ARBETSVISTELSE GULDAGERGAARD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ARBETSVISTELSE GULDAGERGAARD"

Transkript

1 REDOVISNING GENOMFÖRD ARBETSVISTELSE GULDAGERGAARD International Ceramic Research Center SKÆLSKØR / DANMARK 03/10 16/ RESEBIDRAG INTERNATIONELLT KULTURUTBYTE

2 201RESEBIDRAG INTERNATIONELLT KULTURUTBYTE Guldagergaards verkstadsateljé

3 Först vill jag inleda min reseberättelse med att tacka och berätta hur otroligt tacksam jag är för de ekonomiska medel som Konstnärsnämnden bidragit mig. Vilket gjort det möjligt för mig att bo och arbeta på Guldagergaards keramiska forskningscenter under Min vistelse på detta danska Artist In Residens har gett mig så mycket och faktiskt otroligt mycket mer än jag kunnat föreställa mig innan jag ansökte om min vistelse på centret. Jag utanför Guldagergaards keramiska ungspark.

4 Guldagergaard är ett internationellt keramiskt forskningscentrum för professionella konstnärer med syftet att främja keramik som konstform och att bidra till internationella nätverk mellan konstnärer. Det faktum att Guldagergaards verkstäder är utrustade med keramiska brännugnar och har ett stort lager av olika leror och glasyrmaterial gjorde platsen perfekt för mina behov. Målet för min arbetsvistelse var att helhjärtat och fokuserat arbeta med två utsmyckningsuppdrag som jag tilldelats. Vilket innefattade ett offentligt verk med uppdrag från Göteborgs Stad och ett för Växjö Kommun. Min verkstadsplats.

5 Den 1 mars 2016 ankom jag till Skælskør och Guldagergaard, -det kändes genast mycket bra och jag blev väl mottagen av de som arbetar med institutionen. Första kvällen fick jag tillgång till ett eget rum att bo i och en mindre ateljéplatsplats i verkstaden. Vi var runt tolv personer som samsades om utrymmena och de andra deltagarna kom från olika delar av världen. Under vistelsens gång kom nya deltagare till medans andra åkte tillbaka hem. Vilket såklart innefattade att gruppens dynamik var i ständig förändring och antalet personer jag träffade under mina åtta månader på Guldagergaard blev till ett stort antal. Våra samtal fördes i stort sätt på engelska och jag fick lära känna kollegor från många delar av världen. Då vi varje kväll efter en ofta lång arbetsdag i ateljéerna samlades kring en måltid fick vi chans att lära känna varandra, byta erfarenheter och samtala kring våra olika projekt. I efterhand när jag ser tillbaka på denna period är det absolut detta som jag värdesätter allra högst från min tid i Skælskør och något som jag på många sett fått nytta av. Det är svårt att beskriva men dessa erfarenheter har gett mig känsla av att min plats att verka på har expanderat, både värdsligt och själsligt. Tror att jag ser mindre begränsningar nu än innan, vilket också betyder att jag vill mer och större. Mitt danska rum med utsikt.

6 Samling för middag i bostadsbyggnaden.

7 Det fysiska arbetet med mina två verk för offentlig miljö i Sverige fyllde mina dagar av arbete. Det faktum att jag under sex månader på Guldagergaard skulle utför två stora beställningsarbeten som dessutom var mina absolut första av detta slag bidrog såklart till en del oro och stress. Men här fick jag stöd och hade dessutom en otrolig tur då det gäller en av de anställda på centret. Henrik Troelsen som arbetar som tekniker och handledare på centret visade sig även vara bronsgjutare. Jag diskuterade mitt uppdrag för Växjö kommun och Växjö Art Site med Hendrik och vi kom fram till att han skulle ta form på min tre meter höga lerskulptur som jag skulpterade upp utomhus på Guldagergaards stora parkområde för brännugnar. Efter att jag arbetat en och en halv månad med att färdigställa min skulptur fortsatte Hendrik med att lägga på Silicon och slutligen gips över skulpturen. Det var dock inte bara jag och Hendrik som var involverade i arbetet utan flertalet som arbetade eller vistades på centret tyckte det var intressant och lärorikt att hjälpa till under formtagningen. Mitt verk översatte han slutligen till brons på VAK, -Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder och nu står min skulptur vid namn Pissed Elin placerad intill Växjösjön i Växjö. Skiss PISSED ELIN

8 BILDDOCKUMENTATION AV ARBETETET MED PISSED ELIN: Henrik Troelsen hjälper mig att svetsa en stålställning att modellera på. Jag skulpterar fram formen med hjälp av lera.

9 Min tillfälliga utomhusateljé.

10 Färdig för formtagning Formtagning del 1, -silikonpåläggning

11 Del av gjutform, Silicon och gips. PÅ Gjuteriet. VAK, -Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder.

12 Skulpturen översatt från lera till brons. Från väster till höger i bilden: Skapare av verket: Sara Möller Assistenterna: Sanna Hajnos och Jeanne Magnenat Gjutare: Henrik Troelsen Tekniker: på Guldagergaard Harriet Caslin Plats: VAK, -Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder.

13 Mer info om verket: Hemsidor: Vaxjo/Konststrak/Vaxjo-Art-Site---konststraket/Etapp-6/ Nyhetslänkar:

14 Verket Pissed Elin kom på plats intill Växjösjön under våren Här med inkopplat vatten och nyligen placerad belysning för att lysa upp vid mörka vinterkvällar.

15 Mitt andra projekt som jag valt att arbeta med på Guldagergaard innefattades av ett keramiskt verk anpassat för fasaden av en nybyggd förskola i Kvillebäck på uppdrag av Göteborgs Stad. Jag lät arbetet kretsa kring de keramiska materialen och gav mig själv tid att på allvar utforska olika leror, engober och glasyrer. Allt för att hitta de tillvägagångssätt som passar mitt arbetssätt bäst men också håller för tidens oundvikliga slitage. Detta verk är färdigt att monteras och ska komma på plats under slutet av augusti Glasyrprover

16 Guldagergaard International Ceramic Research Center Skælskør / Denmark En av de keramiska plattorna till förskolans tegelfasad. (Här upphängd i ståltråd inför min avslutningsutställning på Guldagergaard)

17 Med anledning av det jag såg att Guldagergaard kunde erbjuda mig i form av verkstäder och teknisk hjälp valde jag att stanna två extra månader utöver de sex som jag ansökt om från början. Arbetet med en planerad separatutställning på Galleri Domeij i Stockholm under januari 2017 var målet med den förlängda vistelsen. Här kom således mina keramiska verk och utställningen Orientering till. BILDDOCKUMENTATION, - Här visas några av de keramiska skulpturer som jag arbetade med på Guldagergaard inför min soloutställning på Galleri Domeij & till en grupputställning på Färgfabriken, båda i Stockholm (foto: Ole Ole Akhøj / Guldagergaard 2016)

18

19 Titel: Kame. Foto från min utställning Orientering på Galleri Domeij 2017

20 Under arbetet med utställningen blev jag intervjuad för den av den svenska konsttidskriften ARTLOVER som sände sin fotograf att ta bilder av mig och mitt arbete på det keramiska centret.

21 PRESMEDELANDE: Sara Möller (SE) Work in progress Fernisering d. 16. november 2016 kl og Artist Talk kl. 19. I samspillet mellem indre og ydre verdener balancerer objekter på en fin linje mellem det legesyge og det dystre. Abstrakte skulpturer der alle udforsker det mystiske og forvrængede - med referencer til kroppen og naturen. - Sara Möller. Fra 16. november til 10. december præsenterer Guldagergaard udstillingen Work in progress med den svenske kunstner Sara Möller, der siden april, har arbejdet på Guldagergaard som artist in residency. Nu viser Möller de værker frem, som i januar 2017 skal præsenteres på forskellige udstillinger i Stockholm. Ikke alle værker står færdige, men som titlen antyder, udstilles værker under opbygning. På udstillingen kan man få et unikt indblik i kunstnerens arbejdsproces med værker, skitser og researchmateriale og blive klogere på tilblivelsen af en udstilling. Kunstnerens værker vises i studiet på Guldagergaard, hvor værkerne er blevet til. Sara Möller arbejder intuitivt med ler, hvorefter hun brænder og glaserer skulpturen. Det brændte ler sammensætter hun til assemblage med andre materialer som farvede tekstiler, sten og træstumper. I værkerne kan man finde spor af historiske og religiøse symboler, da Möller er fascineret af tanken om, at objekter kan være ladet med en magisk kraft. Möller undersøger med sine værker materialets iboende karakter og ser en værdi i at sammensætte både statiske og dynamiske værker, der spiller op imod hinanden. Ferniseringen starter med en Artist Talk kl. 19, hvor Sara Möller vil fortælle om arbejdet på Guldagergaard og kommentere på den kritik, hendes omdiskuterede skulptur, PISSED ELIN, har mødt. Kontakt Guldagergaard ceramic@ceramic.dk ceramic.dk Guldagergaard - Internationalt center for keramik tilbyder kunstnere fra hele verden værkstedsplads og faciliteter til at udvikle deres kunstneriske virke. Guldagergaard har til opgave at støtte og fremme keramik som et kunstnerisk udtryk. Sara Möller (f. 1982) er uddannet Master of Fine Art i keramik på HDK Gøteborg Universitet. Kommende udstillinger: : Solo Show på Gallery Domiej i Stockholm : Solo Show på Vandalorum i Värnamo : Group Show Beckers konstnärsstipendium & 30-årsjubileum på Färgfabriken i Stockholm Se mere på saramoller.com

22 Den 16 november 2016 anordnade jag en utställning och vernissage, där redovisade jag för min tid på Guldagergaard i centrets lokaler. I samband med detta höll jag även en föreläsning om de olika arbeten jag utfört under min åtta månaders vistelse. Då passade jag även på att nämna Konstnärsnämndens stöd som möjliggörare av min vistelse. Efter denna afton var det dags för mig att åka hem till Sverige igen. Bilder från UTSTÄLLNINGEN Work in Progress

23

24

25

26

27 STORT TACK TILL KONSTNÄRSNÄMNDEN OCH IASPIS SOM MÖJLIGGJORT DENNA RESA!

28

Redovisning internationellt kulturutbyte på Chhaap Foundation for Printmaking trust, Vadodara, Indien

Redovisning internationellt kulturutbyte på Chhaap Foundation for Printmaking trust, Vadodara, Indien Redovisning internationellt kulturutbyte på Chhaap Foundation for Printmaking trust, Vadodara, Indien Jag ankom till Vadodara kvällen den 5 oktober och åkte direkt till Chhaap, boende och grafikverkstad

Läs mer

Redovisning internationellt kulturutbyte KN 2014/7420 Clara Gesang Gottowt

Redovisning internationellt kulturutbyte KN 2014/7420 Clara Gesang Gottowt Farsta 4e juli 2015 Redovisning internationellt kulturutbyte KN 2014/7420 Clara Gesang Gottowt Clara Gesang Gottowt. Internationellt kulturutbyte för soloutställning (konst) på konsthallen Brandenburgischer

Läs mer

QUE SE CAEN LOS HOMBRES CENTRO FOTOGRÁFICO MANUEL ÁLVAREZ BRAVO, OAXACA MEXICO 4 MARS- 17 APRIL 2016

QUE SE CAEN LOS HOMBRES CENTRO FOTOGRÁFICO MANUEL ÁLVAREZ BRAVO, OAXACA MEXICO 4 MARS- 17 APRIL 2016 REDOVISNING AV BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURUTBYTE DIARIENUMMER KN 2015/7636 SAMT KN 2015/7638 LOS HOMBRES QUE SE CAEN CENTRO FOTOGRÁFICO MANUEL ÁLVAREZ BRAVO, OAXACA MEXICO 4 MARS- 17 APRIL 2016

Läs mer

The Pottery Workshop, Jingdezhen

The Pottery Workshop, Jingdezhen Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se The Pottery Workshop, Jingdezhen Iaspis Konstnärsnämndens internationella program för

Läs mer

TNS Gallup - Public Tema: Præsidentvalg USA 30. oktober Public 56020

TNS Gallup - Public Tema: Præsidentvalg USA 30. oktober Public 56020 TNS Gallup - Public Tema: Præsidentvalg USA 30. oktober 2008 Public 56020 Metode Feltperiode: 28. til 30. oktober 2008 Målgruppe: borgere landet over på 18 år og derover Metode: G@llupForum (webinterviews)

Läs mer

Jingdezhen, The Pottery Workshop

Jingdezhen, The Pottery Workshop Sida 1 av 3 Jingdezhen, The Pottery Workshop ANSÖKAN OM ATELJÉVISTELSE I UTLANDET FÖR KERAMIKER Sista ansökningsdag 29 april 2014 1. UPPGIFTER OM SÖKANDE Fält markerade med * är obligatoriska Förnamn*

Läs mer

Emma Löfström Iaspis- Internationellt kulturutbyte Redovisning av arbetsvistelse- Residencia en la Tierra, Montenegro- Quindio, Colombia

Emma Löfström Iaspis- Internationellt kulturutbyte Redovisning av arbetsvistelse- Residencia en la Tierra, Montenegro- Quindio, Colombia Stockholm 2014-03-12 Emma Löfström Iaspis- Internationellt kulturutbyte Redovisning av arbetsvistelse- Residencia en la Tierra, Montenegro- Quindio, Colombia Jag deltog under januari månad i Residencia

Läs mer

1Shantiroad, Bangalore

1Shantiroad, Bangalore Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se 1Shantiroad, Bangalore Iaspis Konstnärsnämndens internationella program för yrkesverksamma

Läs mer

INTERNATIONELLT KULTURUTBYTE UBI GALLERY / BEIJING DESIGNWEEK

INTERNATIONELLT KULTURUTBYTE UBI GALLERY / BEIJING DESIGNWEEK INTERNATIONELLT KULTURUTBYTE UBI GALLERY / BEIJING DESIGNWEEK 25 september - 6 oktober 2013 Agnes Fries / formgivare RAPPORT OM BIDRAG INOM BILD OCH FORM UTSTÄLLNING I UTLANDET Hur utbytet genomförts Sedan

Läs mer

STURUP RACEWAY FREDAG 16. MARTS 2012.

STURUP RACEWAY FREDAG 16. MARTS 2012. STURUP RACEWAY FREDAG 16. MARTS 2012. Til alle deltagere, hjælpere og fotografer. Vi mødes på banen Nötesjövägen 317, 233 91 SVEDALA mellem kl. 11.00 11.30 så vi er klar til at holde førermøde kl. 11.45

Läs mer

Ateljéstipendium för keramiker vid The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina.

Ateljéstipendium för keramiker vid The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina. Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Ateljéstipendium för keramiker vid The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina. Iaspis Konstnärsnämndens

Läs mer

Per Eklund. Stenarbetsmuseum Yxhult

Per Eklund. Stenarbetsmuseum Yxhult Per Eklund Stenarbetsmuseum Yxhult Per Eklund Per Eklund Per Eklund var verksam som keramiker under nästan sju decennier. I början av 2000-talet skänkte han delar av sin samling till Kumla kommun. Samlingen

Läs mer

1Shantiroad, Bangalore, Indien.

1Shantiroad, Bangalore, Indien. Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se 1Shantiroad, Bangalore, Indien Iaspis Konstnärsnämndens internationella program för yrkesverksamma

Läs mer

TNS Gallup - Public Tema: Lov om tørklæder og Birthe Rønn Hornbech 17. Maj Public

TNS Gallup - Public Tema: Lov om tørklæder og Birthe Rønn Hornbech 17. Maj Public TNS Gallup - Public Tema: Lov om tørklæder og Birthe Rønn Hornbech 17. Maj 2008 Public Metode Feltperiode: 16.-17. April 2008 Målgruppe: borgere landet over på 18 år og derover Metode: G@llupForum (webinterviews)

Läs mer

The Pottery Workshop, Jingdezhen, Kina

The Pottery Workshop, Jingdezhen, Kina Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se The Pottery Workshop, Jingdezhen, Kina Iaspis Konstnärsnämndens internationella program

Läs mer

Ansökan Referensbrev. Referensbrev - Inledning. Formellt, manlig mottagare, namnet okänt. Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt

Ansökan Referensbrev. Referensbrev - Inledning. Formellt, manlig mottagare, namnet okänt. Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt - Inledning Bäste herrn, Formellt, manlig mottagare, namnet okänt Bästa frun, Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt Bästa herr eller fru, Formellt, både mottagarens namn och kön är okända Kære Hr.,

Läs mer

ANNA OLSSON September 2015

ANNA OLSSON September 2015 ANNA OLSSON September 2015 Anna Olsson är textilkonstnär och arbetar främst med bildvävar där berättandet står i centrum. Hon har genom sitt arbete mött människor som befinner sig i en av de mest utsatta

Läs mer

KOPIA KOPIA KOPIA Hanne Mago Wiklund Simon Rydén

KOPIA KOPIA KOPIA Hanne Mago Wiklund Simon Rydén BOX KOPIA KOPIA KOPIA Hanne Mago Wiklund Simon Rydén 17 februari - 19 mars 2017 Utgiven av Galleri BOX i samband med utställningen KOPIA KOPIA KOPIA av Hanne Mago Wiklund och Simon Rydén. 17 februari -

Läs mer

The Pottery Workshop, Jingdezhen

The Pottery Workshop, Jingdezhen Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se The Pottery Workshop, Jingdezhen Iaspis Konstnärsnämndens internationella program för

Läs mer

Utställningar. Søren Langkilde Madsen

Utställningar. Søren Langkilde Madsen Utställningar Søren Langkilde Madsen Fotografen Om Søren Langkilde Madsen Jag har fotograferat aktivt under de senaste drygt 40 år och älskar att arbeta med denna form av uttryck. Fokus har under många

Läs mer

Konstepidemin utökar!

Konstepidemin utökar! Konstepidemin utökar! Konstepidemin i Göteborg har nu existerat i 20 år. Förutom att vara en arbetsplats för 100-talet konstnärer som verkar lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, drivs också

Läs mer

Redogörelse om redovisning av bidrag till internationellt kulturutbyte, ärendenummer KN 2015/7442.

Redogörelse om redovisning av bidrag till internationellt kulturutbyte, ärendenummer KN 2015/7442. ! Redogörelse om redovisning av bidrag till internationellt kulturutbyte, ärendenummer KN 2015/7442. Jag; Karin Gustavsson bjöds in att medverka i ett kulturutbyte, här följer bakgrund och genomförandet:

Läs mer

Erfarenheter av danska och svenska produktionsledare. Erfarenheter med Produktionsledare. Egen Bakgrund

Erfarenheter av danska och svenska produktionsledare. Erfarenheter med Produktionsledare. Egen Bakgrund Erfarenheter av danska och svenska produktionsledare Erfarenheter med Produktionsledare Elev 3 steder 79 83 Grönt bevis 83 84 Egen Bakgrund Marienborg 84 92 + Merkonom 89 92 Bregentved 92 06 SAB 07 nov07

Läs mer

1Shantiroad, Bangalore

1Shantiroad, Bangalore Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se 1Shantiroad, Bangalore Iaspis Konstnärsnämndens internationella program för yrkesverksamma

Läs mer

My Lindh Nordiska Panoraman

My Lindh Nordiska Panoraman My Lindh Nordiska Panoraman Redovisning IASPIS Internationellt kulturutbyte Slakthusateljéerna + Air d Islande i samarbete med Skaftfell Center of Visual Art, Seidisfjördur, Island 28 juli - 10 augusti

Läs mer

Redovisning av projektbidrag Bild och form. Vidareutveckling av screentryck på kakel och nya vägar till monumentala verk KN 2014/8508

Redovisning av projektbidrag Bild och form. Vidareutveckling av screentryck på kakel och nya vägar till monumentala verk KN 2014/8508 Redovisning av projektbidrag Bild och form Vidareutveckling av screentryck på kakel och nya vägar till monumentala verk KN 2014/8508 Ylva Wilhelmina Franzén och Jenny Bergman Hur tycker du att dina intentioner

Läs mer

Redovisning av bidrag för internationellt kulturutbyte

Redovisning av bidrag för internationellt kulturutbyte Redovisning av bidrag för internationellt kulturutbyte David Molander 2013 Ärendenummer KN 2013/5028 Hur utbytet genomförts Jag åkte till NYC och arbetade med två utställningar på Storefront for art and

Läs mer

Keramik i arkitekturen, dekoration eller yta

Keramik i arkitekturen, dekoration eller yta Keramik i arkitekturen, dekoration eller yta Välkommen till Keramik i arkitekturen, dekoration eller yta Välkommen till fortbildning för arkitekter på Capella gården i kreativitetens tecken. Vi utforskar

Läs mer

KONST AKTUELLT DALSLAND 3AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 1/8 27/9 2009

KONST AKTUELLT DALSLAND 3AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 1/8 27/9 2009 KONST AKTUELLT DALSLAND 3AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 1/8 27/9 2009 Stanislaw Zoladz (bilden är beskuren) VINTRIGT DALSLAND FÅNGADE HANS BLICK Ljuset är viktigast, förklarar

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

Ekologiskt Hållbar Ateljé 2012

Ekologiskt Hållbar Ateljé 2012 Ekologiskt Hållbar Ateljé 2012 Ekologiskt Hållbar Konstnärligt Socialt Företagande i aktivitetshusen! Ett Förslag via Konstutställningen på Frölunda Kulturhus: SJU ÅR I KERAMIKENS VÄRLD Bortom tandteknisk

Läs mer

Reseberättelse från Danmark

Reseberättelse från Danmark Reseberättelse från Danmark Namn: Sara Ohlsson E-mail: sparrizzen@hotmail.com Skola: Ersta Sköndal Högskola, Instituitionen för vårdvetenskap Utbytesland, stad samt skola: Danmark, Köpenhamn, Diakonissestiftelsen

Läs mer

Run Back For Pants, Bror Hjorths Hus, Veronica Brovall.

Run Back For Pants, Bror Hjorths Hus, Veronica Brovall. Run Back For Pants, Bror Hjorths Hus, 2019. Veronica Brovall vbrovall@googlemail.com www.veronicabrovall.com A Third Leg Sculpture 2013 130 h x 90 x 75 cm Daily Excecution V Sculpture 2016-17 Powder coated

Läs mer

Vill du vara med? Kontakt & frågor

Vill du vara med? Kontakt & frågor Vill du vara med? Är du yrkesverksam konstnär/konsthantverkare och vill vara med på webbplatsen Konst i Örebro län är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom att fylla i formulären Examen/meriter

Läs mer

International Studio and Curatorial Program, ISCP, New York

International Studio and Curatorial Program, ISCP, New York Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se International Studio and Curatorial Program, ISCP, New York Iaspis Konstnärsnämndens internationella

Läs mer

Hans Gedda på Nationalmuseum/Konstakademin 13/2 2014 Visning och arbete i ateljen

Hans Gedda på Nationalmuseum/Konstakademin 13/2 2014 Visning och arbete i ateljen Hans Gedda på Nationalmuseum/Konstakademin 13/2 2014 Visning och arbete i ateljen Vi började med att titta på de klassiska skulpturerna som finns i entréhallen för en kort introduktion av platsen och vad

Läs mer

Ateljévistelse för yrkesverksamma bildkonstnärer vid SOMA, Mexiko City

Ateljévistelse för yrkesverksamma bildkonstnärer vid SOMA, Mexiko City Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Ateljévistelse för yrkesverksamma bildkonstnärer vid SOMA, Mexiko City Vistelseperiod:

Läs mer

Susanne Torstensson van der Heeg

Susanne Torstensson van der Heeg Susanne Torstensson van der Heeg Född 1960 Lidköping. Bor och arbetar i Västerås och susannetorstensson.se info@susannetorstensson.se +46 (0)761 85 89 49 Utbildning 1994 1995 Kungliga Konsthögskolan, videoavdelningen,

Läs mer

LONE LARSEN. Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm

LONE LARSEN. Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm LONE LARSEN Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm 2006 Galleri Mårtenson & Persson. Båstad Dunkers Kulturhus.

Läs mer

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet Konstpedagogiska Program 2012 Hogstadiet & Gymnasiet Upplev, skapa och kommunicera Bror Hjorths Hus erbjuder visningar på olika teman utifrån konstnären Bror Hjorths konst eller med utgångspunkt i de tillfälliga

Läs mer

Ansökan Följebrev. Följebrev - Inledning. Formellt, manlig mottagare, namnet okänt. Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt

Ansökan Följebrev. Följebrev - Inledning. Formellt, manlig mottagare, namnet okänt. Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt - Inledning Bäste herrn, Formellt, manlig mottagare, namnet okänt Bästa fru, Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt Bästa herr eller fru, Formellt, både mottagarens namn och kön är okända Kære Hr.,

Läs mer

Hårdträning bland Sapporos snöhögar

Hårdträning bland Sapporos snöhögar RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Anton Schillen 2015 2016 Utbytesuniversitet Hokkaido University Utbildningsprogram Special Research Student Hårdträning bland Sapporos snöhögar Innan avresa

Läs mer

KONSTKLUBBEN I HANINGE KOMMUN VÅRPROGRAM

KONSTKLUBBEN I HANINGE KOMMUN VÅRPROGRAM KONSTKLUBBEN I HANINGE KOMMUN VÅRPROGRAM Läs mer och bli medlem på haninge.se/konstklubben Hej! Konstklubben i Haninge kommun är en ideell förening, vars syfte är att främja intresse för, och kunskap om,

Läs mer

FIRST LEGO League. Trollhättan 2012

FIRST LEGO League. Trollhättan 2012 FIRST LEGO League Trollhättan 2012 Presentasjon av laget innovation&inspiration Vi kommer fra Vänersborg Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 11 jenter og 3 gutter. Vi representerer

Läs mer

ARTIST IN RESIDENCE SIGTUNA

ARTIST IN RESIDENCE SIGTUNA ARTIST IN RESIDENCE SIGTUNA Artist in Residence Sigtuna är Sigtuna Museum & Arts residenceprogram för konstnärer som är intresserade av att, under en period, bo och verka utifrån platsen Sigtuna. 2019

Läs mer

Konstresa Berlin april 2019

Konstresa Berlin april 2019 Namn: Berlin Exklusiv Antal: Ca 10-14 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Berlin är en av den globala konstscenens metropoler. Här finns flera stora och mindre institutioner, flera

Läs mer

TNS Gallup - Public Temaer: Forsvarschefen (jægerbogen) Den kriminelle lavalder Influenza vaccine og trafik ved topmøder 5. oktober 2009 Public xxxxx

TNS Gallup - Public Temaer: Forsvarschefen (jægerbogen) Den kriminelle lavalder Influenza vaccine og trafik ved topmøder 5. oktober 2009 Public xxxxx TNS Gallup - Public Temaer: Forsvarschefen (jægerbogen) Den kriminelle lavalder Influenza vaccine og trafik ved topmøder 5. oktober 2009 Public xxxxx Metode Feltperiode: 5. oktober 2009 Målgruppe: Repræsentativt

Läs mer

Mycket formellt, mottagaren har en speciell titel som ska användas i stället för namnet

Mycket formellt, mottagaren har en speciell titel som ska användas i stället för namnet - Öppning Svenska Danska Bäste herr ordförande, Kære Hr. Direktør, Mycket formellt, mottagaren har en speciell titel som ska användas i stället för namnet Bäste herrn, Formellt, manlig mottagare, namnet

Läs mer

TILL DELTAGANDE I MÄSSPROJEKTET 2010. 2010 fortsätter Mässprojektet in i fas två med nedslag på fyra mässor på tre kontinenter i världen.

TILL DELTAGANDE I MÄSSPROJEKTET 2010. 2010 fortsätter Mässprojektet in i fas två med nedslag på fyra mässor på tre kontinenter i världen. Stockholm 2009-12-21 INBJUDAN TILL DELTAGANDE I MÄSSPROJEKTET 2010 2010 fortsätter Mässprojektet in i fas två med nedslag på fyra mässor på tre kontinenter i världen. Nytt för fas två är att vi nu välkomnar

Läs mer

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 Studieprogram Våren 2016 Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 ABF Burlöv Dalbyvägen 25, Arlöv Öppet hus Lördagen den 16/1 14.00-16.00

Läs mer

Vem är egentligen normal när alla människor är olika? Vad är mänskligt värde? Vem får leva? Vem får inte?

Vem är egentligen normal när alla människor är olika? Vad är mänskligt värde? Vem får leva? Vem får inte? Normal! Vem är egentligen normal när alla människor är olika? Vad är mänskligt värde? Vem får leva? Vem får inte? Välkommen till en utställning om människor som berör och berikar. Människor som kanske

Läs mer

FIRST LEGO League. Härnösand 2012

FIRST LEGO League. Härnösand 2012 FIRST LEGO League Härnösand 2012 Presentasjon av laget Vivsta Ishori Vi kommer fra Timrå Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 13 jenter og 10 gutter. Vi representerer Vivsta skola Type

Läs mer

En undersökning om konstnärskap i Västmanland

En undersökning om konstnärskap i Västmanland Information från Kulturutveckling konst En undersökning om konstnärskap i Västmanland 2014-04-08 Under våren 2014 har tretton konstnärer svarat på frågor kring sitt konstnärskap och arbete som konstnär.

Läs mer

Arts Initiative Tokyo, (AIT), Japan

Arts Initiative Tokyo, (AIT), Japan Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Arts Initiative Tokyo, (AIT), Japan Iaspis Konstnärsnämndens internationella program för

Läs mer

Besök oss - Visningar

Besök oss - Visningar Samtidskonstens gränsöverskridande natur är en fantastisk resurs i undervisningssammanhang. Begreppet samtidskonst används ofta för att beskriva konst som skapas idag och som tar upp teman och belyser

Läs mer

MUma. MUma. Mural Modern Art. Mural Modern Art

MUma. MUma. Mural Modern Art. Mural Modern Art MUma Mural Modern Art Gömda/glömda bilder och berättelser om kvinnor på Östra Orust Vi bär på ett kollektivt minne - en tystad kunskap om vårt arv och vårt förflutna - gömd och glömd av dem som tagit pennan/penseln/kameran

Läs mer

Konsten att mötas 2018

Konsten att mötas 2018 Konsten att mötas 2018 Ett projekt från Sveriges Konstföreningar (SKF). Kulturföreningen Lyktan i Skogås är en av 20 utvalda föreningar i det landsomfattande projektet. Syftet med projektet är bland annat

Läs mer

Greatmore Studios, Kapstaden, Sydafrika

Greatmore Studios, Kapstaden, Sydafrika Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Greatmore Studios, Kapstaden, Sydafrika Bild: Johan Pousette Vistelseperiod: januari -

Läs mer

-Det ryker, det fräser, det brinner!

-Det ryker, det fräser, det brinner! -Det ryker, det fräser, det brinner! Signe Persson Melin om Gråsippa, debuten i aluminium. - Äntligen har jag hittat rätt material till den här formen. Signe Persson Melin hade prövat att göra sippformer

Läs mer

Kort om Georgianna Kralli

Kort om Georgianna Kralli Kort om Georgianna Kralli Född i Grekland, utbildad på Atens Konstakademi. Sedan 1986 bosatt i Västerås. Måleri i olja och akryl och skulptur i lera, glas och stål, m.m. Representerad i flera länder, Museer,

Läs mer

Danderyd kommun. Förslag till trafikhinder. Dato: 02/11-2011 Elverdal

Danderyd kommun. Förslag till trafikhinder. Dato: 02/11-2011 Elverdal Danderyd kommun Förslag till trafikhinder Dato: 02/11-2011 Elverdal Inspiration B A Anders Årfelt är skulptör och har gjort lejonen samt lejoninnorna runt om i Stockholms kommun samt Linköpings kommun.

Läs mer

Greatmore Studios, Kapstaden, Sydafrika

Greatmore Studios, Kapstaden, Sydafrika Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Greatmore Studios, Kapstaden, Sydafrika Bild: Johan Pousette Vistelseperiod: januari -

Läs mer

TNS Gallup - Public Tema: Århus Kommune januar Public 56737

TNS Gallup - Public Tema: Århus Kommune januar Public 56737 TNS Gallup - Public Tema: 21.-26. januar 2010 Public 56737 Metode Feltperiode: Den 21. 26. januar 2010 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere i Århus kommune på 18 eller derover Metode: GallupForum

Läs mer

Kan dit projekt løse fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge?

Kan dit projekt løse fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge? Kan dit projekt løse fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge? Om finansiel støtte fra EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020 Hvad er Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak? Et

Läs mer

Bokbindaregesällskapets 386:e årssammankomst,

Bokbindaregesällskapets 386:e årssammankomst, 1631 Nyhetsblad 2017 nr 2 Löpnummer 13 Bokbindaregesällskapets 386:e årssammankomst Arkivcentrum Syd Vid lunchtid fredagen den 24 februari samlades ett trettiotal personer på Arkivcentrum Syd i stadsdelen

Läs mer

Tryggare kan ingen vara? En studie om ungdomars arbete, trygghet och framtid i Sverige och Danmark

Tryggare kan ingen vara? En studie om ungdomars arbete, trygghet och framtid i Sverige och Danmark Tryggare kan ingen vara? En studie om ungdomars arbete, trygghet och framtid i Sverige och Danmark Svenskt näringsliv 2006 Grafisk form: Brando designbyrå Öresundsungdomar om dagens och morgondagens arbetssituation

Läs mer

FIRST LEGO League. Stockholm

FIRST LEGO League. Stockholm FIRST LEGO League Stockholm 7-9 2012 Presentasjon av laget Team Rocket Vi kommer fra Österbybruk Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 1 jente og 9 gutter. Vi representerer Österbyskolan

Läs mer

DET ARKEOLOGISKA ÄVENTYRET

DET ARKEOLOGISKA ÄVENTYRET DET ARKEOLOGISKA ÄVENTYRET Gabriel Orozco, Sköldpaddsten, 2013 Gabriel Orozco. Courtesy of the artist and the Marian Goodman Gallery, New York. Foto: Markus Tretter/Kunsthaus Bregenz Tidsåtgång: cirka

Läs mer

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta Faktablad 2017-03-27 KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset I Teliastaden, Farsta 1 Konsthuset - Framtida verksamhet Konsthuset (arbetsnamn) SITE och KKV har under flera år arbetat med en konstnärlig

Läs mer

Arvet Nationell, språklig och kulturell identitet

Arvet Nationell, språklig och kulturell identitet Arvet Nationell, språklig och kulturell identitet NATIONALISM Alltsedan 1950-talet har många invandrargrupper kommit till Eskilstuna. I detta material berättar sverigefinländarna, som tillhörde de första

Läs mer

1% KONST SOM GÖR SKILLNAD. roland persson att flyga Skulptur (del av verk). Emmaskolan.

1% KONST SOM GÖR SKILLNAD. roland persson att flyga Skulptur (del av verk). Emmaskolan. 1% KONST SOM GÖR SKILLNAD roland persson att flyga Skulptur (del av verk). Emmaskolan. roland borén uppochner Skulptur, färgad betong. Höjd 3 m. Ramsdalsskolan. theo ågren hur gick det sen? Skulptur, lackerad

Läs mer

Hantverkare i Falkenbergs kommun

Hantverkare i Falkenbergs kommun Hantverkare i Falkenbergs kommun Detta är förslag på besöksmål gällande hantverkare i Falkenbergs kommun. Nedan är hantverkarna beskrivna i kort text och även en karta är bifogad där alla är utsatta. Här

Läs mer

Moa Israelsson Forsberg

Moa Israelsson Forsberg Monday Art Ateljébesök hos Moa Israelsson Forsberg Posted on mån 24 Feb 2014 by Eleonora Ånhammar Moa Israelsson Forsberg både bor och arbetar i det lilla samhället Åkers Styckebruk utanför Strängnäs.

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

Redovisning Projektbidrag

Redovisning Projektbidrag Redovisning Projektbidrag Ärendenummer: KN2015/8165 KLARA BERGE PASSAGER - En utställning på Not Quite Mitt konstskapande består av långsamma processer och monotona och repetitiva tekniker. Den tunna tråden

Läs mer

KERAMIK DAG- OCH KVÄLLSKURSER SOMMARKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA VÅREN 2014 GÖTEBORG DAG- OCH KVÄLLSKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA

KERAMIK DAG- OCH KVÄLLSKURSER SOMMARKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA VÅREN 2014 GÖTEBORG DAG- OCH KVÄLLSKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA KERAMIK DAG- OCH KVÄLLSKURSER SOMMARKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA VÅREN 2014 GÖTEBORG DAG- OCH KVÄLLSKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA skapa i lera ett spännande material I vår ljusa och trivsamma keramikverkstad

Läs mer

REDOVISNING Bidrag för Internationellt Kulturutbyte MARCUS LINDEEN, 2017"

REDOVISNING Bidrag för Internationellt Kulturutbyte MARCUS LINDEEN, 2017 REDOVISNING Bidrag för Internationellt Kulturutbyte MARCUS LINDEEN, 2017" Förra året sökte och beviljades jag bidrag från Konstnärsnämnden för att genomföra en utställning på Centre Pompidou i Paris. Jag

Läs mer

Jus Soli / Jus Sanguinis, Pilane skulpturpark 28 maj - 28 augusti 2016, Helena Mutanen KN 2015/ 8144

Jus Soli / Jus Sanguinis, Pilane skulpturpark 28 maj - 28 augusti 2016, Helena Mutanen KN 2015/ 8144 Jus Soli / Jus Sanguinis, Pilane skulpturpark 28 maj - 28 augusti 2016, Helena Mutanen KN 2015/ 8144 Jus Soli / Jus Sanguinis KN 2015/ 8144 --------------- Helena Mutanen Gotlandsgatan 70 c 116 65 Stockholm

Läs mer

BO SAMUELSSON. Byggnad portfolio

BO SAMUELSSON. Byggnad portfolio BO SAMUELSSON Byggnad portfolio behållare,ram, gränssnitt, objekt, rum, definierad plats, lokalitet, byggnad. Byggnaden är en behållare för konstnärlig aktivitet likt en konstinstitution,men här är innehållet

Läs mer

Inbjudan till säsongens största händelse!

Inbjudan till säsongens största händelse! Inbjudan till säsongens största händelse! Lördagen den 29/4 från kl 10:00 Mölndalsklubben har möjlig gjort en ungduve Auktion, tillsammans med ett av Danmarks bästa slag, nämligen Team Eriksson, många

Läs mer

Förslag till uppdrags- och måldokument för Konstnärsnämndens Internationella musikprogram

Förslag till uppdrags- och måldokument för Konstnärsnämndens Internationella musikprogram Bilaga KN 2012/6868 Förslag till uppdrags- och måldokument för Konstnärsnämndens Internationella musikprogram Konstnärsnämnden har fått regeringens uppdrag att utveckla former för internationellt kulturutbytet

Läs mer

Nya verket på Kivik Art skapas av dansk lera

Nya verket på Kivik Art skapas av dansk lera Nya verket på Kivik Art skapas av dansk lera BROAGER Artikeln publicerades 29 september 2018 I ett tegelbruk på sydligaste Jylland växer nya verket till Kivik Art fram. Bok för bok skapar Ulla Viotti Bibliotheca,

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer

Designinkubatorn Nova Iskra, Belgrad, Serbien

Designinkubatorn Nova Iskra, Belgrad, Serbien Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Designinkubatorn Nova Iskra, Belgrad, Serbien Iaspis Konstnärsnämndens internationella

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

ETT TILLÅTANDE UTERUM JÄRNMALMSGATAN, RINGÖN Förslag av Stella Svanberg, Fastighetskontoret 2014

ETT TILLÅTANDE UTERUM JÄRNMALMSGATAN, RINGÖN Förslag av Stella Svanberg, Fastighetskontoret 2014 ETT TILLÅTANDE UTERUM JÄRNMALMSGATAN, RINGÖN Förslag av Stella Svanberg, Fastighetskontoret 2014 KOPPLINGAR FRAMTIDA STRÅK OCH TILLFÄLLIGA AKTIVITETER IDAG IDAG OCH IMORGON + TEMPORÄRA AKTIVITETER FLERTAL

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 VÄRMLANDS UNGDOMSSEKTIONSSTYRELSE VÄRMLANDS UNGDOMSSEKTIONSSTYRELSE Styrelsen har år 2015 bestått av nio personer från olika klubbar i Värmland: Ordförande: Elin Fridlund Vice ordförande: Lisa Värnefors

Läs mer

SPF Markbygdens konstcirkels vårresa 2017 till Småland.

SPF Markbygdens konstcirkels vårresa 2017 till Småland. SPF Markbygdens konstcirkels vårresa 2017 till Småland. Vårens första resa gick till Småland där vi först besökte Vandalorums museum för samtida konst och design. Museet, som ligger vid in/utfarten till

Läs mer

Integreret i egen cup-portal Sid 1

Integreret i egen cup-portal Sid 1 Integreret i egen cup-portal Sid 1 Forskellen mellem fristående og integreret cup-portal Et lille vigtig synspunkt inden du går videre: Det går hurtigt og enkelt at skifte mellem den fristående og integrerede

Läs mer

Slutrapport för Leader-checken

Slutrapport för Leader-checken 1 (5) Slutrapport för Leader-checken Projektnamn: Vedeldad stengodsugn Datum: 2015-10-25.. Diarienummer: 2014-149 AN.. Projekttid: 20150414-20151030. Kontaktpersoner i projektet: (uppgifter på personer

Läs mer

Analys av användargränssnitt

Analys av användargränssnitt Avd. för Certec Analys av användargränssnitt Uttagsautomat Av: Sofia Henstrand Björn Johansson Bettina K Inledning Syftet med denna uppgift är att lära sig att identifiera olika egenskaper hos ett användargränssnitt.

Läs mer

Kulturrådets strategi för att stärka den professionella dansen 2010 2014

Kulturrådets strategi för att stärka den professionella dansen 2010 2014 2010-06-09 Beslutsbilaga S 2010:21 Kulturrådets strategi för att stärka den professionella dansen 2010 2014 Inledning Kulturrådet överlämnade Handlingsprogrammet för den professionella dansen (KUR 2005/2366)

Läs mer

FIRST LEGO League. Stockholm

FIRST LEGO League. Stockholm FIRST LEGO League Stockholm 7-9 2012 Presentasjon av laget Unicorns Vi kommer fra Djursholm Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 4 jenter og 0 gutter. Vi representerer VRS Type lag:

Läs mer

Teckenspråkets dag maj 2018

Teckenspråkets dag maj 2018 Teckenspråksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 www.goteborg.se/teckenspraksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas

Läs mer

DANSK SELSKAB FOR KLINISK FYSIOLOGI OG NUKLEARMEDICIN

DANSK SELSKAB FOR KLINISK FYSIOLOGI OG NUKLEARMEDICIN DANSK SELSKAB FOR KLINISK FYSIOLOGI OG NUKLEARMEDICIN Håkan Arheden Ordförande for Svensk Förening För Klinisk Fysiologi 07-01-2009 Kære Håkan Arheden Tak for orientering om de svenske tiltag i retning

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER Bildkonstnärsfonden fördelar omkring 20 assistentstipendier per år. Stipendiet ska ge dig möjlighet att utvecklas genom att arbeta med en mer erfaren kollega

Läs mer

FIRST LEGO League. Stockholm

FIRST LEGO League. Stockholm FIRST LEGO League Stockholm 4-6 2012 Presentasjon av laget Purple Falcon Vi kommer fra Stockholm Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 7 jenter og 7 gutter. Vi representerer Södermalmsskolan

Läs mer

FRUSTUNA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se

FRUSTUNA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se FRUSTUNA Frustuna är belägen strax utanför Gnesta i Södermanland med direkt anslutning till sjön Frösjön och är en perfekt anläggning för verksamhet med den idylliska känslan och närhet till vatten. Frustuna

Läs mer