Vi skapar Åternäring!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi skapar Åternäring!"

Transkript

1 Vi skapar Åternäring! Som fristående sparbank bestämmer vi själva vad vi vill återinvestera vår vinst i. Läs mer om hur vi ger tillbaka och tillför näring till bygdens företag, ungdomar och föreningar.

2 Vi ger tillbaka och skapar Åternäring! Vi är ingen vanlig bank med ägare som kräver utdelning och bonusar, vi är en fristående sparbank. Att vara just fristående innebär enastående möjligheter för oss och för orten vi verkar på eftersom vi själva kan bestämma hur vi vill använda vår vinst. Som lokal sparbank vill vi finnas nära våra kunder och bidra till att både människor, föreningar och företag kan utvecklas. Det gör vi genom att ge tillbaka delar av vår vinst och låta den få ge näring och växtkraft till ortens företag, ungdomar och föreningar - vi kallar det för Åternäring. Vi ger tillbaka till näringslivet för att vi vill ha välmående och blomstrande företag här i Åtvidaberg. Vi ger tillbaka till barn och ungdomar för att de är det viktigaste vi har - vår framtid. Vi ger tillbaka till idrotts- och föreningslivet för att vi vill se en mångfald av aktiviteter och möjligheter som gör att människor trivs här och vill flytta hit. För en ort som mår bra och utvecklas är den bästa garanten för att vi ska kunna fortsätta att vara Sparbanken i Åtvidaberg. Och det vill vi fortsätta att vara länge till. I den här skriften kan du läsa mer om vad vi har valt att investera vår vinst i. På vilket sätt vi ger tillbaka och skapar åternäring helt enkelt. Ronny Mårtensson Vd, Åtvidabergs Sparbank Ulla Lönn Styrelseordförande

3 Vi satsar på ungdomar Våra barn och ungdomar är det viktigaste som finns. Vi vill göra vad vi kan för att stötta dem, ge dem verktyg för sin utbildning och rätt förutsättningar så att de kan utvecklas och fatta rätt beslut för sig själva och sin framtid. Sandra Kindstrand Åtvidabergs Sparbank Jag älskar att spela kontrabas! Det är ett mäktigt, udda och roligt instrument. Här på Kulturskolan har jag en lärare som hjälper mig att utvecklas och bli bättre hela tiden. Det känns kul! Astrid Fredriksson Klaar Kulturskolan, Åtvidaberg Unga jobb Många ungdomar står utan jobb idag. Vi vill göra vad vi kan för att hjälpa dem att komma in på arbetsmarknaden. Sedan 2009 har vi därför, tillsammans med Swedbank, drivit projektet Unga jobb med målet att få ut fler ungdomar på praktik och på sikt minska ungdomsarbetslösheten. Fri tillgång till Nationalencyklopedin Kunskap är något av det bästa vi kan ge våra barn och ungdomar. Vi har valt att ge alla skolungdomar och lärare i Åtvidaberg fri tillgång till Nationalencyklopedin för att underlätta och stödja undervisningen och skolungdomarnas utveckling.

4 Ung Företagsamhet Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att, tillsammans med skolan, införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Sommarskola Livsstil Åtvidaberg Vi har startat ett livsstilsprojekt för ungdomar där de som vill får teckna ett kontrakt om drogfrihet i årskurs sju. Sedan är ungdomarna med på aktiviteter och utlottningar ända upp till årskurs nio. De som är intresserade får även öppna ett månadssparande. Hittills har över 300 ungdomar gått med. Vi har valt att finansiera en sommarskola för barn som vill eller behöver studera mer svenska, matte och engelska. De som har hand om undervisningen på sommarskolan är lärarstudenter från Linköpings universitet, som på det här sättet får möjlighet till ett givande sommarjobb och bra arbetserfarenhet. För oss på Alléskolan är det viktigt att samverka med olika företag och organisationer i samhället. Åtvidabergs Sparbank och Alléskolan har under lång tid samarbetat inom olika områden som exempelvis projekten Livsstil, Sommarskola och IT-satsning. Samarbetet har varit mycket gott och värdefullt. Hans Grimsell Rektor, Alléskolan Arvid Lagerström, Jessica Klaff, Hanna Löfqvist Elever som är med i Livsstil Åtvidaberg

5 Vi stöttar föreningslivet Ett urval av föreningar vi stöttar: Åtvidabergs ridklubb Åtvidabergs ridklubb är en ideell förening som vill verka för att främja ridningen som folksport. Idag har ridklubben cirka 300 medlemmar. Jesper Brommesson Åtvidabergs Motorklubb Som ortens sparbank tycker vi att det är viktigt och värdefullt med ett levande föreningsliv med stor bredd. En betydande del i föreningslivet bygger på ideella insatser men för att komma till nästa steg så krävs ibland kronor och ören och det är där vi kan göra en insats. Vi vill gärna bidra till att fler lokala föreningar kan växa och utvecklas så att alla som bor och verkar här kan ta del av ett rikt föreningsliv. Andreas Dernelid Åtvidabergs Sparbank Åtvidabergs motorklubb Klubben har en spårstyrd 8-filig, 49 meter lång miniracingbilbana med bilar, manöverhandtag och automatisk varvräkning. Många ungdomar är medlemmar varav 25 tävlar aktivt och fyra är rankade bland de 50 bästa i världen. Totalt stöttar vi hundratals föreningar! Solkanonklubben Solkanonen finns i ett torn byggt i mitten av 1800-talet. Solkanonklubbens syfte är att tillvarata, återuppliva och vårda värdefulla kulturtraditioner.

6 Ett urval av föreningar vi stöttar: ÅFF är så mycket mer än bara fotboll. Som spelare känner man en stark tillhörighet till ÅFF. En självklar gemenskap. Tillsammans är vi med och utvecklar klubben, vårt spel och den speciella familjekänsla vi har både inom och runt laget. Kristian Bergström Mittfältare A-laget ÅFF Bysjörock Bysjörock arbetar för ett breddat kulturutbud genom att ge plats för rock och blues som annars får ganska lite utrymme i dagens underhållningssamhälle. Åtvidabergs fotbollsförening ÅFF, som grundades redan 1907, är idag en av Sveriges största elitklubbar som även har en framgångsrik ungdomsverksamhet. Genom att få många barn att spela fotboll i Åtvidabergs FF ökar man urvalet för framtida elitspelare. Gärdserums föreläsningsförening Föreningen har funnits i över 60 år och erbjuder varje termin intressanta och lärorika föreläsningar och kulturevenemang med efterföljande fika. Yxnerums Hembygdsförening Yxnerums hembygdsförening anordnar aktiviteter så som kafferep, fruntimmersveckan, loppis, utomhusteater, midsommarfirande, skördefest och julmarknad. Bowlingklubben SF-04 Bowlingklubben har cirka tjugo aktiva medlemmar och spelar i division två. De har även en aktiv ungdomsverksamhet med regelbunden träning. Åtvidabergs båtklubb Klubbens ändamål är att som ideell allmännyttig förening främja båtlivets verksamheter, inklusive hamnverksamhet, samt verka för sjösäkerhet, god miljö och gott sjömanskap. Åtvidabergs konstförening Åtvidabergs konstförening bildades 1960 för att främja intresse och förståelse för god konst i alla dess uttrycksformer. Idag har föreningen cirka 300 medlemmar. Åtvidabergs bridgesällskap Klubben har cirka 60 aktiva medlemmar som träffas för att spela tre kvällar per vecka. Bridgesällskapet bedriver även tävlingsverksamhet och har utbyte med andra klubbar i Sverige.

7 Vi investerar i företagande Jag är stolt över att vara en del av Åtvidabergs Sparbank. Vi har som ambition att vara initiativtagare och driva på den lokala samhällsutvecklingen. Samhället, näringslivet och banken har utvecklats på alla områden under det senaste decenniet, vilket syns i Svenskt Näringslivs årliga ranking av Sveriges kommuner. Bankens engagemang i näringslivsfrågorna har stor betydelse, det får vi kvitto på varje dag. Mitt jobb innebär att stötta näringslivet i Åtvidaberg och se till att ortens företag kan utvecklas, öka sin lönsamhet och skapa tillväxt. Ett blomstrande näringsliv är oerhört viktigt för framtiden och där har Näringslivscentrum en central roll i att hjälpa Åtvidabergs företag att stå starkare. Marianne Jansson Näringslivscentrum i Åtvidaberg Ulf Davidsson Åtvidabergs Sparbank Företagsutveckling genom Näringslivscentrum Vi brinner för lokal näringslivsutveckling och vill bidra till ett gott företagsklimat tog vi därför initiativet till Näringslivscentrum i Åtvidaberg AB, där kommunen och cirka 70 företag är medlemmar. Idag är vi en stor delfinansiär och vi gläds åt att Åtvidaberg har klättrat uppåt som företagarkommun.

8 Centrum för affärsutveckling i mindre företag (CAM) gör universitetets resurser tillgängliga för ortens företag och samlar samtidigt in kunskap och erfarenheter från Åtvidabergs näringsliv och tar dem till den internationella forskningsarenan. Vårt uppdrag handlar kort och gott om att ta forskningen till verksta n och de mindre företagens frågeställningar till akademin. Genom CAMs nätverk och kontaktvägar till studenter, forskare och stödjande aktörer, både i regionen och nationellt, kan vi bidra till att stärka konkurrenskraften lokalt. Fristående sparbank Enastående möjligheter Anna Öhrwall Rönnbäck Centrum för affärsutveckling i mindre företag Affärsutveckling för mindre företag Åtvidabergs Sparbank är delfinansiär av CAM (Centrum för affärsutveckling i mindre företag) som för kunskapen från Linköpings universitet närmare företagen och på så sätt bidrar till deras tillväxt och konkurrenskraft.

9 Centrum för affärsutveckling i mindre företag (CAM) gör universitetets resurser tillgängliga för ortens företag och samlar samtidigt in kunskap och erfarenheter från Åtvidabergs näringsliv och tar dem till den internationella forskningsarenan. Vårt uppdrag handlar kort och gott om att ta forskningen till verksta n och de mindre företagens frågeställningar till akademin. Genom CAMs nätverk och kontaktvägar till studenter, forskare och stödjande aktörer, både i regionen och nationellt, kan vi bidra till att stärka konkurrenskraften lokalt. Fristående sparbank Enastående möjligheter Anna Öhrwall Rönnbäck Centrum för affärsutveckling i mindre företag Affärsutveckling för mindre företag Åtvidabergs Sparbank är delfinansiär av CAM (Centrum för affärsutveckling i mindre företag) som för kunskapen från Linköpings universitet närmare företagen och på så sätt bidrar till deras tillväxt och konkurrenskraft.

10 Som fristående sparbank bestämmer vi själva hur vi vill använda vår vinst. Vi har valt att dela med oss och låta den få ge näring och växtkraft till ortens företag, ungdomar och föreningar. Att ge tillbaka är inget nytt, det har vi gjort i snart 150 år, men först nu har vi satt ett namn på det - vi kallar det för Åternäring. Fjärilen symboliserar att vi låter delar av vinsten få vingar så att den kan landa där den gör största möjliga nytta. Fristående sparbank Enastående möjligheter

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet.

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet. ATT STÖTTA IFK Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och

Läs mer

ATT STÖTTA IFK. Partner 2013. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet.

ATT STÖTTA IFK. Partner 2013. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet. ATT STÖTTA IFK Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och

Läs mer

Verksamhetsrapport Ung Företagsamhet i Uppsala län 2016/2017

Verksamhetsrapport Ung Företagsamhet i Uppsala län 2016/2017 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Håkansson Katarina Thorn Magnus Datum 2017-10-18 Diarienummer UBN-2017-4460 Utbildningsnämnden Verksamhetsrapport Ung Företagsamhet i Uppsala län 2016/2017 Förslag

Läs mer

Verksamhetsplan och organisation Viktor

Verksamhetsplan och organisation Viktor Verksamhetsplan Golf akademin Fredrika Bremer Gymnasiet 2016/2017 Verksamhetsplan och organisation 2016-2020 Viktor G o l f a k a d e m i n F r e d r i k a B r e m e r G y m n a s i e t Innehållsförteckning

Läs mer

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg VÄXTKRAFT EMMABODA Fotograf Anette Odelberg Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda 2009 KF 15 december VÄXTKRAFT EMMABODA! ETT NÄRINGSLIVSPROGRAM FÖR ETT FÖRETAGSAMMARE EMMABODA. Ett väl fungerande

Läs mer

Sparbanken i Sverige mer än en vanlig bank. En berättelse om Sveriges drygt 60 sparbanker

Sparbanken i Sverige mer än en vanlig bank. En berättelse om Sveriges drygt 60 sparbanker Sparbanken i Sverige mer än en vanlig bank En berättelse om Sveriges drygt 60 sparbanker 2 En sparbank är en annorlunda bank. Och, så mycket mer än en vanlig bank. Här berättar vi om skillnaderna, om sparbanksidén

Läs mer

Vi skapar möten som ger affärer

Vi skapar möten som ger affärer Vi skapar möten som ger affärer Vi brinner för att knyta samman företag och se affärerna gå i lås. Luleå ska vara en intressant plats för människor, etableringar och investeringar. Luleå Näringsliv bidrar

Läs mer

Ljungbergsrapporten Ljungbergsrapporten 2018

Ljungbergsrapporten Ljungbergsrapporten 2018 Ljungbergsrapporten 2018 Ljungbergsrapporten 2018 Ljungbergsåret 2018 När vi summerar året och sammanställer alla projekt och aktiviteter som genomförts tack vare Ljungbergsfondens investeringar, då är

Läs mer

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa KVINNORS VÄXTKRAFT Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa Kalmar län behöver fler företagare och fler kvinnor som driver företag. Med fler kvinnor som företagare kommer fler affärsidéer fram och

Läs mer

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9 2015-2016 ÅK 6-9 VARJE ELEV TILL NÄSTA NIVÅ! INNEHÅLL Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra skola. Vi ger eleverna det de behöver för att klara grundskolan med goda resultat och

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM AUDITION SPEED DATE FÖRBEREDANDE AKTIVITETER FÖR STUDENTER Inför Audition Kartlägg

Läs mer

Framgångsfaktorer. Hur skiljer sig gaseller från andra företag?

Framgångsfaktorer. Hur skiljer sig gaseller från andra företag? Framgångsfaktorer för mindre företag Hur skiljer sig gaseller från andra företag? Studien genomförd av Centrum för affärsutveckling i mindre företag (CAM) vid Linköpings universitet Gunnar Almesåker, Staffan

Läs mer

DET ÄR LÄTT ATT GÖRA SKILLNAD!

DET ÄR LÄTT ATT GÖRA SKILLNAD! DET ÄR LÄTT ATT GÖRA SKILLNAD! UNG FÖRETAGSAMHET GÖTEBORGS PARTNERPAKET 2017/2018 Ung Företagsamhet (UF) ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun Förslag 2013-03-28 Framtid Ånge 2.0 Strategi för utveckling av Ånge kommun 2014-2020 1 Du håller framtiden i din hand Framtid Ånge 2.0 är Ånge kommuns utvecklingsstrategi för den bygd som vi lever och

Läs mer

HÖRBY KULTURKALAS. En kärleksförklaring till bygden! Ett samarbete för bygdsutveckling, framtidstro och tillväxt

HÖRBY KULTURKALAS. En kärleksförklaring till bygden! Ett samarbete för bygdsutveckling, framtidstro och tillväxt 25 april 2013 Över 4500 besökare samlas i maj varje år för att uppleva det sprakande Hörby Kulturkalas som under de senaste 10 åren har vuxit till en mötesplats som sjuder av entreprenörsskap, bygdegemenskap

Läs mer

Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen

Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen FÖR FÖRETAG SOM VILL VÄXA Entreprenörskap skapar jobb. Jobb stärker tillväxt och framtidstro och minskar segregation och utanförskap. Med denna

Läs mer

Bedömningsgrunder för urvalskriterier och poängbedömning

Bedömningsgrunder för urvalskriterier och poängbedömning Bedömningsgrunder för urvalskriterier och poängbedömning Detta dokument beskriver hur LAG (styrelsen) bedömer projekten vid poängbedömning utifrån urvalskriterierna. Villkor (gäller samtliga projekt) Ja

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

version Vision 2030 och strategi

version Vision 2030 och strategi version 2012-01-25 Vision 2030 och strategi Två städer - en vision För att stärka utvecklingen i MalmöLund som gemensam storstadsregion fördjupas samarbetet mellan Malmö stad och Lunds kommun. Under år

Läs mer

Ung Företagsamhet Dalarna. Grundkurs 25 augusti 2015 Intro 9-10

Ung Företagsamhet Dalarna. Grundkurs 25 augusti 2015 Intro 9-10 Ung Företagsamhet Dalarna Grundkurs 25 augusti 2015 Intro 9-10 Program 09:00 Presentation Introduktion av UF Kaffe Affärsidé Grupp/UF-företag Affärsplan Lunch Driva Avveckla Kaffe UF-lärarrollen Avslutande

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö.

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, 135 39 Tyresö www.friskissvettis.se/tyreso sida 1 Verksamhetsplan Inledning Sedan starten för 30 år sedan har föreningen drivits utifrån Friskis&Svettis

Läs mer

Dnr: 2014/687-BaUN-019. Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: Barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott

Dnr: 2014/687-BaUN-019. Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: Barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: haidi.baversten@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2014-03-28 Dnr: 2014/687-BaUN-019 Barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott Information- Lokal överenskommelse

Läs mer

Sammanfattning workshops

Sammanfattning workshops Sammanfattning workshops Bakgrund Under april, maj och juni månad 2013 har sex workshops genomförts med olika grupper som representerar Eskilstuna på olika sätt. Följande frågor ställdes till samtliga

Läs mer

Koncernövergripande styrkort Ovanåkers kommun

Koncernövergripande styrkort Ovanåkers kommun Koncernövergripande styrkort 2016-2019 Ovanåkers kommun Vision Ovanåker ska vara en trygg och hållbar landsbygdskommun som växer med hjälp av ett gott företagsklimat, ett engagerat föreningsliv och ett

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

ATT STÖTTA IFK. Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla.

ATT STÖTTA IFK. Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla. ATT STÖTTA IFK Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla. När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med stort fokus på ungdomsverksamheten.

Läs mer

Välkommen till Tallbohovskolan! Kunskap, kreativitet och nytänkande

Välkommen till Tallbohovskolan! Kunskap, kreativitet och nytänkande Välkommen till Tallbohovskolan! Kunskap, kreativitet och nytänkande Kunskap, kreativitet och nytänkande Tallbohovskolan står för kunskap, kreativitet och nytänkande. Vi tänker i nya banor, har stark idérikedom

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

Insamlingsstiftelsen EN FRISK GENERATION 1

Insamlingsstiftelsen EN FRISK GENERATION 1 Insamlingsstiftelsen En frisk generation EN FRISK GENERATION 1 Insamlingsstiftelsen En frisk generation Insamlingsstiftelsen En frisk generation startades 2011 som ett gemensamt initiativ av forskare från

Läs mer

Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av Svenskt Näringsliv.

Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av Svenskt Näringsliv. Lärare om n Lärare om n Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av Svenskt Näringsliv. Intervjuerna har genomförts inom ramen för Novus Opinion webbpanel den 8-15 oktober 2009. Målgruppen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2018 1 Vision Åtvidaberg har ett dynamiskt näringsliv med lönsamma företag, stora som små, inom de flesta branscher. Det lokala näringslivet består av företag som vågar vilja växa och känner

Läs mer

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET MEDSPELAREN EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET Som ishockeyklubb har vi ett stort ansvar. Redan i tidiga åldrar kommer barn till oss och vår skridskoskola sedan följer vi dem genom ungdomsverksamheten hela vägen

Läs mer

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 Varje elev till nästa nivå 1 innehåll Välkommen till JENSEN - skolan som tränar eleverna för verkligheten! Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra

Läs mer

Moderaterna i Bjuvs kommun

Moderaterna i Bjuvs kommun Moderaterna i Bjuvs kommun Framtid, vår vision En attraktiv boende kommun i randen av Söderåsen att leva, bo och verka i. ORDNING, REDA, EKONOMI OCH JOBB Text: För oss moderater är det A och O att det

Läs mer

MER FOTBOLL OCH TRYGGARE SAMHÄLLE

MER FOTBOLL OCH TRYGGARE SAMHÄLLE MER FOTBOLL OCH TRYGGARE SAMHÄLLE VI TILLSAMMANS CAMP ELFSBORG SAMHÄLLE SUPPORTER MER FOTBOLL OCH TRYGGARE SAMHÄLLE Vi tar avstånd från våld, mobbning, rasism, droger och dopning. Vi måste arbeta tillsammans

Läs mer

Hej och än en gång välkomna hit.

Hej och än en gång välkomna hit. Anförande av verkställande direktör Swedbanks årsstämma 30 mars 2017 Birgitte Bonnesen Hej och än en gång välkomna hit. Jag skulle vilja börja med att gå tillbaka till början 2016, då jag tillfrågades

Läs mer

UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT!

UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT! UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT! Högre sannolikhet att UF-alumner startar företag har arbete 8-15 år efter gymnasiet Sannolikheten att UF-alumner når chefsposition jämfört med kontrollgruppen Skillnaden

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Vattenfall Inlandskraft AB

Vattenfall Inlandskraft AB Vattenfall Inlandskraft AB S-E Åkerlind 3 juni 2009 Bakgrund Vattenfall är beroende av fungerande samhällen i Norrlands inland och har arbetat med näringslivsutveckling i detta område under många år. För

Läs mer

Landsbygdskommunen, civilsamhället och de äldsta invånarna

Landsbygdskommunen, civilsamhället och de äldsta invånarna Landsbygdskommunen, civilsamhället och de äldsta invånarna Marianne Abramsson Avdelningen åldrande och social förändring (ASC) Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier Campus Norrköping, Linköpings

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar!

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Korsavadsskolan fortsätter hösten 2012 med att arrangera Fotbollsakademi i samarbete med Malmö FF. Fotbollsakademin startade hösten 2011 med en åk 7 och kommer att

Läs mer

SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028

SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028 SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028 DAGS FÖR ÅTERTÅGET Sätila SK är en förening som funnits och verkat i Sätila sedan 1928. Inom den fina klubben finns mycket tradition och föreningens storlek

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018 Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018 ÖVERGRIPANDE PRIORITERING Sveriges elevråd - SVEA är en organisation av och för elevråd. För att uppnå sina syften, och se till att Sveriges elever är en tung

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Opinionsbildare Representanter för näringslivsorganisationer Ideella organisationer, näringslivskontor

Opinionsbildare Representanter för näringslivsorganisationer Ideella organisationer, näringslivskontor Opinionsbildare Representanter för näringslivsorganisationer Ideella organisationer, näringslivskontor Vilken typ av organisation arbetar du för? På vilken/vilka nivåer är din organisation verksam i? Antal

Läs mer

Näringslivsstrategi i Nyköping 2014-2017. Framtagen av näringslivet i samverkan med Nyköpings kommun

Näringslivsstrategi i Nyköping 2014-2017. Framtagen av näringslivet i samverkan med Nyköpings kommun Näringslivsstrategi i Nyköping 2014-2017 Framtagen av näringslivet i samverkan med Nyköpings kommun Antagen av kommunstyrelsen 24 mars 2014 2/5 Innehållsförteckning Målbild 2017... 3 Kvantitativa övergripande

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 12 1 (5) Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2015-05-26, 129 Denna policy anger Timrå kommuns förhållningssätt

Läs mer

Förtroendevald. För dig som är nyfiken och vill veta mer om uppdraget

Förtroendevald. För dig som är nyfiken och vill veta mer om uppdraget Förtroendevald För dig som är nyfiken och vill veta mer om uppdraget Välkommen! I den här utbildningen kommer du att få kunskap om vad det innebär att vara förtroendevald i LRF. Vi beskriver uppdragen

Läs mer

Antingen finns projektets partners/deltagare i Leaderområdet eller så finns ett tydligt samarbete mellan projektet och aktörer i Leaderområdet

Antingen finns projektets partners/deltagare i Leaderområdet eller så finns ett tydligt samarbete mellan projektet och aktörer i Leaderområdet BEDÖMNINGSGRUNDER Följande dokument beskriver hur LAG bedömer era projekt utifrån urvalskriterier och poängsättning. Grundvillkor Dessa villkor bedöms lika för alla projekt och alla fonder. Villkor Projektet

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Linje 14

Verksamhetsplan 2015. Linje 14 Verksamhetsplan 2015 Linje 14 Om Linje 14 Örebro kommun och Örebro universitet bedriver sedan 2003 verksamheten Linje 14, ett samverkansarbete som går ut på att motivera fler ungdomar att studera vidare

Läs mer

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se WIF hockey 2011-2012 WIF Hockey - en självklarhet med stolt tradition. Valdemarsvik är en ort som präglas av stora skillnader mellan sommar och vinter. Det skärgårdsnära läget gör att orten lever upp under

Läs mer

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 12 1 (5) Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2015-05-26, 129 Reviderad av kommunstyrelsen 2018-03-06, 64 Denna

Läs mer

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten VÄRDEGRUND Uppsala Ponnyklubbs värdegrund utgår i huvudsak från Svenska Ridsportförbundets värdegrund och idéprogram, vilket vi känner är en stabil grund för föreningen att stå på. Uppsala Ponnyklubb är

Läs mer

Sociala företag. egenmakt i praktiken. Sociala företag

Sociala företag. egenmakt i praktiken. Sociala företag Social franchising När någon köper det som man själv har gjort, får man självförtroende eftersom föremålet blir värdefullt för någon annan. Därför är kunderna mycket viktiga. Möten med människor i missbrukssvängen

Läs mer

GL BALA KOMMUNEN 2017

GL BALA KOMMUNEN 2017 GL BALA KOMMUNEN 2017 Vad är Globala Kommunen? Globala Kommunen är ett kommunikationsprojekt där kommuner, lokala organisationer och Sida samarbetar för att öka kunskapen om och intresset för en rättvis

Läs mer

UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT!

UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT! UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT! Högre sannolikhet att UF-alumner startar företag har arbete 8-15 år efter gymnasiet Sannolikheten att UF-alumner når chefsposition jämfört med kontrollgruppen Skillnaden

Läs mer

Plan för näringsliv och arbete

Plan för näringsliv och arbete Plan för näringsliv och arbete 2017-2018 Så skapar vi förutsättningar för fler jobb Eskilstuna växer, har en ung befolkning och tillhör landets starkaste tillväxtregioner. En av utmaningarna Fler jobb,

Läs mer

Vision, mål och strategier för Örebro universitet. Beslutad av Universitetsstyrelsen 26/

Vision, mål och strategier för Örebro universitet. Beslutad av Universitetsstyrelsen 26/ Vision, mål och strategier för Örebro universitet Beslutad av Universitetsstyrelsen 26/10 2011 De 15 år som gått sedan Örebro universitet grundades har varit fyllda av aktiviteter och kraft. Resan från

Läs mer

MINNNESANTECKNINGAR Unga på landsbygden 20 okt 2014

MINNNESANTECKNINGAR Unga på landsbygden 20 okt 2014 1 (8) MINNNESANTECKNINGAR Unga på landsbygden 20 okt 2014 WORKSHOP Vilka möjligheter finns för unga på landsbygd? Grupp 1 1. Trygghet och stark gemenskap 2. Föreningar aktiva starka grupper 3. Företagandet

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Här ska ni

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

SV Gotland Verksamhetsplan 2018

SV Gotland Verksamhetsplan 2018 SV Gotland Verksamhetsplan SV ger människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser Studieförbundet Vuxenskolans, SVs, uppdrag är att ge människor redskap att upptäcka sina egna

Läs mer

Unionens handlingsprogram 2012 2015

Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Vår vision Vår vision är Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Läs mer

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande.

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Inledning Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Policy utgår från grundsynen att vårt samhälle ekonomiskt organiseras i tre sektorer:

Läs mer

Lokalt och regionalt arbete

Lokalt och regionalt arbete Lokalt och regionalt arbete Utsatta barn i Åtvidaberg Det är lättare att bygga starka barn än att laga trasiga vuxna Bakgrund 2008 Det var svårt att rekrytera barn till BUS-grupperna Skolpersonal saknade

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

Förstudie Arbetsintegrerade Sociala Företag. Johanna Fredriksson Social innovation i Halland

Förstudie Arbetsintegrerade Sociala Företag. Johanna Fredriksson Social innovation i Halland Förstudie Arbetsintegrerade Sociala Företag Johanna Fredriksson Social innovation i Halland 2016-11-18 Bakgrund Tillväxtverket utlyste förstudiemedel Fler jobb genom arbetsintegrerade sociala företag till

Läs mer

Lista prioriterade projekt t.o.m

Lista prioriterade projekt t.o.m Offentlig a Entreprenörskap på landsbygden - Åtgärd 1.1 (Landsbygdsfond) 2016-7152 2016-3536 Affärsutveckling av landsbygdsföretag som drivs av kvinnor - samverkan Boden och Luleå kommun Resurscentret

Läs mer

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN!

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! OM ATT TRO PÅ FRAMTIDEN Fotbollen har en fantastisk förmåga att sammanföra

Läs mer

SAMVERKAN KTP DALARNA

SAMVERKAN KTP DALARNA SAMVERKAN KTP DALARNA FRAMTIDENS SÄTT ATT REKRYTERA DE FRÄMSTA HÖGSKOLESTUDENTERNA TILL FÖRETAGEN! Inledning KTP Dalarna är ett pilotprojekt som går ut på att för första gången i Sverige praktiskt testa

Läs mer

Världens Bästa Coach!

Världens Bästa Coach! Världens Bästa Coach! Coach? Entusiasm leder till ökad vilja Lättare att se upp till en positiv förebild Mer utvecklande för alla parter Kan leda till flera vinster Inte Coach? Tror att det handlar om

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

Välkommen till kvalitetsskolan som bäst förbereder eleverna inför gymnasiet.

Välkommen till kvalitetsskolan som bäst förbereder eleverna inför gymnasiet. INFÖR Läsåret 2013-2014 ÅK 6/7-9 Varje elev till nästa nivå. Välkommen till kvalitetsskolan som bäst förbereder eleverna inför gymnasiet. 1 Välkommen till JENSEN - skolan som tränar eleverna för verkligheten!

Läs mer

Micael Sandberg, Peter Sandén, Ulf Johansson Sweco Eurofutures

Micael Sandberg, Peter Sandén, Ulf Johansson Sweco Eurofutures Micael Sandberg, Peter Sandén, Ulf Johansson Sweco Eurofutures 1 2 Utgångspunkter 1. Förutsättningar för livskvalitet och attraktion på individnivå 2. Ekonomisk specialisering/diversifiering 3. Tillgång

Läs mer

Din verksamhet är en viktig del i världens viktigaste bransch

Din verksamhet är en viktig del i världens viktigaste bransch Din verksamhet är en viktig del i världens viktigaste bransch Nu har du möjlighet att bli delägare i landets främsta utvecklingsarena för det gröna näringslivet Hos oss får företag inom världens viktigaste

Läs mer

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Resultat workshop. Båstad 29 maj Arbetsmarknad och etablering. Kommunförbundet Skåne

Resultat workshop. Båstad 29 maj Arbetsmarknad och etablering. Kommunförbundet Skåne Resultat workshop Båstad 29 maj Arbetsmarknad och etablering Kommunförbundet Skåne Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress: Box 53, 221 00 Lund Webbadress: kfsk.se Telefon: 072-885 4700 Program

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni stötta och synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren

Läs mer

Projektet Yrkesmentorer inom Rotary

Projektet Yrkesmentorer inom Rotary Nyhetsbrev nr 2-2013 från Projektet Yrkesmentorer inom Rotary Ordföranden har ordet visat sig vara ett viktigt stöd för de akademiker som kommit hit från andra länder. Nu i juni avslutas projektet men

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG.

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. Tack för ditt engagemang för Sveriges framtid. Vi vill börja med att tacka dig

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Fotbollsakademi - för flickor och pojkar!

Fotbollsakademi - för flickor och pojkar! Fotbollsakademi - för flickor och pojkar! Simrishamns kommun startar hösten 2011 fotbollsakademi på Korsavadsskolan i samarbete med Malmö FF. Fotbollsakademin startar för blivande årskurs 7 och kommer

Läs mer

SV Gotland Strategisk plan

SV Gotland Strategisk plan SV Gotland Strategisk plan 2018-2022 SVs värdegrund SVs vision Så skall vi uppfattas SV Gotland är en attraktiv samarbetspartner som har en verksamhet som berör, utvecklar och berikar människor i lokalsamhället.

Läs mer

2010-03-31. Barn- och ungdomssatsning för trygghet, jobb och kunskap

2010-03-31. Barn- och ungdomssatsning för trygghet, jobb och kunskap 2010-03-31 Barn- och ungdomssatsning för trygghet, jobb och kunskap Sverige ser ut att ha klarat sig igenom finanskrisen bättre än många andra länder. Aktiva insatser för jobben och välfärden, tillsammans

Läs mer

FRÖLUNDA FUTURE - ett samarbete för hela stadsdelen

FRÖLUNDA FUTURE - ett samarbete för hela stadsdelen FRÖLUNDA FUTURE - ett samarbete för hela stadsdelen Frölundaskolan. Foto: Jennifer Hankins Frölunda Future Nyhetsbrev Nr 16 Mars-Maj 2015 VÄLKOMNA TILL FRÖLUNDA FUTURES NYHETSBREV! Frölunda Future (FF)

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Bra kan bli bättre - om skolan och företagen

Bra kan bli bättre - om skolan och företagen Bra kan bli bättre - om skolan och företagen MARS 2011 Bra kan bli bättre om skolan och företagen Bra kan bli bättre om skolan och företagen 1 Sammanfattning Ett bra samarbete mellan näringsliv och skola

Läs mer

Vision Stolthet inför det som är och varit. Öppenhet inför det som kan bli.

Vision Stolthet inför det som är och varit. Öppenhet inför det som kan bli. Vision 2020 Stolthet inför det som är och varit. Öppenhet inför det som kan bli. Utgångspunkter Förutsättningar för livskvalitet och attraktion på individnivå Ekonomisk specialisering/diversifiering Tillgång

Läs mer

Föräldramöte

Föräldramöte Föräldramöte 19.00-20.30 2015-03-23 Föreningen och värdegrunden Varför starta i en ny förening? KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur

Läs mer

Näringslivsprogram

Näringslivsprogram Sid 1 (6) Näringslivsprogram 2018 2020 Med Gävle menas Gävle Kommun Näringslivsprogrammet baseras på att Gävle Kommun i grunden tror på den enskilde entreprenörens förmåga och näringslivets kraft att främja

Läs mer

Teknik och innovationer

Teknik och innovationer Teknik och innovationer 0011100010 1100101110 01101110001 01001110100 1111011000 Teknik Att ha kunskaper i teknik och naturvetenskap är viktigt i det samhälle vi lever i. Intresset för att läsa vidare

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm!

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Kan din idé bli till ett företag? Hos NyföretagarCentrum i Carlshamn får du kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning när du vill

Läs mer