Fördelning av föreningsbidrag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fördelning av föreningsbidrag"

Transkript

1 Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) Handläggare Ingegerd Apelgren, Marita Danowsky, Helena Örnevall Telefon: Till Södermalms stadsdelsnämnd Fördelning av föreningsbidrag Stadsdelsnämnden godkänner att fördela 2,9 mnkr i föreningsbidrag i enlighet med förvaltningens tjänsteutlåtande. Margareta Östrand stadsdelsdirektör Södermalms stadsdelsförvaltning staben Medborgarplatsen 25 Box Stockholm Växel soder@stockholm.se Sammanfattning Södermalms stadsdelsnämnd har i verksamhetsplanen för 2016 avsatt 2,9 mnkr för bidrag till frivilligverksamhet riktat till barn, ungdomar och äldre. Bidrag kan ges till verksamheter som är förenliga med stadsdelsnämndens mål och inriktning. En förutsättning är att verksamheterna är lokalt anknutna, individinriktade och inte vinstdrivande.

2 Sida 2 (10) Förvaltningen föreslår Barn och ungdom: Öppna förskolan i Sofia församling, 250 tkr, Södergården, 565 tkr, Mäster Olofsgården, 598 tkr, Timmermansgården, 577 tkr, och Föräldraföreningen för fritidsverksamhet vid Södermalmsskolan (Bunkern), 200 tkr. Personer med funktionsnedsättning: RSMH Söder om Söder, 10 tkr. Personer som är äldre: Södermalms Frivilligcentral Viljan, 500 tkr, Anhörigföreningen på Södermalm, 20 tkr, Katarina-Sofia Väntjänstförening, 20 tkr, Äldrekontakt, 20 tkr, PRO Högalid, 16,5 tkr, PRO Katarina, 13 tkr, PRO Sofia, 15 tkr, PRO Maria, 15 tkr, SPF Seniorerna Maria Högalid, 21 tkr och SPF Seniorerna Katarina, 13,5 tkr och PRO, SPF, SPRF Södermalm Gamla stan, 30 tkr. Förtroenderåden/anhörigråden: Hornskroken, 4 tkr, Vindragaren, 3 tkr, Hornstull, 4 tkr, Bergsund, 5 tkr. Bakgrund Bidrag till organisationer och föreningar söks och beviljas via olika nämnder inom staden. Södermalms stadsdelsnämnd beslutade i verksamhetsplanen för 2016 att lämna bidrag till föreningar som bedriver verksamhet för barn, ungdomar och äldre inom stadsdelsområdet. Bidraget ges till verksamheter som är förenliga med stadsdelsnämndens mål och inriktning för de olika verksamheterna. Södermalms stadsdelsnämnd beslutade i oktober 2015 om rutiner för föreningsbidrag som riktar sig till invånarna inom Södermalms stadsdelsområde. Inom de vård- och omsorgsboenden för äldre som är belägna inom stadsdelsområdet finns förtroenderåd/ anhörigråd. Då förtroenderåden inte är regelrätta föreningar eller frivilligorganisationer ska de inte ansöka om föreningsbidrag, de ska beviljas ett årligt bidrag för sin verksamhet baserat på antalet personer som bor på respektive vård- och omsorgsboende. Har inte enheten förtroenderåd eller anhörigråd utgår inget bidrag. Södermalm stadsdelsnämnd beslutade i verksamhetsplanen för 2016 att avsätta 2,9 mnkr för föreningsbidrag. Ärendets beredning Ärendet har handlagts gemensamt av förskoleavdelningen, sociala avdelningen och avdelningen för äldreomsorg. Samverkan har skett i förvaltningsgruppen den 8 mars, pensionärsrådet den 7 mars och rådet för funktionshindersfrågor den 8 mars 2016.

3 Sida 3 (10) Förvaltningens synpunkter och förslag Förslag till fördelning av föreningsbidrag Verksamhetsområde Ansökt 2016 Förslag 2016 kr Beviljat 2015 kr Redovisning bidrag 2015 Barn och ungdomar Ja Personer med funktionsnedsättning Personer som är äldre Ja Summa Av tabellen framgår att det finns ansökningar om bidrag på totalt kronor inom de olika verksamhetsområdena. Stadsdelsförvaltningen föreslår nämnden att bevilja bidrag om kronor. Barn och ungdomar Förening Ansökt 2016 Förslag 2016 kr Beviljat 2015 kr Redovisning bidrag 2015 Öppna förskolan Ja Sofia församling Södergården Ja Mäster Olofsgården Ja Timmermansgården Bunkern, Södermalmsskolan Ja Ja Summa Öppna förskolan i Sofia församling Öppna förskolan har ansökt om kronor till sin verksamhet. Öppna förskolan i Sofia församling tar emot runt 25 barn och lika många vuxna per gång, har öppet fem dagar i veckan. Öppna förskolan riktar sig till föräldrar med barn mellan 0 5 år och ligger på Borgmästargatan 11. Varannan lördag har föreningen Makalösa föräldrar öppen förskola i lokalen. Denna verksamhet riktar sig till ensamstående föräldrar.

4 Sida 4 (10) Två gånger i veckan har Sofia församling öppen verksamhet i Sjöstadskapellet i Hammarby sjöstad med sång, dans, lek, samtal och gemensam fika. Sofia församling har under året bjudit in medarbetare vid Förskoleavdelningen att delta i fem föreläsningar. Lokalerna är till viss del tillgängliga för personer med funktionsnedsättning men full tillgänglighet försvåras av att verksamheten är inrymd i en gammal fastighet. Verksamheten har åtgärdat enkelt avhjälpta hinder. Verksamheten utgör ett komplement till förskoleverksamheten i stadsdelsområdet. Förvaltningen föreslår att kronor beviljas i bidrag för Södergården Hemgården Södergården har ansökt om kronor till sin öppna verksamhet som riktar sig till ungdomar år på Södermalm. Verksamheten är öppen kvällstid måndag - torsdag. Till Södergården kan ungdomar komma och träffa kompisar och vuxna ledare, spela i replokaler och lyssna på musik, fika, läsa tidningar, spela spel med mera. Södergården har fokus på musikintresserade ungdomar, främst flickor, samt på läxläsning och CV-skrivande för de som så önskar. Södergården har vid två tillfällen under 2015 deltagit vid nattvandringar. Besöksfrekvenser har sjunkit de senaste åren och Södergården har inte under föregående år genomfört de större event som tidigare dragit många besökare. Ett flertal ungdomar med olika former av funktionsnedsättningar (främst neuropsykiatriska) besöker regelbundet verksamheten. Lokalerna är till viss del tillgängliga för personer med funktionsnedsättning men full tillgänglighet försvåras av att verksamheten är inrymd i en gammal fastighet. Verksamheten har åtgärdat enkelt avhjälpta hinder. Förvaltningen föreslår att Föreningen Södergården beviljas kronor i bidrag för Mäster Olofsgården Hemgården Mäster Olofsgården har ansökt om kronor till sin öppna verksamhet för ungdomar i åldern år inom Södermalms stadsdelsområde, huvudsakligen i Gamla stan. Verksamheten är öppen kvällstid tisdag-fredag och består av spel, bakning, frågesport, musik, bild och form, utflykter och resor till badhus, parker, skidåkning med mera. Aktiviteterna utvecklas i samråd med ungdomarna genom så kallade gårdsråd. Extra

5 Sida 5 (10) evenemang ordnas under sport- påsk- och höstlov. Mäster Olofsgården har utbildade fritidsledare och arbetar aktivt för att vara en trygg mötesplats där ungdomar känner sig välkomna, delaktiga och kan söka stöd och svar i olika frågor. Besöksfrekvensen har ökat det senaste året. Ett flertal ungdomar med olika former av funktionsnedsättningar, främst neuropsykiatriska, deltar regelbundet i gårdens verksamhet. Lokalerna är till viss del tillgängliga för personer med funktionsnedsättning men full tillgänglighet försvåras av att verksamheten är inrymd i en gammal fastighet. Verksamheten har åtgärdat enkelt avhjälpta hinder. Förvaltningen föreslår att Mäster Olofsgården beviljas kronor i bidrag för Timmermansgården Hemgården Timmermansgården har ansökt om kronor för att driva sin riktade öppna eftermiddags- och kvällsverksamhet som vänder sig till barn och ungdomar, främst i åldrarna 9-12 år. Verksamheten har öppet tisdag-torsdag och även några fredagar. Verksamheten består bland annat av filmskola, musik- och videoskapande, dans, pingisskola, teater, skapande verkstad, fotogalleri och träslöjd. I de olika projekten tas aktuella frågor runt mobbing, utanförskap, rasism etcetera upp. Verksamheten har utbildade fritidsledare och håller extra öppet under sport- påsk- och höstlov. Timmermansgården har arbetat aktivt för att öka andelen flickor i verksamheten och har nu betydligt fler besökare än tidigare år och en jämnare könsfördelning. Utifrån detta har de även ökat på antalet personaltimmar. Ett flertal ungdomar med olika former av funktionsnedsättningar deltar regelbundet i gårdens verksamhet. Förvaltningen föreslår att Timmermansgården beviljas kronor i bidrag för Föräldraföreningen för fritidsverksamhet vid Södermalmsskolan (Bunkern) Föräldraföreningen för fritidsverksamhet vid Södermalmsskolan har ansökt om kronor i bidrag till sin kvällsverksamhet kallad Bunkern. Bunkern har öppet två kvällar per vecka och är en öppen mötesplats som vänder sig till barn och ungdomar i åldrarna år på Södermalm. Bunkern har en musik- och inspelningsstudio som är mycket populär. Synpunkter och förslag på aktiviteter fångas upp via skolans ungdomsråd. Antalet barn och ungdomar som besöker Bunkern har ökat senaste året. Ett flertal

6 Sida 6 (10) ungdomar med olika former av funktionsnedsättningar deltar regelbundet i gårdens verksamhet. Förvaltningen föreslår att fritidsverksamheten vid Södermalmsskolan Bunkern beviljas kronor i bidrag för Personer med funktionsnedsättning Förening Ansökt 2016 Förslag 2016 kr Beviljat 2015 kr Redovisning bidrag 2015 RSMH Söder och söder Summa RSMH Söder om Söder RSMH Söder om Söder (riksförbundet för social och mental hälsa) har ansökt om kronor till sin öppna verksamhet belägen i Gubbängen/Enskede. RSMH vänder sig till personer som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Träfflokalen har öppet måndag till lördag klockan och föreningen har två anställda för detta ändamål. RSMH Söder om Söder uppger i sin ansökan att de har 21 medlemmar som bor på Södermalm och en stor andel av dem deltar i studiecirklar. RSMH Söder om Söder har under 2015 erhållit bidrag från bland annat socialnämnden och stadsdelsnämnderna Enskede Årsta Vantör, Farsta och Skarpnäck till sin verksamhet. Träfflokalen är inrymd i en lokal som består av flera våningsplan med trappor utan hiss. Lokalen saknar även toalett som fungerar för personer som använder rullstol. Föreningen uppger att ett arbete pågår för att åtgärda enkelt avhjälpta hinder. Förvaltningen föreslår att RSMH Söder och Söder beviljas kronor i bidrag för 2016.

7 Sida 7 (10) Personer som är äldre Förening Ansökt 2016 Förslag 2016 kr Beviljat 2015 kr Redovisning bidrag 2015 Södermalms Ja Frivilligcentral Viljan Anhörigföreningen Ja på Södermalm Katarina-Sofia Ja Väntjänstförening Äldrekontakt Ja PRO Högalid Ja PRO Katarina Ja PRO Sofia Ja PRO Maria Ja SPF Seniorerna Ja Maria Högalid SPF Seniorerna Ja Katarina PRO, SPF, SPRF Södermalm Gamla Stan Summa Förvaltningen föreslår att kronor beviljas i föreningsbidrag för år Södermalms frivilligcentral Viljan Södermalms frivilligcentral Viljan har ansökt om kronor. Viljan samordnar en omfattande volontärverksamhet i syfte är att hjälpa äldre som av olika skäl behöver särskilt stöd för att klara ett självständigt liv och ta del av olika sociala och kulturella aktiviteter. Öppet Husverksamheten i den egna lokalen och på Tanto seniorlokus vänder sig till ensamma personer som behöver en stunds samvaro och gemenskap. Cirklar inom musik, litteratur och målning bedrivs i egna lokalen och på äldreboenden. Förvaltningen föreslår att Södermalms Frivilligcentral Viljan beviljas kronor i bidrag för 2016 för täckande av hyra och vissa delar av löne- och administrationskostnader. Anhörigföreningen på Södermalm Anhörigföreningen på Södermalm har ansökt om kronor till sin verksamhet. Anhörigföreningen erbjuder ett viktigt stöd till anhöriga som bor inom Södermalms stadsdelsområde och vårdar

8 Sida 8 (10) sina närstående äldre. Bidraget ska användas till bland annat yogakurser, stavgångsgrupper, stegräknargrupper och gummibandsgymnastik. Anhörigföreningen samarbetar med Nytorgsträffen. Förvaltningen föreslår att Anhörigföreningen beviljas kronor i bidrag för Katarina-Sofia Väntjänstförening Katarina-Sofia Väntjänstförening har ansökt om kronor till sin verksamhet. Katarina-Sofia vänkrets erbjuder ett stöd för äldre i stadsdelsområdet som avser att öka kontakten mellan pensionärer inom området. Bidraget ska användas till administrativa kostnader, porto och kontorsmaterial, samt utflykter och sammankomster. Väntjänstföreningen samarbetar med Nytorgsträffen. Förvaltningen föreslår att Katarina-Sofia Väntjänstförening beviljas kronor för Äldrekontakt Äldrekontakt har ansökt om till sin verksamhet. Äldrekontakt ansöker om bidrag för att bedriva sina fikagrupper på Södermalm. Föreningen har i dagsläget tre lokala fikagrupper på Södermalm för isolerade äldre. Varje grupp består av 6-8 äldre som en gång i månaden bjuds hem till en utsedd värdfamilj i närområdet för en stunds fika och social gemenskap. Verksamheten bedöms vara direkt individstödjande för att öka isolerade äldres sociala kontakter vilket enligt nämndens rutiner för föreningsbidrag är ett prioriterat område. Förvaltningen föreslår att Äldrekontakt beviljas kronor i bidrag för Lokala pensionärsföreningar Förvaltningen föreslår att de lokala pensionärsföreningar som kommit in med ansökan beviljas bidrag utifrån antalet medlemmar. PRO Högalid PRO Högalid, 600 medlemmar på Södermalm, föreslås få kronor i bidrag till sin sommarverksamhet som utgår från Hornstulls servicehus, bland annat i form av dagsutflykter. PRO Katarina PRO Katarina, 470 medlemmar på Södermalm, föreslås få kronor i bidrag till utflykter och friskvårdsaktiviteter.

9 Sida 9 (10) PRO Sofia PRO Sofia, 542 medlemmar på Södermalm, föreslås få kronor i bidrag till sommaraktiviteter. PRO Maria PRO Maria, 538, medlemmar på Södermalm, föreslås få kronor i bidrag till friskvårdsaktiviteter. SPF Seniorerna Maria Högalid SPF Seniorerna Maria Högalid, 880 medlemmar på Södermalm, föreslås få kronor bidrag till utflykter och friskvårdsaktiviteter. SPF Seniorerna Katarina SPF Seniorerna Katarina, 487 medlemmar på Södermalm, föreslås få kronor i bidrag till utflykter och friskvårdsaktiviteter. PRO, SPF och SPRF Södermalm Gamla Stan PRO, SPF och SPRF Södermalm Gamla Stan föreslås få kronor till att gemensamt arrangera en seniordag under Förtroenderåd Inom de vård- och omsorgsboenden för äldre som är belägna inom stadsdelsområdet finns förtroenderåd/ anhörigråd. Då förtroenderåden inte är regelrätta föreningar eller frivilligorganisationer ska de inte ansöka om föreningsbidrag, de ska beviljas ett årligt bidrag för sin verksamhet baserat på antalet personer som bor på respektive vård- och omsorgsboende. Har inte enheten förtroenderåd eller anhörigråd utgår inget bidrag. Förtroenderåd Förslag 2016 kr Beviljat 2015 kr Redovisning bidrag 2015 Magdalenagården Hornskroken Ja Kulltorp Vindragaren Ja Hornstull Ja Vintertullen Nej Nytorgsgården Sjöstadsgården Nej Guldbröllopshemmet Katarinagården Bergsund Ja Sofiagården Summa

10 Sida 10 (10) Sjöstadsgårdens anhörigråd upplöstes i början på 2015 och de kommer att återbetala det bidrag de fick förra året. Förvaltningen föreslår att kronor beviljas till förtroenderåd/anhörigråd. Förvaltningen föreslår att föreningsbidragen för 2016 fördelas enligt ovanstående. Föreningar som beviljats bidrag ska skicka faktura till Södermalms stadsdelsförvaltning enligt särskild information som finns i nämndens rutiner för föreningsbidrag. Bilagor 1. Sammanställning av ansökningar om föreningsbidrag 2016 Ansökningarna för 2016 och redovisningarna för 2015 finns tillgängliga hos stadsdelsförvaltningens registrator.

Fördelning av föreningsbidrag år 2017

Fördelning av föreningsbidrag år 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (13) -02-14 Handläggare Kicki Elofsson Telefon: 08-508 12 008 Till Södermalms stadsdelsnämnd -03-09 Fördelning av föreningsbidrag år Förvaltningens

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag år 2019

Fördelning av föreningsbidrag år 2019 Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (14) -12-28 Handläggare Cecilia Oscarsson Telefon: 08-508 12 195 Till Södermalms stadsdelsnämnd -01-24 Fördelning av föreningsbidrag år

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag år 2018

Fördelning av föreningsbidrag år 2018 Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Dnr 1055--5.4. Sida 1 (15) -02-28 Handläggare Cecilia Oscarsson Telefon: 08-508 12 195 Till Södermalms stadsdelsnämnd -03-08 Fördelning

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING. Fördelning av föreningsbidrag 2013 samt redovisning av beviljade föreningsbidrag 2012

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING. Fördelning av föreningsbidrag 2013 samt redovisning av beviljade föreningsbidrag 2012 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1460-2012-.5.4. DNR 1497-2012-5.4. DNR 1299-2012-5.4. SID 1 (10) 2013-02-14 Handläggare: Ingegerd Appelgren, Marita Danowsky, Helena Örnevall Telefon:

Läs mer

Sammanställning av inkomna ansökningar om föreningsbidrag 2016

Sammanställning av inkomna ansökningar om föreningsbidrag 2016 stadsdelsförvaltning Sammanställning Dnr 1114-2015-5.4 1230-2014-5.4. 1241-2014-5.4. 1265-2014-5.4. Sida 1 (6) 2016-02-22 Sammanställning av inkomna ansökningar om förenings Öppna förskolan i Sofia församling

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-03-01 Handläggare Samia Choudhury Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-04-07 Bidrag till lokala föreningar

Läs mer

1. Stadsdelsnämnden godkänner stadsdelsförvaltningarnas rapport och lägger den till handlingarna.

1. Stadsdelsnämnden godkänner stadsdelsförvaltningarnas rapport och lägger den till handlingarna. KATARINA-SOFIA OCH MARIA - GAMLA STANS STADSDELSFÖRVALTNINGAR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE OCH ÄLDRE SID 1 (6) 2007-03-05 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Tfn 508 11310 Till SDN 2007-03-22 Rapport om vilka

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-23 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-508 09 780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-19 Bidrag till

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2014

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2014 Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-03-13 Handläggare Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut 1. För projektbidrag

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande. Sida 1 (6) 2017-03-24 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-50809780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-20 Bidrag till

Läs mer

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-11-18 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING.

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING. FÖR Vilka är de? Aktivitetsplan 2013 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING www.stockholm.se/sodermalm SID 1 (9) Analys Stadens konkurrenspolicy syftar till att på ett ansvarsmässigt och ansvarsfullt sätt genoma

Läs mer

Sommarverksamhet för äldre

Sommarverksamhet för äldre Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-05-14 Handläggare Marita Danowsky Telefon: 508 12 017 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-06-12 Sommarverksamhet för äldre Skrivelse från

Läs mer

Föreningsbidrag 2019

Föreningsbidrag 2019 Älvsjö stadsdelsförvaltning Staben Sida 1 (7) 2019-02-07 Handläggare Erica Wangenheim Telefon:08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2019-02-07 Föreningsbidrag 2019 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (12) Analys Anvisningar Avsnittet nedan ska innehålla en analys av nämndens hela verksamhet utifrån ett konkurrensutsättningsperspektiv och skall övergripande visa hur nämnden avser arbeta att uppnå

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2007

Bidrag till frivilligorganisationer år 2007 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLANERINGSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2007-03-23 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Bidrag till frivilligorganisationer år 2007 Förslag

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Enskede-Årsta-s stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-11-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2019

Fördelning av föreningsbidrag 2019 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Dnr 5.4. 551/18 Sida 1 (5) 2019-02-20 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-21 Förvaltningens

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-11-14 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2018

Fördelning av föreningsbidrag 2018 Sida 1 (5) 2018-02-27 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-08 Förvaltningens förslag till beslut Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: 1. Föreningsbidrag

Läs mer

Protokoll nr 10 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 17 november 2009 kl

Protokoll nr 10 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 17 november 2009 kl s SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) 2009-11-17 Protokoll nr 10 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 17 november 2009 kl. 09.30-11.30 Justerat 2009-11-18 Lars Åstrand Nils

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLISTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-02-27 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Verksamhetsbidrag

Läs mer

Beslut om föreningsbidrag inom socialkontorets verksamhetsområde 2018

Beslut om föreningsbidrag inom socialkontorets verksamhetsområde 2018 TJÄNSTEUTLÅTANDE Socialkontoret Dnr SN/2017:209-805 Planering och Utveckling 2017-09-04 1/4 Handläggare Carin Berglund 0152-292 99 Socialnämnden Beslut om föreningsbidrag inom socialkontorets verksamhetsområde

Läs mer

Handläggare Jelina Khoo Telefon:

Handläggare Jelina Khoo Telefon: Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 88 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-04-18 Ansökan om föreningsbidrag till föreningen

Läs mer

Verksamheter på entreprenad och upphandlingsprocesser

Verksamheter på entreprenad och upphandlingsprocesser Södermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-02-22 Handläggare Eva-Lena Eirefelt Telefon: 08-508 12 192 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-03-17 Verksamheter på entreprenad

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017 Östermalms stadsdelsförvaltning Staben. Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 088 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus-

Läs mer

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Förening (äldre) Antal medl. i EÅV Bidrag 2017 Sökt 2018 Söker bidrag för Beslut

Läs mer

ABCDE. stadsdelsförvaltning O MSORG OM ÄLDRE OCH. Bidrag till organisationer verksamma inom äldre- och handikappomsorgen Farsta stadsdelsnämnd

ABCDE. stadsdelsförvaltning O MSORG OM ÄLDRE OCH. Bidrag till organisationer verksamma inom äldre- och handikappomsorgen Farsta stadsdelsnämnd Farsta stadsdelsförvaltning O MSORG OM ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDRADE B ESTÄLLARE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2004-04-20 DNR Handläggare: Iris Birath Tfn: 08-508 18 153 Farsta stadsdelsnämnd Bidrag till organisationer

Läs mer

Föreningsbidrag 2017

Föreningsbidrag 2017 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-04-03 Handläggare Thomas Levin Telefon: 08-50808056 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017

Månadsrapport per februari 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 143-2017-1.2.1. Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Annegret Wallin Telefon: 08-508 12 023 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-03-09

Läs mer

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-07-17 Handläggare: Thomas Kultti 08 508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-09-20 Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Svar på medborgarförslag Förslag

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning

Södermalms stadsdelsförvaltning Södermalms stadsdelsvaltning SID 1 (9) Analys Stadens konkurrenspolicy syftar till att på ett ansvarsmässigt och ansvarsfullt sätt genoma majoritetens beslut att allt som inte är myndighetsutövning och

Läs mer

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 305-2012-1.2.1. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för)

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) - Aktivitetsstöd avser stöd till aktiviteter som föreningen avser genomföra - Verksamhetsstöd

Läs mer

Stockholmsenkäten 2014, angående ungdomars drogvanor, kriminalitet, psykisk hälsa, samt risk-och skyddsfaktorer

Stockholmsenkäten 2014, angående ungdomars drogvanor, kriminalitet, psykisk hälsa, samt risk-och skyddsfaktorer Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande 6.-549/14 Sida 1 (5) 2014-11-15 Handläggare Susanne Aplehag Balotis Telefon: 08-508 15 049 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Svar på remiss Biblioteksplan

Svar på remiss Biblioteksplan Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (6) 2016-07-06 Handläggare Cecilia Oscarsson Telefon: 08-508 12 195 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Svar på remiss Biblioteksplan

Läs mer

Demokratiutveckling på Södermalm

Demokratiutveckling på Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-05-25 Handläggare Lotte Lindgren Telefon: 08 508 12 030 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Demokratiutveckling på Södermalm

Läs mer

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-07-05 Handläggare: Carola Östling Telefon: 08-508 15 055 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2012-08-28 Förslag till

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-11-20 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Införandet av ett system för prova-på-studier för personer med försörjningsstöd

Införandet av ett system för prova-på-studier för personer med försörjningsstöd Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen staben Tjänsteutlåtande Dnr 881-2015-1.5.1. Sida 1 (5) 2015-10-26 Handläggare Helena Örnevall Telefon: 08-508 13 205 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-11-19

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

PLAN FÖR UPPHANDLING 2016

PLAN FÖR UPPHANDLING 2016 Dnr 100-2015-1.1. Sida 1 (5) 2015-11-1 PLAN FÖR UPPHANDLING 2016 Kommentar Plan för upphandling innehåller information om pågående avtal med datum för eventuell förlängning eller eventuell ny upphandling.

Läs mer

Föreningsbidrag 2017, avseende verksamhetsområde missbruk

Föreningsbidrag 2017, avseende verksamhetsområde missbruk Enskede- Årsta- Vantörs stadsdelsförvaltning Individ och familjeomsorgen vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-14 Handläggare Solveig Blid Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

Ansökningar till föreningsbidrag 2007

Ansökningar till föreningsbidrag 2007 Ansökningar till föreningsbidrag 2007 Sökande förening Ant medl Verksamhet Ink VB Beviljat Ansökt Förslag Anteckningar 2006(kr) 2007(kr) 2007(kr) 1. Södermalms frivilligcenter Viljan 0,75 + 0.5 Långa kontakter

Läs mer

Fördelning av verksamhetsbidrag till frivilligo r- ganisationer för 2012

Fördelning av verksamhetsbidrag till frivilligo r- ganisationer för 2012 ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVECKLING OCH UTBILDNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DOKID 4986 SID 1 (10) 2011-10-24 Handläggare: Git Skog Telefon: 08-508 36 217 Till Äldrenämnden den 13 december 2011 Fördelning av verksamhetsbidrag

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer 2013

Bidrag till frivilligorganisationer 2013 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-03-04 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till

Läs mer

Genomlysning av verksamhet Personligt ombud i stadsdelen Södermalm

Genomlysning av verksamhet Personligt ombud i stadsdelen Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning sociala avdelningen Sida 1 (5) 2014-01-02 Handläggare Helena Örnevall Telefon: 08-508 13 205 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-02-06 Genomlysning av verksamhet Personligt

Läs mer

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-05-03 Handläggare: Gunilla Jalmarsson och Kerstin Larsson Telefon: 08-508 12 000 Till stadsdelsnämnden 2012-06-14 Förvaltningens

Läs mer

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Sida 1 (4) 2019-09-25 Handläggare Inger Cronlund Telefon: 0850803354 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden lägger

Läs mer

ABCDE. stadsdelsförvaltning V ÅRD OCH OMSORG B ESTÄLLARE. Bidrag till organisationer verksamma inom äldre- och handikappomsorgen 2006

ABCDE. stadsdelsförvaltning V ÅRD OCH OMSORG B ESTÄLLARE. Bidrag till organisationer verksamma inom äldre- och handikappomsorgen 2006 Farsta stadsdelsförvaltning V ÅRD OCH OMSORG B ESTÄLLARE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2006-03-28 DNR 191/2006 Handläggare: Iris Birath Tfn: 08-508 18 153 Farsta stadsdelsnämnd Bidrag till organisationer

Läs mer

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID SID 1 (6) 2010-10-11 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076 12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2015-11-16 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-01 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Skrivelse

Läs mer

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal Program Vinter 2017/2018 Händer i Sollentuna På flera håll i Sollentuna pågår olika aktiviteter för personer med psykisk ohälsa och/eller tidigare erfarenheter av beroendesjukdom. Vi har samlat många av

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-11-25 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-12-15 Ansökan om föreningsbidrag

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2016-04-11 Handläggare Thomas Levin Anja Rudenschöld Telefon: 08-50808000 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Föreningsbidrag

Läs mer

Riktlinjer för övergången mellan förskola och skola i Stockholms stad från 2013

Riktlinjer för övergången mellan förskola och skola i Stockholms stad från 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Förskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-06-27 Handläggare Ingegerd Appelgren Telefon: 08-508 13 144 Till Till Södermalms stadsdelsnämnd 22 augusti 2013 förskola

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-647/2016 Sida 1 (5) 2016-11-22 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-50814997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag vt 2017 till

Läs mer

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18 Vård- och omsorgsförvaltningen Christina Hammarlund Administrativ handläggare Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018

Läs mer

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25 Omstrukturering

Läs mer

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel inom äldreomsorgen för år 2010 och 2011

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel inom äldreomsorgen för år 2010 och 2011 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-07-21 Handläggare: Ingegerd Delin och Seth Nilsson Telefon: 508 12278 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26

Läs mer

Projektet: Dynamisk integrering!

Projektet: Dynamisk integrering! Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Dnr: 8.1.1-723/2016 Sida 1 (6) 2017-02-27 Handläggare Emelie Steen Telefon: 08-508 25 158 Till Socialnämnden

Läs mer

Bergsunds vård- och omsorgsboende

Bergsunds vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG 2009-11-17 Redogörelse för enheternas arbete med åtgärdsplaner upprättade efter QUSTA uppföljningen 2008 Stadsdelsnämnden gav förvaltningen

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-02-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Kvinnor över 65 år i tre söderortsstadsdelar och deras livskvalitet

Kvinnor över 65 år i tre söderortsstadsdelar och deras livskvalitet Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1(5) Dnr 1.1.-718/2013 2013-11-18 Handläggare Åsa Winfridsson Telefon08-508

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-469/2017 Sida 1 (5) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag till föreningar

Läs mer

Svar på skrivelser från stadsdelsnämnden och pensionärsrådet om lokaler och lokalbidrag samt om öppen, ej biståndsbedömd dagverksamhet

Svar på skrivelser från stadsdelsnämnden och pensionärsrådet om lokaler och lokalbidrag samt om öppen, ej biståndsbedömd dagverksamhet FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDRE TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 699-516/2008 SID 1 (6) 2009-10-04 Handläggare: Thomas Kultti Telefon: 08-508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2009-10-22 Svar på

Läs mer

Samteamet - en förändrad inriktning för Gullmarsplans beroendemottagning

Samteamet - en förändrad inriktning för Gullmarsplans beroendemottagning SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-11-19 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäck stadsdelsnämnd 2014-12-18

Läs mer

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018 Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-232/2018 Sida 1 (7) 2018-06-14 14 Handläggare Ann-Christine Gullans Telefon: 08-508 14 913 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör 1. Syfte och övergripande målsättningar Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har som mål att genom föreningsbidragen stärka civilsamhället och stödja

Läs mer

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Marie Kelpe Telefon: 08 508 20583 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Ansökan

Läs mer

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund)

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund) Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-02-23 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön,

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, 1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning

Läs mer

Stockholms stads riktlinjer för nationella minoriteters rättigheter samt Stockholms stads strategi för romsk inkludering

Stockholms stads riktlinjer för nationella minoriteters rättigheter samt Stockholms stads strategi för romsk inkludering Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-03-15 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19 Stockholms stads

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Fördelning av stimulansbidrag till äldreomsorgen

Fördelning av stimulansbidrag till äldreomsorgen Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Sida 1 (5) 2019-05-27 Handläggare Anders Håkansson Telefon: 08-508 36 208 Till Äldrenämnden den 18 juni 2019 Fördelning av stimulansbidrag till äldreomsorgen Förvaltningens

Läs mer

Stadsdelsnämnden beviljar bidrag till föreningar och frivilligorganisationer med sammanlagt kronor enligt följande.

Stadsdelsnämnden beviljar bidrag till föreningar och frivilligorganisationer med sammanlagt kronor enligt följande. ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING KANSLI- OCH SERVICEAVDELNING EN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5.4.71-2013 SID 1 (11) 2013-04-08 Handläggare: Carin Berg Telefon: 08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2013-04-18 Förslag

Läs mer

Bidrag år 2008 till lokala föreningar och frivilligorganisationer

Bidrag år 2008 till lokala föreningar och frivilligorganisationer KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2008-03-31 Handläggare: Yvonne Westrin Telefon: 08-508 08 072 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Bidrag år 2008 till lokala föreningar och frivilligorganisationer

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5)

SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) 2010-10-19 Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 19 oktober 2010 kl. 09.30-11.30 Justerat 2010-10-21 Nils Mogård Göran Forsberg

Läs mer

Information om anhörigstöd 2010

Information om anhörigstöd 2010 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING ANMÄLNINGSÄRENDE SID 1 (5) 2010-11-22 Handläggare: Kerstin Larsson, Ninnie Jonsson och Siv Lundgren Telefon: 08-508

Läs mer

Återrapportering av 2015 års utvecklingsmedel för kvalitetsarbete mot våld i nära relationer

Återrapportering av 2015 års utvecklingsmedel för kvalitetsarbete mot våld i nära relationer Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens utvecklingsenhet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-03-23 Handläggare Jessica Oldin Lazaroff Telefon: 08-508 12 581 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-04-14

Läs mer

Ansökan om tidsbegränsat bidrag för arbete med peer support

Ansökan om tidsbegränsat bidrag för arbete med peer support Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, Kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande 1.5.1-750/2017 Sida 1 (5) 2018-01-18 Handläggare Lisa Gagnerud Telefon: 08-508 25 121 Till Socialnämnden

Läs mer

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-16 Handläggare Ewa Jungstedt Pilestål Telefon: 08-508 01 522 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2018-05-24

Läs mer

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2008-04-22 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 20 099 Monica Verne Telefon: 076-12 20 201 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare Avdelningen egen regi Sida 1 (5) 2018-10-29 Handläggare: Michael Boström 08 508 18 156 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-12-18 Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Läs mer

Föreningsbidrag 2015

Föreningsbidrag 2015 Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande SDN 2015-04-16 Sida 1 (7) 2015-03-27 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Suzanne Hartenberger Telefon: 08-508

Läs mer

Ärende Föreligger ärende dnr /2014

Ärende Föreligger ärende dnr /2014 Sida 8 (19) Därför anser äldrenämnden att även nivå av utbildning, genom definierade yrkesgrupper, ska finnas med när frågan om bemanning utreds vidare. 2. Äldrenämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande

Läs mer

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2016-08-30 Handläggare Josefin Lokvist Telefon: 08-508 12 197 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22 Reviderade riktlinjer för medföljare

Läs mer

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PERS ONALFRÅGOR OCH UTFÖRARE INOM ÄLDREO MSORGEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA Verksamhetschef: Karoline Lundvall 08-580 229 28 Karoline.lundvall@jarfalla.se Ansvarar för Stöd och förebyggande,

Läs mer

Inriktning på ett tryggt och trevligt nyårsfirande vid Slussen 2015/2016

Inriktning på ett tryggt och trevligt nyårsfirande vid Slussen 2015/2016 Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Dnr: 747-2015-1.2.5. Sida 1 (6) 2015-09-01 Handläggare Emma Holmgren Telefon: 08-508 13 185 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-09-24

Läs mer

Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds (SPR) sammanträde måndagen den 14 oktober kl

Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds (SPR) sammanträde måndagen den 14 oktober kl Stadsdelsnämndens pensionärsråd Protokoll Sida 1 (5) 2013-10-14 Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds (SPR) sammanträde måndagen den 14 oktober kl.12.30-15.00 Justerat 2013-10-17 Lena

Läs mer

Svar på remiss om Betänkandet SOU 2017:21 Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre

Svar på remiss om Betänkandet SOU 2017:21 Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre Skärholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-07-03 Handläggare Nicoletta Zoannos Telefon: 08-508 24 594

Läs mer

Dnr Sida 1 (5)

Dnr Sida 1 (5) Sida 1 (5) Sida 2 (5) 1.1 Barn är i goda pedagogiska miljöer både inom- och utomhus i förskolan Barnen leker, lär och utvecklas i förskolan Barns livschanser är jämlika Vårdnadshavare och förskolans samverkan

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 494-2013-1.2.1. Dnr 1094-2013-1.2.1. Sida 1 (6) 2013-10-28 Handläggare Berit Nylander Till Södermalms stadsdelsnämnd 2013-11-28

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2019-02-04 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 0850822064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-02-21 Reviderade anvisningar för

Läs mer