hösten 2010 CityAkademins utbud hösten 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "hösten 2010 CityAkademins utbud hösten 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r"

Transkript

1 hösten 2010 CityAkademins utbud hösten 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r

2 cityakademin Med stor glädje och förväntan hälsar vi er varmt välkomna till en inspirerande höst med CityAkademin Malmös egen mötesplats för inspiration och utveckling! CityAkademin CityAkademin är Malmö Citys egen mötesplats för utveckling och inspiration. Sedan år 2008 har CityAkademin breddat sin verksamhet och är idag ett samarbete mellan Malmö Citysamverkan, Malmö Turism och Sund Resurs, finansierat av Europeiska Socialfonden. Från och med våren 2009 arbetar CityAkademin med fyra olika verksamhetsområden: Mentorsprogram, mångfald, seminarier och kurser. Helena Sund projektledare CityAkademin Äntligen en ny kurskatalog! Det är lika spännande varje gång jag sitter med en ny katalog i min hand. Kursprogrammet och vad innehållet kan erbjuda är ett tydligt dokument över vad vi fyller för funktion och jag fylls av stolthet, glädje och spänning över vad nästa termin kommer att föra med sig. Nu är vi halvvägs inne i CityAkademins nuvarande projektperiod och det är en naturlig tid för avstämning. Vad är gjort, hur har det gått, hur ser behoven ut framöver? Hur upplever ni CityAkademin och vilka resultat har insatserna gett? Det är oerhört viktigt för oss att verka i en nära dialog med er och vi lyssnar gärna på idéer och tankar om vad ni mer kan efterfråga från oss. Hösten 2010 påbörjas en utvärdering av hela CityAkademin projektet där ni får möjlighet att tycka till om vad som varit och även påverka hur CityAkademin kan komma att utformas framöver. Under våren avslutade vi vårt stora mångfaldsprojekt med kulturförvaltningen/ kulturinstitutionerna och med Radisson BLU. Resultaten av Radissons arbete har utvärderats på olika sätt, både från individ, företag och ekonomiperspektiv, och beskrivs närmare på nästa uppslag. Kort sagt nu i halvtid är vi stolta och glada över det som varit. Med goda resultat från tidigare utvärderingar i ryggen ser vi med stor förväntan fram emot hösten Varmt tack för förtroendet att även i fortsättningen få erbjuda möjlighet till utveckling och med förhoppningen att vi även framöver lever upp till CityAkademins ledord att motivera, inspirera och utbilda! Varmt välkomna till höstens utbud av kurser, seminarier och utvecklingsprogram! Anabela Simoes CityAkademin Jag arbetar mycket hands-on med projektet. Har hand om allt från bokning av föreläsare och lokaler till att ha kontakt med de som medverkar. Det känns otroligt privilegierat och inspirerande att få arbeta i ett projekt som sprudlar av så mycket entusiasm. Kul med all positiv respons vi får! Hanna Fagerström CityAkademin Jag brinner för utvecklingsfrågor och det känns verkligen spännande att få arbeta med CityAkademins kompetenshöjande projekt. Planering och genomförande av seminariedagar liksom lägesrapporteringar och budgetavstämningar till ESF är en del av det jag arbetar med.

3 inbjudan till seminariedagar Många frågor Många svar Vad vill du? Hur kul är mångfald egentligen? Det vet man ju vad de sysslar med! 1 26 maj kl Humanitetens Hus, Drottningtorget 8 Anmälan senast 12 maj till hela eller delar av seminariet Det muslimska kroppsspråkets grammatik Vad förenar och vad skiljer muslimskt och västerländskt? Hur tolkar vi varandras kroppsspråk? Med hjälp av sin långa erfarenhet av att arbeta med kroppsspråk, främst inom teatern och som pedagog, bjuder Fadil Jaf oss på en spännande resa in i det muslimska kroppsspråkets grammatik Lunch på egen hand De bortglömda 220 miljarderna Idag har 25% av Sveriges befolkning någon form av invandrarbakgrund. Hur kommunicerar vi med denna heterogena grupp? Finns det några gångbara manér? Amjad Aloul hjälper företag kommunicera med invandrargrupperna, en grupp vars köpstyrka uppgår till 220 miljarder/år Trendspaning Mikaela Dyhlén, omvärldsanalytiker på design- och varumärkesbyrån BVD presenterar aktuella retailtrender och konsumtionsmönster just nu. Hon ger inspirerande exempel på innovativ handel och beskriver konkreta framgångsfaktorer för att locka morgondagens konsumenter; 90-talisterna. Kom och vidga dina vyer tillsammans med oss i vår trilogi om kommunikation. Tankeställare, nya perspektiv och glada skratt utlovas! 2 9 september kl Humanitetens Hus, Drottningtorget 8 Anmälan senast 26 augusti Vaccination mot onödiga konflikter Går det att vaccinera sig mot onödiga konflikter? I en fartfylld föreläsning och workshop visar Mikael Alonzo vad som vanligen ligger bakom konflikter och hur vi kan hantera dem bättre. 3 7 oktober Form/Design Center, Lilla Torg 9 Anmälan senast 23 september Kvinnor, män och alla vi andra Jag har väl inga fördomar! Eller?! Vad är normalt och onormalt i min värld? Med humorns hjälp utmanar Claes Schmidt/Sara Lund oss i våra normer och värderingar. En föreställning fylld av skratt och nya perspektiv; en upplevelse som varar länge. ANMÄLAN Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande. Arrangemanget är kostnadsfritt men utebliven avanmälan faktureras med 125kr/person. Vid frågor eller om du har behov av särskild anpassning eller hjälpmedel kontakta Anabela Simoes. Anmäl dig till Anabela Simoes anabela@cityakademin.se, I samband med anmälan vänligen uppge namn, företag, e-post, telefonnummer samt vilka datum du önskar delta.

4 mångfaldssatsning kurser: hösten Nöjda deltagare! CityAkademin har under våren avslutat mångfaldsprojektet som vi genomfört med Radisson BLU Hotel och med Kulturförvaltningen och Kulturinstitutionerna. Emily Arrskog Radisson BLU Hotel Min viktigaste insikt är hur jag tolkar andra och hur de tolkar mig och hur fel det kan bli. Jag har lärt mig vikten av att kommunicera när det råder tveksamheter. En annan insikt är att JAG bestämmer vilken inställning JAG ska ha till jobbet. Yaya Suwareh Radisson BLU Hotel Jag har lärt mig hur viktigt det är med eget ansvar vid konflikter och hur viktigt det är att fråga vid missförstånd. Det känns roligare att jobba här nu och utbildningen har också ökat samarbetet mellan oss kollegor. Under ett års tid har dessa organisationer tagit del av utbildningar inom området kommunikation och mångfald. Totalt har 130 personer deltagit i ca 300 utbildningsdagar. Vi har tagit del av en utvärdering för Radisson BLU som visar att utbildningarna har gett positiva resultat både på individ- och organisationsnivå. Vi ser fram emot att ta del av en liknande utvärdering för Kulturförvaltningen och Kulturinstitutionerna. Vad tycker då deltagarna på Radisson BLU Hotel att utbildningen medfört? Bättre samarbete mellan avdelningarna Bättre kommunikation mellan medarbetare och i ledningsgruppen och ökad kunskap i interkulturell kommunikation Bättre på att ta tillvara de kompetenser som finns i företaget Bättre arbetsmiljö, större arbetsglädje och ökad trivsel Är satsningen ekonomisk försvarbar? Vid Radisson BLU Hotel gjordes även en ekonomisk utvärdering för att se om utbildningssatsningen varit lönsam eller inte. Den visar att satsningen kostade hotellet resurser i form av deltagarnas tid motsvarande ca kr. De sammanlagda positiva effekterna av utbildningen beräknas till minst kr/år, vilket visar att satsningen varit lönsam redan under innevarande år. Bland annat pekar utvärderingen på troliga effekter som: 0,5 1 insparad tjänst eller motsvarande timmar i extrapersonal Att man kan undvika någon eller några personalomsättningar Minskad korttidssjukfrånvaro Fler återkommande gäster Amadou Sawo Radisson BLU Hotel Kommunikationen mellan de olika kulturerna har blivit mycket bättre. Jag tänker mer på hur jag är i mötet med andra. Kultur är ju så mycket; utseende, kroppsspråk, tidsuppfattning, tonläget o.s.v. Jag har blivit mer observant på hur jag tolkar andra och hur jag bemöter dem.

5 kurser: mentorprogram hösten 2010 Mentorprogram Mentorprogram för en levande stadskärna! En attraktiv stadskärna behöver ett brett utbud av verksamheter och en bra mix av butiker och restauranger. Det är i allas vårt intresse att verka för att även de mindre butikerna och verksamheterna överlever. För att bidra i detta arbete startar CityAkademin ett mentorprogram. Programmet ger mindre företag en chans att få stöd i sin utveckling, och ger mer erfarna företagsledare möjlighet till personlig utveckling samtidigt som de bidrar till skapandet av en konkurrenskraftig stadskärna. Ta chansen och anmäl dig snarast! Information om datum kommer längre fram. Anmälan görs enklast på vår hemsida Du kan också anmäla dig per e-post till: hanna@cityakademin.se eller via fax: Det här får du som mentor: Marie Holmberg Malmö Turism Roligt att se att så många av våra samarbetspartners tagit del av CityAkademins breda utbud. Grundläggande utbildning till mentor på tre halvdagar som ger: kunskap i vad mentorskap innebär. utbildning och verktyg för att skapa bra och utvecklande/coachande samtal. Personlig utveckling. Möjlighet att utbyta erfarenheter. Intyg på genomgången mentorsutbildning. Det här får du som adept: En halvdagsutbildning som ger: kunskap i vad mentorskap innebär. utbildning och verktyg för att kunna coacha sig själv. En mentor som ger dig stöd och inspiration i frågor som är viktiga för dig och ditt företags utveckling. Pia Sandin Malmö Citysamverkan CityAkademins seminarier är en värdefull möjlighet för våra medlemmar att uppdatera sig i olika teman som berör dem i deras vardag. Dessutom är det ett fint tillfälle att nätverka.

6 kurser: hösten Marknadsföring, säljteknik och kundservice: Att utvecklas som butikssäljare Kursdatum: augusti Denna kurs är på två intensiva säljträningsdagar som kommer att ge inspiration, motivation och mod att våga skapa ännu lite nöjdare kunder och mer klirr i kassan. Ekonomi för icke-ekonomer Kursdatum oktober Här är en kurs som vänder sig till dig som vill driva en lönsammare verksamhet. Kursen ger grundläggande kunskap om hur företagets ekonomi fungerar. Lär dig om kalkylering av meny- och logipriser, tolkning av nyckeltal och ekonomiska rapporter. Christel Persson Europcar Utbildning ligger högt i vår prioritering. Den tiden personalen lägger ner på att gå kurserna får vi med råge tillbaka. Vi får en gladare och mer sammansvetsad personal, vilket även våra kunder märker av. Ledarskap, teambuilding och personlig utveckling: Praktiskt PR-arbete och Medieträning Kursdatum: 23 augusti I en värld där människor blir allt mer trötta på reklam, ökar mediernas betydelse. Under denna kurs lär du dig att planera ditt PR-arbete för maximal genomslagskraft och att öka din säkerhet i intervjusituationer och andra kontakter med journalister. Praktisk intervjuträning förbereder dig för verkliga situationer och tränar dig att styra intervjun så att ditt budskap når fram. Ledarskap - ledare och coach loc Kursdatum: 24 augusti september 8 dagar oktober november Vill du utvecklas som ledare och coach och ha engagerade, delaktiga medarbetare som i högre grad styr sig själva? Bli mer effektiv? Stödja dina medarbetare att må bättre, känna sig mer motiverade och göra ett bättre resultat? Hitta verktygen och metoderna på denna längre ledarskapsutbildning som består av fyra moduler á två dagar samt ett individuellt coachingtillfälle. Ledarskapsutveckling Kursdatum: 25 oktober + 10 november Hur är en bra ledare? Hur får jag alla att ge järnet åt rätt håll? Denna kurs ger dig verktyg för att förstå, motivera och coacha dina medarbetare. Kommunikation, konflikthantering, ge och ta feedback, ett effektivt arbetslag, gemensamma målbilder, konsten att samarbeta är exempel på innehållet. Verona Neves Moosehead CityAkademins utbud för oss restauranger är verkligen genomtänkt och bra upplagt. På väldigt få utbildningsdagar får vi många viktiga och relevanta bitar i vår kompetensutveckling. Utbildarna är mycket kunniga och väl förankrade i verkligheten. Kommunikation på arbetsplatsen Kursdatum: 20 september + 4 oktober Alla har vi ett ansvar för att skapa en trevlig stämning på vår arbetsplats. I denna kurs, som är utmärkt för en hel arbetsgrupp, arbetar vi med frågor som kommunikation med giraffspråk, positiv inställning, ansvar, vanor och ovanor, och att ge och ta feedback.

7 kurser: hösten 2010 Triadcoaching Kursdatum: 25 augusti + 22 september + 27 oktober + 1 december + 2 datum till som bestäms senare 6 halvdagar Här får du träna och vidareutveckla dina egna coachingfärdigheter, samtidigt som du får coachning och stöd i din egen utveckling som företagsledare eller chef. Triadcoachingen är ett utvecklingsprogram utlagt på sex träffar över ett år och är för dig som redan har gått utbildningen loc eller motsvarande utbildning. Individuell coaching Kursdatum: datum bestäms i samråd med coach 6 tillfällen Vill du förstå mer om dig själv och dina drivkrafter, bli bättre på att planera, utvecklas som ledare, få din arbetsgrupp att fungera bättre? I coaching sätter du själv agendan och bestämmer inriktning och mål. Detta under handledning av en, enligt internationell standard, diplomerad coach som hjälper dig framåt med dina idéer och tankar. Personlig utveckling och teambuilding Cecilia Sens X-change Min medverkan i Individuell Coaching har gett mig en större trygghet i min ledarroll. Jag har fått en större förståelse för att olika individer når samma mål fast på olika sätt. Det har varit väldigt berikande både för mig personligen men även för hela gruppen. Kursdatum: 27 september + 11 oktober 29 september + 13 oktober Varför gör jag som jag gör och andra som de gör? Varför når jag inte fram till vissa människor? Denna kurs handlar om att förstå mer om sig själv - och andra - och om hur man kan bli effektivare i sin kommunikation, t. ex. med kollegor eller i ett säljsamtal. Vi använder ett personlighetstest som heter MyersBriggs Type Indicator. Presentationsteknik Kursdatum: 18 oktober På senare tid talas det mycket om relationspedagogik, konsten att nå lyssnaren genom en god relation. För standup-komiker är sambandet budskap, publik och relation en självklarhet. Finns det något att lära av dem? Detta är en kurs för dig som vill bli bättre på att nå och fånga din publik. Stresshantering, hälsa och inspiration Kursdatum: 16 september Vad är stress och hur påverkas vi av den? Hur kan jag lära känna signalerna och hantera dem? Vad är skillnaden på stress och utbrändhet? Teori kring stress varvas med praktiska övningar i andningsteknik, avslappning, Qigong etc. Verktyg, diskussioner, egna reflektioner och mål. Detta kan vara ditt steg mot ett skönare och mer avkopplat liv. Frederik Ekelund Elite Hotels Det känns väldigt privilegierat att få medverka i CityAkademin och ta del av det breda kursutbudet. Det finns något för alla och vi uppskattar det väldigt mycket. Överlag tycker vi att utbildningarna har en mycket hög och jämn kvalitet. ANMÄLAN Anmälan görs enklast på hemsidan, under respektive kurs. Du kan också anmäla dig per mejl till: anabela@cityakademin.se Begränsat deltagarantal. Bekräftelse på kurser och kursdatum sänds ut via mejl.

8 kurser: hösten För hotell och restaurang: Säljträning för restaurang Kursdatum: augusti Vad gör att gästen återkommer till en restaurang? God mat finns på många ställen men det krävs något extra för att stamgästerna ska flockas. Svaret ligger i wow-känslan när mat, upplevelser och personlig service blandas i både stort och smått. Under kursen får deltagarna ta del av redskapen som leder till wow-upplevelser och mer klirr i kassan. Revenue Management för hotell och restaurang Kursdatum: oktober Revenue Management innebär att sälja rätt produkt, till rätt pris, till rätt kund vid rätt tillfälle, där målet är att öka verksamhetens lönsamhet. Detta tillämpas redan idag av många, men utan att egentligen ha några kalkyler och statistik som grund för sina strategier. Ett av målen med kursen är därför att göra teori av praktiken, inte tvärtom! Att översätta menyer till engelska Fredrik Benhög Nilsson Streetlab Jag och mina medarbetare gick kursen Praktisk butiksekonomi vilket har gett oss en större förståelse och inblick i ekonomins värld. Vi har även fått med oss många bra och användbara verktyg. Kursdatum: 19 oktober En mängd böcker har författats om dåligt skrivna menyer och hotellskyltar. Tycker du också att det är svårt att översätta menyn och skyltar till engelska? I denna 1-dagsworkshop får du hjälp med att undvika att göra pinsamma misstag och kanske hamna i nästa upplaga av Menytabbar. Mat & Dryck i kombination Kursdatum: november Kan man ha rött vin till fisken? Funkar det med vin till sushin? Öl går väl till allt? På denna tvådagarskurs får du lära dig grunderna i hur man kombinerar mat & dryck, sätter samman dryckespaket och överraskar gästerna. Du får experimentera, prova och diskutera. Massor med vin, en del öl och en del destillat testas mot olika smaker och maträtter. Wine & Spirit Education Kursdatum: september 3 dagar Heltäckande internationell utbildning, som ger faktakunskap och varukännedom kring världens spritdrycker. Perfekt påbyggnadsutbildning för bartenders och personal med dryckeshantering. Linda Rydh S:t Gertrud Konferens De grafiska kurserna med CityAkademin har gett mig en bra grund att utgå ifrån i mitt arbete med annonsering och framtagning av trycksaker. De har varit mycket proffsigt genomförda och har gett mig en ökad förståelse för de olika programmen.

9 kurser: hösten 2010 Kaffeutbildning, grund Kursdatum: 22 september Genomgång av förutsättningarna för kaffeodling och de olika arterna. Tillverkningen med rostning och malning, samt de olika bryggmetoderna. Provning av olika ursprungskaffe cupping och praktisk genomgång av de olika bryggmetoderna. Filterkaffe, presskannor och den klassiska espressomenyn. Utbildningen fördelas mellan teori och praktik. Allergimatlagning för kockar Ann-Marie Ekman Musik i Syd Min medverkan i loc har bl. a gett mig förmånen att få träffa folk från olika branscher vilket har varit mycket inspirerande. Det har varit väldigt berikande att utbyta erfarenheter och lära känna varandra. Kursdatum: 24 november Vad är Celiaki? Varför kan en del laktosintoleranta äta parmesan medan andra inte tål några mjölkprodukter? Lär dig ta hand om den allergiska matgästen. Få tips om bl.a. olika ersättningsprodukter och hur serveringen kan ske för att underlätta för alla. Allergianpassning för hotell- & konferenspersonal Kursdatum: 30 september Bufféer kan vara riskzoner för allergiker. Med enkla medel kan placeringen av vissa produkter ändras för att minska kontamineringsrisken. Få tips på vad som behöver märkas upp och om olika ersättningsprodukter. Få en större produktkännedom och kunskap om allergikers specifika ingredienskrav och öka dina möjligheter att ge denna målgrupp en god service. Datorutbildningar: Hemsidor Kursdatum: oktober Lär dig grunderna i Html - Du lär dig grunderna för att själv lägga upp, producera och uppdatera en webbplats. Du får bygga din egen webbplats, med flera sidor, navigationssystem och ramar. Du får även veta vilka program man kan använda för att göra sina hemsidor. Excel Grund Daniela Pasca Thomas Sabo En av våra medarbetare gick kursen Att utvecklas som butikssäljare. Hon kom tillbaka med så många nya tips och idéer som bl. a. har gjort att vi har ökat vår försäljning av kringprodukter. Dessutom upplever vi att kunderna är mer nöjda för de känner att de har fått den där extra servicen. Kursdatum: augusti kursdatum: november Lär dig de viktigaste funktionerna för kalkyler och diagram. Med Excel skapar du enkelt tydliga kalkyler och sammanställningar och minimerar risken för felaktiga resultat eftersom beräkningarna sköts automatiskt av programmet. Efter två kursdagar kommer du att behärska grunderna i Excel och få många tidsbesparande tips som hjälper dig att komma igång och arbeta effektivt med programmet. ANMÄLAN Anmälan görs enklast på hemsidan, under respektive kurs. Du kan också anmäla dig per mejl till: anabela@cityakademin.se Begränsat deltagarantal. Bekräftelse på kurser och kursdatum sänds ut via mejl.

10 kurser: hösten Datorutbildningar: Photoshop Kursdatum: september kursdatum: 27 oktober + 3 november Lär dig grundläggande kunskaper i bildbehandling såsom enklare redigering och retuschering. Kursen vänder sig till dig som vill lära dig hantera digitala bilder för både webb och för tryckt media. Du får bl.a. lära dig att hantera olika bildformat och upplösningar, skapa markeringar och utföra olika redigeringar på bilder. Illustrator Kursdatum: 29 september + 6 oktober Lär dig grundläggande kunskaper i Illustrator. Genom att framställa illustrationer och grafik digitalt effektiviserar du din produktion och slipper gå onödiga omvägar. Du lär dig arbeta med lager, övertoningar och filter. Du lär dig också skapa olika sorters bilder såsom logotyper, kartor, symboler och diagram för publicering i olika typer av media. Outlook Gunilla Svensson Gry Genom CityAkademin knyter jag många nya kontakter, vilket är viktigt för mig som ensamföretagare. Jag träffar många människor som jag kan använda som bollplank och ventilera idéer med. Det har genererat många konkreta och användbara tips. Kursdatum: 14 september Lär dig hur du använder Outlook på ett optimalt sätt. Du får lära dig alla de små finesser och smarta funktioner som gör att du använder programmet på ett optimalt sätt, vilket medför tidsbesparing och full kontroll på ditt arbete. Cecilia Henrikson Adventura AB Tack vare CityAkademin har vi som företag berikats med unika möjligheter att delta i kurser och få inspiration att vidareutveckla vår verksamhet. Inte minst under kursen Strategisk Affärsutveckling, som har drivit oss inom bolaget att finslipa vår företagsstruktur och utveckla vår effektivitet ytterligare vilket i sin tur möjliggör fler och större affärsmöjligheter. ANMÄLAN Anmälan görs enklast på hemsidan, under respektive kurs. Du kan också anmäla dig per mejl till: anabela@cityakademin.se Begränsat deltagarantal. Bekräftelse på kurser och kursdatum sänds ut via mejl. Vid behov av särskild anpassning eller hjälpmedel vänligen meddela detta i samband med anmälan.

11 översikt hösten 2010 vecka måndag tisdag onsdag torsdag 34: aug PR & Medieträning Excel Grund, dag 1 Sälj Restaurang, dag 1 Sälj Butik, dag 1 Loc Triadcoaching 35: 30 aug 2 sept Sälj Restaurang, dag 2 Excel Grund, dag 2 Photoshop, dag 1 Sälj Butik, dag 2 36: 6 9 sept Loc Photoshop, dag 2 Wine&Spirit, dag 1 37: sept Outlook Wine&Spirit, dag 2 Stresshantering 38: sept Kommunikation, dag 1 Kaffeutbildning grund Wine&Spirit, dag 3 Triadcoaching 39: sept Pers. utv., dag 1 Loc Illustrator, dag 1 Allergianpassning Pers. utveckling, dag 1 40: 4 7 okt Ekonomi Ekonomi Illustrator, dag 2 Kommunikation dag 2 41: okt Pers utv., dag 2 Loc Hemsidor, dag 1 Revenue Managem., dag 1 Pers utveckling, dag 2 42: okt Presentationsteknik Översätta menyer Hemsidor, dag 2 43: okt Ledarskap, dag 1 Loc Photoshop, dag 1 Revenue Managem., dag 2 Triadcoaching 44: 1 4 nov Excel grund, dag 1 Photoshop, dag 2 45: 8 11 nov Excel grund, dag 2 Loc Ledarskap, dag 2 46: nov Mat & Dryck, dag 1 Mat & Dryck, dag 2 47: nov Loc Allergimatlagning 48: 29 nov 2 dec Loc Triadcoaching anmälan Anmäl dig på vår hemsida Vid frågor kontakta Anabela på eller anabela@cityakademin.se Begränsat deltagarantal Bekräftelse på kurser och kursdatum ni är antagna till sänds ut via mejl Finns behov av särskild anpassning eller hjälpmedel går det bra att meddela detta i samband med anmälan

12 Avsändare: CityAkademin Engelbrektsgatan 7, Malmö Motiverar! Inspirerar! Utbildar!

våren 2010 CityAkademins utbud våren 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d s s a t s n i n g, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r

våren 2010 CityAkademins utbud våren 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d s s a t s n i n g, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r våren 2010 CityAkademins utbud våren 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d s s a t s n i n g, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r cityakademin www.cityakademin.se Med stor glädje och förväntan

Läs mer

hösten 2009 CityAkademin utbud hösten 2009: Mentorprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser

hösten 2009 CityAkademin utbud hösten 2009: Mentorprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser hösten 2009 CityAkademin utbud hösten 2009: Mentorprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser cityakademin CityAkademin CityAkademin är Malmö Citys egen mötesplats för utveckling och inspiration.

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

LindgrenHelde Kommunikation

LindgrenHelde Kommunikation LindgrenHelde Kommunikation Kurskatalog Hösten 2014 LindgrenHelde KOMMUNIKATION KURSÖVERSIKT Hösten 2014 KURSDATUM Förbättra din kommunikation - och höja trivseln på jobbet! Välkommen att inspireras till

Läs mer

Utbildning Katalog Hösten 2015

Utbildning Katalog Hösten 2015 Utbildning Katalog Hösten 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! - Det är lönsamt att investera i medarbetarnas utbildning! På våra kurser

Läs mer

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten!

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! LindgrenHelde Kommunikation Mångfald hanteras med omsorg! UTBILDNINGAR Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! - genom tydlig och dialogisk kommunikation På våra kurser

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder

en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder Om du redan är chef och ledare och vill utvecklas vidare så är här en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder Projektet Balans På Ledande

Läs mer

Företagsledarutbildningen

Företagsledarutbildningen Företagsledarutbildningen En utbildning som gör skillnad! Företagsledarutbildningen Det har blivit dags för tredje omgången av den populära Företagsledarutbildningen som vi har tagit fram tillsammans med

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Dags att anmäla sig till EIO Ledarskapsprogram I januari drar en ny omgång av EIOs ledarskapsprogram

Läs mer

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar i följd samt tre fristående dagar, totalt fem dagar. Datum: 17-18 februari,

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

MiL PERSONLIGT LEDARSKAP

MiL PERSONLIGT LEDARSKAP MiL PERSONLIGT LEDARSKAP träningsläger i personligt ledarskap MiL Personligt Ledarskap är en utmanande, intensiv och rolig process. Du får genom upplevelsebaserad träning, coachning, feedback och reflektion

Läs mer

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar (internat) samt tre fristående dagar. Datum: 17-18 augusti, 24 september, 22 oktober samt 14 januari 2016. Ort

Läs mer

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Positiva synpunkter Bra upplägg. Lite teori blandat med övningar i lagom storlek. Verksamhetsnära och realistiskt. Många tankeställare

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School EIO Ledarskapsprogram Så här tycker några av deltagarna om vad programmet haft för omvälvande betydelse

Läs mer

R.O.P. mentorprogram

R.O.P. mentorprogram Förändring, utveckling R.O.P. mentorprogram Svensk Fjärrvärme AB erbjuder mentorprogram för medarbetare i branschen Svensk Fjärrvärme AB erbjuder åter igen sitt uppskattade mentorprogram för medarbetare

Läs mer

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Projektledning, ledarskap och affärsutveckling Evenemangsutveckling Målgrupp: Till

Läs mer

Kommunikation för bättre ledarskap

Kommunikation för bättre ledarskap Kommunikation för bättre ledarskap Lönsamma och livskraftiga företag med medarbetare som jobbar mot gemensamma mål och som mår bra skapas av medvetna, lyhörda och tydliga chefer. För att nå dit är det

Läs mer

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Kursprogram 2011 INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Merförsäljning utifrån kundbehov Våga fråga - merförsäljningstekniker FÖR LEDAREN 6 Pay-Off

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för att motivera grupper VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för motivera grupper! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

LindgrenHelde Kommunikation

LindgrenHelde Kommunikation LindgrenHelde Kommunikation Kurskatalog Våren 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! Gå en utbildning! På våra kurser får du båda nya kunskaper,

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Smart affärsutveckling. Just do it!

Smart affärsutveckling. Just do it! Smart affärsutveckling Just do it! Hur kan du utveckla ditt företag och dina idéer till ett smart, lönsamt, hållbart företag? Välkommen till IUC Skånes affärsutvecklingsprojekt för kvinnor i de kulturella

Läs mer

Vi är en passionerad utbildningsbyrå som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt

Vi är en passionerad utbildningsbyrå som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi är en passionerad utbildningsbyrå som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi bygger goda relationer med alla som berörs av vår verksamhet på effektivitet och

Läs mer

Ledarskapsutbildning Steg 2 Kommunikation 3 dagar

Ledarskapsutbildning Steg 2 Kommunikation 3 dagar Ledarskapsutbildning Steg 2 Kommunikation 3 dagar Nercia - en värld av relationer, kompetens och massor med inspiration! Nercia har utbildat människor, och bidragit till kompetensutveckling i en mängd

Läs mer

Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt

Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi bygger goda relationer med alla som berörs av vår verksamhet på effektivitet

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

ramgångsrika öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling.

ramgångsrika öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling. F ramgångsrika F öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling. Region Skånes nya satsning på kvinnor som äger och driver företag inom vård och omsorg i Skåne

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna i Dalarnas

Läs mer

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Detta var bra 333 Varierat program teori/övningar. Positiva och inspirerande ledare. Bra grupp: åldersblandat o könsfördelat. Öppenhet i gruppen.

Läs mer

Handledning för studiecirkel

Handledning för studiecirkel Handledning för studiecirkel Planering av cirkeln Som samordnare och cirkelledare är det din uppgift att tillsammans med gruppen sätta upp ramarna för träffarna och föra dem framåt. Här presenteras ett

Läs mer

Mentorprogrammet är till för dig som. Så mycket utveckling på så kort tid! Och som bonus ett nytt nätverk.

Mentorprogrammet är till för dig som. Så mycket utveckling på så kort tid! Och som bonus ett nytt nätverk. Mentorprogram 2009 Förbättra ditt sätt att leda redaktionen. Utvecklas genom tankeutbyte med en erfaren kollega. Vidga ditt publicistiska nätverk. Utbyt tips och idéer med andra redaktörer. svtidskrifter_mall.indd

Läs mer

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Aktivitetsinformation Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Alma Folkhögskola Uppdrag Nyckeln till Din framtid Aktiviteter Aktiviteterna på Alma Folkhögskola Uppdrag är till för att stärka och förbereda dig

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för effektivt samarbete VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för effektivt samarbete! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE KRAFT & RESULTAT TRÄNING FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Denna Kraft & Resultat Träning syftar till att göra dig kapabel att leda ditt företag alt.

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa talare

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Personligt ledarskap! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk

Läs mer

Så utvecklar vi vår kompetens!

Så utvecklar vi vår kompetens! Så utvecklar vi vår kompetens! Färdigheter kunna tillverka kunna hantera verktyg Samordning fysisk kraft psykisk energi Kunskaper veta fakta kunna metoder lära av misstag och framgång social förmåga kontaktnät

Läs mer

Verktyg för Individanpassad SFI

Verktyg för Individanpassad SFI Verktyg för Individanpassad SFI Inbjudan till konferens i Stockholm den 24-25 januari 2011 TALARE Lunds kommun Eva Leijon Burlövs kommun Thérèse Stringer och författare Nacka kommun Viveca Schön Utbildningscentrum

Läs mer

inför grupp. Dramaturgi Retorik

inför grupp. Dramaturgi Retorik KURSprogram Agera Kommunikation AB är, sedan företagets start 2003, en flitigt anlitad partner till företag, myndigheter, kommuner och organisationer som vill kompetensutveckla sina medarbetare inom praktisk

Läs mer

på våra ledningsgruppsmöten. Vi har redan tagit upp några modeller med våra medarbetare.

på våra ledningsgruppsmöten. Vi har redan tagit upp några modeller med våra medarbetare. Måndagen den 3/9 2012 samlades en stolt skara kursdeltagare och coacher från ledarskapsprogrammet Diplomerad BLI-ledare. De har under det senaste året kommit till våra seminarier en halvdag varje månad

Läs mer

"Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor

Rätt sagt på rätt sätt retorik för kvinnor Antalet platser till seminariet är begränsat anmäl dig direkt "Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor En av Sveriges bästa seminarieledare! Barbro Fällman är pedagog, författare och expert på området

Läs mer

Ledarutvecklingsprogram

Ledarutvecklingsprogram Kalmarsundsregionens arbetsgivarring erbjuder i samverkan med Indigo Management Ledarutvecklingsprogram UGL + 2+2+2+2+1 dagar Hur hanterar du att bli chef över dina tidigare kollegor? Vilken ledarstil

Läs mer

Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa

Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa Med hjälp av dialogkorten kan en god dialog stimuleras och viktiga frågor lyftas fram. Dialogkorten syftar till att hitta de resurser som bidrar till att skapa hållbart

Läs mer

Kartläggning av företagets utvecklingsbehov. Nätverksträff. Tema lönsamhet. Individuellt val av kompetensutveckling. Tematräff i nätverket 1 ggr/månad

Kartläggning av företagets utvecklingsbehov. Nätverksträff. Tema lönsamhet. Individuellt val av kompetensutveckling. Tematräff i nätverket 1 ggr/månad Företagsutveckling individuellt och i nätverk Ölandsnätet är byggt för att ge företagen på Öland en möjlighet att kompetensutveckla sig, ta vara på gemensam kompetens och samtidigt lära känna företagare

Läs mer

Sammanställning av utvärdering från utbildning för ledningsgrupper

Sammanställning av utvärdering från utbildning för ledningsgrupper Sammanställning av utvärdering från utbildning för ledningsgrupper REFLEKTIONER / TANKAR Jag gick in helt utan förutsättningar och har varit med om MÅNGA utbildningar av den här typen. Kort och norrländskt

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten TEMA MUSIK Utbildning av kultur- och aktivitetsinspiratörer (dag 3 av 3) Uppföljning Plats: Hotell Lappland, Lycksele Dag/tid: onsdag 27 maj kl 20.00

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för?

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Kerstin Sahlin Sahlins Struts 2010/2011 Omsättning: +50 % Besökare: +40 % Med inspiration från Kurbits införde vi dagliga guidade

Läs mer

Ledarskapsutbildningar

Ledarskapsutbildningar Inbjudan till kurser 2013 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! LEDARE MEN INTE CHEF Praktiskt ledarskap i vardagen LEDARE MEN INTE CHEF steg 2 Workshop: Öva dig till ett bättre ledarskap

Läs mer

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET Utvecklingssamtalet är en årlig strukturerad dialog mellan chef och medarbetare med fokus på medarbetarens arbetsuppgifter, uppdrag, arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under våren 2013. Deltagarnas

Läs mer

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat VÄLKOMMEN! Varmt välkommen till kursen Ledarskap för ökat resultat! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och

Läs mer

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB VAD kan jag? HUR delar jag med mig? VILKEN är Affärsnyttan? VARFÖR har mina kunder valt mig? www.stepeducation.se olofson@stepeducation.se 070 208 67 88 St Lars

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

MUC 23. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 23. MiLprogrammet för nya chefer MUC 23 MiLprogrammet för nya chefer 2008-2009 Välkommen till MiLprogrammet för NYA chefer Du är i början av din chefskarriär och är motiverad att ta dig an större utmaningar. Du har ambitionen att utvecklas

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten Medarbetaren i samverkan medarbetarsamtalet Malmö högskolas samverkansavtal med Dnr Mahr 19-2012/488 har verksamheten och medarbetarna i fokus. Det ställer krav på ledarskap och medarbetarskap, två begrepp

Läs mer

KLOCKAN 8 DEN 8:E. en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel

KLOCKAN 8 DEN 8:E. en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel KLOCKAN 8 DEN 8:E en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel KLOCKAN 8 DEN 8:E En inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel Våra populära morgonmöten ger dig en bra start på dagen.

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Ledarskap för effektivt samarbete I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Eventkompetens - ett ESF- projekt. Underlag för anbud - kurser, program och seminarier VT- 2016

Eventkompetens - ett ESF- projekt. Underlag för anbud - kurser, program och seminarier VT- 2016 Eventkompetens - ett ESF- projekt Underlag för anbud - kurser, program och seminarier VT- 2016 Projektledning - fördjupning Ledarskap - Praktisk/teoretisk kurs Projektledare för evenemang Kursen möjliggör

Läs mer

Fördjupande Ledarskap 3 dagar

Fördjupande Ledarskap 3 dagar Fördjupande Ledarskap 3 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter kunden.

Läs mer

En ledare är tydlig.

En ledare är tydlig. En ledare är tydlig. Först. Handen på hjärtat. Om du för en stund beskriver den bästa chef du någonsin haft, så kommer du beskriva en person som är tydlig. Den bästa chefen blandar inte ihop det, den motiverande

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll.

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Ledarutveckling Du är viktig! Vi vill ge dig som arbetar med människor i grupp och dig som är aktiv i en organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Som cirkelledare, förtroendevald,

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens AMP- Ability Management Program Investering i kompetens Genom att investera i kompetens för chefer kommer dessa via AMP genomföra förändringsarbeten som resulterar i värden större än investeringskostnaden,

Läs mer

Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB

Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB www.smab.se Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB Innehåll: Tankar från bryggan Efterfrågan på Säljutbildningar ökar Läkemedelsföretag använder Profilkursen Säljarna

Läs mer

Det här är programmet som accelererar

Det här är programmet som accelererar Management Acceleration Program 2019 Inledning Management Acceleration Program Det här är programmet som accelererar din verksamhetsexpertis och ger dig det självförtroende du behöver för att ta nästa

Läs mer

Hållbart förbättringsarbete med stöd av kvalitetsregister

Hållbart förbättringsarbete med stöd av kvalitetsregister Hållbart förbättringsarbete med stöd av kvalitetsregister Hur arbetar vi för att åstad komma den bästa vården för våra patienter? Forskning om förbättringsarbete visar att det multiprofessionella teamet

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

TRÄNINGSLÄGER I PERSONLIGT LEDARSK AP MiL CAMPUSVECKAN

TRÄNINGSLÄGER I PERSONLIGT LEDARSK AP MiL CAMPUSVECKAN TRÄNINGSLÄGER I PERSONLIGT LEDARSK AP MiL CAMPUSVECKAN träningsläger i personligt ledarskap MiL Campusveckan är en utmanande, intensiv och rolig process. Du får genom upplevelsebaserad träning, coachning,

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

KOMMUNICERA BÄTTRE SÄLJ MER

KOMMUNICERA BÄTTRE SÄLJ MER KOMPETENSUTVECKLING PÅ HEMMAPLAN KOMMUNICERA BÄTTRE SÄLJ MER Kommunikation är ofta en vilja att övertyga. Att just din vara, tjänst, idé eller att du själv är ett bra alternativ. Det kan handla om att

Läs mer

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2015 NLP PRACTITIONER Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus En INLPTA - certifierad utbildning, 5 långhelger, 15 dagar Vill du

Läs mer

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning Det är med stolthet och glädje jag kan bjuda in till MA-seminariets 20-årsjubileum som samtidigt är mitt 10:e år som värd. Mycket har hänt under seminariets långa historia. Nästan 200 duktiga föreläsare

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

Utbildning av mellanchefer/arbetsledare på scenkonstinstitutionerna 2013

Utbildning av mellanchefer/arbetsledare på scenkonstinstitutionerna 2013 2012-09-19 Programutkast för Utbildning av mellanchefer (MCU) 2013 Utbildning av mellanchefer/arbetsledare på scenkonstinstitutionerna 2013 Mellanchefsrollen är speciell: Att både ha ansvaret för resultat

Läs mer

Vi hjälper dig att utveckla personalen!

Vi hjälper dig att utveckla personalen! Vi hjälper dig att utveckla personalen! ActivPersonalutveckling Snurrar hjulen för fort? Går du i samma fotspår? Vill du bli tydligare som ledare? Vill du utveckla ett ledarbeteende som består? Lång erfarenhet

Läs mer

Bli ledare! Fyra dagar 12, 13 och 26 november samt 19 december 2018 kl på Arvika Näringslivscentrum.

Bli ledare! Fyra dagar 12, 13 och 26 november samt 19 december 2018 kl på Arvika Näringslivscentrum. Bli ledare! Fyra dagar 12, 13 och 26 november samt 19 december 2018 kl. 08.30-16.30 på Arvika Näringslivscentrum. Om att inspirera, skapa engagemang och få medarbetare att göra ett bra jobb Välkommen till

Läs mer

Nova Futura - Bosse Angelöw

Nova Futura - Bosse Angelöw ARBETSGLÄDJE Nova Futura - Bosse Angelöw Föreläsningar och utbildningar Individ-, grupp- och arbetsplatsutveckling Handledning och rådgivning Böcker, cd och webbaserade program www.novafutura.se www.friskverktyget.se

Läs mer

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Novaregruppens talangutvecklingsbolag som driver mentor- och

Läs mer

Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar Årets tema: innovation Tid: maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund

Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar Årets tema: innovation Tid: maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar 2017 Årets tema: innovation Tid: 16-17 maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund Välkommen till Stenungsbaden 16-17 maj Göteborgs Stads ekonomidagar är ett unikt tillfälle

Läs mer

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var?

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? Kommentar till: Hur givarna förstår information och frågor. Bra att

Läs mer

Ledarskapsutbildningar

Ledarskapsutbildningar Inbjudan till kurser 2013 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! LEDARE MEN INTE CHEF Praktiskt ledarskap i vardagen NY SOM CHEF Trygg och effektiv ledning och styrning KONFLIKTHANTERING OCH

Läs mer