På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September"

Transkript

1 September KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRENINGSMÖTE OM KULTURVECKAN 2014 Måndag 1 september hörsalen, Vänersborgs bibliotek Det sista föreningsmötet inför Kulturveckan kommer att äga rum måndagen den 1 september kl i hörsalen, Vänersborgs bibliotek. Anmäl dig till klara.blomdahl@vanersborg.se. FÖRENINGSBIDRAG, KULTURSTIPENDIUM & KULTURPRIS Sista ansökningsdag är måndag 1 september Detta gäller grundbidrag för kulturföreningar och bygdegårdar i Vänersborgs kommun. Blanketten finns på kommunens hemsida. På samma ställe finns blanketter för dig som vill ansökan om kommunens Kulturstipendium eller nominera någon till Kulturpriset. Stipendium och pris delas ut i samband med kommunfullmäktiges decembermöte. Allmänheten är välkommen att närvara vid utdelningarna. DANSBUSS TILL VARA KONSERTHUS Tisdag 30 september vid Musikens Hus, Vänerparken ON/VOLT är en föreställning om kroppen, ljuset och ljudets energi med det danska danskompaniet Recoil och koreograf Tina Tarpgaard. De bjuder på en tät, intensiv dansupplevelse som drivs av basens dunkande, kontrasten mellan ljus och mörker och kollisionen mellan dansarnas kroppar. Åk med gratis i dansbussen som avgår 75 min innan föreställningen börjar! Biljett till föreställningen och plats i bussen bokas på tel OBS! Bokningen måste göras senast 1 vecka innan föreställningsdag. DANSPOOLEN UTÖKAR Danspoolen har anställt ytterligare en pedagog och utökar sitt samarbete med Musikskolan Vänersborg. Under hösten startas nya grupper och helt nytt är att det nu blir möjligt att dansa i Brålanda! Den nya pedagogen heter Ronja Niklasson och är utbildad vid Umeå Universitet. NORDKROKEN NOMINERAD TILL GEOLOGISKT ARV 2014 Nu har du chansen att se till att Nordkroken blir utsett till Geologiskt arv 2014! Detta Vänersborgs smultronställe har blivit nominerat tillsammans med nio andra platser i Sverige och fram till den 14 september kan man rösta på Du som vill upptäcka Nordkroken och andra platser i kommunen kan från och med nu ta hjälp av den nya kartan Aktiv fritid i Vänersborgs kommun. I den finns uppgifter om såväl idrottsanläggningar som kulturinstitutioner. Kartan finns att hämta på bland annat Turistbyrån, Biblioteket och Arenan.

2 VÄNERSBORGS BIBLIOTEK BOKTIPS MED ELVAKAFFE Onsdag 17 september kl Vi pratar böcker och fikar. KNATTEBIO I HÖRSALEN Lördag 13 september kl Lördag 27 september kl Filmklubben Kikaren visar knattbio för de minsta (2-4 år). MELODIKRYSSET Lördagar kl Kom hit, så löser vi Melodikrysset tillsammans! Fika 15 kr. SPRÅKCAFÉ Måndagar kl För dig som vill träffa nya människor och träna på att tala svenska Alla är välkomna! Ingen föranmälan krävs. Vi bjuder på fika. Frågor: ring eller maila hannah.gard@vanersborg.se Arr: Vänersborgs bibliotek och Studiefrämjandet Norra Älvsborg VÄNERSBORGS KONSTHALL KATARINA FORNELL OCH BENGT MÖRCK Utställningen pågår till 20/9 Bengt och Katarina är far och dotter. Båda har jobbat med måleriet och färgen som grund i en kraftfull bildvärld. Finns där ytterligare något släktskap i deras bilder är en fråga man frestas att ställa sig. Katarina berättar om sina bilder att: I mina motiv utgår jag ofta från naturen, och under arbetets gång försöker jag ta till vara på vad som händer med bilden och lita på min intuition. Bengt Mörck gick bort i våras 84 år gammal. KREATIVA EUROPA MÖTESPLATS KULTUR Fredag 12 september kl på Dalslands Center, Håverud Kultur i Väst bjuder in konst- och kulturutövare till Mötesplats Kultur i Dalsland. Dagen handlar om EU-stöd och nätverk inom EU. Elin Rosenström från Kulturrådet finns på plats för att berätta och svara på frågor om ansökningar till Kreativa Europa, EU:s nya program för kultur. Anmäl dig senast 1 september på kulturivast.se, fliken Kalendarium/Anmälan. Dagen är avgiftsfri.

3 På gång i VÄNERSBORGS MUSEUM PÅ ANDRA SIDAN CUNENE - JAKTEN EFTER SVENSKARNA I 1800-TALETS ANGOLA Invigning lördag 13 september kl Under 1880-talet öppnade Axel Eriksson, handelsman och zoolog från Vänersborg, en handelsväg från norra Namibia genom södra Angola. I augusti 2013 genomförde Vänersborgs museum i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien en historisk expedition i Erikssons fotspår. Genom ett rikt bildmaterial samt historiska föremål och brevsamlingar får vi i denna utställning följa expeditionen. Utställningen invigs av Lena Sundh, Sveriges ambassadör i Angola, och presenteras av expeditionens deltagare professor Karl Grandin, historikern Christer Blomstrand och museichef Peter Johansson. KAMMARMUSIKKONSERT MED VÄNERSBORGS MUSIKUTBILDNINGAR Måndag 15 september kl Vänersborg har en stolt musiktradition som museet värnar genom återkommande kammarmusikkonserter som framförs av elever från Vänersborgs musikutbildningar. BOERNA HJÄLTARNA SOM BLEV SKURKAR Söndagen 28 september kl Föredrag av fil. dr. Gundel Söderholm och fil. dr. Jan-Gunnar Rosenblad. När boerkriget rasade i Sydafrika kring sekelskiftet 1900 demonstrerade folkmassor i Europa till stöd för de sydafrikanska boernas kamp mot kolonialmakten Storbritannien. Någon generation senare var bilden en annan. Boer blev synonymt apartheid och stämplades som skurkar. Samarrangemang med Studiefrämjandet. KUNGAJAKTMUSEET ÄLGENS BERG s n e g r Dagar Be 6-7 sept Välkommen till Ekopark Halle-Hunneberg! Bergagården Vi firar höstens ankomst! Lördag 6 september Kl Aktiviteter - Fri entré till Kungajaktmuseet Älgens Berg w Tjärbränning w Upptäck Bergens mossor w Kolbullar BERGENS DAGAR Lördag 6 september & söndag 7 september kl Fri entré hela helgen! Gå på svamputställning, ät kolbullar i storkåtan, lär dig att bränna tjära, gör kolkritor, gå på tipspromenad och köp höstinspirerade produkter. För barnen blir det ponnyridning, kottegolf, svamptovning, hinderbana m.m. Skogsäventyr för de äventyrslystna. Bergaprinsen är på plats. Vänersborgs Folkdansgille uppträder kl & på lördagen. Restaurang Spiskupan har en viltinspirerad meny.

4 VÄNERSBORGS MUSIKFÖRENING FOLKETS HUS SECOND LINE JAZZBAND Torsdag 18 september kl i Festsalen, Folkets Hus Second Line jazzband bildades 1989, då de flesta medlemmarna var tonåringar. Fyra av bandets originalmedlemmar är fortfarande kvar. Ganska snabbt har Second Line etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband, som har en förmåga att växla stil, repertoar och musikaliska riktningar under en konsert. De har producerat tretton CD och snart en DVD. Samarrangemang med Studiefrämjandet. BIG BAND MEETING Fredag 26 - lördag 27 september i Folkets Hus I samarbete med Vänersborgs kommun och Vara Konserthus bjuder Vänersborgs Musikförening på en unik fest för ungdoms-, amatör- och proffsband, men framför allt för alla som älskar storband. Välkomna till Big Band Meeting i dagarna två! Publiken röstar fram festivalens stafettvinnare! Arr: Vänersborgs Musikförening i samarbete med Vänersborgs kommun och Vara Konserthus CHRISTIAN SVARFVAR & HENRIK MÅWE Söndag 28 september kl i Festalen, Folkets Hus Inte en utan två världsstjärnor på scenen! Christian Svarfvar debuterade redan som 12-åring som solist med Örebro Symfoniorkester. Christian är idag en av de allra främsta och mest efterfrågade svenska violinisterna och har gett konserter i de mest prestigefyllda konserthusen runt om i världen. Han ackompanjeras av Henrik Måwe, ansedd som en av Sveriges främsta unga pianister, som haft konserter i bland annat Europa, USA och Sydafrika. De presenterar ett program med musik av Mozart, Brahms och Grieg. Samarrangemang med Studiefrämjandet. I MUMINDALEN Söndag 21 september kl på Vänersborgs Teater Vintern har äntligen släppt taget om Mumindalen. Men var är Mumintrollet? I år är det 100 år sedan Tove Jansson föddes, vilket firas på många håll i världen. Denna föreställning blir en musikalisk biljett in i Mumintrollets värld genom Erna Tauros kända Muminmusik. Familjeföreställning lämplig för barn i åldern 4-9 år. Längd ca 45 min.

5 På gång i ABF HUR STÖRD ÄR DU? Torsdag den 11 september kl på Blå Scenen, Folkets Hus Vår moderna teknik - är den stressande eller utvecklande? Vad kan vi göra för att uppleva ett inre lugn när vi ständigt utsätts för intryck, information och kunskap om allt och alla och alltid förväntas vara nåbara? Är smartphone-beroende vår nästa folksjukdom? Eller hjälper dagens teknik oss att utvecklas som människor? Johanna Kagerup, certifierad coach inom personlig utveckling och hälsa, ger tips på hur vi kan möta de nya kraven och sätta egna gränser. Arr: ABF & Folkets Hus. MATLUST NATURLIG, GOD MAT FÖR HÄLSA, ENERGI OCH LIVSLUST Torsdag 25 september kl på Blå Scenen, Folkets Hus Lina Lanestrand föreläser om matlust och hälsa. Vad skapar matlust och hur kan mat bidra till ökad hälsa och balans i livet? Du får konkreta tips och råd om vilken mat som passar just dig och hur du gör för att navigera i dietdjungeln och i livsmedelsbutiken. Arr: ABF & Folkets Hus FOLKUNIVERSITETET RÄTT KOST FÖR IDEALVIKT OCH HÄLSA Måndag 29 september kl Blå Scenen, Folkets Hus Göran Petersson, biträdande professor i kemisk miljövetenskap vid Chalmers tekniska högskola, föreläser om hur man bäst kan förebygga och minska problem med övervikt och diabetes. Fri entré. Arr: Folkuniversitetet & Folkets Hus. STUDIEFRÄMJANDET ARKITEKTONISKA PÄRLOR I VÄNERSBORG Måndag 15 september kl Stadsvandring med Per Hedquist. Samling vid Residenset. VAD ÄR SOCIALA MEDIER? Måndag 22 september kl i bibliotekets hörsal Hannes Knutsson reder ut begrepp som Facebook, Twitter och Instagram. Samarrangemang med Vänersborgs bibliotek. FÖRELÄSNING OM NORSKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN Måndag 29 september kl i bibliotekets hörsal Gudrun Rydberg föreläser om Norska motståndsrörelsen i Dalsland Samarrangemang med Vänersborgs bibliotek.

6 SVENSKA KYRKAN GALLERI 3 YTTRE OCH INRE RESOR LÖRDAGSMUSIK Lördag 13 september kl i Vänersborgs kyrka Conny Wassén spelar orgel. Lördag 27 september kl i Vänersborgs kyrka I livets villervalla med vokalensemblen Media Vita. Musik av Benny Andersson, Real Group med flera. GRAFIK FRÅN BOLAGET VARDAGSBILDER Vernissage lördag 13 september kl Den konstgrafiska studion i Mölndal bildades 1974 och i denna utställning möter vi en känsla från just 70-talet. Möt tio spännande grafiska konstnärskap i en sprudlande utställning som pågår till 28 september. Adress: Edsgatan 5. Öppet: onsdag & torsdag 15 18, lördag 11-14, söndag I LJUS SKAPAD AV JORD KOMMEN Vernissage lördag 13 sept. kl hos Gunnel Emia Eriksdotter Sång-musik-lyrik lördag kl Öppet även söndag 14 sept. kl Drottninggatan 6, torget ner mot kanalen i Vänersborg. Massor av nya skapelser (och små meditationsbefrämjare) har sett dagens ljus i olika material. Detta var tänkt att visas under konstrundan Älvkultur, men tidigareläggs på grund av sjukdom. Varmt välkomna! ÄLVKULTUR NÄSTA NYHETSBREV KONSTRUNDAN ÄLVKULTUR Lördag 20 september & söndag 21 september Besök konstnärer & konsthantverkare i deras ateljeér och verkstäder i dagarna två. Samtliga deltagande ateljéer och verkstäder är öppna kl båda dagarna. Har du ett kulturevenemang till nästa nyhetsbrev? Skicka bild och text till klara.blomdahl@vanersborg.se senast den 22/9. Vill du inte ha fler nyhetsbrev? Skicka ett mejl till samma adress.

Kulturveckan. Kulturens Vänersborg. På gång i. September

Kulturveckan. Kulturens Vänersborg. På gång i. September September Vänersborgs konsthall På ont och gott pågår till 14/9. Medeltida kyrkomåleri och hjälteserier möts i denna spännande utställning där seriebilderna är teckande av Vänersborgsbördige Henrik Jonsson.

Läs mer

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får KULTUR I ALE AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får Bild från ifocus Sweden AB UTOMHUSBIO Tisdag 16 aug kl 21.30 Star Wars The force awakens Ta med dig snacks, filt, picknickstol,

Läs mer

Välkomna till planeringsmöte

Välkomna till planeringsmöte Välkomna till planeringsmöte Presentationsrunda Malin Haglund, malin.haglund@vanersborg.se Medlinn Zikollaj, medlinn.zikollaj@vanersborg.se Marie-Louise Olers, marie-louise.olers@vanersborg.se Kulturveckorna

Läs mer

På gång i Kulturens Vänersborg Januari

På gång i Kulturens Vänersborg Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR DANSPROJEKT MED GÖTEBORGSOPERAN Eleverna i Dansprofilen på Vänerparkens skola har tillsammans med Monica Milocco från GöteborgsOperan och Linn Widenberg Johansson från

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni Juni KULTUR & FRITID INFORMERAR SOMMARSCEN Evenemang hela sommaren! Vänersborgs kommun har en stolt tradition av utomhusevenemang som fyller gator, torg och stränder under sommarmånaderna. Ett viktigt

Läs mer

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017 KULTUR & FRITID INFORMERAR GLAD SOMMAR ÖNSKAR VI OCH SOMMARJOBBARNA! I detta nyhetsbrev har vi ingen Kultur- och fritidprofil. Istället slår vi ett slag för alla de fantastiska ungdomar som är ute på stan

Läs mer

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november.

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november. November Måndag 4 november kl. 19.00 Tisdag 5 november kl. 19.00 Vänersborgs Museum Kammarmusikkonsert med Vänersborgs musikutbildningar Onsdag 6 november kl. 11.00 Digidel - datahjälp med Hannes Knutsson.

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom UNGA KONSTNÄRER En konstutställning av och med barn och unga från vårens konstkurser

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen 2015 i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Marknad. Hammarstrands. Fredag den 15 juli kl.10.00-16.00. Lions Hammarstrand Serverar KAMS fredagen den 15/7 COOP parkeringen. Välkomna!

Marknad. Hammarstrands. Fredag den 15 juli kl.10.00-16.00. Lions Hammarstrand Serverar KAMS fredagen den 15/7 COOP parkeringen. Välkomna! Fugelsta Marknad Vid Fugelsta Bygdegård, lördagen den 6 augusti. kl. 11-15. Tombola, älgkalvslotteri, knallar, kams, fika, hamburgare, m.m "Knallar" sökes, anmälan till tel nr. 070-327 99 36 alt. 070-793

Läs mer

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5.

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN EVA THORS RUDVALL Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5 Till kommer människor för att låna. Här jobbar Lisa som är. Hon kan hjälpa dig att hitta

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Nu börjar ett nytt spännande år! Efter ett fantastiskt 2014 går vi med stor tillförsikt in i ett nytt verksamhetsår med ny nämnd och förvaltning.

Läs mer

KULTUR FÖR BARN & UNGA

KULTUR FÖR BARN & UNGA KULTUR FÖR BARN & UNGA VÅREN 2017 Kultur för barn och unga på biblioteken våren 2017 Märsta bibliotek Boktipsa på Youtube! Vi behöver DIN hjälp! Biblioteket ska äntligen starta upp en egen Youtube-kanal,

Läs mer

K U L T U R H Ö S T E N

K U L T U R H Ö S T E N K U L T U R H Ö S T E N 2018 Kulturhändelser hösten 2018 i Svalövs kommun Decemberupplagan D E C E M B E R 3 november-9 december U T S TÄ L L N I N G - T O M M Y LENNARTSSON Konstnären Tommy Lennartsson

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM Kulturvecka i Kungariket PROGRAM 30 september -6 oktober 2019 Kulturveckan 2019 Upplev konst, hantverk, film, historia, föredrag musik, utställningar och mycket mer. Allt från Kungsörs duktiga föreningar

Läs mer

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED Sommarboken Sommarläsning Kick-off! Kalas SAGOSKOJ! Pysselverkstad Bibliotekspoesi Vår katastrofala bokklubb Bio på bibblan Astronomi - en resa bland stjärnor och planeter

Läs mer

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Fokus Föräldrar 2015 Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Sundbybergs stad satsar på föräldrar! Nu är det återigen dags för årets föräldravecka.

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni Vad händer i Färgelanda? Juni Tipspromenader Stigens If Varje söndag t.o.m. 8/6. Start kl.11.00-12.00 vid fabriken. Korvgrillning. Startavgift 20 kr. Torps Byalag och Valbo-Ryrs sockenförening Torsdag

Läs mer

Arrangörer. Fråga mer:

Arrangörer. Fråga mer: 18 april 24 april 2016 Arrangörer ABF Barkhyttans byalag Entré Ungdom Folkets Hus Föreningen Nya Vävstugan Hofors Bibliotek Hofors Finska Förening Hofors Hembygdsförening Hofors kommun Hofors Konstintresse

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek Sjöbo bibliotek Höstprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli.

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. Måndag 23 Juli Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. MÅNDAG 23 JULI (PÅGÅR T.O.M. 26 JULI)KRISTALLSALEN, RÅDHUSET MARSTRAND, MARSTRAND

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

SYNTOLKAT UTBUD AV TEATER, KONST OCH KULTURARV I VÄSTMANLAND

SYNTOLKAT UTBUD AV TEATER, KONST OCH KULTURARV I VÄSTMANLAND SYNTOLKAT UTBUD AV TEATER, KONST OCH KULTURARV I VÄSTMANLAND Hösten 2019 SNABBÖVERSIKT Hösten 2019 Datum Ort Genre Titel 28 augusti Stadsvandring Syntolkad kulturhistorisk vandring i centrala 11 september

Läs mer

I en hamnstad på 1500-talet

I en hamnstad på 1500-talet I en hamnstad på 1500-talet Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet berättas hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta. I

Läs mer

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST!

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST! Dans och pyssel Sagoläsning Höstlovsdisco #sumpanlov PSST! I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Kulturveckan 2014 23 okt - 2 nov i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Välkommen till Kulturveckan 2014 i Vänersborg! Nu är den här igen! För andra gången går Vänersborgs kommun

Läs mer

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Nr 114, oktober 2013 Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Assyriska föreningen i Södertälje inbjuder alla till invigningen av nya Assyriska Kulturhuset. Invigningen firas med ett fullspäckat

Läs mer

Kulturvecka. Program. i kungariket

Kulturvecka. Program. i kungariket Program Medverkande BENGT CRONEBY Måndag-söndag BILMUSEUM Lördag, söndag CENTRUMKYRKAN Lördag FRIMÄRKSKLUBBEN Tisdag, onsdag, fredag, lördag HEMBYGDSFÖRENINGEN Tisdag, onsdag, torsdag KOLLEKTIVET KUNGSÖR

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015.

KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015. KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015. Festivalen KROPPSFUNKTION handlar om språk, koreografi och rörelse, där olika funktioner och variationer tar plats. Festivalen vill ställa

Läs mer

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr medborgarskolan Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr Västafrikansk dans Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 800 kr Fredagskväll med dans Fredag 7/

Läs mer

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Program November december 2014 November Lördag 1 november kl. 18.00 Opera-Live från Metropolitan, New York Carmen Bizet Biljettpris:

Läs mer

Sportlov 14-18 februari 2011

Sportlov 14-18 februari 2011 Sportlov 14-18 februari 2011 www.mariestad.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Allmänhetens åkning 3 Spela badminton 3 Ungdomskulturhuset Elvärket 4 SportlovsLan på Elvärket 5 Sportlovskul på

Läs mer

Foto: Mattias Lindbäck

Foto: Mattias Lindbäck Foto: Mattias Lindbäck PROGRAM HÖSTEN 2015 KONTAKTINFORMATION ÖREBRO LÄNS MUSEUM Besöksadress: Engelbrektsgatan 3 Telefon: 019-602 87 00 Webb: www.olm.se E-post: info@olm.se FRI ENTRÉ @lansmuseum @orebrolansmuseum

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

26 sept 4 okt. Webb- och e-postadresser samt logotyper i pdfen är länkade. Klicka på aktuell länk för att aktivera den.

26 sept 4 okt. Webb- och e-postadresser samt logotyper i pdfen är länkade. Klicka på aktuell länk för att aktivera den. 26 sept 4 okt Webb- och e-postadresser samt logotyper i pdfen är länkade. Klicka på aktuell länk för att aktivera den. EKOPASSET Erbjudande under Ekomarknaden; Ta med Ekopasset till någon av alla butiker

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG December

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG December December KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Året lider mot sitt slut och jag kan konstatera att Kultur & Fritids första år med egen nämnd och förvaltning har varit händelserikt, roligt

Läs mer

KUNGSBACKA KONSTHALL PROGRAM APRIL - JUNI 2018

KUNGSBACKA KONSTHALL PROGRAM APRIL - JUNI 2018 KUNGSBACKA KONSTHALL PROGRAM APRIL - JUNI 2018 27.4-2.6 2018 JONAS ROOTH URNATUR Jonas Rooth skapar en växtvärld av glas som sjuder av färg och form. I naturobjekten används glasets förmåga att fånga växtens

Läs mer

Kommunbladet september 2014

Kommunbladet september 2014 Kommunbladet september 2014 Valet 2014 Söndag den 14 september är det val till riksdag, kommun och landsting. När du röstar ska du ta med röstkort och ID-handling, till exempel körkort eller pass. Om du

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening Välkommen till bibliotekets program hösten 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. September Måndag 2 september kl. 17.00-20.00 Torsdag

Läs mer

Program för barnen på Tranemo bibliotek Hösten 2019

Program för barnen på Tranemo bibliotek Hösten 2019 Program för barnen på Tranemo bibliotek Hösten 2019 Åkerivägen 2, 514 33 Tranemo 0325-57 64 00 www.tranemo.se bibliotek@tranemo.se Välkommen till barnens aktiviteter på Tranemo bibliotek Babycafé - Sång

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 föreläsningar för vuxna Tisdagen den 24 september kl 18.30 Kärlek, svek och längtan tre unga kvinnoliv kring förra sekelskiftet Marianne Söderberg Marianne Söderberg

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LANDSARKIVET I GÖTEBORG

VÄLKOMMEN TILL LANDSARKIVET I GÖTEBORG VÄLKOMMEN TILL LANDSARKIVET I GÖTEBORG HÖSTPROGRAM 2018 ÄSNINGAR TORSDAGSFÖRELÄSNINGAR TORSDAGSFÖRELÄSNINGAR TORSDAGSFÖRELÄSNIN 11 oktober, kl 18.30 19.15 1968 När allt började 1960-talets radikala strömningar

Läs mer

Teckenspråkets dag maj 2018

Teckenspråkets dag maj 2018 Teckenspråksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 www.goteborg.se/teckenspraksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015 Stadsbiblioteket PROGRAM Hösten 2015 ةيبرعلاب تاياكح Sagor på arabiska Välkomna till en mysig sagostund på Mariestads Stadsbibliotek! Tid: Lördagar hela hösten kl.11.00-11.45 Magasinsvisningar Vill du

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

Människor emellan. 5 9 november. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Välkommen till

Människor emellan. 5 9 november. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Välkommen till Människor emellan en vecka om kärlek 5 9 november Välkommen till Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Måndag 5 november Tisdag 6 november Entrén Invigning. Veckans konferencier Christina

Läs mer

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek Vårprogram 2016 Tel: 0416-271 60/61 E-post: biblioteket@sjobo.se Gamla Torg 10. 275 80 Sjöbo Måndag 10-19 Tisdag 10-18 Onsdag 12-18 Torsdag 10-19 Fredag 10-18 Blentarps bibliotek Måndag 10-12, 13-16 Tisdag

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM BIBLIOTEKETS CAFÉER KORSORDSCAFÉ Måndagar 14 00-16 00 STICKCAFÉ Onsdagar 14 00-17 00 DIGITALA FÖRSTA HJÄLPEN Fredagar 9 30-10 30 För dig som är nybörjare

Läs mer

Sommarlov 15 juni 15 augusti AKTIVITETER

Sommarlov 15 juni 15 augusti AKTIVITETER Sommarlov 15 juni 15 augusti AKTIVITETER 2017 Vecka Dag Aktivitet Plats Sida 24 14/6 Bowling Sporthallen 4 14/6 Skolavslutningsfest Lilla Kvarn 4 15/6 Öppen simskola Sångens badplats 4 16/6 Öppen simskola

Läs mer

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program Sjöbo bibliotek Våren 2013 Program Sjöbo bibliotek Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här hi ar du också ljudböcker, e böcker, film, tv spel, dningar och dskri er för både barn

Läs mer

Start V.34 Mötesplats Råby

Start V.34 Mötesplats Råby Augusti 2018 Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Start V.34 Mötesplats Råby Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås

Läs mer

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Gratis aktiviteter och arrangemang för alla barn och ungdomar 6-15 år under sommarlovet i Tingsryds kommun. Sommarlovsprogram 2018 Kultur- och fritidsutskottet och arrangerade

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat BIBLIOTEKET BJUDER TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING och mycket annat 24 SEPT (lör) kl. 18:30-20:00 Poesicafé (Laholms kulturnatt) Stadsbiblioteket.Ta tillfället i akt och läs upp dina

Läs mer

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. falun.se/bibliotek Program våren 2016 Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteket i vår! Kontakt och frågor: Falu stadsbibliotek

Läs mer

Program för psykiatriska veckan 15-19 november 2010 En vecka om psykisk hälsa Fri entré till alla arrangemang

Program för psykiatriska veckan 15-19 november 2010 En vecka om psykisk hälsa Fri entré till alla arrangemang Program för psykiatriska veckan 15-19 november 2010 En vecka om psykisk hälsa Fri entré till alla arrangemang Måndag 15 november Biblioteket Stinsen, Margaretagatan 19, Söderköping Öppet måndag-torsdag

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Evenemang Kulturumteatern

Evenemang Kulturumteatern Våren 2019 Evenemang Kulturumteatern F.D. MELLO 2019 För personer med funktionsnedsättning i Sigtuna Kommun Onsdag 20/2 kl 18.00-20.00 Köp biljett: https://www.nortic.se/dagny/event/19534 Kvällens sponsorer

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider!

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! PROGRAM VÅREN 2019 VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! Från och med 1 januari 2019 har Flygvapenmuseum kvällsöppet på torsdagar. JANUARI-MAJ Måndagar stängt Tisdag-söndag 11:00-17:00 Torsdag kvällsöppet

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti Juli & augusti KULTUR & FRITID INFORMERAR SOMMARSCEN Fortfarande många evenemang kvar! Under juli och augusti svämmar det över med utomhusevenemang på gator, torg och stränder i Vänersborg. Samtliga kvarvarande

Läs mer

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan.

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan. VECKOBLAD v. 7 2013 Till elever Veckans ordspråk: Det är när man upptäcker musiken som många unga hjärtan också lär sig älska. Richard Strauss Hej! En vecka med massor av nationella prov har tagit sitt

Läs mer

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) 2017 Då var det dags igen Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Ståtliga svampar Onsdagen den 20 september kl. 12.00 Med ord och bild presenterar Botkyrka Teaterförening

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov våren 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 12 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Kultur 2014 i Nordmalings kommun - sammanställning

Kultur 2014 i Nordmalings kommun - sammanställning Kultur 2014 i Nordmalings kommun - sammanställning Kulturhuvudstadsåret 2014 delas in enligt samernas åtta årstider: (December-Mars); vinter (Mars-April); (April-Maj); Försommar (Juni); Sommar (Juni-Juli);

Läs mer

Kulturprogram. Sommar 2008

Kulturprogram. Sommar 2008 Kulturprogram Sommar 2008 Musik på bruket Söndagen den 1 juni står Hällekis Musikkår åter som värd för den traditionella musikfestivalen Musik på bruket. I år är det 20:e gången som publiken bjuds på musik

Läs mer

27 mil naturupplevelser för både nya och vana vandrare.

27 mil naturupplevelser för både nya och vana vandrare. Upptäck Gästrikeleden! 27 mil naturupplevelser för både nya och vana vandrare. Gästrikeleden fyller 40 år! Gästrikeleden 40 år! (1975-2015) 25-31 Maj Gästrikeleden fyller 40 år! Gästrikeleden bjuder på

Läs mer

Fritidsbladet Falu kommun Januari 2019

Fritidsbladet Falu kommun Januari 2019 Fritidsbladet Falu kommun Januari 2019 Måndagar Bowling Bowlingen fortsätter på vårterminen. Är du intresserad av att vara med? Startar: Slutar: Tid: Pris: Bowlinghallen på Myntgatan 43 A Måndag 7 januari

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se Bibliotekets vårprogram 2014 BARN OCH UNGA BARN OCH Foto: Frida Edlund (omslag), Love Lannér (Petras Prick), Martin Skoog (Diktatorn). Barnteater Diktatorn Barnteater Petras Prick www.karlskoga.se Illustration:

Läs mer

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill att du ska känna när du kommer in genom dörrarna. Den

Läs mer

Träffpunkt Karl-Johan

Träffpunkt Karl-Johan Månadsblad oktober 2019 Träffpunkt Karl-Johan En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

Mitt i livet, öppen mot. framtiden

Mitt i livet, öppen mot. framtiden Välkommen till Kyrkveckan och mötesplatserna Folkets Hus Galaxen och Stora Tuna kyrka. Kyrkveckan är en del av Svenska kyrkan i Borlänges arbete med att vara en kyrka mitt i livet, öppen mot framtiden.

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

BARNKULTUR vår 2016 1

BARNKULTUR vår 2016 1 BARNKULTUR vår 2016 1 lördag 23 januari 10.00-16.00 Mulle Meck i Käppuddsg. 3a 10-årsjubileum och nyinvigning med Mulle Meck Mulle Meck firar att vi har funnits i de nuvarande lokalerna i 10 år. Vi har

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN 11 20 mars 2011 Fredag 11 mars Invigning! Plats: Stadshuset Tid: 12-14 Årets kulturfestival inleds av clownen Fiffi, särskolekören och zumbadans! Vernissage

Läs mer

Studera på distans. boka en tid innan ditt besök. Du bokar tid på telefon: 090-785 91 16. Personer som blir akut sjuka får alltid hjälp först.

Studera på distans. boka en tid innan ditt besök. Du bokar tid på telefon: 090-785 91 16. Personer som blir akut sjuka får alltid hjälp först. Kommunbladet april år 2014, information från Norsjö kommun. Kommunens överförmyndar-nämnd har anställt en ny handläggare som heter Helén Ask. De som arbetar på överförmyndar-nämnden ska se till att de

Läs mer

Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst

Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst Vecka 11, 10/3-15/3 Vollsjö har öppet onsdag 17-21 och fredag 18-22 Lövestad har öppet tisdag 17-21 och torsdag 17-21

Läs mer