KPFR:s sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KPFR:s sammanträde"

Transkript

1 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 1 december kl Plats Kanonen, Hamngatan 50 Deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M) (socialnämnden), ordf. Carina Östergren (C) (Nämnden för teknik, fritid och kultur) Anette Dahlgren (S) (socialnämnden) Leif Gannert (Neuroförbundet) Christina Grahn (SPF), vice ordf. Anne Losman Flood (SPF) Ulla Blomgren (SPF) Lillemor Wennerström (Reumatikerföreningen) Lisbeth Hjalmarsson Grunditz (PRO) Deltagande Tjänstemän Lena Strand, nämndsekreterare tekniska enheten Ann-Sofie Holmertz, socialchef Karin Wigstrand, enhetschef hemtjänst Tobias Wistrand, nämndsekreterare socialförvaltningen 1.Val av justerare och fastställande av ärendelistan Ulla Blomgren utsågs att jämte ordföranden justera protokollet den 18 december Föredragningslistan fastställdes. 2.Protokoll från föregående möte Inga synpunkter framfördes. 3.Information från socialnämnden Ordföranden informerade.

2 2(7) 4. Information från kommunstyrelsen Anette Dahlgren informerade 5. Information från pensionärs- och Hkp-organisationerna Leif Gannert informerade om att NHR i Södra Roslagen slagits samman med föreningen i Täby-Vallentuna och bytt namn till Neuroförbundet Södra Roslagen. Leif Gannert berättade även att han troligtvis kommer bli redaktör för föreningens tidning, men att han inte kommer ingå i dess styrelse. Föreningens medlemsantal har som en följd av sammanslagningen ökat till 160 personer. Leif Gannert berättade om Neuroförbundets och Parkinsonförbundets samarbetsprojekt Brainbus. Det är en rullande utställning där besökare kan lära sig mer om hjärnans funktion. Leif Gannert uttryckte vidare sin förhoppning om att regeringens planerade modell för s.k. flexjobb blir verklighet. Modellen innebär möjlighet för funktionsnedsatta att med hjälp av statliga medel inneha arbete som innebär vila vissa dagar medan de andra dagar arbetar för fullt. Leif Gannert hänvisade till Neuroförbundets rikstidning Reflex för den som vill ta del av mer information från förbundet. I detta sammanhang framförde Lisbeth Hjalmarsson Grunditz ett tack till Anne- Losman Flood för att hon i samband med valen under hösten sett till att tillgängligheten för funktionsnedsatta varit god. Ulla Blomgren berättade om SPF:s tidning Veteranens intervju av medlemmar i olika kommuner avseende förekomst av pensionärsråd. Hon redogjorde för hur hon som intervjuad förklarat att pensionärer och funktionsnedsatta ingår i samma råd i Vaxholm. Detta som en följd av kommunens litenhet och då båda grupper ofta berörs av samma frågor. Ulla Blomgren meddelade att hon funnit anledning att ge Veteranen en ljus bild av kommunens samverkan med äldre- och funktionsnedsatta genom rådet. Hon uttryckte uppskattning för det vis på vilket staden lyssnat till organisationernas önskemål avseende bl.a. aktivitetslokaler, fotvård, placering av dagvård samt givande föreläsningar och studiebesök. Ulla Blomgren redogjorde vidare från föredrag inom FoU-Sensorium som hon besökt och varit nöjd med. Föredraget rörde styrketräning för äldre. Vidare berättade hon om ett lyckat försök att pressa priset vid besök av gym. 50 äldre inom SPF lyckades få en gemensam rabatt. Ulla Blomgren berättade även om att SPF i januari på riksnivå kommer byta namn till SPF Seniorerna. Vid årsmötet i februari 2015 avgörs vad den lokala SPF-föreningen i Vaxholm ska heta.

3 3(7) Slutligen informerade Ulla Blomgren om SPF-kampanjen våldet går inte i pension som syftar till att uppmärksamma allmänheten, de äldre själva och opinionsbildare på våldet mot äldre samt att uppmana beslutsfattare till handlingsberedskap inom kommun och landsting samt till mer forskning inom området. Ulla Blomgren meddelade sin ambition att intervjua människor inom äldrevård, sjukvård och socialtjänst för att utröna hur situationen ser ut i just Vaxholm samt att delge information till äldre om hur dessa frågor kan hanteras. Ulla Blomgren framförde även att hon gärna ser att frågorna om våld mot äldre belyses på Seniordagen I detta sammanhang påpekade Lisbeth Hjalmarsson Grunditz vikten av att komma ihåg att våld mot äldre inte enbart riktas mot kvinnor utan att även män blir utsatta. Lillemor Wennerström informerade om reumatikergymnastik som kan utövas på Vaxholms vårdcentral samt om yoga som äger rum på Hamngatan 50. Därutöver meddelade hon att Reumatikerföreningen genomfört en välbesökt julfest. Reumatikerföreningens program för våren 2015 är under planering. I detta sammanhang tipsade Anette Dahlgren om Mörbyhälsan där bassängbad och styrketräning kan utövas och råd fås om hälsa och kost. Anette Dahlgren informerade även om att anmälan inte är nödvändig samt att högkostnadskort gäller. 6. Avstämning av åtgärdslistan Inga punkter. 7. Sammanträdestider 2015 Rådet enades om sammanträdestider för 2015 enligt bilaga samt om att ett studiebesök bör genomföras under Frågor från SPF och PRO Nya hemsidan är svår att hitta på, mycket klickande. Fortfarande finns inte angett vilka som ingår i rådet där. Flera rådsmedlemmar redogjorde för problem att klicka sig fram till information om KPFR på stadens hemsida. Det konstaterades dock att genom att ange KPFR i hemsidans sökfunktion kan informationen nås utan svårigheter. Vidare konstaterades att namn på dem som ingår i rådet nu finns angivna på hemsidan.

4 4(7) Den eviga vattenpölen. Flera rådsmedlemmar påpekade problemet med en stor vattenpöl som upprepande bildas på Hamngatan i närheten av Konsum. Lena Strand meddelade att stadens entreprenör Green Landscaping är i färd med att söka hitta en lösning på problematiken. I detta sammanhang framförde Leif Gannert att trottoaren längs med Kungsgatan bör få hög prioritet vid plogning. Rådet konstaterade att kommunen ansvarar för plogning även längs med gator såsom just Kungsgatan, för vars skötsel Trafikverket ansvarar. Leif Gannert framförde även önskemål om översyn av stenplattorna utanför Hamngatan 50. Han påpekade att plattorna innebär svårigheter i framkomlighet för enskilda med funktionsnedsättning. Lena Strand noterade Leif Gannerts synpunkter samt tipsade om en ny funktion på hemsidan för att meddela synpunkter. Verksamhetsråd på Norlandia? Ann-Sofie Holmertz har sänt ut kallelse till ordförande inom PRO och SPF. Tidpunkt för verksamhetsråd är 9/12 kl i kommunhuset. En viktig punkt vid rådsmötet är att fastställa rådets syfte samt beslut rörande tid och plats förkommande rådsmöten Fixartjänsten. Lillemor Wennerström utryckte önskemål om tillsättande av timanställd med uppdrag som fixartänst. Hon framförde att det finns personer inom stadens föreningar som borde kunna bli aktuella för sådan anställning. KPFR konstaterade dock att utförare av fixartjänst måste vara ordentligt försäkrad. Ulla Blomgren påpekade att om föreningar anställer personer så skyddas den anställde inte av föreningarnas egna försäkringar. Ann-Sofie Holmertz poängterade vikten av att utröna vad syftet med en fixartjänst skulle vara. Hon angav att i de kommuner som infört fixartjänst så har det skett utifrån en ambition att minska fallskador. Ulla Blomgren framförde i sammanhanget att Säker senior är en organisation, värd att konsultera i exempelvis preventiva insatser vad gäller fall.

5 5(7) Ordföranden påminde om att socialnämnden måste ha fokus på kärnverksamheten i rådande ansträngda budgetläge. Hon meddelade vidare att det dock skulle kunna vara motiverat att införa fixartjänst om det framstår som ekonomiskt genomförbart och om tjänsten bedöms komma att användas i tillräcklig utsträckning. Ulla Blomgren meddelade att SPF och PRO kommer gå ut med en enkät inom de båda föreningarna för att utröna behovet av fixartjänst. Enkätsvaren kommer tillställas kommunen. Hon undrade om huruvida det kunde vara möjligt för SPF och PRO att använda stadens kopiatorer för att trycka upp enkätformulären. Ann-Sofie Holmertz meddelade att hon ska undersöka huruvida så kan ske. Ordföranden informerade om att då staden tillhandhöll fixartjänst, användes den enbart i liten utsträckning vilket var skälet till att den avskaffades. Hon meddelade vidare att Brandkåren i Vaxholm inte anser sig kunna utföra uppgifter inom fixartjänst. Anne Losman Flood meddelade att i Båstad kommun används Räddningstjänsten som fixartjänst. Ann-Sofie Holmertz berättade att Täby kommun samarbetar med frivilligorganisationer för att tillhandahålla fixartjänst. Hon meddelade att hon kommer höra sig för med Täby kommun om hur detta organiseras. Cyrillus, sopkärl placerade endast få meter utanför en boendes entré, medför obehag, lukt mm. Lena strand meddelade att tekniska enheten är i förd med att åtgärda detta. Våra valda representanter vill vara med från början av planeringen av det nya äldreboendet. Ordföranden meddelade att ingen styrgrupp ännu är bildad. Än så länge finns enbart en referensgrupp där hon själv, kommunstyrelsens ordförande och ett antal tjänstemän ingår. Hon meddelade vidare att en styrgrupp troligtvis kommer bildas under våren och då börja arbeta mer aktivt med planeringsfrågorna. Vid KPFR-sammanträdet den 2 mars beräknas kravspecifikation för byggnationen presenteras inför KPFR. Det är även tänkt att KPFR ska få möjlighet att göra studiebesök på andra äldreboenden för att se möjliga lösningar. I nuläget är arkitekt i färd med att ta fram förslag på byggnation. Den troliga platsen för byggnation är ett område mellan Snäckvägen och Blynäsvägen. Där kan byggnation komma att ske av ett boende med 72 platser. En arkitekt är i färd med att ta fram förslag. Planering ska även ske för byggnat-

6 6(7) ion vid kvarteret Landstinget. En del ställningstagandet kvarstår dock angående vad som ska ske med befintliga boenden där. Ordföranden meddelade vidare att projektgrupper och styrgrupper kommer bildas för det fortsatta arbetet. Vid visning av lägenheter i seniorboendet så luktar det ofta illa i lägenheten som visas för att det inte spolats i toaletterna. Lena Strand förklarade att den obehagliga lukten tyvärr är en svårframkomlig effekt då spolning under en längre tid inte sker. Dock avtar lukten då det åter spolas mer ofta. Hon berättade vidare att eftersom efterfrågan på lägenheter belägna på Hamngatan 50 inte är stor, kan det dröja lång tid mellan utflyttning och inflyttning av hyresgäster. Socialnämnden har placerat ett fall på Västra Ekuddsgatan som aldrig stått i kö. Christina Grahn berättade om boende på Västra Ekuddsgatans seniorboende som hon anser genom sitt beteende stör andra boende. Hon framförde även att personen i fråga aldrig tycks ha stått i kö för seniorboende. Lena strand påpekade att personen i fråga har stått i kön. Hon meddelade även att inga klagomål inkommit avseende den boende samt att inga betalningsanmärkningar finns. Flera av KPFR s medlemmar uttryckte en förvissning om att personen i fråga gått förbi andra personer som stått i kön och på så vis fått tillträde till bostaden. Ordföranden påpekade att staden enbart placerar enligt köordningen. KPFR-medlemmarna enades om att stadens köregler för seniorboende ska bifogas protokollet. 9.Övrigt Ordföranden meddelade att hon verkar för att stadens lokaler på Campus Vaxholm för främjande av hälsa och aktivitet ska vara anpassade efter äldres behov. Ordföranden meddelade vidare att planer finns på att genomföra en workshop under våren avseende mat för äldre inom staden. Ann-Sofie Holmertz tillkännagav att ny verksamhetsutvecklare rekryterats som ska tillträda sin tjänst den 15 januari. Rollen verksamhetsutvecklare ska innebära ett nav i verksamheternas utveckling.

7 7(7) Ann-Sofie Holmertz meddelade vidare att en enhetschef inom myndighetsutövning har rekryterats och kommer att påbörja sin anställning den 1 mars Nuvarande anhörigkonsulent kommer gå i pension under våren 2015 vilket kan innebära nyrekrytering. Ordförande... Annicka Hörnsten Blommé (M) Justerande Ulla Blomgren (SPF) Sekreterare.. Tobias Wistrand

8 Sammanträdestider m.m. KPFR 2015 Bilaga 1 Inlämning av ärenden Sammanträde Justering till nämndsekr senast KPFR Måndagar feb 2 mars 17 mars 11 maj 1 juni 16 juni 24 aug 14 sept 29 sept 9 nov 30 nov 15 dec

9 Åtgärdslista KPFR Bilaga 2. Nr.r Rubrik Beskrivning Datum Ansvarig Rapporter ing 1 Samverkan mellan Täby komun och Undersökning av hur Täby komun och frivilligorganisationer samarbetar Annn-Sofie Holmertz KPFR frivilligorganisationer avseende fixartjänst samt 02 avseende fixartjänst. återrapportering till KPFR. 2 Användande av stadens kopiatorer. Utrönande av huruvida SPF och PRO kan använda stadens kopiatorer för tryck av enkätformulär avseende behov av fixartjänst Ann-Sofie Holmertz Till berörda föreningar januari 2015

10 g NÄMNDEN VAXHOLMS STAD FÖR TEKNIK, FRITID OCH KUL TUR (19) Bilaga Dnr 42/ Uthyrningspolicy för Vaxholm stads seniorlägenheter Nämnden för teknik, fritid och kultur beslutar att sökande till seniorlägenheter ska vara minst 65 år och folkbokförd på en adress i Vaxholm att en ledig lägenhet erbjuds till den som har flest antal dagar i kön och som inte erbjudits en lägenhet de senaste 12 månaderna att kreditupplysning tas på de som tackat ja till ett lägenhetserbjudande för att kontrollera eventuella betalningsanmärkningar och betalningsförmåga. Om det visar sig att den sökande har hyresskulder, betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder kornmer kontrakt inte att erbjudas. att lägenheterna anvisas genom tekniska enheten, att det inte är tillåtet att byta, överlåta eller hyra ut lägenheterna i andra hand Ärende Vaxholms stad har sedan förvärvet av Lägerbacken och V :a Ekuddsgatan 17 förmedlat dessa lägenheter till äldre personer i kommunen genom socialtjänsten. Tekniska enheten tog över uthyrningen av lägenheterna i januari 2011 och det är därmed inget behovsprövat boende utan uthyrning sker efter en seniorbostadskö där den som stått längst i kön rar erbjudande om lägenhet. Mot bakgrund av att lägenheterna alltid varit avsatta för kornmunens äldre har tekniska enheten för avsikt att fortsätta hyra ut lägenheterna till seniorer boende i kommunen. För att reglera uthyrningen behöver tekniska nämnden ta beslut om en uthyrningspolicy. Hyreslagen, d v s 12 kap. jordabalken (1970:994), innehåller den rättsliga regleringen när det gäller förhållandet mellan hyresgäst och hyresvärd. Det framgår av Uthyrningspolicyn hur kön ska hanteras av staden samt vilka kriterier som krävs för att erbjudas en lägenhet o 3 J~: ~:;:;;~~~turer ~.... Utdragsbestyrkande

11 g NÄMNDEN VAXHOLMS STAD FÖR TEKNIK, FRITID OCH KUL TUR (19) F ortsättning 126 Yrkanden Anders Slätis (C) yrkar bifall till forvattningens forslag med följande tillägg i tredje stycket; betalningsarunärk.nlngar ell~r ureglemdt: skultkr. Ordforanden finner bifall till10rvaltningens och sitt eget förslag. Protokollsutdrag till: Akt Sara Hultberg Kansliet TFK o 3 Justerandes signaturer... ck~... L. Utdragsbestyrkande

KPFR:s sammanträde 2014-06-02

KPFR:s sammanträde 2014-06-02 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 6 juni kl. 14.30 15.30

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning Kallelse/föredragningslista 2015-11-11 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015-11-30 Plats och tid: Kallade: Underrättade: Vid förhinder: Kommunhuset,

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01 Kallelse/föredragningslista 2015 05 18 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Duvan, kl. 08 10 Kallade:

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde 1 av 9 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08 54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Höken, kl.

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2014-03-03

KPFR:s sammanträde 2014-03-03 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 3 mars kl. 15.00-16.55

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2016-05-23

KPFR:s sammanträde 2016-05-23 1 av 8 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Storskär

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2014-09-15

KPFR:s sammanträde 2014-09-15 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 2014-09-15 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde 2014-09-15 Dag och tid Måndagen den

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2017 05 31 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet 2017 05 31 Plats och tid: Kommunhuset, Storskär/Norrskär, kl. 10:00 Kallade:

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2015-09-14

KPFR:s sammanträde 2015-09-14 1 av 11 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Alceahuset,

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 1 av 13 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, Storskär/Norrskär, kl. 10.00 15.30 Kallade: Representanter

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde 1 av 10 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Storskär

Läs mer

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Nyhlén (FP), tj. ersättare

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Nyhlén (FP), tj. ersättare 42-53 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.00 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Nyhlén (FP), tj. ersättare Nils Göran

Läs mer

2013-12-17. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C)

2013-12-17. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) 133-139 Plats och tid Lokal Kanonen, Hamngatan 50 kl. 18.00 21.25 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Anette Dahlgren (S) Jonas Forsberg

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2017 11 20 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2017 11 20 Plats och tid: Matsalen, Kronängsskolan kl. 14:45 16.15 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

Socialnämnd

Socialnämnd 1 av 2 Socialnämnd Plats och tid: Storskär, kommunhuset kl. 18:00 20.00 Beslutande: Anette Dahlgren (S) Anna Hansson (M) Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Carina Östergren (C) Göran Nilsson (S), tj. ersättare

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 21-30

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 21-30 21-30 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 19 50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, Storskär, kl. 14:30 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid förhinder: Meddela ersättare och annika.kjellberg@vaxholm.se,

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd

Kommunala funktionsnedsattas råd Kallelse/föredragningslista 2018 09 17 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd 2018 09 17 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 13:00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

Socialnämnd

Socialnämnd 1 av 2 Socialnämnd Plats och tid: Norrskär, kommunhuset, kl. 18:00 19:30 Beslutande: Annicka Hörnsten Blommé (M) Viktor Pierre (M), tj. ersättare Rickard Gille (M) Carina Östergren (C) Kristina Elmlund

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid förhinder: Meddela ersättare och annika.kjellberg@vaxholm.se,

Läs mer

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Ann-Sofie Holmertz, socialchef Tobias Wistrand, sekreterare

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Ann-Sofie Holmertz, socialchef Tobias Wistrand, sekreterare 54-61 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.20 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Anette Dahlgren (S) Jonas Forsberg

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2018 11 19 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2018 11 19 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

Socialnämndens sammanträde 2014-12-16

Socialnämndens sammanträde 2014-12-16 Protokoll 1 av 14 Socialnämndens sammanträde Plats och tid: Kanonen, Hamngatan 50 kl. 18.00-20.10 Beslutande: Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Anette Dahlgren (S) Leslie

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 104 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 105 Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med 4 106 vårdutbildningar på högskolenivå, rekommendation från Kommunförbundet

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Kallelse/föredragningslista 2016-02-17 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Norrskär, kl. 13-15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

KFR:s sammanträde

KFR:s sammanträde 1 av 4 KOMMUNALA FUNKTIONSNEDSATTAS RÅD Carmen Holm Nordquist Sekreterare Carmen.holm@vaxholm.se KFR:s sammanträde Plats och tid: Norrskär, kl. 13:00 14:17 Deltagare: Annicka Hörnsten Blommé (M) (Socialnämnden,

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde PROTOKOLL 2015 06 01 1 av 10 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08 54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde 2015

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2018 09 17 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2018 09 17 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

Justering av protokollet och fastställande av ärendelistan

Justering av protokollet och fastställande av ärendelistan 2(18) 110 Justering av protokollet och fastställande av ärendelistan att utse Jonas Forsberg (S) att tillsammans med ordföranden justera protokollet den 21 oktober 2013 och att fastställa utsänd föredragningslista

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl SAMMANTRÄDE SPROTOKOL L 201 7-09-14 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl. 13.30 14.05 Plats Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Inger

Läs mer

Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling :10. Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c)

Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling :10. Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c) 1(17) Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling 09.00 12:10 Beslutande: Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c) Övriga deltagare: Utses att justera: Agneta

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 83-97

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 83-97 83-97 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 21 20 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

2013-05-07. Motion om bättre villkor för vissa grupper beträffande uthyrning av FaBo:s lägenheter. (AU 130) Dnr KS 2012-400

2013-05-07. Motion om bättre villkor för vissa grupper beträffande uthyrning av FaBo:s lägenheter. (AU 130) Dnr KS 2012-400 7 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg FALKENBERG 2013-05-07 114 Motion om bättre villkor för vissa grupper beträffande uthyrning av FaBo:s lägenheter. (AU 130) Dnr

Läs mer

Protokoll från Bromma stadsdelsnämnds Pensionärsråd den 12 mars 2018

Protokoll från Bromma stadsdelsnämnds Pensionärsråd den 12 mars 2018 BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING Verksamhetsområde Äldreomsorg Protokoll Sida 1 (5) 2018-03-12 Justerat Justerat Monica Bergqvist Poppen Ordförande Karin Hanqvist Vice ordförande Närvarande: Ordförande Monica

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande I övrigt se respektive paragraf

Sofie Eén, sekreterare Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande I övrigt se respektive paragraf 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Viljan, måndagen den, klockan 9.00-12.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL. Möte i pensionärsrådet den 29 november 2013

Pensionärsrådet PROTOKOLL. Möte i pensionärsrådet den 29 november 2013 Pensionärsrådet PROTOKOLL Tid och plats Fredagen den 29 november 2013, kl. 13.00 Elektron, Västra Storgatan 15, Frösjön Närvarande Majken Strömbäck (PRO), Inger Ivansson (PRO), Gunilla Bränström (SPF),

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 49-67

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 49-67 49-67 Plats och tid Ladviks kursgård kl. 18.00 19:35 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Anette Dahlgren

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

Socialnämnd 2015 05 26

Socialnämnd 2015 05 26 2015 05 26 1 av 19 Socialnämnd 2015 05 26 Plats och tid: Ladviks kursgård, kl. 16:30 19:35 Beslutande: Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Kristina Elmlund Joelson (MP) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

5 vårdnadshavare 81 Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, tillsyn

5 vårdnadshavare 81 Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, tillsyn Protokoll 78-88 2 av 2 Innehåll 78 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 79 Vaxholms stads krisledningsplan 2016 - information 4 80 Utredning jml 11 kap 1 SoL om barnets behov av ny 5 vårdnadshavare

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 16 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 17 Upphandling avseende särskilt boende (SÄBO) 2017 4 18 Uppföljning Norlandia Care 2016 5 19 Underrättelse om beslut från

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Anna-Carin Stålgren

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö 2016-01-13 Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.14.00-15.50 Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande

Läs mer

2014-10-21. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP), v. ordf.

2014-10-21. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP), v. ordf. 88-96 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.40 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Agneta Wessberg (M)

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 68-82

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 68-82 68-82 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 19.20 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

KPR:s sammanträde

KPR:s sammanträde 1 av 8 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Carmen Holm Nordquist Sekreterare Carmen.holm@vaxholm.se KPR:s sammanträde Plats och tid: Norrskär, kl. 14:30 16:00 Deltagare: Annicka Hörnsten Blommé (M) (Socialnämnden,

Läs mer

1206:01. oenden i Stockholm

1206:01. oenden i Stockholm oenden i Stockholm ra alternativa boendeformer att välja bland. Bostadsförmedling i seniorlägenheter och trygghetsbostäder. Dessutom finns ende för dig med större behov av service och omvårdnad. r som

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 15 35 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Mötesprotokoll

Kommunala Pensionärsrådet Mötesprotokoll Kommunala Pensionärsrådet Tid och plats Onsdagen den 22 maj 2013, kl. 8.30 11.00 i Prologen, Kommunhuset Närvarande Cecilia Norlin (M) Christina Blom Andersson (KD) Anne Lindberg (MP) Göran Tode, SPF Monica

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-25 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M)

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Plats och tid Eriksövägen 27, kl. 15.00-15.20 Beslutande Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Katherine Angelo Lindqvist (S) Anette Dahlgren (S) Ersättare

Läs mer

Pensionärsrådets möte den 27 januari 2014

Pensionärsrådets möte den 27 januari 2014 Sida 1 (5) s möte den 27 januari 2014 Ledamöter Inger Sjöberg, ordförande Stig Åström, vice ordförande Susanne Watthiersson Lilian Falkbäck Sonja Wenström Ersättare Berit Johansson Sven Engström Christina

Läs mer

Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor. den 9 november Tid: Kl

Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor. den 9 november Tid: Kl Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor nr 10/2017 fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor

Läs mer

Kommunstyrelsesalen

Kommunstyrelsesalen Kommunala pensionärsrådet 2016-11-16 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.30 Närvarande Övriga deltagare Dan Avdic Karlsson socialnämnden, Pirjo Karlsson socialnämnden, Kristina Fogwall Bjurström

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Avdelningen fär omsorg om äldre och funktionshindrade

Avdelningen fär omsorg om äldre och funktionshindrade (,~HO ~.~ft STA.\) Avdelningen fär omsorg om äldre och funktionshindrade FARSTA STADSDELS FÖRVALTNING Protokoll nr 1/2007 Sammanträdesdatum 2007-01-15 SID l (5) STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRAD Närvarande

Läs mer

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö 2017-02-20 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie-Louise Gunnarsson,

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

81 Justering och fastställande av föredragningslista 82 Utvärdering LOV 83 Uppföljning ekonomi oktober 85 Faderskapsutredning

81 Justering och fastställande av föredragningslista 82 Utvärdering LOV 83 Uppföljning ekonomi oktober 85 Faderskapsutredning Protokoll 2 av 2 Innehåll 81 Justering och fastställande av föredragningslista 3 82 Utvärdering LOV 4 83 Uppföljning ekonomi oktober 5 84 Faderskapsutredning 6 85 Faderskapsutredning 7 86 Utredning enligt

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-10-15 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-10-15, kl. 13.30-15:00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18 SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(5) 2015-05-18 Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.45 Beslutande Kommunstyrelsen Margareta Lövgren Lisa Dahlberg Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson

Läs mer

DEN PROTOKOLL 32-41 2014-04-08. Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00-20.10

DEN PROTOKOLL 32-41 2014-04-08. Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00-20.10 g VAXHOLMS STAD SOCIALNÄMN Plats och tid DEN 32-41 Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00-20.10 Beslutande Atmicka Hörnsten Blomrue (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Ny hl

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande...

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande... 1 Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson (SN) Per-Olof Graaf (KS) 6-10 Bengt Lindberg (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekvall (PRO) Britta Lundgren (SPF= Ing-Marie

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2017-09-15 1 (5) Kommunala pensionärsrådet Datum 2017-09-15 Tid Kl 09.00 12.10 Plats Kommunhuset, Kommunstyrelsesalen (KS-salen) samt Norra Kajen Justering av protokoll Justerare

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-09-17 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-09-17, kl. 13.45-15.15 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Mats Widén (PRO Ekerö) Britta Lena Rodell (PRO Ekerö) Gun Häll (PRO Färingsö) Britt-Marie Ohlsson (PRO Färingsö) ... Mats Widén (PRO Ekerö)

Mats Widén (PRO Ekerö) Britta Lena Rodell (PRO Ekerö) Gun Häll (PRO Färingsö) Britt-Marie Ohlsson (PRO Färingsö) ... Mats Widén (PRO Ekerö) Mötesprotokoll 2019-05-07 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:30 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Ingalill Zell (C) (ordförande) Anna-Carin Stålgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-02-02 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. tisdagen den 2 februari 2016, klockan 09:00-12.30. Ledamöter: Ann Christin Martens (S),

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande

Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande Mötesdatum Dnr KS/2019:5-103 1/6 Plats och tid Förtroendevalda Gustav Vasa, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:20. Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande Närvarande rådsrepresentanter

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

Kommunkontoret, Kil, onsdagen den 28 maj 2008, kl 10.00-12.00

Kommunkontoret, Kil, onsdagen den 28 maj 2008, kl 10.00-12.00 Plats och tid Kommunkontoret, Kil, onsdagen den 28 maj 2008, kl 10.00-12.00 Beslutande Lars-Erik Ståhl, repr för socialnämnden Margaretha Andrésen, repr för Kils PRO Våge Rockmyr, repr Boda PRO Christina

Läs mer

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Pensionärsrådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Tid och plats Fredagen den 22 mars 2013 kl. 13.00-15.45 Lokal: Konferensrum Frösjön, Kommunledningskontoret Ledamöter Ingrid Jerneborg

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-02-01, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 13 Val av justerare... 17 14 Godkännande av ärendelista... 18 15 Föregående sammanträdesprotokoll... 19 16 Information från kommunledningen... 20 17 Fler boulebanor vid Margaretas Park i Mullsjö...

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.00 Beslutande Ledamöter Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Gunnel Vejdeland, PRO, tjg ers för Eivor Eriksson, PRO Örjan Persson, PRO Viola Ekavall,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl Handikapprådet 2008-04-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf Gunnar Lundgren

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) 1 (10) Paragrafer 25-31 Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, kl. 09.00-11.50 Beslutande Helene Agdén, ordf. (SiV) Lillie Karlsson (S) Berit Johansson (S) Dag Rogne (C) Stig Edebrant Torbjörn Hovelsås

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:45. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:45. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-06-07, kl 13:30-15:45 Paragrafer 27-35 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Amanda Hallqvist Underskrift ordförande

Läs mer