Kyrknytt Juni -Augusti 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kyrknytt Juni -Augusti 2013"

Transkript

1 Missionskyrkan Smålandsstenar Kyrknytt Juni -Augusti 2013 Tre Björkas nya fina fönster Sydd av Ingela Haskel

2 En hälsning från Leslie Ron -vår nya pastor Hej allesammans! Det är första gången jag skriver i den här spalten men troligtvis inte den sista. Det känns lite overkligt men mycket spännande att flytta till Smålandsstenar. När jag skriver de här raderna är jag inne i den sista veckan på min pastorstjänst i Ibarra-Ecuador. Vi, familjen Ron, har snart bott 5 år på denna plats. Det känns att ett kapitel snart tar slut och något nytt har redan börjat ta form i våra liv. Vilka är då vi? Ulla-Britt kommer från Västergötland är förskolarare och har arbetat i Ecuador i tre olika omgångar sedan Felicia vår dotter föddes i Skåne och har bott i Ecuador i två olika omgångar. Hon är tvåspråkig sedan hon var liten. Och jag, Leslie, är ecuadorian och har bott och arbetat som pastor i Sverige och Ecuador i olika omgångar sedan Att bo och arbeta i två olika länder har berikat våra liv och bl.a. gett oss ett bredare perspektiv på Guds rike. Under åren har många frågat mig vilka skillnaderna är mellan Sverige och Ecuador på olika områden men särskilt vad det gäller församlingslivet. Jag brukar berätta om skillnaderna men också om de stora likheterna. Vi har samma Gud, samma Bibel fast på olika språk, samma missionsuppdrag och trots att vi människor har olika levnadsvillkor, så behöver vi Jesus i våra liv oavsett om vi är medvetna om det eller inte. Han sa: Jag är vägen och sanningen och livet Joh. 14:6. Vi behöver Jesus och Hans kärlek för att vårt liv ska fyllas med innehåll och mening. Vi är glada och tacksamma att få komma till Missionskyrkan i Smålandsstenar och vi ber och hoppas på Guds ledning i det som väntar framöver. Vi önskar er Guds rika välsignelse och vi ses snart! /Leslie Ron 1.

3 Info från Styrelsen Hej på Er alla och välkommen till Equmeniakyrkan! Gemensam Framtids kyrkokonferens 2013 beslutade att namnet på vår kyrka ska vara Equmeniakyrkan. Här i Smålandsstenar fortsätter vi dock att heta Missionskyrkan. Namnet Missionskyrkan är väl inarbetat och välkänt i samhället. Ung Psalm på Tre Björkar I år har vi nya psalmböcker på Tre Björkar. Musikrådet har köpt in 70 st Ung Psalm som vi kommer att använda hela sommarsäsongen. Eftersom det är många nya psalmer att lära kommer vi i sommar att dubblera så att vi också har tillgång till Sånger och Psalmer. Vi börjar sjunga ur Ung Psalm redan på söndagsskolfesten. Till Er som är gudstjänstledare: Tänk på att välja sånger ur Ung Psalm. Det finns sångförslag i Sändaren för de olika söndagarna. Där ingår också förslag ur Ung Psalm. Välkommen familjen Ron! Vi vill också hälsa Leslie och hela familjen Ron välkommen till Smålandsstenar. På församlingsmötet den 28 april beslutade vi att from den 1 september anställa Leslie Ron som pastor och församlingsföreståndare. Vi är väldigt glada och tacksamma över detta. Församlingen kommer att få träffa dem för första gången på Tre Björkar söndagen den 30/6 kl 10.00, då Leslie predikar. 30 Juni kl 10 Fler nyheter på Tre Björkar Säsongen på Tre Björkar har börjat. Det känns roligt att åter flytta upp och samlas till sommarens gudstjänster, cafékvällar och övriga aktiviteter på Tre Björkar. Lekplatsen välkomnar alla barn. Den nya rutschkanan är på plats och en ny trappa i slänten är färdig. Ett stort tack till Er som jobbat med detta! 2.

4 Missionsrådet Församlingens missionär Familjen Gunnarsson, Samuel och Emma och lilla Sigrid, har nu varit i Ecuador i drygt ett år. De har uppgifter både i sin församling i Jipijapa och centralt med den Evangeliska Förbundskyrkan Ecuador. De har fått ta en hel del ansvar i församlingen, både som ledare, engagemang i ungdomsgruppen och predikningar för Samuel. Ungdomar har kommit till tro och Emma skriver på deras blogg: En grabb sa när han vittnade i församlingen: Jag är bara 18 år men har upplevt så mycket svårigheter i mitt liv, mer än vad någon i min ålder borde. Han är inte ensam om det, tyvärr. Många här bär på mycket lidande, sår och sorg i väldigt tidig ålder. Samtidigt gläder de sig åt att flera har tagit steget och låtit döpa sig. Det var en högtid när 10 personer döptes i havet vid kuststaden Pedernales där det också finns en förbundskyrka. Emma arbetar också med kommunikation och med hemsidan för Förbundskyrkan. Hemsidan är under konstruktion men där finns redan en del information ( för dig som vill pröva på spanska). Hon är också med i styrelsen för en radiomission (FACE). Samuel sitter med i styrelsen för pastorsförbundet. Samuel har också helt nyligen blivit tillsatt som distriktsföreståndare då den tidigare ledaren helt oväntat måste lämna sitt uppdrag. Emma är gravid och barnet väntas i slutet av september. Hela familjen reser till huvudstaden Quito i början av september för att vara i närheten av ett större sjukhus. Sigrid, 3 år i augusti, går redan i förskolan. Hon är en framåt tjej och klarar det bra och talar spanska med rätt dialekt. T Tack att du tar med familjen Gunnarsson i dina förböner. Blogg: /Hans Ström Indien Angeläget böneämne: Delstaten Maharashtra genomgår den värsta torkan på 40 år. Omkring byar i 15 distrikt är svårt drabbade, stor brist på vatten. Människor och boskap lider nöd och behöver hjälp. Vår systerkyrka, HCC (Hindustani Covenent Church) som har sitt center i det här området gör bl a följande insatser: reparerar handpumpar, distribuerar vatten, ger sjukvård och medicin, förmedlar boskapsfoder. Läs mer på hemsidan: 3.

5 Lite blandat Bibelstudier HT 2013 Kvällsbibelskolan i Centrumkyrkan Gislaved fortsätter till hösten. Med start onsdag 4/9 och varannan onsdag kl Bibelstudierna handlar i år om Nya Testamentet. Medverkande: Leif Carlsson, Lars-Evert Jonsson och Göran Holmberg. Välkommen med din anmälan SENAST 25 AUGUSTI till Göran Holmberg, Södergatan 23, Anderstorp, Tel eller goran.holmberg@gemensamframtid.se Kostnaden är 300:-/ person och termin och sätts in på Gislaveds Frikyrkoförsamlings bankgiro Märk talongen med: Kvällsbibelskola HT 13 + ert namn och ort Cafékvällar Sommarens Cafekvällar på Tre Björkar startar den 12 Juni och pågår varje onsdag fram till den 7 Augusti. Från kl 18 är det våffel, korv och kaffeservering. Kl.19 börjar programmet. VARMT VÄLKOMNA!! 6-9 Juni Arbetshelg på Strandgården Vår församling har arbetshelg på Strandgården torsdag-söndag den 6-9 juni. Man behöver hjälp i kök och med städning samt en del bygg- och elarbeten. Det är bra om vi kan vara minst 6-8 personer varje dag. Vid frågor och anmälan kontakta Matts Svensson. Lars Lisa Andersson Vi vill slå ett extra slag för cafékvällen onsdagen den 26 juni med sång och musik av Smålandsstenarsonen Lars Lisa Andersson på Tre Björkar. Vi har sett honom i Minns du sången programmen. Hans saxofon och keyboard har hörts tillsammans med artister som Carola, Edin Ådahl, 26 Juni kl 19 Salt och Vox de Luxe. Lars Lisa skriver själv både text och musik till många av sina sånger. VARMT VÄLKOMNA! 4.

6 5. Almanackan Juni 02 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar. Martina Curenstam, Sång av Sofia Hellström, Missionsruta 04 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan 06-09/6 Arbetshelg på Strandgården 6-9 juni 06-09/6 Riksstämma Equmenia, Göteborg 6-9 juni 09 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Petter Edin, Sång: Josef Spång 11 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan 12 Onsd Våffel, korv och kaffeservering Start av Café-kvällarna på Tre Björkar, Unga musikanter 13 Torsd ANDAKT på Mariagården 14-23/6 Nyhemsveckan juni 16 Sönd GUDSTJÄNST MED NATTVARD på Tre Björkar, Roland Olsson, Sång: Amanda Hulebo 18 Tisd EKUMENISK BÖN i Pingstkyrkan 19 Onsd Våffel, korv och kaffeservering Café-kväll på Tre Björkar, Musik av Johan Odin m fl 21 Fred Midsommarfirande med dans på Tre Björkar, Medtag egen picknick-korg 23 Sönd GUDSTJÄNST i Hembygdsparken i Broaryd, tillsammans med Pingstkyrkan och Alliansförsamlingen i Burseryd/ Broaryd, Predikan: Magnus Nydén, Medtag fikakorg och något att sitta på 26 Onsd Våffel, korv och kaffeservering Café-kväll på Tre Björkar, Sång och musik med Lars Lisa Andersson 27 Torsd ANDAKT på Hagagården 30 Sönd Gemensam GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Leslie Ron predikar, Sång: Kicki Spång och Sayaka Oguni Juli 03 Onsd Café-kväll på Tre Björkar, Sång Josefin Lindahl 04 Torsd ANDAKT på Hagagården 04-07/7 Gullbrannafestivalen 4-7 juli 06-14/7 Hönökonferensen 6-14 Juli 07 Sönd Gemensam GUDSTJÄNST MED NATTVARD på Tre Björkar, Hans Ström, Sång: Jenny Henningsson forstsättning nästa sida

7 Juli fortsättning 10 Onsd Café-kväll på Tre Björkar, Sång och musik: LÖ:DA 11 Torsd ANDAKT på Mariagården 14 Sönd (OBS!) Ekumenisk FRILUFTSGUDSTJÄNST på Tre Björkar, Tim Alvéns minnesfond, Rune Bolmblad, Unnaryd, Sven Jarl 17 Onsd Café-kväll på Tre Björkar, Sång och musik: Peter Spiggen Johansson och Stefan Liljeqvist 21 Sönd Gemensam GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Petter Edin 24 Onsd Café-kväll på Tre Björkar, Tipspromenad 28 Sönd Gemensam GUDSTJÄNST på Tre Björkar, PerEric Sandström, Sång: Victor Haskel 31 Onsd Café-kväll på Tre Björkar, Tomas och Marie Halldin berättar om Kenya Augusti Med reservation för ev. ändringar. Aktuellt program hittar du på 01 Torsd ANDAKT på Hagagården 01-09/8 Riksscoutläger Equmenia 1-9 augusti 04 Sönd Gemensam GUDSTJÄNST MED NATTVARD på Tre Björkar 07 Onsd Våffel, korv och kaffeservering Café-kväll på Tre Björkar. Visgruppen från V-mo, m. Katarina Nydén 08 Torsd ANDAKT på Mariagården 11 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Sven-Olle Spång, predikan och sång 13 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 8 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Emma Färdeman, Sång: Magdalena O 20 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan 25 Sönd GUDSTJÄNST på Tre Björkar, Roland Ohlsson, (avtackning) 27 Tisd EKUMENISK BÖN i Missionskyrkan September 01 Sönd Gemensam GUDSTJÄNST i Pingstkyrkan, Göran Ljungberg, Uppstart och hälsning av nya konfirmander 03 Tisd EKUMENISK BÖN i Svenska Kyrkan 04 Onsd BIBELSKOLAN i Centrumkyrkan, Gislaved (Säsongsstart NT) 05 Torsd ANDAKT på Hagagården 08 Sönd VÄLKOMSTGUDSTJÄNST i Missionskyrkan, Leslie Ron, Sång: Magdalena Odén, Jenny Henningsson.m fl, Välkomstfest för vår nya pastorsfamilj 6.

8 Visioner och Inriktning Om visioner och inriktning 2013 Svenska Missionskyrkan och equmenia har och har alltid haft som mål att nå fler, en satsning som handlar om att fler människor i tro får lära känna Kristus och församlingen. Det är ett långsiktigt åtagande som bör genomsyra allt vad vi gör. Också för Paulus är växandet både viktigt och självklart. Han beskriver församlingarnas växt med bilder om åkern, bygget, kroppen och trädet: Jag planterade, Apollos vattnade, men Gud gav växten. Varken den som planterar eller den som vattnar betyder något, bara Gud, han som ger växten. Den som planterar och den som vattnar är ett, men var och en skall få sin lön efter sitt arbete. Vi är ju Guds medhjälpare, och ni är Guds åker, Guds bygge. ( 1 Kor 3:5 9) Styrelsen, ungdomsrådet och gudstjänstrådet har träffats gemensamt för att utvärdera verksamheten och sikta framåt. Vad är våra visioner och mål? Vad vill vi prioritera? Mål och handlingsplan: Efter gemensamma samtal beslutade styrelse och ungdomsråd att fastställa följande mål: Att bli en attraktiv och växande församling i tro och antal. Detta förverkligar vi genom: 1. bön och förbön 2. genom att öka engagemanget bland nuvarande medlemmar 3. ett utåtriktat arbete En öppen, tilltalande och angelägen kyrka En växande församling är öppen och relevant, evangelisk och utmanande. Den kan sin tradition, är ivrig i sin förnyelse och tar emot nya människor. Den ger också tid för stillhet, bön och vila. En församling som önskar tillväxt och förnyelse låter också förmedla: här kan det inte bli fel, bara annorlunda. Denna hållning innebär att kulturen styrs av medvetenheten om att den är till för människor här och nu. Hur ser samhället ut där vi finns? Vad är vår kallelse och våra utmaningar? Uttrycker vi oss så att folk förstår, använder vi resurserna rätt, skapar vi förtroende i vår omgivning? I församlingar som växer märks en uppenbar vilja till förnyelse från ord till handling. På dessa platser kommer mångas gåvor, styrkor och svagheter till användning. Uppgifterna delas av flera. 7.

9 En församling i rörelse präglas av en utåtriktad hållning. Jesus rörde sig bland människor, mötte deras behov och längtan. Så vill vi även att vår församling fungerar. Människor som mötte Jesus fick ett större perspektiv på livet och sig själva. Att ha en utåtriktad hållning handlar om att fokusera på uppdraget, ha tilltro och ett engagemang utanför sitt eget. Att vara människa handlar om att vara medmänniska. Att vara riktad mot något eller någon utanför sig själv. Den som ser andra, ser nya möjligheter! Inriktning 2013 Efter att ha diskuterat vilka områden som känns viktiga att prioritera för närvarande noterades (utan inbördes rangordning): 01. Att öka engagemanget i församling och SMU! Vi behöver prioritera vår tid och vårt egna engagemang. Du är viktig. Gud räknar med dig! 02. En välkomnande atmosfär. Vi bör återkommande jobba aktivt med detta. 03. Skapa omsorgsgrupper där alla medlemmar är med. Det är viktigt att vara sedd och efterfrågad i församlingen. Gruppens uppgift blir att ha omsorg om varandra och kyrkan. Vaktmästargruppen är en del av omsorgsgruppen. De som inte vill eller kan städa skall inte behöva städa, men ändå vara en del av omsorgsgruppen. 04. Konfirmation - Att få igång konfirmandarbetet igen efter årets uppehåll. 05. Arbeta vidare med läxhjälpen - kanske med hjälp av intresserade pensionärer? 06. Bibeläventyret, en ekumenisk satsning tillsammans med Pingstkyrkan och Svenskakyrkan som görs inom skolan av lokala församlingar i samarbete med Svenska Bibelsällskapet. Det är utformat enligt läroplanen och vill ge kunskap om och en upplevelse av Bibeln för barn. Detta gör man genom att erbjuda bibeläventyr i årskurs 4 och 5. Grundidén är att på ett pedagogiskt sätt lära ut kunskapen så att den fastnar. Till sin hjälp har man rapp, rörelser, drama, trolleri och mycket annat. Vi har nu erbjudit detta till skolorna i Smålandsstenar och Skeppshult och väntar på svar från dem. 07. Bredda och förankra de ekumeniska frågorna. Inbjuda till gemensamma samtal mellan styrelserna från Missionskyrkan, Pingstkyrkan samt Kyrkorådet. Styrelserna från de olika församlingarna har nu träffats på Tre Björkar där vi haft mycket goda samtal kring ekumenik för Smålandsstenar och nya samarbetsområden och tankar kring detta. Hur gör vi? längtan att vinna människor behövs...din förbön behövs medarbetare och medhjälpare behövs Gud kallar inte människor som är kvalificerade. Han kallar människor som är villiga, och så utrustar han dem. Du är viktig. Gud räknar med dig! Styrelsen och Ungdomsrådet genom Per och Ammi 8.

10 Ekonomi Församlingens ekonomi Vår församling har haft en god ekonomi, men tyvärr ser jag ett trendbrott i denna utveckling. Det hela började under vårt förra verksamhetsår (2011/12) då vi fick se ett negativt resultat på årsmötet. Innevarande år kommer det att vara ett litet plus på sista raden, men vi har ju haft en extremt låg kostnadsnivå av förklarliga skäl under året. Vårt offrande har minskat under de sista åren. Det är vårt vecko- och månadsoffer tillsammans med kyrkoavgiften, som är nedgående. Dessa är de ekonomiska hörnpelarna i församlingens ekonomi. I genomsnitt har församlingskollekten (veckooffer, månadsoffer, kyrkoavgift) varje månad varit 2010/ :- /månad 2011/ :-/månad 2012/13 (8 månader) :-/månad Församlingen har en genomsnittlig månadskostnad på ca :-. Detta medför att vi är väldigt beroende av andra typer av inkomster (testamentsmedel, minnesgåvor, försäljning m.m.), men dessa kommer inte löpande utan blir engångsintäkter och oregelbundna. Vi närmar oss nu semesterperioden och närvaron hemma blir då mindre. Autogirooffrandet fyller här en stor funktion för att inflödet av pengar till vår församling skall täcka de kostnader som också finns under semesterperioden. Vi är för närvarande 30 st som använder sig av detta sätt att offra och församlingen får in ca :- varje månad denna väg. /Håkan Larsson kassör Så här fungerar autogiro - Ett enda beslut Du bestämmer dig en gång för alla. - Enkelt med autogiro Dina pengar dras automatiskt varje månad. - Långsiktigt och ansvarsfullt. Autogirogivare bidrar långsiktigt. Det ekonomiska ansvaret känns lätt med autogiro pengarna används enligt din instruktion. - Du stöder den nya kyrkan. Genom att bli månadsgivare är du med och stöder Equmeniakyrkans satsningar internationellt, nationellt och lokalt. Du väljer i anmälan vad du vill stödja. Väljer du att stödja Smålandsstenars Missionsförsamling anger du vårt församlingsnummer Du beslutar själv hur länge ditt engagemang som månadsgivare ska vara. Vill du ändra eller avsluta ditt autogiro fyller du i blanketten och sätter ett kryss i ändringsrutan. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Inger Ågren på Equmeniakyrkan eller inger.agren@gemensamframtid.se eller församlingens kassör Håkan Larsson. 9.

11 Församlingsboken Avliden Ragnar Svensson, Solbacka, Avd.4, Storgatan 57M, Reftele. Avliden Begravningsgudstjänst hölls i Reftele kyrka Thorborg Thelin, Hemvägen 2B, Smålandsstenar. Avliden Begravningsgudstjänst hölls i Missionskyrkan den 5 april Adressändringar Marcus Holmberg, Karl Gustavsgatan 20A, Göteborg Estelle Hultman, Kalvia 5, Broaryd Linus Håkansson, Burserydsvägen 29, Smålandsstenar Bernt Odin, Hagagården, Torggatan 24, Smålandsstenar Petter och Maria Edin Burserydsvägen 27, Smålandsstenar Ny e-post Andreas Henningsson andreas.henningsson76@gmail.com Ulla-Britt Nordeborn ub.nordeborn@gmail.com Camilla Tarabocchia camilla.tarabocchia@gmail.com Nytt mobilnummer Manfred Hulebo Har du nya uppgifter att komplettera med vill vi att du omgående meddelar Östen Information om kopierade CD-skivor Vid inventering av material i kassa-skåpet hittades ett album med gamla inspelade kassettband bl.a: - från sista gudstjänsterna i den gamla missionskyrkan 24 september från invigningshelgen i den nya missionskyrkan 4 november från församlingens 100-års jubiléum 13 maj från gudstjänst vid avtäckning av minnessten för gamla missionshuset i Fållinge 20 oktober Vi beslöt då att låta kopiera dessa till CD-skivor. Om någon är intresserad av att låna hem och lyssna på någon eller några av dessa CD-skivor går det bra att kontakta mig så kan jag förmedla dessa. (Vid den beställda kopieringen har tyvärr inte kassettbanden hamnat i kronologisk ordning, varför CD-skivorna ej heller kommer i korrekt datumordning. Troligen har några kassettband använts flera gånger varför det förekommer oidentifierat material på några skivor.) /Östen Billvén, tel , mobil , e-post osten.billven@swipnet.se 10.

12 Pastor Pastor Roland Olsson från Anderstorp fungerar som backup under vakansperioden. Roland kommer att hjälpa till med själavårdande samtal och förrättningar som begravning, barnvälsignelse, dop, och vigsel. Roland nås på telefon eller Kyrkans Expedition Kyrkans expedition är stängd under vakansperioden. I avvaktan på ny pastor hänvisar vi till någon av våra två ordföranden Ammi Ekenvärn- Svedberg tel , e-post: kossorna@home.se eller Per Haskel tel , e-post: per.haskel@telia.com Det går också bra att kontakta församlingens vice Missionskyrkan föreståndare Hans Ström på tel Smålandsstenar 70, e-post: hanss@swissmail.org Tack Nathalie! Vi tackar Nathalie för sin period som ungdomsledare här i Smålandsstenar. SMU-ledarna hade sin avtackning och fest för Nathalie på Tre Björkar. Hon kommer att finnas kvar som ledare i SMU. Hon arbetar nu med ensamkommande flyktingbarn här i Smålandsstenar. Med optimism och glädje du berikat våra liv. Du är spontan och tydlig, med stort personligt driv. Du lärt dig att ha dörren, på glänt för tonårsgäster. Och kylskåpet berett, på - spontana fester. Du skyndar inte fortare än att den svagaste hinner med. Även om det innebär att kryckan din blir sned. I söndagsskolan odlats, gemenskap med de små, De äldre barnen klarat sig, med lite hjälp av dig ändå. Och scoutliv det är härligt, något du brinner för. Att sova i ett vindskydd Du tycker alla bör. I veckan också cellgrupp i många tjejers gäng. Nu Slash har blivit grejen för fredagskvällens häng. Du mästerligt regisserat draman som berört. I andakter och studier har vi dig också hört. Som ledare på konfan du varit en resurs. Och lett våra ungdomar framåt med fast och stadig kurs. Låt din personlighet blomma, du är unik - det finns ingen mer som du! Vi alla vill dig tacka - och hylla här och nu. Vi önskar du förblir, den du i grunden är, och gläds att du vill stanna kvar i Smålandsstenar, hos oss här. Stort tack från oss alla i Smålandsstenar Missionsförsamling och SMU Missionskyrkan Smålandsstenar Adress: Burserydsvägen 2 Box Smålandsstenar Tel E-post: exp@mkyrkan-smstenar.se Hemsida: Bankkonto församlingen: (Swedbank) Bankgiro församlingen: Församlingsnummer: 5773 Postgiro SMU:

Gå ut i hela världen. Församlingens missionärer i Ecuador Linus och Magdalena i Ecuador Amanda i Bolivia Alla vi andra i Smålandsstenar

Gå ut i hela världen. Församlingens missionärer i Ecuador Linus och Magdalena i Ecuador Amanda i Bolivia Alla vi andra i Smålandsstenar Pastorn har ordet VÅREN 2012 Gå ut i hela världen Församlingens missionärer i Ecuador Linus och Magdalena i Ecuador Amanda i Bolivia Alla vi andra i Smålandsstenar Alla årstider har sin tjusning. Ändå

Läs mer

Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! hösten 2012. Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek.

Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! hösten 2012. Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek. Tack Gunnar och hela familjen Palmgren! Tack Gunnar för din undervisning som burit oss så många år, både unga och äldre. Du har levandegjort Guds ord. Dina predikningar har varit aktuella och målats på

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011

Vårhälsning från pastorn. Snart kommer den Våren! KYRKNYTT VÅREN 2011 Vårhälsning från pastorn KYRKNYTT VÅREN 2011 Snart kommer den Våren! 4 mars och allt är fortfarande fruset och hårt. Gott om knotiga livlösa grenar är det. Några gamla fjolårslöv virvlar runt i de iskalla

Läs mer

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 KYRKAN Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 Det finns ett ord som återkommer i livet identitet. Vem är jag? Vem vill jag egentligen vara? De svaren förändras troligtvis genom åren. Senaste decennierna

Läs mer

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012

Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Hälsning från pastor Gunnar KYRKNYTT VINTERN 2011/2012 Advent- och Julfirande, men inte till varje pris! Det pågår en något märklig och svårbemött debatt i vårt samhälle just nu. Är det lämpligt att låta

Läs mer

Januari / Februari 2014

Januari / Februari 2014 Januari / Februari 2014 Foto: Gabriella Redstig Januari 2014 V Dat Dag Tid Samling 2 6 månd 18:00 Nattvardsgudstjänst. Erling Olmosse 7 tisd 19:00 Körövning - alla kyrkor tillsammans, församlingsgården

Läs mer

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se Tureholms kyrkan april-september 2014 En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. n 2 www.tureholmskyrkan.se Tre blir ett Text: Derek WALLES När jag för flera

Läs mer

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09

Anställdas ruta. KYRKNYTT dec -09 Anställdas ruta Pastor Gunnar Palmgren har ledig helg 19-20/12 (sent uttagen novemberledighet), 1-3/1 (decemberledigheten). Gunnar tar ut två semesterveckor 12-25/1 + ordinarie januariledighet 26-27/1,

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Ekbackskyrkans församling Ekbackskyrkan Parkvägen 17 643 30 Vingåker Bankgiro: 624-7027 Postgiro: 71 91 26-5 Org. nummer: 817606-0229 E-post: kontakt@ekbackskyrkan.se

Läs mer

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter.

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter. SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelieläsning är Joh 1:35-42, men i detta kapitel fokuserar vi på den första läsningen som handlar

Läs mer

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Hemvist för Falköpings Missionsförsamling Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Stina Lönnmyr, Nora Rydberg, Ellen Ahlrik, Karl Borgenhard och Joakim Svantesson.

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Skapad för att glädja Gud

Skapad för att glädja Gud Predikan Smyrnakyrkan 2015-02- 01 Skapad för att glädja Gud Predikan Smyrnakyrkan 2015-02- 01 Skapad för att glädja Gud För två veckor sen så inledde vi vår temaserie Ett meningsfullt liv med att Peter

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Equmeniakyrkan Varberg Post- och besöksadress: Håstens torg 432 30 Varberg Telefon 0340-10466 E-mail: info@hastenskyrkan.se Hemsida:

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Syrénhortensian i full blom Foto: J-E Alzén Aktuellt från missionsförsamlingarna i Lekeryd och Svarttorp SEPTEMBER - NOVEMBER 2011 Församlingsinformation

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig!

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig! 1 Tunadalskyrkan 13 08 11 Det är roten som bär Dig! Visst är det spännande att göra AHA-upplevelser ibland, för de kan ge både kraft och inspiration. Häromdagen gjorde jag en sådan upplevelse när jag upptäckte

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM?

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM? Konfirmation 2016 VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? Brukar du fundera kring kärleken, livet, Gud, döden, framtiden, sex, vänskap, sorg och glädje? Vill du prata om det med andra? Då kan konfirmation vara

Läs mer

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Jag har den stora förmånen att under vissa morgnar under dagens första timmar få titta på barnkanalen på tv med min äldsta dotter. Det

Läs mer

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP Programblad April - Juni 2016 Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! Vi rör oss i påsktid på väg mot pingsten. En tid av omvälvningar - för

Läs mer

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Samtal om dopet undviks numera ofta. Det verkar som om man har gett upp när det gäller att bli enig om vad Bibeln lär om dopet. Är verkligen Bibeln

Läs mer

Jag tror på Gud på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat.

Jag tror på Gud på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat. Jag tror på Gud på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat. C S Lewis MARS 2011 Pastorns spalt KÄRLEK ANSVAR KRAFT Han ger

Läs mer

April/Maj/Juni/Juli/Augusti

April/Maj/Juni/Juli/Augusti 2012 April/Maj/Juni/Juli/Augusti 1 SALEMKYRKAN V ÄXA I HABO JESUS KÄRLEK Och jag hörde liksom rösten från en stor skara och liksom rösten av stora vatten och rösten av stark åska: Halleluja! Herren, vår

Läs mer

rogramblad ! " ## ### " " $ # % $ NR 1 2015 FEBRUARI-APRIL

rogramblad !  ## ###   $ # % $ NR 1 2015 FEBRUARI-APRIL P Värmlandsnäs rogramblad Missionsförsamling NR 1 2015 FEBRUARI-APRIL! " ## ### " " $ # % $ 1 VÄRMLANDSNÄS MISSIONSFÖRSAMLING kyrkan Allévägen 5 661 93 Säffle Ansluten till Equmeniakyrkan Bankgiro 858-1118

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLADET. Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit. KALMAR ADVENTKYRKA JANUARI 2015

FÖRSAMLINGSBLADET. Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit. KALMAR ADVENTKYRKA JANUARI 2015 FÖRSAMLINGSBLADET KALMAR ADVENTKYRKA JANUARI 2015 Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit. 2 kor 5:17 2015 efter Kristus eller 5776 efter skapelsen

Läs mer

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani Björksäterkyrkan december 2015 - februari 2016 Människor med djup är vår tids brist. Det finns ett överflöd av intelligenta och begåvade människor i vår tid. Men djupa människor kan vi kanske räkna på

Läs mer

Det bästa jag gjort! Tim meier

Det bästa jag gjort! Tim meier Tim meier Det bästa jag gjort! jacqueline glastra Välkommen till Konfirmation 2012! tro, hopp och kärlek. Konfirmationstiden är ett äventyr. Du får chansen att lära känna nya människor, slappna av i en

Läs mer

Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING. Vigselgudstjänst. i Grytnäs församling

Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING. Vigselgudstjänst. i Grytnäs församling Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING Vigselgudstjänst i Grytnäs församling Några ord på vägen Vi gläds mer er i era vigselplaner och vi tycker det är särskilt roligt att ni planerar att gifta er i Grytnäs

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församling är ett enförsamlingspastorat som ej ingår i samfällighet. I församlingen finns fyra prästbefattningar: en kyrkoherde och tre komministrar.

Läs mer

Kalender. Juli/Augusti 2010 SALEMKYRKAN. Pastorn Hörna. ect. Programblad. Bli berörd. Gifta: Programblad. Kontaktinformation. Sommar konferensen

Kalender. Juli/Augusti 2010 SALEMKYRKAN. Pastorn Hörna. ect. Programblad. Bli berörd. Gifta: Programblad. Kontaktinformation. Sommar konferensen SALEMKYRKAN V ÄXA I HABO J E S U S KÄRLEK Programblad Kontaktinformation Pastorn Hörna Bli berörd församlingshelg Gifta: Josef och Linnea Sommar konferensen Kalender ect. 1 Programblad Juli/Augusti 2010

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

VINGÅRDSARBETARNAS LÖN

VINGÅRDSARBETARNAS LÖN VINGÅRDSARBETARNAS LÖN 25:E SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG A) (21 SEPTEMBER 2014) Tidsram: 20-25 minuter. Matt 20:1-16 Vingårdsarbetarnas lön Med himmelriket är det som när en jordägare vid dagens början

Läs mer

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00 TRO & LIV Utifrån en inledning, som bygger på boken Tro & Liv, samtalar vi om några centrala teman i kristen tro och vad de betyder i våra liv. Vi träffas tisdagar jämn vecka kl 19-21. Ingen föranmälan

Läs mer

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan MARS - JUNI 2015 Fo St Kroppen En kropp fungerar för att cellerna har olika uppgifter och för att de troget gör sitt jobb. Hjärtat pumpar blod, lungorna syresätter blodet och levern renar blodet från slaggprodukter

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15 1 Tunadalskyrkan 13 09 01 Jag har en dröm Amos 9:11-15 I dagarna är det femtio år sedan Martin Luther King jr höll sitt berömda tal i Washington, där han sade I have a dream, Jag har en dröm, och som blev

Läs mer

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM?

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? Pingstkyrkan i Södertälje presenterar: Kan man vara kristen? - en predikoserie om grunderna i kristen tro VI TÄNKTE UTFORSKA LIVETS MENING TA CHANSEN GRUNDKURS

Läs mer

V Dat Dag Tid Samling 2 Sönd 18:00 Missionen i centrum 9 Sönd 11:00 Gudstjänst Noas ark 16 Sönd 11:00 Gudstjänst Abraham & Isak

V Dat Dag Tid Samling 2 Sönd 18:00 Missionen i centrum 9 Sönd 11:00 Gudstjänst Noas ark 16 Sönd 11:00 Gudstjänst Abraham & Isak Mars /April 2014 Mars 2014 V Dat Dag Tid Samling 9 2 Sönd 18:00 Missionen i centrum missionsrådet och Conny Nilsson Nattvard 10 4 tisd 10:00 Dagledigträff 5 onsd 06-09 Morgonbön 6 torsd (6-9/3 Vinterläger

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

Allianskyrkan Skärstad

Allianskyrkan Skärstad Allianskyrkan Skärstad vinterprogram december 2015 februari 2016 God Jul & Gott Nytt År M fin er in ns f he på o ms vår ida Kraften i ett leende Jag har precis kommit hem från en vecka i Aten, Grekland,

Läs mer

EN PRÖVANDE FÖRSAMLINGSINSTRUKTION FÖR FRÖSÅKERS FÖRSAMLING

EN PRÖVANDE FÖRSAMLINGSINSTRUKTION FÖR FRÖSÅKERS FÖRSAMLING EN PRÖVANDE FÖRSAMLINGSINSTRUKTION FÖR FRÖSÅKERS FÖRSAMLING Texten utgår från Verksamhetsbeskrivningar år 2014 samt Visioner och mål i Frösåkers församling 2015. Jämförelse har gjorts med Församlingsinstruktionen

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Renovera med Guds ord

Renovera med Guds ord Renovera med Guds ord Nehemja kap.7-8 Av: Johannes Djerf Efter några söndagars paus så har vi åter igen kommit tillbaka till Nehemja bok. Där nu alla stenar sitter på sin plats runt muren, den sista dörren

Läs mer

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM en del av Programblad 8 mars - 9 juni 2015 NU ÄR DET OFFENSIVEN......som gäller. Det finns inga alternativ. När jag på 70-talet var pastor här i Hässleholm innebar

Läs mer

Januari - Frebruari 2015

Januari - Frebruari 2015 Januari - Frebruari 2015 Herre, till himlen sträcker sig din nåd, din trofasthet ända till skyarna. Din rättfärdighet är som väldiga berg, din rättvisa som det djupaste hav. Herre, du hjälper både människor

Läs mer

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation & Retreater andlig vägledning vandringar bön & meditation Vägar till stillhet våren 2013 Att låta stillheten få vara en del av våra liv I en tid där tempot ofta är högt, kraven stora och intrycken flödar

Läs mer

Församlings. april maj 2012. bladet. Nässjö Allians- och Baptistförsamling. www.tabbe.org www.nassjoallians.nu

Församlings. april maj 2012. bladet. Nässjö Allians- och Baptistförsamling. www.tabbe.org www.nassjoallians.nu Församlings bladet april maj 2012 Nässjö Allians- och Baptistförsamling www.tabbe.org www.nassjoallians.nu Nässjö Allians- och Baptistförsamling Pastor Anders Meyer tel: 0380-37 08 28, 076-94 222 70 e-post:

Läs mer

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius I Kära bröder och systrar i Kristus! Genom hela Bibeln möter vi den: splittringen inom Guds folk, splittringen som skapar strid

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

PROGRAM. 1 mars - 24 april 2016. www.wesleykyrkan.se

PROGRAM. 1 mars - 24 april 2016. www.wesleykyrkan.se PROGRAM 1 mars - 24 april 2016 www.wesleykyrkan.se GUDSTJÄNSTER OCH SAMLINGAR Tisdag 1 mars 18:30 Temakväll. Vardagstro i ord och ton Kvällens gäster: Anna och Stefan Blom. Torsdag 3 mars 12:00 Wesleybröderna,

Läs mer

Du är alltid välkommen till Centrumkyrkan i Mora!

Du är alltid välkommen till Centrumkyrkan i Mora! Du är alltid välkommen till Centrumkyrkan i Mora! Några ord från Pastorn Berätta inte för Gud vad Han inte kan göra! Det går aldrig! Jag arbetade ett tag tillsammans med en man som nästan varje dag la

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

För dig som funderar på att. testamentera. till Svenska Missionskyrkan

För dig som funderar på att. testamentera. till Svenska Missionskyrkan För dig som funderar på att testamentera till Svenska Missionskyrkan Tack för din omsorg om Svenska Missionskyrkan! Svenska Missionskyrkan arbetar på en mängd olika sätt genom sina församlingar och i samarbete

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

Aktuellt från Habo Missionsförsamling och equmenia Habo.

Aktuellt från Habo Missionsförsamling och equmenia Habo. Nr 2/2015 April-Maj E n blomma växer upp vid vägens kant. Hon känner en doft som verkar bekant. Den lilla blomman fylls med glädje och sång, och hon känner det är säkert någonting på gång. Jag tror att

Läs mer

Tro en vardagsförmiddag- 10:27

Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167 14 Bromma 2 INNEHÅLL Ett litet förtydligande... 4 Att använda materialet...

Läs mer

Församlingsbrev. Hösten 2009

Församlingsbrev. Hösten 2009 Sankt Mikaels katolska församling Församlingsbrev Hösten 2009 Sankt Mikaels katolska församling Ny kyrkoherde Kära församling! Det är er nye kyrkoherde som skriver denna hälsning, och det är väl på sin

Läs mer

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad.

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. Predikotext: Joh 1:1-14 Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. PS 127:2 Jesu födelse omges av mycket

Läs mer

Juli / Augusti 2013. Ditt ord är mitt hjärtas lyckta och ljuset på min stig. Foto: John Redstig

Juli / Augusti 2013. Ditt ord är mitt hjärtas lyckta och ljuset på min stig. Foto: John Redstig Juli / Augusti 2013 Ditt ord är mitt hjärtas lyckta och ljuset på min stig Foto: John Redstig Juli 2013 V Dat Dag Tid Samling 27 1 månd LAPPIS i Husbondliden (till 7/7) 2 tisd 18:00 Sång vid Kvarn 28 9

Läs mer

Online reträtt Vägledning vecka 26

Online reträtt Vägledning vecka 26 Online reträtt Vägledning vecka 26 Jesus helar sina lärjungars blindhet Vägledning: "Jag vill se" Vi kommer till den punkt i Jesu liv, där hans eget val blir klart. Han kommer att gå till Jerusalem. Han

Läs mer

B. Välsignelse inför skolstarten

B. Välsignelse inför skolstarten B. Välsignelse inför skolstarten De barn som skall börja skolan kan välsignas på våren strax före skolstarten på hösten. Välsignelsehandlingen leds av en präst en annan församlingsanställd. Välsignelsen

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Kyrknytt Juni - Augusti 2016

Kyrknytt Juni - Augusti 2016 Kyrknytt Juni - Augusti 2016 Pastorns funderingar Jesus sade: Guds rike är som när en man sår säd i jorden. Han sover och stiger upp, natt blir dag och säden växer och skjuter i höjden, han vet inte hur.

Läs mer

Skriv upp i kalendern...

Skriv upp i kalendern... En INBJUDAN till Missionskyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 23 juni 14 september 2014 Skriv upp i kalendern... Möteshelger i Ljungs missionskyrka 7-9 november talare oscar marklund 14-16 november

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker.

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker. Dopet i vatten Inledning Det är viktigt att läsa Bibeln och lära sig vad Gud vill säga till sitt folk. Jag tror på att noggrant studera Skriften så att man vet exakt vad Gud har för oss. Han säger att

Läs mer

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR församlingsbl ade t ma j -Juni 2010 2 fö r sa m lingsb l ade t m a j -j u n i 2010 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Stefan Beimark - Ansv.utg...016-702 22 Therese Ehrlin - Redaktör...016-42

Läs mer

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan?

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan? Predikan Rönnekyrkan 26 januari 2014: Årshögtid Tema: Vad är en församling? Introduktion: Vad är en församling? Många här har levt med en församling i många år, i stort sett hela livet. Några har varit

Läs mer

Att vara internationellt ombud

Att vara internationellt ombud Att vara internationellt ombud Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla

Läs mer

En given ordning. En traktat om Kyrkans ämbete

En given ordning. En traktat om Kyrkans ämbete En given ordning En traktat om Kyrkans ämbete en utvecklingen har ju gått vidare. Paulus skrev brev M för 2000 år sedan! utbrast min granne när vi talade om Bibeln. Jag förstod hur han tänkte. Utvecklingen

Läs mer

Programblad Februari - april 2016. Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Programblad Februari - april 2016. Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Programblad Februari - april 2016 Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Några ord från Pastorn Bibeln är vår främsta källa till kunskap om Guds vilja för våra liv. Enligt Paulus (2Tim 3:16) är Bibeln Gudsandad

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

På gång i Centrumkyrkan Februari-Juni 2016

På gång i Centrumkyrkan Februari-Juni 2016 - Vi vill hjälpa människor hitta fram - På gång i Centrumkyrkan Februari-Juni 2016 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag uppehåller

Läs mer

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf Herren behöver dem Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att fråga om någon vet vilken produkt som denna logga tillhör? (bild). Karlsson Klister, det som är känt för att kunna laga allt. Det lagade mina

Läs mer

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek 1 2 2 vad tror du på? våga prova gud och kyrkan! Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmandundervisningen

Läs mer

www.salemkyrkanhabo.se

www.salemkyrkanhabo.se www.salemkyrkanhabo.se Programblad Kontaktinformation Pastorn Hörna Nytt websidan Kvällsandakt Hemma Rörlig Lördag Mammor i Kontakt guds-rike.nu Kalender Unizon 2010 ect. 1 SALEMKYRKAN V ÄXA I HABO J E

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Har du förstått Min Gud, har jag funnit min Glädje Min Gud, han har gett oss av sin Fröjd Av nåden så måste jag medge, att har man Jesus

Läs mer

EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos 3:13

EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos 3:13 År 2012 Jag vill lära känna Kristus och kraften från hans uppståndelse., fil 3:9 EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos

Läs mer

30 aug - 12 sep. Introduktion

30 aug - 12 sep. Introduktion Läsplan aug-nov 2015 Varsågod! Här får du tre olika verktyg för att arbeta med frågan om livets mening hösten 2015: 1. Läs: Leva med mål och mening Det första verktyget är boken Leva med mål och mening.

Läs mer

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen till vår förskola! Vi står inför en ny spännande höst med nya och gamla barn, delvis ny personal, en ny ledningsorganisation (from jan-2013), påbörja

Läs mer

för sam lings nytt Bibel ordet Vetlanda alliansförsamling program I detta nummer, bl a: sommaren Nr: 36 Från ungdomsledarens penna Notiser

för sam lings nytt Bibel ordet Vetlanda alliansförsamling program I detta nummer, bl a: sommaren Nr: 36 Från ungdomsledarens penna Notiser för sam lings nytt Vetlanda alliansförsamling Nr: 36 program I detta nummer, bl a: Från ungdomsledarens penna Notiser Från pastorns penna Program för sommaren 2014 Ekonomi Annons om familjeträff mm. sommaren

Läs mer

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare)

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) Änkans gåva Han satte sig mitt för tempelkistan och såg

Läs mer

Att fortsätta formas

Att fortsätta formas Att fortsätta formas Av: Johannes Djerf Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdags eftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i gamla testamentet.

Läs mer

Din första kärlek. Värnamo 2006-01-08. Kort inledning och bakgrund

Din första kärlek. Värnamo 2006-01-08. Kort inledning och bakgrund Din första kärlek Kort inledning och bakgrund Värnamo 2006-01-08 I början av Uppenbarelseboken, kap 2-3, hittar vi sju brev från Jesus Kristus, förmedlade genom Johannes till sju församlingar i Mindre

Läs mer

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2.

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. Under mitt liv, har Gud gett mig två visioner att hjälpa människor.

Läs mer

Debember 2015 - Februari 2016

Debember 2015 - Februari 2016 Kyrknytt Debember 2015 - Februari 2016 Pastorns funderingar Julens budskap handlar om hopp Se, jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel. 7:14 Jesaja Vad är det

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida KONFIRMAND 2011/2012 Startsida Nyfiken på livet? Konfirmand 2011-2012 i Björkekärrs, Härlanda, S:t Pauli och Örgryte församlingar Jag? Världen? Gud? Livet är fullt av frågor! Kyrkan? Jesus? Döden? Meningen

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig PROGRAMBLAD mars, april, maj 2015 Equmeniakyrkan Pastor Brita Blomdahl 0513-10154, mobil 0738-168461

Läs mer