Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor N /17. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor N /17. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00"

Transkript

1 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor N / Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Paragrafer: Ledamöter Alireza G Alipour (SRF) Anne Johansson (HSO) Astrid Steen, (Unga rörelsehindrade) Alf Lundberg (SPF) Airi Thorstensson (PRO) Christina Fridén Svahn (FUB) Gertrud Ingelman (V) Margareta Broang (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Kjell Emanuelsson (SRF) Akbar Hosseini (DHR) Svante Järbur (SPF) Lage Reftel (PRO) Rigmor Gustafsson (HSO) Herbert Månsson (GDF) Evelina Larsson (Unga rörelsehindrade) Mathias Ahlquist (Unga synskadade Karl-Henrik Rosberg (S) Gabriel Södersten (MP) Birgitta Ling Fransson (L) Adjungerade tjänstemän Peter Norling, sektorschef Sara Olsson, sekreterare Emma Qvarfordt, avdelningschef Thomas Karlsson, trafikutvecklare Helene Mohlin, kommunikatör Sophie Edler Hongelin, trafikutredare Magnus Junsäter, planeringsledare Anita Almqvist, avdelningschef Roger Henoksson, systemförvaltare Anmält förhinder Robert Kindberg (DHR) Underskrifter: Sekreterare Sara Olsson... Ordförande Alireza Alipour... Justerande Alf Lundberg... 1(8)

2 29 Öppnande av sammanträdet Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat. 30 Val av justerare Alf Lundberg (SPF) utses att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 31 Godkännande av dagordningen att godkänna dagordningen med följande ändringar: OCR, fakturor och autogiro utgår från dagens sammanträde. 32 Anmälan av föregående protokoll från rådsmöte Sekreteraren anmäler protokoll från rådets sammanträde att anteckna anmälan för protokollet. 33 Utvärdering 2017 av beslut rörande bokning av färdtjänstresor nattetid Trafiknämnden beslutade , i samband med upphandling av ny jourverksamhet, att telefonbeställning av resor som ska utföras nattetid ska begränsas till ordinarie öppettider på färdtjänstens beställningscentral. et började gälla Innan dess var det möjligt för resenärer att boka resor via telefon dygnet runt. Jourens roll är att trafikleda på natten samt att vara behjälplig i de fall det uppstår problem för våra resenärer i samband med resor den tid på dygnet då färdtjänstens ordinarie trafikledning är stängd. Förbeställda resor kan ombokas och avbokas under jourtid. En utvärdering av beslutet rörande bokning av färdtjänstresor nattetid presenterades för färdtjänstutskottet Samtliga organisationer som är representerade i färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor erbjöds att inkomma med synpunkter inför den aktuella utvärderingen. SRF (synskadades riksförbund) och Unga rörelsehindrade inkom med synpunkter. Deras respektive skrivelser och namnlista skickades till färdtjänstutskottet. Färdtjänstutskottet beslutade att uppdraget att utvärdera konsekvenserna för den förändrade tillgängligheten till bokning av färdtjänst nattetid är slutfört. Göteborg. färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor protokoll 2(8)

3 Ordförande Alireza Alipour (SRF) frågar färdtjänstutskottets representanter om de är nöjda med beslutet och utvärderingen. Färdtjänstutskottets ordförande Gertrud Ingelman (V) svarar att hon tar med sig synpunkter för avvägning för budgetramar etc. Alireza Alipour menar att synskadade missgynnas särskilt. Det tycker han att trafiknämnden och färdtjänstutskottet ska ha med särskilt i beaktande. Astrid Steen (Unga rörelsehindrade) tillägger att personer utan smart telefon eller mobilt internet inte kan använda självservice och därmed utestängs från nattrafiken. Alireza Alipour menar att jämförelsen av tillgänglighet till beställningscentral på andra orter inte fungerar då Göteborg har bättre kollektivtrafik än landsbygden. Personer med funktionsnedsättning i Göteborg bör därför ha bättre tillgänglighet till färdtjänst nattetid än personer med funktionsnedsättning på landsbygden. Protokollsanteckning: SRF, Unga rörelsehindrade och DHR meddelar att de inte är nöjda med beslutet att avskaffa möjligheten att beställa trafik via telefon nattetid och att föreningarna kommer att fortsätta att arbeta för en tillgängligare bokningscentral. 34 Olika uppgifter från trafikledningen och förare vid försening Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor menar att resenärer får olika versioner från trafikledningen och förare om orsaken till förseningar. Trafikutvecklare Thomas Karlsson svarar att trafikledningen har mer bakgrundsinformation som gör att de kan svara att förseningen beror på något mer än det föraren upplever. Det är vanligt förekommande att det är en annan förare som orsakade förseningen än den föraren som slutligen utför uppdraget. Ett exempel skulle kunna vara att en förare (1) som ska köra en resenär (A) fastnar i trafiken. En annan förare (2) får därför i uppdrag att köra resenärens resa, trots att förare 2 är långt ifrån resenären. Trafikledningen kan då säga till resenären att förseningen beror på trafikstockningen som gjorde att förare 1 inte kunde komma fram till resenären. Förare 2 kan tro att förseningen beror på att förare 2 fick i uppdrag att köra en resa trots att förare 2 var för långt bort från resenären. Förare 2 har helt enkelt inte kännedom om varför hen (förare 2) fick uppdraget att köra resan eller om trafikstockningen som förare 1 råkade ut för. Akbar Hosseini (DHR) menar att det har hänt flera gånger att förare och trafikledningen hamnar i konflikt. Detta är inte trevligt för resenären, menar Akbar Hosseini. Färdtjänsten svarar att resenärer ska få en ursäkt för förseningen oavsett var felet ligger. Resenärer ska inte behöva lyssna på diskussioner. Det ingår i förarnas bemötandeutbildning att få förståelse för att förare aldrig ska låta resenärer behöva ta emot förarens klagomål om sin arbetssituation. Göteborg. färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor protokoll 3(8)

4 Akbar Hosseini (DHR) säger att trafikledningen inte meddelar till resenären att resenären inte ska betala egenavgift om resenären råkar ut för en försening på minst 20 minuter. Färdtjänsten svarar att trafikledningen tar bort avgiften vid förseningar men när trafikledningen har mycket att göra kan det missas. Kundservice kan ta bort egenavgiften om trafikledningen missar det, men då måste resenären kontakta kundservice. Avdelningschef Emma Qvarfordt kommer att prata med trafikledningen för att förbättra trafikledningens service gällande borttagande av egenavgiften vid förseningar. Alf Lundberg (SPF) uttrycker oro för hur trafiksituationen blir för färdtjänsten när arbetet med Västlänken satt igång. Färdtjänsten svarar att sektorn arbetar med frågan. Färdtjänsten arbetar aktivt med att se till att körtiderna i färdtjänstens planeringssystem stämmer med verklighetens körtider. Färdtjänsten har också en dialog med ansvariga på trafikkontoret. På så vis får färdtjänsten tidig information om trafikpåverkande åtgärder och ansvariga på trafikkontoret påminns samtidigt om tillgänglighetsperspektivet vid byggnationer. 33 Tilldelning av resor för individer som rest upp sina resor Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor frågar om möjligheten att få fler resor när en resenär rest upp alla sina resor. Avdelningschef för tillståndsavdelningen Anita Almqvist svarar att resor som anses väsentliga för tillståndshavaren enbart får begränsas om det finns synnerliga skäl. Väsentliga resor i lagens mening kan till exempel vara arbetsresor, studieresor och dagvårdsresor. De resor som, i lagens mening, inte bedöms vara väsentliga kallas för fritidsresor och får begränsas i skälig omfattning. Tillståndavdelningen gör alltid en individuell bedömning vid tilldelningen av fritidsresor, men det krävs synnerliga skäl för att en resenär ska få fler resor efter att resenären förbrukat de extraresor som resenären kan söka. Om en resenär är oförmögen att ta ansvar över sitt resande kan en god man få kontrollen över bokningarna. Resenärer får alltid information via beställningscentralen om deras resor är på upphällningen. Göteborg. färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor protokoll 4(8)

