Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 8 SKÄL ATT GÅ MED I SVENSK BRANSCHFÖRENING PROFIL- OCH REKLAMARTIKLAR (SBPR)

2 Foto: Robert Eriksson

3 DEN HÄR KILLEN ÄR BEREDD ATT TA EN KULA FÖR DIG. Det här är Kjell Harbom. Han är ordförande för Svensk Branschförening Profil och Reklamartiklar paraplyorganisationen för dig som jobbar med produktmedia. Vi gör allt för våra medlemmar. Vi utvecklar, utbildar och peppar det enskilda företaget och driver viktiga strategiska branschfrågor på nationell och internationell nivå. Och vi skyddar dig när det behövs. Vår bransch kännetecknas av fullfjädrade entreprenörer med stark drivkraft. Men man kan inte hålla koll på allt. I en ständigt föränderlig värld är det skönt att ha någon som backar upp. Produktmedia är en framtidsbransch med stora möjligheter att växa och utvecklas. Tillsammans är vi starka och kan ta vara på möjligheterna. Välkommen att bli medlem i SBPR.

4 1. VI SLÅSS FÖR DINA RÄTTIGHETER 2010 fick chefsåklagare Christer van der Kvast en idé. Den då ganska dammiga mutlagstiftningen, som hade 35 år på nacken, skulle städas av. Blickarna riktades mot Storbritannien och en av världens hårdaste mutlagar. Det nya lagförslaget lämnades för remiss till IMM, Institutet Mot Mutor, där SBPR finns representerat. Där och då insåg vi vidden av förslaget. Svenska myndigheter och företag skulle inte kunna ge bort en penna utan att bryta mot lagen. Marknaden för produktmedia skulle tvärdö tillsammans med arbetstillfällen. Nationens BNP skulle minska med nätta 5 miljarder kronor.

5 Vi tog strid mot förslaget och lyckades tillsammans med IMM få till en annan lösning. I dag finns en ny, fungerande lagstiftning med snällare formuleringar, kopplad till en näringslivskod som marknaden har åtagit sig att följa. Samtidigt lyfte vi våra branschfrågor, och vår betydelse för landets sysselsättning och ekonomi, till högsta politiska nivå. Om SBPR inte hade funnits så hade din verksamhet sett väldigt annorlunda ut idag. Om den ens existerat. Berättelsen om mutlagstiftningen är bara ett exempel på hur vi bevakar dina rättigheter. Tack vare SBPR slipper du till exempel att betala flera kronor i avgift till Copyswede varje gång du säljer ett USB-minne på mer än 4 MB. Och tack vare oss, och våra vapendragare inom Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, så drog förre finansministern Anders Borg tillbaka förslaget om slopad avdragsrätt på representation och promotionprodukter. Kort sagt: Vi följer den politiska utvecklingen noggrant. Vi bevakar nya lagförslag och vi har regelbunden kontakt med Expertgruppen för särskilda studier av offentlig ekonomi på Regeringskansliet. Allt i ditt intresse.

6 2. KOMPETENSUTVECKLING Vi hjälper dig att konkurrera på en marknad där kraven på kvalitet och marknadsföringskunskaper blir allt viktigare. Som medlem i SBPR får du tillgång till en rad olika utbildningar. Situationsanpassad försäljning, förhandlingsteknik, mötesbokning och målstyrning är bara några exempel.

7 3. JURIDISK RÅDGIVNING Som medlem i SBPR får du tillgång till juridisk rådgivning av landets ledande experter. En trygghet när du ska skriva avtal eller om du hamnar i tvist med en kund eller leverantör.

8 FÅR VI BJUDA PÅ EN EGOTRIPP? Svensk Branschförening Profil- och Reklamartiklar är en etablerad och seriös branschförening vi har funnits i 20 år. Som intresseorganisation välkomnar vi alla inom produktmedia: leverantörer och återförsäljare (oavsett om du jobbar traditionellt, med koncept, via nätet eller med lågpris). Vi ägs av våra mer än 200 medlemmar och vårt uppdrag är solklart: att verka för deras och för branschens bästa. Som företagare inom produktmedia är du en maktfaktor. Du är verksam i en bransch som är en väsentlig del av kundernas varumärkesbygge och som får en allt större del av reklamkakan. Nästan lika stor som TV-reklam! Svenska företag inom produktmedia svarar för 7,8 procent av marknadens totala reklaminvesteringar och en omsättning på 5,2 miljarder kronor. Ett produktmedia lever i snitt 6,6 månader och kontaktkostnaden är cirka 3,9 öre per exponering (att jämföra med TV, 11,7 öre och dagstidning 4,55 öre). 86 procent kommer ihåg avsändaren på sin reklamprodukt.* Sträck på dig. Du gör ett bra jobb! * Källa Wild Card/Global Advertising Specialties Impression Study 2013/IRM Stora reklamkakan 2013

9 Produktion 18,1 % Dasgpress 10,3 % Gratisdistribuerade tidningar 3,8 % Tidskrifter 2,6 % Tryckta kataloger 0,7 % Bilagor 0,7 % Sponsring 9,1 % Direktreklam 5,8 % TV inkl. text-tv 8,9 % Butikspromotion inkl butiksmedia 5,8 % Produktmedia 7,8 % Mässor 6,0 % Eventmarknadsföring 5,6 % Utomhus 1,5 % Internet inkl. mobil 12,1 % Radio 1,0 % Bio 0,2 %

10 4. MEDLEMSFÖRMÅNER Som medlem i SBPR får du riktiga rabatter som gör skillnad på sista raden. Det här är bara några exempel på erbjudanden som är aktuella just nu. Ännu fler avtal och förmåner är under förhandling! VAD KOSTAR DET? kr per företag och år. Bli medlem! mail@sbpr.se

11 ELITE HOTELS 15% på dagspris. PREEM Rabatt på bensin, diesel, etanol, tillbehör, tvätt och olja. Listprisrabatt eller pumprabatt upp till 91 öre/liter (exemplet avser diesel). EUROFINANS Första året avgiftsfritt, värde kr. 2% rabatt vid tre första försäljningstillfällena på fakturor upp till SMULTRONSTÄLLEN 200 kr rabatt på dagspriset. TAXI KURIR Fastpris med 15% på kortaste vägen när du använder företagets app. EUROPCAR Priserna i Sverige inkluderar fri körsträcka, självriskreducering och stöldskydd. MALMÖ AVIATION Spara kr på enkelresor. (Avser begränsat antal avgångar och platser) DHL Reducerade priser på frakt och transport. ETT EXEMPEL! Så här mycket kan ett medlemsföretag i SBPR spara på ett år. Exemplet avser ett företag med tre anställda och tre bilar. Drivmedelsrabatt 91 öre hos Preem Flyg med Malmö Aviation 4 ggr/år Övernattningar på Elite Hotels 5 ggr/år Juridisk rådgivning 2 ggr/år Taxiresor med Taxi Kurir 10 ggr/år 800 Hyrbil Europcar 2 ggr/år Total besparing på ett år!

12 5. OMVÄRLDSBEVAKNING Vi håller dig uppdaterad. Gällande de senaste trenderna inom produktmedia, material, teknik och ekonomi. Via oss får du löpande information om konjunkturläget i industrin, bankernas prognoser och valutautveckling. Genom medlemskapet i den europeiska branschföreningen EPPA bevakar vi också det världspolitiska läget, inte minst utvecklingen i Asien och Bangladesh.

13 6. HÅLLBARHETSARBETE Corporate Social Responsibility blir allt viktigare för både privata och offentliga organisationer. För leverantörer av produktmedia är en korrekt CSR-dokumentation ofta avgörande för att vinna affären. Som medlem i SBPR får du hjälp att strukturera ditt eget CSR-arbete. Vi erbjuder lättfattliga styrdokument inom etik och miljö och hjälper dig med underlaget som kunderna vill ha. Vi bevakar material- och kemikalierelaterade frågor, lagar och förordningar. Aktuell miljöinformation får vi också genom Miljörapporten samt de nordiska och europeiska branschorganisationerna NAPA och EPPA.

14 Som medlem i SBPR får du använda vår logotyp. Den är en kvalitetsstämpel och positionerar dig som en seriös aktör med hög svansföring gällande kompetens, kvalitet, etik och miljöarbete. Den här pennan lever i snitt 7,5 månad. Under den tiden exponeras den gånger och byter ägare fyra gånger.

15 7. NÄTVERK Som medlem i SBPR får du mer än 200 nya vänner. Låt dig inspireras av dina branschkollegor och utbyt idéer och tips om leverantörer på vårt Intranät. Det finns alltid någon som vet svaret på din kluriga fråga. Varje vecka får du också vårt nyhetsbrev som håller dig uppdaterad inom alla viktiga områden. Du behöver inte söka informationen den kommer till dig. Så att du kan ägna dig åt dina affärer.

16 8. Tinna Bild och Form VÄLKOMMEN TILL PROMOTIONMÄSSAN! Svensk Branschförening Profil- och Reklamartiklar är drivkraften bakom Promotionmässan den nordiska branschmässan. Promotionmässan äger rum två gånger per år i Kista och är den givna mötesplatsen för återförsäljare och leverantörer. Här kan du nätverka och göra affärer samt delta i inspirerande utbildningar och seminarier. Som medlem i SBPR har du givetvis rabatt på inträde och aktiviteter. BLI MEDLEM I SBPR NU! MAIL@SBPR.SE

TILLSAMMANS UTVECKLAR VI PROMOTIONSBRANSCHEN

TILLSAMMANS UTVECKLAR VI PROMOTIONSBRANSCHEN TILLSAMMANS UTVECKLAR VI PROMOTIONSBRANSCHEN KVALITET, PASSFORM & NOGGRANNHET www.ernstalexis.se LJUS FRAMTID FÖR PRODUKTMEDIA Visste du att en enda reklampenna exponeras inte mindre än 3000 gånger under

Läs mer

PRODUKTMEDIA. En stark del av marknadsmixen

PRODUKTMEDIA. En stark del av marknadsmixen PRODUKTMEDIA En stark del av marknadsmixen Cecilia Grahn Nyd Marknadschef MEC Gruppen AB MEC Group Fuzhou China MEC Hong Kong Trading Ltd ROI Stora Reklamkakan 2014 Produktion 17,7 % Digital reklam 16,0

Läs mer

Eventmarknaden 2013 Publicerad 30 April 2014

Eventmarknaden 2013 Publicerad 30 April 2014 Eventmarknaden 2013 Publicerad 30 April 2014 i samarbete med Observera! Rapporten har tagits fram för IRM:s intressenter och får inte publiceras, kopieras eller på annat sätt mångfaldigas utan IRM:s tillstånd.

Läs mer

Sponsring 2013 Publicerad 30 April 2014

Sponsring 2013 Publicerad 30 April 2014 Sponsring 2013 Publicerad 30 April 2014 i samarbete med: Observera! Rapporten har tagits fram för IRM:s intressenter och får inte publiceras, kopieras eller på annat sätt mångfaldigas utan IRM:s tillstånd.

Läs mer

UHPOI samarbete med. Möt din inköpscoach. Inköp på dina villkor. Allt fler av Privattandläkarnas medlemmar ansluter sig

UHPOI samarbete med. Möt din inköpscoach. Inköp på dina villkor. Allt fler av Privattandläkarnas medlemmar ansluter sig UHPOI samarbete med Privattandläkarna Inköp på dina villkor Möt din inköpscoach Tomas hjälper dig att handla rätt Allt fler av Privattandläkarnas medlemmar ansluter sig Magnus Isberg på Privattandläkarna

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

Vår verkstad. Utvecklar människor och affärer.

Vår verkstad. Utvecklar människor och affärer. Vår verkstad Utvecklar människor och affärer. Västerås Science Park är en inspirerande och innovativ miljö och mötesplats för företag i tillväxt där människor, idéer, kunskap och kapital kan mötas och

Läs mer

Visita en del av en växande framtidsbransch

Visita en del av en växande framtidsbransch Bli medlem Visita en del av en växande framtidsbransch FÖR DIG SOM VERKAR INOM BESÖKSNÄRINGEN HAR Visita jobbat i över hundra år. Vi har sedan starten arbetat för branschens utveckling och för att våra

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

PÅ VÄG FÖR VÄRMLANDS ÅKARE

PÅ VÄG FÖR VÄRMLANDS ÅKARE PÅ VÄG FÖR VÄRMLANDS ÅKARE Affärer på värmländska Inget annat landskap är som Värmland. Och vi värmlänningar är inte som andra. Därför behövs Värmlandsåkarna en egen förening som hjälper åkerier i Värmland

Läs mer

Vi är den kreativa mötesplatsen för idéer och innovativa företag som vill växa.

Vi är den kreativa mötesplatsen för idéer och innovativa företag som vill växa. Kapital Vi har direkta kontakter till olika finansiärer. Med våra samarbetspartners, exempelvis ALMI Företagspartner och Regionförbundet, kan du diskutera bidrag till din tjänst eller produkt. Kontor I

Läs mer

NMA NÄT VERK N YA K UNSK A P ER OCH GI VA NDE KON TA K T ER

NMA NÄT VERK N YA K UNSK A P ER OCH GI VA NDE KON TA K T ER NMA NÄT VERK N YA K UNSK A P ER OCH GI VA NDE KON TA K T ER Nya kontakter fler möjligheter, bättre affärer Genom NMA Nätverk når du fler affärsmöjligheter, nya kunskaper, bättre samarbetspartner och kompetent

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

bra sätt får vi en turboeffekt.

bra sätt får vi en turboeffekt. Vårt varumärke exponeras för mängder av opinionsbildare, som i sin tur påverkar ett antal vanliga användare. Om vi visar oss på ett bra sätt får vi en turboeffekt. Nu-gruppen 2009, utdrag ur utställarintervju

Läs mer

Välkommen. in till svensk besöksnäring

Välkommen. in till svensk besöksnäring Välkommen in till svensk besöksnäring SVERIGES ROLIGASTE BRANSCH Besöksnäring blir basnäring Besöksnäringen utgörs till stor del av hotell, restauranger, nöjesparker, campingar, vandrarhem och skid- och

Läs mer

Berättelsen om den nya svenska basnäringen

Berättelsen om den nya svenska basnäringen Det här är Visita Berättelsen om den nya svenska basnäringen 01 VI HAR ALLTID TÄNKT FRAMÅT OCH NYTT Sedan SHR bildades har vi befunnit oss i händelsernas centrum från gästgiverier till skidanläggningar

Läs mer

Smakstart i företaget!

Smakstart i företaget! Medlemsavgift i 3 månader Ev a-kasseavgift tillkommer. Läs mer på unionen.se/egenforetagare 50% Dessutom resten av första året om du nyligen har eller funderar på att starta eget. Smakstart i företaget!

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR VÄLKOMNA TILL DET ROLIGASTE VI VET! Vi jobbar i en fantastiskt rolig och spännande bransch och vi kan varje år räkna in många nya medlemmar. Restauranger och

Läs mer

Medlems- och prenumerationsundersökning 2018

Medlems- och prenumerationsundersökning 2018 Medlems- och prenumerationsundersökning 2018 Skickades ut till ca. 1800 217 svarande Antal prenumeranter under perioden: ca. 3530 Antal medlemmar under perioden: ca. 2930 VEM HAR SVARAT? Kön Ålder 76-85

Läs mer

Så står du emot rabatt-trycket

Så står du emot rabatt-trycket Så står du emot rabatt-trycket 1 Thomas Juréhn IDG - Research SIFO - Medieundersökningar/Orvesto SvD - Marknadscenter/Analys MEC - Printchef Mediateket/smart company Analys smart company Uthyrning Undersök

Läs mer

Vill ni också spara pengar på era inköp och avtal? Visma Advantage

Vill ni också spara pengar på era inköp och avtal? Visma Advantage Vill ni också spara pengar på era inköp och avtal? Visma Advantage Telefon: 08 534 817 50 E-post: info@vismaadvantage.se Har ni också...... höga inköpskostnader?... svårt att förhandla starka inköpsavtal?...

Läs mer

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm!

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Kan din idé bli till ett företag? Hos NyföretagarCentrum i Carlshamn får du kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning när du vill

Läs mer

Vi är Sveriges största fackförbund för chefer

Vi är Sveriges största fackförbund för chefer Vi är Sveriges största fackförbund för chefer Kenneth Hallström VD på Stallmästaregården Hotel & Restaurang Inkomstförsäkring ingår * Mer information och fullständiga villkor på unionen.se * Du måste vara

Läs mer

Tidtabell. 19 augusti - 8 december 2013

Tidtabell. 19 augusti - 8 december 2013 Tidtabell 19 augusti - 8 december 2013 blekingeflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och

Läs mer

När du är föräldraledig

När du är föräldraledig När du är föräldraledig När du är föräldraledig Härligt att vara föräldraledig? Just jobbet kanske du inte tänker på nu. Men det är inte bara när du arbetar som du har nytta av att vara medlem i Unionen.

Läs mer

Alla bilkostnader på en faktura.

Alla bilkostnader på en faktura. Alla bilkostnader på en faktura. Du kör bil vi sköter resten Vi har gjort det så enkelt det bara går att vara företagskund hos Audi. Ditt företag kanske har ett par bilar, eller en större vagnpark. Business

Läs mer

anledningar att vara medlem i Grafiska Företagen

anledningar att vara medlem i Grafiska Företagen Produktion: Grafiska Företagen. Formgivning: Irons Design Tryck: Xxxxx. Månad 201X 7 anledningar att vara medlem i Grafiska Företagen grafiska.se Ett effektivt stöd för dig som företagsledare Grafisk industri

Läs mer

Extra krafter. för dig som tänker starta eller driver eget. i 3 månader. Värde 1125 kr exkl moms. Gäller inte om du redan är medlem i Unionen.

Extra krafter. för dig som tänker starta eller driver eget. i 3 månader. Värde 1125 kr exkl moms. Gäller inte om du redan är medlem i Unionen. Ev a-kasseavgift och premie för tilläggsförsäkring tillkommer. Läs mer på unionen.se/egenforetagare i 3 månader Värde 1125 kr exkl moms. Gäller inte om du redan är medlem i Unionen. Dessutom ca resten

Läs mer

Ökad medlemsnytta. PLUS webshop MEDLEMSNYTTA FÖR ORGANISATIONER

Ökad medlemsnytta. PLUS webshop MEDLEMSNYTTA FÖR ORGANISATIONER = fler medlemmar Vill ni öka nyttan med att vara medlem i er organisation? MEDLEMSFÖRMÅNER ÄR VIKTIGA. PLUS är ett koncept för att hjälpa intressestyrda organisationer att öka upplevd medlemsnytta inom

Läs mer

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014 Tidtabell 31 mars - 31 augusti 2014 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2019! NYA MEDLEMSFÖRMÅNER I SVERIGES HR FÖRENING

GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2019! NYA MEDLEMSFÖRMÅNER I SVERIGES HR FÖRENING GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2019! NYA MEDLEMSFÖRMÅNER I SVERIGES HR FÖRENING SVERIGES HR FÖRENING I Hej, Från och med 1 januari får du helt nya och unika förmåner inom ramen för ditt medlemskap! Behoven och

Läs mer

Klimat och miljöfrågor affärskritiska för medelstora företag

Klimat och miljöfrågor affärskritiska för medelstora företag Ingela Hemming, SEB:s Företagarekonom Tisdag den 6 september 2011 SEB:s Företagarpanel om miljö och affärer Klimat och miljöfrågor affärskritiska för medelstora företag SEB har frågat 1 390 företagare

Läs mer

Lång historia utveckling baserad på den svenska säkerhets- och försvarspolitiken

Lång historia utveckling baserad på den svenska säkerhets- och försvarspolitiken PowerPoint stoppade automatisk hämtning av den här bilden för att skydda din integritet. Lång historia utveckling baserad på den svenska säkerhets- och försvarspolitiken 1552 Åkers Krutbruk 1937 Saab 1600

Läs mer

Journalistik & Reklam En studie av reklamintäkter hos svenska medier med samhällsjournalistiskt innehåll under åren

Journalistik & Reklam En studie av reklamintäkter hos svenska medier med samhällsjournalistiskt innehåll under åren Journalistik & Reklam En studie av reklamintäkter hos svenska medier med samhällsjournalistiskt innehåll under åren 2008-2018 hemsida: www.irm-media.se, e-post: info@irm-media.se, Tel: 08-663 04 90, Adress:

Läs mer

Skaffa dig ett övertag som entreprenör

Skaffa dig ett övertag som entreprenör Skaffa dig ett övertag som entreprenör För 80 kr* i månaden per anställd får ditt företag: Fri rådgivning i arbetsgivarfrågor Stöd i arbetsmiljöfrågor Kostnadseffektiva pensions- och försäkringslösningar

Läs mer

Ett medlemskap i Bostadsrätterna för att skapa opinion och styrka

Ett medlemskap i Bostadsrätterna för att skapa opinion och styrka Ett medlemskap i Bostadsrätterna för att skapa opinion och styrka Bostadsrätterna arbetar också fokuserat med opinionsbildning och information för att påverka samhället till bostadsrättens fördel. Ett

Läs mer

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän Anders Ericson, vd Sveriges Annonsörer Marknadschefens bästa vän I HUVUDET PÅ EN ANNONSÖR 1. Vad är en annonsör? De störta annonsörerna i Sverige medieinvesteringar brutto i miljoner kronor 2015 1.

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Enkel kontroll över dina bilkostnader. Allt på samma faktura.

Enkel kontroll över dina bilkostnader. Allt på samma faktura. SIMPLY CLEVER Enkel kontroll över dina bilkostnader. Allt på samma faktura. Vi har gjort det så enkelt det bara går att vara företagskund hos SKODA. Ditt företag kanske har ett par bilar, eller en större

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014 Tidtabell 31 mars - 31 augusti 2014 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Bli medlem! Nätverk för dig som arbetar med Kvalitet i IT

Bli medlem! Nätverk för dig som arbetar med Kvalitet i IT Bli medlem! Nätverk för dig som arbetar med Kvalitet i IT CallCenter Institute Support Services Institute ITQ Nordic Institute Medlemsfolder ITQ har funnits sedan 1997 och är ett inspirerande och kompetenshöjande

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första

Läs mer

Tidtabell. 5 augusti - 8 december 2013

Tidtabell. 5 augusti - 8 december 2013 Tidtabell 5 augusti - 8 december 2013 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och tystaste

Läs mer

Ännu en poäng med att ta tåget

Ännu en poäng med att ta tåget Ännu en poäng med att ta tåget Gå med i SJ Prio Bli medlem och få 1 000 poäng! Här kommer poängen Att du kan arbeta, sova, surfa och sträcka på benen när du reser med tåget, visste du förmodligen. Men

Läs mer

Du kör bil vi sköter resten

Du kör bil vi sköter resten Du kör bil vi sköter resten Vi har gjort det så enkelt det bara går att vara företagskund hos Volkswagen. Ditt företag kanske har ett par bilar, eller en större vagnpark. Business Flex samlar: finansiering,

Läs mer

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm För Älvräddarna har det i många år varit en självklarhet att träffa nya och gamla medlemmar i vår monter på Sportfiskemässan. 2014 års Sportfiskemässa utgör inget undantag, vi känner oss säkra på att den

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Sommar 2015 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma & Halmstad Stockholm City/ Bromma 22/6 30/8-15 Ängelholm/Helsingborg Mora/Sälen 20/12-15 3/4-16 Ängelholm/Helsingborg

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Hösten 2015 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma & Halmstad Stockholm City/ Bromma 31/8-15 10/1-16 Ängelholm/Helsingborg Mora/Sälen 20/12-15 3/4-16 NÄRPRODUCERADE

Läs mer

Vi skapar möten som ger affärer

Vi skapar möten som ger affärer Vi skapar möten som ger affärer Vi brinner för att knyta samman företag och se affärerna gå i lås. Luleå ska vara en intressant plats för människor, etableringar och investeringar. Luleå Näringsliv bidrar

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 kalmarflyg kalmarflyg Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning!

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning! Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning! STIFTELSEN Genomförde 9 343 rådgivningar under 2010 Medverkar till att 2 000 företag startar per år 11 000 klienter i vår databas 65 rådgivare 10 anställda

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 blekingeflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och

Läs mer

Förverkliga din företagardröm!

Förverkliga din företagardröm! Förverkliga din företagardröm! Dags att gå vidare med din idé! Du får hjälp med att starta eller utveckla ditt företag. Välkommen med din ansökan senast 19 maj. www.kickstart2011.se Västerås Science Park

Läs mer

anledningar att vara medlem i Grafiska Företagen

anledningar att vara medlem i Grafiska Företagen 7 anledningar att vara medlem i Grafiska Företagen Ett effektivt stöd för dig som företagsledare Grafisk industri är utmanad och förändras snabbt. Vi vill ge medlemsföretagen bättre möjligheter att konkurrera

Läs mer

Tidtabell. 2 september - 8 december 2013

Tidtabell. 2 september - 8 december 2013 Tidtabell 2 september - 8 december 2013 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och tystaste

Läs mer

Föräldraledighet. En guide för anställda och chefer. och karriär

Föräldraledighet. En guide för anställda och chefer. och karriär Föräldraledighet En guide för anställda och chefer och karriär Citat. Medlemmar om föräldraledighet: Det är svårt att vara föräldraledig på deltid för att arbetsuppgifterna inte reduceras utan man förväntas

Läs mer

Nya företags utveckling

Nya företags utveckling Uppgifterna som lämnas till SCB är sekretesskyddade enligt 24 kap. 8 offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) Uppgifterna används endast till statistiska sammanställningar. Vid publicering kommer inga

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER Om Paketet Här når du på ett enkelt sätt direkt

Läs mer

Våra erbjudande och rabatter

Våra erbjudande och rabatter Den enda riktiga flygmässan i Norden Våra erbjudande och rabatter Vid beställning och full betalning: - 7% rabatt innan den 30 April - 4% rabatt innan den 30 Maj Sista beställnings- och betalningsdag:

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

Dills SmåbolagsErbjudande. Ett erbjudande för att öka lönsamheten. En unik möjlighet för ägarledda företag med 3 15 anställda.

Dills SmåbolagsErbjudande. Ett erbjudande för att öka lönsamheten. En unik möjlighet för ägarledda företag med 3 15 anställda. Dills SmåbolagsErbjudande Ett erbjudande för att öka lönsamheten. En unik möjlighet för ägarledda företag med 3 15 anställda. Vi åstadkommer förändring Utvecklar chefer och ledningsgrupper ökar deras genomslagskraft

Läs mer

Industriell livskraft. i Fyrbodal

Industriell livskraft. i Fyrbodal Industriell livskraft i Fyrbodal IUC Väst en partner för industriell utveckling Industriföretagen i Sverige utgör en stor del av landets tillväxt och sysselsätter idag över en halv miljon svenskar. Branschen

Läs mer

Välkommen till Svenskt Geoenergicentrum. Din kunskapskälla till Sveriges tredje största förnybara energiresurs

Välkommen till Svenskt Geoenergicentrum. Din kunskapskälla till Sveriges tredje största förnybara energiresurs Välkommen till Svenskt Geoenergicentrum Din kunskapskälla till Sveriges tredje största förnybara energiresurs Detta är Svenskt Geoenergicentrum Svenskt Geoenergicentrum är ett kunskapscenter för dig som

Läs mer

Konkurrera på rätt sätt! Så fungerar konkurrenslagen INFORMATION FRÅN KONKURRENSVERKET

Konkurrera på rätt sätt! Så fungerar konkurrenslagen INFORMATION FRÅN KONKURRENSVERKET Konkurrera på rätt sätt! Så fungerar konkurrenslagen INFORMATION FRÅN KONKURRENSVERKET 1 Kom ihåg!» Samarbeta INTE om priser.» Dela INTE upp marknaden.» Utbyt INTE strategiskt viktig information. 2 Du

Läs mer

När du är föräldraledig

När du är föräldraledig När du är föräldraledig När du är föräldraledig Härligt att vara föräldraledig? Just jobbet kanske du inte tänker på nu. Men det är inte bara när du arbetar som du har nytta av att vara medlem i Unionen.

Läs mer

Gör din resa lite enklare. Boka hotell, evenemang, hyrbil och taxi

Gör din resa lite enklare. Boka hotell, evenemang, hyrbil och taxi Gör din resa lite enklare Boka hotell, evenemang, hyrbil och taxi Passa på att boka allt på en och samma gång Gör din resa lite enklare och roligare. Boka hotell, evenemang, hyrbil och taxi i samband med

Läs mer

NKI, Nöjd Kund-Index 2010

NKI, Nöjd Kund-Index 2010 NKI, Nöjd Kund-Index 2010 NyföretagarCentrum Stockholm Fakta om undersökningen Målgrupp Metod Startdatum 14 februari 2011 Stoppdatum 3 mars 2011 inbjudna 1776 kompletta svar 421 Svarsfrekvens 24% Personer

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 blekingeflyg blekingeflyg Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass!

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass! Vad är Automation Region? Nya initiativ Automation Region är ett företagskluster som arbetar för att synliggöra och stärka Sveriges automationsindustri. Automationsbranschen har stor strategisk betydelse

Läs mer

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI MÖLLER BIL Case MÖLLER BIL Bakgrund Möller Bil ägs av norska familjeföretaget Möller Gruppen som är ett av nordens största bilföretag med ca 3 140 medarbetare i Norge, Sverige och Baltikum. Företaget är

Läs mer

Bli medlem i marknadsförings& destinationsutvecklingpaket DESTINATION LÄCKÖ-KINNEKULLE AB

Bli medlem i marknadsförings& destinationsutvecklingpaket DESTINATION LÄCKÖ-KINNEKULLE AB Bli medlem i marknadsförings& destinationsutvecklingpaket DESTINATION LÄCKÖ-KINNEKULLE AB Destination Läckö-Kinnekulle AB Destination Läckö-Kinnekulle AB har mångårig kunskap, erfarenhet och bred kompetens

Läs mer

Medlemskap i Bostadsrätterna förenklar livet i föreningen

Medlemskap i Bostadsrätterna förenklar livet i föreningen Medlemskap i Bostadsrätterna förenklar livet i föreningen Sveriges ledande intresse- och serviceorganisation för bostadsrättsföreningar Med goda råd och rätt hjälp blir livet i styrelsen lättare Bostadsrätten

Läs mer

REvolution i e-handeln!

REvolution i e-handeln! REvolution i e-handeln! NU ÖPPNAR VI PLORIO nätshopping i verkligheten Du får en fysisk butik för dina varor Du och dina kollegor drar kunder till varandra Dina kunder kan känna på och prova varorna Du

Läs mer

Svensk Industriförening*

Svensk Industriförening* Svensk Industriförening* En service- och arbetsgivarorganisation som gör det enklare att vara företagare *Sinf för dem som känner oss. En idé om Svåra frågor - Enkla lösningar Akuta frågor - Snabba lösningar

Läs mer

Vi välkomnar dig som partner 2014

Vi välkomnar dig som partner 2014 Vi välkomnar dig som partner 2014 Ett partnerskap som bygger på hjärta och hjärna. Som partner till IFK Göteborg erbjuder vi dig och ditt företag en fantastisk möjlighet att stärka ert nätverk, både i

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

När alla delar samspelar.

När alla delar samspelar. När alla delar samspelar. VISSTE DU ATT STARKA VARUMÄRKEN ÄR NÄSTAN DUB- BELT SÅ LÖNSAMMA SOM SVAGA? I Brand Orientation Index*, ett stort forskningsprojekt av varumärkeskonsulterna och ekonomiforskarna

Läs mer

Vilja. Våga. Växa. Tillsammans med Inkubatorn i Borås. www.ink-boras.se

Vilja. Våga. Växa. Tillsammans med Inkubatorn i Borås. www.ink-boras.se Vilja. Våga. Växa. Tillsammans med Inkubatorn i Borås. www.ink-boras.se Ibland är det avgörande med rätt partner. Vi heter det vi är: Inkubatorn i Borås. En partner för dig som vill utveckla idéer och

Läs mer

Gå på avslut gå med i Säljarnas!

Gå på avslut gå med i Säljarnas! Gå på avslut gå med i Säljarnas! Yrkesförbundet för dig som jobbar med försäljning. Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 RONNEBY-UMEÅ fr 829:- inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Hos oss är kunskap standard

Hos oss är kunskap standard Abonnemang Sveriges största tekniska förlag SIS Förlag AB ger ut allt som rör standarder och deras tillämpning. Vi erbjuder alltid aktuell information och kunskap om tekniska lösningar och hur de tillämpas,

Läs mer

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig!

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! ST, 2004. Produktion: STs informationsenhet/hellgren Grafisk form. Illustration: Lukas Möllersten. Tryck: EO Grafiska, december 2006. Upplaga: 3 000

Läs mer

NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter.

NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter. NätVerkstan Bli medlem i NätVerkstan och du får tillgång till värdefull expertkunskap och ett nätverk av samlade erfarenheter. Som medlem i IUC Sjuhärads NätVerkstan ingår ditt företag i ett nätverk där

Läs mer

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B Detta whitepaper hjälper dig att identifiera vilka faktorer som påverkar kundlojalitet och hur du kan stärka lojaliteten

Läs mer

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil!

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Sänk dina kostnader med ditt medlemsskap Som medlem i LRF,

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Sommaren 2014 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma Halmstad Stockholm City/ Bromma 26/5 17/8-14 Ängelholm/Helsingborg Visby 19/6 10/8-14 Ängelholm/Helsingborg

Läs mer

CHECK LISTA. inför första jobbet. Råd och tips för dig som är på väg in i elteknikbranschen.

CHECK LISTA. inför första jobbet. Råd och tips för dig som är på väg in i elteknikbranschen. CHECK LISTA 3 inför första jobbet Råd och tips för dig som är på väg in i elteknikbranschen. Nu ska du sälja dig själv Nu är det allvar. Du är på väg mot ditt första jobb. Ett jobb där du ska trivas, utvecklas

Läs mer

Om Säkerhets- och försvarsföretagen

Om Säkerhets- och försvarsföretagen Om Säkerhets- och försvarsföretagen Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF) är en branschorganisation för företag inom säkerhets- och försvarsområdet med verksamhet i Sverige. Vi har 62 medlemsföretag

Läs mer

Att resa med Västtrafik

Att resa med Västtrafik Att resa med Västtrafik Över tjugo? Då får du ta med tre kompisar under tjugo när du åker med periodkort. Utan att det kostar en spänn.* * Gäller på Västtrafiks fordon. Läs mer på vasttrafik.se Vad kul

Läs mer

GARDEN LIVING EN NY MÄSSA FÖR ETT SKÖNARE LIV UTOMHUS 24 27 APRIL 2014 KISTAMÄSSAN STOCKHOLM

GARDEN LIVING EN NY MÄSSA FÖR ETT SKÖNARE LIV UTOMHUS 24 27 APRIL 2014 KISTAMÄSSAN STOCKHOLM GARDEN LIVING EN NY MÄSSA FÖR ETT SKÖNARE LIV UTOMHUS 24 27 APRIL 2014 KISTAMÄSSAN STOCKHOLM GARDEN LIVING EN NY MÖTESPLATS FÖR ALLA SOM VILL HA ETT SKÖNARE LIV UTOMHUS! Var med på premiären av Sveriges

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER NOGA UTVALDA SAJTER Sveriges största mötesplats

Läs mer

Välkommen till Kollektiva

Välkommen till Kollektiva Välkommen till Kollektiva Vi är ett företag som hjälper vanliga människor att ta makten över sina egna pengar. Vi gör det tillsammans som ett kollektiv med hjälp av enkla och smarta mobila tjänster. Vi

Läs mer

Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013

Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013 Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013 Tack alla som väljer att flyga med oss! Med nya spännande destinationer, pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer