Årlig information om kapitaltäckning och riskhantering 2016 Pelare 3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årlig information om kapitaltäckning och riskhantering 2016 Pelare 3"

Transkript

1 Information om PayEx Holding AB Konsoliderad situation Årlig information om kapitaltäckning och riskhantering 2016 Pelare 3 Innehållsförteckning 1 Inledning Verksamhet och organisation Organisation Ledningens deklaration Företagsstyrning PayEx riskhantering Kapitalbas och kapitalbehov Kapitalbas Kapitalkrav (Pelare 1) Kapitalbehov (Pelare 2) Nyckeltal Bedömning och kapitalbehov Kreditrisk Marknadsrisk Operativ risk Finansieringsrisk Pensionsrisk Strategisk risk Ersättningar till anställda Allmänt om ersättning inom PayEx Ersättningspolicyn Ersättningar Beslutsprocess för ersättningar Ersättningsutfall Uppskjuten rörlig ersättning Bilagor... 18

2 1 Inledning I enlighet med Finansinspektionens föreskrifter om tillsynskrav och kapitalbuffertar (FFFS 2014:12 1 ), Finansinspektionens föreskrifter om hantering av likviditetsrisker för kreditinstitut och värdepappersbolag (FFFS 2010:7 2 ), Europaparlamentets och rådets förordning nr 575/2013 (CRR) samt Kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 1423/2013 offentliggör PayEx Holding AB årlig information om kapitaltäckning och likviditetsrisker samt övrig information i enlighet med ovanstående reglering. Informationen avser den konsoliderade situationen i PayEx per den 31 december 2016 om inte annat särskilt anges. Pelare 3 reglerar offentliggörandet av information. På PayEx hemsida ( publiceras månatligen, kvartalsvis och årligen information om likviditet, kapitaltäckning och riskhantering. I årsredovisningen återfinns ytterligare information om kapitaltäckning och riskhantering. 2 Verksamhet och organisation Nedan illustreras PayEx-koncernens legala struktur. PayEx Sverige AB, organisationsnummer är ett auktoriserat kreditmarknadsbolag och ett helägt dotterbolag till PayEx Holding AB (organisationsnummer ). PayEx Credit AB övertog PayEx Sverige AB via fusion genom absorption I samband med fusionen byttes firma till PayEx Sverige AB. Fusionen gjordes som stöd för koncernens ambition att öka det finansiella tjänsteutbudet inom hela PayEx. Genom fusionen definieras koncernen som en konsoliderad situation. Nedan illustreras vilka bolag som ingår i den konsoliderade situationen ( PayEx ). 1 Med ändringsförfattning FFFS 2015:3. 2 Med ändringsförfattning FFFS 2014:21. 2 (30)

3 Samtliga bolag i koncernen är fullständigt konsoliderade. Samtliga finansiella tjänster inom PayEx-koncernen levereras gränsöverskridande från PayEx Sverige AB. I Norge, Danmark och Finland genom tillstånd för gränsöverskridande verksamhet. PayEx erbjuder företagsmarknaden faktura- och reskontratjänster, inkassotjänster, betalningstjänster, säljstödjande finansiella tjänster via förvärv av fordringar och kontokrediter (delbetalning) samt rörelsefinansiering via förvärv av fordringar och fakturabelåning. Därutöver erbjuder PayEx privatmarknaden inlåning (PayEx Spara), utlåning (PayEx Låna) och mobila betaltjänster (PayEx Konto). Huvuddelen av verksamheten i PayEx-koncernen bedrivs i det svenska tillståndspliktiga bolaget PayEx Sverige AB. 2.1 Organisation Nedan illustreras PayEx organisation: 3 (30)

4 *) Internrevision; funktion för oberoende granskning; avser 2016 det tillståndspliktiga bolaget PayEx Sverige AB. Organisationen är utformad för att verksamheten ska kunna utvecklas, styras och kontrolleras på ett effektivt sätt och samtidigt ha en god riskberedskap. PayEx hade 484 anställda per Ledningens deklaration Kreditgivning är en viktig del av PayEx verksamhet och kreditrisken utgör en av de större riskerna för PayEx. Utöver kreditrisk så är PayEx exponerat för operativa-, marknads-, finansierings-, pensions- och strategiska risker. PayEx strävar efter att ha en god riskspridning och en låg kreditriskprofil i verksamheten. Verksamheten arbetar i enlighet med styrande dokument för riskhantering för att upprätthålla en god riskkultur i det löpande arbetet. PayEx mål rörande kapitalstrukturen är att säkerställa förmågan för verksamhetens fortlöpande så att PayEx kan generera avkastning för aktieägaren samt att hålla kostnaderna för kapitalet på en rimlig nivå. PayEx har en upprättat en affärsplan som ledningen har fastställt. Affärsplanen ska säkerställa att verksamheten utvecklas i enlighet med PayEx vision och mål. Styrelse och ledning i PayEx bedömer att arrangemanget för riskhantering är tillfredsställande samt att det riskhanteringssystem som finns är ändamålsenligt i förhållande till PayEx riskprofil och strategi. 2.3 Företagsstyrning PayEx Holding AB äger bolagen i PayEx-koncernen och styr de underliggande bolagen via bolagsstämman, som är de enskilda bolagens högsta beslutande organ. Ägarens styrning sker genom styrelse och VD i enlighet med aktiebolagslagen, bolagsordningen samt antagna styrande dokument. Årsstämman i PayEx utser styrelse och revisorer samt beslutar om arvoden. Årsstämman fastställer också resultat- och balansräkning samt tar ställning till frågan om styrelseledamöternas och VDs ansvarsfrihet. PayEx ser god bolagsstyrning, riskhantering samt intern styrning och kontroll som viktiga och centrala delar för att upprätthålla en sund och effektiv verksamhetsutövning. Bolagsstyrningen reglerar förhållandet mellan aktieägare, styrelse, VD, medarbetare och olika intressenter. 4 (30)

5 Det övergripande ansvaret för styrelsen i PayEx är att förvalta koncernens angelägenheter. Styrelsen är ytterst ansvarig för PayEx organisation och förvaltning. PayEx styrmodell syftar till att skapa en tydlighet och effektivitet i dess strävan att nå uppsatta mål. Styrelsen bestod av fyra ledamöter, varav tre ordinarie och en suppleant. De ordinarie ledamöterna har bred erfarenhet av bank- och finansieringsverksamhet. Namn Ålder Uppdrag Främsta kunskaps- och expertisområden Max Hansson 72 Styrelseordförande Bolagsstyrning, strategi och affärsmannaskap. Lars Stenberg 72 Styrelseledamot Affärsjuridik, särskilt bolags- och avtalsrätt samt redovisning. Raymond Klavestad 54 Styrelseledamot Management, affärsmannaskap och styrningsstruktur. Antal styrelseuppdrag utanför PayEx-koncernen Josefin Ahlström 46 Suppleant 1 Styrelsens arbete följer den arbetsordning som årligen fastställs på det konstituerande styrelsemötet. Styrelsen har antagit skriftlig instruktion för VD:s roll och arbete i bolaget. VD ansvarar för den löpande förvaltningen av bolaget i enlighet med instruktion från styrelsen. VD rapporterar löpande till styrelsen. PayEx styrelse har fastställt en ersättningspolicy, som anger principerna i ersättningssystemet. Ersättningarna i PayEx revideras årligen genom medarbetarnas lönesamtal. PayEx funktion för internrevision har som uppgift att granska huruvida PayEx ersättningar överensstämmer med ersättningspolicyn. PayEx har även en process för lämplighetsprövning för styrelseledamöter samt ledande befattningar inom koncernen. 3 PayEx riskhantering PayEx styrelse har det yttersta ansvaret för PayEx riskhantering och fastställer styrande dokument som reglerar PayEx riskhantering och risktagande. Det är även styrelsen som fastställer PayEx risktolerans och limiter. Den verkställande direktören skall löpande säkerställa att verksamheten bedrivs inom de ramar och inom den risktolerans som styrelsen har fastställt. PayEx har processer för att kartlägga sina risker, bedöma sin riskhantering och sitt kapitalbehov i relation till detta. Därmed skapas förutsättningar för att säkerställa nuvarande och kommande kapitalbehov. För PayEx vidkommande bidrar riskhanteringsprocessen till att stärka koncernens motståndskraft mot finansiella förluster. PayEx har styrande dokument och rutinbeskrivningar för arbete med de identifierade riskerna. PayEx riskhantering bygger på tre försvarslinjer samt processen för riskarbetet (30)

6 Den första försvarslinjen utgörs av linjeorganisationen. Riskhanteringen är en del av den interna kontrollen. Ansvaret för genomförandet av riskhanteringsåtgärderna ligger därför i linjeorganisationen i respektive bolag. Respektive chef i linjeorganisationen ansvarar för att bygga upp kompetens och processer för riskhantering och intern kontroll. Cheferna ansvarar även för att identifiera, analysera och besluta om hur riskerna ska hanteras i sina enheter. Den andra försvarslinjen begär in för riskbedömningen relevant information från den första försvarslinjen. Den andra försvarslinjen utgörs av riskkontroll och compliance. Dessa oberoende kontrollfunktioner ansvarar för att utveckla, upprätthålla och övervaka PayEx övergripande principer och ramverk för riskhantering och regelefterlevnad. Riskkontrollen ansvarar även för att mäta och analysera riskerna samt övervaka hur riskhanteringen verkställs i linjeorganisationen (första försvarslinjen). Compliance ansvarar för stödja verksamheten i att säkerställa regelefterlevnad genom att bistå verksamheten i etablering, upprätthållande samt tillämpning av interna regelverk. Compliance ansvarar även för att identifiera, hantera och rapportera risker avseende regelefterlevnad. Andra försvarslinjen skall granska den första försvarslinjens arbete. Riskkontroll och Compliance rapporterar till styrelse samt till VD. Funktionerna har ett koncernövergripande ansvar. PayEx Sverige AB har en funktion för internrevision, som utgör den tredje försvarslinjen och ansvarar för att säkerställa att den interna kontrollen och riskhanteringen är korrekt skött. Internrevisionen granskar både den första- och andra försvarslinjens arbete och strävar efter att förbättra verksamheten genom utvärdering, styrning och internkontroll. Internrevisionen utses av styrelsen och rapporterar till styrelsen. Styrelsen i PayEx Sverige har beslutat att tillsätta ett Risk- och Complianceutskott som ska verka enligt sin arbetsordning. Utskottets arbete omfattar verksamheten i PayEx Sverige AB. Därutöver ansvarar utskottet för den gränsöverskridande verksamhet (cross-border) som bolaget bedriver i PayEx Norge AS, PayEx Suomi Oy 6 (30)

7 samt PayEx Danmark A/S. Utskottets arbete omfattar därutöver Risk och Compliancefrågor för den konsoliderande situationen. 4 Kapitalbas och kapitalbehov 4.1 Kapitalbas Det är styrelsen som ansvarar för PayEx övergripande planering av kapitalstrukturen. Kapitalbasen ska täcka dels de föreskrivna minimikapitalkraven, vilka omfattar kapitalkraven för kreditrisker, marknadsrisker och operativa risker, dels även beräknat kapitalkrav för ytterligare identifierade risker i verksamheten, i enlighet med PayEx interna kapital- och likviditetsutvärdering. Kapitalkravet för kreditrisk räknas fram med schablonmetoden för kreditrisk. Bolagets marknadsrisker är relaterade till ränte- och valutarisk. Kapitalkravet för operativa risker beräknas enligt basmetoden, som motsvarar 15 % av de genomsnittliga rörelseintäkterna för de tre senaste räkenskapsåren. PayEx gör även avsättningar för buffertkrav (kapitalkonserveringsbuffert och kontracyklisk kapitalbuffert). Vid beräkning, och bedömning, av stressade scenarios är PayEx bedömning att det inte finns något behov av att avsätta ytterligare medel i form av kapitalplaneringsbuffert. Se ytterligare information i punkt 4.4 Nyckeltal samt Bilaga 2 Uppgifter kring kärnprimärkapital för PayEx. 4.2 Kapitalkrav (Pelare 1) Den första pelaren rör minimikraven på kapital. Beräkningarna är utförda i enlighet med Finansinspektionens föreskrifter om tillsynskrav och kapitalbuffertar. Kapitalkrav beräknas på kreditrisk, marknadsrisk samt operativ risk. Tkr Primärt kapital Kapitalbas netto Summa kapitalkrav kreditrisk schablonmetoden Kapitalkrav för operativa risker Kapitalkrav för valutakursrisk och råvarurisk Summa kapitalkrav Inga jämförelsetal finns för 2015 då den konsoliderade situationen uppstod i samband med fusionen Kapitalbehov (Pelare 2) Utöver minimikravet på kapital i Pelare 1 ska PayEx göra bedömningar av sina risker och det totala kapitalbehovet. I den interna kapital- och likviditetsutvärderingen (IKLU) bedöms eventuellt behov av kapitalavsättning utöver kraven i Pelare 1. Analysen av kapitalbehovet görs med kvalitativa metoder och granskas löpande av PayEx funktion för riskkontroll. Bedömningen är att en avsättning om tkr ska avsättas för tillkommande kapitalbehov för pelare 2-risker. 7 (30)

8 4.4 Nyckeltal Kapitalbas Kärnprimärkapital Aktiekapital Andra reserver och balanserat resultat Verifierat resultat av revisor Eget kapitalandel av obeskattade reserver - Kärnprimärkapital före lagstiftningsjusteringar Avgår immateriella tillgångar Kärnprimärkapital efter lagstiftningsjusteringar Primärkapitaltillskott - Primärkapital efter lagstiftningsjusteringar Supplementärkapital - Kapitalbas (primärkapital + supplementärkapital) Kapitalrelation och buffertkrav Totalt riskvägt exponeringsbelopp Kapitalrelationer och kapitaltäckningsmått Kärnprimärkapitalrelation 17,4% Primärkapitalrelation 17,4% Totalkapitalrelation 17,4% Kapitaltäckningskvot 1,30 Buffertkrav Varav kapitalkonserveringsbuffert om 2,5% av totalt riskvägt exponeringsbelopp Varav kontracyklisk kapitalbuffert om 1,5% av totalt riskvägt exponeringsbelopp Se även Bilaga 3 Geografisk fördelning av den kontracykliska kapitalbufferten samt Bilaga 4 Belopp institutspecifik kontracyklisk kapitalbuffert. PayEx skall hålla en låg riskprofil ur ett kapitalperspektiv. En kapitalbuffert som skyddar mot oförutsedda förluster finns. Regelbundet beräknas prognoser avseende det totala kapitalkravet, vilket ligger till grund för planeringen av PayEx kapitalsituation. Den långsiktiga riskprofilen ska hanteras så att effekten av ett extremt negativt men möjligt scenario, fastställd i PayEx interna kapital- och likviditetsutvärdering, inte försämrar kapitaltäckningskvoten till att understiga den av styrelsen fastställda lägsta nivån. Skulle utfallet i kapitalutvärderingsprocessen visa sig understiga kvoten ska åtgärder vidtas för att minska PayEx risktagande. PayEx kapitalsituation ska säkerställas genom att metodiskt och kontinuerligt analysera och bedöma kapitalbehovet. I den första försvarslinjen beräknar och analyserar ekonomifunktionen PayEx kapitalbehov och kapitaltäckning. 8 (30)

9 Bolaget uppfyller det lagstadgade kravet på kapitaltäckning (kapitaltäckningskvoten 1,0). PayEx bedömer att kapitalsituationen och kapitalet är tillräcklig för att ligga till grund för nuvarande och framtida verksamhet. 5 Bedömning och kapitalbehov I PayEx riskhanteringsprocess identifieras risker och kartläggs var i verksamheten de kan uppstå. Tillförlitliga metoder för riskanalyser används vilka efter bedömning rapporteras till styrelsen för beslut varefter riskbehandling sker. Uppföljning och utvärdering av riskhanteringsprocessen sker kontinuerligt. PayEx riskaptit och toleransnivå ska årligen fastställas av styrelsen. Riskaptiten ska uttrycka en nivå och inriktning på PayEx risker som kan accepteras för att uppnå de strategiska målen. 5.1 Kreditrisk I den konsoliderade situationen tillhandahålls tjänster rörande kreditgivning av PayEx Sverige AB. Kreditrisk definieras som risken för att PayEx inte erhåller betalning enligt överenskommelser och/eller kommer att göra en förlust på grund av motpartens oförmåga att fullgöra sina åtaganden. Styrelsen har det övergripande ansvaret för PayEx kreditriskexponering. Styrelsen har fastställt kreditstrategi samt en kreditpolicy. Kreditgruppen ( KG ) rapporterar regelbundet till styrelsen och verkställande direktören via kreditchefen. Kreditgivning är en viktig del av PayEx verksamhet och därmed utgör kreditrisken en av de större riskerna för koncernen. Kreditgivningen präglas av uppställda mål med avseende på kvalitet och kontroll. Den avgörande bedömningsgrunden för kreditgivningen är låntagarnas återbetalningsförmåga. Risken vid fallissemang värderas tillsammans med kreditens säkerheter. Samtidigt med detta bedöms kreditens samlade lönsamhet. Krediter i form av lån lämnas i huvudsak mot pant i fakturafordringar, kontraktsfordringar eller andra jämförbara betalningsflöden. PayEx förvärvar även fordringar, företrädesvis mot privatpersoner. Fordringarna kan exempelvis vara fakturafordringar eller kontokrediter och är i det perspektivet att jämställa med in blanco lån. PayEx strävar efter en god riskspridning. För att begränsa kredit- och motpartsrisker i kreditportföljen tillåts endast krediter inom vissa beloppsmässiga ramar i enlighet med den av styrelsen fastställda kreditstrategin och kreditpolicyn eller av kreditgruppen fastställda ramar. Kreditportföljen granskas löpande i syfte att pröva nedskrivningsbehov. Kreditchefen ansvarar för att löpande följa upp kreditriskerna. Övergripande policyregelverk med fastställda nyckeltal följs löpande upp för att monitorera exponeringarna och riskspridningen i kreditportföljerna /exponeringsklasserna. Kreditrisk begränsas av kreditlimiter vilka alltid åsätts engagemang för att begränsa maximal exponering. Löpande monitoreras företagsexponeringar via extern 9 (30)

10 kreditbevakning och interna EWS system för att tidigt och snabbt identifiera avvikelser och vidta åtgärder. Fakturabelåning, factoringexponeringar, begränsas med villkor i belåningsgrad, gäldenärs- och faktura limiter för att anpassa och ge acceptabel spridning i den underliggande säkerheten. Konsumenter åsätts maximal limit utifrån betalförmåga och förväntade kreditrisk, samt modeller för att hantera och mäta bedrägeririsker. Beslutsmodeller anpassade efter tjänst används för att optimera kreditrisken i relation till lönsamhet inom ramverk. PayEx använder i begränsad utsträckning kreditförsäkringar som kreditriskreducerande åtgärder för exponeringar utanför hemmamarknaden. Tkr Kreditrisk enligt schablonmetoden Institutsexponeringar Företagsexponeringar - - Hushållsexponeringar Oreglerade poster Övriga poster Summa kapitalkrav för kreditrisker Utlåning till kreditinstitut består huvudsakligen av banktillgodohavanden hos etablerade banker och kreditinstitut, där värdet på en placering inte får överstiga 100 % av kapitalbasen. Kreditinstitutens status följs upp löpande av PayEx Treasurer. Se ytterligare information i; Bilaga 5 - Total exponering fördelat på olika exponeringsklasser Bilaga 6 Exponering fördelad på geografiska områden Bilaga 7 Exponeringarnas spridning per motpartsslag Bilaga 8 Förändringar i de specifika och allmänna kreditriskjusteringarna för osäkra fordringar under perioden Bilaga 9 Återstående löptid, fördelade på exponeringsklass 5.2 Marknadsrisk Marknadsrisker innebär risker för att ett verkligt värde eller framtida kassaflöden från ett finansiellt instrument varierar på grund av förändringar i marknadspriser. PayEx bedömer två typer av marknadsrisker; valuta- och ränterisk Valutarisk Valutarisk definieras som risken att fluktuationer på valutamarknaden påverkar PayEx resultat- och balansräkning negativt. Valutarisk uppkommer i huvudsak vid förvärv av kundfordringar i annan valuta än SEK och vid fakturabelåning i annan valuta än SEK. Målet är att så långt som möjligt ha motsvarande valutor på in- och utlåningssidan, för att minimera den totala valutaexponeringen. PayEx Treasurer övervakar regelbundet exponeringen i olika valutor och gör kontinuerligt en bedömning av 10 (30)

11 konsekvenserna av negativ valutakursförändring samt exponeringens betydelse för kassaflödespåverkan. Valutarisken mäts månadsvis av PayEx ekonomifunktion. Resultatet rapporteras vidare till Risk Manager. Ytterst beslutar PayEx styrelse om limiter samt metoder för att mäta och hantera valutarisken. Givet balansräkningen per den sista december 2016 uppgick valutarisken till tkr. Värdet för valutarisk följs regelbundet upp av PayEx funktion för riskkontroll. Tkr NOK DKK Övriga valutor Tillgångar Summa Utlåning till kreditinstitut Utlåning till allmänheten Övriga tillgångar Summa tillgångar Inlåning från allmänheten Övriga skulder inkl. eget kapital Summa skulder Effekt (f skatt) av 8% ökning av valutakurs i SEK gentemot utländsk valuta Ränterisk Ränterisken definieras som aktuell och framtida risk för förluster till följd av ogynnsamma förändringar av marknadsräntor. Det övergripande syftet är att hålla ränterisken på en så låg nivå som möjligt i förhållande till verksamhetens art och omfattning. PayEx utlåningsverksamhet sker med korta löptider i t ex fakturabelåningstjänster medan delbetalningsprodukter samt kontokrediter kan ha löptider upp till 2 år. Inlåningsportföljen består för närvarande av bland annat en ettårig- respektive tvåårig produkt där den utestående snittlöptiden, till följd av förfall av de räntetunga långfristiga produkterna minskat avsevärt under Räntorna ska vara kopplade till samma räntebas, vilket begränsar ränterisken i verksamheten. PayEx beräknar för närvarande ränterisken genom att månadsvis stresstesta hur räntenettot påverkas av ränteförändringar på 200 punkter. Under 2017 avser PayEx justera beräkningsmetoden i enlighet med hur Finansinspektionens avser att mäta ränterisken. Denna nivå beräknas regelbundet av PayEx ekonomifunktion, som rapporterar till Risk Manager. Givet balansräkningen per sista december 2016 är ränterisken tkr. 5.3 Operativ risk Operativ risk definieras som risken för förlust till följd av icke ändamålsenliga eller otillräckliga interna processer eller rutiner, mänskliga fel, felaktiga system eller externa händelser. Målsättningen för hantering av operativa risker är god intern styrning, kontroll och kvalitetssäkring. 11 (30)

12 För beräkning av operativ risk tillämpas basmetoden (15% av de senaste tre årens genomsnittliga rörelseintäkter justerat för utdelningar från koncernföretag). Bedömningen görs regelbundet och de största områdena är IT-risk, verksamhets- och processrisk, personalrisk, ryktesrisk och extern risk. Risk Manager bedömer de operativa riskerna och lämnar rekommendationer till styrelsen. Som hjälp i bedömningen används limiter och riskindikatorer. 5.4 Finansieringsrisk Likviditetsrisk Likviditetsrisken definieras som risken att PayEx inte ska kunna infria sina betalningsförpliktelser vid förfallotidpunkten utan att kostnaden för att erhålla betalningsmedel ökar avsevärt. Målet är att PayEx endast skall exponeras mot måttliga likviditetsrisker. Tillgången till finansiering är avgörande för att på ett fullgott sätt kunna hantera likviditetsrisken. PayEx har en stabil finansieringskälla i och med inlåningsprodukten PayEx Spara. Hushållskunder som placerar sitt sparkapital hos en aktör som PayEx är inte lättrörliga så länge räntesatsen är konkurrenskraftig och ryktesrisken låg. Därför är risken för en s k bank run låg. I övrigt ser PayEx de medel, som genereras ur den operativa verksamheten samt och är placerade på konton hos andra kreditinstitut av hög klass, som en likviditetsbuffert utöver den buffert som regelverket föreskriver. Utöver dessa medel finns även två kreditlinor i bank med ett totalt utnyttjandebelopp på 121,2 MSEK som per inte utnyttjades. För att öka kapitalet på kort sikt kan inlåningsräntorna höjas, varvid mer medel inkommer på sparkontona i PayEx Spara. För kortsiktiga behov av mer kapital används istället kreditlinorna i bank. För att mera långsiktigt öka kapitalet kan ett eget företagsobligationsprogram användas. För att sjösätta detta krävs 3-4 månaders framförhållning. PayEx har analyserat möjligheterna, såväl programmets volym, räntesättning och rating och funnit att det är en möjlighet som står till buds. Likviditetsbehovet styrs av den utlåning som affärsverksamheten kräver. Riskaptiten styr i sin tur nivån av överskottslikviditet. Likviditetssituationen prognostiseras kontinuerligt genom att beräkna det förväntade framtida kassaflödet. Kassaflödesberäkning sker veckovis och visar dagligt nettokassaflöde upp till 30 dagar. Likviditetsbehovet beräknas genom framtagandet av en likviditetsprognos som tar hänsyn till samtlig prognostiserad nettoutlåning under en rullande 12-månaders period. PayEx har tagit höjd för hur lågt överlikviditeten i inlåningsmedlen får sjunka innan beslut måste fattas om åtgärder för att öka inlåningen. Styrelsen har fastställt en nivå för vilket förväntat/prognostiserat utflöde vid var tid skall täckas av den beräknade överlikviditeten i inlåningen. Vid överdrag av minimigränsen skall styrelsen informeras och åtgärder vidtas i syfte att öka inlåningen. PayEx har upprättat en beredskapsplan för att hantera störningar som påverkar likviditeten. Beredskapsplanen föreskriver de åtgärder som behöver vidtas vid ett 12 (30)

13 stressat eller akut scenario som till exempel upprättande av kontaktvägar, inrättande av beslutsforum samt systematiserad och ordnad avyttring av tillgångar. PayEx Treasurer ansvarar för åtgärderna för att hantera likviditetsriskerna. PayEx likviditetsexponering med avseende på återstående löptider på tillgångar och skulder framgår av tabellen nedan. Likviditetsexponering kontraktuellt återstående löptid (redovisat värde) samt förväntad tidpunkt för återvinning Tkr Tillgångar Belåningsbara statsskuldsförbindelser Nominella kassaflöden - kontraaktuellt återstående löptid På anfordra n <3 mån >3 mån < 1år > 1 år < 5 år >5 år Utan löptid Summa nom kassa-flöden Redovis at värde Varav förvänta d tidpunkt för återvinning > 12 mån Utlåning till kreditinstitut Utlåning till allmänheten Övriga tillgångar Andra immateriella anläggningstillgångar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Summa tillgångar Skulder Inlåning från allmänheten Övriga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa skulder Obeskattade reserver Beviljade limiter Total skillnad Likviditetsreserv För att hantera ett stressat scenario har PayEx en likviditetsreserv som delas upp i två kategorier Likviditetsbufferten och den Övriga Likviditetsreserven. Likviditetsbufferten, enligt krav från Finansinspektionen, ska på sikt uppgå till LCR 1,0. Detta mått beräknas som summan av Likviditetsbufferten dividerad med Nettokassaflödet över en 30-dagars period i ett stressat läge. Denna ekvation skall vid var tid uppfylla det regulatoriska kravet. Per uppgick LCR-kvoten till 1,56 att jämföra med Finansinspektionens krav om lägst 0,7. Likviditetsbufferten ska placeras i värdepapper, pantsättningsbara i Riksbanken, t ex värdepapper från svenska Staten, svenska Kommuner och Landsting. Denna typ av 13 (30)

14 exponering har 100 % i riskvikt. Det går även att placera i andra penningmarknadsinstrument med lägre riskvikt. Styrelsen har beslutat om en miniminivå, som ska garantera en god marginal till den reglementsenliga nivån för att slippa delregleringar av depålagda värdepapper. Härutöver betraktar PayEx sina övriga likvida reserver, kategorin Övrig Likviditetsreserv, som en ytterligare likviditetsförstärkande reserv. Dit hör utlåning till finansiella institut, kreditlinor hos dessa samt eventuell placering i värdepapper utöver det som krävs för likviditetsbufferten. Likviditetsreserven per den sista december 2016 uppgick till 28 MSEK. 5.5 Pensionsrisk PayEx Sverige AB har fram till den genomförda fusionen enbart haft avgiftsbestämda pensionsplaner, vilket innebär att det bolagets förpliktelse var begränsad till det belopp bolaget bidrog med genom avgifter. Dåvarande PayEx Sverige AB har haft en så kallad PRI-lösning. PayEx avser att använda PRI-lösningen även framåt. 5.6 Strategisk risk Den strategiska risken är risken för att en skada uppkommer om PayEx väljer fel strategi i sin strävan efter vinstgivande affärsverksamhet. Fel vald strategi märks exempelvis i förlustbringande verksamhet, oförmåga att svara på de utmaningar som konkurrensläget medför eller försämrad kapitaltäckning. En annan sida av den strategiska risken är snabb teknisk utveckling på marknaden som slår mot den valda strategin Affärsrisk Affärsrisk är risken för minskade intäkter till följd av att faktorer i den externa affärsmiljön (till exempel marknadsförhållanden, kundbeteende, teknologisk utveckling) har en negativ påverkan på volymer och marginaler Compliancerisk Compliancerisker avser osäkerheten om hur framtida lagar och regelverk kan förändra situationen på den finansiella marknaden. PayEx följer, via Compliancefunktionen, förändringar i lagar och regelverk utfärdade av Riksdagen, Finansinspektionen, EU och andra utfärdare av bestämmelser på den finansiella marknaden Skatterisk Med skatterisk menas risken för ökade skattekostnader. Det kan exempelvis uppstå i samband med förändringar i lagar och regler, vid större strategiska frågor såsom företagsförvärv, omstrukturering eller avyttringar. PayEx följer löpande förändringar i regelverk kring skatter och risken bedöms i den första försvarslinjen från tid till annan och rapporteras till Risk Manager. 6 Ersättningar till anställda Ersättningar till anställda hanteras i enlighet med Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2011:1), Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013 om 14 (30)

15 offentliggörande av information om ersättningar samt FFFS 2014:12 kap 8 om offentliggörande. Nedan redogörs för PayEx syn på ersättning samt hur rörlig och fast ersättning fördelas inom koncernen. 6.1 Allmänt om ersättning inom PayEx Genom en konkurrenskraftig lönesättning och anställningsvillkor vill PayEx attrahera och behålla medarbetare med rätt kompetens och motivera medarbetare till ständig utveckling, engagemang för bolaget och förbättrade arbetsinsatser. Ett bra löneläge bidrar till att PayEx kan ställa höga krav på medarbetarnas och chefernas prestationer för att därigenom åstadkomma ett bra resultat för bolaget. Lönenivåerna inom PayEx ska vara marknadsmässiga i förhållande till liknande bolag på de orter där bolagen är verksamma. PayEx ambition med lönesättningen är att; belöna beteenden och initiativ som bidrar till utveckling av verksamheten. stimulera till medarbetarnas engagemang, utveckling och förbättrade prestationer. skapa en individuell och differentierad lön med hänsyn till krav, arbetsuppgifter, kompetens och duglighet. bestämma lönen med hänsyn till arbetsuppgifternas innehåll, ansvar och svårighetsgrad och medarbetarens förmåga att uppfylla kraven. Det innebär att löneskillnader uppstår mellan medarbetare i likartade befattningar. lönen ska öka med stigande ansvar (t ex personal-, verksamhets-, ekonomiskt ansvar) och svårighetsgrad och med medarbetarens åstadkomna resultat. inte diskriminera en medarbetare på grund av kön, ålder, etniskt tillhörighet, religion, funktionshinder eller sexuell läggning. uppmärksamma och belöna beteenden i enlighet med bolagets värderingar; o Service - tillgänglig och hjälpsam, tar eget ansvar, tillhandhåller rätt information. o Innovation - bidrar till nytänkande och är lösningsinriktad, visar förändringsbenägenhet, hämtar hem influenser genom omvärldsbevakning. o Knowledge delar med sig av kunskap, fördjupar sin kompetens, utvärderar för att lära framåt. o Honesty - håller löften, ger och tar feedback konstruktivt, bidrar till öppenhet genom att vara tydlig. Vid lönesättning i samband med nyanställning, befordran eller när medarbetaren får en ny befattning bestäms lönen med hänsyn till arbetsuppgifternas innehåll, ansvar och svårighetsgrad. Hänsyn tas även till marknadslöneläget, och medarbetarens utbildning, erfarenhet och kompetens. Ersättningsformer som kan förekomma inom PayEx är a) fast grundlön och b) rörlig ersättning. Därutöver erbjuds de anställda andra förmåner såsom måltidsförmåner, friskvård samt avtalspensioner i enlighet med lag och avtal. Avvikelser från kollektivavtal kan förekomma i anställningsavtal för ledande befattningshavare. Anställda ska känna till på vilka grunder ersättning bestäms och hur de kan påverka ersättningen. 15 (30)

16 6.2 Ersättningspolicyn Styrande för PayEx ersättningssystem är PayEx Ersättningspolicy. I policyn beskrivs bland annat; - Syfte och mål för ersättningssystemet - Grunder och principer för hur ersättningar fastställs - Fast- och rörlig ersättning - Risktagare och särskilt reglerad personal - Uppskjuten ersättning och bortfall av ersättning - Information till anställda PayEx styrelse ansvarar för att årligen besluta om ersättningspolicyn och den riskanalys som ligger till grund för ersättningspolicyn. PayEx funktion för regelefterlevnad har till uppgift att bedöma, granska och följa upp att ersättningssystemet överensstämmer med ersättningspolicyn. Därutöver granskar den oberoende granskningsfunktionen, internrevisionen, utbetalningar av ersättningar i enlighet med funktionens årsplan. 6.3 Ersättningar Fast lön Medarbetares fasta lön bestäms med hänsyn till arbetsuppgifternas innehåll, ansvar och svårighetsgrad och medarbetarens förmåga att uppfylla kraven. Kriterier som påverkar lönesättning och löneutveckling är följande: Resultat En sammanvägd bedömning av prestationen i förhållande till roll och de överenskomna målen. Engagemang Medarbetarens uppvisade intresse och engagemang för att nå de uppställda målen. Kompetens Medarbetarens vilja och förmåga att utvecklas i sin yrkesroll, hålla sig uppdaterad och ta utökat ansvar. Beteende Medarbetarens vilja och förmåga att efterleva företagets värderingar (Service, Innovation, Knowledge, Honesty). Inom ramen för det aktuella löneutrymmet som ska fördelas vid den årliga lönerevisionen ska de medarbetare prioriteras som presterar väl, anstränger sig för att nå och överskrida överenskomna mål, som efterlever företagets värderingar och är intresserad av att utvecklas i arbetet Rörlig ersättning Rörlig ersättning är sådan ersättning som inte är på förhand fastställd till belopp eller storlek. Som rörlig ersättning räknas inte provisionsbaserad lön som är utan koppling till sådana framtida riskåtaganden som kan komma att ändra PayEx resultat eller balansräkning. För rörlig ersättning gäller följande begränsningar: 16 (30)

17 1) Ersättningen får inte utgå i form av diskretionära pensionsförmåner, som beviljas anställd på individuell basis 2) Ersättningen är inte garanterad och kan vara 0 kronor. 3) Ersättningen ska avse utfört arbete, inte framtid. 4) Ersättningen ska normalt fastställas och betalas ut för ett år i taget. 5) Ersättningen per år får som huvudregel högst uppgå till 2/12 av den fasta ersättning som den anställde har under samma år. 6) Rörlig ersättning till särskilt reglerad personal ska baseras på såväl den anställdes resultat som den berörda resultatenhetens och företagets totala resultat. Vid bedömningen av den anställdes resultat ska både finansiella och icke-finansiella kriterier beaktas. Rörlig ersättning till personal i kontrollfunktioner inom andra försvarslinjen får inte baseras på resultatet i de affärsområden som kontrolleras. För mer ingående information om de finansiella och icke-finansiella kriterierna för beslut om ersättning, se rutin för ersättning. I den mån resultatet i PayEx utgör grund för rörlig ersättning ska följande gälla: a) Beräkningen av resultatet i PayEx ska baseras på riskjusterade vinstmått där såväl nuvarande som framtida risker beaktas. Hänsyn ska också tas till de faktiska kostnader för det kapital och den likviditet som verksamheten kräver. b) Företagets resultatbedömning ska göras i ett flerårigt perspektiv, normalt 3 år, för att säkerställa att bedömningen baseras på långsiktigt hållbara resultat och att företagets underliggande konjunkturcykel och affärsrisker beaktas Avgångsvederlag och övriga förmåner Vid uppsägning från PayEx sida är verkställande direktören berättigad till, utöver lön under sex månaders uppsägningstid, avgångsvederlag motsvarande sex månadslöner. Avgångsvederlaget avräknas mot andra inkomster. 6.4 Beslutsprocess för ersättningar Styrelsen ska besluta om ersättning till VD och till anställda med övergripande ansvar för någon av PayEx kontrollfunktioner. Ersättning till personer inom kontrollfunktioner utgår endast i form av fast ersättning. Fast ersättning till andra anställda än ovan nämnda beslutas av VD. Rörliga ersättningar beslutas av styrelsen. 6.5 Ersättningsutfall 2016 För räkenskapsåret 2016 uppgår totalbeloppet för kostnadsförda ersättningar inklusive pensionskostnader avseende samtliga anställda samt styrelsearvoden inom PayEx till ksek. Antalet anställda som under året erhållit fast ersättning uppgår till 480 (medelantal anställda). Av dessa har tre (3) anställda även erhållit rörlig ersättning i form av kontanter uppgående till 607,8 ksek 3. Avgångsvederlag har utbetalats till en (1) person om 900 ksek. 3 NOK omräknat till SEK med genomsnittlig kurs för ,99 17 (30)

18 Ersättning uppdelat per affärsenhet: Affärsenhet Ersättning (ksek) Sales and Marketing Product and Business Development IT Customer Operations Uppskjuten rörlig ersättning 2016 Uppskjuten intjänad rörlig ersättning vid utgången av 2016 för VD och ledande befattningshavare var 425 ksek (utbetalt under 2017 är 445 ksek). Därutöver fanns intjänade uppskjutna provisioner för säljorganisationerna i respektive land. 7 Bilagor Bilaga 1: Uppgifter kring kärnprimärkapital för PayEx Bilaga 2: Uppgifter kring kärnprimärkapital för PayEx Bilaga 3: Geografisk fördelning av den kontracykliska kapitalbufferten Bilaga 4: Belopp, institutspecifik kontracyklisk kapitalbuffert Bilaga 5: Total exponering fördelat på olika exponeringsklasser PayEx Bilaga 6: Exponering fördelad på geografiska områden PayEx Sverige AB Bilaga 7: Exponeringars spridning per motpartsslag PayEx Bilaga 8: Förändringar i de specifika och allmänna kreditriskjusteringarna för osäkra fordringar under perioden Bilaga 9: Återstående löptid, fördelade på exponeringsklass PayEx Bilaga 10: Intecknade tillgångar 18 (30)

19 Bilaga 1 - Uppgifter kring kärnprimärkapital för PayEx 2016 (TSEK) 1 Emittent PayEx 2 Unik identifieringskod (t.ex. identifieringskod från Cusip, Isin eller Bloomberg för privata placeringar) 3 Reglerande lag(ar) för instrument Rättslig behandling 4 Övergångsbestämmelser enligt kapitalkravsförordningen 5 Bestämmelser enligt kapitalkravsförordningen efter övergångstiden 6 Godtagbara på individuell/grupp (undergruppsnivå)/individuell och grupp (undergrupps)nivå 7 Instrumenttyp (typer ska specificeras av varje jurisdiktion Belopp som redovisas i lagstadgat kapital (valutan i miljöer, enligt senaste 8 rapporteringsdatum) 9 Instrumentets nominella belopp 9a Emissionspris 9b Inlösenpris 10 Redovisningsklassificering 11 Ursprungligt emissionsdatum 12 Eviga eller tidsbestämda 13 Ursprunglig förfallodag 14 Emittentens inlösenrätt omfattas av krav på förhandstillstånd från tillsynsmyndighet 15 Valfritt inlösendatum, villkorade inlösendatum och inlösenbelopp 16 Efterföljande inlösendatum, i förekommande fall Kuponger/utdelningar 17 Fast eller rörlig utdelning/kupong 18 Kupongränta och eventuellt tillhörande index 19 Förekomst av utdelningsstopp 20a Helt skönmässigt, delvis skönmässigt eller obligatoriskt (i fråga om tidpunkt) 20b Helt skönmässigt, delvis skönmässigt eller obligatoriskt (i fråga om belopp) 21 Förekomst av step-up eller annat incitament för återlösen 22 Icke-kumulativa eller kumulativa 23 Konvertibla eller icke-konvertibla 24 Om konvertibla, konverteringstrigger(s) 25 Om konvertibla, helt eller delvis 26 Om konvertibla, omräkningskurs 27 om konvertibla, obligatorisk eller frivillig konvertering 28 Om konvertibla, ange typ av instrument som konverteringen görs till 29 Om konvertibla, ange emittent för det instrument som konverteringen görs till 30 Nedskrivningsdelar 31 Om nedskrivning, nedskrivningstrigger(s) 32 Om nedskrivning, fullständig eller delvis 33 om nedskrivning, permanent eller tillfällig 34 Om nedskrivningen är tillfällig, beskriv uppskrivningsmekanismen Position i prioriteringshierarkin för likvidation (ange typ av instrument som är direkt 35 högre i rangordning) 36 Delar från övergångsperioden som inte uppfyller kraven 37 Om ja, ange vilka delar som inte uppfyller kraven 19 (30)

20 Bilaga 2 - Uppgifter kring kärnprimärkapital för PayEx (TSEK) Kärnprimärkapital: Instrument och reserver (A) BELOPP PÅ UPPLYSNINGSDAGEN (B) FÖRORDNING (EU) nr 575/2013 ARTIKELHÄNVISNI NG 1 Kapitalinstrument och tillhörande överkursfonder , 27, 28, 29, EBAförteckningen 26.3 Varav: Aktiekapital EBAförteckningen 26.3 Varav: Överkursfond EBAförteckningen Ej utdelade vinstmedel c Ackumulerat annat totalresultat (och andra reserver, för att inkludera orealiserade vinster och förluster enligt tillämpliga redovisningsstandarder) a Reserveringar för allmänna risker i bankrörelse 26.1 f Belopp för kvalificerade poster som avses i artikel och tillhörande överkursfonder som omfattas av utfasning från kärnprimärkapitalet Kapitaltillskott från den offentliga sektorn för vilka äldre regler får tillämpas till den 1 januari a Minoritetsintressen (tillåtet belopp i konsoliderat kärnprimärkapital) Årsresultat netto efter avdrag för förutsebara kostnader och utdelningar som har verifierats av personer som har en oberoende ställning 6 Kärnprimärkapital före lagstiftningsjusteringar , 479, Ytterligare värdejusteringar (negativt belopp) 34, Immateriella tillgångar (netto efter minskning för tillhörande skatteskulder) (negativt belopp) Tomt fält i EU Uppskjutna skattefordringar som är beroende av framtida lönsamhet, utom sådana som uppstår till följd av temporära skillnader (netto efter minskning för tillhörande skatteskuld när villkoren i artikel 38.3 är uppfyllda) (negativt belopp) Reserver i verkligt värde relaterade till vinster eller förluster på kassaflödessäkringar 12 Negativa belopp till följd av beräkning av förväntade förlustbelopp 13 Eventuell ökning i eget kapital till följd av värdepapperiserade tillgångar (negativt belopp) 36.1 b, 37, c, 38, a 36.1 d, 40, 159, Vinster eller förluster på skulder som värderas till verkligt 14 värde och som beror på ändringar av institutets egen 33 b kreditstatus 15 Förmånsbestämda pensionsplaner (negativt belopp) 36.1 e, 41, Ett instituts direkta och indirekta innehav av egna kärnprimärkapitalinstrument (negativt belopp) 36.1 f, 42, (C) BELOPP SOM OMFATTAS AV BESTÄMMELSER OM BEHANDLING SOM TILLÄMPADES FÖRE FÖRORDNING (EU) nr 575/2013 ELLER FÖRESKRIVET RESTVÄRDE ENLIGT FÖRORDNING (EU) nr 757/ (30)

21 Innehav av kärnprimärkapitalinstrument i enheter i den 17 finansiella sektorn med vilka institut har ett korsvist ägande som är avsett att på konstlad väg öka institutets kapitalbas (negativt belopp) Institutets direkta, indirekta och syntetiska innehav av kärnprimärkapitalinstrument i enheter i den finansiella sektorn i vilka institutet inte har någon väsentlig investering (belopp över tröskelvärdet på 10 %, netto efter godtagbara 18 korta positioner) (negativa belopp) Institutets direkta, indirekta och syntetiska innehav av kärnprimärkapitalinstrument i enheter i den finansiella sektorn i vilka institutet en väsentlig investering (belopp över tröskelvärdet på 10 %, netto efter godtagbara korta 19 positioner) (negativa belopp) 20 Tomt fält i EU 20a 20b 20c 20d 21 Exponeringsbelopp för följande poster som är kvalificerade för en riskvikt på % när institutet väljer alternativet med avdrag Varav: kvalificerade innehav utanför den finansiella sektorn (negativt belopp) Varav: värdepapperiseringspositioner (negativt belopp) Varav: transaktioner utan samtidig motprestation (negativt belopp) Uppskjutna skattefordringar som uppstår till följd av temporära skillnader (belopp över tröskelvärdet på 10 %, netto efter minskning för tillhörandeskatteskuld när villkoren i artikel 38.3 är uppfyllda) (negativt belopp) 36.1 g, 44, h, 43, 45, 46, 49.2, 49.3, 79, i, 43, 45, 47, 48.1 b, , 79, 470, k 36.1 k i, k ii b b k iii, c, 38, 48.1 a, 470, Belopp som överskrider tröskelvärdet på 15 % (negativt belopp) 48.1 varav: Institutets direkta och indirekta innehav av 23 kärnprimärkapitalinstrument i enheter i den finansiella 36.1 i, 48.1 b, sektorn när institutet har en väsentlig investering i de 470, enheterna 24 Tomt fält i EU 25 Varav: uppskjutna skattefordringar som uppstår till följd av temporära skillnader 36.1 c, 38, 48.1 a, 470, a Förluster för innevarande räkenskapsår (negativt belopp) 36.1 a, Förutsebara skatter som är relaterade till 25b 36.1 l kärnprimärkapitalposter (negativt belopp) 26 26a 26b 27 Lagstiftningsjusteringar som tillämpas på kärnprimärkapital med avseende på belopp som omfattas av behandling som föreskrivs i lagstiftning före kapitaltäckningsförordningen Lagstiftningsjusteringar som avser orealiserade vinster och förluster i enlighet med artiklarna 467 och 468 Varav: filter för orealiserad förlust Varav: filter för orealiserad vinst Belopp som ska dras av från eller läggas till kärnprimärkapital med avseende på ytterligare filter och avdrag som krävs enligt bestämmelserna före 481 kapitaltäckningsförordningen Varav: 481 Avdrag från kvalificerade primärkapitaltillskott som överskrider institutets primärkapitaltillskott (negativt belopp) 28 Sammanlagda lagstiftningsjusteringar av kärnprimärkapital Kärnprimärkapital Primärkapitaltilskott: Instrument 36.1 j 30 Kapitalinstrument och tillhörande överkursfonder 51, (30)

22 31 Varav: klassificerade som eget kapital enligt tillämpliga redovisningsstandarder 32 Varav: klassificerade som skulder enligt tillämpliga redovisningsstandarder Belopp för kvalificerade poster som avses i artikel och tillhörande överkursfonder som omfattas av utfasning från primärkapitaltillskottet Kapitaltillskott från den offentliga sektorn för vilka äldre regler får tillämpas till den 1 januari 2018 Kvalificerande primärkapital som ingår i konsoliderat primärkapitaltillskott (inbegripet minoritetsintressen som inte tas med i rad 5) som utfärdats av dotterföretag och innehas av tredje part Varav: instrument som utfärdats av dotterföretag och som omfattas av utfasning 36 Primärkapitaltillskott före lagstiftningsjusteringar 0 Primärkapitaltillskott: lagstiftningsjusteringar a 41b 41c 42 Ett instituts direkta och indirekta innehav av egna primärkapitaltillskottsinstument (negativt belopp) Innehav av primärkapitaltillskottsinstrument i enheter i den finansiella sektorn med vilka institutet har ett korsvis ägande som är avsett att på konstlad väg öka institutets kapitalbas (negativt belopp) Direkta och indirekta innehav av primärkapitaltillskottsinstrument i enheter i den finansiella sektorn i vilka institutet inte har någon väsentlig investering (belopp över tröskelvärdet 10 %, netto efter godtagbara korta positioner) (negativt belopp) Institutets direkta och indirekta innehav av kärnprimärkapitalinstrument i enheter i den finansiella sektorn i vilka institutet har en väsentlig investering (belopp över tröskelvärdet på 10 %, netto efter godtagbara korta positioner) (negativa belopp) Lagstiftningsjusteringar som tillämpas på primärkapitaltillskott med avseende på belopp som omfattas av behandling som föreskrivs i lagstiftningen före kapitaltäckningsförordningen och övergångsbehandling som omfattas av utfasning i enlighet med förordning (EU) nr 575/2013 (dvs. restvärde enligt kapitaltäckningsförordningen) Restvärden som dras från primärkapitaltillskott med avseende på avdrag från kärnprimärkapital under övergångsperioden i enlighet med artikel 472 i förordning (EU) nr 575/2013 Varav poster ska redovisas rad för rad, t.ex. väsentliga delårsförluster netto, immateriella tillgångar, underskott i avsättningar i förhållande till förväntade förluster osv. Restvärden som dras från primärkapitaltillskott med avseende på avdrag från supplementärkapital under övergångsperioden i enlighet med artikel 475 i förordning (EU) nr 575/2013 Varav poster ska redovisas rad för rad, t.ex. korsvist ägande av supplementärkapitalinstrument, direkta innehav av ickeväsentliga investeringar i kapitalet hos andra enheter i den finansiella sektorn osv. Belopp som ska dras av ifrån eller läggas till primärkapitaltillskott med avseende på ytterligare filter och avdrag som krävs enligt bestämmelserna före kapitaltäckningsförordningen Avdrag från kvalificerade supplementärkapitalinstrument som överskrider institutets supplementärkapital (negativt belopp) , 86, b, 56 a, 57, b, 58, c, 59, 60, 79, d, 59, 79, , a, 472.4, 472.6, a, 472.9, a, a 477, 477.3, a 467, 468, e 22 (30)

23 43 Summa lagstiftningsjusteringar av primärkapitaltillskott 0 44 Primärkapitaltillskott 0 45 Primärkapital (primärkapital = kärnprimärkapital + primärkapitaltillskott) Supplementärkapital: instrument och avsättningar Kapitalinstrument och tillhörande överkursfonder 62, Belopp för kvalificerade poster som avses i artikel och tillhörande överkursfonder som omfattas av utfasning från supplementärkapitalet Kapitaltillskott från den offentliga sektorn för vilka äldre regler får tillämpas till den 1 januari Kvalificerande supplementärkapital som ingår i 48 konsoliderat supplementärkapital (inbegripet minoritetsintressen och primärkapitaltillskottsinstrument som inte tas med i rad 5 eller 34) som utfärdats av dotterföretag och innehas av tredje part 87, 88, Varav: instrument som utfärdats av dotterföretag och som omfattas av utfasning Kreditriskjusteringar 62 c och d 51 Supplementärkapital före lagstiftningsjuteringar 0 Supplementärkapital: lagstiftningsjusteringar Ett instituts direkta och indirekta innehav av egna supplementärkapitaltillskottsinstrument och efterställda lån (negativt belopp) Innehav av supplementärkapitaltillskottsinstrument och efterställda lån i enheter i den finansiella sektorn med vilka institutet har ett korsvist ägande som är avsett att på konstlad väg öka institutets kapitalbas (negativt belopp) 63.b i, 66 a, 67, 477,2 66 b, 68, a 54b a Direkta och indirekta innehav av supplementärkapitaltillskottsinstrument och efterställda lån i enheter i den finansiella sektorn i vilka institutet inte har någon väsentlig investering (belopp över tröskelvärdet 10 %, netto efter godtagbara korta positioner) (negativt belopp) Varav nya innehav som inte omfattas av övergångsarrangemang Varav innehav som inte fanns före den 1 januari 2013 och som omfattas av övergångsarrangemang Institutets direkta och indirekta innehav av supplementärkapitalinstrument och efterställda lån i enheter i den finansiella sektorn i vilka institutet har en väsentlig investering (netto efter godtagbara korta positioner) (negativt belopp) Lagstiftningsjusteringar som tillämpas på supplementärkapitaltillskott med avseende på belopp som omfattas av behandling som föreskrivs i lagstiftningen före kapitaltäckningsförordningen och övergångsbehandling som omfattas av utfasning i enlighet med förordning (EU) nr 575/2013 (dvs. restvärde enligt kapitaltäckningsförordningen) Restvärden som dras från supplementärkapital med avseende på avdrag från kärnprimärkapital under övergångsperioden i enlighet med artikel 472 i förordning (EU) nr 575/2013 Varav poster ska redovisas rad för rad, t.ex. väsentliga delårsförluster netto, immateriella tillgångar, underskott i avsättningar i förhållande till förväntade förluster osv. 66 c, 69, 70, 79, d, 69, 79, , a, 472.4, 472.6, 472.8, 472.9, a, a 23 (30)

24 56b 56c Restvärden som dras från supplementärkapital med avseende på avdrag från primärkapitaltillskott under övergångsperioden i enlighet med artikel 475 i förordning (EU) nr 575/2013 Varav poster ska redovisas rad för rad, t.ex. korsvist ägande av primärkapialtillskottsinstrument, direkta innehav av icke-väsentliga investeringar i kapitalet hos andra enheter i den finansiella sektorn osv. Belopp som ska dras av ifrån eller läggas till supplementärkapital med avseende på ytterligare filter och avdrag som krävs enligt bestämmelser som tillämpades före kapitaltäckningsförordningen 57 Summa lagstiftningsjusteringar av supplementärkapital 0 58 Supplementärkapital 0 59 Totalt kapital (totalt kapital = primärkapital + supplementärkapital) Riskvägda tillgångar med avseende på belopp som omfattas av behandling som föreskrivs i de bestämmelser som tillämpades före kapitaltäckningsförordningen och överångsbehandling som omfattas av utfasning i enlighet med förordning (EU) nr 575/2013 (dvs. restvärde enligt 59a kapitaltäckningsförordningen) Varav:...poster som inte dragits av från kärnprimärkapital (restvärden enligt kapitaltäckningsförordning (EU) 575/213) (poster ska redovisas rad för rad, t.ex. uppskjutna skattefordringar som är beroende av framtida lönsamhet netto efter minskning för tillhörande skatteskuld, indirekta innehav av eget kärnprimärkapital osv.) Varav:...poster som inte dragits av från primärkapitaltillskottsposter (restvärden enligt förordning (EU) nr 575/2013) (poster ska redovisas rad för rad, t.ex. korsvist ägande av supplementärkapitalinstrument, direkta innehav av ickeväsentliga investeringar i kapitalet hos andra enheter i den finansiella sektorn osv.) Poster som inte dragits av från supplementärkapitalinstrument (restvärden enligt förordning (EU) nr 575/2013) (poster ska redovisas rad för rad, t.ex. indirekta innehav av egna supplementärkapitalinstrument, innehav av ickeväsentliga investeringar i kapital hos andra enheter i den finansiella sektorn, indirekta innehav av väsentliga investeringar i kapital hos andra enheter i den finansiella sektorn osv.) 60 Totala riskvägda tillgångar Kapitalrelationer och buffertar 61 Kärnprimärkapital (som procentandel av det riskvägda exponeringsbeloppet) 17,4% 62 Primärkapital (som procentandel av det riskvägda exponeringsbeloppet) 17,4% 63 Totalt kapital (som procentandel av det riskvägda exponeringsbeloppet) 17,4% Institutsspecifika buffertkrav (krav på kärnprimärkapital i enlighet med artikel 92.1 a plus krav på kapitalkonserveringsbuffert och kontracyklisk kapitalbuffert, plus systemriskbuffert, plus buffert för 4,0% systemviktiga institut (buffert för globala systemviktiga institut eller andra systemviktiga institut) uttryckt som en 64 procentandel av det riskvägda exponeringsbeloppet 65 Varav: krav på kapitalkonserveringsbuffert 2,5% 66 Varav: krav på kontracyklisk kapitalbuffert 1,5% 67 Varav: krav på systemriskbuffert 67a Varav: buffert för globalt systemviktigt institut eller för annat systemviktigt institut 475, a, 475.3, a 467, 468, , 472.5, b, b, b 475, b, c, b 477, b, c, b 92.2 a, b, c Kapitalkravsdirektivet 128, 129, 140 Kapitalkravsdirektivet (30)

25 68 Kärnprimärkapital tillgängligt att användas som buffert (som procentandel av det riskvägda exponeringsbeloppet) 13,4% 69 [ej relevant i EU-förordningen] 70 [ej relevant i EU-förordningen] 71 [ej relevant i EU-förordningen] Kapitalrelationer och buffertar Direkta och indirekta innehav av kapital i enheter i den finansiella sektorn i vilka institutet inte har någon väsentlig investering (belopp under tröskelvärdet på 10 %, netto efter godtagbara korta positioner) Institutets direkta och indirekta innehav av kärnprimärkapitalinstrument i enheter i den finansiella sektorn i vilka institutet har en väsentlig investering (belopp under tröskelvärdet på 10 %, netto efter godtagbara korta positioner) 74 Tomt fält i EU Uppskjutna skattefordringar som uppstår till följd av temporära skillnader (belopp under tröskelvärdet på 10 %, 75 netto efter minskning för tillhörande skatteskuld när villkoren i artikel 38.3 är uppfyllda) Tak som ska tillämpas på inkludering av avsättningar i supplementärkapitalet Kreditriskjusteringar som inkluderas i supplementärkapitalet med avseende på exponeringar som omfattas av schablonmetoden (före tillämpning av taket) Tak för inkludering av kreditriskjusteringar i supplementärkapitalet enligt schablonmetoden Kreditriskjusteringar som inkluderas i supplementärkapitalet med avseende på exponeringar som omfattas av internmetoden (före tillämpningen av taket) Tak för inkludering av kreditriskexponeringar i supplementärkapitalet enligt internmetoden5 Kapitalkravsdirektivet h, 45, 46, , 56 c, 59, 60, 475.4, 66 c, 69, 70, i, 45, 48, 470, c, 38, 48, 470, Kapitalinstrument som omfattas av utfasningsarrangemang (får endast tillämpas mellan den 1 januari 2013 och den 1 januari 2022) Nuvarande tak för kärnprimärkapitalinstrument som omfattas av utfasningsarrangemang Belopp som utesluts från kärnprimärkapital på grund av tak (överskjutande belopp över taket efter inlösen och förfallodagar) Nuvarande tak för primärkapitaltillskottsinstrument som omfattas av utfasningsarrangemang Belopp som utesluts från primärkapitaltillskott på grund av tak (överskjutande belopp över taket efter inlösen och förfallodagar) Nuvarande tak för supplementärkapitalinstrument som omfattas av utfasningsarrangemang Belopp som utesluts från supplementärkapitalet på grund av tak (överskjutande belopp över taket efter inlösen och förfallodagar) , och , och , och , och , och , och (30)

26 Bilaga 3 Geografisk fördelning av den kontracykliska kapitalbufferten Bilaga 4 Belopp, institutspecifik kontracyklisk kapitalbuffert 26 (30)

Kapitaltäckning och likviditet per

Kapitaltäckning och likviditet per Kapitaltäckning och likviditet per 2016-12-31 Periodisk information om kapitalbas och kapitaltäckning enligt Finansinpektionens föreskrifter om tillsynskrav och kapitalbuffertar (FFFS 2014:12) och hantering

Läs mer

Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden. Varav: Instrumenttyp EBA-förteckningen 26.3 N/A

Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden. Varav: Instrumenttyp EBA-förteckningen 26.3 N/A Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden Kärnprimärkapital: Instrument och reserver (A) (B) (C) 1 Kapitalinstrument och tillhörande överkursfonder 26.1, 27, 28, 29, EBAförteckningen

Läs mer

Bilaga 1 Metod för avstämning av balansräkning Offentliggörande i enlighet med artikel 2 i kommissionens genomförandeförordning (EU) 1423/2013

Bilaga 1 Metod för avstämning av balansräkning Offentliggörande i enlighet med artikel 2 i kommissionens genomförandeförordning (EU) 1423/2013 Bilaga 1 Metod för avstämning av balansräkning Offentliggörande i enlighet med artikel 2 i kommissionens genomförandeförordning (EU) 1423/2013 Kapitalbas tkr Konsoliderad situation 2015-09-30 Accounting

Läs mer

Bilaga 1. Accounting group Kapitalbas (tkr)

Bilaga 1. Accounting group Kapitalbas (tkr) Bilaga 1 Metod för avstämning av balansräkning Offentliggörande i enlighet med artikel 2 i kommissionens genomförandeförordning (EU) 1423/213 Kapitalbas (tkr) Konsoliderad situation 216 3 31 Accounting

Läs mer

Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden enligt Kommissonens genomförandeförordning (EU) Nr 1423/2013

Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden enligt Kommissonens genomförandeförordning (EU) Nr 1423/2013 Pareto Securities AB Upplysning om kapitalbas Per 2017-12-31 Nedan presenteras periodisk information per 2017-12-31 om Pareto Securities AB (556206-8956). Informationen är beräknad och uppställd i enlighet

Läs mer

BILAGA VI Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden

BILAGA VI Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden Period 2017-01-01-2017-12-31 Upplysning om kapitalbas Nedan presenteras periodisk information per 2017-12-31 om Söderberg & Partners Securities AB (556674-7456). Informationen är beräknad och uppställd

Läs mer

Bilaga 1 Metod för avstämning av balansräkning Offentliggörande i enlighet med artikel 2 i kommissionens genomförandeförordning (EU) 1423/2013

Bilaga 1 Metod för avstämning av balansräkning Offentliggörande i enlighet med artikel 2 i kommissionens genomförandeförordning (EU) 1423/2013 Bilaga 1 Metod för avstämning av balansräkning Offentliggörande i enlighet med artikel 2 i kommissionens genomförandeförordning (EU) 1423/2013 Kapitalbas Konsoliderad situation Accounting group tkr 2014-12-31

Läs mer

Kapitaltäckning per 30 juni 2019

Kapitaltäckning per 30 juni 2019 Kapitaltäckning per 3 juni 219 Information om kapitalbas och kapitalkrav För fastställande av företagets lagstadgade kapitalkrav gäller lagen (214:968) om särskild tillsyn över kreditinstitut och värdepappersbolag,

Läs mer

Kapitaltäckning per 30 juni 2017

Kapitaltäckning per 30 juni 2017 Kapitaltäckning per 3 juni 217 Information om kapitalbas och kapitalkrav För fastställande av företagets lagstadgade kapitalkrav gäller lagen (214:968) om särskild tillsyn över kreditinstitut och värdepappersbolag,

Läs mer

BILAGA I Metod för avstämning av balansräkning Rapportering i enlighet med artikel 2 i genomförandeförordning (EU) nr 1423/2013

BILAGA I Metod för avstämning av balansräkning Rapportering i enlighet med artikel 2 i genomförandeförordning (EU) nr 1423/2013 BILAGA I Metod för avstämning av balansräkning Rapportering i enlighet med artikel 2 i genomförandeförordning (EU) nr 1423/2013 Avstämning av kapitalbasen i den konsoliderade situationen 31-dec 31-dec

Läs mer

BILAGA II Mall för de viktigaste delarna i kapitalbasinstrument Rapportering i enlighet med artikel 3 i genomförandeförordning (EU) nr 1423/2013

BILAGA II Mall för de viktigaste delarna i kapitalbasinstrument Rapportering i enlighet med artikel 3 i genomförandeförordning (EU) nr 1423/2013 BILAGA I Metod för avstämning av balansräkning Rapportering i enlighet med artikel 2 i genomförandeförordning (EU) nr 1423/2013 Avstämning av kapitalbasen i den konsoliderade situationen 30-sep 30-sep

Läs mer

BILAGA IV Mall för upplysningar om kapitalbas Enligt Kommissonens genomförandeförordning (EU) Nr 1423/2013

BILAGA IV Mall för upplysningar om kapitalbas Enligt Kommissonens genomförandeförordning (EU) Nr 1423/2013 Upplysning om kapitalbas Nedan presenteras periodisk information per 2018-09-30 om Söderberg & Partners Securities AB (556674-7456). Informatione beräknad och uppställd i enlighet med Europaparlamentets

Läs mer

Upplysning om kapitalbas

Upplysning om kapitalbas Upplysning om kapitalbas Nedan presenteras periodisk information per 2018-06-30 om Söderberg & Partners Securities AB (556674-7456). Informationen är beräknad och uppställd i enlighet med Europaparlamentets

Läs mer

Likviditets- och kapitalhantering

Likviditets- och kapitalhantering RTERT Likviditets- och kapitalhantering Information enligt pelare 3 Q2 2015 1 Inledning Syftet med denna rapport är att ge information rörande FOREX Banks likviditetsrisker och kapitaltäckning i enlighet

Läs mer

BILAGA I Metod för avstämning av balansräkning

BILAGA I Metod för avstämning av balansräkning BILAGA I Metod för avstämning av balansräkning Rapportering i enlighet med artikel 2 i genomförandeförordning (EU) nr 1423/2013 Avstämning av kapitalbasen i den konsoliderade situationen 30 jun 30 jun

Läs mer

INFORMATION OM KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET

INFORMATION OM KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET INFORMATION OM KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET 2016-06-30 Offentliggörande av information om kapitaltäckning för Avanza Bank AB I enlighet med Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2014:12) offentliggör

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 4 2017 2017-12-31 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2017-12-31

Läs mer

Information om kapitaltäckning och riskhantering Pelare 3 rapport Lantmännen Finans Q2 2018

Information om kapitaltäckning och riskhantering Pelare 3 rapport Lantmännen Finans Q2 2018 1 Information om kapitaltäckning och riskhantering Pelare 3 rapport Lantmännen Finans Q2 2018 1. Inledning Den här rapporten innehåller kvartalsvis information om Lantmännen Finans ABs ( LFAB ), organisationsnummer

Läs mer

Risk- och kapitalhantering

Risk- och kapitalhantering Risk- och kapitalhantering INLEDNING Information om s risk- och kapitalhantering publiceras i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013 om tillsynskrav för kreditinstitut och

Läs mer

Siemens Financial Services AB

Siemens Financial Services AB Siemens Financial Services AB Periodisk information om kapitaltäckning och likviditetsrisker Pelare 3 31 Mars 219 siemens.se/finance Siemens Financial Services AB Periodisk information om kapitaltäckning

Läs mer

Periodisk information Kvartal

Periodisk information Kvartal 1 Periodisk information Kvartal 3 2014 2014-09-30 2 Nya EU-gemensamma kapitaltäckningsregler trädde i kraft den 1 januari 2014. Regelverket består av en förordning (EU) 575/2013 som är direktverkande och

Läs mer

Siemens Financial Services AB

Siemens Financial Services AB Siemens Financial Services AB Periodisk information om kapitaltäckning och likviditetsrisker Pelare 3 30 September 2017 siemens.se/finance Siemens Financial Services AB Periodisk information om kapitaltäckning

Läs mer

KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET

KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET PELARE 3 Q1 2015 INLEDNING Denna rapport omfattar Carnegie-koncernen som består av Carnegie Holding AB, (organisationsnummer 556780-4983), Carnegie Fonder AB (organisationsnummer

Läs mer

Information om kapitaltäckning och riskhantering Pelare 3 rapport Lantmännen Finans Q1 2019

Information om kapitaltäckning och riskhantering Pelare 3 rapport Lantmännen Finans Q1 2019 1 Information om kapitaltäckning och riskhantering Pelare 3 rapport Lantmännen Finans Q1 2019 1. Inledning Den här rapporten innehåller kvartalsvis information om Lantmännen Finans ABs ( LFAB ), organisationsnummer

Läs mer

Kapitaltäckning och likviditet 2014-09

Kapitaltäckning och likviditet 2014-09 Kapitaltäckning och likviditet 2014-09 Periodisk information per 30 september 2014 - Kapitaltäckning och likviditet Denna information om kapitaltäckning och likviditet för Ikano Bank AB (Publ), organisationsnummer

Läs mer

ICA Banken Årlig information om kapitaltäckning och Riskhantering - 2014

ICA Banken Årlig information om kapitaltäckning och Riskhantering - 2014 ICA Banken Årlig information om kapitaltäckning och Riskhantering - 2014 Sida 1 av 16 Innehåll 1 Årlig information om kapitaltäckning och riskhantering... 3 1.1 Information om ICA Banken... 3 1.2 Händelser

Läs mer

Pelare 3 Övrig information 2017

Pelare 3 Övrig information 2017 Pelare 3 Övrig information 2017 Övrig information Pelare 3 2017 I enlighet med Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2014:12) om tillsynskrav och kapitalbuffertar, Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET

KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET PELARE 3 Q4 2014 1 INLEDNING Denna rapport omfattar Carnegie-koncernen som består av Carnegie Holding AB, (organisationsnummer 556780-4983), Carnegie Fonder AB (organisationsnummer

Läs mer

Financial Services BMW FINANCIAL SERVICES SCANDINAVIA AB KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET. 30 JUNE 2017

Financial Services BMW FINANCIAL SERVICES SCANDINAVIA AB KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET. 30 JUNE 2017 BMW FINANCIAL SERVICES SCANDINAVIA AB KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET. 30 JUNE 2017 Informationen i denna rapport avser den periodiska information som skall lämnas enligt Finansinspektionens föreskrifter

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2015-03-31 Periodisk information per 2015-03-31 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade situationen lämnar periodisk information i enlighet med

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 1 2018 2018-03-31 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2018-03-31

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 3 2018 2018-09-30 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2018-09-30

Läs mer

Kapitaltäckningsrapport, 2014-12-31

Kapitaltäckningsrapport, 2014-12-31 PayEx Credit AB, 556735-5671 Kapitaltäckningsrapport, 2014-12-31 Allmänt PayEx Credit AB ( bolaget ) blev godkänt av Finansinspektionen som kreditmarknadsbolag 2007-12-28 och övertog då den finansiella

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 4 2018 2018-12-31 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2018-12-31

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 1 2019 2019-03-31 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2019-03-31

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 2 2019 2019-06-30 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2019-06-30

Läs mer

Verksamheten i bolaget består av fakturabelåning, fakturaköp, förfalloköp, kontraktsbelåning, blockbelåning samt kontraktsköp.

Verksamheten i bolaget består av fakturabelåning, fakturaköp, förfalloköp, kontraktsbelåning, blockbelåning samt kontraktsköp. PayEx Credit AB, 556735-5671 Kapitaltäckningsrapport, 2011-09-30 Allmänt PayEx Credit AB Postadress: 621 88 Visby Besöksadress: S:t Hansplan 1 Tel: +46(0)498-20 20 00 Fax: +46(0)498-20 20 01 info@payex.com

Läs mer

Resurs Bank AB (publ.) Org nr PELARE Övrig information

Resurs Bank AB (publ.) Org nr PELARE Övrig information PELARE 3 2018 Övrig information 1 Övrig information Pelare 3 2018 I enlighet med Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2014:12) om tillsynskrav och kapitalbuffertar, Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 2 2018 2018-06-30 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2018-06-30

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2015-09-30 Periodisk information per 2015-09-30 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade situationen lämnar periodisk information i enlighet med

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Bankens rörelseresultat uppgår till 67 tkr (59tkr) vilket är en ökning med 8 tkr jämfört med föregående års delårsresultat.

DELÅRSRAPPORT Bankens rörelseresultat uppgår till 67 tkr (59tkr) vilket är en ökning med 8 tkr jämfört med föregående års delårsresultat. NÄRS SPARBANK DELÅRSRAPPORT 2017 Styrelsen för Närs Sparbank, org.nr 534000-5965 med säte i När, får härmed avge delårsrapport för sparbankens verksamhet under perioden 2017-01-01-2017-06-30. Sparbankens

Läs mer

Periodisk information om kapitaltäckning och likviditet MedMera Bank AB

Periodisk information om kapitaltäckning och likviditet MedMera Bank AB Periodisk information om kapitaltäckning och likviditet MedMera Bank AB 2017-03-31 1 Inledning MedMera Bank redovisar i denna rapport information om kapitaltäckning och likviditet utifrån Europaparlamentets

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2016-03-31 Periodisk information per 2016-03-31 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade situationen lämnar periodisk information i enlighet med

Läs mer

KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET

KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET PELARE 3 Q1 2013 1 INLEDNING Denna rapport omfattar Carnegie-koncernen som består av Carnegie Holding AB, (organisationsnummer 556780-4983), Carnegie Fonder AB (organisationsnummer

Läs mer

Omprövad den

Omprövad den Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 2. Definitioner... 3 3. Omfattning... 3 4. Organisation och ansvar... 3 4.1 Beslut om ersättningssystem och riskbedömning... 3 4.2 Ersättningsutskott... 3 5. Fast ersättning...

Läs mer

Ersättningspolicy. Innehåll. Fastställd Styrelsen Ivetofta Sparbank i Bromölla Ersätter tidigare Ersättningspolicy fastställd

Ersättningspolicy. Innehåll. Fastställd Styrelsen Ivetofta Sparbank i Bromölla Ersätter tidigare Ersättningspolicy fastställd Ersättningspolicy Fastställd 2017-08-25 Styrelsen Ivetofta Sparbank i Bromölla Ersätter tidigare Ersättningspolicy fastställd 2017-04-24 Innehåll 1. Bakgrund och syfte 2. Definitioner 3. Omfattning 4.

Läs mer

Periodisk information 2014-09-30

Periodisk information 2014-09-30 Periodisk information 2014-09-30 Collector Credit AB, 556597-0513, är ett kreditmarknadsbolag och ett helägt dotterbolag till Collector AB, 556560-0797. Verksamheten består av finansieringstjänster. Finansieringstjänsterna

Läs mer

Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden

Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden 1(6) Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden 2016-01-01--06-30 Rörelseresultat Rörelseresultatet blev 100,3 mkr vilket är en minskning med 7,5 % (8,2 mkr). Räntenettot minskade med 1,8 % (1,0 mkr) till

Läs mer

Totalt kapital 69 373 70 917 76 912

Totalt kapital 69 373 70 917 76 912 Skandia Investment Management AB 556606-6832 INFORMATION OM KAPITALTÄCKNING Rapporten innehåller information om kapitaltäckning i enlighet med Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd om offentliggörande

Läs mer

Delårsrapport för perioden

Delårsrapport för perioden Delårsrapport för perioden 2016-01-01 2016-06-30 Innehållsförteckning Utveckling av resultat och ställning 2 Resultaträkning i sammandrag 3 Rapport över totalresultat i sammandrag 4 Balansräkning i sammandrag

Läs mer

Periodisk information 30 JUNI 2017

Periodisk information 30 JUNI 2017 Periodisk information 30 JUNI 207 PERIODISK INFORMATION Informationen i detta dokument offentliggörs av TF Bank AB (org.nr. 55658-04) för moderbolaget TF Bank AB samt för koncernen TF Bank Group. Offentliggörandet

Läs mer

Sparbanken Gotland. Org.nr. 534000-5775. Delårsrapport Januari juni 2015

Sparbanken Gotland. Org.nr. 534000-5775. Delårsrapport Januari juni 2015 Sparbanken Gotland Org.nr. 534000-5775 Delårsrapport Januari juni 2015 Delårsrapport för perioden januari - juni 2015 Styrelsen för Sparbanken Gotland (534000-5775) avger härmed delårsrapport för verksamheten

Läs mer

Dokumentnamn Godkänd av styrelsen Dokumentansvarig Ersättningspolicy Compliance Version 1

Dokumentnamn Godkänd av styrelsen Dokumentansvarig Ersättningspolicy Compliance Version 1 Ersättningspolicy 205-0-2 Compliance ERSÄTTNINGSPOLICY VCG INVESTMENT MANAGEMENT AB. Allmänt. Denna ersättningspolicy ( Ersättningspolicyn ) har antagits av styrelsen i VCG Investment Management AB ( VCGIM

Läs mer

Kapitaltäckning och likviditet 2015-09

Kapitaltäckning och likviditet 2015-09 Kapitaltäckning och likviditet 2015-09 Periodisk information per 30 september 2015 - Kapitaltäckning och likviditet Denna information om kapitaltäckning och likviditet för Ikano Bank AB (Publ), organisationsnummer

Läs mer

Kapitaltäckning och Likviditet 2012-09. Ikano Bank SE. Org nr 517100-0051

Kapitaltäckning och Likviditet 2012-09. Ikano Bank SE. Org nr 517100-0051 Kapitaltäckning och Likviditet 2012-09 Ikano Bank SE Org nr 517100-0051 Kapitaltäckning och likviditet, periodisk information per 30 september 2012 Denna information om kapitaltäckning och likviditet för

Läs mer

Datum Per september månad 2015 infördes kravet för kapitalkonserveringsbufferten som gäller alla institut.

Datum Per september månad 2015 infördes kravet för kapitalkonserveringsbufferten som gäller alla institut. 1(7) Kapitaltäckning Nya kapitaltäckningsregler trädde i kraft den 1 januari 2014 i enlighet med tillsynsförordning (575/2013/EU) som är en del av implementeringen av Basel III-regelverket. I och med att

Läs mer

Kapitaltäckning Q3 2015

Kapitaltäckning Q3 2015 Kapitaltäckning Q3 2015 Offentliggörande av kvartalsvis information om kapitaltäckning, likviditetshantering och riskhantering enligt Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2014:12) om

Läs mer

Periodisk information 2014-09-30

Periodisk information 2014-09-30 Scania Finans Aktiebolag Periodisk information 2014-09-30 Scania Finans Aktiebolag, 556049-2570, är ett av Finansinspektionen tillståndspliktigt kreditmarknadsbolag och helägt dotterbolag till Scania CV

Läs mer

KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET

KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET PELARE 3 Q1 2014 1 INLEDNING Denna rapport omfattar Carnegie-koncernen som består av Carnegie Holding AB, (organisationsnummer 556780-4983), Carnegie Fonder AB (organisationsnummer

Läs mer

Periodisk information 2015-03-31

Periodisk information 2015-03-31 Scania Finans Aktiebolag Periodisk information 2015-03-31 Scania Finans Aktiebolag, 556049-2570, är ett av Finansinspektionen tillståndspliktigt kreditmarknadsbolag och helägt dotterbolag till Scania CV

Läs mer

Information om kapitaltäckning och likviditet

Information om kapitaltäckning och likviditet Information om kapitaltäckning och likviditet 2016-09-30 Kapitalbas och riskexponering Nordnet tillämpar schablonmetoden vid beräkning av kreditriskexponering. Inga interna modeller används. Vid tillämpning

Läs mer

Information om kapitaltäckning och likviditet

Information om kapitaltäckning och likviditet Information om kapitaltäckning och likviditet 2017-03-31 Kapitalbas och riskexponering Nordnet tillämpar schablonmetoden vid beräkning av kreditriskexponering. Inga interna modeller används. Vid tillämpning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT PER SPARBANKEN LIDKÖPING AB

DELÅRSRAPPORT PER SPARBANKEN LIDKÖPING AB DELÅRSRAPPORT PER 2016-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB 516401-0166 1 Delårsrapport för perioden 2016-01-01 2016-06-30 Verkställande direktören för Sparbanken Lidköping AB, organisationsnummer 516401-0166,

Läs mer

I denna policy ska termer och beteckningar ha följande betydelse.

I denna policy ska termer och beteckningar ha följande betydelse. ERSÄTTNINGSPOLICY I denna policy ska termer och beteckningar ha följande betydelse. Betydande risktagare: En anställd vars arbetsuppgifter har en väsentlig inverkan på Bolagets riskprofil. Dessa personer

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. iaib AB för

DELÅRSRAPPORT. iaib AB för DELÅRSRAPPORT 2018-01-01 2018-06-30 för iaib AB 556925-4112 DELÅRSRAPPORT FÖR IAIB AB Verkställande direktören för iaib AB avger härmed delårsrapport för perioden 2018-01-01 2018-06-30. Organisationsnummer

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2016-09-30 Periodisk information per 2016-09-30 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade situationen lämnar periodisk information i enlighet med

Läs mer

Åse Viste Sparbank. Ersättningspolicy. Ramverksversion

Åse Viste Sparbank. Ersättningspolicy. Ramverksversion Åse Viste Sparbank Ersättningspolicy Ramverksversion 720.003 Datum för fastställelse 2016-03-30 Sidan 1 Innehållsförteckning Externa regelverk... 2 1 Bakgrund och syfte... 2 2 Definitioner... 2 3 Omfattning...

Läs mer

Information om kapitaltäckning och likviditet

Information om kapitaltäckning och likviditet Information om kapitaltäckning och likviditet 2016-06-30 Kapitalbas och riskexponering Nordnet tillämpar schablonmetoden vid beräkning av kreditriskexponering. Inga interna modeller används. Vid tillämpning

Läs mer

Information om kapitaltäckning och likviditet

Information om kapitaltäckning och likviditet Information om kapitaltäckning och likviditet 2017-06-30 Kapitalbas och riskexponering Nordnet tillämpar schablonmetoden vid beräkning av kreditriskexponering. Inga interna modeller används. Vid tillämpning

Läs mer

Kapitaltäckning och likviditet Bolag inom Solidar

Kapitaltäckning och likviditet Bolag inom Solidar Kapitaltäckning och likviditet Bolag inom Solidar Information om kapitaltäckning enligt Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2014:12) om tillsynskrav och kapitalbuffertar. 1 Bakgrund Information om bolagens

Läs mer

ÅRLIG INFORMATION OM KAPITALTÄCKNING, RISKHANTERING OCH ERSÄTTNINGSSYSTEM I DNB ASSET MANAGEMENT AB 31 DECEMBER 2014

ÅRLIG INFORMATION OM KAPITALTÄCKNING, RISKHANTERING OCH ERSÄTTNINGSSYSTEM I DNB ASSET MANAGEMENT AB 31 DECEMBER 2014 DNB ASSET MANAGEMENT AB Org.nr. 556387-6159 ÅRLIG INFORMATION OM KAPITALTÄCKNING, RISKHANTERING OCH ERSÄTTNINGSSYSTEM I DNB ASSET MANAGEMENT AB 31 DECEMBER 2014 Beräkningarna baseras på Europaparlamentets

Läs mer

AGL TRANSACTION SERVICES AB

AGL TRANSACTION SERVICES AB AGL TRANSACTION SERVICES AB ERSÄTTNINGSPOLICY Fastställd av styrelsen i AGL Transaction Services AB 2015-08-24 INNEHÅLL 1 Definitioner... 2 2 Inledning... 2 3 Policyns målgrupp... 3 4 Grundläggande analys

Läs mer

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ)

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) Ersa ttningspolicy Fastställd av: Styrelse Tillgänglighet: Samtliga anställda Att fastställas: 2016-04-21 Rättslig grund: FFFS 2011:1 (FFFS 2014:22) Fastställs:

Läs mer

Policy för ersättning

Policy för ersättning Policy för ersättning Fastställd av styrelsen för Ulricehamns Sparbank 2014-09-10 ersätter 2014-01-24 Ulricehamns Sparbank Innehållsförteckning Policy för ersättning... 1 Externa regelverk... 2 Interna

Läs mer

Offentliggörande av information om kapitaltäckning och riskhantering

Offentliggörande av information om kapitaltäckning och riskhantering Offentliggörande av information om kapitaltäckning och riskhantering I enlighet med Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2007:5) om offentliggörande av kapitaltäckning och riskhantering

Läs mer

forex bank KAPITAL- OCH LIKVIDITETSHANTERING information enligt pelare III Q3 2016

forex bank KAPITAL- OCH LIKVIDITETSHANTERING information enligt pelare III Q3 2016 forex bank KAPITAL- OCH LIKVIDITETSHANTERING information enligt pelare III Q3 2016 Innehållsförteckning Inledning 3 Publiceringskrav 3 Nya kapitalkrav 3 Nya likviditetskrav 3 Tillämpningsområde 3 Verksamhetens

Läs mer

5.9. ERSÄTTNINGSPOLICY. Innehåll. Externa regelverk. Finansinspektionen

5.9. ERSÄTTNINGSPOLICY. Innehåll. Externa regelverk. Finansinspektionen 5.9. ERSÄTTNINGSPOLICY Fastställd av styrelsen 2015-06-17 Tidigare fastställd av styrelsen 2014-05-28 I de fall Hälsinglands Sparbank saknar policys eller instruktioner inom något område ska Swedbanks

Läs mer

Periodisk information Kvartal

Periodisk information Kvartal 1 Periodisk information Kvartal 1 2014 2014-05-30 2 Beskrivning av Marginalen ESCO Marginalen Konsoliderad situation består i den periodiska rapporteringen av ESCO Marginalen AB (moderbolag), Marginalen

Läs mer

pelare 3 Årlig information om risk och kapitalhantering FOREX BANK AB XXXXXXXXXXXXXX 1

pelare 3 Årlig information om risk och kapitalhantering FOREX BANK AB XXXXXXXXXXXXXX 1 pelare 3 FOREX BANK AB 2009 Årlig information om risk och kapitalhantering FOREX BANK AB XXXXXXXXXXXXXX 1 Inledning FOREX Bank AB, 516406-0104, är moderbolag i FOREX-koncernen (FOREX). Detta dokument utgör

Läs mer

Kvartalsvis information om kapital, likviditet och bruttosoliditet

Kvartalsvis information om kapital, likviditet och bruttosoliditet Kvartalsvis information om kapital, likviditet och bruttosoliditet SBAB redovisar kreditrisk i huvudsak enligt intern riskklassificeringsmetod (IRK-metod) och operativ risk, marknadsrisk samt kreditvärderingsrisk

Läs mer

KAPITALTÄCKNINGSANALYS SVEA EKONOMI KONSOLIDERAD SITUATION. Koncernens verksamhet och struktur. Kapitalbas och kapitalkrav

KAPITALTÄCKNINGSANALYS SVEA EKONOMI KONSOLIDERAD SITUATION. Koncernens verksamhet och struktur. Kapitalbas och kapitalkrav KAPITALTÄCKNINGSANALYS SVEA EKONOMI KONSOLIDERAD SITUATION Koncernens verksamhet och struktur Svea Ekonomi AB, org. nr 556489-2924 är ett kreditmarknadsbolag under Finansinspektionens tillsyn och moderbolag

Läs mer

Vadstena Sparbank 10.6 Ersättningspolicy 2013-04-09. Fastställd av styrelsen 2013-04-09 Ersätter tidigare fastställd 2012-04-10.

Vadstena Sparbank 10.6 Ersättningspolicy 2013-04-09. Fastställd av styrelsen 2013-04-09 Ersätter tidigare fastställd 2012-04-10. Fastställd av styrelsen Ersätter tidigare fastställd 2012-04-10 Innehåll Bakgrund... 2 Riskanalys... 2 Syftet med policyn... 2 Målsättning... 2 Syftet med rörlig ersättning till anställda... 2 Kriterier

Läs mer

forex bank KAPITAL- OCH LIKVIDITETSHANTERING information enligt pelare III Q1 2016

forex bank KAPITAL- OCH LIKVIDITETSHANTERING information enligt pelare III Q1 2016 forex bank KAPITAL- OCH LIKVIDITETSHANTERING information enligt pelare III Q1 2016 FOREX BANK KAPITAL- OCH LIKVIDITETSHANTERING Q1 2016 Innehållsförteckning Inledning 3 Publiceringskrav 3 Nya kapitalkrav

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2017-03-31 Periodisk information per 2017-03-31, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade en lämnar periodisk information i enlighet med Finansinspektionens föreskrifter

Läs mer

Ersättningar i MedMera Bank AB 2016

Ersättningar i MedMera Bank AB 2016 Ersättningar i MedMera Bank AB 2016 Regler Ersättningar till bankanställda och hur de redovisas regleras idag av föreskrifter utfärdade av Finansinspektionen (FFFS 2011:1 & FFFS 2014:22) (nedan Föreskrifterna

Läs mer

Kapitaltäckning och likviditet Konsoliderad situation för Solidar

Kapitaltäckning och likviditet Konsoliderad situation för Solidar Kapitaltäckning och likviditet Konsoliderad situation för Solidar Information om kapitaltäckning enligt Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2014:12) om tillsynskrav och kapitalbuffertar. 1 Bakgrund

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2017-09-30 Periodisk information per 2017-09-30 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade en lämnar periodisk information i enlighet med Finansinspektionens

Läs mer

Dokumentnamn: Policy för Ersättning Beslutad av: Styrelsen för Ulricehamns Sparbank Dokumentägare: Administrativ chef

Dokumentnamn: Policy för Ersättning Beslutad av: Styrelsen för Ulricehamns Sparbank Dokumentägare: Administrativ chef Fastställd: 2018-09-20 Ersätter: 2018-04-20 Informationsklassificering: Dokumentnamn: Policy för Ersättning Beslutad av: Styrelsen för Ulricehamns Sparbank Dokumentägare: Administrativ chef Innehållsförteckning

Läs mer

1.15 Ersättningspolicy

1.15 Ersättningspolicy 1.15 Ersättningspolicy Beslutad av Styrelsen Laholms Sparbank Årlig fastställande Ja Datum för fastställelse 2018-10-25 Ersätter 2018-08-22 Dokumentnummer 1.15 Ansvarig för policyn VD Ägare av policyn

Läs mer

5.9. ERSÄTTNINGSPOLICY. Innehåll. Externa regelverk

5.9. ERSÄTTNINGSPOLICY. Innehåll. Externa regelverk 5.9. ERSÄTTNINGSPOLICY Fastställd av styrelsen 2014-05-28 Tidigare fastställd av styrelsen 2013-06-19 I de fall Hälsinglands Sparbank saknar policys eller instruktioner inom något område ska Swedbanks

Läs mer

Periodisk information Kvartal

Periodisk information Kvartal 1 Periodisk information Kvartal 2 2014 2014-08-29 2 Beskrivning av Marginalen ESCO Marginalen Konsoliderad situation består i den periodiska rapporteringen av ESCO Marginalen AB (moderbolag), Marginalen

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR ERSÄTTNINGAR I WAIZER AB

REDOGÖRELSE FÖR ERSÄTTNINGAR I WAIZER AB Allmän information REDOGÖRELSE FÖR ERSÄTTNINGAR I WAIZER AB Ersättningar hänförliga till verksamhetsåret 2017 ( Bolaget ) är ett värdepappersbolag och under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget har antagit

Läs mer

Denna policy gäller för alla anställda. Policyn gäller vidare för all verksamhet. Vid tillämpning av dessa regler gäller följande definitioner.

Denna policy gäller för alla anställda. Policyn gäller vidare för all verksamhet. Vid tillämpning av dessa regler gäller följande definitioner. Ersättningspolicy 1 Inledning 1.1 Syfte Denna policy syftar till att säkerställa att Strategisk Kapitalförvaltning AB ( Bolaget ) har interna regler för ersättningssystem och därmed uppfyller de krav som

Läs mer

Delårsrapport för perioden

Delårsrapport för perioden Delårsrapport för perioden 2017-01-01 2017-06-30 Innehållsförteckning Utveckling av resultat och ställning 2 Resultaträkning 3 Rapport över totalresultat 3 Balansräkning 4 Noter till de finansiella rapporterna

Läs mer

Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-06-30

Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-06-30 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-06-30 Innehållsförteckning Utveckling av resultat och ställning 2 Resultaträkning i sammandrag 3 Rapport över totalresultat i sammandrag 4 Balansräkning i sammandrag

Läs mer

Sparbanken Gotland. Delårsrapport Januari -Juni 2014

Sparbanken Gotland. Delårsrapport Januari -Juni 2014 Sparbanken Gotland Delårsrapport Januari -Juni 2014 Delårsrapport för perioden januari - juni 2014 Styrelsen för Sparbanken Gotland, orgnr 534000-5775, får härmed avge delårsrapport för verksamheten under

Läs mer

Redogörelse för ersättningar i Navigera AB år 2016

Redogörelse för ersättningar i Navigera AB år 2016 Redogörelse för i år 2016 Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2011:1) om ersättningssystem i kreditinstitut, värdepappersbolag och fondbolag med tillstånd för diskretionär portföljförvaltning, Finansinspektionens

Läs mer

SALA SPARBANK. Ersättningspolicy POL 720

SALA SPARBANK. Ersättningspolicy POL 720 SALA SPARBANK Ersättningspolicy POL 720 Datum för fastställelse 2014-10-03 Sidan 1 Innehåll Externa regelverk... 2 Interna regelverk... 2 1. Syfte... 2 2. Övergripande mål... 2 3. Organisation och ansvar...

Läs mer

izave AB Information om ersättningar i Organisationsnummer Avseende år 2016

izave AB Information om ersättningar i Organisationsnummer Avseende år 2016 Information om ersättningar i izave AB Organisationsnummer 556677-0391 Avseende år 2016 Enligt Finansinspektionens föreskrifter FFFS 2011:1 med ändringar enligt FFFS 2014:22, Finansinspektionens föreskrifter

Läs mer

Delårsrapport Januari - juni 2016

Delårsrapport Januari - juni 2016 HÄRADSSPARBANKEN MÖNSTERÅS ORG. NR. 532800-6209 Delårsrapport Januari - juni 2016 Delårsrapport för perioden januari juni 2016 Styrelsen för Häradssparbanken Mönsterås (532800-6209) får härmed avge delårsrapport

Läs mer