VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2005

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2005"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE blev ett väldigt tungt styrelseår. Det var det året då RFSL Ungdom Malmö gick från att vara ett distrikt utan ekonomi till ett distrikt med budget på kr, anställda, praktikanter, egna fester och egna lokaler. Detta plötsliga steg var befriande och betungande samtidigt som distriktet fick anpassa sig efter helt nya rutiner och inhämta en stor mängd kunskap. Detta gjorde att arbetet inte alltid var lätt och roligt, så som ideellt arbete borde vara. Styrelsearbetet Ett antal personer har under året hoppat av eller tagit längre pauser till följd av den stress och de höga krav som ställdes. Distriktsordförande Sara Winoy, distriktskassör Marcus Åberg, ledamöterna Carolina Ranta och Charlie Sevcuk samt suppleant Jennie Lidström avgick under året varför ett extra årsmöte hölls den 20 november. På detta möte valdes Chris Jonasson till distriktsordförande och Kajsa Bergman till vice distriktsordförande. Fyllnadsvaldes gjorde även Leo Borg, Anton Frisell, Anna Almqvist som ledamöter i styrelsen samt Frida Gedda som suppleant. Styrelse vald vid det ordinarie årsmötet den 13 februari 2005 Ordförande: Sara Winoy Vice Ordförande: Chris Jonasson Ledamöter: Marcus Åberg (kassör) Annie Segerlind Carolina Ranta Charlie Sevcuk Mats Hansson Suppleanter: Linn Malv Jennie Lidström Revisorer: Steve Larsson Tom Swenson (revisorsuppleant) avgick 23/11-05 Valberedningen: Isabella Bogadottir Jennie Persson avgick vid extra årsmötet 1 (15)

2 Personal Distriktet har under verksamhetsåret haft praktikanter vid 3 tillfällen. Annie Segerlind från styrelsen, under perioden precis innan vårt kontor blev färdigt. Annies arbetsuppgifter var främst arbetsledning inför renoveringen och kontorsinredningen samt sommarlägret (se Social verksamhet). Daniel Wendin, vars arbetsuppgifter huvudsakligen ansvar under Malmöfestivalen och medlemsvärvning på sthlm PRIDE. Linus Christiansson, praktikant under en kort period på några veckor innan jul. Distriktet har även haft en del timarvoderade och vid behovsanställda inom projektet Ung till Ung (se Projekt Ung till Ung). Medlemmar Vid räkenskapsårets början hade RFSL Ungdom Malmö 83 medlemmar, vid räkenskapsårets slut hade vi 89 medlemmar. Medlemskapet erhölls gratis genom medlemskap i en RFSL avdelning. Renoveringen I juni fick vi hyra in oss i RFSL Malmös lokaler på Monbijougatan 15. Det nedgångna rum vi fick hyra behövde renoveras så under en vecka var vi några stycken som spacklade, rev bort fula gamla bårder, målade och gjorde om det hemska styrelserummet till ett fint kontor för oss. Vi fick bland annat bygga igen en gammal dörr mellan logen och kontoret, med hjälp av Thomas i RFSL Malmö. Sen kunde vi flytta in med nya möblemang, datorer och allt som hör till och hade även en liten invigning den 9 juli. För första gången hade vi nu ett eget kontor vi kunde bedriva vår verksamhet ifrån. Malmöfestivalen Sommaren 2005 var första, och förhoppningsvis inte sista, gången RFSL Ungdom Malmö medverkade på Malmöfestivalen. Vi hade ett eget tält där vi var ungefär 20 ungdomar som jobbade. Vi svarade på frågor, synliggjorde HBTQ, problematiken i skolan, ifrågasatte könsnormer och delade ut kondomer. Temat för vår medverkan var Kör ditt kön i mixern vilket syntes i bl.a. Genderbenderworkshop med lösskägg, raggarsträng och smink. Dessutom hade vi Flirta på Teckenspråk, Pyssel i form av textiltryck och knappverkstad och det stora kysskrysset var några av de saker som hände i vårt tält på Mölleplatsen där vi slogs om uppmärksamheten med tre av de största musikscenerna. Regnbågsfestivalen För första gången hade ungdomarna en helt egen dag, Ung och Sne, på Regnbågsfestivalen Det var ett blandat schema med en Fuckshop och 2 (15)

3 föreläsningar om skolan, emotionalitet vs sexualitet, transfeminism och teatergruppen KUNQ. Det var segt om folk i början men mot slutet var det fler än 20 deltagare på föreläsningarna totalt var det ca 100 personer som deltog under dagen. I debatten Hur gör vi Malmö mer HBT-vänligt deltog politiker från flera av Malmös partier. Flera ur RFSL Ungdom Malmös styrelse närvarade och ställde frågor och krav på Malmös politiker. Vi hade även en speciell Wildebar under veckan. På lördagen var det dags för Regnbågsparad, där vi bidrog med den största sektionen. Sedan på kvällen höll vi ett alternativ till Regnbågsferstivalens Regnbågsfest. Denna ungdomsfest var på Club Indigo med Disco Error på scen. Press I slutet av 2005 märktes det att RFSL Ungdom Malmö tagit plats på den politiska arenan under året. Långa inslag på TV4 Öresund i samband med ett öppet brev till HBTQ-ungdomars föräldrar samt ett antal artiklar kring allt från hur det är att vara ung HBTQ till artiklar om hetslagstiftning, hatbrott och lesbisk insemination. Exempel på artiklar: Mats gillar killar Mats Hansson intervjuad av Caroline Engvall ICA Kuriren nr 37 /05 Var ärlig men ta det lugnt Mats Hansson intervjuad av Kim Persson Skånska dagbladets Frekvens bilaga (DATUM??) Alla ungdomar behöver en frizon Chris Jonasson intervjuad av Kim Persson Skånska dagbladets Frekvens bilaga (DATUM???) Föräldrar måste bejaka ungdomars sexuella tillhörighet Kort text om och publicering av Öppet brev till alla föräldrar Stockholms Fria Tidning Lördag Hets mot folkgrupp anmäls allt mer sällan Chris Jonasson intervjuad av Jakob Hydén Skånskan Tors Dessutom har Anton Frisell blivit intervjuad för en artikel om transsexualism och Chris intervjuats till ett projektarbete för några lärare på Lärarutbildningen i Malmö. 3 (15)

4 Sexualpolitisk verksamhet Året som gick inleddes med ett mord på en femtonåring, det fortsatte med att bli ett år med minst 4 homofobiska mord och en ökning av hatbrottfrekvensen. Skolor kritiserades för sin homofobiska kurslitteratur och kampanjer genomfördes. För RFSL Ungdom Malmö fokuserades året på skolan, föräldrar och homofobi. Den första internationella dagen mot homofobi (IDAHO) firades den 17:e maj (15 årsdagen för friskförklaringen av homosexuella hos WHO) flygblad delades ut av skadesminkade ungdomar på skolor och gator i Malmö, en manifestation hölls och därefter en demonstration med över 300 deltagare. Demonstrationen avslutades i en torgfest på Möllevångstorget, som även utropades till homofobfri zon. I samband med IDAHO skickade RFSL Ungdom Malmö ut ett öppet brev med krav på att Malmö Stad skulle se över och sanera sin kurslitteratur. Samtliga ungdomsförbund i Malmö utom SDU och KDU ställde sig bakom brevet. Malmö stad svarade genom kommunalrådet Agneta Eriksson som menade att Malmö stad inte hade några befogenheter att på ett sådant sätt detaljstyra skolorna. Under hösten 2005 satte även Region Skåne sin Strategi för sexuell och reproduktiv hälsa som RFSL Ungdom Malmö var remissinstans till. Tyvärr gick inte många av de synpunkter som distriktet haft på förslaget igenom och regionen kunde inte heller motivera till varför en inte tagit dessa i beaktning. En kampanj vid namn Jag kräver startades under Malmöfestivalen och närmare 500 bildunderskrifter samlades in. Dessa skall under 2006 skickas till undertecknarnas skolor, kommuner och till skolverket samt läggas upp på en för ändamålet skapad hemsida. Under hösten uppmärksammade RFSL Ungdom Malmö att föräldrar fortfarande ofta är okunniga och intoleranta mot sina egna barn när dessa kommer ut. Detta manifesterades i ett öppet brev till alla föräldrar som publicerades i Stockholms fria, på Skånes frias hemsida och RFSL Ungdom Malmös hemsida. Detta brev fick stor uppmärksamhet i TV4 Öresund som gjorde ett längre inslag kring ämnet. Social verksamhet Ungdomsfester Vi har under verksamhetsåret haft 10 ungdomsfester, varav 3 med tema (en den 17 e maj under IDAHO med hatbrottstema och en vid halloween med samma tema samt nyårsfesten med temat It s the end of the world Let s take over med fokus på homofobi), med för kvällen designade drinklistor. Det har varit blandat antal besökare, från 100 till 150. Vi har haft ungefär 5 uppträdanden på ungdomsfesterna under verksamhetsåret. 4 (15)

5 På en av festerna har vi haft båda dansgolven öppna, det ena Absolute GAY med partygaymusik och det andra Queerotronic med queer electronica och alternativ musik. Festerna har marknadsförts främst genom hemsidan (www.rfslungdom.se/malmo) och vår användare på nätforumet Vi har även gjort affischer och flyers som vi spridit på olika ställen i stan samt skolor. Till nyårsfesten gjorde vi en rejäl satsning och investerade i en banner på Café Q Vi har på söndagar haft ungdomscafé på Indigo. Vi har haft runt 20 träffar. Det lades ner under sommaren på grund av bristande intresse från både besökare och arrangörer. Ibland kom det inte en enda besökare medan det ibland kom det ett fåtal, mellan två till fem personer. På caféet fanns det läsk och kaffe till försäljning och ibland bjöds det på aktiviteter såsom pyssel, sällskapspel och teater. Wildebar Varannan torsdag, jämna veckor har vi arrangerat studentpub på Club Indigo, i samarbete med Gaystudenterna. Vi har haft Wildebar runt 20 gånger, med blandat deltagande, från 3-50 gäster. Under Regnbågsfestivalen hade vi en spelning i samband med puben, Norda Hem spelade skön akustisk musik. Detta var även den mest besökta pubkvällen. Jafnadhr - Nordic queer youth festival Under en vecka juli månad, juli, åkte fyra personer från RFSL Ungdom Malmö till Norge för att delta i ett läger/festival för HBTQ-ungdomar från hela Norden. Lägret arrangerades av Skeiv Ungdom (norska motsvarigheten till RFSL Ungdom) och innehöll en vecka med workshops, filmvisning, uppträdande m.m. De runt 100 deltagarna fick delta workshops med tema nycirkus, genderbender, ljudtekniker, styling och en hel del annat. Genderbenderworkshopen arrangerades av deltagarna från RFSL Ungdom Malmö. Under veckan hölls även ett planeringsmöte för att eventuellt starta upp ett nordiskt HBTQungdomsnätverk. Sommarläger Den juli planerade vi att ha ett ungdomsläger på Bosarp. Vi hade en praktikant som jobbade med lägret som tyvärr fick ställas in på grund av för få deltagare. Förbundsaktiviteter Kongress 2005 Den 5-6 mars var RFSL Ungdoms kongress i Borås. 17 delegater från oss deltog på den kongress som enhällig beslutade att ungdomsförbundet ska arbeta med frågor som rör polyemotionalitet/polyamourositet och personer som lever i 5 (15)

6 flersamma relationer. Andra beslut som togs var att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att tillsätta en stadgekommitté som under året skulle arbeta med att genomföra en grundlig stadgeöversyn och om så är nödvändigt lämna förslag till förändringar. Förbundets alkoholpolicy antogs efter stor debatt där många ur Malmödelegationen märktes i debatten, tyvärr gick inte RFSL Ungdom Malmös ändringsförslag igenom men det märktes tydligt i debatten att RFSL Ungdom Malmö hade den största och mest förberedda delegationen. sthlm PRIDE Under PRIDE-paraden illustrerade vi i RFSL Ungdom hatbrotten mot HBTpersoner. Vi var ett av de första ekipagen i paraden och hade två sektioner, en för alla som ville festa, dansa och bara ha kul och sedan den politiska med cirka 30 deltagare som gick framför flaket med musik och dansande ungdomar. Vi började med en stor svart banner med texten "Heteronormen drabbar alla" i vitt. Sen hade vi tröjor med framsidetexten "Jag kunde varit ditt barn" och på ryggen stod det "Slå tillbaka!". Vi var även sminkade som att vi var misshandlade, mördade, självmördade. Vi skrek slagord såsom "Vi vägrar leva på knä" "Vi slår tillbaks, vi slår tillbaks, vi slår tillbaks när dom slår oss" "Queers bash back, queers bash back, you better bash back when they attack". För detta vann vi priset Most out and loud. Det var två från RFSL Ungdom Malmös styrelse som ansvarade för RFSL Ungdoms del i paraden. Följ med till Europa Sju medlemmar från RFSL Ungdom Malmö åkte på den tilltänkta Följ med till Europa -utbildningen i Jönköping. Dock var huvudföreläsaren sjuk varpå utbildningen omformades till diskussioner om lobbying, personliga kontaktnät, framtida mål och hur en uppnår dem. Vinterkonferensen RFSL Ungdoms vinterkonferens i december 2005 var återigen detta år på gamla F-13 i Norrköping. Årets tema var Identitet och Sexuell hälsa och även i år anordnades en ungdomsfest på RFSL Norrköpings klubb Seaside. Nästan hela styrelsen och några till från Malmö åkte med och hade en rolig och lärorik helg. Ett möte för att stärka samarbetet mellan de nordiska HB(T) ungdomsförbunden genomfördes under sista helgen av Jafnadhr. På detta möte deltog Chris Jonasson för RFSL Ungdom Malmös räkning Mediegruppen Hemsida Vår hemsida har uppdaterats med artiklar, bildgalleri och andra saker som hör där till. Vi har även lagt upp information på nätforumet både på vår användare där och i vår klubb. 6 (15)

7 Informationsmaterial Vi har spritt information över hemsidan och genom nyhetsbrevet, som är tänkt att komma ut en gång i månaden men kommit ut lite mer oregelbundet. Vid några tillfällen har information även skickats med H.B.T. (RFSL-Malmös tidning). Affischer har gjorts till Ungdomsfester, vår medverkan på Malmöfestivalen och Nyårsfesten med temat It s the end of the world, let s take over. Dessutom har flyers gjorts till Ungdomsfesterna och program till Malmöfestivalen Kör ditt kön i mixern och Regnbågsfestivalen Ung och Sne. Banners till andra hemsidor för våra aktiveter har även gjorts, en allmän banner till RFSL-Malmös sida om Ungdom och banners för Malmöfestivalen, Regnbågsfestivalen och Nyårsfesten. Nyårsfestens banner fanns med på Qruiser. Radio Under hösten har en medlem i mediegruppen utbildats som radiotekniker med hjälp av tekniker för Malmö Gay Radio (RFSL-Malmös radioprogram). Egen radioverksamhet är tänkt framöver. Infogruppen Infogruppen har haft ett lugnt år och verksamheten har prioriterats ner till förmån för andra aktiviteter. Infogruppen har dock jobbat med IDAHO och tjejmässan samt samarbetat med RFSL Helsingborg kring informationsinsatserna på teaterföreställningen Bent (27/1 2/4). Infogruppen blev även inbjudna till Peers on Petris temadag där vi hade bokbord och ledde värderingsövningar, dagen hölls den 14/2. Infogruppen har blivit inbjudna att besöka och informera om aktuell HBT-politik hos LUF två gånger (en gång på våren och en gång på hösten) och hos Grön Ungdom. Transgruppen Transgruppen har inte hunnit med så mycket mer än att bildas, den består idag av 2 personer. Den är tänkt att jobba politiskt och socialt för att skapa mötesplatser för unga transpersoner i Malmö med omnejd. Transgruppen har granskat RFSL s nyproducerade transbroschyr och skickat ut granskningen på remiss. Vi inväntar svar från RFSL s förbundsstyrelse. Hiv-prevention Specifika HIV-preventiva åtgärder har under året varit deltagande i planering av aktiviteter och projekt för att nå ut till unga HIV-positiva och tillhandahållande av kondomer, glidmedel och säkrare sexmaterial. Under Regnbågsfestivalen hölls en workshop med Andreas Nilsson som är en vidareutveckling på den etablerade FuckShop-metodiken. 7 (15)

8 Projekt Ung till Ung Projektet Ung till Ung startade upp under sommaren 2005 och har fram till författandet av verksamhetsberättelsen genomfört 2 utbildningar och 7 informationer. Dessutom har vi bokat in och/eller befinner oss i nuläget i förhandling om ca 20 informationer i början av Medlemsvärvning RFSL Ungdom Malmö var ett av de få distrikt som åkte på RFSL:s medlemsvärvarhelg på Blidö utanför Stockholm. Intäkter och investeringar Vi har under räkenskapsåret sedan förra årsmötet erhållit tre olika bidrag vid lika många tillfällen. Förutom dessa har vi även sedan bokslutet den 31/12 erhållit ett organisationsstöd från Malmö Stad. Bidrag : kr från Region Skåne (Projekt 1) - För egen verksamhet, förskott på nedanstående pengar. Pengarna är använda och skall slutredovisas tillsammans med det andra bidraget från Region Skåne : kr från Region Skåne (Projekt 3) - För egen verksamhet, hyra och skolinformatörsprojektet Ung till Ung. Återstående pengar överfört på 2006 och skall slutredovisas senast 31 mars : kr från RFSL Ungdom (Projekt 2) - För ungdomsverksamheter vid Regnbågsfestivalen Återstående pengar har återbetalts till förbundet. Därav det samlade bidraget på 7017kr : kr - Organisationsbidrag (inte specificerat) Ung till Ung I projektet Ung till Ung har vi fått inkomster från skolorna på 6300kr. Löner och sociala avgifter har betalts ut för skolinformatörerna som varit ute på skolorna på 5 394kr. Övriga intäkter Övriga intäkter under året har varit provisionsintäkter från Ungdomsfester på Indigo, där vi fått hälften av entréintäkterna till ett sammanlagt värde av kr, varav 2 140kr redovisats på projekt 3 och kr i den allmänna verksamheten. Dessutom har vi under olika tillfällen (bl.a. Malmöfestivalen) sålt klistermärken, pins, regnbågsband och liknande för 2 736kr på projekt 3 och 3 620kr i den allmänna verksamheten. Anledningen till att dessa två intäkter, intäkter från Ungdomsfester och försäljning av profilmaterial, bokförts både på projekt 3 och i den allmänna verksamheten är 8 (15)

9 för att när den nya kassören tillträdde inte fanns ordentliga riktlinjer för hur vi skulle bokföra dessa intäkter, på projekten eller i den allmänna verksamheten. I slutändan kom revisor och kassör fram till att lägga intäkter i den allmänna verksamheten, men inte utelämna de resultaten i redovisningen till bidragsgivarna. Dock så har en del ändå bokförts i projekten. Investeringar Under året har vi även investerat i en del saker för verksamheten. Dessa är följande: Redovisade som inventarier i balansräkningen: Kontorsinventarier (möbler): kr 1 st Brother Multifunktion Laser MF (skrivare): 3 054kr 1 st Digitalkamera Canon Powershot: 4 455kr 2 st Datorskärmar HP Pavilion V72: 3 505kr 2 st Datorer Bussig Celeron: kr Avräknas till ett visst värde varje år, under tiden vi haft dem i år för ett samlat värde av: 3 215,48 kr vilket ger ett samlat återstående värde av ,52kr Förutom dessa har vi även köpt in: Spritband till Ungdomsfesterna: 3000 st á 4kr/st till en total kostnad av kr Knappmaskin (inklusive knappmaterial): 3 150kr Regnbågsflaggor: 33 st för en total kostnad av 9551,20 kr -10 st köpta av RFSL-Malmö för 350kr/st (3500kr) -5 st sparade för användning vid våra olika aktiviteter (betalt av resterande försäljningskostnader) -18 st till försäljning (350kr/st) till en total kostnad av 9551,20kr 9 (15)

10 Resultaträkning Föreningens intäkter Bidragsintäkter Not Nettoomsättning Summa föreningens intäkter Not Föreningens kostnader Föreningsaktiviteter och ungdomsfester Övriga externa kostnader Not Personalkostnader Not Avskrivningar av materiella anläggningstillgångar Not Summa föreningens kostnader Not Årets resultat (15)

11 Balansräkning Tillgångar Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Inventarier Not Finansiella anläggningstillgångar Andra långfristiga fordringar Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Kundfordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Not Kassa och bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Eget kapital vid räkenskapsårets början Årets resultat Eget kapital vid räkenskapsårets slut Kortfristiga skulder Leverantörsskulder Övriga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Not Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter Inga Inga Ansvarsförbindelser Inga Inga 11 (15)

12 Tilläggsupplysningar och noter Redovisnings- och värderingsprinciper De redovisningsprinciper som tillämpas överensstämmer med bokföringslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd. Tillämpade redovisningsprinciper är oförändrade jämfört med föregående år. Samtliga belopp anges i svenska kronor. Not 1 Bidragsgivare Erhållna bidrag Förutbetald del Årets intäkter Region Skåne RFSL Ungdom (riksförbundet) Summa Not 2 Intäkts- och kostnadsfördelning Intäkter Kostnader Resultat Allmän verksamhet Projektverksamhet Summa Intäkter i den allmänna verksamheten Detta år Föregående år Bidrag Del av entréintäkter vid fester i RFSL Malmös lokal Försäljning av profilmaterial Summa Intäkter i projektverksamheten Detta år Föregående år Bidrag Arvoden för skolinformationer Kostnadsersättningar vid skolinformationer (15)

13 Del av entréintäkter vid fester i RFSL Malmös lokal Försäljning av profilmaterial Summa Not 3 Övriga externa kostnader Detta år Föregående år Lokalkostnader Förbrukningsinventarier, datorprogram Profilmaterial Kongress- och konferensavgifter Övriga kostnader Summa Not 4 Personal Detta år Föregående år Löner och andra ersättningar har utgått till styrelseledamöter med till övriga anställda med Summa löner och ersättningar Sociala kostnader enligt lag och avtal Pensionskostnader avseende styrelseledamöter 0 0 Pensionskostnader avseende övriga anställda 0 0 Summa sociala kostnader och pensionskostnader Uppgifterna avser löner till informatörer och administratörer i projektet Ung till ung (skolinformationer). Arvode till styrelsens ledamöter för styrelsearbete har ej utgått. Not 5 Anläggningstillgångar har skrivits av enligt plan över den förväntade ekonomiska livslängden. Avskrivning har skett från den månad då resp anläggning tagits i bruk. Följande procentsatser tillämpas. Detta år Föregående år Inventarier 20 % - 13 (15)

14 Not 6 Inventarier Detta år Föregående år Ingående anskaffningsvärden 0 0 Inköp Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar 0 0 Årets avskrivningar Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående planenligt restvärde Not 7 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Detta år Föregående år Förutbetalda närradiokostnader Upplupna provisionsintäkter Övriga förutbetalda kostnader och upplupna intäkter 56 0 Summa Not 8 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Detta år Föregående år Förutbetalda projektbidragsintäkter Övriga upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa (15)

15 Underskrifter Malmö 25 och 26 januari 2006 Chris Jonasson Distriktsordförande Leo Borg Distriktskassör Kajsa Bergman Vice Distriktsordförande Mats Widebäck Distriktssekreterare Anton Frisell Ledamot Annie Segerlind Ledamot Anna Almqvist Ledamot Frida Gedda Suppleant Linn Malv Suppleant Revisorspåteckning Min revisionsberättelse har lämnats den 2 februari 2006 Steve Larsson 15 (15)

Ungdomsförbundet för Sexuellt Likaberättigande Malmödistriktet

Ungdomsförbundet för Sexuellt Likaberättigande Malmödistriktet VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR PERIODEN 2004-08-29 2004-12-31 Inledning Under året som gått har RFSL Ungdom Malmö jobbat på att stabilisera vår verksamhet. Vi har varit mycket aktiva och dragit i alla trådar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006

Verksamhetsberättelse 2006 Ungdomsförbundet För Sexuellt Likaberättigande Malmödistriktet 1 (8) Verksamhetsberättelse 2006 Styrelsen för RFSL Ungdom Malmö avger härmed verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 2006-01-01 2006-12-31.

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Formtoppen Höllvikens Atlet Club Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2013 (Org nr 802004-7802) Resultaträkning, kr 2013 2012 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 2 069 593 1 706 453 Summa

Läs mer

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397 Å R S B O K S L U T för Svensk Förening För Allmänmedicin Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för verksamhetsåret 2009-07-01--2010-06-30. Innehåll Sida - resultaträkning 2 - balansräkning 3 - ställda

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2016 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2016 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

Resultaträkning Not

Resultaträkning Not Resultaträkning Not 2016 2015 Föreningens Intäkter Nettoomsättning 1 4 503 197 4 517 408 Offentligrättsliga bidrag 2 21 597 29 945 Medlemsavgifter 400 000 382 865 Övriga föreningsintäkter 88 547 130 059

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning Årsredovisning för RFSL:s Malmöavdelning 846001-3413 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för RFSL:s Malmöavdelning får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Budget

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF)

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) Årsredovisning för Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) 802417-2812 Räkenskapsåret 2009 11 11 2010 12 31 Org.nr 802417-2812 1 (8) Styrelsen för Stockholms funktionshindrades fiskeförening

Läs mer

Årsredovisning. Järna Ridklubb

Årsredovisning. Järna Ridklubb Årsredovisning för Järna Ridklubb 815600-7505 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Järna Ridklubb, med säte i Järna, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Å R S B O K S L U T. för Rädda Barnens Lokalförening i Lund Org.nr Räkenskapsåret

Å R S B O K S L U T. för Rädda Barnens Lokalförening i Lund Org.nr Räkenskapsåret Å R S B O K S L U T för Rädda Barnens Lokalförening i Lund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - resultaträkning 2 - balansräkning 3 - ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2014 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2014 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Målaren 3

Bostadsrättsföreningen Målaren 3 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Målaren 3 Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hjo Segelsällskap Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

ÅRSBOKSLUT. KFUK-KFUMs idrottsförbund

ÅRSBOKSLUT. KFUK-KFUMs idrottsförbund ÅRSBOKSLUT för KFUK-KFUMs idrottsförbund RÄKENSKAPSÅRET 2015 Styrelsen för KFUK-KFUMs idrottsförbund avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning - kostnadsindelad

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport Årsredovisning för Naturistför. Bergslagens Solsport 875001-1960 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Naturistför. Bergslagens Solsport, med säte i Nora, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för Svenska Islandshästförbundet 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för Svenska Islandshästförbundet 2012-01-01-2012-12-31 Sida 1 av 8 Årsredovisning för Svenska Islandshästförbundet för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Innehåll Sida - Förvaltningsberättelse - Resultaträkning - Balansräkning - Noter 2 3 4 5 Om inte annat

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 1 (8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen för Borås Golf AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Brunnsvikens Kanotklubb BKK Styrelsen får härmed avge årsredovisning för Brunnsvikens Kanotklubb BKK avseende räkenskapsåret 2015 Brunnsvikens Kanotklubb BKK (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse

Läs mer

VISBY GOLFKLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015

VISBY GOLFKLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen och verkställande direktören för Visby Golfklubb får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 -- 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2004 ASVH Service AB 1(8) Styrelsen och verkställande direktören för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsbokslut. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening

Årsbokslut. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Årsbokslut för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Räkenskapsåret 2009-07-01-2010-06-30 Apollo nr 2, Bostadsrättsförening 2(8) 2009-07-01 2008-07-01 Resultaträkning Not -2010-06-30-2009-06-30 Nettoomsättning

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. FC Djursholm

Årsredovisning. FC Djursholm Årsredovisning för FC Djursholm 802416-2276 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för FC Djursholm, med säte i Djursholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Bostadsföreningen Iris u.p.a. 1(6) 746000-1709 Styrelsen för Bostadsföreningen Iris u.p.a. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2010 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Årsbokslut per 2007-12-31

Årsbokslut per 2007-12-31 1(8) KFUK-KFUM Ängsholmen Org nr Årsbokslut per 2007-12-31 Innehåll Sida - resultaträkning 2 - balansräkning 3 - noter 5 2(8) Resultaträkning 2007 2006 Verksamhetens intäkter Deltagaravgifter 1 866 405

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning 2002/2003

Årsredovisning 2002/2003 OTTSJÖ LIFT AKTIEBOLAG 1(8) Årsredovisning 2002/2003 Styrelsen för Ottsjö Lift AB får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2002-09-01 2003-08-31. Årsredovisningen omfattar sid - Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för BRF EGEN HÄRD 775000-0155. Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31

Årsredovisning för BRF EGEN HÄRD 775000-0155. Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Årsredovisning för BRF EGEN HÄRD Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 BRF EGEN HÄRD 2(9) Resultaträkning Belopp i kr Not 2009-01-01-2008-01-01- Nettoomsättning 1 4 348 675 4 140 571 Övriga rörelseintäkter

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsbokslut. SV Östergötland

Årsbokslut. SV Östergötland Årsbokslut för SV Östergötland 802462-0745 Räkenskapsåret 2014 2 (9) Resultaträkning Not 2014-01-01-2014-12-31 2013-01-01-2013-12-31 Verksamhetens intäkter Deltagarintäkter 3 119 370 2 521 346 Bidrag 1

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för Golf Administratörernas Förening, GAF Org. nr

ÅRSREDOVISNING för Golf Administratörernas Förening, GAF Org. nr 1(6) ÅRSREDOVISNING för Golf Administratörernas Förening, GAF Org. nr 883201-6227 Styrelsen för Golf Administratörernas Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2003 ASVH Service AB Styrelsen för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003. Förvaltningsberättelse Verksamhet ASVH Service

Läs mer

Swedwatch. Års redovisning. Org nr för räkenskapsåret (8) Styrelsen avger följande årsredovisning. Sida.

Swedwatch. Års redovisning. Org nr för räkenskapsåret (8) Styrelsen avger följande årsredovisning. Sida. 1(8) Swedwatch Org nr 802415-4737 Års redovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse - resultaträkning - balansräkning - noter 2 3 4

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Fritiof Jonsson Konsult AB

Fritiof Jonsson Konsult AB Sid 1 (5) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 24-5-1-25-4-3 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHETEN Kvalitet Inga uppdrag har varit aktuell utan kunskaper

Läs mer

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen och verkställande direktören för Kronholmen Golf AB får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 -- 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET 802008-1587 ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01 2015-12-31 Förbundsstyrelsen för Svenska Frisbeesportförbundet avger härmed följande årsredovisning Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2-3 Resultaträkning

Läs mer

Årsbokslut. Saltsjöbadens Idrottsförening

Årsbokslut. Saltsjöbadens Idrottsförening Årsbokslut för Saltsjöbadens Idrottsförening Räkenskapsåret 2013 1(8) Årsbokslut Styrelsen för Saltsjöbadens Idrottsförening avger härmed årsbokslut för räkenskapsåret 2013. Verksamhet När det gäller verksamheten

Läs mer

BRF GLADA LAXEN. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2014

BRF GLADA LAXEN. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2014 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för Brf Glada Laxen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 3 RESULTATRÄKNING 4 BALANSRÄKNING

Läs mer

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb Årsredovisning för Onsjö Golfklubb 862500-5403 Räkenskapsåret 2015 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 1 (8) Styrelsen för Onsjö Golfklubb,

Läs mer

NYKÖPINGS TENNISKLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015

NYKÖPINGS TENNISKLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen för Nyköpings Tennisklubb får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 4 RESULTATRÄKNINGAR

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Brf Hilltorp Södra 1

Årsredovisning. Brf Hilltorp Södra 1 Årsredovisning för Brf Hilltorp Södra 1 Räkenskapsåret 2007 Brf Hilltorp Södra 1 1(8) Brf Hilltorp Södra 1 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Styrelsen för Brf Hilltorp Södra 1 får

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Riksförbundet Sveriges Unga Katoliker Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Svenska Roddförbundet Organisationsnummer

Svenska Roddförbundet Organisationsnummer Organisationsnummer Årsbokslut för räkenskapsåret 2015 Styrelsen för Svenska Roddförbundet avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg Årsredovisning för Föreningen Social Omsorg 802006-9251 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Föreningen Social Omsorg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32.1' Räkenskapsåret 2007 1(7) Styrelsen får BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning får räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer Årsredovisning för 802001-1303 Räkenskapsåret 2015 07 01 2016 06 30 Document id: 689ce571-f601-4adc-8aed-dbf34df3b21d. Page 1 of 9. 1 (7) Styrelsen för, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2015 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsbokslut. Socialdemokraterna i Stockholm

Årsbokslut. Socialdemokraterna i Stockholm Årsbokslut Socialdemokraterna i Stockholm 2008 1 Stockholms arbetarekommun Organisationsnummer 802000-1627 Årsbokslut för räkenskapsåret 2008 Styrelsen för Stockholms arbetarekommun avger härmed följande

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Företagarna Stockholms stad service AB

Företagarna Stockholms stad service AB Årsredovisning för Företagarna Stockholms stad service AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Företagarna Stockholms stad service AB Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Företagarna Stockholms

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 -- 2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Årsredovisning. BRF S:t Olof

Årsredovisning. BRF S:t Olof Årsredovisning för BRF S:t Olof Räkenskapsåret 2011 BRF S:t Olof 1(9) Styrelsen för BRF S:t Olof får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Verksamhet Brf S:t Olof Organisations

Läs mer

Föreningen Edsätras Vänner

Föreningen Edsätras Vänner Föreningen Edsätras Vänner Föreningen Edsätras Vänner är en ideell förening utan vinstdelning och leds av en styrelse som inte är arvoderad. Föreningen hade per 31 december 2014 totalt 144 medlemmar. Här

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GODTEMPLAREN räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GODTEMPLAREN räkenskapsåret 1 (8) ÅRSREDOVISNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GODTEMPLAREN räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Godtemplaren avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31.

Läs mer

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Årsredovisning för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening 783800-0045 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 783800-0045 1 (9) Styrelsen för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 ÅRSREDOVISNING

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 ÅRSREDOVISNING BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 1(9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Roslagsbanan 12 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Glada Laxen Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Caravan Club R-Sektionen

Årsredovisning. Caravan Club R-Sektionen Årsredovisning för Caravan Club R-Sektionen 866601-1591 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Caravan Club R-Sektionen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2012 Täby Ryttarsällskap 1(6) Styrelsen för Täby Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Räkenskapsåret 2009 Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Styrelsen för Fridhems Folkhögskola får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Styrelsen avger följande årsredovisning för verksamhetsåret Redovisningen omfattar. - Förvaltningsberättelse 2

Styrelsen avger följande årsredovisning för verksamhetsåret Redovisningen omfattar. - Förvaltningsberättelse 2 1(8) OTTSJÖ LIFT AKTIEBOLAG Årsredovisning för räkenskapsåret 2004/2005 Styrelsen avger följande årsredovisning för verksamhetsåret 2004-09-01-- 2005-08-31 Redovisningen omfattar sid - Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Nettoomsättning 10 006 434 11 812 227 Övriga rörelseintäkter 1 3 000 152 967 741 13 006 586 12 779 968 Rörelsens

Läs mer

Föreningen Svalorna Latinamerika

Föreningen Svalorna Latinamerika Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 Styrelsen för Föreningen Svalorna Latinamerika avger härmed årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning - kostnadsslagsindelad

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

Årsredovisning för. Bostadsföreningen Åsa upa 746000-1907. Räkenskapsåret 2006

Årsredovisning för. Bostadsföreningen Åsa upa 746000-1907. Räkenskapsåret 2006 Årsredovisning för Bostadsföreningen Åsa upa 746000-1907 Räkenskapsåret 2006 1-12 2007-05-06 Styrelsen för Bostadsföreningen Åsa upa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2013 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Svenska Flygsportförbundet Organisationsnummer

Svenska Flygsportförbundet Organisationsnummer Organisationsnummer 802014-7164 Årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Svenska Flygsportförbundet avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning 2 Balansräkning

Läs mer

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Årsredovisning för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för Golf Administratörernas Förening, GAF Org. nr

ÅRSREDOVISNING för Golf Administratörernas Förening, GAF Org. nr 1(5) ÅRSREDOVISNING för Golf Administratörernas Förening, GAF Org. nr 883201-6227 Styrelsen för Golf Administratörernas Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning verksamhetsåret 2014

Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Resultaträkning Not År 2014 År 2013 Verksamhetsintäkter 2 Medlemsavgifter 501 922,00 534 289,00 Gåvor 940 148,90 3 069 000,00 Bidrag 2 322 752,20 1 961 000,00 Nettoomsättning

Läs mer

Årsredovisning. Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB

Årsredovisning. Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB Årsredovisning för Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB Räkenskapsåret 2007-09-01-2008-06-30 Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB 1(7) Styrelsen för Industrifastighetsgruppen i Stockholm AB får

Läs mer

Styrelsen avger följande årsredovisning för verksamhetsåret Redovisningen omfattar. - Förvaltningsberättelse 2

Styrelsen avger följande årsredovisning för verksamhetsåret Redovisningen omfattar. - Förvaltningsberättelse 2 1(8) OTTSJÖ LIFT AKTIEBOLAG Årsredovisning för räkenskapsåret 2008 Styrelsen avger följande årsredovisning för verksamhetsåret 2008-01-01-- 2008-12-31 Redovisningen omfattar sid - Förvaltningsberättelse

Läs mer

Svensk Biblioteksförening Org.nr

Svensk Biblioteksförening Org.nr Org.nr 845000-2624 Årsredovisning för räkenskapsåret 2002-01-01 2002-12-31 Styrelsen för Svensk Biblioteksförening avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsbokslut. SV Östergötland

Årsbokslut. SV Östergötland Årsbokslut för SV Östergötland 802462-0745 Räkenskapsåret 2015 2 (9) Resultaträkning Not 2015-01-01-2015-12-31 2014-01-01-2014-12-31 Verksamhetens intäkter Deltagarintäkter 3 375 150 3 119 370 Bidrag 1

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf SEBOHUS nr 1. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. för. Brf SEBOHUS nr 1. Förvaltningsberättelse Årsredovisning för Brf SEBOHUS nr 1 726000-1958 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31. Innehållsförteckning Sida - Förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Södra Fräkne Fiberförening, ek. för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

balanserat resultat årets resultat Totalt

balanserat resultat årets resultat Totalt Upplands Skidförbund Org.nr: 8176-030164 Årsredovisning 2012 07 01-2013 06 30 Förvaltningsberättelse Verksamhet Upplands Skidförbund är Svenska Skidförbundets regionala organ och ska i enlighet med detta

Läs mer

Årsredovisning. Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening

Årsredovisning. Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening Årsredovisning för Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening 753300-2189 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening, med säte i Lycke, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund

Sveriges Modellflygförbund Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer 825000-8532 Årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Sveriges Modellflygförbund avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer