Nya KNX-aktorer lätta att installera, använda. Exxact kompaktdimmer. dimmer för låga laster. Du har väl inte missat vår grossist kampanj Lite enklare?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nya KNX-aktorer lätta att installera, använda. Exxact kompaktdimmer. dimmer för låga laster. Du har väl inte missat vår grossist kampanj Lite enklare?"

Transkript

1 club E L E C T R I C MEDLEMSBLAD FÖR SCHNEIDER ELECTRICS INSTALLATÖRSKLUBB / JUNI 2011 Nya KNX-aktorer lätta att installera, flexibla att använda Connect radiosystem i Exxactutförande Exxact kompaktdimmer en ny dimmer för låga laster Du har väl inte missat vår grossist kampanj Lite enklare?

2 Nya KNX-aktorer lätta att installera, flexibla att använda Äntligen sommar! Sommaren är äntligen här och semestern närmar sig med stormsteg. Du kanske redan ligger i hängmattan och läser detta? Tack för en fantastisk Elfack-vecka i Göteborg! Med cirka besökare blev Elfack 2011 en succé, med många bra kundmöten. Under veckan delade Elektroskandia ut priset Energismart Award till Schneider Electric för vårt arbete med energieffektivisering. Jag hoppas att du som läsare av Club Electric även passade på att titta in i One tonne Life-huset utanför mässan, där visas möjligheterna med bland annat KNX. Huset står kvar så än är det inte för sent. Läs mer om detta på En förutsättning för att spara energi i sitt boende eller i andra typer av fastigheter är att ha ett överordnat system som hjälper oss att styra energin. Du som installatör måste rusta dig med kunskap inom KNX. Vi utbildar fortlöpande grossister och installatörer inom KNX. För att bättre förstå vart energin tar vägen måste vi mäta energin på flera punkter. På det sättet har du möjlighet att hitta de stora energibovarna i din fastighet. Detta gäller så väl i hemmet som på arbetsplatsen. Nu finns också möjligheten att koppla samman dina mätare över Internet, så det spelar ingen roll om din verksamhet finns på en plats eller på flera kontinenter. En nyhet i detta nummer av Club Electric är en ny Exxact-produkt en kompaktdimmer för låga effekter. Det kommer att hjälpa dig som installatör då du inte alltid vet vilken ljuskälla din kund kommer att använda sig av. Ha en skön sommar! Pär Ermeryd Affärsutveckling grossist/installatör Vi lanserar nu sex stycken små infällda aktorer som enkelt och smidigt ger bättre funktioner i din KNX-anläggning. Tack vare deras utprovade design och oömma utförande kan de snabbt och säkert installeras i en apparat- eller kopplingsdosa nära den enhet man vill styra. De ansluts enkelt till befintlig 230V installation och det enda som behövs adderas är en busskabel för att styra önskade funktioner samt att ansluta binäringångarnas förmonterade kabelanslutningar. Med hjälp av de infällda aktorerna kan man enkelt utöka sin KNX-anläggning med fler smarta lösningar. Binäringångarna kan användas för inkoppling av t ex konventionella vippströmbrytare, fönsterkontakter eller andra potentialfria anslutningar. Brytaktor 1x16A, med två binäringångar Brytaktor 2x6A, med två binäringångar Dimmeraktor 1-kanal W, med två binäringångar Jalusiaktor 1-kanal 3A/ 600VA, med tre binäringångar Värmeaktor för styrning av max 2 st ställmotorer, 5-25mA, tre binäringångar Värme/jalusiaktor för styrning av 2 st ställmotorer samt 1 jalusi, tre binäringångar

3 Connect radiosystem i Exxact-utförande Du kanske redan känner till vårt trådlösa radiosystem Connect? Nu finns Connect även i Exxact-utförande, med stora valmöjligheter när det gäller design och material. Connect radiosystem är perfekt för alla ställen och ytor där en vanlig installation vore komplicerad eller helt omöjlig, till exempel på glasdörrar eller kaklade ytor. Perfekt vid renovering, när man vill lägga till fler tryckknappar i en befintlig installation. Med Connect behövs inget borrande och inga extra kablar. Med Connect i Exxact-utförande kan du komplettera din Exxact-installation med smarta trådlösa funktioner. Trycknapp Connect, 2 vippor, metallic Ram Primo, metallic Ny KNX-broschyr Vi har nu samlat vår kunskap om KNX i en ny broschyr som ger dig idéer och råd både för bostäder och kommersiella fastigheter. Tack till alla våra besökare på Elfack 2011 Tack alla ni som besökte vår monter på Elfack! Hoppas ni hade ett trevligt och givande besök på mässan. För oss på Schneider Electric var mässveckan mycket givande med massor av intressanta möten och nya affärsmöjligheter. Mässan hade besökare i år och av dem besökte hela 69% vår monter en helt fantastisk siffra! Antalet utställare på mässan var fler än någonsin 475 stycken på en yta av m 2. Håll utkik efter oss i Sommar med Ernst! I broschyren kan du också läsa om Schneider Electrics breda och aktuella sortiment av KNXprodukter. Schneider Electric har tillsammans med NEA hjälpt till att skapa en modern ellösning med gammaldags charm för årets renoveringsobjekt i Sommar med Ernst på TV4. I sommar kommer Ernst & Co att renovera en gammal lada som tillhör Carl Jan Granquists Saxå Herrgård utanför Filipstad. För att inte förstöra de gamla väggarna använde vi Connect radiosystem i kombination med Renova. Första avsnittet sänds torsdagen den 30 juni kl i TV4. Genom att använda KNX i din elinstallation får du en fastighet med hög boendekomfort och ett installationssystem som är flexibelt, kostnadseffektivt och inte minst tryggt och säkert. Beställ broschyren KNX Fastighetsautomation för alla typer av byggnader på vår hemsida under Support/Trycksaksbeställning.

4 Nya dosorna klarar 850 grader och är halogenfria Exxact kompaktdimmer en ny dimmer för låga laster Nu finns en helt ny dimmer för låga laster, såsom LED och lågenergilampor ute på marknaden. Vår nya kompaktdimmer lanseras i juni och finns i alla tre Exxact-färger: vit, antracit och metallic. Den nya kompaktdimmern är en vriddimmer (tyristordimmer) som klarar 9-100W med möjlighet att justera lägsta ljusnivå med hjälp av MIN set-skruven. Kompaktdimmer 100W, vit Kompaktdimmer 100W, antracit Kompaktdimmer 100W, metallic Dimmern finns i Exxacts alla tre insatsfärger, vit, antracit och metallic. Det finns också möjlighet att byta centrumplatta till transparent för färginlägg eller borstat stål. Dimmern kompletteras med valfri Exxact-ram. Kan monteras både infälld och utanpåliggande såväl som IP20 eller IP44. För dimring av LED-lampor kontakta tillverkaren eller vår helpdesk för info. Följ solens läge och skapa energieffektiva lösningar med Zelio Logic Schneider Electric, en av världens största leverantörer av styrsystem, använder också den allra senaste teknologin inom logikreläer. Systemen är testade för att passa allt från enkla system till lite mer komplexa lösningar för hög prestanda, driftsäkerhet och energieffektivitet. Den senaste versionen av mjukvaran till våra logikreläer Zelio Logic innehåller nya funktioner som erbjuder dig konstruktion av energieffektiva lösningar med hjälp av solens position och upp- och nedgångstider. Mjukvaran är nu också även anpassad för Windows Vista, 32 bitar och Windows 7, 32 bitar. Solens position Med denna funktion kan du till exempel styra en solfångares position exakt mot solens position för att få ut maximal solenergi. Solens upp- och nedgångstider Styr din belysning och se till ljuset inte är tänt när solen är uppe. Mjukvaran Zelio Soft Mjukvaran till Zelio Logic heter Zelio Soft och är mycket lätt att lära och enkel att komma igång med och inkluderar självinstruerande programmering samt många intelligenta funktioner som logik, realtidsklocka, etc. De nya funktionerna för solens position och upp- och nedgångstider finns i två nya funktionsblock i Zelio Soft v4.4 som du kan ladda ned gratis från vår hemsida.

5 Vinn på ditt medlemsnummer! Precis som i tidigare nummer lottar vi också i detta nummer ut biobiljetter bland våra medlemmar. Vi har dragit 5 vinnare som får två biobiljetter var! Vinnarna är: Jonny Degerman, Norrtälje Gunnar Söderström, Umeå Åke Lagerfors, Enköping Nils-Åke Synnergren, Malmö Per-Olof Hörberg, Älmhult Grattis till er! Biljetterna kommer med posten. Hoppas att ni får en riktigt trevlig biokväll! Spara på många sätt med Altivar 212 Du har väl inte missat vår grossistkampanj Lite enklare? Under resten av året sänker vi priset på delar av vårt sortiment av lågspänningsprodukter för industrin. Prova ett sortiment som gör livet lite enklare för dig. Alla produkter kan enkelt kombineras och är lätta att installera. Det sparar både tid och pengar. Varje månad har vi dessutom specialpris på utvalda produkter som gör det extra attraktivt att prova. Under juni månad har vi haft specialpris på kapslade kontaktorer robusta kapslingar som tål tuffa miljöer. Smidig installation som sparar både tid och pengar. Kontaktorerna har ett rabatterat pris under hela året. Lite enklare Kampanjpris på sortimentet som spar tid och gör ditt arbete enklare! IP21 IP55 Specialpris på strömförsörjning i september Efter semestrarna drar vi i september igång Lite enklare med specialpris på strömförsörjning. erna behåller kraften tillgänglig även under korta strömavbrott. Enklare lösning med ner till 60% mindre kapsling än jämförbara fabrikat. Lätt att anpassa kostymen vi har det enda 30 A nätaggregatet på marknaden. Enkel och snabb installation sparar tid och pengar. Lite enklare-kampanjen hittar du i drygt 75 filialer hos våra distributörer Ahlsell, Elektroskandia, Modern Elteknik, Moel, NEA, Selga, Solar och Storel. Att man spar energi med hjälp av frekvensomvandlare känner alla till. Men att bygga omvandlare som är rena och gröna är svårt. Vår unika låga övertonsteknologi gör Altivar 212 till en av de renaste på marknaden med endast 30% strömövertoner fast normen tillåter upp till 48%. Fördelen är, utöver en störningsfri drift, en enklare och billigare installation då matningsströmmen till omvandlaren blir lägre. Kringutrustningen behöver inte överdimensioneras på som tidigare. Altivar 212 är klar för drift. Möjlighet att använda en grafisk terminal med svenska texter för dialog och programmering gör den mycket lätt använd. Läs mer på Läs mer om kampanjen på Nätaggregat V/24V 3A Nätaggregat V/24V 5A Nätaggregat V/24V 10A Vad vill du läsa om i Club Electric? Hör av dig med förslag på vad vi kan skriva om i Club Electric. Alla som lämnar in förslag och kommer med i bladet belönas med en fin present. Kontakta Maria Edström på tel eller maila: maria.edstrom@se.schneider-electric.com.

6 Tack alla för ert stora UPS-intresse på Elfack LexCom Home Performance nytt nätverk för smartare hem Performance är systemet som förenklar din vardag. Installationen är smidig och det räcker att installera en kabel till varje multimediauttag (RJ45). Uttagen som är LexCom Kategori 6 STP är enkla att montera och kräver inget specialverktyg. Hela systemet blir därmed enkelt och snabbt att installera och resulterar i en lägre installationskostnad. Traditionellt installerar vi koax-, nätverk och telekablar i en bostad, men uttagen hamnar inte alltid där de ska och sällan i anslutning till varandra. Med dagens teknik och digitalboxar behöver vi allt oftare tillgång till flera media på ett och samma ställe. Med Performance finns alltid signalerna framme och användaren får flexibilitet att ta ut de signaler som behövs för stunden. Systemet lämpar sig speciellt för bostäder med egen TV-antenn eller kabeltv-anslutning. Välj funktion efter behov och efter det tjänsteutbud som operatören erbjuder nu och i framtiden. LexCom Home Performance huvudenhet tar hand om signalerna och distribuerar dem i nätverkskablarna. Systemet är enkelt att förstå och installera. Enheten monteras med fördel i en Apollo II multimedia central, alternativt på DIN-skena eller montage direkt på vägg. Systemprestanda med tripleplay splitter TV: IP-TV, analog och digital RF-TV Tele: Analog och IP-telefoni Data: Bredbandstjänster upp till 100 Mbit/S 8 länkar per enhet (24 funktioner), dockningsbar. Performance huvudenhet Splitter (sats) Installationskabel 120 m Schneider Electric har alltid erbjudit dig elek trisk utrustning av högsta kvalitet, oavsett var och när du har behövt det. Idag kan vi stolt meddela att vi har införlivat världens ledande och mest tillförlitliga strömskydd med UPS-lösningar från APC i sortimentet. Ni var enormt många som besökte oss och visade stort intresse för våra UPS:er på Elfack. Ta nu tillfället att utöka affärerna inom ditt område. Du är expert på ditt område och det är vi också APC är världens mest tillförlitliga UPS-leverantör av ett mycket gott skäl: vi har alltid satsat mer på forskning och utveckling än något annat företag i branschen. Du kan lita på vårt rykte inom strömskydd för datorer, nätverk, servrar, belysning, allmänna anläggningar och uppdragskritiska tillämpningar. Vi ser det också som vårt jobb att skydda ditt rykte genom att förhindra återbesök för att reparera skador som har orsakats av strömincidenter som hade kunnat undvikas. Ny katalog med utvalt UPS-sortiment för elinstallatören Den nya katalogen är bara det första steget mot att erbjuda dig möjligheten att utveckla totallösningar för dina kunder medhjälp av en kombination av våra bästsäljande UPS-enheter. Vi har tagit oss tid att lyssna på era behov och har därför utvecklat ett produktutbud som bygger på er feedback. I våra erbjudanden ingår det lätt servade, enkla och effektiva trefasskyddet i Galaxy 300 och det dubbelkonverterande onlineskyddet för hög densitet i Smart-UPS On-line ET, som har utvecklats särskilt för elmarknaden. Schneider Electric erbjuder dessa nya produkter genom våra elgrossister, där bl a Selga, Solar och Storel har valt att lagerföra delar av sortimentet. Katalogen följer med detta nummer av Club Electric. Schneider Electric Sverige AB Box Nyköping Tel: Fax: info@se.schneider-electric.com Juni 2011 Schneider Electric Sverige AB

Visar du din kund alla möjligheter till snyggare design och energieffektivitet? Webbaserat beräkningsprogram. kabelförläggning

Visar du din kund alla möjligheter till snyggare design och energieffektivitet? Webbaserat beräkningsprogram. kabelförläggning club E L E C T R I C MEDLEMSBLAD FÖR SCHNEIDER ELECTRICS INSTALLATÖRSKLUBB / MARS 2012 Visar du din kund alla möjligheter till snyggare design och energieffektivitet? Webbaserat beräkningsprogram för kabelförläggning

Läs mer

Exxact och Renova. Du är unik. Visa det.

Exxact och Renova. Du är unik. Visa det. Exxact och Renova Du är unik. Visa det. Byt strömställare det finns mer än vitt att välja bland Är design, komfort och energieffektivitet viktigt för dig? I så fall har vi strålande nyheter du behöver

Läs mer

Stor konsumentkampanj

Stor konsumentkampanj club E L E C T R I C MEDLEMSBLAD FÖR SCHNEIDER ELECTRICS INSTALLATÖRSKLUBB / JUNI 2012 Stor konsumentkampanj bli elinspiratör LexCom blir Actassi Rätt dimmer till LED-belysning? Vår dimmer guide hjälper

Läs mer

Rätt direkt ny kampanj för installationsmateriel. Nya prisvärda rörelsevakter. Spara tid med OptiLine installationskanaler

Rätt direkt ny kampanj för installationsmateriel. Nya prisvärda rörelsevakter. Spara tid med OptiLine installationskanaler club E L E C T R I C MEDLEMSBLAD FÖR SCHNEIDER ELECTRICS INSTALLATÖRSKLUBB / NOV 2011 Rätt direkt ny kampanj för installationsmateriel Nya prisvärda rörelsevakter Spara tid med OptiLine installationskanaler

Läs mer

Exxact utanpåliggande. smart och bekvämt! Upptäck framtiden på Elfack! Lite enklare med Schneider Electric

Exxact utanpåliggande. smart och bekvämt! Upptäck framtiden på Elfack! Lite enklare med Schneider Electric club E L E C T R I C MEDLEMSBLAD FÖR SCHNEIDER ELECTRICS INSTALLATÖRSKLUBB / APRIL 2011 Exxact utanpåliggande dosor smart och bekvämt! Upptäck framtiden på Elfack! Lite enklare med Schneider Electric Exxact

Läs mer

El- och mediacentraler Framtidssäkra kapslingar för bostäder och kommersiella fastigheter

El- och mediacentraler Framtidssäkra kapslingar för bostäder och kommersiella fastigheter El- och mediacentraler Framtidssäkra kapslingar för bostäder och kommersiella fastigheter 2 En ny produktgeneration är här El- och mediacentraler El- och mediacentraler En ny produktgeneration är här Ny

Läs mer

Eljo Trend Solid apparatserie. Ett samspel mellan design och teknik

Eljo Trend Solid apparatserie. Ett samspel mellan design och teknik Eljo Trend Solid apparatserie Ett samspel mellan design och teknik Låt känslan avgöra. Allt är form. Varje detalj i din omgivning ger en signal, levererar ett budskap. Formen berättar om funktionen. Men

Läs mer

Trend Solid apparatserie. Ett samspel mellan design och teknik

Trend Solid apparatserie. Ett samspel mellan design och teknik Trend Solid apparatserie Ett samspel mellan design och teknik Låt känslan avgöra. Allt är form. Varje detalj i din omgivning ger en signal, levererar ett budskap. Formen berättar om funktionen. Men formen

Läs mer

Dimmerlösningar DIMRA LED MED VERKLIG KOMFORT LED LEDANDE INOM STYRNING. Dimra LED med verklig komfort 1

Dimmerlösningar DIMRA LED MED VERKLIG KOMFORT LED LEDANDE INOM STYRNING. Dimra LED med verklig komfort 1 Dimmerlösningar DIMRA LED MED VERKLIG KOMFORT LEDANDE INOM LED STYRNING Dimra LED med verklig komfort 1 Belysningen blir aldrig bättre än enheten du reglerar den med Tidigare krävde många olika lampor

Läs mer

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är:

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är: Frågor och svar om installation av höghastighetsnät i BRF STÄMJÄRNET Vi i styrelsen hoppas att du genom att läsa nedan frågor och svar, ska få den information du behöver om höghastighetsinstallationen

Läs mer

Men lutar åt att ha något som ev går att koppla mot KNX eller Smart-house trådlöst om man hittar på något sådant i framtiden.

Men lutar åt att ha något som ev går att koppla mot KNX eller Smart-house trådlöst om man hittar på något sådant i framtiden. Trådlösa strömbrytare. Postad av Eric Ericsson - 06 jul 2014 12:35 Har under en tid suttit och tittat på olika trådlösa lösningar för att ersätta en trådbunden strömbrytare till en taklampa i samband med

Läs mer

Stadsnät. Viasat, Canaldigital Digital (DVB-s) Analog, digital (DVB-t) Senda, Boxer 1 5. Teracom. Analog, Digital (DVB-c)

Stadsnät. Viasat, Canaldigital Digital (DVB-s) Analog, digital (DVB-t) Senda, Boxer 1 5. Teracom. Analog, Digital (DVB-c) Viasat, Canaldigital Digital (DVB-s) Analog, digital (DVB-t) Teracom Senda, Boxer 1 5 2 4 Kabel TV Operatör TripplePlay Analog, Digital (DVB-c) Fiber, Koppar 3 ComHem, UPC, Gotnet IP TV Operatör Stadsnät

Läs mer

Lexel Senso Den första kompletta apparatserien med teknik för alla styrsystem. Allt i enhetlig design.

Lexel Senso Den första kompletta apparatserien med teknik för alla styrsystem. Allt i enhetlig design. Lexel Senso Den första kompletta apparatserien med teknik för alla styrsystem. Allt i enhetlig design. LEX50140 Produkterna på bilden är utrustade med gavlar och dekorstrippar som beställs som tillval.

Läs mer

Så programmerar du KNX för en villa

Så programmerar du KNX för en villa Så programmerar du KNX för en villa Johan Carlsson ABB Marie Holmberg Schneider Electric Arrangeras av Voltimum.se portalen för elproffs Agenda Introduktion Fördelar Funktioner i en villa Uppbyggnad Programmering

Läs mer

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla COMPARE-IT COMPARE-IT COMPARE-IT är ett innovativt företag med lång erfarenhet inom byggnadsautomation och smarta hemlösningar. Företaget

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

LexCom Home Performance Triple Play System

LexCom Home Performance Triple Play System Allt i ett nätverk för bostäder Triple Play System Katalog 2011 Presentation P80721 Distribuera bredband (Internet), TV och telefoni i ett och samma system Huvudenheten i LexCom Home Perfomance systemet

Läs mer

Komfort och trivsel Produkter för säker styrning av hemmet

Komfort och trivsel Produkter för säker styrning av hemmet Komfort och trivsel Produkter för säker styrning av hemmet 2 Ett modernt, välplanerat hem där energibesparing, pålitlighet, flexibilitet och säkerhet är faktorer som önskas. I ABB:s sortiment hittar du

Läs mer

Integrerade hemnätverk LexCom Home/Office

Integrerade hemnätverk LexCom Home/Office 0V V! SO ISDN R = * 7 4 # 0 9 8 SEKR Integrerade hemnätverk /Office Applikationsexempel LexCom IP lösning 007 Rum Digitalbox Scart Tele Tele T00 Line input WARNING Always check instructions for switch

Läs mer

Montering och installation av utrustning

Montering och installation av utrustning 1 Montering och installation av utrustning Innehåll 1. Principskiss över installationen i huset... 1 2. Anslutningsbox/Fiberuttag... 3 3. Fiberpatchkabel... 3 4. Montering av fiberpatchkabeln i fiberuttaget...

Läs mer

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät!

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Detta är SplitVision! STÖRRE UTBUD, FLER LEVERANTÖRER Din bostad är ansluten till SplitVision, Borås öppna stadsnät. Det innebär att du får tillgång till marknadens

Läs mer

Ett hål i väggen. och sen då? Författare: Jan Andersson. Hemteknikgruppen: Hemteknik@fibernat.se. Version: 1.0

Ett hål i väggen. och sen då? Författare: Jan Andersson. Hemteknikgruppen: Hemteknik@fibernat.se. Version: 1.0 Ett hål i väggen och sen då? Författare: Sida: 1 Sida: 2 Sida: 3 Sida: 4 Sida: 5 Sida: 6 Sida: 7 Sida: 8 Sida: 9 Sida: 10 Sida: 11 Trådlöst? Författare: Sida: 12 Hjälp? Författare: Sida: 13 Ett hål i väggen

Läs mer

Att ansluta en fastighet till Karlstads Stadsnät och bygga ett fastighetsnät. www.stadsnat.karlstad.se

Att ansluta en fastighet till Karlstads Stadsnät och bygga ett fastighetsnät. www.stadsnat.karlstad.se Att ansluta en fastighet till Karlstads Stadsnät och bygga ett fastighetsnät www.stadsnat.karlstad.se Inledning Att ansluta en fastighet till Karlstads Stadsnät innebär att i stort sett få obegränsade

Läs mer

Busch-Jaeger Installationsprodukter. Jussi med Hörnbox Utmärkt utanpåliggande och snabbast i hörnen.

Busch-Jaeger Installationsprodukter. Jussi med Hörnbox Utmärkt utanpåliggande och snabbast i hörnen. Busch-Jaeger Installationsprodukter Jussi med Hörnbox Utmärkt utanpåliggande och snabbast i hörnen. 2 Jussi med Hörnbox Innehållsförteckning Jussi installationsprodukter Utanpåliggande med Hörnbox 4 Jussi

Läs mer

Samfälligheten Sandvik 1. Information om Bredbandsinstallationen.

Samfälligheten Sandvik 1. Information om Bredbandsinstallationen. Information om Bredbandsinstallationen. Vilket ni alla säkert märkt påbörjade Ownit, genom vår entreprenör CLS elektronik AB, installationen av er förening redan i somras genom att diverse schaktarbeten

Läs mer

Fiberdragning och utrustning i hemmet för fibernätet

Fiberdragning och utrustning i hemmet för fibernätet 1 Fiberdragning och utrustning i hemmet för fibernätet Innehåll 1. Principskiss över installationen i huset... 1 2. Fiberskåp och slang... 3 3. Anslutningsbox/Fiberuttag... 4 4. Fiberförlängning/fibersvans...

Läs mer

club ELECTRIC Ljus i höstmörkret Schneider Electric har många tips Modernisera smart med nya radiosystemet

club ELECTRIC Ljus i höstmörkret Schneider Electric har många tips Modernisera smart med nya radiosystemet club ELECTRIC MEDLEMSBLAD FÖR SCHNEIDER ELECTRICS INSTALLATÖRSKLUBB / Oktober 2008 Ljus i höstmörkret Schneider Electric har många tips Modernisera smart med nya radiosystemet CONNECT Ny central för eldistribution

Läs mer

Uppgradera KNX till en högre komfortnivå

Uppgradera KNX till en högre komfortnivå Uppgradera KNX till en högre komfortnivå Fastighetsautomation Fastighetsautomation varje dag, var som helst och när som helst Smartphones och surfplattor blir alltmer en del av dina kunders dagliga liv.

Läs mer

Gör installationen smart med quicklink och easy

Gör installationen smart med quicklink och easy Gör installationen smart med quicklink och easy of cfg of quicklink Perfekt problemlösare vid renoveringar Det trådlösa alternativet quicklink gör det riktigt enkelt. Du sparar inte bara in på kostsam

Läs mer

OptiLine installationssystem. Snabb, snabbare, snabbast! En snabb-guide till snabba installationer med snabbkopplingar

OptiLine installationssystem. Snabb, snabbare, snabbast! En snabb-guide till snabba installationer med snabbkopplingar OptiLine installationssystem Snabb, snabbare, snabbast! En snabb-guide till snabba installationer med snabbkopplingar Att installera har aldrig varit enklare Mitt naturliga val Snabbkoppling: Ett nytt

Läs mer

Välkommen till Stadsholmens fibernät

Välkommen till Stadsholmens fibernät Visste du att... Fiber är idag den överlägset bästa och mest framtidssäkra tekniken för fasta bredbandsuppkopplingar. I fibern sänds data med optisk ljus, dvs med ljusets hastighet. Det gör att man kan

Läs mer

Dags för renovering! Guida dina kunder till säkrare, snyggare och bekvämare hem. schneider-electric.se/sv/partners/electricians

Dags för renovering! Guida dina kunder till säkrare, snyggare och bekvämare hem. schneider-electric.se/sv/partners/electricians Dags för renovering! Guida dina kunder till säkrare, snyggare och bekvämare hem. schneider-electric.se/sv/partners/electricians Life is On Schneider Electric 1 Erbjud dina kunder de bästa lösningarna.

Läs mer

club ELECTRIC Storsatsning på Exxact en ny apparatserie OptiLine på turné Du vet väl att vi erbjuder grundutbildning Elgolfen 2010 avgjord!

club ELECTRIC Storsatsning på Exxact en ny apparatserie OptiLine på turné Du vet väl att vi erbjuder grundutbildning Elgolfen 2010 avgjord! club ELECTRIC MEDLEMSBLAD FÖR SCHNEIDER ELECTRICS INSTALLATÖRSKLUBB / NOV 2010 Storsatsning på Exxact en ny apparatserie OptiLine på turné Du vet väl att vi erbjuder grundutbildning i KNX? Elgolfen 2010

Läs mer

Genomtänkta Installations System

Genomtänkta Installations System Genomtänkta Installations System Din leverantör Dagens installationssystem bygger på europeiska normer. Vi anpassar dem åt dig. Se fördelarna med en systemleverantör Vi kommer till dig och visar fördelarna

Läs mer

Manual Trådlös router

Manual Trådlös router Manual Trådlös router (Ping RGW208EN+) www.bahnhof.se kundservice@bahnhof.se 08-555 771 50 Det här innehåller lådan: A.1 st Pingrouter (dosan) B. 2 st antenner C. 2 Internetkablar (ethernetkablar rj 45)

Läs mer

Kom-igång-guide. Stadsnätsboxen

Kom-igång-guide. Stadsnätsboxen Kom-igång-guide Stadsnätsboxen Grattis! Du har blivit med stadsnätsboxen, som kommer ge dig mycket nöje via internet, tv, och telefoni! Den här guiden beskriver hur enkelt det är att koppla upp sig på

Läs mer

ELKO Link Home ANVÄNDARMANUAL

ELKO Link Home ANVÄNDARMANUAL TM ELKO Link Home ANVÄNDARMANUAL Ett smidigt och strukturerat nätverk för privat boende ELKO Link Home är ett flexibelt och framtidssäkert nätverk för bostäder och lägenheter. Det ger en universell och

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! Söderort maj 2010 Söderort SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har ett av Sveriges kraftfullaste bredbandsnät i din lägenhet?

Läs mer

Ny broschyr om överspänningsskydd. Nya webbsidor för dig som installatör. Gästrapport från Light & Buildingmässan

Ny broschyr om överspänningsskydd. Nya webbsidor för dig som installatör. Gästrapport från Light & Buildingmässan club E L E C T R I C MEDLEMSBLAD FÖR SCHNEIDER ELECTRICS INSTALLATÖRSKLUBB / MAJ 2010 Ny broschyr om överspänningsskydd Nya webbsidor för dig som installatör Gästrapport från Light & Buildingmässan Trancent

Läs mer

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare för kopparanslutning

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare för kopparanslutning Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare för kopparanslutning Välkommen till Halmstads stadsnät! Du har gjort ett klokt val som anslutit dig till Halmstads stadsnät. Vi är glada

Läs mer

Användarguide för SB Bredband i nyproduktion, söderort Innehåll

Användarguide för SB Bredband i nyproduktion, söderort Innehåll Användarguide för SB Bredband i nyproduktion, söderort Innehåll Bredband, telefoni och TV i nyproduktion... 2 Kort om SB Bredband... 2 Så här fungerar din bredbandsinstallation... 2 Komma igång... 3 Beställa

Läs mer

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem RENZ KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem 1 RENZ INTELLIGENTA SERVICEBOX -Få din vara levererad direkt till bostaden E-handeln fortsätter att växa och med Renz

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet living by Danfoss värmereglering Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet Endast med living by Danfoss kan du enkelt och effektivt ta över kontrollen över både elektroniska termostater och trådlös golvvärme.

Läs mer

Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster.

Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster. Östersundsbostäders kommunikationsnät Användarguide Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster. sid Bredband, telefoni och TV Vårt nya kommunikationsnät är ett öppet fiberoptiskt nät. Innehåll Så

Läs mer

Information inför er stadsnätsanslutning

Information inför er stadsnätsanslutning Information inför er stadsnätsanslutning Inför ert kommande val av att ansluta er till Stadsnätet finns här information som beskriver hur vi nu går vidare. Den utrustning som installeras för anslutning

Läs mer

Välkommen till NAV(N)ET kabel-tv MANUAL - 1 -

Välkommen till NAV(N)ET kabel-tv MANUAL - 1 - Välkommen till NAV(N)ET kabel-tv MANUAL - 1 - Välkommen till NAV(N)ET kabel-tv Du har nu tillgång till en stor mängd TV-kanaler, både analoga och digitala. Baspaketet i NAV(N)ET kabel-tv från Vaggeryds

Läs mer

Gira, Giersiepen GmbH & Co. KG 31.01.2014 1 / 10

Gira, Giersiepen GmbH & Co. KG 31.01.2014 1 / 10 Audio Audioaktor 4kanals 0531 00 Audioaktor 4kanals Audioaktor Mono Audio Audioaktor 4kanals 0531 00 Audioaktor 4kanals Audioaktor Stereo Belysning Dimmer 0555 00 Tronic-dimmeraktor 20-500 W Norm ljusreglering

Läs mer

Motorer & kontroller för solskydd

Motorer & kontroller för solskydd Motorer & kontroller för solskydd Tillsammans är det enklare. Elektronisk radioteknologi Rörmotor C PSF(+) Med elektroniska gränslägen och inbyggd radiomottagare Enkel Programmering Fjärrkontrollen för

Läs mer

Borlänge Energi Stadsnät. Jan-Erik Lindroth Jon Pallin Malin Albertsson Helena Wallengren

Borlänge Energi Stadsnät. Jan-Erik Lindroth Jon Pallin Malin Albertsson Helena Wallengren VÄLKOMNA Borlänge Energi Stadsnät Jan-Erik Lindroth Jon Pallin Malin Albertsson Helena Wallengren Affärsidé Borlänge Energi erbjuder Borlänges fastighetsägare energi, vatten och stadsnät samt tar hand

Läs mer

Audio Audioaktor 4 gånger 0531 00 Audioaktor 4 gånger Audioaktor mono NY Audioaktor stereo

Audio Audioaktor 4 gånger 0531 00 Audioaktor 4 gånger Audioaktor mono NY Audioaktor stereo Audio Audioaktor 4 gånger 0531 00 Audioaktor 4 gånger Audioaktor mono Audioaktor stereo Belysning Dimmer 1019 00 Styrenhet 1-10 V 3-kanaler DIN 1031 00 Universal-dimmer 1-kanal DIN 1032 00 Universal-dimmer

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Användar guide för Stadsnät

Användar guide för Stadsnät Användar guide för 1 2 Innehåll Beställa och komma igång 4 Starta bredbandet idag 5 Ansluta 6 Bredband 7 Bredband Telefon 8 Bredband Telefon Tv 9 Bra att veta 10 Ordlista 11 Om är ett öppet nät byggt med

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! hässelby, blackeberg, bromma, järva 31/5 2010 hässelby, järva, blackeberg, bromma SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har

Läs mer

(FTTB = Fiber to the Building, lägenhets komplex där man ansluter byggnaden med en fiber och har koppar till lägenheterna.

(FTTB = Fiber to the Building, lägenhets komplex där man ansluter byggnaden med en fiber och har koppar till lägenheterna. 1 2 3 4 FTTH = Fiber to the Home Detta är vad som skall grävas ner i området, nyttja allmänna ytor i största möjliga mån. Avslutas med en Mediaomvandlare/tjänstefördelare i varje fastighet. (FTTB = Fiber

Läs mer

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Bygga bostadsnät Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Innehåll Varför bostadsnät? 3 Bostadsnätets struktur 4 Bredbandskåpet 5 Uttagssnätet 7 Byggnation av

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

Värme Samarbete Service

Värme Samarbete Service Värme Samarbete Service Lokalt och miljövänligt, alltid med hög service Nossebro Energiverk äger ett av Sveriges minsta elnät men är också ett av Sveriges mest miljövänliga elhandelsbolag, uppmärksammat

Läs mer

El och bredbandslösningar. inomhus, utomhus och på bygget

El och bredbandslösningar. inomhus, utomhus och på bygget El och bredbandslösningar inomhus, utomhus och på bygget Centraler och Normsystem Stitec har ett brett sortiment av fastighetscentraler. Produkterna finns från skyddsklass IP20 till IP66, från små kapslingar

Läs mer

Din kabeltv-förening informerar om fiberutbyggnad i ditt område

Din kabeltv-förening informerar om fiberutbyggnad i ditt område Din kabeltv-förening informerar om fiberutbyggnad i ditt område Din kabeltv-förening i samarbete med Grattis till en bra investering! - din fastighet är redan på god väg till fiberanslutning Din fastighet

Läs mer

Upplev WISER. För ett smartare hem. se.com/se/wiser

Upplev WISER. För ett smartare hem. se.com/se/wiser Upplev WISER För ett smartare hem se.com/se/wiser Wiser Home Touch Smarta hem är bekväma, resurssnåla, energieffektiva och säkra. Med Wiser kan du på ett smart sätt styra bostadens belysning med en app

Läs mer

Applikationer med LexCom Home

Applikationer med LexCom Home Applikationer med LexCom Home Egen antenn och ADSL med IP TV TV mottagning IP TV på huvud TV plats Boxer på övriga TV Telefoni Rikstelefon ADSL Datamodul TVmodul Telemodul Set Top Box för IP TV Boxer ADSL

Läs mer

Impressivo och Jussi För utanpåliggande installation

Impressivo och Jussi För utanpåliggande installation Impressivo och Jussi För utanpåliggande installation Effektiv installation oavsett om du bygger nytt, renoverar eller utför tilläggs arbeten. Produktserierna Impres sivo och Jussi finns för väggeller hörnmontage.

Läs mer

Utmärkt! Lösningar för klara och tydliga installationer

Utmärkt! Lösningar för klara och tydliga installationer Utmärkt! Lösningar för klara och tydliga installationer Utmärkta in Dagens installationer blir alltmer komplexa. Traditionella kraftinstallationer ska samsas med nätverk och bussystem. I framförallt kommersiella

Läs mer

FOR SUCCESSFUL RESULTS

FOR SUCCESSFUL RESULTS PRODUKTNYTT Mars 2016 EL GELIA SE-467 84 Grästorp Sverige Besöksadress: Industrigatan 12 Ordertfn: 0514-588 80 Orderfax: 0514-588 99 order@gelia.se Växeltfn: 0514-588 00 info@gelia.se www.gelia.se FOR

Läs mer

Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner?

Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner? Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner? Sammanfattning av frågor och svar från två möten om TV-frågan den 19 och 21 februari 2013. Inbjudna var samtliga boende i Tegelhagens

Läs mer

GYGS/GYGCC-01. Manual. Sid 1(6) Orderinformation

GYGS/GYGCC-01. Manual. Sid 1(6) Orderinformation GYGS/GYGCC-01 Sid 1(6) GYGS-givaren är med sitt lilla format mycket tacksam att montera i cylindrar som kräver litet installationsmått. De erbjuder dig slaglängder upp till 3500 mm samt spänning/strömsignal.

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

Nyheter Schneider. Nyheter Schneider. Schneider Exxact strömställare. E E E E E E

Nyheter Schneider. Nyheter Schneider. Schneider Exxact strömställare.  E E E E E E Nyheter Schneider Schneider Exxact strömställare E1821452 E1821451 E1821453 E1821454 E1821450 E1821455 Strömställare 16A för infällt IP20 montage i apparatdosa c/c 60 eller utvändigt i utanpåliggande dosa

Läs mer

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Robust och smidig maskinstyrning med intelligent elektronik IQAN-TOC2 genvägen till framtiden Lättspecificerat Lättinstallerat Enkel inställning Enkel diagnostik

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN!

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! KONTAKTUPPGIFTER Du som har frågor om anslutning till fibernätet, kontakta Ronneby Miljö

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

Varför är kommunen inblandad?

Varför är kommunen inblandad? Varför är kommunen inblandad? Simrishamns kommun arbetar aktivt för att husägare, såväl privatpersoner som företagare, ska koppla upp sig via fiber. Arbetet bedrivs genom en anställd bredbandssamordnare.

Läs mer

Befibra ditt nybygge. Tips och råd till dig som ska bygga nytt

Befibra ditt nybygge. Tips och råd till dig som ska bygga nytt Befibra ditt nybygge Tips och råd till dig som ska bygga nytt Fibra Fibra Fibra driver och utvecklar stadsnätet i Västerås, Eskilstuna, Arboga, Hallstahammar och Strängnäs. Vi finns till för att bygga

Läs mer

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Tidsplan... 3 Tillvägagångssätt... 3 Säkerhet... 4 Detta förväntas av lägenhetsinnehavaren...

Läs mer

Jag håller på att gå KNX-certifieringskurs just nu och försöker sätta mig in i vilka fabrikat som är bäst på olika typer av apparater..

Jag håller på att gå KNX-certifieringskurs just nu och försöker sätta mig in i vilka fabrikat som är bäst på olika typer av apparater.. KNX - Vilka produkter/fabrikat använder ni? Postad av Ronnie Lidström - 22 aug 2017 19:55 Jag håller på att gå KNX-certifieringskurs just nu och försöker sätta mig in i vilka fabrikat som är bäst på olika

Läs mer

Gör installationen smart Villapaket easy-knx

Gör installationen smart Villapaket easy-knx Gör installationen smart Villapaket easy-knx Gör installationen smart Villapaket easy-knx Villapaket Small Referensnummer Beskrivning E-nummer Antal TXA111 Strömförsörjning 320mA (max 32 deltagare) 1765620

Läs mer

Mångsidig lokal ljusreglering

Mångsidig lokal ljusreglering Mångsidig lokal ljusreglering I Mångsidig lokal ljusreglering Ungefär 20 procent av all energiförbrukning i världen går till belysning. Beroende på byggnadstyp och aktiviteter kan denna siffra till och

Läs mer

Kom in i värmen. och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader

Kom in i värmen. och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader Kom in i värmen och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader Jämnare inomhusklimat Förbättrad boendekomfort Det här vinner du Lägre energikostnad Energikostnaden minskar med 10

Läs mer

Manual. - bredbandsskåpet i ditt digitala hem

Manual. - bredbandsskåpet i ditt digitala hem Manual - bredbandsskåpet i ditt digitala hem KOM IGÅNG MED ALLA TJÄNSTER I din digitala lägenhet finns ett skåp med kopplingar till lägenhetens bredbandsuttag. Det är här fibern ifrån Botkyrka Stadsnät

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

ecampus min väg till KNX

ecampus min väg till KNX ecampus min väg till KNX Välkommen! Här följer en guide till hur man på egen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar Lycka till! Side nr. 1 Innehåll

Läs mer

Möjligheterna med fiber

Möjligheterna med fiber Möjligheterna med fiber MÖJLIGHETERNA MED FIBER I takt med att samhället digitaliseras så konsumeras också otroliga mängder data och en av de absolut största fördelarna med fiber är den höga kapaciteten

Läs mer

Att koppla in TV, telefon och dator i Bodikasnätverk

Att koppla in TV, telefon och dator i Bodikasnätverk Att koppla in TV, telefon och dator i Bodikasnätverk Denna skrift utgör det försök att ge information och instruktion om hur olika apparater kopplas in på vårt nätverk. Bodikas nätverk Från Stadsnätet

Läs mer

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni.

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Gästabudstaden AB är ett helägt dotterbolag till Nyköpings kommun och är ett öppet stadsnät. Vi vill passa på

Läs mer

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmesystem Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigare hemma? Ändra temperaturen i vardagsrummet till 21 C i Danfoss Link App. Med värmesystemet Danfoss Link har du alltid

Läs mer

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Med fastigheten ansluten till det öppna stadsnätet så öppnar sig en hel värld av möjligheter för tjänster inom bredband, tv och telefoni. Med

Läs mer

Eskilstuna stadsnät Kampanj i tre steg

Eskilstuna stadsnät Kampanj i tre steg Eskilstuna stadsnät Kampanj i tre steg Steg 1: Teaser (vykort, 2 sidor) Steg 2: Inbjudan (blomma, 4 sidor) Steg 3: Broschyr med argument (överlämningsmaterial, 8 sidor) Skrolla ner FIKA, HEMBAKAT OCH

Läs mer

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06

Bygga bostadsnät. Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Bygga bostadsnät Telias rekommendationer för att bygga bostadsnät för telekommunikation T 10 984-06 Innehåll Varför bostadsnät? 3 Bostadsnätets struktur 4 Bredbandskåpet 5 Uttagssnätet 7 Byggnation av

Läs mer

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber.

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Hastighetsjämförelser Så lång tid tar det att ladda ner en dvd-film på 4,7 gb eller 1gb filer.

Läs mer

Zennio KNX Villapaket E

Zennio KNX Villapaket E Zennio KNX Villapaket E7 389 8 Färdigprogrammerat bara att installera! Prisvärt startpaket för en standardvilla, som är enkelt att komplettera och bygga ut då du behöver fler funktioner! Nu finns inga

Läs mer

Bygg med Vision. HomIQ

Bygg med Vision. HomIQ HomIQ Beskrivning: Har du åkt hemifrån och är orolig att du kanske glömt spisen på? Med HomIQs nya system får du full kontroll över el, värme och larm i huset, genom ett knapptryck på din PC, ipad, iphone

Läs mer

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs EXPERTER 12 NYA Gör det enklare att vara proffs Det är det personliga handslaget som skiljer oss från mängden. MED AHLSELL SOM LEVERANTÖR FÅR DU: En trygg partner. Tillgång till marknadens bredaste ortiment

Läs mer

Niko touchswitch. Smart pekskärm för varje hem

Niko touchswitch. Smart pekskärm för varje hem Niko touchswitch Smart pekskärm för varje hem Niko touchswitch Smart pekskärm för varje hem Du känner säkert igen situationen: flera rum i hemmet har olika tryckknapp bredvid varandra. En eller flera

Läs mer

Apparatserie Eljo Renova Förnyar och återskapar ELP05546

Apparatserie Eljo Renova Förnyar och återskapar ELP05546 Apparatserie Eljo Renova Förnyar och återskapar ELP05546 Eljo Renova återskapar känslan i äldre miljöer Att renovera äldre miljöer och bibehålla originalkänslan i de elektriska installationerna, har hittills

Läs mer

Några saker att tänka på för att ni ska få ut max av er nya fiberanslutning

Några saker att tänka på för att ni ska få ut max av er nya fiberanslutning Några saker att tänka på för att ni ska få ut max av er nya fiberanslutning Tjänsteleverantörerna (Telia/Boxer) levererar 100 Mbit/s till ert hus. Detta innebär dock inte att ni har möjlighet att använda

Läs mer

OM OSS. Våra värden BLI MARKNADS- LEDANDE FRAMÅT PRODUKT- UTVECKLING HÖG KVALITETS- KONTROLL LYSSNANDE LEVERANTÖR

OM OSS. Våra värden BLI MARKNADS- LEDANDE FRAMÅT PRODUKT- UTVECKLING HÖG KVALITETS- KONTROLL LYSSNANDE LEVERANTÖR OM OSS 1996 startade paret Björn & Jessica Hultqvist belysningsföretaget Designlight Scandinavian AB. Med utgångspunkt i Moheda har grossist och tillverkningsföretaget utvecklats till ett av de ledande

Läs mer

Att koppla in TV, telefon och dator i Bodikasnätverk

Att koppla in TV, telefon och dator i Bodikasnätverk Att koppla in TV, telefon och dator i Bodikasnätverk Denna skrift utgör det försök att ge information och instruktion om hur olika apparater kopplas in på vårt nätverk. Bodikas nätverk Från Stadsnätet

Läs mer