hösten 2009 CityAkademin utbud hösten 2009: Mentorprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "hösten 2009 CityAkademin utbud hösten 2009: Mentorprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser"

Transkript

1 hösten 2009 CityAkademin utbud hösten 2009: Mentorprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser

2 cityakademin CityAkademin CityAkademin är Malmö Citys egen mötesplats för utveckling och inspiration. Sedan år 2008 har CityAkademin breddat sin verksamhet och är idag ett samarbete mellan Malmö Citysamverkan, Malmö Turism och Sund Resurs, finansierat av Europeiska Socialfonden. Från och med våren 2009 arbetar CityAkademin med fyra olika verksamhetsområden: Mentorsprogram, mångfaldssatsning, seminarier och kurser. Helena Sund, projektledare CityAkademin Det känns alltid spännande, men i år mer än någonsin, att få hälsa välkommen till en ny termin med CityAkademin! Vi har mycket nytt på gång i höst med gamla favoritkurser uppblandat med nya intressanta ämnen och teman. Vi lanserar även en ny möjlighet till utveckling genom vårt mentorprogram. Sedan starten av CityAkademin i februari år 2004 har vi bidragit till utvecklingen av över 110 Malmöföretag och mer än 650 personer har deltagit i våra utbildningar. I denna nya projektperiod år räknar vi med att erbjuda ca 3600 utbildningsdagar, 6 temaseminarier, mentorskapsträning samt särskilda satsningar på utbildningar inom mångfald. Med många positiva uttalanden i ryggen är vi stolta och glada över att återigen ha fått förtroendet att anordna kurser som förutom att ge kunskap och inspiration till alla er deltagare och era verksamheter även är ett led i vår gemensamma vilja att göra Malmö till en välkomnande stad att leva, verka, besöka och bo i. Anabela Simoes CityAkademin Jag arbetar mycket hands-on med projektet. Har hand om allt från bokning av föreläsare och lokaler till att ha kontakt med de som medverkar. Det känns otroligt privilegierat och inspirerande att få arbeta i ett projekt som sprudlar av så mycket entusiasm. Kul med all positiv respons vi får! Hanna Fagerström CityAkademin Jag brinner för utvecklingsfrågor och det känns verkligen jätteroligt att få arbeta med CityAkademins kompetenshöjande projekt! Lägesrapporteringar och budgetavstämningar till ESF är en del av det jag arbetar med. Jag kommer också att ansvara för vår nya hemsida som kommer igång i höst. Med stor glädje och förväntan hälsar vi er gamla och nya deltagare varmt välkomna till en inspirerande höst med CityAkademin Malmös egen mötesplats för inspiration och utveckling!

3 mentorprogram Mentorprogram Mentorprogram för en levande stadskärna! En attraktiv stadskärna behöver ett brett utbud av verksamheter och en bra mix av butiker och restauranger. Det är i allas vårt intresse att verka för att även de mindre butikerna och verksamheterna överlever. För att bidra i detta arbete startar CityAkademin under hösten 2009 ett mentorprogram. Programmet ger mindre företag en chans att få stöd i sin utveckling, och ger mer erfarna företagsledare möjlighet till personlig utveckling samtidigt som de bidrar till skapandet av en konkurrenskraftig stadskärna. Det här får du som mentor: Grundläggande utbildning till mentor på tre halvdagar som ger: kunskap i vad mentorskap innebär. utbildning och verktyg för att skapa bra och utvecklande/coachande samtal. Personlig utveckling. Möjlighet att utbyta erfarenheter. Det här får du som adept: En halvdagsutbildning som ger: kunskap i vad mentorskap innebär. utbildning och verktyg för att kunna coacha sig själv. En mentor som ger dig stöd och inspiration i frågor som är viktiga för dig och ditt företags utveckling. Intyg på genomgången mentorsutbildning. Anmälan Ta chansen och anmäl dig senast den 9 september! I slutet av september görs urval och matchning av adepter och mentorer. Därefter startar utbildningen av mentorer. Information om datum kommer längre fram. Anmäl dig per e-post: fax: eller per telefon: Anmälningstalong Namn Jag vill delta i CityAkademins Mentorsprogram som: Mentor Adept Med min mentor vill jag prata om: företag Affärsutveckling Marknadsföring Ekonomi Jag som företagsledare Annat... organisationsnummer telefon... e-post...

4 mångfaldssatsning Vi hade en otrolig timing när vi gick med i Mångfaldssatsningen. Det är en fantastisk möjlighet att kunna satsa på vår personal under en lågkonjunktur. Vi har fått en bättre kommunikation och en ökad teamkänsla! Ulrika Andersson Radisson BLU Mångfaldssatsning Från februari 2009 till och med mars 2010 arbetar CityAkademin tillsammans med Radisson Blu Hotell och Kulturinstitutionerna i Malmö med ett mångfaldsprojekt. Pia Sandin Malmö Citysamverkan Det är glädjande att vi kan erbjuda våra medlemmar möjligheten att delta i alla dessa värdefulla utbildningar. Radisson Blu Hotel, Malmö På Radisson Blu Hotell i Malmö har man sedan flera år tillbaka arbetat aktivt med att skapa en mångkulturell arbetsplats. Radisson Blu Hotell genomför, i regi av CityAkademin, en mångfaldssatsning för hela organisationen. Syftet är att höja kompetensen hos alla medarbetare för att kunna kommunicera effektivare, förstå varandra bättre och i allt högre grad tillvarata varandras styrkor. Kulturinstitutionerna i Malmö Tillsammans med CityAkademin genomför åtta kulturinstitutioner i Malmö en mångfladssatsning. Utvalda kommunikatörer, pedagoger, informatörer och frontdeskpersonal får kompetensutveckling som syftar till att de ska bli bättre på att attrahera och kommunicera med nya kundgrupper. Annika Olsson Bagels Café CityAkademin medverkar till att skapa ett bra nätverk och en härlig vi-känsla för oss som är verksamma i Malmö City. Europeiska Socialfonden Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap. Det övergripande målet för Socialfonden är ökad tillväxt genom god kompetensförsörjning samt ett ökat arbetskraftsutbud. Under perioden satsas över 12 miljarder kronor på att hjälpa kvinnor och män att stärka sin kompetens och förbättra sina utsikter till arbete. Visionen är ett samhälle med arbete och nya möjligheter för alla.

5 seminarier hösten 2009 inbjudan till seminarium VILL DU BLI EN BÄTTRE VÄRD? Kom och låt dig inspireras av Lena Linn från det goda värdskapet. Hon bjuder på en underhållande, utvecklande och uppmuntrande resa med massor av exempel och historier kring det goda värdskapet. Lena är en handfast praktiker med rötter i resebranschen som brinner för god service. Förmiddagen bjuder på konkreta tips på hur du kan få ökad lönsamhet, återkommande gäster och gladare och mer ansvarstagande personal. UPPFÖLJNINGSDAGAR För fler tips hur ni kan utveckla ert goda värdskap bjuder vi in till två uppföljningsdagar den 14 oktober och den 4 november kl Anmälan Begränsat antal platser, det är först till kvarn. Anmälan är bindande. Arrangemanget är kostnadsfritt men utebliven avanmälan faktureras med 125 kr/person. Anmäl dig senast den 20/ e-post: fax: , telefon: Bli en bättre värd för en bättre värld torsdagen den 3/9 kl 9-12 Röda Rummet på Stadsbiblioteket inbjudan till marknadsföringsdag Torsdagen den 1/10 kl på på S:t Gertud Nå morgondagens kund! CityAkademin bjuder in till en fullspäckad marknadsföringsdag med siktet inställt på framtiden och de senaste trenderna! 8.50 Marknadsföringstrender Beata Wikbom från Pool berättar om de senaste trenderna inom marknadsföring. Hur företag använder sociala medier, mobilmarknadsföring, kundklubbar och mer därtill Sinnesmarknadsföring Vi får en spännande inblick i hur man genom att använda de fem sinnena kan nå kunderna på ett djupare plan. Marcus van Dijk och Niklas Broweus Storytelling Matts Heijbel reder ut vad Storytelling är och hur kan man använda det för att stärka sitt varumärke Att bygga ett starkt varumärke My Gross, Ordning & Reda, delar med sig av sina erfarenheter och ger tips på hur man bygger och stärker ett varumärke Konsten att läsa tankar Kan man läsa andras tankar? Kan jag i så fall använda det på mina kunder? Vad är möjligt? Med Ulf Mörling Anmälan Begränsat antal platser, det är först till kvarn. Anmälan är bindande. Arrangemanget är kostnadsfritt men utebliven avanmälan faktureras med 125 kr/person. Anmäl dig senast den 10/ E-post: Mobil:

6 kurser: hösten 2009 Marknadsföring, säljteknik och ekonomi: Att utvecklas som butikssäljare Kursdatum: september Denna kurs är på två intensiva säljträningsdagar som kommer att ge inspiration, motivation och mod att våga skapa ännu lite nöjdare kunder och mer klirr i kassan. Marknadsföring mot Danmark Kursdatum: 26 augusti 1 dag Hur kan jag locka fler danska kunder och öka min omsättning? Vad attraherar den danska kundkretsen? Hur paketerar jag mitt budskap och vilka kanaler finns att tillgå? Dessa och många fler frågor berörs under dagen. Säljträning för restaurang Kursdatum: 31 augusti + 21 september Vad gör att gästen återkommer till en restaurang? God mat finns på många ställen men det krävs något extra för att stamgästerna ska flockas. Svaret ligger i wow-känslan när mat, upplevelser och personlig service blandas i både stort och smått. Under kursen får deltagarna ta del av redskapen som leder till wow-upplevelser och mer klirr i kassan. Ekonomi för icke-ekonomer Kursdatum 19 oktober + 2 november Här är en kurs som vänder sig till dej som vill driva en lönsammare verksamhet. Kursen ger grundläggande kunskap om hur företagets ekonomi fungerar. Lär dej om kalkylering av meny- och logipriser, tolkning av nyckeltal och ekonomiska rapporter. Ledarskap, teambuilding och personlig utveckling: Ledarskap - ledare och coach Kursdatum: september oktober november + (meddelas senare) Vill du utvecklas som ledare och coach och ha engagerade, delaktiga medarbetare som i högre grad styr sig själva? Bli mer effektiv? Stödja dina medarbetare att må bättre, känna sig mer motiverade och göra ett bättre resultat? Hitta verktygen och metoderna på denna längre ledarskapsutbildning som består av fyra moduler á två dagar samt ett individuellt coachingtillfälle. Ledarskapsutveckling Alessandro Mangiapia Bröderna M Vår försäljning ökade märkbart efter att vi hade gått kursen Säljträning för Restaurang. Tipsen vi fick fungerade verkligen! Kursdatum: september Hur är en bra ledare? Hur får jag alla att ge järnet åt rätt håll? Denna kurs ger dig verktyg för att förstå, motivera och coacha dina medarbetare. Kommunikation, konflikthantering, ge och ta feedback, ett effektivt arbetslag, gemensamma målbilder, konsten att samarbeta är exempel på innehållet.

7 kurser: hösten 2009 anmälan Du anmäler dig till kurserna per mail: Begränsat deltagarantal. Bekräftelse på kurser och kursdatum ni är antagna till sänds ut via mail till angiven kontaktperson. Följande uppgifter måste vara med: Namn Företag Kursnamn och önskat datum Kontaktperson E-postadress Telefon Har du frågor är du välkommen att kontakta Anabela, För hotell och restaurang: Personlig utveckling och teambuilding Kursdatum: 5 oktober + 12 oktober kursdatum: 6 oktober + 13 oktober Varför gör jag som jag gör och andra som de gör? Varför når jag inte fram till vissa människor? Denna kurs handlar om att förstå mer om sig själv - och andra - och om hur man kan bli effektivare i sin kommunikation, t ex med kollegor eller i ett säljsamtal. Vi använder ett personlighetstest som heter MyersBriggs Type Indicator. Stresshantering Kursdatum: 17 september Vad är stress? Hur känns stress? Hur kan jag ta kontrollen över mitt liv? Hur blir jag uppmärksam på mina stressignaler? Lär dej mer om människan utifrån ett helhetsperspektiv och undvik ohälsa. Samtal kring stress varvas med praktiska avspänningsövningar, andningsteknik, Qigong och övningar i mindfullness. Personlig planering & effektivitet 1 dag Kursdatum: 21 oktober 1 dag Få det viktigaste gjort och tid över för annat! Hur skulle det kännas att gå hem varje dag och veta att du fått det viktigaste gjort och dessutom haft tid över till annat? Denna utbildning är för dig som har höga ambitioner, samtidigt som du vill ha ett eget liv utanför jobbet. Framgång i kombination med livsbalans helt enkelt! Triadcoaching Datum bestäms i samråd med anmälda deltagare. Här får du träna och vidareutveckla dina egna coachingfärdigheter, samtidigt som du får coachning och stöd i din egen utveckling som företagsledare eller chef. Triadcoachingen är ett utvecklingsprogram utlagt på sex träffar över ett år och är för dig som redan har gått utbildningen loc, eller motsvarande utbildning. Wine & Spirit Education Trust Kursdatum: november 3 dagar Heltäckande internationell utbildning, som ger faktakunskap och varukännedom kring världens spritdrycker. Perfekt påbyggnadsutbildning för bartenders och personal med dryckeshantering. Natalie Wiberg MK Juvel Medverkan i CityAkademin har varit väldigt berikande och utvecklande, både på det personliga planet och i min yrkesroll. Jag tycker att jag blivit mer kreativ och har lättare att se möjligheter vid exempelvis skyltning. Mitt arbete har fått en ny och roligare dimension. Att skriva avtal för hotell och konferens Kursdatum: 30 september Inom hotell- och restaurangbranschen ställs man dagligen inför olika avtalssituationer. Varje överenskommelse om t.ex. bokning av rum, lokaler och tjänster är ett avtal. Kursens mål är att du ska veta vad som gäller vid olika avtalssituationer och hur du undviker att hamna i missförstånd med kunden och därmed minska risken för tvist.

8 kurser: hösten 2009 För hotell och restaurang: Bar Management Kursdatum: 27 oktober + 3 november För dig som är bartender, restauratör, restaurangchef om hur ni med enkla medel kan höja omsättningen av snittnotan och öka försäljningen av de lönsammaste produkterna i er bar. Lönsamhetsberäkning av drinkar och drycker, kostnadskalkylering och prissättning. Ett tydligt och anpassat dryckesprogram är en av de viktigaste bitarna för att få en väl fungerande bar. Vi går igenom olika modeller och sätt att arbeta på, bl.a. merförsäljning, rutiner i baren, dryckesprogram och drinklistor. Allergimatlagning för kockar Kursdatum 9 september Vad är Celiaki? Varför kan en del laktosintoleranta äta parmesan medan andra inte tål några mjölkprodukter? Lär dej ta hand om den allergiska matgästen. Få tips om bl.a. olika ersättningsprodukter och hur serveringen kan ske för att underlätta för alla. Språk: Engelska för servicegivare Kursdatum: 7 och 21 september + 5 och 19 oktober kl halvdagar Fräscha upp din skolengelska. Få tips och träna på användbara fraser och uttryck som underlättar din kontakt med den engelsktalande kunden. Tyska för servicegivare Kursdatum: 8 och 22 september + 6 och 20 oktober kl halvdagar Fräscha upp din skoltyska. Lär dej hur den tyska kunden tänker och öva på användbara fraser och uttryck som förenklar mötet. För fastighetsbolag: Grundläggande hyresrätt för fastighetsägare och förvaltare Kursdatum: 1 september 1 dag Kursen inriktas på hyreslagstiftningens praktiska tillämpning. Den behandlar också vad som är på gång i form av lagändringar i hyreslagen och hyresförhandlingslagen. Kursen vänder sig till dig som har den dagliga kontakten med hyresgästerna och ger grundläggande kunskaper rörande hela hyresförhållandet från kontraktsskrivning till den eventuella uppsägningssituationen. anmälan Du anmäler dig till kurserna per mail: Begränsat deltagarantal. Bekräftelse på kurser och kursdatum ni är antagna till sänds ut via mail till angiven kontaktperson. Elteknik i praktiken för fastighetstekniker Kursdatum: september (heldagar) + 23 september kl ,5 dagar Inhämta grundläggande kunskaper om ellära och elsäkerhet. Lär dej även att utföra enklare reparationsarbeten inom el-området. Kursen ger erforderlig kännedom om vad man får och inte får göra samt vad de olika behörigheterna innebär.

9 kurser: hösten 2009 Datorutbildningar: Datorn från grunden Kursdatum: 25 augusti 1 dag För dig som tidigare inte använt datorer så mycket. Här ges du möjlighet att i en liten grupp lära dig grunderna i datoranvändandet och kan ställa alla de möjliga och omöjliga frågorna. Hemsidor Kursdatum: augusti Lär dig grunderna i Html. Du lär dig grunderna för att själv lägga upp, producera och uppdatera en webbplats. Du får bygga din egen webbplats, med flera sidor, navigationssystem och ramar. Du får även veta vilka program man kan använda för att göra sina hemsidor PowerPoint Kursdatum: september Lär dig grunderna i hur du gör en presentation: Lär dig att skapa professionella presentationer och bildspel. Under denna kurs lär du dig att arbeta med text, bilder, organisationsscheman och diagram i PowerPoint. Du lär dig även animera dina presentationer med ljud och effekter Marie Strinnholm- Nordin Popolino Nu när vi ska utvidga butiken har kursen i Kundspecifik Marknadsföring gett väldigt många bra och användbara idéer. Framförallt har medverkan i CityAkademin fyllt mig med energi och inspiration. Word Grund Kursdatum: september Lär dig de väsentligaste funktionerna för snygga och tydliga dokument: Många utnyttjar inte de användbara funktionerna som gör Word till ett komplett textprogram. Du får lära dig dessa funktioner och kommer att uppleva att det blir både enklare och roligare att arbeta med programmet, samtidigt som dina dokument blir bättre och snyggare. Word Steg 2 Kursdatum: 30 september + 7 oktober Lär dig mer om funktionerna i Word: Anar du möjligheterna med Word men känner att du inte kommer längre på egen hand? Då är vår fortsättningskurs i Word rätt val för dig. Vi tar dig vidare från grunderna till mer avancerade tillämpningar som t.ex. avancerade tabeller, grafik och smarta sätt att samarbeta kring ett dokument. Excel Grund Jun Wizelius Miss Juniversum Det är bra att ibland få lite distans till det man håller på med och ge sig tid att träffa andra i samma situation, vilket man gör när man deltar i CityAkademin. En häftig dynamik uppstår när man får utbyta idéer med varandra. Kursdatum: 26 augusti + 2 september kursdatum: oktober Lär dig de viktigaste funktionerna för kalkyler och diagram. Med Excel skapar du enkelt tydliga kalkyler och sammanställningar och minimerar risken för felaktiga resultat eftersom beräkningarna sköts automatiskt av programmet. Efter två kursdagar kommer du att behärska grunderna i Excel och få många tidsbesparande tips som hjälper dig att komma igång och arbeta effektivt med programmet.

10 kurser: hösten 2009 Datorutbildningar: Excel Steg 2 Kursdatum: september kursdagtum: februari För dej som vill fördjupa dina kunskaper i Excel: Fortsättningskursen lär dig att hantera pivottabeller, tredimensionella kalkyler, formelgranskning mm, för att du ska kunna utnyttja mer av programmets potential. Utökade kunskaper om bl.a. mallar och makron sparar dessutom tid. Kännedom om programmets avancerade användningsområden öppnar nya vägar i ditt arbete. Från skiss till färdig trycksak Kursdatum: september För dig som ansvarar för annonsering, nyhetsbrev eller trycksaker. Vad behöver jag veta i mina kontakter med tryckeriet för att lämna ett korrekt material. Detta är kursen för dig som vill lära dig skapa perfekta trycksaker, med korrekt färghantering och avancerad typografi, samt att leverera dina färdiga original på ett felfritt sätt till tryckeriet. Du lär dig att hantera allt från montage till Preflight och PDF. InDesign Camilla Ekberg Malmö Turism Det är positivt att så många företag inom Malmös handel och turismnäring gått med i CityAkademin och därigenom får ta del av många intressanta och utvecklande kurser och seminarier. Kursdatum: oktober Lär dig de viktigaste funktionerna i InDesign för framställning av trycksaksoriginal eller annan typ av informationsmaterial. InDesign är ett av marknadens professionella layoutprogram för digital originalframställning. Du får lära dig att använda InDesign och kombinera text, bilder och grafik för enklare grafisk produktion som till exempel annonser, produktblad, foldrar med mera. Photoshop Kursdatum: november kursdatum: 28 januari + 3 februari Lär dig grundläggande kunskaper i bildbehandling: Enklare redigering och retuschering. Kursen vänder sig till dig som vill lära dig hantera digitala bilder för både webb och för tryckt media. Du får lära dig bl.a. att hantera olika bildformat och upplösningar, skapa markeringar och utföra olika redigeringar på bilder. Illustrator Cecilia Linnér Comfort Hotel Efter att ha gått ledarutbildningen loc har jag lättare att peppa min personal så att både de och jag jobbar på ett effektivare sätt mot vårt gemensamma mål. Kursdatum: november Lär dig grundläggande kunskaper i Illustrator: Genom att framställa illustrationer och grafik digitalt effektiviserar du din produktion och slipper gå onödiga omvägar. Du lär dig skapa olika sorters bilder såsom logotyper, kartor, symboler och diagram, och lär dig arbeta med lager, övertoningar, filter och att enkelt skapa diagram, för publicering i olika typer av media.

11 översikt hösten 2009 vecka Måndag tisdag onsdag torsdag 35: 24-27/8 Hemsidor, dag 1 loc grupp 1 Excel grund, dag 1 grundläggande datorutbildning marknadsföring mot Danmark 36: 31/8 3/9 Hemsidor, dag 2 loc, grupp 1 loc, grupp 2 Det goda värdskapet sälj Restaurang, dag 1 Sälj Butik, dag 2 excel grund, dag 2 grundläggande hyresrätt Visual Merchandising, dag 1 37: 7-10/9 Engelska Ledarskapsutv, dag 1 Allergimatlagning Power Point, dag 1 excel steg 2, dag 1 Tyska loc, grupp 2 Word grund 38: 14 17/9 Excel steg 2, dag 2 Ledarskapsutv, dag 2 power Point, dag 2 Word grund, dag 1 S stresshantering 39: 21-24/9 Engelska Tyska från skiss dag 1 elteknik i praktiken, dag 1 Elteknik i praktiken, dag 2 Elteknik i praktiken, dag sälj Restaurang, dag 2 Loc,grupp 1 sälj butik, dag 2 40: 28/9-1/10 Från skiss dag 2 Loc, grupp 1 Word steg 2, dag 1 Seminariedag: marknadsföring visual Merchandising, dag 2 Att skriva avtal för hotell och konferens 41: 5/10 8/10 Pers utv och team, dag 1 Pers utv och team, dag 1 Loc, grupp 2 indesign, dag 1 engelska Tyska Word steg 2, dag 2 42: 12-15/10 Pers utv och team, dag 2 Pers utv och team, dag 2 Workshop: indesign, dag 2 Det goda värdskapet loc, grupp 2 43: 19-22/10 Engelska Tyska personlig planering ekonomi excel grund II, dag 1 44: 26-29/10 Bar Management, dag 1 Excel grund II, dag 2 45: 2-5/11 Illustrator, dag 1 Bar Management, dag 2 Workshop: Wine & Spirit, dag 1 Det goda värdskapet ekonomi loc, grupp 1 46: 9-12/11 Illustrator,dag 2 loc, grupp 1 loc, grupp 2 Wine & Spirit, dag 2 47: 16-19/11 L loc, grupp 2 Wine & Spirit, dag 3 48: 23-26/11 Photoshop, dag 1 P photoshop, dag 2 anmälan Anmäl dig till Begränsat deltagarantal. Bekräftelse på kurser och kursdatum ni är antagna till sänds ut via mail till angiven kontaktperson. Följande uppgifter måste vara med: namn, företag, kursnamn + datum, kontaktperson, e-post och telefon

12 Avsändare: CityAkademin Engelbrektsgatan Malmö Motiverar! Inspirerar! Utbildar!

våren 2010 CityAkademins utbud våren 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d s s a t s n i n g, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r

våren 2010 CityAkademins utbud våren 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d s s a t s n i n g, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r våren 2010 CityAkademins utbud våren 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d s s a t s n i n g, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r cityakademin www.cityakademin.se Med stor glädje och förväntan

Läs mer

hösten 2010 CityAkademins utbud hösten 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r

hösten 2010 CityAkademins utbud hösten 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r hösten 2010 CityAkademins utbud hösten 2010: m e n t o r p r o g r a m, m å n g f a l d, s e m i n a r i e r oc h ku r s e r cityakademin www.cityakademin.se Med stor glädje och förväntan hälsar vi er

Läs mer

Vi är en passionerad utbildningsbyrå som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt

Vi är en passionerad utbildningsbyrå som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi är en passionerad utbildningsbyrå som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi bygger goda relationer med alla som berörs av vår verksamhet på effektivitet och

Läs mer

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 Office datautbildningar Innehåll Anmälan, avbokning och garanti... 3 IT-kurser våren 2015... 4 Microsoft Word grund... 5 Microsoft PowerPoint... 5 SharePoint 2013

Läs mer

Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt

Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi bygger goda relationer med alla som berörs av vår verksamhet på effektivitet

Läs mer

Skåneakademier 4-YES. Utvecklingsprogram för företagsledare Träff 8

Skåneakademier 4-YES. Utvecklingsprogram för företagsledare Träff 8 Skåneakademier 4-YES Utvecklingsprogram för företagsledare Träff 8 1 Välkommen tillbaka! Vecka 3/4 Kävlinge Grupp 1 Tisdag 8-12 Vecka 4 25 Januari Vecka 6 11 Februari (FREDAG!8-12) Vecka 10 8 mars Vecka

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Projektledning, ledarskap och affärsutveckling Evenemangsutveckling Målgrupp: Till

Läs mer

DEN HÅLLBARA RÖRELSEN

DEN HÅLLBARA RÖRELSEN DEN HÅLLBARA RÖRELSEN Utbildningstillfällen hösten 2010 Delta i handikapprörelsens Läs mer på Handikappförbundens webbplats ww I höst öppnas möjligheterna! Det är glädjande för oss att meddela att ni nu

Läs mer

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Kursprogram 2011 INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Merförsäljning utifrån kundbehov Våga fråga - merförsäljningstekniker FÖR LEDAREN 6 Pay-Off

Läs mer

Windows Office. IT-Grund med Windows. Excel 2010 Lycksele 13/8 2012 Jokkmokk 20/8 2012 Kiruna 20/3 2013. Word 2010

Windows Office. IT-Grund med Windows. Excel 2010 Lycksele 13/8 2012 Jokkmokk 20/8 2012 Kiruna 20/3 2013. Word 2010 Windows Office IT-Grund med Windows Vill du lära dig hur en dator verkligen fungerar? Du kommer att få lära dig många tidsbesparande funktioner och möjligheter med operativsystemet Windows 7. Att få grundläggande

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Aktivitetsinformation Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Alma Folkhögskola Uppdrag Nyckeln till Din framtid Aktiviteter Aktiviteterna på Alma Folkhögskola Uppdrag är till för att stärka och förbereda dig

Läs mer

Kursutbud. Yrkesmästaren

Kursutbud. Yrkesmästaren Kursutbud Yrkesmästaren Vi ser utbildning som en pågående process genom yrkeslivet. Arbetsuppgifter förändras kontinuerligt vilket medför att lärande är nödvändigt för att effektivisera det dagliga arbetet.

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! START DATUM 2015 FÖR MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE.

KRAFT TRÄNING RESULTAT INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! START DATUM 2015 FÖR MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE. KRAFT & RESULTAT TRÄNING START DATUM 2015 1 Juni 16 Sept MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE FÖR INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! FÖR INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Mer BUSINESS,

Läs mer

Kursprogram för våra utbildningar. IT-utbildningar i gemytlig miljö

Kursprogram för våra utbildningar. IT-utbildningar i gemytlig miljö Kursprogram för våra utbildningar IT-utbildningar i gemytlig miljö KURSPROGRAM FÖR VÅRA UTBILDNINGAR Kursprogram Utbildning ger ekonomisk besparing på längre sikt. Företaget investerar i sin personal så

Läs mer

"Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor

Rätt sagt på rätt sätt retorik för kvinnor Antalet platser till seminariet är begränsat anmäl dig direkt "Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor En av Sveriges bästa seminarieledare! Barbro Fällman är pedagog, författare och expert på området

Läs mer

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås Utveckling och omställning Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås 1 Innehållsförteckning Förord Bakgrund Projektets syfte Projektets deltagare Projektets upplägg Projektets mål Resultat Enkätundersökningar

Läs mer

Bildproducent -4 dgr. Inriktning bild eller film

Bildproducent -4 dgr. Inriktning bild eller film Bildproducent -4 dgr Inriktning bild eller film Kurspaketet ger dig grundläggande kunskaper inom bildproduktion. Du lär dig behärska de programvaror som används i reklambranschen, att kommunicera ut ditt

Läs mer

dubblera Konsten att utveckla lönsamma kunder Dubbleras CRM-utbildningar och seminarier 2013/2014

dubblera Konsten att utveckla lönsamma kunder Dubbleras CRM-utbildningar och seminarier 2013/2014 dubblera Konsten att utveckla lönsamma kunder Dubbleras CRM-utbildningar och seminarier 2013/2014 Diplomutbildning i CRM BESKRIVNING Priset för fem utbildningsdagar: 22 000 kronor + moms alternativt Priset

Läs mer

LindgrenHelde Kommunikation

LindgrenHelde Kommunikation LindgrenHelde Kommunikation Kurskatalog Hösten 2014 LindgrenHelde KOMMUNIKATION KURSÖVERSIKT Hösten 2014 KURSDATUM Förbättra din kommunikation - och höja trivseln på jobbet! Välkommen att inspireras till

Läs mer

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för?

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Kerstin Sahlin Sahlins Struts 2010/2011 Omsättning: +50 % Besökare: +40 % Med inspiration från Kurbits införde vi dagliga guidade

Läs mer

Tillväxtföretag i Västernorrland

Tillväxtföretag i Västernorrland Tillväxtföretag i Västernorrland Tillväxtföretag i Västernorrland Syfte Projektets huvudsyfte är att skapa fler konkurrenskraftiga och växande företag, en växande lokal ekonomi och fler arbetstillfällen

Läs mer

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 Nordisk Kommunikation AB Olof Palmes gata 13 SE 111 37 Stockholm T +46 8 612 5550 F +46 8 612 5559 info@nordisk-kommunikation.com www.nordisk-kommunikation.se

Läs mer

Ledarskapsutbildningar

Ledarskapsutbildningar Inbjudan till kurser 2013 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! LEDARE MEN INTE CHEF Praktiskt ledarskap i vardagen LEDARE MEN INTE CHEF steg 2 Workshop: Öva dig till ett bättre ledarskap

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Inspiration Days 2015 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Handfasta tips, erfarenhetsutbyte och nätverkande Välkommen till vår användarkonferens för dig som vill lära dig mer om flexitebpms, utbyta

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Kronoberg nov 2013 maj 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

Kursprogram för våra utbildningar 2008

Kursprogram för våra utbildningar 2008 Kursprogram för våra utbildningar 2008 IT-utbildningar i gemytlig miljö *IT utbildningar *Hyr datasal *Mobil datasal *Konsultation *Test av personal *Golf data KURSPROGRAM FÖR VÅRA UTBILDNINGAR Kursprogram

Läs mer

NYHETSBREV DECEMBER 2012

NYHETSBREV DECEMBER 2012 2012-11-29 NYHETSBREV DECEMBER 2012 Nu har vi äntligen planerat för en ny företagsmässa i Nynäshamn! Anmäl dig redan i dag till mässan, det är en unik möjlighet att visa upp ditt företag för affärskontakter

Läs mer

P r i s u p p g i f t e r

P r i s u p p g i f t e r P r i s u p p g i f t e r Grafisk produktion -datum enligt hemsida eller överrenskommelse Uppdatering AdobeCS4/ CS5, 1dag InDesign grund, 2dgr InDesign steg2, 2dgr InDesign automatisera, spara tid 1dag

Läs mer

INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014

INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014 INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014 Svenska stadskärnor VÄLKOMMEN TILL ÅRSKONFERENSEN I VÄSTERÅS DEN 21-22 MAJ 2014 Årets största konferens och bankett håller vi i Västerås, Årets Stadskärna 2013! Här samlas

Läs mer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer MUC 24 MiLprogrammet för nya chefer 2009-2010 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder

Läs mer

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar (internat) samt tre fristående dagar. Datum: 17-18 augusti, 24 september, 22 oktober samt 14 januari 2016. Ort

Läs mer

Hjärtligt välkomna till. ENTRIS 2.0 - entreprenöriella lärprocesser för bättre hälsa i en lärande organisation

Hjärtligt välkomna till. ENTRIS 2.0 - entreprenöriella lärprocesser för bättre hälsa i en lärande organisation Hjärtligt välkomna till Mötesplats ENTRIS 2.0! ENTRIS 2.0 - entreprenöriella lärprocesser för bättre hälsa i en lärande organisation Dagens agenda Återkoppling av intresseanmälningar för insatser 2011-2013

Läs mer

inför grupp. Dramaturgi Retorik

inför grupp. Dramaturgi Retorik KURSprogram Agera Kommunikation AB är, sedan företagets start 2003, en flitigt anlitad partner till företag, myndigheter, kommuner och organisationer som vill kompetensutveckla sina medarbetare inom praktisk

Läs mer

Slutrapport och utvärdering av Folkuniversitetets projekt Digital delaktighet för personer i digitalt utanförskap i Uppsala

Slutrapport och utvärdering av Folkuniversitetets projekt Digital delaktighet för personer i digitalt utanförskap i Uppsala Slutrapport och utvärdering av Folkuniversitetets projekt Digital delaktighet för personer i digitalt utanförskap i Uppsala 1. Inledning Som en del av vår integrationssatsning samarbetar Folkuniversitetet

Läs mer

1 DAG INTENSIV WORKSHOP I DIGITAL TEXTILTRYCK

1 DAG INTENSIV WORKSHOP I DIGITAL TEXTILTRYCK (2 dagars kurs: scrolla)) 1 DAG INTENSIV WORKSHOP I DIGITAL TEXTILTRYCK DATUM: 21 -november 2015 Tid: lördag 9.30-16.30 DATUM: 23- january 2016 Tid: lördag 9.30-16.30 Plats: KKV / Nacka Sickla category=workshop%20i%20digitaltryck

Läs mer

Novare Leadership Academy

Novare Leadership Academy Novare Leadership Academy katalog 2015-2016 Sveriges främsta utvecklingsprogram och nätverk Young Professionals Young Executives Senior Executives Novare Leadership Academy En plattform för utveckling

Läs mer

Kursprogram för våra utbildningar. IT-utbildningar i gemytlig miljö

Kursprogram för våra utbildningar. IT-utbildningar i gemytlig miljö Kursprogram för våra utbildningar 2010 IT-utbildningar i gemytlig miljö KURSPROGRAM FÖR VÅRA UTBILDNINGAR Kursprogram Utbildning ger ekonomisk besparing på längre sikt. Företaget investerar i sin personal

Läs mer

Inbjudan till data-relaterade internutbildningar, HT14

Inbjudan till data-relaterade internutbildningar, HT14 Inbjudan till Datakurser för personal, HT14 Uppdaterat 2014-11-06 Inbjudan till data-relaterade internutbildningar, HT14 Under HT14 erbjuds medarbetare vid Linnéuniversitetet följande kurser: Windows 7

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN!

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! OM ATT TRO PÅ FRAMTIDEN Fotbollen har en fantastisk förmåga att sammanföra

Läs mer

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Ockelbo Framtidens centrum i fokus Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Hur kan vi......utveckla en ort eller stad...öka attraktiviteten...och för vem? Ockelbos situation och möjligheter? -

Läs mer

Rätt mix av. Grafiska möjligheter

Rätt mix av. Grafiska möjligheter Rätt mix av Grafiska möjligheter Inhousebyrå och digitaltryckeri under samma tak Print Avant Garde digitalt tryckeri och Outhouse grafisk produktion tillsammans ett team med kreativ kompetens och avancerad

Läs mer

Företagsledarutbildningen

Företagsledarutbildningen Företagsledarutbildningen En utbildning som gör skillnad! Företagsledarutbildningen Det har blivit dags för tredje omgången av den populära Företagsledarutbildningen som vi har tagit fram tillsammans med

Läs mer

Utbildningskommittén vill veta vad er klubb tycker!

Utbildningskommittén vill veta vad er klubb tycker! Utbildningskommittén vill veta vad er klubb tycker! Till Höstkursen 2011 har Svenska Frisksportförbundets utbildningskommitté tagit fram ett flertal olika kurser som vi finner intressanta att ha med under

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS

INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS INBJUDAN TILL STUDENT DAY FREDAG 22 MARS För att ge studenter en extra möjlighet att lära om branschen anordnar TUR ett speciellt seminarieprogram med intressanta föreläsare från olika delar av branschen.

Läs mer

UTBILDNINGAR. för dig som arbetar inom restaurang. souschef sommelier kökschef restaurangchef WSET Diploma service barchef desserter

UTBILDNINGAR. för dig som arbetar inom restaurang. souschef sommelier kökschef restaurangchef WSET Diploma service barchef desserter UTBILDNINGAR för dig som arbetar inom restaurang souschef sommelier kökschef restaurangchef WSET Diploma service barchef desserter RESTAURANGAKADEMIENS UTBILDNINGAR För dig som arbetar inom restaurang

Läs mer

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D)

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) Hej! Det är jag som är Anna Lindh. Ska vi förändra världen tillsammans? KONTAKTUPPGIFTER ADRESS Anna Lindh Tyghusvägen 10 415 27 Göteborg TELEFON 0704-807

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

Välkommen till bords!

Välkommen till bords! Mitt team Jag har till mitt team valt konsulter med mångårig erfarenhet av företags-och kompetensutveckling i näringslivet tillika lång livserfarenhet och unga otåliga entreprenörer som brinner för att

Läs mer

Vill ni också ta framtiden på större allvar?

Vill ni också ta framtiden på större allvar? Vill ni också ta framtiden på större allvar? HÅLLBAR FRAMTID Ett erbjudande till organisationer och företag att på ett kreativt sätt få hjälp med sitt hållbarhetsarbete! Arbetets museum har i samarbete

Läs mer

Våga Växa: Start av två nya grupper i höst

Våga Växa: Start av två nya grupper i höst Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 28 Juli till Vecka 32 augusti 2011 Våga Växa: Start av två nya grupper i höst Mentor Eget Företag: Start av ny grupp i höst Kostnadsfria seminarier

Läs mer

Inbjudan till data-relaterade personalutbildningar, HT13

Inbjudan till data-relaterade personalutbildningar, HT13 Inbjudan till Datakurser för personal, HT13 Uppdaterat 2013-08-29 Inbjudan till data-relaterade personalutbildningar, HT13 Under HT13 erbjuds medarbetare vid Linnéuniversitetet följande utbildningar: Nyheter

Läs mer

CreArena DRIVE IN 2014-11-28

CreArena DRIVE IN 2014-11-28 CreArena DRIVE IN 2014-11-28 DRIVE för driv och motivation! IN för innanför hellre än utanför! Vi vill erbjuda en mötesarena för att stötta ungdomar som vi tror på olika sätt kan ha nytta av att bredda

Läs mer

Smart affärsutveckling. Just do it!

Smart affärsutveckling. Just do it! Smart affärsutveckling Just do it! Hur kan du utveckla ditt företag och dina idéer till ett smart, lönsamt, hållbart företag? Välkommen till IUC Skånes affärsutvecklingsprojekt för kvinnor i de kulturella

Läs mer

Utbildning Katalog Hösten 2015

Utbildning Katalog Hösten 2015 Utbildning Katalog Hösten 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! - Det är lönsamt att investera i medarbetarnas utbildning! På våra kurser

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching Gunnar Kihlblom Coaching av ledare och nyckelpersoner Utbildning i Affärs Coaching Solid Affärs Coaching stödjer ledare och andra nyckelpersoner att möta de framtida utmaningarna som de själva och deras

Läs mer

TÄNK JAKT 2015. www.studieframjandet.se

TÄNK JAKT 2015. www.studieframjandet.se TÄNK JAKT 2015 www.studieframjandet.se Studiefrämjandet Svenska Jägareförbundets studieförbund! Studiefrämjandet värdesätter samarbetet med våra medlemsorganisationer, där Svenska Jägareförbundet är ett

Läs mer

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Örebro 29-30 mars 2011 Vad är TechDays? TechDays är Microsofts största konferens i Sverige för de som arbetar med Microsofts produkter, plattform och lösningar.

Läs mer

Workshop Engelsk kommunikation för näringslivet 1

Workshop Engelsk kommunikation för näringslivet 1 Workshop Engelsk kommunikation för näringslivet 1 (onsdagen den 4/12 kl 13:00-16:00) Tid: ca 3 timmar Pris: 495:- inklusive fika Innehåll: Föreläsning på engelska om kommunikation med fokus på interkulturell

Läs mer

Framgångsrikt employer branding-arbete. Natalia Panassiouk, employer branding-ansvarig Jeanette Ahrling, employer branding-ansvarig

Framgångsrikt employer branding-arbete. Natalia Panassiouk, employer branding-ansvarig Jeanette Ahrling, employer branding-ansvarig Framgångsrikt employer branding-arbete Natalia Panassiouk, employer branding-ansvarig Jeanette Ahrling, employer branding-ansvarig Vem är vi natalia.panassiouk@helsingborg.se kommunikatör, HR-avdelningen

Läs mer

SYV:s viktiga roll i framtidens skola

SYV:s viktiga roll i framtidens skola SYV:s viktiga roll i framtidens skola Inbjudan till konferens i Stockholm den 3-4 maj 2011 LYSSNA TILL Malmö högskola Anders Lovén Forskare Skolsamverkan Gabriella Holm Praktiska arbetssätt och verktyg

Läs mer

Executive Leadership Program by Media Evolution. Att leda ett avancerat tjänsteföretag inom mediebranscherna med fokus på lönsamhet och tillväxt.

Executive Leadership Program by Media Evolution. Att leda ett avancerat tjänsteföretag inom mediebranscherna med fokus på lönsamhet och tillväxt. Executive Leadership Program by Media Evolution Att leda ett avancerat tjänsteföretag inom mediebranscherna med fokus på lönsamhet och tillväxt. Media Evolutions uppdrag är att verka för tillväxt i mediebranschen

Läs mer

Program för mentorprojekt

Program för mentorprojekt Program för mentorprojekt Upprättat av en arbetsgrupp inom ITQ Östra Kretsen 2000-05-22 Program för mentorprojekt Upprättad av: Arbetsgrupp inom ITQ Östra Kretsen Datum: 2000-05-22 Innehåll sida 1 Inledning

Läs mer

Dags för ännu ett spännande program från Piku AB, med fokus på lönsamma affärer för dig som driver företag inom besöksnäringen!

Dags för ännu ett spännande program från Piku AB, med fokus på lönsamma affärer för dig som driver företag inom besöksnäringen! 1 Tadaaa! Dags för ännu ett spännande program från Piku AB, med fokus på lönsamma affärer för dig som driver företag inom besöksnäringen! Det här är en unik chans för dig som: Vill ha fler besökare och

Läs mer

Våra utbildningar. Utbildningar över hela landet. Erfarna utbildare med praktisk erfarenhet

Våra utbildningar. Utbildningar över hela landet. Erfarna utbildare med praktisk erfarenhet Utbildning Kompetensutveckling är ett av våra viktigaste verktyg för att få den mänskliga faktorn att arbeta för oss. Previa erbjuder utbildningsinsatser som bidrar till att effektivisera er organisation,

Läs mer

LindgrenHelde Kommunikation

LindgrenHelde Kommunikation LindgrenHelde Kommunikation Kurskatalog Våren 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! Gå en utbildning! På våra kurser får du båda nya kunskaper,

Läs mer

seminarier östergötland

seminarier östergötland seminarier östergötland... hösten 2013 19 Fortsatt inspiration från Knowit i Östergötland under hösten 2013! September Under våren har Knowit i Östergötland genomfört ett antal mycket uppskattade seminarier

Läs mer

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare Av Sveriges största chefsnätverk 4 november 2014 - Berns - Stockholm - Hur får du dina medarbetare att prestera mera och bli mer motiverade? - Så uppnår du en god karriärsutveckling - Så leder du morgondagens

Läs mer

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Novaregruppens talangutvecklingsbolag som driver mentorskaps-

Läs mer

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2015 NLP PRACTITIONER Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus En INLPTA - certifierad utbildning, 5 långhelger, 15 dagar Vill du

Läs mer

Vi hjälper dig att utveckla personalen!

Vi hjälper dig att utveckla personalen! Vi hjälper dig att utveckla personalen! ActivPersonalutveckling Snurrar hjulen för fort? Går du i samma fotspår? Vill du bli tydligare som ledare? Vill du utveckla ett ledarbeteende som består? Lång erfarenhet

Läs mer

mentorskap» En allians för kunskap

mentorskap» En allians för kunskap mentorskap» En allians för kunskap Mentorskap är en bra metod för kunskapsöverföring och kan förstärka lärandekulturen i en organisation. Men då behövs en tydlig struktur för samtalen enligt forskaren

Läs mer

Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter

Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter Mohammad Honarbakhsh 2013 01 11 073 784 22 74 mo.honar@wisebs.com www.wisebs.com Ms Office Ms Word, Ms Outlook, Ms PowerPoint, Ms

Läs mer

Vill du bli en ännu bättre chef? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar.

Vill du bli en ännu bättre chef? Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar. 2015 Vill du bli en ännu bättre chef? 2014 Ta del av allt från seminarier och chefsevent till ledarskapsutbildningar. Få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Vision arrangerar en mängd utbildningar

Läs mer

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet KURSER Hösten 2012 HÖSTEN Kurser och Öppen verksamhet ÖPPET HUS Under hösten har Agora Öppet hus på torsdagar från den 30 augusti. Till Öppet hus är barn, ungdomar och vuxna välkomna. Vi har öppet klockan

Läs mer

Consultus Management Institute

Consultus Management Institute Ta ledarskapet till nästa nivå Genom programmet vill vi att erbjuda möjlighet till nya perspektiv, bidra till affärskritisk kompetens samt ytterligare stärka dig i din professionella roll som ledare. Vi

Läs mer

Projekt CityAkademin 2008 2011

Projekt CityAkademin 2008 2011 Motiverar! Inspirerar! Utbildar! I denna folder har vi presenterat ett axplock av fakta, händelser, människor, uttalanden och resultat för CityAkademins verksamhet år 2008 2011. Vill du veta mer eller

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

verktygslådan ett smart stöd för studenter

verktygslådan ett smart stöd för studenter verktygslådan ett smart stöd för studenter 2009/2010 välkommen till verktygslådan! Här hittar du olika utbildningar, verktyg, att plocka fram vid behov. De olika verktygen består av kurser, grupper och

Läs mer

www.halmstad.se/larlingsutbildning

www.halmstad.se/larlingsutbildning Gymnasial lärlingsutbildning är en del av den gymnasiereform som trätt i kraft hösten 2011. Skälen att ta emot en lärling är många och goda. är en utmärkt rekryteringsväg som låter en ny medarbetare formas

Läs mer

Skoladministratörens viktiga roll och funktion i skolan 2011

Skoladministratörens viktiga roll och funktion i skolan 2011 Skoladministratörens viktiga roll och funktion i skolan 2011 Inbjudan till konferens i Stockholm den 16-17 mars i Stockholm TALARE Vittraskolan Forsgläntan Annika Hilmersson Stockholms stad Agneta Herlin

Läs mer

SIKTA IKT Viveka Gulda Annika Möl er Larsson Lisa Stenström

SIKTA IKT Viveka Gulda Annika Möl er Larsson Lisa Stenström Genom SIKTAs (Skolans IKT-Arbete i Lund) IKT-fortbildning erbjuds kommunens alla pedagoger och skolledare det senaste inom IKT! Grundtanken med SIKTA är att "pedagoger lär pedagoger - att lära av varandra".

Läs mer

Utbildning av mellanchefer/arbetsledare på scenkonstinstitutionerna 2013

Utbildning av mellanchefer/arbetsledare på scenkonstinstitutionerna 2013 2012-09-19 Programutkast för Utbildning av mellanchefer (MCU) 2013 Utbildning av mellanchefer/arbetsledare på scenkonstinstitutionerna 2013 Mellanchefsrollen är speciell: Att både ha ansvaret för resultat

Läs mer

Modern och innovativ skolutveckling

Modern och innovativ skolutveckling Modern och innovativ skolutveckling Förändringsledning, kunskapsutveckling och systematik i digitala lärmiljöer Ett utbildningsprogram för skolledare och nyckelpersoner Välkommen till 4 dagar med TÄNK

Läs mer

Välkommen till Df academy och våra utbildningar!

Välkommen till Df academy och våra utbildningar! Välkommen till Df academy och våra utbildningar! Som Premium Partner till Promethean och ActivBoard samt certifierad utbildare för SMART Board erbjuder vi på Df academy ett antal utbildningar, som planeras

Läs mer

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott.

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. 1(5) Absolut! Som vanligt översteg den mina förväntningar. Absolut Ja, till 100 %. JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. Fantastiskt att

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten.

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. I BILDAR LEDARE Nu vet jag vad det menas att vara rustad för rollen som ledare och framför allt varför det är viktigt. Chef - Apoteksbranschen De tog

Läs mer