.10 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Plats och tid IS/IT-enheten, Mora, kl. 09.00-11.05 Beslutande Bengt-Åke Rehn (S), ordförande, Mora Marie Olsson (S), Orsa Nils-Åke Norman (M), ersättare för Kjell Tenn, (C),

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014 14 Plats och tid Stadshuset Flen, Sal Flen Kl 14.00-15.20 Beslutande Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden Jane Eriksson IFSAP/ Autismföreningen Christer Arnrup Hörselskadades förening Roger Dahlberg

Läs mer

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s)

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s) 1 (14) Plats och tid: Konferensrum resecentrum, kl 19.00 20.15 Beslutande: Övriga närvarande: Walther Holmgren (s), ordförande Jörgen Wigertsson (v) Christer Holm (s) Allan Hultgren (s) Lars-Erik Edlund

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Rådhuset, Askersund, kl 09.00 11.50 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~ Karlsborgs...... kommun susa, ~/ Sida 13 Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen 2015-06-15, kl 13.00-16.00 Beslutande Ingvar Kärrsmyr Berith Rånge-Hägg Björn Rubenson Anders Englund Barbro Widerström

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Ledamöter Ersättare Tjänstemän Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Solweig Lundkvist,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 22 september 2016 kl. 13:00-14:40

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 22 september 2016 kl. 13:00-14:40 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 22 september 2016 kl. 13:00-14:40 Beslutande Åke Bertils (S) Leena Lindblom (M) Birger

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

2014-03-27. Kommunala pensionärsrådet

2014-03-27. Kommunala pensionärsrådet pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Mora, kl. 14.00 17.00. Beslutande Anna Hed (C), ordförande David Örnberg (V) landstingsföreträdare Bernt Persson (S), socialnämndens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll RFF 2017-12-07 Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 15:00-17:00 Beslutande Övriga närvarande Solweig Gard (S), ordförande Alexander Johansson Pettersson (S) Margareta Ivarsson (C) Lillemor Larsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00 Beslutande Åke Bertils (S) Stig Eng (C) Leena Lindblom (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 19 april 2007, kl 08.30-12.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Sammanträdesprotokoll 2017-09-19 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Gunilla Sundberg Bo Berg Margareta Westerberg Leif Jönsson Mats

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningen, Mora Peter Helander (C), ordförande, Mora Marie Olsson (S), Orsa Kjell Tenn (C), Älvdalen

Stadsbyggnadsförvaltningen, Mora Peter Helander (C), ordförande, Mora Marie Olsson (S), Orsa Kjell Tenn (C), Älvdalen Servicenämnden för IS/IT Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-05-18 Plats och tid Beslutande Stadsbyggnadsförvaltningen, Mora Peter Helander (C), ordförande, Mora Marie Olsson (S), Orsa Kjell Tenn (C), Älvdalen

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista 1 (11) Föredragningslista 107 Val av protokolljusterare 108 Anmälan av övriga ärenden 122 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Kvarteret

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14) Handikapp- och Pensionärsråd 2011-05-31 1 (14) Plats och tid Grupprummet, Vaukagården Tisdagen den 31 maj 2011, Kl 13:00 15:45 Beslutande Bo Åberg (S) ordförande John Sundström (S) ledamot Eva Forsmark

Läs mer

1 (7) Pensionärsrådet

1 (7) Pensionärsrådet 2016-09-22 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.15 ande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Marie-Louice Gunnarsson (M) ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl 13.00 15.50 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammaträdesrum 1 Tisdagen den 10 december, kl. 13:00-16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammaträdesrum 1 Tisdagen den 10 december, kl. 13:00-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammaträdesrum 1 Tisdagen den 10 december, kl. 13:00-16:00 Beslutande Laila Furskog, ordförande Ulla-Britt Jonsson, HRF Mayvor Larsson,

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Plats och tid Social sektor, Sammanträdesrum Höjden, kl 13.00 15.00

Plats och tid Social sektor, Sammanträdesrum Höjden, kl 13.00 15.00 2015-03-09 1 (9) Plats och tid Social sektor, Sammanträdesrum Höjden, kl 13.00 15.00 Närvarande Anders Magnhagen, ordf Jessica Ashworth Olle Iding Agne Dahlqvist Linda Andersson Janette Skoghus Gun Hansson

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum. Magnus Pekkari, VD Pajalabostäder AB, 1-2 Agneta Suikki, ekonomichef, 3

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum. Magnus Pekkari, VD Pajalabostäder AB, 1-2 Agneta Suikki, ekonomichef, 3 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Pajala Folkets Hus, kl 1000-1030 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V Anna Kumpula Kostet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48 2013-10-17 1(10) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson, Vindelns

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-08-23 29 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Utskottet

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 29 Sida 1 Plats och tid ande Motala Convention Center, Motala Fredagen den 7 december kl. 9.00 12.00 Anna Johansson Lars Ekström Stefan Höög Mattias Schwerdt Ove Bäck Sören Norrby

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2016-03-15 1 (11 ) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.55 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Agneta

Läs mer

Malmen kl

Malmen kl KOMMUN 2014-05-20 Plats och tid Malmen kl 13.15 14.30 Beslutande Robert Berggren Bo Berg Margareta Westerberg Johann Küberger Mats Westerberg Ewa Sandstedt Maria Selberg Päivi Sulin Björn Åkesson Nils-Erik

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 23 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 23 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.30 12.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9)

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 14:00 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

Malin Höglund Kanslienheten, , kl. 14:00. Katarina Jönsson

Malin Höglund Kanslienheten, , kl. 14:00. Katarina Jönsson 2014-04-15 Sida 1-7 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-04-15, kl. 14:00-14:40. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunhuset, Revelj, 2013-05-22, kl 13.00-15.50. Gunilla Aronsson, ordf. Mariette Fransson, R Ulla-Britt Hofvergård, HL Elsy Larsson, DHR

Kommunhuset, Revelj, 2013-05-22, kl 13.00-15.50. Gunilla Aronsson, ordf. Mariette Fransson, R Ulla-Britt Hofvergård, HL Elsy Larsson, DHR Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Revelj,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Mariette Fransson, R Ulla-Britt Hofvergård, HL Elsy Larsson, DHR Ann Persson, DHR Marie

Läs mer

Måndagen den 4 september 2018, Kommunhuset, Bålsta

Måndagen den 4 september 2018, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 3 september 2018, Håborummet, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta

Läs mer

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD)

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Kommunala handikapprådet 2009-09-14 1 (9) Plats och tid Torulund, Torup, 16.00-18.15 Beslutande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Referensgruppen:

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP S Per-Elof Isaksson Barbro Petersson S Tommy

Läs mer

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-5) Plats och tid Kl 08,30-10,45 Beslutande Niina Laitila, Karlskoga Kommun Sven-Olof Reinholdsson, ÖLL Anita Bohlin-Neuman, Degerfors Kommun Christina Schöön, Försäkringskassan

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-06-08 1-5 Plats och Tid Stadshuset 13.30-16.00 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer