Volleybollklubben Westan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Volleybollklubben Westan"

Transkript

1 Välkommen till Volleybollklubben Westan säsongen

2 Verksamhetsidé Barn och ungdomsverksamhetens huvudsyften är att: 1. Ha kul 2. Lära sig volleyboll och få ett livslångt idrottsintresse 3. Gemenskap och laganda få ökat självförtroende och nya kompisar Volleybollklubben Westan är en förening som det är kul att engagera sig i, både som förälder, barn/ungdom och ledare. Ju fler vi är som engagerar oss desto roligare blir det. Vi har alltid öppna dörrar för nya spelare och ledare under hela säsongen i alla våra grupper. Vi erbjuder en positiv, kamratlig och trygg social miljö där spelare och ledare utvecklas och också är delaktiga i utformningen av verksamheten. Vår verksamhet genomsyras av glädje och gemenskap där alla ska vara trygga och känna sig respekterade och inkluderade. Verksamheten bedrivs i enlighet med Idrotten vill och barnkonventionen. Alla idrott ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv. Det betyder att verksamheten utgår från barnets eget uttalade intressen och behov. Där leken och lusten att röra på sig sätts i första rummet. En verksamhet som innehåller allsidig träning och uppmuntrar till deltagande i flera idrotter. Barnen och ungdomarna lär sig att ta hänsyn till kamrater och ledare, att samarbeta samt lära sig vikten av rent spel. Med rent spel menas att vi håller oss inom ramarna för överenskommelser och har en god etik och moral, såväl på som vid sidan av volleybollplanen. Alla barn är välkomna hos oss och vi är därför måna om att de kostnader som finns som exempelvis medlemsavgift ska vara så låga som möjligt. När vi åker på läger eller resor ser vi alltid till att kostnaderna hålls nere så mycket som möjligt. Kort om volleyboll Volleyboll är en snabb, explosiv och kraftfull idrott fylld av spänningsmoment och avgörande ögonblick. Det är en av världens mest utbredda sporter men inte så stor i Sverige. De senaste åren har dock en stor ökning skett efter att den anpassade formen för barn kidsvolley infördes. Kidsvolley har blivit en succé, inte bara i vår förening utan runt om i hela landet. I volleybollens spelformer för barn och ungdom spelar alla lika mycket på matcherna då det inte finns några avbytare. Kort om Volleybollklubben Westan Föreningen bildades i 1967 och är den enda volleybollklubben i Kungsbacka kommun. Vi har barn och ungdomsverksamhet från 4 år och uppåt. På seniornivå har vi herroch damlag som spelar divisionsspel. Vi har i dagsläget strax över 150 medlemmar.

3 Registrering för nya medlemmar Alla som tränar hos oss ska registrera sig via hemsidan. Det gäller även om man bara provarpå. Vi behöver uppgifterna för att kunna registrera närvaron. Aktivitetsstödet som föreningen får in är vår viktigaste inkomstkälla, tillsammans med fikaförsäljning på turneringar och medlemsavgifter. Vår ambition är att detta ska räcka som inkomst så att vi ska kunna hålla låga medlemsavgifter och att medlemmarna inte ska behöva sälja kalendrar, lotter eller liknande. Registreringen innebär också att man får ta del av epostutskick med viktig och aktuell information. Om ni som redan varit med tidigare har fått eller skulle få nya kontaktuppgifter så är det viktigt att ni uppdaterar uppgifterna själva genom att göra en ny registrering. Fototillstånd VK Westan publicerar bilder från verksamheten på vår officiella hemsida och facebook. Det händer även att vi är med i reportage i tidningar, tv och radio. Vid registreringen anger du om du/ditt barn får vara med på bild eller inte och om namnet får publiceras. Bilderna på hemsidan och facebook publiceras alltid utan namn. Medlemsavgift Alla aktiva medlemmar ska betala medlems och träningsavgift. Avgifterna betalas per säsong och inte kalenderår. Som ny får du prova på två gånger innan du bestämmer dig för om du vill bli medlem. I träningsavgiften ingår även licensavgift vilket innebär: Rätten att spela seriespel och turneringar, Volleybollförbundets licensförsäkring och prenumeration på tidningen Volleyboll. Kidsvolley Kidsvolley Teenvolley Ungdomslag Stödmedlem Medlemsavgift Träningsavgift* /termin 400 kr/år 300 kr/år** 700 kr/år Totalt/år 300 kr 500 kr 400 kr 800 kr * Nya medlemmar som startar efter nyår betalar halv träningsavgift * *Teenvolleys träningsavgift subventioneras med bidrag från Erikshjälpen Medlemmar från 10 år betalar en högre avgift eftersom vi då tränar två gånger i veckan och deltar vid fler sammandrag än kidsverksamheten gör. Betalningen sker via faktura som kommer på epost. Betala avgiften så snart som möjligt. Observera att licens löses först när avgiften är betald. Innan dess är man varken försäkrad eller har rätten att delta på tävling.

4 Utrustning Volleyboll är en enkel och billig sport att utöva. Det enda du behöver på en volleybollträning är: Inomhusskor Shorts och tshirt Knäskydd (rekommenderas) Vattenflaska Omklädningsrum Koden till Kaparehallen och Rydets Idrottshall är 5898* Koden till Fjärås Fritidscenter är 9787* Då det är stora åldersskillnader på våra barn så byter barnen om själva i omklädningsrummen i Kaparehallen, flickor för sig och pojkar för sig. Det finns ett särskilt familjeomklädningsrum med tanke på våra yngre barn, använd det om du som förälder vill vara med i omklädningsrummet. Klubbshop I föreningens egen klubbshop som finns på hemsidan kan man köpa Westan overall, väska m.m. Värdegrundsarbete Värdefullt Vi arbetar ständigt med värdegrundsfrågor i våra barn och ungdomsgrupper. Vår värdegrund har tagits fram och utvecklas tillsammans med föreningens spelare, ledare och styrelse. Det är oerhört viktigt att vi håller dessa frågor levande och vår värdegrund finns med i allt vi gör och hur vi gör det. Glädje och gemenskap Alla får vara med Vi är schyssta kompisar Alla ska känna sig delaktiga och får vara med att påverka så att föreningens verksamhet utvecklas Gemensamma riktlinjer och förhållningssätt för ledare Stödjande föräldrar som ser sina barn och ungdomar som vinnare i livet genom att de är aktiva i sin idrott Vi samarbetar med SISU Idrottsutbildarna kring satsningen Värdefullt och har träffar kontinuerligt i de olika träningsgrupperna, ledar och föräldraträffar med olika teman.

5 Individanpassad träning För oss i VK Westan är det väldigt viktigt att se varje barn och möta dem där de är. Vi har som grundregel att barnen och ungdomarna ska tillhöra en träningsgrupp i sin egen åldersklass, men eftersom vi bedriver individanpassad träning finns det en viss flexibilitet i detta. Syftet med individanpassning är att man ska lyckas oftare än misslyckas, men samtidigt utmanas på sin egen nivå så att barnen och ungdomarna känner att de utvecklas och lär sig nya saker genom lagom utmaning, både som individ men också som grupp. Alla lär sig olika fort det tar vi hänsyn till. Volleyboll är en lagsport och att kunna samarbeta och stärka varandra är en av grundpelarna i spelet. Upp till 14 års ålder är man fyra spelare på plan och är vi fler i laget när vi spelar match eller vid matchspel på träning roterar man in den femte (och sjätte om vi är sex spelare i laget) spelaren vid servebyte. Det betyder att vi inte gör några spelarbyten. Vid turneringar delar vi in så att barnen får spela med olika lagkamrater. Detta av flera olika anledningar: för att försöka möta barnens olika behov för du lär av att spela med olika spelare för att vi alla ingår i samma träningsgrupp även om vi spelar i olika lag vid turneringar Juniortränare och Unga ledare Juniortränare och Unga ledare är äldre barn och ungdomar som spelat volleyboll några år och som är med och tränar de yngre barnen. Juniortränaren/Unga ledaren är en viktig förebild och inspiration för de yngre. De kan dela med sig av sina kunskaper genom att delta och visa. Tack vare våra juniortränare och våra unga ledare kan vi anpassa träningarna ännu mer och möta barnen där de är. Juniortränarna och de unga ledarna fokuserar på barnen under träningarna, är med vid planering av träningar och coachar på turneringar, men har inget administrativt ansvar och ingen föräldrakontakt. Juniortränare och unga ledare har möjlighet att gå samma ledarutbildning som vuxna ledare. Möjligheten att få vara ledare i unga år är inte bara positivt för de spelare som har en juniortränare eller ung ledare utan är också mycket utvecklande för individen. Ledstjärnor Spelare Kom i god tid till träningen och var ombytt på utsatt träningstid Ät en frukt eller macka innan och efter träningen/match. Kroppen mår bättre och vi orkar mer om vi äter. VK Westan har förbud för energidrycker för barn och ungdomar vid träning, match och läger Meddela alltid din tränare vid frånvaro När vi spelar volleyboll ska håret vara uppsatt och smycken ska tas av Spelare som visar sjukdomssymtom ska varken träna eller spela match. Skolarbete går alltid före volleyboll

6 Vi uppmuntrar att äldre barn och ungdomar duschar tillsammans efter träning och match. Detta för att god hygien är viktigt samt att det ökar sammanhållningen och klubbkänslan. I volleyboll dömer spelarna själva med stöd av ledare. Vi kritiserar eller ifrågasätter aldrig domare eller motståndare. Vi fokuserar på det som händer på vår egen planhalva. Hejar på egna laget, har kul och gör vårt bästa. Efter avslutad match tackar vi motståndare och domare Vi uppmuntrar till deltagande i andra idrotter Ledstjärnor Föräldrar Vi ser gärna att föräldrarna hjälper till, är med och påverkar samt utvecklar vår verksamhet. Föreningen bygger på ideella insatser och vi försöker därför vara många engagerade vuxna som hjälps åt i varje träningsgrupp. Det finns mycket som ni föräldrar kan bidra med både på träning och match och även administrativa uppgifter. Vid turneringar behöver vi er föräldrar till att skjutsa barnen och även ibland att vara coacher för lagen. Vid turneringarna som arrangeras på hemmaplan behövs alltid hjälp med fik och annat. Se till att ditt barn håller tider kommer och hämtas i rätt tid. Fråga gärna om träningen/matchen varit spännande och rolig och inte bara om resultat och mål. Både spelare och ledare uppskattar engagerade föräldrar. Heja och beröm gärna spelarna och laget, och gärna även motståndarna då de gör något bra. Anmäl barnen till turneringar och respektera senaste datum för anmälan. Visa intresse för ditt barns aktiviteter och delta vid föräldramöten. När föreningen har någon aktivitet, så delta gärna med hela familjen. Ta del av den information som kommer från föreningen via epost och hemsidan, Stöd gärna vår verksamhet genom att bli stödmedlem (onor). Gå gärna en utbildning i kidsvolley eller volleyboll det är kul både för er och också för barnen om ni kan reglerna och även spela tillsammans! Ledstjärnor Ledare I alla lägen är du ett gott föredöme för spelarna som ledare är du även medmänniska och vägvisare och en av de viktigare vuxna personerna i spelarens liv Gå de utbildningar föreningen förespråkar Var alltid förberedd till träning och match Skapa vikänsla Var positiv och förtroendeingivande Ställ upp på olika arrangemang som föreningen anordnar Tacka ledarna i andra laget och framför allt domarna efter spelad match

7 Spelformer i VK Westans barn och ungdomsverksamhet Vi har anpassade spelformer för barn i olika åldrar. Kidsvolley för de yngsta 4 5 åringar Kidsvolley för de yngsta som vill vara med i en fartfylld aktivitet med mycket rörelse och lekar. Vi kastar och fångar bollar, springer hinderbana, har koordinationsövningar, leker med ballonger och har roligt tillsammans. Träningar: Vi tränar en gång i veckan. 10 gånger/termin Kidsvolley för 6 7 åringar Kidsvolley är en enklare variant på volleyboll som spelas på en mindre plan och lågt nät. Vi fokuserar på full fart och att ha roligt tillsammans på träningarna. Kamratskap, samarbete och bollträning är viktiga delar. Spelet har samma ingredienser som volleyboll, men är så enkelt att alla barn klarar det. Det finns fyra levels, stegvis introduceras nya slag när man går vidare till nästa level. Det är viktigt att man lyckas oftare än misslyckas och det kan ta olika tid för olika barn. Pojkar och flickor tränar och spelar matcher tillsammans. Eftersom det inte finns avbytare spelar alla barn lika mycket. Träningar: Vi tränar en gång i veckan Turneringar: Vi anordnar en turnering per termin där vi bjuder in andra föreningar. Vi deltar också på turneringar som ordnas av andra klubbar. I januari har vi dagläger tillsammans med fler av föreningens grupper. Kidsvolley/Volleyboll för 89 åringar Vi fortsätter med kidsvolley och övergår successivt till 4mannavolleyboll. För att få ett bra flyt i spelet tillåts att bollen studsar en gång per sida. Ett volleybollslag ska alltid göras över nät (inga kast över nätet längre). Bollen måste alltid passas tre gånger inom laget innan den slås över. Detta för att få in rätt tänk i volleyboll där det är försvar, pass och anfall som är spelets upplägg. Pojkar och flickor tränar och spelar matcher tillsammans. I och med att man roterar i spelet spelar alla lika mycket. Träningar: Vi tränar en gång i veckan Turneringar och läger: Vi anordnar en turnering per termin där vi bjuder in andra föreningar. Vi deltar också på turneringar hos andra klubbar. I januari har vi läger med övernattning tillsammans med fler grupper i föreningen. I maj månad åker vi en helg på Mikasa Challenge i Örebro årets höjdpunkt. Vi spelar mot lag från hela Sverige, går på disco, kollar på uppvisningsmatcher och annat skoj!

8 U13, U15 Volleyboll för 1013 åringar Vi spelar 4mannavolleyboll på fullstor volleybollplan och för att få ett bra flyt i spelet tillåts att bollen studsar en gång per sida. Alla beröringar ska göras med ett volleybollslag och det är tillåtet att slå över bollen på första/andra slaget även om vi i VK Westan strävar efter att alltid spela bollen tre gånger inom laget. Detta för att få in rätt tänk i volleyboll där det är försvar, pass och anfall som är spelets upplägg. Vi börjar successivt dela upp pojkar och flickor i olika lag. I och med att man roterar i spelet spelar alla lika mycket. Träningar: Vi tränar två gånger i veckan Turneringar och läger: Ungefär en gång i månaden spelar vi sammandrag. I januari har vi läger med övernattning tillsammans med fler grupper i föreningen. I maj månad åker vi en helg på Mikasa Challenge i Örebro årets höjdpunkt. Vi spelar mot lag från hela Sverige, går på disco, kollar på uppvisningsmatcher och annat skoj! U17, U19 Volleyboll för 1417åringar Från 14 år (åttonde klass) spelas klassisk 6manna volleyboll utan särskilda regler förutom att näthöjden är lägre. Träningar: Vi tränar två gånger i veckan Turneringar och läger: Ungefär en gång i månaden spelar vi sammandrag. Se hemsidan för olika aktiviteter för respektive grupp. Anpassad volleyboll Teenvolley Anpassad volleyboll är riktad till barn och ungdomar med olika funktionshinder. Vi spelar enkel volleyboll som kidsvolley eller 4mannavolleyboll som lätt kan anpassas till varje spelares förmåga. Målet är att blanda en enkel social miljö med fysisk aktivitet. Vi arbetar förberedande, försöker skapa rutiner och anpassar efter behov. Vi arbetar efter Bo Heilskovs matriel med bl.a. låg affektivt bemötande. Vi kan erbjuda ritprat och teckenspråk. Just nu har vi en grupp i Anpassad volleyboll, Teenvolley som riktar sig till ungdomar 1018 år med lindriga funktionshinder. Träningar: Vi tränar två gånger i veckan

Välkommen till Habo Wolley

Välkommen till Habo Wolley Välkommen till Habo Wolley 2016-2017 www.habowolley.se Välkommen till volleybollfamiljen och till Habo Wolley! Vi har anpassade spelformer för barn i olika åldrar och tror att du ska trivas med oss & med

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Ledarträff

Ledarträff Ledarträff 2014-11-03 Närvarande: Sofia, Johan K, Dennis, Victoria, Tor, Jimmy, Björn, Malin v E, Malin G, Emma, Kristofer, Fredrik Kort info och lägesrapport Läget i lagen kort rapport från varje grupp

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll.

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. GAIS barn- och ungdomsfotboll: Ska erbjuda en kamratlig och trygg social miljö, där alla kan utvecklas och bli delaktiga i utformningen av verksamheten.

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla 2015 utg. 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt

Läs mer

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid Förälder i BK Heid En vägledning till alla föräldrar i BK Heid BK Heid bildades 1946 av Lennart Carnefur, Leif Carlsson och Kurt Mathiason. De hade sina rötter på Karl Johansskolan i Majorna. Man anmälde

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb FÖRÄLDRAINFORMATION För att på ett enkelt sätt nå ut med vad som förväntas av föräldrar, som har barn i Partille Idrottsförening Fotbollsklubb ( Partille IF FK ), har föreningen tagit fram detta dokument.

Läs mer

SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 15-19 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Föräldrar och spelar info Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Att vara fotbollsförälder i IF Mölndal Fotboll. Fotboll är världens största gemenskap. Att vara fotbollsförälder

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket.

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket. Luleå City Basket Vi ställer upp för varandra info@luleacitybasket.se luleacitybasket.se Föreningspolicy @luleacitybasket på Instagram Luleå City Basket på Facebook #luleacitybasket överallt info@luleacitybasket.se

Läs mer

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Alla är välkomna att vara med i GSK utifrån sina egna förutsättningar. Vi strävar efter bredd men tar också

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 Välkommen till Kareby IS Allmänt Kareby IS är en förening där styrelse och ledare jobbar ideellt. Föreningen består av tre sektioner:

Läs mer

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden Skapad hösten 2013 av IS Halmias ungdomssektion Ver 0.3 2014-01-07 1 Innehållsförteckning 3. Fakta IS Halmia 4. IS Halmias verksamhetsidé 5. Föreningens målbild 6.

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig?

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Föräldraengagemang Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Röda tråden i en förening Föräldrautbildning genom KUL Inledning Röda tråden hjälper föreningen att starta grupper som har goda förutsättningar

Läs mer

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Ungdomssektionen Skara HF 2010-04-05 Detta dokument är ämnat som ett informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag. Anledningen till att

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Regler för Volley 2000

Regler för Volley 2000 Regler för Volley 2000 - SPELETS IDÉ - Volley 2000 är den unga och spännande spelformen med studs där man har roligt från första slaget. Volley 2000 kan spelas av alla - killar och tjejer, stora och små,

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall GRÖNA KLASSER Pojkar/Flickor födda -07 och yngre 14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall Röda och Blåa klasser spelar 17-18/10 2015 (spelare födda ca 2002-2006) Välkomna till RCC Innebandy cup 2015 i Piteå!

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.)

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamheten i Kramfors Alliansens Handbollssektion vill vi ska: erbjuda en fysisk aktivitet

Läs mer

TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL

TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2016 SYFTE TÄNK TILL OPE IF är ett värdegrundsmaterial från SISU Idrottsutbildarna Jämtland/Härjedalen SYFTE Syftet med TÄNK TILL är att du och ni, aktiva, föräldrar, ledare

Läs mer

Datum: Ändring/revision: Initierad av:

Datum: Ändring/revision: Initierad av: Kärra HF Gul tråd Revisionshistoria Denna sida beskriver de ändringar/revisioner som gjorts i dokumentet. Revideras av styrelsen årligen. Datum: Ändring/revision: Initierad av: 2015-11-23 Version 2.0 Styrelsen

Läs mer

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Järfälla Skidklubb Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Träning Vi följer Svenska Skidförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet som bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar.

Läs mer

Svarta Linan. Mål, riktlinjer och utbildningsplan för ungdomsverksamheten ver 2.2

Svarta Linan. Mål, riktlinjer och utbildningsplan för ungdomsverksamheten ver 2.2 Svarta Linan - Mål, riktlinjer och utbildningsplan för ungdomsverksamheten ver 2.2 Att, som forna tiders alkemister, förädla de enklaste grundämnen till glimmande guld, är en av grundstenarna i Falköpings

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1 januari

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1 Sid1 Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Vi är Talangfabriken. Dok.spelare/förälder bilaga riktlinjer version 3, 2014-05-28. Sida 2 Som de flesta vet

Läs mer

LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB

LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB VI VÄRNAR OM FRAMTIDEN - Handboll skall vara roligt - Respektera kompisar, ledare, domare och föräldrar - Utveckling i första hand vinst i andra hand - I en god social miljö skapas

Läs mer

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 1 Ett stort tack till våra IK Oden P08 Sponsorer! 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2 Ett stort tack till alla IK Oden P08 Föräldrar!

Läs mer

Tränarskap och ledarskap

Tränarskap och ledarskap Tränarskap och ledarskap Idrotten är en viktig del i fostran Bättre hälsa genom basketträning med tanke på samhällsutvecklingen Du har en spännande och betydelsefull roll Spelare är inte schackpjäser Varför

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN JIK FOTBOLL

UTBILDNINGSPLAN JIK FOTBOLL UTBILDNINGSPLAN JIK FOTBOLL Välkommen som ledare till barn- och ungdomsfotbollen i Jomala IK. Du behövs! Vision Vi vill att Jomala IK ska vara ett intressant och lockande alternativ för barn- och ungdomar

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

1. Den 28 april Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna.

1. Den 28 april Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna. Värdegrunden 2015 Information till föräldrar, spelare och ledare Hammarby har tillsammans med föreningens ideella ledare tagit fram en värdegrund som gäller för föreningen. Även en förankringsprocess för

Läs mer

Välkommen till Sundsjö IF

Välkommen till Sundsjö IF SUNDSJÖ IF Välkommen till Sundsjö IF Vi är en helt ideell förening i Gällö som för närvarande har två idrottsgrenar, fotboll och innebandy. Föreningens upptagningsområde är hela Arnljotbygden, d.v.s. från

Läs mer

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1 Aktiva föräldrar Att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och utanför En utgångspunkt för hur vi, föreningen och ni som föräldrar

Läs mer

VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND

VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND Vision I vår förening vill alla engagera sig i att driva och utveckla verksamheten. Verksamhetsidé IBK Härnösand erbjuder innebandy för så många som möjligt,

Läs mer

Föräldramöten

Föräldramöten Föräldramöten 2016 2016-01-27 1 Vad ligger till grund för vår verksamhet Värdegrund Vision Ledstjärnor Spelarutbildningsplan (Praktisk spelarutbildningsplan) Föreningsträdet (Teoretisk Spelarutbildningsplan)

Läs mer

Skapa utbildning i världsklass! Face to face. Skapa utbildning i världsklass skapa världens bästa idrott!

Skapa utbildning i världsklass! Face to face. Skapa utbildning i världsklass skapa världens bästa idrott! Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens bästa! Visionen

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer