Lövet nummer Sid 1. Medlemstidning för Lunds OK Nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lövet nummer 3 2007 Sid 1. Medlemstidning för Lunds OK Nr 3 2007"

Transkript

1 Lövet nummer Sid 1 Medlemstidning för Lunds OK Nr

2 Lövet nummer Sid 2 Innehållsförteckning Från redaktionen 3 Klubbinfo 4 Kommande tävlingar 5 Ungdomsverksamheten 6 Sankt Hans Extreme 11 Stallet 14 Nyckelpersoner 18 Nya medlemmar 19 Omslaget: Anna och Rasmus, inför Sankt Hans Extreme LUNDS OK Postadress: Box 2119, LUND Klubblokal: LOK-stallet, Lögarevägen, Dalby Telefon: Postgiro: Ordförande: Christer Ljungquist Tävlingsanmälare: Torill Svendsen Ungdomsledare: Ing-Britt Swedenborg Uthyrning av LOK-stallet: Peter Hedberg Klubbens hemsida: Distributionsansvariga, Lövet: Helge Helmersson Ingemar Svensson Adressändringar: Sedney Hugosson Långgatan Dalby sedney.hugosson@telia.com OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Glöm inte att göra dina sportinköp på Team Sportia i Lund. Butiken ligger på Klostergatan 10 i centrum. Du får en egen rabatt på 10% på inköp till ordinarie pris gjorda i butiken i Lund och Lunds OK får en bonus på alla inköp. För att klubben, och medlemmen, skall få rabatt behöver man teckna ett medlemskap i Team Sportias Sportklubb. Medlemskapet är gratis och ger medlemmarna, dock inte klubben, förutom ovanstående rabatt bonus på inköp gjorda i samtliga Team Sportias butiker i Sverige i enlighet med reglerna för Sportklubben.

3 Lövet nummer Sid 3 Det är roligt att få presentera reportaget från vår tävling Sankt Hans Extreme, som varje år lyckas locka fler deltagare. Solen sken på oss denna kväll precis som den gjorde vid tävlingarna på Romeleåsen tidigare i vår. Har Du inte prövat backarna i Lund så ta chansen nästa gång den ges! Läs också om vad som hände Emma och hennes sko på sidan 9 Tack alla Ni som har bidragit med texter och foto till detta Lövet. Ha nu en trevlig sommar, alla Lövet-läsare!

4 Lövet nummer Sid 4 Påminnelse om MEDLEMSAVGIFTEN... Många har betalt, men det är ännu många kvar, som inte har betalt. Har du betalt? Om inte så gör det snarast. Se vidare i Lövet nr 2. Kassören Tält till uthyrning till klubbmedlemmar Nu kan klubbens medlemmar hyra tält av klubben till ett fördelaktigt pris. Vi har 3 st tält att hyra ut. Alla tält är vita med stabila bottenrammar. Det stora tältet har använts första gången som markatält i samband med våra tävlingar i våras. Bilder på tälten kommer upp senare på hemsidan. Hyrpriset för det stora tältet som är 4 x 8 meter blir 300 SEK. Vi har 2 st tält som är 3 x 6 meter och uthyrningspriset blir 150 SEK/st. Priset gäller för en helg eller 2 dagar. Gäller det längre tid så diskuteras priset fall till fall. Bokningen sker per telefon eller e-post till Peter Hedberg, eller pesho@tesika.se Bokningslistan finns utlagd på vår hemsida under Sportident/Tält

5 Lövet nummer Sid 5 De flesta tävlingar har redan listats i tidigare Lövet. Här kommer ett par nytillskott. OK Silva inbjuder till Öppet kretsmästerskap DAG Tisdag 21 augusti 2007 Anmälan: tel fax mail christina.olsson@goin.se Samling Vargadalen Vägvisning Stenestad-Klåveröd väg 109 Malmö OK kommer att arrangera Kretsmästerskap NATT Fredag 19 oktober

6 Lövet nummer Sid 6 Information från ungdomskommittén Jaha, då var nästan hela vårsäsongen över! Och vi har haft massor och glada LOK-ungdomar med ute på tävlingar och träningar! Vi har förutom våra tisdags- och torsdagsträningar deltagit i 2 st deltävlingar i ungdomsserien. Och vi har vid båda tillfällena plockat flest poäng av alla klubbarna! Så vi leder ungdomsserien inför höstens deltävlingar! Vi har varit uppe i Värnamo och sprungit Per & Kersti Cup med ett gäng ungdomar. Och i skrivande stund har precis vårens första ungdomscup avverkats. Helgen som kommer ska vi ha läger för den vita gruppen. Ungdomsserien deltävling 1, Ringsjö OK 25 mars Mars visade sig från sin absolut bästa sida, så alla 38 LOK-ungdomar som var med kunde njuta av solen såväl som de ganska kluriga banorna i skogen. Pim gillar svåra banor och slog till med seger i nya klassen D12. Vann gjorde också Stina Hansson i U3. Här är några fler fina placeringar: Lukas 7:a i H14, Nisse 8:a i H10, Sanna 7:a i D16, Anna 10:a i D16, Jenny 4:a i D10, Tobias 6:a i U2, Carl R 9:a i U2, Alfred W 4:a i U1, samt 3 snabba grabbar i Öppen 10 Allan 3:a, Hampus 4:a och Povel 5:a. Totalt tog vi 366 poäng och därmed ledningen i elitserien! Ungdomsserien deltävling 2, OK Torfinn 9 april April innebär aprilväder! Trångt i klubbtältet blev det när regnet trillade ner. Men vi var ändå 40 ungdomar och alla jag såg verkade glada trots det mindre behagliga vädret. Vi var 2 st fler än förra tävlingen och de två måste ha sprungit väldigt bra för vi tog hela 470 poäng, dvs 104 poäng mer än förra gången! Skämt åsido, ingen kan ta mer än 30 poäng så det var alltså en gemensam framgång! Vi fick en seger och det var Jenny i D10 som visade var skåpet ska stå. Nämnas bör också Andreas fina 4:e placering i H16! Övriga fin aplaceringar: Anna 5:a i D16, Sanna 10:a i D16, Pim 5:a i D12, Åse 8:a i D12, Clara 7:a i D10, Katja 7:a i U1, Carl R 2:a i U2, Anton H 4:a i U2, Alfred W 6:a i U2, Matti 7:a i U2, Stina H3:a i U3, snabba i Ö10 var Allan och Povel som blev 1:a resp. 5:a. Efter 2 deltävlingar i ungdomsserien leder vi med 285 poäng före IS Kullen och med Helsingborg på 3:e plats. Men vi ska inte luta oss tillbaka för det utan till hösten kommer vi i vässad form för nya utmaningar, eller hur? SSM (sydsvenska mästerskapen), IK Hakarpspojkarna april För att få springa SSM måste man bli uttagen av SKOF och det blev 6 st LOKare. Karl Dannbring blev skadad så det blev bara 5 som kunde vara med. Men det blev riktigt fina resultat i backarna runt Hakarpspojkarnas klubbstuga. Eller vad sägs om det här: Brons till Anna Bredfält i D15 Lukas 5:a och bästa skåning i H15 Andreas 12:a och tredje bästa skåning i H16 Sanna 12:a och fjärde bästa skånska i D16 Calle 32 i H14 Sture 32 i H15 På söndagen är det stafett för ungdomarna, man tävlar i distriktslag med 6 i varje. Småland vann men Skåne lag 2 blev 3:a och där ingick Anna. Sanna ingick i Skåne lag 4 som blev 11:a.

7 Lövet nummer Sid 7 Per & Kersti Cup april, OK Stigen Värnamo Sedan ett par år tillbaka är Lunds OK med på Per & Kersti Cup igen efter stora framgångar när tävlingen startades på 80-talet. I år var vi 22 st som tillsammans med ledare styrde kosan norrut. I år gick tävlingarna i skogen (det som var kvar efter Gudrun och Per) kring slalombacken. Målet var längst ner och lördagens start var på toppen av backen. Efter lördagens individuella tävling låg vi på delad 11:e plats i klubbtävlingen. OK Skogsfalken från Svängsta i Blekinge tog en klar ledning. Vi hade 3 löpare som tog extra poäng (topp 10) utöver den man får för att delta, det var Jenny som var 3:a i D10, Sanna som var 7:a i D16 och Åse som var 10:a i D12. Övriga bra placeringar var Anna 12:a i D16, Lucas 14:e i H14 och Andreas 15:e i H16. Carl R och Lina blev 4:a resp 11:a i U2, H12 resp D12 nästa! Stina H och Erica provade U4 och klarade det bra, så nu blir det D14 för deras del. På kvällen blev det övernattning i samma skola som alltid, det var tydligen till och med samma klassrum. Ungdomarna valde snabbt själva att dela in sig tjejer i ett rum och killar i ett. I killarnas rum var det släckt och tyst kvart över nio medans det krävdes några tillsägningar för att få tyst på de sista fnittriga tjejerna När det blivit tyst vid tiotiden visade det sig att larmet inte var helt avstängt för i vår del av skolan började det tjuta, tja HÖGT! Efter två omgångar med olidligt tjut belv det tyst för att så förbli hela natten. Ryktet säger att en del inne i killarnas rum sov sig igenom hela händelsen med larmet, något som för mig ter sig näst intill omöjligt På söndagens stafett hade vi 7 ungdomslag på startlinjen. Den bästa placeringen tog tjejerna i D16 som blev 4:a, men då hade de fått hjälp av Kompassen-Anna så det var ett kombinationslag. I H16 blev det en slutlig 11:e plats efter tätkänning ända ut på sista sträckan. Erica, Stina och Karin blev 8:a i D14. I HD12 blev Åse, Carl R + Ida och Pim 17:e, Carl var inte så glad åt att han också fick heta Pim på resultatlistan. I Knattestafetten (som våra ungdomar inte gillade namnet på, de kände sig lite degraderade) hade vi 2 lag. På 17:e plats kom lag 2 med Jenny, Emma J och Malin och på 19:e plats kom lag 1 med Lina, Nisse och Emma B. Sammanlagt blev vi kvar på 11:e plats i klubbtävlingen. Innan vi styrde kosan mot Lund igen besökte vi Charlie Chaplin, Pizzerian i Värnamo som har en pizzabagare som har blivit Europamästare i pizzabakning! Och jag tror ingen blev besviken, mycket goda pizzor och vänligt bemötande. Dit åker vi nästa år igen! Ovan. Karin laddar pastaladdar efter sitt lopp på P & K under uppsikt av Stina.Foto: Ingela. T v. Andreas fyller på med yoghurt, Sture i ramen. Foto: Ingela.

8 Lövet nummer Sid 8 Ungdomscup deltävling 1, Malmö OK 22 maj Så var det dags för första ungdomscupen i går kväll. Vi samlades i ett soligt Bokskogen och när alla samtidigt vill ha sin bricka, veta sin starttid, vilket håll starten är mm då märks det att vi var i runda slängar 50 ungar!! Men efter smått kaos blev det snabbt lugnt och alla hittade till start och sen även runt sin bana. Något som jag tycker är jättekul är att nu har en hel drös av våra ungdomar tagit steget upp från U-klass till att springa åldersklass. När man klarar sin ålderklass och inte behöver ha skugga med sig längre då har man utvecklats! Det var även med några nya ansikten som har gått nybörjarkurs med Christer under våren, jättekul att ni redan har hittat ut till ungdomscuperna! I år har vi börjat samarbeta med mellersta kretsen så det var några nya klubbar som inte brukar vara med när vi har ungdomscup, men ju fler desto roligare! Lillebror Hampus tar för säkerhets skull även en titt på storebror Jespers karta. Foto: Håkan Nilsson, Malmö OK.

9 Lövet nummer Sid 9 Vad är det som händer här, tror ni?? Jo, Emma J kom lite snett på spurten och hamnade i bäcken och slurrrp så var ena skon borta! Den kunde tyvärr inte hittas trots kraftansträngningar från både Mats och Bittan! Foto: Håkan Nilsson, Malmö OK. Att läsa kartan samtidigt som man stämplar kan ge seger i D12.. Foto: Håkan Nilsson, Malmö OK.

10 Lövet nummer Sid 10 Ossian lämnar ingenting åt slumpen, kartan kollas noga! Foto: Håkan Nilsson, Malmö OK Det blir två ungdomscuper till under våren. Redan söndagen den 27 maj springer vi vid Orup, och lördagen den 9 juni arrangerar vi själva vid Gryteskog på Skryllekartan. Sprintstafett, FK Boken 26 maj Vi har anmält ett lag i varje ungdomsklass till denna stafett. Vi kommer även att åka dit med vita gruppen och springa öppna banor. Miniläger vita gruppen, maj Den vita gruppen åker på läger nu till helgen. Vi börjar med att springa öppna banor på Bokens sprintstafett. Sen åker vi till Jularp vid Frostavallen för övernattning och skoj. På söndagen blir det lite aktiviteter på förmiddagen och sedan ungdomscup på eftermiddagen. Våravlsutning Preliminärt datum för våravslutningen är den 16 juni, se vår hemsida för mer information. Sommarläger Som vanligt ordnar SKOF breddläger i början av sommarlovet. LOK skickar deltagare både till lilla och stora lägret. Kanske kan vi få en rapport från som efteråt? Även om sommarlovet närmar sig finns det ingen anledning att slöa till. Torsdagsträningar fortsätter och det finns tävlingar lite varstans i Sverige man kan fördriva ett sommarlov med Vi ses i skogen! Ingela

11 Lövet nummer Sid 11 Sankt Hans Extreme En solig och varm kväll den 23:e maj på Sankt Hans Backar i Lund slog tävlingen Sankt Hans Extreme återigen deltagarrekord (för fjärde året i rad). I år startade 149 tappra och väl kämpande löpare. Startfältet var blandat med både nya och gamla deltagare. Det fanns som vanligt två klasser att välja mellan; Damer/Herrar Extreme,10 km, 560 m stigning och Damer/Herrar Extreme light, 5 km, 280 m stigning. Det var också kul att lagtävlingen var större i år än tidigare med fler lag, närmare bestämt 14 stycken. I lagtävlingen räknas snabbaste tiden ihop för 4-8 personer på 40 km. Förra årets segrare och suverän, Johan Modig Pan-Kristianstad, ställde upp i år igen. Inte helt oväntat tog han hem segern med råge och slog sin egen tid från förra året med hela 37 sekunder. Imponerande! Från LOK startade 13 stycken. Bland de som lyckades bäst var Tobias Backgård; Herrar Extreme, Sara Linse; Damer Extreme, Lucas Wändel; Herrar Extreme light och Sanna Linsefors Damer Extreme light. Stort tack också till alla funktionärer som hjälpte till att genomföra ännu en lyckad tävling! /Anna Bangenomgång

12 Lövet nummer Sid 12 Resultat: Sankt Hans Extreme Herrar Extreme, 10 km, 93 startande 1) Johan Modig Pan-Kristianstad ) Greger Berglund Lidingö SOK ) Per Norén Draco IF ) Mikael Bauer Biofysikalisk kemi ) Martin Larsson Brosk ) Göran Fagerström Brevens IF ) David Pettersson Snättringe SK ) Tobias Backgård Lunds OK ) Tomas Norlander ) Vidar Albinsson Tormestorps IF Damer Extreme, 10 km, 11 startande 1) Melanie Smith Biofysikalisk kemi ) Charlotta Rehnberg ) Stina Lindman Biofysikalisk kemi ) Sara Linse Biofysikalisk kemi ) Anna Holmberg Herrar Extreme light, 5 km, 27 startande 1) Erik Olsson Björnstorps IF ) Nicklas Olsson Rävetofta OK ) Robin Westesson OK Kontinent ) Hugo Mattsson Rävetofta OK ) Jan Ledje Björnstorps IF Damer Extreme light, 5km, 18 startande 1) Emelie Lilja ) Susanne Nilsson Heleneholms IF ) Malin Jensen OK Kontinent ) Sanna Linsefors Lunds OK ) Anna Nystedt Badcoffe.com Lagtävlingen, 40 km 1) Björnstorps IF ) OK Kontinent ) Biofysikalisk kemi På finns hela resultatlisor för varje klass.

13 Lövet nummer Sid 13 Starten i Sankt Hans Extreme Vem leder? Johan Modig Sankt Hans Extreme 2007

14 Lövet nummer Sid 14 Förändringar Det har nyligen blivit förändringar med diverse saker, se nedan. Bokning av Sportident Kan nu endast ske per telefon eller e-post pesho@tesika.se till Peter Hedberg. Aktuellt bokningsläge finns på hemsidan under Nyheter/ Sportident. Bokningslistan som tidigare har funnits på Stallet är nu indragen. Gäller även skolsetet. Bokning av Stallet Kan nu endast ske per telefon eller e-post pesho@tesika.se till Peter Hedberg. Aktuellt bokningsläge finns på hemsidan under Nyheter/ Stugkommittén. Bokningslistan som tidigare har funnits på Stallet är nu indragen. Bokning måste godkännas av mig för alla arrangemang, även klubbarrangemang förutom tisdags-och torsdagsträningarna. Stugvärdslista Aktuell stugvärdslista finns på hemsidan under Nyheter/ Stugkommittén. Den som var med i Lövet nr var en gammal lista som dök upp av misstag. Kvarglömt Stallet Från och med nu (070418) så kommer allt som glöms kvar på Stallet att läggas i den stora korgkistan som finns intill köket. Det märks upp när det hittades och på hemsidan under Nyheter/Stugkommittén kommer det då och då läggas upp det som är kvarglömt. Därefter garanteras det finnas kvar en månad, därefter så slängs det eller skänks bort. Marknaden på Stallet Har du något som du vill sälja som har anknytning till orientering och Lunds OK såsom t ex kläder, Sportidentbricka, skor mm kontakta mig eller pesho@tesika.se så lägger vi ut det på hemsidan under Nyheter/Stugkommittén. Skor mm kan även läggas i korgkistan intill köket, men måste då märkas upp med datum när det läggs dit och namn. Jag måste också meddelas så det läggs upp på hemsidan.

15 Lövet nummer Sid 15 Kvarglömt Stallet vid röjning Nedanstående är vad som har hittats vid röjning på Stallet Kontakta mig på eller pesho@tesika.se ifall du tror att något är ditt. Sakerna finns ej kvar på Stallet utan kan fås efter kontakt med mig. Det som inte har hämtas senast 29 juni 2007 avyttras därefter på något sätt, klädinsamling t ex. TIPS! Märk era kläder mm med namn och telefonnummer!!! Tävlingsblus med långa armar, storlek L? Glömd på adventscupen Hofterup 18/ Träningsskor, Nike. Vita med ljusblå inslag. Storlek 41. Träningsskor, Asics. Vit/grå, storlek 38. Fotbollsskor, Nike.Vit/röd, storlek 38. Total 90. Orienteringsskor, VJ, integrator, spikdoppar. Ljusgrön/vit. Storlek? Orienteringsskor Jalas. Vit/lila, gummidobbar, storlek? Orienteringsskor VJ, twister, spikdoppar. Svart/gula, storlek? Orienteringsskor VJ, twister, spikdoppar. Svart/röda, storlek? Orienteringskor kompassrosen, gummidobbar. Blå, storlek 37. Regnstövlar, gula. TRETORN ROCKER. Schackmönster på insidan. Paraply, svart/lila paisleymönstrat, svart trähandtag. Ljusbrun bomullshalsduk Brun tröja, storlek L. Märke ESPRIT. Märkt med namnet, Stefan Hansson. Svart tröja med huva och blixtlås och fickor med blixtlås. Vit passpoalar, storlek M, Märke ONLY. Grönt diadem i fickan. Blå tröja med svart text på ena framsidan. Storlek L. Märke REDWOOD. Blå tröja, storlek M. Text SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND Märke SPORTOMA. Svart T-shirt med text if och TENNIS FUTURE på framsidan och och if på baksidan. Storlek 160, märke PLAZA SPORT. Svart t-shirt, storlek L.Text på framsidan Go for it Lundaspelen Svarta träningsbyxor med vita passpoaler, storlek 146. Märke SOC.

16 Lövet nummer Sid 16 Svarta träningsbyxor, storlek L. Märke TAKE OFF. Svarta träningsbyxor, storlel 164. Märke UMBRO. Fickor med blixtlås. Handduk med gul bakgrund och röd Ferrari. Text Ferrari Michael Schumacher 2000 World Champions Svart jacka (skidjacka) med blixtlås, storlek L. Märke WARP. Huva och fickor med blixtlås, även innerfickan. Svart/grå regnjacka med blixtlås och fickor med blixtlås. Märke BASIC, storlek 128. Original Active Sportswear på framsidan. Vit/grön regnjacka, storlek L. Text NEWPORT USA på framsidan. Blixlås och fickor med blixtlås. Röd regnjacka, strolek 140. Märke True North. Blå regnjacka med kardborrlåsning, storlek 150. Märke NINE. Vit Adidaskeps. Svart Oringen 2005 keps. Grön keps med hydroreklam. Svart mössa, vit/svart på insidan Svårt träningsmössa, strolek M. newline Grå mössa, märke H&M, storlek Text JETSIDE flyers Svarta badbyxor med röd/gula ränder. Storlek 146/152. Text WAVES på sidan. Kvarglömda saker som hittas på Stallet efter skall läggas i korgkistan som finns intill köket. Lägg det i en påse och märk med datum när det hittades. Sakerna ligger kvar minst en månad, därefter lämnas ingen garanti vad som händer. Listan med kvarglömt uppdateras på LOK s hemsida under stugkommittén/kvarglömt Stallet. TIPS! Märk era kläder mm med namn och telefonnummer!!! För stugkommittén/peter Hedberg

17 Lövet nummer Sid 17 Stugvärdsnyckel och övriga nycklar på drift! Nycklar till klubblokalen (består av 2 st nycklar, 1 st ASSA och 1 st MUL-T-LOCK) är på drift och därför ber vi alla att kolla upp vilka nycklar som man har och inte har. Nedan är de nycklar som bör finnas ute och numren som den ena nyckeln (MUL-T-LOCK) är märkt med. Du som har nyckel ber jag bekräfta att det stämmer med listan nedan. Skicka mail till pesho@tesika.se Du som av misstag har glömt att lämna vidare/tillbaka nyckeln ber jag höra av sig till mig snarast. Du som har och bör ha nyckel, men inte står med här nedan, kontakta mig snarast. 1 Peter Hedberg 2 Stugvärden 3 Försvunna! 4 Tore Åkesson 5 Försvunna! 6 Sedney Hugosson 7 Marie Fransson 8 Christer Ljungquist 9 Anders Smedenmark 10 Per Warfinge 11 Anders Johansson 12 Jan Hansson 13 Försvunna! 14 Karin Nilsson 15 Maria Lindahl 16 Andreas Eriksson 17 Kjell Björup 18 Mats Bredfelt 19 Svante Lennerstedt 20 Kristina Hjelm 21 Lars Harrie 22 Försvunna! 23 Ing-Britt Swedenborg 24 Försvunna! 25 Anders Freij 26 Sara Linse 27 Gunnar Magnusson 28 Christer Ljungquist 29 Mats Hildingsson 30 Michael Andersson 31 Richard Andersson 32 Nimbusgården 33 Peter Dannbring 34 Samuel Tranemyr 35 Anders Wallner Mvh Peter Hedberg pesho@tesika.se

18 Lövet nummer Sid 18 Nyckelpersoner (Status 4/4-2007) Följande personer har nycklar till klubblokalen. Behöver du tillgång till lokalen så kan du låna nyckel av dessa personer. Dock när du är stugvärd så skall stugvärdsnyckeln användas! Michael Andersson Richard Andersson Kjell Björup Mats Bredfelt Peter Dannbring Andreas Eriksson Marie Fransson Anders Freij Jan Hansson Lars Harrie Peter Hedberg Mats Hildingsson Kristina Hjelm Sedney Hugosson Anders Johansson Svante Lennerstedt Maria Lindahl Sara Linse Christer Ljungquist Gunnar Magnusson Karin Nilsson Anders Smedenmark Ing-Britt Swedenborg Samuel Tranemyr Anders Wallner Per Warfinge Tore Åkesson Tycker du att du har ett behov av egen nyckel, kontakta Peter Hedberg , pesho@tesika.se

19 Lövet nummer Sid 19 Nya medlemmar Adlercreutz Julia Olshögsv. 10 A LUND A 98 Andersson Johan Korsåkersv LUND A 99 Hansson Åke Hagegatan DALBY A 56 Pistora Theo Krankesjöv S.SANDBY A 98 Adressändring Bladh Tobias Ollonborrev S. SANDBY A 96 Emanuelsson Carin Box ALNARP S 86 Holmberg Isak Stubbvägen S. SANDBY A 95 Josefsson Jarl St. Södergat 57 C LUND A 68 Leickt Lisa Gårdsvägen TULLINGE S 71 Linse Sara Skarpskyttev. 22 C LUND A 62 Nilsson Ulrika Hjortgatan LUND A 83

20 Lövet nummer Sid 20 B Föreningsbrev Avs: Lunds Orienteringsklubb Box LUND Plats för adressetikett! Nästa manusstopp: 26 aug Preliminär utgivning i vecka 36 Maila dina bidrag till lok_lovet@yahoo.se Skicka helst bidragen som bifogade Word-dokument I Redaktionen... Anders Wallner Assarhusavägen Södra Sandby Tobias Backgård Sunnanväg Lund Tfn anders.wallner@skane.se Tfn tobias..backgard@comhem.se Olof Ståhl Lyckevägen Dalby Claes Göran Green Möllevångstorget Malmö Tfn olof.stahl@tetrapak.com Tfn claesgoran.green@telia.com

Vinterlägret, Åhus 4 000 700 SSM, Blekinge + läger 8 000 1 575 (575 enbart SSM) Unionsmatch, Norge 4 000 1 400 Breddläger Glimåkra 40 000 1 400

Vinterlägret, Åhus 4 000 700 SSM, Blekinge + läger 8 000 1 575 (575 enbart SSM) Unionsmatch, Norge 4 000 1 400 Breddläger Glimåkra 40 000 1 400 Välkommen till höstens Ungdomsledarkonferens Lör6 dec 2014 Dagordning 1. Öppnande av mötet 2. Presentation samt genomgång av dagordning 3. Genomgång av årets verksamhet 4. Verksamhetsplan 2015 5. Uppföljare

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, juni-juli 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, juni-juli 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, juni-juli 2016 Sommaren närmar sig med stormsteg och då är det lätt att ta ett steg tillbaka med träningen. Sol, bad och grillkvällar lockar men visst är det egentligen så att

Läs mer

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka 2012 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsae tävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade 12-13 Maj Pilängshallen i Lomma w w w. l o m m a c u p. c o

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Medlemstidning för Lunds OK Nr 1 2007

Medlemstidning för Lunds OK Nr 1 2007 Lövet nummer 1 2007 Sid 1 Medlemstidning för Lunds OK Nr 1 2007 Känd profil överväger klubb-byte Lövet nummer 1 2007 Sid 2 Innehållsförteckning Klubbinfo 3 Verksamhetsberättelse 4 Romeleträffen 15 Krysset

Läs mer

2011 Älgots cup Ställning Klubbar - Sydvästra Kretsen

2011 Älgots cup Ställning Klubbar - Sydvästra Kretsen 2011 Älgots cup Ställning Klubbar - Sydvästra Kretsen OK Kontinent OK Silva Ringsjö Malmö Klubb Totalt 14-maj 19-maj 28-maj 17-sep Lunds OK 1724 425 513 415 371 Skåneslättens OL 1060 9 403 479 169 Malmö

Läs mer

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen.

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen. HÖSTMÖTE måndagen den 29 november 2010 klockan 18.30 på klubblokalen. Detta är både ett val- och budgetmöte. 9/11 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Klubben håller ordinarie höstmöte måndagen

Läs mer

Lovisa Moqvist spurtar i mål på en fin 11:e plats i D13 efter att ha plockat 3 placeringar i jaktstarten.

Lovisa Moqvist spurtar i mål på en fin 11:e plats i D13 efter att ha plockat 3 placeringar i jaktstarten. Veckan som gick avgjordes det 51:a O-ringen med centralorten i Borås. Totalt lockade tävlingen över 18000 deltagare i alla åldrar och ambitionsnivåer. Det var ett 30-tal löpare från Lerums SOK som deltog

Läs mer

Medlemstidning för Lunds OK Nr 3 2006

Medlemstidning för Lunds OK Nr 3 2006 Sid 1 Medlemstidning för Lunds OK Nr 3 2006 Äntligen är sommaren här och vi kan lägga vintermössan Sid 2 Innehållsförteckning Klubbinfo 3 Träning & tävling 6 Från redaktionen 7 Ungdomsverksamheten 8 LUEK

Läs mer

HOF Planeringskonferens inför 2018

HOF Planeringskonferens inför 2018 HOF Planeringskonferens inför 2018 Närvarande: Jonas Johansson OK Nackhe, Fredrik Carlqvist FK Friskus, Malin Johansson FK Friskus, Mattias Jägstedt Halmstad OK, Fredrik Persson Halmstad OK, Gunilla Carlsson

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016 I mitt förra brev skrev jag om ljuset på kvällarna som motiverar för träning och då tänker man givetvis att det under våren blir varmare och skönare. Värme är dock något

Läs mer

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 FOKUSOMRÅDE ELIT Individuella tävlingar 9-10 april Swedish League. Sprint o Lång, Brösarp 15 april Natt-SM, Karlskrona 1000 23-24 april Swedish League. Lång o medel,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007 för Lunds Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse 2007 för Lunds Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse 2007 för Lunds Orienteringsklubb Styrelse: Christer Ljungquist, Ordförande Britt Forsell Pirozzi, Vice Ordförande Gunnar Magnusson, Sekreterare Sedney Hugosson, Kassör Anders Freij,

Läs mer

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna Sundbybergs IK orientering Info till Föräldrar/nya vuxna Innehåll SIK Orienterings mål Aktiviteter, Tävlingar och Läger Infokanaler Ledare och sektionens organisation Kläder och utrustning Begrepp och

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Skumt å Dumt nr

Skumt å Dumt nr Skumt å Dumt nr.2 2011 Oj vad tiden går fort. Nu är det sommar och vårsäsongen bara svischade förbi. Många tävlingar har det blivit bl.a DM-sprint som gick i Rimbo. Tävlingen avgjordes en vardag kväll

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Brons/Silver-grupperna 2017

Brons/Silver-grupperna 2017 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2017 Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur kommer vi

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 31 JULI - 2 AUGUSTI 2015 I GRÄNNA

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 31 JULI - 2 AUGUSTI 2015 I GRÄNNA K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 31 JULI - 2 AUGUSTI 2015 I GRÄNNA - Smålands Brottningsförbunds - Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom, junior, senior

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26 2003-09-26 Hösten och mörkret är här och vi startar snart vår vinterträning. Innan dess så kan ni ju läsa lite om ett par semesteraktiviteter som gått av stapeln. Ordföranden har ordet. Det var ett tag

Läs mer

Gruppindelning och ansvariga ledare:

Gruppindelning och ansvariga ledare: Gruppindelning och ansvariga ledare: Nybörjargruppen Grön Ledare: Gunnel Hansson (0706055543), Marie Svennerud Yngre ungdomsgruppen Vit ( HD 10, födda 2008 och senare). Ledare: Linda Ingemarsson (0733124894),

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-02- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 3-1 4 / 3 F Ö R S Ä L J N I N G K L U B B K L Ä DER 1 9 / 3 V I N T E R S E R I E N, F I N A L K Ö P I N G 2-3

Läs mer

CK Masters Mountainbike Race

CK Masters Mountainbike Race CK Masters Mountainbike Race Klass Pojkar 10-12 år. Distans: 2 varv x 3 km = 6 km. Start: 10:00:00. 231 ANDERSSON Carl IK Hakarpspojkarna 232 HELIN Mathias IK Ymer 233 JOHANSSON Jesper Hjo Velocipedklubb

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Så har vi gått in i sommartiden och med ljuset på kvällarna så blir det lättare att motivera sig för ett löppass på kvällen och är man några stycken som springer tillsammans

Läs mer

Nyköpings orienteringsungdom

Nyköpings orienteringsungdom Nyköpings orienteringsungdom Upptaktsmöte 2016-03-12 Niclas Clashammar Fredrik Ekenborg Maria Fredriksson Agenda Grupper och ledare Träning och utrustning Nybörjarkurs Om klubben och ungdomsverksamheten

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014

World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014 World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014 www.itfsverige.se 2014-08-31 Nu är ITF:s World Cup avslutad. Det blev ett riktigt medaljregn över de svenska deltagarna vilket gjorde att Sverige slutligen

Läs mer

Oktober 09. Sumpsk n

Oktober 09. Sumpsk n Oktober 09 Sumpsk n Nya medlemmar Namn: Alfred Liljeström Se matrikel August Mårtensson Se matrikel Nu påbörjar vi försäljningen av Ullmax produkter igen. Låna gärna en väska med kläder och sälj hemma

Läs mer

Medlemstidning för Lunds OK Nr 4 2006

Medlemstidning för Lunds OK Nr 4 2006 Sid 1 Medlemstidning för Lunds OK Nr 4 2006 Dagis vid vår tävling 2-3 september Sid 2 Innehållsförteckning Klubbinfo 3 Ungdom 4 Redaktionen 9 Våra tävlingar 2-3 sep 10 O-ringen reportage 15 Klubbmästerskap

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Medlemstidning för Lunds OK Nr 2 2007

Medlemstidning för Lunds OK Nr 2 2007 Sid 1 Medlemstidning för Lunds OK Nr 2 2007 Vinnande bild i fototävlingen 2006. Foto Ingela Andersson Sid 2 Innehållsförteckning Klubbinfo 3 Från redaktionen 8 PeeterJaans krönika 12 LUEK 14 Ungdomsverksamheten

Läs mer

Täby OK - Information 10MILA-resan

Täby OK - Information 10MILA-resan Täby OK - Information 10MILA-resan Det börjar äntligen att dra ihop sig till en av årets stora höjdpunkter 10MILA! Vi har tre lag anmälda i ungdomsklassen, ett lag i damklassen och två lag i herrklassen.

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

D12-2,5km Plac Namn Klubb Tid 1 Elinor Delin Härlövs IF 12,13 Monia Bengtsson Vindrarps SK ej start

D12-2,5km Plac Namn Klubb Tid 1 Elinor Delin Härlövs IF 12,13 Monia Bengtsson Vindrarps SK ej start Resultat - Skid DM 30km Herr, 15km Dam/Junior och 10km Ungdom FK Boken 23 Januari 2011 D12-2,5km 1 Elinor Delin Härlövs IF 12,13 Monia Bengtsson Vindrarps SK ej start H11-2,5km 1 Albin Rådahl Vindrarps

Läs mer

Du vet väl att vandringspriset för Aktivas Pris går ut i år... Prisutdelning kommer att ske på årsfesten

Du vet väl att vandringspriset för Aktivas Pris går ut i år... Prisutdelning kommer att ske på årsfesten Motorblocket Vintern 2009 Du vet väl att vandringspriset för Aktivas Pris går ut i år... Prisutdelning kommer att ske på årsfesten VMK s årsfest 2009 Lördagen den 31 januari 2009 kl 18.00 I år håller vi

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Birdsmoor Sport News No 2 2011 page 1

Birdsmoor Sport News No 2 2011 page 1 Birdsmoor Sport News No 2 2011 page 1 Till Idrottsvänner i april 2012, härlig påsk och vår tillönskas av Håkan/BHG/Madstuga/Birdsmoor Här följer egna bilder och texter från våren sportåret 2012, hoppas

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

Veteran-SM 2018 på Öland

Veteran-SM 2018 på Öland Veteran-SM 2018 på Öland Årets veteran-sm gick av stapeln 10 12 augusti på Öland, närmare bestämt på Högby IP i den lilla orten Löttorp på nordvästra Öland. IFK-Lundensare från när och fjärran hade sammanstrålat

Läs mer

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2019

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2019 DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Information från DOF:s Ungdomskommitté 2019 Vår vision är att: Dalarnas ungdomar ska utvecklas tillsammans över klubbgränser, för långsiktig vänskap och gemensamma framgångar!

Läs mer

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM 4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM Ordföranden har ordet Hej på er! Jag hoppas ni alla haft en skön och avkopplande sommar! Min sommar innehöll bland annat bröllop och flytt till

Läs mer

Bie GoIF KURORTSLOPPET Resultat klass 1 Flickor f Linnea Fundberg Vallmotorp Kajsa Cervin Djulönäs IF 5.

Bie GoIF KURORTSLOPPET Resultat klass 1 Flickor f Linnea Fundberg Vallmotorp Kajsa Cervin Djulönäs IF 5. Bie GoIF KURORTSLOPPET 2010-09-12 Resultat klass 1 Flickor f 03-1. Linnea Fundberg Vallmotorp 5.36 2. Kajsa Cervin Djulönäs IF 5.48 3. Lina Marton Katrineholm 6.40 4. Fanny Eriksson Bie GoIF 7.04 5. Julia

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

PM Unionsmatchen 2013 Preliminärt tidsprogram

PM Unionsmatchen 2013 Preliminärt tidsprogram PM Unionsmatchen 2013 Preliminärt tidsprogram Fredag 7 juni 17.00 Logi öppnar Deltagarkuvert med nummerlappar, PMmm finns vid entrén till Fässbergsgymnasiet 17.00-20.00 Träningskontroller med Sportident

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

S K O F U n g d o m P L A N E R I N G S T R Ä F F

S K O F U n g d o m P L A N E R I N G S T R Ä F F S K O F U n g d o m P L A N E R I N G S T R Ä F F Ungdomsverksamhet_uppdaterad 2018-09-07 Syfte - Skapa ett forum och nätverk för ledare och ungdomar att utvecklas både socialt och kompetensmässigt inom

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 PROGRAM Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 Lördag 27/6 Avresedag 10:00 Tintin hämtar upp hyrbilen. Elin och Ida handlar kvällsmat + frukost för söndagen. 10:45 Samling på parkeringen bredvid St1-macken,

Läs mer

Startlista Breddstafetten 2008 Sida

Startlista Breddstafetten 2008 Sida Startlista Breddstafetten 2008 Sida 1 Breddstafetten 19 anmälda 10:00:00 1 Falkenbergs OK Lag 1 1 Christer Håkansson 30488 2A Johan Badenfelt 241987 2B Matilda Martinsson 341516 3A Ronnie Andersson 17392

Läs mer

Startlista. RM i jaktskytte. Jägarnas Riksförbund Örebro 25-26/7 2015

Startlista. RM i jaktskytte. Jägarnas Riksförbund Örebro 25-26/7 2015 Lag 1 Utropstid för laget är 5 minuter före utsatt starttid Lördag 08:00 Lördag 11:00 Lördag 16:00 1 Preben Garner 05 - Östergötland V+ 2 Benny Gill 18 - Ö 3 Stefan Hansson 14 - Västra Götaland Ö 4 Joachim

Läs mer

ÄNTLIGEN våren är här!

ÄNTLIGEN våren är här! ÄNTLIGEN våren är här! Nr. 1 2010 Foto: Hämtat från Galleri Älme, hemsidan Klubbinformation Postadress:OKÄlme,Mistelvägen1734335Älmhult Besöksadress:Älmestugan,Fågelvägen(längstupp) Tfn/faxklubbstugan0476

Läs mer

l vet 1.08.qxp 2008-10-19 13:19 Sida 1 Medlemstidning för Lunds OK Nr 2 2008 SARA Dubbel Europamästarinna!!

l vet 1.08.qxp 2008-10-19 13:19 Sida 1 Medlemstidning för Lunds OK Nr 2 2008 SARA Dubbel Europamästarinna!! l vet 1.08.qxp 2008-10-19 13:19 Sida 1 LÖVET Medlemstidning för Lunds OK Nr 2 2008 SARA Dubbel Europamästarinna!! l vet 1.08.qxp 2008-10-19 13:19 Sida 2 LUNDS OK Postadress Box 2119, 220 02 Lund Klubblokal

Läs mer

Klubbrekord Män/Pojkar MÄN

Klubbrekord Män/Pojkar MÄN Klubbrekord Män/Pojkar MÄN 100 m Magnus Andersson-62 11.30 810627 Växjö Magnus Andersson-62 11.1m 810516 Oskarshamn 200 m Camilo Karlström -89 22.34 50605 Högby 400 m Martin Svensson-81 48.40 990822 Malmö

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

November 09. Sumpsk n

November 09. Sumpsk n November 09 Sumpsk n N ya medlemmar A dressändringar Namn: Sigge Jansson Namn: Lina Lindberg Marie Jacobsson Vilhelm Bergqvist Andreas Holmqvist Charlotta Bergqvist Ulf Bergqvist Edvin Bergqvist Anton

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

MOTORBLOCKET. Hösten / Vintern 2006

MOTORBLOCKET. Hösten / Vintern 2006 MOTORBLOCKET Hösten / Vintern 2006 Nu drar det ihop sig till motorårets största händelse... Prisutdelningen sker på Årsfesten... Prisutdelare: Mattias i hôla VMK S ÅRSFEST Lördagen den 27 januari 2007

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, september 2017

Nyhetsbrev Markaryds FK, september 2017 Nyhetsbrev Markaryds FK, september 2017 Jag vill börja septembers månadsbrev med att tacka er som ikväll kom till klubbstugan och hjälpte till att städa i och runt omkring den. September är en intensiv

Läs mer

AMBJÖRNARP TRANEMO KOMMUN 4-6 AUG 2017

AMBJÖRNARP TRANEMO KOMMUN 4-6 AUG 2017 VÄLKOMMEN TILL DEN 37:E INTERNATIONELLA UNGDOMENS 10MILASTAFETTEN FREDAG 4 AUGUSTI LÖRDAG 5 AUGUSTI 2017 I BY, AMBJÖRNARP HD12 1. 2,4 km gul 2. 2,1 km vit 3. 2,1 km vit (parallell) 4. 2,4 km gul Start

Läs mer

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen.

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja orienteringslöpningen

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014 Skånes stamningsförening Nyhetsbrev Maj 2014 årgång 15 nr 2 Ny styrelse nya tag! Årsmöte valde ny styrelse i februari. Det innebär att Johan Ascard är ny ordförande och efterträder Anders Olsson, som avgick

Läs mer

Föräldramöte YIS P04. Oktober 2016

Föräldramöte YIS P04. Oktober 2016 Föräldramöte YIS P04 Oktober 2016 Agenda Truppen - spelare och ledare Föräldragrupp/grupper Hemsidan Träningar Matcher Höst/Vinter Cuper 2017 Seriespel 2017 Nivåanpassning Värderingar Övrigt Spelare och

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

INFO TILL ÅK 6. Följande information gäller för alla klasser i åk 6

INFO TILL ÅK 6. Följande information gäller för alla klasser i åk 6 INFO TILL ÅK 6 ORIENTERING TORSDAG 20/9 Följande information gäller för alla klasser i åk 6 Alla springer en orienteringsbana i närområdet runt Nyboskolan. Ni har innan denna dag valt vilken svårighetsgrad

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 Det blev en kort vår, vädermässigt, i år! Men när den äntligen kom så gick snösmältningen snabbt och vi kunde arrangera vår tävling, Traneträffen, i helt snöfria marker den

Läs mer

Startlista DM Lång Norrbotten Sida

Startlista DM Lång Norrbotten Sida Startlista DM Lång Norrbotten Sida 2 H21 11270 meter 7 anmälda 1 434 131548 Mats Luspa IFK Kiruna 12:00 435 488189 Anders Bennitz OK Renen 12:03 436 80943 Peter Westin Vittjärvs IK 12:06 437 73813 Erik

Läs mer

Välkomna till Ungdomsledarekonvent Välkommen till höstens Ungdomsledarkonferens Lördag 25 nov 2017

Välkomna till Ungdomsledarekonvent Välkommen till höstens Ungdomsledarkonferens Lördag 25 nov 2017 Välkomna till Ungdomsledarekonvent 2017-11-25 Välkommen till höstens Ungdomsledarkonferens Lördag 25 nov 2017 Dagordning 1. Ungdomsserien 2017 2. Ungdomsserien 2018 3. Verksamhet 2017 4. Verksamhetsplan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TENNISSKOLAN VT16

VÄLKOMMEN TILL TENNISSKOLAN VT16 VÄLKOMMEN TILL TENNISSKOLAN VT16 Först och främst vill jag välkomna alla gamla och nya spelare tillbaka från jullovet, även om det inte har varit så mycket snö till snöbollar än så hoppas jag i alla fall

Läs mer

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet Fritidsgårdarnas sommarverksamhet 2013 Kalendarium Vecka 25 Tisdag 18 juni kl 12-21 Onsdag 19 juni kl 14-21 Torsdag 20 juni kl 13-21 Danmark Bakken Fiske och annat kul vid Snogeholmssjön Vecka 26 Måndag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012-2013

Verksamhetsberättelse 2012-2013 R Verksamhetsberättelse 2012-2013 Förvaltning Vi tycker att klubben har utvecklats på ett positivt sätt under året. Framförallt är det mycket roligt att vi fått igång en ny kull med ungdomar, vilket är

Läs mer

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN 2008-09-14 Falu Sport- och Pistolskytteklubb vill härmed tacka alla deltagare och funktionärer för sina insatser. Foto: Hans Hedström Standardmedaljer: Vapengrupp Silver Brons

Läs mer

L ÖVET. Medlemstidning för Lunds OK Nr 4 2007. DM Ultralång 2007. Stolta klassvinnare. Britt, Lotta, Ingela och Anna efter väl förrättat värv.

L ÖVET. Medlemstidning för Lunds OK Nr 4 2007. DM Ultralång 2007. Stolta klassvinnare. Britt, Lotta, Ingela och Anna efter väl förrättat värv. L VET 4.qxp 2007-09-12 10:28 Sida 1 L ÖVET Medlemstidning för Lunds OK Nr 4 2007 DM Ultralång 2007. Stolta klassvinnare. Britt, Lotta, Ingela och Anna efter väl förrättat värv. L VET 4.qxp 2007-09-12 10:28

Läs mer

Nu kör vi igång med ombyggnad av lillstugan samt röjning!

Nu kör vi igång med ombyggnad av lillstugan samt röjning! Nu kör vi igång med ombyggnad av lillstugan samt röjning! På årsfesten informerade vi om att vi måste ta vår del av arbetet inför nya Storsjögården. Det innebär att vi skall röja vårt mtrl. i gamla stugan

Läs mer

MEDLEMS- TIDNING. Nr 4 år 2006

MEDLEMS- TIDNING. Nr 4 år 2006 MEDLEMS- TIDNING Försvarsutbildarna Landskrona och 54:e HV komp. Nr 4 år 2006 Med programmet för november - december Medlemstidning: Medlemsblad för Försvarsutbildarna Landskrona. Utges med 4 nr / år.

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 2 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-09- 28 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 2 / 1 0 I N O M H U S T R Ä N I N G E N I N L E D S 9 / 1 0 S I S T A S Ö N D A G S T R Ä N I N G EN 1 5 / 1

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer