Större projekt & Kundreferenser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Större projekt & Kundreferenser"

Transkript

1 Större projekt & Kundreferenser Ledande leverantör till sjukvårds- och forskningsenheter

2 Om ADDvise ADDvise skapar moderna, funktionella och säkra arbetsmiljöer ADDvise skapar moderna forskningsenheter och erbjuder ett komplett sortiment inom produktområdena Laboratorieinredning, Skyddsventilation, Laboratorieutrustning, Renrum, Klimatrum och Service. En totallösning från ADDvise ska leva upp till de krav gällande design, kvalitet, funktion, flexibilitet och ergonomi som kunden ställer. ADDvise är en naturlig leverantör för kunder som vill bygga högpresterande, effektiva laboratorier med optimal arbetsmiljö såväl i Sverige som internationellt. ADDvise jobbar enligt höga kvalitetskrav och är certifierade enligt de globala kvalitetssystemen ISO 9001 och Inredning med kunden i fokus ADDvise erbjuder modern laboratorieinredning anpassad efter varje kunds specifika behov och inreder allt från enstaka rum till laboratorier på flera tusen kvadratmeter. För att uppnå optimalt resultat arbetar ADDvise i nära samarbete med arkitekter, byggare och brukare. ADDvise gedigna kompetens och goda rykte att genomföra leveranser på ett professionellt sätt har varit förutsättningen för att genom åren erhålla många stora och komplexa projekt. Egen produktion och utveckling Produktion och utveckling av ADDvise laboratorieinredning sker i den egna fabriken, belägen i södra Sverige. Egen produktion och utveckling bidrar till korta ledtider samt full kontroll över design, kvalitet och leveranssäkerhet. Hela förloppet från idé till levererad produkt följer en noggrann process med ett flertal kontroller. Från planering till uppföljning ADDvise är ofta med från första planeringsstadiet ända tills det färdiga laboratoriet är inflyttat och klart. I planeringsstadiet går vi igenom vad ni arbetar med, hur ni arbetar och vilka krav ni ställer på det nya laboratoriet. ADDvise tar fram inredningslösningar via CAD-ritningar som ger en tydlig bild av det tänkta resultatet. ADDvise levererar produkterna och monterar inredningen. Vi deltar vid arbetsplatsmöten, håller kontakten med installatörerna, slutbesiktigar och följer upp resultatet.

3 Större projekt ADDvise har varit involverad i många större projekt inom laboratorieinredning och skyddsventilation. Här är några exempel. AstraZeneca Södertälje År: Ordervärde: 400 MSEK ADDvise levererade laboratorieinredning och skyddsventilation. GE Healthcare, Uppsala År: 2013 Ordervärde: 5 MSEK ADDvise levererade laboratorieinredning, laboratorieutrustning och skyddsventilation.

4 AstraZeneca, Wuxi, Kina År: 2015 Ordervärde: 2.2 MSEK ADDvise kommer att leverera laboratorieinredning och skyddsventilation till ett kemilab och ett mikrobiologilab. NKS, New Karolinska Solna År: 2015 Ordervärde: 12.7 MSEK Ordern innefattar ett totalåtagande gällande renrum, ventilation, el och övervakning för installation av renrum till Apoteket på det nya sjukhuset. Kommer att levereras till kund huvudsakligen under 2015.

5 Kundreferenser OCTAPHARMA Leveranssäkerhet är det viktigaste Leveranssäkerhet är något som läkemedelsbolaget Octapharma uppskattar. Det är en av anledningarna till att man valt ADDvise som leverantör av en specialhandske som behövs i tillverkningen. Genom åren har ADDvise även levererat bland annat laboratorieinredning och skyddsventilation till Octapharma. Octapharma tillverkar proteinbaserade läkemedel av blodplasma och med hjälp av rekombinant teknik. De stora terapiområdena är intensivvård, hemofili (blödarsjuka) och sjukdomar i immunförsvaret. Tillverkningen sker på Kungsholmen i Stockholm men även i Österrike, Frankrike, Tyskland och Mexico. Produkterna säljs i mer än 100 länder världen över. Det är helt nödvändigt att tillverkningen sker i utrymmen som är totalt fria från mikroorganismer, så kallade renrum. En stor del av tillverkningen är automatiserad, men ibland måste personal gå in och utföra manuella justeringar under processens gång. Då krävs heltäckande specialkläder, och för att sedan utföra det praktiska arbetsmomentet sticker man in händerna i långa så kallade ingreppshandskar gjorda av hypalon. Dessa handskar byts kontinuerligt och utan dem avstannar produktionen. Det är därför det är så viktigt att vi kan vara säkra på att vi får leverans, förklarar Marie Strandberg, som är inköpare på Octapharma och den som sluter avtal med leverantörerna, bland andra ADDvise. Lätt och smidigt samarbete Marie Strandberg är nöjd med samarbetet med ADDvise, som hon beskriver som lätt och smidigt. Utöver ingreppshandskarna köper hon även in annat material, bland annat en nylonfolie som används vid autoklavering. Historiskt har ADDvise hjälpt oss på olika sätt, bland annat med validering, laboratorieinredning och skyddsventilation. Det finns säkert fler områden som vi kan samarbeta kring framöver, säger hon. Marie Strandberg, Inköpare på läkemedelsbolaget Octapharma När Marie Strandberg gör sina inköp går hon normalt ut med en offertförfrågan till flera leverantörer och sedan låter hon tre kriterier avgöra valet: pris, leveranssäkerhet och kommunikation. Det är viktigt för mig att ha en dialog med leverantören. Då är det lättare att lösa problem som kan uppstå, till exempel med leveranserna, säger hon. FAKTA Namn: Marie Strandberg Position: Inköpare på läkemedelsbolaget Octapharma vars proteinbaserade läkemedel säljs över hela världen. Krav på en leverantör: Pris, leveranssäkerhet och bra kommunikation.

6 KAROLINSKA INSTITUTET Forskningen tar stora kliv i nya lokaler När institutionen för laboratorieforskning vid Karolinska Institutet flyttade in i nya lokaler var ADDvise en av huvudleverantörerna av inredning och utrustning. Moustapha Hassan är professor i transplantationsmedicin, och de senaste åren har han kunnat lägga till ytterligare en titel på visitkortet: Flyttgeneral. Under hans överinseende flyttade hela den prekliniska delen av institutionen för laboratoriemedicin från Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, in i helt nya lokaler vid Novum. Invigningen skedde i april De gamla lokalerna har varit i bruk sedan De kan inte hållas tillräckligt rena från mikroorganismer, och då går det inte att tolka forskningsresultaten, säger han. Vilket är förödande när man bedriver forskning på hans nivå. Moustapha Hassans specialområde är barnleukemi, där en av behandlingsmetoderna är transplantation av benmärg. Vill att alla ska botas I dag behandlas barnleukemi med stor framgång, man räknar med att 75 procent av alla drabbade blir friska. Men för Moustapha Hassan räcker inte det. Han vill att alla ska botas. Här spelar laboratoriemiljön en mycket stor roll. Nu när vi har toppmodern utrustning, bland mycket annat de kemslussar som ADDvise har levererat, kommer forskningen att göra stora framsteg de närmaste åren. Våra lokaler höjer nivån på forskningen i hela södra delen av Stockholm, säger han. Ändå tror han inte att drömmen om att kunna bota barnleukemi kommer att gå i uppfyllelse under hans livstid. Men han räknar med att andra framsteg kommer att ske bakom glasdörrarna i Novum: Vi kommer att förbättra metoderna så att patienterna tar mindre skada av behandlingen än i dag. Med den nya utrustningen kan det gå snabbt, säger han. Viktigt att välja rätt leverantör Moustapha Hassan har levt med flytten i flera år och har i princip varit delaktig i allt. Han har ritat, valt, tänkt in i minsta detalj, och rest runt till många lab i hela världen. För att slippa göra om andras misstag har han letat efter brister. De stora problemen är ventilationen, slussarna och att man inte kan kontrollera infektioner, säger han. Moustapha Hassan, Forskare, Karolinska Institutet Genom att välja rätt leverantörer kommer det nya laboratoriet vid Novum att slippa dessa brister. När allt är klart kommer omkring 200 forskare att arbeta på en yta av kvadratmeter plus nästan lika mycket till i tekniska ytor. I framtiden tror Moustapha Hassan att hans forskningsområde kommer att bli användbart på fler medicinska områden. Kanske kan man bota även solida tumörer med hjälp av benmärgstransplantation. Men då krävs det senaste inom labinredning och utrustning, och det krävs gott samarbete mellan institutionen och leverantören. ADDvise är mycket lätta att ha att göra med, de levererar hög kvalitet på avancerad utrustning och så lyssnar de på kunden, säger Moustapha Hassan. FAKTA År: 2011 ADDvise levererade kemslussar.

7 SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM (SOBI) Nytt laboratorietänk ger fri kommunikation När läkemedelsföretaget Sobi (Swedish Orphan Biovitrum AB) skulle flytta in i nya lokaler hos Karolinska Institutet Science Park i Solna fanns en vision om hur den nya miljön skulle se ut. Visionen ställde speciella krav på den labinredning som ADDvise levererade. Sobi är ett integrerat bioteknologiskt läkemedelsföretag inriktat på sällsynta sjukdomar. Företaget har både en produktportfölj och en forskningsportfölj. Vi är ett företag där de anställda arbetar långsiktigt. Det ställer andra krav på arbetsmiljön än i akademien, där genomströmningen är stor. För oss är det viktigt att lokalerna är attraktiva, funktionsenliga och fria från buller, säger Christina Sörving. Vi ville skapa öppna miljöer, där laboranterna ser varandra, där kommunikationen flödar fritt och där det är tyst, säger Christina Sörving, labchef och fastighetsansvarig för Sobi. Lösningen blev att slopa de traditionella översektionerna av hyllor och skåp ovanför arbetsplatserna. Sådana hyllor, ofta överbelamrade med flaskor, provrör och annat som för tillfället ställs undan, finns på det flesta lab. Men inte på Sobi. För ADDvise innebar det inga problem att utforma labinredningen enligt de speciella önskemålen. Inredningen byggs i moduler och kan lätt anpassas efter kundens önskemål. Christina Sörving, Laboratory Manager & Logistics, Research & Development, SOBI Monteringen gick mycket smidigt, eftersom ADDvise montörer hade helhetsansvaret. Mellan tio och tolv personer ingick i projektgruppen som utformade de nya lokalerna. Gruppen arbetade nära inredningsarkitekten och ADDvise. En del kreativt tänkande krävdes för att komma på hur översektionerna skulle ersättas. Valet föll på utdragbara förvaringshurtsar, stora nog att rymma en enliters flaska på höjden. Bullrande apparater samlades in i särskilda ljudisolerade apparatboxar med skjutbara glasdörrar runt om. På så sätt stängs ljudet inne men gör instrumentet lättillgängligt för personal och service. Christina Sörving är mer än nöjd med resultatet och ett moment nämner hon särskilt: Monteringen gick mycket smidigt, eftersom ADDvise montörer hade helhetsansvaret och tog in hjälp där det behövdes. Vi hade alltid någon att diskutera med som hade helhetsbilden, säger hon. Inflyttningen skedde 2010, och nu efter tre år kan Christina Sörving konstatera: Arbetsklimatet blev precis så bra som det var tänkt. FAKTA År: 2008 Ordervärde: 16 MSEK ADDvise levererade laboratorieinredning och skyddsventilation.

Laboratorieinredning och Skyddsventilation

Laboratorieinredning och Skyddsventilation Laboratorieinredning och Skyddsventilation Ledande leverantör till sjukvårds- och forskningsenheter ADDVISE / LABORATORIEINREDNING OCH SKYDDSVENTILATION 1 ADDvise skapar moderna forskningsenheter och erbjuder

Läs mer

Bättre betyg. Inredningar för utbildning.

Bättre betyg. Inredningar för utbildning. Bättre betyg Inredningar för utbildning. Vilket betyg vill du själv få av lärare och elever? När vi talar om betyg inom utbildning är det oftast i en och samma riktning. Det är skolan och lärarna som ger

Läs mer

Nya Karolinska Solna (NKS)

Nya Karolinska Solna (NKS) Nya Karolinska Solna (NKS) Inbjudan att delta i dialog Förstudie avseende försörjning av sterilteknik till Nya Karolinska Solna 2013-01-14 År 2008 beslutades att Nya Karolinska Solna (NKS) skulle byggas

Läs mer

Laboratorieinredning för skolans NO-salar

Laboratorieinredning för skolans NO-salar Laboratorieinredning för skolans NO-salar Ledande leverantör till sjukvårds- och forskningsenheter ADDVISE / LABORATORIEINREDNING FÖR SKOLANS NO-SALAR 1 Laboratorieinredning för skolans NO-salar ADDvise

Läs mer

FÖR FRAMTIDENS LABORATORIER OCH FORSKNING

FÖR FRAMTIDENS LABORATORIER OCH FORSKNING FÖR FRAMTIDENS LABORATORIER OCH FORSKNING LABORATORIEINREDNING FÖR ALLA BEHOV På LabRum har vi tre laboratorieinredningslinjer, vi har lösningen för alla typer av verksamheter. KEBO BASIC I dagens krävande

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

Nya Karolinska Solna (NKS)

Nya Karolinska Solna (NKS) Nya Karolinska Solna (NKS) Inbjudan att delta i dialog Förstudie avseende försörjning av utrustning till operationssalar på Nya Karolinska Solna 2012-08-31 År 2008 beslutades att genomföra byggnationen

Läs mer

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMLIG LAST LÖSNINGEN FÖR ICK-US,VANS OCH ERSONBILAR Som professionell användare ställer du säkert höga krav på effektivitet under din arbetsdag och ofta ingår

Läs mer

DESIGN YOUR STORY TELE2 HK KISTA RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING

DESIGN YOUR STORY TELE2 HK KISTA RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING DESIGN YOUR STORY TR TELE2 HK KISTA RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING En arbetsplats som både fungerar optimalt, är kreativ och visar på företagets strategiska arbete stod på önskelistan

Läs mer

TÄNK OM DU SKULLE BLI FARMACEUT

TÄNK OM DU SKULLE BLI FARMACEUT TÄNK OM DU SKULLE BLI FARMACEUT EN DEL TROR ATT FARMACEUTER BARA FINNS PÅ APOTEK. DET ÄR FEL. VAD ÄR EN FARMACEUT? Läkemedel hjälper många till ett bättre, friskare och mer funktionellt liv. Många använder

Läs mer

MOELVENMETODEN METODEN DÄR DU FÅR MAXIMAL NYTTA

MOELVENMETODEN METODEN DÄR DU FÅR MAXIMAL NYTTA METODEN DÄR DU FÅR MAXIMAL NYTTA MOELVENMETODEN Tillsammans med våra kunder har vi utvecklat en metod där man får maximal nytta av fördelarna av att bygga industriellt. Genom att förbereda projektering,

Läs mer

Välkommen till en enklare vardag!

Välkommen till en enklare vardag! Thermotech utvecklar, tillverkar och levererar kund anpassade och hållbara värme- och rörsystem. Vi brinner för att förenkla din vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med både leverantörer

Läs mer

Välkommen att växa med oss!

Välkommen att växa med oss! Välkommen att växa med oss! Vi växer i Flemingsberg One giant leap for Här skapar vi en miljö där idéer kan växa till innovativa företag. health technology Den närmaste femårsperioden investeras cirka

Läs mer

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs VÄLKOMMEN TILL FURHOFFS ROSTFRIA Den här broschyren tar dig med till Furhoffs i Skövde. Här har vi alla de möjligheter och

Läs mer

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar.

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. FAMA hyllsystem maximal flexibilitet för maximal effektivitet Willach Pharmacy Solutions hör till världens

Läs mer

Bättre forskning. Inredningar för forskningsglädje.

Bättre forskning. Inredningar för forskningsglädje. Bättre forskning. Inredningar för forskningsglädje. Du vill ha en inspirerande arbetsmiljö. iab kan skapa den med alla sina delar. En tilltalande helhet. Utrustning, arbetsytor, förvaring, ergonomi, flexibilitet

Läs mer

NYHETER FRÅN SWEDISH MODULES NR1/2016 TEMA: OPERATIONSSALAR. Så löstes Karlskogas dilemma BYGG MODULÄRT AKTUELLT SWEDISH MODULES MAGAZINE 1

NYHETER FRÅN SWEDISH MODULES NR1/2016 TEMA: OPERATIONSSALAR. Så löstes Karlskogas dilemma BYGG MODULÄRT AKTUELLT SWEDISH MODULES MAGAZINE 1 NYHETER FRÅN SWEDISH MODULES NR1/2016 TEMA: OPERATIONSSALAR Så löstes Karlskogas dilemma BYGG MODULÄRT AKTUELLT SWEDISH MODULES MAGAZINE 1 DET ÄR INNEHÅLLET SOM RÄKNAS VI PÅ SWEDISH MODULES säger ibland

Läs mer

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart.

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Våra gedigna kunskaper och långa erfarenhet borgar för att allting fungerar som planerat. Låt oss hjälpa er att

Läs mer

Den enkla guiden till ert nya kontor

Den enkla guiden till ert nya kontor Den enkla guiden till ert nya kontor Följande punkter har tagits fram för att hjälpa dig när du byter kontor eller gör förändringar på ditt kontor. När det gäller att möblera en arbetsmiljö har de flesta

Läs mer

Om Imtech. Dagens Imtech startade 1993

Om Imtech. Dagens Imtech startade 1993 Imtech Industrirör Om Imtech Dagens Imtech startade 1993 - men har rötter från 1860 Antal anställda är 29 000 Omsättningen uppgår till cirka 5,1 miljarder euro Bolaget är noterat på börsen i Amsterdam

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

DESIGN YOUR STORY KOENIGSEGG DESIGN FÖR HÖGSTA PRESTANDA

DESIGN YOUR STORY KOENIGSEGG DESIGN FÖR HÖGSTA PRESTANDA DESIGN YOUR STORY TR KOENIGSEGG DESIGN FÖR HÖGSTA PRESTANDA VÄLKOMMEN IN Koenigseggs nya kontor i Ängelholm, där också företagets fabrik är belägen. EN LEVANDE ARBETSMILJÖ MED FOKUS PÅ KVALITET Kriterier

Läs mer

Biomedicum Forskning över vetenskapliga gränser. Karolinska Institutets nya laboratorium för experimentell biomedicinsk forskning

Biomedicum Forskning över vetenskapliga gränser. Karolinska Institutets nya laboratorium för experimentell biomedicinsk forskning Biomedicum Forskning över vetenskapliga gränser Karolinska Institutets nya laboratorium för experimentell biomedicinsk forskning Experimentell forskning under ett tak Experimentella forskare från fem institutioner,

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

APL Preferred CDMO. Development, analysis and manufacturing for clinical trials Company presentation Magnus Strömberg Production Manager

APL Preferred CDMO. Development, analysis and manufacturing for clinical trials Company presentation Magnus Strömberg Production Manager APL Preferred CDMO Development, analysis and manufacturing for clinical trials Company presentation Magnus Strömberg Production Manager 1 APL i korthet Lång erfarenhet av utveckling och tillverkning av

Läs mer

Betyg MVG. Inredning för utbildning

Betyg MVG. Inredning för utbildning Betyg MVG Inredning för utbildning VÄLJ MELLAN TVÅ INREDNINGSSYSTEM För att möta nya krav på estetik och valmöjligheter erbjuder iab två omfattande inredningssystem för utbildning iab EDU och ST. Med utgångspunkt

Läs mer

Produktblad - Kombihylla

Produktblad - Kombihylla Produktblad - Kombihylla KONTORSHYLLA/SKÅP RITNINGSHURTS KOMBIHYLLA KOMBIHYLLA Kombihyllan är vår mest anpassningsbara förvaringsmöbel. Modulen kan kombineras med många inredningsdetaljer ur CombiLine.

Läs mer

NYHET POSTMÖBEL MAIL. Postmöbel Mail, 1840x1080x590 (Bredd x Höjd x Djup)

NYHET POSTMÖBEL MAIL. Postmöbel Mail, 1840x1080x590 (Bredd x Höjd x Djup) Produktblad - Mail NYHET POSTMÖBEL MAIL Postmöbel Mail (vit/grå) rymmer post för upp till 200 personer. POSTMÖBEL MAIL Mail är svaret på den nya tidens postsortering. I takt med att behoven på våra arbetsplatser

Läs mer

Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB

Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB GAS I 100 ÅR Strandmöllens produktionsanläggning i Ljungby, invigd 2011. I snart hundra år har Strandmöllen producerat och sålt gas. Främst har vi verkat i Danmark, men

Läs mer

STEP BY STEP TO YOUR NEXT OFFICE

STEP BY STEP TO YOUR NEXT OFFICE STEP BY STEP TO YOUR NEXT OFFICE THE PERFECT WAY TO YOUR NEXT OFFICE STEG 1 - STEG 2 - ANALYS 1 STEG 3 - SKAPA VISION STEG 4 - INREDNINGSLÖSNING STEG 5 - & UPPFÖLJNING ANALYS FÖR ATT: Få en optimal planlösning.

Läs mer

Operatörsbord Kontrollrumsbord

Operatörsbord Kontrollrumsbord Operatörsbord Kontrollrumsbord RackTech har marknadens bredaste sortiment av bord för operatörsrum, kontrollrum, övervakningscentraler, larmcentraler osv. Man finner våra operatörsbord i alla typer av

Läs mer

När behoven kräver snabba lösningar.

När behoven kräver snabba lösningar. När behoven kräver snabba lösningar. Vi på Flexator i Gråbo slår inte av på takten. Tvärtom. Drygt 40 år efter starten händer mer än någonsin innanför fabriksväggarna. Arbetsbodar och modulbyggnader tillverkas

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild!

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! jubileum Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! Bröderna Perssons Specialsnickeri i Bromölla är ett av Sveriges ledande specialsnickerier. Efter 30 års verksamhet är vi idag 23 medarbetare

Läs mer

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken.

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vår erfarenhet och historia hjälper oss att lyckas inom överflyttning Sedan 80-talet har vi på Etac varit erkända för våra rullstolar och rollatorer.

Läs mer

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster Funktion estetik & ett brett utbud! Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster www.hogstadaluminium.se Ditt projekt vårt engagemang! VI TAR ANSVAR HELA VÄGEN Hogstad Aluminium AB är ett av marknadens

Läs mer

Kreativ koppling. vinner kampen om kompetensen

Kreativ koppling. vinner kampen om kompetensen Kreativ koppling vinner kampen om kompetensen när man är uppkopplad, avkopplad och sammankopplad var är man då? svar: på unit4:s nya svenska huvudkontor. Här andas inredningen modernt flexibelt kunskapsföretag.

Läs mer

Några bilder med sikte på den närmaste framtiden för hälso och sjukvården i SLL med särskilt fokus på Nya Karolinska

Några bilder med sikte på den närmaste framtiden för hälso och sjukvården i SLL med särskilt fokus på Nya Karolinska Några bilder med sikte på den närmaste framtiden för hälso och sjukvården i SLL med särskilt fokus på Nya Karolinska med Stig Nyman 2012 09 06 Det här hade jag tänkt hinna med: Bakgrund och beslutet om

Läs mer

Vi har balkongen Du väljer vyn

Vi har balkongen Du väljer vyn Vi har balkongen Du väljer vyn Vi vidgar vyerna Trött på utsikten och på att bara kunna se en liten del av verkligheten? Då är det dags att ge sig ut på fasaden och vidga vyerna. På en balkong är himlen

Läs mer

Tack. Eira-studien. Vi vill med denna broschyr tacka Dig för Din medverkan i vår studie över orsaker till ledgångsreumatism!

Tack. Eira-studien. Vi vill med denna broschyr tacka Dig för Din medverkan i vår studie över orsaker till ledgångsreumatism! Eira-studien a r i E Tack Vi vill med denna broschyr tacka Dig för Din medverkan i vår studie över orsaker till ledgångsreumatism! Du är en av de drygt 5 000 personer i Sverige som under de senaste 10

Läs mer

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Constructor Sverige AB Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Regionkontor Solna Torg 19 171 45 Solna Tel: 08-470 03 30 Fax: 08-83 40 06 Compactus Office

Läs mer

Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud!

Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud! Insulation Technology Made in Sweden Miljövänlig cellulosaisolering från icell isolering för värme, kyla och ljud! Miljövänlig cellulosaisolering från icell sparar både energi och pengar! NYHET! Vår isolering

Läs mer

HOS OSS FORMAS IDÉER

HOS OSS FORMAS IDÉER HOS OSS FORMAS IDÉER Direktlaminat erbjuder spetskompetens när det gäller laminatbaserade komponenter och inredningar. F900 RÄTA VINKLAR ELLER RUNDA HÖRN? Flexibilitet och specialisering ger nöjda kunder

Läs mer

Fastighetsboxar i skandinavisk toppklass

Fastighetsboxar i skandinavisk toppklass Fastighetsboxar i skandinavisk toppklass ÅRS KVALITETSGARANTI Design Ekonomi Funktion För den som ritar, bygger eller underhåller hus är varje detalj viktig. Därför har Flexbox utvecklat ett helt system

Läs mer

ett modernt servicekoncept

ett modernt servicekoncept ett modernt servicekoncept Traditionell distributionshandel ett modernt servicekoncept I 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma

Läs mer

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring.

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. WIPAB & ALLKAL Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. Kvalitet, kunskap och erfarenhet i ett starkt samarbete. WIPAB är ett plåtbearbetningsföretag med inriktning på legotillverkning.

Läs mer

Etac Nova 30. Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda.

Etac Nova 30. Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda. Etac Nova 30 Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda. Etac Nova 30 helt enkelt. Nova 30 är ett funktionellt skensystem med tidlös och enkel

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Vi bryter branschens mönster varje dag Under ett och samma tak levererar vi pneumatik, industriventiler, linjärteknik och profiler En unik mix av produktprogram Öbergs - en oberoende

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:37 1 (12) LS 0402-0437 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Investering för iordningsställande av lokal åt Astra Zeneca på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, byggnad C2.2 Föredragande

Läs mer

Inte störst men bäst. Det är vår vision.

Inte störst men bäst. Det är vår vision. Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad LEAN Den avgörande frågan är: Hur vill jag som patient bli bemött när jag träder in i detta sjukhus? Matz Widerström, Sjukhuschef

Läs mer

Framtidens Universitetssjukhus Nya Karolinska Solna

Framtidens Universitetssjukhus Nya Karolinska Solna Vi bygger Framtidens Universitetssjukhus Nya Karolinska Solna Nya Karolinska Solna skräddarsys för patienten Nya Karolinska Solna (NKS) är ett helt unikt projekt. Den nya sjukhusbyggnaden sätter en ny

Läs mer

Inbjudan till marknadsundersökning (RFI) av Disk- och Spoldesinfektorer till SLL och Nya Karolinska Solna

Inbjudan till marknadsundersökning (RFI) av Disk- och Spoldesinfektorer till SLL och Nya Karolinska Solna 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Upphandling och juridik Upphandlingsavdelningen MARKNADSUNDERSÖKNING 2013-05-07 Inbjudan till marknadsundersökning (RFI) av Disk- och Spoldesinfektorer till SLL och

Läs mer

Mittmonteringsenheter Laboratoriebordens mittmonteringsenheter

Mittmonteringsenheter Laboratoriebordens mittmonteringsenheter VISU LABORATORIEMÖBLER Visu Kaluste har lång erfarenhet från tillverkning av laboratorieinredningar. Våra högkvalitativa laboratoriemöbler är utformade i samarbete med användare och experter. Möblerna

Läs mer

Case: Swegon. Utmaning. Lösning. Resultat. Success story

Case: Swegon. Utmaning. Lösning. Resultat. Success story Success story Case: Swegon Utmaning Storskalig plåtbearbetning med hjälp av traditionella maskiner bullrar och drar energi. Inför lanseringen av produktfamiljen Pacific ville Swegon effektivisera tillverkningen

Läs mer

Hur kan hjärtsjukvården i Stockholms läns landsting nå bättre resultat?

Hur kan hjärtsjukvården i Stockholms läns landsting nå bättre resultat? Hur kan hjärtsjukvården i Stockholms läns landsting nå bättre resultat? Sammanfattning av seminarium om Stockholms hjärtsjukvård, den 6 mars 2013, som arrangerades av AstraZeneca och Hjärt-Lungfonden 1

Läs mer

Linde Integrated Valve

Linde Integrated Valve LIV LIV Linde Integrated Valve Innovativ mobil gasterapi Linde: Living healthcare Linde: Living healthcare 03 Vi har skruvat upp både enkelheten och säkerheten Mobil gasterapi har aldrig varit enklare.

Läs mer

REN ViNST. Ett smart sätt att öka lönsamheten. REN ViNST

REN ViNST. Ett smart sätt att öka lönsamheten. REN ViNST REN ViNST Ett smart sätt att öka lönsamheten Danderyds Snickeri AB Mallslingan 5 187 66 Täby 08-544 44 160 www.dandent.se info@dandent.se REN ViNST Dandent, som tillverkar och marknadsför högkvalitativa

Läs mer

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet av aluminium har vunnit stort förtroende hos arkitekter,

Läs mer

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat.

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. AP&T CUSTOMER SERVICE Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. Börjar din gamla press eller produktionslinje att tappa stinget, kan det vara dags att fundera på en

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus B O S T A D Trivsamma lokaler för alternativ boende Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus Tryggt boende med god kvalitet Hyrmoduler kan många gånger vara den idealiska lösningen vid olika

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Välj ett yrke där du bygger ett hållbart samhälle

Välj ett yrke där du bygger ett hållbart samhälle Välj ett yrke där du bygger ett hållbart samhälle Betong överraskar Betong är ett spännande material. Med sina unika egenskaper hjälper det arkitekter och byggare över hela världen att skapa hus, broar,

Läs mer

Även bra butiksljus åldras.

Även bra butiksljus åldras. Även bra butiksljus åldras. Med rätt underhåll har du alltid ett säljande ljus! Med rätt underhåll har du alltid ett säljande butiksljus Bra butiksljus skapar intresse, lyfter fram produkterna på bästa

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.eu Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja utrymmet är en av de

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

Sjukvårdsglädje. Inredningar och logistikprogram för sjukhus

Sjukvårdsglädje. Inredningar och logistikprogram för sjukhus Sjukvårdsglädje Inredningar och logistikprogram för sjukhus Vad skulle du säga om lite mer arbetsglädje i sjukvården? Logistikprogrammet och tillhörande inventarier har varit skillnaden mellan succé och

Läs mer

Laboratorieinredning KEBO Premium KEBO Classic KEBO Basic

Laboratorieinredning KEBO Premium KEBO Classic KEBO Basic Laboratorieinredning KEBO Premium KEBO Classic KEBO Basic LabRum AB Industrivägen 7 171 48 Solna Tel: 08-50 55 78 00 sales@labrum.se www.labrum.se LabRum finns här för dig! Vi hjälper dig att skapa en

Läs mer

Modul-Express FÖR POST- OCH BUDBILAR

Modul-Express FÖR POST- OCH BUDBILAR Modul-Express FÖR POST- OCH BUDBILAR FÄLLBARA HYLLOR FÄLLBARA HYLLOR Hyllsystemet är tillverkat i ultrahöghållfast stål och är därför både lätt och robust. Fällbara hyllor är den perfekta lösningen när

Läs mer

Projekt - när det fungerar som bäst!

Projekt - när det fungerar som bäst! PROJEKT HUS Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör eller fastighetsägare.

Läs mer

VIRONOVA KONTORET MED ETT EGET LAB. Case #16:4. Vironova gick från enkelrum i ett kontorshotell till stort kontor med laboratorium i Hagastaden

VIRONOVA KONTORET MED ETT EGET LAB. Case #16:4. Vironova gick från enkelrum i ett kontorshotell till stort kontor med laboratorium i Hagastaden KONTORET MED ETT EGET LAB VIRONOVA Case #16:4 Vironova gick från enkelrum i ett kontorshotell till stort kontor med laboratorium i Hagastaden KONTORET MED ETT EGET LAB VIRONOVA ATRIUM LJUNGBERG VÄRLDSFÖRBÄTTRARE

Läs mer

Produktblad - Arkiv Kontor

Produktblad - Arkiv Kontor Produktblad - Arkiv Kontor ARKIV KONTOR ARKIV KONTOR Arkivet är ett mångsidigt och smart förvaringssystem för den som har mycket att spara och förvara. Med den flexibla utbyggbara lösningen kan företagets

Läs mer

GAS ÄR INTE BARA GAS 2016/04

GAS ÄR INTE BARA GAS 2016/04 GAS ÄR INTE BARA GAS GAS I 100 ÅR Gas är inte bara gas. Det vet vi, för vi har producerat och sålt gas i nästan 100 år. Strandmöllen grundades 1917 i vad som tidigare varit en vattenmölla och lokalerna

Läs mer

FLOOR and more : Golvet som ger dig frihet att välja. Det marknadsledande installationsgolvet som passar överallt.

FLOOR and more : Golvet som ger dig frihet att välja. Det marknadsledande installationsgolvet som passar överallt. Koncept Produkter Service FLOOR and more : Golvet som ger dig frihet att välja. Det marknadsledande installationsgolvet som passar överallt. Bygg med nya lösningar Bauen mit neuen Lösungen Bygg med nya

Läs mer

DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR

DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR MARKNADSLEDANDE I BRANSCHEN Amiga AB grundades i augusti 2000 och är idag en av Sveriges ledande el- och VVS-grossister för proffsoch konsumentfackhandeln. Verksamheten

Läs mer

Företagspresentation. All in motion technology

Företagspresentation. All in motion technology Företagspresentation All in motion technology FAKTA OEM MOTOR Anställda Omsättning Tillverkare Huvudkontor Säljkontor ISO 28 st 120 MSEK 36 st Tranås Stockholm Malmö Hultsfred 9001:2008 14001:2004 Vi står

Läs mer

kompetent korrekt komplett komposit

kompetent korrekt komplett komposit kompetent korrekt komplett komposit kompetent Lätta, urstarka och tåliga. Det är några av de egenskaper som kännetecknar kompositprodukter tillverkade av oss på Faiber AB. Sedan början av 80-talet har

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

Vi gör idéer till verklighet.

Vi gör idéer till verklighet. Vi gör idéer till verklighet. Ufab utvecklar produkter med hög precision. Vi bidrar också till att höja våra kunders konkurrenskraft. Vi inser hur viktig vår leverantörsroll är. Våra kunskaper ska bidra

Läs mer

Inbjudan till industridialog

Inbjudan till industridialog Inbjudan till industridialog Förstudie inför upphandling av Bild och Funktion till Nya Karolinska Solna Universitetssjukhuset 2011-10-17 Som svar på de krav som ställs på morgondagens sjukvård har Stockholms

Läs mer

Hur vill du hålla kontakten? Behöver du beställa något mer? Håll dig uppdaterad om nyheter och insikter. EFG är tillgängligt dygnet runt.

Hur vill du hålla kontakten? Behöver du beställa något mer? Håll dig uppdaterad om nyheter och insikter. EFG är tillgängligt dygnet runt. EFG KUNDSERVICE Together we make it matter EFG Kundservice - gör det enklare att vara kund. EFG lanserar en helt ny kundservice och logistikmodell för snabbare, tydligare och bättre kommunikation. Det

Läs mer

Danderyds sjukhus. en period av växande och utveckling

Danderyds sjukhus. en period av växande och utveckling Danderyds sjukhus 2014-2018 en period av växande och utveckling NY AKUTVÅRDSBYGGNAD KLAR 2018 För mig som vd är det otroligt glädjande att bygget äntligen startat. Jag ser fram emot ett modernare sjukhus

Läs mer

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET Makes IT happen Idnet grundades 1991 och har på den tiden gått från att vara en teknikleverantör till att bli en expert på IT-logistiklösningar för varuflöden i både butik-, lager- och transportsektorn.

Läs mer

proplate MACHINING ON THE CUTTING EDGE

proplate MACHINING ON THE CUTTING EDGE proplatemachining ON THE CUTTING EDGE Vi är experter på maskinbearbetning av stål Maskinbearbetning av hög klass är en förutsättning för att skurna detaljer ska fungera för sitt ändamål. Vi erbjuder en

Läs mer

SWG dokumentation. System

SWG dokumentation. System SWG600 Blockvägg ger både arkitekt och byggherre helt fria händer till indelning av rum för många ändamål. Blockväggen är lika lämplig till uppdelning av små som stora rum, där det ställs större krav på

Läs mer

Eftersom. vi är mer än bara ett laboratorium... Vår kundservice står gärna till tjänst för dig!

Eftersom. vi är mer än bara ett laboratorium... Vår kundservice står gärna till tjänst för dig! Eftersom vi är mer än bara ett laboratorium... Vår kundservice står gärna till tjänst för dig! 1 Eftersom Över en halv miljon behandlade patienter i Tyskland 2 det är din mottagning det handlar om... Över

Läs mer

När döden utmanar livet: frågor om människans fria val, om ansvaret och skulden som bördor i livets slutskede.

När döden utmanar livet: frågor om människans fria val, om ansvaret och skulden som bördor i livets slutskede. När döden utmanar livet: frågor om människans fria val, om ansvaret och skulden som bördor i livets slutskede. Peter Strang, överläkare, professor i palliativ medicin Karolinska Institutet, Stockholm Stockholms

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

Vi vill vara en del i hela processen, inspirera, förverkliga och driva hela projektet. Tidigt tillföra teknisk information, helt leverantörsoberoende.

Vi vill vara en del i hela processen, inspirera, förverkliga och driva hela projektet. Tidigt tillföra teknisk information, helt leverantörsoberoende. PROJEKT Vi vill vara en del i hela processen, inspirera, förverkliga och driva hela projektet. Tidigt tillföra teknisk information, helt leverantörsoberoende. Genom att inreda fönstren kan du lyfta upplevelsen

Läs mer

Part of the ESE world. UWS underjordsystem för avfall

Part of the ESE world. UWS underjordsystem för avfall Part of the ESE world UWS underjordsystem för avfall Tekniska detaljer Lyftsystem Inkasthus Gågolv Container Ovan jord Bottenklaffar Säkerhetsgolv Under jord Betongkassun Matavfall Restavfall Glas Förpackningar

Läs mer

Vi är framtidens byggande.

Vi är framtidens byggande. Vi är framtidens byggande. Vi är din leverantör. Vad du än ska bygga. Helprefabricerat eller industriellt platsgjutet, det är frågan. Hos oss är valet enkelt. Vi har både och. Det är vi ensamma om på marknaden.

Läs mer

LCC ur Installatörens perspektiv. Stockholm 2013-11-07

LCC ur Installatörens perspektiv. Stockholm 2013-11-07 LCC ur Installatörens perspektiv Stockholm 2013-11-07 Imtech Nordic Imtech N.V. Imtech Nordic AB Stödfunktioner (Ekonomi, Affärsutveckling, IT, Inköp, HR, Information, Riskhantering) Imtech VS-teknik AB

Läs mer

PÅ VÅRAN LEK- OCH PARKUTRUSTNING FÖR DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING

PÅ VÅRAN LEK- OCH PARKUTRUSTNING FÖR DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING PÅ VÅRAN hemmagård LEK- OCH PARKUTRUSTNING FÖR DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING Hemma i Charlottsborg Lekplats som säljargument. Charlottsborg i Kristianstad är en bostadsrättsförening med 311 lägenheter. 2017

Läs mer

Implementering av automationsbana och dess effekt på turn-around-tider. Marie Louise Lennartsson Laboratoriemedicin

Implementering av automationsbana och dess effekt på turn-around-tider. Marie Louise Lennartsson Laboratoriemedicin Implementering av automationsbana och dess effekt på turn-around-tider Marie Louise Lennartsson Laboratoriemedicin Region Jönköpings län 340 000 invånare 1 länssjukhus, Ryhov 2 länsdelssjukhus, Eksjö och

Läs mer

Avancerad norsk byggnad: Arkitektbyrån A-lab löste det med stöd av BIM

Avancerad norsk byggnad: Arkitektbyrån A-lab löste det med stöd av BIM Avancerad norsk byggnad: Arkitektbyrån A-lab löste det med stöd av BIM PASSIONATE RELIABLE INNOVATIVE Kundprofil Företag Bransch Land A-Lab Bygg Norge Utmaning Införande av BIM / IFC uppgradering från

Läs mer

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv 1 2 Så bygger du nästa generations ställverk Necks Electric vässar sitt erbjudande för ställverk. Till vårt befintliga produktutbud lägger vi flera

Läs mer

ALUMINIUMFASADER ALUMINIUMPLÅT

ALUMINIUMFASADER ALUMINIUMPLÅT ALUMINIUMFASADER ALUMINIUMPLÅT A L U M I N I U M Kassettsystem av aluminium Vid val av fasadmaterial är det många faktorer som måste beaktas utseende, pris, framtida underhåll, isolering m.m. Aluminiumkassetter

Läs mer

PANELRADIATORER För vattenburen värme

PANELRADIATORER För vattenburen värme PANELRADIATORER För vattenburen värme Sida 7:11 VIRAB s panelradiatorer levereras kompletta med monterade konsoller, sidoplåtar och galler. panelradiatorerna är tillverkade i stål med konvektor design

Läs mer

Manual för beställning av Extempore, SLL

Manual för beställning av Extempore, SLL 2015-09-30 Version 1.4 1 (9) Manual för beställning av Extempore, SLL Den senaste versionen finns alltid att ladda ner på www.uppdragsguiden.sll.se/lakemedelsforsorjning För aktuell information besök www.apl.se

Läs mer