Bli Chrysal- diplomerad Florist. Vinn en resa till Amsterdam

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bli Chrysal- diplomerad Florist. Vinn en resa till Amsterdam"

Transkript

1 Bli Chrysal- diplomerad Florist Vinn en resa till Amsterdam

2 Lönsam kunskap I din hand har du tolv sidor lönande kunskap för bättre blomsteraffärer. Vi kallar det Chrysal Flower Care Diploma och det hela är upplagt som en liten skola om blommors hållbarhet och allt det goda du kan få ut av det. Här kan du fräscha upp dina kunskaper om allt från hur du effektivt tar hand om snittblommorna i butiken utan någon större arbetsinsats, till hur dina kunder ska kunna njuta av blommorna så länge som möjligt. Läs på, tävla och bli diplomerad När du läst igenom broschyren väntar en rad frågor på innehållet. Dem hittar du på När du klarat testet så skickar Chrysal ett Chrysal Flower Care Diploma som du kan hänga upp i butiken. Och vinn en resa till Amsterdam Inte nog med det. Du är också med i utlottningen av en resa till tulpanernas Amsterdam under våren Det enda du behöver göra är att klara testet och svara på en skiljeuppgift för tävlingen. Tävlingen avslutas i februari Vinnaren meddelas personligen. Lycka till!

3 Lönsam kunskap för blomstrande affärer

4 Närheten till blommor gör oss lyckliga och harmoniska. Det är lika sant för dig som är florist, som för den som köper hem en vacker bukett snittblommor. Men ingen glädje varar för evigt. Däremot går den i det här fallet att förlänga. Det kan innebära en rad goda saker för dig i butiken. Som vackrare blommor, nöjda återkommande kunder, mindre svinn och en förbättrad ekonomi. Insatsen för att lyckas med allt detta är liten. Chrysal, som är världsledande inom flower care och forskning om blommors hållbarhet, ger dig här kunskap och goda råd. Visste du till exempel att rosor inte skall ha varmt vatten och att du kan slippa snitta om blommorna och byta vatten varje dag? Eller att Chrysals hållbarhetsmedel kan öka vaslivet med 100% och samtidigt ge blommor bästa möjliga färg och utveckling? Vi kallar det hela Chrysal Flower Care Diploma. En kortfattad och enkel utbildning om blommornas förutsättningar och möjligheter till ett långt liv, utifrån de vackra och sköra skapelser de är. Läs igenom och lär dig mer. Så har du tagit det första steget för att bli en av Chrysal diplomerad florist. På köpet får du ett lägre svinn och nöjdare kunder som kommer tillbaka.

5 Blommornas liv efter skörden En blommas död inleds i samma stund den skördas. Chrysals hållbarhetsmedel motverkar denna negativa utveckling och optimerar istället snittblommans skönhet och vasliv. Vattenupptagningsförmågan När blomman skördas avtar tillförseln av vatten. När blommorna sätts i vatten är det stor risk att kärlen i stjälkarna täpps till av luftbubblor och mikroorganismer. Chrysals hållbarhetsmedel hjälper blomman till en förbättrad vattenupptagningsförmåga. PH-värdet i vasvattnet påverkas så att det inte bildas bakterier som hindrar vattenupptagningsförmågan och missfärgar vasvattnet. Brist på tillväxtregulatorer Efter skörden får blomman inte längre tillväxthormoner via rotsystemet. I denna stressituation reagerar vissa blommor (t ex nejlikor) med en överproduktion av tillväxthormoner vilket t ex kan leda till skrumpna knoppar. Andra blommor (t ex liljor) får en brist på tillväxthormoner, vilket bl a kan leda till knoppar som inte öppnar sig. Näringen i Chrysals hållbarhetsmedel hjälper blomma och blad utvecklas optimalt i form och färg. Brist på näring Vid skörden avstannar dessutom tillförseln av näring till blomman. Blomman behöver tillförsel av näring för att få ett så långt vasliv som möjligt och en optimal utveckling. Chrysals hållbarhetsmedel innehåller näring till snittblommorna och förlänger vaslivet avsevärt samidigt som det stimulerar en optimal utveckling.

6 Konsten att köpa rätt blommor Din känsla för att bedöma blommorna som du köper in är ovärderlig. Du har säkert utvecklat ett öga för vad som är bra och inte, och vad du ska titta på för att få den kvalitet du står för. Här har du ändå några råd som är värda att ha med sig vid inköpen. Hållbarhetsmedel stärker Ta reda på om blommorna fått behandling med Chrysals hållbarhetsmedel efter skörden och under transporten. Blommor som fått rätt hållbarhetsmedel har högre kvalitet, kan exponeras längre i butiken och ger nöjdare kunder.

7 Utveckling och skador Kolla noga efter eventuella transportskador såsom kronblad som är skadade, direkt när blommorna levereras. Var också uppmärksam på blommor som är för tidiga i sin utveckling. De är mindre tåliga och kommer förmodligen inte att utvecklas på rätt sätt. Se särskilt upp med rosor som skördats för tidigt. De har svaga stjälkar och nickar när stjälken viker sig av tyngden från den växande blomman. Brist på vatten kan leda till samma effekt. Om de redan nickat kan de inte räddas. Botrytis Titta också efter spår av botrytisangrepp (gråmögel). Första tecknet är små bruna fläckar på blomman. De kan även finnas på stjälken och bladverket. En blomma som är infekterad av botrytis får ett kort vasliv.

8 Ge blommorna ett hållbart liv i butiken Hygien och gynnsam miljö är en förutsättning för att blommorna ska trivas. Lika viktigt är rätt användning av hållbarhetsmedel. Rätt produkt Välj rätt produkt i hinkar och vaser, som ökar vattenupptagningsförmågan och hindrar blomman från en för tidig utveckling i butiken; Chrysal Clear Professional 2 Concentrated. Chrysal Clear Professional 3 innehåller mer näring och stimulerar utvecklingen i högre grad. Den används därför lämpligen för arrangemang i stickmassa och vas. Rätt dosering Att dosera hållbarhetsmedel rätt är lika viktigt, som enkelt. Mät upp vattnet i mått. Rätt dosering anges på förpackningen. Doseringen sker enkelt med hjälp av en handpump, skopa eller Chrysal Dosatron. God hygien Ta för vana att rengöra arbetsytor, verktyg, hinkar, vaser och förvaringsutrymmen. Det förhindrar spridning av bakterier som annars kan sätta igen kärlen i stjälkarna och förhindra vattenupptagningsförmågan. God hygien förlänger vaslivet. Använd Chrysal Professional Cleaner för en effektiv rengöring. Rengöringsschema Knivar, verktyg Hinkar, vaser Förvaringsutrymmen, kylar Arbetsytor Dagligen Efter varje användning Varje vecka Varje vecka Friskt vatten Du skall aldrig återanvända vatten eftersom det innehåller bakterier. Att alltid använda kallt nytt kranvatten är en helig regel inför all förvaring i butiken. En vanlig missuppfattning är att rosor ska ha varmt vatten. Det är fel, inga blommor ska ha varmt vasvatten eftersom det gynnar tillväxten av bakterier och botrytis.

9 Blanda inte gamla och nya blommor Sätt aldrig nya blommor i vaser och hinkar med gamla, det förkortar livslängden. Undvik också att sätta in gamla blommor i kylen, kassera dem istället. Gamla blommor, sprider etylen, botrytis och bakterier som kan vara skadligt för andra blommor. Rätt förvaring Snabba temperaturväxlingar i kylen leder till kondens som kan stimulera botrytisangrepp. Se till att kylarna öppnas och stängs så lite som möjligt. Temperaturen i kylen bör vara mellan 5-10 grader och jämnt fördelad. Att temperaturen inte växlar är det viktigaste. Det är bättre att den är något högre och inte varierar, än att den är lägre och växlar ofta. De flesta blommorna bör egentligen förvaras i kylen, vilket kanske inte är möjligt om de ska exponeras i butiken. Om du ska prioritera vilka blommor som ska stå i kylen, välj känsliga blommor som rosor och tulpaner. Krysantemum har t ex inte lika stort behov av att stå kallt. Blommorna ska inte stå ute i regn för att undvika botrytisangrepp. Drag, starkt solljus och värme är inte heller bra eftersom det ökar avdunstningen. Hållbarhetsmedel Om du tillsätter Chrysal Clear Professional 2 Concentrated behöver du inte byta vatten eller snitta om stjälkarna. Du sparar tid, besvär och kostnader. Om du fördelar inköpta blommor i flera hinkar eller olika vaser bör du fylla på med Chrysal näring. Undvik att sätta blommor i zinkhinkar eftersom de avger skadliga metalljoner. Chrysal Clear Professional 2 Concentrated minskar ditt svinn med upp till 60%. Den förhöjer även kvaliteten och livslängden på blommorna hemma hos kunden. Dessutom får du renare hinkar och vaser i butiken och de blir lättare att diska. Bryt inte kedjan Den optimala livslängden hos en blomma får du när kedjan för tillförsel av hållbarhetsmedel inte bryts. Efter att odlaren och blomsterleverantören tillfört näring är det din tur att göra det, och även se till att kunden gör det när blommorna är på plats i hemmet.

10 Fördubbla kundens glädje Att lägga en påse Chrysal-näring i blomsterförpackningen är mer än en snygg gest. Blommorna står vackra dubbelt så länge hos kunden. Du får tacksamhet och nya besök tillbaka, för en minimal investering. Chrysal-näring och skötselråd är din mest kostnadseffektiva marknadsföring. Snitta rätt Om blommorna är utan vatten i mer än en halvtimme, ska du be kunden snitta om dem hemma. En gammal snittyta täpps till och det förhindrar vattenupptagningen. Snittet bör göras i ungefär 45 graders vinkel, 2-3 cm upp på stjälken. Använd en vass kniv eller sekatör och helst inte en sax. Taggar skall helst inte tas bort, det skadar blomman och orsakar sår. Vatten Vanligt kallt kranvatten är bäst för snittblommorna. Det behöver inte bytas om kunden använder Chrysalnäringen som följer med. Inga blad ska hamna under vattenytan när blommorna sätts i vasen, det smittar vattnet med bakterier. Näring Innan blommorna sätts i vatten ska blomsternäringen hällas i. Påpeka gärna vikten av rätt dosering för kunden. Många näringspåsar är avsedda för 0,5 liter vasvatten, vilket sällan räcker till en större bukett. Stora buketter kräver dubbel dos. En vas innehåller vanligtvis minst 1 liter vatten. Underdosering av hållbarhetsmedel ger betydligt sämre effekt. Enklare näringsmedel på marknaden ger inte klart vasvatten såsom Chrysals produkter. De har inte heller lika bra effekt på vaslivet. Vasen Det är viktigt att använda en ren vas. Vaser bör förvaras upp och ner för att undvika damm. Även typen av vas påverkar blommornas vasliv. Den bör inte vara gjord av kristall eller metall. En kristallvas kan ha repor där bakterier frodas. Den kan dessutom missfärgas av hållbarhetsmedel. En metallvas kan fälla ut metalljoner i vattnet så att blommorna tar skada.

11 Bra placering Även i hemmet ska blommorna stå så att de inte utsätts för direkt solljus, värme från t ex element, eller rök. När blommorna sätts i vatten är det bra om de kan få en chans att återfukta sig på ett mörkt svalt ställe ett par timmar, med omslagspapper kvar. När de sedan ställs fram i hemmet ska de inte stå för nära ett fruktfat eftersom frukt avger etylengas som snabbar på blommornas åldrande. Vissnade och missfärgade blommor ska plockas av för att undvika spridning av botrytis, etylen och bakterier. För att bli en av Chrysal diplomerad florist gå in på

12 Vägen till nöjda kunder Chrysal Clear Professional 2 Concentrated FÖR HINK OCH VAS I BUTIK Reducerar svinnet med upp till 60% jmf med vatten Längre vasliv hos kunden Stimulerar vattenupptagningsförmågan Dubbelt så koncentrerad Överlägsen pulver i hink och vas i butik Ger tillräckligt med näring för blommans naturliga utveckling Förhindrar prematur blomning och att blomman nickar Minskar behovet av att rengöra hinkar och vaser Klarare vatten i hinkar och vaser Doseras med handpump; 5 ml/liter vatten eller automatiskt med Chrysal Dosatron Bättre för miljön; Mindre förpackningsmaterial och mindre koldioxidutsläpp under transporter Behandling: Endast vatten. Dag 14. Behandling: Chrysal Clear Professional 2. Dag 14. Chrysal Clear Professional 3 FÖR ARRANGEMANG I VAS OCH STICKMASSA Stimulerar blommans fullständiga utveckling och förlänger vaslivet Bibehåller färg på blommor, blad och stjälkar Blad och stjälkar håller sig gröna och fasta Stimulerar vattenupptagningsförmågan Klarare vatten

13 Chrysal Professional Cleaner FÖR EFFEKTIV RENGÖRING AV VASER, HINKAR, VERKTYG OCH ARBETSYTOR Effektivare än klorbaserade rengöringsmedel Ger förutsättningar för en optimal utveckling och vattenupptagningsförmåga hos blommorna Bra för rengöring av handpump samt Chrysal Dosatron. Frisk, icke irriterande doft Ingen skadlig effekt på blommorna Fläckar inte textilier Chrysal Clear Universal Påsar PULVERNÄRING FÖR KONSUMENT Förlänger vaslivet med upp till 100% Ger nöjda kunder och återköp Stimulerar blommans fulla utveckling Bibehåller färgen på blommor och stjälkar Eliminerar behovet av att byta vatten och snitta om stjälkarna Upplöses rent, klart och utan lukt i vatten Chrysal Clear Universal Stick Pack FLYTANDE BLOMSTERNÄRING FÖR KONSUMENT Modernare och elegantare Enkel att använda Förlänger vaslivet med upp till 100% Ger nöjda kunder och återköp Stimulerar blommans fulla utveckling Bibehåller färgen på blommor och stjälkar Eliminerar behovet av att byta vatten och snitta om stjälkarna Upplöses rent, klart och utan lukt i vattnet Behandling: Endast vatten. Dag 14. Behandling: Chrysal Clear Universal Stick Pack. Dag 14.

14 En liten insats för en stor skillnad. Bli en av Chrysal diplomerad florist. Gå in på Chrysal Nordic AB. Bantorget 11, Lund, Sweden

15 AV C H RY S A L DIPLOMERAD F LO R I S T E F T E R G O D K Ä N T K U N S K A P S T E S T Gå in på:

16 Chrysal Nordic AB. Bantorget 11, LUND. Telefon:

Malin Hidesäter, text & Anna Skoog, foto. Flower power. B U K E T T E R o c h E N K L A A R R A N G E M A N G

Malin Hidesäter, text & Anna Skoog, foto. Flower power. B U K E T T E R o c h E N K L A A R R A N G E M A N G Malin Hidesäter, text & Anna Skoog, foto Flower power B U K E T T E R o c h E N K L A A R R A N G E M A N G Malin Hidesäter, text & Anna Skoog, foto ALBERT BONNIERS FÖRLAG www.albertbonniersforlag.se 2007

Läs mer

Älskade Pelargoner...

Älskade Pelargoner... Stjärnpelargon Bladen spetsigt flikiga, liknar lönnblad. Blommorna är stjärnformiga, lite spretiga. Även dubbla sorter finns, de är charmigt rufsiga. blomjord. Plocka bort vissna blommor och blad efter

Läs mer

Hur ska livsmedel hanteras?

Hur ska livsmedel hanteras? Hur ska livsmedel hanteras? Hantera maten rätt! Mat är en källa till angenäm samvaro och näring och i detta informationsmaterial ger vi dig lite goda råd på vägen. Alla hanterar vi livsmedel i hemmet,

Läs mer

Amaryllisens dag. 19 november

Amaryllisens dag. 19 november Amaryllisens dag 19 november Amaryllisens dag 19 november Amaryllis är den perfekta blomman till jul eftersom den är så sagolikt vacker. Den har attityd och skapar stämning samtidigt som den är busenkel

Läs mer

DELPROV B. Förmåga att genomföra systematiska undersökningar

DELPROV B. Förmåga att genomföra systematiska undersökningar DELPROV B. Förmåga att genomföra systematiska undersökningar Provet innehåller exempel på uppgifter i biologi, fysik och kemi 1. Vårblommor Framför er har ni två vanliga växter som vi i Sverige både odlar

Läs mer

KOMPOSTERINGS- GUIDEN

KOMPOSTERINGS- GUIDEN KOMPOSTERINGS- GUIDEN Kompostera mera din insats för miljön INNEHÅLLSFÖRTECKNING Hur funkar komposten? 3 Hushållsavfall 4 Var lägger man vad? 5 När komposten inte fungerar Felsökningstabell 5 Vad gör man

Läs mer

Godkända leverantörer

Godkända leverantörer Hygien H.A.C.C.P Rutiner Vad är HACCP och varför har EU fått detta direktiv, hur ska vi förhålla oss till detta direktiv och jobba så att vi säkerhetsställer livsmedelskedjan från inköp till att den förtärs

Läs mer

Rutiner för livsmedelshantering

Rutiner för livsmedelshantering Rutiner för livsmedelshantering När man säljer mat gäller lite andra regler än när man kokar ihop sin matlåda i hemmet. Dels för att betalande gäster förväntar sig en viss kvalité, samt dels för att ett

Läs mer

Dosera rätt. Genom att inte använda fyllnadsmedel förlängs livslängden. kläder.

Dosera rätt. Genom att inte använda fyllnadsmedel förlängs livslängden. kläder. Tvätt Family White Coldwash - ren tvätt vid lägre temperaturer Family White Coldwash ger dig ren tvätt och lägre energiförbrukning. Du kan halvera den energi som går åt vid tvätt genom att sänka tvättemperaturen.

Läs mer

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden.

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden. 2015, Exotic Garden Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar eller 27 goda orasaker att plantera lök i höst Darwinhybridtulpanerna är kraftiga och ståtliga, ca 60 cm

Läs mer

Egenkontroll. Fastställd den 1 juli 2019, version 1.

Egenkontroll. Fastställd den 1 juli 2019, version 1. Egenkontroll Den här informationen vänder sig till dig som är ansvarig för en livsmedelsverksamhet. Vi vill underlätta för dig genom att informera om de möjligheter du har och de krav som lagen ställer.

Läs mer

VÄGEN TILL VÄLBEFINNANDE I DITT inomhus bubbelbad

VÄGEN TILL VÄLBEFINNANDE I DITT inomhus bubbelbad VÄGEN TILL VÄLBEFINNANDE I DITT inomhus bubbelbad Scandinavian SpaCare inomhus bubbelbad Inomhus- och utomhusspa Att bada spabad är en totalupplevelse. När du sätter på vattnet och sjunker ned i det uppvärmda

Läs mer

Sår - Rena rutiner. Camilla Artinger - Hygiensjuksköterska

Sår - Rena rutiner. Camilla Artinger - Hygiensjuksköterska Sår - Rena rutiner Camilla Artinger - Hygiensjuksköterska Allmänt om sår och behandling Förebygga uppkomst av sår Sårläkning Rena sår ska hållas rena Begränsad antibiotikaanvändning Hindra smittspridning

Läs mer

Den blinda floristen ORDLISTA SOFIA BERGVALL ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Den blinda floristen ORDLISTA SOFIA BERGVALL ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN Sofia Bergvall DEN BLINDA FLO ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN RISTEN SOFIA BERGVALL Evas blomsteraffär går dåligt. Ingen köper blommor. Nu ska hon dessutom ha en praktikant som är blind. Hur ska det gå? www.viljaforlag.se

Läs mer

Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Riktlinjer för hantering av doftämnen i träning och tävling för sporten NOSE WORK

Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Riktlinjer för hantering av doftämnen i träning och tävling för sporten NOSE WORK Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Riktlinjer för hantering av doftämnen i träning och tävling för sporten NOSE WORK Version 1.0 December 2014 SVENSKA NOSE WORK KLUBBEN (SNWK) SNWK är en rikstäckande och

Läs mer

Trendig Tantblomma

Trendig Tantblomma Trendig Tantblomma 2012-09- 28 Julstjärnorna har fört en lite bortglömd tillvaro under de senaste åren, men nu är de nästa tantblomma på tur att sätta sin prägel på svenskarnas hem och julfirande. Tillsammans

Läs mer

Skötselråd Ta hand om din säng med hjälp av de här enkla råden, så kommer din säng att ta väl hand om dig.

Skötselråd Ta hand om din säng med hjälp av de här enkla råden, så kommer din säng att ta väl hand om dig. Skötselråd Ta hand om din säng med hjälp av de här enkla råden, så kommer din säng att ta väl hand om dig. Välkommen till Hästens värld. Njutningen att få sova i din drömsäng resten av livet börjar här.

Läs mer

FOR ACNE MOT AKNE AKNEN HOITOON IMOD AKNE

FOR ACNE MOT AKNE AKNEN HOITOON IMOD AKNE MANUAL ART NO SR09A 24h HEALING PROCESS Stimulates the bodys own healing powers naturally Stimulerar kroppens egen läkningskraft på ett naturligt sätt. FOR ACNE MOT AKNE AKNEN HOITOON IMOD AKNE MANUAL

Läs mer

Svampproblematik i integrerat växtskydd. Inger Christensen o Torbjörn Hansson Grön Kompetens AB Växtskyddsdag Alnarp 2008-12-05

Svampproblematik i integrerat växtskydd. Inger Christensen o Torbjörn Hansson Grön Kompetens AB Växtskyddsdag Alnarp 2008-12-05 Svampproblematik i integrerat växtskydd Inger Christensen o Torbjörn Hansson Grön Kompetens AB Växtskyddsdag Alnarp 2008-12-05 Svampgissel i gurka och tomat Gråmögel tomat och gurka Mjöldagg gurka och

Läs mer

DermaWIPES. Premium rengörande och vårdande förfuktade juverdukar

DermaWIPES. Premium rengörande och vårdande förfuktade juverdukar DermaWIPES Premium rengörande och vårdande förfuktade juverdukar DermaWIPES har utvecklats specifikt för att möta kraven från dagens mjölk produktion Ecolab har detaljstuderat och vägt in kombinationen

Läs mer

Förslag till: Hygienrutiner för maten på förskolans avdelning

Förslag till: Hygienrutiner för maten på förskolans avdelning Förslag till: Hygienrutiner för maten på förskolans avdelning All personal som hanterar mat på avdelningen ska läsa igenom och följa dessa rutiner. Mat är mer än livsmedelshygien Alla rutiner kring maten

Läs mer

Klövbadlösningar. EasyStride HC40

Klövbadlösningar. EasyStride HC40 Klövbadlösningar EasyStride HC40 2 4 3:49 EasyStride Klövbadslösning Art nr 741007861 741007862 741007863 EasyStride 20 l EasyStride 60 l EasyStride 200 l EasyStride är ett flytande desinfektionsmedel

Läs mer

En ren lösning för ett smutsigt jobb.

En ren lösning för ett smutsigt jobb. En ren lösning för ett smutsigt jobb. Miljöanpassade putsdukar Komplett servicelösning för miljöanpassade putsdukar. Inom varje industriverksamhet finns det maskiner och produkter som kräver underhåll.

Läs mer

ENTER ALLERGITVÄTT är anpassat för all tvätt mellan 30º och 90ºC. Passar även utmärkt vid handtvätt. Tvättmedlet är helt biologiskt nedbrytbart.

ENTER ALLERGITVÄTT är anpassat för all tvätt mellan 30º och 90ºC. Passar även utmärkt vid handtvätt. Tvättmedlet är helt biologiskt nedbrytbart. ENTER ALLERGITVÄTT 16-kgs hinkar, ph i brukslösning ca 10,5 A200 0016, MTPA i Helt oparfymerat! Fritt från allergiframkallande tillsatser! ENTER ALLERGITVÄTT är ett tvättmedel speciellt framtaget för att

Läs mer

U nderhå llstips för utomhustyger. Vill du skydda och återfå lystern i dina utomhustyger?

U nderhå llstips för utomhustyger. Vill du skydda och återfå lystern i dina utomhustyger? U nderhå llstips för utomhustyger Vill du skydda och återfå lystern i dina utomhustyger? Varför ska tyget underhållas? Ett av de bästa sätten att hålla Sunbrella -tygerna i bästa skick och minimera behovet

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD.

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. 2 VI TROR PÅ EN RENARE VÄRLD. Med Pure Effect gör du rent på riktigt, på naturens egna villkor. Vi låter nämligen det första livet på jorden - mikroorganismer - göra jobbet.

Läs mer

Säker livsmedelsverksamhet

Säker livsmedelsverksamhet Säker livsmedelsverksamhet Du som har ett företag som hanterar livsmedel behöver känna till de regler som finns för att driva livsmedelsverksamhet. Här får du råd och information om vilka krav som ställs.

Läs mer

find balance. see clarity. feel rescue.

find balance. see clarity. feel rescue. EASY CARE T find balance. see clarity. feel rescue. En effektiv lösning i några enkla steg... rescue clarity balance mot håravfall mot mjäll mot fet hårbotten Balance mot fet hårbotten balance mot fet

Läs mer

EGEN MATKOMPOST. www.rekosundsvall.se

EGEN MATKOMPOST. www.rekosundsvall.se EGEN MATKOMPOST + www.rekosundsvall.se FÖRBEREDELSER Med en matkompost kan du minska vikten på hushållsavfallet som skickas med sopbilen och på så sätt göra sophämtningen billigare för dig själv. Regler

Läs mer

Städrutiner G- Line Tattoo Svenska

Städrutiner G- Line Tattoo Svenska Städrutiner G- Line Tattoo Svenska Take your cleaning and Hygiene standards to an entirely new level with the revolutionizing, three- step effect of Guardian Technology. G-Line Tattoo -Städrutiner G-Line

Läs mer

Några frågor om Ditt INOMHUSKLIMAT. Energi. Frågorna besvaras genom att Du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar Dig bäst.

Några frågor om Ditt INOMHUSKLIMAT. Energi. Frågorna besvaras genom att Du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar Dig bäst. Lghnr Några frågor om Ditt INOMHUSKLIMAT Energi Frågorna besvaras genom att Du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar Dig bäst. Skicka in det ifyllda formuläret så fort som möjligt.

Läs mer

MITT LEENDE STRÅLAR FORTFARANDE...

MITT LEENDE STRÅLAR FORTFARANDE... Coregas sortiment finns på Apoteket och i dagligvaruhandeln. Corega finns också genom din tandvårdsklinik. MITT LEENDE STRÅLAR FORTFARANDE... is a registered trademark of the GlaxoSmithKline Group of Companies.

Läs mer

Take Away. & färdigskuren frukt i lösvikt! 031-780 27 00 www.hebe.se

Take Away. & färdigskuren frukt i lösvikt! 031-780 27 00 www.hebe.se Take Away Fruktsallader & färdigskuren frukt i lösvikt! 031-780 27 00 www.hebe.se Färdigskuren frukt All vår färdigskurna frukt tillverkas i fullständigt livsmedelssäkra lokaler. Detta ger dig en produktsäkerhet

Läs mer

DESINFEKTIONSMEDEL FÖR INSTRUMENT

DESINFEKTIONSMEDEL FÖR INSTRUMENT DESINFEKTIONSMEDEL FÖR INSTRUMENT DESINFEKTIONSMEDEL FÖR INSTRUMENT Effektivt skydd LM-ProColor är ett nytt aldehydfritt desinfektionsmedel för handinstrument. Medlet kombinerar ett brett effektspektrum,

Läs mer

Spar energi och värna om vår miljö

Spar energi och värna om vår miljö Spar energi och värna om vår miljö Innehåll Inledning 2 Bli ett ljushuvud 3 Medicinsk utrustning 4 Tänk på temperaturen 6 Använd apparater smart 8 Köket en energifälla 10 Inledning Över 40 000 personer

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 B R U K S A N V I S N I N G Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 Följ nedanstående säkerhetsföreskrifter noggrant när du använder fotmassagen, särskilt

Läs mer

MOPPAR 2015 READY READY READY

MOPPAR 2015 READY READY READY MOPPAR 0 Ta hand om dina moppar Activa Bamboo För bästa resultat och bäst för miljön använd flytande mopptvättmedel. Dosera mopptvättmedel enligt rekommendation för mjukt vatten om du inte är säker på

Läs mer

INFORMATION, FAKTA, ATT TÄNKA PÅ TILL DIG SOM HAR FÅTT HUMALOG

INFORMATION, FAKTA, ATT TÄNKA PÅ TILL DIG SOM HAR FÅTT HUMALOG INFORMATION, FAKTA, ATT TÄNKA PÅ TILL DIG SOM HAR FÅTT HUMALOG Du har fått Humalog som behandling av din diabetes. Du som har diabetes behöver tillföra kroppen insulin eftersom din kropp antingen inte

Läs mer

OBS: Starta inte din poolrobot utan vatten. Startas den utan vatten kan det skada motorerna. Garantin täcker inte detta fel.

OBS: Starta inte din poolrobot utan vatten. Startas den utan vatten kan det skada motorerna. Garantin täcker inte detta fel. MV-5701-PT9i-9-2015 PT9i ROBOTIC POOL CLEANER Lycka till med ditt köp! PT9i är en teknologisk avancerad automatisk pool robot, som är enkel att använda. PT9I gör det lätt att hålla din pool ren. Följ nedanstående

Läs mer

Kärlekspelargon (Pelargonium Calliope)

Kärlekspelargon (Pelargonium Calliope) Kärlekspelargon (Pelargonium Calliope) En riktigt röd Pelargon! Växer upprätt, väl förgrenad. Bladen är njurformade/runda, blanka och friskt gröna. Blommorna är dubbla och sitter på lång stjälk i klotrund

Läs mer

Några frågor om Ditt INOMHUSKLIMAT. Frågorna besvaras genom att Du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar Dig bäst.

Några frågor om Ditt INOMHUSKLIMAT. Frågorna besvaras genom att Du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar Dig bäst. Lghnr:... Några frågor om Ditt INOMHUSKLIMAT Frågorna besvaras genom att Du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar Dig bäst. Skicka in det ifyllda formuläret så fort som möjligt. Gärna

Läs mer

Rengöringsmedel. Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6

Rengöringsmedel. Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6 Rengöringsmedel Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6 Rengöring i stallet Parlour cleaner, Foam cleaner 8 Vehicle cleaner 9 DeLaval klädtvättmedel och handdiskmedel 2:60

Läs mer

Adermo Tvålcrème Soft 8201, Aloe vera 8202 Patron, utvecklad för tvålautomater

Adermo Tvålcrème Soft 8201, Aloe vera 8202 Patron, utvecklad för tvålautomater UNDERHÅLLSKEMIKALIER Hygien TVÅL- OCH DUSCHCRÈMER HYGIENPRODUKTER EN KOMPLETT SAMLING HYGIENPRODUKTER Adermo är Ikaros produktlinje för hygienartiklar. Oavsett om du söker en duschcrème, handtvål eller

Läs mer

Förpackningar. Individuell PM 2010 KPP039. Annika Henrich

Förpackningar. Individuell PM 2010 KPP039. Annika Henrich Förpackningar Individuell PM 2010 KPP039 Förpackningar Inledning I kursen Produktutveckling 3, KPP039, ingår en individuell inlämningsuppgift. Ett PM ska skrivas som ger en mer djup inblick i en process,

Läs mer

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Manual Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Viktiga säkerhetsföreskrifter Plocka aldrig isär, laga eller förändra denna maskin. Service måste utföras av utbildad servicepersonal. Förändringar

Läs mer

Balanserad vattenskötsel

Balanserad vattenskötsel Balanserad vattenskötsel för spabad utomhus Activ SPA serien ger dig balanserad vattenskötsel särskilt utvecklad för spabad Det ställs höga krav på rengöring och underhåll av spavatten, och därmed också

Läs mer

För en hållbar trädgård

För en hållbar trädgård PRODUKTKATALOG För en hållbar Biologisk gödning och vattenvård Biologisk universalgödning Gräsmattegödsel/mossborttagare Krukgödning med Aqua Saver Miljövänlig snigelfälla Biologisk gödning Granulat Organisk

Läs mer

Innehåll. Blommor gör vardagen vackrare, 7. Äntligen vår, 11. Lekfullt med påskägg och fjädrar, 21. Fånga sommarens stunder, 30

Innehåll. Blommor gör vardagen vackrare, 7. Äntligen vår, 11. Lekfullt med påskägg och fjädrar, 21. Fånga sommarens stunder, 30 5 Innehåll Innehåll Blommor gör vardagen vackrare, 7 Äntligen vår, 11 Lekfullt med påskägg och fjädrar, 21 Fånga sommarens stunder, 30 Skördetidens skatter, 44 Härliga höstlöv, 57 Grön jul med mossa! 73

Läs mer

Rengöringskontroll på tillagningskök inom skolor, förskolor, äldreboende och sjukhus i Varbergs kommun 2012, uppföljning

Rengöringskontroll på tillagningskök inom skolor, förskolor, äldreboende och sjukhus i Varbergs kommun 2012, uppföljning 1 (7) Rengöringskontroll på tillagningskök inom skolor, förskolor, äldreboende och sjukhus i Varbergs kommun 2012, uppföljning Sammanfattning År 2011 kontrollerades rengöring i tillagningskök inom skolor,

Läs mer

EPIPEN AUTOINJEKTOR BRUKSANVISNING. Riskhanteringsmaterial, EpiPen&EpiPen Jr., bruksanvisning, v.2, November 2018 Godkänd av Fimea

EPIPEN AUTOINJEKTOR BRUKSANVISNING. Riskhanteringsmaterial, EpiPen&EpiPen Jr., bruksanvisning, v.2, November 2018 Godkänd av Fimea EPIPEN AUTOINJEKTOR BRUKSANVISNING Riskhanteringsmaterial, EpiPen&EpiPen Jr., bruksanvisning, v.2, November 2018 Godkänd av Fimea 23.11.2018. VAD ÄR EPIPEN / EPIPEN JR ADRENALIN AUTOINJEKTOR? EpiPen /EpiPen

Läs mer

Aloysia citridora. BLOMNING Små svagt lila blommor i juli-aug.

Aloysia citridora. BLOMNING Små svagt lila blommor i juli-aug. Växtlista Aloysia citridora Små svagt lila blommor i juli-aug. Bladen är gröna lansettliknande. Det är en vedartad liten buske som med åren kan likna ett litet miniatyr träd 60-80 cm hög. Både blad och

Läs mer

Anolytech ANK-Anolyt för bättre djurhälsa och ökad produktion. Enkelt, miljövänligt och ekonomiskt.

Anolytech ANK-Anolyt för bättre djurhälsa och ökad produktion. Enkelt, miljövänligt och ekonomiskt. Anolytech ANK-Anolyt för bättre djurhälsa och ökad produktion. Enkelt, miljövänligt och ekonomiskt. Dina djur mår bättre med rent dricksvatten. Och de producerar bättre! Rent dricksvatten är en förutsättning

Läs mer

Kompis med kroppen. 6. Mitt mellanmål

Kompis med kroppen. 6. Mitt mellanmål Kompis med kroppen 6. Mitt mellanmål Mellis mellan målen Har du märkt att du blir piggare när du ätit mellanmål? Se till att få i dig någon frukt eller grönsak vid varje mellis! 1. Frukt- och gröntmacka?

Läs mer

Ge näring åt ditt skapande.

Ge näring åt ditt skapande. Ge näring åt ditt skapande. Bli Blommogramombud- mer lönsam och kreativ på samma gång! Många väljer floristyrket för att få skapa och uttrycka sig kreativt. Samtidigt är det viktigt att kunna driva en

Läs mer

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen Terrassmarkiser det behagliga Snyggt Utseende och och praktiskt funktion Lunex Behovet har utvecklat av solskydd och tillverkat har existerat solskydd sedan för nordiska tidernas förhållanden begynnelse,

Läs mer

Crisper Ugnskorg NYHET! Frasig mat på ett ögonblick! Pat.Pending. Hållbar Kostnadseffektiv Robust konstruktion. Spar pengar och miljö!

Crisper Ugnskorg NYHET! Frasig mat på ett ögonblick! Pat.Pending. Hållbar Kostnadseffektiv Robust konstruktion. Spar pengar och miljö! Crisper Ugnskorg Frasigare mat, med perfekt resultat varje gång! NYHET! Frasig mat på ett ögonblick! Spar pengar och miljö! Pat.Pending Hållbar Kostnadseffektiv Robust konstruktion Används i restauranger,

Läs mer

Sår. Inger Andersson, hygiensjuksköterska, Enheten för vårdhygien 2013

Sår. Inger Andersson, hygiensjuksköterska, Enheten för vårdhygien 2013 Sår Inger Andersson, hygiensjuksköterska, Enheten för vårdhygien 2013 Sår och sårbehandling Förebygga uppkomst av sår Hålla rena sår rena, läka sår Hindra smittspridning Minska antibiotikatrycket Läkarens

Läs mer

Ditt ansvar som livsmedelsföretagare

Ditt ansvar som livsmedelsföretagare Ditt ansvar som livsmedelsföretagare Det är ditt ansvar som livsmedelsföretagare att ha kunskap om de regler som gäller för att driva en livsmedelsverksamhet. När du hanterar mat är det viktigt att du

Läs mer

4 FEBRUARI - 30 APRIL 2013 PRESENTKOLLEKTION Det bästa för dig och dina kära IMPONERANDE ERBJUDANDEN

4 FEBRUARI - 30 APRIL 2013 PRESENTKOLLEKTION Det bästa för dig och dina kära IMPONERANDE ERBJUDANDEN 4 FEBRUARI - 30 APRIL 2013 PRESENTKOLLEKTION Det bästa för dig och dina kära IMPONERANDE ERBJUDANDEN De kommande månaderna är fyllda av tillfällen att skämma bort kvinnorna i ditt liv. Din mamma, din

Läs mer

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning 1 Detta är ljusservice Regelbundet underhåll är viktigt för att säkerställa en optimalt fungerande butiksbelysning. Ljusservice erbjuder den

Läs mer

VÄXTFÄRGNING FÖR NYBÖRJARE med

VÄXTFÄRGNING FÖR NYBÖRJARE med VÄXTFÄRGNING FÖR NYBÖRJARE med teljé dda FÖRORD: Jag kommer beskriva denna växtfärgningsprocess som om jag växtfärgade endast en garnhärva. Varför då? Jo, för texten är främst för den som aldrig växtfärgat

Läs mer

DeLaval September 15% månadserbjudanden! 15% 15% Kalvhink. Kalvbarer. Kalvtäcke NU 184:- NU 751:- NU 38:- NU 667:- NU 320:- Kalvbarer

DeLaval September 15% månadserbjudanden! 15% 15% Kalvhink. Kalvbarer. Kalvtäcke NU 184:- NU 751:- NU 38:- NU 667:- NU 320:- Kalvbarer DeLaval September månadserbjudanden! NU 184:- Art nr 8710101 NU 751:- Art nr 8780301 Du finner produkterna hos din DeLaval servicetekniker Återförsäljande butik DeLaval Webbutik Kalvbarer Erbjudande på

Läs mer

Säker livsmedelshantering

Säker livsmedelshantering Miljö- och byggnadsförvaltningen informerar Säker livsmedelshantering Det är stora krav på kunskap som krävs för att kunna starta och driva en livsmedelsverksamhet. Du som livsmedelsföretagare är fullt

Läs mer

Balanserad vattenskötsel

Balanserad vattenskötsel Balanserad vattenskötsel för spabad utomhus 2016 Activ SPA serien ger dig balanserad vattenskötsel särskilt utvecklad för spabad Det ställs höga krav på rengöring och underhåll av spavatten, och därmed

Läs mer

intranowaste KöKsavfallsKvarnEn som fixar resten Inspired by design

intranowaste KöKsavfallsKvarnEn som fixar resten Inspired by design Inspired by design KöksavfallskvarnEN som fixar resten IntraNoWaste Nyhet! En restprodukt i världsklass Först till kvarn! I USA har idag hela 75 miljoner hushåll en köksavfallskvarn. Och med tanke på den

Läs mer

KAMPANJ ERBJUDANDEN december 2011

KAMPANJ ERBJUDANDEN december 2011 KAMPANJ ERBJUDANDEN december 2011 KAMPANJ nagellack Upptäck REQ:s nagellack! Köp ett komplett ställ med nagellack 7 ml 48 x 3 och få 24 st valfria nagellack 15 ml för salongsbruk utan debitering. Innehåller:

Läs mer

Quod lanserar handgjorda svensktillverkade doftljus med hållbart helhetstänk.

Quod lanserar handgjorda svensktillverkade doftljus med hållbart helhetstänk. PRESSMEDDELANDE JAN 2019 Quod lanserar handgjorda svensktillverkade doftljus med hållbart helhetstänk. Vi går äntligen mot ljusare tider; våren är snart här och Quod lanserar sina härliga doftljus. Med

Läs mer

SVENSKA BRUKSANVISNING FLAMSKYDDADE TEXTILIER TCS & BÄDDMADRASS TCS. Bruksanvisning SE 2015-02

SVENSKA BRUKSANVISNING FLAMSKYDDADE TEXTILIER TCS & BÄDDMADRASS TCS. Bruksanvisning SE 2015-02 SVENSKA BRUKSANVISNING FLAMSKYDDADE TEXTILIER TCS & BÄDDMADRASS TCS Bruksanvisning SE 2015-02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Säkerhetsföreskrifter 3 2. Kvalitet 4 2.1 CE-märkning 4 2.2 Kvalitetsarbete 4 3. Bruksanvisningen

Läs mer

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN.

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. MED GRÖNA PÅSEN BLIR DINA MATRESTER BIOGAS SÅ HÄR GÅR DET TILL 2. Visste du att nästan hälften av alla sopor du slänger i soptunnan är matrester? Det kan vara matrester

Läs mer

Trädgårdscentrum AB. Grafisk profil

Trädgårdscentrum AB. Grafisk profil Grafisk profil Logotypen Logotypen är baserad på en script för att få den att kännas mer moderna samtidigt som det kopplas mer ihop med växtriket och stjälkar. Bladen är ännu ett element som ska göra att

Läs mer

29:- Äntligen sommar. Lavendel. /st. Spara 20:-/st. Ord. 49:- En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap

29:- Äntligen sommar. Lavendel. /st. Spara 20:-/st. Ord. 49:- En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Äntligen sommar Spara 20:-/st Lavendel. Lavandula 29:- angustifolia. Ord. 49:- /st Lavendel blommar länge, lavendel doftar

Läs mer

Balhantering. Maximera värdet på varje bal

Balhantering. Maximera värdet på varje bal Balhantering Maximera värdet på varje bal Perfekta balar. Varje gång Det finns många anledningar att välja original John Deere balhanteringsprodukter. De är framtagna och testade för din John Deere balpress

Läs mer

Höstpynta entrén Se sidan 4-5. Inför vintern Se sidan 6-7. 99:- 15:- Sveriges Trädgårdsmästare. Stor gravlykta 129:- Ljung Garden Girl 35:-

Höstpynta entrén Se sidan 4-5. Inför vintern Se sidan 6-7. 99:- 15:- Sveriges Trädgårdsmästare. Stor gravlykta 129:- Ljung Garden Girl 35:- Sveriges Trädgårdsmästare Allhelgona 2015 Vi har allt du behöver inför Alla helgons dag Se sidan 2-3. Skapa en välkomnande kruka Höstpynta entrén Se sidan 4-5. Förbered trädgården Inför vintern Se sidan

Läs mer

Att vara ett med. Att förlänga

Att vara ett med. Att förlänga Att vara ett med vattenytan En brygga i en insjö eller inomskärs används visserligen till många och varierande ändamål, men grundtanken med en brygga är ju att den ska sträcka sig ut i vattnet, att du

Läs mer

Hygieniska verksamheter Miljöförvaltningen informerar

Hygieniska verksamheter Miljöförvaltningen informerar Miljöförvaltningen Hygieniska verksamheter Miljöförvaltningen informerar Yrkesmässig hygienisk verksamhet Du som ska öppna en lokal där allmänheten erbjuds yrkesmässig hygienisk behandling, som t.ex. massage,

Läs mer

Stegräknare från Tappa.se

Stegräknare från Tappa.se Stegräknare från Tappa.se 137,00 kr Vikt: 0,03 kg KÖP Stegräknare av mycket hög kvalité med lock som skyddar panelen. Pålitlig och enkel att använda. Direktimport, därav det låga priset. Detta är den räknare

Läs mer

Braun Series 7. Vår mest avancerade rakapparat med rengörings Center (CC) och Wet & Dry funktion

Braun Series 7. Vår mest avancerade rakapparat med rengörings Center (CC) och Wet & Dry funktion Braun Series 7 Vår mest avancerade rakapparat med rengörings Center (CC) och Wet & Dry funktion Alternativ: 750cc - med avancerad Cleaning Center, påse och exakt LED-display Produktfördelar - Intelligent

Läs mer

Fördelar med lösviktsexponering ur ett detaljhandelsperspektiv

Fördelar med lösviktsexponering ur ett detaljhandelsperspektiv Fördelar med lösviktsexponering ur ett detaljhandelsperspektiv Bättre marginal Lösviktsexponerade varor har en högre marginal till följd av att förpacknings- och transportkostnaderna är lägre. Det är också

Läs mer

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN.

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. MED GRÖNA PÅSEN BLIR DINA MATRESTER BIOGAS Visste du att nästan hälften av alla sopor du slänger i soptunnan är matrester? Det kan vara matrester som blivit kvar

Läs mer

Gjuta egna mjukbeten Så jag skulle inte rekommendera att använda spisen Innan gjutning

Gjuta egna mjukbeten Så jag skulle inte rekommendera att använda spisen Innan gjutning Gjuta egna mjukbeten Detta med plastgjutning har konstigt nog aldrig riktigt blivit något hit i Sverige. Trots att det är väldigt enkelt att göra när man väl har fått prova. Kanske är det avsaknaden av

Läs mer

Egen kontroll i livsmedelsanläggningar Hur fungerar det?

Egen kontroll i livsmedelsanläggningar Hur fungerar det? Egen kontroll i livsmedelsanläggningar Hur fungerar det? 60 C 4 C MILJÖFÖRVALTNINGEN LUND EGEN KONTROLL I LIVSMEDELSANLÄGGNINGAR Enligt livsmedelslagstiftningen ansvarar livsmedelsföretagaren för att de

Läs mer

www.tergo.nu Bäste kund,

www.tergo.nu Bäste kund, Bäste kund, Olsson Cleaning Technology, med varumärket Tergo, har etablerat sig som en leverantör av städmaterial på den svenska och internationella marknaden. Från att ha tillverkat miljövänliga rengöringsprodukter

Läs mer

LÄS DESSA ANVISNINGAR NOGA INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA NOVOSEVEN

LÄS DESSA ANVISNINGAR NOGA INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA NOVOSEVEN Bruksanvisning för NovoSeven LÄS DESSA ANVISNINGAR NOGA INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA NOVOSEVEN NovoSeven levereras i form av ett pulver. Före injektion (administrering) måste det lösas upp i spädningsvätskan

Läs mer

Sår ren rutin. Ingrid Isaksson, hygiensjuksköterska

Sår ren rutin. Ingrid Isaksson, hygiensjuksköterska Sår ren rutin Ingrid Isaksson, hygiensjuksköterska Sår och sårbehandling Förebygga uppkomst av sår Hålla rena sår rena, läka sår Hindra smittspridning Minska antibiotikatrycket Läkarens ansvar Diagnostik

Läs mer

29:90 NYHET! RÖD KRUKA SIAM. Lysande fågelbord! Inspiration, tips & råd. Sveriges Trädgårdsmästare Advent 2013

29:90 NYHET! RÖD KRUKA SIAM. Lysande fågelbord! Inspiration, tips & råd. Sveriges Trädgårdsmästare Advent 2013 Sveriges Trädgårdsmästare Advent 2013 Inspiration, tips & råd. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.bogront.se NYHET! Lysande fågelbord! RÖD KRUKA SIAM 29:90 Ord.pris 45:- Fågelbord Twilight Ett fågelbord

Läs mer

Sommar & semester. Odla din egen picknick! Se sid 6-7. Trädgårdsinspiration 2019

Sommar & semester. Odla din egen picknick! Se sid 6-7. Trädgårdsinspiration 2019 Sommar & semester Trädgårdsinspiration 2019 Odla din egen picknick! Se sid 6-7 Sommarfavoriter Sommarblommor finns i så många färger och former att du kan låta din kreativa sida få fritt spelrum att skapa

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Hydrangea macrophylla Magical sortiment

Hydrangea macrophylla Magical sortiment Hydrangea macrophylla Magical sortiment Magical Four Seasons Speciellt utvald Skiftar i färg under säsongen Tjusig present Fyra årstider med Magical Hydrangea macrophylla Magical är en fröjd för ögat.

Läs mer

sjuk trött svag ful orakad smutsig orolig tråkig ledsen hungrig

sjuk trött svag ful orakad smutsig orolig tråkig ledsen hungrig en-ord Ett-ord Plurar Adjektiv Adjektiv + Substantiv Adjektiv beskriver hur något är eller ser ut. Jag är en stor man. Jag äter ett stort äpple. Jag äter stora äpplen. Jag är en liten man. Jag äter ett

Läs mer

ÄRTOR INNAN UPPKOMST EFTER UPPKOMST

ÄRTOR INNAN UPPKOMST EFTER UPPKOMST Ogräsbekämpning - generellt i bönor och ärtor Bönor och ärtor är mer känsliga för ogräsmedel än spannmålsgrödor och raps. Det är färre alternativ i marknaden för att bekämpa ogräs i bönor och ärtor. Ogräsbehandlingar

Läs mer

Över 500,000 kunder varje år. Omsätter $ 900 miljoner i årlig försäljning.

Över 500,000 kunder varje år. Omsätter $ 900 miljoner i årlig försäljning. NCH NCH är en ledande leverantör av - industriell hygien produkter, rengörings- och underhållslösningar. Över 500,000 kunder varje år Utvecklar, tillverkar och levererar över 100,000 produkter Omsätter

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Gör ditt hem unikt. www.kirsch.se

Gör ditt hem unikt. www.kirsch.se Gör ditt hem unikt www.kirsch.se Luxaflex Silhouette... 4-5 Luxaflex Facette... 6-7 TEMA Var rädd om vår miljö... 8-9 Lamellgardiner... 10-11 Plisségardiner... 12 Duette... 13 Rullgardiner... 14 Hissgardiner...

Läs mer

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen!

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen! En förpackning behöver inte vara brun Förpackningar behöver inte vara bruna De kan vara stora, små, långa och korta Skimrande eller matta Vadderade eller inte Det beror lite på innehållet Det är bara

Läs mer

SULTAN VARJE DAGS KVALITETS GARANTI ÅR

SULTAN VARJE DAGS KVALITETS GARANTI ÅR SULTAN VARJE DAGS KVALITETS GARANTI ÅR Alla madrasser och sängbottnar i serien SULTAN är noggrant testade för att leva upp till våra hårda krav på kvalitet och hållbarhet. Självklart är de också rigoröst

Läs mer

Mindre underhåll med hållbar trall

Mindre underhåll med hållbar trall Mindre underhåll med hållbar trall Royal linoljetrall Kungen från Norrland Royalbehandlat virke kommer från de norrländska skogarna och är framtaget för att klara de mest utsatta miljöerna med tufft klimat.

Läs mer

Kampanjpaket! Hållbar vänskap! VÄN Sweden, Box 177, JÖNKÖPING Tel: +46 (0) ,

Kampanjpaket! Hållbar vänskap! VÄN Sweden, Box 177, JÖNKÖPING Tel: +46 (0) , Hållbar vänskap! Miljövänlig Hudvänlig Dryg och ekonomisk Attraktiv design Svensktillverkad med kvaliet och miljö i fokus VÄN är en ny serie svensktillverkade, skonsamma och miljöanpassade hygienoch rengöringsprodukter

Läs mer

50 mm UV beständig polykarbonat med plastprofilsystem X 2

50 mm UV beständig polykarbonat med plastprofilsystem X 2 7985 Isolertak 50 mm UV beständig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2017-05 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske

Läs mer

Different on the inside. Garda. FM Mattsson. kök och tvättställ. Trycksak nr 246

Different on the inside. Garda. FM Mattsson. kök och tvättställ. Trycksak nr 246 Different on the inside FM Mattsson Garda kök och tvättställ Trycksak nr 246 Behaglig för både öga och hand Varmt och kallt. Kallt och varmt. Det är lätt att växla mellan olika temperaturer. Spaken är

Läs mer