Under fyra dagar får vi tre behandlingar. kan verkligen rekommendera klassisk massage, örtpärlebad, paraffin ozokeritbehandling och paraffinhandskar!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Under fyra dagar får vi tre behandlingar. kan verkligen rekommendera klassisk massage, örtpärlebad, paraffin ozokeritbehandling och paraffinhandskar!"

Transkript

1 På senaste årsmötet i Valbo satt vi tillsammans på fredagskvällen och pratade. Där berättade jag (Ola Gunnarson) om mina upplevelser från en SPA-resa till Estland som jag gjorde juni 2012 (se reseberättelse i denna skrift). Många av de närvarande blev intresserade och ville följa med på en sådan resa. Därför skickar jag nu ett erbjudande om en SPA-resa på 7 dagar med avresa i januari, då är det lågsäsong varför ett mycket fördelaktigt pris har räknats fram. Bokning av resan sker via Valbo Resetjänst i Gävle, tel: På denna resa finns ingen buss i Värtahamnen där vi kan lägga bagaget, man får själv bära sitt bagage på och av båten, i Tallinn är det ganska lång väg att gå från båten till terminalen. På hotellet i Pärnu finns många samlingsplatser där vi kan sitta och prata Hudson, spela kort eller spelet Bosse Bildoktorn, eller så tillbringar vi fritiden i bad och bastuavdelningen. Under fyra dagar får vi tre behandlingar per dag (tot 12), jag kan verkligen rekommendera klassisk massage, örtpärlebad, paraffin ozokeritbehandling och paraffinhandskar!

2 På vår resa till Medical SPAhotel Tervis, Pärnu ingår: Röster från resenärer båtresa med del i insides 2-bäddshytt (B2-hytt) inkl frukost t/r logi 4 nätter med del i dubbelrum helpension - frukost, lunch och middag (ankomstdagen lunch och middag avresedagen frukost och lunch) goda råd från Tervis svensktalande läkare 3 behandlingar eller träningar om dagen ur följande lista: 1. klassisk massage 23 min 2. ört-pärlebad 3. duschmassage under vatten 4. paraffi n-ozokeritbehandling 5. gyttjeterapi 6. Charcotdusch 7. cirkulärdusch 8. virvelbad för fötter 9. saltkammare 10. stretchterapi 11. kryoterapi 12. ultraljudsterapi 13. magnetterapi 14. olika möjligheter för elektroterapi 15. majsenamassage för händer 16. paraffi nmask för händer 17. energigivande gruppträning 18. vattengymnastik 19. sjukgymnastik i träningssalen 20. ringträning i styrketräningssalen SPA- och bastucentret klockan uppiggande morgongymnastik välkomstkaffe guidad rundtur i Pärnu reseledares tjänster, vi har alltid en reseledare med på plats. Det enda du egentligen behöver ha pengar till är middag på färjan t/r! Billy och Lena är veteraner. De har åkt på spa två gånger per år i snart 15 år med Valbo Resetjänst. Det här är ju en fruktansvärt fi n avslappningsresa, säger Billy. När vi började åka, då var jag ensam gubbe, minns Billy med ett leende. Nu har det kommit fl er gubbar än det någonsin varit, det är nästan hälften-hälften, berättar Lena. Sjudagarsresor är på gränsen till för kort, nio är minimum tycker jag, elva är bäst, säger Billy. Jag gjorde en lungröntgen därborta. Här hemma får man stå i kö, men därborta är det gjort samma dag på några timmar. Billigt är det också, upplyser Lena. Man kan passa på att undersöka sig av specialistläkare och att klippa håret är mycket billigt, börjar Billy. Gå till ortoped och skaffa inlägg, få fotvård, manikyr eller pedikyr, köpa glasögon och besöka tandläkaren, fortsätter Lena. Det är bekvämt att åka buss, och en chaufför och guide som är som springpojkar och ordnar allt. Sköna och fi na bussar. Det är fantastiskt bra, säger Billy. Åk! Det är jätteskönt, uppmanar Lena.

3 Följ med Hudsonklubben på en Hälsoresa till Pärnu i Estland 7 dagar 19 januari 2013 HUDSON-Special Vad är SPA? SPA är namnet på en belgisk kurort, där människor började dricka brunn och bada kurbad redan för år sedan. Ordet SPA kan också betyda salus per aqua vilket är latin, och betyder - hälsa genom vatten. Den läkande förmågan hos de europeiska termiska vattnen är legendariska. I Sverige har vi inspirerats av de mineralrika vattnen och många brunnsorter skapades just på talet. Idag är ordet SPA ett internationellt begrepp för en anläggning där människans sinnen stimuleras. Den starka anknytningen till vatten fi nns kvar. När du besöker ett SPA i dag så kommer du till en friskvårdsanläggning med en helhetssyn på människan. Helhetstänkande för kropp och själ, harmoni och balans, nystart och inspiration, aktiv vila och positiva upplevelser är vad SPA står för idag. Under vistelsen här på Tervis ingår helpension dvs. frukost, lunch, middag, som vi äter i hotellets självserveringsmatsal. De behandlingar som ingår i grundpaketet är av typen värmebehandlingar och olika slags massage, den typen av behandlingar som de flesta kan få utan läkarkonsultation. Om du av någon anledning inte är nöjd med de behandlingar du får, kan du alltid byta dom mot någon annan behandling i Tervis grundutbud. Om Du t.ex. har en ny höftkula eller pacemaker inopererad, eller har problem med blodtrycket, rådgör med din läkare om vilka behandlingar Du kan ta. På kvällarna anordnas t.ex. konserter, föreställningar och/eller dans i hotellets Kulturcentrum.

4 Dag 1 Avresa från hemorten med Tallinks anslutningsbuss eller så tar man sig själv till Värtahamnen, se turlista. Samling kl i Värtahamnen, Stockholm. Ola ordnar incheckningen ombord. Kl avgår M/S Victoria I från Stockholm, logi i tvåbädds insideshytter. Tillägg för utsideshytter och för middag ombord om man så önskar. Ombord fi nner ni underhållning, dans, restauranger, taxfree, bubbelpool m.m. Dag 2 Frukost ombord innan vi kl ankommer till Tallinn. I Tallinn står en estnisk buss och väntar oss för färd till Pärnu som ligger 13 mil bort. Vid lunchtid är vi framme för incheckning och lunchbuffé på Tervis Medical SPA-hotel. Vi gör en rundtur i Pärnu efter lunchen för att bekanta oss med staden. Vi gör även en rundvandring på hotellet. Middagsbuffé på hotellet. Dag 3-5 Nu släpper vi ned axlarna och njuter! Frukostbuffé, lunchbuffé och middagsbuffé serveras varje dag på hotellet. Läkarundersökning väntar dag 3, likaså de ordinerade behandlingarna. Vi samlas i Muli Bar för ett välkomstkaffe dag 3, här får vi ytterligare information om hotellet och behandlingarna. Dag 6 Frukost, behandling och lunch på hotellet, därefter åker vi till Tallinn med vår estländska buss. Vi hinner med en del spännande shopping innan Tallinks färja avgår från hamnen i Tallinn kl Även här sköter Ola incheckningen. Dag 7 Fukost ombord innan vi kl ankommer till Stockholm, efter tullformaliteterna är det hög tid att ta farväl av våra reskamrater för denna gång avgår anslutningsbussarna mot hemorterna.

5 Tervis, det mest kända hälsocentret i kurortstaden Pärnu ligger vackert beläget i ett av de mest natursköna områdena vid Pärnufl odens mynning. Här ligger den kända piren, den fl era kilometer långa sandstranden och de vackra gröna parkerna. Det är bara några minuters promenad till stadens centrum. Tervis är unikt på grund av sin mångfald. Här fi nner du det mesta: bekväma rum, läkarmottagning, vårdcenter, gyttjebad, stomatologiavdelning, idrottshall och simhall med bastu, kulturcenter, skönhetssalong med frisörer, nagel- och hudvård, barer, restaurang och affärer. Hälsocentret är uppdelat i sju byggnader med 274 rum. I den största spa-anläggningen i Pärnu fi nns det plats för 500 gäster. Hiss fi nns överallt utom upp till gymnastiksalen. Behandlingar Du som behöver behandling av professionell kvalité är välkommen till hälsocentret Tervis. För att kontrollera hälsotillstånd fi nns det laboratorier av olika slag, sonografi och apparatur för funktionsanalyser. Du kan få hjälp vid olika slags åkommor och problem, till exempel i ben och leder, hjärt- och blodkärlsystemet, det perifera och centrala nervsystemet. Behandlingar kan beställas på plats för kostnader långt under våra svenska. För priser på behandlingarna - se Tervis hemsida. Bufférestaurangen serverar mångsidig, god och hälsosam mat tre gånger om dagen i en rymlig matsal. Uppfriskande drycker fi nns i baren. Vid behov serveras dietmat. Frukost Lunch Middag Hotellkontakt Medical SPA Tervis Seedri 6, 80010, Pärnu, Estonia. Tel: (+372) , (+372) E-post: sales@spa.ee Medical SPA-hotel Tervis erbjuder bland annat: Sonografi, funktionsanalyser, handmassage, ortopedisk behandling, ozokerit- och paraffi n- behandling, sjukgymnastik i både gymnastiksalen och bassängen, elektroterapi, laserterapi, akupunktur, gyttjebad med gyttja från den lokala sjön Ermistu, bubbelbad samt under-vattenmassage. Till din hjälp fi nns specialläkare som näs-, hals- och öronläkare. I stomatologiavdelningen behandlas du av både terapeuter och kirurger. Det fi nns möjlighet att tillverka och laga tandproteser. I saltkammaren får man hjälp vid luftstrupskatarrer, allergier och hudsjukdomar.

6 Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 1 Söndag 3 juni Resan började kl på Gävle busstation i hällande regn, vi skulle åka med Tallinks anslutningsbuss till Värtahamnen. På busstationen stod det en buss från Traveller i Stockholm som skulle dubblera turen till Värtan. Eftersom den stod och väntade in tiden i Gävle kunde vi stiga på redan kl Efter en stund dök även vårt ressällskap upp vid bussen, alla fyra. Då vi sällan ställer in en resa kan det hända att vi åker med bara fyra personer. I vår resekatalog lovar vi att man inte behöver bära tungt till och från båten därför följde jag och hustrun med för att bära våra resenärers bagage. Vid ankomst till Stockholm visade det sig vara trafikkaos vid hamnarna. Från Norrtull till Värtahamnen tog det en timme sa vår reseledare Erika Thor som jag träffade i incheckningen på Tallink Silja. För oss som åkte Traveller med en Stockholmare vid ratten gick det betydligt fortare eftersom han hade andra vägar att ta sig fram på, men han stannade efter vägen och sade, eftersom trafiken nästan står stilla så måste de som skall till Värtahamnen kliva av här och gå sista biten.... Vad är det han säger? Gå sista biten...? Men eftersom vi ev. skulle missa båten om vi satt kvar i bussen så gjorde vi snällt som han sa. Jag tog min kärra och lastade allt bagage, utom golfbagarna, dom fick inte plats, sen gick vi. Nu visade det sig att han hade rätt, det var en mycket kort promenad till terminalbyggnaden, vi kom direkt in vid gruppincheckningen där jag kunde hämta våra biljetter och lämna ut dom till våra resenärer, det var gjort på fem minuter... Väl ombord gick vi till vår hytt i vilk- en vi lade allas stora resväskor, det tog ganska stor plats, tur att vi hade en lite större hytt... Ombord på Victoria I kunde vi sedan se på när Gunnar Nordgren körde ombord bussen på Helsingforsbåten som låg bredvid oss, Erika och Gunnar skulle ut på en Triangelkryss. Nåväl Helena och jag gick till bufférestaurangen och åt en fantastisk måltid med bl.a. sushi, antipasta, asiatiska kycklingspett och mycket annat, vi blev mycket mätta. Vi tittade lite på showen i nattklubben innan vi gick till sängs. Dag 2 Måndag 4 juni På morgonen åt vi frukostbuffé innan vi var framme i Tallinn. Nu skulle vi ta iland allt bagage som vi haft i hytten, men även detta gick bra. Vid terminalbyggnaden väntade Annika från Tervis på oss med en mindre estnisk buss som tog oss hela vägen till Pärnu. Under resans gång berättade Annika om Estland och om vår kommande vistelse på Medical SPA Tervis. När vi kom fram till hotellet fick vi möjlighet att bära in bagaget på våra rum och äta lunch innan vi skulle till läkaren för en undersökning. Till läkaren sade jag mig vilja prova de flesta behandlingar som stod på programmet, sju olika typer av behandlingar stod på mitt schema om totalt arton när läkaren och jag var färdiga. När vi sedan gick till registraturen, dvs. där vi fick vårt schema för veckan, så gick Helena och jag dit tillsammans, på så vis fick vi våra behandlingar ungefär vid samma tider så att vi inte bara skulle ses i dörren när vi går till våra olika behandlingar. Vi hade också turen att få våra tre behandlingar per dag på förmiddagarna då skulle vi få eftermiddagarna på oss att utforska Pärnu. Efter registraturen tog vi en promenad till Paradiis och tillbaka innan vi åt middag och så småningom somnade helt utmattade.

7 Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 3 Tisdag 5 juni Nu börjar vårt arbete på Tervis Vi startade dagen med väckning kl 07.00, morgondusch och frukost. Vår första behandling var paraffinhandskar, Helena och jag fick samma tid och samma rum, i rum med lätta steg gick därifrån. Min sista behandling för dagen var en paraffin-ozokeritbehandling kl i rum 3124 A. Här var vi tre stycken som hade samma tid, det går på löpande band-principen här. Här fick jag lägga mig på en brits och sedan körde hon in stora varma vaxplattor under svankryggen och under axlarna, därefter virade hon in mig i gröna lakan tills jag låg där som en kåldolme. Min behandlare vinkade glatt till mig och sade godnatt, släckte ljuset drog för draperiet och gick. Här fick jag ligga och koka långsamt i ca 20 minuter innan hon kom tillbaka och lindade upp mig. Ggenomvarm och nästan vimmelkantig gick jag belåten därifrån. Paraffinhandskar går ut på att man skall få mjukare och vackrare händer, har man torr hud funkar denna behandling bra. Man får doppa ned händerna i ett paraffinbad, tre gånger, varvid paraffinet fastnar på handen och bildar en handske. Därefter får man en plastpåse och en frottévante på händerna. Så får man sitta i ca 15 minuter innan vanten, plastpåsen och paraffinhandsken tas av. Innan man går från behandlingen får man stränga order om att inte tvätta händerna eller ha dem i vatten på minst en timme. Nästa behandling som stod på programmet var en klassisk massage kl i rum När jag kom dit fick jag välja på att få ryggen eller benen masserade, jag valde ryggen, här fungerade det engelska språket bra, jag kunde till och med prata om väder och vind med henne. Ca minuters massage fick jag innan jag Lunchbuffé står nu på programmet, alla måltider intas i matsalen, frukost, lunch och middag, allt serveras i bufféform. Det finns flera rätter att välja mellan så man behöver aldrig gå hungrig därifrån. Efterrätt serveras både till lunch och middag. Eftermiddagen ägnade vi åt en promenad i Pärnu. Middag och därefter stupade vi i säng.

8 Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 4 Onsdag 6 juni Frukost i bufférestaurangen. I dag har Kairi här på Tervis förärat Helena och mig med en skönhetsbehandling för ansiktet i den nystartade skönhetssalongen Helmi. Min behandling heter Hydradermie trés homme och Helenas heter Hydralift. Jag fick 60 minuter med peeling krämer och elbehandling som rengjorde min hy på djupet, nu ser jag minst tio år yngre ut. Helenas behandling var lika lång och innehöll ungefär samma saker, däremot ser jag ingen skillnad på henne före och efter behandlingen. Nu väntar undervattensmassage, jag hade fått olika tips hur man skulle göra med badkläder på våra våta behandlingar, det verkar som att alla damer skall vara nakna medan karlarna skall ha badbyxor ibland men riktigt när det är vet man aldrig, numer har jag alltid badbyxor med och tar av eller på dessa enligt önskemål hos behandlaren. I dag fick jag ha dom på. Undervattensmassagen går till så att man får ligga på rygg i ett stort badkar fyllt med varmt vatten, behandlaren riktar en hård vattenstråle, under vattnet, på den del av kroppen som skall masseras. De gånger jag har fått denna behandling har dom alltid arbetat sig upp från fötterna till axlarna och ner igen, därefter får man vända på sig och så kör de baksidan, från fotsulorna till nacken. Nästa behandling är Hydro-yet, detta är en torr behandling, trots namnet, här kan man ha alla kläder på sig. Dock rekommenderar jag att man har lite mer löst sittande kläder så som träningskläder eller liknande. Här får man ligga på en vattensäng med en kraftig gummimatta som madrass. Behandlaren startar maskinen som riktar två vattenstrålar mot kroppen, dessa strålar rör sig från höger till vänstersida fram och tillbaka under tiden de vandrar från vaderna till nacken och därefter tillbaka till vaderna. Detta upprepas under 15 min, behandlingen avslutas med att man får ligga kvar på sängen en stund innan man får gå upp. Denna maskin sköts av samma personal som sköter paraffinhandskarna. Nu fick vi klämma i oss en lunch innan det var dags för den klassiska massagen igen, samma procedur som dag 2. I grundpaketet ingår oftast en klassisk massage om dagen. Kl hade jag bokat tid hos frisören trots att jag fått en del varningar från bl.a. Anders om att de inte klipper på samma sätt här som de gör hemma. Men jag tänkte att om jag är i Estland och har tid över, varför inte prova? Inte bara för att det är så mycket billigare utan för att på detta sätt hjälpa estländarna igång med sitt land, varje uro som jag spenderar i detta land måste vara välkommet för dom. När jag kom till salongen låg frisörskan på soffan och sov med en kompis från behandlingsrummet bredvid, dock flög de snabbt upp när jag kom in. Hon frågade hur jag ville ha håret klippt? Jag svarade att jag ville bli 20 år yngre, kanske det var fel svar Hon tog tag i klippmaskinen och rakade raskt av mig det mesta hår jag hade, hon sparade lite längst upp som hon lade ned ett stort arbete på med saxen. Efter avslutat arbete följde hon med mig till kassan och sade att hon hade gjort en modellklippning och inte en maskinklippning 13 uro fick jag betalade, jag tyckte att allt var helt ok. Maskinklippningen kostade 8 uro. Ca kl 16 skulle Anders komma med våra 7-dagarsresenärer. De har åkt över Riga då Tallinks Victoria var chartrad och i och med det kunde de inte åka till Tallinn. Annika mötte upp i Riga med en buss från Pärnu som körde dem hit och nu är dom här. Anders bokade bagageservice med mig på telefon innan ankomst så jag stod nu beredd att hjälpa till med resväskorna. Både Anders och Annika synade mig noga, de såg att jag var nyklippt, de sade någonting om att min frisyr såg ut som en tysk Gestapo-soldats men de är nog bara avundsjuka att jag blev 20 år yngre. 7-dagarsresenärerna fick en rundtur på hotellet med Annika innan det var dags för middag. Därefter bjöd vi in alla resenärer på ett välkomstkaffe i Muuli Bar kl Här tar vi upp de frågeställningar som kan uppstå vid vår vistelse på SPA-anläggningen samt lite information om hemresan.

9 Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 5 Torsdag 7 juni Dag 6 Fredag 8 Juni Dag 7 Lördag 9 juni Nu börjar dagarna likna varandra, jag får samma behandlingar som tidigare: paraffinhandskar, klassisk massage, paraffin-ozokeritbehandling, lunch, eftermiddagen fri, middag och god natt. Denna dag fyllde jag på med en egen behandling av mina fötter kl 15.15, intensiv pedicure 45 min. Min behandlare hade ett misstänkt rynkad panna när hon höll på med mina fötter, jag undrade om jag var ett besvärligt fall, på min fråga sade hon dock att jag hade fina fötter. Först när jag ville ta ett kort på henne under behandlingen sken hon upp i ett leende. Denna dag hade jag även ett återbesök hos min läkare. Jag har under några år haft ett blodtryck som gränsar till det otillåtna, det brukar ligga på /89-94, i dag på mitt återbesök hos läkaren hade jag 116/80! Så lågt har jag mig veterligen aldrig haft när jag besökt en doktor. Jag inte bara ser 20 år yngre ut jag är det också! Absalon, min läkare, tyckte jag hade onödigt många paraffinhandskar och undrade om jag inte skulle byta ut en sådan behandling mot en vattengymnastik, ok sade jag. På kvällen besökte vi Sweet Rosie, en irländsk pub i Pärnu, vi tog några öl innan den blev sängdags Hydro-yet, klassisk massage, ört-pärlebad, lunch fri eftermiddag, middag, fri kväll.. Ört-pärlebadet var en ny behandling för mig, det var ett bubbelbad med ett örtextrakt av lavendel i vattnet, 15 minuter, lavendel lär skall vara bra för sömnen. I dag kl började den stora grillfesten i Pärnu. Området mellan Spahotel Viiking och Tallinnporten var fylld med försäljare, öl- och mattält. Här såldes eneslöjd, choklad, vin, öl, grillad mat i stora lass, honung, solglasögon, leksaker, torkad fisk m.m. Starten av grillfesten firades med ett stort fyrverkeri. Vi tog ett beslut om att äta ute ikväll, vi var 6 personer som gick till Edelveiss och åt Wienerschnitzel med pommes frites, mmmmm vad gott det var! Och en Saku Tume därtill, vad mer kan man begära? Ja det skulle vara en kaffe och en mörk rom från Kuba då, så jag tog in det också! En Havana Club 7 år. Innan vi gick till sängs hann vi med en öl på Muuli Bar innan vi blev utslängda kl vattengymnastik, klassisk massage, undervattensmassage, lunch, eftermiddagen fri, middag, kvällen fri. Vattengymnastiken var ny för mig, vi var ca personer i bassängen som gymnastiserade efter ledarens förevisning. Jag förstod inte ett ord av det hon sade men det behövdes inte, hon visade hur vi skulle göra och vi härmade henne. Det var en nyttig upplevelse, många av mina kamrater i bassängen hade varit med på vattengympan många gånger och de tyckte om det. Denna var bassängen mycket välbesökt, som minst hade de varit 3 personer i bassängen I kväll avslutades grillfesten i Pärnu kl 23.00, festen avslutades med ett stort fyrverkeri.

10 Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 8 Söndag 10 juni I dag är den enda dagen jag har en behandling före kl 09.00! örtpärlebad, kall paraffin, klassisk massage, lunch, packa bussen, hemresa. Det är så skönt med ett bubbelbad som doftar av lavendel, 15 minuter är nästan för kort. Denna gång behövde jag inte ha badyxor på mig! Jag tror mig ha sett ett mönster nu, på undervattensmassagen skall jag ha badbyxor och på bubbelbadet behöver jag inte, men jag får ha dom på mig om jag vill. Jag fick bara gå ut genom dörren för att sätta mig i väntrummet igen, nu skulle jag få en kall paraffinbehandling. Detta visste jag inte vad det var, men det var mycket likt paraffinhandskar. Jag fick ta av mig på fötterna eftersom det var den delen av kroppen som skulle behandlas. Jag lade mig ned på britsen, jag fick fötterna insmorda med en salva eller liknande, antagligen en form av paraffin, plastpåse på och därefter frottévantarna igen. 15 minuter senare fick jag hjälp av med både frottévantar och plastpåsar. Mina fötter var lika mjuka och fina som mina barns fötter var när dom var små bebisar... Nu packade vi det sista. drog ned resväskan till receptionen, åt lunch, satte oss i bussen, vinkade adjö till Tervis och åkte till Tallinn. Till Tallinn kom vi ca kl och då gavs möjlighet att shoppa lite i Nordre Centrum innan vi fick våra boardingcard av Anders. Här på caféet träffade även Anders och jag en representant från en incomingresebyrå som vilje sälja resor till oss. Vi kan dock det mesta själva men vi skall kolla deras kunskaper på S:t Petersburg där vi har liten erfarenhet. Var och en fick själv ansvara för att de kom med färjan, senast skulle vi vara ombord. Ombord åt vi en á la cartemåltid bestående av musslor i vitt vin, fläskfilé med potatisgratäng samt efterrättsbuffé. Nu är vi tillbaka vid ruta ett, allt vi jobbat för under denna resa kastade vi bort när vi proppade i oss all mat... Vi tittade lite på förshowen i nattklubben innan födelsedagsbarnen uppropades, en av de våra fick komma upp och gratulerades av hela båten. Därefter var det dragning på lotteriet där en annan av de våra vann priser för flera hundra kronor. Nu började klockan bli mycket så vi beslutade att det var dags för att lägga oss, vi hann dock se slutet på en film på tvn i hytten innan vi somnade. Det var en mycket lugn färd till Stockholm, båten gungade ingenting. Dag 9 måndag 11 juni Vi åt av bufféfrukosten ombord innan det var dags att gå av färjan. I dag var det gott om tullare i hamnen men ingen brydde sig om oss så vi gick vidare till bussen. Här såg vi till att de som åkte anslutningsbuss kom till sin buss och att de fick sitt bagage med sig. När alla anslutningsresenärer kommit på plats och vi tagit adjö av dem och de som stannar i Stockholm satte vi oss på bussen för hemfärd mot Tierp/Gävle/Valbo/Sandviken. I Tierp fixade vi en taxianslutning till de två som skulle till Tierp. Vår buss som vi åkte med hörde ju hemma i Pärnu och skall återvända så fort vi klivit av i Gävle. Om han skall hinna med färjan som går så hinner vi varken till Terp eller Valbo/Sandviken, därför ordnar vi anslutningar till Tierp, Valbo och Sandviken. Vi tyckte nog alla att vi har haft en bra vistelse i Pärnu och vi vill alla åka tillbaka igen om tillfälle ges. Väl hemma igen började jag fundera på mitt blodtryck, kan de ha förskönat mina siffror bara för att glädja mig? Jag tog fram vår mätare, den visade 125/75, ännu lägre undertryck! Medical SPA Tervis fungerar mycket bra för mitt blodtryck!

11 Resornas anslutningsbussar & priser Vi kan enkelt boka in er på Tallinkbussen från följande orter för anslutning till Värtahamnen. När ni anländer till hamnen finns vi där och möter upp er. Ni får ert boardingcard, hyttnyckel. ev. matkuponger osv. innan vi går ombord. Stora resväskan kan ni då ställa i vår buss och nattväskan kan ni ta ombord. Anslutningar med Svenska Buss bokas hos Svenska Buss på tel Tallink Härnösand-Frihamnen - Daglig trafik SEK enkel resa Härnösand, resecentrum Timrå, hpl E Sundsvall, busstationen hpl O Kvissleby, OK/Q8, Gnarp, Statoil Jättendal,Hlp Dvästa E Harmånger, E4 - Nordanå Hudiksvall, resecentrum Iggesund, Konsum Enånger, E4 Uno-X Söderhamn, Resecentrum Gävle, Hamntorget Tierp, järnvägsstationen Uppsala, Hjalmar Brantingsgatan Stockholm, Frihamnen Stockholm, Värtahamnen Rast: Tönnebro Värdshus kl Tallink Mora-Frihamnen - Daglig trafik SEK enkel resa Mora, järnvägsstationen Rättvik, resecentrum Falun, busstationen Borlänge, busstationen Ludvika, busstationen hpl Smedjebacken, OK/Q Fagersta, Statoil vid Rondellen Virsbo, hpl Bilisten Surahammar, OK/Q Hallstahammar, Statoil Västerås, nya bussterminalen hpl I Enköping, Resecentrum hpl B Bålsta, busstationen Stockholm, Värtahamnen Stockholm, Frihamnen Rast: Hallsta Krog, Hallstahammar kl Tallink Karlstad-Frihamnen - Daglig trafik SEK enkel resa Karlstad, busstationen Kristinehamn, järnvägsstationen Karlskoga, busstationen Örebro, Fredsgatan Arboga, nya resecentrum Köping, gamla taxistationen Kungsör, järnvägsstationen Eskilstuna, busstationen Strängnäs, nya busstationen Södertälje, Stora Torget Stockholm, Värtahamnen Stockholm, Frihamnen Rast: Dinners eller Götlunda Värdshus kl Om ni inte hittar en anslutning som passar här, så finns även möjlighet att åka tåg till Cityterminalen/Centralstation i Stockholm och därifrån till Frihamnen med buss. Bussbiljett ca 40 kronor enkel resa. Tallink Göteborg-Frihamnen - Daglig trafik SEK enkel resa Göteborg, Shell, Stadstjänareg Borås, Centralstn. hpl Turistbussar Ulricehamn, busst. vid järnvägsst Jönköping, busstationen gate Mjölby, Fjärrbussterminalen Linköping, fjärrbussterm. hpl JJ-LL Norrköping, gamla busstationen Nyköping, busstationen/teaterg Stockholm, Frihamnen Stockholm, Värtahamnen Rast: Ödeshög, Dinners kl Svenska Buss Nybro -Frihamnen Tor - Sön Svenska Buss Frihamnen - Nybro Fre - Mån För priser, bokning och övrig info, ring tel: Nybro busstationen Kalmar, Stationsg. vid centralen Rockneby, hpl E Ålem, stationen Blomstermåla, busstationen Ruda, Bilisten Högsby, resecentrum Mörlunda, väg Målilla, Preem/Konsum Hultsfred, busstationen Storebro, väg 34 vid OK/Q Vimmerby, resecentrum Södra Vi, torget Kisa, busstationen Rimforsa, Kinda Motell Linköping, resecentrum Norrköping, Gamla bstn Nyköping busstn Stockholm, Frihamnen Stockholm, Värtahamnen Ibland ändras turlistan under denna resekatalogs giltighetstid, kontrollera därför noga med resebyrån att ni får rätt avresetid/ ankomsttid och påstigningsplats till anslutningsbussen.

12 Anmälan och upplysningar till Ola på Valbo Resetjänst Övrigt: Giltig legitimation där din nationalitet framgår krävs på resan, vi rekommenderar passet! Valutan är uro som går att växla till sig på båten, i terminalen i Tallinn eller på växlingskontor i Estland. Resegaranti Valbo Resetjänst, har ställt den lagstadgade ekonomiska resegarantin till Kammarkollegiets förfogande. Vi innehar F-skattsedel. Avbeställningsskydd Avbeställningsskydd kostar 150:-, om Du eller någon nära anhörig skulle bli sjuk före avresa är Du skyddad från avbeställningskostnader mot uppvisande av läkarintyg, med undantag för en exp.avgift plus kostnaden för avbeställningsskyddet. Kontrollera noga ditt eget skydd genom din bank eller ditt försäkringsbolag. Övrigt I övrigt tillämpas Allmänna resevillkor för bussresearrangörer, dessa kan beställas från oss. PRIS: 7 dagar 2995:- inkl 12 behandlingar! Pris per dag = 428:- inkl helpension i Pärnu samt 12 behandlingar! Priset är sänkt bl.a pga. att Ola Gunnarson är reseledare. Priset gäller alla Hudsonklubbsmedlemmar med kompisar och endast detta datum! RESEFAKTA I priserna ingår: båtresa med del i insides 2-bäddshytt (B2-hytt) inkl frukost t/r logi 4 nätter med del i dubbelrum helpension på hotellet (ankomstdagen lunch & middag avresedagen frukost & lunch, däremellan frukost, lunch & middag läkarundersökning 12 ordinerade behandlingar morgonbastu med pool samt guidad rundtur i Pärnu fri tillgång till spa- och bastuanläggningen från till kl varje dag uppiggande morgongymnastik välkomstkaffe reseledares tjänster, vi har alltid en reseledare med på plats. Frivilliga tillägg: Avbeställningsskydd 150:- /pers. Fönsterhytt t/r 250:- /pers. Buffé förköp via reseb. 258:- /pers. (Buffé kostar ombord 276:- /pers.) MiniSvit (dbl) i hus I & II 400:- /pers Dubbelrum i hus III 300:- /pers Svit (2-bädds) i hus III 600:- /pers I hus III ingår badrock, hårtork, specialfrukost och värdeskåp på rummet. I vissa sviter kan man ligga 3 personer (varav en i bäddsoffa) till ordinarie tvåbäddspris (2995:-/pers), fråga på resebyrån för mer information. Enkelrum & enkelhytt 7-dagarsresa 790:- Tel: info@valboresetjanst.se Drottninggatan 29-31, Gävle

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 1 Söndag 3 juni Resan började kl 13.05 på Gävle busstation i hällande regn, vi skulle åka med Tallinks anslutningsbuss till Värtahamnen. På busstationen stod det en buss från Traveller i Stockholm

Läs mer

23/8 2015 Hälsospahotell Tervis

23/8 2015 Hälsospahotell Tervis HÄLSOSPARESA PÄRNU Estland, 7 dagar 23/8 2015 Hälsospahotell Tervis Vad är SPA? SPA är namnet på en belgisk kurort, där människor började dricka brunn och bada kurbad redan för 2000 år sedan. Ordet SPA

Läs mer

Bussanslutning. 16.15 Stockholm, Frihamnen 10.00 Rast: Dinners eller Götlunda Värdshus kl 11.30-12.20

Bussanslutning. 16.15 Stockholm, Frihamnen 10.00 Rast: Dinners eller Götlunda Värdshus kl 11.30-12.20 Bussanslutning Tallink Härnösand-Frihamnen - Daglig trafik EK enkel resa 200 08.25 Härnösand, resecentrum gate G 18.05 200 09.00 Timrå, hpl E4 17.25 200 09.20 undsvall, busstationen hpl O 17.10 200 09.30

Läs mer

SPA- och hälsoresa till estniska Pärnu 7 dagar eller 9 dagar

SPA- och hälsoresa till estniska Pärnu 7 dagar eller 9 dagar 04220 25 96 / 070623 37 60 Harmoni och balans, inspiration och nystart, vila och positiva upplevelser det är spa! SPA- och hälsoresa till estniska Pärnu 7 dagar eller 9 dagar Följ med Asplunds Buss på

Läs mer

PROGRAM 2015. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Hotellövernattningar i Tallinn. Temaresor till Estland

PROGRAM 2015. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Hotellövernattningar i Tallinn. Temaresor till Estland PROGRAM 2015 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Hotellövernattningar i Tallinn Temaresor till Estland Välkomna med på resan vi hoppas att ni hittar någon resa som passar just er Vi som jobbar på Peters

Läs mer

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Tack alla vänner som åkte med oss i år Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Jag hoppas att ni har trivts riktigt bra på våra resor, fått lite avkoppling,

Läs mer

Peters Buss AB Kryssning och Hotellövernattningar

Peters Buss AB Kryssning och Hotellövernattningar Peters Buss AB Kryssning och Hotellövernattningar Tallinnkryssningar Vi tar er till Estland sen 1997 M/S Victoria & Baltic Queen Kryssningar 3 dagar 2 nätter på fartyget 1 dag i Tallinn Vi startar från

Läs mer

PETERS BUSS AB PROGRAM 2016. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Temaresor till Estland

PETERS BUSS AB PROGRAM 2016. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Temaresor till Estland PETERS BUSS AB PROGRAM 2016 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Temaresor till Estland Välkomna med på resan Vi hoppas att ni hittar någon resa som passar just er Vi har försökt att göra årets resor

Läs mer

Vi önskar alla som åkt med oss & Gott Nytt år

Vi önskar alla som åkt med oss & Gott Nytt år 1 Vi önskar alla som åkt med oss 2018 & Gott Nytt år 2 PETERS BUSS AB PROGRAM 2019 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Temaresor till Baltikum Välkomna med på resan 2019 Vi hoppas att ni hittar någon

Läs mer

Medical SPA Tervis. Ni kan välja mellan mer än 50 olika hälsobehandlingar,

Medical SPA Tervis. Ni kan välja mellan mer än 50 olika hälsobehandlingar, Medical SPA Tervis Det mest kända hälsocentret i kurortstaden Pärnu - Tervis, ligger vackert beläget i ett av de mest natursköna områdena vid Pärnuflodens mynning. Här ligger den kända piren, den flera

Läs mer

Vi på PETERS BUSS AB önskar er en riktigt

Vi på PETERS BUSS AB önskar er en riktigt 1 Vi på PETERS BUSS AB önskar er en riktigt och ett GOTT NYTT ÅR Vi tackar för att ni åkte med oss i år 2 PETERS BUSS AB PROGRAM 2018 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Temaresor till Baltikum Välkomna

Läs mer

PETERS BUSS AB PROGRAM Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu

PETERS BUSS AB PROGRAM Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu 1 PETERS BUSS AB PROGRAM 2017 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Temaresor till Baltikum 2 Välkomna med på resan Vi hoppas att ni hittar någon resa som passar just er Vi har försökt att göra årets

Läs mer

PETERS BUSS AB PROGRAM Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Temaresor till Baltikum

PETERS BUSS AB PROGRAM Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Temaresor till Baltikum 1 PETERS BUSS AB PROGRAM 2019 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Temaresor till Baltikum Välkomna med på resan 2019 Vi hoppas att ni hittar någon resa som passar just er Vi har försökt att göra årets

Läs mer

Unna dig en resa för din kropps bästa!

Unna dig en resa för din kropps bästa! Unna dig en resa för din kropps bästa! Bästa kunder. Första resan till Tervis i Pärnu gick hösten 2000 på initiativ av vår reseledare Astrid Ersson. Det var första gången vi fick träffa vår guide Lia och

Läs mer

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Tack alla vänner som åkte med oss i år Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Jag hoppas att ni har trivts riktigt bra på våra resor, fått lite avkoppling,

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Vi vill gärna veta vad ni tycker om vårt nya resmål och därför erbjuder vi det låga priset.

Vi vill gärna veta vad ni tycker om vårt nya resmål och därför erbjuder vi det låga priset. Vi på Polenupplevelser arbetar med att erbjuda sköna spa och rehabiliteringsresor till Polen. Landet har en lång tradition och ansedd erfarenhet vad gäller kurbehandlingar och friskvård som vi förmedlar

Läs mer

Boka din resa innan 31/1 2014 så bjuder vi på buffé på färjan vid utresan! facebook

Boka din resa innan 31/1 2014 så bjuder vi på buffé på färjan vid utresan! facebook Att göra ett avbrott i den stressiga vardagen och åka på SPA blir allt mer populärt. Varför betala en dyr SPA-weekend i Sverige om man för samma pengar kan få en hel vecka på SPA & Hälsohem i Estland?

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009,

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Flyg: Med Ryan Air från Skavsta flygplats (Nyköping) 22/4 Skavsta Treviso 17.25-19.50 29/4 Treviso Skavsta 20.15-22.45 Pris och plats

Läs mer

INVESTERA I SIG SJÄLV år 2013

INVESTERA I SIG SJÄLV år 2013 Nordins Resor AB Tel: 090 14 19 14, Fax 090 12 51 75 Ekvägen 19, 904 33 Umeå E-mail: nordins.resor@telia.com Hemsida: www.nordinsresor.se Bokning: Se sidan 2. Ett fantastiskt prisvärt erbjudande till den

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

BALTIKUM. med Estland, Lettland och Litauen. Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden

BALTIKUM. med Estland, Lettland och Litauen. Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND BALTIKUM LÄS, LÄR OCH RES med Estland, Lettland och Litauen Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden Pris: 7.200 kr i dubbelrum. Enkelrum:

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI

Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI Behandlingsmeny 2016 Bansai betyder kraft. Kraft att återfå energi och få den avslappning du behöver. Här kan du njuta av exklusiva behandlingar, av erfarna

Läs mer

Resa med SPF Buss till Köpenhamn därifrån färja till Oslo.

Resa med SPF Buss till Köpenhamn därifrån färja till Oslo. Resa med SPF 2016-09-12--13. Buss till Köpenhamn därifrån färja till Oslo. Dag 1. Gemensam samling vid bussterminalen i Ulricehamn kl.06.00. Första etappen som bestod av tre blandade ressällskap som skulle

Läs mer

Välkommen ombord! Under våren 2017 erbjuder vi fyra olika turer, som presenteras i bifogade blad.

Välkommen ombord! Under våren 2017 erbjuder vi fyra olika turer, som presenteras i bifogade blad. Den nybildade resegruppen inom PRO-föreningarna i Örebro Samorganisation tackar för förtroendet att samordna resor. Vi börjar i liten skala för att se intresset och deltagandet. Under våren 2017 erbjuder

Läs mer

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013 Semesterprogram Sommaren 2013 LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur inbjuder Dig att delta i vår semesterverksamhet sommaren 2013. Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Vattengympa start 26 januari! Anmälan kommer ut i början på januari och den blir i varmvattenbassängen på Ekbacka som vanligt.

Vattengympa start 26 januari! Anmälan kommer ut i början på januari och den blir i varmvattenbassängen på Ekbacka som vanligt. Trikumo program 2011 Personalklubben Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo står för Trivsel, Kultur och Motion.

Läs mer

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS!

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Boendepaket Våren 2014 PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Vissa av våra gäster gör så lite de kan under hotellvistelsen hos oss hela miljön inbjuder ju till just lugn och ro. Andra vill

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015.

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Fredag 8/5 18.00 Samling på Stena terminalen i Karlskrona. 19.00 Stena Vision lägger ut med kurs mot Gdynia. 20.00 Kvällens stora buffémiddag

Läs mer

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa MC resa med HIMCC till Tyskland 2017 Det var vi som var på Tysklandsresa 2017-05-24 2017-05-30 Resan startar 09:30 från Biltema i Karlstad onsdagen den 24 maj 2017. 24 Maj. Idag leder turen genom Dalsland

Läs mer

Personalresan till Amsterdam

Personalresan till Amsterdam Personalresan till Amsterdam Jag har det stora nöjet att hälsa dig välkommen till personalresan som 2010 går till Holland och vackra Amsterdam. Vi kommer att starta avresan tidigt så det blir en lång,

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen Fredagen den 26 April till lördagen den 4 Maj 2013 ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Följ med oss till Italien i glädjens tecken med underbara naturupplevelser

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet Information till boende för psykiatrisk vård med kvalitet Verksamheten utgår från klienterna och vi arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering Välkommen till Mjörnviksholm Vi hälsar dig välkommen

Läs mer

Program för resa Polen 2018

Program för resa Polen 2018 Program för resa Polen 2018 Dag 1. Onsdag 27 juni Buss Karlstad Stockholm (300 km), färja till Riga 10.00 Buss avgång från Karlstad, Centralstation, Karlstad Hemvärnsgård By 51 10.30 Påstigning Kristinehamn

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår.

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår. Dolomiterna 2010 Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur, och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Reseguide till London

Reseguide till London Reseguide till London Alla nödvändigheter för din London resa Nicholas Harrison Vill du åka till London utan att spendera allt för mycket pengar? Denna guide hjälper dig boka alla nödvändigheter för en

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Resa til Sri Lanka med tidningen nära med vistelse på Ayurvedisk klinik 11 nov Avresa 12 nov Framme på Sri Lanka (m)

Resa til Sri Lanka med tidningen nära med vistelse på Ayurvedisk klinik 11 nov Avresa 12 nov Framme på Sri Lanka (m) Resa till Sri Lanka med tidningen nära med vistelse på Ayurvedisk klinik 11 nov Avresa Flygtider Arlanda: Avresa med Qatar från Stockholm kl. 21.30. Flygtider Göteborg: Avresa med SAS kl. 18.50 och ankomst

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Reseledare Nina Holmlund och Folke West

Reseledare Nina Holmlund och Folke West Folke West Travelclub och Resans Vänner presenterar: Den visumfria kryssningsresan i Peter den Stores fotspår: Helsingfors - St. Petersburg - Helsingfors 26.6. -30.6.2019 Reseledare Nina Holmlund och Folke

Läs mer

Möten, Event & Konferens

Möten, Event & Konferens Ängelholms Reumatiker Förening Kära medlemmar, känns detta tilltalande. Vi skulle behöva intresse anmälan till den 1 nov. av hur många som är intresserade. Möten, Event & Konferens Offert Ängelholms Reumatiker

Läs mer

Benessere 5-12 Oktober 2013

Benessere 5-12 Oktober 2013 Benessere 5-12 Oktober 2013 I ett arrangemang med välmående på den prestigefyllda vingården Villa Sparina i Italien, välkomnar vi Dig att boka plats till nästa resa där programmet består av avkoppling,

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 15-23 maj 2015 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

BANQUET & PRISUTDELNING

BANQUET & PRISUTDELNING SDA Proudly presents 27-28 februari 2010 BANQUET & PRISUTDELNING TSDS - Nu drar vi ut på djupt vatten! 23 timmrs kryssning med Tallink Silja Line till Åbo - med M/S Galaxy. Avgång 27/2 kl 19.00 Värta,

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

EC2EL Europaresa! Ons 13/5

EC2EL Europaresa! Ons 13/5 EC2EL Europaresa! Ons 13/5 Vi samlades på resecentrum kl 07:10 ovanför rulltrappan, för att senare när alla anlänt dela ut biljetter och pengar till mat. Kl 07:25 ankom tåget i tid och vi åkte förväntansfulla

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 PROGRAM Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 Lördag 27/6 Avresedag 10:00 Tintin hämtar upp hyrbilen. Elin och Ida handlar kvällsmat + frukost för söndagen. 10:45 Samling på parkeringen bredvid St1-macken,

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Reseledare Nina Holmlund och Folke West

Reseledare Nina Holmlund och Folke West Folke West Travelclub och Resans Vänner presenterar: Den visumfria kryssningsresan i Peter den Stores fotspår: Helsingfors - St. Petersburg - Helsingfors 26.6. -30.6.2019 Reseledare Nina Holmlund och Folke

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Reseinformation och resevillkor Flyg & Transfer: Flygbolag som flyger direkt Köpenhamn till Aten tur och

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman,

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, Resa till Frankrike och Alsace 15-21 september, 7 dagar. OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, annalenakullman09@gmail.com, 0730-687838 Resan genomförs med en modern turistbuss med

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen & Polen den 14-22 maj 2016 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

N O R D I C P A C K A R D O W N E R S C L U B V A R B E R G - S W E D E N. You can tell it s a PACKARD from here

N O R D I C P A C K A R D O W N E R S C L U B V A R B E R G - S W E D E N. You can tell it s a PACKARD from here 4 0 1971 2011 N O R D I C P A C K A R D O W N E R S C L U B 4 0 t h A N N I V E R S A R Y * J U N E 3 0 - J U L Y 3, 2 0 1 1 V A R B E R G - S W E D E N You can tell it s a PACKARD from here V Ä L K O

Läs mer

2008-01-08 Stödeföretagarna. - Ett centrum för samarbete

2008-01-08 Stödeföretagarna. - Ett centrum för samarbete 2008-01-08 Stödeföretagarna - Ett centrum för samarbete 11 april - 13 april 2008 2008-01-08 INBJUDAN Alla pratar om i dag, att allt är så fantastiskt. Är det med sanningen överensstämmande? Enda sättet

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer