VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2005"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE blev ett väldigt tungt styrelseår. Det var det året då RFSL Ungdom Malmö gick från att vara ett distrikt utan ekonomi till ett distrikt med budget på kr, anställda, praktikanter, egna fester och egna lokaler. Detta plötsliga steg var befriande och betungande samtidigt som distriktet fick anpassa sig efter helt nya rutiner och inhämta en stor mängd kunskap. Detta gjorde att arbetet inte alltid var lätt och roligt, så som ideellt arbete borde vara. Styrelsearbetet Ett antal personer har under året hoppat av eller tagit längre pauser till följd av den stress och de höga krav som ställdes. Distriktsordförande Sara Winoy, distriktskassör Marcus Åberg, ledamöterna Carolina Ranta och Charlie Sevcuk samt suppleant Jennie Lidström avgick under året varför ett extra årsmöte hölls den 20 november. På detta möte valdes Chris Jonasson till distriktsordförande och Kajsa Bergman till vice distriktsordförande. Fyllnadsvaldes gjorde även Leo Borg, Anton Frisell, Anna Almqvist som ledamöter i styrelsen samt Frida Gedda som suppleant. Styrelse vald vid det ordinarie årsmötet den 13 februari 2005 Ordförande: Sara Winoy Vice Ordförande: Chris Jonasson Ledamöter: Marcus Åberg (kassör) Annie Segerlind Carolina Ranta Charlie Sevcuk Mats Hansson Suppleanter: Linn Malv Jennie Lidström Revisorer: Steve Larsson Tom Swenson (revisorsuppleant) avgick 23/11-05 Valberedningen: Isabella Bogadottir Jennie Persson avgick vid extra årsmötet 1 (15)

2 Personal Distriktet har under verksamhetsåret haft praktikanter vid 3 tillfällen. Annie Segerlind från styrelsen, under perioden precis innan vårt kontor blev färdigt. Annies arbetsuppgifter var främst arbetsledning inför renoveringen och kontorsinredningen samt sommarlägret (se Social verksamhet). Daniel Wendin, vars arbetsuppgifter huvudsakligen ansvar under Malmöfestivalen och medlemsvärvning på sthlm PRIDE. Linus Christiansson, praktikant under en kort period på några veckor innan jul. Distriktet har även haft en del timarvoderade och vid behovsanställda inom projektet Ung till Ung (se Projekt Ung till Ung). Medlemmar Vid räkenskapsårets början hade RFSL Ungdom Malmö 83 medlemmar, vid räkenskapsårets slut hade vi 89 medlemmar. Medlemskapet erhölls gratis genom medlemskap i en RFSL avdelning. Renoveringen I juni fick vi hyra in oss i RFSL Malmös lokaler på Monbijougatan 15. Det nedgångna rum vi fick hyra behövde renoveras så under en vecka var vi några stycken som spacklade, rev bort fula gamla bårder, målade och gjorde om det hemska styrelserummet till ett fint kontor för oss. Vi fick bland annat bygga igen en gammal dörr mellan logen och kontoret, med hjälp av Thomas i RFSL Malmö. Sen kunde vi flytta in med nya möblemang, datorer och allt som hör till och hade även en liten invigning den 9 juli. För första gången hade vi nu ett eget kontor vi kunde bedriva vår verksamhet ifrån. Malmöfestivalen Sommaren 2005 var första, och förhoppningsvis inte sista, gången RFSL Ungdom Malmö medverkade på Malmöfestivalen. Vi hade ett eget tält där vi var ungefär 20 ungdomar som jobbade. Vi svarade på frågor, synliggjorde HBTQ, problematiken i skolan, ifrågasatte könsnormer och delade ut kondomer. Temat för vår medverkan var Kör ditt kön i mixern vilket syntes i bl.a. Genderbenderworkshop med lösskägg, raggarsträng och smink. Dessutom hade vi Flirta på Teckenspråk, Pyssel i form av textiltryck och knappverkstad och det stora kysskrysset var några av de saker som hände i vårt tält på Mölleplatsen där vi slogs om uppmärksamheten med tre av de största musikscenerna. Regnbågsfestivalen För första gången hade ungdomarna en helt egen dag, Ung och Sne, på Regnbågsfestivalen Det var ett blandat schema med en Fuckshop och 2 (15)

3 föreläsningar om skolan, emotionalitet vs sexualitet, transfeminism och teatergruppen KUNQ. Det var segt om folk i början men mot slutet var det fler än 20 deltagare på föreläsningarna totalt var det ca 100 personer som deltog under dagen. I debatten Hur gör vi Malmö mer HBT-vänligt deltog politiker från flera av Malmös partier. Flera ur RFSL Ungdom Malmös styrelse närvarade och ställde frågor och krav på Malmös politiker. Vi hade även en speciell Wildebar under veckan. På lördagen var det dags för Regnbågsparad, där vi bidrog med den största sektionen. Sedan på kvällen höll vi ett alternativ till Regnbågsferstivalens Regnbågsfest. Denna ungdomsfest var på Club Indigo med Disco Error på scen. Press I slutet av 2005 märktes det att RFSL Ungdom Malmö tagit plats på den politiska arenan under året. Långa inslag på TV4 Öresund i samband med ett öppet brev till HBTQ-ungdomars föräldrar samt ett antal artiklar kring allt från hur det är att vara ung HBTQ till artiklar om hetslagstiftning, hatbrott och lesbisk insemination. Exempel på artiklar: Mats gillar killar Mats Hansson intervjuad av Caroline Engvall ICA Kuriren nr 37 /05 Var ärlig men ta det lugnt Mats Hansson intervjuad av Kim Persson Skånska dagbladets Frekvens bilaga (DATUM??) Alla ungdomar behöver en frizon Chris Jonasson intervjuad av Kim Persson Skånska dagbladets Frekvens bilaga (DATUM???) Föräldrar måste bejaka ungdomars sexuella tillhörighet Kort text om och publicering av Öppet brev till alla föräldrar Stockholms Fria Tidning Lördag Hets mot folkgrupp anmäls allt mer sällan Chris Jonasson intervjuad av Jakob Hydén Skånskan Tors Dessutom har Anton Frisell blivit intervjuad för en artikel om transsexualism och Chris intervjuats till ett projektarbete för några lärare på Lärarutbildningen i Malmö. 3 (15)

4 Sexualpolitisk verksamhet Året som gick inleddes med ett mord på en femtonåring, det fortsatte med att bli ett år med minst 4 homofobiska mord och en ökning av hatbrottfrekvensen. Skolor kritiserades för sin homofobiska kurslitteratur och kampanjer genomfördes. För RFSL Ungdom Malmö fokuserades året på skolan, föräldrar och homofobi. Den första internationella dagen mot homofobi (IDAHO) firades den 17:e maj (15 årsdagen för friskförklaringen av homosexuella hos WHO) flygblad delades ut av skadesminkade ungdomar på skolor och gator i Malmö, en manifestation hölls och därefter en demonstration med över 300 deltagare. Demonstrationen avslutades i en torgfest på Möllevångstorget, som även utropades till homofobfri zon. I samband med IDAHO skickade RFSL Ungdom Malmö ut ett öppet brev med krav på att Malmö Stad skulle se över och sanera sin kurslitteratur. Samtliga ungdomsförbund i Malmö utom SDU och KDU ställde sig bakom brevet. Malmö stad svarade genom kommunalrådet Agneta Eriksson som menade att Malmö stad inte hade några befogenheter att på ett sådant sätt detaljstyra skolorna. Under hösten 2005 satte även Region Skåne sin Strategi för sexuell och reproduktiv hälsa som RFSL Ungdom Malmö var remissinstans till. Tyvärr gick inte många av de synpunkter som distriktet haft på förslaget igenom och regionen kunde inte heller motivera till varför en inte tagit dessa i beaktning. En kampanj vid namn Jag kräver startades under Malmöfestivalen och närmare 500 bildunderskrifter samlades in. Dessa skall under 2006 skickas till undertecknarnas skolor, kommuner och till skolverket samt läggas upp på en för ändamålet skapad hemsida. Under hösten uppmärksammade RFSL Ungdom Malmö att föräldrar fortfarande ofta är okunniga och intoleranta mot sina egna barn när dessa kommer ut. Detta manifesterades i ett öppet brev till alla föräldrar som publicerades i Stockholms fria, på Skånes frias hemsida och RFSL Ungdom Malmös hemsida. Detta brev fick stor uppmärksamhet i TV4 Öresund som gjorde ett längre inslag kring ämnet. Social verksamhet Ungdomsfester Vi har under verksamhetsåret haft 10 ungdomsfester, varav 3 med tema (en den 17 e maj under IDAHO med hatbrottstema och en vid halloween med samma tema samt nyårsfesten med temat It s the end of the world Let s take over med fokus på homofobi), med för kvällen designade drinklistor. Det har varit blandat antal besökare, från 100 till 150. Vi har haft ungefär 5 uppträdanden på ungdomsfesterna under verksamhetsåret. 4 (15)

5 På en av festerna har vi haft båda dansgolven öppna, det ena Absolute GAY med partygaymusik och det andra Queerotronic med queer electronica och alternativ musik. Festerna har marknadsförts främst genom hemsidan (www.rfslungdom.se/malmo) och vår användare på nätforumet Vi har även gjort affischer och flyers som vi spridit på olika ställen i stan samt skolor. Till nyårsfesten gjorde vi en rejäl satsning och investerade i en banner på Café Q Vi har på söndagar haft ungdomscafé på Indigo. Vi har haft runt 20 träffar. Det lades ner under sommaren på grund av bristande intresse från både besökare och arrangörer. Ibland kom det inte en enda besökare medan det ibland kom det ett fåtal, mellan två till fem personer. På caféet fanns det läsk och kaffe till försäljning och ibland bjöds det på aktiviteter såsom pyssel, sällskapspel och teater. Wildebar Varannan torsdag, jämna veckor har vi arrangerat studentpub på Club Indigo, i samarbete med Gaystudenterna. Vi har haft Wildebar runt 20 gånger, med blandat deltagande, från 3-50 gäster. Under Regnbågsfestivalen hade vi en spelning i samband med puben, Norda Hem spelade skön akustisk musik. Detta var även den mest besökta pubkvällen. Jafnadhr - Nordic queer youth festival Under en vecka juli månad, juli, åkte fyra personer från RFSL Ungdom Malmö till Norge för att delta i ett läger/festival för HBTQ-ungdomar från hela Norden. Lägret arrangerades av Skeiv Ungdom (norska motsvarigheten till RFSL Ungdom) och innehöll en vecka med workshops, filmvisning, uppträdande m.m. De runt 100 deltagarna fick delta workshops med tema nycirkus, genderbender, ljudtekniker, styling och en hel del annat. Genderbenderworkshopen arrangerades av deltagarna från RFSL Ungdom Malmö. Under veckan hölls även ett planeringsmöte för att eventuellt starta upp ett nordiskt HBTQungdomsnätverk. Sommarläger Den juli planerade vi att ha ett ungdomsläger på Bosarp. Vi hade en praktikant som jobbade med lägret som tyvärr fick ställas in på grund av för få deltagare. Förbundsaktiviteter Kongress 2005 Den 5-6 mars var RFSL Ungdoms kongress i Borås. 17 delegater från oss deltog på den kongress som enhällig beslutade att ungdomsförbundet ska arbeta med frågor som rör polyemotionalitet/polyamourositet och personer som lever i 5 (15)

6 flersamma relationer. Andra beslut som togs var att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att tillsätta en stadgekommitté som under året skulle arbeta med att genomföra en grundlig stadgeöversyn och om så är nödvändigt lämna förslag till förändringar. Förbundets alkoholpolicy antogs efter stor debatt där många ur Malmödelegationen märktes i debatten, tyvärr gick inte RFSL Ungdom Malmös ändringsförslag igenom men det märktes tydligt i debatten att RFSL Ungdom Malmö hade den största och mest förberedda delegationen. sthlm PRIDE Under PRIDE-paraden illustrerade vi i RFSL Ungdom hatbrotten mot HBTpersoner. Vi var ett av de första ekipagen i paraden och hade två sektioner, en för alla som ville festa, dansa och bara ha kul och sedan den politiska med cirka 30 deltagare som gick framför flaket med musik och dansande ungdomar. Vi började med en stor svart banner med texten "Heteronormen drabbar alla" i vitt. Sen hade vi tröjor med framsidetexten "Jag kunde varit ditt barn" och på ryggen stod det "Slå tillbaka!". Vi var även sminkade som att vi var misshandlade, mördade, självmördade. Vi skrek slagord såsom "Vi vägrar leva på knä" "Vi slår tillbaks, vi slår tillbaks, vi slår tillbaks när dom slår oss" "Queers bash back, queers bash back, you better bash back when they attack". För detta vann vi priset Most out and loud. Det var två från RFSL Ungdom Malmös styrelse som ansvarade för RFSL Ungdoms del i paraden. Följ med till Europa Sju medlemmar från RFSL Ungdom Malmö åkte på den tilltänkta Följ med till Europa -utbildningen i Jönköping. Dock var huvudföreläsaren sjuk varpå utbildningen omformades till diskussioner om lobbying, personliga kontaktnät, framtida mål och hur en uppnår dem. Vinterkonferensen RFSL Ungdoms vinterkonferens i december 2005 var återigen detta år på gamla F-13 i Norrköping. Årets tema var Identitet och Sexuell hälsa och även i år anordnades en ungdomsfest på RFSL Norrköpings klubb Seaside. Nästan hela styrelsen och några till från Malmö åkte med och hade en rolig och lärorik helg. Ett möte för att stärka samarbetet mellan de nordiska HB(T) ungdomsförbunden genomfördes under sista helgen av Jafnadhr. På detta möte deltog Chris Jonasson för RFSL Ungdom Malmös räkning Mediegruppen Hemsida Vår hemsida har uppdaterats med artiklar, bildgalleri och andra saker som hör där till. Vi har även lagt upp information på nätforumet både på vår användare där och i vår klubb. 6 (15)

7 Informationsmaterial Vi har spritt information över hemsidan och genom nyhetsbrevet, som är tänkt att komma ut en gång i månaden men kommit ut lite mer oregelbundet. Vid några tillfällen har information även skickats med H.B.T. (RFSL-Malmös tidning). Affischer har gjorts till Ungdomsfester, vår medverkan på Malmöfestivalen och Nyårsfesten med temat It s the end of the world, let s take over. Dessutom har flyers gjorts till Ungdomsfesterna och program till Malmöfestivalen Kör ditt kön i mixern och Regnbågsfestivalen Ung och Sne. Banners till andra hemsidor för våra aktiveter har även gjorts, en allmän banner till RFSL-Malmös sida om Ungdom och banners för Malmöfestivalen, Regnbågsfestivalen och Nyårsfesten. Nyårsfestens banner fanns med på Qruiser. Radio Under hösten har en medlem i mediegruppen utbildats som radiotekniker med hjälp av tekniker för Malmö Gay Radio (RFSL-Malmös radioprogram). Egen radioverksamhet är tänkt framöver. Infogruppen Infogruppen har haft ett lugnt år och verksamheten har prioriterats ner till förmån för andra aktiviteter. Infogruppen har dock jobbat med IDAHO och tjejmässan samt samarbetat med RFSL Helsingborg kring informationsinsatserna på teaterföreställningen Bent (27/1 2/4). Infogruppen blev även inbjudna till Peers on Petris temadag där vi hade bokbord och ledde värderingsövningar, dagen hölls den 14/2. Infogruppen har blivit inbjudna att besöka och informera om aktuell HBT-politik hos LUF två gånger (en gång på våren och en gång på hösten) och hos Grön Ungdom. Transgruppen Transgruppen har inte hunnit med så mycket mer än att bildas, den består idag av 2 personer. Den är tänkt att jobba politiskt och socialt för att skapa mötesplatser för unga transpersoner i Malmö med omnejd. Transgruppen har granskat RFSL s nyproducerade transbroschyr och skickat ut granskningen på remiss. Vi inväntar svar från RFSL s förbundsstyrelse. Hiv-prevention Specifika HIV-preventiva åtgärder har under året varit deltagande i planering av aktiviteter och projekt för att nå ut till unga HIV-positiva och tillhandahållande av kondomer, glidmedel och säkrare sexmaterial. Under Regnbågsfestivalen hölls en workshop med Andreas Nilsson som är en vidareutveckling på den etablerade FuckShop-metodiken. 7 (15)

8 Projekt Ung till Ung Projektet Ung till Ung startade upp under sommaren 2005 och har fram till författandet av verksamhetsberättelsen genomfört 2 utbildningar och 7 informationer. Dessutom har vi bokat in och/eller befinner oss i nuläget i förhandling om ca 20 informationer i början av Medlemsvärvning RFSL Ungdom Malmö var ett av de få distrikt som åkte på RFSL:s medlemsvärvarhelg på Blidö utanför Stockholm. Intäkter och investeringar Vi har under räkenskapsåret sedan förra årsmötet erhållit tre olika bidrag vid lika många tillfällen. Förutom dessa har vi även sedan bokslutet den 31/12 erhållit ett organisationsstöd från Malmö Stad. Bidrag : kr från Region Skåne (Projekt 1) - För egen verksamhet, förskott på nedanstående pengar. Pengarna är använda och skall slutredovisas tillsammans med det andra bidraget från Region Skåne : kr från Region Skåne (Projekt 3) - För egen verksamhet, hyra och skolinformatörsprojektet Ung till Ung. Återstående pengar överfört på 2006 och skall slutredovisas senast 31 mars : kr från RFSL Ungdom (Projekt 2) - För ungdomsverksamheter vid Regnbågsfestivalen Återstående pengar har återbetalts till förbundet. Därav det samlade bidraget på 7017kr : kr - Organisationsbidrag (inte specificerat) Ung till Ung I projektet Ung till Ung har vi fått inkomster från skolorna på 6300kr. Löner och sociala avgifter har betalts ut för skolinformatörerna som varit ute på skolorna på 5 394kr. Övriga intäkter Övriga intäkter under året har varit provisionsintäkter från Ungdomsfester på Indigo, där vi fått hälften av entréintäkterna till ett sammanlagt värde av kr, varav 2 140kr redovisats på projekt 3 och kr i den allmänna verksamheten. Dessutom har vi under olika tillfällen (bl.a. Malmöfestivalen) sålt klistermärken, pins, regnbågsband och liknande för 2 736kr på projekt 3 och 3 620kr i den allmänna verksamheten. Anledningen till att dessa två intäkter, intäkter från Ungdomsfester och försäljning av profilmaterial, bokförts både på projekt 3 och i den allmänna verksamheten är 8 (15)

9 för att när den nya kassören tillträdde inte fanns ordentliga riktlinjer för hur vi skulle bokföra dessa intäkter, på projekten eller i den allmänna verksamheten. I slutändan kom revisor och kassör fram till att lägga intäkter i den allmänna verksamheten, men inte utelämna de resultaten i redovisningen till bidragsgivarna. Dock så har en del ändå bokförts i projekten. Investeringar Under året har vi även investerat i en del saker för verksamheten. Dessa är följande: Redovisade som inventarier i balansräkningen: Kontorsinventarier (möbler): kr 1 st Brother Multifunktion Laser MF (skrivare): 3 054kr 1 st Digitalkamera Canon Powershot: 4 455kr 2 st Datorskärmar HP Pavilion V72: 3 505kr 2 st Datorer Bussig Celeron: kr Avräknas till ett visst värde varje år, under tiden vi haft dem i år för ett samlat värde av: 3 215,48 kr vilket ger ett samlat återstående värde av ,52kr Förutom dessa har vi även köpt in: Spritband till Ungdomsfesterna: 3000 st á 4kr/st till en total kostnad av kr Knappmaskin (inklusive knappmaterial): 3 150kr Regnbågsflaggor: 33 st för en total kostnad av 9551,20 kr -10 st köpta av RFSL-Malmö för 350kr/st (3500kr) -5 st sparade för användning vid våra olika aktiviteter (betalt av resterande försäljningskostnader) -18 st till försäljning (350kr/st) till en total kostnad av 9551,20kr 9 (15)

10 Resultaträkning Föreningens intäkter Bidragsintäkter Not Nettoomsättning Summa föreningens intäkter Not Föreningens kostnader Föreningsaktiviteter och ungdomsfester Övriga externa kostnader Not Personalkostnader Not Avskrivningar av materiella anläggningstillgångar Not Summa föreningens kostnader Not Årets resultat (15)

11 Balansräkning Tillgångar Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Inventarier Not Finansiella anläggningstillgångar Andra långfristiga fordringar Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Kundfordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Not Kassa och bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Eget kapital vid räkenskapsårets början Årets resultat Eget kapital vid räkenskapsårets slut Kortfristiga skulder Leverantörsskulder Övriga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Not Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter Inga Inga Ansvarsförbindelser Inga Inga 11 (15)

12 Tilläggsupplysningar och noter Redovisnings- och värderingsprinciper De redovisningsprinciper som tillämpas överensstämmer med bokföringslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd. Tillämpade redovisningsprinciper är oförändrade jämfört med föregående år. Samtliga belopp anges i svenska kronor. Not 1 Bidragsgivare Erhållna bidrag Förutbetald del Årets intäkter Region Skåne RFSL Ungdom (riksförbundet) Summa Not 2 Intäkts- och kostnadsfördelning Intäkter Kostnader Resultat Allmän verksamhet Projektverksamhet Summa Intäkter i den allmänna verksamheten Detta år Föregående år Bidrag Del av entréintäkter vid fester i RFSL Malmös lokal Försäljning av profilmaterial Summa Intäkter i projektverksamheten Detta år Föregående år Bidrag Arvoden för skolinformationer Kostnadsersättningar vid skolinformationer (15)

13 Del av entréintäkter vid fester i RFSL Malmös lokal Försäljning av profilmaterial Summa Not 3 Övriga externa kostnader Detta år Föregående år Lokalkostnader Förbrukningsinventarier, datorprogram Profilmaterial Kongress- och konferensavgifter Övriga kostnader Summa Not 4 Personal Detta år Föregående år Löner och andra ersättningar har utgått till styrelseledamöter med till övriga anställda med Summa löner och ersättningar Sociala kostnader enligt lag och avtal Pensionskostnader avseende styrelseledamöter 0 0 Pensionskostnader avseende övriga anställda 0 0 Summa sociala kostnader och pensionskostnader Uppgifterna avser löner till informatörer och administratörer i projektet Ung till ung (skolinformationer). Arvode till styrelsens ledamöter för styrelsearbete har ej utgått. Not 5 Anläggningstillgångar har skrivits av enligt plan över den förväntade ekonomiska livslängden. Avskrivning har skett från den månad då resp anläggning tagits i bruk. Följande procentsatser tillämpas. Detta år Föregående år Inventarier 20 % - 13 (15)

14 Not 6 Inventarier Detta år Föregående år Ingående anskaffningsvärden 0 0 Inköp Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar 0 0 Årets avskrivningar Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående planenligt restvärde Not 7 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Detta år Föregående år Förutbetalda närradiokostnader Upplupna provisionsintäkter Övriga förutbetalda kostnader och upplupna intäkter 56 0 Summa Not 8 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Detta år Föregående år Förutbetalda projektbidragsintäkter Övriga upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa (15)

15 Underskrifter Malmö 25 och 26 januari 2006 Chris Jonasson Distriktsordförande Leo Borg Distriktskassör Kajsa Bergman Vice Distriktsordförande Mats Widebäck Distriktssekreterare Anton Frisell Ledamot Annie Segerlind Ledamot Anna Almqvist Ledamot Frida Gedda Suppleant Linn Malv Suppleant Revisorspåteckning Min revisionsberättelse har lämnats den 2 februari 2006 Steve Larsson 15 (15)

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2013 (Org nr 802004-7802) Resultaträkning, kr 2013 2012 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 2 069 593 1 706 453 Summa

Läs mer

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Budget

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397 Å R S B O K S L U T för Svensk Förening För Allmänmedicin Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för verksamhetsåret 2009-07-01--2010-06-30. Innehåll Sida - resultaträkning 2 - balansräkning 3 - ställda

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning Årsredovisning för RFSL:s Malmöavdelning 846001-3413 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för RFSL:s Malmöavdelning får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF)

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) Årsredovisning för Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) 802417-2812 Räkenskapsåret 2009 11 11 2010 12 31 Org.nr 802417-2812 1 (8) Styrelsen för Stockholms funktionshindrades fiskeförening

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 1 (8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen för Borås Golf AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2010 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Bostadsföreningen Iris u.p.a. 1(6) 746000-1709 Styrelsen för Bostadsföreningen Iris u.p.a. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Årsredovisning för Svenska Islandshästförbundet 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för Svenska Islandshästförbundet 2012-01-01-2012-12-31 Sida 1 av 8 Årsredovisning för Svenska Islandshästförbundet för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Innehåll Sida - Förvaltningsberättelse - Resultaträkning - Balansräkning - Noter 2 3 4 5 Om inte annat

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32.1' Räkenskapsåret 2007 1(7) Styrelsen får BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning får räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för BRF EGEN HÄRD 775000-0155. Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31

Årsredovisning för BRF EGEN HÄRD 775000-0155. Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Årsredovisning för BRF EGEN HÄRD Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 BRF EGEN HÄRD 2(9) Resultaträkning Belopp i kr Not 2009-01-01-2008-01-01- Nettoomsättning 1 4 348 675 4 140 571 Övriga rörelseintäkter

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsbokslut. Saltsjöbadens Idrottsförening

Årsbokslut. Saltsjöbadens Idrottsförening Årsbokslut för Saltsjöbadens Idrottsförening Räkenskapsåret 2013 1(8) Årsbokslut Styrelsen för Saltsjöbadens Idrottsförening avger härmed årsbokslut för räkenskapsåret 2013. Verksamhet När det gäller verksamheten

Läs mer

Årsbokslut. SV Östergötland

Årsbokslut. SV Östergötland Årsbokslut för SV Östergötland 802462-0745 Räkenskapsåret 2014 2 (9) Resultaträkning Not 2014-01-01-2014-12-31 2013-01-01-2013-12-31 Verksamhetens intäkter Deltagarintäkter 3 119 370 2 521 346 Bidrag 1

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 ÅRSREDOVISNING

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 ÅRSREDOVISNING BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 1(9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Roslagsbanan 12 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning för. Bostadsföreningen Åsa upa 746000-1907. Räkenskapsåret 2006

Årsredovisning för. Bostadsföreningen Åsa upa 746000-1907. Räkenskapsåret 2006 Årsredovisning för Bostadsföreningen Åsa upa 746000-1907 Räkenskapsåret 2006 1-12 2007-05-06 Styrelsen för Bostadsföreningen Åsa upa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Årsredovisning för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening 783800-0045 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 783800-0045 1 (9) Styrelsen för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning för Web 2.0 AB

Årsredovisning för Web 2.0 AB Årsredovisning för Web 2.0 AB Räkenskapsåret 2009-05-01-2010-04-30 Web 2.0 AB 1(8) Styrelsen och verkställande direktören för Web 2.0 AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009-05-01-2010-04-30.

Läs mer

Årsredovisning. Brf Kvarngatan 9 Marstrand

Årsredovisning. Brf Kvarngatan 9 Marstrand Årsredovisning för Brf Kvarngatan 9 Marstrand 769611-5034 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Kvarngatan 9 Marstrand får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012

Räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012 Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Kommunikatörer AB (tidigare Sveriges Informationsförening Service AB) Styrelsen för Sveriges Kommunikatörer AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Årsredovisning för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk

Läs mer

HJÄLP TILL LIV INTERNATIONAL

HJÄLP TILL LIV INTERNATIONAL ÅRSREDOVISNING för Räkenskapsåret 2009-01-01 - - 2009-12-31 Årsredovisningen omfattar Sid -Förvaltningsberättelse 1 -Resultaträkning 2 -Balansräkning 3-4 -Tilläggsupplysningar med noter 5-7 3 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Berget 10

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Berget 10 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Berget 10 Räkenskapsåret 2011 Bostadsrättsföreningen Berget 10 1(10) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Berget 10 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan 716421-9755 Räkenskapsåret 2014 1 (11) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Gernandtska Lyckan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Svenska Samernas Riksförbund Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Tingsryd 1609 AB (publ)

Årsredovisning. Tingsryd 1609 AB (publ) Årsredovisning för Tingsryd 1609 AB (publ) 556693-7990 Räkenskapsåret 2010 07 01 2010 12 31 Org.nr 556693-7990 1 (7) Styrelsen och verkställande direktören för Tingsryd 1609 AB (publ) får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

Föreningen Edsätras Vänner

Föreningen Edsätras Vänner Föreningen Edsätras Vänner Föreningen Edsätras Vänner är en ideell förening utan vinstdelning och leds av en styrelse som inte är arvoderad. Föreningen hade per 31 december 2014 totalt 144 medlemmar. Här

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Nettoomsättning 10 006 434 11 812 227 Övriga rörelseintäkter 1 3 000 152 967 741 13 006 586 12 779 968 Rörelsens

Läs mer

Årsredovisning och revisionsberättelse

Årsredovisning och revisionsberättelse Årsredovisning och revisionsberättelse Avseende räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg, Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg 1(9) FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12. Org nr 716419-1954 ÅRSREDOVISNING

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12. Org nr 716419-1954 ÅRSREDOVISNING BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2003 Bostadsrättsföreningen Roslagsbanan 12 1(9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Roslagsbanan 12 får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Föreningen Svalorna Latinamerika

Föreningen Svalorna Latinamerika Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 Styrelsen för Föreningen Svalorna Latinamerika avger härmed årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning - kostnadsslagsindelad

Läs mer

Årsredovisning för brf UrbanaVillor Malmö 2012-01-01 2012-12-31

Årsredovisning för brf UrbanaVillor Malmö 2012-01-01 2012-12-31 Brf UrbanaVillor Malmö Organisationsnummer 769611-8079 Årsredovisning för brf UrbanaVillor Malmö 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31.

Läs mer

Årsredovisning verksamhetsåret 2014

Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Resultaträkning Not År 2014 År 2013 Verksamhetsintäkter 2 Medlemsavgifter 501 922,00 534 289,00 Gåvor 940 148,90 3 069 000,00 Bidrag 2 322 752,20 1 961 000,00 Nettoomsättning

Läs mer

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874 1(7) Årsredovisning för Fjällbete i Åredalens ek förening 76968-9874 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning Sida

Läs mer

Årsredovisning. Kinds Golfklubb

Årsredovisning. Kinds Golfklubb Årsredovisning för Kinds Golfklubb Räkenskapsåret 2009 Kinds Golfklubb 1(9) Styrelsen för Kinds Golfklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse Verksamhet Kinds

Läs mer

Boo Allaktivitetshus AB

Boo Allaktivitetshus AB Årsredovisning för Boo Allaktivitetshus AB Räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011a01a01 a 2011a12a31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011a01a01 a 2011a12a31 1 (12) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011a01a01 a 2011a12a31 Styrelsen för Borås Golfklubb avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Kode Norra Bredband Ekonomisk förening

Årsredovisning. Kode Norra Bredband Ekonomisk förening Årsredovisning för Kode Norra Bredband Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2006 Kode Norra Bredband Ekonomisk förening Styrelsen för Kode Norra Bredband Ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Räkenskapsåret 2009 Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Styrelsen för Fridhems Folkhögskola får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE 1(9) FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Brf Stigen. Årsredovisning för 785000-2374. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Brf Stigen. Årsredovisning för 785000-2374. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Årsredovisning för Brf Stigen Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Säkerhet och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning. Brf Källunden

Årsredovisning. Brf Källunden Årsredovisning för Brf Källunden 715600-0460 Räkenskapsåret 2012 1 (10) Styrelsen för Brf Källunden får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Detta är Brf Källunden

Läs mer

Årsredovisning. Brf Perseus nr 4

Årsredovisning. Brf Perseus nr 4 Årsredovisning för Brf Perseus nr 4 716416-3813 Räkenskapsåret 2012 1 (7) Styrelsen för Brf Perseus nr 4 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Styrelsen för Svenska Fallskärmsförbundet avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup Årsredovisning för MX-ONE Usergroup 802015-5373 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för MX-ONE Usergroup får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Förslag till vinstdisposition

Läs mer

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening Årsredovisning för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening 769626-4147 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Årsredovisning ONETOOFREE AB

Årsredovisning ONETOOFREE AB Årsredovisning för ONETOOFREE AB 556729-7758 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 556729-7758 1 (7) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget utvecklar och tillhandahåller spel på internet

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Blekinge 716422-5588. Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Blekinge 716422-5588. Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Blekinge Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning. Kornhills Samfällighetsförening

Årsredovisning. Kornhills Samfällighetsförening Årsredovisning för Kornhills Samfällighetsförening 716407-8797 Räkenskapsåret 2014 1 (8) Styrelsen för Kornhills Samfällighetsförening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Årsredovisning. Brf Killingen 22

Årsredovisning. Brf Killingen 22 Årsredovisning för Brf Killingen 22 Räkenskapsåret 2005 Brf Killingen 22 1(9) Styrelsen för Brf Killingen 22 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

RESULTATRÄKNING AIK (tkr)

RESULTATRÄKNING AIK (tkr) RESULTATRÄKNING AIK (tkr) INTÄKTER Not 1.5 2005-1.5 2004-30.4 2006 30.4 2005 Medlemsavgifter 3 823 3 166 Gåvor 543 246 Bidrag 900 945 Nettoomsättning 7 499 6 403 Summa rörelseintäkter 1 12 765 10 760 Rörelsens

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Brf Betonggjutaren 4(12) 717600-2967. 2005-01-01 2004-01-01 Resultaträkning Not -2005-12-31-2004-12-31

Brf Betonggjutaren 4(12) 717600-2967. 2005-01-01 2004-01-01 Resultaträkning Not -2005-12-31-2004-12-31 Brf Betonggjutaren 4(12) 2005-01-01 2004-01-01 Resultaträkning Not -2005-12-31-2004-12-31 RÖRELSENS INTÄKTER Årsavgifter 3 531 696 3 531 696 Hyresintäkter 467 661 411 172 Övriga rörelseintäkter 0 200 Summa

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Grythyttan Whisky AB (publ) Org.nr. 556727-3684 Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond (publ)

Investeringsaktiebolaget Cobond (publ) Årsredovisning för Investeringsaktiebolaget Cobond (publ) Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad verkställande direktör i Investeringsaktiebolaget Cobond (publ) intygar härmed

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sida 1 av 6 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solbacken 14 lämnar följande årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Föreningens verksamhet består av 9

Läs mer

Årsredovisning för Brf. Föreläsningen 9

Årsredovisning för Brf. Föreläsningen 9 Årsredovisning för Brf. Föreläsningen 9 Räkenskapsåret 2009 Brf. Föreläsningen 9 1(10) Styrelsen för Brf. Föreläsningen 9 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning 717904-4727. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Vårdkasens Vägförening. Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 1(9)

Årsredovisning 717904-4727. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Vårdkasens Vägförening. Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 1(9) 1(9) Årsredovisning för Vårdkasens Vägförening 717904-4727 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 www.erb.se 2(9) Förvaltningsberättelse Styrelsen för

Läs mer

S T I F T E L S E N A T E N E U M Org nr 802400-1383 Å R S R E D O V I S N I N G F Ö R S T I F T E L S E N A T E N E U M

S T I F T E L S E N A T E N E U M Org nr 802400-1383 Å R S R E D O V I S N I N G F Ö R S T I F T E L S E N A T E N E U M Å R S R E D O V I S N I N G F Ö R S T I F T E L S E N A T E N E U M 2011-01-01-2011-12-31 Innehåll Sid Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-7 Organisationsnummer:

Läs mer

GOODCAUSE HOLDING AB

GOODCAUSE HOLDING AB GoodCause Holding AB Org nr 556672-9769 ÅRSREDOVISNING 2006 GOODCAUSE HOLDING AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GoodCause Holding AB får härmed avge årsredovisning för sitt andra räkenskapsår,

Läs mer

CWS Comfort Window System AB

CWS Comfort Window System AB 556574-9826 Årsredovisning för räkenskapsåret 2005-09-01-2006-08-31 Styrelsen för får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2005-09-01-2006-08-31 Bolagets sjätte räkenskapsår Redovisningen omfattar

Läs mer

Bryggan Stockholm. Årsredovisning för 802411-1968. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Bryggan Stockholm. Årsredovisning för 802411-1968. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Bryggan Stockholm Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 1(14) Sundsvalls Golfklubb Org nr 889200-5383 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

REDOVISNING. för. Göteborg Beachvolley Club. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31.

REDOVISNING. för. Göteborg Beachvolley Club. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31. o ARS REDOVISNING för Göteborg Beachvolley Club Org.nr.857208-7271 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse - resultaträking

Läs mer

Årsbokslut SVENSKA KANOTFÖRBUNDET

Årsbokslut SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Årsbokslut för SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Räkenskapsåret 2010 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET 1(7) 2010-01-01 2009-01-01 Resultaträkning Not -2010-12-31-2009-12-31 Intäkter Nettoomsättning 1 1 538 569 1 598 854 Offentligrättsliga

Läs mer

HSB:S BRF FAGOTTEN I LUND 1(1) 716406-8129. 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31

HSB:S BRF FAGOTTEN I LUND 1(1) 716406-8129. 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31 1(1) 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31 Nettoomsättning 1 9 224 641 8 680 668 Summa intäkter 9 224 641 8 680 668 Rörelsens kostnader Drift 2,3-6 010 197-4 902 006 Löpande

Läs mer

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN Årsredovisning för BRF KUNGSLYCKAN Räkenskapsåret 2007 BRF KUNGSLYCKAN 1(7) Styrelsen för BRF KUNGSLYCKAN får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Årsredovisningen är upprättad i svenska

Läs mer

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter

Läs mer

Årsbokslut SVENSKA KANOTFÖRBUNDET

Årsbokslut SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Årsbokslut för SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Räkenskapsåret 2009 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET 1(6) 2009-01-01 2008-01-01 Resultaträkning Not -2009-12-31-2008-12-31 Intäkter Nettoomsättning 1 1 598 854 1 714 786 Offentligrättsliga

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg

Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg Organisationsnummer Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg ÅRSREDOVISNING AVSEENDE RÄKENSKAPSÅRET 2013-01-01-2013-12-31 Bostadsrättsföreningen Vårt Hus nr 1 i Göteborg 1(9) FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning AVELSFÖRENINGEN FÖR SVENSKA VARMBLODIGA HÄSTEN

Årsredovisning AVELSFÖRENINGEN FÖR SVENSKA VARMBLODIGA HÄSTEN Årsredovisning för AVELSFÖRENINGEN FÖR SVENSKA VARMBLODIGA HÄSTEN Räkenskapsåret 2004 AVELSFÖRENINGEN FÖR SVENSKA VARMBLODIGA HÄSTEN Styrelsen för AVELSFÖRENINGEN FÖR SVENSKA VARMBLODIGA HÄSTEN får härmed

Läs mer

Årsbokslut. Idrottsföreningen Friskis&Svettis 889601-2625

Årsbokslut. Idrottsföreningen Friskis&Svettis 889601-2625 1(6) Årsbokslut Idrottsföreningen Friskis&Svettis Styrelsen för Idrottsföreningen Friskis&Svettis får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31

Läs mer

LERBERGETS BYAMÄN EKONOMISK FÖRENING Org nr 743000-1714 ÅRSREDOVISNING

LERBERGETS BYAMÄN EKONOMISK FÖRENING Org nr 743000-1714 ÅRSREDOVISNING LERBERGETS BYAMÄN EKONOMISK FÖRENING Org nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013 Lerbergets Byamän Ek Förening 1(8) Styrelsen för Lerbergets Byamän Ek Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Fjällbete i Åredalen ek. för. Org.nr 769608-9874. för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31

ÅRSREDOVISNING. Fjällbete i Åredalen ek. för. Org.nr 769608-9874. för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 ÅRSREDOVISNING Fjällbete i Åredalen ek. för. Org.nr för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 2007-01-01 2006-01-01 RESULTATRÄKNING Not - 2007-12-31-2006-12-31 Styrelsen för Fjällbete i Åredalen ek. för.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Svenska Tecknare Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers Hornsgatan 103 SE-117 28 Stockholm, Sweden T: +46 8 556 029 10 info@svenskatecknare.se www.svenskatecknare.se Föreningen Svenska

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Pennan 22 769600-0814. Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Pennan 22 769600-0814. Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Pennan 22 Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB 556794-9408 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Svensk Privatläkarservice AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. HSB Brf Bryggeriet

Årsredovisning. HSB Brf Bryggeriet Årsredovisning HSB Brf Bryggeriet 739400-0595 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31. Förvaltningsberättelse Verksamheten Föreningen äger fastigheterna Höken

Läs mer

Årsredovisning. BRF Roslagsbanan 12

Årsredovisning. BRF Roslagsbanan 12 Årsredovisning för BRF Roslagsbanan 12 Räkenskapsåret 2006 BRF Roslagsbanan 12 1(9) Styrelsen för BRF Roslagsbanan 12 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

Årsredovisning. Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening

Årsredovisning. Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening Årsredovisning för Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening 769619-5598 Räkenskapsåret 2012 1 (7) Styrelsen för Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Årsredovisning för Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2009 2008

RESULTATRÄKNING 2009 2008 6(15) RESULTATRÄKNING 2009 2008 Nettoomsättning Not 1 2 176 558 2 147 487 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -123 230-173 395 Drift Not 2-767 052-710 885 Administrationskostnader Not 2-116

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2004 Brf Solregnet 1(10) Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningen har

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Filial af K/S Karlstad Bymidte, Sverige, Danmark

Filial af K/S Karlstad Bymidte, Sverige, Danmark Årsredovisning för Filial af K/S Karlstad Bymidte, Sverige, Danmark Räkenskapsåret 2014-01-01 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter

Läs mer

Brf Roslin. Årsredovisning för 716438-4740. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Brf Roslin. Årsredovisning för 716438-4740. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Roslin Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5

Läs mer