Brukshundklubben fyller 100 år

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brukshundklubben fyller 100 år"

Transkript

1 Brukshundklubben fyller 100 år År 2018 firar Svenska Brukshundklubben 100 år, det ska firas under hela året och på så många platser som möjligt i vårt avlånga land. Målet med firandet är att öka samhörigheten inom hela organisationen och att en större andel av Sveriges befolkning känner till Brukshundklubben och vår verksamhet. Arrangera Jubileumsapporten Att arrangera jubileumsapporten, handlar om enkla arrangemang som drar till sig stor uppmärksamhet. Vi hoppas att jubileumsapporten ska dra som en löpeld genom landet. Aktiviteter ska synas på olika platser i samhället, där vi tar kontakt med hundägare och erbjuder vår hjälp. Vi kan förstås också locka hundägare till våra klubbar genom olika arrangemang som väcker intresse. I den här informationen får du tips och råd vad du kan arrangera och hur du kan gå tillväga. I specifika bilagor på vår hemsida kommer du att kunna hitta utförligare förslag vad som är värt att tänka på vid de olika arrangemangen, vilka tillstånd som krävs och hur det kan organiseras. Klubbar som arrangerar Jubileumsapporten får en beachflagga från centralförbundet, broschyrmaterial och lite giveaway-produkter. Som minne av arrangemanget skickar vi en jubileumsapport som kan hängas på väggen i klubbstugan. Varje arrangemang kräver förstås marknadsföring på olika sätt. Det kan vara i form av annonser i lokalpress. Affischer på lokala anslagstavlor och i butiker. Via Facebook och lokalradio Brukshundklubben fyller ju 100 år, det är värt att uppmärksamma!

2 Förslag på enkla arrangemang på stan Enkla arrangemang kan pågå 2 4 timmar. Det ska synas att Brukshundklubben är där genom att funktionärer har västar på sig med logga på ryggen, beachflagga och hundar förstås. Kanske ett litet partytält (med tanke på vädret som kan variera) där det finns broschyrer, serveras kaffe och något tilltugg. För de olika arrangemangen krävs inget medlemskap av besökare. Men kanske finns det möjligheter att värva medlemmar? Planera gärna kurser och föreläsningar som kan erbjudas efter de olika arrangemangen, så att hundägare har skäl att söka sig till den lokala Brukshundklubben. Det krävs tillstånd från kommunens parkförvaltning för att vara på en allmän plats. Hjälp, hunden drar i kopplet! Varför drar den? Samla ett antal instruktörer och arrangera en träff på stan dit hundägare inbjuds. Visa hundar som går fint i koppel och berätta hur hund kan tränas att gå fint. Dela ut broschyrer om SBK och visa upp valda delar av vår verksamhet. Hundparad Arrangera en hundparad och promenera en förutbestämd sträcka. Vid paradens mål, ha någon mindre uppvisning och engagera ett antal instruktörer som går runt och pratar med hundägare och ger goda råd. Vi som gillar att träna hund Ett av klubbens träningsgäng förlägger sin träning till en allmän plats. Människor tycker vanligtvis att det är roligt att titta på lydiga hundar som tränas och det gör inget om de misslyckas, det väcker glada miner. Det blir ett utmärkt tillfälle till störningsträning för tävlingsekipage. I likhet med andra arrangemang medverkar också instruktörer och ger goda råd och träningstips. Hundar kan spåra Visa upp duktiga spårhundar som spårar på asfalt eller i någon park. Låt hundägare pröva att spåra efter till exempel godis på en liten gräsyta. Även här deltar engagerade instruktörer som pratar med hundägarna och ger goda råd.

3 Hundar kan söka Visa upp duktiga sökhundar som söker specifika dofter inom ett litet område. Låt hundägare pröva godissök på en liten gräsyta. Även här deltar engagerade instruktörer som pratar med hundägarna och ger goda råd. Kanske rent av några hundägare värvas som medlemmar? Sagt ord gäller sitt stilla! Arrangera sitt stilla-träning på en allmän plats. Lär hundägarna hur de kan öva stadga med sina hundar, så att de klarar att sitta kvar i olika situationer. Alla hundar som sitter stilla i 3 minuter med sin förare på koppellängds avstånd kanske får en liten jubileumsapport i pris. Vardagslydnadsbanan Här får deltagarna gå en bana med olika utmaningar tillsammans med en instruktör som kan ge tips och råd inför framtida träning. Momenten är enkla så som gå fint i koppel mellan koner, sitt - stanna kvar en kort stund och leta godis i en markerad ruta. Alla som genomför banan får med sig en fin rosett hem. Fiskdamm för hundar Stängsla in ett område och ha fiskdamm för besökarnas hundar! Alternativt får hundarna ha lina på sig. I området sprids olika priser, t ex hundleksaker och olika hundprylar. Hunden skickas in i området och väljer ett valfritt föremål som den bär med sig till föraren. Hundägaren står kvar vid ingången och hejar på sin hund. Fiskdammen kan med fördel arrangeras tillsammans med andra aktiviteter. Be närliggande hundbutik att sponsra med föremål till fiskdammen.

4 Enkla arrangemang vid klubben Loppis - sälj och köp hundgrejer En loppis kan vara perfekt att arrangera under vinterhalvåret. Locka hundägare till klubben för att sälja och köpa hundgrejer. Kafét ska förstås vara öppet så att alla kan köpa sig en gofika. Information och rådgivning är en viktig del även i detta arrangemang. Föreläsningar Sprid den fantastiska kompetens som SBK Instruktörer och SBK Lärare har i form av olika föreläsningar för allmänhetens hundägare. Erbjud t ex en serie av föreläsningar under vinterhalvåret. Ämnen för föreläsningar kan vara: I relation med en hund, om vikten av att skapa samarbete, trygghet och tydliga regler. Vem är hunden, om hundens språk och signaler och hur du tolkar vad hundens känslor. Belöningen är vägen till en lydig hund, om att utveckla hundens upplevelse av belöning och lek med sin ägare. Släpp fram barnet inom dig, den ovärderliga leken med hund som ger glädje och personlig utveckling. Hundens mentala egenskaper, hur tar jag hand om min hunds reaktioner? Föreläsningar är utmärkta att arrangera under den mörka årstiden. Studiefrämjande kanske kan bidra med lokal som är centralt belägen. Söndagspromenad och korvgrillning Arrangera söndagspromenad för allmänhetens hundägare. Visa samtidigt upp roliga aktiviteter som man kan göra under promenaden. Lite korvgrillning och prat om olika hundfrågor skapar samvaro och trivsel. I samband med promenaden blir det automatiskt träning i hundmöten och kanske binds hundarna upp vid korvgrillningen och övas att vara stilla. Det ger instruktören tillfälle att ge goda råd. Aktivera och motionera Lägg upp en aktiverings- och motions bana runt klubben. Utnyttja vad naturen erbjuder i form av stenar, nedfallna träd, slalom mellan träd, hoppa över och åla under träd. Kanske också godissök vid en given plats. Den hundägare vars hund hittar 10 gömda godisar, får kanske gratis fika vid stugan? Efter aktivering, motion och fika, erbjud exempelvis en liten föreläsning om friskvård av hund. Prova på tillfällen Arrangera prova på tillfällen i spår, sök, agility eller rallylydnad. Berätta samtidigt om aktiviteterna och väck hundägarnas inspiration att aktivera sin hund.

5 För de olika arrangemangen krävs inget medlemskap i Brukshundklubben. Men kanske finns det möjligheter att värva medlemmar? Planera gärna föreläsningar och kurser som kan erbjudas efter de olika arrangemangen. Hunden har koll! Hundar har ett fantastiskt lukt- och hörselsinne. Arrangera en ljud- och lukt övning där hundägarna får uppleva hundens sinnen. För ljudövning, sätt upp hundarna på en linje i riktning mot ett skogsparti på ca 100 m avstånd. Låt en människa röra sig osynligt i skogspartiet. Iaktta hundarnas förmåga att fånga upp och följa ljudkällan. Belöna när den är uppmärksam. Gör en vindövning/luktövning genom att utgå från en patrullstig i skogen som är ca 30 m lång. Placera jacka, ryggsäck, filt, människa på 5-20 meters avstånd från patrullstigen. Lägg märke till vindriktning så att det blåser sidvind mot stigen. Låt hund och förare följa stigen, lägg märke till och belöna när hunden markerar att det finns något i skogen. Informera samtidigt om vår tjänstehundsverksamhet. Köpa hund-kurs Erbjud en kortare kurs för personer som går i hundköpartankar. En instruktör håller 2-3 träffar. Inget medlemskap krävs. Här får man tips om hur man väljer ras och uppfödare, vad man ska tänka på innan köpet och hur man tar hand om sin valp. Perfekt att sedan erbjuda valpkurs till deltagarna efter att de fått hem sin lilla nya familjemedlem. Mer krävande arrangemang Inofficiell utställning Inbjud en utställningsdomare och arrangera en inofficiell utställning för alla hundar, även blandraser. Arrangera samtidigt information om SBK:s raser och vårt avelsansvar och medvetandegör hundägare om de avelsprogram som vi arbetar med. Officiell utställning Om klubben kommer att hålla en officiell utställning under 2018, varför inte arrangera den i jubileets tecken och rama in den med profilmaterial och extra prisbord. Jubileumstävlingar Gör någon av de ansökta tävlingarna under året till en jubileumstävling. Bjud in allmänheten att komma och titta och ha gärna någon uppvisning. Visa gästfrihet genom att ha klubbvärdar som går runt och pratar med hundägare och ger råd och tips. Kafét serverar förstås gofika.

6 Hundens dag Hundens dag kan handla om ett heldags arrangemang där det mesta kan erbjudas. Uppvisningar, hundparad, försäljning av hundartiklar, kloklippning, rådgivning av veterinär, här finns inga gränser vad man kan hitta på. Jubileumstävling i specialsök Specialsök har blivit en uppskattad aktivitet. Centralförbundet har tagit fram riktlinjer för specialsökstävlingar. Du finner dem på vår hemsida för jubileet. Nu är det bara att börja planera Varför inte utse en jubileumsgrupp som startar planering? Genom kansliet kan du få tips och hjälp vad som är viktigt att tänka på och vad vi centralt kan bidra med. Kontakta Janna Nordin janna.nordin@brukshundklubben.se eller Anne-Marie Folkesson anne-marie.folkesson@brukshundklubben.se Läs mer om jubileumsapporten här: Berätta om er jubileumsapport 100 års jubileet har en egen hemsida, som öppnas från hösten Där vill vi visa alla aktiviteter som genomförs under året. Anmäl vad din klubb kommer att hitta på för jubileumsaktiviteter, så att vi kan presentera det och bidra till marknadsföring. Här hittar du anmälningsformuläret: Vår förhoppning är att jubileumsapporten ska vara en form av löpeld som går genom landet och att vi uppnår vårt mål att öka samhörigheten inom hela organisationen och att en större andel av Sveriges befolkning känner till Brukshundklubben och vår verksamhet. Häng på - Nu kör vi!

Välkommen till Mora Brukshundklubb!

Välkommen till Mora Brukshundklubb! Välkommen till Mora Brukshundklubb! Verksamhet På klubben pågår det mycket aktiviteter, allt från tävlingar i olika grenar, till utbildningar och träffar med aktivering för hund och ägare. På våra anslagstavlor,

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR!

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR! Nyhetsbrev nr 5 ~ 2015 vecka 15 Hej Alla Åbk:are! Här kommer lite nyheter efter påskledigheten. Nu när det är sommartid börjar vi även med skott träning på klubben! Vi börjar torsdagen den 9 april och

Läs mer

Rallylydnad. Rallylydnad 2012.indd 1 2012-11-19 15:30:34

Rallylydnad. Rallylydnad 2012.indd 1 2012-11-19 15:30:34 Rallylydnad Rallylydnad 2012.indd 1 2012-11-19 15:30:34 Sporten för alla Det här är en hundsport för alla, till skillnad från många andra hundsporter som passar bättre för vissa typer av hundar och deras

Läs mer

Minnesanteckningar utvecklingsarbete på medlemsmöte SBK Smålands distrikt

Minnesanteckningar utvecklingsarbete på medlemsmöte SBK Smålands distrikt Minnesanteckningar utvecklingsarbete på medlemsmöte SBK Smålands distrikt 2017-01-21 Representation av deltagare: 24 representanter från 16 klubbar, 1 representant från 1 rasklubb, 7 medlemmar från distriktsstyrelsen,

Läs mer

Buhundsspelen Lysingsbaden, Västervik augusti

Buhundsspelen Lysingsbaden, Västervik augusti Buhundsspelen 2019 Lysingsbaden, Västervik 24-25 augusti Välkomna till Buhundspelen i Västervik Lördagen den 24 augusti kl 13.00 17.30 Buhundspelen är en inofficiell tävling som alla kan delta i. Syftet

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Målsättning För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Nyhetsbrev NY KURS! PÅ GÅNG! KALLELSE MEDLEMSMÖTE. PROVA PÅ KURS - Prova 4 olika grenar!

Nyhetsbrev NY KURS! PÅ GÅNG! KALLELSE MEDLEMSMÖTE. PROVA PÅ KURS - Prova 4 olika grenar! Nyhetsbrev nr 4 ~ 2015 vecka 12 Hej alla ÅBK:are! Som ny ordförande vill jag och styrelsen försöka få liv i vår Fria träning på Torsdagskvällar! Vi kommer försöka att ha något arrangemang en Torsdag i

Läs mer

Verksamhetsplan/mål 2015

Verksamhetsplan/mål 2015 För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har det direkta

Läs mer

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB Rally lydnad Mästarklass Tävlingslydnad Agility Tävling Rally lydnad Avancerad Agility Fortsättning Rally lydnad Fortsättning krav lös hund Allmänlydnad Agility

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Målsättning För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Svenska Brukshundklubben. Rikstudiedagar-NaturBruksgymnasium v44, oktober 2018 Åsa Almgren

Svenska Brukshundklubben. Rikstudiedagar-NaturBruksgymnasium v44, oktober 2018 Åsa Almgren Boktips! Svenska Brukshundklubben Rikstudiedagar-NaturBruksgymnasium v44, 29-30 oktober 2018 Åsa Almgren Information från SBK 1. SBK Certifierad utbildare? - Information 2. Allmänlydnadsinstruktör och

Läs mer

HundAkutens kurser, hösten 2016

HundAkutens kurser, hösten 2016 HundAkutens kurser, hösten 2016 Anmäl dig till våra spännande kurser på: info@hundakuten.se eller 070-583 30 00 Valp- och unghundskurs Den här kursen vänder sig till dig som har en valp eller unghund,

Läs mer

Denna transportuppsättning behöver du för att överhuvudtaget orka vara konsekvent, samt för att du ska ha något att ta till när du har bråttom!

Denna transportuppsättning behöver du för att överhuvudtaget orka vara konsekvent, samt för att du ska ha något att ta till när du har bråttom! ANTI-KOPPELDRAG KOPPELDRAG-SKOLAN En del av Hundskola.NU! 1.0 av Ingela Melinder Innan du börjar träna Anti-Koppeldrag Transportuppsättning Transportuppsättningen är hemligheten bakom anti-koppeldragträningen!

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt

Läs mer

Hundskola.NU! 2.0 Mellanstadiet. En del av Hundskola.NU! 2.0. av Ingela Melinder. Tyst Skola. Hur du enkelt får en följsammare hund den lata vägen

Hundskola.NU! 2.0 Mellanstadiet. En del av Hundskola.NU! 2.0. av Ingela Melinder. Tyst Skola. Hur du enkelt får en följsammare hund den lata vägen FÖLJSAMHETSSKOLAN En del av Hundskola.NU! 2.0 2 Mellanstadiet av Ingela Melinder Tyst Skola Hur du enkelt får en följsammare hund den lata vägen Genom denna Följsamhetsövning får du : En tyst och medveten

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Under SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

HundAkutens kurser våren 2017

HundAkutens kurser våren 2017 HundAkutens kurser våren 2017 Anmäl dig till våra spännande kurser på: info@hundakuten.se eller 070-583 30 00 Valpkurs Den här kursen vänder sig till dig som har en valp eller unghund, 8 veckor 5 månader.

Läs mer

Välkommen på kurs i höst!

Välkommen på kurs i höst! Välkommen på kurs i höst! Här hittar ni vårt ordinarie kursutbud samt våra specialkurser under hösten 2017 All info om våra kurser och oss finns på vår hemsida www.linnebygdenshf.se Varmt välkommen till

Läs mer

Instruktörsmanual Valpkurs

Instruktörsmanual Valpkurs 2012 Instruktörsmanual Valpkurs Svenska Hundklubben 1 Förutsättningar 3 Innehållsförteckning: Introduktion Den här instruktörsmanualen för valpkurser i Svenska Hundklubbens regi har tagits fram av Kurskommittén

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Om Nej, vilken typ av problem har ni och vill ni ha hjälp att försöka lösa detta?

Om Nej, vilken typ av problem har ni och vill ni ha hjälp att försöka lösa detta? Klubbens verksamhet under 2017 Hej! Den här enkäten ska alla våra aktiva lokalklubbar fylla i. Men observera att frågorna gäller vad som hände på er klubb mellan den 1 januari 31 december 2017! Era svar

Läs mer

Han bor tillsammans med 20 andra hästar i Polisens stall här i Malmö stad. Mat får de två gånger om dagen.

Han bor tillsammans med 20 andra hästar i Polisens stall här i Malmö stad. Mat får de två gånger om dagen. PROJEKT POLISEN: Polishästar, del 1 Det här är Sierra. Han är 12 år och jobbar som polishäst här i Malmö. Han bor tillsammans med 20 andra hästar i Polisens stall här i Malmö stad. Där har de alla varsin

Läs mer

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb.

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad. I rallylydnad står samarbete, kontakt och glädje i fokus. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. Om Rallylydnad. Genom glädje, kommunikation

Läs mer

Vi håller kurser året runt, både inom och utomhus.

Vi håller kurser året runt, både inom och utomhus. Sidan 1 av 6 Vi håller kurser året runt, både inom och utomhus. Valpkurs, för valpar mellan 9 v till ca 5 månader Har du skaffat en liten valp och vill träffa andra med valpar? Här får ni lära er hur ni

Läs mer

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten!

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs Verksamhet.

Läs mer

MEDLEMSBLAD MAJ 2014

MEDLEMSBLAD MAJ 2014 MEDLEMSBLAD MAJ 2014 STYRELSEN 2014 Ordförande Linnéa Lundberg 070-533 12 60 Sekreterare Malin Mattsson 070-676 98 66 Kassör Maria J Johansson 070-604 51 35 Vice ordförande Monica Öberg Ledamot Kennet

Läs mer

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten.

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

Om Nej, vilken typ av problem har ni och vill ni ha hjälp att försöka lösa detta?

Om Nej, vilken typ av problem har ni och vill ni ha hjälp att försöka lösa detta? Klubbens verksamhet under 2018 Hej! Den här enkäten ska alla våra aktiva lokalklubbar fylla i. Men observera att frågorna gäller vad som hände på er klubb mellan den 1 januari 31 december 2018! Era svar

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Gnesta Trosa Brukshundklubb Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig organisation

Läs mer

Hallstahammar Brukshundklubbs policy

Hallstahammar Brukshundklubbs policy Detta är ett samlat dokument för s policy och gäller de frågor som är speciella för klubben. I övrigt hänvisas till den centrala policyn. s policy är uppdelad i fyra delar, en allmän, en för utbildning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSPLAN HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt arbete

Läs mer

Kan Du Hundspråk? En Frågesport

Kan Du Hundspråk? En Frågesport Kan Du Hundspråk? En Frågesport Hundar kommunicerar främst genom kroppsspråk, lukt och läten. Det är en bra idé att lära sig grunderna inom detta område för att kunna förstå hunden bättre. Testa att svara

Läs mer

Innehåll. Inledning. Sida 3-4 1. Teknik Batterier Miljö. Sida 8-9 5. Allmänt om träning Kommandon, reaktioner och belöning. 10 6. Frågor om DOG-e-walk

Innehåll. Inledning. Sida 3-4 1. Teknik Batterier Miljö. Sida 8-9 5. Allmänt om träning Kommandon, reaktioner och belöning. 10 6. Frågor om DOG-e-walk Innehåll Sida 3-4 1. Teknik Batterier Miljö 4-5 2. Funktion Signal 6-7 3. Hunden Hundraser, ålder m.m. Sida 8-9 5. Allmänt om träning Kommandon, reaktioner och belöning 10 6. Frågor om DOG-e-walk Allmänt

Läs mer

Start! Text, foto & layout Lotta Treiberg. Glädje och kontakt mellan förare och hund är viktigt i rallylydnad.

Start! Text, foto & layout Lotta Treiberg. Glädje och kontakt mellan förare och hund är viktigt i rallylydnad. Rallylydnad Start! Sporten för alla Det här är en hundsport för alla, till skillnad från många andra hundsporter som passar bättre för vissa typer av hundar och deras förare. Rallylydnad kan precis alla

Läs mer

S U S A N N E L I N D B E R G

S U S A N N E L I N D B E R G SUSANNE LINDBERG SUSANNE LINDBERG 2 Låt din hund briljera! Efter att ha varit hundinstruktör ett tag börjar jag se ett visst mönster. Jag ser vad hundägarna oftast har för problem. Jag hör vilka frågor

Läs mer

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017 FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK Hej alla medlemmar, KLUBBMÄSTERSKAP-2017 Förra året gjorde vi ett försök till att kora KM-vinnare i olika tävlingsgrenar. Alla som officiellt tävlade med sina hundar hade

Läs mer

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År]

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År] Sida 1av 5 September 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober är det dags för medlemsmöte och det årliga Racet, klubbens snabbaste hund. Se bifogad kallelse/inbjudan! Mailadress i medlemsregistret Fick

Läs mer

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 2016-10-03 Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 16-163 Mötet öppnas av Sofi Eliasson. 16-164 Röstlängd 20st. 16-165 Birgitta Johansson och Amanda Bimby blev valda till protokolljusterare jämte ordförande

Läs mer

Söderåsens Brukshundklubb

Söderåsens Brukshundklubb 1962 2012 Söderåsens Brukshundklubb Så började det... 1948-1969 Det började redan 1948. Då var det 10 hundintresserade som ville lära sina hundar lite hyfs och startade en sektion under Helsingborgs Brukshundklubb.

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: VALPKURS för valpar 2,5-5 mån Du bygger upp relationen till din valp och träna kontakt, koppel,

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan 2016 Gnesta-Trosa Brukshundklubb 1 2 Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig

Läs mer

Kommandon för klickerträning

Kommandon för klickerträning Kommandon för klickerträning Klickerträna din valp Klickerträningen utvecklades på 1940-talet av tränare av marina däggdjur som upptäckte att de kunde ge delfiner och valar signaler som uppmuntrade korrekt

Läs mer

VARDAGSTRÄNING. med klicker. Åsa Jakobsson. Ny omarbetad utgåva!

VARDAGSTRÄNING. med klicker. Åsa Jakobsson. Ny omarbetad utgåva! VARDAGSTRÄNING med klicker Åsa Jakobsson Ny omarbetad utgåva! Vardagsträning med klicker Vardagsträning med klicker är en ny, omarbetad upplaga av tidigare utgivna Vardagslydnad med klicker (2010, Ica

Läs mer

Mentalbeskrivning. Svenska Brukshundklubben

Mentalbeskrivning. Svenska Brukshundklubben Mentalbeskrivning Svenska Brukshundklubben Idag ställs stora krav på alla hundägare och deras hundar. Därför har hundägarna ett ansvar för att hundarna fungerar på ett bra sätt i vardagen. För den vanliga

Läs mer

5 praktikpass, 1,5 timme per gång och en teorikväll på cirka 3 timmar. Kurspris: 1 500 kronor.

5 praktikpass, 1,5 timme per gång och en teorikväll på cirka 3 timmar. Kurspris: 1 500 kronor. Valp- och unghundskurs Den här kursen vänder sig till dig som har en valp eller unghund, 8 veckor 10 månader. Vi tar tillvara på den viktigaste tiden i en hunds liv, aldrig kommer din hund att bli mer

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2017 Nr 4 Datum: 2018-05-16 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Carina Duholm

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM !!! STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM !!! STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS, Årsta e-post: tel: 08-29 17 74 Hundens Hus kursprogram PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har skaffat valp Gratis,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB 1 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB Styrelsen vid Strängnäs Brukshundklubb ansvarar för: Att det vid klubben bedrivs verksamhet som skapar glädje och nytta för

Läs mer

Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar 12-15 mars 2015

Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar 12-15 mars 2015 2014-11-07 Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar 12-15 mars 2015 Mål: Uppnå kunskap att utbilda blivande instruktörer enligt grundmodulens utbildningsplan. Sedan ett antal år tillbaka

Läs mer

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB Träningsläge Har du kul när du tränar lydnad? Har du din hunds fulla uppmärksamhet? Många, jag träffat, speciellt bruksförare tycker att lydnaden är tråkig. Eftersom nästan halva poängen på bruksprov består

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

HundAkutens kurschema för våren 2015

HundAkutens kurschema för våren 2015 HundAkutens Kurser, våren 2015 HundAkutens kurschema för våren 2015 Valp- och unghundskurs Den här kursen vänder sig till dig som har en valp eller unghund, 8 veckor 10 månader. Vi tar tillvara på den

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

Kursschema våren 2013

Kursschema våren 2013 Kursschema våren 2013 Anmälan: info@hundakuten.se Besök vår hemsida: www.hundakuten.se Valpen måste tidigt lära sig vad som förväntas av den i sin nya familj, och vilka regler som gäller. En fungerande

Läs mer

Verksamhetsmål. Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten

Verksamhetsmål. Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

Buhundspelen 2015 Hökensås

Buhundspelen 2015 Hökensås Buhundspelen 2015 Hökensås Buhundspelen Buhundspelen är en inofficiell tävling som arrangeras av NBR och består av tre olika grenar. I varje gren får hunden ett visst antal poäng som läggs ihop till en

Läs mer

Nyhetsbrev nr 1 2016. Markaryds Brukshundklubb KOMMANDE ARRANGEMANG. Arbetshelg på klubben 14 & 15/5 klockan 10-16

Nyhetsbrev nr 1 2016. Markaryds Brukshundklubb KOMMANDE ARRANGEMANG. Arbetshelg på klubben 14 & 15/5 klockan 10-16 Markaryds Brukshundklubb Nyhetsbrev nr 1 2016 KOMMANDE ARRANGEMANG Arbetshelg på klubben 14 & 15/5 klockan 10-16 Medlemsmöte den 29/5 klockan 14,00 i Klubbstuga Träningstävling torsdagen den 2/6 klockan

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: stockholm@hundenshus.com www.hundenshus.com PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År]

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År] Sida 1av 4 Maj 2015 Medlemsmöte Den 18 maj (måndag) är det dags för medlemsmöte! Se bifogad kallelse. Handlingar till mötet kommer att finnas tillgängliga i klubbstugan i enlighet med stadgarna (1 vecka

Läs mer

1 (7) TRÄNARANVISNING FÖR WHIPPET RACE VERSION 01

1 (7) TRÄNARANVISNING FÖR WHIPPET RACE VERSION 01 1 (7) TRÄNARANVISNING FÖR WHIPPET RACE 2 (7) Innehållsförteckning 1 Tränare... 3 2 Träningstips... 3 2.1 Förord till tränarna... 3 2.2 Information till harköraren... 4 2.3 Nybörjare... 4 2.4 Teknikträning...

Läs mer

ÅNGSÄTERS GÅRD & HUNDERI

ÅNGSÄTERS GÅRD & HUNDERI ÅNGSÄTERS GÅRD & HUNDERI Välkomna på kurs Kursplan valpkurs 1. Teorikväll 2 Belöning, avslapp, kontakt, 3 Stå/sitt/ligg beteendeträning 4 Stadga - att hålla position 5 Targetträning 6 Bakdelskontroll/Plattform

Läs mer

Lärarhandledning. SBK Instruktör - specialsök. Hundägarutbildning. Svenska Brukshundklubben INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Lärarhandledning. SBK Instruktör - specialsök. Hundägarutbildning. Svenska Brukshundklubben INNEHÅLLSFÖRTECKNING Lärarhandledning SBK Instruktör - specialsök INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmänt 1 Utbildningsmål 3 Arbetsformer 4 Innehåll - lärandemål 4 Inför start av utbildning 9 Lärarens roll 10 Checklista inför start av

Läs mer

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Lunds Brukshundklubb satsar 2016

Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Förslag till verksamhetsplan för 2016 utifrån bl.a. våra Framtidsmöten Övergripande mål Behålla och utveckla Lunds Brukshundklubb som en klubb med bred verksamhet genom..

Läs mer

Lärarhandledning. SBK Instruktör Rallylydnad INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Lärarhandledning. SBK Instruktör Rallylydnad INNEHÅLLSFÖRTECKNING Lärarhandledning SBK Instruktör Rallylydnad INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNT 1 GENOMFÖRANDE 3 UTBILDNINGSMÅL 3 ARBETSFORMER 4 EXAMINATION 4 INNEHÅLL - LÄRANDEMÅL 5 PROBLEMLÖSNING 8 INFÖR START AV UTBILDNING

Läs mer

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Under 2013 har 50 telefonintervjuer med medlemmar i Pinschersektionen utförts(ps). Syftet med enkäten har varit att undersöka hur våra medlemmar

Läs mer

HundAkutens kurser hösten 2018

HundAkutens kurser hösten 2018 HundAkutens kurser hösten 2018 Anmäl dig till våra spännande kurser på: info@hundakuten.se eller 070-583 30 00 Valpkurs Den här kursen vänder sig till dig som har en valp eller unghund, 8 veckor 5 månader.

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2016 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2016 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2016 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har skaffat valp! Gratis, men obligatorisk anmälan.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord Förord Vi lämnar ännu ett händelserikt och hundigt år bakom oss! Tillsammans med ledare, styrelsen och våra medlemmar har 2018 varit ett mycket bra och händelserikt år. Den utåtriktade verksamheter har

Läs mer

Instruktör spår steg 2

Instruktör spår steg 2 Instruktör spår steg 2 Inlärning till elitklass Mål Instruktör ska ha mycket god kunskap att utbilda och hjälpa hundägare och hund att lösa problem i spårupptag och spårarbete samt att utveckla denne till

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden Freestylebroscyr 2014.indd 1 2014-01-20 16:30:50 Freestyle bjud upp din hund till dans! Freestyle är en hundsport som kommit till Sverige och Europa från USA och Kanada. Idag finns sporten i Norden och

Läs mer

Lokal verksamhet 2016

Lokal verksamhet 2016 Lokal verksamhet 2016 Svenska Brukshundklubben samlar varje år in information från ras- och lokalklubbar samt distrikt för att sammanställa nödvändig information till verksamhetsberättelsen. För någon

Läs mer

Kursutbud hösten 2016

Kursutbud hösten 2016 Kursutbud hösten 2016 Anmälan till kurs görs till Hundklok på www.hundklok.se. Avbokning med full återbetalning görs t.o.m. 2 veckor innan kursstart, efter det får man vid avbokning betala halva kursavgiften.

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

HundAkutens kurser hösten 2017

HundAkutens kurser hösten 2017 HundAkutens kurser hösten 2017 Anmäl dig till våra spännande kurser på: info@hundakuten.se eller 070-583 30 00 Valpkurs Den här kursen vänder sig till dig som har en valp eller unghund, 8 veckor 5 månader.

Läs mer

HundAkutens kurser våren 2018

HundAkutens kurser våren 2018 HundAkutens kurser våren 2018 Anmäl dig till våra spännande kurser på: info@hundakuten.se eller 070-583 30 00 Valpkurs Den här kursen vänder sig till dig som har en valp eller unghund, 8 veckor 5 månader.

Läs mer

Trygga ägare ger trygga och okomplicerade hundar Att aktivt träna sin hund leder till en fin kontakt och ett utvecklande samarbete.

Trygga ägare ger trygga och okomplicerade hundar Att aktivt träna sin hund leder till en fin kontakt och ett utvecklande samarbete. 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Verksamheten på Sjöbo Brukshundklubb går ut på att vi utbildar hundägare Våra duktiga instruktörer utbildar hundägare för att de i sin tur ska kunna träna och lära sin hund. Trygga

Läs mer

Vardagsträning är friskvård för hundar i alla åldrar. Text & foto:birgit Hillerby

Vardagsträning är friskvård för hundar i alla åldrar. Text & foto:birgit Hillerby Vardagsträning är friskvård för hundar i alla åldrar. Text & foto:birgit Hillerby Det är aldrig för tidigt att börja träna och heller aldrig för sent. Grundträning är viktigt för alla hundar. Överstiger

Läs mer

Utvecklingsprojektet. En#presenta*on#av## Utvecklingsprojektet## Inom#Svenska#Brukshundklubben# Från#Kongressen#2015#

Utvecklingsprojektet. En#presenta*on#av## Utvecklingsprojektet## Inom#Svenska#Brukshundklubben# Från#Kongressen#2015# Utvecklingsprojektet En#presenta*on#av## Utvecklingsprojektet## Inom#Svenska#Brukshundklubben# Från#Kongressen#2015# 1" BAKGRUND: Vår målbild Vision #! Svenska(Brukshundklubben(är(en(organisa4on(i(världsklass,((

Läs mer

Utbildningsschema Hundägarutbildning

Utbildningsschema Hundägarutbildning sschema Hundägarutbildning sutbildning - från grundmodul till SBK lärare GRUNDMODUL INSTRUKTÖRSUTBILDNING gemensam för alla blivande instruktörer, ca 45 timmar -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Vill du bli lärare i Brukshundklubben?

Vill du bli lärare i Brukshundklubben? I samarbete med Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar i maj 2017 Mål: Uppnå kunskap och behörighet att utbilda blivande instruktörer enligt grundmodulens utbildningsplan. Lärarutbildning

Läs mer

Aktiviteter för dig och din hund

Aktiviteter för dig och din hund Aktiviteter för dig och din hund BLI MEDLEM I SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN I Brukshundklubben finns något för alla! Är du intresserad av att göra något mer med din hund än dagliga promenader, sitta fint och

Läs mer

TÄVLINGKLASS : Svenska Welsh Corgi Klubbens MEST AKTIVERADE CORGI.

TÄVLINGKLASS : Svenska Welsh Corgi Klubbens MEST AKTIVERADE CORGI. TÄVLINGKLASS Svenska Welsh Corgi Klubbens MEST AKTIVERADE CORGI. Här har vi tänkt ge er ett formulär att använda när ni aktiverar er Corgi. Det är ett enkelt formulär att fylla i. Så här kan man räkna

Läs mer

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben.

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben. Arbetsordning Detta dokument är fastställt av styrelsen för Kristianstads Brukshundklubb och ska årligen, i samband med årsmötet, ses över och vid behov revideras av styrelsen. I och med att detta styrelsedokument

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

Hur är er relation? stämmer stämmer stämmer stämmer stämmer inte alls dåligt lite ganska bra helt och hållet 0 1 2 3 4

Hur är er relation? stämmer stämmer stämmer stämmer stämmer inte alls dåligt lite ganska bra helt och hållet 0 1 2 3 4 Detta är ett utdrag ur boken Bra relation av Kenth Svartberg där du kan få hjälp att bedöma vilken relation du och din hund har. Utdraget är främst avsett som en hjälp för instruktörer som använder boken

Läs mer

Välkommen till Hundens Dag på Bohus Fästning! http://www.bohusfastning.com/hundens-dag/

Välkommen till Hundens Dag på Bohus Fästning! http://www.bohusfastning.com/hundens-dag/ Välkommen till Hundens Dag på Bohus Fästning! http://www.bohusfastning.com/hundens-dag/ För att detta ska bli en så trevlig dag som möjligt kommer här lite ordningsregler; - Alla beträder området på egen

Läs mer

Ung med patrullhund Svenska Brukshundklubben

Ung med patrullhund Svenska Brukshundklubben Ung med patrullhund Svenska Brukshundklubben Söker du... Spänning Gemenskap Utmaningar Kamratskap Kunskap om patrullhund och hur det är att vara hundförare...då är det här något för dig! Hos Svenska Brukshundklubben

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Protokoll Datum: Tid: Plats: MHS Klubbstuga

Protokoll Datum: Tid: Plats: MHS Klubbstuga Protokoll Datum: Tid: 18.00 Plats: MHS Klubbstuga Närvarande Nicke Kaatman Lars-Göran Kvernby Per-Erik Söderlind Lena Mellbratt Stenman Britt-Marie Thor Stig Andreasson, adjungerad kassör Camilla Kaneflo,

Läs mer