5 34 Gratis färdtjänst för skolelever på sommaren Avdelningschef för reseservice Emma Qvarfordt informerar om att sommaren elever med färdtjänsttillstånd har fått åka gratis färdtjänst i hela Västra Götaland under sommaren 2015, 2016 och Elever utan färdtjänst har fått Västtrafik-kort. Färdtjänsten har informerat via tidningen Färdskrivaren och på stadens hemsida. Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor anser att informationen till eleverna kunde ha varit bättre. Färdtjänsten tar med sig denna synpunkt. Om ett beslut kommer om gratis färdtjänst för skolelever på sommaren 2018 kommer färdtjänsten informera ungdomsföreningarna för personer med funktionsnedsättning. 35 Trappklättring Trafikutredare Thomas Karlsson informerar om färdtjänstens arbete med trappklättring. En del utbildade förare trappklättrar färdtjänstresenärer när de ska in och ut från icketillgänglighetsanpassade lokaler med trappa. Trappklättringen görs med hjälp av en maskin där förarna fäster en rullstol. Färdtjänsten arbetar för att få ner antalet trappklättringar då trappklättring alltid innebär en risk för olycka. Om en trappa inte är säker att trappklättra i stänger färdtjänsten av adressen så att resenärer inte kan boka trappklättring från adressen. Resenärer får alltid ett skriftligt brev om varför deras trappa stängts av. I brevet får resenärer information om vart de ska vända sig för att bostadsanpassa sin bostad. 36 Lägesrapport trafik och sommartrafiken Färdtjänsten informerar om att resandet har minskat sedan sommaren. Under sommaren fanns viss överkapacitet av trafik på morgonen men brist på trafik mitt på dagen, färdtjänsten kommer att beakta detta vid planeringen av trafik har med oss detta till nästa år. Antalet olyckor har minskat från 11 januari augusti år 2016 till 3 januari augusti i år. Göteborg. färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor protokoll 5(8)

6 Antalet förseningar har minskat jämfört sommaren Färdtjänstens interna omorganisation samt stadens facknämndsorganisation Sektorschef Peter Norling informerar om färdtjänstens interna omorganisation och om översynen av facknämnderna i staden. Den interna omorganisationen Sektor färdtjänst är nu utan egna styr- och stödfunktioner. IT är kvar i sektorn och organisationen för IT utreds. Ny organisation för sektor färdtjänst tas i bruk november Under sektorschef kommer följande enheter finnas: Beställningscentralen (2 enhetschefer) Färdtjänsttillstånd Kundservice Planeringsenheten Strategisk samordning Trafikledningen Samtliga chefstjänster under sektorchefen har ledigförklarats. Intervjuer pågår nu. Facknämndsöversynen Inga beslut är fattade gällande facknämndsöversynen men en rapport med tjänstemannaförslag har presenterats. Frågan har inte samverkats ännu. Stadsledningskontoret föreslår inrättandet av fyra nya nämnder och samtliga ansvarsområden för dessa nya nämnder ligger inom stadsutvecklingsområdet. (Namnen är arbetsnamn) Nämnd med ansvar för fysisk planering Nämnd med ansvar för exploatering Nämnd med ansvar för genomförande och förvaltning kopplat till mark Nämnd med ansvar för genomförande och förvaltning kopplat till byggnader Tillsammans med förslaget om att inrätta en funktion för strategisk planering under kommunstyrelsen bildar dessa fyra nya nämnder en helhet. Göteborg. färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor protokoll 6(8)

7 Förslagen till nya nämnder innebär att byggnadsnämnden, fastighetsnämnden, lokalnämnden, park- och naturnämnden samt trafiknämnden upphör i sin nuvarande form. En del i förslaget är att var och en av de nya nämnderna stöds av en egen förvaltning. De definitiva namnen på dessa nämnder får fastställas i samband med ett eventuellt genomförande av förslaget. I förslaget står det att färdtjänstfrågorna ska hamna under nämnd med ansvar för genomförande och förvaltning kopplat till mark men att färdtjänstens hemvist bör utredas ytterligare. 38 Information från nämnd och förvaltning Peter Norling ger en kort verksamhetsrapport. Resandet ökade det första halvåret men har minskat sedan juli, detta kan bero på höjda avgifter från årsskiftet eller att tilldelningsmodellen av resor har ändrats. Den ekonomiska prognosen visar att färdtjänsten kommer att redovisa ett överskott på cirka 4 miljoner kronor. Överskottet beror på att färdtjänsten har flera vakanta tjänster samt på viten från trafikföretag. Vitena har minskat jämfört med vitena som färdtjänsten fick år Vitena för i år beräknas att bli 3,5 4 miljoner kronor. Detta är en halvering av viten jämfört med förra året. Mål och inriktning Göteborgs Stad 2018 för byggnadsnämnden, fastighetsnämnden, trafiknämnden och park- och naturnämnden kommer att behandlas på nästa nämndsammanträde. I majoritetens förslag står följande uppdrag för färdtjänsten: I Färdtjänsten ska resenärernas upplevda trygghet öka, färre resor vara försenade samt resandet med flexlinjen öka. Kjell Emanuelsson (SRF) frågar efter flexlinjetrafik i Hovås. Färdtjänsten svarar att färdtjänsten regelbundet ser över behovet av flexlinjetrafik. Lage Reftel (PRO) frågar efter utbildning i bemötande för förare. Färdtjänsten svarar att alla förare går bemötandeutbildning senast 18 månader efter att de börjat köra. Den senaste bemötandeutbildningen startade igår ( ). Göteborg. färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor protokoll 7(8)

8 Christina Fridén Svahn (FUB) säger att färdtjänstförarna blinkar inte när de ändrar färdriktning. Kommunikatör Helene Mohlin berättar om det planerade innehållet i nästa nummer av tidningen Färdskrivaren. Hon frågar samtidigt om rådet har frågor som de vill ha med i Färdskrivaren. Sektorchef Peter Norling ber samtliga i färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor att meddela rådets sekreterare Sara Olsson om de noterar hinder i staden som lätt går att åtgärda. Sara Olsson ser till så att rådets synpunkter kommer till rätt person i staden. Anne Johansson (HSO) frågar efter gratis kollektivtrafik för färdtjänstresenärer även efter Ordförande i färdtjänstutskottet Gertrud Ingelman (V) tar med sig frågan. Akbar Hosseini (DHR) menar att förarna bör få information om resenärers funktionsnedsättningar så att förarna kan ge bättre service. Färdtjänsten svarar att om en resenär lämnar in en fullmakt kan färdtjänsten lämna ut viss information om resenärens funktionsnedsättning till förarna om det är relevant för föraren att känna till detta. 39 Övrigt/anmälningsärenden Anmälningsärenden till nästa rådsmöte: Inga ärenden anmäls. 40 Nästa möte Nästa rådsmöte är den Rådets arbetsutskott (AU) träffas den Avslutning av mötet Ordförande tackade för ett bra möte och avslutade mötet. Göteborg. färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor protokoll 8(8)

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Paragrafer: 56 66 ande Ledamöter Ordförande Pia Andersson (SRF) 56 66 Robert Kindberg (DHR) 56 66 Christina Fridén-

Läs mer

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0542/18. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 17:45

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0542/18. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 17:45 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 2018-06-07 Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 17:45 Paragrafer: 28 40 Ledamöter Robert Kindberg (DHR) 28 40 Alireza G Alipour (SRF) 28 40 Astrid Steen, (Unga

Läs mer

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0542/18. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0542/18. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Paragrafer: 15 27 Ledamöter Robert Kindberg ordförande (DHR) 15 27 Alireza G Alipour vice ordförande (SRF) Anne Johansson

Läs mer

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 5468/17. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 13:00 15:00

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 5468/17. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 13:00 15:00 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor Plats och tid: Dalheimers hus, 13:00 15:00 Paragrafer: 59 71 Ledamöter Robert Kindberg (DHR) 59 71 Alireza G Alipour (SRF) 59 71 Herbert Månsson (GDF) 59 71

Läs mer

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0542/18. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 17:55

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0542/18. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 17:55 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 17:55 Paragrafer: 1 14 Ledamöter Robert Kindberg (DHR) 1 14 Anne Johansson (HSO) 1 14 Astrid Steen, (Unga rörelsehindrade)

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Sara Olsson...

Underskrifter: Sekreterare Sara Olsson... Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Paragrafer: 29 40 Ledamöter Svante Järbur, tillförordnad ordförande (SPF) 29 40 Rigmor Gustafsson (HSO) 29 40 Catarina Ahlqvist (Unga synskadade)

Läs mer

Förslag från Färdtjänstnämnden om avgift för färdtjänstresor och färdtjänstens månadskort

Förslag från Färdtjänstnämnden om avgift för färdtjänstresor och färdtjänstens månadskort Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-01-26 Diarienummer 1447/14 Repronummer 10/15 Facknämnder Stadsutveckling Christina Gustafsson Telefon 031-368 04 45 E-post: christina.gustafsson@stadshuset.goteborg.se Förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Kallelse och föredragningslista Tid Klockan 12:00-16:30 Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20 Paragrafer 1- Presskontakt Lena Johansson, telefon 031-368 25 02 Kallade Ordinarie Johan

Läs mer

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10 Färdtjänst Innehåll Färdtjänst 3 Beställning av resa 4 Trappklättrare 7 Riksfärdtjänst 8 Resor på annan ort 9 Synpunkter och frågor 10 Telefonnummer och adresser 11 Mölndals färdtjänstområde 12 Färdtjänst

Läs mer

Förslag om avgifter för färdtjänstresor och månadskort 2019

Förslag om avgifter för färdtjänstresor och månadskort 2019 Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-09 Diarienummer 1845/17 Handläggare Bo Carlryd Telefon: 031-3680329 E-post: bo.carlryd@stadshuset.goteborg.se Förslag om avgifter för färdtjänstresor

Läs mer

Konsekvenser för FÄRDTJÄNST BRUKARE i Göteborg gällande budgetförslag Budget i balans 2016 & 2017

Konsekvenser för FÄRDTJÄNST BRUKARE i Göteborg gällande budgetförslag Budget i balans 2016 & 2017 Konsekvenser för FÄRDTJÄNST BRUKARE i Göteborg gällande budgetförslag Budget i balans 2016 & 2017 Inledning Enligt färdtjänstbrukare och färdtjänstrådets bedömning går budgetförslagen rätt emot vad staden

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 6 maj 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 6 maj 2015 4/2015 Sida 1 (6) 2015-05-06 fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 6 maj 2015 Tidpunkt: Kl. 16 Plats: HSO Stockholm, St Göransgatan 82, nb, Stockholm Närvarande: Se sid. 3 1-10 Justerat

Läs mer

Ledamöter Ordförande Anders Meuller (V), vice ordförande Pontus Båth (M), Siw Wittgren-Ahl (S), Margareta Broang (M)

Ledamöter Ordförande Anders Meuller (V), vice ordförande Pontus Båth (M), Siw Wittgren-Ahl (S), Margareta Broang (M) Färdtjänstnämnden 0030/15 Tid: 17:00-18:50 Plats: Färdtjänsten Paragrafer: 71-87 Beslutande Ledamöter Ordförande Anders Meuller (V), vice ordförande Pontus Båth (M), Siw Wittgren-Ahl (S), Margareta Broang

Läs mer

Resevillkor färdtjänstresor

Resevillkor färdtjänstresor Trafikkontoret Sektor färdtjänst 2017-04-18 Resevillkor för färdtjänstresor Dessa resevillkor är en del i Göteborg Stad färdtjänstens arbete för trygga och säkra resor. De är sammanställda för att det

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Peter Landgren Äldreomsorgsnämnden Ulla-Maj Persson Elsa Eckergren Kjell Hugosson

Läs mer

Uppföljning av färdtjänstavtalet

Uppföljning av färdtjänstavtalet Karin Jacobsen Åsa Enrot MINNESANTECKNINGAR Uppföljning av färdtjänstavtalet Tid Fredag den 20 april 2012 kl 9.00-10.30 Plats Närvarande SL, Färdtjänsten Karin Jacobsen, KSL Åsa Enrot, Färdtjänstavdelningen

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Tid: Kl. 15:00-16:30 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Tid: Kl. 15:00-16:30 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö Individ och familjeomsorg samt funktionshinder Angereds råd för funktionshinderfrågor Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2019-02-13 Tid: Kl. 15:00-16:30 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö Närvarande

Läs mer

FÄRDTJÄNST i Borås Stad

FÄRDTJÄNST i Borås Stad FÄRDTJÄNST i Borås Stad BESTÄLLNING OCH AVBESTÄLLNING AV RESOR Ring beställningscentralen på telefon: 033-35 50 50 Vardagar: Helger: 06.00-23.00 07.00-23.00 Vid problem med en befintlig beställning utanför

Läs mer

FÄRDTJÄNST. Tfn

FÄRDTJÄNST. Tfn FÄRDTJÄNST Tfn 033-35 50 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÄRDTJÄNST 4 FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND 4 ATT RESA MED FÄRDTJÄNST 6 VÅRA UPPGIFTER OM DIG 11 MER INFORMATION 12 FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en form av kollektivtrafik

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde -VÄLLINGBY PROTOKOLL 1:2007 Blad 1(6) Sammanträdesdag 2007-01-03 klockan 09.00 09.25 Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby Birgitta Wahlman Paragrafer 1-8 slutet sammanträde Berit Kruse Ordförande

Läs mer

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg Så fungerar FLEXLINJEN i Göteborg Välkommen till Flexlinjen Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. Flexlinjen kör i begränsade områden och kan komma närmare

Läs mer

~REGION ,., DALARNA. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID

~REGION ,., DALARNA. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID ~REGION,., DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 11-18 Sida 1 (7) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid: 2019-04 -25, kl. 09.30-12.00. Plats: Regionkontoret, Futurum, Falun

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-06-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Information från SPF 8 Ledsagare vid resa med färdtjänst 9 Aktuellt från tillgänglighetsrådgivaren 10 Aktuellt från

Läs mer

Välkommen till. färdtjänsten TAXI

Välkommen till. färdtjänsten TAXI Välkommen till färdtjänsten Välkommen till färdtjänsten! Du har beviljats färdtjänsttillstånd enligt bifogat beslut. Beslutet är ditt personliga färdtjänsttillstånd. I beslutet kan du läsa hur länge ditt

Läs mer

För personer under 18 år ska ansökan göras av vårdnadshavare/förmyndare.

För personer under 18 år ska ansökan göras av vårdnadshavare/förmyndare. 1 (5) Sektorn för samhällsbyggnad Emma Lindström 2014-11-20 Dnr 2014KS104 539 RIKTLINJER FÖR DEN SÄRSKILDA KOLLEKTIVTRAFIKEN, FÄRDTJÄNST, I HÄRRYDA KOMMUN 1. Bakgrund Färdtjänst är en anpassad typ av kollektivtrafik

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-17:45 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 71-86 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Fredrik Lindqvist (M) Michael Törnqvist (MP) Ida Balog (M) Filippa Lund (S) Kent Wetterskog (L) Mathias

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Färdtjänst. Ale kommun. Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst

Färdtjänst. Ale kommun. Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst Färdtjänst Ale kommun Livered allé Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst (antagen av Kommunstyrelsen Ale kommun 2016-05-03 100) Juni 2016 Innehåll

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 22 juni 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.45 16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Peter Groth (MP) Bn Anna-Lena

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

FÄRDTJÄNST. Tfn

FÄRDTJÄNST. Tfn FÄRDTJÄNST Tfn 033-35 50 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÄRDTJÄNST 4 FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND 4 ATT RESA MED FÄRDTJÄNST 6 VÅRA UPPGIFTER OM DIG 11 MER INFORMATION 12 FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en form av kollektivtrafik

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 17 50 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

PROTOKOLL FRID ... REGION,., DALARNA. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

PROTOKOLL FRID ... REGION,., DALARNA. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde .,., DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 1-10 Sida 1 (8) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid: 2019-02 -21, kl. 09.30-12.00. Plats: Regionkontoret, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl. 18.00 20.50 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Göteborgs Stads pensionärsråd

Göteborgs Stads pensionärsråd Göteborgs Stads pensionärsråd Protokoll 3/17 2017-03-30 Avdelning Göteborgs Stads pensionärsråd Telefon 031-368 03 18 Närvarande: ledamöter Daniel Bernmar (V), ordförande 17:29,17:31, 17:32 Christina Holmquist

Läs mer

Yrkande (S), (V), yttrande (MP) angående serviceresors ekonomi

Yrkande (S), (V), yttrande (MP) angående serviceresors ekonomi Tjänsteutlåtande Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2018-12-10 Utfärdat 2018-10-21 Diarienummer 6577/18 Serviceresor Peter Norling Telefon 031-368 29 01 E-post: peter.norling@trafikkontoret.goteborg.se Yrkande

Läs mer

b. Prishöjning 2018 I Landstingsfullmäktige beslutade man om en prisjustering på 3,3% för 2018, och 3,3% för Detta innebär:

b. Prishöjning 2018 I Landstingsfullmäktige beslutade man om en prisjustering på 3,3% för 2018, och 3,3% för Detta innebär: 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 13:00-16:00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Pehr Elfstrand Therese Gusén Annika

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträde med Färdtjänstberedningefr den 17 augusti 2016

Sammanträde med Färdtjänstberedningefr den 17 augusti 2016 Stockholms läns landsting 4/2016 Trafiknämnden PROTOKOLL 20-30 Färdtjänstberedningen 2016-08-17 Kl. 13:30-15.45 Sammanträde med Färdtjänstberedningefr den 17 augusti 2016 Fredrik Wallén Conny Fogelström

Läs mer

Möte med Lokala rådet för funktionshinderfrågor i Västra Göteborg. Områdeschef Arbetsmarknad och Sysselsättning

Möte med Lokala rådet för funktionshinderfrågor i Västra Göteborg. Områdeschef Arbetsmarknad och Sysselsättning Protokoll 3/2016 Diarienummer: Utfärdat, 2016-05-10 IFO Funktionshinder Ajla Behram Telefon: 366 10 02 E-Post: ajla.behram@vastra.goteborg.se Möte med Lokala rådet för funktionshinderfrågor i Västra Göteborg

Läs mer

Färdtjänst. Ale kommun

Färdtjänst. Ale kommun Färdtjänst Ale kommun Livered allé Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst (antagen av Kommunstyrelsen Ale kommun 2016-05-03 100) Januari 2017 Innehåll

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten

Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-08-01 Handläggare Linnéa Lundbäck Telefon: 08 508 10 100 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Rapport Framtida inriktning för

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Framtida inriktning för färdtjänsten

Framtida inriktning för färdtjänsten Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-21 Handläggare Jazmine Hjorth Telefon: 08-508 25 640 Till Socialnämnden 2016-08-23

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Sammanträdesrum Bonaren, Tibro kommun Kl 14.00-16.00 Claes Jägevall Rolf Eriksson Kjell Sjölund Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson (ers) Övriga deltagande Staffan Löfving, kommunrevisor

Läs mer

PROTOKOLL 3/2016 Sammanträdesdatum Rådet för Funktionshinderfrågor. Tid 16:30 18:30 Plats Karl Johansgatan 27, vån 2

PROTOKOLL 3/2016 Sammanträdesdatum Rådet för Funktionshinderfrågor. Tid 16:30 18:30 Plats Karl Johansgatan 27, vån 2 Rådet för Funktionshinderfrågor PROTOKOLL 3/2016 Sammanträdesdatum 2016-04-11 Tid 16:30 18:30 Plats Karl Johansgatan 27, vån 2 Ledamöter Leif Arne Ljungholm Anne Leffler Ann Åkerberg Organisation HSO NHR

Läs mer

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (16) Plats och tid Bonaren, tisdagen den 6 november 2018 kl 14:00 15:10 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Anders Ståhl (L), ersätter Kjell

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST I KARLSTADS KOMMUN VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken för dig med en funktionsnedsättning.

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.30 Paragrafer 1-14 Underskrifter Sekreterare Ordförande Britt Marinder Justerare Inger Markström Förvaringsplats

Läs mer

Protokoll Delaktighetsråd Dalheimers hus

Protokoll Delaktighetsråd Dalheimers hus Protokoll Delaktighetsråd Dalheimers hus Tid: 2017-09-07 kl 13:30-15:30 Plats: Dalheimers hus Röda sten Ledamöter: Kjell Emanuelsson HSO/SRF Annelie Eliasson HSO / RBU Karin Hedén Hessling HSO/SRF Linda

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdagen den 4 juni 2015, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

Avgifter för resa till och från arbete/studier i annan kommun. Anneli Hulthén Jonas Andrén

Avgifter för resa till och från arbete/studier i annan kommun. Anneli Hulthén Jonas Andrén Handling 2015 nr 231 Avgifter för resa till och från arbete/studier i annan kommun Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i

Läs mer

Lördagsflexlinjen. Mölndal. Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och till för alla.

Lördagsflexlinjen. Mölndal. Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och till för alla. Lördagsflexlinjen Mölndal Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och till för alla. Så fungerar flexlinjen För att åka med flexlinjen måste man ringa och boka sin resa. Bussen stannar bara

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum Ivar Nielsen Eva Borgede. Doris Persson. Pia-Lotta Lagerlöf. Kommunhuset, Alafors.

PROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum Ivar Nielsen Eva Borgede. Doris Persson. Pia-Lotta Lagerlöf. Kommunhuset, Alafors. 1(15) Plats och tid: Hövdingasalen, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden Pia-Lotta Lagerlöf DHR Ivar Nielsen

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17:

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17: Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, 2015-03-05, kl. 17:00-18.20 ande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg Anders Bengtsson BrittMarie Hansson Conny Jansson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-03-12 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Information från PRO 2 Information om färdtjänst från Länstrafiken AB 3 Äldreplan för Härjedalens kommun, utvärdering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänsten genomför kvalitetsförbättringar för att minska förseningar

Läs mer

Resevillkor riksfärdtjänstresor

Resevillkor riksfärdtjänstresor Trafikkontoret Sektor färdtjänst 2017-04-18 Resevillkor för riksfärdtjänstresor Dessa resevillkor är en del i Göteborg Stad färdtjänstens arbete för trygga och säkra resor. De är sammanställda för att

Läs mer

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A Protokoll Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: 2016-09-08 kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A Närvarande: Mattias Ingeson, RJL, ordförande Eva Blomquist, HRF Eva Eliasson, RJL

Läs mer

... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BrottsfOrebyggande rådet, BRÅ KARLS BORGS KOMMUN

... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BrottsfOrebyggande rådet, BRÅ KARLS BORGS KOMMUN BrottsfOrebyggande rådet, BRÅ 2013-09-30 1 Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 30 september 2013 kl. 09.00-10.00 Närvarande (ordinari e Peter Lindroth Staffan MyrselI Anders Ståhl Pia Larsson (kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Socialtjänstavdelningen Östermalms stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (6) 2018-01-09 Protokoll från rådet för funktionshinder Protokollet har justerats per mejl 2018-01-11 Närvarande ledamöter: Jan

Läs mer

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd.

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd. GEMENSAMT REGELVERK FÖR FÄRDTJÄNST I JÖNKÖPINGS LÄN För den som är färdtjänstberättigad i Jönköpings län finns det möjlighet att ansöka om färdtjänst. Färdtjänst kan efter behov erbjudas i olika former.

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35 Beslutande Ulla-Britt Jonsson Michael Martinsson Tomas Junkka Elisabeth

Läs mer

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (5) Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Tidpunkt: 2016-04-08, kl. 10.00 12.00 Lokal: Norrholmen,, plan 7. Lotta Rosenström Ordförande Närvarande: Stig-Joeran Samuelsson

Läs mer

Referensgruppen Resenärer möte 9, 24 februari 2016 Framtida inriktning för färdtjänst

Referensgruppen Resenärer möte 9, 24 februari 2016 Framtida inriktning för färdtjänst 1(5) Handläggare Helene Ljungqvist 2016-04-05 Deltagare: Hamaddah Mansour, SRF Alma Asic, HSO Birgitta Flogenfeldt, HSO Karin Lemberg, HSO Inge-Britt Lundin, HSO Jaan Kaur, DHR Amir Amirriazi, DHR Sirkka

Läs mer

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken.

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken. REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ÖREBRO LÄN Nedanstående regler gäller fr.o.m. 2001-11-01. De är fastställda av styrelsen för Länstrafiken Örebro AB 2001-09-27. Senaste ändring beslutad 2013-02-13. Färdtjänst Färdtjänst

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum Nummer 8/15. Tid Klockan 13:00-17:45. Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20

Protokoll. Sammanträdesdatum Nummer 8/15. Tid Klockan 13:00-17:45. Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20 Tid Klockan 13:00-17:45 Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20 Paragrafer 211-244 Justeringsdag 2015-11-05 Underskrifter Sekreterare Betty Karlsson Ordförande Johan Nyhus Justerande

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5)

SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) 2010-10-19 Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 19 oktober 2010 kl. 09.30-11.30 Justerat 2010-10-21 Nils Mogård Göran Forsberg

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Marita Johansson, SRF, ledamot Ingela Börjesson, RMR,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

I uppföljningsarbetet har följande kvalitetskriterier beaktats: Resultat/procent av uppfyllelse: (Inom parentes 2010/2009 års siffror)

I uppföljningsarbetet har följande kvalitetskriterier beaktats: Resultat/procent av uppfyllelse: (Inom parentes 2010/2009 års siffror) REDOVISNING 1(7) 2011-10-13 TN-309/2011 009 Handläggare, titel, telefon Birgit Wadstein, verksamhetschef 011-15 77 62, 0730-20 19 62 Kvalitetsredovisning 2011 för färdtjänst och skolskjuts En kvalitetsredovisning

Läs mer

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING (6.1.14) Antagen av kommunfullmäktige 2001-06-28 56 (KS/2001:146). Reviderad av kommunfullmäktige 2002-04-25 33 (KS/2002:47), 2003-05-22 35 (KS/2003:70), 2005-10-20 78 (KS/2005:167),

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2012-09-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 19 Föregående mötes protokoll 20 Information från SRF 21 Ledsagare vid resa med färdtjänst 22 Aktuellt från tillgänglighetsgruppen

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 9-17 Sida 1 (6) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Tid: Kl. 15:00 15:50 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö (Sammanträdesrummet finns till förfogande för intresseorganisationerna från kl.14.

Tid: Kl. 15:00 15:50 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö (Sammanträdesrummet finns till förfogande för intresseorganisationerna från kl.14. Individ och familjeomsorg samt funktionshinder Angereds råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sammanträdesdatum 2018-11-14 Tid: Kl. 15:00 15:50 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö (Sammanträdesrummet

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015 7/2015 Sida 1 2015-08-24 fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015 Tidpunkt: Kl. 14.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stadshuset Närvarande: Se sid. 2 1-11 Justerat 31 augusti

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Kommunala handikapprådet (11) Anders Ågerup Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson

Kommunala handikapprådet (11) Anders Ågerup Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson Kommunala handikapprådet 2014-11-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 november 2014, klockan 13.00 16.00, Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 2013-10-07 1 (6) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 7 oktober 2013, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer