CGiILJIM1rlrKH. WCQ)IL-I~JlJ)hN. Lördag 19 iuni DANS PÅ GATER O TORG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CGiILJIM1rlrKH. WCQ)IL-I~JlJ)hN. Lördag 19 iuni DANS PÅ GATER O TORG"

Transkript

1 WCQ)IL-I~JlJ)hN CGiILJIM1rlrKH Nummer 252 Årgång 43 Augusti 2010 Utkommer varannan månad Ansv.uto. HEKBLKKNBS Hemsida: htto/ / Så småningom blev det Hemgårdens fdl.s tur att göra en egen uppvisning, Midsommarprogrammet dansades igenom inför en stor och uppskattande publik. lagets andra uppvisning vid Kanalhamnen regnade tyvärr bort men våra spelmän som hade tak över huvudet spelade upp en konsert istället. Något par försökte sig dock på en "paraplydans". Lördag 19 iuni DANS PÅ GATER O TORG Den 19 juni var det återigen och torg i Söderköping. Efter traditionell marsch från Kanalhamnen till Hagatorget öppnades dagen av Rikskassören Hans Hjelm som talade om vad Folkdansringen är och står för. Därefter dansade folkdanslagen en massuppvisning. GO-talet par fyllde torget och dansade en gemensam uppvisning till musik från is-tal pampigt ut. Dans på Gater I år var antalet folkdansare större än vanligt då, förutom Hemgårdens fdl. Och Ramunder Dans och Spelgille, även Auroraringen, Orgagillet och folkdanslaget Kamraterna deltog. Allt för att celebra svenska Folkdansringens 90-årsjubileum. spelmän. Det såg riktigt Den avslutande massuppvisningen på Hagatorget fick tyvärr ställas in på grund av regnet, men vad gjorde det Hemgårdens folkdansare och spelmän som med raska kliv begav sig hem till louise där det traditionellt vankades kaffe och gräddtårta. En mycket lyckad avslutning på dagen. Stort tack till "lollo" för din gästfrihet. SÖDERLEDSKYRKAN Den traditionella" efter midsommar" uppvisningen vid Söderledskyrkan ägde rum den 29 juni. Gpar och S spelmän genomförde midsommarprogrammet för en stor publik i strålande sommarsol. Till och med ända från USA hade folk kommit för att se uppvisningen. Ryktet har spritt sig!! 1.

2 MIDSOMMARAFTON Sällan har vädret varit bättre än på årets midsommarafton. Strålande sol och 25 grader varmt hela dagen. Alla lo!! uppvisningarna kunde genomföras programenligt, så även de 4 lekledningarna. På förmiddagen awerkades Järven, Tuppen, Borgmästargården och Vrinnevihus. Sedan väntade en god och närande lunch på Hemgården. Tack för den, Christina, med hjälp av Berit, Elsy och Gösta. Därefter tog eftermiddagens pass vid. En grupp åkte till Abborreberg. Flera tusen personer hade kommit dit för att se folkdanslaget dansa uppvisning och dansa kring midsommarstången under Stigs ledning. Därefter for de till Enebys församlingshem och DHR i Svärtinge. 45 år med Hälsinge-hambon! Många är de dansare som genom årens lopp varit med och upplevt hambon. I år var det flera nygamla par som kom åter för att vara med på jubileet. Det tävlades i två ungdomsklasser, en seniorklass och en veteran klass. Nytt för årets upplaga var att rullstolsburna dansare var med, i det som kallades Hjul Hambon. Totalt deltog ca 130 par, en ökning mot föregående säsonger, glädjande för arrangören, Hambo-Alliansen. Den andra gruppen for till Råssia i Krokek. Över tusen personer fick se en strålande uppvisning och själva dansa kring stången till Kurts ledning. Därefter for gruppen till Sörsjön där även här flera tusen åskådare fick se uppvisning och dansa kring majstången, då tillleifs ledning. Man bjöds även in att deltaga i Oxdans, vilket några gjorde. Gruppen avslutade vid Unnerstad, med dans och midsommariekar, Kurt ledde. 14 par dansare och 9 spelmän gjorde detta mastiga program möjligt. Bra jobbat! PÅ kvällen samlades en del av lagets medlemmar hos Per och Christina i Ringarum medan en del åkte till Eva och Jonny i Svarttorp. Från länet syntes ett gäng från Söderköping, Ramunder Spel och Dans, varav ett veteran par som dansade sig direkt till den finalen, grattis linnea och Bengt Grentzelius! I stora seniorklassen blev det tredje gången gillt för Mikael Eriksson och Karin Erhardsson med sin l:a plats. Det är bara att buga och bocka! David Eriksson och linda Westberg dansade sig in på 3:e plats och upprepade fjolårets placering. Stort grattis även här. Mikael och David var också med och arrangerade den Hambo-Camp dagarna innan, i Kilafors, med ett 20-tal deltagande ungdomar. Det dansades förstås hambo,.,l Jubileet till ära ägde Hälsinge-Hambon men också en hel del annat, bl.a. åkte de rum på flera nya platser. Det började som med traktor och vagn till Hårga berget. vanligt i Hårga, därefter dansades det över en vacker hängbro isegersta för att sedan avslutas på Kilafors Herrgård. Många positiva omdömen hördes, både bland Stig E basade över 7 domare i stora hambon och Helen E debuterade som domare i Hjul-Hambon. III dansare och publik. Herrgården kändes som att vara åter på Stenegård i Järvsö!.!/' 2.

3 3. Arhundradels Spelmansstämma ~oo år av Riksspelmän Den 7 augusti var den stora dagen. Hela 48 st medlemmar samlades vid Hemgården och i Strömsfors för resa till Skansen i Stockholm, för att fira Zornmärkets 100 årsjubileum. Kurt satt som brukligt bakom ratten på den nästan nya bussen. Framme vid Skansen såg inte vädret så lovande ut men desto soligare var humöret Över på deltagarna. hade sökt sig till Skansen för att njuta av musik från lod-tals spelmän och se på folkdansuppvisningar. Vädret var tyvärr inte på arrangörens Vid ett-tiden kom regnet. Spelmännen kröp in under kvarnar, träd, takutsprång sida. m.m. För musik skulle det bli. Tyvärr blev. det inga uppvisningar underlaget dansbana. för vårt lag, då mer liknade en leråker än Flera tusen personer hade samlats framför Solliden-scenen för att se och lyssna på konsert med Benny Andersson och Orsa Spelmän. Trots att det kom 50 mm regn under eftermiddagen satt många tappra kvar och lyssnade på den fantastiska konserten. Då laget inte kunde genomföra sina uppvisningar anträddes hemresan 1 timme tidigare än planerat. Sura utvärtes.men soliga invärtes enades alla om att dagen trots allt varit trevlig. På söndagen fortsatte Århundradets Spelmansstämma, nu med andra och bättre förutsättningar vad gällde vädret. För de östgötska spelmän och grupper som var kvar under dagen kunde programmet genomföras som planerat på Missionshuset som var Östergötlands scen. Något "off" låg det dock, men en och annan besökare hittade ändå dit. Stor avslutning blev det på Sollidens scen då Äppelbo gånglåt, Sensommarvals (från Östergötland och Norrköping) samt Nylandspojkarnas polska spelades av ett jättestort antal spelsugna från hela landet. Vi var säkert upp emot tusentalet spelmän, på och omkring scenen, som var med. Mycket mäktigt! Alla som deltog fick en plansch som tack, föreställande det foto som togs vid den allra första Rikspelmansstämman på Skansen ~NDS-SCHOTTIS PÅ SKANSEN I samband med Århundradets Spelmansstämma 5-8 Augusti i Stockholm tävlades det i schottis på lördagen. Upplands-schottisen var förlagd till Skansen vilket medförde att TV4:s lokalredaktion passade på att bevaka evenemanget! Finns att beskåda på --'---- webben! Jättebra inslagj Under dagen dansades det utomhus Tingvallen, på gräs och på bana, för att ;;en,are flyttas under tak på den stora dansbanan Galejan. Här dansades det i flera klasser, ungdom, senior och veteran. 5 domare var beredda med penna och blad. Starkens Spelmän gjorde efterlängtad come-back med sin mycket dansanta musik. David Eriksson och Susanne Lygdman upprepade sin l:a plats från förra året. Mikael Eriksson och Karin Erhardsson på slutade på 4:e ~~ts. Redax GRATTA~_

4 Vem tar hand om sommaren när hösten knackar på? Det får vi nog göra själva i vår minnesbank. Hoppas att ALLA har haft en skön sommar med bad, sol och upplevelser. Vi alla som åkte till Skansen fick ju en verklig blöt upplevelse, men vilken fin konsert vi fick se och höra. Tyvärr blev dansandet inställt, men det går ju fler tåg. Redan den 20 augusti dansar vi på Augustifesten dansar vi en gemensam uppvisning med lag från Norrköping med omnejd. Vi får hoppas på bättre väder. Den 16 september börjar dansträningen och håller på i 12 veckor. Då är det den 2 december. Den 4 december är julfesten bokad. Jul?! Vi har redan inbokade uppvisningar: Kulturnatten den 25 september kl och 15.00, ev kl 16.00, så boka den dagen. SMHI har bokat oss tre gånger, den 30/9 på SMHI, 11/11 på Knäppingen, Knäppingen. 18/11 på Då vi inte ska vara där förrän ca kl hinner vi ha dansträning vanligt. Torsdag 21 oktober kommer Stig och Helen att ta hand om oss. Enklare bygdedanser står på programmet. Det ska bli roligt att ses igen. PS. Ev. kommer 3 nya medlemmar att dyka upp, Birgitta, med nya ansikten. VI SES som Roger och Katrina. Kul DS. KRAM //INGA BAKA BRÖD I VEDELDAD UGN SOM DET GJORDES FÖRR Nu är det dags för höstens slöjd/kulturaktivitet Svenska FolkdansrinRcn Söndag 19 september 2010 kl ca Inbjuder Utbildningssektionen till Kilenstugan i Bjäsäter Kostnad: Självkostnadspris. Vi äter en sopplunch och provsmakar det nybakade brödet. Obs! Begränsat antal, så först till kvarn gäller! VÄLKOMMEN I Anmälan senast den 12/9 till Christina tel: e-post: @telia.com Yvonne tel: Östergötland-Holavedens e-post: vvonne.ekudden@telia.com distrikt Svenska Folkdansringen i samarbete med Kulturens 4.

5 AUGUSTIFESTEN I skrivandes stund pågår Augustifesten Norrköping. 7 par från Hemgårdens Folkdanslag och 5!!! par från övriga fyra föreningar i Norrköping med omnejd dansar uppvisning vid Refvens grund på fredagseftermiddagen den 20 augusti. Det behöver väl inte påpekas att merparten av musiken också kommer från Hemgården. --- ", - - SKA SKE 16 SEPTEMBER LAGETS DANSEN UPPVISNINGAR KULTURNATTEN UPPT HEMLIGT AVRESAFRAN HEMGÅRDEN ANMALAN BERIT INGEMAR BIRGITTA SENAST STIG 4 SEPTEMBER AKTSRESA- OCH JULFEST BÖRJAR MÅL, , AUGUSTI HELEN TilL: SMHI i 11NOVEMBER DECEMBER OKTOBER SEPTEMBER E:L. OM Vad har DU glömt igarderoben??? Styrelsen ska tillsammans med dräktansvariga göra en inventering av lagets dräkter. Samtidigt ska vi göra ett kontrakt för uthyrning där alla som lånar dräkt eller delar av dräkt ska skriva på. Därför vill vi ha er hjälp med att få in alla dräkter som är utlånade. Titta en extra gång i din garderob. Du kanske har något som du har glömt bort, ta då kontakt med oss och/ eller tag med det till Hemgården under en träning. Alla HERRARsom har långrock kan samtidigt passa på att kontrollera om det är rätt långrock. Har knäppningen rätt storlek, är bakdelen med eller utan "stjärtdel". Gordon saknar fortfarande sin långrock som försvann under julfesten för snart två år sedan. Tack på förhand. Styrels~n ge~om Kerstin, TONY J. 2~Z5 -- MAA.t:AlET A Å. te -.. f..

6 M1NNEJ.t 8a~spass Arhundrandets Spelmans StAmm 1:a klass tågbiljett betald STORVILTSJAKT Den gamle jägaren låg svårt skadad på sjukhuset. Kompisen kom och hälsade på och ville naturligtvis veta hur olyckan gått till. - Jo, sa jägaren, första dagen hittade jag ett litet hål. Ut kom en räv och jag sköt den. Andra dagen hittade jag ett litet större hål. Ut kom en björn och den sköt jag också. Tredje dagen hittade jag ett ännu större hål. Och ut kom tåget... REDAX Kurt Helen Louise Kerstin Bengt.!. ~~. " - - e : iv~~\ : Berra satte på sig rena ~ : strumpor varje morgon och : lo. i slutet av veckan fick han : lo. inte på sig skorna. : lo._ Omtanke Det var fredag, sista lektionen och barnen var osedvanligt trötta och stökiga. Efter ett tag fick den vikarierande läraren nog och röt: - Villalla idioter i klassrummet vara vänliga och stå upp! Det blev helt tyst och stilla i salen, men efter ett tag reste sig lille Per upp. Läraren blev överri:!mplad och frågade: _ Varför anser du dig vara en idiot? - Det gör jag inte, svarade Per. Men jag tyckte att det var synd att du skulle stå upp alldeles ensam. lsta MAMUSDAG TILL NÄSTA I=G. 3'0 :5ept 6.

Uppvisning på Aspgården, Östra Ryd. Musik och Dans på Gater och Torg MIDSOMMARAFTON

Uppvisning på Aspgården, Östra Ryd. Musik och Dans på Gater och Torg MIDSOMMARAFTON ,. Nummer 270 Årgång 46 Augusti 2013 Utkommer varannan månad Ansv. utg. HEKBLKKNBS Hemsida : http//www.folkdansringen.se/hemgarden Musik och Dans på Gater och Torg Lördagen den 15 juni var det dags ror

Läs mer

JUL FESTEN. -.c. Nummer 248 Årgång 42 December Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen.

JUL FESTEN. -.c. Nummer 248 Årgång 42 December Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen. Nummer 248 Årgång 42 December Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen.se/hemgarden -.c JUL FESTEN. - Har folkdanslaget Sveriges bästa folkdansmusiker? Man ställer

Läs mer

WCQ)ILJKII»kN C5iILJI~i&N

WCQ)ILJKII»kN C5iILJI~i&N WCQ)ILJKII»kN C5iILJI~i&N Nummer 256 Årgång 44 April 2011 Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen.se/hemgarden Stig & Helen höll i kvällens dansutlsrning och dansarna

Läs mer

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande ... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande sommarläsning och många turisttips! vålitömmen! KftTRtNrffoUttS

Läs mer

P i l a v i s a n Årgång 69 - Medlemstidning för Folkdansringen Skåne - Nr 2-3 - 2012

P i l a v i s a n Årgång 69 - Medlemstidning för Folkdansringen Skåne - Nr 2-3 - 2012 P i l a v i s a n Årgång 69 - Medlemstidning för Folkdansringen Skåne - Nr 2-3 - 2012 Förberedelser för midsommarfirande i Karlskrona. 1 Pilavisan, medlemstidning för Folkdansringen Skåne http://www.folkdansringen.se/skane

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Distriktsinfo nr 3/2009

Distriktsinfo nr 3/2009 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 3/2009? I detta nummer: Sidan 2 C-J Hultbergs minnesfond Grattis vinnare av Upplandsschottisen 8 augusti 2009 Sidan 3 BUS Mini-läger Öppet hus hos Uppsala Ungdomsring

Läs mer

Nummer 265 Årgång 45 Oktober 2012 Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen.se/hemgarden I I I I

Nummer 265 Årgång 45 Oktober 2012 Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen.se/hemgarden I I I I f Nummer 265 Årgång 45 Oktober 2012 Utkommer varannan månad Ansv.utg. HEKBLKKNBS Hemsida: http//www.folkdansringen.se/hemgarden r UPPTAKTSRESAN Klockan 7.30 lörd!gg!l

Läs mer

Distriktsinfo nr 3/2010

Distriktsinfo nr 3/2010 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 3/2010? I detta nummer: Sidan 2 Ett stort tack Sidan 3 Höstens Kick-Off Sidan 4 Workshop om Bokbinderi Sidan 5 Kurs i Skedtillverkning Sidan 6 Oktoberstämman Sidan

Läs mer

Distriktsinfo nr 3/2015

Distriktsinfo nr 3/2015 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 3/2015? I detta nummer: Sidan 2 Höstupptakt Sidan 3 Ledarkurs Sidan 4 Bygdedanskurs Sidan 5 Upplandsschottis Sidan 6 Danshistoria Sidan 7 Lekstuga Sidan 8 Mina

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2015

Distriktsinfo nr 2/2015 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2015? I detta nummer: Sidan 2 Från årsstämma Höstupptakt Sidan 3 Ledarkurs Sidan 4 Bygdedanskurs Sidan 5 Gammeldanskväll Sidan 6 Slöjdkurs, krympburk Sidan 7

Läs mer

Distriktsinfo nr 3/2013

Distriktsinfo nr 3/2013 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 3/2013? I detta nummer: Sidan 2 Upplandsschottisen Sidan 3 Leedarutbildning Sidan 4 Kickoff Kurs i spelhorn Sidan 5 Kurs Gästrikedanser Sidan 6 Dans på stan Sidan

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - HOCKEY MED FUB (Gratis) BIO MED FUB (Gratis) Adventssamkväm och Julfest Reportage från Tidningsgruppen

Läs mer

Cf5iJLT[J~[1l1~ Nummer 263 Årgång 45 Juni 2012 Utkommer varannan månad Ansv.ut. HEKBLKKNBS Hemsida: h //www.folkdansrinen.se/hem

Cf5iJLT[J~[1l1~ Nummer 263 Årgång 45 Juni 2012 Utkommer varannan månad Ansv.ut. HEKBLKKNBS Hemsida: h //www.folkdansrinen.se/hem iprco) JLJXJ O)h~. Cf5iJLT[J~[1l1~ Nummer 263 Årgång 45 Juni 2012 Utkommer varannan månad Ansv.ut. HEKBLKKNBS Hemsida: h //www.folkdansrinen.se/hem arden Ett 40-tal spelmän fanns på plats och det inledande

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2015 Rapport från SSRs årsmöte Skånes spelmansförbund stod som värdar för årets årsmöte inom SSR. Mötet hölls på Sundsgården i Helsingborg. Det enda som var utöver

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen Navet Nr 3 2013 FIF:s Drive-In-Bingo När detta skrivs har vi spelat bingo två söndagar. Första söndagen bjöd vi alla bingospelare och funktionärer på gulaschsoppa. Detta var väldigt uppskattat. Än så länge

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 1-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

Distriktsinfo nr 1/2015

Distriktsinfo nr 1/2015 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 1/2015? I detta nummer: Sidan 2 Årsstämma Sidan 3 Ledarkurs Sidan 4 Bygdedanskurs Sidan 5 Sångdanskurs Sidan 6 Snörakan Sidan 7 Slöjdkurs, krympburk Sidan 8 Vinterstämma

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Distriktsinfo nr 1/2008

Distriktsinfo nr 1/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 1/2008? I detta nummer: Sidan 2 1000 skäl att vara ledare inom Folkdansringen Sidan 3 CD & DVD till försäljning Sidan 4 Dräktbytardag Sidan 5 Manifestation Sidan

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Det hanns också med bassängbad, vattenrutschkana och minigolf. Fanns även möjlighet till bowling och klätterväg.

Det hanns också med bassängbad, vattenrutschkana och minigolf. Fanns även möjlighet till bowling och klätterväg. Rikslägret 2017. Årets Riksläger gick av stapeln i Idre och Idre Fjälls anläggning. Rikslägret planeras från Svenska Orienteringsförbundet och alla klubbar har möjlighet att deltaga. Nästan 500 ungdomar

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN Nr 9 November 2015 HEJ! Vintern närmar sig och vi har fått en liten försmak på kylan. Detta nyhetsbrev innehåller mycket matnyttig information och jag vill framförallt tacka

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 FÖR STYRELSEN Styrelsen har varit samlad till 5 sammanträden varav två planeringsmöten med dansledarna. Årsmöte den 15 februari

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september

barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september Nu var det ett tag sen sist - och ett tag som vi inte har så bra koll på för av att vi har varit i Sverige. Vi bad därför Ullis och Sophie de

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Protokoll fört vid halvårsmöte med Holje Folkdansgille den 10 september 2014 i Jämshögs medborgarhus.

Protokoll fört vid halvårsmöte med Holje Folkdansgille den 10 september 2014 i Jämshögs medborgarhus. 1/5 Protokoll fört vid halvårsmöte med Holje Folkdansgille den 10 september 2014 i Jämshögs medborgarhus. 1 Mötet öppnas. Mötet öppnades av Johan Seger, som hälsade de närvarande välkomna. 2 Dagordningen.

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Distriktsinfo nr 3/2012

Distriktsinfo nr 3/2012 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 3/2012? I detta nummer: Sidan 2 Grusade förhoppningar Inbjudan Kick-Off Sidan 3 Upplandssschottis Sidan 4 Hederspris Sidan 5 Kurs: Läder Sidan 6 Kurs: Spel o danskurs

Läs mer

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken 1 Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken En huvudsats kan ensam bilda en mening Flera huvudsatser kan bilda en mening En huvudsats + en bisats kan bilda en mening

Läs mer

Träskoposten. Nr 1 januari 2013. Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag

Träskoposten. Nr 1 januari 2013. Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag Nr 1 januari 2013 Träskoposten Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag Vilken energi det finns i laget. Våra normala danskvällar löper på hela våren, både på torsdagar och söndagar. Dessutom startar en

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

NÖJE. Bokstaven Rättvik 50555-09

NÖJE. Bokstaven Rättvik 50555-09 NÖJE Bokstaven Rättvik 50555-09 Rättvik Dansar och Spelar...som vanligt vecka 30 tisdag 21 till fredag 24 juli, 2009 dans och spel under sommarens vackraste vecka Kurser Buskspel Danskvällar Danskvällar

Läs mer

Dagbok. från. resan till Brno 2008

Dagbok. från. resan till Brno 2008 Dagbok från resan till Brno 2008 Vi som åkte var: Johanna Engström Nora Ericsson Olga Fürst Värild Linnéa Gahm Charlie Hillbom Linda Holmström Sofie Holmström Angelica Härnlöv Johanna Larsson Prinz Felicia

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Distriktsinfo nr 3/2016

Distriktsinfo nr 3/2016 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 3/2016? I detta nummer: Sidan 2 Höstupptakt/Extra årsmöte Sidan 3 Blomsterspira Sidan 4 Upplandsschottisen Sidan 5 Inbjudan till Lekstuga Sidan 6 Mina folkdansvänner

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

Yvonne Perman avslutar beskrivningen

Yvonne Perman avslutar beskrivningen Sammandrag av Beskrivarkursen Ett litet sammandrag från Keeshondringens beskrivarkurs, som startade den 10 april 2010 med anatomi m.m, hos Sigrid Hansson i Ucklum och avslutades den 15 maj 2011 på Hörsjöns

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Linderöds Folkdanslag

Verksamhetsberättelse för Linderöds Folkdanslag Verksamhetsberättelse för Linderöds Folkdanslag Club 69 2018-01-01 2018-12-31 Styrelsen för Linderöds Folkdanslag Club 69 får härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Vi har haft 9 protokollförda möten.

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

FV-NYTT. Årgång 56 nr 5. 2014

FV-NYTT. Årgång 56 nr 5. 2014 FV-NYTT Årgång 56 nr 5. 2014 Ordföranden har ordet. Hösten är här, regnet och den starka vinden märks nästan varje dag! 26:an har tagit in vatten i överflöd och vi står inför många nya utmaningar! Kvällarna

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

E-postbilagor / infogade i vanlig e-post

E-postbilagor / infogade i vanlig e-post E-postbilagor / infogade i vanlig e-post Av Asta Burvall Med e-postbilagor menar jag allt icke arbetsrelaterat eller på andra sätt nödvändigt material som vi skickar i e-post till varandra. Många gånger

Läs mer

Folkdansringen i Uppland. Distriktsinfo

Folkdansringen i Uppland. Distriktsinfo Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 1/2012? I detta nummer: Sidan 2 Påminnelse om ledarstipendium Påminnelse om C-J Hultbergs minnesfond Sidan 3 Valberedning Dräktbytardag Sidan 4 Snörakan Folkdansringen

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

Årgång 54 nr 4 2012 V - N Y T T

Årgång 54 nr 4 2012 V - N Y T T Folkdansens Vänner, Malmö F Årgång 54 nr 4 2012 V - N Y T T Ordföranden har ordet Bilder från festivalen i Mecseknadasd, Ungern Nu drar vi igång igen! Sommaren är slut och jag hoppas ni alla haft en fin

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Publicerat med tillstånd Flickan jag älskar heter Milena Text Per Nilsson Bild Pija Lindenbaum Alfabeta 1998

Publicerat med tillstånd Flickan jag älskar heter Milena Text Per Nilsson Bild Pija Lindenbaum Alfabeta 1998 . Milena går i min klass. Hennes ögon är två svarta solar. Men hennes ögon ser mej inte. Jag finns inte för henne. Och det är det jag vill, mest av allt i världen: Jag vill finnas för Milena. 11 Det var

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

HÄR KOMMER FLERTALET AV GRENARNA ATT GENOMFÖRAS!

HÄR KOMMER FLERTALET AV GRENARNA ATT GENOMFÖRAS! - 1 - (5) ÅRGÅNG 28 NR 4/2012 ÅRGÅNG 20 NR 1/2004 VAD SKER INOM FÖRBUNDET? FÖRBUNDSNYHETER ges ut av SSIF:s VU vid 3-4 tillfällen under året och syftet är att spegla den verksamhet som finns inom förbundet!

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nr.3 Juli 2014 En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nu har redan maj och junimånad passerat och vi är mitt inne i den härliga sommaren. Vädret har varit varierande med

Läs mer

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02)

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) 1 Tisdag 1 februari Stressad av planering sover jag mycket lite, trött, trött måndag

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net Sandpappret Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net SENSOMMARDANS I SANDA PARKEN Lördagen den 13 Augusti Gammeldans 15:00-18:00 till Kalle Jacobsson kvartett Grillbuffè ca 19:00 Dans 20:30-01:00 till DEAL

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 2-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin!

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! Nr 7163 november april 2007 2009 Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! En nystartad barngrupp med teaterövningar mixade med sång! Björn Stoltz, Agneta Ljungström och Sylvi Viberg är ledare.

Läs mer

April Månadsprogram för mötesplats Sommarro

April Månadsprogram för mötesplats Sommarro Pris: 15kr April Månadsprogram för mötesplats Sommarro Foto: Gith Hanzon Onsdagen den 1 april kl 11-15 är du välkommen till Pulken i Yngsjö för att se på Tranorna. Denna eftermiddag hälsas äldre och rullstolsburna

Läs mer

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni Mistluren Nummer 2-2009 För Väggöseglingen gäller: Skepparmöte kl 11.00 Start ca kl 12.00. Startavgift 50 kr. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

1. Låt mej bli riktigt bra

1. Låt mej bli riktigt bra 1. Låt mej bli riktigt bra Rosa, hur ser en vanlig dag i ditt liv ut? Det är många som är nyfikna på hur en världsstjärna har det i vardagen. Det börjar med att min betjänt kommer in med frukost på sängen.

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte?

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? FAQ Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? Grundtanken är att barn ska idrotta i sin närmiljö och i möjligaste mån slippa långa resor. Detta är i linje med Danssportförbundets

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Jag kommer att samla in foton från Er deltagare som tog bilder under kvällen och förhoppningsvis kunna lägga ut ett blidkollage senare under veckan.

Jag kommer att samla in foton från Er deltagare som tog bilder under kvällen och förhoppningsvis kunna lägga ut ett blidkollage senare under veckan. Hej VIP medlem! Det är tidigt tisdag morgon! Det blev verkligen en grillfest på hotel Skansen som heter duga! Jag kommer att samla in foton från Er deltagare som tog bilder under kvällen och förhoppningsvis

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer