Afrika mot alla odds!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Afrika mot alla odds!"

Transkript

1 Afrika mot alla odds! Att jaga i Afrika kändes först overkligt, sedan blev det verklighet, för att till slut igen kännas overkligt. Av Heidi Thisell, Göteborg På kvällen kom våra gemensamma jaktkompisar Janne och Maria, vi fikade och hade allmänt trevligt och helt utan förvarning började Janne prata om att han och Maria skulle spela in 6 st jaktfilmer och en skulle vara om Tjej jakt i Afrika Sen utan att vi riktigt fattat vad eller hur, frågade han mig om jag ville följa med och bli en del av filmen. Nu var det alltså dags, Afrika mot alla odds. Ifrån Göteborg till Frankfurt fortsatte resan vidare till Johannesburg, och där fick vi verkligen se och uppleva glädjen av att resa med en seriös jakt arrangör. Två killar mötte upp oss och guidade oss genom de olika vapen kontrollerna, något som verkade helt kört på egen hand. Tack vare Sydafrikanernas stora hjälp hann vi också med nästa plan som tog oss till Harare. I Harare blev vi åter mötta av en kille som visade sig vara vår kapten på nästa flygsträcka d.v.s. Harare - Save Valley i ett två motorigt plan med sex sittplatser. Flygresan tog ca en timme och fjärilarna i magen pirrar ännu mer när piloten meddelar att vi flyger över Sango Lodge, där vi skall bo under vår vistelse i bushen. Så vackert att man nästan tappar fattningen. Sen landar vi på den nästan obefintliga landningsbanan och det är bara att erkänna, en bush pilot är något speciellt. När vi lyckas ta oss ut ur jätte planet möts vi av hela personalen som står uppställda tillsammans med våra PH s samt filmteamen som redan är i full gång med att göra film. Efter middagen var de dags för prat och drinkar runt brasan och förväntningarna inför första jaktdagen var stor.

2 Omringad av bufflar Med på våran bil var det Maria, Trine och jag, vår PH Roy och kamera man Rob samt våra tre trackers. Maria hade jagat i Sydafrika flera gånge, och Trine från African Adventure är utbildad prof. Jägare i Afrika för mig var allt nytt och spännande! Oj, vad mycket djur vi såg på en gång: impalor, Warthog, Wildebeest, Zebra, Kudu, Buffel, Eland, Klippspringer och Sabel samt spår av elefant, lejon och babianer. Allt detta såg vi första dagen och hela tiden en massa underbar sång av fantastiska fåglar, den ena vackrare än den andra. Så var de dags att börja jaga, nästan svårt att fokusera pga. alla nya intryck. Maria lät mig börja och det var enormt spännande att sakta smyga fram genom bushen, länge gick vi och spanade och lyssnade då tystnaden plötsligt bröts av ett öronbedövande dån, det var en enorm buffelhjord på ca djur i varierande storlek som flöt fram genom terrängen under de närmaste 6-7 minuterna. Gåshud ifrån tårna till nacken helt enorm upplevelse vilket kändes helt fantastiskt när vi endast hade förbrukat en förmiddag än så länge. Det blev inget nedlagt denna dag, antingen var dom för unga eller så var det fel djur, men vad mycket man hade lärt sig om dom Afrikanska djuren och om spårningen av dom. På vägen hem stannade vi och njöt av den fantastiska solnedgången med en kall öl i handen, helt fantastiskt och man känner redan att man älskar Afrika.

3 Siesta med revolver Vaknade nästa dag av att vattenfallet porlade, men de var något mera. Jag låg kvar och lyssnade en stund, och så hördes det igen - ett lejon som röt så att blodet isade. Vi gick längs en av floderna i området. Undertiden vi smög, hörde vi ett lejon som röt och vi såg zebror och Wildebeest. Till slutt hittade Roy en Wildebeest som han var nöjd med. Så vi smög upp rätt i vind till en skuggig plats, bra gömd ibland träden. Jag la upp Blasern i en klyka på trädet och inväntade rätt tillfälle. När den kom ut i mitten av en öppning, lät jag skottet gå. Den snurrade runt ett varv och fick en smäll till innan den sjönk ihop. Lyckan var total, allt kändes perfekt. Äntligen mitt första Afrikanska vilt! Jag bara stod och sög in känslan länge och väl. Vi åt lunch ute på en fantastisk bushcamp, sedan var de dags för lite skön siesta och vi la oss vid flodbädden och solade, givetvis hade Trine en revolver med om de skulle komma någon kinkig buffel eller liknande. Därefter var det dags för nya äventyr igen - Impala jakt. Vi smög länge och väl i den stekande solen och hörde hur elefanterna välte träd och trumpetade inte så långt ifrån oss. Tillslut lyckades jag fälla en fin Impala, vilken glädje.

4 Mycket nära lejon Dagen därpå började vi gå längst en flod, där vi såg färska buffel och elefant spår Vi gick efter Bushbuck och Warthog och när vi hade smugit i ca 1 timma, morrade plötsligt ett lejon till!! Den låg bara 15 meter framför oss och åt på sitt byte! Alla backade sakta, sakta med bössorna redo. När vi efter en stund kände att vi var på tryggt avstånd, kunde vi andas ut en stund för att sedan gå vidare. Väldigt spännande!! Noshörningar i vägen Träningsvärk, solbränd och väldigt trött tänkte jag när jag gick mot badrummet kl.4.50 nästa dag. Men redan 4.55 var man pigg igen (ja, nästan i alla fall) för nya äventyr väntade ju där ute!! Vi började jaktdagen med att jaga Impala. När vi hade gått i ca 1 timma, såg vi plötsligt 4 vita noshörningar som var på väg rätt emot oss!! Vi stannade och tittade på dem med kikare och fotograferade, därefter vinklade dom av och vi fortsatte vår jakt. Silverbröllop på berget Idag var det Marias och Jannes 25-åriga bröllopsdag(silverbröllop) och då hade Maria bestämt att vi skulle vara lite lediga - vilket också var VÄLDIGT behövligt!! Så vi tog på oss bikini, tog ett dopp i poolen och la oss i solsängarna med drinkar och tilltugg, pratade, skrattade, vilade och läste bok. Vid sa Trine att vi skulle ha en tjej grej (Möhippa) och vi följde efter henne. Vi klättrade upp på ett berg vid campen, där det längs med stigen hängde fina blommor. När vi kom upp till toppen blev man tårögd av den mest fantastiska utsikten!! Man såg så långt och hörde alla underbara ljud från bushen! Personalen på campen hade också burit upp en bricka med tilltugg och en kylbox med öl, whiskey, rom, vin och mix till drinkar! Där satt vi 3 tjejer och pratade, sjöng, grät en skvätt, och skrattade så att tårarna kom då också, i timmar och såg den magiska solnedgången som färgade allt orange!! Vilken eftermiddag!!! Ficklampor hade personalen lämnat till oss så att vi kunde hitta ner i bäck mörkret!!

5 Sista dagen i bushen Jag började nästa morgon med att skjuta en jätte fin impala! Härligt! Sedan var det dags för en 3 timmars vandring/smygning längst vid en flod. Vi så babianer, Bushbuck och sedan magnifika flodhäst spår! WOW!! Sedan åkte vi till ett öppet fint ställe mitt ute i ingenstans - parkerade jeepen, ställde fram bord o stolar och all den fantastiska maten som kocken packat ner till oss samt god dryck! Och inget smakar väl godare än att äta ute bland lejon, elefanter o bufflar!! Därefter la vi oss på marken vid jeepen och slumrade till en stund.. Vilken frihets känsla!!! Den sista jaktdagen var slut, och blev i slutändan: 2 Impalor, 1 Wildebeest, 1 Warthog, och 1 Zebra. När vi la oss i sängen så låg vi och lyssnade på lejonets lockrop och babianernas stökiga liv.. Man bara känner en livsglädje som är väldigt svår att beskriva!! Giraffer på landingsbanan Man mindes tillbaka- allt man har fått uppleva: både spännande, vackra, tuffa, roliga, ledsna stunder, samt alla dessa ljud och dofter som inte går att beskriva, men också alla dessa fantastiska människor och nya vänner som har gjort denna upplevelse verklig för oss: Janne o Maria, Trine, Roy, Rob, Jonny, Sean, Lindsay, Neville alla trackers samt all fantastisk personal på Sango Lodge!! Ja, och nu skulle man avsluta detta och åka tillbaka hem till verkligheten! Mycket gråt och skratt blev det av lycka, separation och tacksamhet. Vi fick avsluta det hela underbara äventyret, med att stöta bort ett gäng giraffer från landningsbanan!!! Hur ofta gör man det? Sedan landade vårt lilla propeller plan med plats för bara 4 denna gången och tog oss upp till luften där vi flög över Save Valley och vidare bort mot Harare Något inom mig bara längtar tillbaka till det vilda djurlivet, fågelljuden, dofterna, solnedgångarna, soluppgångarna, friheten och den otroliga spänningen!!! Tack Janne och Maria, African Adventure, Zambezi Hunters och Sango Lodge i Save Valley!!!!

6 AFRICAN ADVENTURE AB Grimmeredsvägen Västra Frölunda Tel Web: org.nr. SE

Mananga Safaris Sydafrika

Mananga Safaris Sydafrika Mananga Safaris Sydafrika Vår största partner i Afrika är Mananga Safaris, som ägs och drivs av Kobus Fourie och hans fru Sureta. Kobus förfogar över ett unikt jaktområdet med ett mycket varierat viltbestånd,

Läs mer

Imbasa Safari Sydafrika

Imbasa Safari Sydafrika Imbasa Safari Sydafrika Imbasa Safari är svenska ägd och drivs med Skandinavisk anda, noggrannhet och professionalism. Hanna och Richard Björklund har skapat ett fantastiskt jaktområde i södra delen av

Läs mer

Graham Jones Safaris Sydafrika

Graham Jones Safaris Sydafrika Graham Jones Safaris Sydafrika Graham Jones Safaris har under många år varit känd som en av Sydafrikas största outfitters. Graham har en bakgrund som professionell jägare i både Tanzania och Botswana och

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint.

Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint. Anders A Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint. Så kom vi då till Karin Blixens hem, som ju blev världsberömt när den här filmen kom. Detta är verkligen

Läs mer

Res med ZASP. Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen!

Res med ZASP. Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen! Res med ZASP Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen! Om du reser med ZASP får du se lejon och elefanter på spännande safari, lära känna bybor, möta zambisk kultur i

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Höstterminen startade med två veckors inspirationsaktiviteter i närmiljön. Barnen gick på utflykt till bl.a lekplatser, fårhagen och till Landevi som höll på

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES Den magiska stenen En gång för länge, länge, länge sedan var det 5 gudar Ty, Wesp, Plopp Sod och Vespan. Vespan och wesp var tvillingar lika så var Ty och Plopp.

Läs mer

Ozondjahe Hunting Safaris Namibia

Ozondjahe Hunting Safaris Namibia Ozondjahe Hunting Safaris Namibia Ozondjahe Hunting Safaris har under tre generationer erbjudit jakt till mycket hög kvalitet på både antiloper, leopard och gepard. Området är det största privatägda game

Läs mer

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Vi lyfte från Arlanda sent den 30 juni och flög med ET via Addis Abeba till Zanzibar. Det var en lång flygning, så vi var riktigt glada när vi landade på

Läs mer

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa!

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Kära dagbok! Nu är jag tillbaka i Leiden igen. Flygresan var lika rolig som vanligt. Jag kände igen mig direkt när vi kom fram så jag visade Annika, Caroline,

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier SAGAN Om RÄVEN Av Freja Fortier Kap 1 Ungarna Det var en gång en rävmamma som var ganska ensam men som tur att hon skulle få ungar. Hon bodde ute i skogen i sitt lilla gryt. Det var en mycket vacker skog

Läs mer

Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan.

Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan. Jorden Bildas Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan. Det var en gång en måne som kallades gubben i månen för han var typ en levande måne som åkte omkring i rymden och skapade saker. Han var gud över allting

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA. 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015

BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA. 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015 BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015 DITT LIVS SAFARIÄVENTYR I KALAHARI OCH OKAVANGO! Upplev ett maxat safariäventyr! Botswana är landet som osar

Läs mer

Viktoriafallen, Chobe & Okavango

Viktoriafallen, Chobe & Okavango Viktoriafallen, Chobe & Okavango Denna resa kombinerar Viktoriafallens magiska krafter med safari i Chobe National park samt häftiga djurupplevelser i Okavango-deltat. I resan ingår två nätter vid Viktoriafallen,

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Glitterälvorna och den magiska ön

Glitterälvorna och den magiska ön Glitterälvorna och den magiska ön 1 Med glittrande kläder flög dom tvärs över ön. Det här är livet! ropade Rebecca med fladdrande hår. Dom två älvorna, Rebecca och Tristan bodde på Glitterön med deras

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska).

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska). Namn: Anna Maria Lidström Resa: Alentejo - dressyr Datum: 24/4-3/5-14 Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: bra Kommentar boende: -Helt OK. Jag sov på en bäddsoffa

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017

THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017 THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017 På denna Save the Wildlife resa får du både möjlighet att fotografera Kenyas djurliv och även lära dig mer om parkernas bevarandearbete. Ta chansen och följ

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING Sydafrika BESKRIVNING Sydafrika, 12 dagar En enastående natur med stor mångfald möter oss på denna resa. Här åker vi på safari och hoppas på att få se the Big Five. Vi njuter av kombinationen av mäktiga

Läs mer

Jakten på färgpiraterna

Jakten på färgpiraterna Jakten på färgpiraterna SÅNGTEXTER SEXÅRSKÖREN 2016 01 INTRO/REGNRAMSA Regn regn regn regn Det har regnat här i flera år Regn, regn mera regn Regn och mera regn ändå Och mera regn Välkommen sol, välkommen

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från 25 500 kr Machameleden på Mount Kilimanjaro i Tanzania (paketresa) I priset ingår vandring på Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro via Machameleden.

Läs mer

"Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen

Magiska tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen Guidad barnmeditation för harmoni och inre styrka "Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen www.helenespjut.se Du är unik och värdefull känn det!... 4 Varför guidad meditation?...

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

4 vä rddägär vid lotsutkiken i juli 2014.

4 vä rddägär vid lotsutkiken i juli 2014. 4 vä rddägär vid lotsutkiken i juli 2014. Här följer en liten sammanställning om vad som kan hända under en 4,5 dagars vistelse som värd på lotsutkiken. Utfärd med båt vid 11-tiden på söndag. Hade tänkt

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Kommentar mottagande: -Värdinnan Nadja möte oss vid ankomsten till Herrgården. Hon var mycket trevlig, glad och vänlig och berättade om vårt boende,

Läs mer

Hasse Andersson - Avtryck i naturen

Hasse Andersson - Avtryck i naturen Hasse Andersson - Avtryck i naturen En i gänget Efter nio timmar i bil anländer jag till Kongsvold fjällstation i Norge. Klockan är halv fyra och solen står fortfarande högt på himlen. Det är september

Läs mer

V V I I ING K L LE. den snälla skeppskatten

V V I I ING K L LE. den snälla skeppskatten I I ING V V K L LE den snälla skeppskatten I I ING V V K L LE den snälla skeppskatten Text: Maarit Wall Illustrationer: Henrik Nilson Layout och produktion: Viking Line Mariehamn Tryck: Mariehamns Tryckeri

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 15/10 2018 Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 Flyg med KLM från Stockholm KL1104 ARNAMS HK1 2 0630 0840 73H E 0 S KL 571 AMSJRO HK1 1015 2040 772 E 0 M PW 423 ARKZNZ HK1 1250

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin Havsr esan Författare och illustratör : Daniel Uhlin Kap 1 Hej mor och far. Jag har fastnat på en båt med min kompis han heter Sickan Igår såg vi en stor båt som heter Skorven den är röd och stor. Det

Läs mer

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson LISAS DAGBOK när autismen tar över Thomas Filipsson Barnläkaren var tydlig och korrekt Det är något som inte stämmer. Orden är hämtade från den 8 maj 1995. På avdelning 15 på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Läs mer

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Nyati Safari Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Pris per. pers. dkk 16 995:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram, transfer och flyg

Läs mer

Tanzaniaresa - Dagsprogram

Tanzaniaresa - Dagsprogram Tanzaniaresa - Dagsprogram Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, där du har mycket god chans att få se The Big Five och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda!

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! - Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! PLANETEN GODISHUSET Uppfinn din egen planet, beskriv vad den heter och hur den ser ut, vilka djur och

Läs mer

Tanzania Wildlife Company Tanzania

Tanzania Wildlife Company Tanzania Sida 1 av 12 Tanzania Wildlife Company Tanzania Det är svårt att tala om Tanzania utan att återkalla den entusiasm, som färgade den gamla tidens klassiska expeditioner på storviltsjakt. Tanzania är landet

Läs mer

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad.

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Inledning Resedagbok från Mocambique Inledning Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Jag beskriver vad vi gjorde på resan och jag kommer även att skriva om

Läs mer

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Havsresan Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Del 1 Hej Mamma och Pappa jag och Mackan var i hamnen efter skolan vi såg en båt som heter Solstrålen.En stor gul rostig båt med 4 skorstenar vi klev

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Kundutvärdering (Isabelle Fadat)

Kundutvärdering (Isabelle Fadat) Kundutvärdering (Isabelle Fadat) Avresedatum: 2019-03-02 Destination: Marocko - Stationärt program mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans

Läs mer

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011.

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. Safari & möjlighet att bestiga Kilimanjaro!»Resa 1. Safari, lopp & safari. 24 feb-7 mars.»resa 2. Safari, lopp & vandring Kilimanjaro.

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014 ZAMBIA & MALAWI REQUEST 17-30 september & 14-27 oktober 2014 SAFARI I VÄRLDSKLASS OCH AVKOPPLANDE STRANDLIV I HJÄRTAT AV AFRIKA ZAMBIA OCH MALAWI Buss TANZANIA Flyg KONGO ZAMBIA Lusaka South Luangwa NP

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: - Namn: Peggy norman Resa: Transylvanien Datum: 7 juli 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 augusti - onsdag 24 augusti

barnhemmet i muang mai måndag 15 augusti - onsdag 24 augusti veckobrev 15 barnhemmet i muang mai måndag 15 augusti - onsdag 24 augusti Containern har anlänt vilket känns helt fantastiskt. Kia har lämnat oss vilket inte känns alls lika fantastiskt utan tvärtom. Men,

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Våra äventyr i Höga Landet

Våra äventyr i Höga Landet 2019-05-10 Våra äventyr i Höga Landet Resa till Sävlingarnas by Tänk att vi bara har en nyckel kvar att hitta och bara en by kvar att resa till. Barnen funderar mycket på hur allt ska lösa sig. Som tur

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA JUL & NYÅR I SYDAFRIKA Äventyrlig ridresa bland vildhästar & jeepsafari i Krügerparken en underbar resa för ridande & icke ridande! Datum: 23/12 6/1 Platser: Totalt 8-12 platser Följ med på en riktigt

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Flickan som blir ensam

Flickan som blir ensam Ön Flickan som blir ensam https://c1.staticflickr.com/ 9/8072/ 8429441527_a294b47d2c.jpg http://orig00.deviantart.net/01d6/f/ 2012/030/9/8/ wiz_khalifa_by_qurkiegrl-d4o2c7x.jpg Daniela Jehrlander Kapitel

Läs mer

WSJ 2015 En oförglömlig upplevelse

WSJ 2015 En oförglömlig upplevelse WSJ 2015 En oförglömlig upplevelse Det är den 19:e juli 2015 och jag sitter på ett flygplan som ska ta mig till Japan, där jag kommer vara med på en rundresa genom nästan hela landet och vara med i World

Läs mer

Canyoning är bland de mest spännande och storslagna aktiviteter man kan prova på

Canyoning är bland de mest spännande och storslagna aktiviteter man kan prova på Äventyr runt Nerja CANYONING Canyoning är bland de mest spännande och storslagna aktiviteter man kan prova på Canyoning använder de flesta bergsbestigningstekniker för att istället klättra nedför branta

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln. Bermudatriangeln Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln. Jag har hört att plan har oket över här och inte klarat

Läs mer

Hälsningar Viktor och Ida

Hälsningar Viktor och Ida Ida Sjöberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Jag och Viktor skulle gå och titta på en jättestor båt som stod i hamnen. För Viktor tycker så mycket om båtar. När vi kom in i båten så kände vi att den rörde

Läs mer

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor!

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! SKRIVÖVNINGAR Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! Du kan börja att skriva på din övningssida och sedan fortsätta på ett eget papper, så att du får plats

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Farten med min vackra bräda Är obeskrivlig Men ändå så är det synen Som fångade mina ögon. Jag kollar på de andra. Så ser vilken fart de åker med. Men ändå

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion Ön, en äventyrs berättelse By Zion Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer