OBSERVERA!!! Linköping Hundungdoms nyhetsbrev våren 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OBSERVERA!!! Linköping Hundungdoms nyhetsbrev våren 2013"

Transkript

1 OBSERVERA!!! Vi vill vara en miljövänlig klubb och därför kommer detta vara det enda medlemsutskick som kommer skickas till våra medlemmar med post! Nästa nummer kommer skickas ENDAST TILL DE SOM ANGETT SIN MAIL när de registrerade sig som medlemmar hos oss (gäller både helbetalande och lokalmedlemmar)!!! Linköping Hundungdoms nyhetsbrev våren 2013 Innehåll Redaktören säger sitt Akut läge med LHU:s lokaler! Träningsavgift för LHU:s medlemmar Bidrag från kommun och Studiefrämjandet Nytt på klubben! Max25-gruppen Fototävling! Öppet Hus på Linköpings Hundungdom! För att ni ska kunna se om ni har angett er mail kommer detta utskick också sändas via epost. Så om ni inte får samma utskick inom en vecka bör du anmäla dig till vår adresslista på och säg att du vill även i framtiden ha medlemsutskicken. För er som inte har en mailadress eller av någon annan anledning ändå vill ha dessa utskick kan det ordnas undantagsvis. Hör av er till någon i styrelsen eller till ovanstående adress så går det att ordna. Ni som har flyttat och fått detta med eftersänd post var snäll och ändra era adressuppgifter hos oss!

2 Redaktören säger sitt: Det senaste medlemsutskicket kom ut någon gång under Som tur är kommer jag nu till er räddning och återuppväcker denna bortglömda, men ändå matnyttiga informationsform! Jag hoppas att ni kommer ihåg att det är mer än välkommet att skicka in bidrag till nästa utskick. Kanske vill du berätta om någon extra rolig händelse på klubben? Skryta om era senaste framgångar (jo, man FÅR skryta!)? Eller kanske bara skicka in en bild på en äkta LHU-hund som får illustrera de olika raderna? Seså, skicka in ditt bidrag på direkten (eller iallafall innan du slänger det här i pappersinsamlingen...). Apropå pappersinsamling vill jag uppmana alla medlemmar att anmäla er till mailinglistan om du kan tänka dig att i framtiden ta emot medlemsutskicken via mail. Du inte bara hjälper miljön, utan också våra stackars ideella medlemmar som annars får sitta och slicka frimärken och kuvert under långa kvällar... Anmäler dig gör du genom ett litet meddelande till adressen information@linkopingshu.se Slutligen vill jag bara hälsa alla att nu är våren nära och med det också utesäsongen! Det ser i varje fall jag och mina hundar fram emot! Jag hoppas på att träffa många av er ute på klubben, inte minst när veckans bana drar igång igen! Glada svansviftningar från Elin, Trassel och Best! Akut läge med LHU:s lokaler! Tidigare när vi pratat om vårt framtida lokalbyte har vi försökt vara positiva och förmedlat det kommunen sagt och lovat oss. Det har nu gått 18 månader sedan vi först blev lovade en bra anläggning, och 3 månader sedan vi blev lovade den senaste. Den vet vi nu inte kommer bli av. Det är 7 månader till vi blir uppsagda och vi står och stampar. Just nu finns INGA förslag där vi bara kan flytta in, och det eventuella förslag som finns har redan någon som hyr och kommunen vill inte säga något mer för stunden. Vi får känslan av att de försöker slingra sig för att slippa undan... Vi blir kontaktade av en ungdomsaktör som berättar att det inte verkar som att vi kommer få stanna efter 30 september, vi blir kontaktade av politiker som vill veta hur situationen egentligen är, för de anar att allting inte nått fram till politikerna. Därför kallade vi till medlemsmöte; situationen är sån att vi faktiskt inte vet om vi kommer bli utkastade och stå helt utan lokal den 30 sept, vilket skulle kunna innebära att verksamheten inte kan fortsätta. Risken finns, helt klart. Och även om vi får en lokal, så kommer den kosta. I manstimmar för att få den till det vi vill ha den, samt allting vi vill göra för att förbättra den kommer kosta (exempelvis kostade BKs belysning av agilityplanerna ca kr, ska man bättra underlaget i lokalen kostar det också flera hundra tusen). Och den kommer kosta mellan 5 och 10 gånger mer än vår lokal gör i dagsläget i hyra. På medlemsmötet hade vi bra diskussioner om hur vi kan nå fram, hur vi kan jobba för att få fortsätta finnas kvar, men det krävs att vi agerar NU och

3 det krävs att vi hjälps åt. Hela klubben tillsammans. Vi behöver nå ut, vi behöver synas, vi behöver ta kontakter. Med Ånestadstallet (visa att häst och hund kan gå ihop), med politikerna, med Linköpingsborna. Vi behöver ändra vårt ekonomiska tänk och faktiskt fundera på vad vi är villiga att betala för att träna i en inomhuslokal, för det är något vi verkligen riskerar att förlora. Medlemsmötet tog därför ett beslut om att införa en träningsavgift i nuvarande lokal, för att höja vår framtida budget och för att se hur många som faktiskt är villiga att betala (11 fullbetalande medlemmar närvarande för röstlängd, alla eniga i denna fråga).. Träningsavgiften beslutades av medlemsmötet 250kr/medlem i perioden 1april september 2013 (samma summa som majoriteten av medlemmarna röstat för i enkäten vi skickat ut). Koden till huset byts i samma veva och när träningsavgiften är betald kommer koden på mail. Mer info om detta kommer inom kort. Vi ber samtliga medlemmar tänka på att hålla koden för sig själva. Tyvärr ser inte längre vårt lokalbyte så ljust ut som vi trodde. Vi hoppas på en lösning, men måste inse att vi måste anstränga oss för att komma dit. Vi måste få kommunen att förstå att vi är lika viktiga som stallverksamheten och att vi är värda att lägga ner energi och pengar på. Vi måste visa att vi behövs. Att vi fyller en funktion. En allmännytta... precis som stallverksamheten! Träningsavgift för LHU:s medlemmar LHU står inför en osäker framtid när det gäller lokal. I dagsläget finns som ni vet inget alternativ och vi måste tillsammans jobba för att lösa vår situation. En sak som är säker är oavsett plats så kommer vår ekonomiska situation att påverkas. På medlemsmötet beslutades att en träningsavgift på 250 kr ska tas ut för att utnyttja dagens lokal. Pengarna kommer oavkortat gå till kostnader som kommer uppstå kring flytten i september. Träningsavgiften på 250 kr ger er tillgång till LHU:s lokal i hela perioden fram till september. Från den 1 april kommer vi att byta kod till alla hänglås på LHU och för att få tillgång till lokalen krävs att träningsavgiften är erlagd. För att detta ska fungera krävs att alla medlemmar tar sitt ansvar och inte sprider koden till icke betalande medlemmar. Samtliga som är inne i lokalen ska ha erlagt träningsavgiften (gäller dock inte vid kurs eller tävling ). För att få tillgång, från 1 april, till lokalen ska inbetalningen vara på LHU:s konto senast torsdagen den 28 mars (observera att det tar minst en bankdag innan betalningen är framme). Vid betalning till plusgiro ange namn och medlemsnummer (både SHU-medlemsnummer och lokalmedlemsnummer är godkända). I samband med betalningen ska ni skicka ett mail till marielouise.hansen@kooptima.se med samma information. Ange texten Träningsavgift LHU i ämnesraden. Den 1 april kommer ett mail till er med den nya koden. Ni som betalar samt mailar efter 1 april kommer få koden inom en vecka. Tänk på att träningsavgiften är för en god sak och alla bidrag uppskattas!

4 Bidrag från kommunen och Studiefrämjandet För att LHU:s verksamhet ska kunna drivas krävs det bidrag från olika håll för att hålla ekonomin rullande. Därför är det av största vikt att alla som tränar ute på vår lokal (och ni som är med i ridhusgrupperna) fyller i närvaro! Kommunen betalar bidrag för kurser/sammankomster med minst 3 ungdomar under 20 (närvarokort). Studiefrämjandet betalar inte beroende på ålder utan bara för träningsgrupper/kurser som träffas flertalet gånger (minst 5 tillfällen) med samma personer Ute på klubben finns numera två pärmar med röd rygg. Just nu finns de inne i fiket, men säg gärna till om ni tycker att det finns en mer passande plats för dem. Det ska vara enkelt för er som tränar att fylla i närvaro! I pärmarna finns alla listor ni behöver för att fylla i när du/ni tränar ute på vår klubb. Det är av yttersta vikt att det fylls i eftersom vi får bidrag för varenda en som tränar, alltså inte bara för ungdomar! Glöm inte att om du är under 20 år ska du skriva på TVÅ listor! Alltså både de från kommunen och Studiefrämjandet. Vi får mest bidrag för er. Ni som är över 20 år däremot behöver bara fylla i lappen från Studiefrämjandet. Max 25-gruppen Max 25-gruppen gäller alla ungdomar och unga vuxna fram till och med det år man fyller 25år (samma definition av ungdom som SHU har, för 2013 är det född 1988 eller senare). Inom gruppen anordnas samträningar, inspirationskvällar, workshops mm för ungdomar, det mesta är gratis. För att vara med i MAX 25 gruppen är du välkommen att kontakta Anna Karlsson (anna.jv.karlsson@gmail.com). Gruppen tränar tillsammans på vissa specifika dagar och tider som annonseras ut på hemsidan och i vår facebook-grupp. De flesta aktiviteter är gratis. Träningen är kravlös och alla kan vara med! Du behöver inte ens ha en egen hund för att vara med, det finns alltid möjlighet att låna någon annans hund (förvarna helst innan dock). Under vintern har gruppen tränat agility, rallylydnad, freestyle och lydnad och haft prova på-tillfällen för våra duktiga instruktörer. Vår förhoppning om gruppen är inte bara att man ska bli nyfiken på hundsport, utan också hitta nya vänner (både två- och fyrbenta!) i samma ålder. I sommar planeras ett läger för medlemmarna i gruppen (mer info kommer senare). Och inte nog med det; alla som är med har också förtur till alla kurser året om!

5 Nytt på klubben! HtM-positioner Du som tränar Heelwork to Music har numera en hjälp att komma ihåg vilka positioner det finns; alla godkända HtM-positioner finns uppsatta på ovanvåningen brevid stereon! När det gäller att namnge positionerna är ett tips att döpa dem efter det nummer de har angivna. Det är också det system domare använder när de benämner positionerna i tävlingsprotokollen. Rallyskyltar Även du som tränar rallylydnad har fått hjälp att komma ihåg vad de olika skyltarna egentligen innebär. Eller kanske du är nybörjare inom sporten och vill lära dig hur man gör? Nu finns alla skyltars innebörd uppe på väggen närmast trappan på ovanvåningen! Bara att läsa på och träna, med andra ord! Anslagstavlor Ett par anslagstavlor är inköpta till klubben. På dem dyker det upp information lite då och då, men det är också ett ställe där du kan märka upp att du varit och tränat i våra lokaler. De är inte upphängda ännu, men kom gärna med förslag på lämplig och lätt synlig plats! Sektorer söker hjälp! Eftersom LHU är en ideell förening krävs det tid och engagemang av våra medlemmar för att hålla igång verksamheten både under terminerna och under tävlingar. Just nu söker fika-sektorn och informationssektorn hjälp. Det behöver inte ta mycket tid att vara med och hjälpa till, ju fler som hjälps åt desto mindre! Kontakta Ulrica (ulrica.engdahl@liu.se) för att hjälpa till med fiket, och Elin Fahlander (elin.fahlander@bredband.net) för att hjälpa till med informationssektorn. Nya kursregler Efter årsskiftet har LHU:s styrelse beslutat att höja kursavgifterna på klubben med 50 kr per tillfälle. Detta på grund av att klubben behöver få in mer pengar till klubbkassan i och med vår flytt. För ungdomar upp till 25 år som är medlemmar via SHU kommer priserna dock vara orörda. Detta på grund av att vi vill premiera våra yngre medlemmar. Uppvisningar Vår klubb är populär att anlita till temadagar eller andra större aktiviteter. Tidigare har våra medlemmar medverkat på bland annat Stadsfesten, VM i plöjning och Valla Skojsky. Vi har också fått förfrågan om mindre uppvisningar, som till exempel på äldreboenden och skolor. Detta är ett utmärkt sätt att göra reklam för vår klubb och visa att vi är en allmännytta! Om du har möjlighet att delta i dessa uppvisningar så håll gärna utkik i vår facebook-grupp!

6 Fototävling! Missa för allt i världen inte vår egen fototävling! I varje medlemsutskick detta år kommer det vara en ny tävling som går ut på att fota bästa bilden på en LHUhund. Tips är att tänka aktivitet och gärna samspel med förare. Det får gärna visa en del av vår verksamhet på klubben. Bilderna kan komma att användas även i andra syften (t.ex. på hemsidan eller vid PR av klubben). Nästa nummer kommer ut i början av juni, så tänk på att motivet ska passa ett sommarutskick. Man får även använda gamla bilder, det behöver inte vara nytaget MEN det måste vara du som äger fotot och den måste föreställa en medlemshund. Du kan alltså fota en annan medlems hund och tävla med det bidraget. Öppet hus på Linköpings Hundungdom! Datum: 19/5 Tid: 10:00-14:00 Eftersom fjolårets öppet hus var så populärt och uppskattat vill vi även i år bjuda in våra egna och kanske även blivande medlemmar! Vår förhoppning är främst att få fler att uppmärksamma vår klubb, komma och titta på hundsport och kanske få nya medlemmar! Men självklart är detta också en dag för våra medlemmar att träna ihop, ha kul och mingla på klubben! Med andra ord bra tävlingsträning för dig och din hund och bra reklam för vår klubb! Vi kommer också kombinera detta med en slags prova på-dag där våra besökare (och även våra egna medlemmar som vill prova på nåt nytt) kommer kunna prova på de olika sporterna med sina hundar. Klubben bjuder alla besökare på grillad korv med bröd (även vegetarisk) och dricka! Priset är förutom äran att bli omslagshund på nästa medlemsutskick även ett presentkort på Arken Zoo för 250 kronor! Så langa fram kameran och börja plåta! Vinnaren kommer utses av styrelsen. Sista dag att delta i tävlingen är den 1/5. Tävlingsbidraget skickas in till information@linkopingshu.se med rubriken Tävlingsbidrag tävling 1. Vi vet att vi har många duktiga ekipage som tävlar för oss och hoppas självklart att ni kan vara med och visa upp vår fina klubb för de som kommer och besöker oss som nybörjare. Tänk på att man inte alls behöver vara proffs - de flesta som inte tävlat själva i en sport tycker minsta lilla trick eller lite hoppande över hinder ser häftigt ut! Anmälan sker via facebook senare i vår grupp. Du anmäler då vilken/vilka tider du kan finnas på plats för uppvisning och i vilken/vilka grenar. De tilltänkta sporterna är agility, freestyle, heelwork to music, rallylydnad och

