hösten 2009 CityAkademin utbud hösten 2009: Mentorprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "hösten 2009 CityAkademin utbud hösten 2009: Mentorprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser"

Transkript

1 hösten 2009 CityAkademin utbud hösten 2009: Mentorprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser

2 cityakademin CityAkademin CityAkademin är Malmö Citys egen mötesplats för utveckling och inspiration. Sedan år 2008 har CityAkademin breddat sin verksamhet och är idag ett samarbete mellan Malmö Citysamverkan, Malmö Turism och Sund Resurs, finansierat av Europeiska Socialfonden. Från och med våren 2009 arbetar CityAkademin med fyra olika verksamhetsområden: Mentorsprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser. Helena Sund, projektledare CityAkademin Det känns alltid spännande, men i år mer än någonsin, att få hälsa välkommen till en ny termin med CityAkademin! Vi har mycket nytt på gång i höst med gamla favoritkurser uppblandat med nya intressanta ämnen och teman. Vi lanserar även en ny möjlighet till utveckling genom vårt mentorprogram. Sedan starten av CityAkademin i februari år 2004 har vi bidragit till utvecklingen av över 110 Malmöföretag och mer än 650 personer har deltagit i våra utbildningar. I denna nya projektperiod år räknar vi med att erbjuda ca 3600 utbildningsdagar, 6 temaseminarier, mentorskapsträning samt särskilda satsningar på utbildningar inom mångfald. Med många positiva uttalanden i ryggen är vi stolta och glada över att återigen ha fått förtroendet att anordna kurser som förutom att ge kunskap och inspiration till alla er deltagare och era verksamheter även är ett led i vår gemensamma vilja att göra Malmö till en välkomnande stad att leva, verka, besöka och bo i. Anabela Simoes CityAkademin Jag arbetar mycket hands-on med projektet. Har hand om allt från bokning av föreläsare och lokaler till att ha kontakt med de som medverkar. Det känns otroligt privilegierat och inspirerande att få arbeta i ett projekt som sprudlar av så mycket entusiasm. Kul med all positiv respons vi får! Hanna Fagerström CityAkademin Jag brinner för utvecklingsfrågor och det känns verkligen jätteroligt att få arbeta med CityAkademins kompetenshöjande projekt! Lägesrapporteringar och budgetavstämningar till ESF är en del av det jag arbetar med. Jag kommer också att ansvara för vår nya hemsida som kommer igång i höst. Med stor glädje och förväntan hälsar vi er gamla och nya deltagare varmt välkomna till en inspirerande höst med CityAkademin Malmös egen mötesplats för inspiration och utveckling!

3 mentorprogram Mentorprogram Mentorprogram för en levande stadskärna! En attraktiv stadskärna behöver ett brett utbud av verksamheter och en bra mix av butiker och restauranger. Det är i allas vårt intresse att verka för att även de mindre butikerna och verksamheterna överlever. För att bidra i detta arbete startar CityAkademin under hösten 2009 ett mentorprogram. Programmet ger mindre företag en chans att få stöd i sin utveckling, och ger mer erfarna företagsledare möjlighet till personlig utveckling samtidigt som de bidrar till skapandet av en konkurrenskraftig stadskärna. Det här får du som mentor: Grundläggande utbildning till mentor på tre halvdagar som ger: kunskap i vad mentorskap innebär. utbildning och verktyg för att skapa bra och utvecklande/coachande samtal. Personlig utveckling. Möjlighet att utbyta erfarenheter. Det här får du som adept: En halvdagsutbildning som ger: kunskap i vad mentorskap innebär. utbildning och verktyg för att kunna coacha sig själv. En mentor som ger dig stöd och inspiration i frågor som är viktiga för dig och ditt företags utveckling. Intyg på genomgången mentorsutbildning. Anmälan Ta chansen och anmäl dig senast den 9 september! I slutet av september görs urval och matchning av adepter och mentorer. Därefter startar utbildningen av mentorer. Information om datum kommer längre fram. Anmäl dig per e-post: hanna@cityakademin.se, fax: eller per telefon: Anmälningstalong Namn Jag vill delta i CityAkademins Mentorsprogram som: Mentor Adept Med min mentor vill jag prata om: företag Affärsutveckling Marknadsföring Ekonomi Jag som företagsledare Annat... organisationsnummer telefon... e-post...

4 mångfaldssatsning Vi hade en otrolig timing när vi gick med i Mångfaldssatsningen. Det är en fantastisk möjlighet att kunna satsa på vår personal under en lågkonjunktur. Vi har fått en bättre kommunikation och en ökad teamkänsla! Ulrika Andersson Radisson BLU Mångfaldssatsning Från februari 2009 till och med mars 2010 arbetar CityAkademin tillsammans med Radisson Blu Hotell och Kulturinstitutionerna i Malmö med ett mångfaldsprojekt. Pia Sandin Malmö Citysamverkan Det är glädjande att vi kan erbjuda våra medlemmar möjligheten att delta i alla dessa värdefulla utbildningar. Radisson Blu Hotel, Malmö På Radisson Blu Hotell i Malmö har man sedan flera år tillbaka arbetat aktivt med att skapa en mångkulturell arbetsplats. Radisson Blu Hotell genomför, i regi av CityAkademin, en mångfaldssatsning för hela organisationen. Syftet är att höja kompetensen hos alla medarbetare för att kunna kommunicera effektivare, förstå varandra bättre och i allt högre grad tillvarata varandras styrkor. Kulturinstitutionerna i Malmö Tillsammans med CityAkademin genomför åtta kulturinstitutioner i Malmö en mångfladssatsning. Utvalda kommunikatörer, pedagoger, informatörer och frontdeskpersonal får kompetensutveckling som syftar till att de ska bli bättre på att attrahera och kommunicera med nya kundgrupper. Annika Olsson Bagels Café CityAkademin medverkar till att skapa ett bra nätverk och en härlig vi-känsla för oss som är verksamma i Malmö City. Europeiska Socialfonden Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap. Det övergripande målet för Socialfonden är ökad tillväxt genom god kompetensförsörjning samt ett ökat arbetskraftsutbud. Under perioden satsas över 12 miljarder kronor på att hjälpa kvinnor och män att stärka sin kompetens och förbättra sina utsikter till arbete. Visionen är ett samhälle med arbete och nya möjligheter för alla.

5 seminarier hösten 2009 inbjudan till seminarium VILL DU BLI EN BÄTTRE VÄRD? Kom och låt dig inspireras av Lena Linn från det goda värdskapet. Hon bjuder på en underhållande, utvecklande och uppmuntrande resa med massor av exempel och historier kring det goda värdskapet. Lena är en handfast praktiker med rötter i resebranschen som brinner för god service. Förmiddagen bjuder på konkreta tips på hur du kan få ökad lönsamhet, återkommande gäster och gladare och mer ansvarstagande personal. UPPFÖLJNINGSDAGAR För fler tips hur ni kan utveckla ert goda värdskap bjuder vi in till två uppföljningsdagar den 14 oktober och den 4 november kl Anmälan Begränsat antal platser, det är först till kvarn. Anmälan är bindande. Arrangemanget är kostnadsfritt men utebliven avanmälan faktureras med 125 kr/person. Anmäl dig senast den 20/ e-post: hanna@cityakademin.se fax: , telefon: Bli en bättre värd för en bättre värld torsdagen den 3/9 kl 9-12 Röda Rummet på Stadsbiblioteket inbjudan till marknadsföringsdag Torsdagen den 1/10 kl på på S:t Gertud Nå morgondagens kund! CityAkademin bjuder in till en fullspäckad marknadsföringsdag med siktet inställt på framtiden och de senaste trenderna! 8.50 Marknadsföringstrender Beata Wikbom från Pool berättar om de senaste trenderna inom marknadsföring. Hur företag använder sociala medier, mobilmarknadsföring, kundklubbar och mer därtill Sinnesmarknadsföring Vi får en spännande inblick i hur man genom att använda de fem sinnena kan nå kunderna på ett djupare plan. Marcus van Dijk och Niklas Broweus Storytelling Matts Heijbel reder ut vad Storytelling är och hur kan man använda det för att stärka sitt varumärke Att bygga ett starkt varumärke My Gross, Ordning & Reda, delar med sig av sina erfarenheter och ger tips på hur man bygger och stärker ett varumärke Konsten att läsa tankar Kan man läsa andras tankar? Kan jag i så fall använda det på mina kunder? Vad är möjligt? Med Ulf Mörling Anmälan Begränsat antal platser, det är först till kvarn. Anmälan är bindande. Arrangemanget är kostnadsfritt men utebliven avanmälan faktureras med 125 kr/person. Anmäl dig senast den 10/ E-post: anabela@cityakademin.se Mobil:

6 kurser: hösten 2009 Marknadsföring, säljteknik och ekonomi: Att utvecklas som butikssäljare Kursdatum: september Denna kurs är på två intensiva säljträningsdagar som kommer att ge inspiration, motivation och mod att våga skapa ännu lite nöjdare kunder och mer klirr i kassan. Marknadsföring mot Danmark Kursdatum: 26 augusti 1 dag Hur kan jag locka fler danska kunder och öka min omsättning? Vad attraherar den danska kundkretsen? Hur paketerar jag mitt budskap och vilka kanaler finns att tillgå? Dessa och många fler frågor berörs under dagen. Säljträning för restaurang Kursdatum: 31 augusti + 21 september Vad gör att gästen återkommer till en restaurang? God mat finns på många ställen men det krävs något extra för att stamgästerna ska flockas. Svaret ligger i wow-känslan när mat, upplevelser och personlig service blandas i både stort och smått. Under kursen får deltagarna ta del av redskapen som leder till wow-upplevelser och mer klirr i kassan. Ekonomi för icke-ekonomer Kursdatum 19 oktober + 2 november Här är en kurs som vänder sig till dej som vill driva en lönsammare verksamhet. Kursen ger grundläggande kunskap om hur företagets ekonomi fungerar. Lär dej om kalkylering av meny- och logipriser, tolkning av nyckeltal och ekonomiska rapporter. Ledarskap, teambuilding och personlig utveckling: Ledarskap - ledare och coach Kursdatum: september oktober november + (meddelas senare) Vill du utvecklas som ledare och coach och ha engagerade, delaktiga medarbetare som i högre grad styr sig själva? Bli mer effektiv? Stödja dina medarbetare att må bättre, känna sig mer motiverade och göra ett bättre resultat? Hitta verktygen och metoderna på denna längre ledarskapsutbildning som består av fyra moduler á två dagar samt ett individuellt coachingtillfälle. Ledarskapsutveckling Alessandro Mangiapia Bröderna M Vår försäljning ökade märkbart efter att vi hade gått kursen Säljträning för Restaurang. Tipsen vi fick fungerade verkligen! Kursdatum: september Hur är en bra ledare? Hur får jag alla att ge järnet åt rätt håll? Denna kurs ger dig verktyg för att förstå, motivera och coacha dina medarbetare. Kommunikation, konflikthantering, ge och ta feedback, ett effektivt arbetslag, gemensamma målbilder, konsten att samarbeta är exempel på innehållet.

7 kurser: hösten 2009 anmälan Du anmäler dig till kurserna per mail: Begränsat deltagarantal. Bekräftelse på kurser och kursdatum ni är antagna till sänds ut via mail till angiven kontaktperson. Följande uppgifter måste vara med: Namn Företag Kursnamn och önskat datum Kontaktperson E-postadress Telefon Har du frågor är du välkommen att kontakta Anabela, För hotell och restaurang: Personlig utveckling och teambuilding Kursdatum: 5 oktober + 12 oktober kursdatum: 6 oktober + 13 oktober Varför gör jag som jag gör och andra som de gör? Varför når jag inte fram till vissa människor? Denna kurs handlar om att förstå mer om sig själv - och andra - och om hur man kan bli effektivare i sin kommunikation, t ex med kollegor eller i ett säljsamtal. Vi använder ett personlighetstest som heter MyersBriggs Type Indicator. Stresshantering Kursdatum: 17 september Vad är stress? Hur känns stress? Hur kan jag ta kontrollen över mitt liv? Hur blir jag uppmärksam på mina stressignaler? Lär dej mer om människan utifrån ett helhetsperspektiv och undvik ohälsa. Samtal kring stress varvas med praktiska avspänningsövningar, andningsteknik, Qigong och övningar i mindfullness. Personlig planering & effektivitet 1 dag Kursdatum: 21 oktober 1 dag Få det viktigaste gjort och tid över för annat! Hur skulle det kännas att gå hem varje dag och veta att du fått det viktigaste gjort och dessutom haft tid över till annat? Denna utbildning är för dig som har höga ambitioner, samtidigt som du vill ha ett eget liv utanför jobbet. Framgång i kombination med livsbalans helt enkelt! Triadcoaching Datum bestäms i samråd med anmälda deltagare. Här får du träna och vidareutveckla dina egna coachingfärdigheter, samtidigt som du får coachning och stöd i din egen utveckling som företagsledare eller chef. Triadcoachingen är ett utvecklingsprogram utlagt på sex träffar över ett år och är för dig som redan har gått utbildningen loc, eller motsvarande utbildning. Wine & Spirit Education Trust Kursdatum: november 3 dagar Heltäckande internationell utbildning, som ger faktakunskap och varukännedom kring världens spritdrycker. Perfekt påbyggnadsutbildning för bartenders och personal med dryckeshantering. Natalie Wiberg MK Juvel Medverkan i CityAkademin har varit väldigt berikande och utvecklande, både på det personliga planet och i min yrkesroll. Jag tycker att jag blivit mer kreativ och har lättare att se möjligheter vid exempelvis skyltning. Mitt arbete har fått en ny och roligare dimension. Att skriva avtal för hotell och konferens Kursdatum: 30 september Inom hotell- och restaurangbranschen ställs man dagligen inför olika avtalssituationer. Varje överenskommelse om t.ex. bokning av rum, lokaler och tjänster är ett avtal. Kursens mål är att du ska veta vad som gäller vid olika avtalssituationer och hur du undviker att hamna i missförstånd med kunden och därmed minska risken för tvist.

8 kurser: hösten 2009 För hotell och restaurang: Bar Management Kursdatum: 27 oktober + 3 november För dig som är bartender, restauratör, restaurangchef om hur ni med enkla medel kan höja omsättningen av snittnotan och öka försäljningen av de lönsammaste produkterna i er bar. Lönsamhetsberäkning av drinkar och drycker, kostnadskalkylering och prissättning. Ett tydligt och anpassat dryckesprogram är en av de viktigaste bitarna för att få en väl fungerande bar. Vi går igenom olika modeller och sätt att arbeta på, bl.a. merförsäljning, rutiner i baren, dryckesprogram och drinklistor. Allergimatlagning för kockar Kursdatum 9 september Vad är Celiaki? Varför kan en del laktosintoleranta äta parmesan medan andra inte tål några mjölkprodukter? Lär dej ta hand om den allergiska matgästen. Få tips om bl.a. olika ersättningsprodukter och hur serveringen kan ske för att underlätta för alla. Språk: Engelska för servicegivare Kursdatum: 7 och 21 september + 5 och 19 oktober kl halvdagar Fräscha upp din skolengelska. Få tips och träna på användbara fraser och uttryck som underlättar din kontakt med den engelsktalande kunden. Tyska för servicegivare Kursdatum: 8 och 22 september + 6 och 20 oktober kl halvdagar Fräscha upp din skoltyska. Lär dej hur den tyska kunden tänker och öva på användbara fraser och uttryck som förenklar mötet. För fastighetsbolag: Grundläggande hyresrätt för fastighetsägare och förvaltare Kursdatum: 1 september 1 dag Kursen inriktas på hyreslagstiftningens praktiska tillämpning. Den behandlar också vad som är på gång i form av lagändringar i hyreslagen och hyresförhandlingslagen. Kursen vänder sig till dig som har den dagliga kontakten med hyresgästerna och ger grundläggande kunskaper rörande hela hyresförhållandet från kontraktsskrivning till den eventuella uppsägningssituationen. anmälan Du anmäler dig till kurserna per mail: anabela@cityakademin.se Begränsat deltagarantal. Bekräftelse på kurser och kursdatum ni är antagna till sänds ut via mail till angiven kontaktperson. Elteknik i praktiken för fastighetstekniker Kursdatum: september (heldagar) + 23 september kl ,5 dagar Inhämta grundläggande kunskaper om ellära och elsäkerhet. Lär dej även att utföra enklare reparationsarbeten inom el-området. Kursen ger erforderlig kännedom om vad man får och inte får göra samt vad de olika behörigheterna innebär.

9 kurser: hösten 2009 Datorutbildningar: Datorn från grunden Kursdatum: 25 augusti 1 dag För dig som tidigare inte använt datorer så mycket. Här ges du möjlighet att i en liten grupp lära dig grunderna i datoranvändandet och kan ställa alla de möjliga och omöjliga frågorna. Hemsidor Kursdatum: augusti Lär dig grunderna i Html. Du lär dig grunderna för att själv lägga upp, producera och uppdatera en webbplats. Du får bygga din egen webbplats, med flera sidor, navigationssystem och ramar. Du får även veta vilka program man kan använda för att göra sina hemsidor PowerPoint Kursdatum: september Lär dig grunderna i hur du gör en presentation: Lär dig att skapa professionella presentationer och bildspel. Under denna kurs lär du dig att arbeta med text, bilder, organisationsscheman och diagram i PowerPoint. Du lär dig även animera dina presentationer med ljud och effekter Marie Strinnholm- Nordin Popolino Nu när vi ska utvidga butiken har kursen i Kundspecifik Marknadsföring gett väldigt många bra och användbara idéer. Framförallt har medverkan i CityAkademin fyllt mig med energi och inspiration. Word Grund Kursdatum: september Lär dig de väsentligaste funktionerna för snygga och tydliga dokument: Många utnyttjar inte de användbara funktionerna som gör Word till ett komplett textprogram. Du får lära dig dessa funktioner och kommer att uppleva att det blir både enklare och roligare att arbeta med programmet, samtidigt som dina dokument blir bättre och snyggare. Word Steg 2 Kursdatum: 30 september + 7 oktober Lär dig mer om funktionerna i Word: Anar du möjligheterna med Word men känner att du inte kommer längre på egen hand? Då är vår fortsättningskurs i Word rätt val för dig. Vi tar dig vidare från grunderna till mer avancerade tillämpningar som t.ex. avancerade tabeller, grafik och smarta sätt att samarbeta kring ett dokument. Excel Grund Jun Wizelius Miss Juniversum Det är bra att ibland få lite distans till det man håller på med och ge sig tid att träffa andra i samma situation, vilket man gör när man deltar i CityAkademin. En häftig dynamik uppstår när man får utbyta idéer med varandra. Kursdatum: 26 augusti + 2 september kursdatum: oktober Lär dig de viktigaste funktionerna för kalkyler och diagram. Med Excel skapar du enkelt tydliga kalkyler och sammanställningar och minimerar risken för felaktiga resultat eftersom beräkningarna sköts automatiskt av programmet. Efter två kursdagar kommer du att behärska grunderna i Excel och få många tidsbesparande tips som hjälper dig att komma igång och arbeta effektivt med programmet.

10 kurser: hösten 2009 Datorutbildningar: Excel Steg 2 Kursdatum: september kursdagtum: februari För dej som vill fördjupa dina kunskaper i Excel: Fortsättningskursen lär dig att hantera pivottabeller, tredimensionella kalkyler, formelgranskning mm, för att du ska kunna utnyttja mer av programmets potential. Utökade kunskaper om bl.a. mallar och makron sparar dessutom tid. Kännedom om programmets avancerade användningsområden öppnar nya vägar i ditt arbete. Från skiss till färdig trycksak Kursdatum: september För dig som ansvarar för annonsering, nyhetsbrev eller trycksaker. Vad behöver jag veta i mina kontakter med tryckeriet för att lämna ett korrekt material. Detta är kursen för dig som vill lära dig skapa perfekta trycksaker, med korrekt färghantering och avancerad typografi, samt att leverera dina färdiga original på ett felfritt sätt till tryckeriet. Du lär dig att hantera allt från montage till Preflight och PDF. InDesign Camilla Ekberg Malmö Turism Det är positivt att så många företag inom Malmös handel och turismnäring gått med i CityAkademin och därigenom får ta del av många intressanta och utvecklande kurser och seminarier. Kursdatum: oktober Lär dig de viktigaste funktionerna i InDesign för framställning av trycksaksoriginal eller annan typ av informationsmaterial. InDesign är ett av marknadens professionella layoutprogram för digital originalframställning. Du får lära dig att använda InDesign och kombinera text, bilder och grafik för enklare grafisk produktion som till exempel annonser, produktblad, foldrar med mera. Photoshop Kursdatum: november kursdatum: 28 januari + 3 februari Lär dig grundläggande kunskaper i bildbehandling: Enklare redigering och retuschering. Kursen vänder sig till dig som vill lära dig hantera digitala bilder för både webb och för tryckt media. Du får lära dig bl.a. att hantera olika bildformat och upplösningar, skapa markeringar och utföra olika redigeringar på bilder. Illustrator Cecilia Linnér Comfort Hotel Efter att ha gått ledarutbildningen loc har jag lättare att peppa min personal så att både de och jag jobbar på ett effektivare sätt mot vårt gemensamma mål. Kursdatum: november Lär dig grundläggande kunskaper i Illustrator: Genom att framställa illustrationer och grafik digitalt effektiviserar du din produktion och slipper gå onödiga omvägar. Du lär dig skapa olika sorters bilder såsom logotyper, kartor, symboler och diagram, och lär dig arbeta med lager, övertoningar, filter och att enkelt skapa diagram, för publicering i olika typer av media.

11 översikt hösten 2009 vecka Måndag tisdag onsdag torsdag 35: 24-27/8 Hemsidor, dag 1 loc grupp 1 Excel grund, dag 1 grundläggande datorutbildning marknadsföring mot Danmark 36: 31/8 3/9 Hemsidor, dag 2 loc, grupp 1 loc, grupp 2 Det goda värdskapet sälj Restaurang, dag 1 Sälj Butik, dag 2 excel grund, dag 2 grundläggande hyresrätt Visual Merchandising, dag 1 37: 7-10/9 Engelska Ledarskapsutv, dag 1 Allergimatlagning Power Point, dag 1 excel steg 2, dag 1 Tyska loc, grupp 2 Word grund 38: 14 17/9 Excel steg 2, dag 2 Ledarskapsutv, dag 2 power Point, dag 2 Word grund, dag 1 S stresshantering 39: 21-24/9 Engelska Tyska från skiss dag 1 elteknik i praktiken, dag 1 Elteknik i praktiken, dag 2 Elteknik i praktiken, dag sälj Restaurang, dag 2 Loc,grupp 1 sälj butik, dag 2 40: 28/9-1/10 Från skiss dag 2 Loc, grupp 1 Word steg 2, dag 1 Seminariedag: marknadsföring visual Merchandising, dag 2 Att skriva avtal för hotell och konferens 41: 5/10 8/10 Pers utv och team, dag 1 Pers utv och team, dag 1 Loc, grupp 2 indesign, dag 1 engelska Tyska Word steg 2, dag 2 42: 12-15/10 Pers utv och team, dag 2 Pers utv och team, dag 2 Workshop: indesign, dag 2 Det goda värdskapet loc, grupp 2 43: 19-22/10 Engelska Tyska personlig planering ekonomi excel grund II, dag 1 44: 26-29/10 Bar Management, dag 1 Excel grund II, dag 2 45: 2-5/11 Illustrator, dag 1 Bar Management, dag 2 Workshop: Wine & Spirit, dag 1 Det goda värdskapet ekonomi loc, grupp 1 46: 9-12/11 Illustrator,dag 2 loc, grupp 1 loc, grupp 2 Wine & Spirit, dag 2 47: 16-19/11 L loc, grupp 2 Wine & Spirit, dag 3 48: 23-26/11 Photoshop, dag 1 P photoshop, dag 2 anmälan Anmäl dig till anabela@cityakademin.se Begränsat deltagarantal. Bekräftelse på kurser och kursdatum ni är antagna till sänds ut via mail till angiven kontaktperson. Följande uppgifter måste vara med: namn, företag, kursnamn + datum, kontaktperson, e-post och telefon

12 Avsändare: CityAkademin Engelbrektsgatan Malmö Motiverar! Inspirerar! Utbildar!

våren 2010 CityAkademins utbud våren 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d s s a t s n i n g, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r

våren 2010 CityAkademins utbud våren 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d s s a t s n i n g, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r våren 2010 CityAkademins utbud våren 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d s s a t s n i n g, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r cityakademin www.cityakademin.se Med stor glädje och förväntan

Läs mer

hösten 2010 CityAkademins utbud hösten 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r

hösten 2010 CityAkademins utbud hösten 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r hösten 2010 CityAkademins utbud hösten 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r cityakademin www.cityakademin.se Med stor glädje och förväntan hälsar vi er

Läs mer

Vi är en passionerad utbildningsbyrå som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt

Vi är en passionerad utbildningsbyrå som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi är en passionerad utbildningsbyrå som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi bygger goda relationer med alla som berörs av vår verksamhet på effektivitet och

Läs mer

Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt

Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi bygger goda relationer med alla som berörs av vår verksamhet på effektivitet

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 Office datautbildningar Innehåll Anmälan, avbokning och garanti... 3 IT-kurser våren 2015... 4 Microsoft Word grund... 5 Microsoft PowerPoint... 5 SharePoint 2013

Läs mer

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Kursprogram 2011 INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Merförsäljning utifrån kundbehov Våga fråga - merförsäljningstekniker FÖR LEDAREN 6 Pay-Off

Läs mer

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Projektledning, ledarskap och affärsutveckling Evenemangsutveckling Målgrupp: Till

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Bildproducent -4 dgr. Inriktning bild eller film

Bildproducent -4 dgr. Inriktning bild eller film Bildproducent -4 dgr Inriktning bild eller film Kurspaketet ger dig grundläggande kunskaper inom bildproduktion. Du lär dig behärska de programvaror som används i reklambranschen, att kommunicera ut ditt

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Aktivitetsinformation Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Alma Folkhögskola Uppdrag Nyckeln till Din framtid Aktiviteter Aktiviteterna på Alma Folkhögskola Uppdrag är till för att stärka och förbereda dig

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås Utveckling och omställning Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås 1 Innehållsförteckning Förord Bakgrund Projektets syfte Projektets deltagare Projektets upplägg Projektets mål Resultat Enkätundersökningar

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Kommunikation för bättre ledarskap

Kommunikation för bättre ledarskap Kommunikation för bättre ledarskap Lönsamma och livskraftiga företag med medarbetare som jobbar mot gemensamma mål och som mår bra skapas av medvetna, lyhörda och tydliga chefer. För att nå dit är det

Läs mer

DEN HÅLLBARA RÖRELSEN

DEN HÅLLBARA RÖRELSEN DEN HÅLLBARA RÖRELSEN Utbildningstillfällen hösten 2010 Delta i handikapprörelsens Läs mer på Handikappförbundens webbplats ww I höst öppnas möjligheterna! Det är glädjande för oss att meddela att ni nu

Läs mer

Utveckla din IT- kompetens

Utveckla din IT- kompetens Utveckla din IT- kompetens PIM www.pim.skolutveckling.se PIM PIM Praktisk IT och Mediekompetens Arbetar du i förskola eller skola och vill utveckla ditt arbete med IT i verksamheten? PIM - www.pim.skolutveckling.se

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE KRAFT & RESULTAT TRÄNING FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Denna Kraft & Resultat Träning syftar till att göra dig kapabel att leda ditt företag alt.

Läs mer

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 Nordisk Kommunikation AB Olof Palmes gata 13 SE 111 37 Stockholm T +46 8 612 5550 F +46 8 612 5559 info@nordisk-kommunikation.com www.nordisk-kommunikation.se

Läs mer

en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder

en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder Om du redan är chef och ledare och vill utvecklas vidare så är här en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder Projektet Balans På Ledande

Läs mer

Skåneakademier 4-YES. Utvecklingsprogram för företagsledare Träff 8

Skåneakademier 4-YES. Utvecklingsprogram för företagsledare Träff 8 Skåneakademier 4-YES Utvecklingsprogram för företagsledare Träff 8 1 Välkommen tillbaka! Vecka 3/4 Kävlinge Grupp 1 Tisdag 8-12 Vecka 4 25 Januari Vecka 6 11 Februari (FREDAG!8-12) Vecka 10 8 mars Vecka

Läs mer

"Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor

Rätt sagt på rätt sätt retorik för kvinnor Antalet platser till seminariet är begränsat anmäl dig direkt "Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor En av Sveriges bästa seminarieledare! Barbro Fällman är pedagog, författare och expert på området

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar i följd samt tre fristående dagar, totalt fem dagar. Datum: 17-18 februari,

Läs mer

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Kurbits hjälper företagare att tjäna mer på det de brinner för. Våra affärsutvecklingsprogram är utvecklade och designade specifikt för företag inom

Läs mer

Ditt bästa verktyg är du!

Ditt bästa verktyg är du! Ditt bästa verktyg är du! Välkommen till Göteborg Design, mitt i Göteborg, vid Kungsportsplatsen. Vi ger dig som kursdeltagare en spännande, utvecklande och rolig period med våra kurser. Våra undervisningsgrupper

Läs mer

Eventkompetens - ett ESF- projekt. Underlag för anbud - kurser, program och seminarier VT- 2016

Eventkompetens - ett ESF- projekt. Underlag för anbud - kurser, program och seminarier VT- 2016 Eventkompetens - ett ESF- projekt Underlag för anbud - kurser, program och seminarier VT- 2016 Projektledning - fördjupning Ledarskap - Praktisk/teoretisk kurs Projektledare för evenemang Kursen möjliggör

Läs mer

Kursutbud. Yrkesmästaren

Kursutbud. Yrkesmästaren Kursutbud Yrkesmästaren Vi ser utbildning som en pågående process genom yrkeslivet. Arbetsuppgifter förändras kontinuerligt vilket medför att lärande är nödvändigt för att effektivisera det dagliga arbetet.

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010 Du - ett varumärke Umeå 17-18 mars 2010 Curomed Utbildning, Håkmark 213, 905 91 UMEÅ, tel 090-38375, fax 090-38331 e-post info@curomed.se, www.curomed.se 1 DU ETT VARUMÄRKE Du - Ett Varumärke Ditt personliga

Läs mer

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018 Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018 Få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv Vision Chef arrangerar en mängd seminarier, webbinarier och utbildningar för dig som är

Läs mer

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för?

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Kerstin Sahlin Sahlins Struts 2010/2011 Omsättning: +50 % Besökare: +40 % Med inspiration från Kurbits införde vi dagliga guidade

Läs mer

Företagsledarutbildningen

Företagsledarutbildningen Företagsledarutbildningen En utbildning som gör skillnad! Företagsledarutbildningen Det har blivit dags för tredje omgången av den populära Företagsledarutbildningen som vi har tagit fram tillsammans med

Läs mer

Vill ni också ta framtiden på större allvar?

Vill ni också ta framtiden på större allvar? Vill ni också ta framtiden på större allvar? HÅLLBAR FRAMTID Ett erbjudande till organisationer och företag att på ett kreativt sätt få hjälp med sitt hållbarhetsarbete! Arbetets museum har i samarbete

Läs mer

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar (internat) samt tre fristående dagar. Datum: 17-18 augusti, 24 september, 22 oktober samt 14 januari 2016. Ort

Läs mer

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching Gunnar Kihlblom Coaching av ledare och nyckelpersoner Utbildning i Affärs Coaching Solid Affärs Coaching stödjer ledare och andra nyckelpersoner att möta de framtida utmaningarna som de själva och deras

Läs mer

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK STÄRKER DITT FÖRETAG! 2007 ombildades Linköpings kommuns näringslivskontor till aktiebolaget NuLink, som betyder

Läs mer

P r i s u p p g i f t e r

P r i s u p p g i f t e r P r i s u p p g i f t e r Grafisk produktion -datum enligt hemsida eller överrenskommelse Uppdatering AdobeCS, 1dag InDesign grund, 2dgr InDesign steg2, 1dag InDesign automatisera, spara tid 1dag InDesign

Läs mer

P r i s u p p g i f t e r

P r i s u p p g i f t e r P r i s u p p g i f t e r Grafisk produktion -datum enligt hemsida eller överrenskommelse Uppdatering AdobeCS4/ CS5, 1dag InDesign grund, 2dgr InDesign steg2, 2dgr InDesign automatisera, spara tid 1dag

Läs mer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer MUC 24 MiLprogrammet för nya chefer 2009-2010 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! START DATUM 2015 FÖR MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE.

KRAFT TRÄNING RESULTAT INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! START DATUM 2015 FÖR MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE. KRAFT & RESULTAT TRÄNING START DATUM 2015 1 Juni 16 Sept MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE FÖR INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! FÖR INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Mer BUSINESS,

Läs mer

Projektskafferiet. Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera.

Projektskafferiet. Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera. Projektskafferiet Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera. Vi vill förenkla för din förening. Vårt koncept Projektskafferiet är ett erbjudande till

Läs mer

Smart affärsutveckling. Just do it!

Smart affärsutveckling. Just do it! Smart affärsutveckling Just do it! Hur kan du utveckla ditt företag och dina idéer till ett smart, lönsamt, hållbart företag? Välkommen till IUC Skånes affärsutvecklingsprojekt för kvinnor i de kulturella

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

R.O.P. mentorprogram

R.O.P. mentorprogram Förändring, utveckling R.O.P. mentorprogram Svensk Fjärrvärme AB erbjuder mentorprogram för medarbetare i branschen Svensk Fjärrvärme AB erbjuder åter igen sitt uppskattade mentorprogram för medarbetare

Läs mer

Projektskafferiet. Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera.

Projektskafferiet. Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera. Projektskafferiet Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera. Vi vill förenkla för din förening. Vårt koncept Projektskafferiet är ett erbjudande till

Läs mer

Mentorprogrammet är till för dig som. Så mycket utveckling på så kort tid! Och som bonus ett nytt nätverk.

Mentorprogrammet är till för dig som. Så mycket utveckling på så kort tid! Och som bonus ett nytt nätverk. Mentorprogram 2009 Förbättra ditt sätt att leda redaktionen. Utvecklas genom tankeutbyte med en erfaren kollega. Vidga ditt publicistiska nätverk. Utbyt tips och idéer med andra redaktörer. svtidskrifter_mall.indd

Läs mer

ramgångsrika öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling.

ramgångsrika öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling. F ramgångsrika F öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling. Region Skånes nya satsning på kvinnor som äger och driver företag inom vård och omsorg i Skåne

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete I Haninge kommun finns det c:a 1000 arbetslösa ungdomar, varav ungefär en tredjedel förekommer utanför den officiella statistiken. Den officiella statistiken visar att det finns ca 700 personer registrerade

Läs mer

- Hur kan man som företagare tjäna mer på det man brinner för?

- Hur kan man som företagare tjäna mer på det man brinner för? - Hur kan man som företagare tjäna mer på det man brinner för? Med inspiration från Kurbits införde vi dagliga guidade turer. Och det blev succé! Vi har även jobbat med tydligare skyltning, vilket också

Läs mer

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2015 NLP PRACTITIONER Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus En INLPTA - certifierad utbildning, 5 långhelger, 15 dagar Vill du

Läs mer

LindgrenHelde Kommunikation

LindgrenHelde Kommunikation LindgrenHelde Kommunikation Kurskatalog Hösten 2014 LindgrenHelde KOMMUNIKATION KURSÖVERSIKT Hösten 2014 KURSDATUM Förbättra din kommunikation - och höja trivseln på jobbet! Välkommen att inspireras till

Läs mer

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv.

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv. mitt LIV För mer information, kontakta: Eva Hellgren, telefon 031-12 89 77. E-post 128977@telia.com Katarina Modig, telefon 0709-40 08 40. E-post katarina.modig@powerpartner.se mitt LIV En kurs för kvinnor

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Kartläggning av företagets utvecklingsbehov. Nätverksträff. Tema lönsamhet. Individuellt val av kompetensutveckling. Tematräff i nätverket 1 ggr/månad

Kartläggning av företagets utvecklingsbehov. Nätverksträff. Tema lönsamhet. Individuellt val av kompetensutveckling. Tematräff i nätverket 1 ggr/månad Företagsutveckling individuellt och i nätverk Ölandsnätet är byggt för att ge företagen på Öland en möjlighet att kompetensutveckla sig, ta vara på gemensam kompetens och samtidigt lära känna företagare

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Framförhandlade föreläsningar

Framförhandlade föreläsningar - - - - Framförhandlade föreläsningar På föjande sidor listar vi färdiga föreläsningsalternativ från regionen. De är förberedda på att föreläsa vid behov om det ämnet som är beskrivet i texterna. Vi har

Läs mer

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll.

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Ledarutveckling Du är viktig! Vi vill ge dig som arbetar med människor i grupp och dig som är aktiv i en organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Som cirkelledare, förtroendevald,

Läs mer

Handledning för studiecirkel

Handledning för studiecirkel Handledning för studiecirkel Planering av cirkeln Som samordnare och cirkelledare är det din uppgift att tillsammans med gruppen sätta upp ramarna för träffarna och föra dem framåt. Här presenteras ett

Läs mer

I CITY EN STUDIEOAS. Gunilla Kvist Studierektor

I CITY EN STUDIEOAS. Gunilla Kvist Studierektor RUNÖFOLKHÖGSKOLA Föreningen LOs folkhögskola Runö är en ideell förening utan vinstintresse som funnits sedan 1952. Våra huvudmän är: LO, LO:s medlemsförbund och ABF. EN STUDIEOAS I CITY På Runö Folkhögskola

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB VAD kan jag? HUR delar jag med mig? VILKEN är Affärsnyttan? VARFÖR har mina kunder valt mig? www.stepeducation.se olofson@stepeducation.se 070 208 67 88 St Lars

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition

ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition Nu i specialversion för ESF-projekt inom kompetensutveckling Spara massor av administration - och ge era projektdeltagare bättre service! I samarbete med flera ESF-projekt

Läs mer

Vi hjälper dig vidare. Utvecklas mitt i näringslivet. Vi finns för att vi levererar. Stimulerande miljö. Hårt arbete. Stor belöning.

Vi hjälper dig vidare. Utvecklas mitt i näringslivet. Vi finns för att vi levererar. Stimulerande miljö. Hårt arbete. Stor belöning. Utvecklas mitt i näringslivet. När du studerar på IHM går du inte i skolan. Du befinner dig mitt i näringslivet och i hetluften. Det är själva idén med IHM och den genomsyrar allt vi gör. Vi vill se våra

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Du är viktig för Norrköpings framtid.

Du är viktig för Norrköpings framtid. Den blå tråden Du är viktig för Norrköpings framtid. Om du känner glädje i att skapa värde och göra nytta för andra människor har du kommit helt rätt. För alla vi som jobbar här gör skillnad för Norrköpingsbornas

Läs mer

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten!

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! LindgrenHelde Kommunikation Mångfald hanteras med omsorg! UTBILDNINGAR Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! - genom tydlig och dialogisk kommunikation På våra kurser

Läs mer

Nya perspektiv på invanda mönster. aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar

Nya perspektiv på invanda mönster. aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar Nya perspektiv på invanda mönster aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar Vargen är den art som mest liknar oss människor i flockens uppbyggnad och som vi därför valt att använda

Läs mer

Stolthet& företagande

Stolthet& företagande SFÖ presenterar Stolthet& företagande Inbjudan till SFÖ:s konferens 9 11 maj 2014 i Jönköping Huvudsponsor 2014 Vi i konferensgrupp 2014 hälsar er varmt välkomna till tre dagar i Jönköping med massor av

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

Utbildning Katalog Hösten 2015

Utbildning Katalog Hösten 2015 Utbildning Katalog Hösten 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! - Det är lönsamt att investera i medarbetarnas utbildning! På våra kurser

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Kronoberg nov 2013 maj 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Inspiration Days 2015 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Handfasta tips, erfarenhetsutbyte och nätverkande Välkommen till vår användarkonferens för dig som vill lära dig mer om flexitebpms, utbyta

Läs mer

dubblera Konsten att utveckla lönsamma kunder Dubbleras CRM-utbildningar och seminarier 2013/2014

dubblera Konsten att utveckla lönsamma kunder Dubbleras CRM-utbildningar och seminarier 2013/2014 dubblera Konsten att utveckla lönsamma kunder Dubbleras CRM-utbildningar och seminarier 2013/2014 Diplomutbildning i CRM BESKRIVNING Priset för fem utbildningsdagar: 22 000 kronor + moms alternativt Priset

Läs mer

Ledarutvecklingsprogram

Ledarutvecklingsprogram Kalmarsundsregionens arbetsgivarring erbjuder i samverkan med Indigo Management Ledarutvecklingsprogram UGL + 2+2+2+2+1 dagar Hur hanterar du att bli chef över dina tidigare kollegor? Vilken ledarstil

Läs mer

Kursen består av fyra halvdagar/delkurser - Gästen i fokus, Säljande beteende, Praktisk träning i försäljning och Konsekvensekonomi.

Kursen består av fyra halvdagar/delkurser - Gästen i fokus, Säljande beteende, Praktisk träning i försäljning och Konsekvensekonomi. SÄLJ & SERVICE För frontpersonal inom besöksnäringen. Denna kurs är en komplett introduktionsutbildning i fyra delar. Du är ansiktet utåt och möter dagligen gästen. Din roll i mötet är av största vikt

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Kompletterande Aktör

Kompletterande Aktör VÄLKOMMEN! Kompletterande Aktör Kompletterande Aktör Regeringen har bestämt att Arbetsförmedlingen ska anlita externa (kompletterande) aktörer. Tanken är att Furuboda Arbetsmarknad ska kunna jobba med

Läs mer

Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten

Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten Mitt företag Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten Livet som företagare är fyllt med utmaningar av olika slag. Vissa perioder är allt på topp medan andra innebär utmaningar

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Ledarskapsutbildningar

Ledarskapsutbildningar Inbjudan till kurser 2013 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! LEDARE MEN INTE CHEF Praktiskt ledarskap i vardagen LEDARE MEN INTE CHEF steg 2 Workshop: Öva dig till ett bättre ledarskap

Läs mer

Välkommen till Df academy och våra utbildningar!

Välkommen till Df academy och våra utbildningar! Välkommen till Df academy och våra utbildningar! Som Premium Partner till Promethean och ActivBoard samt certifierad utbildare för SMART Board erbjuder vi på Df academy ett antal utbildningar, som planeras

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Ledarskapsutbildning Steg 2 Kommunikation 3 dagar

Ledarskapsutbildning Steg 2 Kommunikation 3 dagar Ledarskapsutbildning Steg 2 Kommunikation 3 dagar Nercia - en värld av relationer, kompetens och massor med inspiration! Nercia har utbildat människor, och bidragit till kompetensutveckling i en mängd

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för effektivt samarbete VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för effektivt samarbete! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

seminarier östergötland

seminarier östergötland seminarier östergötland... hösten 2013 19 Fortsatt inspiration från Knowit i Östergötland under hösten 2013! September Under våren har Knowit i Östergötland genomfört ett antal mycket uppskattade seminarier

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Dags att anmäla sig till EIO Ledarskapsprogram I januari drar en ny omgång av EIOs ledarskapsprogram

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

MUC 23. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 23. MiLprogrammet för nya chefer MUC 23 MiLprogrammet för nya chefer 2008-2009 Välkommen till MiLprogrammet för NYA chefer Du är i början av din chefskarriär och är motiverad att ta dig an större utmaningar. Du har ambitionen att utvecklas

Läs mer

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR:

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR: ASTRAKAN COURSEPLAN Programmet som sparar tid...... och förenklar kursadministrationen! Med webbaserade Astrakan CoursePlan kan onödig administration undvikas samtidigt som kursdeltagarna erbjuds en förstklassig

Läs mer

inför grupp. Dramaturgi Retorik

inför grupp. Dramaturgi Retorik KURSprogram Agera Kommunikation AB är, sedan företagets start 2003, en flitigt anlitad partner till företag, myndigheter, kommuner och organisationer som vill kompetensutveckla sina medarbetare inom praktisk

Läs mer