Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 17.15"

Transkript

1 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Johanna Malmgren Barn- och utbildningsförvaltningen , kl Underskrifter Paragrafer Sekreterare Magnus Henriksson Ordförande Margareta Nilsson Justerande Johanna Malmgren Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag ANSLAG/BEVIS Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen, arkiv Underskrift Magnus Henriksson

2 2 Beslutande: Övriga närvarande: Julia Persson (M) Håkan Rosenkvist (M) Jarl Kemnefeldt (M) Margareta Nilsson (C) Nils-Åke Borg (ÖP) Sven Olsson (M) Christer Grankvist (S) Johanna Malmgren (S) Lennart Månsson (S) Fredrik Öster (FI) Roland Thord (MP) Anne Olofsdotter (M) Bertil Bjerstam (C) Elisabeth Silve (ÖP) Lars-Gösta Nilsson (M) Christl Bengtsson (S) Rolf Hansson (S) Anita Olsson (S) Elisabet Åslund (FI) Kristoffer Strutzenblad (V) Magnus Henriksson, sekreterare Bo Kristoffersson, barn- och utbildningschef Dick Nyström ekonom 116 Gunilla Persson, administratör 116 Mötet ajournerades kl för gruppvisa överläggningar. Mötet ajournerades kl för överläggningar.

3 3 116 Information Ekonom redogör ekonomin per november månad. Tidigare prognoser gäller fortfarande. Kostenheten har dock fått göra justeringar på grund av minskad intäkt från äldreomsorgen. Prognosen för barnomsorg/fritidshem har fått sänkas på grund av asylsökande. Administratör från förvaltningen redovisar skolskjutsalternativ för åk Informationsärende, föranleder inte beslut.

4 4 117 Dnr 2013/14 Budget månadsrapport november Barn- och utbildningsförvaltningen kan inte redovisa utfall till och med november förrän vid möte med barn- och utbildningsnämnden. har att analysera månadsrapporten. Månadsrapport november har tagit del av redovisningen och konstaterar att huvuddelen av underskottet och kostnaderna är av den art som barn- och utbildningsnämnden inte kan påverka och hänvisar till kommentarer i månadsrapport november.

5 5 118 Dnr 2014/14 Budget förebygg underskott i barn- och utbildningsnämndens budget Barn- och utbildningsförvaltningen vill understryka vikten av att barn- och utbildningsnämndens rambudget inkluderar kostnader för samtliga gymnasieelever och för SFI-undervisning. Nämnden bör påtala vikten av att få full täckning för kostnader för nyanlända och asylsökande barn för att uppnå balans i budget Barn- och utbildningsförvaltningen påtalar också vikten av att Simrishamns kommun planerar och har beredskap för ekonomisk ersättning till de nämnder vars insatser vid mottagning av nyanlända inte ersätts av staten. föreslås väcka förslag i frågan. Skrivelse från barn- och utbildningsförvaltningen Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Förslag Christer Grankvist (S) föreslår följande beslutstext: uppdrar åt presidiet att vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott påtala förvaltningens skrivelse och med skärpa uppmärksamma arbetsutskottet på de sakförhållanden som förvaltningen belyser som en förutsättning för en budget i balans. Då vissa resursförslag redan tillfallit barn- och utbildningsnämnden och skrivelsen avser Budget 2015, vilken redan beslutats av kommunstyrelsen, uppdrar barn- och utbildningsnämnden åt förvaltningen att åter aktualisera och uppdatera ärendet i mars månad 2015 för vidare åtgärder och ställningstaganden i barn- och utbildningsnämnden. Sven Olsson (M) föreslår beslutstext enligt skrivelsens förslag: För att kunna uppnå en budget i balans under 2015 betonar barn- och utbildningsnämnden vikten av att nämnden i kommunens resursfördelningssystem ersätts för kostnaderna för samtliga gymnasieelever, inklusive för dem som är över 18 år. För att kunna uppnå en budget i balans under 2015 betonar barn- och utbildningsnämnden vikten av att nämnden ges full kostnadstäckning för hanteringen av nyanlända och asylsökande barn i förskola, grundskola och gymnasium. För att kunna uppnå en budget i balans under 2015 föreslår barn- och utbildningsnämnden att en reservfond om 3-5 mnkr upprättas av kommunfullmäktige från vilken medel kan avropas för att täcka de faktiska kostnaderna för SFI-undervisningen för de flyktingar som beviljas permanent

6 6 118 forts Dnr 2014/14 uppehållstillstånd (PUT) men som bor kvar i Migrationsverkets anläggningsboende i kommunen. föreslår att de i kommunen av socialnämnden fonderade medlen om drygt 12 mnkr (summan avser tillgängliga medel i juni 2014), som härrör från ersättningar från staten som kommunen fått under tidigare år för mottagandet av nyanlända avsätts centralt för att täcka kostnader för nyanlända, samt att respektive nämnd anhåller om medel hos kommunstyrelsen för att täcka kostnader ej ersatta av staten. förslår att samtliga framtida medel som kommunen erhåller från staten för ensamkommande flyktingbarn, kommunplacerade flyktingar (det så kallade schablonbeloppet), asylsökande, SFI-utbildning m.m. hanteras av kommunens centrala ekonomienhet och fördelas till respektive nämnd med utgångspunkt från de faktiska åtagandena och kostnaderna inom respektive nämnd. s beslut överlämnas till kommunstyrelse och kommunfullmäktige för vidare hantering. Beslutsgång Ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att barn- och utbildningsnämnden bifaller Christer Grankvists förslag. Omröstning begärs. godkänner följande beslutsgång: Ja-röst för Christer Grankvists förslag. Nej-röst för Sven Olssons förslag. Omröstningsresultat Med 7 ja-röster för Christer Grankvists förslag och 4 nej-röster för Sven Olssons förslag beslutar barn- och utbildningsnämnden bifalla Christer Grankvists förslag. Ledamot Ja Nej Avstår Julia Persson (M) x Håkan Rosenkvist (M) x Jarl Kemnefeldt (M) x Margareta Nilsson (C) x Nils-Åke Borg (ÖP) x Sven Olsson (M) x Christer Grankvist (S) x Johanna Malmgren (S) x Lennart Månsson (S) x Fredrik Öster (FI) x Roland Thord (MP) x Summa avgivna röster 7 4

7 7 118 forts Dnr 2014/14 uppdrar åt presidiet att vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott påtala förvaltningens skrivelse och med skärpa uppmärksamma arbetsutskottet på de sakförhållanden som förvaltningen belyser som en förutsättning för en budget i balans. Då vissa resursförslag redan tillfallit barn- och utbildningsnämnden och skrivelsen avser Budget 2015, vilken redan beslutats av kommunstyrelsen, uppdrar barn- och utbildningsnämnden åt förvaltningen att åter aktualisera och uppdatera ärendet i mars månad 2015 för vidare åtgärder och ställningstaganden i barn- och utbildningsnämnden.

8 8 119 Dnr 2013/37 Delegationsordning justeringar och kompletteringar s beslutade delegationer listas i dokumentet Delegationsordning för barn- och utbildningsnämnden Senaste förändring i dokumentet gjordes Löpande upptäcks brister och justeringar som bör åtgärdas för att delegationsordningen ska vara komplett. Även förändringar i lagtexter och nya lagtexter kan ligga som grund för behov av ändringar i delegationsordningen. Förvaltningen har sammanställt förslag på nu aktuella justeringar och kompletteringar. Skrivelse från förvaltningen Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutar om föredragna justeringar och kompletteringar i barn- och utbildningsnämndens delegationsordning.

9 9 120 Dnr 2014/38 Gymnasiets organisation programutbud har beslutat om sökbara gymnasieprogram inför hösten Någon eller några elever i åldersgruppen kan komma att sakna något betyg för behörighet att söka till ett visst program. Barn- och utbildningsförvaltningen menar att kommunen, trots att eleven saknar något behörighetsgivande betyg, ska ge den sökande möjlighet att i ansökan lämna intresseanmälan till Individuellt program Preparandutbildning (IMPRE). Vid eventuell antagning på IMPRE krävs att eleven har förutsättningar att läsa in de kurser som behövs inom ett år. Eleven följer då det nationella programmet och arbetar samtidigt med att få behörighetsgivande betyg. När detta är klart, förs eleven över till det nationella programmet. En möjlighet att få gå på IMPRE sporrar eleven att utbilda sig, samtidigt som kommunen kan spara kostnader för ett fjärde gymnasieår. Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutar att eleverna i sökomgångarna till gymnasieutbildning 2015/2016 ska ges möjlighet att lämna intresseanmälan till Individuellt program Preparandutbildning.

10 Dnr 2014/122 Granskning av förskolans systematiska kvalitetsarbete och barn- och utbildningsnämndens tillsyn av fristående förskolor. Kommunrevisionen har granskat förskolans systematiska kvalitetsarbete och barn- och utbildningsnämndens tillsyn av fristående skolor. Resultatet av granskningen är sammanställt i en granskningsrapport, vilken redovisas för barn- och utbildningsnämndens presidium. har möjlighet att agera med anledning av resultatet. Granskningsrapport Missivbrev uppdrar åt förvaltningen att utifrån skrivelsen arbeta vidare med föreslagna åtgärder.

11 Dnr 2014/69 Redovisning av barnomsorgskön och vikten av att öka personaltätheten Barn- och utbildningsförvaltningen har tidigare i ärendet redovisat barnomsorgskön, förutsättningar för Simrishamns kommun att nå rikssnittet på 5,4 barn per årsarbetare liksom det nationella målet om 5,0 barn per årsarbetare inom den kommunala förskolan, samt redovisat orsaker till ett beräknat överskott på 300 tkr inom förskolan. har därefter i beslut BUN gett förvaltningen i uppdrag att arbeta in en personalförstärkning inom förskolan motsvarande 2, 3 alternativt 4 mnkr i Budget 2015, redovisa såväl budgetmässiga som verksamhetsmässiga effekter samt var eventuell utökning kan förläggas. Beslut barn- och utbildningsnämnden Skrivelse från förvaltningen Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Förslag Christer Grankvist (S) föreslår beslut enligt barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts förslag: noterar förvaltningens skrivelse. Med anledning av att budgettilldelning sker först i december vill barn- och utbildningsnämnden återkomma i ärendet i mars 2015 för att då ta ställning till om eventuella förändringar inom förskolans bemanning kan göras. Sven Olsson (M) föreslår följande beslutstext: beslutar arbeta in en förstärkning inom förskolan med 2 mnkr för Beslutsgång Ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att barn- och utbildningsnämnden bifaller Christer Grankvists förslag. Omröstning begärs. godkänner följande beslutsgång: Ja-röst för Christer Grankvists förslag. Nej-röst för Sven Olssons förslag. Omröstningsresultat Med 7 ja-röster för Christer Grankvists förslag och 4 nej-röster för Sven Olssons förslag beslutar barn- och utbildningsnämnden bifalla Christer Grankvists förslag.

12 forts Dnr 2014/69 Ledamot Ja Nej Avstår Julia Persson (M) x Håkan Rosenkvist (M) x Jarl Kemnefeldt (M) x Margareta Nilsson (C) x Nils-Åke Borg (ÖP) x Sven Olsson (M) x Christer Grankvist (S) x Johanna Malmgren (S) x Lennart Månsson (S) x Fredrik Öster (FI) x Roland Thord (MP) x Summa avgivna röster 7 4 noterar förvaltningens skrivelse. Med anledning av att budgettilldelning sker först i december vill barn- och utbildningsnämnden återkomma i ärendet i mars 2015 för att då ta ställning till om eventuella förändringar inom förskolans bemanning kan göras. Anteckning till protokollet Christer Grankvist (S) noterar att (M), genom Sven Olsson, intecknar en budget 2015 innan beslut finns om denna och att (M) ännu inte presenterat sin budget för 2015 och avstått från att delta vid beslut om budget 2015 i kommunstyrelsens möte

13 Dnr 2014/63 Molntjänst i skolan Datainspektionen (DI) har inledde i våras en tillsyn för att bedöma i vilken mån barn- och utbildningsnämnden i Simrishamn uppfyller lagkraven i personuppgiftslagen (PUL) i de avtal som tecknats med molnleverantör. Barn- och utbildningsförvaltningen lämnade i maj månad en skriftlig redovisning på DI:s frågeställningar och överlämnade då även dokumentation i ärendet. Datainspektionens beslut, som kom i juli, innebar ett föreläggande om att upphöra med behandlingen av personuppgifter. Alternativt fanns möjligheten att tillse att det finns tydligt avgränsade instruktioner i personuppgiftsbiträdesavtalet om för vilka ändamål personuppgiftsbiträdet får behandla personuppgifter och när dessa ska raderas efter det att avtalet har upphört. Instruktioner om ändamålen för behandlingen av personuppgifter ska i avtalet överensstämma med nämndens egna ändamål för behandlingen. skulle, om behandlingen skulle fortsätta, också ta fram information till de registrerade, samt instruktioner till användarna om hur personuppgifter får behandlas i molntjänsten. uppdrog vid möte BUN åt förvaltningen att återkomma till barn- och utbildningsnämnden med vidtagna åtgärder. Redovisning sker muntligt samt med skrivelse. Beslut Datainspektionen Beslut barn- och utbildningsnämnden Skrivelse från förvaltningen bedömer att de brister Datainspektionen påtalat i sitt beslut är åtgärdade och att ärendet därmed kan läggas till handlingarna.

14 Dnr 2014/40 Utred förutsättningarna för terminskort till alla gymnasieelever och elever i åk 7-9. Simrishamns skolskjutsorganisation har till del kritiserats då elever i de senare grundskoleåren samt på gymnasiet har varit begränsade och bara haft ett alternativ när det gäller skolskjuts för färd till respektive från skola. Alternativa lösningar har diskuterats på förvaltningsnivå. Centerpartiet har lyft frågan och barn- och utbildningsnämnden har därefter gett förvaltningen i uppdrag att utreda förutsättningarna för terminskort. Barn- och utbildningsförvaltningen lämnar en redovisning av olika alternativ kopplade till en beräknad prislapp. Alternativ i tabellform Ajournering Mötet ajourneras kl Förslag Margareta Nilsson (C) föreslår följande beslutstext: Barn- och utbildningen arbetar vidare enligt förslag 1. Angående de 2,5 mnkr anser barn- och utbildningsnämnden att dessa är kommunövergripande och ska ligga centralt. uppdrar åt presidiet att lyfta frågan med kommunstyrelsens arbetsutskott Sven Olsson (M) föreslår följande beslutstext: Barn- och utbildningen arbetar vidare enligt förslag 4. Angående de 2,5 mnkr anser barn- och utbildningsnämnden att dessa är kommunövergripande och ska ligga centralt. uppdrar åt presidiet att lyfta frågan med kommunstyrelsens arbetsutskott Beslutsgång Ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att barn- och utbildningsnämnden bifaller Margareta Nilssons förslag. Omröstning begärs. godkänner följande beslutsgång: Ja-röst för Margareta Nilssons förslag. Nej-röst för Sven Olssons förslag. Omröstningsresultat Med 7 ja-röster för Margareta Nilssons förslag och 4 nej-röster för Sven Olssons förslag beslutar barn- och utbildningsnämnden bifalla Margareta Nilssons förslag.

15 forts Dnr 2014/40 Ledamot Ja Nej Avstår Julia Persson (M) x Håkan Rosenkvist (M) x Jarl Kemnefeldt (M) x Margareta Nilsson (C) x Nils-Åke Borg (ÖP) x Sven Olsson (M) x Christer Grankvist (S) x Johanna Malmgren (S) x Lennart Månsson (S) x Fredrik Öster (FI) x Roland Thord (MP) x Summa avgivna röster 7 4 Barn- och utbildningen arbetar vidare enligt förslag 1. Angående de 2,5 mnkr anser barnoch utbildningsnämnden att dessa är kommunövergripande och ska ligga centralt. Barnoch utbildningsnämnden uppdrar åt presidiet att lyfta frågan med kommunstyrelsens arbetsutskott

16 Dnr 2014/125 Färdighetsprov Nova Academy Vid ansökan till gymnasiet används meritpoäng, beräknade från elevens slutbetyg från grundskolan, som urvalsinstrument vid antagningsförfarandet. När det gäller ansökan till det estetiska programmet har huvudmannen möjlighet att besluta om att hänsyn även får tas till ett färdighetsprov om det är så att utbildningen kräver speciella färdigheter hos den sökande. Nova Academy ansöker hos barn- och utbildningsnämnden om att få genomföra färdighetsprov för att hänsyn ska kunna tas av detta vid antagning till det estetiska programmet. Skrivelse från förvaltningen Barn och utbildningsnämnden beslutar att Nova Academy vid urvalet till det estetiska programmet, förutom till betygen, får ta hänsyn till ett färdighetsprov.

17 Dnr 2014/116 Sammanträdestider 2015 Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram förslag på mötestider för barn- och utbildningsnämnden I förslaget har några av barn- och utbildningsnämndens möten lagts ut så att nämnden kan besluta i ärenden som har ett bestämt inlämningsdatum till kommunledningskontoret. Övriga möten har därefter fördelats jämt över tid i förhållande till dessa. Vid två tillfällen har barn- och utbildningsnämndens möte lagts på torsdagar eftersom kommunstyrelsen har möte på onsdagen, vilken är barn- och utbildningsnämndens ordinarie mötesdag. Förslag sammanträdestider Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott ändrar sammanträdesdag i december från onsdag till torsdag och fastställer därmed förvaltningens förslag på sammanträdestider 2015.

18 Dnr 2014/2 Delegationsbeslut september-december Barn- och utbildningsförvaltningen redovisar delegationsbeslut för perioden Delegationsbeslut listade noterar information om delegationsbeslut.

19 Dnr 2014/3 Meddelanden december Redovisning meddelanden december 2014 Redovisning meddelanden december 2014 godkänner lämnad redovisning av meddelanden i december månad 2014.

20 Övrigt Ordförande tackar ledamöter i nämnden och all personal för insatser under det gångna året. Samtidigt tackar ordförande ledamöterna för nedlagt arbete under mandatperioden och önskar alla lycka till framöver. Andre vice ordförande tackar avgående ordförande och förvaltningen för arbete under året och önskar samtliga en God Jul och ett Gott Nytt År. Förvaltningschef tackar ordförande för gott samarbete och önskar lycka till framöver.

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 17.35 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 15.15, ajournerat 14.50 15.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 15.00 17.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 15.00 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 18.00

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 18.00 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 18.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 08.30 10.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 18.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.00 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Rolf Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen , kl Magnus Henriksson. Margareta Nilsson. Rolf Hansson

Rolf Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen , kl Magnus Henriksson. Margareta Nilsson. Rolf Hansson 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 18.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Rolf Hansson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.30 17.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 19.50

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 19.50 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 19.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07 1 1 Plats och tid Rådhuset, kl 13.00 14.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Erik

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (9) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 18.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 19.30

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 19.30 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 19.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Förvaltningskontoret kl Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret kl Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-11-19 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret kl. 18.00 19.10 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl

Förvaltningskontoret, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck(fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-10.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 arbetsutskott 2006-05-02 1 (7) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010 1 (10) Plats och tid Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Sven Weitner

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2 kl. 19.00 19.45

Lilla Rådmansgatan 2 kl. 19.00 19.45 2007-08-22 1 (15) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2 kl. 19.00 19.45 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-27 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 66 51 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 67 52 Information om barn- och utbildningsverksamhetens ekonomi... 68 53 Ung Företagsamhet

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 17.30 19.35 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 2010-09-09 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 17.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

PROTOKOLL. Datum Utbildningsnämnden Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 11:00-17:30

PROTOKOLL. Datum Utbildningsnämnden Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 11:00-17:30 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 11:00-17:30 Beslutande: Malin Ängerå (S), ordförande Anne Hamrén (S) Örjan Fridner (S) Stina Michelsson (S) Marie Mill (SRD) Conny Englund (V)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson förvaltningschef

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Kungsörs gymnasium, onsdagen den 20 april 2016, klockan Ajournering klockan

Kungsörs gymnasium, onsdagen den 20 april 2016, klockan Ajournering klockan Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Kungsörs gymnasium, onsdagen den 20 april 2016, klockan 16.00-18.20. Ajournering klockan 17.10-17.25. Beslutande Monica Lindgren (S), Mikael Peterson (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C)

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, tisdagen den 20 juni 2017 kl 18:30 20.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2014-07-16, kl 1500-1540 ande Åke Johdet, S Göte Eriksson, S Evgeny Krakov, S Vesa Hiltunen, S Britta Tervaniemi, V Maria

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoll. Barn-och utbildningsnämnden

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoll. Barn-och utbildningsnämnden ^>.O Barn-och utbildningsnämnden 2017-05-24 1 Plats och tid Centralskolan, kl. 09:00-12:00 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bent Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Maria Röjås (V) Agneta Åhs-Siversen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 12 november 2014, klockan 16.00 17.45 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesummet, kommunhuset Malung, kl. 09:00-12:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesummet, kommunhuset Malung, kl. 09:00-12:30 ft Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokol! Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesummet, kommunhuset Malung, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum vid biblioteket, Nossebro skola

Plats och tid Sammanträdesrum vid biblioteket, Nossebro skola Sida 1 Sammanträdesdatum 2014-03-03 Plats och tid Sammanträdesrum vid biblioteket, Nossebro skola 18.00-21.15 Beslutande Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S) Tomas Johansson (C) Anita

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:00, rast klockan 14:50-15:10 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Urban Jernberg S Ann-Sofi Tureson KD

Läs mer