STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl"

Transkript

1 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger Ärlebrandt (KD) Mats Eliasson (V) Lennart Cohen (S) tjänstgörande ersättare Aila Ålgars Strid (S) tjänstgörande ersättare Övriga Ulla Olofsson sekreterare May-Louise Nilsson socialchef Annika Mörtsell ifo-chef Jessica Boström ekonom 92 Anna Kroik vik enhetschef 89 Vanja Danielsson enhetschef 91 Utses att justera Mats Eliasson Justeringens plats och tid Storuman Underskrift Sekreterare. Paragrafer Ulla Olofsson Ordförande Justerande. Patrik Persson. Mats Eliasson Bevis om anslag Justeringen av Omsorgsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret, Storuman Underskrift Ulla Olofsson Utdragsbestyrkande

2 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 2 (31) ON 86 Tyst minut Sammanträdet inleds med att en tyst minut hålls för att hedra minnet av ledamoten Harry Söder (S) som avlidit den 31 juli 2016.

3 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 3 (31) ON 87 ON/2016: Genomgång av föregående protokoll Ordförande Patrik Persson har genomgång av omsorgsnämndens protokoll Omsorgsnämnden har tagit del av genomgången och lägger protokollet till handlingarna.

4 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 4 (31) ON 88 ON/2016: Information av socialchef och ifo-chef Socialchef May-Louise Nilsson informerar om följande: Sommaren Enhetscheferna har klarat att rekrytera semestervikarier men när någon blivit sjuk har det varit tvunget att ta in personal på övertid. Detta påverkar givetvis både arbetsmiljö och ekonomi negativt. Både bland sjuksköterskor och paramedicin har det funnits för få vikarier. Antalet avvikelser har inte ökat under sommaren. En sjukskötersketjänst föreslås ändra beteckning till enhetschef för sjuksköterskor och paramedicin (fysioterapeuter och arbetsterapeuter). I chefsjobbet ingår även sjuksköterskeinsatser till ungefär 0.50 tjänst. Samråd har hållits med vårdförbundet och de är överens med arbetsgivaren om förslaget. Förändringen är möjlig då en 1.0 tjänst blir vakant den första oktober. Ifo-chef Annika Mörtsell informerar om följande: Rekvisition av stimulansmedel för 2016 för stärkt bemanning inom den sociala barn- och ungdomsvården. Ett andra kommunbesök är inplanerat i maj 2017 av Cecilia Grefve, nationella samordnaren för sociala barn- och ungdomsvården. Vecka 45 är det psykeveckan med flera föreläsningar om psykisk ohälsa, självkänsla m m.

5 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 5 (31) ON 89 ON/2016: Redovisning om verksamheterna för särskilda omsorgen Vik enhetschef Anna Kroik redovisar om verksamheterna inom särskilda omsorgen i Storuman och Stensele. Inom särskilda omsorgen finns tre gruppboenden Rallaren, Vallnäsvägen, Prästkragen samt dagliga verksamheten vid Dagcenter. Redovisning sker enligt omsorgsnämndens tids- och uppföljningsplan: Händelser/förändringar av betydelse Ekonomisk uppföljning Verksamhetsutveckling Aktiviteter Sjukfrånvaro/rehabiliteringsarbete Kostverksamheten Kvalitetssäkring Beredande organs förslag Rapport särskilda omsorgen Omsorgsnämnden beslutar att godkänna redovisningarna.

6 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 6 (31) ON 90 ON/2016: Redovisning av myndighetsutövningen för ensamkommande flyktingbarn IFO-chef Annika Mörtsell informerar omkring myndighetsutövandet för ensamkommande barn och ungdomar. Storumans kommun har för tillfället 60 ensamkommande barn och ungdomar, varav 58 killar och 2 tjejer. 47 personer är asylsökande och 13 personer har fått PUT/uppehållstillstånd. Fem personer är placerade i familjehem, en bor med sin anhörige, resten bor i kommunens HVB-hem Oasen, Språnget, stödboendet Dungen samt +18 boende. Tio personer bor i HVB-hemmet Stensele Vård. Åldrarna på de asylsökande ensamkommande barnen är mellan år. Förslag på ett nytt ersättningssystem för mottagande av ensamkommande barn 2017 är på gång. Beredande organs förslag IFO-chef Annika Mörtsells redovisning Omsorgsnämnden beslutar att godkänna redovisningen.

7 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 7 (31) ON 91 ON/2016: Redovisning om verksamheten på Tranan Enhetschef Vanja Danielsson redovisar från verksamheten på äldreboendet Tranan. Redovisning sker enligt omsorgsnämndens tids- och uppföljningsplan: Händelser/förändringar av betydelse Ekonomisk uppföljning Personal Vårdtyngd Schemaläggning Sjukfrånvaro/rehabiliteringsarbete Psykiska hälsan Verksamhetsutveckling Aktiviteter Kvalitetssäkring Beredande organs förslag Rapport över Tranan Vanja Danielsson Omsorgsnämnden beslutar att godkänna redovisningen.

8 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 8 (31) ON 92 ON/2016: Delårsbokslut januari-augusti 2016 Ekonom Jessica Boström redovisar delårsbokslutet för januari augusti Delårsbokslutet ska innehålla en verksamhetsberättelse och ett ekonomiskt resultat för perioden januari-augusti samt en prognos för helåret Omsorgsnämnden kommer att redovisa ett underskott för Prognosen visar ett underskott med kronor. De största underskotten finns inom IFO, placeringar barn och ungdomar, hemtjänsten, bostadsanpassningsbidrag, Tranan personal, hemsjukvård samt hjälpmedel. Verksamhetsberättelse för perioden januari-augusti 2016 redovisas. Beredande organs förslag Delårsbokslut januari-augusti Omsorgsnämnden beslutar att fastställa delårsbokslutet och överlämna den till kommunfullmäktige för godkännande.

9 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 9 (31) ON 93 ON/2016:5-735 Framtida boenden för äldre i Storuman Omsorgsnämndens presidium har tillsammans med socialchef träffat SPF i Storuman, Synskadades Riksförbund, DHR, Demensföreningen, PRO samt Hjärt-och Lungsjukas förening. Reumatikerföreningen tackade nej till inbjudan. I Tärnaby fördes dialogmöte med SPF Snöflingan. Resultaten av samtalen redovisas separat för Storumandelen respektive Tärnaby. Ordförande inledde samtliga möten med att beskriva omsorgsnämndens tanke, som beskrevs i verksamhetsplanen, att frigöra del av Tranan till trygghetsboende och att en tillbyggnad skulle ske i Stensele i anslutning till Sibyllagården. Kommunfullmäktige återremitterade verksamhetsplanen till omsorgsnämnden som då beslutade att ha dialog med så många föreningar som möjligt innan nämnden kommer med ett inriktningsbeslut. I Storuman var samtliga överens om att det behövs fler tillgängliga lägenheter i samhället. Det finns få lägenheter i markplan och i princip inga hus med hiss. Samtliga föreningar efterfrågade fler platser för personer med demenssjukdom. Det uttrycktes att det inte blir bra omsorg om dementa med beteendeproblematik ska dela boende med icke demenssjuka. Korttidsboende vid sjukstugan i Storuman anses av de flesta föreningar inte vara lämpligt, då det blir en sammanblandning av personer med skiftande diagnoser och problematik. PRO föreslår att det ska inrättas en referensgrupp som är delaktig i hela processen då det gäller förändring av nuvarande boendeformer för äldre i Storumanområdet. Flertalet anser att ett eventuellt nytt demensboende bör ligga i Storuman. Undantag finns dock. Det anses vara ett bra alternativ att utöka demensplatser i Stensele.

10 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 10 (31) ON 93 forts. ON/2016:5-735 I Tärnaby kom det till att börja med ett antal synpunkter på boende i allmänhet. Stor bostadsbrist både i Tärnaby och Hemavan. Bygg för framtiden, där behovet är störst. Demensboende är viktigt, ska finnas när man behöver det. Boenden bör finnas centralt nära affär. "Sjukstuga och apotek borde ligga i centrum. Gruppen presenterar ett konkret förslag för hur boende för äldre skulle kunna se ut i Tärnaby: Bygg nya huskroppar i anslutning till gamla Stefansgården. Dessa ska nyttjas till demensboende. Tillgängliga små lägenheter med öppen planlösning i mitten av husen så personalen alltid är synlig för de boende. Låt därefter Vikbacka bli ett serviceboende. Ett nav för äldre som kan klara att till exempel gå till affären men där man också kan få hjälp alltifrån hur behoven ser ut. Gruppen ifrågasätter begreppet seniorboende. Sammanfattningsvis har boende anpassat för dementa lyfts som den viktigaste frågan. Därefter lyfts behovet av tillgängliga lägenheter, med hiss eller i markplan. Den beräkning av förekomst av demenssjukdom som framkom i äldreplanen är fortfarande aktuell. Personer med enbart fysisk funktionsnedsättning vill och klarar också av att bo hemma med visst stöd av hemtjänst. De äldreboenden som finns i kommunen var från början tänkt att nyttjas av personer som hade behov av det som i dag kallas för trygghetsboende. Något måste göras för att anpassa/bygga äldreboenden till att lämpa sig bättre för personer med en demensdiagnos. Antal platser inom äldreboenden behöver inte ökas om det finns tillgängliga lägenheter i samhället. I detta innefattas både Storuman och Tärnaby.

11 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 11 (31) ON 93 forts. ON/2016:5-735 Omsorgsnämnden beslutar att det är önskvärt att Storumans kommun fortsätter att initiera och driva frågan om fler vanliga lägenheter i Storuman, Tärnaby och Hemavan så att flera får möjlighet att söka sitt önskeboende. Dessa hyreshus skall placeras på bästa möjliga läge utifrån var servicen i samhällena finns. Lägenheterna skall dessutom vara tillgängliga för alla samt att hiss finns i dessa hus. att kommunen bör skapa ett trygghetsboende för att ytterligare öka möjligheterna till valfrihet. Definitionen på vad ett trygghetsboende är för oss i Storumans kommun utreds under hösten att fler boendeplatser för demenssjuka tillskapas i både den nedre och övre delen av kommunen. Hur detta ska lösas (var, när och kostnad) utreds under våren 2017, samt att en referensgrupp med brukarorganisationerna skapas för att öka delaktigheten för bästa möjliga resultat.

12 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 12 (31) ON 94 ON/2016: Erbjudande om fast anställning för genomförd utbildning vid kommunens vård och omsorgscollege Det råder brist i hela landet på utbildad vård- och omsorgspersonal. Vid lärcentrum i kommunen finns ett certifierat vård- och omsorgscollege där det för närvarande utbildas sjutton personer. De blir färdiga i mitten av mars. För att göra utbildningen mer attraktiv bör de som fullgjort utbildningen och klarat uppställda kriterier erbjudas tillsvidare anställning inom omsorgsförvaltningen. För att få en anställning ska följande vara uppfyllt: Eleven ska ha fått ett vård och omsorgsdiplom. Diplomet ska vara utfärdat av Storumans lärcentrum Eleven ska vara godkänd i samtliga kurser som programrådet i Storuman bestämt ska ingå i kursutbudet. Det innebär inriktning äldres hälsa eller akutsjukvård. För att precisera detta så är det här de obligatoriska programgemensamma kurserna som samtliga elever ska ha klarat: Hälsopedagogik, 100 poäng Medicin 1, 150 poäng Etik och människans livsvillkor, 100 poäng Psykiatri 1, 100 poäng Psykologi 1, 50 poäng Specialpedagogik1, 100 poäng Vård- och omsorgsarbete 1, 200 poäng Vård- och omsorgsarbete 2, 150 poäng Programfördjupningskurser vid Storumans lärcentrum som ska vara godkända: Vård och omsorg vid demenssjukdom 100 poäng Specialpedagogik 2, 100 poäng Hemsjukvård 100 poäng Äldres hälsa och livskvalitet 200 poäng eller akutsjukvård 200 poäng Gymnasiearbete 100 poäng

13 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 13 (31) ON 94 forts. ON/2016: Det finns ingen risk för undanträngningseffekter för andra personer som redan är inne och arbetar i verksamheten då det råder brist på vård- och omsorgspersonal. Något måste göras för att få fler intresserade av vården och att erbjuda en fast anställning är en första åtgärd. Beredande organs förslag Socialchef May-Louise Nilssons tjänsteutlåtande Omsorgsnämnden beslutar att erbjuda elever vid vård- och omsorgscollege tillsvidareanställning efter avslutad utbildning under förutsättning att ovan angivna kriterier är uppfyllda, samt att detta ska gälla från mars Samråd har hållits med facklig organisation.

14 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 14 (31) ON 95 Meddelanden ON/2016: Protokoll från kommunfullmäktige om verksamhetsberättelser ON/2016: Protokoll från kommunfullmäktige om motionen Attraktiv arbetsgivare förebyggande hälsoarbete. ON/2016: Protokoll från kommunfullmäktige om verksamhetsplaner för kommunstyrelse och nämnder. ON/2016: Rapport från IVO om Lämplig eller inte det är prövningen, lämplighetsprövning av tillståndspliktiga verksamheter som bedriver personlig assistans. ON/2013: Beslut från Boverket om statligt bidrag för kommunala hyresgarantier. ON/2015: Funktionshinderspolitiskt program för Storumans kommun ON/2016: Protokoll från kommunfullmäktige om samordnad köksorganisation. ON/2016: Protokoll från kommunfullmäktige om tertialuppföljning januari-april 2016 för Storumans kommun. ON/2016: Information från SKL Sveriges kommuner och landsting om finansiering av nationell stödfunktion till stöd för utvecklingen av en mer kunskapsbaserad och jämlik socialtjänst.

15 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 15 (31) ON 95 forts. ON/2016: Skrivelse från Migrationsverket och länsstyrelserna - Att överenskommelser om mottagande av ensamkommande barn och ungdomar sägs upp. ON/2016: Skrivelse från Socialstyrelsen om stimulansmedel för 2016 för stärkt bemanning inom den sociala barn- och ungdomsvården. ON/2016: Rekvisition av stimulansmedel för 2016 för stärkt bemanning inom den sociala barn- och ungdomsvården. ON/2016: Planerad tillsyn enligt livsmedelslagstiftningen vid HVB-hemmen Oasen och Språnget samt gruppboendena Vallnäsvägen, Prästkragen och Rallaren. ON/2016: Inspektionsmeddelande från Arbetsmiljöverket från deras inspektion av arbetsmiljöarbetet. Beteckning 2016/ ON/2015: Skrivelse från Migrationsverket region Nord angående den nya lag som begränsar möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige. ON/2016: Avtal mellan Storumans kommun och Västerbottens läns landsting, Sjukstugan i Storuman. ON/2016: Förhandsinformation från Region Västerbotten och Västerbottens läns landsting om arbetet med revidering av Äldreplan i Västerbotten med utblick mot ON/2015: Skrivelse från Socialdepartementet om förslag på upplägg och datum för den nationella samordnarens andra kommunbesök.

16 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 16 (31) ON 95 forts. ON/2016: Skrivelse från Brottsofferstödjande verksamheter i flera av landets kommuner om kommunernas ansvar för stöd till brottsutsatta medborgare och för medling. Nedanstående ärenden omfattas av sekretess enligt Offentlighetsoch sekretesslagen 26 kap 1. Dom från Lycksele Tingsrätt om fastställande av faderskap. Mål nr T Omsorgsnämnden godkänner redovisningen av meddelanden.

17 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 17 (31) ON 96 Sekretessärende

18 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 18 (31) ON 97 Sekretessärende

19 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 19 (31) ON 98 Sekretessärende

20 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 20 (31) ON 99 Sekretessärende

21 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 21 (31) ON 100 Sekretessärende

22 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 22 (31) ON 101 Sekretessärende

23 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 23 (31) ON 102 Sekretessärende

24 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 24 (31) ON 103 Sekretessärende

25 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 25 (31) ON 104 Sekretessärende

26 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 26 (31) ON 105 Sekretessärende

27 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 27 (31) ON 106 Sekretessärende

28 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 28 (31) ON 107 Sekretessärende

29 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 29 (31) ON 108 Sekretessärende

30 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 30 (31) ON 109 Sekretessärende

31 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 31 (31) ON 110 Sekretessärende

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2017-09-20, kl 09.00 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Britt-Inger Ärlebrandt (KD)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2012-05-15, kl 09.45 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman 2017-10-18, kl 09.00 14.45. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2018-03-07, kl 09.00 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-08-20, kl 09.00 12.15 Beslutande Patrik Persson (C) Monika Beije (M) Håkan Rombe partilös fd (Fp) Allan Forsberg (KD)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret, Storuman 2018-09-18, kl 09.00 13.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Britt-Inger Ärlebrandt (KD) Lennart Cohen (S) Mats

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2017-06-14, kl 09.00 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Britt-Inger Ärlebrandt (KD)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret, Storuman 2016-05-25, kl 09.00 14.10. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Britt-Inger Ärlebrandt (KD)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-06-11, kl 10.00 16.45

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-06-11, kl 10.00 16.45 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-06-11, kl 10.00 16.45 Beslutande Monika Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt Dalemalm

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-09-23, kl 09.00 15.00. Ajournering för partivisa överläggningar kl 10.45 11.15. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Brandstationen, Tärnaby 2016-05-25, kl 09.00 13.50. Ajournering för partivisa överläggningar kl 10.00 10.30.

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Brandstationen, Tärnaby 2016-05-25, kl 09.00 13.50. Ajournering för partivisa överläggningar kl 10.00 10.30. STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Brandstationen, Tärnaby 2016-05-25, kl 09.00 13.50. Ajournering för partivisa överläggningar kl 10.00 10.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Skytteanska skolan, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Skytteanska skolan, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Skytteanska skolan, Tärnaby 2018-06-20, kl 09.00 15.00. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Janne Ruonala (L) Britt-Inger Ärlebrandt (KD) Rickard Frohm

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2018-02-07, kl 09.00 13.45 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande 1-8 Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-02-20, kl 09.00 15.30. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-02-10, kl 09.00 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2013-05-15, kl 08.45 15.15 Beslutande Patrik Persson (C) Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman , kl Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman , kl Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-10-16, kl 09.00 11.00 Beslutande Patrik Persson (C) Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-09-25, kl 09.00 14.30 Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Bengt Dalemalm (S) Lena Drangel

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2015-01-21, kl 13.30 16.00 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (FP) Britt-Inger

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2012-10-24, kl 10.00 15.30 Beslutande Monika Beije (M) 113--118 Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) ordförande Christin

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt Dalemalm

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2013-03-13, kl 09.00 14.45. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Omsorgsnämnden

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Omsorgsnämnden STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Paragrafen, 09:00 14.30 Beslutande Roland Gustafsson, (KD) ordförande Bo Anders Johansson, (S) vice ordförande Eva Banstorp (M) Catarina Samuelsson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Dialogen, kommunhuset, Storuman 2012-09-26, kl 09.00 16.00

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Dialogen, kommunhuset, Storuman 2012-09-26, kl 09.00 16.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Dialogen, kommunhuset, Storuman 2012-09-26, kl 09.00 16.00 Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt Dalemalm

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2015-03-18, kl 09.00 16.20. Ajournering för partivisa överläggningar samt IT-enhetens besök kl 13.00 14.30. Beslutande Patrik

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-10-19, kl 09.00 15.45 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21 1 Socialnämnden 2014-05-21 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.30-15.30 Beslutande Bertil Carlsson (S), ordförande Janet Kling (S) vice ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S)

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 20 augusti 2015 klockan 13:30-14:40 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Annica Jonsson (C)

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S Socialnämnden 2014-11-11 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (35) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (35) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (35) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-08-21, kl 09.00 14.45 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) ordförande Christin Vallin

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl 13.00 15.35 Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/12 Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, kl. 16.00 16.50 Beslutande Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), tjänstgörande ersättare för Agnetha Persson (C) Thomas

Läs mer

Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll

Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Storuman 2019-01-15, kl. 08.30-09.30 Ajournering kl. 08.35-08.50 för överläggningar Beslutande Tomas Mörtsell (C) ordförande Jessica Bergfors

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203 2011-11-22 203 Plats och tid Häggenäs Sjukhem, kl 18.00 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m) ledamot Knut

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 augusti 2014. Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Storuman kommunhus, Paragrafen, 09:10 13:30 Beslutande Roland Gustafsson (KD), ordförande Bo Anders Johansson (S) vice ordförande Catarina Samuelsson (L)

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-03-12, kl 09.00 14.00

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-03-12, kl 09.00 14.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-03-12, kl 09.00 14.00 Beslutande Patrik Persson (C) Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Bengt Dalemalm

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2018-05-16, kl 10.00 14.10 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Britt-Inger Ärlebrandt (KD) Rickard Frohm (S) Lennart

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Vistegårdens möteslokal, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-17 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-17 1 Sammanträdesprotokoll 2015-08-17 1 Socialnämnden Plats och tid Sessionssalen Norbergsvägen 19 klockan 13.15-16.00 Beslutande Niclas Bergström (S) Ann-Louise Ruutikainen (S) Lars Piirhonen (S) Gunilla Sundberg

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Storuman Lokal Rådslaget, 09:

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Storuman Lokal Rådslaget, 09: STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Storuman Lokal Rådslaget, 09:00 15.00 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande 79-89 Britt-Inger Ärlebrandt (KD) 79-88 Maria Gardfall (S) Krister

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Protokoll Sida 1 av 23

Protokoll Sida 1 av 23 Protokoll Sida 1 av 23 Plats och tid Polstjernan 9:00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15 1 Plats och tid ande Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15 Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v)

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 20 juni 2016 kl 15.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) 15.00-16.00 Peter Söderlund (L) ersätter

Läs mer

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 47 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 48 Ansökan om förenings-/verksamhetsbidrag 2018/8003 5-6 för år 2018 49 Begäran om dispens från inköpsstopp

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, Årjäng, den 14 november kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Janson, ordf Elsie Olsson, SPF, PRO Lisbeth Larsson, SPF Stina Hesselborn-Ek, PRO Staffan Nilsson,

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Konferensrummet Socialförvaltningen klockan 13:30-14:15 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet Kling (S) Eva Pettersson (S) ersättare

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(29) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, Orsa, 2017-12-13 kl. 13:00 15:15 Beslutande: Hans Sternbro (S), ordförande Håkan Yngström (C) Jan Segerstedt ( - ) 220-240,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Kjell-Åke Johansson, Kristdemokraterna

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 08:30-12:00 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Jan Hallström (FP) Ledamot

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-02-19, kl 09.00 15.00

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-02-19, kl 09.00 15.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-02-19, kl 09.00 15.00 Beslutande Patrik Persson (C) Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Christin Vallin (S) Bengt Dalemalm

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet våning 2, Marnäsliden, 13:00 14:30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund(M) Gunnar Grahn (S) Ann-Katrin

Läs mer

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-01-24 8:30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Josefsson (s) Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Protokoll Sida 1 av 6

Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Plats och tid Polstjernan 9:00-10:00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Elisabeth Svahn (S) Eduardo

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 14.30 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 24-27 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl

Socialnämnden. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl. 17.00-18.30 Beslutande Leif Andersson Per-Olof Andersson Britt Blom Sture

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid ANK sammanträdesrum kl. 08:15-10:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 19 november 2015 klockan 13:30-14:45 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Bertil Rutström (V) ersättare för Sarah Andersson (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, kl. 08:00-12:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic (S) Ej närvarande, ingen ersättare Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala,

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer