Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?"

Transkript

1

2 Kapitel1 Hej! Hej!JagheterOlivia.Jagär10år,harblontochlångthår ochgårpåenskolasomheterhighschool.härgörsmånganya filmerochviharmycketidrott!jagtyckermycketom bibliotekarienstellaochärliteräddföridrottsläraren EsterochjagfårinteglömmaminbästakompisKlara.Stella ärsnällochhjälpsam,esterärsträngochtaskig.närjag prataromesterpådettasättsåpåminnerdetmigomden gångennäresterlåsteinmigienlånggångförattjagkom försenttillidrottslektionenochidetrummetfannsen dörr,enväldigtkonstigdörr.jagfunderarpåomjagskagå inidendärdörrennågondag!

3 Kapitel 2 Brevet Men oj! Vad är det dom håller på med? Varför renoverar dom det rummet med dörren i? Och varför tar dom bort ingången? Varför är det bara ett stort hål där man går in? Ta det lugnt Olivia! hördes en röst. Vem var det och hur kunde du mitt namn? Detta är normalt det händer varje år, sa rösten. Vadå för något? Renovering. Jaha, Jag går väl fram till dörren då. Wow, en lapp! Hej Olivia. Skulle du vilja hjälpa mig med en sak? Om du går in i dörren så kommer ett starkt ljus sedan möter du mig! Det jag behöver hjälp med är mina vänner dom är i stor fara dom har blivit kidnappade av Lejonet i skogen så snälla hjälp mig! Mvh mishoa masha+ du kan kalla mig masha! Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

4 Kapitel 3 Nycklarna Är det jag eller är det någon annan? Dom måste tagit fel på mig och någon annan som heter Olivia! Eller är det jag? Det måste jag dubbelkolla! Är det verkligen jag som är tjejen som ska rädda dina vänner? Mmh. Har du några bevis på det? Ja. Vilka då? Dom. Vilka dom? Jag kunde ditt namn. Det kunde varit vem som helst! Nej! Du har långt och is blont hår. Är en busig tjej, Är vän med bibliotekarien och är lite rädd för idrottsläraren! Du man ska inte säga lite. Nehe. Jag drar! Är det verkligen jag? OLIVIA, OLIVIA! Hörde jag en röst precis när jag bara hade gått kanske 15 steg bort. Aah var är det nu då? När jag kom fram till dörren hördes rösten. Det verkade som om den diktade "Första nyckeln det är fel! Andra nyckeln står på spel. Tredje nyckeln är helt rätt! Kunna ta den blir ej lätt. Nyckeln finns i mänskans väska. Idrottlärarens proteska. Ta den så du kommer in. Ta den nu eller försvinn" Ska jag ta den nu? Försvinner jag annars? Ja vaddå, då? Inget! Jag går upp till gympasalen. Vilken tur att Ester är här! Åh nej! Hon har en gympalektion! Ester! ropar jag. Vad är det? Ser du inte att jag är upptagen!

5 Eeh joo! Vad gör du här då? Bara Skulle säga en sak! Säg det då. Det är en hemlis! Okej jag kommer vänta lite bara.... Det har gått ett tag nu kan du komma? Okej! Vad vill du jag är verkligen upptagen! Jag skulle bara undra om du kunde hämta konerna? Till vaddå? Vi har inte gympa idag så vi tänkte träna lite på rasten! Okej men kan du vakta min väska då? Visst! Gud var bra nu kan jag ta nycklarna! Där är dom. Här har du dom! Eller vi behöver inte dom det går nog bättre att springa upp och ner för en backe! Okej! Här har du väskan förresten. Åh, tack. Yes Nu har jag nycklarna, nu kan jag gå till dörren stoppa in nycklen i nyckelhålet och jag har snart vridit om nyckeln!

6 Kapitel 4 En annan värld Åh wow vilket starkt ljus! Jag har aldrig sätt ett så starkt ljus förut. Dörren är stängd. Men oj! Det är ju färger överallt blå där, grön där, gul där, röd där,rosa där och lila där. Hjälp! Jag flyger! Ja jag flyger faktiskt! Men där borta tar färgerna slut. Det blir helt svart. När jag kommer fram till det svarta så trillar jag ner med en gång. Aj! Det är helt svart överallt. Det enda som syns är en liten lucka. Den verkar leda in till en rund och lång gång. Jag får väl ta den vägen då. Jag har faktiskt inget val, det är enda vägen ut. I slutet kommer jag fram till ett mörkt pyttelitet rum. det är så litet att jag inte ens kan röra mig. Jag hör en massa oväsen. Helt plötsligt öppnas en dörr den verkar täcka hela väggen. När den öppnas är jag i ett skåp. Nej det är visst ett skolskåp. Sedan hör jag ett pip. Det låter hela tiden. Pip,pip pip,pip. Sedan ser jag en massvis med robotar, möss och fåglar det verkade vara en skola. En mus pratade med andra möss om att något konstigt djur hade stått i hans skåp. Jag gick fram till musen och försökte säga förlåt men musen bara gick där ifrån. Det var så många olika korridorer att man va nära att gå vilse. Ja! Äntligen hittade jag en utväg! Det är en nödutgång men det ska väl funka. Wow detta är den mest underbara världen jag har sätt! Det är palmer överallt, vattenfall och underbara djur. Detta är en helt annan värld än den världen som jag var i för 10 minutersedan. Åh en klocka. Är klockan bara 2 här? Jag tittar på min egen klocka. Åh nej klockan är redan 10. Jag skulle varit hemma för en och en halv timme sedan. Och jag som skulle hitta Michoa macha eller, just det, macha. MACHA! MACHA! Helt plötsligt hördes ett vrål, roooooooooar! vad var det?

7 Kapitel 5 En annorlunda vän Det hördes som om det var något farligt djur! Hjälp, Herre Gud, ett farligt djur i närheten och jag har inte hittat Macha än! Det låter som om det kommer ifrån vänster sida så jag tror jag går åt höger. Det tar väldigt lång tid att gå. Men till slut ser jag ett läger i trä. Det är det enda stället jag sett som jag tror att Macha kan vara på, det kan ju lika gärna vara det djuret som gjorde lätet men jag går ändå fram och knackar på. Hallå! är det någon hemma? Inget svar, jag testar en gång till, inget svar då heller. Jag tar ett steg in, det knarrar i golvet. Jag går in med andra foten också och då råkade jag gå på en tråd och en bjällra började ringa. Helt plötsligt blev allt ett stort stall, helt magiskt. Det var röda och vita väggar och hö nästan överallt. Sedan kom en häst med vit man och blå ögon. Hon sa att hon hette Michoa macha och att jag kunde kalla henna Macha. Råkar du vara Olivia? Du, du, du pratar, är en häst och kan mitt namn! Jag är Macha och är en häst. Är du Olivia och vad är du för något djur? Eeh, ja jag är Olivia och jag är en människa. Du påminner mig om någon...nu vet jag! Du påminner mej om bibliotekarien Stella. Vem är det? Det är en som lånar ut massor av böcker på vår skola. Ååh, jag älskar böcker. Vilka tre djur får gå på er skola? På vår skola får det gå robotar, möss och fåglar. Är robotar ens ett djur? Ja i vår värld. Men vilka tre djur får gå på er skola? På vår skola får bara människor vara.

8 Jaha. Men det jag tänkte säga var att mina vänner Machi och Macho är kidnappade av Lejonet Leo i skogen. Han äter vilket djur som helst, när som helst och han tänker äta Machi och Macho till frukost imorgon. Jag vet att människa är det smidigaste djuret i universum så jag skickade efter en jag kunde lita på. Men varför frågade du vilket djur jag var i så fall? Jag bara brukar glömma bort det. Men iallafall, ditt uppdrag är att befria Machi och Macho från Leo innan kl 4 på morgonen. Nej! Det är omöjligt antingen dör jag eller äter Leo upp Machi och Macho! Jag klarar det inte!

9 Kapitel 6 Mitt uppdrag! Jo, Olivia, du klarar det visst, sa Macha! Nej det gör jag inte. Han kan äta upp mig, han kan fånga mig och äta mig med Machi och Macho till frukost i morgon eller så fångar han mig där och låter mig dö av utmattning! Du klarar det Olivia, du klarar det, och förresten nämnnde jag att det inte var en grotta utan ett stort, stort hål långt ner under marken. Va, nej det gjorde du inte, är det verkligen sant? Ja, vaddå? Inget jag ska ändå tänka ut en plan! Mmm bra, jag kan hjälpa till om det okej? Ja verkligen! Bra. Oj var lång tid det har gått. Klockan är ju redan halv tolv! Jag vet Macha men det är ont om tid så tänk. Visst jag tänker. Jag har det! Vaddå? Jag hissar mig ner i grottan, tar med tre leksaksmöss, börjar med att kasta in en mus i grottan så hoppar han på den sedan den andra lite närmre så hoppar han på den och den tredje långt utanför grottan. Då springer han ut utanför grottan och då springer jag in, får upp låset på buren med en säkerhetsnål, släpper ut Machi och Macho, virar upp Machi och Macho en efter en och till sist jag. Låter det bra? Ja visst. Jag måste bara hem och hämta några saker, stanna här när jag är borta. Okej! Har du papper och penna? Jag måste skriva upp vad jag ska hämta hemifrån. Mmm i lådan längst ner till höger. Tack.

10 Jag behöver: Ett rep Tre möss En säkerhetsnål För säkerhets skull ett paraply. Tänk om det snöar hemma hos mig. Det är trots allt vinter, men nu är listan är klar. MACHA! Jag går nu, hejdå! Jag sprang till dörren och är tillbaka vid ingången

11 Kapitel 7 Tillbaka i skolan Allt var svart. Jag tar ett steg in, inget händer så jag sätter in andra foten också. Jag börjar flyga. Fast åt motsatta hållet som jag kom ifrån, dörren öppnas av sig själv och jag är ute igen. Allt är som vanligt... Förutom... Här är det dag och hos Macha är det natt. Men i allafall jag kollar på listan igen ett rep tre möss en säkerhetsnål Just det, så var det! Ett rep tror jag att jag la ifrån mig i förrådet. Möss vet jag inte riktigt hur jag ska kunna få tag i men det får vi ta senare och sedan var det säkerhetsnål. Det lättaste att få tag i för det har jag på mitt skrivbord. Jag börjar med repet... Jag visste väl att det var här! Jag ska ändå in och ringa Klara eftersom vi hade bestämt leka idag men det går absolut inte. Samtidigt hämtar jag säkerhetsnålen. Klart! Bara ringa Klara och mössen kvar. Hej det är Klara. Hej Klara det är Olivia. Ååh hej Olivia, vad roligt att du hör av dig det ska bli så roligt ikväll, visst ska det eller hur? Det är det som är saken Vaddå saken? Det går inte jag ska på ett... Du ska på ett vaddå? Eeh Men säg det, kom igen. Jag ska på ett... kalas Va! Men varför sa du inte det innan.

12 Vet inte men inbjudan kom så fort. Ledsen Klara jag hade verkligen sett fram emot att vi skulle leka idag. Det hade jag med. Vi träffas ju inte så ofta men tack för att du berättade det med en gång så att jag inte åkte 2 mil i onödan Mmh hejdå! Hejdå Det var det, nu är det bara mössen kvar. Jag får väl gå till leksaksaffären... Men varför måste dom kosta så mycket, tre för 150: det är bara 10% rabatt. Jag måste få min veckopeng! Jag måste vänta till fredag det är alldeles försent! Vänta är det där Stella? Jaa, det är det! Jag går fram till henne och frågar om jag fick låna 10 kronor. Snälla, Stella! Visst, det kan du väl få. Tack snälla. Nu har jag allt jag behöver och har snart kommit tillbaka in i dörren en tredje gång.

13 Kapitel8 Sanningensögonblick Jaggicktilllejongrottan.Detvarsvårtattgåiniden menjaggordedetiallafall.närjagkominbestämdejagmig förattgömmamigbakomenstenganskanäraburen.jag viskade: Mashi,Masho,mendomsågmiginte.Pssthärborta! Nusågdommig.Bindfasteridettarepetochföljmedmig påminsignal.okej? Okej. Jagkastadedetre mössenenefterenmen innanjagkastadeden tredjesåmärkteleo mig.vikolladevarandra iögonen,hanpåminde migomnågon.jagtänkte efterenstund,ester, ååhnej.jagkastadeden tredjesåfortjag kunde.sedanlåstejag uppburenmed säkerhetsnålenochvisprang,såfortvikunde.jaghissade uppmashiochmachosedanmigsjälv.leokomspringandeefter oss,vivarväldigträddaförattviinteskullehinnamen detgordeviprecis.vigickhemtillmachaochhonblevglad närhonsågattjaghademachiochmachomedmig.jagtog farvälavmachaochvarredoattgemigav. HejdåMacha,sajag. Hejdå,saMachatillbaka. Äntligentillbakaiskolanigen.

14 Kapitel 9 Tills någon annan öppnar dörren igen Dagen efter uppdraget satt jag på lektionen och tänkte på vad som hade hänt. Det kändes som om jag ville att det skulle hända varje dag. Idag var nog den tråkigaste dagen på hela terminen. När det var rast gick alla iväg och började leka en ny lek som de hade kommit på. Men jag var inte så intresserad. Efter en stund hörde jag en ilsken röst, det var Ester som hade råkat ut för en olycka. Jag var lite rädd men frågade ändå. Vad är det som har hänt? Mina nycklar är borta! Jag låtsades som ingenting och frågade vilka nycklar som var borta. Ett par nycklar med en stjärna på, vad trodde du? Typ samma sak! Mhh... Det gick ungefär 10 minuter och allt var tyst man hörde bara några fåglar som kvittrade och litegrann från mina klasskamrater. Sedan berättade jag att jag hade lånat dom en liten stund. Ester bara avbröt mig mitt i allt och sa Hur fick du tag i dom och varför tog du dom? Jag blev jätterädd! Förlåt, men vet du ens vart nyckeln leder? Ja det vet jag, hit med nyckeln bara! Okej, okej! Jag gav Ester hennes nycklar och frågade vart leder nyckeln till? Till förrådet, sa Ester snäsigt! Du sa att det var nyckeln med fotbollen som ledde in dit! Okej, den leder in till gympasalen, sa hon då. Men du sa att det var nyckeln med hopprepet på som leder in till gympasalen. Okej, den leder in i den dörren därborta. Vart leder den dörren till då? Till ett land...,ett magiskt land! Okej jag måste gå nu hejdå! Då visste jag att hon visste.

15 HejKlara. Ååh,hejOlivia! Eftersomviintekundelekaigår,såkanksevikangåpå bioikväll,omduvillalltså? Visst! VigicktillbiohusetochdärvarEster,detvisadesigatt Esterskullesepåsammafilm,efterfilmhadevidiscooch allablevvänner! slut Av:Emma Ulfsax

16

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN olycklig: - Oj oj oj, var bar min egen lilla snalla bjornpojke tagit vagen, sa

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Cecil. Jag är äldst i klassen för jag är 12 år. Min skola heter Stjärnan. Min klasskompis Edvin tycker jag om. Vaktmästaren är jag rädd för, han är mystisk.

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Första Ring. - en ungdomsnovell av Pia Lerigon - -1-

Första Ring. - en ungdomsnovell av Pia Lerigon - -1- -1- Första året på gymnasiet. Första ring. Jag går i första ring. Jippi! Nu är jag som i låten: Jag går i första ri-hing och jag fattar ingenting. Jag borde lyssna bättre men vad ska jag ta mig till när

Läs mer

Alarmklockan tjöt envist. satte sig sakta upp och tryckte av klockan. Hon tände lampan och drog sig upp. Det var en helt vanlig morgon. Hon åt frukost och klädde på sig. Hon drog sin borste genom hennes

Läs mer

Att försvinna ner i någon annans minne

Att försvinna ner i någon annans minne Att försvinna ner i någon annans minne av Patrik Bergner och Ursula Fogelström Personer: Modern Sonen Brodern Tack Claes Lundberg Götgatan våren 94 -2- Ett vardagsrum/matrum. Lådor fyller rummet. De har

Läs mer

Alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande.

Alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande. Alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande. Ur Bad Girls av Joyce Carol Oates MARIETTA Åh herregud!!! Vad är det, har det hänt nåt? Varför sitter du här i mörkret? Sitter du och

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

enkelt superläskigt. Jag ska, Publicerat med tillstånd Fråga chans Text Marie Oskarsson Bild Helena Bergendahl Bonnier Carlsen 2011

enkelt superläskigt. Jag ska, Publicerat med tillstånd Fråga chans Text Marie Oskarsson Bild Helena Bergendahl Bonnier Carlsen 2011 Kapitel 1 Det var alldeles tyst i klass 2 B. Jack satt med blicken envist fäst i skrivboken framför sig. Veckans Ord var ju så roligt Han behövde inte kolla för att veta var i klassrummet Emilia satt.

Läs mer

Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson

Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson Jannice, 29 år, har gått ner 40 kg. Cecilia Bergh i Intervju med Jannice Andersson Jannice: - För två år sen vägde jag

Läs mer

Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död.

Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död. Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död. Pappa är död. Min lillebror Ludvig är död. Och förmodligen

Läs mer

... sitta lagom mycket tid vid skärmar (till exempel dator och tv).

... sitta lagom mycket tid vid skärmar (till exempel dator och tv). må bra-tidning Hej! Den här tidningen är bra att använda när du och någon vuxen pratar om hälsa. Bamse och hans vänner hjälper oss att berätta om vad man kan göra för att må bra. Det handlar om att......

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Textbearbetning: Boel Werner Illustrationer: Per Hardestam 2005 Räddningsverket, Karlstad Enheten för samhällsinriktat säkerhetsarbete Beställningsnummer:

Läs mer

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. MAN VI U INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. Länsstyrelsen Östergötland Handbok: Man vill ju finnas! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

Läs mer

Den magiska dörren. - ett romanprojekt

Den magiska dörren. - ett romanprojekt Den magiska dörren - ett romanprojekt Idé och lärarhandledning av Josef Sahlin 2011 Bakgrund! 3 Idé! 3 Rättigheter! 4 Syfte! 4 Arbetets gång! 4 Lektionsupplägg! 5 Framsida! 5 Kapitel 1 - Hej! 6 Kapitel

Läs mer

Dagen då Du försvann Gun Kihl

Dagen då Du försvann Gun Kihl 1 Dagen då Du försvann Gun Kihl Sara suckar trött, det har varit rätt så snärjigt på frisörsalongen hela veckan. Det har ringt ett i ett, alla vill ha tid för klippning eller permanent nu när det börjar

Läs mer

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf Använd av Gud Av: Johannes Djerf Under den här adventstiden så har vi talat om en sak. Guds angelägenhet att få komma nära ditt liv. Vi har talat om Jesus som sann konung och Gud, som kommer ridandes in

Läs mer

Tre vardagsrysare. Mårten Steen. Boksidan

Tre vardagsrysare. Mårten Steen. Boksidan Tre vardagsrysare Mårten Steen Boksidan Tre vardagsrysare Mårten Steen Copyright: Förlaget Boksidan 2007 Box 558 146 33 Tullinge Tre vardagsrysare, ISBN-nummer: 978-91-86199-19-7 Du får gärna kopiera denna

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

1. En scout söker sin tro och respekterar andras

1. En scout söker sin tro och respekterar andras 1. En scout söker sin tro och respekterar andras Ett frågetecken - Vad är skillnaden på att tro och att veta? Ta en sekund till att fundera på skillnaden mellan tro och vetande. Rita upp en linje på marken.

Läs mer

Hon vågade inte lägga till, nu ses vi aldrig mer. Men aldrig någonsin hade det känts så skönt att han stängde dörren och gick.

Hon vågade inte lägga till, nu ses vi aldrig mer. Men aldrig någonsin hade det känts så skönt att han stängde dörren och gick. 6. Jamila kunde inte somna natten innan det var dags. Hon försökte ligga så still som möjligt, så Kamal inte skulle bli orolig och förstå att någonting var i görningen. Han skulle iväg på morgonen och

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

att vi behövde det, blev vi allvarliga och klädde på våra ord. Då studsade inte orden tillbaka. De stannade inne i oss och försvann aldrig.

att vi behövde det, blev vi allvarliga och klädde på våra ord. Då studsade inte orden tillbaka. De stannade inne i oss och försvann aldrig. Kalla hjärtans dag. Ett av de absolut värsta skällsorden som finns i det arabiska språket är ordet kaleb. Det betyder hund. Även om vi i västvärlden ser hundar på ett annat sätt än vad de gör i arabisktalande

Läs mer

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Ledarmaterial För barn mellan 7 och 9 år, eventuellt ända upp till 11 år En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Introduktion Detta är ett ledarmaterial

Läs mer