Nyheter från Truppgymnastik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter från Truppgymnastik"

Transkript

1 Nyheter från Truppgymnastik Förtydligande UT Det är tillåtet att använda sig av antingen mattvåder eller tumblinggolv på UT. Det är inget tvång för arrangörerna på region att tillhandahålla tumblinggolv, det gäller bara på riksfinalen. Har man dock en arrangör som kan erbjuda båda delarna, även på region, är det naturligtvis bra. Har man tävlat på mattvåder på regionen är det tillåtet att tävla på tumbling på riksfinalen om man vill. Nyheter 2009! Från och med 1/ kommer tävlingsåret i Truppgymnastik att räknas som kalenderår, dvs inte längre som skolår (höst+vår) som det varit tidigare. I samband med detta har TTK beslutat att göra en ändring i de Begränsningar som finns mellan tävlingsstegarna. Följande är vad som gäller from 1/ Det är endast tillåtet att tävla inom en stege under en termin. Inom RM-stegen kan en gymnast endast tävla i en nivå (1, 2 eller 3) under samma termin. Undantag: 1. Generell dispens: två gymnaster per lag har rätt att delta i både SM- och RM-stegen (gäller även samma termin). Används den generella dispensen ska detta anges på deltagarlistan. 2. I herr- och mixedklassen gäller inga begränsningar mellan tävlingsstegarna. Från och med 1/ kommer också Tävlingsbestämmelser Trupp att träda i kraft. Det är ett dokument som ersätter våra tidigare "Allmänna bestämmelser" och som även innefattar alla tävlingar under Reglerna till respektive tävlingstege (samma som hösten -08) återfinns som bilagor till Tävlingsbestämmelserna. Alla dokument hittar ni under "Bestämmelser och Reglementen". Har ni några frågor eller funderingar kring detta är ni välkomna att kontakta lina.gustafsson@gymnastik.se.

2 EM i Truppgymnastik till Malmö Sverige och Malmö står värd för nästa EM i Truppgymnastik i oktober Avtalet skrevs under den 30 januari vid ett möte i Stockholm av förbundsordföranden Malin Eggertz Forsmark och UEG:s ordförande Dimitris Dimitropoulos - som förklarar truppgymnastikens tillväxt med att det är ett modernare tävlingsformat än de internationellt erkända gymnastikdisciplinerna. EM i TeamGym är en stor internationell tävling, i den största svenska gymnastik-disciplinen. Drygt av svenska tävlingsgymnaster är truppgymnaster. De nordiska länderna dominerar, men konkurrensen ökar för varje år. Nu närmar sig även en del av de forna östländerna, med stark gymnastiktradition. 15 länder tävlade vid senaste EM som samlade mellan deltagare. Arrangerande förening är Motus Salto i Malmö. - Vi vill ha fler internationella gymnastiktävlingar till Sverige, säger Gymnastikförbundets ordförande Malin Eggertz Forsmark. Det betyder mycket för svensk gymnastik. Sverige har genomfört lyckade internationella gymnastikarrangemang tidigare (EM i kvinnlig och manlig artistisk gymnastik i Stockholm resp Göteborg) och senast den gigantiska Gymnaestradan i Göteborg I Stockholm har Dimitropoulis även mött UEG:s tekniska kommitté för truppgymnastik (där Stefan Bengtsson nyss avgått som ordförande - en följd av hans inval i FIG:s Council) och där har man gemensamt dragit upp riktlinjerna för framtiden. - Gymnastik är en stor internationell idrott med lång historik, säger den nytänkande UEG-ordföranden Dimitropoulis - men i dagens underhållnings- och mediavärld är den traditionella artistiska gymnastiken kanske väl komplicerad och lite konservativ. Den relativt unga disciplinen truppgymnastik är bättre anpassad till nutidens villkor och växer därför snabbt. - Vid vårt möte idag har vi bestämt att vi ska fortsätta utvecklingen av truppgymnastikens tävlingsformat. Eftersom truppgymnastiken inte är en av Internationella Gymnastikförbundets discipliner har vi full frihet att driva utvecklingen. Långsiktigt kan detta förhoppningsvis också komma att påverka den internationella gymnastiken, säger Dimitropoulis. Teamgym Camp UEG s "Teamgym Camp 2009" äger rum i Cesenatico, Italien, den 25/7-1/8. Är du och din förening intresserad av att åka, anmäl då ert intresse till lina.gustafsson@gymnastik.se senast den 22 april. Inbjudan

3 Rikstävlingar All information (PM1, PM2, tävlings- och träningstider m.m) om våra respektive rikstävlingar kommer att laddas upp här på hemsidan under "Rikstävlingar och anmälan" allt eftersom dokumenten är klara. Kika gärna in där om du vill veta mer om någon av våra trupptävlingar! JSM JSM i Trupp arrangeras av Lugi Gymnastik den april i Idrottshallen i Lund. Nu finns PM 1 med preliminärt tidschema ute, klicka på "Rikstävlingar och anmälan / JSM" för att hämta hem dokumentet. Gymnaster i Melodifestivalen Malena, Molly, EMD, MZW i all ära... men det fanns andra höjdare under finalkvällen! Det som började med voltande gymnaster under Allsång på Skansen fick efterföljare också under Melodifestivalen. Är man bra så är man! Elva av KFUMs gymnaster fanns på plats på scenen (och kan ses igen på SVT Play). Och bland de defilerande gymnasterna återfanns även andra kända toppgymnaster: inga mindre än George Foo (som snart tävlar för Sverige i EM i Artistisk Gymnastik) och SM-mästaren och 'nestorn' Jimmi Boström. Alla KFUM-gymnaster är kanske inte med på bilden men i truppen fanns Christian (Areskär), Gunnar (Jansson), Sebastian (Löfstrand), Rasmus (Frisk), Zacharia och Jones (Södergren), Richard och Anders (Bodén och Marcus (Liljebjörn). Alla har vassa volter i sin repertoar men hade den här gången uppdraget att eskortera de tävlande in på scenen. Den som vill se mer av vad de kan bör komma till SM i Uppsala i slutet av maj, för då tänker KFUM-gymnasterna kämpa om SM-titeln i Truppgymnastik. Och vi räknar givetvis med att få se Jimmi och George kämpa om SMtiteln i Artistisk Gymnastik igen.

4 Internationella Antidopingregler WADA:s regelverk gäller i alla länder och för alla idrotter. Det internationella gymnastikförbundet (FIG) bestämmer nivån för: - Vilka gymnaster som skall ingå i den internationella testing poolen. (inga svenska gymnaster ingår) - Vilka gymnaster som måste söka dispens för dopingklassade läkemedel. (medicinska skäl) Regler vid internationella tävlingar Alla gymnaster som tävlar en internationell tävling som finns i FIG:s kalender måste ha en internationell dispens om: - En gymnast av mediciska skäl måste använda dopingklassade läkemedel. För mer information om FIG:s antidopingregler. UT-stegens riksfinal avgjord! Riksfinalen i UT genomfördes den April med strålande solsken i Helsingborg! Helgen var fylld av många gymnaster och härlig gymnastik. Där fanns allt från 10-åringar till 59-åringar! Segrare i Flickor Yngre blev GF Fram och i Damer Äldre Katrineholmsgymnasterna. I Pojkar Yngre segrade Brommagymnasterna lag 1. I Mixedklassen Yngre segrade Bjursås IK och i Mixed Äldre även här Katrineholmsgymnasterna. Synd att Helsingborgs Turn herrlag var ensamma i sin klass, det hade varit roligt med några fler Herrar Äldre-lag. Roligt dock att det fanns en del nya föreningar med och tävlade under helgen! Till sist, en stor eloge till arrangerande förening Hbg Turn för ett bra arrangemang!

5 Vilken fantastisk JSM final! Tack alla gymnaster som idag bjöd publiken på bästa tänkbara underhållning. Inför fulla läktare lyckades Ni verkligen plocka fram det bästa när det gällde som mest! Förmiddagen startade med ett fyrverkeri av volter när Herr- och Mixedklassen avgjordes. I herrklassen åkte Brommagymnasterna hem med guldet. Deras första varv, dubbel str volt 900 är det samma som seniorerna tävlade EM på i höstas och lägg därtill två riktigt bra trippel 180 i andra varvet, det säger en hel del om vad de här grabbarna går för. KFUM skuggande hela vägen men fick se sig besegrade i sista grenen och knep en stabil silvermedalj. Bronset gick till Halmstad Frigymnaster. På mixed sidan vill jag påstå att Örebro var ohotade idag och självklart värdiga vinnare. Andraplatsen och därmed silvermedaljen delades mellan Helsingborgs Turn och Karlskrona. Efter lunch var det dags för damernas final. Många trodde nog att vi sett det bästa men inte Alla tre medaljörer höjde sina poäng från gårdagen kval med över en poäng, mycket tackvare säkra landningar. Det känns oerhört bra att det lönar sig att köra med stil och till fötter, kanske inte alltid den svåraste volten men bäst utförd. Det stod tidigt klart att kampen om guldet skulle stå mellan Örebro och Höganäs, gårdagens två bästa kvallag. Med höga 9,25 i fristående var det dock till slut Örebro som fick ställa sig högst upp med en mycket välförtjänt guldmedalj. Silver till Höganäs och bronset till STG. Det fanns hur mycket bra gympa som helst att se idag! Grattis och tack samtliga lag och ledare för en bra tävling, inget lag glömt. Detsamma gäller domarna, tack för snabba men korrekta och rättvisa domslut. Till sist, tack Lugi och Lund för denna gång. Hoppas vi får möjligheten att komma tillbaka igen. Vi syns snart igen! Kristofer Hultén TTK Ordförande JSM 2009 i Lund Hela 39 damlag i 3 pooler gjorde under lördagen upp om 8 finalplatser till söndagens tävling. Vidare till final är till slut Engelholm, STG, Halmstad, Bromma, Höganäs och hela 3 lag från Örebro GF, en fantastisk prestation. Det är oerhört glädjande att bevittna en sådan tillväxt och utveckling inom svensk truppgymnastik. Genomgående klart förbättrade friståendeprogram som belönades med höga poäng, bl a dagens högsta som kom i Pool 2 där Örebros lag 4 fick hela 9,15. På trampett bjöds vi på det mesta hela vägen till Dubbel sträckt volt med 360 skruv i första volten och 180 skruv i andra volten (d v s full-half), men det vanligast varven var nog trots allt dubbel pikvolt med 180 skruv och sträckt volt 720 skruv. På tumbling var också spannet oändligt.