7 tävlingslydnad. Det är även önskvärt om man kan tänka sig att instruera lite i sin sport för de som är nyfikna. Intervju med en av våra medlemmar! Fundera på! Har du någon kontakt som skulle kunna sponsra vårt Öppet Hus är det mycket välkommet! Gärna inom tryckeri eller liknande som skulle kunna sponsra klubben med t.ex. trycksaker (behöver inte vara tröjor som förra året, men kanske pins med logga eller liknande)? Hör av dig till oss och och berätta! Använd följande adress: information@linkopingshu.se. Det är alltid roligt att få nån gratis grej med sig hem som minne, speciellt för de yngre. Hjälp också till att sprida informationen om öppet hus-dagen! Ju mer vi syns för allmänheten desto mer intryck gör vi också när vi syns i media i samband med vår flytt! All reklam för klubben är bra reklam! Det kommer senare att komma upp flygblad på hemsidan som man kan skriva ut och sprida t.ex. på skolor eller liknande platser där många ungdomar rör sig. Klubben behöver din hjälp! Ditt namn: Disa Törnvall Hund/ar: Har tillsammans med Mattias hundarna Lingon, Tisse och Otto. Ras/er: Whippet, whippet resp. dansk-svensk gårdshund Ålder på hund/arna: Lingon är 3,5 år medan de andra två blir 2 år i vår. Tränar/tävlar: Mest agility, men också lite tävlingslydnad, utställning och viltspår. Dessutom tävlar whippetarna lure coursing och rundbana. Vad är det bästa med HU? Alla härliga människor och träningskompisar Vad önskar du mer av på HU? Skulle gärna se nån mer agilitykurs för extern instruktör. Workshops liknade de som hållits för under 25- gruppen men där alla medlemmar är välkomna mot en mindre kostnad tror jag skulle kunna inspirera till att prova på nya sporter.

Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013

Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013 Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013 Stort grattis till vinnaren i vår fototävling: Lasse Moell! Vinsten i tävlingen var ett presentkort på Arken Zoo, 250:-. Senaste nytt på klubben! Träningsavgift

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I GÄVLE HUNDUNGDOM.

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I GÄVLE HUNDUNGDOM. FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I GÄVLE HUNDUNGDOM. FÖR DIG SOM TÄVLAR FÖR GÄVLE HUNDUNGDOM ELLER HAR GÅTT KURS UNDER ÅRET. VAD DET INNEBÄR ATT VARA SAMORDNARE När du blivit godkänd som Ansvarig kommer du få uppgifter

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År]

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År] Sida 1av 5 September 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober är det dags för medlemsmöte och det årliga Racet, klubbens snabbaste hund. Se bifogad kallelse/inbjudan! Mailadress i medlemsregistret Fick

Läs mer

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 2016-10-03 Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 16-163 Mötet öppnas av Sofi Eliasson. 16-164 Röstlängd 20st. 16-165 Birgitta Johansson och Amanda Bimby blev valda till protokolljusterare jämte ordförande

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSPLAN HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt arbete

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

Välkommen till Mora Brukshundklubb!

Välkommen till Mora Brukshundklubb! Välkommen till Mora Brukshundklubb! Verksamhet På klubben pågår det mycket aktiviteter, allt från tävlingar i olika grenar, till utbildningar och träffar med aktivering för hund och ägare. På våra anslagstavlor,

Läs mer

Några ord från er ordförande

Några ord från er ordförande Januari 2019 Några ord från er ordförande Önskar er en god fortsättning på det nya året! Nytt år, nya danskurser, nya dansvänner och nya minnen kommer nu att blandas med våra gamla år, danskurser, vänner

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt

Läs mer

Om Nej, vilken typ av problem har ni och vill ni ha hjälp att försöka lösa detta?

Om Nej, vilken typ av problem har ni och vill ni ha hjälp att försöka lösa detta? Klubbens verksamhet under 2018 Hej! Den här enkäten ska alla våra aktiva lokalklubbar fylla i. Men observera att frågorna gäller vad som hände på er klubb mellan den 1 januari 31 december 2018! Era svar

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

kl. 9.00-12.00 eller kl. 13.00-16.00 beroende på vilket/vilka block du väljer Bialitt Hundcenter i Strövelstorp (se vägbeskrivning på hemsidan)

kl. 9.00-12.00 eller kl. 13.00-16.00 beroende på vilket/vilka block du väljer Bialitt Hundcenter i Strövelstorp (se vägbeskrivning på hemsidan) Även i år arrangerar Aktiv Agility sina populära sommarkurser! Välj och vraka mellan inte mindre än 13 olika halvdagar! Gå en eller gå flera du bestämmer själv och kombinerar ihop de block som passar dig.

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Under 2013 har 50 telefonintervjuer med medlemmar i Pinschersektionen utförts(ps). Syftet med enkäten har varit att undersöka hur våra medlemmar

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb.

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad. I rallylydnad står samarbete, kontakt och glädje i fokus. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. Om Rallylydnad. Genom glädje, kommunikation

Läs mer

Heelwork to music workshop

Heelwork to music workshop Heelwork to music workshop Den 21-22 mars 2009 kommer för alltid att vara ett viktigt datum för introducerandet av den nya grenen inom freestyle, kallad heelwork to music. Det här är en gren som rönt stort

Läs mer

Om Nej, vilken typ av problem har ni och vill ni ha hjälp att försöka lösa detta?

Om Nej, vilken typ av problem har ni och vill ni ha hjälp att försöka lösa detta? Klubbens verksamhet under 2017 Hej! Den här enkäten ska alla våra aktiva lokalklubbar fylla i. Men observera att frågorna gäller vad som hände på er klubb mellan den 1 januari 31 december 2017! Era svar

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Närvarande: Mikael Ström, Carina Simonsson, Andrea Watson Athley, Maritha Bertilsson, Felicia Andersson, Henrik Engström, Rickard Söderqvist,

Läs mer

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB Rally lydnad Mästarklass Tävlingslydnad Agility Tävling Rally lydnad Avancerad Agility Fortsättning Rally lydnad Fortsättning krav lös hund Allmänlydnad Agility

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År]

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År] Sida 1av 4 Maj 2015 Medlemsmöte Den 18 maj (måndag) är det dags för medlemsmöte! Se bifogad kallelse. Handlingar till mötet kommer att finnas tillgängliga i klubbstugan i enlighet med stadgarna (1 vecka

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form.

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form. Styrelsemöte 2014-09-17 1. Mötets öppnande Mikael Ström öppnade mötet klockan 18:30. Följande personer närvarade: Mikael Ström, Felicia Andersson, Maritha Bertilsson, Ann Milton, Henrik Engström. 2. Godkännande

Läs mer

Varma hälsningar. Kommande aktiviteter

Varma hälsningar. Kommande aktiviteter Varma hälsningar Sommaren är i full gång och jag hoppas ni njuter minst lika mycket som jag gör av värmen, solen och de härliga, långa sommarnätterna med mina fyrbenta vänner. Dessvärre har ni kanske inte

Läs mer

Hallå! Som ni märker så har infobladet fått sig en ny layout. Jag hoppas att den uppskattas och ni får mer än gärna lämna feedback till mig!

Hallå! Som ni märker så har infobladet fått sig en ny layout. Jag hoppas att den uppskattas och ni får mer än gärna lämna feedback till mig! Hallå! Som ni märker så har infobladet fått sig en ny layout. Jag hoppas att den uppskattas och ni får mer än gärna lämna feedback till mig! Givetvis hoppas jag att ni har eller har haft en riktigt trevlig

Läs mer

Gilla oss på facebook!

Gilla oss på facebook! Gilla oss på facebook! Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 36, dvs måndag till söndag. Innan du gör din anmälan är det viktigt att du läser igenom

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR!

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR! Nyhetsbrev nr 5 ~ 2015 vecka 15 Hej Alla Åbk:are! Här kommer lite nyheter efter påskledigheten. Nu när det är sommartid börjar vi även med skott träning på klubben! Vi börjar torsdagen den 9 april och

Läs mer

MEDLEMSBLAD MAJ 2014

MEDLEMSBLAD MAJ 2014 MEDLEMSBLAD MAJ 2014 STYRELSEN 2014 Ordförande Linnéa Lundberg 070-533 12 60 Sekreterare Malin Mattsson 070-676 98 66 Kassör Maria J Johansson 070-604 51 35 Vice ordförande Monica Öberg Ledamot Kennet

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Under SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket

Läs mer

4. Godkänna dagordningen samt övriga frågor Dagordningen godkändes med till läggspunkter under övriga frågor.

4. Godkänna dagordningen samt övriga frågor Dagordningen godkändes med till läggspunkter under övriga frågor. Nordmalings Brukshundklubb 2015-10-13 Klubbstugan Olofsfors Styrelsemöte Organisationsnummer: 894003-7511 Närvarande: Meddelad frånvaro: Jenny Lund, ordförande Elisabet Nilsson, Bitte sekreterare Jouni

Läs mer

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Allas är kreativ, färgstark och mångsidig! Tidningen bjuder på inspirerande recept, intressant läsning, hälsa och roligt mode men också skön avkoppling mitt i veckan.

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Denna anmälan ska användas när Du vill anmäla Dig till SBK Instruktör Allmänlydnad och utbildningen hålls i SBK Stockholmsdistriktets regi. Kan även med

Läs mer

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden Freestylebroscyr 2014.indd 1 2014-01-20 16:30:50 Freestyle bjud upp din hund till dans! Freestyle är en hundsport som kommit till Sverige och Europa från USA och Kanada. Idag finns sporten i Norden och

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2017 Nr 4 Datum: 2018-05-16 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Carina Duholm

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2015. Mål 2015

MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2015. Mål 2015 1(6) MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2015 Mål 2015 Under 2014 påbörjade vi arbetet med att omorganisera sektorerna till Utskott för att få mer helhetssyn och sammarbete över intressegränserna. Under 2015 vill vi

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord Förord Vi lämnar ännu ett händelserikt och hundigt år bakom oss! Tillsammans med ledare, styrelsen och våra medlemmar har 2018 varit ett mycket bra och händelserikt år. Den utåtriktade verksamheter har

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Knivsta Brukshundklubb

Knivsta Brukshundklubb Protokoll fört vid styrelsemöte i Knivsta BK 2015-08-20 Närvarande: Aime Ambrosen, Malin Karlsson, Henrik Ulfhielm, Marita Berg, Lars Hagman, Malin Mälarstig, Anette Ehrnst Anmält förhinder: Jenny Köhler,

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 PROTOKOLL 03/11 Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 Närvarande: Bo Gustavsson, Agneta Alderin, Ellen Knutsson, Liz Hasselqvist, Helen Kjellander Närvarande

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Sommarlov 13 juni-19 augusti

Sommarlov 13 juni-19 augusti Sommarlov 13 juni-19 augusti 2013 Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung Västers BTK Arrangerar dagläger under 6 veckor på sommarlovet. (V 25-30) måndag-fredag Plats: Motala

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Positivt höstmöte Det var positiva tongångar på klubbens höstmöte som ägde rum i kafeterian på Skärgårdsgymnasiet i Åkersberga torsdagen den 27 november. Klubbens medlemmar

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter kontroll mot medlemsmatrikeln fastställde mötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar. se bilaga 1.

2. Fastställande av röstlängden Efter kontroll mot medlemsmatrikeln fastställde mötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar. se bilaga 1. 1. Mötets öppnande Mötet öppnades på utsatt tid, kl.19.00 2. Fastställande av röstlängden Efter kontroll mot medlemsmatrikeln fastställde mötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar. se bilaga

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

StjärnfalletOktober 14

StjärnfalletOktober 14 StjärnfalletOktober 14 Medlemsblad för Blå Stjärnan i Älvsborg Djurskötardag Kaninhoppningstävling Informationsdag om husdjur Agilityträningen startar Matresa Westernträning Medlemsträffar i hästsektionen

Läs mer

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html www.fysioteamet.se Idag har det varit en hel del FysioTeamet på schemat. Först klinikmöte med oss Alla fem sjukgymnaster. Sedan var Anna, Majsan och jag i Båstad på Båstad Bjäre Läkarpraktik och presenterade

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer

Lunds Brukshundklubb satsar 2016

Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Förslag till verksamhetsplan för 2016 utifrån bl.a. våra Framtidsmöten Övergripande mål Behålla och utveckla Lunds Brukshundklubb som en klubb med bred verksamhet genom..

Läs mer

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn Lilla Handboken föräldrar som har tränande barn Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Protokoll medlemsmöte Onsdagen den 17 juni 2015 kl 19:00. 1. Mötet öppnas Styrelsens ordförande Mikael Ström hälsade alla välkomna.

Protokoll medlemsmöte Onsdagen den 17 juni 2015 kl 19:00. 1. Mötet öppnas Styrelsens ordförande Mikael Ström hälsade alla välkomna. Protokoll medlemsmöte Onsdagen den 17 juni 2015 kl 19:00 1. Mötet öppnas Styrelsens ordförande Mikael Ström hälsade alla välkomna. 2. Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställs vid behov. 3. Val

Läs mer

HUNDAR HUNDAR SOMMARENS RIKSLÄGER

HUNDAR HUNDAR SOMMARENS RIKSLÄGER HUNDAR HUNDAR Sveriges hundungdoms sidor i Brukshunden Det blir mycket godis för vovvarna under veckan! SOMMARENS RIKSLÄGER TEXT & FOTO: LOTTA TREIBERG i Ånnaboda Nu när mörkret och kylan börjar smyga

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Sammanfattning av enkätsvaren

Sammanfattning av enkätsvaren Sammanfattning av enkätsvaren Den här är en sammanfattning av de svar vi fick in på enkäten som gjordes under arbetet med värdegrunden. Förutom publicering här på hemsidan och information vid årsmötet,

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Några ord från er ordförande

Några ord från er ordförande November 2018 Några ord från er ordförande Kurserna är i full gång och det är ett gäng glada dansare både i Söderhamn och Bergvik. Våra ledare gör ett underbart jobb både ute på kurserna samt på våra uppvisningar

Läs mer

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION SHAPELINK FÖRETAGSMOTION ROLIGARE, SMARTARE OCH BÄTTRE Här kommer vi snabbt gå igenom allt ni behöver veta för att komma igång med en smartare och roligare företagsmotionslösning. 1. Skapa en grupp 2.

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

IMMI S NYHETSBREV April 2013

IMMI S NYHETSBREV April 2013 IMMI S NYHETSBREV April 2013 Hemsidan Äntligen är den större planeringen kring IMMI s hemsida klar och vi letar för fullt efter en bra, snabb och billig webdesigner. Styrelsen ser gärna att en IMMI medlem

Läs mer

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017 FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK Hej alla medlemmar, KLUBBMÄSTERSKAP-2017 Förra året gjorde vi ett försök till att kora KM-vinnare i olika tävlingsgrenar. Alla som officiellt tävlade med sina hundar hade

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: stockholm@hundenshus.com www.hundenshus.com PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har

Läs mer

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM 2008 07 20 Årsgång 9, utgåva 35 KÕJÕ NYTT Erik Tingsborg leder Leo Spolander runt i rummet med ett stadigt grepp. HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR När du läser detta har du kanske kommit

Läs mer

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan!

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! I en tidigare post Bredbandsbolaget Suger berättade jag lite om Bredbandsbolagets usla support och lovade er en redovisning av de mailkonversationer

Läs mer

Rallylydnad. Rallylydnad 2012.indd 1 2012-11-19 15:30:34

Rallylydnad. Rallylydnad 2012.indd 1 2012-11-19 15:30:34 Rallylydnad Rallylydnad 2012.indd 1 2012-11-19 15:30:34 Sporten för alla Det här är en hundsport för alla, till skillnad från många andra hundsporter som passar bättre för vissa typer av hundar och deras

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Dagarna korta men kvällarna långa Nu när mörkret kryper på så gäller det att nyttja dagarna, det är det många som gör på helgerna. Men, tack vare engagemang så fortsätter vi på kvällarna, både i garage

Läs mer

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015 Påsklov 2015 Hörby 30 mars-6 april 2015 Bada och lek på Lågedammsbadet Vi kommer ha vår populära leksak, bläckfisken, i vattnet måndag-torsdag 11.00-15.00 (ingen motionssimning denna tid). Skärtorsdag

Läs mer

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten!

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs Verksamhet.

Läs mer

Berättarstunden. Termin 2: Fred & Frida show. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 2: Fred & Frida show. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 2: Fred & Frida show Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 2 Fred & Frida show s. Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer