Kyrknytt Dec Feb 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kyrknytt Dec 2014 - Feb 2015"

Transkript

1 Kyrknytt Dec Feb 2015

2 Pastorns funderingar Många gånger och på många sätt talade Gud i forna tider till våra fäder genom profeterna, men nu vid denna tidens slut har han talat till oss genom sin son Hebreerbrevet 1:1-2 Gud har talat till människorna från tidens begynnelse. Varför var Gud så angelägen att tala till oss? Människan hade inte kunnat veta om Gud, om inte Gud själv hade tagit initiativet. I Bibeln kan vi läsa att Gud har försökt tala till människorna genom Israel, profeterna, de 10 Guds bud, lagen, etc. Men inget av det verkade fungera riktigt bra. Till sist sände Gud sin egen son: Jesus. Jesus har talat om, klart och tydligt, vem Gud är och hur vi kan lära känna honom. När vi läser julevangeliet kan vi se att Gud talar en hel del om vem han är och vad han vill. Gud är ödmjuk och enkel. Ett stall, några herdar, en fattig kvinna (Maria), en snickare (Josef) och några djur blev centrum för den mest betydelsefulla födelsen på denna jord. Vem hade kunnat tro att Guds son skulle födas i ett stall? Vem hade kunnat tro att de första som såg Jesus skulle vara fattiga herdar som i dåtidens Israel inte ens var betrodda som vittnen? För Gud har det ringa och det enkla ett stort värde. Så var det tänkt från början. Han skapade ett paradis och människan fick njuta av det tillsammans med Gud. Och trots att människan fördärvade relationen med Gud och med sig själv, kom Gud återigen med glada nyheter om glädje för hela folket. Guds kärlek till människan har ingen gräns! Gud vill frälsa oss därför sände han sin son Jesus. Människan kan inte frälsa sig själv. Synden och döden är två fiender som mänskligheten inte har kunnat besegra. Bara Jesus har gjort det! Därför är han världens frälsare och bara genom honom blir vi frälsta från synden och döden. Gud är frid. Ett av våra största bekymmer i världen är att vi inte kan nå en varaktig fred. Överallt ser vi hur människor krigar och hatar varandra. Samtidigt söker många människor frid inombords. Gud sände sin son Jesus till jorden för att ge oss frid. Han är fridens furste. Gud har talat till oss genom sin son! Låt julen bli en tid av tacksamhet och förväntan. Låt oss komma nära Jesus och höra Hans röst. /Leslie Gud är kärlek och glädje. Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. Allt som Gud skapade gjorde Han för att ge glädje.

3 Missionsrådet Från Missionsrådets sida vill vi gärna påminna om att vi har en möjlighet att tända ett ljus i världen! Tänd ett ljus! är temat över insamlingen till Equmeniakyrkans internationella arbete. Insamlingsperioden gäller från första advent till januari månads utgång. För vår församlings del kommer en insamling till arbetet att göras vid vår missionshögtid den 4 januari, då bl.a. Göran Holmberg från Anderstorp medverkar. I samband med gudstjänsten inbjuds du också till en enkel lunch. Församlingens missionärer Från våra missionärer, familjen Gunnarsson, rapporterar Emma att hon åter arbetar med kommunikation. Vårt uppdrag just nu är att strukturera upp hela kommunikationsarbetet. Jag började med detta arbete för några år sedan, men det är nu det styrs upp på riktigt, och jag tror det kan bli riktigt bra. Vi håller på att arbeta om hemsidan, vi ska ta fram en publikation som ska gå hand i hand med hemsidan. Jag känner att vi är ett bra gäng som funkar tillsammans. Jag har skrivit om det tidigare, men jag måste säga det igen, detta tycker jag är så roligt. Det är i detta jag fungerar som bäst. Men på samma gång älskar jag arbetet i församlingen och få leva nära människorna. Vill inte bli sittande på ett kontor för alltid. Måste få ha båda grejerna i mitt liv. Be gärna för de förändringar som är på gång i kyrkan här Ljuvligt knubbigt träd i Manabi, Ecuador 3.

4 Bryt ditt bröd... Det är eländigt där ute i världen. Det är vad man får höra när man slår på nyheterna på TV. Och att vår värld är full av orättvisor är inte svårt att se. I år har det varit extra påtagligt med tiggare i gathörnen också på hemmaplan. Det tycks inte finnas något samband mellan det liv man lever och det livsöde man får bära. I vissa områden i världen njuter man av högt välstånd, rika fritidsmöjligheter och stor personlig frihet. I andra regioner tycks livet vara ett enda stort lidande med svält, epidemier, förtryck och ofrihet. Visst är det orättvist! Alla har vi väl, var och en på sitt sätt, undrat över frågan: Hur ska jag med mina begränsade resurser kunna möta de obegränsade behov som jag ställs inför? Hur ska jag kunna göra något åt allt detta? Det är klart att jag vill hjälpa till, men det är ju så mycket som behöver göras. Kanske sen, tänker jag ibland. Jag tror att du är som jag. Du vill egentligen. Att på något sätt göra skillnad. Våra insatser tycks stanna vid en knappt förnimbar droppe i havet. Så vad tjänar det till? Jesus lär oss ett annat förhållningssätt. En helig, trotsig optimism, mot alla odds. Jesus räknar inte snålt, kalkylerar inte cyniskt. Hos honom finns ingen uppgivenhet eller pessimism. Han ger ut, gränslöst. Utgivandets under blir så stort att fem ynka kornbröd och två stackars fiskar räcker till att mätta tusentals! Eller annorlunda uttryckt: När våra små resurser läggs i Jesu händer finns det ingen gräns för vad han kan göra med dem! Den som inte tror på under är inte realist, hävdade en gång David Ben Gurion. Under är i vår kultur en underskattad dimension. Det är dags att börja bryta vårt bröd, låta Herren välsigna det och ge ut. Att tro på under trots allt, och leva i välsignad utgivelse skapar öppenhet, glädje och framtidstro. På församlingsdagen i Segerstad talade vi bland annat om hur vi kan vara jordens salt idag. Vad är församlingens viktigaste roll idag? Det är viktigt att vi som församling jobbar vidare med dessa frågor. Vad är min uppgift i församlingen? Hur kan jag hjälpa Gud på bästa sätt här och nu? Om missionsbefallningen är sann är inte våra planer för stora, de är för små! Hälsningar från styrelsen genom Per 4.

5 Anslagstavlan Julspelet 2014 Snart är det dags för det traditionsenliga julspelet som brukar framföras i Missionskyrkan på Julafton kl ALLA är varmt välkomna att vara med. Vi kommer att öva följande tider. 5/12 kl.19 Övning inför Julspelet 12/12 kl.19 Övning inför Julspelet 19/12 kl.19 Övning inför Julspelet 22/12 kl.19 Övning inför Julspelet (Genrep) Ängeln på Malmskillnadsgatan 28 November kl Elsie Lindqvist berättar om sitt arbete med att hjälpa de prostituerade. 4 Jan kl Smålandsstenars Kyrka Missionsgudstjänst med missionsoffer Vi ses!! Söndagsskolans Julfest 14 Dec kl Swisha din gåva Församlingen har tagit ett ytterligare steg när det gäller ny teknik för att minimera vår kontanthantering. Vi har nu lagt upp ett Swish-konto vilket innebär att du kan föra över pengar till församlingen via din mobiltelefon / surfplatta. Vårt Swishnummer är , vilket också blir det mottagarnummer du registrerar vid betalning/ överföring. Har du inte Swish sedan tidigare registrerar du på din internetbank vilket av dina konton som skall anslutas till ditt telefonnummer för Swish. Ladda därefter ner appen Swish. Du behöver också ha mobilt BankID. Hur det går till? * Skriv församlingens swishnummer som mottagare * Registrera beloppet * Skriv meddelande (t.ex. offer) * Klicka betala * Bekräfta betalningen med ditt BankID * Du får ett kvitto i din telefon. Hur säkert är Swish? Swish är lika säkert som en vanlig banköverföring som du gör på internetbanken. 5.

6 Almanackan NOVEMBER 24 Månd Adventskörövning i Missionskyrkan (gemensamt med Pingstkyrkan) 25 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan 26 Onsd Andrum i Smålandsstenars kyrka 28 Fred Ängeln på Malmskillnadsgatan i Smålandsstenars kyrka Fred-Lörd Konfirmandhelg 30 Sönd :a Advent, Gemensam GUDSTJÄNST i Missionskyrkan, Konfirmanderna, Adventskör DECEMBER 02 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 03 Onsd Bibelskolan i Centrumkyrkan, Gislaved 04 Tors ANDAKT på Hagagården 05 Fred Övning inför Julspelet 07 Sönd GUDSTJÄNST, Sven-Olle Spång, Sång Ewa Odin 09 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 12 Fred Övning inför Julspelet 14 Sönd Söndagsskolan julfest, Luciatåg, Leslie Ron 16 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 17 Onsd Dagledigträff, Torsten Gunnarsson sjunger och berättar om Julen 18 Tors ANDAKT på Mariagården 19 Fred Övning inför Julspelet 21 Sönd GUDSTJÄNST med dop och nattvard, Leslie Ron, Sång av Victor Haskel och ungdomar 22 Månd Övning (Genrep) inför Julspelet 24 Onsd Julafton, JULSPEL, Leslie Ron 24 Onsd Julbön Hagagården 24 Onsd JULNATTSGUDSTJÄNST, Leslie Ron, Trumpet Johan Odín, Sång av Sadida Uvais 28 Sönd Vi hänvisar till övriga kyrkor 29/12-1/1 Unite15 Nyårsläger Jönköping 29/12-1/1 31 Onsd Nyårsafton, NYÅRSBÖN på Tre Björkar, Leslie Ron, Sång av Jenny Henningsson och Carina Mårtensson JANUARI 04 Sönd MISSIONSGUDSTJÄNST, Göran Holmberg, missionsoffer, sång av Manfred Hulebo, enkel lunch 08 Torsd Andakt på Hagagården 6.

7 JANUARI fortsättning 11 Sönd GUDSTJÄNST med nattvard, Leslie Ron, sång av Bengt-Olof Hoof (Installation J Wendefors Pingstkyrkan) 13 Tisd Ekumenisk bön i Smålandsstenars kyrka 18 Sönd Gudstjänst, Hans Ström, Sång av Sofia Willstrand 20 Tisd Ekumenisk bön i Smålandsstenars kyrka 22 Torsd Andakt på Mariagården 23 Fred Ekumeniska helgen: Pär Johansson, I huvudet på en normalstörd, i Smålandsstenars kyrka, fika 24 Lörd Ekumeniska helgen: Dogge Doggelito Ibland vill man bara försvinna, i Pingstkyrkan, fika 25 Sönd Ekumeniska helgen: Sten-Egon Uremark Vad gör vi med Romerna?, sång av Elisabeth Ringdahl och Ewa Odín, i Missionskyrkan, fika 27 Tisd Ekumenisk bön i Smålandsstenars kyrka Fred-Lörd Konfirmandhelg FEBRUARI 01 Sönd Gemensam GUDSTJÄNST i Pingstkyrkan, Konfirmanderna 03 Tisd Ekumenisk bön i Pingstkyrkan 05 Torsd Andakt på Hagagården 7/2-13/2 Åre 2015 Skidläger/ Sportlovsläger 7/2-13/2 med Ludvig Halje 08 Sönd GUDSTJÄNST med nattvard, Leslie Ron, sång av Vi vill sjunga - kören 10 Tisd Ekumenisk bön i Pingstkyrkan 12 Torsd Andakt på Mariagården 15 Sönd GUDSTJÄNST, Magnus Nydén, sång av Magnus Nydén 17 Tisd Ekumenisk bön i Pingstkyrkan 18 Onsd Dagledigträff 22 Sönd GUDSTJÄNST, Leslie Ron, sång av Sayaka Oguni 24 Tisd Ekumenisk bön i Pingstkyrkan Fred-Lörd Konfirmandhelg MARS 01 Sönd Gemensam GUDSTJÄNST i Missionskyrkan, Leslie Ron, Konfirmanderna 03 Tisd Ekumenisk bön i Missionskyrkan 05 Torsd Andakt på Hagagården 08 Sönd GUDSTJÄNST med nattvard, Leslie Ron, Sång av Våreld 10 Tisd Ekumenisk bön i Missionskyrkan 12 Torsd Andakt på Mariagården 7.

8 VÄLKOMNA TILL KYRKORNAS GEMENSAMMA HELG I SMÅLANDSSTENAR 2015! Vad är då en människa att Du, Herre, tänker på henne? funderar David i den 8:e psalmen i Psaltaren. Du vet väl om att du är värdefull att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du, sjunger vi i en älskad psalm i psalmboken (791). Fredagen 23 januari kl i Smålandsstenars kyrka PÄR JOHANSSON I huvudet på en normalstörd VÄLKOMNA TILL KYRKORNAS GEMENSAMMA HELG I SMÅLANDSSTENAR 2015! Vad är då en människ a att Du, Herre, tänk er på henne? funderar David i den 8:e psalmen i Psaltaren. Du vet väl om att du är värdefull att du är älskad för din egen sk ull, för ingen annan är som du, sjunger vi i en älsk ad psalm i psalmbok en (791). Denna helg hoppas vi ska ge oss möjlighet att reflektera över bland annat människovärde och Denna integration. helg hoppas vi ska ge oss möjlighet att reflektera över bland annat människovärde och integration. Fredagen 23 januari kl i Smålandsstenars kyrka PÄR JOHANSSON I huvudet på en Pär Johansson är ledare och initiativtagare till Glada Hudik-teatern, uppmärksammad normalstörd för att utvecklingsstörda och normalstörda agerar Pär Johansson är ledare och tillsammans på scenen. initiativtagare Kanske till har Glada du Hudikteatern, uppmärksammad sett filmen Hur många lingon för att finns utvecklingsstörda det i världen? och eller nu senast musikalen normalstörda Trollkarlen agerar tillsammans från Oz? 23 Januari kl på scenen. Kanske har du sett filmen Hur många lingon finns det i världen? eller nu senast musikalen Det börjar med att Pär Trollkarlen Johansson från Oz? får jobb på den kommunala omsorgen i Hudiksvall. När han upptäcker att de funktionshindrade skickas på kurser för att lära sig knyta skorna Det börjar med att Pär Johansson får jobb på den k ommunala omsorgen i Hudik svall. När han upptäck er blir han frustrerad. Nog att borde funk tionshindrade de få använda sk ick as på sin k urser tid för till att lära något sig k nyta vettigare? sk orna blir han Han frustrerad. köper Nog skor borde de med kardborrband åt dem och föreslår att de ska få börja spela teater i stället. Resten är en svensk framgångssaga. publik en Glada på Cirk us Hudik-teatern i Stock holm till Broadway har i New berört York. alla - från publiken på Cirkus i Stockholm till Broadway i New York. få använda sin tid till något vettigare? Han k öper sk or med k ardborrband åt dem och föreslår att de sk a få börja spela teater i stället. Resten är en svensk framgångssaga. Glada Hudik -teatern har berört alla - från Pär har i sitt arbete tre viktiga utgångspunkter: 1. För att växa måste man bli sedd och uppskattad som den man är. 2. Med glädje, engagemang och rätt anpassad pedagogik kan varje människa finna sin utveckling och Pär har i sitt arbete tre växtkraft. viktiga utgångspunkter: 3. Integration och samarbete mellan olika grupper berikar allas vår tillvaro. 1. För att växa måste man bli sedd och uppskattad som den man är. 2. Med glädje, engagemang och rätt anpassad pedagogik kan varje människa finna sin vänskap och förståelse. Bered dig på mycket humor, värme, tårar och inspiration. utveckling och växtkraft. 3. Integration och samarbete mellan olika grupper berikar allas vår tillvaro. Arbetet kring teatern har brutit många barriärer mellan människor, rädsla och fördomar har övergått till Arbetet kring teatern har brutit många barriärer mellan människor, rädsla och fördomar har övergått till vänskap och förståelse. Bered dig på mycket humor, värme, tårar och inspiration. Efter varje samling är det fika i respektive kyrka. 8.

9 Lördagen 24 januari kl i Pingstkyrkan Lördagen 24 januari kl i Pingstkyrkan DOGGE DOGGELITO DOGGE DOGGELITO Ibland vill man bara försvinna Ibland vill man bara försvinna Rubriken är en av Dogges hiphop-grupp Latin Kings textrader, men också titeln på hans nyutkomna Rubriken bok. är Dogge en av Dogges kallar hiphop-grupp sig Latin Kings textrader, men också titeln kristen multikonstnär på hans nyutkomna från stockholmsförorten Alby, där bok. Dogge kallar sig kristen alla multikonstnär tror på någon från form stockholmsförorten Alby, där alla tror på av Gud. Hans rötter någon form är av latinamerikanska. Gud. Hans rötter är latinamerikanska. Jag sjöng i kyrkan när Jag sjöng i kyrkan jag var när sju år, jag redan var då visste sju jag år, att redan var med mig. Jag har suttit i då visste jag att Gud var med mig. Jag har fängelse och tagit droger, jag behöver en suttit i fängelse sträng och Gud tagit för att droger, hålla mig jag på banan. behöver Hans fru dog ung och han är en sträng Gud för ensamstående att hålla med mig fyra barn, på banan. ändå strålar han av kärlek och övertygad Hans fru dog ung och han är ensamstående tro som lett honom till präststudier. Som med fyra barn, ändå du förstår strålar blir det en han färgstark av kväll kärlek där och Dogge delar med sig från hjärtat. en övertygad tro som lett honom till präststudier. Som du förstår blir det en färgstark kväll där Dogge delar med sig från hjärtat. 24 Januari kl Dogge Doggelito, mångfacetterad artist, svensk rappens k ung, sk apare av succé och k ultbandet The Latin Kings, Grammisvinnare, DJ, fotomodell, rek lamförare, föreläsare, k onferencier, programledare, mm. Turnerar både Sverige och världen runt och har spridit hip hop på svensk a, senast i Kina tillsammans med Export Sweden, delat scen med Carlos Santana, artister som Shak ira, Beyoncé, Bebo Valdés, Maradona, Snoop Dogg, Zlatan, m.fl. Dogge Doggelito, mångfacetterad artist, svenskrappens kung, skapare av succé och kultbandet The Latin Kings, Grammisvinnare, DJ, fotomodell, reklamförare, föreläsare, konferencier, programledare, mm. Turnerar både Sverige och världen runt och har spridit hip hop på svenska, senast i Kina tillsammans med Export Sweden, delat scen med Carlos Santana, artister som Shakira, Beyoncé, Bebo Valdés, Maradona, Snoop Dogg, Zlatan,m.fl. Söndagen 25 januari kl i Missionskyrkan VAD GÖR VI MED ROMERNA? Gemensam gudstjänst Sten-Egon Uremark Söndagen 25 januari kl i Missionskyrkan VAD GÖR VI MED ROMERNA? Gemensam gudstjänst Sten-Egon Uremark, Från Gnosjö, presenterar filmen Det var inte detta vi ville se om hur romerna bor och lever i Cucuva, Från Gnosjö, presenterar filmen Det var inte detta vi ville se Rumänien. 25 Januari kl om hur romerna bor och lever i Cucuva, Rumänien. Vad ska vi göra när vi ser dem sitta och Vad ska vi göra när vi ser dem sitta och tigga? tigga? Ge lite pengar? Ge lite Eller pengar? på annat sätt försöka förändra deras situation? Eller på annat sätt försöka förändra deras Ska jag situation? ta hand om min bror? (1 Mos 4). Ska jag ta hand om min bror? (1 Mos 4). Efter varje samling är det fika i respektive kyrka. 9.

10 Info från styrelsen Festsalen i källaren är nyrenoverad Du har väl märkt att taket i källarens Caffélokal är utbytt? Nu har vi god ljudabsorption i taket. Väggarna är ommålade, golvet polerat, gardinerna omsydda och en ny hörselsliga har monterats. Alla armaturer är utbytta till miljövänliga, moderna dimmningsbara och energisnåla led-armaturer och spotlights. Vi har också monterat en helt ny ljudanläggning med mikrofoningångar vid scenen, nya högtalare i taket och ett mixerbord av samma typ som på Tre Björkar. Ett stort tack till alla involverade för ett mycket bra arbete och slutresultat! Namnbyte och ändring av stadgar och församlingsordning Nu är det klart vilka som ingår i arbetsgruppen som skall arbeta fram förslag till ändring av namn, stadgar och församlingsordning enligt Equmeniakyrkans riktlinjer. I gruppen ingår Håkan Larsson, Magnus Nydèn, Ingela Sjöman och Jenny Helge. Ledarbehov till Slash Slash är namnet på vårt gemensamma tonårsarbete i Missionskyrkan och Pingstkyrkan. Slash träffas på fredagar och samlas på HT i Missionskyrkan och VT i Pingstkyrkan. Här är det snack i soffan, film, pizza, bad, m.m. Nu behöver vi förstärkning med fler ledare! Visst är det fantastiskt att vi periodvis har så många tonåringar. Nu behöver det fyllas på med nya ledare. Hör av dig till Ludvig eller Leslie. Nu!! Uthyrning av lokaler i Missionskyrkan Villstadsskolan, har hyrt missionskyrkan onsdag den 10/12 kl för luciatåg, PRO har hyrt missionskyrkan för luciatåg och julbord torsdag den 11/12 kl och Villstadsskolan, även fredag den 12/12 kl 8-10 för luciafirande. Vecka 50 är det alltså bra att vänta med städningen till fredag efter de olika luciatablåerna. Bed för konfirmandarbetet Vi har i år en stor och positiv grupp med 27 konfirmander. De läser över veckosluten och avslutar med 3-4 dagars läger på Missionsbåten Shalom på Ostkusten. Vilket förtroende! Bed för konfirmandarbetet så att det får bli en period som sätter positiva spår i deras liv. 10.

11 FOTOGALLERIET Församlingsboken Adressändring: Christian Svanberg Kjellmansgata Göteborg Karin Ekered Glimsåsvägen Ellös Avliden: Britta Petersson Mariagården Smålandsstenar Utträde: Jeanette Hoffman Malmgatan Smålandsstenar Avled Har du nya uppgifter att komplettera med vill vi att du omgående meddelar Östen Billvén med SMS till eller e-post osten.billven@swipnet.se 11.

12 Pastor Pastor och församlingsföreståndare Leslie Ron nås på tjänstetelefon och e-post: Leslie har ledig helg 22-23/11, 6-7/12, 17-18/1, 14-15/2 Vice församlingsföreståndare Hans Ström nås på telefon och e-post: Ungdomsledarpraktikant Vår ungdomsledare Ludvig Halje har tjänstetelefon och e-post: Ludvig har ledig helg 15-16/11, skolans jullov 20/12-7/1, 14-15/2. Tack alla! Efter goda idéer och ett mycket bra arbete från auktionskommitté och givare blev resultatet från Equmenia:s basar och församlingens försäljning på rekordnivå också i år.tack alla som skänkt gåvor och lotterier och alla som ställt upp och arbetat med detta! Och inte minst - alla ni som kom och handlade. Församlingens ordförande Per Haskel Telefon e-post: per.haskel@telia.com Kjell Sture Telefon e-post: kjell@sturevagen.se Adress: Tel: Burserydsvägen Smålandsstenar Bankkonto församlingen: (Swedbank) Bankgiro församlingen: Swish församlingen: Församlingsnummer: 5773 Postgiro Equmenia: Hemsida:

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

Kyrknytt. Dec 2013 - Feb 2014

Kyrknytt. Dec 2013 - Feb 2014 Kyrknytt Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

December Februari 2017

December Februari 2017 Kyrknytt December 2016 - Februari 2017 Pastorns funderingar 2 Nu när jag skriver mina funderingar är det november månad, en månad som för många är en ganska tråkig månad för då brukar det vara mörkt och

Läs mer

Programblad för december 2015 & januari 2016

Programblad för december 2015 & januari 2016 Programblad för december 2015 & januari 2016 Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Du låter jublet stiga, du gör glädjen stor. De gläds

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG Equmeniakyrkan ÅRJÄNG dec 2015 - feb 2016 En av våra församlingsmedlemmar Amelie Länsberg Rylander, skriver många dikter som handlar om tro och livet. De handlar om tacksamhet, om att bli sårad, trygghet,

Läs mer

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör.

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. December Vecka 48 Söndag 2/12 10.00 Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. Vecka 49 Tisdag 4/12 10.00 Barnsång i Hamnkyrkan Onsdag 5/12 18.30 Bibel och bön Torsdag 6/12 10.00 Gemensam

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Advent- och Julfirande, men inte till varje pris! Det pågår en något märklig och svårbemött debatt i vårt samhälle just nu. Är det lämpligt att låta

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Har du förstått Min Gud, har jag funnit min Glädje Min Gud, han har gett oss av sin Fröjd Av nåden så måste jag medge, att har man Jesus

Läs mer

Välkomnande av nya medlemmar

Välkomnande av nya medlemmar Välkomnande av nya medlemmar Anvisningar Församlingen välkomnar som medlem var och en som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre samt är döpt. Församlingen kan ge möjlighet till medlemskap i väntan

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

September / Oktober 2014

September / Oktober 2014 September / Oktober 2014 Foto: John Redstig Guds kärlek är som stranden och som gräset, är vind och vidd och ett oändligt hem. September 2014 V Dat Dag Tid Samling 36 2 tisd 19:00 Omsorgsgruppen 3 onsd

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09 Anställdas ruta Pastor Gunnar Palmgren har ledig helg 19-20/12 (sent uttagen novemberledighet), 1-3/1 (decemberledigheten). Gunnar tar ut två semesterveckor 12-25/1 + ordinarie januariledighet 26-27/1,

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Programblad September - November 2015

Programblad September - November 2015 Programblad September - November 2015 Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Ge tillbaka! Gud vill att Hans mänsklighet skall lita på Honom, lägga all sin förtröstan och trygghet hos Honom. Det är bara då

Läs mer

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen Gud blev människa Nr 3 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUD UPPENBARAR SIG FÖR OSS Kristna tror att Gud söker oss människor i alla tider och överallt på jorden. Gud har visat oss vem han är genom

Läs mer

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Gud vill leda Herren är min herde, ingenting skall fattas mig. Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder

Läs mer

Församlings. april maj 2012. bladet. Nässjö Allians- och Baptistförsamling. www.tabbe.org www.nassjoallians.nu

Församlings. april maj 2012. bladet. Nässjö Allians- och Baptistförsamling. www.tabbe.org www.nassjoallians.nu Församlings bladet april maj 2012 Nässjö Allians- och Baptistförsamling www.tabbe.org www.nassjoallians.nu Nässjö Allians- och Baptistförsamling Pastor Anders Meyer tel: 0380-37 08 28, 076-94 222 70 e-post:

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

År 2010. Allt vad han gör lyckas väl (psalm 1:3)

År 2010. Allt vad han gör lyckas väl (psalm 1:3) År 2010 Allt vad han gör lyckas väl (psalm 1:3) Temat för 2010 års kalender är hämtat från Psalm 1. Det är speciellt en mening som jag vill lyfta fram: Allt vad han gör lyckas väl (Ps 1:3). Att lyckas

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning D. I sorgehuset Andakten leds av en präst, en församlingsanställd eller en församlingsmedlem. På ett bord som är täckt med en vit duk kan man placera en bibel, ett kors eller ett krucifix och ett tänt

Läs mer

Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna

Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna 1 Apostlagärningarna Vad hände med lärjungarna och de första kristna efter att Jesus hade lämnat jorden? Hur spreds budskapet? Vilka utmaningar mötte

Läs mer

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad.

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. Predikotext: Joh 1:1-14 Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. PS 127:2 Jesu födelse omges av mycket

Läs mer

På Gång i Skälvums missionshus

På Gång i Skälvums missionshus På Gång i Skälvums missionshus Nr 4. dec 2014 - feb 2015 I detta nummer kan du läsa om... Pastorns sida... 2 Ordförarens sida... 3 Vinterns samlingar... 4 Källan... 6 Ekumenisk bönevecka... 7 equmenia/sku...

Läs mer

Vecka Tänd ett ljus

Vecka Tänd ett ljus Vecka 49 2015 Tänd ett ljus Även om det kommer att bli mörkare ytterligare ett par veckor känns det ändå som om det vänt. I och med alla tända ljus blir det inte alldeles mörkt. Varje år påminns man om

Läs mer

Programblad April - Juni 2015

Programblad April - Juni 2015 Programblad April - Juni 2015 Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Vägen framåt? Vår församling står vid ett vägskäl. På många sätt har detta gjorts tydligt i händelser, förkunnelse och profetiska budskap.

Läs mer

Förändring är möjlig!

Förändring är möjlig! FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL December 2017 Februari 2018 Förändring är möjlig! Visst känner vi en viss tvekan inför det påståendet. Det är som att de sidor av vår erfarenhet som säger;

Läs mer

VESPER GAMLA HJELMSERYDS KYRKA

VESPER GAMLA HJELMSERYDS KYRKA ! VESPER GAMLA HJELMSERYDS KYRKA Den bön som vi nu ska be har sina rötter flera tusen år tillbaka i tiden. Det finns exempel i bibeln på att Jesus bad sina böner på ett sätt som liknar den ordning som

Läs mer

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Johannes 1:5 Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte

Läs mer

Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf

Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf Vi har under de senaste två söndagarna talat om längtan efter liv i den kristna tron. Längtan efter Guds Helige Ande och att fortsätta bygga

Läs mer

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga D. På födelsedagen På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär använda det i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Psalmer Följande psalmer

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014 Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. Klag 3:26 Hur läser man Bibeln? Under olika bibelsamtal uppstår då och då frågan om hur man läser

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

September Vecka 36. Herre, förbarma dig!

September Vecka 36. Herre, förbarma dig! September 2018 Vecka 36 Herre, förbarma dig! Herre förbarma dig över Huskvarna, över oss som bor här, över våra skolor och över den situation som råder när en människa mördats i en av våra parker. Herre

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig PROGRAMBLAD mars, april, maj 2015 Equmeniakyrkan Pastor Brita Blomdahl 0513-10154, mobil 0738-168461

Läs mer

Tunadalskyrkan 14 05 25. Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13

Tunadalskyrkan 14 05 25. Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13 1 Tunadalskyrkan 14 05 25 Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13 Livet består av många ingredienser. Det är olika sidor men hänger ändå ihop med att vara människa. Vi möter sådant som skapar

Läs mer

Hälsning från pastor Gunnar. En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. KYRKNYTT HÖSTEN 2011

Hälsning från pastor Gunnar. En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. KYRKNYTT HÖSTEN 2011 Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT HÖSTEN 2011 En ny höst har kommit. Skola och arbete hittar sin vardagsrytm Församlingen och SMU också. Förhoppningsvis har du sköna dagar av avkoppling och rekreation

Läs mer

Kyrknytt Juni - Augusti 2015

Kyrknytt Juni - Augusti 2015 Kyrknytt Juni - Augusti 2015 Pastorns funderingar Allt har sin tid, allt som sker under himlen har sin stund. Predikaren 3:1 För 15 år sedan var jag för första gången med och planterade träd tillsammans

Läs mer

April / Maj 2012. Foto John Redstig

April / Maj 2012. Foto John Redstig April / Maj 2012»Denne Jesus som har blivit upptagen från eder till himlen skall komma tillbaka just så som ni har sett honom fara upp till himlen.» Apg 1:11 Foto John Redstig April 2012 V Dat Dag Tid

Läs mer

C. En kyrkas invigningsdag

C. En kyrkas invigningsdag C. En kyrkas invigningsdag I anslutning till den dag av året när en kyrka har invigts kan man hålla andakt enligt detta formulär eller infoga delar av detta andaktsmaterial i högmässan. Andakten kan ledas

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

Mitt arbetshäfte om religion.

Mitt arbetshäfte om religion. Mitt arbetshäfte om religion. Centralt innehåll: Några högtider, symboler och berättelser ur kristendom, islam och judendom. Några berättelser ur Bibeln och deras innebörd samt några av de vanligaste psalmerna.

Läs mer

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011 Vårhälsning från pastorn KYRKNYTT VÅREN 2011 Snart kommer den Våren! 4 mars och allt är fortfarande fruset och hårt. Gott om knotiga livlösa grenar är det. Några gamla fjolårslöv virvlar runt i de iskalla

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Syrénhortensian i full blom Foto: J-E Alzén Aktuellt från missionsförsamlingarna i Lekeryd och Svarttorp SEPTEMBER - NOVEMBER 2011 Församlingsinformation

Läs mer

Programblad för december 2008 -januari 2009

Programblad för december 2008 -januari 2009 Programblad för december 2008 -januari 2009 När mörker och kyla ligger kring vårt hus, då vill vi vänta på julen kring ett levande ljus. Vår tro är en krubba och ett nyfött barn, vårt hopp är en låga på

Läs mer

Offentliga samlingar December Februari Frälsningsarmén Trelleborg

Offentliga samlingar December Februari Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga samlingar December 2017 - Februari 2018 Frälsningsarmén Trelleborg En hälsning från kårledaren! Kära medlemmar och vänner i våra olika grupper, Det känns som om vi blivit en stor familj som allt

Läs mer

Kyrknytt. Jag tror på GUD på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat

Kyrknytt. Jag tror på GUD på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat Jag tror på GUD på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat C S Lewis Kyrknytt Mars - Maj 2014 Pastorn har ordet Ni behöver

Läs mer

Debember 2015 - Februari 2016

Debember 2015 - Februari 2016 Kyrknytt Debember 2015 - Februari 2016 Pastorns funderingar Julens budskap handlar om hopp Se, jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel. 7:14 Jesaja Vad är det

Läs mer

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. E. Vid en grav När man t.ex. vid ett släktmöte samlas vid en grav kan man hålla en fri andakt använda detta material i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem.

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st SÖNDAG Advent Jesus, den eviga kärleken går från dörr till dörr och väntar på att få komma in i våra hjärtan. Jesus känner dig och älskar dig. Han knackar på hos dig. Kan du höra hans stämma bland alla

Läs mer

Gläd er alltid i Herren

Gläd er alltid i Herren Gläd er alltid i Herren Gläd er alltid i Herren Fil. 4:4 Paulus sitter i fängelse och uppmanar ändå till glädje. Han är verkligen ett föredöme och bevis på att vår sinnesstämning inte måste spegla de yttre

Läs mer

Missionskyrkan Gråbo

Missionskyrkan Gråbo Missionskyrkan Gråbo PROGRAMBLAD 161201-170131 Ny medarbetare Carina Hult börjar som ny pastor i vår församling den 1 december. Carina kommer närmast från Tabernaklet i Göteborg, där hon arbetat som deltidspastor.

Läs mer

Programblad. En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År. Björkbackskyrkan Örbyhus, Missionskyrkan Österbybruk, Kyrksalen Tobo. Dec feb 2019

Programblad. En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År. Björkbackskyrkan Örbyhus, Missionskyrkan Österbybruk, Kyrksalen Tobo. Dec feb 2019 Programblad,, Kyrksalen Tobo Dec 2018 -feb 2019 Gläns över sjö och strand, stjärna ur fjärran, du som i Österland tändes av Herran! Stjärnan från Betlehem leder ej bort men hem. En Fridfull Julhelg & Ett

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

- Adresser, telefon, mm - - Telefon -

- Adresser, telefon, mm - - Telefon - - Adresser, telefon, mm - Pingstförsamlingen, Industrigatan 2, 335 31 Gnosjö - Telefon - Pastorsexpeditionen 0370-919 16 Lyckeborg Förskola 0370-910 39 Stefan Lindgren 072-543 14 04 Michael Jansson 076-766

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Program Dals-Eds Missionsförsamling

Program Dals-Eds Missionsförsamling Program Dals-Eds Missionsförsamling November 2018 Januari 2019 Kyrkoårets söndagar Söndag Rubrik Gammaltestamentlig läsning 11 nov Den yttersta Amos 4:12-13 tiden 18 nov Vaksamhet och väntan 25 nov Kristi

Läs mer

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar!

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! P r o g r a m december januari februari 2016/17 Bibelordet Rom. 5: 1-2 Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro, har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den

Läs mer

Kyrknytt Mars - Maj 2016

Kyrknytt Mars - Maj 2016 Kyrknytt Mars - Maj 2016 Pastorns funderingar Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. Ps. 139:5 Vi är på väg att uppleva en ny vår igen med allt vad det innebär: ljus, den fina rena gröna färgen

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Programblad Juni - Augusti 2015. Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Programblad Juni - Augusti 2015. Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Programblad Juni - Augusti 2015 Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Gud vill göra det omöjliga! Läs om Gideon i Domarboken kapitel 6-8. Israels folk har bott i Kaanans land något hundratal år. De har

Läs mer

Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! hösten 2012. Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek.

Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! hösten 2012. Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek. Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! Tack Gunnar för din undervisning som burit oss så många år, både unga och äldre. Du har levandegjort Guds ord. Dina predikningar har varit aktuella och målats på

Läs mer

PROGRAM. Mars April Maj. VetlandaAllianskyrka

PROGRAM. Mars April Maj. VetlandaAllianskyrka PROGRAM Mars April Maj VetlandaAllianskyrka LEDIGHET Svens lediga helger: 15-17mars, 12-14april, 31maj-2juni Davids lediga helger: Är i regel ledig de helger han inte medverkar i gudstjänsten. PASTORNS

Läs mer

Program 6 dec jan. 2019

Program 6 dec jan. 2019 Program 6 dec. 2018-31 jan. 2019 Så här fin blev vår kyrka efter reparationen! Bilden tagen en solig novemberdag 2018 /KAA EFS-kyrkan Präst Jonatan Wolfbrandt. jonatan.wolfbrandt@efs.nu. 070-440 22 89

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Predika Heliga Trefaldighets dag 2010, årg 2 Texter: 2 Mos 3:1-15, Rom 11:33-36, Matt 28:16-20 Pär-Magnus Möller

Predika Heliga Trefaldighets dag 2010, årg 2 Texter: 2 Mos 3:1-15, Rom 11:33-36, Matt 28:16-20 Pär-Magnus Möller Predika Heliga Trefaldighets dag 2010, årg 2 Texter: 2 Mos 3:1-15, Rom 11:33-36, Matt 28:16-20 Pär-Magnus Möller Jag har märkt att vi kristna ibland glömmer hur fantastiskt det är att känna Jesus. Vi blir

Läs mer

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! Ps. 100: 3-5. november - december januari 2018

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! Ps. 100: 3-5. november - december januari 2018 P r o g r a m november - december 2017 - januari 2018 Bibelordet Ps. 100: 3-5 Rädda mig från mina fiender, Herre. Hos dig söker jag skydd. Lär mig att göra din vilja, ty du är min Gud. Må din gode Ande

Läs mer

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 4 Hösten 2014

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 4 Hösten 2014 Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 4 Hösten 2014 Equmeniakyrkan Varberg Post- och besöksadress: Håstens torg 432 30 Varberg Telefon 0340-104 66 E-mail: hastenskyrkan@telia.com Hemsida:

Läs mer

Allianskyrkan Skärstad

Allianskyrkan Skärstad Allianskyrkan Skärstad vinterprogram december 2015 februari 2016 God Jul & Gott Nytt År M fin er in ns f he på o ms vår ida Kraften i ett leende Jag har precis kommit hem från en vecka i Aten, Grekland,

Läs mer

På Gång. i Skälvums missionshus. I detta nummer kan du läsa om... Nr 4. december februari Kontaktpersoner Pastorns sida...

På Gång. i Skälvums missionshus. I detta nummer kan du läsa om... Nr 4. december februari Kontaktpersoner Pastorns sida... På Gång i Skälvums missionshus Nr 4. december 2017 - februari 2018 I detta nummer kan du läsa om... Kontaktpersoner... 2 Pastorns sida... 3 Vinterns samlingar... 4 Kompis... 6 Söndagsskola... 7 Upptäckargrupp...

Läs mer

Friheten i Kristus 12 e trefaldighet 090830 Värnamo

Friheten i Kristus 12 e trefaldighet 090830 Värnamo Friheten i Kristus 12 e trefaldighet 090830 Värnamo 1 Inledning Låt oss börja med att förflytta oss 3 mil i avstånd till Rydaholm och 320 år i tiden till 1689. Vi ska möta en ung man som heter Per Svensson.

Läs mer

KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL

KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL Välkomna B I L L D A L S P I N G ST KY R A START FEB 4 KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER! VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL 19.00-20.00 ÄMNEN: Läran om Fadern Läran om Sonen Läran om Anden Rättfärdighet

Läs mer

Kyrknytt Juni -Augusti 2013

Kyrknytt Juni -Augusti 2013 Missionskyrkan Smålandsstenar Kyrknytt Juni -Augusti 2013 Tre Björkas nya fina fönster Sydd av Ingela Haskel En hälsning från Leslie Ron -vår nya pastor Hej allesammans! Det är första gången jag skriver

Läs mer

I (Guds:)Faderns och Sonens och den helige Andes namn.

I (Guds:)Faderns och Sonens och den helige Andes namn. VIGSELGUDSTJÄNST KLOCKRINGNING MUSIK SAMLINGSORD I (Guds:)Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Inför Guds ansikte har vi samlats till vigsel mellan er, NN och NN. Vi är här för att be om Guds

Läs mer

Söndag plus. Mer än bara söndagar. "Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Mer än bara söndagar Dec 2018 feb 2019 "Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå1 Gud vill komma

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 - Vi vill hjälpa människor hitta fram - På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig,

Läs mer

a. Paulus (ca 5 e.kr. ca 67 e.kr.) var en benjaminit (Rom 11:1) från den grekiska staden Tarsus (Apg 21:39).

a. Paulus (ca 5 e.kr. ca 67 e.kr.) var en benjaminit (Rom 11:1) från den grekiska staden Tarsus (Apg 21:39). 1 Tessalonikerbrevet 1 (1:1) Hälsning 1 Från Paulus, Silvanus och Timoteus till församlingen i Tessalonika som lever i Gud, Fadern, och Herren Jesus Kristus. Nåd och frid vare med er. 1. Från Paulus a.

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA MAJ 2015 Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. Joh. 14:27 Tappa inte modet

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

En körmässa om att hitta hem

En körmässa om att hitta hem En körmässa om att hitta hem Text och musik av Johan & Hanna Sundström Välkommen Klockringning Andas (Introitus) Andas, andas frihet andas nåd. Morgondagen randas. Sjung Guds ära, Han är här. Glädjens

Läs mer

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen 1/5 17 sön e Trefaldighet Guds kärlek till oss Psalmer: 18, Ps 111, 242, 28, 157, L211 Texter: Pred 12:1-7, 1 Joh 4:13-21, Matt 6:19-24 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus.

Läs mer

Irene Jonssons tankar om jul och advent

Irene Jonssons tankar om jul och advent Irene Jonssons tankar om jul och advent Att advent, jul och nyår är en väntan på något som ligger framför, tror jag alla vi kan känna emellanåt på olika sätt. Minns när jag växte upp i Kvillsfors att dessa

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

På torsdag är det en Träffpunkt då Lena och Pelle Hellsing berättar med ord och bild om Island ett annorlunda landskap.

På torsdag är det en Träffpunkt då Lena och Pelle Hellsing berättar med ord och bild om Island ett annorlunda landskap. Veckobrev November 2017 Vecka 44 Pilgrimsorden för Huskvarna kyrkogård Imorgon onsdag 1/11 11.00 återinviger vi Pilgrimsorden, denna gång på Huskvarna kyrkogård. Välkommen med till en liten Allhelgonavandring

Läs mer

Foto: John Redstig. September - oktober 2015

Foto: John Redstig. September - oktober 2015 Foto: John Redstig September - oktober 2015 September 2015 V Dat Dag Tid Samling 36 1 tisd 18:30 Omsorgsgrupp 2 onsd 18:00 Scout - start 3 torsd 4 fred 19:00 TONÅR: Skattjakt 5 lörd 19:00 Lägereko i Granö

Läs mer

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius I Kära bröder och systrar i Kristus! Genom hela Bibeln möter vi den: splittringen inom Guds folk, splittringen som skapar strid

Läs mer

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA Den bön som vi nu ska be har sina rötter flera tusen år tillbaka i tiden. Det finns exempel i bibeln på att Jesus bad sina böner på ett sätt som liknar den ordning som

Läs mer