Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M)."

Transkript

1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Brihall (VF)) Övriga deltagare Magnus Färjhage, Andreas Eliasson, Jan-Åke Johansson ( 79-83), Pär-Olof Högstedt, Mohamad Al-Hindi, Maria Gromer, Leif Henriksson ( 79), Alida Ottosson ( 79) och Eva Svensson ( 84-86). Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg Utses att justera Justeringens plats och tid Carina Bardh (M) Kommunkansliet Underskrifter Sekreterare Paragrafer Kristina Odelberg Ordförande Henrik Tvarnö Justerare Carina Bardh Anslag av protokollet Justeringen har tillkännagivits genom anslag på anslagstavlan på kommunens webbplats. Anslaget Sista dag att överklaga (laglighetsprövning) Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet

2 (13) 79 Dnr 2017/KA0137 Redovisning av uppdraget att utvärdera Policy för alternativa driftformer Utvärderingen av policy för alternativa driftformer samt utvärdering av policy om uppföljning och insyn av verksamheter som utförs av privata utförare godkänns antog fullmäktige en policy för alternativa driftformer. En första utvärdering genomfördes 2011 då man konstaterade att målen i policyn inte hade uppnåtts. Förutsättningarna för att driva verksamhet i alternativa driftformer har sannolikt förändrats sedan 2008 och därför finns det anledning att på nytt göra en utvärdering. Utvecklingsstrateg Maria Gromer fick därför av kommunstyrelsens arbetsutskott uppdraget att genomföra en utvärdering och därefter ta fram ett förslag till en reviderad upplaga av fullmäktiges policy för alternativa driftformer. Arbetet skulle utföras i samråd med berörda förvaltningar. Därefter har en enkät skickats ut till samtliga förvaltningschefer med frågor om hur väl riktlinjer och intentioner som anges i policyn har efterlevts inom respektive förvaltning. Svaren har utvärderats under ledning av utvecklingsstrategen tillsammans med ett antal tjänstemän i olika förvaltningar och ett nytt förslag till policy har inte utarbetats eftersom det förutsätter en politiskt vägledning och inriktning för att kunna utföras. Det är därför lämpligt att ge ett nytt uppdrag efter att utvärderingen presenterats. I samband med utvärderingsarbetet har en uppföljning även gjorts av policy om uppföljning och insyn av verksamheter som utförs av privata utförare. Slutsatsen i utvärderingen är att alternativa driftformer har genomförts delvis inom kommunens verksamheter men endast i marginell omfattning. Målen och intentionerna i policyn har därför inte uppfyllts. Uppföljningen av policyn för uppföljning och insyn av verksamheter som utförs av privata utförare visar att berörda förvaltingar i stort har följt och tillämpat policyn. Utvärdering och uppföljning föreligger i bilagor. Beslutet skickas till: Maria Gromer

3 (13) 80 Dnr 2018/KA0177 Avgift för lotterikontrollant Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kontrollantarvode utgår med 3 % av den beräknade omslutningen på lotteriet (inklusive sociala avgifter), dock max 18 % av prisbasbeloppet. Lotteriers karaktär har ändrats sedan det senaste beslutet Kraven på kontrollantens insats har ökat och därför föreslås att det tidigare taket på kr slopas. I övrigt kvarstår ersättning enligt fullmäktiges beslut från 2005.

4 (13) 81 Dnr 2018/KA0178 Försäljning av mark del av Brunnsgård 6:1 till Näsby Gräv och Mark AB samt till Martin Petterssons gräv och entreprenad AB Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Vetlanda kommun säljer del av Vetlanda Brunnsgård 6:1, 2930 m² till Näsby Gräv och Mark AB och Martin Pettersson gräv och entreprenad AB till ett pris av kr. Köpeavtal har upprättats mellan Vetlanda kommun såsom säljare och Näsby Gräv och Mark AB samt Martin Pettersons gräv och entreprenad AB såsom köpare, avseende del av Vetlanda Brunnsgård 6:1. Avtalet innebär bland annat följande: Kommunen överlåter och säljer till köparen den del av fastigheten Vetlanda Brunnsgård 6:1, ca 2930 m², som är markerad på bifogad karta. Köpeskilling: 100 kr/ m². Köparen erhåller option på det område som markerats på bifogad karta nr 2. Optionens längd är t.o.m och köparen ska meddela senast om de avser att förvärva området eller del av området. Avtalet är bindande under förutsättning att kommunstyrelsen i Vetlanda godkänner det. Yrkanden Henrik Tvarnö (S) föreslår att Vetlanda kommun säljer del av fastigheten Vetlanda Brunnsgård 6:1, 2930 m² till Näsby Gräv och Mark AB och Martin Pettersson gräv och entreprenad AB till ett pris av kr.