6 Särskilt kul att se en riktigt väl utförd dubbel sträckt volt med 360 skruv, blir något att bita i för seniorerna på SM om 5 veckor... Som sagt, med 39 startande lag har vi som varit på plats alternativt suttit bänkade framför webben där hemma kunnat bevittna det mesta och de flesta volterna. Kan med säkerhet garantera att de flesta av lagen, trots fina tävlingar under lördagen, har revansch att kräva för små missar och ett och annat fall i finalen. Det är ett helt öppet, 8 damlag starkt finalfält, som i dag kommer att kriga för guld, alla i strålande form! Vill passa på att ge domarna en eloge för att de sin vana trogen gör ett kanon jobb samt arrangörerna för ett genomgående bra arrangemang vilket är nödvändigt en sådan här lång dag. Svensk truppgymnastik på juniorsidan ser otroligt positiv ut. Om några timmar vet vi vilket lag som är Sveriges bästa juniorer i dam, herr och mixedklassen!!! Kristofer Hultén Stor tävlingshelg i Skåne! I helgen (25-26/4) avgörs både JSM i Lund och UT-stegens riksfinal i Helsingborg, båda stora tävlingar som samlar 50 respektive 46 lag. Tävlingarna arrangeras av Lugi gymnastik (JSM) och Helsingborgs Turnförening (UT-riks). Tider, kartor, startordningar m.m hittar du under respektive tävling under fliken "Rikstävlingar och anmälan". Välkomna! /BR Uttagning till NM Uttagningen till NM baseras på finalen (Winners final) på SM maj Herrar kommer enbart att tävla final medan damerna och mixed även genomför en kvaltävling på lördagen. De tre främsta lagen i respektive klass tar sig vidare till söndagens final. Sverige har som målsättning att delta på NM med en komplett delegation, dvs. 2 lag i varje klass. Men för att säkerställa så god kvalité som möjligt på de lag som ska representera Sverige och som ska räcka till medaljer på NM i alla klasser, så har TTK satt en kvalgräns som ska klaras. För alla lag och klasser gäller därför att man ska ha en slutpoäng över Om två lag delar andraplatsen i finalen gäller följande för att särskilja lagen. Denna procedur kommer även att tillämpas vid behov vad gäller antal lag från kval till finaltävling: - Den trupp som inbördes har högst grenpoäng i flest grenar. - Den trupp som inbördes har högsta grenpoäng.

7 - Den trupp som inbördes har näst högsta grenpoäng. - Den trupp som har minst differens mellan sammanlagt svårighetsvärde och sammanlagd poäng. Om det ändå är lika avgör Gymnastikförbundets styrelse med hjälp av TTK. NM 2009 genomförs på Code of Points, edition May 2004, Clarifications/Corrections No , Clarifications/Corrections No Clarifications/Corrections No TeamGym Camp UEG s "Teamgym Camp 2010" äger rum i Cesenatico, Italien, den juli. UEG's TeamGym Camp 2010 är ett träningsläger där en hel trupp åker ner tillsammans med sin tränare till Italien och får chansen att träna med några av Europas bästa tränare. Lägret riktar sig till juniortrupper (födda 1998 och tidigare) där alla gymanster minst behärskar följande övningar: Tumbling: Rondat-flickis-salto Trampett: Sträckt frivolt Är du och din förening intresserade av att delta på TeamGym Camp 2010, skicka då en intresseanmälan till johanna.persson@gymnastik.se senast den 1 mars. Vid stort intresse kommer TTK besluta vilket/vilka lag som får chansen att åka då Sverige har ett begränsat antal platser. Webb-TV från JSM lördag Vi testsänder webb-tv från JSM i Truppgymnastik. Första sändningen sker här lördag 25 april kl Birgitta Rittner

8 Webb-TV från JSM söndag Här testsänder vi webb-tv direkt från JSM i Truppgymnastik söndag den 26 april mellan kl 9.30 och Birgitta Rittner Truppgymnastik, Rytmisk Gymnastik och Aerobic Gymnastics Truppguld till Brommagymnasternas herrar, Stockholm Tops damlag och GF Energo i Mixed. Therese Larsson tog ännu ett SM-guld i Rytmisk Gymnastik och i Aerobic Gymnastics vann Ann- Therese Johansson. Därmed är årets SM i Gymnastik över. - Jättefina och spännande tävlingar med hög kvalitet, säger förbundsordföranden Malin Eggertz Forsmark som funnits på plats med flera andra styrelseledamöter. - Vi möts igen nästa år i Halmstad! Spännande finaler in i det sista på truppsidan! Det blev dock lite av revanschens/återkomstens dag - GF Energo tog Mixedguldet före segertippade Örebro (vars tränare/gymnast Alexxx dock hade förvarnat om att det skulle bli väldigt tätt och svårt att behålla guldet från förra året!). Stockholm Top, som förlorade guldet till Ling vid EM, fick ett nytt SM-guld med sig hem, och Brommagymnasternas generationsväxling verkar verkligen vara över!! Många var nöjda med dagens tävlingar - nöjdast dock får man förmoda att Brommagymnasternas och STG:s ledare är eftersom segern i både Trupp och Artistisk Gymnastik medför att de även fick vardera 20 tkr i form av 'redskapscheckar' från Gymnastikförbundets samarbetspartners och sponsorer Rantzow och LEG! Lika nöjda är säkert Energo som fick en check på 10 tkr. Truppgymnastik Damer 1. Stockholm Top Gymnastics 27,400, 2. Örebro GF KIF lag 1 25,600, 3. Täby GF 23,400 Truppgymnastik Herrar 1. Brommagymnasterna 27,100, 2. Kämpinge GF 26,600, 3. KFUM GA 24,750 Truppgymnastik Mixed 1. GF Energo 25,500, 2. Örebro GF KIF 25,400, 3. GK Splitt 24,950 Rytmisk Gymnastik 1. Therese Larsson 100,780, 2. Mikaela Lindholm 93,360, 3. Jennifer Pettersson 90,200 (samtliga tre gymnaster från Örnsköldsviks GK, tränas av Tanja Milchakova som är Årets Ledare) Aerobic Gymnastics 1. Ann-Therese Johansson, Ale Aerobic & Dansstudio 2. Emilia Dahlberg, Trelleborgs Sport AC Activ. 3. Mimmi Homuth, Trelleborgs Sport AC Aktiv Birgitta Rittner

9 Alexxx - tävlande tränare Fotbollsvärldens 'spelande tränare' har sin motsvarighet i truppgymnastikens tävlande tränare. En av dem är segertippade örebrotränaren Alexxx. Inför kvaltävlingarna i Mixed och Dam har många Örebro som en av favoriterna och man kan undra vad som är hemligheten bakom framgångarna. Alexxx säger: - hängivenhet! - Det blir tufft i mixedkvalet, säger Alexxx. Vårt mål är att försvara SM-guldet och ta oss till NM, men det blir strid, och det är bra för det pressar hela mixedklassen uppåt. Många tippar att också Örebros damlag kommer att ta sig till toppen i år. Och det är också målet, säger Alexxx. - Vi har lämnat junior-sm-nivån och ska tillhöra sverigetoppen nu. Målet idag är självklart att kvala in till Winners Final och där...! Hemligheten? Två faktorer tror Alexxx. Det första och största: hängivna gymnaster och ledare (fler än Alexxx tävlar också, både i mixed och damklassen. - Vi hänger jämt med varandra, tränare och gymnaster, inte bara under träningarna. Man är där man trivs - eller hur? - Vi har delat in gymnasterna elit yngre och elit äldre. Louise Nordström och Sofia Palmelius har tränat tjejerna sedan de var små. Jag själv och Alexandra Nyström tränar äldre från -94 och uppåt. Till tävlingen har vi satt ihop lagen från de två grupperna. Nu kommer kanske ketchupeffekten, får vi hoppas. - Den andra faktorn är vår nya tävlingshall, med två höj- och sänkbara gropar tumblinggolv som vi hissar upp i taket mellan träningarna. Det betyder att det är mycket lättare än tidigare att våga prova nya saker och kanske köra lite djärvare. Otroligt bra träningsförutsättningar. Strax börjar kvaltävlingarna många håller tummarna för fortsatta framgångar för KIF Örebro. Alexxx har lovat att ställa upp för en intervju i webb-tv efter Pool 1, oavsett hur det går. Kolla in! Birgitta Rittner Dackegymnasterna och GK Motus-Salto knep gulden i RM RM3 avgjordes den maj i Täby. Lördagens kval på flicksidan blev en jämn kamp mellan de 26 deltagande trupperna från Luleå i norr till Ystad i söder. I söndagens finaler deltog de 10 bästa flicklagen från kvalet och rekordstora 10 lag i pojkklassen! Pojkklassen vanns av Dackegymnasterna från Växjö med poängen 25,25 snäppet före Brommagymnasterna (25,05) följda av Huddinge GF (23,95). För Dackegymnasterna var det här pojktruppens första rikstävling och avgörande blev killarnas fina tumblingserier som av domarna belönades med höga 8,70 poäng. I flickornas final var det en jämn kamp om medaljerna. Segrade gjorde GK Motus-Salto, som visade prov på en mycket hög nivå i alla tre grenar. Truppen slutade med totalpoängen före GT Vikingarna (25,15) och Järfällagymnasterna (25,00). Ett stort tack ska riktas till Täby GF för ett i alla avseenden mycket väl genomfört arrangemang.

10 RM 2 arrangerades i Falun 16-17/ I helgen avgjordes RM 2 i Faluns fina anläggning Lugnet. Det var 23 lag som under lördagen tävlade i 2 pooler för att göra upp om de 10 finalplatserna. Kvalet blev en jämn tävling med stor spänning ända tills den sista poängen hade levererats. Med nya friska tag kom de 10 finallagen till Lugnet på söndagen för att göra upp kampen om medaljerna. Även finalen bjöd på stor spänning och slutligen så stod Höganäs GF som segrare på poängen 25,95 följt av Södertälje GS med poängen 24,55 och bronsmedaljen tilldelades AGF Örebro med poängen 24,45. Gymnastikförbundet vill tacka GF Gymnos för ett fint arrangemang och vi ser fram emot fler tävlingar i Falun. Tina Österberg TTK-representant KFUM vs Brommagymnasterna - en historisk truppfight! Genom tiderna har det fightas om vilka som är tuffaste killarna i stan, och det fortsätter självklart på SM! Det finns en del likheter mellan Alex Sundberg och Niklas Weivers. De brinner båda stenhårt för truppgymnastik, är båda framgångsrika gymnaster i Stockholm och vill båda vinna SM En stor skillnad finns dock; Alex är Brommagymnast och Niklas är gymnast i KFUM. Två föreningar som har varit bittra konkurrenter genom många många år, vilket vi har frågat ett par av de gamla gymnasterna och ledarna inom föreningarna om anledningen till. Varför och hur länge har KFUM och Bromma varit rivaler? Som jag minns det började det hela på 80-talet. Bromma vann inom AG, medan vi alltid vann trupp. Bromma forsökte sen att ha med sina AG-killar inom trupp precis som vi, men vi vann ändå haha... Sedan har det liksom hängt i sig, och om ett Skånelag vinner SM är det ok så länge vi slår Bromma säger tidigare gymnast och tränare i KFUM, Rickard 'Mulle' Gustafsson. Per Sjöstrand, själv mångårig Brommagymnast och sedan flera år tillbaka tränare och tävlingsansvarig i föreningen tillägger; Jag var själv med som gymnast när vi drog igång truppverksamheten på allvar på 80-talet. Redan från start blev en lokal kamp om vilken klubb som var bäst i Stockholm. Vi var nykomlingarna inom manlig trupp som då lyckades knipa flera NM-placeringar före KFUM. Under 2000-talet har kampen fortsatt både nationellt och internationellt. Ser man tillbaka några år har vi vunnit flest JSM, medan de tagit flest SM än så länge kanske jag ska tillägga. Lägg därtill rykten om personer som i frustration har ryckt guldmedaljer av halsen på gymnaster från den andra föreningen, gymnaster och tränare på SM-nivå som har bytt mellan föreningarna, och du har anledningen till att känslorna inte alltid är lika varma när snacket går om den andra föreningen.

11 Men hur ser det ut i dagsläget? Pågår kampen och rivaliseringen fortfarande på samma vis? Vi frågar de två nuvarande gymnasterna, Alex och Niklas om deras uppfattning. Jag känner ju flera av killarna i Bromma genom olika läger och ett flertal kurser vi har varit på tillsammans. Det är ju schysta trevliga personer, och jag har inget negativt att säga om dem på så sätt... Men när vi står på golvet till SM, DÅ är de konkurrenter, och DÅ blir det fight på riktigt ler Niklas och fortsätter; Jag började som gymnast i Huddinge GF, och redan på den tiden var Bromma största konkurrenterna. Så da jag bytte förening för att få större utmaningar var valet jo lätt. Jo vi är rivaler. Jag känner väl 3-4 killar i KFUM, och har inte heller något emot dem eller övriga i truppen. Men samtidigt förlorar jag hellre mot ett USM-lag än mot dem kontrar Alex med glimten i ögat. Jag har själv testat ett enkelt år i KFUM för länge sen faktisk, men det var verkligen inget för mig Dessutom känner jag inte den där killen Niklas så bra. Han verkar vara lite tjurig... Lite arg och så du vet skrattar Alex. SM 2009 Seriositeten kommer snabbt tillbaka när snacket går om kommande SM. Enligt Niklas kommer det förhoppningsvis att bli tight mellan lagen: Personligen har det känts riktigt bra på träningarna senaste tiden. Efter en tuff period med sjukdom och skador, är jag nu tillbaka för fullt, och är så jädra taggad inför tävlingen. Det vill jag sprida till alla i mitt lag - jag känner mig i alla fall riktigt på G! Alex tillägger med lite input från hans träning senaste tiden. Det går också riktigt bra för min del, framförallt på tumbling. Trampett får jag kämpa lite mer med, men det kommer att gå bra... Hur kommer det att gå på SM? Vi blir 1, KFUM 2... Lite kaxigt av Alex, för det är ju så att vi har haft en ganska stor generationsväxling sedan 2004 och har ett ungt lag med många duktiga gymnaster. Man kan väl säga att vi klättrar mot toppen. Senast på SM blev vi 2:a, och vi har självklart intentionen att fortsätta klättra säger Per Sjöstrand med ett litet leende. Generationsväxling har man även haft inom KFUM senare åren enligt Mulle, så det verkar vara temat inför detta års SM. Räkna inte bort Skåne! På herrsidan är det bara 3 anmälda lag, och det ska bli intressant att se hur det ser ut för det tredje laget som deltar, Kämpinge GF. Rykten går även om ett generationsskifte här samt förstärkningar från en annan förening och till och med från andra sidan jorden... Så det blir kanske så, att Sveriges bäst placerade manliga lag vid EM 2008 kommer att gå förbi Stockholmslagen igen? Säkert är det, att fast det bara är 3 lag anmälda, kommer det att bli oerhört spännande under herrarnas tävling i Uppsala den 31 maj 2009! Mer information om Gymnastik SM hittar du via Namn och årgång: Niklas Weivers, 1987 Alex Sundberg, 1989 Bor: Herrängen, söder om Stockholm Spånga, väster om Stockholm Föreningar: Huddinge GF, KFUM sedan 2006 Brommagymnasterna, varav ett år inom KFUM (med Mulle som tränare)... Bakgrund: Trupp AG fram till 12-årsåldern, sen trupp Antal SM: 3 2 Främsta meriter: EM-guld 2008 (Mix m. Ollerup), JSM-guld 2007, SM-guld 2006 JSM-guld , SM-silver 2008, JNM-silver 2006 Favorit redskap: Tumbling Tumbling Jonas Juhl Christiansen Vårens första Riksmästerskap avgjort på Lingvallen RM1 och RM Mix avgjordes helgen, 9-10 maj 2009, i Ängelholm. 45 flicklag och 9 mixlag från hela landet hade samlats för att tävla på härliga Lingvallen. Ett jätte arrangemang som GK Engelholmsgymnasterna skötte galant! Det var bra och jämn tävling på flicksidan. Efter söndagens final lyckades Skåne knipa samtliga medlajer. Guldet togs av GK Splitt följt av GK Motus-Salto och därefter hemma föreningen GK Engelholmsgymnasterna. Samtliga medaljörer hade en slutpoäng över 25. I mixklassen var det lite mer spridning både i ålder och vart i landet medaljerna hamnade. Gymnaster i åldrar mellan år deltog. Segrande ur striden gick NIF-Gymnasterna. De följdes av GF Uppsalaflickorna och därefter Stockholmstränarna.

12 Aktuellt Trupp Nr Nu finns nya numret av Aktuellt Trupp ute på hemsidan! Numret är fyllt med massor av viktig och spännande information. Gå vidare till Kommittéinformation och Aktuellt från TTK för att hämta hem dokumentet. Trevlig läsning! Ungdoms SM avgjort! USM i truppgymnastik gick av stapeln hos GK Splitt i Ystad helgen den 6-7 juni. Det var hela 36 damlag och 8 herrlag anmälda. Efter fina tävlingar blev det delad seger i damklassen mellan Höganäs GF (25,9) och Örebro GF-KIF (25,9), bronset gick till GF Uppsalaflickorna (24,9). På herr sidan gick guldet till Brommagymnasterna (26,10), silver till GF Fram (24,05) och brons till KFUM Stockholm 23,65). Grattis alla medaljörer och ett stort Tack till GK Splitt för en väl genomförd tävling! Ny termin! Höstens tävlingar ligger klara i anmälningssystemet så glöm inte att gå in och anmäla dig och din trupp i god tid! RF:s antidopingsida uppdaterad Indelningen hög/låg tävlingsnivå är ändrad. Hög tävlingsnivå Gymnast som är uttagen till seniorlandslag. Gymnast som startar i senior-sm. Truppgymnastik; Gymnast i de tre främst placerade lagen vid senaste senior-sm

13 Låg tävlingsnivå Övriga För de gymnaster som tillhör hög nivå krävs en dispensansökan i förväg. För övriga gäller ett retroaktivt dispensförfarande. (Det är definitionen hög som är ändrat från att bara innefatta seniorlandslagsgymnaster till att nu innefatta alla gymnaster som tävlar på SM). Engelholmsgymnaster gör Italien Nu drar träningen igång på riktigt för många lag. För Engelholmsgymnasternas Junior och SM-lag har säsongen startat riktigt ordentligt med en veckas träningsläger i Italien. Det är andra sommaren i rad de har tagit sig till Cesenatico som staden heter. Det har varit en vecka med mycket träning, 35 grader varmt, sol och bad för tjejerna från Ängelholm. Ett träningsläger där ett lag kan kombinera sommarsemester med massa gymnastik är nästan för bra för att vara sann. För laget har Italien varit en rivstart inför den kommande tävlingssäsongen. Det blir inte bara mycket gymnastik under en vecka i Italien, laget växer även sig starkare. En upplevelse som gör att alla i laget lär känna varandra bättre och som gör höstterminen roligare. Det märks tydligt att tjejerna från Engelholmsgymnasterna har haft en väldigt rolig vecka. Vad är det som gör att träningsläger i Italien är så speciellt? Unni Leto, 17: Man kan både sola, bada och träna. Efter ett hårt träningspass kan man bara slänga sig i poolen. Det är riktigt gött. Julia Johansson, 17: Håller med Unni, och bara att vara i Italien är roligt. Lägger man sen till gymnastik så kan det inte bli mycket bättre. Kan ni beskriva träningsanläggningen, Accademia Acrobatica? Sofie Tarring, 17: Där finns ett tumblinggolv, en trampett och en trampolin till kuddgrop. Nu denna vecka var det också eurotrampolinläger, så det fanns flera trampoliner på land också. Träningshallen har inga väggar utan bara tak, så man ser rakt ut till poolområdet när man tränar. Det finns också en friståendehall en bit bort där man kan träna på utlagda mattor. Kommer ni tillbaka nästa år igen? Unni: Vi har verkligen jättekul tillsammans när vi är där, fast det har nog också med sällskapet att göra. Julia: Ja, vi har nog kul var vi än är. haha Sofie Tarring: Fast vi har jättekul i Italien hade det varit roligt att åka någon annanstans nästa år, testa något annat. Inte "bara" Engelholmsgymnasterna Denna sommar har även en del andra föreningar besökt Cesenatico, bland dessa Brommagymnasterna, Karlskrona GF, KFUM, STG och Örebro GF-KIF för att nämna några stycken.

14 Från Johanna: Tack alla tjejer för en fantastisk resa till Italien! Från Gymnastikförbundets sida vill vi samtidigt passa på att tacka Johanna Bredberg för hennas artiklar denna sommar, och önska lycka till under kommande år i Australien. Eurogym Senaste nytt Sugen på en gymnastikfestival med upp mot 5000 ungdomar? Se till att redan nu planera in att bli del av Eurogym 2010 i Danmark! Läs senaste nytt i Eurogym 2010 bulletin nr 1 (engelska) Genrep inför NM Kom och se Sveriges bästa trupper på ett genrep inför NM. Brommagymnasterna, Energo, Stockholm Top Gymnastics och Örebro GF-KIF samlas i helgen för gemensam uppladdning inför NM. Lördagen den 3 oktober kl (ca) i Enskedehallen, Stockholm. Fri entré, Välkomna! NM-guld till STG! Nordiska Mästerskapen i Truppgymnastik avgjordes idag, lördagen den 17 oktober i Jyväskylä, Finland. Sverige representeras av Stockholm Top Gymnastics och Örebro GF-KIF i damklassen där STG storstilat tog hem guldet! Örebro GF-KIF slutade på en fin 4:e plats. Brommagymnasterna och Kämpinge GF tävlade i herrklassen där Brommagymnasterna tog hem bronset och Kämpinge GF placerade sig på en 4:e plats. I mixedklassen var det GF Energo och Örebro GF-KIF som representerade Sverige vilket resulterade i ett NMsilver till Örebro GF-KIF och en 4:e placering till GF Energo. Ett stort GRATTIS till alla medaljörer!! Mer info om tävlingen finns på

15 Intressanta kurser via SISU Kost för prestation den 3-4 december Styrketräning för barn och ungdom den 11 december För mer information NM-guld till STG GULD till STG:s damlag- Stort grattis! Silver till Örebros mixedlag och brons till Brommagymnasternas herrar - tre medaljer att ta hem från NM i truppgymnastik i finska Jyväskylä. Danmark tog segern både i herr- och mixedklassen. Här på hemsidan har ni kunnat följa de spännande tävlingarna live tack vare Gymnastikförbundets utsända filmare Christian Areskär och Gunnar Jansson. Det har varit problem med tekniken och uppkopplingarna eftersom det inte finns något modem i tävlingshallen, men teamet har trollat med vad som fanns tillgängligt och enligt rapporter har tävlingarna setts inte bara av svenska trupp-fans! Resultat från tävlingarna Herrar Fristående Tumbling Trampett Totalt Placering Brommagymnasterna 8,45 8,45 9,35 26,25 3 Svendborg GF 8,85 9,35 9,05 27,25 2 Gerpla 6,80 7,85 8,55 23,20 6 Kämpinge GF 8,50 8,10 7,70 24,30 4 Haugesund 6,85 6,95 7,50 21,30 7 Silkeborg P-D 8,95 9,50 9,00 27,45 1 Holmen 7,45 8,35 7,55 23,35 5 Damer Fristående Tumbling Trampett Totalt Placering

16 Arendal 8,20 7,85 7,35 23,40 6 Bolbro Gymnasterne 8,50 8,90 8,40 25,80 2 Tampereen Voimistelijat 8,15 7,70 7,00 22,85 7 Stockholm Top Gymnastics 8,60 8,70 8,80 26,1 1 Stjärnan 8,10 6,95 7,50 22,55 9 Helsingfors Gymnastikklubb 8,10 7,15 7,45 22,70 8 Gerpla 9,00 8,60 8,00 25,60 3 Slagelse GF 7,80 7,50 7,25 22,55 9 Oslo 8,725 7,95 7,70 24,375 5 Örebro GF-KIF 8,60 7,90 8,10 24,60 4 Mixed Fristående Tumbling Trampett Totalt Placering Örebro GF-KIF 8,35 8,35 8,45 25,15 2 Oslo 8,25 8,40 7,65 24,30 3 Holmen 8,00 7,95 7,60 23,55 5 Ollerup IF 7,95 8,75 8,65 25,35 1 JyVo-Fliku 7,45 7,80 6,85 22,10 7 GF Energo 7,95 8,05 7,85 23,85 4 Ármann 7,95 8,15 7,40 23,50 6 Genrepet är över - nu väntar Jyväskylä! Den 17 oktober går NM i truppgymnastik i Finland och de sex svenska lagen har genrepat i Enskedehallen. Se filmen från genrepet!

17 Gulden till Dackegymnasterna och Uppsalaflickorna i Rikscupen! Halmstad. Helgen den november avgjordes Rikscupen nivå 3 flickor och Rikscupen för pojkar i Lördagens kval i damklassen samlade hela 32 startande trupper, varav de 10 bästa gick vidare till söndagens final. Finalen i flickklassen blev en oerhört jämn tävling där resultatet var ovisst ändra fram till prisutdelningen. Vann gjorde Dackegymnasterna från Växjö efter att genomfört en mycket jämn och stabil tävling med de höga poängen 8,875 i fristående, 8,8 i tumbling och 8,85 i trampett (26,525). Andraplatsen knep GK Motus Salto med slutpoängen 26,45 före kvalsegraren Södertälje GoS (26,425). I herrklassen tävlade inte mindre än 10 trupper från 7 föreningar. Toppstriden var även här mycket jämn. På första plats kom killarna från Uppsalaflickorna med 25,90 poäng före 2:an Halmstad Frigymnaster (25,85) och KFUM Stockholm (25,15). Grattis till all medaljörer och ett stort tack till Halmstad Frigymnaster för en välarrangerad tävlingshelg! Förtydligande JNM Åldern som gäller på både JNM-uttagningen i Höganäs och JNM i Jyväskylä (FIN) nästa år är år. Vid ev frågor kontakta gärna lina.gustafsson@gymnastik.se! Rikscupen nivå 2 avgjord i Umeå! RC2 genomfördes galant bra med många fina prestationer och ett klockrent arrangemang. Kvalet uppvisade många fina prestationer och vanns till slut av Uppsalaflickorna som också under söndagen visade prov på bra gymnastik och bländande teknik. De räckte till seger även i finalen där man med 0,05 hundradelars marginal höll undan från jagande Lulegymnaster som slutade tvåa. Strax därefter lyckades AGF Örebro säkra tredjeplatsen genom ett fint avslutande fristående. Helsingborgs TURN hade två damlag men också två mixlag på plats i Umeå. Jättekul att se grabbarna och vi hoppas verkligen att vi får se fler killar på kommande tävlingar.

18 Från läktarna dånade som vanligt hejarramsor både till lagkompisar och motståndare, underbart! All annan idrott har mycket att lära från gymnastikens Fair play! Grattis alla gymnaster och tack Gemini Gymnastics för ett bra arrangemang! Anmälan till vårens tävlingar! Nu går det bra att anmäla sin trupp till vårens tävlingar, gå in under Rikstävlingar och Anmälan och gör din anmälan där! OBS! Sista anmälningsdag till JNM-uttagningen är redan den 6 december så missa inte det! Officiell utgåva av Code of Points, October Från och med 2010 kommer nya CoP att gälla på SM-stegens junior och senior-tävlingar även här i Sverige. Nya CoP kommer alltså att gälla redan på JNM i Finland i april och således även på JNM-uttagningen i Höganäs den 6-7/ Viktigt är dock att detaljer i utgåvan kan komma att korrigeras och/eller förtydligas men det är i stort sätt det som bifogas här som kommer att gälla. I början på december kommer våra internationella domare medverka på den första kursen och vi får först därefter en bra känsla för tolkningar av reglementet. Översättning till svenska är självklart påbörjad! Tillsvidare tar vi gärna emot frågor på TTK mailen precis som vanligt men vi ber om er förståelse att svar inte går att vänta innan domarkursen. I samband med UEG kongressen beslutades att EM i TeamGym får officiell status. Samtidigt införs EM även för juniorer (13-17 år). Det innebär att Malmö och Sverige kommer vara värd för båda dessa tävlingar Självklart bara positiva beslut men det medför också ett antal frågor gällande uttagningar mm. Vi ber er om lite tålamod även i dessa frågor men självklart har det högsta prioritet och vi återkommer snarast möjligt. TTK Code of Points, October 2009 Regulations, Edition November 2009

19 Juniorcupen är avgjord i Gbg! I helgen avgjordes Juniorcupen i truppgymnastik i Frölunda Kulturhus i Göteborg. Lördagen bjöd på ett rafflande kval för damerna. Slutligen stod det klart att Örebro GF-KIF lag 1 och 2, GK Engelholmsgymnasterna lag 1, GF Uppsalaflickorna, Höganäs GF, Halmstad Frigymnaster, Eskilstuna GF samt GT Vikingarna lag 1 var de 8 lag som lyckades kvalificera sig till söndagens final. Damernas final blev spännande in i det sista, där vi även hade ett deltagande lag utom tävlan från Gladsaxe IF i Danmark. Slutligen stod Örebro GF-KIF lag 1 som segrare med poängen 27,05 tätt följt utav Höganäs GF med poängen 26,80 och bronset gick till GT Vikingarna lag 1 med poängen 26,10. Herrarnas tävling avgjordes också under söndagen och även detta blev en tät strid i toppen. Guldet gick till Brommagymnasterna med poängen 26,55, tätt följt utav KFUM Stockholm med poängen 26,35 och bronset gick till GK Splitt med poängen 24,10. Ett stort Grattis till alla medaljörer och ett varmt Tack till arrangören GF Kennedy för en väl genomförd tävlingshelg! Inför EM och JEM I samband med UEG s kongress i november togs bland annat beslut som innebär att EM i Truppgymnastik from 2010 får officiell status samt att införa EM för juniorer. Detta medför ett antal förändringar och anpassningar i våra tävlingsbestämmelser under 2010 samt förtydliganden gällande uttagningskrav till EM Officiell status på EM och införande av JEM I samband med EM och JEM 2010 kommer vi liksom alla andra nationer tävla med landslag. Dock kommer vi under 2010 behålla föreningslagen men lagen kommer alltså att representera Sverige. Hur det blir på längre sikt är ej beslutat. - Max 6 seniortrupper/land kan deltaga på EM - Max 3 juniortrupper/land kan deltaga på JEM - Wild Card är borttaget. Det innebär att endast ett svenskt lag har möjlighet att kvalificera sig till final. - Gymnast som deltar på internationella mästerskap måste ha samma nationalitet (medborgarskap) som det land de tävlar för. Man kan ha dubbla medborgarskap. Kvalificering till EM via SM TTK har valt att följa tidigare beslut om att SM ska vara kvalificeringstävling till EM. Förtydligande gällande uttagningskrav:

20 Uttagning till EM görs av en uttagningsgrupp bestående av utsedd person av TTK, Generalsekreterare och Idrottschef. TTK:s person är föredragande. Uttagningen baseras på: - Resultat på SM. - Poäng som uppfyller godtagbar internationell klass (går ej att ange en poäng pga nytt bedömningsreglemente) - UEG/FIG:s krav (medborgarskap) Målet att skicka full delegation till Malmö kvarstår alltså, dvs 2 lag i respektive klass och totalt 6 lag. Kvalificering till JEM Återkommer med information efter nyår. //TTK Video från "Spring Cup" Gymnastik video från den individuella trupptävlingen i Silkeborg, Danmark, 5 dec Bland deltagarna fanns gymnaster från hela norden - bland annat en svensk dubbelt guldmedaljör! Det var flera svenska gymnaster med i tävlingen, och dessa utmärkte sig framförallt positivt: Guld Anna Söderström, senior dam trampett Anna Söderström, senior dam tumbling Jacob Melin, senior herr trampett Brons Sophia Lindholm, senior dam tumbling Final plats Sophia Lindholm, 4:a senior dam trampett Sara Gullberg, 6:a senior dam trampett Sara Gullberg, 8:a senior dam tumbling Alla resultat från tävlingen når du via Spring Cups hemsida.

21 Video Se video från tävlingen via den danska gymnastiksiten Netgymnast (kräver du skapar en egen profil - gratis - på sidan). Ungdomscupen Ungdomscupen i Göteborg, 5-6 dec, blev en spännande tävling. 27 flicklag slogs om medaljerna. Tävlingen bjöd på fin gymnastik och höll en hög nivå redan i kvalet. Söndagens final blev därmed en spännande fight. Örebro GF-KIF gick segrande ur striden på slutpoängen 25,40. Täby GF tog silvret på 24,95 tätt följt av Höganäs GF på 24,85. Ett stort Grattis till alla medaljörer och ett varmt Tack till GF Kennedy för ännu en välarrangerad tävling i höst!

INBJUDAN TRUPPGYMNASTIK BORÅS 1-2 JULI. Boråshallen

INBJUDAN TRUPPGYMNASTIK BORÅS 1-2 JULI. Boråshallen INBJUDAN TRUPPGYMNASTIK BORÅS 1-2 JULI Boråshallen Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptävlingskommitté hälsar er välkomna till TRUPP SM 2017 BORÅS 1-2 JULI BORÅSHALLEN INFORMATION Information

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2017 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2017... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Lördag 4 juni - pool 1 Kval Damer Äldre

Lördag 4 juni - pool 1 Kval Damer Äldre Lördag 4 juni - pool 1 Kval Damer Äldre Defilering & tävlingsstart 9.30 1 Kumla GF 2 GK Engelholmsgymnasterna 3 Hudiksvalls Gymnastikförening 4 Halmstad Frigymnaster 5 Gymnastiktruppen Vikingarna ST 6

Läs mer

Förord. Följande dokument ska läsas ihop med tävlingsbestämmelser - Gymnastikförbundets Stadgar. - Tekniskt Reglemente

Förord. Följande dokument ska läsas ihop med tävlingsbestämmelser - Gymnastikförbundets Stadgar. - Tekniskt Reglemente Förord Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik (Kv AG) är framtagna av Gymnastikförbundets Kvinnliga Artistiska Tekniska Kommitté (KTK) och godkända av Gymnastikförbundets Generalsekreterare.

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Uppdaterat 6 juni 2014

Tävlingsbestämmelser 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Uppdaterat 6 juni 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik Uppdaterat 6 juni 2014 Förord Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik (Kv AG) är framtagna av Gymnastikförbundets Kvinnliga Artistiska Tekniska Kommitté (KTK) och

Läs mer

Foto: Andreas Gustafsson. Tävlingsbestämmelser Trupp

Foto: Andreas Gustafsson. Tävlingsbestämmelser Trupp Foto: Andreas Gustafsson Tävlingsbestämmelser Trupp Januari 2015-Juli 2015 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 4 1.1 Ansvar... 4 1.2 Benämningar... 4 2. Tävlingssystem... 4 2.1 Tävlingssystem... 4 2.2 Tävlingsstegar...

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2018 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2018... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Manlig Artistisk Gymnastik-

Tävlingsbestämmelser Manlig Artistisk Gymnastik- Tävlingsbestämmelser 2018 - Manlig Artistisk Gymnastik- Innehållsförteckning 1 Allmänna tävlingsbestämmelser Manlig Artistisk Gymnastik... 4 1.1 Rikstävlingar Manlig Artistisk Gymnastik... 4 1.2 Inbjudan...

Läs mer

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique TeamGym inom UEG Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG UEG = Union Européenne de Gymnastique Agenda Utvecklingen i Europa Truppkommittén i UEG (TC-TG) Fokusområden Vad är på gång? Frågor

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER KVINNLIG ARTISTISK GYMNASIK 2019

TÄVLINGSBESTÄMMELSER KVINNLIG ARTISTISK GYMNASIK 2019 TÄVLINGSBESTÄMMELSER KVINNLIG ARTISTISK GYMNASIK 2019 v.1.0 2019-01-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord... 3 1 Allmänna tävlingsbestämmelser... 3 1.1 Nationella tävlingar... 3 1.2 Inbjudan och PM... 3 1.3 Startordning...

Läs mer

PM 2. GK Splitt och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté Hälsar er välkomna till USM den 5-7 juni 2009 i Österporthallen, Ystad

PM 2. GK Splitt och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté Hälsar er välkomna till USM den 5-7 juni 2009 i Österporthallen, Ystad PM 2 GK Splitt och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté Hälsar er välkomna till USM den 5-7 juni 2009 i Österporthallen, Ystad Information Information och upplysningar lämnas i första hand av GK

Läs mer

LUGI Gymnastikförening PM 2

LUGI Gymnastikförening PM 2 LUGI Gymnastikförening PM 2 PM 2 LUGI Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL JSM den 25-26 april, 2009 i Idrottshallen, Lund Information Information

Läs mer

RC1 Y 2017, Trupp. Resultat: RC 1 Y Kval

RC1 Y 2017, Trupp. Resultat: RC 1 Y Kval Resultat: RC 1 Y Kval Pl. # Lag Fristående Tumbling Trampett Total 1 44(4) Nacka GF 14,850 12,550 11,350 38,750 2 30(3) GK Motus-Salto lag 2 14,800 12,200 11,700 38,700 3 29(3) GK Splitt lag 2 13,800 12,000

Läs mer

Trollbäckscupen maj. Tyresöhallen

Trollbäckscupen maj. Tyresöhallen Trollbäckscupen 2017 13-14 maj Tyresöhallen GKT, Gymnastikklubben Trollbäcken Gymnastikklubben Trollbäcken grundades i april 2003. Vi är en förening i Tyresö med ca 300 aktiva gymnaster och ca 40 ledare.

Läs mer

Foto: Andreas Gustafsson. Tävlingsbestämmelser Trupp

Foto: Andreas Gustafsson. Tävlingsbestämmelser Trupp Foto: Andreas Gustafsson Tävlingsbestämmelser Trupp 1 augusti 31 december 2018 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 4 1.1 Ansvar... 4 1.2 Benämningar... 4 2. Tävlingssystem... 4 2.1 Tävlingssystem... 4 2.2

Läs mer

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER Bestämmelser och tävlingsregler är framtagna av Gymnastikförbundet Sydosts tävlingskommitté. Reglerna grundar sig på bedömningsreglementet nya nationella bedömningsreglementet

Läs mer

Huddinge truppcup! Välkomna till. Den oktober 2017 Inbjudan och PM1

Huddinge truppcup! Välkomna till. Den oktober 2017 Inbjudan och PM1 Välkomna till Huddinge truppcup! Den 14-15 oktober 2017 Inbjudan och PM1 En truppgymnastiktävling för pojk-, flick- och mixlag som inte har så stor tävlingsvana eller som inte har tävlat på högre nivåer.

Läs mer

Foto: Andreas Gustafsson. Tävlingsbestämmelser Trupp

Foto: Andreas Gustafsson. Tävlingsbestämmelser Trupp Foto: Andreas Gustafsson Tävlingsbestämmelser Trupp 1 jan 30 juni 2016 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 4 1.1 Ansvar... 4 1.2 Benämningar... 4 2. Tävlingssystem... 4 2.1 Tävlingssystem... 4 2.2 Tävlingsstegar...

Läs mer

Version 2015-02-05 INNEHÅLL. Allmän tävlingsinformation Tävlingar våren 2015 Lathund att anordna en tävling Kontaktlista

Version 2015-02-05 INNEHÅLL. Allmän tävlingsinformation Tävlingar våren 2015 Lathund att anordna en tävling Kontaktlista INNEHÅLL Allmän tävlingsinformation Tävlingar våren 2015 Lathund att anordna en tävling Kontaktlista ALLMÄN TÄVLINSINFORMATION Svenska bedömningsreglementets senaste version gäller där inget annat anges.

Läs mer

Nyheter från 2011 Truppgymnastik

Nyheter från 2011 Truppgymnastik Nyheter från 2011 Truppgymnastik Balans som fallit bort ur tävlingbestämmelser för UT... 2011-01-25 Balansen "stående på en fot med fria benet under 90 grader" som fanns att välja på förra året på UT-stegen

Läs mer

Mattider Förträning fristående pool 1-4 FREDAG Beställd mat hämtas i cafeet på tävlingsarenan Idrottens hus.

Mattider Förträning fristående pool 1-4 FREDAG Beställd mat hämtas i cafeet på tävlingsarenan Idrottens hus. Fredag Mattider 17.00-21.00 Förträning fristående pool 1-4 FREDAG Beställd mat hämtas i cafeet på tävlingsarenan Idrottens hus. Lördag 7.45 Ledarmöte pool 1 LÖRDAG 8.00 Förträning pool 1 FRUKOST 06,45-09,00

Läs mer

Tävlingskalender Trupp Region Uppsvenska 2013

Tävlingskalender Trupp Region Uppsvenska 2013 Tävlingskalender Trupp Region Uppsvenska 2013 1 Ver. 2 VT2013 Särskilda bestämmelser för truppverksamheten GF Uppsvenska Uppsvenskas tävlingsbestämmelser utgår från Sv.GF tävlingsbestämmelser med vissa

Läs mer

Foto: Andreas Gustafsson TÄVLINGSBESTÄMMELSER TRUPPGYMNASTIK v

Foto: Andreas Gustafsson TÄVLINGSBESTÄMMELSER TRUPPGYMNASTIK v Foto: Andreas Gustafsson TÄVLINGSBESTÄMMELSER TRUPPGYMNASTIK 2019 v.1.0 2019-02-11 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord... 3 1. Allmänna tävlingsbestämmelser... 4 1.1 Nationella tävlingar... 4 2. Inbjudan och PM...

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik GF Norr 2018

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik GF Norr 2018 TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik GF Norr 2018 INNEHÅLL Tävlingsbestämmelser... 4 Allmänt... 4 Ansvar... 4 Tävlingsdeltagande... 4 Åldersdispenser... 4 Mixed och klädselregler... 4 Ackreditering... 4

Läs mer

PM 2. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 2. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Välkomna till PM 2 GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Riksmästerskapen 1 den 8-10 maj 2009 på Lingvallen, Ängelholm Information Information

Läs mer

Tävlingskalender TRUPP 1 juli- 31 december 2013

Tävlingskalender TRUPP 1 juli- 31 december 2013 Tävlingskalender TRUPP 1 juli- 31 december 2013 1 Generella regler för Truppverksamheten 2013-01-01 till 2013-06-30 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 SÄRSKILDA BESTÄMMELSER (Avvikelser från ovan nämnda) - Inbjudan

Läs mer

Stockholmscupen 2014. 22-23 mars. Botkyrkahallen, Norsborg PM2

Stockholmscupen 2014. 22-23 mars. Botkyrkahallen, Norsborg PM2 Stockholmscupen 2014 22-23 mars Botkyrkahallen, Norsborg PM2 PM 2 Välkommen till Stockholmscupen 2014! Vi hälsar er välkomna till en härlig tävlingshelg med Huddinge GF & TTK Öst! Anmälan vid ankomst Botkyrkahallen

Läs mer

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse 2014 Strängnäs GF Verksamhetsberättelse Året som gått Strängnäs GFs gångna år har sett annorlunda ut än tidigare år. Nya samarbeten har skapats, förändring i träning- och tävlingsplanering samt att föreningen

Läs mer

FÖRTRÄNING FRISTÅENDE

FÖRTRÄNING FRISTÅENDE FREDAG 29 maj FÖRTRÄNING FRISTÅENDE 17.00 Hallen öppnar 18.00-18.05 ABGS lag 1 19.15-19.20 GF Ling 18.05-18.10 ABGS lag 2 19.20-19.25 Tyresögymnastiken 18.10-18.15 GF Energo 19.25-19.30 Hammarbygymnasterna

Läs mer

2014-01-17. Värmdö Truppcup 2014 PM 1. Tävlingsdatum: 7-8 juni 2014. Vilken dag respek.ve klass går meddelas e2er anmälnings.dens utgång.

2014-01-17. Värmdö Truppcup 2014 PM 1. Tävlingsdatum: 7-8 juni 2014. Vilken dag respek.ve klass går meddelas e2er anmälnings.dens utgång. Värmdö Truppcup 2014 PM 1 Tävlingsdatum: 7-8 juni 2014 Vilken dag respek.ve klass går meddelas e2er anmälnings.dens utgång. Välkommen till Värmdö Truppcup 2014 Värmdö truppcup genomförs i år för första

Läs mer

1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik

1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik INNEHÅLL Förord... 2 1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik... 3 1.1 Rikstävlingar Rytmisk Gymnastik... 3 1.2... 3 1.3 Anmälningsrutiner... 3 1.4 Startordning... 4 1.5 PM... 4 1.6 Regler och

Läs mer

Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning

Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning Övergripande del Förkortn. Teknisk kommitté ersatt med Tävlingskommitté Våra kommittéers uppdrag är mycket bredare än att bara hantera tekniska frågor.

Läs mer

Juniorcupen den 9 april 2011 i Vänersborg

Juniorcupen den 9 april 2011 i Vänersborg Välkommen till Vänersborgs Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Juniorcupen den 9 april 2011 i Vänersborg Information Information och upplysningar

Läs mer

STOCKHOLM TEAMGYM OPEN

STOCKHOLM TEAMGYM OPEN STOCKHOLM TEAMGYM OPEN 22/10 2011 PM 2 VÄLKOMNA TILL STOCKHOLM TEAMGYM OPEN 2011! Information Information och upplysningar lämnas av: Ia Giotis Tel 073 656 04 07 E-mail: teamgym@live.se Starttider och

Läs mer

STOCKHOLM TEAMGYM OPEN

STOCKHOLM TEAMGYM OPEN STOCKHOLM TEAMGYM OPEN 17-18 oktober 2015 PM 2 VERSION 3 (11 OKTOBER) VÄLKOMNA TILL STOCKHOLM TEAMGYM OPEN 2015 Information Information och upplysningar lämnas av: Ia Giotis Tel 0723 00 62 00 E-mail: truppansvarig@stockholm-top.se

Läs mer

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 SM 2008 Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 Täby Gymnastikförening och Svenska Gymnastikförbundet hälsar dig VÄLKOMMEN TILL SM Truppgymnastik Trampolin 30 maj - 1 juni 2008 i Tibblehallen,

Läs mer

Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté VÄLKOMNAR ER TILL. JSM den 3-4:e december 2011 Bombardier Arena, Västerås

Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté VÄLKOMNAR ER TILL. JSM den 3-4:e december 2011 Bombardier Arena, Västerås PM1 Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté VÄLKOMNAR ER TILL JSM den 3-4:e december 2011 Bombardier Arena, Västerås Information Information kan fås av: Tävlingsansvarig

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 9 APRIL 2016 TELEBORGSHALLEN, VÄXJÖ

GYMNASTIKSPELEN 9 APRIL 2016 TELEBORGSHALLEN, VÄXJÖ GYMNASTIKSPELEN 9 APRIL 2016 TELEBORGSHALLEN, VÄXJÖ INNEHÅLLSFÖRTECKNING Arrangemang Beskrivning Sida Inspiration Utbildningar för att få till 3 Uppvisning/show en bra uppvisning/show Gymnastikspelscupen

Läs mer

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Vecka 25 Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Individuell mångkamp*, grenfinaler** och lagtävling (5-5-3 de tre högsta poängen per redskap går till lagpoängen). *Ett hopp gäller för mångkampsresultatet

Läs mer

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Riksmästerskapen 1 den 8-10 maj 2009 på Lingvallen, Ängelholm Information Information och upplysningar

Läs mer

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Halmstad den 16 februari 2015 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 1-3 maj

Läs mer

Tyresö Trupp Cup PM 1 TYRESÖ TRUPP CUP. Inbjudan T Y R E S Ö GYMNASTIKEN

Tyresö Trupp Cup PM 1 TYRESÖ TRUPP CUP. Inbjudan T Y R E S Ö GYMNASTIKEN PM 1 TYRESÖ TRUPP CUP 2016 Inbjudan T Y R E S Ö GYMNASTIKEN 1 Välkomna till Tyresö Trupp Cup 2016! Tyresö Trupp Cup (TTC) vänder sig till truppgymnaster i åldern 7 år och uppåt. TTC är en grencup i klass

Läs mer

TROLLBÄCKEN CHRISTMAS CUP

TROLLBÄCKEN CHRISTMAS CUP TROLLBÄCKEN CHRISTMAS CUP 12-13 DECEMBER 2015 INBJUDAN PM 1 Välkommen till Christmas Cup 2015 Christmas Cup är en trupptävling som vänder sig till trupper som tävlar på olika nivåer. Det finns allt från

Läs mer

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER Bestämmelser och tävlingsregler är framtagna av Gymnastikförbundet Sydosts tävlingskommitté. Reglerna grundar sig på bedömningsreglementet TeamGym 2013. I de fall som regionens

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 7 APRIL 2018 TELEBORGSHALLEN VÄXJÖ

GYMNASTIKSPELEN 7 APRIL 2018 TELEBORGSHALLEN VÄXJÖ GYMNASTIKSPELEN 7 APRIL 2018 TELEBORGSHALLEN VÄXJÖ 2 Allmän information: - När åldern anges som t.ex. 10 år och yngre, gäller det året man fyller 10 år. - Kallelsen skickas via mail och finns på hemsidan

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik SYD

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik SYD TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik SYD 2013-2014:2 Syds tävlingsbestämmelser kräver följande komplement: Gymnastikförbundets Bestämmelser och Reglementen Trupp (Tävlingsbestämmelser, Bedömningsreglemente

Läs mer

Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet Hälsar er varmt välkomna till

Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet Hälsar er varmt välkomna till Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet Hälsar er varmt välkomna till RIKSCUPEN nivå 2 UMEÅ 21-22 November 2009 PM 2 Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar

Läs mer

TROLLBÄCKSCUPERNA MAJ 2016 INBJUDAN PM 1. Trollbäckscuperna 2016 Version , Uppdateringar är markerade med gult

TROLLBÄCKSCUPERNA MAJ 2016 INBJUDAN PM 1. Trollbäckscuperna 2016 Version , Uppdateringar är markerade med gult TROLLBÄCKSCUPERNA 21-22 MAJ 2016 INBJUDAN PM 1 Välkommen till Trollbäckscuperna är en trupptävling som vänder sig till trupper som tävlar på olika nivåer. Det finns allt från lite lättare klasser som passar

Läs mer

Bilaga 1 Kostnadskalkyl... 2 Bilaga 2 Beskrivning av Tumblinggolvet... 3 Bilaga 3 En artikel ur DN, Bilaga 4 Truppgymnastik...

Bilaga 1 Kostnadskalkyl... 2 Bilaga 2 Beskrivning av Tumblinggolvet... 3 Bilaga 3 En artikel ur DN, Bilaga 4 Truppgymnastik... Luleå 2008-04-21 Truppgymnastiksektionen inom Lulegymnasterna erbjuder nu företag och andra tänkbara sponsorer att bidra till vår tävlingsverksamhet genom att köpa en meter Tumblinggolv för 10 000 kr.

Läs mer

Brommagymnasterna, Hammarbygymnasterna och KFUM-gymnasterna arrangerar, i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet

Brommagymnasterna, Hammarbygymnasterna och KFUM-gymnasterna arrangerar, i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet KFUM Brommagymnasterna, Hammarbygymnasterna och KFUM-gymnasterna arrangerar, i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet Svenska Cupen Helgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2017 Hjärtligt välkomna till: Åkeshovshallen

Läs mer

PM 2. Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 2. Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM2 PM 2 Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Information Information kan fås av: Tävlingsansvarig Andreas Gustafsson E-mail: andreas@wapcity.nu

Läs mer

Trollbäcken Christmas Cup 2017

Trollbäcken Christmas Cup 2017 Trollbäcken Christmas Cup 2017 2-3 december Slottshallen GKT, Gymnastikklubben Trollbäcken Gymnastikklubben Trollbäcken grundades i april 2003. Vi är en förening i Tyresö med ca 400 aktiva gymnaster och

Läs mer

Välkommen till Hammarbygymnasternas Truppcup 2019!

Välkommen till Hammarbygymnasternas Truppcup 2019! PM1 Välkommen till Hammarbygymnasternas Truppcup 2019! Hammarbygymnasternas Truppcup (HGTC) är en grentävling för trupper i alla åldrar. Eftersom intresset av tävlingen brukar vara stort arrangerar vi

Läs mer

STOCKHOLM TEAMGYM OPEN

STOCKHOLM TEAMGYM OPEN STOCKHOLM TEAMGYM OPEN 8-9 november 2014 PM 2 VERSION 2 VÄLKOMNA TILL STOCKHOLM TEAMGYM OPEN 2014 Information Information och upplysningar lämnas av: Ia Giotis Tel 0723 00 62 00 E-mail: iagiotis.stg@gmail.com

Läs mer

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Tina Österberg Tel 0733-013132 E-mail kansliet@turn.se Tävlings-

Läs mer

Idrottsgatan 2 / UPPSALA/ / /

Idrottsgatan 2 / UPPSALA/ / / Syftet med detta dokument är att samla information och riktlinjer gällande tävling inom trupp i region Uppsvenska samt presentera regler för respektive klass. Dokumentet innehåller information om: - Uppsvenska

Läs mer

Norrtälje Gymnastikförening inbjuder till trupptävling. Ankarecupen 2017 PM1

Norrtälje Gymnastikförening inbjuder till trupptävling. Ankarecupen 2017 PM1 Norrtälje Gymnastikförening inbjuder till trupptävling Ankarecupen 2017 PM1 Tävlingsdatum: 18-19 november 2017 Plats: Sparbankshallen Rimbo/Norrtälje; Rånäsvägen 24 Klasser MT yngre Flöte: Flick/Mix/Pojk

Läs mer

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL UT Riksfinal Den 15-17/4 i Ängelholm på Lingvallen Information Information och upplysningar lämnas av: Christel Attermalm Tel:

Läs mer

PM 1 RC november, 2011 GT Vikingarna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig välkommen till

PM 1 RC november, 2011 GT Vikingarna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig välkommen till GT Vikingarna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig välkommen till RiksCupen 2 Danica Sporthall, Lidingö 18-20 november 2011 PM 1 GT Vikingarna och Gymnastikförbundets Trupptekniska

Läs mer

PM 2. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 2. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 2 PM 2 Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Tina Österberg Tel 0733-013132 E-mail kansliet@turn.se

Läs mer

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll.

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll. Möte med trampolintekniska kommittén Stockholm, 12 oktober 2013 Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Thérèse Nordfors (konsulent), Cicci Johansson, Mats Göransson och Johan Ekenberg.

Läs mer

Dam 13 år och äldre Dam år Herr 13 år och äldre Mixed 13 år och äldre

Dam 13 år och äldre Dam år Herr 13 år och äldre Mixed 13 år och äldre Ettan Arrangeras Nationellt Nationellt Tvåan Reglemente Svenska Code of Points Svenska Code of Points Klasser och åldrar Dam 15 år och äldre Herr 15 år och äldre Mixed 15 år och äldre Herr 13 år och äldre

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Dam 13 år och uppåt Dam år Herr 13 år och uppåt Mixed 13 år och uppåt

Dam 13 år och uppåt Dam år Herr 13 år och uppåt Mixed 13 år och uppåt Ettan Arrangeras Nationellt Nationellt Tvåan Reglemente Svenska Code of Points Svenska Code of Points Klasser och åldrar Dam 15 år och uppåt Herr 15 år och uppåt Mixed 15 år och uppåt Dam 13 år och uppåt

Läs mer

Halmstad Arena den 7-9 oktober 2016

Halmstad Arena den 7-9 oktober 2016 Halmstad den 30 augusti 2016 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet, Svenska Cupen Helgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2016 Hjärtligt välkomna till: Halmstad Arena den 7-9

Läs mer

Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018

Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018 Halmstad den 23 februari 2018 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 11-13 maj

Läs mer

VÄLKOMNA TILL 8-9 december NCC-Arena

VÄLKOMNA TILL 8-9 december NCC-Arena VÄLKOMNA TILL 8-9 december NCC-Arena PM 2 Dackegymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Juniormästerskapen i Truppgymnastik den 8-9 december i Växjö Information

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

PM 1 Höganäs Gymnastikförening & Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL JNM-uttagningen den 6/2 2010 i Höganäs

PM 1 Höganäs Gymnastikförening & Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL JNM-uttagningen den 6/2 2010 i Höganäs PM 1 Höganäs Gymnastikförening & Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL JNM-uttagningen den 6/2 2010 i Höganäs Information Information och upplysningar lämnas av: Cecilia

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Uppsvenska 2018 vers. mars

Tävlingsbestämmelser Uppsvenska 2018 vers. mars Tävlingsbestämmelser Uppsvenska 2018 vers. mars Tävlingsbestämmelser Trupp Region Uppsvenska 2018 Bedömning Bedömning enligt Nationellt Bedömningsreglemente för tävlingar med fler än 6 gymnaster. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

PM nummer 1. Hubbes Medaljjakt. Bålsta Ishall den 30 maj 2015

PM nummer 1. Hubbes Medaljjakt. Bålsta Ishall den 30 maj 2015 PM nummer 1 Hubbes Medaljjakt Bålsta Ishall den 30 maj 2015 Hjärtligt välkommen till Hubbes Medaljjakt och Bålsta. Tävlingen arrangeras i Bålsta Ishall. Det är totalt 35 trupper anmälda i 4 olika klasser.

Läs mer

VÄLKOMNA TILL november Teleborgshallen

VÄLKOMNA TILL november Teleborgshallen VÄLKOMNA TILL 20-21 november Teleborgshallen PM 2 Dackegymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Rikscupen Nivå 2 den 20-21 november i Växjö Information Information

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Tävlingskalender TRUPP 1 januari juli 2015

Tävlingskalender TRUPP 1 januari juli 2015 Tävlingskalender TRUPP 1 januari 2015-31 juli 2015 1 Generella regler för Truppverksamheten 2015-01-01 till 2015-07-31 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 SÄRSKILDA BESTÄMMELSER (Avvikelser från ovan nämnda) 3 - Inbjudan

Läs mer

Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet. Hälsar er varmt välkomna till

Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet. Hälsar er varmt välkomna till Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet Hälsar er varmt välkomna till PM 1 Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och

Läs mer

Klass 1 Klass 2 Klass 3. Flickor: 6-12 gymnaster Pojkar: 4-12 gymnaster Mixed: 6-12 gymnaster Alla gymnaster behöver INTE delta i fristående.

Klass 1 Klass 2 Klass 3. Flickor: 6-12 gymnaster Pojkar: 4-12 gymnaster Mixed: 6-12 gymnaster Alla gymnaster behöver INTE delta i fristående. Klass 1 Klass 2 Klass 3 Genomförande Trippelcupen är en tävling där man väljer vilka grenar man vill delta i. Detta meddelas i anmälan. Segrare (placering 1-3) koras i varje gren. Ingen totalsegrare utses.

Läs mer

Tullinge Trupp Cup 2018

Tullinge Trupp Cup 2018 Tullinge Trupp Cup 2018 PM 2 17 Mars BOTKYRKAHALLEN, HALLUNDA Välkomna till Botkyrkahallen och Tullinge Trupp Cup 2015 I år är det 33 lag som anmält sig till tävlingen och ca 660 gymnaster kommer att tävla

Läs mer

PM 2. Lugi Gymnastik och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. USM den 24-26 maj i Lund

PM 2. Lugi Gymnastik och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. USM den 24-26 maj i Lund PM 2 PM 2 Lugi Gymnastik och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Lugi Gymnastik Emma Petersson Tel 0735018340 E-mail lugigymnastik.usm2013@gmail.com

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Sidan 1 GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Innehållsförteckning Sida 2 Allmän information 3-4 Gymnastikspelscupen 5 Gympakampen 6 Föreningsmixen 7 Gyllene Hatten 8 GympaKidz uppvisning 9 KARL-OSKAR 10 Prova-på

Läs mer

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Per Lindström Tävlingsbestämmelser Trampolin Januari 2016 - sida 2 av 12 - Innehållsförteckning 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin... 5 1.1 Tävlingssystem Trampolin... 5 1.2 Rikstävlingar...

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla PM 1 Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Isabell Cederholm och Maria Blomqvist Tel 08-580 368 48 E-mail kansli@jarfallagymnasterna.se

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2 NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök Den 20 februari var det dags för Västernorrlands Parasportförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna att besöka föreningen Sollefteå

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014 Ordförande har ordet Ett år har gått fullt av nya intryck och stolthet. Dels är det mitt första år som ordförande i ÖGF och dels så är det ett år fullt av utveckling. Föreningen

Läs mer

Skånska Mästerskapen 2 Skånska Grencuper 2. 10 år och uppåt Gymnast ska fylla minst 10 år under kalenderåret. Inga dispenser.

Skånska Mästerskapen 2 Skånska Grencuper 2. 10 år och uppåt Gymnast ska fylla minst 10 år under kalenderåret. Inga dispenser. Skånska Mästerskapen 1 Ålder 7-12 år Gymnast ska fylla minst 7 år och högst 12 år under kalenderåret. Dispens för två överåriga, dock max 15 år. 10 år och uppåt Gymnast ska fylla minst 10 år under kalenderåret.

Läs mer

Värmdö Trupp Cup PM 1 Tävlingsdatum: 6-7 April

Värmdö Trupp Cup PM 1 Tävlingsdatum: 6-7 April Värmdö Trupp Cup PM 1 Tävlingsdatum: 6-7 April Vilken dag respektive klass går meddelas efter anmälningstidens utgång. Välkommen till Värmdö Trupp Cup 2019 Tävlingsdatum 6-7 April 2019 Tävlingsplats Ösbyhallen,

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

INBJUDAN PM 1 Trollbäckscupen 2019

INBJUDAN PM 1 Trollbäckscupen 2019 INBJUDAN PM 1 Välkommen till Vi vill hälsa er varmt välkomna till Gymnastikklubben Trollbäckens föreningstävling våren 2019. Tävlingen är uppdelad i tre olika grencuper; Mattacupen, Hoppcupen och Friståendecupen.

Läs mer

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 www.itfsverige.se Text och foto: Partille TKD Klubb Partille TKD Challenge 2015 Helgen den 28/2-1/3 arrangerade årets upplaga av Partille TKD Challenge

Läs mer

PM 1. Dackegymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptävlingskommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Växjö Den 8-10 december i Teleborgshallen

PM 1. Dackegymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptävlingskommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Växjö Den 8-10 december i Teleborgshallen PM 1 Dackegymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptävlingskommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Tobias Björn Tel 070-6333867 E-Mail: tavling@dackegymnasterna.se Tävlings-

Läs mer

Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté Hälsar dig varmt välkommen till

Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté Hälsar dig varmt välkommen till Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté Hälsar dig varmt välkommen till PM 2 Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar

Läs mer

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Samuel Wendelius Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Januari 2017 Innehåll 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin...4 1.1 Tävlingssystem Trampolin...4 1.2 Rikstävlingar...5 1.3 Anmälningsrutiner...5

Läs mer

SM-VECKAN Programblad

SM-VECKAN Programblad SM-VECKAN 2019 Programblad Aerobic Gymnastics KVINNLIG ARTISTISK GYMNASTIK MANLIG ARTISTISK GYMNASTIK Parkour RYTMISK GYMNASTIK TRAMPOLIN & DMT Tricking TRUPPGYMNASTIK Gymnastik i alla dess former när

Läs mer

Tävlingsregler Gymnastikförbundet Norr. Generellt Klass A Klass B Klass C

Tävlingsregler Gymnastikförbundet Norr. Generellt Klass A Klass B Klass C Tävlingsregler Gymnastikförbundet Norr. Generellt Klass A Klass B Klass C Pojkar, flickor och mix tävlar i samma klass. Pojkar, flickor och mix tävlar i samma klass. Pojkar, flickor och mix tävlar i samma

Läs mer

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016 Halmstad den 10 mars 2016 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 13-15 maj

Läs mer

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! september 2015

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! september 2015 Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! 12-13 september 2015 Kraftmätningen är en satsning på laganda och mångsidighet för friidrottare i nedre tonåren. Med en lagtävling som attraktivt

Läs mer

Varmt välkomna till Mälaröhallen lördag 13 april

Varmt välkomna till Mälaröhallen lördag 13 april PM 2 Varmt välkomna till Mälaröhallen lördag 13 april Tävlingshall Med bil: Mälaröhallen ligger på Björkuddsvägen 100, nära Ekebyhovsskolan. Från Brommaplan är det ca. 1 mil ut mot Ekerö och förbi Drottningholms

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer