Kyrknytt. Dec Feb 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kyrknytt. Dec 2013 - Feb 2014"

Transkript

1 Kyrknytt Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Dec Feb 2014

2

3 Pastorn har ordet Info från Styrelsen Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Lukas 2:11 Julen är något speciellt. Någonting brukar hända med oss då. För några är julen en tid att se fram emot, för andra en tid som man kanske inte ser fram emot. Men julen väcker känslor inom oss, julen har något speciellt i sig. Det speciella kanske är att vi lever några veckor i väntans tid innan julen kommer. Vi väntar medan vi pysslar i våra hem, levande ljus lyser starkare och starkare och barnen blir mer och mer förväntansfulla. Vi ser fram emot att hela familjen ska samlas för att återigen få uppleva gemenskap och glädje. Ja, några av oss ser också fram emot julmaten. I väntans tid sjunger vi återigen dessa vackra adventssånger och julsånger som gör att atmosfären i kyrkan blir så fin och stämningsfull. Och vi får återigen höra berättelsen om Jesu födelse och allt det som hände runt omkring honom. Jag undrar: Kan någon annan födelseberättelse mäta sig med denna? Jag tror inte det. Berättelserna kring Jesu födelse rymmer så mycket: himmel och jord, det övernaturliga och det naturliga, förtvivlan och hopp, kungar och herdar, fattiga och rika, änglar, djur, ett stall, en stjärna etc. Det är som att hela skapelsen väntar och håller fast sina ögon på det som händer i det enkla stallet. Men meningen är inte att julberättelsen bara ska vara en fin berättelse. Det är budskapet om Guds kärlek som står i centrum. Så älskade Gud världen att Han gav den sin ende son Joh. 3:16. Och i ordet världen finns du och jag inkluderade. Gud hade en plan och det var att frälsa oss genom sin son Jesus Kristus. Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Vi är kallade att vara en del av denna underbara berättelse, frälsningens berättelse: för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Låt inte julen stanna hos dig bara som en härlig känsla. Låt julens budskap bli något konkret när du i tacksamhet och kärlek tar emot Jesus i ditt liv och låter honom bli din Herre och Frälsare. /Leslie Kontaktuppgifter till Leslie Leslie har en mobil tjänstetelefon. Hans telefon är e-postadress: leslie.ron@mosaiken.nu 3.

4 Missionsrådet Missionsengagemanget i församlingen är levande och mångsidigt. # Ecuador - personlig koppling genom vår pastorsfamilj. - besök av familjen Nicolalde som arbetar i Spanien bland invandrare från Latinamerika. - besök av pastor David Lomas, Ekenässjön och teol. stud. Josue Leones, THS Stockholm. - regelbunden kontakt med vår missionärsfamilj Gunnarsson. # Pakistan - information och insamling till vår samarbetskyrka som utsatts för terrorattack. # Japan - information av Seigo Oguni och insamling till vår systerkyrka NSKK. # Indien - insatser i katastrofdrabbade områden av vår systerkyrka HCC samt hälsningar i anslutning till kyrkans 50- årsjubileum. # Sydafrika - missionshelg med besök av Moses och Eivor Jele i anslutning till Globala veckan. # Kenya - flera församlingsmedlemmar har under hösten besökt Tomas och Marie Halldin. - Söndagsskolan har ett nytt fadderbarn, Bryan, på ett pojkhem i Nairobi. Församlingens missionär Den stora händelsen för Samuel och Emma Gunnarsson med Sigrid (3 år) är deras nya familjemedlem Silas som föddes den 30 september. Vi gratulerar och önskar alla fyra Guds rika välsignelse. Familjen kommer till Sverige 3/12-17/1 och vi ser fram emot att träffa dem på gudstjänsten den 15/12 och höra dem själva berätta om sitt liv och sitt arbete i Ecuador. Följ dem gärna på deras blogg. Den är verkligen intressant: Missionshögtid Församlingens missionshögtid hålls måndagen den 6 januari 2014 (Trettondagen). Vi är mycket glada över att få besök av vår nye kyrkoledare Lasse Svensson som predikar och informerar om Equmeniakyrkans missionsarbete i andra länder. Offergång. Hoppets tid är temat för kyrkans internationella insamling som pågår från 1:a advent till 31 januari. Läs mer: /Hans Ström 4.

5 Lite blandat Julspelet 2013 Snart är det dags för det traditionsenliga julspelet som brukar framföras i Missionskyrkan på Julafton kl Tonårsledarna ser gärna att även icke-slashare är med och spelar! Vi startar med info och rollutdelning på Slash fredag 29/11 kl 20:30 i MK (då är alltså övriga som vill vara med, men inte går på Slash, också välkomna!). Därefter har vi tre övningar i Missionskyrkan: fredag 6/12 kl 18:30 fredag 13/12 kl 18:30 fredag 20/12 kl 18:30 Städningen på Tre Björkar fungerar idag bra. Den som hyr ska städa efter sig och för övrigt har vaktmästargrupperna ansvar. Målet är att städa efter behov. Varje vaktmästargrupp kan inför sina veckor ta kontakt med Anders Bäckegård och då få reda på om och när Tre Björkar är uthyrt. Ni kan ringa, SMS:a eller maila, telefonnummer eller mail backegard.anders@gmail.com. Ny teknik och trådlöst nätverk I samband med konfirmandarbetet har vi upplevt behov av en projektor på Tre Björkar. Projektor är inköpt och håller på att installeras. Styrelsen har beslutat att dra in fiber till expeditionen och installera trådlöst nätverk i Missionskyrkan. Nätverkets namn är MK1. SAM systematiskt arbetsmiljöarbete Styrelsen har upprättat och antagit en policy beträffande arbetsmiljöfrågor. Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla. Arbetsgivaren ansvarar för arbetsmiljön och ska se till att arbetsmiljöarbetet ingår naturligt i verksamheten. Ett policydokument har upprättats med anledning av detta. Missionskyrkans verksamhet och våra lokaler skall vara trygga, hälsosamma och säkra. Vi vill förebygga ohälsa och skador. Konkret innebär policyn: Arbetsmiljöarbetet ska ingå som en integrerad och naturlig del i församlingens verksamhet, d.v.s. arbetsmiljöfrågorna ska behandlas i direkt anslutning till de vardagliga frågorna. Att man som arbetstagare ges möjlighet att medverka vid utformningen av sin arbetssituation. Vi har ett gemensamt ansvar att följa arbetsmiljölagar, föreskrifter, normer samt övriga krav som ställs på oss. Att arbeta aktivt med ständiga förbättringar av arbetsmiljöarbetet För att logga in på nätverket i missionskyrkan är lösenordet mkjoh316 (Minnesbild: Missionskyrkan Johannes 3:16). Nätverksutrustningen har skänkts som gåva till församlingen. Församlingen har också som gåva fått en begagnad färgkopiator till pastorsexpeditionen. Kopiatorna kan också användas som skrivare för utskrifter i A4 och A3. Vi tackar för dessa gåvor! 5.

6 Almanackan November 23 Lörd Afrikakväll med Eivor och Moses Jele 24 Sönd GUDSTJÄNST, Eivor och Moses Jele, Sång Katarina Nyström 25 Mån Adventskörövning i Missionskyrkan gemensamt med Pingstkyrkan 26 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 27 Onsd BIBELSKOLAN i Centrumkyrkan, Gislaved Fre - Lör Konfirmandhelg December 01 Sönd Första Advent, GEMENSAM GUDSTJÄNST i Missionskyrkan, Leslie Ron, Adventskören 03 Tisd EKUMENISK BÖN i Svenska kyrkan 05 Torsd ANDAKT på Hagagården 08 Sönd Andra Advent, SÖNDAGSSKOLANS JULFEST, Luciatåg, Leslie Ron, Julgröt 10 Tisd EKUMENISK BÖN i Svenska kyrkan 11 Onsd BIBELSKOLAN i Centrumkyrkan, Gislaved 12 Torsd ANDAKT på Mariagården 15 Sönd Tredje Advent, GUDSTJÄNST, Besök av församlingens missionärer Samuel och Emma Gunnarsson från Ecuador 17 Tisd EKUMENISK BÖN i Svenska kyrkan 18 Onsd Dagledigträff, Minnen och tankar inför julen med Margareta Svedberg m fl 22 Sönd Fjärde Advent, GUDSTJÄNST, Hans Ström, Nattvard 24 Tisd Julafton, Julspel i Missionskyrkan Musik i Julnatten, gemensam Julnattsgudstjänst, Leslie Ron 29 Sönd GUDSTJÄNST, Leslie Ron 31 Tisd Nyårsafton, Nyårsbön Tre Björkar, Leslie Ron, Sång: Magnus Nydén Januari 06 Månd Trettondagen, Missionshögtid, Kyrkoledare Lasse Svensson, Servering 07 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan 09 Torsd ANDAKT på Hagagården 12 Sönd GUDSTJÄNST, Petter Edin predikar och sjunger 14 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan 15 Onsd BIBELSKOLAN i Centrumkyrkan, Gislaved forstsättning nästa sida 6.

7 Med reservation för ev. ändringar. Aktuellt program hittar du på Januari fortsättning Fre - Lör Konfirmandhelg 19 Sönd GEMENSAM GUDSTJÄNST i Pingstkyrkan med konfirmanderna 21 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan 23 Torsd ANDAKT på Mariagården Ekumeniska helgen 24-26/1: 24 Fred Lotta Backman i Missionskyrkan Min ena mamma hette Ruth, fika 25 Lörd Marcus Birro i Smålandsstenars Kyrka Början på en resa i tron, fika 26 Sönd Mikael Eklöv Musikgudstjänst i Pingstkyrkan, fika 28 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan 29 Onsd BIBELSKOLAN i Centrumkyrkan, Gislaved Februari 02 Sönd GUDSTJÄNST, Leslie Ron, Nattvard, sång av Våreld med Sayaka Oguni och Magdalena Odén 04 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 06 Torsd ANDAKT på Hagagården 09 Sönd GUDSTJÄNST, Torsten Gunnarsson, predikan och sång 11 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 12 Onsd BIBELSKOLAN i Centrumkyrkan, Gislaved 13 Torsd ANDAKT på Mariagården 16 Sönd GUDSTJÄNST, Leslie Ron 18 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 19 Onsd Dagledigträff Fre - Lör Konfirmandhelg 23 Sönd GEMENSAM GUDSTJÄNST i Missionskyrkan, Leslie Ron, konfirmanderna, sång av Magdalena Odén 25 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 26 Onsd BIBELSKOLAN i Centrumkyrkan, Gislaved Mars 02 Sönd FAMILJEGUDSTJÄNST, Leslie Ron, sång av barnkör 04 Tisd EKUMENISK BÖN i Svenska kyrkan 06 Torsd ANDAKT på Hagagården 09 Sönd GUDSTJÄNST, Hanna Sara Leones från Teologiska Högskolan THS Offer till Pastors och diakonutbildningen 7.

8 Du platsar Ni har inte utvalt mig utan jag har utvalt er och bestämt er till att gå ut i världen och bära frukt, frukt som består, och då skall Fadern ge er vad ni än ber honom om i mitt namn. Joh 15:16 Kommer du ihåg den där leksaken som bestod av en låda med olikformade hål i? Och sen små klossar som man skulle få i på rätt ställe? En kub i det kvadratiska hålet, en trekant i det trekantiga, en cirkulär kloss i det runda. De olika klossarna vägde ungefär lika mycket. Var lika färggranna. Bidrog lika mycket till leken var och en. Men det var stört omöjligt att få ner cirkeln i det kvadratiska hålet. Om du så försökte hela dagen. Som barn lärde vi oss det där. Vi förstod logiken efter ett tag. Och blev överlyckliga när vi fick det rätt. Trekanten i rätt hål och alla runtomkring applåderade. När vi blir lite äldre är det som om vi glömt bort hela pedagogiken. Hur ofta försöker du inte tränga ner dig själv i en form som inte passar? Vi ägnar så lätt mycket av vår tid åt att snegla på andra platser vi velat ha i livet. Som vi tror är bättre. Vi vill spela forward när vi blir placerade på mittfältet, liksom. Men tänk om Gud har satt dig precis där du är inte för att du inte stämde på det där andra stället utan för att du stämde precis där du är? För att du platsar? Och för att helheten skall bli som bäst? Har du sett ett gäng sexåringar spela fotboll någon gång? De springer på bollen. Allihop. Samtidigt. Och det är först när de efter tålmodig coachning från någon vänligt inställd tränare förstår att det inte blir något spel om inte någon springer åt ett annat håll och gör sig fri för pass. Det är först då som det roliga kan börja. Och precis som de, så behöver du hitta din fria plats. Gud har en plan för dig. En uttänkt plats där du får vara precis den du är. Utan att snegla åt andra. Ta vara på de platserna där du blir placerad. Och vet, att formen passar perfekt, och att du är lika färggrann och viktig som de andra formerna bredvid dig. Fritt återgivet ur andaktsboken Puls Många hälsningar Per och Ammi Tack alla! Med idérikedom och stort nedlagt arbete från både givare och ansvariga kunde ett mycket fint resultat från SMU:s och församlingens basar och försäljning uppnås också i år. Tack alla som skänkt gåvor och lotterier och alla som ställt upp och arbetat med detta! Och inte minst - alla ni som kom och handlade. 8.

9 VÄLKOMNA TILL KYRKORNAS GEMENSAMMA HELG I SMÅLANDSSTENAR 2014 Fredagen 24 januari kl i Missionskyrkan Min ena mamma hette Ruth LOTTA BACKMAN Lotta är konstnär och författare från Borås och det hon talar om är också titeln på hennes självbiografiska roman. Vi får lyssna till berättelsen om hur Lotta som artonåring av en händelse fick veta att de föräldrar hon vuxit upp hos inte var hennes biologiska, hur det känns att i vuxen ålder möta och lära känna sin andra mamma och vad som kan driva en välbeställd kvinna att lämna bort sitt enda barn. Lotta Backman kommer också att visa en del av sina bilder under samlingen samt signera och sälja sin bok Januari Lördagen 25 januari kl i Smålandsstenars kyrka Början på en resa i tron MARCUS BIRRO Marcus är författare, krönikör i Expressen, fotbollskommentator och programledare och väcker så starka känslor att en del väljer att stänga av, andra uttrycker sin stora kärlek. Han talar om att våga stå för den man är, om livets krångliga väg att gå från att stå berusad och gråta vid en bardisk till att bli nykter och kristen, om hur han värderat om sitt liv vilket inte alltid är lätt. Han är ofta hudlös och uttrycker saker som inte alla vågar lyfta, han vill beröra. Han vänder och vrider på tro och andlighet, utmanar samhällets värderingar och tar spjärn i Bibelns gamla sanningar. I en krönika skriver han: Det var Gud som gav mig livet och det är Gud som ger mig det dagligen nu också. Jag är så tacksam över att Jesus har upprättat mig och denna tacksamhet vill jag vittna om. Söndagen den 26 januari kl i Pingstkyrkan Musikgudstjänst MIKAEL EKLÖV Mikael är trubaduren som delar sin tid mellan gitarren och familjens hotell. Han bor i trakten av Åre där också hotellet Hållandsgården ligger. Stora delar av året driver han hotell och målar modeller av Jerusalem. Övriga delar av året åker han runt och spelar, sjunger och läser dikter. Sångerna handlar om människor och om livet som det har varit, skulle kunna vara och hur det faktiskt är. Det är allvar och humor i en salig blandning, som en mental berg- och dalbana. Mellansnacken har en viktig roll i hans framträdanden och han bjuder mycket på sig själv. Mikael Eklöv skriver ständigt sånger men det är inte alltid de blir klara. Livet är fullt av ämnen till sånger och dikter: Ingen kris är för liten och ingen lycka för stor för att åtminstone försöka hamna i en sång. Efter varje samling är det fika i respektive kyrka. 9.

10 Församlingsboken Ulla-Britt, Leslie, Jenny, Marcus, John och Albin hälsas välkomna till församlingen. Martina och Stefan hälsades välkomna vid ett senare tillfälle. Vi har glädjen att hälsa följande medlemmar välkomna till vår församling John Fredriksson Fållinge 10 C Smålandsstenar Mobiltel E-post johnfredriksson8@gmail.com Albin Halldin Burserydsvägen Smålandsstenar Mobiltel E-post halldin.albin@gmail.com Leslie Ron Furugatan 10 C Smålandsstenar Mobiltel E-post leslie.ron@mosaiken.nu Ulla-Britt Ron Furugatan 10 C Smålandsstenar Mobiltel E-post ubron@hotmail.com Jenny Werneskog Apelsinvägen Smålandsstenar Tel Mobiltel E-post werneskog@tele2.se Marcus Werneskog Apelsinvägen Smålandsstenar Tel Mobiltel Martina Curenstam Österlidsgatan Gislaved Tel Mobiltel E-post martina@curenstam.se Stefan Curenstam Österlidsgatan Gislaved Tel Mobiltel E-post Stefan@curenstam.se 10.

11 Församlingsboken Nya medlemmar! Vi vill bli fler! Det är själva grundtanken med att vara kyrka. Det är med stor glädje vi nyligen välkomnat åtta nya medlemmar till församlingen. Har du funderingar kring medlemskap tala med församlingens pastor Leslie Ron. Följ med och se! Bilda dig en egen uppfattning! Ge honom en chans! För det räcker inte med att betrakta på avstånd, det räcker inte att höra andra berätta. Man måste själv följa med och se, för att äventyret ska öppna sig. Vill du följa Jesus i din tro på honom, är du varmt välkommen som medlem i vår församling! Utflyttad: Linnea Palmgren Malmgatan Habo Mobiltel E-post palmgren.linnea@gmail.com Linnea flyttar från vår församling till Habo Missionsförsamling där hon arbetar som ungdomsledare. Adressändring Elsa-Britt Storck Hagagården, Torggatan Smålandsstenar Adressändring forts. Nathalie Bahn Fållavägen Forsheda Niclas Holmberg Apelviksvägen Varberg Ellinor Palmgren Centrumplan 4 C Smålandsstenar Christian Svanberg Södergatan 17, Lgh Varberg Vi har härutöver många kompletteringar med nya mobiltelefonnummer och e-postadresser som framgår av församlingens nya matrikel 2014 som distribueras inom kort. Har du nya uppgifter att komplettera med vill vi att du omgående meddelar Östen Billvén med SMS till eller e-post osten.billven@swipnet.se Sökes - Vaktmästare! Vi behöver bli fler vaktmästare. Eftersom några slutat fattas du och några till. Kom med i gemenskapen och arbetet! Du behövs! Hör av dig till Carolina Hall tel , ,carolina2@telia.com så berättar jag mer! 11.

12 Pastor Pastor och församlingsföreståndare Leslie Ron nås på tjänstetelefon och e-post: Leslie har ledig helg 23-24/11, 21-22/12, 11-12/1, 8-9/2 och 22-23/3 Vice församlingsföreståndare Hans Ström nås på telefon och e-post: Församlingens ordförande Per Haskel Telefon e-post: Ammi Ekenvärn-Svedberg Telefon e-post: Ny hemsida och webbadress Församlingen är först ut på Equmeniakyrkan med en ny hemsida. Vi har fått både en ny hemsida och en ny adress till hemsidan under vår nya kyrka Equmeniakyrkan. Den gamla adressen kommer inom kort att avslutas. Innehållet har om- och genomarbetats och nya bilder lagts in. Vi hoppas att ni ger er tid att läsa igenom alla spännande sidor och texter. Också Tre Björkar och SMU finns givetvis med på den nya hemsidan. Under fliken aktuellt/kalender finns aktuellt program inlagt och under Kyrknytt finns både senaste och tidigare utgåvor att läsa. Också en omfattande historik finns att tillgå. Det stora jobbet med flytt och att lägga in allt nytt material har gjorts av församlingens webadministratör Daniel Henningsson. Adress: Burserydsvägen Smålandsstenar Tel Bankkonto församlingen: (Swedbank) Bankgiro församlingen: Församlingsnummer: 5773 Postgiro SMU: Hemsida: Trådlöst nätverk MK1: Lösenord: mkjoh316 (Minnesbild: Missionskyrkan Johannes 3:16)

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Har du förstått Min Gud, har jag funnit min Glädje Min Gud, han har gett oss av sin Fröjd Av nåden så måste jag medge, att har man Jesus

Läs mer

Vecka Tänd ett ljus

Vecka Tänd ett ljus Vecka 49 2015 Tänd ett ljus Även om det kommer att bli mörkare ytterligare ett par veckor känns det ändå som om det vänt. I och med alla tända ljus blir det inte alldeles mörkt. Varje år påminns man om

Läs mer

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Advent- och Julfirande, men inte till varje pris! Det pågår en något märklig och svårbemött debatt i vårt samhälle just nu. Är det lämpligt att låta

Läs mer

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Hemvist för Falköpings Missionsförsamling Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Stina Lönnmyr, Nora Rydberg, Ellen Ahlrik, Karl Borgenhard och Joakim Svantesson.

Läs mer

Söndag plus. Mer än bara söndagar. "Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Mer än bara söndagar Dec 2018 feb 2019 "Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå1 Gud vill komma

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG Equmeniakyrkan ÅRJÄNG dec 2015 - feb 2016 En av våra församlingsmedlemmar Amelie Länsberg Rylander, skriver många dikter som handlar om tro och livet. De handlar om tacksamhet, om att bli sårad, trygghet,

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

Kyrknytt Juni -Augusti 2013

Kyrknytt Juni -Augusti 2013 Missionskyrkan Smålandsstenar Kyrknytt Juni -Augusti 2013 Tre Björkas nya fina fönster Sydd av Ingela Haskel En hälsning från Leslie Ron -vår nya pastor Hej allesammans! Det är första gången jag skriver

Läs mer

Kyrknytt. Jag tror på GUD på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat

Kyrknytt. Jag tror på GUD på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat Jag tror på GUD på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat C S Lewis Kyrknytt Mars - Maj 2014 Pastorn har ordet Ni behöver

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

Missionskyrkan Gråbo

Missionskyrkan Gråbo Missionskyrkan Gråbo PROGRAMBLAD 161201-170131 Ny medarbetare Carina Hult börjar som ny pastor i vår församling den 1 december. Carina kommer närmast från Tabernaklet i Göteborg, där hon arbetat som deltidspastor.

Läs mer

Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! hösten 2012. Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek.

Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! hösten 2012. Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek. Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! Tack Gunnar för din undervisning som burit oss så många år, både unga och äldre. Du har levandegjort Guds ord. Dina predikningar har varit aktuella och målats på

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

Välkomnande av nya medlemmar

Välkomnande av nya medlemmar Välkomnande av nya medlemmar Anvisningar Församlingen välkomnar som medlem var och en som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre samt är döpt. Församlingen kan ge möjlighet till medlemskap i väntan

Läs mer

Hälsning från pastor Gunnar. En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. KYRKNYTT HÖSTEN 2011

Hälsning från pastor Gunnar. En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. KYRKNYTT HÖSTEN 2011 Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT HÖSTEN 2011 En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. Förhoppningsvis har du sköna dagar av avkoppling och rekreation

Läs mer

Förändring är möjlig!

Förändring är möjlig! FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL December 2017 Februari 2018 Förändring är möjlig! Visst känner vi en viss tvekan inför det påståendet. Det är som att de sidor av vår erfarenhet som säger;

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen Gud blev människa Nr 3 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUD UPPENBARAR SIG FÖR OSS Kristna tror att Gud söker oss människor i alla tider och överallt på jorden. Gud har visat oss vem han är genom

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

September / Oktober 2014

September / Oktober 2014 September / Oktober 2014 Foto: John Redstig Guds kärlek är som stranden och som gräset, är vind och vidd och ett oändligt hem. September 2014 V Dat Dag Tid Samling 36 2 tisd 19:00 Omsorgsgruppen 3 onsd

Läs mer

Programblad för december 2015 & januari 2016

Programblad för december 2015 & januari 2016 Programblad för december 2015 & januari 2016 Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Du låter jublet stiga, du gör glädjen stor. De gläds

Läs mer

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09 Anställdas ruta Pastor Gunnar Palmgren har ledig helg 19-20/12 (sent uttagen novemberledighet), 1-3/1 (decemberledigheten). Gunnar tar ut två semesterveckor 12-25/1 + ordinarie januariledighet 26-27/1,

Läs mer

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR F Ö R SA M L I N G S B L A D E T D E CE M B E R - FE B R UA R I 2014 2 F Ö R S A M L I N G S B L A D E T D E C- F E B 2014 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Samuel Rönnbrink -

Läs mer

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar!

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! P r o g r a m december januari februari 2016/17 Bibelordet Rom. 5: 1-2 Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro, har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den

Läs mer

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör.

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. December Vecka 48 Söndag 2/12 10.00 Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. Vecka 49 Tisdag 4/12 10.00 Barnsång i Hamnkyrkan Onsdag 5/12 18.30 Bibel och bön Torsdag 6/12 10.00 Gemensam

Läs mer

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 - Vi vill hjälpa människor hitta fram - På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig,

Läs mer

April / Maj 2012. Foto John Redstig

April / Maj 2012. Foto John Redstig April / Maj 2012»Denne Jesus som har blivit upptagen från eder till himlen skall komma tillbaka just så som ni har sett honom fara upp till himlen.» Apg 1:11 Foto John Redstig April 2012 V Dat Dag Tid

Läs mer

Program Dals-Eds Missionsförsamling

Program Dals-Eds Missionsförsamling Program Dals-Eds Missionsförsamling November 2018 Januari 2019 Kyrkoårets söndagar Söndag Rubrik Gammaltestamentlig läsning 11 nov Den yttersta Amos 4:12-13 tiden 18 nov Vaksamhet och väntan 25 nov Kristi

Läs mer

Irene Jonssons tankar om jul och advent

Irene Jonssons tankar om jul och advent Irene Jonssons tankar om jul och advent Att advent, jul och nyår är en väntan på något som ligger framför, tror jag alla vi kan känna emellanåt på olika sätt. Minns när jag växte upp i Kvillsfors att dessa

Läs mer

Välkommen till. Missionskyrkan. april - juni 2015

Välkommen till. Missionskyrkan. april - juni 2015 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2015 Sommartid Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisd - onsd 10-12 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Pg. 29 54 46-9 Bg. 336

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. Mars Maj 2014. www.imkskovde.se. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. Mars Maj 2014. www.imkskovde.se. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2014 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541 31 SKÖVDE Telefon: 0500-41 04 21 Hemsida: www.imkskovde.se Pastor & Församlingsföreståndare

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

C. En kyrkas invigningsdag

C. En kyrkas invigningsdag C. En kyrkas invigningsdag I anslutning till den dag av året när en kyrka har invigts kan man hålla andakt enligt detta formulär eller infoga delar av detta andaktsmaterial i högmässan. Andakten kan ledas

Läs mer

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan 2011 gick samman med Metodistkyrkan i Sverige och Svenska

Läs mer

händer i Centrumkyrkan Tumba nr , 10 december 21 februari

händer i Centrumkyrkan Tumba nr , 10 december 21 februari händer i Centrumkyrkan Tumba nr 5 2012, 10 december 21 februari DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult SEPTEMBER-NOVEMBER 2011 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult SEPTEMBER-NOVEMBER 2011 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult SEPTEMBER-NOVEMBER 2011 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Du vet väl om att du är värdefull Du vet väl om att du är värdefull Att du är viktig här och nu Att du är älskad för din egen

Läs mer

Programblad för december 2008 -januari 2009

Programblad för december 2008 -januari 2009 Programblad för december 2008 -januari 2009 När mörker och kyla ligger kring vårt hus, då vill vi vänta på julen kring ett levande ljus. Vår tro är en krubba och ett nyfött barn, vårt hopp är en låga på

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad.

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. Predikotext: Joh 1:1-14 Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. PS 127:2 Jesu födelse omges av mycket

Läs mer

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015 PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015 Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet och hans namn är Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig fader,

Läs mer

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011 Vårhälsning från pastorn KYRKNYTT VÅREN 2011 Snart kommer den Våren! 4 mars och allt är fortfarande fruset och hårt. Gott om knotiga livlösa grenar är det. Några gamla fjolårslöv virvlar runt i de iskalla

Läs mer

Kyrknytt Juni - Augusti 2015

Kyrknytt Juni - Augusti 2015 Kyrknytt Juni - Augusti 2015 Pastorns funderingar Allt har sin tid, allt som sker under himlen har sin stund. Predikaren 3:1 För 15 år sedan var jag för första gången med och planterade träd tillsammans

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen SOMMAREN/HÖSTEN 2012 Pastorn har ordet Sommar, sommar, sommar... Tänk när man hör den signaturmelodin på radion, vilken känsla! Tänk att få sitta i trädgårdsstolen och läsa en bok och du kan sitta där

Läs mer

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Johannes 1:5 Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte

Läs mer

September Oktober 2015

September Oktober 2015 Fotspår i sanden En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014 Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. Klag 3:26 Hur läser man Bibeln? Under olika bibelsamtal uppstår då och då frågan om hur man läser

Läs mer

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR församlingsbl ade t ma j -Juni 2010 2 fö r sa m lingsb l ade t m a j -j u n i 2010 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Stefan Beimark - Ansv.utg...016-702 22 Therese Ehrlin - Redaktör...016-42

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig PROGRAMBLAD mars, april, maj 2015 Equmeniakyrkan Pastor Brita Blomdahl 0513-10154, mobil 0738-168461

Läs mer

Kyrknytt Dec 2014 - Feb 2015

Kyrknytt Dec 2014 - Feb 2015 Kyrknytt Dec 2014 - Feb 2015 Pastorns funderingar Många gånger och på många sätt talade Gud i forna tider till våra fäder genom profeterna, men nu vid denna tidens slut har han talat till oss genom sin

Läs mer

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR församlingsbl ade t ok tober- november 2011 2 fö r sa m lingsb l ade t o k to b er - n ov ember 2011 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Rune Johansson - Ansvarig utgivare... 016-93009

Läs mer

December Februari 2017

December Februari 2017 Kyrknytt December 2016 - Februari 2017 Pastorns funderingar 2 Nu när jag skriver mina funderingar är det november månad, en månad som för många är en ganska tråkig månad för då brukar det vara mörkt och

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Inledningsmusik Gudstjänsten inleds med orgelmusik och vigselparet börjar sitt intåg. Annan instrumental- och/eller vokalmusik kan utföras.

Läs mer

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se Tureholms kyrkan april-september 2014 En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. n 2 www.tureholmskyrkan.se Tre blir ett Text: Derek WALLES När jag för flera

Läs mer

Sångarresa till Hässleholm

Sångarresa till Hässleholm Sångarresa till Hässleholm Lördagen den 15 oktober reste ATsångarna från Kvillsfors tillsammans med sångare från Virserum, Målilla och Hultsfred till Hässleholms missionskyrka för en dag med gemenskap

Läs mer

PREDIKAN OM GUDS RIKE Söndagen den 16 nov i Sankt Lars kyrka, av Annika Vårblom Sandström

PREDIKAN OM GUDS RIKE Söndagen den 16 nov i Sankt Lars kyrka, av Annika Vårblom Sandström Dagens evangelietext är ur Lukas evangelium, kap 17, vers 20-30 De första verserna lyder : Tillfrågad av fariséerna om när Guds rike skulle komma svarade han (Jesus):Guds rike kommer inte på ett sådant

Läs mer

Debember 2015 - Februari 2016

Debember 2015 - Februari 2016 Kyrknytt Debember 2015 - Februari 2016 Pastorns funderingar Julens budskap handlar om hopp Se, jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel. 7:14 Jesaja Vad är det

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. september 2015 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. september 2015 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D FÖRSAMLINGSBLAD september 2015 P I N G S T K Y R K A N T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D Som lamm in bland vargar I Luk 10 kan man läsa om hur Jesus sände ut sjuttio andra och sände dem två och två

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Marta, du är anställd på Equmeniakyrkans Region Nord. När började du där och vad har du för arbetsuppgifter? - Jag började jobba i september, men tjuvstartade

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

Program 6 dec jan. 2019

Program 6 dec jan. 2019 Program 6 dec. 2018-31 jan. 2019 Så här fin blev vår kyrka efter reparationen! Bilden tagen en solig novemberdag 2018 /KAA EFS-kyrkan Präst Jonatan Wolfbrandt. jonatan.wolfbrandt@efs.nu. 070-440 22 89

Läs mer

S å ser jag din. Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia Habo.

S å ser jag din. Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia Habo. Nr 4/2016 September-Oktober S å ser jag din kärlek från Dig Så känner jag livet inom mig Som himlen runt vår jord, ditt ord består Då vet jag att du älskar Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia

Läs mer

MISSIONSKYRKAN EKENÄSSJÖN En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen

MISSIONSKYRKAN EKENÄSSJÖN En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen MISSIONSKYRKAN EKENÄSSJÖN En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen November 2015- Februari 2016 Vi har precis ställt om våra klockor till vintertid och om morgonen

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Hosianna (kanon) Här är det fest I advent På en vanlig åsna Stenarna Tänd ett ljus Vi är så glada

Läs mer

Jag minns en sommar för några år sedan. Det var väldigt varmt. Jag orkade inte göra något mer än att sitta på altanen och bara titta ut över sjön.

Jag minns en sommar för några år sedan. Det var väldigt varmt. Jag orkade inte göra något mer än att sitta på altanen och bara titta ut över sjön. Pastorn har ordet SOMMAR är förskingringens tid, då vi flyr ut från våra instängda rum! Allt ska hinnas med, helst ska man besöka släkt och vänner, måla om, renovera och städa. Helst ska barnen ha hunnit

Läs mer

Tro en vardagsförmiddag- 10:27

Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167 14 Bromma 2 INNEHÅLL Ett litet förtydligande... 4 Att använda materialet...

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr 1 2014, 23 februari 25 maj

i Centrumkyrkan Tumba händer nr 1 2014, 23 februari 25 maj i Centrumkyrkan Tumba händer nr 1 2014, 23 februari 25 maj DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba, som du hittar i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till de

Läs mer

B. När en kyrka byggs

B. När en kyrka byggs B. När en kyrka byggs Innan arbetet med en ny kyrka påbörjas eller när grundstenen muras kan man fira andakt på byggplatsen. Detta material kan också användas vid andakter när andra församlingslokaler

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Hösthälsning Månadsblad nr 3 2014 Oskattbar insats Då var man äntligen här. I fem år har jag längtat efter att bli ungdomsledare, och äntligen har drömmen blivit

Läs mer

#5-11. Mirakel 2012 Inspiration i februari

#5-11. Mirakel 2012 Inspiration i februari I #5-11 11 dec 11 feb Mirakel 2012 Inspiration i februari I centrum av livet i Tumba. DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Centrumkyrkan

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

Kalender för EFS Billstakyrkan

Kalender för EFS Billstakyrkan December 2018 Mån 24 inställd. i Billstakyrkan inställd. Tis 25 11:00 Juldagsgudstjänst Gemensam juldagsgudstjänst i Missionskyrkan som Missionsförsamlingen, Pingst och EFS inbjuder till. Mån 31 18:00

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson December 2018 Välkommen under Jul och nyår Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesu födelse. Vi samlas till gudstjänster, konserter och

Läs mer

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! Ps. 100: 3-5. november - december januari 2018

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! Ps. 100: 3-5. november - december januari 2018 P r o g r a m november - december 2017 - januari 2018 Bibelordet Ps. 100: 3-5 Rädda mig från mina fiender, Herre. Hos dig söker jag skydd. Lär mig att göra din vilja, ty du är min Gud. Må din gode Ande

Läs mer

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Gud med tacksamhet i era hjärtan. Kol 3:17 Och allt vad

Läs mer

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar...

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar... Sommarhälsning från pastorn Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar... KYRKNYTT SOMMAREN 2011 Det är inte bara blommor och blad som knoppar Vad härligt det är för barnen

Läs mer

för sam lings nytt Bibel ordet Vetlanda alliansförsamling program I detta nummer, bl a: sommaren Nr: 36 Från ungdomsledarens penna Notiser

för sam lings nytt Bibel ordet Vetlanda alliansförsamling program I detta nummer, bl a: sommaren Nr: 36 Från ungdomsledarens penna Notiser för sam lings nytt Vetlanda alliansförsamling Nr: 36 program I detta nummer, bl a: Från ungdomsledarens penna Notiser Från pastorns penna Program för sommaren 2014 Ekonomi Annons om familjeträff mm. sommaren

Läs mer

Pastorns funderingar KYRKNYTT SEPTEMBER 2010. Gunnar

Pastorns funderingar KYRKNYTT SEPTEMBER 2010. Gunnar Pastorns funderingar KYRKNYTT SEPTEMBER 2010 Skolan har startat. De första arbetsveckorna efter semestern är avverkad. SMU har dragit igång igen och församlingens verksamhet återgår till normal höstintensitet.

Läs mer

Vecka En vanlig vecka BIBELPLAN FÖR Januari 8 Markus 3 9 Lukas 3: Psalm 89

Vecka En vanlig vecka BIBELPLAN FÖR Januari 8 Markus 3 9 Lukas 3: Psalm 89 Vecka 1 2016 En vanlig vecka Efter alla helgdagar och alla festligheter kan man längta efter en helt vanlig vecka. Det blev en mycket god julfest på Trettondagen. Tack ni alla som kom och medverkade på

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Oktober December 2004

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Oktober December 2004 Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad Oktober December 2004 Vem är Eva? Här kommer några rader om och från mig, Eva Altemar, nybliven diakon, nybliven hallänning och från den 15 augusti anställd

Läs mer

JANUARI 2014 FILADELFIA WWW.FILADELFIAOREBRO.SE BORIS SIMON

JANUARI 2014 FILADELFIA WWW.FILADELFIAOREBRO.SE BORIS SIMON JANUARI 2014 FILADELFIA WWW.FILADELFIAOREBRO.SE NU BORIS SIMON På församlingsledningens bord - - - TEXT Sören Thörn 400 000 kr - 350 000 kr - 300 000 kr - 250 000 kr - 200 000 kr - 150 000 kr - Insamlat

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen.

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. Equmeniakyrkan är en ung kyrka i Sverige med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela

Läs mer

PROGRAM 2 juli - 24 september

PROGRAM 2 juli - 24 september Wesleybladet 2017-3 PROGRAM 2 juli - 24 september 2017 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2017-3 Sommartema: Abraham, Isak och Jakobs Gud Söndag 2 juli 18:00 Sommargudstjänst med nattvard Abrahams

Läs mer

PROGRAM 24 april - 24 juni

PROGRAM 24 april - 24 juni Wesleybladet 2018-2 PROGRAM 24 april - 24 juni 2018 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-2 Tisdag 24 april 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik m.m. Torsdag

Läs mer