5 (13) 82 Dnr 20178/KA0179 Försäljning av mark del av Brunnsgård 6:1 till Bengt Petterssons Gräv AB Vetlanda kommun säljer del av fastigheten Vetlanda Brunnsgård 6:1 till Bengt Petterssons Gräv AB för kr. Köpeavtal har upprättats mellan Vetlanda kommun såsom säljare och Bengt Petterssons Gräv AB såsom köpare, avseende del av Vetlanda Brunnsgård 6:1. Avtalet innebär bland annat följande: Kommunen överlåter och säljer den del av kommunens fastighet Vetlanda Brunnsgård 6:1, ca 1000 m², som är markerad på bifogad karta. Köpeskilling: 100 kr/ m². Avtalet är bindande för parterna under förutsättning att kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner det. Yrkanden Henrik Tvarnö (S) föreslår att Vetlanda kommun säljer del av fastigheten Vetlanda Brunnsgård 6:1 till Bengt Petterssons Gräv AB för kr. Jan Johansson (VF) tillstyrker Henrik Tvarnös förslag. Beslutet skickas till: Bengt Petterssons Gräv AB Ekonomikontoret Tekniska kontoret Lantmäteriet

6 (13) 83 Dnr 2016/KA0401 Detaljplan för Broby 9:132 och 9:169, Landsbro Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Detaljplan för Broby 9:132 och 9:169, Landsbro antas. Detaljplanens syfte är att ändra gällande detaljplan för att möjliggöra en eventuell expansion av befintlig industri. Företagarna är i stort behov av utökning av sina respektive fastigheter. Planens genomförande innebär att nya industriytor skapas i området som i sin tur ger möjligheten att exandera. Inom området har EON Elnät en 40kV regionnätsluftledning samt ett befintligt lokalnät som avses att markförläggas. Planområdet är beläget inom Landsbro industriområde öster om Linneån. En bedömning av de förväntade miljökonsekvenserna inom planområdet är att det inte kommer medföra en betydande miljöpåverkan av de slag som avses i plan- och bygglagen. Någon formell miljökonsekvensbeskrivning kommer därför inte att upprättas. Samråd har skett under tiden 29 juni 2017 t.o.m. 9 augusti Planförslaget har därefter varit utställt för granskning under tiden 5 mars 2018 t.o.m. 19 mars Framförda synpunkter under granskningstiden är sammanställda i granskningsutlåtande daterat Beredningsbeslut 15/18. Yrkanden Henrik Tvarnö (S) föreslår att detaljplan för Broby 9:132 och 9:169, Landsbro antas. Jan Johansson (VF) tillstyrker Henrik Tvarnös förslag.

7 (13) 84 Dnr 2018/KA0180 Utökat uppdrag för Nuvab Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan yttrande. Kommunfullmäktige beslutade om en näringslivspolicy som tydliggör kommunledningens viljeinriktning och engagemang gällande näringslivs- och sysselsättningsfrågor. Denna policy har uppdaterats under 2017 i samband med att Nuvab reviderade sitt näringslivsprogram. Vetlanda kommun ska arbeta för att hela tiden förbättra förutsättningarna för företagen. Detta kan göras dels genom politiska beslut och dels genom att effektivisera den interna organisationen. Kommunen ansvarar för det strategiska näringslivsarbetet och Nuvab ansvarar sedan 2005 via avtal för det operativa näringslivsarbetet. Nuvabs ambition är att stödja och stimulera näringslivsutvecklingen samt att förenkla och stödja företagares kontakter med myndigheter och andra näringslivsorganisationer. I september 2010 fördjupades samarbetet mellan Vetlanda Handel, Nuvab, kommunen och Fastighetsägarna genom ett projekt benämnt Tillväxt Vetlanda. Förslag har utarbetats med ett utökat uppdrag för Nuvab där man får ett större samlat ansvar för näringslivsutveckling, handel, fastighet men också besöksnäringen. Dock skulle i en sådan överenskommelse den direkta turistinformationen fortfarande vara kvar på Infocenter där den utövas idag. Förslag till avtal har upprättats och föreligger i bilaga. Nuvabs styrelse tar ställning till förslaget vid sammanträde den 31 maj 2018.

8 (13) 85 Dnr 2018/KA0181 Bokslutsprognos per den 30 april 2018 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Upprättad bokslutsprognos per den 30 april 2018 läggs till handlingarna. Bokslutsprognos per den 30 april 2018 föreligger i bilaga. Det beräknade årsresultatet uppgår till kr. Totalt prognostiserar nämnderna en budgetavvikelse på kr. Noteras att måltidsservice närmar sig ett resultat i paritet med budget. Tekniska nämnden däremot prognostiserar en avvikelse på nästan kr tillföljd av kostnader för vinterväghållning och beläggningsarbeten. Barn- och utbildningsnämndens överskridande har flera olika orsaker. Vård- och omsorgsnämndens beräknade överskridande ökar med ytterligare kr att hänföra till ökade kostnader för särskilt boende och hemtjänst. Socialnämnden räknar fortfarande med ett kraftigt överskridande relaterat till vård av barn och unga. Finansförvaltningen prognostiserar ett överskridande med endast kr, vilket är en kraftig förbättring på nästan kr. Den beräknade investeringsvolymen uppgår kr.

9 (13) 86 Dnr 2018/KA0102 Mål och budget inklusive vision samt investeringsplan Arbetstutskottets beslut Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan yttrande. Budgetberedningen har haft uppdraget att utarbeta förslag till mål och budget inklusive vision samt investeringsplan Resultatet av arbetet framgår av bilagan. Materialet ska kompletteras med alliansens förslag.

10 (13) 87 Dnr 2018/KA0162 Motion om Växjölöftet blir Vetlandalöftet Motionen remitteras till socialnämnden för yttrande senast Den 16 maj 2018 lämnade Carina Bardh (M) och Anders Bengtsson (M) in en motion om att Växjölöftet blir Vetlandalöftet och med förslaget att Vetlanda kommun tar fram och implementerar en liknande modell som Växjölöftet och att Vetlanda kommun automatiserar handläggningen för försörjningsstöd. Beslutet skickas till: Socialnämnden

11 (13) 88 Dnr 2018/KA0161 Motion om heltidsmentorer Motionen remitteras till barn- och utbildningsnämnden för yttrande senast Den 16 maj 2018 lämnade Carina Bardh (M) och Anders Bengtsson (M) in en motion om heltidsmentorer och med förslaget att Vetlanda kommun utreder hur ett system med heltidsmentorer kan implementeras på högstadieskolor samt gymnasieskolan i Vetlanda kommun och att skolor och gymnasieprogram erbjuds att prova detta system med heltidsmentorer. Beslutet skickas till: Barn- och utbildningsnämnden

12 (13) 89 Dnr 2018/KA0163 Motion om större trygghet för människor över 90 år och mindre handläggning Motionen remitteras till vård- och omsorgsnämnden för yttrande senast Ärendeskrivning Den 16 maj 2018 lämnade Carina Bardh (M) och Anders Bengtsson (M) in en motion om större trygghet för människor över 90 år och mindre handläggning och med förslaget att förutsättningarna utreds och en ekonomisk konsekvensanalys tas fram i enlighet med motionens intentioner. Beslutet skickas till: Vård- och omsorgsnämnden

13 (13) 90 Dnr 2018/KA0164 Motion om bredband på äldreboende Motionen remitteras till vård- och omsorgsnämnden för yttrande senast Den 16 maj 2018 lämnade Carina Bardh (M) och Anders Bengtsson (M) in en motion om bredband på äldreboende och med förslaget att fiberanslutning till samtliga särskilda boendeplatser installeras. Beslutet skickas till: Vård- och omsorgsnämnden

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lennart Lööw (S) och Andreas Elamsson (C). Nils-Erik Olofsson (S) och Andreas Elamsson (C)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lennart Lööw (S) och Andreas Elamsson (C). Nils-Erik Olofsson (S) och Andreas Elamsson (C) 2018-10-03 1 (7) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-10 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-03-26 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-08-13 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-03-26 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-10-29 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.55 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-10-22 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg.

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. 2019-02-25 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Ordförande Henrik Tvarnö. Justeringsperson Jan Johansson

Sammanträdesdatum Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Ordförande Henrik Tvarnö. Justeringsperson Jan Johansson Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 13.15 till 13.50. Beslutande Henrik Tvarnö ordf. (S), Carina Bardh (M),Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-03-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-11-12 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.20 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-08-15 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-09-24 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-10-08 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. Nils-Erik

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Dan Ljungström (C).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Dan Ljungström (C). 2018-03-12 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Dan Ljungström (C).

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Sekreterare Paragrafer 1-9 Kristina Odelberg

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Sekreterare Paragrafer 1-9 Kristina Odelberg 2019-01-14 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-15.15 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-29 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-19 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-14 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Jan Johanson, ordf. (VF), Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-24 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

Anslag av protokollet. Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Martina Jansson (S)

Anslag av protokollet. Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Martina Jansson (S) 2019-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-15.15 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Bohman, ordf. (S), Dan Ljungström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-12-12 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-08-27 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Magnus Färjhage Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Magnus Färjhage Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M) 2018-03-07 1 (14) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-16.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Andreas Granlöf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-10-16 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.45 Beslutande Henrik Tvarnö (S), ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Ersättare Ingemar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-15 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-06-11 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.30 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, tjänstgörande ersättare Ritva

Läs mer

Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. Sekreterare Paragrafer Kristina Odelberg. Justerare Dan Ljungström (C)

Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. Sekreterare Paragrafer Kristina Odelberg. Justerare Dan Ljungström (C) 2018-05-21 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.00 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M) jäv 62. Tjänstgörande ersättare Lars Brihall (VF) Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-05-09 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-06-12 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Justerare Dan Ljungström

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Justerare Dan Ljungström 2019-01-28 1 (13) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-15.25 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.30 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Ritva Hermanson, tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-06 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-11 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Bohman ordf. (S), Klas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen 2018-02-07 1 (15) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-17.05 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Andreas Granlöf (S) kl. 14.00-17.00 ( 8-18), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Lars Brihall (VF),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-12-08 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tommy Bohman, ordf. (S), Klas Håkanson (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF). Ritva

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-08 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.15 Beslutande Henrik Tvarnö, ordf. (S) jäv 100 kl. 14.02-14.03, Nils-Erik Olofsson (S) ordf. 100, jäv 101 kl. 14.03-14.04, Jan Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-03-29 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M). 2018-05-07 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M). Ingemar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-22 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M). 2018-12-10 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.50 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-22 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15 14.55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF) och Dan Ljungström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-09 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-13 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15 15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lars Brihall (VF) och Björn Fälth (SD) Ordförande Henrik Tvarnö Nils-Erik Olofsson 80

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lars Brihall (VF) och Björn Fälth (SD) Ordförande Henrik Tvarnö Nils-Erik Olofsson 80 2018-06-07 1 (24) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-16.50 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Jäv 80, Andreas Granlöf (S), Nils-Erik Olofsson (S) ordf. 80, jäv 78, Jan Johansson (VF) jäv 80, Lars Brihall

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-01-30 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen 2017-10-04 1 (14) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-16.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Andreas Granlöf (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum Plats och tid s sessionssal, 3 april 2019 kl. 14.00 till 17.10 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Martina Jansson (S), Lennart Lööw (S), Caesar Friberg Jonsson (S), Carina Bardh (M), Douglas Thor (M),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-25 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman 2018-12-13 1 (20) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset vån. 1 kl. 13.30-16.15 Beslutande T Bohman (S), ordf.; L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); A Bengtsson (M); J-E Josefsson (KD); A Holmqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen. Eric Engelbrektsson ( 5-6) och Åselotte Andersson. Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen. Eric Engelbrektsson ( 5-6) och Åselotte Andersson. Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg 2018-01-10 1 (8) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-15.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Andreas Granlöf (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Lars Brihall

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-07 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-08-24 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Jan Johansson (VF) ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Klas Håkanson (M).

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Vetlanda Badhus, kl. 15.30 till 16.30 ande Sören Eriksson (S) Robin Wallén Nilsson (M), ordförande Göran Martinsson (C) Maria Forsberg Brihall (VF) Petra Brannestam (VF) Gun-Britt Sigfridsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (17) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.20 Beslutande Gunilla Hjelm, ordförande Klas Håkanson Tommy Bohman Agneta Lindberg Ejlon Johansson Rolf Forsén, ersättare Övriga

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Rune Solid (L) tjänstgörande ersättare. Veronica Larsdotter Ek (S) tjänstgörande ersättare

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Rune Solid (L) tjänstgörande ersättare. Veronica Larsdotter Ek (S) tjänstgörande ersättare 2018-06-05 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 5 juni 2018 klockan 13.30 15.56 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin

Läs mer

Sammanträdesdatum Martina Jansson (S), Monica Samuelsson (KD)

Sammanträdesdatum Martina Jansson (S), Monica Samuelsson (KD) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 13.15 till 15.30 Beslutande Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordförande, Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF), Lars Brihall (VF) Martina Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.05 2004-10-13 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf, 124-126

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (2) 2013-02-06 Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, kl. 15.48-15.55 Beslutande Tommy Bohman, ordf, Nils-Erik Olofsson, Klas Håkanson, Kjell-Åke Nottemark, Gunilla Hjelm, Dan Ljungström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Tekniska nämnden

Sammanträdesprotokoll Tekniska nämnden 2019-03-21 1 (15) Plats och tid KF-salen, kl. 14.00 16.30 Beslutande Pia Lindell (C), ordförande Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Sofie Schiller (M) Johny Palm (C) Bruno Pilåsen (VF) Claes Sjöberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M) Ordförande Henrik Tvarnö

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Jan Johansson (VF) och Carina Bardh (M) Ordförande Henrik Tvarnö 2018-11-07 1 (24) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-16.25 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Andreas Granlöf (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Lola Frödeberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-23 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-04-23 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Lena Wallentheim (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Lena Wallentheim (s) 2007-05-02 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 08.30-9.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Lena Wallentheim

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Anslag av protokollet

Anslag av protokollet 2018-10-16 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-16.25 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Petra

Läs mer

Carina G Hördegård (C) Ordförande Maria Brihall. Justerare Carina G Hördegård

Carina G Hördegård (C) Ordförande Maria Brihall. Justerare Carina G Hördegård 2018-11-20 1 (9) Plats och tid Equmeniakyrkan i Ekenässjön, kl. 15.30-17.10 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-10-23 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S), ordf.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-27 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-15.20 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Sivert

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden. Marie Willysdotter Wennerberg. Hans Toll (S) Tommy Glans (VF)

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden. Marie Willysdotter Wennerberg. Hans Toll (S) Tommy Glans (VF) 2018-08-28 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, biblioteket, kl 13.00-15.25 Beslutande Hans Toll (S) ordförande Nicklas Hugosson (VF) Tommy Glans (VF) Berndt Isaksson (M) Håkan Hjelm (C) Ejlon Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-06-07 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.20 Beslutande Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Klas Håkanson (M) Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Sekreterare Paragrafer Kristina Odelberg

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Sekreterare Paragrafer Kristina Odelberg 2018-11-26 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S)

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) 2018-05-08 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13-16.30 Workshop kl. 9-12 Beslutande T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) SPF L Carlsson (endast em), B Sigfridsson, E Wahlgren

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-12-12, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-16 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 14.00-17.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-08-29 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-01-16 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ottosson ( 76) och Maria Sundberg ( 76). Vid protokollet Maria Isacsson. Ordförande Henrik Tvarnö

Sammanträdesdatum Lena Ottosson ( 76) och Maria Sundberg ( 76). Vid protokollet Maria Isacsson. Ordförande Henrik Tvarnö Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 13.15 till 14.20 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M) jäv 73, Dan Ljungström (C) och Jan Johansson (VF). Tjänstgörande ersättare Martina Jansson

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2016-09-16 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Biblioteket kl. 10.00-11.15 Beslutande Från handikapporganisationerna Agneta Lindberg (S), ordf Percy Karlsson (S) Mikael Engström (S) Martina Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-11-20 1 (17) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S), ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare 2018-08-21 1 (9) Plats och tid Vetlandaortens Ryttarförening, kl. 15.30-17.45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen. Andreas Granlöf (S) och Björn Fälth (SD) Sekreterare Paragrafer Kristina Odelberg.

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsen. Andreas Granlöf (S) och Björn Fälth (SD) Sekreterare Paragrafer Kristina Odelberg. 2017-01-11 1 (17) Plats och tid Njudungsgymnasiets matsal 14.00-16.50 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Andreas Granlöf (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Lars Brihall (VF), Lola Frödeberg

Läs mer

Tekniska nämnden 2008-09-11 1

Tekniska nämnden 2008-09-11 1 Tekniska nämnden 2008-09-11 1 Plats och tid kl 13.00 15.35 Beslutande Ersättare Arne Dahlström, kd, ordf. Benny Petersson, s, 2:e vice ordf Gösta Hedin, m, tj gj som ers för Pär Palmgren, m Kristina Berglund,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-28 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 13:00-13:35 ande ledamöter Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (FP) Hans Bergfelt (M), ordförande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-02-22 1 (15) Plats och tid s sessionssal, kl. 18.30-19.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mona-Lisa Hagström Svensson (S), Carina G

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer